Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatie Voltijd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatie Voltijd"

Transcriptie

1 Bijlage cursusomschrijvingen Communicatie Voltijd

2

3 Titel Adviseren casus Cursusnaam en: Spreekuur Hoorcollege Hoorcollege Training JCOM-ADCA.1V-16 Adviseren casus 5 European Credits Adviseren casus Presentatie Indicator voor beroepsgericht handelen ik zoek delen van adviezen uit en maak hier operationele voorstellen voor. Meest relevante indicatoren voor professioneel handelen Ik ben besluitvaardig (durf knopen door te hakken en een oordeel te geven). Ik ben resultaatgericht; stel (meetbare) doelen en concrete stappen. Ik toon initiatief en bezit doorzettingsvermogen. Ik ben integer door mijn werk adequaat en zorgvuldig uit te oefenen met inachtneming van verantwoordelijkheden, regels en afspraken. Ik hou rekening met diverse culturele normen en waarden in de organisatie, bij klanten en bij stakeholders. Ik stel hoge kwaliteitseisen aan het werk van mijzelf. Ik schrijf in correct en Engels. Indicator voor beroepsgericht handelen Ik verzamel daarbij data voor adviesdocumenten.

4 Meest relevante indicatoren voor professioneel handelen Ik kan feiten ordenen, de opdracht begrijpen. Ik selecteer de relevante gegevens. Ik toon initiatief en bezit doorzettingsvermogen. Ik stel hoge kwaliteitseisen aan het werk van mijzelf. Ik schrijf en spreek in correct en Engels.

5 Titel Adviseren essay Cursusnaam en: Hoorcollege Training Training Training JCOM-ADES.1V-16 Adviseren essay 5 European Credits Essay Opdracht Indicator voor beroepsgericht handelen Ik interpreteer eenvoudige onderzoeks- en analyse gegevens. Meest relevante indicatoren voor professioneel handelen Ik kan feiten ordenen, de opdracht begrijpen. Ik selecteer de relevante gegevens. Ik hou rekening met diverse culturele normen en waarden in de organisatie, bij klanten en bij stakeholders. Ik stel hoge kwaliteitseisen aan het werk van mijzelf. Ik schrijf in correct en Engels. Indicator voor beroepsgericht handelen Ik kan mijzelf als( junior) adviseur positioneren. Meest relevante indicatoren voor professioneel handelen Ik kan feiten ordenen, de opdracht begrijpen.

6 Ik selecteer de relevante gegevens. Ik ben besluitvaardig (durf knopen door te hakken en een oordeel te geven). Ik ben resultaatgericht; stel (meetbare) doelen en concrete stappen. Ik toon initiatief en bezit doorzettingsvermogen. Ik ben integer door mijn werk adequaat en zorgvuldig uit te oefenen met inachtneming van verantwoordelijkheden, regels en afspraken. Ik hou rekening met diverse culturele normen en waarden in de organisatie, bij klanten en bij stakeholders. Ik stel hoge kwaliteitseisen aan het werk van mijzelf. Ik schrijf en spreek in correct en Engels.

7 Titel Adviseren praktijk Cursusnaam en: Hoorcollege Groepswerk Training Training Training JCOM-ADPR.1V-16 Adviseren praktijk 5 European Credits Praktijkopdracht Opdracht Indicator voor beroepsgericht handelen blok 4 Ik zoek delen van adviezen uit en maak hier operationele voorstellen voor. 'Ik maak een eenvoudig operationeel adviesplan (een doelgroep; enkele middelen op basis van gegeven organisatiestrategie en gegeven communicatiestrategie). Meest relevante indicatoren voor professioneel handelen Ik ben besluitvaardig (durf knopen door te hakken en een oordeel te geven). Ik ben resultaatgericht; stel (meetbare) doelen en concrete stappen. Ik toon initiatief en bezit doorzettingsvermogen. Ik ben integer door mijn werk adequaat en zorgvuldig uit te oefenen met inachtneming van verantwoordelijkheden, regels en afspraken. Ik hou rekening met diverse culturele normen en waarden in de organisatie, bij klanten en bij stakeholders.

8 Ik stel hoge kwaliteitseisen aan het werk van mijzelf. Ik schrijf in correct en Engels. Ik kan feiten ordenen, de opdracht begrijpen. Ik selecteer de relevante gegevens.

9 Titel Analyseren omgevingspaspoort Cursusnaam en: Spreekuur Hoorcollege Training JCOM-ANOM.1V-16 Analyseren omgevingspaspoort 5 European Credits blok 4 blok 4 blok 4 blok 4 Omgevingspaspoort Opdracht Indicatoren voor beroepsgericht handelen 1. blok 4 2. blok 5 Ik voer een onderdeel van een gegeven onderzoeksopzet uit binnen gegeven kaders. Ik kies een moment en locatie voor het verzamelen van mijn onderzoeksgegevens voor een gegeven vraag en beredeneer mijn keuze. Ik benader respondenten voor een interview of enquête. Ik verzamel data op systematische wijze voor een gegeven vraag met behulp van observatie, interviews en online en offline onderzoek. Meest relevante indicatoren voor professioneel handelen Ik ben besluitvaardig (durf knopen door te hakken en een oordeel te geven). Ik ben resultaatgericht; stel (meetbare) doelen en concrete stappen. Ik stel me hulpvaardig op. Ik blijf efficiënt werken onder wisselende omstandigheden door me steeds aan te passen aan de omgeving, taken, verantwoordelijkheden, en/of mensen. Ik toon initiatief en bezit doorzettingsvermogen. Ik ben integer door mijn werk adequaat en zorgvuldig uit te oefenen met

10 inachtneming van verantwoordelijkheden, regels en afspraken.

11 Titel Analyseren online onderzoeksopdracht Cursusnaam en: Spreekuur Hoorcollege Hoorcollege Groepswerk 2 maal per week JCOM-ANONO.1V-16 Analyseren online onderzoeksopdracht 5 European Credits Online onderzoeksopdracht Opdracht Indicatoren voor beroepsgericht handelen Ik herken signalen uit de interne en externe omgeving en categoriseer deze in een model. Ik kan uitleggen wat de rol is van onderzoek bij communicatievraagstukken. Ik verzamel data op systematische wijze voor een gegeven vraag met behulp van observatie, interviews en online en offline onderzoek. Meest relevante indicatoren voor professioneel handelen Ik kan hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Ik haal de essentie en relevantie uit (cijfermatige) gegevens. Ik stel oorzaak en gevolg vast. Ik ben besluitvaardig (durf knopen door te hakken en een oordeel te geven).

12 Titel Analyseren pressure cooker Cursusnaam en: Spreekuur Hoorcollege Praktijk opdracht Training Training 2 maal per week JCOM-ANPRC.1V-16 Analyseren pressure cooker 5 European Credits Pressure cooker Opdracht Indicatoren voor beroepsgericht handelen blok 4 Ik herken signalen uit de interne en externe omgeving en categoriseer deze in een model. Ik zie in een onderzoeksopzet de samenhang tussen de vragen, de aanpak en de uitvoering. Ik kan uitleggen wat de rol is van onderzoek bij communicatievraagstukken. Ik leid uit de organisatie- en onderzoeksvraag van de opdrachtgever af welke informatie centraal staat binnen een onderzoek. Ik analyseer verzamelde data volgens gegeven methodes. Ik interpreteer statistieken. Ik schat informatie in op causaliteit, betrouwbaarheid, validiteit en representativiteit. Ik beoordeel toegepaste (onderzoeks)literatuur volgens standaard beoordelingscriteria.

13 Meest relevante indicatoren voor professioneel handelen Ik stel goede vragen om meer te weten te komen over de aanleiding en inhoud van een casus of probleem. Ik denk mee en stel vragen om zeker te weten of ik aan de hulpvraag voldoe. Ik kan hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Ik haal de essentie en relevantie uit (cijfermatige) gegevens. Ik stel oorzaak en gevolg vast. Ik ben besluitvaardig (durf knopen door te hakken en een oordeel te geven). Ik ben resultaatgericht; stel (meetbare) doelen en concrete stappen.

14 Titel Brand & Communications: Analyse Cursusnaam en: Hoorcollege Hoorcollege Hoorcollege Diverse werkvormen 3 maal per week 3 maal per blok JCM-BCANA-13 Brand & Communications: Analyse 5 European Credits Ja Ja Plan van aanpak Opdracht 5.5 Portfolio: Analyse Assessment De essentie van BrandCom is het blootstellen van onze studenten aan het praktijk, dus aan de echte wereld van merken, media en bureaus. Dit wordt gerealiseerd door middel van a) het werken aan een (of meerdere) echte case(s) van een bekend merk, met briefing door zowel brandmanager als reclamebureau (met als doel blootstelling aan de beide perspectieven.) b) Relevante, inspirerende gastcolleges (tenminste 4 per blok) c) Colleges die een sterke link leggen tussen theorie en praktijk. d) Het deelnemen aan tenminste één event/conferentie voor (marketing)communicatieprofessionals. De didactiek die wordt gehanteerd is overwegend interactief en constructivistisch. Aan de hand van stimulerende vragen en probleemstellingen van docenten, verwerf en organiseer je je eigen kennis in samenwerking met anderen. Hierbij gebruiken zowel docenten en studenten media die bijdragen aan de leerdoelstellingen en die ook voor collaborative werken binnen organisaties worden ingezet. Hiermee wordt verzekerd dat ieder type student een optimale mix van leermedia kan gebruiken. Tijdens BrandCom wordt er gebruik gemaakt van peer reviews, en de student gaat veelal zelf/individueel te werk.

15 Tijdens de cursus analyse werk je aan de volgende opdrachten: 1) Je eigen Portfolio Analysemet daarin alle analyses die je in week 1, 2 en 3 hebt gemaakt: 2,5 EC 2) Een individueel, onderbouwd Plan van Aanpak voor de Pitch: 2,5 EC Literatuur Verplicht: Keller, K.L. (2010). Strategische Merkenmanagement. Amsterdam: Pearson Education óf Keller, K.L. (2012). Strategic Brand Management: A European Perspective. London: Pearson Education. Naast dit basisboek Branding is het de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar relevante literatuur. Literatuur kan bestaan uit artikelen (b.v. wetenschappelijke publicaties en tijdschriften), databanken en boeken die je in de mediatheek kunt vinden, maar uiteraard ook andere kwalitatieve online bronnen. Ook wordt er soms materiaal uitgereikt tijdens de colleges. Lees de BrandCom blokhandleiding uitgebreide uitleg over de cursus Brand Analyse.

16 Titel Brand & Communications: Media 3.0 JCM-BCMED-13 Cursusnaam Brand & Communications: Media European Credits en: Hoorcollege 1 maal per blok Hoorcollege 4 maal per week Diverse werkvormen 3 maal per week 1 maal per blok Ja Eindpresentatie Presentatie 5.5 Briefing Opdracht De essentie van BrandCom is het blootstellen van onze studenten aan het praktijk, dus aan de echte wereld van merken, media en bureaus. Dit wordt gerealiseerd door middel van a) het werken aan een (of meerdere) echte case(s) van een bekend merk, met briefing door zowel brandmanager als reclamebureau (met als doel blootstelling aan de beide perspectieven.) b) Relevante, inspirerende gastcolleges (tenminste 4 per blok) c) Colleges die een sterke link leggen tussen theorie en praktijk. d) Het deelnemen aan tenminste één event/conferentie voor (marketing)communicatieprofessionals. De didactiek die wordt gehanteerd is overwegend interactief en constructivistisch. Aan de hand van stimulerende vragen en probleemstellingen van docenten, verwerf en organiseer je je eigen kennis in samenwerking met anderen. Hierbij gebruiken zowel docenten en studenten media die bijdragen aan de leerdoelstellingen en die ook voor collaborative werken binnen organisaties worden ingezet. Hiermee wordt verzekert dat ieder type student een optimale mix van leermedia kan gebruiken. Tijdens BrandCom wordt er gebruik gemaakt van peer reviews, en de student gaat veelal zelf/individueel te werk.

17 Tijdens de cursus Brand Media werk je aan de volgende opdrachten: 1) Je Brand Activation rapport in voor de Pitch Case 2,5 EC 2) Een Pitch, die je samen met je team aan de opdrachtgever presenteert 2,5 EC Literatuur Verplicht: Keller, K.L. (2010). Strategische Merkenmanagement. Amsterdam: Pearson Education óf Keller, K.L. (2012). Strategic Brand Management: A European Perspective. London: Pearson Education. Naast dit basisboek Branding is het de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar relevante literatuur. Literatuur kan bestaan uit artikelen (b.v. wetenschappelijke publicaties en tijdschriften), databanken en boeken die je in de mediatheek kunt vinden, maar uiteraard ook andere kwalitatieve online bronnen. Ook wordt er soms materiaal uitgereikt tijdens de colleges. Lees de BrandCom blokhandleiding uitgebreide uitleg over de cursus Brand Strategie.

18 Titel Brand & Communications: Strategie Cursusnaam en: Hoorcollege Diverse werkvormen Hoorcollege 3 maal per week 3 maal per week 1 maal per blok JCM-BCSTR-13 Brand & Communications: Strategie 5 European Credits Rapport: Strategie Opdracht 5.5 Portfolio Strategie Assessment De essentie van BrandCom is het blootstellen van onze studenten aan het praktijk, dus aan de echte wereld van merken, media en bureaus. Dit wordt gerealiseerd door middel van a) het werken aan een (of meerdere) echte case(s) van een bekend merk, met briefing door zowel brandmanager als reclamebureau (met als doel blootstelling aan de beide perspectieven.) b) Relevante, inspirerende gastcolleges (tenminste 4 per blok) c) Colleges die een sterke link leggen tussen theorie en praktijk. d) Het deelnemen aan tenminste één event/conferentie voor (marketing)communicatieprofessionals. De didactiek die wordt gehanteerd is overwegend interactief en constructivistisch. Aan de hand van stimulerende vragen en probleemstellingen van docenten, verwerf en organiseer je je eigen kennis in samenwerking met anderen. Hierbij gebruiken zowel docenten en studenten media die bijdragen aan de leerdoelstellingen en die ook voor collaborative werken binnen organisaties worden ingezet. Hiermee wordt verzekert dat ieder type student een optimale mix van leermedia kan gebruiken. Tijdens BrandCom wordt er gebruik gemaakt van peer reviews, en de student gaat veelal zelf/individueel te werk.

19 Tijdens de cursus Brand Strategie werk je aan de volgende opdrachten: 1) Aan het einde van week 6 lever je je eigen Portfolio Strategie in, bestaand uit 2 essays: 2,5 EC 2) Aan het einde van week 9 lever je, samen met je team, je Brand Strategy rapport voor de Pitch Case 2,5 EC Literatuur Verplicht: Keller, K.L. (2010). Strategische Merkenmanagement. Amsterdam: Pearson Education óf Keller, K.L. (2012). Strategic Brand Management: A European Perspective. London: Pearson Education. Naast dit basisboek Branding is het de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar relevante literatuur. Literatuur kan bestaan uit artikelen (b.v. wetenschappelijke publicaties en tijdschriften), databanken en boeken die je in de mediatheek kunt vinden, maar uiteraard ook andere kwalitatieve online bronnen. Ook wordt er soms materiaal uitgereikt tijdens de colleges. Lees de BrandCom blokhandleiding voor uitgebreide uitleg over de cursus Brand Strategie.

20 Titel Corporate communicatiestrategie Cursusnaam en: JCM-CORCO-13 Corporate communicatiestrategie 5 European Credits 1 Tentamen Opdracht Organisaties staan niet op zichzelf, maar maken met hun sterke en zwakke punten deel uit van een turbulente omgeving, die soms kansen, soms bedreigingen biedt. Om license to operate te verkrijgen, is het voor een organisatie belangrijk om een sterk corporate merk te creëren en een goede reputatie te hebben bij publieksgroepen. Vinger aan de pols houden en veranderen wanneer nodig, zijn daarbij noodzakelijk. Daarbij past de organisatie zich aan aan de eisen en behoeften van de verschillende publieksgroepen; klanten, medewerkers, financiers, overheden etc. Veranderingen gaan meestal niet vanzelf. Communicatie is een belangrijk hulpmiddel bij het in gang zetten en begeleiden van veranderingen. In deze cursus krijg je een verdieping aangereikt van de kennis uit voorgaande jaren op het gebied van onder andere corporate branding, reputatiemanagement, stakeholdermanagement, alignment en verandermanagement. Je laat in een opdracht en in een tentamen zien dat je beschikt over voldoende kennis en inzicht om strategische communicatie vraagstukken te analyseren en op te lossen.

21 Titel CoTrainer Cursusnaam en: Diverse werkvormen 2 maal per week JCM-COTRNR.3K-09 CoTrainer 15 European Credits Ja Ja Ja Ja Leerverslag 1: Train de trainer Opdracht 5.5 Leerverslag 2: Theorie Opdracht 5.5 Leerverslag 3: Coachen, Trainen, Doceren Eindpresentatie Outdoor & Cotrainersblok Geen cursussite geregistreerd Opdracht 5.5 Opdracht Tijdens dit keuzeblok leer je hoe je trainingen, cursussen en workshops kunt ontwerpen en verzorgen. Wat komt daar zo al bij kijken? van welke verdiepende (leer)theorieën en gedragswetenschappen kun je gebruik gaan maken? wat is een goede methodiek/didactiek om een cursus te ontwerpen? wie ben ik als persoon? Wat zijn mijn persoonlijkheidskenmerken? Wat mijn kwaliteiten en eventuele valkuilen? Welke vooronderstellingen hanteer ik en wat zijn mijn voorkeuren? Elk aspect wordt door een andere docent uitgediept; met behulp van minitrainingen aan groepsgenoten wordt een context gecreëerd, waarbinnen je kunt oefenen en feedback kunt krijgen. Daardoor word je expertise vergroot. Indien je het voortraject op school goed doorlopen hebt, ga je tijdens de Outdoor 2016 op stage, zodat je ook in het echt kunt oefenen naast een ervaren trainer. Om dit alles

22 tot een goed einde te brengen dien je zeer geïnteresseerd te zijn in het gedrag van mensen, daarnaast moet je het ook boeiend vinden om veel over jezelf na te denken. Als aanstaand cotrainer is het handig om over een gezonde dosis energie te beschikken. Het is een mooi vak en er gebeurt veel, of beter gezegd: jij laat veel gebeuren en daardoor gebeurt er ook veel bij jou waarover je weer moet/mag nadenken. Een constant proces van nadenken over: Doe ik het juiste? en Doe ik het juiste goed?

23 Titel Creativity Cursusnaam en: 2 maal per week JCOM-CREA.1V-17 Creativity 5 European Credits Eindopdracht Creativity Opdracht blok 4 In de eerste vier weken van de cursus ervaar je de verschillende fases van het creatieve proces aan de hand van de Design thinking benadering. Daarnaast ga je vanuit Lateraal denken aan de slag met verschillende methodes en technieken die je kunnen helpen om tot creatieve oplossingen te komen. In de laatste week realiseer je volgens diezelfde methodes een creatieve oplossing voor een opdrachtgever

24 Titel De adviseur Cursusnaam en: Diverse werkvormen Hoorcollege 5 maal per blok 2 maal per blok JCM-ADVIS-13 De adviseur 15 European Credits bij aanvangsblok JAAR: blok JAAR bij aanvangsblok JAAR: blok JAAR Verslag, de Adviseur rapport en essay bij aanvangsblok JAAR: 1. blok JAAR 2. blok JAAR Het te overleggen strategische adviesrapport dient inhoudelijk aan te sluiten bij de gekozen afstudeerspecialisatie van de student, die daarmee aantoont competent te zijn op het vlak van analyseren/onderzoeken en adviseren. De communicatieprofessional signaleert voor zijn organisatie of opdrachtgever op proactieve wijze ontwikkelingen in de interne en externe omgeving. Hij initieert, voert uit, rangschikt en beoordeelt de resultaten van onderzoek en analyse. Daarbij richt de student zich op bruikbaarheid en relevantie voor de beroepspraktijk: hij ontwikkelt communicatiebeleid en/of geeft concrete adviezen aan de organisatie of opdrachtgever over communicatiebeleid. Het adviesrapport getuigt van persoonlijke professionaliteit, strategische vaardigheid en een eigen visie op het vak

25 Titel De professional Cursusnaam en: 50 maal per blok JCM-PROFE-13 De professional 5 European Credits bij aanvangsblok JAAR: blok JAAR De professional Assessment bij aanvangsblok JAAR: 1. blok JAAR 2. blok JAAR De student (re)presenteert zich als de startbekwame professional door een presentatie van/over zichzelf als startbekwame professional, waarbij alle vijf de vereiste competenties worden belicht op eindniveau, en in het daaropvolgende gesprek met de examinatoren naar aanleiding van stagedossier en adviesrapport en eventuele andere werkzaamheden en/of ervaringen. Ook in een aanvullende kritische reflectie op een of meerdere beroepsproduct kan hij aantonen startbekwaam te zijn. De vijf competenties zijn: Plannen en organiseren Creëren en realiseren Representeren Analyseren en onderzoek Adviseren

26 Titel De uitvoerder Cursusnaam en: Stage Intervisie 40 maal per blok 5 maal per blok JCM-UITVO-13 De uitvoerder 25 European Credits bij aanvangsblok JAAR: blok JAAR bij aanvangsblok JAAR: blok JAAR Ja De Uitvoerder Praktijkopdrac ht/stage bij aanvangsblok JAAR: 1. blok JAAR 2. blok JAAR 3. blok JAAR Met deze drie competenties als uitgangspunt en afhankelijk van de mogelijkkheden op de stageplek, formuleert de student vooraf in zijn stagevoorstel adequate en zo smart mogelijke leerdoelen. In het stagedossier dient overtuigend te worden aangetoond, door het opnemen van specifieke beroepsproducten en/of bewijs voor specifieke beroepshandelingen, dat de student gedurende zijn stageperiode met succes aan de drie compenties heeft gewerkt. Ook dient in het stagedossier op overtuigende wijze te worden gereflecteerd op de verrichte werkzaamheden, op de wijze waarop aan de drie compenties en aan de formuleerde leerdoelen is gewerkt, en op de in het verslag op te nemen feedback/beoordeling van de bedrijfsmentor.

27 Titel Het corporate merk Cursusnaam en: JCM-CORME-13 Het corporate merk 5 European Credits 1 Opdracht Opdracht Van een communicatieadviseur of manager in het domein van corporate communicatie wordt veel gevraagd. Je bent sensitief en houdt voortdurend in- en externe ontwikkelingen voor de organisatie in de gaten en kunt op basis daarvan zaken aanhangig maken bij relevante stakeholders. Je bent in staat om met een brede blik, de ambities en de belangen van de gehele organisatie te monitoren en op passende wijze daaraan bij te dragen. Dat betekent dat je eerder een generalist bent dan een specialist. Binnen het domein van corporate communicatie kun je je wel verder specialiseren in bijvoorbeeld: interne communicatie, arbeidsmarktcommunicatie, financiële communicatie, communicatie rond MVO, (online) reputatiemanagement enzovoort. Het domein organisatiekundecommunicatie is al snel ook relevant, zoals kennis over verandermanagement, kennismanagement en kennis over communicatie bij veranderingen. De aanleiding om te veranderen is vaak extern gelegen (door ambities, concurrentie enzovoort), maar de verandering zelf dient wel intern te worden waargemaakt. Een organisatie heeft mensen, geld en grondstoffen nodig om te kunnen leveren en een positie te verkrijgen in bijvoorbeeld sterk concurrerende en/of internationale markten. Er is overzicht, coördinatie en een corporate strategie nodig om vanuit de visie en missie aan de ambities van de organisatie te blijven werken. Vanuit die corporate strategie kan er een corporate communicatiestrategie geformuleerd worden. Iedere organisatie bevindt zich immers in een dynamisch krachtenveld en kent van tal van relaties. Relaties met investeerders, aandeelhouders, toezichthouders, rating agencies, overheden, onderzoeksinstanties, leveranciers, vakbonden, (potentiele) klanten,

28 medewerkers, de ondernemingsraad, actiegroepen, media, adviesbureaus enzovoort, enzovoort. Relaties die wederzijds afhankelijk zijn van elkaar en soms tegengestelde belangen hebben. Werken aan de reputatie, effectieve kernboodschappen formuleren, creëren van intern en extern alignment zijn voorbeelden van taken die onder de verantwoordelijkheid van een corporate communicatiemanager vallen.

29 Titel Humanities Cursusnaam en: Hoorcollege 2 maal per week JCOM-HUMA.1V-16 Humanities 5 European Credits toets 1 Opdracht 5.5 toets 2 Opdracht Als communicatie- en mediaspecialist werk je altijd in interactie met mensen en ontwikkel je producten en diensten voor mensen. Daarbij maak je verantwoorde keuzes, waar je kritisch op kunt reflecteren. In deze cursus leer je hoe je dat kunt doen. Vanuit het humanities onderdeel van ECHT Utrecht staat het leren over denken, waarnemen en gedrag van mensen centraal. Belangrijke onderdelen hierbij zijn: 1. het onderzoeken van diverse referentiekaders van mensen 2. het in interactie met mensen ontwikkelen van beroepsproducten/-diensten voor die mensen 3. hierin bewuste keuzes te maken en 4. deze keuzes ter discussie te stellen Centraal staat het aanleren van een zoveel mogelijk open, objectieve of ondogmatische blik en een oog ontwikkelen voor andere oplossingen. Hierbij putten we uit een basiskennis op het gebied van sociologie, psychologie, antropologie en filosofie. Je leert vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar de mens - jezelf en anderen - en ontdekt de complexiteit van de interactie tussen jezelf als maker en de uiteenlopende mensen waarvoor je beroepsproducten ontwikkelt. Door je te bekwamen in het onderzoeken van het eigen en het referentiekader van de ander ontwikkel je een human centered approach van communiceren. Je leert je verdiepen in jezelf en in de ander en daardoor ben je beter in staat om

30 verantwoorde keuzes te maken die jouw beroepsproducten ten goede komen, die beter aansluiten bij de wensen en behoeften van de doelgroep en zo een succesvolle interactie tot stand brengen.

31 Titel ICC Course 1 JCM-ICCC1-11 Cursusnaam ICC Course 1 5 European Credits Engels en: Groepswerk 5 maal per week Anders Exam 1 Multiple Choice Tentamen Take home schrijfopdracht Opdracht ) Research and Analysis 2) Advising and strategy 3) Creating 3) Planning and organising In this block all the competences of LOCO, defined in 2003, including the international competences are subject of this block, most of them on level 3.

32 Titel ICC Course 2 JCM-ICCC2-11 Cursusnaam ICC Course 2 5 European Credits Engels en: Groepswerk Anders 4 maal per week Exam 2 Opdracht 5.5 Take home schrijfopdracht Opdracht During this 4 th year specialization on International Commercial Communication we will focus on the different steps in the process from briefing until presentation of a marketing communications campaign. Consequently the process and not the individual classes/topics will be leading during the first block. This new perspective on learning demands a lot of cooperation between the lecturers who can make the content of the courses more clear for the students. After all; working as a communication adviser requires also the competence of applying knowledge on the right moment and the correct manner. Communication professionals are often responsible for huge budgets. Requirements Basic knowledge of marketing strategies, corporate and internal communications are required Subjects Basically we will look into three domains of branding: - Product & service branding - Corporate branding - Internal branding

33 Titel ICC Course 3 JCM-ICCC3-11 Cursusnaam ICC Course 3 5 European Credits Engels en: Groepswerk Anders Exam 3 Opdracht 5.5 Take home schrijfopdracht Opdracht Online Marketing and conceptual thinking During this block, students will gain insights about strategic online marketing and conceptual thinking. Insights from PR agencies, Political parties and marketing communication professionals are shared. The following subjects will be discussed extensively: 5 ECTS / 140 hours 18 hours Online Marketing and Conceptual Thinking lectures 12 hours English lectures 80 hours working on assignments 30 hours preparation of lectures Online Marketing: PESO model WebPR Online Reputation Management Coombs crisis communication Pay Per Click Web analytics and conversion optimalisation Practical examples via Instagram, Snapchat, Facebook, LinkedIn (personal branding) etc. Conceptual thinking: Social Business Model for companies and relevant scientific / theoretical models Online Listening

34 Content Creation Engagement and Social Media Measurement Results Case studies IBM and CDA Messaging house Disruptive innovation ELM-model (Petty and Cacioppo) Content Calender Net Promotor Score Value Disciplines (Treacy and Wiersema)

35 Titel ICC Internship Cursusnaam en: 10 maal per blok JCM-ICCIS-10 ICC Internship 15 European Credits Engels bij aanvangsblok JAAR: blok JAAR Ja Internship report Verslag, rapport en essay 5.5 bij aanvangsblok JAAR: 1. blok JAAR 2. blok JAAR 3. blok JAAR The full-time internship period of 3 months is a substantial part of the fourth year of the ICC programme. This internship period lasts one whole semester and is part of the graduation of the students Based on the need for graduates to be able to cope with the increasingly complex demands of a rapidly changing society, a supervised work experience is a mandatory requirement for all ICC undergraduates. The internship takes place abroad or in special cases (for which approval has to be obtained the Netherlands with an internationally operating company operating. Students are stimulated to arrange a specific project or assignment both in nature and in substance which will be mutually beneficial for the company and the students and which fits the department s profile. The assignment has to be approved by the HU traineeship coach. Possible assignments: Please note: Many of these activities are just a part of the total internship assignment. One activity does not usually constitute an entire internship. Marketing communication assisting in various activities, e.g.; designing an advertising briefing; writing an advertising report; research into product awareness; promotion marketing plan; direct mail; positioning. Online activities Content management In-store/POP communications strategy?

36 Media user research of various media; desk research of printed media; target group identification; media research; designing a media briefing (e.g. for a new web site); contributing content to various media; setting up a media planning. Public relations assisting in various activities, e.g. writing press releases, organising press conferences; setting up a new system for press documentation, information systems; research into the relation between organisation and target groups; image research; (integrated) communication plan; communication research internal/external. Event management assisting in setting up and organising events (profit and non-profit), fairs, conferences; writing a publicity plan for a conference, fair or event; setting up a social programme, study tours, pre-conference and post-conference tours; destination marketing; bid procedure and site selection. Dutch text is legally binding. Plannen en organiseren (Planning and organizing) Ik lever beroepsproducten binnen de deadlines op. (I provide professional products within the deadlines.) Creëren en realiseren (Creating and realizing) Ik ben in staat een realistische planning tijdens mijn stage te maken en deze te hand (I am able to create and maintain realistic planning during my internship.) Ik lever bewijs dat ik me met marketing/communicatie activiteiten heb beziggehoude (I provide proof that I've been dealing with marketing / communication activities during my Ik bewijs strategisch te denken in een praktische setting. (I prove strategic thinking in a practical setting.) Ik bewijs dat ik communicatiestrategie kan vertalen in concepten voor middelen en m (I prove that I can translate strategy into communication concepts and media.) Ik was actief betrokken bij activiteiten van het bedrijf en leverde hier toegevoegde w (I was actively involved in the company's operations and delivered added value here.) Representeren (Representing) Ik vertegenwoordig de organisatie waar ik voor werk op professionele wijze. (I represent the organization I work for in a professional manner.) Ik maak duidelijk op professionele manier te hebben gewerkt in een professionele o (I make clear to work professionally in a professional environment.) Ik geef een kritische constructieve professionele reflectie op mijn eigen functionere onderwijsinstelling.

37 (I give a critical constructive professional reflection on my own performance, my internship and my ed Ik bewijs zelfstandig te hebben gefunctioneerd in een professionele omgeving. (I prove to have functioned independently in a professional environment.)

38 Titel ICC Pitch content and presentation Cursusnaam en: Project 3 maal per week JCM-ICCPCP-10 ICC Pitch content and presentation 10 European Credits Engels Pitch report and presentation Anders Uitwerken van een internationale opdracht in competitie met studenten van universiteiten en hogescholen uit heel Europa.Toepassen wat in de afgelopen jaren is geleerd. Mijn advies is uitvoerbaar. Mijn advies heeft samenhang met organisatiestrategie en interne en externe ontwikkelingen. Ik kijk over de grenzen van de eigen discipline en de traditionele oplossingen en weeg nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied af in mijn advies. Mijn oplossingen verrassen/ overtreffen verwachtingen. Mijn presentatie van het advies (mondeling en schriftelijk) is overtuigend. Ik ben accountable: ik neem, indien relevant, KPI s mee in mijn plan. Mijn planning is realistisch. Ik ben in staat de communicatiestrategie te vertalen in concepten voor middelen en media. Ik geef in de briefing de essentie van de organisatie/het merk, de doelgroep en het probleem zodanig aan, dat het de ontvanger van de briefing inspireert. Mijn briefing omvat alle relevante elementen. Mijn oplossingen verrassen/verwachtingingen overtreffen. Ik pas principes van mediaplanning toe. Ik laat in mijn keuze van concepten zien dat ik strategisch denk (strategisch denken= rekening houden met organisatie,/merk, doelgroep, doelstellingen).

39 Titel ICC Pitch Language & thesis preparation Cursusnaam en: Practicum 4 maal per week JCM-ICCPLTP-13 ICC Pitch Language & thesis preparation 5 European Credits Presentatie en aanwezigheid/participatie Presentatie In dit onderdeel bereid de student zich voor op de thesis door het volgen van colleges research en bekwaamd zich in de Engelse taal mede in verband met het onderdeel Pitch en de internationale stage

40 Titel ICC Theses Cursusnaam en: 10 maal per blok JCM-ICCTH-10 ICC Theses 15 European Credits Engels bij aanvangsblok JAAR: blok JAAR Ja theses Verslag, rapport en essay presentation Presentatie bij aanvangsblok JAAR: 1. blok JAAR 2. blok JAAR 3. blok JAAR bij aanvangsblok JAAR: 1. blok JAAR 2. blok JAAR 3. blok JAAR Geen cursussite geregistreerd De opdracht De student ontwikkelt een strategisch advies, uitgewerkt in een operationeel plan, vorm gegeven in een adviesrapport, n.a.v. de adviesvraag van de opdrachtgever. Hierbij ligt de nadruk op de twee competenties Analyseren en onderzoeken en Adviseren. Beroepsproducten c.q. -handelingen Het beroepsproduct is een goed onderbouwd adviesrapport, dat qua vorm aansluit op de aard van de vraag vanuit de stage-organisatie. De rapportage is dan ook resultaatgericht, concreet en realistisch. De vorm van scriptie is uitgesloten. Leerdoelen Ik voer op een systematische wijze een analyse uit. Ik waardeer de analysedata vanuit de doelstellingen en strategie van de organisatie en vanuit kennis/best practices. Ik benoem expliciet de kern van het (communicatie)probleem. Ik geef causale relaties aan. Ik stel een relevante en haalbare onderzoeksdoelstelling en vraagstelling op. Ik maak gebruik van adequate en specifieke (communicatie)onderzoekstechnieken. Mijn onderzoeksopzet voldoet aan de gangbare eisen. Ik rapporteer volgens de regels van adequate verslaglegging/rapportage van onderzoek en analyses. Ik ken instrumenten/ toeleveranciers voor het verkrijgen van informatie over externe en interne ontwikkelingen

41 Ik toon een visie op de (strategische) functie van communicatie Mijn keuzes zijn helder en beargumenteerd. Ik stel duidelijke doelstellingen Mijn advies heeft samenhang met organisatiestrategie en interne en externe ontwikkelingen. Ik vertoon inzicht in de verschillen en samenhang van de gangbare organisatie-, communicatie en mediatheorieën in modellen. Ik weeg de nieuwste theorieën en trends op het gebied van gedrag en media tegen elkaar af ten behoeve van mijn advies Ik kijk over de grenzen van de eigen discipline en de traditionele oplossingen en weeg nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied af in mijn advies. Mijn oplossingen verrassen/ overtreffen verwachtingen. Mijn schriftelijke presentatie van het advies is overtuigend Ik beheers de Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling, op niveau B2 Ik ben accountable : ik neem, indien relevant, KPI s mee in mijn plan. Ik toon gevoel voor verhoudingen en (interculturele) relaties m.b.t. de diverse stakeholders. Mijn advies is uitvoerbaar Beoordeling, toetsvorm en in te leveren documenten : Thesis Hiernaast volgt een presentatie (mondeling). Cursusnaam en cursuscode: De Professional / TOETS2 Presentation: JCM- ICCTH-10 Plaats in het leerplan en aantal studiepunten Maakt onderdeel uit van het afstudeertraject. Aantal studiepunten: 3 Toelatingseis De toets voor De Professional vormt de eindtoets. Om aan deze toets te kunnen deelnemen, moeten dan ook alle overige studiepunten behaald dienen te zijn. Competenties en inhoud toets Alle vijf de competenties dienen door de student overtuigend te worden aangetoond: analyseren en onderzoeken, adviseren, plannen en organiseren, creëren en realiseren, representeren. Verder worden de volgende punten getoetst: - de student is strategisch onderlegd: toont (als grondhouding) een onderzoekende en kritische houding voor de probleemsituatie en aangeleverde probleemdefinities en legt hiermee de basis voor een strategisch advies. - persoonlijk sterk: de student is overtuigd van zijn advies en weet dit op een geloofwaardige wijze over te brengen aan opdrachtgever en andere betrokkenen. Hij/zij heeft inzicht in persoonlijke sterkten en zwakten en in de eigen voorkeuren voor bepaalde aspecten van het communicatievak. - visie op het vak: de student heeft een visie op de rol van communicatie in onze samenleving, op de verschillende wijzen waarop communicatie door organisaties in te zetten is en op de relevantie van geïntegreerde communicatie voor de effectieve

42 organisatiecommunicatie. Het leermodel Reflectieve leerlijn De opdracht De student toont aan dat hij startbekwaam is en invulling kan geven aan de smaak van Utrecht : strategisch vaardig, persoonlijk sterk en visie op het vak. De student (re)presenteert zich als de startbekwame professional met een presentatie van/over zichzelf, waarbij alle vijf de vereiste competenties worden belicht, en in het daaropvolgende gesprek met de examinatoren. Beroepsproduct / beroepshandeling De student geeft een presentatie en initieert een gesprek over zichzelf als startbekwame professional, waarbij hij bewijzen uit onder meer zijn (digitaal) portfolio gebruikt om zijn bekwaamheid aan te tonen en te illustreren met voorbeelden. Beoordeling en toetsvorm Het betreft een summatieve toetsing. : - Presentatie, waarin de student zich presenteert als startbekwame professional. Duur: minimaal 10, maximaal Gesprek met de twee examinatoren, die ook het adviesrapport voor De Adviseur hebben beoordeeld, en daarnaast zo mogelijk een externe deskundige. Duur: maximaal 35. Bekendmaking beoordeling en motivering: De student ontleent tijdens het examen de bewijslast aan zijn tot dan toe opgedane communicatie-ervaring. Examinatoren en eventuele externe deskundige ontvangen van te voren geen stukken/bestanden. Wel dient de student voor aanvang van de presentatie een lijstje met gesprekpunten te overhandigen aan de examinator en eventueel aan de externe deskundige, alsmede een hand-out van de presentatie. Beoordelingscriteria: - De student toont aan op CM-eindniveau competent te zijn voor plannen en organiseren, creëren en realiseren, representeren, onderzoeken en analyseren, en adviseren. - De student presenteert zich overtuigend als startbekwame professional, qua inhoud, vorm en (non)verbale communicatie. - Kijkt over de grenzen van de eigen discipline. - Heeft een duidelijke visie op het vak. - Heeft visie op de (strategische) functie van communicatie. - Heeft een onderbouwd toekomstbeeld van zichzelf in het vakgebied

43 Titel Jaar 2: semester 1 JCOM-SEM1.2V-17 Cursusnaam Jaar 2: semester 1 30 European Credits en: Coaching, Hoorcollege, Hoorcollege, Hoorcollege, Practicum, Practicum, Project, Training, Training,, 3 maal per week,, Anders, Anders, Anders 4 maal per week, Anders, SEM1: Onderzoeken en analyseren Assessment blok 4 SEM1: Adviseren & ontwikkelen van 1. Assessment 5.5 beleid blok 4 SEM1: Plannen en organiseren Assessment blok 4 SEM1: Creëren Assessment blok 4 SEM1: Representeren Assessment blok 4 SEM1: Reflecteren Assessment 5.5

44 SEM1: Technology1 Opdracht 5.5 SEM1: Technology 2 Opdracht blok blok blok 5 In dit half jaar werk je aan de zes verschillende competenties van onze communicatieopleiding. Dit doe je door aan verschillende beroepsproducten te werken. Tijdens dit eerste halfjaar staan twee grote opdrachten centraal: Online platform: Het beheer van een online platform met een zelf gekozen thema. Denk bijvoorbeeld aan: mode, koken, games, opinie, lifestyle, literatuur, beauty, technologie, muziek, film, politiek, auto s. Het platform bestaat uit een Wordpress website/blog en bijbehorende social media kanalen (evt. videokanaal, nieuwsbrief, podcast, etc. naar eigen inzicht). Er moet ook een verdienmodel zijn: er wordt iets verkocht op de website. Denk bijvoorbeeld aan een receptenboek, prints van foto s, een make-over. Content wordt zelf gecreëerd: blogs, foto s, visuals, filmpjes. Daarnaast zijn er verschillende rollen met eigen verantwoordelijkheden die afgewisseld worden binnen het projectteam. Het onderwijs staat in het teken van het ondersteunen van de ontwikkeling van het platform. Het opzetten van een website, het optimaliseren voor zoekmachines (search engine optimization, of SEO) en het analyseren van bezoekers en hun gedrag. Voor het creatieve gedeelte wordt onderwijs aangeboden rondom de basis van fotografie, video s en beeldbewerking en het schrijven van effectieve, pakkende teksten. Ook online marketing, nadenken over doelgroep, inhoud, tone of voice en verdienmodel komen aan de orde. Het trekken van bezoekers naar online kanalen en effectieve inzet van social media. Digitale werkplek: In opdracht van een echte opdrachtgever wordt gewerkt in een corporate omgeving aan het maken van een intern communicatieconcept waarbij efficiënter, prettiger en leuker werken centraal staat. Steeds meer organisaties gaan projectmatig werken om sneller in te kunnen spelen op de veranderende markt. Dit vraagt om vernieuwing van de digitale ondersteuning voor de medewerkers: Business Centric Intranet genoemd. Hierbij staat taakgerichtheid van de medewerkers centraal en

45 dit is plaats en tijd onafhankelijk. Er wordt gewerkt aan een onderzoeksrapport, kennisdeling en een prototype voor de inzet van digitale communicatie voor een opdrachtgever in de MKB.

46 Titel Jaar 2: semester 2 JCOM-SEM2.2V-17 Cursusnaam Jaar 2: semester 2 30 European Credits en: Coaching, blok 4 Spreekuur, blok 4 Hoorcollege, blok 4 Hoorcollege, blok 4 Hoorcollege, blok 4 Hoorcollege, blok 4 Project, blok 4 Project, blok 4 Training, blok 4 Training, blok 4 Training, blok 4 Training, blok 4, blok 4, blok 4, blok 4, blok 4 SEM2: onderzoeken & analyseren Assessment blok 4 2. blok 5 SEM2:adviseren en ontwikkelen van Assessment blok 4 beleid 2. blok 5 SEM2:Plannen en organiseren Assessment blok 4 2. blok 5 SEM2: Creëren Assessment blok 4 2. blok 5 SEM2: Representeren Assessment blok 4 2. blok 5 SEM2: Reflecteren Assessment blok 4 2. blok 5 SEM2: Entrepreneurship 1 Opdracht 5.5

47 SEM2: Entrepreneurship 2 Opdracht blok 4 2. blok 5 1. blok 4 2. blok 5 1. Analyseren en onderzoeken voorbereidend op niveau 2, Menukeuze bekwaam Ik oriënteer me zelfstandig en proactief op een communicatievraagstuk en bepaal daarbij de relevantie, impact en het gewicht van ontwikkelingen voor de organisatie. Ik leg het belang en de rol van onderzoek in het dagelijks taken- en activiteitenpakket van een communicatiedeskundige uit. Ik laat met het toepassen van onderzoek en analyse zien dat ik kritisch omga met communicatievraagstukken. Ik leg uit hoe onderzoek ten dienste staat van communicatiebeleid. Ik herformuleer een concreet communicatievraagstuk naar een vraagstelling ten behoeve van een onderzoeksplan. Ik maak voor een onderzoeksvraag een opzet voor een onderzoek met logische keuzes voor deelvragen en daarbij gekozen onderzoeksmethoden. Ik maak bij brongebruik onderscheid in gradaties van geloofwaardigheid. Ik benoem de voor- en nadelen van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Ik verzamel kwalitatieve en kwantitatieve data op systematische wijze in eigen onderzoek voor een gegeven vraag met behulp van focusgroepen, surveys en inhoudsanalyses (online en offline). Op een methodische wijze rangschik, beoordeel en analyseer ik de resultaten van eigen onderzoek en dat van derden. Ik kan bij kwantitatieve data zelf relevante statistische conclusies trekken. Ik schat informatie in op causaliteit, betrouwbaarheid, validiteit en representativiteit. Ik beoordeel toegepaste (onderzoeks)literatuur volgens standaard beoordelingscriteria. Ik schrijf een onderzoeksverslag volgens standaard beoordelingscriteria. Ik analyseer proactief signalen uit de interne en externe omgeving en de gevolgen daarvan om het communicatievraagstuk vast te stellen. 2. Adviseren over en ontwikkelen van communicatiebeleid voorbereidend op niveau 2, Menukeuze bekwaam Ik verzamel data voor adviesdocumenten. Ik kan eenvoudige strategische adviezen geven (enkele stakeholders en eenduidige communicatievraagstukken) Ik adviseer binnen gemaakte strategische keuzes over de inzet van communicatiemiddelen en -interventies.

48 3. Plannen en organiseren voorbereidend op niveau 2, Menukeuze bekwaam Ik stel een projectplan op voor kleine communicatieprojecten (enkele stakeholders, enkele middelen) waarin planning, in Ik verzorg, ondersteun en begeleid de logistiek van de onderdelen van het projectplan en overleg met internen en externen. Ik maak, bewaak en stuur de onderdelen van het projectplan. Ik lever bijgewerkte planningsoverzichten en andere projectinformatie. Ik bewaak de kwaliteit continu: enerzijds vanuit technisch, creatief en inhoudelijk oogpunt en anderzijds vanuit vakinhoudelijk inzichten. 4. Creëren en realiseren voorbereidend op niveau 2, Menukeuze bekwaam Ik ben creatief; produceer makkelijk ideeën en bedenk originele, nieuwe ideeën, oplossingen en methoden. Ik ben ondernemend en innovatief dus zie de kansen en mogelijkheden voor de concepten (bijvoorbeeld aan de hand van toekomstige ontwikkelingen en trends), anticipeer daarop en kom met innovatieve ideeën en oplossingen. Ik bewaak de voortgang van het proces zodat de ideeën ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Ik hanteer een duidelijke en logische structuur in de opbouw van mijn communicatie; de hoofdlijn is steeds goed te volgen, de kernboodschap is duidelijk. Ik gebruik (vak)taal correct en op de doelgroep afgestemd. Ik overzie de financiële consequenties van mijn ideeën. Ik houd bij de realisatie de communicatieve focus scherp en hanteer pragmatiek en vindingrijkheid waar dat nodig is. 5. Representeren voorbereidend op niveau 2, Menukeuze bekwaam Ik ben in staat om als adequaat representant van de organisatie op te treden. Ik ondersteun leden van de organisatie in representatieve taken. Ik ondersteun bij het beheren en onderhouden van relatiebeheer en netwerken. Ik realiseer een ontmoeting van beperkte omvang, zoals een thema- of informatiebijeenkomst. Ik heb een goed beeld van wie ik ben, wil zijn en kan worden als communicatieprofessional in relatie tot de verschillende vakrichtingen (menu s) en hoe ik dat ga aanpakken. 6. Reflecteren voorbereidend op niveau 2, Menukeuze bekwaam Ik heb een goed beeld van wie ik ben, wil zijn en kan worden als communicatieprofessional in relatie tot de verschillende vakrichtingen (menu s) en hoe ik dat ga aanpakken.

49 Titel KC Copywriting: Creatief Schrijven Cursusnaam en: JCM-CRSTON.3K-08 KC Copywriting: Creatief Schrijven 5 European Credits Ja Dossier Creatief Schrijven Opdracht blok 4 Cursusinhoud: Vijftal workshops door docent en/of gastdocent over column en weblog, scenario/dialogen, kort verhaal en songteksten schrijven. Daarnaast werkcolleges. Deze vier teksten schrijf en herschrijf je adhv feedback van docent en redactiepartner. Verder schrijf je wekelijks thuis aan een blog en aan de creatieve schrijfoefeningen om je eigen schrijfproces te leren kennen en te leren hoe je inspiratie op kunt wekken. De cursus sluit je af met een dossier en een performance van een van je teksten.

50 Titel KC Copywriting: Onderzoek Cursusnaam en: JCM-ONDSCH.3K-08 KC Copywriting: Onderzoek 5 European Credits Dossier Opdracht blok 4 Cursusinhoud: Theorie en kennis opdoen over alles wat te maken heeft met het waarom en hoe van het maken van een magazine/tijdschrift (print of digitaal). We gaan daarbij natuurlijk uit van mogelijke doelen en doelgroep maar richten ons hier vooral op de inhoud en praktische totstandkoming ervan. Naast het daadwerkelijke schrijven, komen dus ook het werken in een redactie en jouw rol daarin aan bod. Ook de vormgeving en opmaak is een punt van aandacht. Uiteindelijk werk je concreet in een redactie samen aan het ontwerpen en produceren van een eigen magazine. Naast werkcolleges, werk je dus zelfstandig in je redactie aan het maken van jullie eigen blad. De eindtoetsing is het uiteindelijke magazine met een individuele verantwoording van jouw bijdrage daarin en een evaluatie van het product.

Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatie Voltijd

Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatie Voltijd Bijlage cursusomschrijvingen Communicatie Voltijd 2016-2017 Titel Opleidingsvariant Adviseren casus Voltijd Collegejaar 2016-2017 1 Organisatorische gegevens 1.1 Cursuscode JCOM-ADCA.1V-16 1.2 Cursusnaam

Nadere informatie

1. Analyseren en onderzoeken

1. Analyseren en onderzoeken 1. Analyseren en onderzoeken Ik signaleer (en waardeer) voor mijn organisatie of opdrachtgever op proactieve wijze ontwikkelingen in de interne en externe omgeving en beoordeel deze op relevantie. Ik initieer

Nadere informatie

Bijlagen 3 t/m 6 bij OER Academie Voor Deeltijd opleiding Communicatie

Bijlagen 3 t/m 6 bij OER Academie Voor Deeltijd opleiding Communicatie Communicatie (COM) Bijlagen 3 t/m 6 bij OER Academie Voor Deeltijd 2016-2017 opleiding Communicatie Bijlage 3: Competenties Competentie overzicht opleiding Communicatie Dit zijn de competenties die de

Nadere informatie

Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatie Voltijd

Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatie Voltijd Bijlage cursusomschrijvingen Communicatie Voltijd 2014-2015 Titel Opleidingsvariant Scompany: Adviesbureau Voltijd Collegejaar 2014-2015 1 Organisatorische gegevens 1.1 Cursuscode JCAN-SCOMP-04 1.2 Cursusnaam

Nadere informatie

Opleiding PECB ISO 9001 Quality Manager.

Opleiding PECB ISO 9001 Quality Manager. Opleiding PECB ISO 9001 Quality Manager www.bpmo-academy.nl Wat is kwaliteitsmanagement? Kwaliteitsmanagement beoogt aan te sturen op het verbeteren van kwaliteit. Tevens houdt het zich bezig met het verbinden

Nadere informatie

Erratum Studiegids Communicatiemanagement voltijd 2015-2016

Erratum Studiegids Communicatiemanagement voltijd 2015-2016 Erratum Studiegids Communicatiemanagement voltijd 201-2016 1 Errata In hoofdstuk 1 Voorwoord dient op bladzijde 6 de tekst (Fout! Verwijzingsbron niet gevonden.) te worden gewijzigd in (zie paragraaf 2.8.3)

Nadere informatie

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door:

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door: HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI Media Outlook 2 CDMMOU02-2 Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt Goedgekeurd door: (namens curriculumcommissie) Datum: MARKETING MET INTERACTIEVE MEDIA 6-5 -

Nadere informatie

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS Deze energieke, tweedaagse training resulteert in hands-on ervaring en meer inzicht in de Design Thinking principes, de belangrijkste tools en terminologie.

Nadere informatie

Leerarrangement Trendanalyse Health

Leerarrangement Trendanalyse Health Leerarrangement Trendanalyse Health Inleiding Gezondheid is voor iedereen een meer of minder belangrijk onderdeel van zijn leven. Bepaalde keuzes die je maakt, heeft te maken met gezondheid. Keuzes op

Nadere informatie

Handleiding (voor student) beroepsproducten en toetsing Periode 1 en 2 Communicatie Deeltijd

Handleiding (voor student) beroepsproducten en toetsing Periode 1 en 2 Communicatie Deeltijd Handleiding (voor student) beroepsproducten en toetsing Periode 1 en 2 Communicatie Deeltijd Inleiding In deze handleiding vind je de beschrijving van de beroepsproducten die je in de eerste twee periodes

Nadere informatie

Bachelor of Business Administration (MER opleiding)

Bachelor of Business Administration (MER opleiding) Bachelor of Business Administration (MER opleiding) voor decentrale overheden Het Onderwijs De Bachelor of Business Administration voor decentrale overheden (Management, Economie & Recht, MER) wordt aangeboden

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Heb een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) opgesteld om nog eens goed na te denken over wat ik nu kan, wat ik nog wil leren, welke competenties ik nog moet verbeteren wil

Nadere informatie

1 Organisatorische gegevens

1 Organisatorische gegevens Titel Opleidingsvariant Campagnes Voltijd Collegejaar 2015-2016 1 Organisatorische gegevens 1.1 Cursuscode JCM-CAMP.1V-13 1.2 Cursusnaam Campagnes 1.3 Cursusnaam in Engels Campaigns 1.4 Aantal EC's 5 European

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

1 Organisatorische gegevens

1 Organisatorische gegevens Titel Opleidingsvariant Scompany: Adviesbureau Voltijd Collegejaar 2015-2016 1 Organisatorische gegevens 1.1 Cursuscode JCAN-SCOMP-04 1.2 Cursusnaam Scompany: Adviesbureau 1.3 Cursusnaam in Engels Scompany:

Nadere informatie

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website»

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website» E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY BRENG JE KENNIS NAAR EEN HOGER NIVEAU MET DE DIGITAL MARKETING ACADEMY Nieuwe technologieën en media leiden tot veranderingen van business modellen, concurrentieveld

Nadere informatie

EP-Nuffic Jaarcongres 2015 Doorlopende leerlijn: Internationale Competenties in het hoger onderwijs. Jos Walenkamp Lector Internationale Samenwerking

EP-Nuffic Jaarcongres 2015 Doorlopende leerlijn: Internationale Competenties in het hoger onderwijs. Jos Walenkamp Lector Internationale Samenwerking EP-Nuffic Jaarcongres 2015 Doorlopende leerlijn: Internationale Competenties in het hoger onderwijs Jos Walenkamp Lector Internationale Samenwerking Samenvatting Wereldburgers, in de 21 ste eeuw, benodigde

Nadere informatie

ONDERNEMERSCHAP (Nederlandstalig)

ONDERNEMERSCHAP (Nederlandstalig) ONDERNEMERSCHAP (Nederlandstalig) LEERDOELEN 1. Inzicht krijgen in de waarde van creatief ondernemerschap door de marktwaarde van je kunst te leren waarderen. 2. Het ontwikkelen van fundamentele marketing-

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

SRM College for Brand Management

SRM College for Brand Management SRM College for Brand Management Exameneisen Inleiding Zoals in het examenreglement is bepaald, wordt de strekking van de hierna geformuleerde eisen nader aangeduid door het studiemateriaal van de opleiding

Nadere informatie

Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding)

Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding) Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding) Strategisch online communicatiemanagement; de uitdaging voor de communicatieprofessional De toename aan vooral digitale media en kanalen,

Nadere informatie

Culture, Organization and Management Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Sociale Wetenschappen - P Culture Organization and Management -

Culture, Organization and Management Vrije Universiteit Amsterdam - Faculteit der Sociale Wetenschappen - P Culture Organization and Management - Culture, Organization and Management Vrije Universiteit Amsterdam - der Sociale Wetenschappen - P Culture Organization and Management - 2014-2015 Vrije Universiteit Amsterdam - der Sociale Wetenschappen

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

ten behoeve van het beoordelingsportfolio Startbekwaamheid Hoofdfase 3, ALO

ten behoeve van het beoordelingsportfolio Startbekwaamheid Hoofdfase 3, ALO Zelfevaluatie ten behoeve van het beoordelingsportfolio Startbekwaamheid Hoofdfase 3, AL pleiding Academie voor Lichamelijke pvoeding Februari 2013 Zelfevaluatie ten behoeve van het beoordelingsportfolio

Nadere informatie

Toelating Master Design!

Toelating Master Design! Toelating Master Design Minimale toelatingseisen voor professionals met een beroepspraktijk (minimaal drie jaar werkzaam in de praktijk) minimaal een HBO diploma (BSc, BDes, BFA, BEng) in een ontwerp of

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Competentieprofiel Instituut voor Interactieve Media Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Aangepast in maart 2009 Inleiding De opleiding Interactieve Media

Nadere informatie

Roeien met de riemen die je hebt Beoordeling interculturele competenties

Roeien met de riemen die je hebt Beoordeling interculturele competenties Roeien met de riemen die je hebt Beoordeling interculturele competenties Ir. Saskia Kreutzer Drs. Jannemieke Geessink Arnhem Business School NUFFIC Workshop Best Practises Roeien met de riemen die je hebt

Nadere informatie

STARTDOCUMENT TBV TOELATING PRAKTISCHE INFORMATIE PRAKTISCH

STARTDOCUMENT TBV TOELATING PRAKTISCHE INFORMATIE PRAKTISCH PRAKTISCH STARTDOCUMENT TBV TOELATING PRAKTISCHE INFORMATIE deadline toelating 10 november 2016. toelatingsgesprekken vanaf half november, begin december. start 19 januari 2017. tweejarige parttime opleiding.

Nadere informatie

Toetsplan Masteropleiding Midden-Oosten Studies

Toetsplan Masteropleiding Midden-Oosten Studies Toetsplan Masteropleiding Studies 2017-2018 JAAR 1 semester 1 Blok 1 Blok 2 vaktitel vakcode week 1-7 colleges week 8/9/10 (her)toetsing week 11-17 colleges week 18/19/20 (her)toetsing Conflicten in het

Nadere informatie

CORPORATE BRANDING AND SOCIAL MEDIA: KEY FINDINGS FOR DUTCH CONSUMERS Theo Araujo

CORPORATE BRANDING AND SOCIAL MEDIA: KEY FINDINGS FOR DUTCH CONSUMERS Theo Araujo CORPORATE BRANDING AND SOCIAL MEDIA: KEY FINDINGS FOR DUTCH CONSUMERS Theo Araujo BEOORDEEL DEZE LEZING VIA DE MIE2018 APP! Geef direct na deze lezing jouw beoordeling. Zoek de lezing op via Programma

Nadere informatie

Testplan Module 12: Bachelor assignment ( )

Testplan Module 12: Bachelor assignment ( ) Testplan Module 12: Bachelor assignment (201500466) BSc Chemical Engineering, academic year: 2017-2018 Module information Module examiners Module parts EC Gardeniers, Bouwmeester, Betlem, Huskens, Brilman,

Nadere informatie

De 6 Friesland College-competenties.

De 6 Friesland College-competenties. De 6 Friesland College-competenties. Het vermogen om met een open enthousiaste houding nieuwe dingen aan te pakken. Het vermogen jezelf steeds beter te leren kennen. Het vermogen om in te schatten in welke

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak Rapportage Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak In opdracht van: DirectResearch & Logeion en d Associatie van hoofden Communicatie Datum: 15 september 2014 Projectnummer: 2013008 Auteur(s): John

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving)

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving) Opleidingsgebied Commercieel dossier en kerntaak Medewerker marketing en communicatie 2009 2010/2010 2011 Uitstroom en crebocode 90531 Toetsnaam en toetscode* Zet marketing en/of communicatieactiviteiten

Nadere informatie

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Heb je vragen of geef je mening en reactie op deze presentatie via

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

BENELUX RESEARCH PROJECT.

BENELUX RESEARCH PROJECT. BENELUX RESEARCH PROJECT INTRODUCTIE Ben jij een enthousiaste en ambitieuze student aan de RSM, ESE of een andere faculteit *? Ben jij op zoek naar een elective of extracurriculaire activiteit, en wil

Nadere informatie

OPLEIDING ONLINE COMMUNICATIE STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING ONLINE COMMUNICATIE STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING ONLINE COMMUNICATIE STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» ZET COMMUNICATIE STRATEGISCH IN BINNEN JOUW ORGANISATIE Door de toename van het aantal digitale & sociale media

Nadere informatie

Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatie Deeltijd

Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatie Deeltijd Bijlage cursusomschrijvingen Communicatie Deeltijd 2014-2015 Titel Opleidingsvariant Adviseren Deeltijd Collegejaar 2014-2015 1 Organisatorische gegevens 1.1 Cursuscode JCD-AADVIS.2V-12 1.2 Cursusnaam

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

Competentie 1 Ondernemerschap Initiëren en/of creëren van producten en/of diensten, zelfstandig en ondernemend.

Competentie 1 Ondernemerschap Initiëren en/of creëren van producten en/of diensten, zelfstandig en ondernemend. Naam student: Studentnummer: Evaluatieformulier meewerkstage CE In te vullen door de bedrijfsbegeleider van de stage biedende organisatie voorafgaand aan het eindgesprek met de stagedocent. De stagiair

Nadere informatie

Toetsbekwaamheid BKE november 2016

Toetsbekwaamheid BKE november 2016 Toetsbekwaamheid BKE november 2016 De Basiskwalificatie Examinering heeft als doel de hbo-toetspraktijk te versterken. Een belangrijk aspect in die toetspraktijk is het gesprek over toetsing: het vragen/

Nadere informatie

Opleiding PECB IT Governance.

Opleiding PECB IT Governance. Opleiding PECB IT Governance www.bpmo-academy.nl Wat is IT Governance? Information Technology (IT) governance, ook wel ICT-besturing genoemd, is een onderdeel van het integrale Corporate governance (ondernemingsbestuur)

Nadere informatie

Media en creativiteit. Winter jaar vier Werkcollege 7

Media en creativiteit. Winter jaar vier Werkcollege 7 Media en creativiteit Winter jaar vier Werkcollege 7 Kwartaaloverzicht winter Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 Les 5 Les 6 Les 7 Les 8 Opbouw scriptie Keuze onderwerp Onderzoeksvraag en deelvragen Bespreken onderzoeksvragen

Nadere informatie

The training courses are only offered in Dutch.

The training courses are only offered in Dutch. Training courses NWO Academy Do you want to focus on the competencies we want to develop throughout the organisation, on what is important for your job and working in projects, or on strengthening your

Nadere informatie

BiZZdesign. Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools. Research & Development

BiZZdesign. Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools. Research & Development BiZZdesign Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools Research & Development 1 Profile CV Joost Niehof Name Grade Nationality Residence Role Joost

Nadere informatie

Modulewijzer Media en Onderzoek CDM jaar 4 CDMMEO Herfst / winter 2010 / 2011. Media en onderzoek

Modulewijzer Media en Onderzoek CDM jaar 4 CDMMEO Herfst / winter 2010 / 2011. Media en onderzoek Modulewijzer Media en Onderzoek CDM jaar 4 CDMMEO Herfst / winter 2010 / 2011 Media en onderzoek Module beschrijving Moduelecode MEDMEO01-2 CP 2 Belasting 56 klokuren Looptijd 20 weken, twee kwartalen

Nadere informatie

Competentiemeter docent beroepsonderwijs

Competentiemeter docent beroepsonderwijs Competentiemeter docent beroepsonderwijs De beschrijving van de competenties in deze competentiemeter is gebaseerd op: - de bekwaamheidseisen uit de Algemene Maatregel van Bestuur als uitwerking van de

Nadere informatie

Stimuleren en beoordelen van een onderzoekende houding. Forra Cornelis docent fontys paramedische hogeschool

Stimuleren en beoordelen van een onderzoekende houding. Forra Cornelis docent fontys paramedische hogeschool Stimuleren en beoordelen van een onderzoekende houding Forra Cornelis docent fontys paramedische hogeschool f.cornelis@fontys.nl Even voorstellen FPH Uniform afstudeertraject (25 EC) Gezamenlijk onderwijs

Nadere informatie

Laag Vaardigheden Leerdoelen Formulering van vragen /opdrachten

Laag Vaardigheden Leerdoelen Formulering van vragen /opdrachten Blooms taxonomie Laag Vaardigheden Leerdoelen Formulering van vragen /opdrachten Evalueren Evalueren = de vaardigheid om de waarde van iets (literatuur, onderzoeksrapport, presentatie etc) te kunnen beoordelen

Nadere informatie

Replacement course / vervangend vak

Replacement course / vervangend vak Transition rules / Bachelor / 2017-2018 BSc Bedrijfseconomie Code Course / vak Transition rule / overgangsregel Replacement course / vervangend vak Code Sem or Remarks / Opmerkingen unit / Sem of blok

Nadere informatie

Marketing met Interactieve Media

Marketing met Interactieve Media HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI Marketing met Interactieve Media CDMMIM01-1 Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt Goedgekeurd door: (namens curriculumcommissie) Datum: MARKETING MET INTERACTIEVE

Nadere informatie

Portfoliobegeleiding. Roland Leenaarts Roland@fluitendnaarjewerk.nl

Portfoliobegeleiding. Roland Leenaarts Roland@fluitendnaarjewerk.nl Portfoliobegeleiding Roland Leenaarts Roland@fluitendnaarjewerk.nl Agenda Welkom Kennismaking Uitleg bijeenkomst Werkplekleren Inhoud portfolio Portfolio-opdrachten Eindkwalificaties Reflectie op de kernopgaven

Nadere informatie

Onderzoeksleerlijn Commerciële Economie. Naar een integrale leerlijn onderzoek Tom Fischer

Onderzoeksleerlijn Commerciële Economie. Naar een integrale leerlijn onderzoek Tom Fischer Onderzoeksleerlijn Commerciële Economie Naar een integrale leerlijn onderzoek Tom Fischer Onderzoek binnen de opleiding CE Aandacht door de tijd heen heel verschillend Van een paar credits voor de hele

Nadere informatie

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Need To Know info Introductie Kennismaking Opzet van colleges, hoe wordt er getoetst Wat gaan we de

Nadere informatie

Minor Toegepaste Psychologie

Minor Toegepaste Psychologie Minor Toegepaste Psychologie 1 Inleiding Waarom houden mensen zich niet aan dieetvoorschriften? Hoe kan ik ze dan stimuleren om dat wel te doen? Hoe kan ik teamsporters leren om beter om te gaan met zelfkritiek?

Nadere informatie

INTERNE COMMUNICATIE

INTERNE COMMUNICATIE INTERNE COMMUNICATIE ROOS HOOFDSTUK 7 STEL NOU DAT JE EEN IC OPDRACHT KRIJGT BIJ STAGE OF AFSTUDEREN HOE PAK JE DAT DAN AAN? HOE ZORG JE ALS SUPERGOEDKOPE CONSULTANT (NU) OF ALS SUPERDURE CONSULTANT (LATER)

Nadere informatie

Positionering en idee ontwikkeling. zondag 2 december 12

Positionering en idee ontwikkeling. zondag 2 december 12 Positionering en idee ontwikkeling Agenda Review presentaties Customer Journey Positionering Van Cover Story naar Ideeën HKJ s Forced-Fit Huiswerk Customer Journey Vragen? Hoe was het bezoek? Customer

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

Bijlage cursusomschrijvingen. Social Work Voltijd

Bijlage cursusomschrijvingen. Social Work Voltijd Bijlage cursusomschrijvingen Social Work Voltijd 2017-2018 Titel Grondslagen 1 ASW-V1GROND1-17 Cursusnaam Grondslagen 1 Werkvormen: Werkvorm Frequentie de werkvorm aangeboden? Hoorcollege Grondslagen

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE Praktijk 8 Deeltijd

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE Praktijk 8 Deeltijd TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE Praktijk 8 Deeltijd Titel vak: Praktijk 8 Kwartaal: 4 Voltijd/deeltijd: Deeltijd Studiejaar: 2 Datum versie: April 2013 ECTS: 5 Assessoren: Vakcoördinator: Caroline Zijlstra, Chris

Nadere informatie

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Studentnummer: Naam aanmelder: Stap 1. Welkom heten en uitleggen wat het onderzoek inhoudt (Tijd: 5 minuten) Landelijk en bij de FEM is er sprake van een hoge

Nadere informatie

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren FACILITATION TRAINING De kunst en kunde van het faciliteren Facilitation training de kunst en kunde van het faciliteren In samenwerking met Mischief Makers organiseert de Merlijn groep een 3 daagse training

Nadere informatie

Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht. Je stelt doelen, neemt de verantwoordelijkheid en streeft naar het beste resultaat

Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht. Je stelt doelen, neemt de verantwoordelijkheid en streeft naar het beste resultaat 08720 Artiest muziek 10-04-2008 08:37 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken als muzikant Artiest Muziek Wat laat je zien? Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht Je zet ideeën om in concepten

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Het werkveld. Kennis en vaardigheden

Het werkveld. Kennis en vaardigheden Eindkwalificatie propedeuse opleiding Communicatie Vanuit de visie van Biesta dient uitgebalanceerd onderwijs te leunen op drie pijlers, namelijk persoonlijke ontwikkeling, socialisatie en kwalificatie.

Nadere informatie

Alle competenties moeten met voldoende zijn beoordeeld

Alle competenties moeten met voldoende zijn beoordeeld BEOORDELINGSFORMULIER / Artistieke Praktijk II jaar 4 Blad 1 Toetscode: Datum: Handtekening student: Beoordelaar 1: Handtekening beoordelaar 1: Beoordelaar 2: Handtekening beoordelaar 2: Extern deskundige:

Nadere informatie

Werken met leeruitkomsten

Werken met leeruitkomsten Werken met leeruitkomsten Waarom leeruitkomsten Toegankelijke manier om curriculum te beschrijven Leerwegonafhankelijk Mogelijkheid tot flexibilisering Totaal is representatief voor kwalificatie van de

Nadere informatie

4. Inhoud minor. Diplomasupplement

4. Inhoud minor. Diplomasupplement Minorregeling 2010-2011 Start september 2010 1. Naam minor: Recht 2. Engelse benaming: Law 3. Catalogusnummer: 7 4. Inhoud minor Het doel van de minor is dat je: 1. rekening houdt met juridische aspecten

Nadere informatie

User Centred Development! UCD Werkcollege blok 1 week 4

User Centred Development! UCD Werkcollege blok 1 week 4 User Centred Development! UCD Werkcollege blok 1 week 4 Agenda! Algemene Feedback lesweek 3 opdracht! Reflectie oefening: Hoe gaat het tot nu toe?! Persona oefening! Lesweek 4 opdracht: Een werkdag uit

Nadere informatie

Talent Ontwikkelingsplan (TOP) E-Fase voorjaar 2012 Advanced Business Creation. Nick Kuijpers

Talent Ontwikkelingsplan (TOP) E-Fase voorjaar 2012 Advanced Business Creation. Nick Kuijpers Talent Ontwikkelingsplan (TOP) E-Fase voorjaar 2012 Advanced Business Creation Nick Kuijpers Inhoudsopgave Business School... 3 Leerdoel... 3 Te behalen competenties... 3 Leeractiviteiten + deadlines...

Nadere informatie

1 Organisatorische gegevens

1 Organisatorische gegevens Titel Opleidingsvariant Voltijd Collegejaar 2015-2016 Afstudeeropdracht Eventmanagement 1 Organisatorische gegevens 1.1 Cursuscode JEM-AFSTOP-08 1.2 Cursusnaam Afstudeeropdracht Eventmanagement 1.3 Cursusnaam

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Crossmediaformat. Situatie

Crossmediaformat. Situatie Crossmediaformat Situatie Crossmedia is bijna een toverwoord geworden voor spannende en innovatieve communicatie. Wanneer je ook de vakliteratuur leest dan merk je dat bureaus en klanten continu op zoek

Nadere informatie

14:45-15:30 Liesbeth Huybrechts; inleiding performatieve participatieve methoden & korte introductie Saul Albert

14:45-15:30 Liesbeth Huybrechts; inleiding performatieve participatieve methoden & korte introductie Saul Albert Planning les 26 april 13:00-14:30 Laura Braspenning; speeddates ter inspiratie van de vormgeving van de eigen projecten 13:00-13:30 inleiding van de middag & overlopen ECTS Fiche & Projectdossier 13:30-13:45

Nadere informatie

Free Electives (15 ects)

Free Electives (15 ects) Free Electives (15 ects) Information about the Master RE&H (and the free electives) can be found at the following page: http://www.bk.tudelft.nl/en/about-faculty/departments/real-estate-and-housing/education/masterreh/free-electives/

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

Doelen Praktijkonderzoek Hogeschool de Kempel

Doelen Praktijkonderzoek Hogeschool de Kempel Doelen Praktijkonderzoek Hogeschool de Kempel Auteurs: Sara Diederen Rianne van Kemenade Jeannette Geldens i.s.m. management initiële opleiding (MOI) / jaarcoördinatoren 1 Inleiding Dit document is bedoeld

Nadere informatie

Graduate School of Communication

Graduate School of Communication Graduate School of Communication Graduate School of Communication Studentenpresentaties Bonne Kerstens Student Youth & Media 24 jaar. Media Informatie Communicatie (HvA) Verkorte Bachelor Communicatie

Nadere informatie

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn.

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn. PRdesQ is ontstaan uit frustratie. Wij konden geen online gereedschap vinden die tegen een faire prijs gebruikmaakt van de moderne PR mogelijkheden. De razendsnel veranderende wereld van communicatie,

Nadere informatie

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je?

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je? Stagedossier Leerjaar 2 Verpleegkunde Naam: Klas: Leerjaar: PS-nummer: SLB er BPV-docent: Stage organisatie: evt. afdeling: Stage adres: Stageperiode: Naam werkbegeleider: Functie werkbegeleider: Van..

Nadere informatie

WORKSHOP 1P4. Internationale samenwerking goed voor de onderwijskwaliteit? Arie van Scheepen. Docent Technische Bedrijfskunde bij IED-FNT

WORKSHOP 1P4. Internationale samenwerking goed voor de onderwijskwaliteit? Arie van Scheepen. Docent Technische Bedrijfskunde bij IED-FNT WORKSHOP 1P4 Internationale samenwerking goed voor de onderwijskwaliteit? Arie van Scheepen Docent Technische Bedrijfskunde bij IED-FNT 11.00-12.00 uur / SkyTheater 2 Inhoudsopgave Onderwerp/ aanleiding

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

Faculteit der Geesteswetenschappen Cluster Filosofie. Bachelor scriptiereglement voor de opleiding: Wijsbegeerte

Faculteit der Geesteswetenschappen Cluster Filosofie. Bachelor scriptiereglement voor de opleiding: Wijsbegeerte Faculteit der Geesteswetenschappen Cluster Filosofie Bachelor scriptiereglement voor de opleiding: Wijsbegeerte Vastgesteld door de Examencommissie CoH, clustercommissie Filosofie op 1-2-2019 Scriptiereglement

Nadere informatie

Pre-Academisch Onderwijs. Ontwikkelingslijnen en leerdoelen

Pre-Academisch Onderwijs. Ontwikkelingslijnen en leerdoelen Pre-Academisch Onderwijs Ontwikkelingslijnen en leerdoelen LEERDOELEN PER ONTWIKKELINGSLIJN Ontwikkelingslijn 1: De leerling ontwikkelt een wetenschappelijke houding 1.1 De leerling ontwikkelt een kritische

Nadere informatie

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Competentieprofiel kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Generieke Competenties... 2 Affiniteit met kaderlidmaatschap... 2 Sociale vaardigheden... 2 Communicatie... 2 Lerend vermogen... 3 Initiatiefrijk... 3

Nadere informatie

Bewijs Reflectie Formulier

Bewijs Reflectie Formulier Bewijs Reflectie Formulier Naam: Student nummer: 2034865 Marina Hoogeveen Docent: Blokonderdeel: Competentie raakvlakken: Activiteit: Bestandsnaam Bewijzen: Lara de Hoogd Creative School Creatief denken

Nadere informatie

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Onderdeel van toolkit Nieuw Delen 2. Zelftest Werken met Communities Wat kan ik met de zelftest? Hieronder tref je een test aan waarmee je een

Nadere informatie

Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatiemanagement Deeltijd

Bijlage cursusomschrijvingen. Communicatiemanagement Deeltijd Bijlage cursusomschrijvingen Communicatiemanagement Deeltijd 2016-2017 Titel Opleidingsvariant (Media)plan Deeltijd Collegejaar 2016-2017 1 Organisatorische gegevens 1.1 Cursuscode JCD-OMPLAN.2V-12 1.2

Nadere informatie

Themaboek IBL2 Beleidsadviseur 5

Themaboek IBL2 Beleidsadviseur 5 Project Balanced Scorecard Vakcode 56012 Verantwoordelijke dhr. H. Kevelham ECTS 6 Kwartiel 1.3 en 1.4 Competenties IBL1, IBL2, IBL3, IBL7 Prestatie-indicatoren 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 2.1, 2.2, 2.3,

Nadere informatie

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Blended Learning & Crossmedia

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Blended Learning & Crossmedia Onderzoeksopdracht Crossmedialab Titel Blended Learning & Crossmedia Probleemomgeving De Faculteit Communicatie & Journalistiek (FCJ) van de Hogeschool Utrecht (HU) profileert zich als een instituut waar

Nadere informatie

Company Profile 2AIM4* Internationaal label: 1000 CD Amsterdam t. +31 (0)20 638 99 55 The Netherlands f. +31 (0)84 835 85 55

Company Profile 2AIM4* Internationaal label: 1000 CD Amsterdam t. +31 (0)20 638 99 55 The Netherlands f. +31 (0)84 835 85 55 Company Profile 2AIM4* Internationaal label: Over 2aim4* 2aim4* 2aim4 B.V. is een marketing/communicatiebureau gevestigd in Amsterdam. Wij leveren een full service dienstenpakket op het gebied van marketing,

Nadere informatie

NL COACH CONGRES 01/12/2017

NL COACH CONGRES 01/12/2017 Persoonlijke ontwikkeling van de sportcoach 60graden feedback assessment NL COACH CONGRES 0//07 MARK.KAPTEIN@SPORTCOACHEXCEL.NL YARA@PUREPERFORMANCECOACHING.NL WELKOM Be here Be safe Be well Doel vandaag

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum Algemene informatie Organisatie: MEE Gelderse Poort Afdeling: Primair Proces Functiebenaming: Medior Adviseur Expertisecentrum Datum: 17 juni 2016 Functiegroep:

Nadere informatie

Programmaoverzicht Bachelor Open dag

Programmaoverzicht Bachelor Open dag Programmaoverzicht Bachelor Open dag 11 2017 Ronde en tijd Openingsronde 09.00-09.30 uur Sessies en activiteiten Waarom Tilburg University? Informatiesessie met de rector magnificus en een student van

Nadere informatie

Opleiding / programma: Communicatie- en Informatiewetenschappen/ Communicatie en Organisatie

Opleiding / programma: Communicatie- en Informatiewetenschappen/ Communicatie en Organisatie Opleidingsspecifieke deel OER, 2016-2017 Opleiding / programma: Communicatie- en Informatiewetenschappen/ Communicatie en Organisatie Artikel Tekst 2.1 Toelatingseisen opleiding 1. Voor toelating tot de

Nadere informatie