1. Voordelen werktuigbouwkundig ingenieur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Voordelen werktuigbouwkundig ingenieur"

Transcriptie

1 Inhoudopgave: 1. Voordelen werktuigbouwkundig ingenieur Drie persoonlijkheids testen: De ster van Persoonlijke test: Belbin test: Oxfort Capacity Analysis Swot: Curriculum Vitae... 7 Sollicitatiebrief:... 8 Sollicitatiebrief:... 9

2 1. Voordelen werktuigbouwkundig ingenieur Een werktuigbouwkundig ingenieur is van vele markten thuis. Hij wordt zeer breed opgeleid waarbij hij van bijna elk gebied binnen de technische sector wel de basis af weet. Om die reden heeft een werktuigbouwkundig ingenieur een goede positie als leidinggevende. Over elk onderwerp kan hij meepraten en heeft hij kennis en dus kan hij veel verschillende mensen aansturen. Doordat werktuigbouwkundigen de gehele opleiding in projectgroepen werken kan hij goed samenwerken met anderen. Hij heeft ervaring met vergaderen en teamwerken. Een werktuigbouwkundig ingenieur krijgt een goede combinatie van praktijk en theoriestof waardoor hij op vele plekken van de werkvloer inzetbaar is.

3 2. Drie persoonlijkheids testen: 1. De ster van Persoonlijke test: De ster van Persoonlijke Effectiviteit kent 12 denksferen. Hierboven zie je hoe de keuzes voor uitspraken die het meest bij jou passen, correleren met deze denksferen. De denksferen waarbij je score zich het dichtst bij de rand van de roos bevindt, zijn je overheersende denksferen. Diplomatiek Begripvol, harmonieus, en mensgericht, hecht aan eensgezindheid, brengt de verschillende partijen tot elkaar, sterk in het creëren van win-win-situaties, loopt gevaar zelf onder te sneeuwen of teveel het spel te gaan spelen. Wensassertief Bevlogen, inspirerend en ambitieus, hecht aan eigen ideeën en idealen, vormt de realiteit naar eigen wensen, sterk in het meekrijgen van anderen in gewenste veranderingen, loopt gevaar te ver voorop te lopen. Realistisch Assertief Daadkrachtig, rechtlijnig en besluitvaardig, hecht aan concrete resultaten, zet op feiten gebaseerde beslissingen om in acties, sterk in het nemen van beslissingen, loopt gevaar anderen onder de voet te lopen. Realistisch

4 Nuchter, zakelijk en rationeel, hecht aan feiten en bewijzen, beslist op grond van aantoonbare vooren nadelen, sterk in het met beide benen op de grond blijven, loopt gevaar teveel controle te willen uitoefenen. Specialistisch Praktijkgericht, gedisciplineerd en zeker, hecht aan ervaring, neemt vorige gebeurtenissen als uitgangspunt, sterk in het hergebruik van in de praktijk bewezen werkwijzen, loopt gevaar in verleden te blijven hangen. Deskundig Analytisch, beschouwend en nadenkend, hecht aan structuur, maakt een doortimmerd plan voor het begin, sterk in het planmatig uitzetten van werkzaamheden, loopt gevaar de methode te belangrijk te vinden. Alert Open, nieuwsgierig en breed, hecht aan overzicht, vormt zich een volledig beeld voor het begin, sterk in het in kaart brengen van alle mogelijkheden, loopt gevaar door de bomen het bos niet meer te zien. Kennistoetsend Kritisch, zorgvuldig en bedachtzaam, hecht aan zekerheid, controleert de uitgangspunten voor het begin, sterk in het onderkennen en inschatten van risico's, loopt gevaar negatief te worden. Kundetoetsend Zelfbewust, voorzichtig, relativerend, hecht aan het bieden van toegevoegde waarde, vraagt zich af of hij/zij wel juiste persoon voor de klus is, sterk in het onderkennen en tot bloei brengen van iemands talenten, loopt gevaar onzeker over eigen capaciteiten te worden. Stimulerend Ongecompliceerd, gezellig en actief, hecht aan saamhorigheid en een goede sfeer, verzamelt mensen om zich heen en gaat aan de slag, sterk in het uitvoeren van klussen als de ideale teamspeler, loopt gevaar zichzelf ondergeschikt te maken. Doecreatief Impulsief, spontaan en druk, hecht aan actie en het volgen van de eigen weg, gaat aan de slag en komt gaandeweg tot een oplossing, sterk in het doorbreken van blokkades, loopt gevaar teveel risico's te nemen. Wenscreatief Origineel, vrolijk en speels, hecht aan vrijheid, verzint nieuwe oplossingen aan de lopende band, sterk in het creëren van nieuwe mogelijkheden, loopt gevaar niet te kunnen kiezen uit al hetgeen verzonnen is.

5 2. Belbin test: 3. Oxfort Capacity Analysis

6 3. Swot: Met een SWOT-analyse onderzoek je de toekomstmogelijkheden van een product in een markt. SWOT staat voor Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats. In het Nederlands: sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen. Een SWOT-analyse wordt vaak gemaakt als onderdeel van een ondernemings- of marketingplan, bijvoorbeeld om een nieuw product of een nieuwe dienst op de markt te zetten. Wij gebruiken tijdens de studie een persoonlijke SWOT-analyse. Hiermee leren wij onszelf beter kennen en proberen we aan onze zwakke punten te werken. Dit versterkt onze persoonlijkheid en ontwikkelt ons leiderschap. De sterke en zwakke punten betreffen de kenmerken van de persoon ten opzichte van zijn omgeving, vrienden, familie en collega s. De kansen en bedreigingen betreffen ontwikkelingen, gebeurtenissen en invloeden in het bedrijf (organisatorische mogelijkheden). Sterke punten: - Helder denken - Veel praktijk kennis op het gebied van deze studie -Grote intresse in de studie. Zwakke punten: -Slecht met uitvoeren van planning. -slecht in talen. -slecht met computers. Kansen: -Goede leider, kan goed mensen aansturen. -Enthousiast. -kracht om mensen te overtuigen. Bedreiging: -Goedgelovig. -Te groot vertrouwen.

7 4. Curriculum Vitae Curriculum Vitae Personalia Naam: Joppe Ruijgrok Adres: Govertbidloostraat XC Den Haag Telefoon: Geboortedatum: 20 april 1992 Geboorteplaats: Den Haag Geslacht: man Nationaliteit: Nederlands Burgerlijke staat: Ongehuwd Rijbewijs: AM, B Opleidingen jul heden HBO, Wertuigbouwkunde (bezig) De Haagse Hogeschool, Delft Werkervaring okt sep 2011 aug heden Tiger Racing, Den Haag Functie: Bromfiets monteur Werkzaamheden: Scooters repareren, opbouwen en verkopen. Cruisecontrolebikes, Den Haag Functie: Fietsenmaker Werkzaamheden: Fietsen repareren, opbouwen en verkopen. Overige Talen: Computerkennis: Hobby's en interesses: Nederlands, vloeiend Engels, goed Microsoft Word, goed Auto Cad Inventor, goed Adobe Photoshop, redelijk Auto's, Metaal bewerken

8 Sollicitatiebrief: Joppe Ruijgrok Govertbidloostraat XC Den Haag Huisman Breda Tramsingel AB Breda Betreft: Stage Geachte Heer/Mevrouw, Ik ben een enthousiaste, leergierige student hbo werktuigbouwkunde. Momenteel zit ik in het 2 e jaar aan de Haagse Hogeschool in Delft. Vanaf jongs af aan heb ik me geïnteresseerd in de techniek. Vooral de techniek van verbrandingsmotoren en staalconstructies. Mijn studie heeft bij mij ook erg de intresse in efficientie opgewekt, dan gaat het over de werkstijl maar vooral over het produceren van producten die zo efficient mogenlijk zijn.tijdens mijn studie is het lastig om een beeld te krijgen van de realiteit. Om deze reden lijkt het mij zeer interresant om bij zo een enorm bedrijf als Huisman stage te lopen. Als ik bezig ben met mijn hobby s maar ook tijdens mijn studie los ik graag problemen op. Ik denk in oplossingen en niet in problemen. Als ik in een groep werk kom ik het best tot mijn recht als ontwerper of uitvoerder. Mijn vader is architect en heeft jaren geleden een rol gespeeld in het ontwerp van een gebouw voor Huisman. Toen ik vertelde dat ik op zoek ging naar een stage heeft hij me verteld over het bedrijf Huisman en de enorme omvang van de projecten. Hierdoor ben ik erg gemotiveerd. Graag zou ik volgend jaar van september tot oktober 2012 stage willen lopen als wektuigbouwkundige in opleiding. Ik hoop tijdens deze stage mijn ambitie te kunnen verwezenlijken en een hoop te kunnen leren. Ik hoop spoedig een reactie te kunnen ontvangen. Met vriendelijke groet, Joppe Ruijgrok.

9 Sollicitatiebrief: Joppe Ruijgrok Govertbidloostraat XC Den Haag Huisman Breda Tramsingel AB Breda Betreft: Open Sollicitatie Geachte Heer/Mevrouw, Ik ben een enthousiaste, leergierige student hbo werktuigbouwkunde. Momenteel zit ik in het 2 e jaar aan de Haagse Hogeschool in Delft. Vanaf jongs af aan heb ik me geïnteresseerd in de techniek. Vooral de techniek van verbrandingsmotoren en staalconstructies. Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat ik graag werk aan praktijk gerichte opdrachten. Ik werk doelgericht en kan goed mensen taken uitleggen en aansturen. Dit vindt ik ook erg leuk om te doen. Ik denk in oplossingen en niet in problemen en kom vaak met creative oplossingen. Mijn vader is architect en heeft jaren geleden een gebouw ontworpen voor Huisman. Toen ik vertelde dat ik op zoek ging naar een stage heeft hij me verteld over het bedrijf Huisman en de enorme omvang van de projecten. Hierdoor ben ik erg gemotiveerd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Ik werk zelf graag met staal en heb al veel praktijk ervaring opgedaan aan de hand van mijn hobbies. Met mijn studie heb ik mijn kennis dermate uitgebreid dat ik projecten op grote schaal een realistische uitdaging vind. Ik hoop dat deze brief voldoende motivatie is om verder in contact te komen en te kijken naar wat voor beide partijen de mogelijkheden zijn. Als bijlage is mijn CV toegevoegd. Met vriendelijke groet, Joppe Ruijgrok.

Verslaglegging Nulmeting en SWOT-analyse

Verslaglegging Nulmeting en SWOT-analyse Verslaglegging Nulmeting en SWOT-analyse P. Kater Pagina 2 van 12 Bedrijf DERC Jetting Systems Jan van der Heijdenstraat 44 3261 LE Oud-Beijerland Tel: +31 (0)186 621 484 Fax: +31 (0)186 621 113 Website:

Nadere informatie

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam CV en motivatiebrief Hoe zorg je, dat je met jouw CV en brief wordt uitgenodigd voor een gesprek? Moeilijk te zeggen, want het aannemen van personeel is mensenwerk en iedereen kijkt anders naar dit soort

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Bijlage A. Op afkomst afgewezen. Inhoud. Onderzoek naar discriminatie op de Haagse arbeidsmarkt

Bijlage A. Op afkomst afgewezen. Inhoud. Onderzoek naar discriminatie op de Haagse arbeidsmarkt Bijlage A Op afkomst afgewezen Onderzoek naar discriminatie op de Haagse arbeidsmarkt Iris Andriessen Barbara van der Ent Manu van der Linden Guido Dekker Inhoud Voorbeeld van een gebruikte sollicitatiebrief

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN Onno van Gijssel Mei 2013 IT Management Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 5 4. Reflectie op competenties... 6 4.1

Nadere informatie

360 Graden onderzoek Werkwijze

360 Graden onderzoek Werkwijze 360 Graden onderzoek Spiegel: elke dag kijken we er één of meerdere keren in. Wat (of wie) zien we dan? En hoe kunnen we de ander vertellen wat we zien? Het bijzondere is dat we onszelf soms anders zien

Nadere informatie

A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST

A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST KWALITEITEN SCOREN Persoonlijke kwaliteiten zijn karaktereigenschappen waarin je jezelf herkent. Op de volgende 2 pagina s tref je een scorelijst aan. Omcirkel bij iedere

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Persoonlijke gegevens: Opleidingen en Kwalificaties:

Curriculum Vitae. Persoonlijke gegevens: Opleidingen en Kwalificaties: Curriculum Vitae Persoonlijke gegevens: Voornaam: Mohammed Jawad Achternaam: Alhaydary Adres: Plataanlaan 66 Postcode en plaats: 5616 LR Telefoonnummer: 06 47027919 E-mailadres: jawad_10_alhaydary@hotmail.com

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 1 Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 Inhoudsopgave Zelfportret...3 SWOT...4 Curriculum Vitae...5 Competenties...6 Kernkwaliteiten...8 Curriculum Imaginaire...9 Keuze voor PROF jaar 2...10

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

Workshop Ontdek je talent

Workshop Ontdek je talent Workshop Ontdek je talent Effective talentmanagement Mariska Karcher Tel.nr. 06 18 08 01 59 20-3- 2015 Opdracht: Successen Doel Inzicht krijgen in kwaliteiten van jezelf in verschillende omstandigheden

Nadere informatie

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT WOORDENLIJST ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT Arbeidsmarkt De arbeidsmarkt is de markt van werk. Op de arbeidsmarkt wordt werk aangeboden en op de arbeidsmarkt zoeken mensen naar een baan. Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Portfolio Harald Pouwels

Portfolio Harald Pouwels Portfolio Harald Pouwels www.haraldpouwels.nl Curriculum Vitae Opleidingen 2010-2015 HAVO, Economie & Maatschappij Oostwende College, Bunschoten 2015 - Heden HBO, Digitale Media & Communicatie Hogoschool

Nadere informatie

Eerste hulp bij jouw CV met ouders!

Eerste hulp bij jouw CV met ouders! Heb jij al een CV? Daarin zet je alle belangrijke dingen die je hebt gedaan: bijvoorbeeld je opleiding(en) en baantjes. Hiermee laat je aan werkgevers zien wie je bent en wat je kunt: dat is dus heel belangrijk

Nadere informatie

Naam: Nathalie Kombolitis Klas: VD-1H2 Docent: Yvonne de Haas Osiriscode: Inleverdatum: 07-03-2011. Stageverslag

Naam: Nathalie Kombolitis Klas: VD-1H2 Docent: Yvonne de Haas Osiriscode: Inleverdatum: 07-03-2011. Stageverslag Naam: Nathalie Kombolitis Klas: VD-1H2 Docent: Yvonne de Haas Osiriscode: Inleverdatum: 07-03-2011 Stageverslag Inhoudsopgave Nathalie Kombolitis Ab Meniststraat 5 3191 AA Hoogvliet Sollicitatiebrief Snuffelstage

Nadere informatie

De meest gestelde sollicitatievragen

De meest gestelde sollicitatievragen De meest gestelde sollicitatievragen Vertel eens iets meer over jezelf? Wat kan je vermelden: Naam Woonplaats Studies Werkervaring Motivatie Positieve eigenschappen Gebruik eventueel je cv als leidraad

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Fontys Economische Hogeschool Tilburg. SLB Rapport. Dinsdag, 24 November. Carolien Boers

Fontys Economische Hogeschool Tilburg. SLB Rapport. Dinsdag, 24 November. Carolien Boers Fontys Economische Hogeschool Tilburg SLB Rapport Dinsdag, 24 November Carolien Boers 2144437 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Belbin test... 4 SWOT-analyse... 5 2 P a g i n a Inleiding In dit rapport

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

SKILLSTIPS SKILLSTOWN

SKILLSTIPS SKILLSTOWN SKILLSTIPS SKILLSTOWN Met dank aan Wout Plevier www.innerspective.nl De grooste online opleider van Nederland www.skillstown.com 3 oefeningen om je nr. 1 talent te vinden Iedereen heeft talenten. Een talent

Nadere informatie

Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS

Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS Voornaam: Joey Achternaam: Derwort Straat: Jacob Catsstraat Nummer: 70 Geslacht: man Postcode: 2613 HC Woonplaats: Delft Telefoon: (+31)6 21861252 Mobiele nummer:

Nadere informatie

Verruim je horizon. Workshop solliciteren

Verruim je horizon. Workshop solliciteren Verruim je horizon Workshop solliciteren Workshop solliciteren - Hoe begin ik eraan? - Welke job past bij mij? - Waar vind ik een job? - CV? - Sollicitatiebrief? - Online solliciteren? - Het sollicitatiegesprek?

Nadere informatie

Daphne Otterloo. Creative Front-end Developer. Curriculum Vitae. Daphne Otterloo Creative Front-end Developer

Daphne Otterloo. Creative Front-end Developer. Curriculum Vitae. Daphne Otterloo Creative Front-end Developer Daphne Otterloo Curriculum Vitae Persoonlijk Naam: Geboortedatum: Geboorteplaats: Adres: E-mail: Daphne Otterloo 30-03-1990 Voorburg Van Aalstlaan 520 2722 SB, Zoetermeer daphneotterloo@gmail.com Profiel

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

Medewerker Office & Project Support BeteoR

Medewerker Office & Project Support BeteoR Medewerker Office & Project Support BeteoR Om te solliciteren vragen we je dit formulier in te vullen en dit samen met jouw CV te mailen naar astrid.hazenveld@beteor.nl Naam Adres Geboortedatum E-mail

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Voor het vak stud loopbaanbegeleiding (SLB) oefenen we in blok 3 van studiejaar 2 met het solliciteren naar stages, bedrijven etc.

Voor het vak stud loopbaanbegeleiding (SLB) oefenen we in blok 3 van studiejaar 2 met het solliciteren naar stages, bedrijven etc. Sollicitatieopdracht Inhoudsopgave Inleiding... 1 Gespreksvoorbereiding... 2 Sollicitatie brief... 2 CV... 3 Deskresearch... 4 Feedback... 5 gesprek... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Sollicitatie

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Doelgroep: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays.

Nadere informatie

Vacature: medewerker internationaal secretariaat. Bedrijfsinformatie:

Vacature: medewerker internationaal secretariaat. Bedrijfsinformatie: Vacature: medewerker internationaal secretariaat Bedrijfsinformatie: Het Internationaal Secretariaat (IS) staat onder leiding van Marije Laffeber, Internationaal Secretaris van de PvdA. Het IS draagt zorg

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

Voorwoord 1. Hoofdstuk 1: Waarden 2. Hoofdstuk 2: Ontdek je talent! 3. Hoofdstuk 3: Keuzestijlen 5. Hoofdstuk 4: Kwaliteiten 7

Voorwoord 1. Hoofdstuk 1: Waarden 2. Hoofdstuk 2: Ontdek je talent! 3. Hoofdstuk 3: Keuzestijlen 5. Hoofdstuk 4: Kwaliteiten 7 Extra opdracht LOB Inhoudsopgave: Inhoud: Pagina: Voorwoord 1 Hoofdstuk 1: Waarden 2 Hoofdstuk 2: Ontdek je talent! 3 Hoofdstuk 3: Keuzestijlen 5 Hoofdstuk 4: Kwaliteiten 7 Hoofdstuk 5: Beschrijving van

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Self assessment Versie september 2010

Self assessment Versie september 2010 Self assessment Versie september 2010 Naam Student nummer Praktijkopleider Praktijkinstelling Afdeling Studiecoach : Renate Agterhof : S1002628 : ragterhof@spaarneziekenhuis.nl : Mw. dr. A.M. Lagaay (Gooke),

Nadere informatie

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten,

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten, Beste oud-studenten, Hogeschool de Kempel doet onderzoek naar de loopbaan van afgestudeerden. De gegevens zijn van belang om verbeteringen aan te brengen in de huidige opleiding en om de huidige studenten

Nadere informatie

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren?

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Een mens is natuurlijk veel meer dan een kleur. Het indelen in kleuren is een hulpmiddel om een beeld te krijgen van jezelf en de ander.

Nadere informatie

Tijdens en voor mijn studie Projectleider Techniek verwerf ik competenties door specifieke taken en werkzaamheden te verrichten.

Tijdens en voor mijn studie Projectleider Techniek verwerf ik competenties door specifieke taken en werkzaamheden te verrichten. Beste collega, familie, vriend, Tijdens en voor mijn studie Projectleider Techniek verwerf ik competenties door specifieke taken en werkzaamheden te verrichten. Theoretische kennis doe ik op door onderwijs

Nadere informatie

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl VRAGENLIJST JOnG JOnG is een initiatief van en voor jonge ondernemers. Tot de doelgroep behoren Ondernemers in de eerste 5 jaar van hun ondernemerschap. JOnG stelt zich tot doel de individuele ondernemers

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Hogeschool van Amsterdam Domein Techniek Aviation Studies. SWOT-analyse. Studie loopbaan begeleiding (SLB) Joran Hoogenberg

Hogeschool van Amsterdam Domein Techniek Aviation Studies. SWOT-analyse. Studie loopbaan begeleiding (SLB) Joran Hoogenberg Domein Techniek SWOT-analyse Studie loopbaan begeleiding (SLB) Joran Hoogenberg 16-02-2011 Inhoud Inleiding 3 1. Persoonlijke eigenschappen 4 1.1 Bepaling persoonlijke eigenschappen 4 1.2 Analyse persoonlijke

Nadere informatie

Mijn Risicoprofiel. Hoe ga ik met risico s om?

Mijn Risicoprofiel. Hoe ga ik met risico s om? Mijn Risicoprofiel Hoe ga ik met risico s om? Deze test is ontwikkeld door Caroline Wildeboer, Jasper van den Heuvel, Rob Schmidt en Nancy Polet; organisatieadviseurs bij Antea Group. 1 Inleiding Deze

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie

1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie Persoonlijke ontwikkeling en socialisatie analyseren / plannen / creëren / representeren van jezelf (LOCO) 1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Leerwerkplan LEERWERKPLAN VOOR PROJECT TRIPLE T. Leerwerkplan-TripleT 2011-2012. Naam student: Martin van der Kevie

Leerwerkplan LEERWERKPLAN VOOR PROJECT TRIPLE T. Leerwerkplan-TripleT 2011-2012. Naam student: Martin van der Kevie LEERWERKPLAN VOOR PROJECT TRIPLE T Leerwerkplan-TripleT 2011-2012 Naam student: Martin van der Kevie Leerwerkplan Bijbehorende ie (niveau C) Leerdoel Activiteiten per leerdoel (wat ga ik concreet doen

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Auteur(s): Dion Bosschieter Versie: 1 Datum: 20 mei 2012 ITopia is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam H o g e s c h o o l v a n A m s t e r d a m Inhoudsopgave H1:

Nadere informatie

PORTFOLIO. Pieter Dumoulin

PORTFOLIO. Pieter Dumoulin PORTFOLIO Personalia Schreverland 7 3550 Heusden-Zolder Tel.: 011 427279 GSM.: 0478 381040 pieterdumoulin@hotmail.com http://www.pieterdumoulin.be Geboren te Hasselt op 4 december 1979 Nationaliteit: Belg

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

5 sleutels voor volop werkplezier!

5 sleutels voor volop werkplezier! 5 sleutels voor volop werkplezier! www.weerwerkenmetplezier.nl Inhoud Volop werkplezier is meer dan je vermaken 3 Voordelen van bevlogenheid 4 Bevlogenheid versterkt zichzelf 6 5 Sleutels voor volop werkplezier

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

PROCESVERSLAG SLB07. Scoren met solliciteren. Anthony Luzac, Michael van Loon, Pascal van der Krogt, Tristan Olsthoorn, Richard Lamens.

PROCESVERSLAG SLB07. Scoren met solliciteren. Anthony Luzac, Michael van Loon, Pascal van der Krogt, Tristan Olsthoorn, Richard Lamens. PROCESVERSLAG SLB07 Scoren met solliciteren Groep: Klas: Datum: Anthony Luzac, Michael van Loon, Pascal van der Krogt, Tristan Olsthoorn, Richard Lamens. WH28b1 31 maart 2014 Voorwoord In het derde en

Nadere informatie

INZETBAARHEIDS ASSESSMENT

INZETBAARHEIDS ASSESSMENT INZETBAARHEIDS ASSESSMENT Hoe werkt dat? INSTRUCTIE: Vragenlijst: Dit is een vragenlijst die is gemaakt om een beeld te krijgen van je inzetbaarheid. Het is hierom belangrijk dat je de vragenlijst zo eerlijk

Nadere informatie

Inleiding. Formuleren van visie. Oriënteren: SWOT-analyse. Formuleren doelstellingen. Actieplannen

Inleiding. Formuleren van visie. Oriënteren: SWOT-analyse. Formuleren doelstellingen. Actieplannen Stap 1 Inleiding Introduceer uw praktijk. Beschrijf kort de ontstaansgeschiedenis en geef een situatiebeschrijving van de huidige praktijk: waar is de praktijk gesitueerd; het aantal patiënten, de werkzame

Nadere informatie

De VrijBaan Vragenlijst (specifiek voor iemand die geen werk heeft)

De VrijBaan Vragenlijst (specifiek voor iemand die geen werk heeft) De VrijBaan Vragenlijst (specifiek voor iemand die geen werk heeft) Inleiding Veel mensen ervaren moeilijkheden om werk te vinden te behouden, of van baan / functie te veranderen. Beperkingen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! George Washington Inhoud Introductie... 2 Bridge Theorie... 3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Quickscan...5 Bridge Dimensie Overzicht - Besturen... 6 Bridge Dimensie Overzicht - Uitvoer...7 Bridge Dimensie

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Draaiboek SWOT-analyse met medewerkers

Draaiboek SWOT-analyse met medewerkers Draaiboek SWOT-analyse met medewerkers Dit hulpmiddel is bestemd voor leidinggevenden die met hun medewerkers een SWOTanalyse willen doorlopen. SWOT = Strengths (sterkten) Weaknesses (zwakten) Opportunities

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WERKBOULEVARD 2.0

NIEUWSBRIEF WERKBOULEVARD 2.0 NIEUWSBRIEF WERKBOULEVARD 2.0 Beste leden en HRM-ers, In deze nieuwsbrief attenderen wij u op een aantal interessante vacatures en kandidaten. Het volledige overzicht van de openstaande vacatures en beschikbare

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

SPOED competenties en gedragsindicatoren

SPOED competenties en gedragsindicatoren SPOED competenties en gedragsindicatoren Leidraad voor coaches Situering: Fase 2 Analyse Gebruik: - Doel: door de vragenlijst in te vullen krijgt de coachee een zicht op zijn/haar competenties - Doelgroep:

Nadere informatie

SWOT - analyse. november 2007 van Dromen naar Scoren 1

SWOT - analyse. november 2007 van Dromen naar Scoren 1 SWOT - analyse Een handige methode om uw organisatie te leren kennen en te kijken waar uw organisatie staat en naartoe moet, is de SWOT-analyse. De vier letters staan voor Strengths, Weaknesses, Opportunities

Nadere informatie

Vrije Universiteit - Studiekeuzegesprekken met scholieren

Vrije Universiteit - Studiekeuzegesprekken met scholieren Vrije Universiteit - Studiekeuzegesprekken met scholieren Bijlage 3 Materiaal Workshop Studiekeuze (1,5 uur) werkboek voor leerlingen Centrum voor Studie en Loopbaan, Vrije Universiteit Amsterdam Inhoudsopgave

Nadere informatie

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013 Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren Voor technische professionals Donderdag 20 juni 2013 Programma We behandelen achtereenvolgens de volgende thema's: 0. Kwaliteiten en presenteren 1. Omgaan

Nadere informatie

Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10

Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10 Van: Klas: 1 Inhoud: Handleiding Portfolio pag. 3 Deel 1. Dit ben ik pag. 6 Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10 Deel 3. Ervaringen pag. 11 3.1 stage (binnen schooltijd)

Nadere informatie

Sollicitatie hints & tips

Sollicitatie hints & tips Sollicitatie hints & tips Sollicitatietips Solliciteren is een vak apart. Schiet je met hagel of schiet je gericht op een voor jou passende vacature. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij om gericht

Nadere informatie

Qredits. Ondernemingsplan (in geval van startend bedrijf)

Qredits. Ondernemingsplan (in geval van startend bedrijf) Qredits Microkrediet in Nederland Ondernemingsplan (in geval van startend bedrijf) 1/12 Inhoudsopgave 1. De ondernemer 3 1.1. Persoonlijke gegevens 3 1.2. Persoonlijke motieven 4 1.3. Persoonlijke kwaliteiten

Nadere informatie

Belbin Teamrollen Vragenlijst

Belbin Teamrollen Vragenlijst Belbin Teamrollen Vragenlijst Lindecollege 2009 1/ 5 Bepaal uw eigen teamrol. Wat zijn uw eigen teamrollen, en die van uw collega s? Deze vragenlijst kan u daarbij behulpzaam zijn. Zeven halve zinnen dienen

Nadere informatie

Ik kies uit deze 3 beroepen 1 beroep: Dit is mijn gewenste beroep. Mijn gewenste beroep past in veel branches/sectoren, bijvoorbeeld:

Ik kies uit deze 3 beroepen 1 beroep: Dit is mijn gewenste beroep. Mijn gewenste beroep past in veel branches/sectoren, bijvoorbeeld: BEROEPENORIËNTATIE. 2. 3. Ik wil werken in één van deze 3 beroepen: Ik kies uit deze 3 beroepen beroep: Dit is mijn gewenste beroep 2 Het volgende antwoord past bij mijn gewenste beroep: Mijn gewenste

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het

Nadere informatie

Leiderschapskenmerken: Ik als leider / manager? Vragen: Kies het antwoord dat het meest bij je past.

Leiderschapskenmerken: Ik als leider / manager? Vragen: Kies het antwoord dat het meest bij je past. Leiderschapskenmerken: Ik als leider / manager? Vragen: Kies het antwoord dat het meest bij je past. Vraag 1. Mijn kernwaarde als manager: A. Samen werken B. Empathie (inleven in de ander) C Duidelijkheid

Nadere informatie

Curriculum vitae. Opleiding Richting Ervaring Veel ervaring in CAD Woonplaats. 10+ jaar Ontwerper Inventor SolidWorks

Curriculum vitae. Opleiding Richting Ervaring Veel ervaring in CAD Woonplaats. 10+ jaar Ontwerper Inventor SolidWorks Curriculum vitae PERSOONLIJKE DETAILS Naam Kamal Woonplaats Den Haag Geboortedatum 1978 SAMENVATTING Opleiding Richting Ervaring Veel ervaring in CAD Woonplaats HTS-WTB HTS Werktuigbouwkunde 10+ jaar Inventor

Nadere informatie

PERSOONLIJK PROFIEL. Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1

PERSOONLIJK PROFIEL. Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1 PERSOONLIJK PROFIEL Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1 Me. persoonlijk profiel Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1 0.1 26-10-2016 TheTrueTalentTeam pagina 1 Natuurlijke Kracht en Natuurlijk Potentieel

Nadere informatie

Projectmatig creëren 2.0

Projectmatig creëren 2.0 Projectmatig creëren 2.0 In dit blok was de opdracht onder andere het lezen en samenvatten van de hoofdstukken 15 en 23 uit het boek Projectmatig Creëren 2.0. Hier zijn de samenvattingen te vinden van

Nadere informatie

Solliciteren kun je leren!

Solliciteren kun je leren! Solliciteren kun je leren! EVEN VOORSTELLEN Tatjana van het Groenewoud (adviseur werktuigbouwkunde) Marvin Moreira (adviseur werktuigbouwkunde) Continu is intermediair voor techniek en brengt vraag en

Nadere informatie

Bijlage I Sollicitatiebrief

Bijlage I Sollicitatiebrief Bijlage I Sollicitatiebrief Sollicitatiebrief Door middel van je sollicitatiebrief moet je de stagebiedende organisatie ervan overtuigen dat jij een gesprek waard bent. Je brief moet een duidelijke motivatie

Nadere informatie

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1 Talenten Aanzien en Erkenning 3 Besluitvaardigheid 8 Confrontatie en Agitatie 4 Doelgerichtheid 4 Talenten Hulpvaardigheid 5 Ontzag 3 Orde en Netheid 4 Pragmatisme 6 Stressbestendigheid 7 Verantwoording

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Naam: Leek Adres: Meester Bollplein 8 Voornamen: Jacobus Cornelis Postcode: 1754 KK Roepnaam: Jaap Woonplaats: Burgerbrug

Naam: Leek Adres: Meester Bollplein 8 Voornamen: Jacobus Cornelis Postcode: 1754 KK Roepnaam: Jaap Woonplaats: Burgerbrug CURRICULUM VITAE J A A P L E E K Personalia Naam: Leek Adres: Meester Bollplein 8 Voornamen: Jacobus Cornelis Postcode: 1754 KK Roepnaam: Jaap Woonplaats: Burgerbrug Geboortedatum: 12 juli 1986 Titel:

Nadere informatie

Doorstroomdossier. 4 mavo > 4 havo

Doorstroomdossier. 4 mavo > 4 havo Doorstroomdossier 4 mavo > 4 havo Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op Markenhage. De overstap naar het havo is echter niet gemakkelijk.

Nadere informatie

Tips bij het opstellen van je CV

Tips bij het opstellen van je CV Tips bij het opstellen van je CV Wanneer je gaat solliciteren, is een goed curriculum vitae enorm belangrijk. Het is namelijk je persoonlijke visitekaartje en de eerste kennismaking met jou als sollicitant.

Nadere informatie

2. Vooruitgang Werk hebben dat leidt tot betere mogelijkheden/kansen en grotere verantwoordelijkheid.

2. Vooruitgang Werk hebben dat leidt tot betere mogelijkheden/kansen en grotere verantwoordelijkheid. Wat vind ik belangrijk? Stap 1: Hieronder vind je een overzicht van 51 waarden. Lees de hele lijst een keer door om bekend te raken met de inhoud. Ga daarna nog een keer door de lijst en kruis de waarden

Nadere informatie

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool POP Persoonlijk Opleidings Plan Tim Tegelaar Lekkerkerk 07-10-2012 De Haagse Hogeschool Naam Tim Tegelaar Studentnummer 12090948 origineel 07-10-2012 update - bedrijfsmentor Dhr. P. den Ouden bedrijfscoach

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan De leerdoelen Leerdoel 1 Producer Tijdens het project van de verdieping wil ik graag meer kennis opdoen over de productie van een film. Tijdens mijn stage heb ik al verschillende

Nadere informatie

VRIJWILLIGER BIJ DE SENIORENDIENST Voor elke senior wat wils

VRIJWILLIGER BIJ DE SENIORENDIENST Voor elke senior wat wils VRIJWILLIGER BIJ DE SENIORENDIENST Voor elke senior wat wils www.bilzen.be AMBASSADEURS Senioren die zich op de één of andere manier verdienstelijk willen maken in de maatschappij, moeten hiervoor alle

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie