Jaarverslag. Don Bosco Spirit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag. Don Bosco Spirit"

Transcriptie

1 Don Bosco Spirit pagina 1 Jaarverslag Don Bosco Spirit U ontvangt van ons het jaarverslag. Een verantwoording over die onze wijze van werken reflecteert. Een concreet en helder overzicht om u een indruk te geven van onze activiteiten, prestaties en financiële situatie in. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op, kom langs en ga met ons in gesprek. Zoals we weten uit ervaring met jongeren, is dat de effectiefste manier. Bestuur Don Bosco Spirit

2 Jaarverslag Don Bosco Spirit pagina 2

3 Don Bosco Spirit pagina 3 Don Bosco Spirit wil het welzijn van jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar bevorderen. We richten ons op jongeren in kwetsbare omstandigheden, die (tijdelijk) niet mee kunnen doen. We bieden ze een plek, met ruimte om zichzelf te zijn, even te ontspannen van de complexe uitdagingen waar ze dagelijks voor staan. We stimuleren hen om te leren en hun vaardigheden te vergroten. We bereiden de jongeren voor op hun rol als zelfstandige, verantwoordelijke en solidaire leden van de samenleving.

4 Don Bosco Spirit pagina 4 Participatie De jongeren doen er toe en worden gestimuleerd mee te doen aan maatschappelijke activiteiten. We dragen bij aan prettig samenleven.

5 Don Bosco Spirit pagina 5 INLOOP ACTIVITEITEN De inloop is er op dinsdag- en donderdagmiddag voor jongeren uit de wijk. De leeftijd varieert van 14 tot en met 21 jaar. Een aantal jongens uit deze groep heeft te maken met problemen. Het overleg met andere organisaties in de wijk is geïntensiveerd zodat we meer grip kregen op deze jongeren. In september is er een convenant gesloten met Stichting JoU om samen te werken in de wijk voor de jongeren. Spirit biedt inloop en begeleiding en JoU doet outreachend werk in de wijk. Vanuit Spirit is de signaleringsfunctie belangrijker geworden. Op de inloop werken regelmatig vrijwilligers mee vanuit U-2B Heard!. Voor de inloopgroep zijn ook activiteiten georganiseerd, zoals een filmavond, kookavond en Ifthar-avond.

6 Don Bosco Spirit pagina 6 U-2B HEARD! U-2B Heard! is een adviesplatform voor en door jongeren in Utrecht. Jongeren van U-2B Heard! geven gevraagd en ongevraagd advies aan de Gemeente Utrecht, woon- en hulpverleningsinstellingen en andere betrokken organisaties die met dak- en thuisloze jongeren te maken hebben. De jongeren werken samen in dit platform en informeren jongeren van dezelfde doelgroep over zaken als woonvoorzieningen, dagbesteding, actuele thema s en problemen. De jongeren nemen deel aan verschillende congressen waarin ze hun stem laten horen en gezicht geven aan de doelgroep. De groep onderscheidt zich door actieve participatie van jongeren. We zien een verbetering ten opzichte van 2012 in de aanwezigheid en inzet bij extra activiteiten. De jongeren van U-2B Heard! nemen bewust de verantwoordelijkheid en zetten zich blijvend in. 17 oktober! Dag van de armoede Deze dag stond in het teken van armoede. Veel instellingen deelden informatie over armoede en de betekenis van armoede. Overleggen met wethouders Victor Everhardt en Hans Spigt Met beide wethouders werd gesproken over indicaties, wonen en (schuld)hulpverlening, werk & inkomen en de transitie Jeugdzorg. U-2B Heard! in transitie Door de veranderingen in het veld en de transities wordt er steeds meer beroep gedaan op de begeleiding vanuit Spirit. Door de veranderingen en soms beëindiging van organisaties komt de hulp aan de jongeren onder druk te staan en valt in een aantal gevallen zelfs weg. Individuele hulpverlening wordt daardoor steeds meer onderdeel van het werk van U-2B Heard!

7 Don Bosco Spirit pagina 7 Projecten PAja! Utrecht Jouw Schuld! PAja! staat voor Participatie Audit (zwerf-)jongeren Amsterdam. Na een succesvolle editie in de hoofdstad worden nu Utrechtse opvangvoorzieningen beoordeeld. Het keuringsteam van jongeren is onder aanvoering van jongerenplatform U-2B Heard! en het Verwey-Jonker Instituut van start gegaan. PAja! Utrecht Met een feestelijke opening is PAja! Utrecht op 14 januari gestart in aanwezigheid van wethouder Victor Everhardt, beleidsmakers en vertegenwoordigers van de instellingen. Het betreft een omvangrijk project met een looptijd van ruim een jaar. Er worden zeven instellingen gekeurd door het keuringsteam van jongeren van U-2B Heard!. De jongeren hebben trainingen gehad om zich voor te bereiden op het afnemen van interviews. De jongeren ontwikkelden zelf de vragenlijst waarmee de jongeren van U-2B Heard! jongeren die verblijven in de instellingen bevraagden. De jongeren hebben zo veel mogelijk de organisatie opgepakt en de interviews afgenomen. In februari 2014 is het eindrapport gepresenteerd. Jouw Schuld?! Spin-off Veel zwerfjongeren hebben schulden en melden zich bij Back-Up voor hulpverlening bij o.a. wonen en inkomen. Door een samenwerking van Back-Up, Stadsgeldbeheer en U- 2B Heard! werd het mogelijk om de schulden van deze jongeren in kaart te brengen door de jongeren van U-2B Heard! Zij zaten op locatie bij Back-Up om overzichten te maken, schuldeisers te bellen en alle voorbereidende werkzaamheden te verrichten zodat de consulenten van Stadsgeldbeheer met de cliënten aan de slag konden. De jongeren van U-2B Heard! hebben hun ervaring ingezet die ze hebben opgedaan bij het project Jouw Schuld?! op het gebied van financiële voorlichting en hulpverlening. U-2B Heard! heeft zich geprofileerd als laagdrempelige, deskundige en praktische ondersteuning op het gebied van schuldhulpverlening aan jongeren. U-2B Heard! wordt regelmatig om advies gevraagd op dit gebied door verschillende partijen.

8 De Jongeren Bij U-2B Heard! stromen jongeren in en uit. Uitstroom gaat voornamelijk naar werk of opleiding, echter soms verdwijnt een jongere uit beeld. Meer jongeren weten U- 2B Heard! te vinden. Jongeren bellen regelmatig met een hulpvraag waarna we ze doorverwijzen naar partijen in het door ons opgebouwde netwerk. Don Bosco Spirit pagina 8 Wie kan mij helpen!, nu en in de toekomst Halima* zit er doorheen en geeft aan het niet meer te zien zitten op het moment. Ze staat op een wachtlijst voor een woonproject maar doordat zij te kampen hebben met een slechte uitstroom is de wachtlijst gegroeid. De voogd van Halima, de vierde in een jaar tijd, kan haar daar niet verder bij helpen. Halima moet nu zelf een woonadres zoeken en weet niet waar ze moet beginnen. Niets lijkt te lukken, door psychische klachten kon ze niet mee komen op school en moest daardoor stoppen. Na akkoord van haar leerplichtambtenaar start ze als dagbesteding Spirit met U-2B Heard! activiteiten. Halima voelt de onzekerheid over wat er gaat komen, ze weet niet welke hulp ze nu en straks kan krijgen en hoe het met haar verder zal gaan. Ze is blij met U-2B Heard! die haar een veilige en stabiele plek biedt en waar zij aandacht en ondersteuning krijgt. Zijn jongeren projectjes? Kees* krijgt een uitkering en heeft daardoor te maken met een uitkeringsinstantie. Deze instantie heeft Kees gevraagd ontslag te nemen bij het uitzendbureau, terwijl hij juist zicht had op meer werk. Kees is gestart met een traject van de Gemeente Utrecht met de toezegging dat er na 3 maanden roulerende werkzaamheden bij verschillende werkgevers en uiteindelijk een vaste baan in het vooruitzicht ligt. Dat vindt Kees uiteraard een goed vooruitzicht, hij wil zich daar dan ook voor inzetten. Het traject is echter nooit gestart en de toezeggingen zijn niet nagekomen. U-2B Heard! heeft dit signaal opgepakt en gemeld bij de Gemeente. Dit heeft geleid tot een aantal goede gesprekken met als resultaat dat de politiek zich hiermee is gaan bemoeien en de betreffende uitkeringsinstantie door de wethouder is aangesproken op hun resultaten. *De namen zijn fictief, de casussen daarentegen niet.

9 Don Bosco Spirit pagina 9 De jongeren bij Spirit doen een beroep op begeleiding voor praktische vragen of een persoonlijke vraag. Steeds meer ontvangen we jongeren die problemen hebben op praktisch en psychosociaal gebied. Deze jongeren vragen meestal niet zelf om hulp, we proberen ze daarin te ondersteunen, feedback te geven en waar nodig door te verwijzen naar passende hulpverlening. Er is contact over de jongeren met maatschappelijk werk, veiligheidswerkers, het wijkbureau en de wijkpolitie. Van belang is om snel actie te ondernemen als er problemen dreigen te ontstaan. Initiatieven die vanuit de groep of individuele jongeren komen worden aangemoedigd, zij worden gestimuleerd om de initiatieven uit te voeren. In de praktijk blijkt dit niet eenvoudig, kenmerkend voor deze groep is dat ze snel afhaken en niet op komen dagen wanneer extra inzet vereist is. Het is een feit dat niet iedereen beschikt over dezelfde kwaliteiten en talenten, dat kansen en mogelijkheden niet voor iedereen gelijk zijn. Sociale omstandigheden en persoonlijke situaties kunnen er voor zorgen dat jongeren niet de gelegenheid krijgen jong te zijn. Ze dragen een last met zich mee en staan voor grote, persoonlijke en complexe uitdagingen. Het zit ze soms niet mee, en vaak zelfs ronduit tegen. Wij kennen deze jongeren persoonlijk; het zijn jongeren die niet altijd mee kunnen doen, ook al zouden ze dat willen en delen ze dezelfde ambities als hun leeftijdsgenoten. Deze jongeren willen ondersteuning, iemand die luistert, even de weg wijst of iemand die ze uit de modder trekt waarin ze dreigen verder te zakken. Voor ons is het een uitdaging deze jongeren verder te helpen.

10 Don Bosco Spirit pagina 10 De Wijk De jongeren in de wijk We zien bij de jongeren in de wijk Lombok steeds meer probleemgedrag. Door samenwerking met Stichting JoU aan te gaan (sinds september ) proberen we deze groep beter te bereiken en ondersteuning te bieden. In overleg met het Wijkbureau en Veiligheidshuis blijven we inzetten op verbetering van omstandigheden van deze groep. Diverse groepen hebben hun onderkomen bij Spirit voor hun activiteiten o.a.: Jeugdschaakles Yoga Theater Basta Transparant Theater Kamerkoor Saudade

11 Don Bosco Spirit pagina 11 Activiteit Frequentie Uur Gemiddeld aantal deelnemers per x Inloop 2 dg per week 8 13 U-2BHeard! wekelijks 8 10 PAja! Utrecht wekelijks 12 9 Jeugdschaak wekelijks 2 12 Schaaktoernooi maandelijks 5 14 Soos 18+ wekelijks 4,5 7 Nederlandse les op verzoek 2 3 Uitgaven Huisvesting ,26 Inkomsten SDBWN structurele bijdrage ,00 Organisatiekosten ,97 DMO Jaarlijkse subsidie 6.800,00 Personeel ,74 DMO U-2B Heard! ,00 Projectkosten Jouw Schuld! ,00 Inloop ,55 Paja! Utrecht ,00 U-2B Heard! ,44 Jouw Schuld! ,37 Fondsen en giften 860,00 Paja! Utrecht ,22 Doorverhuur pand 3.390,50 Algemeen -415,76 Overigen - 506,00 Dagvergoeding ,00 Totaal uitgaven ,31 Totaal inkomsten ,97 Saldo ,34

12 Don Bosco Spirit pagina 12 Vrijwilligers Diverse vrijwilligers zetten zich in voor ondersteuning van U-2B Heard! en PAja! Utrecht, Nederlandse les, schaaklessen, toernooien en het uitvoeren van klusjes. Verder vallen wij voor allerlei hand en spandiensten terug op een aantal mensen. Spirit is hun erg dankbaar! Bestuur Maarten Verboven Jurja Steenmeijer José Vianen Erik Sluis Jolet Swagers voorzitter bestuurslid secretaris penningmeester bestuurslid

13 Jaarverslag Don Bosco Spirit pagina 13

Meedoen in Utrecht. Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl

Meedoen in Utrecht. Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl Meedoen in Utrecht Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl Meedoen in Utrecht Doen wat nodig is In Utrecht vinden wij het belangrijk dat alle inwoners een zinvolle rol kunnen spelen

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Beleidsplan Algemeen beleid en doelstelling

Beleidsplan Algemeen beleid en doelstelling Beleidsplan 2019 1. Algemeen beleid en doelstelling SUN Leiden (Stichting Urgente Noden Leiden) heeft als doel om financiële steun te verlenen aan mensen die om wat voor oorzaak dan ook de eindjes niet

Nadere informatie

Presentatie cluster Maatschappelijke Opvang

Presentatie cluster Maatschappelijke Opvang Presentatie cluster Maatschappelijke Opvang - Begrip 0 lijn en de positie van de doelgroep - Toelichting op de positie van de organisaties binnen de MO - Stichting GOUD - De Achterkant - U-2B Heard! -

Nadere informatie

Waarom de inzet van ervaringsdeskundigen bijdraagt aan herstel en participatie van kwetsbare burgers

Waarom de inzet van ervaringsdeskundigen bijdraagt aan herstel en participatie van kwetsbare burgers Waarom de inzet van ervaringsdeskundigen bijdraagt aan herstel en participatie van kwetsbare burgers Wie/wat is de ervaringsdeskundige in het wijkgericht werken? Waarin onderscheidt zij zich? Wat is haar

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein Zoetermeer gg:hp

Adviesraad Sociaal Domein Zoetermeer gg:hp Adviesraad Sociaal Domein Zoetermeer gg:hp Telefoon 06 2570 8767 Adviesraadsociaaldomein@ zoetermeer.nl Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer Datum Postbus 15 12 december

Nadere informatie

REGIOCONVENANT Uitstroom Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen

REGIOCONVENANT Uitstroom Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen REGIOCONVENANT Uitstroom Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen Inleiding Utrecht is als centrumgemeente verantwoordelijk voor de maatschappelijke opvang (MO) en voorzieningen voor beschermd wonen

Nadere informatie

voorstel aan de raad Revolverend fonds voor jongvolwassenen met schulden Potijk, A. (Anna) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Revolverend fonds voor jongvolwassenen met schulden Potijk, A. (Anna) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Werk en Inkomen Potijk, A. (Anna) Kenmerk 4385583 Vergadering Vergaderdatum 7 mei 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht Nee {behandeling}

Nadere informatie

Profiel van daklozen in de vier grote. steden. Omz, UMC St Radboud Nijmegen. IVO, Rotterdam. Jorien van der Laan Sandra Boersma Judith Wolf

Profiel van daklozen in de vier grote. steden. Omz, UMC St Radboud Nijmegen. IVO, Rotterdam. Jorien van der Laan Sandra Boersma Judith Wolf Profiel van daklozen in de vier grote Omz, UMC St Radboud Nijmegen steden Resultaten uit de eerste meting van de Cohortstudie naar daklozen in de vier grote steden (Coda-G4) IVO, Rotterdam Jorien van der

Nadere informatie

Zoektocht. Directeur/bestuurder Socius

Zoektocht. Directeur/bestuurder Socius Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier voor de webversie. Klik hier voor een PDF van de nieuwsbrief. Socius januari 2014 Zoektocht Op de drempel van 2014 kijk ik nog eens naar wat ons het

Nadere informatie

Een vitale economie. Economie, werk, inkomen en schulden

Een vitale economie. Economie, werk, inkomen en schulden Een vitale economie Economie, werk, inkomen en schulden 5 Een vitale economie We leven in één van de rijkste landen ter wereld met een zeer sterke economie. Dat is iets om dankbaar voor te zijn, maar niet

Nadere informatie

Intensieve Gezinsbegeleiding

Intensieve Gezinsbegeleiding Intensieve Gezinsbegeleiding Samenwerken aan veranderingen binnen het gezin Sterk Huis is er voor iedereen die hulp nodig heeft. Wij bieden een warme en veilige omgeving waar je terechtkunt met grote opvoedings-

Nadere informatie

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Een participatieproject voor de wijk met de hoogste armoedecijfers van Nederland Cursus mantelzorg vrouwen Tweebosbuurt april 2017 (kwaliteitenspel) Inleiding

Nadere informatie

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen Gezondheidsachterstanden Gelijke kansen voor iedereen Goede gezondheid: niet voor iedereen Een goede gezondheid is een groot goed, voor de individuele burger én voor de samenleving als geheel. We worden

Nadere informatie

The Big Five. Het belang van één volwassene om op terug te kunnen vallen

The Big Five. Het belang van één volwassene om op terug te kunnen vallen The Big Five Het belang van één volwassene om op terug te kunnen vallen Filmpje https://www.youtube.com/watch?v=nbrkrh9zb x0&list=plx3xtm7a75c6gdf5i19jgdx7jascbflut &index=2 Wat valt op? Opgroeien naar

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Wmo-raad Sittard-Geleen doet politieke partijen suggesties

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Wmo-raad Sittard-Geleen doet politieke partijen suggesties Geleen, 05 augustus 2017 Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Wmo-raad Sittard-Geleen doet politieke partijen suggesties Aan: Voorzitter gemeenteraadsfractie XXX in Sittard-Geleen Geachte Heer / Mevrouw YYY,

Nadere informatie

Onderzoek Maatschappelijke Stage

Onderzoek Maatschappelijke Stage Onderzoek Maatschappelijke Stage Onderzoek in opdracht van Welzijn Barneveld Uitgevoerd door Rianne Stuij en Rianne Heijkoop Studenten Christelijke Hogeschool Ede December 2015 mei 2016 Inhoud Aanleiding...

Nadere informatie

Wij bieden jongeren een nieuwe start

Wij bieden jongeren een nieuwe start Wij bieden jongeren een nieuwe start singelzicht.nl Gelijke kansen voor iedere jongere Zwerfjongeren, een waardevaste investering Iedere investeerder zoekt naar het hoogste rendement. Dat geldt ook voor

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

POPULAIR 2016 JAARVERSLAG

POPULAIR 2016 JAARVERSLAG POPULAIR JAARVERSLAG 2016 Werp je brood uit over het water, want je vindt het later weer terug. Bewaar je brood in zeven delen, zelfs in acht, want je weet niet welke ramp de aarde treffen zal. Prediker

Nadere informatie

memo de gemeenteraad M.J.C. Suijker (wethouder) datum 29 november 2011

memo de gemeenteraad M.J.C. Suijker (wethouder) datum 29 november 2011 memo aan onderwerp de gemeenteraad Schuldhulpverlening van M.J.C. Suijker (wethouder) datum 29 november 2011 memo Hierbij bericht ik u, namens het college van burgemeester en wethouders, over de stand

Nadere informatie

PAja informatiebijeenkomst. Spreker: Carmen Salvador Directeur/ bestuurder

PAja informatiebijeenkomst. Spreker: Carmen Salvador Directeur/ bestuurder PAja informatiebijeenkomst Spreker: Carmen Salvador Directeur/ bestuurder Is participatie belangrijk? Empowerment : trend of inhoudelijke, sociale en financiële noodzaak? Cliënt centraal, maar in de praktijk

Nadere informatie

Iedereen een zelfstandig & volwaardig bestaan. Regionale visie sociaal domein Drechtsteden September 2019

Iedereen een zelfstandig & volwaardig bestaan. Regionale visie sociaal domein Drechtsteden September 2019 Iedereen een zelfstandig & volwaardig bestaan Regionale visie sociaal domein Drechtsteden September 2019 Cijfers Bestaanszekerheid Grote groep heeft schulden 1 op de 5 huishoudens NL heeft risicovolle

Nadere informatie

Sportplusverenigingen gestart, Rotterdam vooruit?

Sportplusverenigingen gestart, Rotterdam vooruit? Sportplusverenigingen gestart, Rotterdam vooruit? Hoe Rotterdamse sportverenigingen bijdragen aan het bereiken van stedelijke doelstellingen Niels Hermens Anna Jansma Freek de Meere Pieter Verhoogt Sportplusverenigingen

Nadere informatie

Voorbereiden door krachten te bundelen... 2. Visie op nieuwe taken... 2. Vernieuwingen in welzijn, (jeugd)zorg en werk... 2

Voorbereiden door krachten te bundelen... 2. Visie op nieuwe taken... 2. Vernieuwingen in welzijn, (jeugd)zorg en werk... 2 Nieuwsbrief sociaal domein, #1 Vernieuwing welzijn, (jeugd)zorg en werk Inhoud Voorbereiden door krachten te bundelen... 2 Visie op nieuwe taken... 2 Vernieuwingen in welzijn, (jeugd)zorg en werk... 2

Nadere informatie

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009 Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009 metingen 2001 tot en met 2008 A. Kruize S. Biesma B. Bieleman Factsheet Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009 Jaarlijks worden voor de Monitor verslaafden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hulpdienst In-Zicht

Beleidsplan Stichting Hulpdienst In-Zicht Beleidsplan 2018-2020 Stichting Hulpdienst In-Zicht Veenendaal - 1 april 2018 Stichting Hulpdienst In-Zicht Markt 10-3901 DN Veenendaal (06) 38255710 - www.hulpdienstinzicht.nl - info@hulpdienstinzicht.nl

Nadere informatie

Wmo beleidsplan 2013 INLEIDING

Wmo beleidsplan 2013 INLEIDING December 2012 INLEIDING Het beleidsplan Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) 2008-2011 heeft een wettelijk bepaalde werkingsduur van vier jaren. In 2012 is besloten dit beleidsplan met één jaar te

Nadere informatie

Effectiever minimabeleid in Amersfoort

Effectiever minimabeleid in Amersfoort Effectiever minimabeleid in Amersfoort Trudi Nederland Marieke Wentink Marian van der Klein M.m.v. Marie-Christine van Dongen en Monique Stavenuiter Oktober 2007 Verwey- Jonker Instituut Samenvatting

Nadere informatie

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking ALGEMEEN DEEL SUBSIDIEBELEID De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van de Algemene subsidieverordening In de subsidieverordening is de procedure beschreven om in aanmerking te komen voor subsidie

Nadere informatie

Jaarverslag Adviesraad Sociaal Domein Ede 2018

Jaarverslag Adviesraad Sociaal Domein Ede 2018 Jaarverslag Adviesraad Sociaal Domein Ede 2018 Jaarverslag Adviesraad Sociaal Domein Ede 2018 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2018 van de Adviesraad Sociaal Domein Ede. In dit jaarverslag beschrijven

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

2. Visie; waar gaan we voor, wat willen we bereiken en langs welke weg?

2. Visie; waar gaan we voor, wat willen we bereiken en langs welke weg? Missie, visie en strategie Straat Consulaat Den Haag anno 2019 Wij zijn ervan overtuigd dat mensen gelijkwaardig zijn en dat alle mensen recht hebben op waardigheid, wonen, voeding, kleding, goede zorg

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Inhoud Jaarverslag Stichting Noodfonds VWUH 2017... 3 Doelstelling van het Noodfonds Schenkingen en leningen Financiën Bijlage

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

De Rode en Blauwe Loper Utrecht

De Rode en Blauwe Loper Utrecht De Rode en Blauwe Loper Utrecht Korte karakteristiek De Rode en Blauwe Loper bieden laagdrempelige ontmoeting aan bewoners in Overvecht met verschillende achtergronden. Voor de groep mensen met een psychische

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting BOOM Maasluis

Jaarverslag 2013 Stichting BOOM Maasluis Budget Op Orde Maken Jaarverslag 2013 Stichting BOOM Maasluis Ter inleiding Dit is het eerste jaarverslag van Stichting BOOM Maassluis. We kijken zelf ook in verbazing om naar wat er allemaal gebeurd is

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Een veilige woonplek voor elke jongere! Vijf actiepunten voor lokale politieke partijen

Een veilige woonplek voor elke jongere! Vijf actiepunten voor lokale politieke partijen Een veilige woonplek voor elke jongere! Vijf actiepunten voor lokale politieke partijen Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Uw kans om lokaal mee te beslissen over de koers van uw gemeente

Nadere informatie

Eerste lijn, eerste hulp: laagdrempelige en toegankelijke psychische hulp op maat van mensen in armoede

Eerste lijn, eerste hulp: laagdrempelige en toegankelijke psychische hulp op maat van mensen in armoede Eerste lijn, eerste hulp: laagdrempelige en toegankelijke psychische hulp op maat van mensen in armoede Armoede & psychische problemen De dagelijkse overlevingsstrijd in een samenleving waarvan mensen

Nadere informatie

Brugteam Gent: Trajecten naar trajecten

Brugteam Gent: Trajecten naar trajecten Gent: Trajecten naar trajecten 1 Kader Deze tekst handelt over het, CAW Oost-Vlaanderen, regio Gent-Eeklo. 2 Inhoud 1. Missie 4 2. Visie 4 3. Doelgroep 4 4. Werkingsprincipes 4 5. Praktische Informatie

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente.

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 1. Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 2. De overheid moet niet achter de voordeur van mensen willen treden. Dat is privégebied en de eigen

Nadere informatie

Wat weet u na vanavond?

Wat weet u na vanavond? ROADSHOW Wijkzorg Wat weet u na vanavond?.wat er nu eigenlijk verandert en waarom Hoe bestaande samenwerking goed kan worden benut als basis voor Wijkzorg.Wat kansen zijn om welzijn en informele zorg aan

Nadere informatie

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING 2016-2018 STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG 1 Doel en resultaat Het doel is om vrijwilligers (schuldhulpmaatjes) te koppelen aan hulpvragers en te coachen in hun rol als

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Schuldhulpmaatje West-Friesland

Jaarverslag 2016 Schuldhulpmaatje West-Friesland Jaarverslag 2016 Schuldhulpmaatje West-Friesland Inhoud: Hulpvragers Maatjes Coördinatoren Sponsors Financiën Bestuur Toekomst Namens het bestuur mag ik u verslag uitbrengen van de activiteiten van Schuldhulpmaatje-WF

Nadere informatie

Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************

Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************ VOORKANT JONG IN DEN HAAG 2011-2014 Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************ [Binnenpagina, soort paspoort,

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016

Beleidsplan 2015-2016 Beleidsplan 2015-2016 Vertelt onder de volken zijn heerlijkheid, onder alle natiën zijn wonderen. Psalm 96:3 Beleidsplan Strijen, juni 2015 Inhoudsopgave Voorwoord...1 1 Stichting Hope 4 the Nations...2

Nadere informatie

De Bibliotheek; óók partner in het sociale domein

De Bibliotheek; óók partner in het sociale domein De Bibliotheek; óók partner in het sociale domein Laaggeletterden hebben vaker te maken met armoede, Schuldhulp en gezondheidsproblemen. Gemeenten, wijkteams en consulenten Werk en Inkomen zijn zich hier

Nadere informatie

Rapportage januari t/m juli Bewonersadviseur IJsselveld-Oost wijst u de weg

Rapportage januari t/m juli Bewonersadviseur IJsselveld-Oost wijst u de weg Rapportage januari t/m juli 2013 Bewonersadviseur IJsselveld-Oost wijst u de weg Inleiding. In januari is de functie van bewonersadviseur overgegaan van de gemeente naar Pulse. De functie is ontstaan vanuit

Nadere informatie

Wat wil jij doen? + + Werken. Leren / Trainen. Meedoen. Ontmoeten. Leerlijnen. Intake. Uitstroom. Oriëntatiefase. School. School.

Wat wil jij doen? + + Werken. Leren / Trainen. Meedoen. Ontmoeten. Leerlijnen. Intake. Uitstroom. Oriëntatiefase. School. School. Meedoen Welkom! Meedoen Meedoen, iets betekenen, iets bijdragen, actief zijn, iets hebben om naar uit te kijken. Waar ligt jouw talent? Vind een plek waar je je veilig en prettig voelt en waar je in je

Nadere informatie

Stand van zaken Sociaal Domein

Stand van zaken Sociaal Domein Stand van zaken Sociaal Domein Van transitie naar transformatie Gemeenteraad 27 oktober 2016 Voorbereiding Inhoud 2013 2020 Implementatie en borging Transformatie 1-1-2015 transitie heden Waar staan we

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hulpdienst In-Zicht

Beleidsplan Stichting Hulpdienst In-Zicht Beleidsplan 2014-2017 Stichting Hulpdienst In-Zicht Veenendaal - 9 mei 2014 Stichting Hulpdienst In-Zicht Markt 10-3901 DN Veenendaal (06) 38255710 - www.hulpdienstinzicht.nl - info@hulpdienstinzicht.nl

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013 Deelnemen aan de samenleving Zelfstandig blijven Aan het werk blijven Senioren doen mee Gouda 11 maart 14 Een woord vooraf 1. Stichting Seniorenplatform

Nadere informatie

Vernieuwende elementen bij PAja!

Vernieuwende elementen bij PAja! Vernieuwende elementen bij PAja! VVerwey- Jonker 1 Inleiding In 2012/2013 is een PAja! uitgevoerd op vier opvanglocaties van Stichting de Volksbond in Amsterdam. De Volksbond en het Verwey-Jonker instituut

Nadere informatie

BELEIDSNOTITIE PARTICIPATIERAAD GEMEENTE VENRAY

BELEIDSNOTITIE PARTICIPATIERAAD GEMEENTE VENRAY BELEIDSNOTITIE PARTICIPATIERAAD GEMEENTE VENRAY INLEIDING Met ingang van 1 januari 2015 krijgen gemeenten een groot aantal taken overgeheveld, de zogeheten decentralisaties AWBZ-Wmo, de Jeugdwet en de

Nadere informatie

Noodzakelijkheidsverklaring budgetbeheer

Noodzakelijkheidsverklaring budgetbeheer Noodzakelijkheidsverklaring budgetbeheer Advies: Budgetbeheer is noodzakelijk Nee Ja Naam Adres Postcode Burgerservicenummer Telefoon Woonplaats Mobiel nummer E-mailadres Spreektaal Beheersing Nederlands

Nadere informatie

Lokaal Sociaal Beleid en Geïntegreerd Breed Onthaal

Lokaal Sociaal Beleid en Geïntegreerd Breed Onthaal Lokaal Sociaal Beleid en Geïntegreerd Breed Onthaal Trefdag Ouderen en Lokaal beleid Inzetten op participatie Gent, 7 mei 2019 Katelijn Van Horebeek Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling

Nadere informatie

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2009; gehoord hebbende de inspraakreactie in

Nadere informatie

Verslag basiscursus Wmo d.d. 12 april 2013 LSR in (Utrecht)

Verslag basiscursus Wmo d.d. 12 april 2013 LSR in (Utrecht) Verslag basiscursus Wmo d.d. 12 april 2013 LSR in (Utrecht) De vier cursisten, die aanwezig waren, begonnen zich aan elkaar voor te stellen onder leiding van de cursusleidster. Van de vier cursisten waren

Nadere informatie

Presentatie Adviesraad Sociaal Domein

Presentatie Adviesraad Sociaal Domein Presentatie Adviesraad Sociaal Domein Geschiedenis 1993: Stichting Cliëntenplatform De Trechter van Sociale Zaken & Werk 1993: Stichting Cliëntenplatform Oss (SCPO) 2012: Wmo-raad 2016: Adviesraad Sociaal

Nadere informatie

Hoofdlijnen. van het

Hoofdlijnen. van het Hoofdlijnen van het BELEIDSPLAN Terug naar de samenleving December 2013 Stichting De Overbrugging Graaf van Egmondstraat 48 KvKnummer 000024369104 www.deoverbrugging.nl Inhoud 1 Doel... 2 2 Doelgroep...

Nadere informatie

Kwetsbare burgers in beeld? Workshop Symposium 10 februari 2014 Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Brabant

Kwetsbare burgers in beeld? Workshop Symposium 10 februari 2014 Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Brabant Kwetsbare burgers in beeld? Workshop Symposium 10 februari 2014 Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Brabant Kwetsbaarheid in beeld Inhoud workshop Het algemene beeld: Monitor Sociaal Kwetsbare Groepen

Nadere informatie

Tussenevaluatie. Pilot Schuldhulpverlening Driebergen. Tussenevaluatie pilot schuldhulpverlening pagina 1 van 7

Tussenevaluatie. Pilot Schuldhulpverlening Driebergen. Tussenevaluatie pilot schuldhulpverlening pagina 1 van 7 Tussenevaluatie Pilot Schuldhulpverlening Driebergen Tussenevaluatie pilot schuldhulpverlening pagina 1 van 7 Projectnaam: Projectleider: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Pilot Schuldhulpverlening

Nadere informatie

Onderzoek naar de nieuwe vrijwilliger in de sport in Ommen en Hardenberg. Rapportage 31 mei 2017

Onderzoek naar de nieuwe vrijwilliger in de sport in Ommen en Hardenberg. Rapportage 31 mei 2017 Onderzoek naar de nieuwe vrijwilliger in de sport in Ommen en Hardenberg Rapportage 31 mei 2017 Waarom dit onderzoek? Vrijwilligers onmisbaar in de sport Onderwerp staat sinds jaar en dag op de agenda

Nadere informatie

Adviezen Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland. De cliëntenraad

Adviezen Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland. De cliëntenraad Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland De cliëntenraad MEE Noordwest-Holland kent grote waarde toe aan een goed functionerende cliëntenraad. Om de cliëntenraad in haar adviserende en signalerende

Nadere informatie

Prestatieverslag. West-Friesland. Hoorn, 29 mei 2016

Prestatieverslag. West-Friesland. Hoorn, 29 mei 2016 Prestatieverslag West-Friesland 2016 Hoorn, 29 mei 2016 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 HOOFDSTUK 1: MISSIE EN VISIE... 4 HOOFDSTUK 2: PRESTATIECIJFERS... 5 HOOFSTUK 3: TOELICHTING CIJFERS... 6 Inleiding...

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen op grond van artikel 35 over schuldhulpverlening

Beantwoording schriftelijke vragen op grond van artikel 35 over schuldhulpverlening Gemeente IJsselstein postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein Gemeenteraad IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJSSELSTEIN bezoekadres Overtoom 1 3401 BK IJsselstein t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl

Nadere informatie

18 en dan? Alle jongeren participeren

18 en dan? Alle jongeren participeren 18 en dan? Alle jongeren participeren 1. Hoeveel jongeren tussen de 15 en 27 jaar hebben geen werk, opleiding of uitkering? A. 5.4% (135.000 jongeren) B. 2.5% (62.500 jongeren) C. 3.7% (92.500 jongeren)

Nadere informatie

Afspraken DHC Bewind

Afspraken DHC Bewind Afspraken DHC Bewind Indien een medewerker van DHC Bewind uw bewindvoerder wordt, willen wij dat dit gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Om geen misverstanden te laten bestaan leggen wij het hier

Nadere informatie

Evaluatie Housing First. Titel van de presentatie

Evaluatie Housing First. Titel van de presentatie Evaluatie Housing First Titel van de presentatie Toelichting Housing First Uitgangspunt is: iedereen heeft recht op een eigen plek om te wonen. HF biedt dak- en thuisloze mensen met meervoudige complexe

Nadere informatie

DEBEWIND VOERDER. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind

DEBEWIND VOERDER. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind DEBEWIND VOERDER 2017 Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind BEWINDVOERING ALGEMEEN In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over bewindvoering. Maar wat houdt dit in? Soms

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol

Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol, STIP OP DE HORIZON 2021 Provinciehuis Flevoland te Lelystad, 14 september 2017 1 Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol Ondertekenaars Partijen

Nadere informatie

Uitwerking van de vier deelonderwerpen extra inzet op schuldhulpverlening

Uitwerking van de vier deelonderwerpen extra inzet op schuldhulpverlening Bijlage Uitwerking van de vier deelonderwerpen extra inzet op schuldhulpverlening 1. Het terugdringen van schuldenproblematiek onder volwassenen door vroegsignalering Veel mensen zoeken pas hulp bij schulden

Nadere informatie

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen Ondernemingsstrategie 2019-2022 Het begint met wonen Het begint met wonen Persoonlijke aandacht voor onze huurders, oog voor elkaar, focus op samen. Het is waar Openbaar Belang voor staat en wat ons als

Nadere informatie

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013 Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013 Klanttevredenheidsonderzoek Het KTO is een wettelijke verplichting wat betreft de verantwoording naar de Gemeenteraad

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 NA INSPRAAK Sommige mensen hebben zo weinig grip op hun dagelijks leven, dat ze niet zelfstandig kunnen wonen.

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk 1 Doelgroep: Jongeren in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar, woonachtig in de Gemeente Gorinchem. De focus ligt op groei op verschillende leefgebieden,

Nadere informatie

De beelden die u gedurende de presentatie ziet, zijn afbeeldingen van uitgevoerde activiteiten in 2011.

De beelden die u gedurende de presentatie ziet, zijn afbeeldingen van uitgevoerde activiteiten in 2011. Welkom & voorstellen Hallo allemaal. Mijn naam is Ellen Dikici en samen met mijn collega Patrick van der Beek zijn wij de jongerenwerkers binnen de gemeente Winterswijk. De beelden die u gedurende de presentatie

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg 2016 vakantiehuis De Leeuwenkoning Februari 2017 Voorwoord Stichting SORT (stichting ontspanning en recreatie Tilburg) is ontstaan vanuit een initiatief

Nadere informatie

Starters zien door de wolken toch de zon

Starters zien door de wolken toch de zon M201206 Starters zien door de wolken toch de zon drs. A. Bruins Zoetermeer, mei 2012 Starters zien door de wolken toch de zon Enkele jaren nadat zij met een bedrijf zijn begonnen, en met enkele jaren financieel-economische

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Boei. Sociaal Werk Bunschoten

Jaarverslag Stichting De Boei. Sociaal Werk Bunschoten Jaarverslag 2016 Stichting De Boei Sociaal Werk Bunschoten Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. De missie en visie van De Boei... 3 2. Bestuurssamenstelling... 3 3. Personele zaken... 3 4. Kerntaken van De

Nadere informatie

Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA

Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA Inleiding Onze cliëntenraad is ingesteld middels de Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) 2016. De verordening

Nadere informatie

VOORZITTER. Algemeen profiel

VOORZITTER. Algemeen profiel Bijlage 1: Voorbeeld Profielschets voorzitter van de Participatieraad Met de nieuwe Participatieraad ontstaat één adviesorgaan dat zorgt voor integrale advisering vanuit de samenleving op het brede sociaal

Nadere informatie

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Oktober 2013 Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Doel informatiebijeenkomst 1. Informeren marktpartijen over inkoopplannen gemeente 2. Toetsen op uitvoerbaarheid 3. Uitnodigen om

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

Productcatalogus 2015

Productcatalogus 2015 Productcatalogus 2015 Stichting ToReachIt Simple as A.B.C. Acceptance is the Beginning of Change Inhoudsopgave Inleiding Pag. 1.1 Waarom deze productcatalogus 3. 1.2 Stichting ToReachIt samengevat 3. Producten

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Jaarverslag 2016 Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Inhoud Jaarverslag Stichting Noodfonds VWUH 2016... 3 Doelstelling van het Noodfonds Schenkingen en leningen Financiën Bijlage

Nadere informatie

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2018

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2018 Jaarverslag SchuldHulpMaatje Culemborg 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doel 3. Financiële ondersteuning 4. Vrijwilligers 5. Hulpvragers 6. Beperkingen 7. Financieel jaarverslag 2018 SchuldHulpMaatje-Culemborg

Nadere informatie

Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn.

Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn. INLEIDING Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn. We mogen terugkijken op een succesvol jaar voor de Werkbank. Met meer dan 140 unieke bezoekers, 25 bezoekers

Nadere informatie

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie Juni 2015 Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) verstaat onder een gezin met geringe sociale redzaamheid een

Nadere informatie

Schuldhulpverlening in de wijk, een vak apart? Ron van Amen gemeente Zwolle Mar2jn Schut mar2jnschut.wordpress.com

Schuldhulpverlening in de wijk, een vak apart? Ron van Amen gemeente Zwolle Mar2jn Schut mar2jnschut.wordpress.com Schuldhulpverlening in de wijk, een vak apart? Ron van Amen gemeente Zwolle Mar2jn Schut mar2jnschut.wordpress.com Inhoud Waarom aandacht voor armoede en schulden in wijkteam Samenstelling wijkteam Ervaringen

Nadere informatie

6 Sociaal domein. Wat willen we bereiken? Ontwikkelingen. Innovatie dienstverlening Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)

6 Sociaal domein. Wat willen we bereiken? Ontwikkelingen. Innovatie dienstverlening Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) 6 Sociaal domein Wat willen we bereiken? Binnen Sociaal domein vallen de volgende doelstellingen die reeds vertaald zijn in bestaand beleid: Voormalig programma Stimulerend 2.1 Door het stimuleren van

Nadere informatie

Utrecht Gezond! Een succesvolle aanpak tussen gemeente en zorgverzekeraar

Utrecht Gezond! Een succesvolle aanpak tussen gemeente en zorgverzekeraar Utrecht Gezond! Een succesvolle aanpak tussen gemeente en zorgverzekeraar Utrecht gezond! Gemeente Utrecht en Door: Ellen van der Voorst en Victor Everhardt Achmea, divisie Zorg & Gezondheid werken samen

Nadere informatie

SAMENVATTING BOUWSTENEN ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG

SAMENVATTING BOUWSTENEN ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG SAMENVATTING ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG INLEIDING ZELFMANAGEMENT EN PASSENDE ZORG In samenwerking met de deelnemers van het De Bouwstenen zijn opgebouwd uit thema s die Bestuurlijk Akkoord GGZ zijn

Nadere informatie

Hulpvragen en voortgang

Hulpvragen en voortgang Hulpvragen en voortgang Maatjes Alle maatjes actief voor Stichting SchuldHulpMaatje BoZ verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis. De opbouw en verloop van het maatjesbestand sinds de oprichting

Nadere informatie

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Begeleid Wonen www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld De stichting Neos is een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld. De organisatie richt zich

Nadere informatie