SportPlaza Tiel. Ik ben fan van SportPlaza Tiel. Sportfondsen Nederland N.V.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SportPlaza Tiel. Ik ben fan van SportPlaza Tiel. Sportfondsen Nederland N.V."

Transcriptie

1 SportPlaza Tiel Ik ben fan van SportPlaza Tiel

2 2 Voorwoord SportPlaza Tiel exploiteert op een maatschappelijk verantwoorde en enthousiaste wijze de overdekte sportaccommodaties in de gemeente Tiel. Naast het faciliteren van schone en veilige accommodaties voor het onderwijs en verenigingen is SportPlaza Tiel verantwoordelijk voor een breed sport- en beweegaanbod in het zwembad, fitness en sportzalen. SportPlaza Tiel staat midden in de samenleving van Tiel, of het nu gaat om de exploitatie en beheer van sportzalen, ontwikkeling van beweegprogramma s, organisatie van sportevenementen, uitvoeren van meerjaren onderhoud, participeren in werkgroepen zoals WMO (burgerkracht) en bredeschool initiatieven. En niet te vergeten de belangrijke kernactiviteit leren zwemmen! In 2012 stond ten aanzien van onze gasten het verder ontwikkelen van loyaliteit centraal. Belangrijk speerpunt hierin was; streven naar tevreden en trouwe gasten die enthousiast zijn en dit willen delen met anderen. Middels diverse klantenpanels zijn veel ervaringen gedeeld en is de kwaliteit van de dienstverlening naar een hoger niveau gebracht. Met de verbouwing van het Westroyencomplex heeft Tiel weer een representatieve Beweegtempel gekregen waar het voor zowel de sporter als recreant goed toeven is, dit dankzij een goede samenwerking met al onze partners. Sport Innovatie Onze ambitie om sport en bewegen in te zetten als middel voor een gezonde leefstijl, de leefbaarheid in de omgeving te verbeteren, maar ook als primaire waarde van sport, heeft geresulteerd in succesvolle concepten als: aquavitaal voor senioren, jeugdfitness, schoolsportzwemmen, zwemdisco s, samenwerking WestBetuwe Fietstoertocht.

3 3 In het kader van het door ontwikkelen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is er gewerkt aan het onderdeel People (bezoekers en medewerkers) en Profit (optimalisering exploitatie). Tevens is er een mobiliteit onderzoek gedaan met als resultaat een bestedingscheque van 4500,=. Hiervoor zijn o.a. bij het zwembad en sportcomplex Westroyen twee fietslaadpalen geïnstalleerd en zijn er twee bedrijfsfietsen gekocht. Uit onderzoek, in opdracht van het NISB, blijkt dat de helft van alle Nederlanders vindt dat te dikke jongeren verplicht moet worden te gaan sporten. En meer dan de helft van alle Nederlanders is ervan overtuigd dat de kosten van de gezondheidszorg omlaag kunnen als meer mensen gaan sporten en/of bewegen. Het e.e.a. bevestigt dat veel Nederlanders geloven in de kracht van sport en bewegen om de gezondheid te bevorderen. Om het lokale sport- en beweegbeleid goed uit te voeren moet er voldoende aandacht zijn voor goede voorzieningen en accommodaties, vooral bij het verbeteren van de leefbaarheid in wijken speelt dit een cruciale rol. De gemeente Tiel in samenwerking met SportPlaza Tiel faciliteert en organiseert in alle wijken respectievelijk sportaccommodaties en bewegingsactiviteiten. In 2012 heeft de gemeente Tiel aan het bureau Hospitality Consults de opdracht gegeven een Sportaccommodatiebeleidsplan voor te bereiden. Met het dagelijks enthousiasme van alle medewerkers van SportPlaza Tiel, door goed te luisteren en snel in te spelen op de vraag van onze gasten en verantwoord om te gaan met middelen, is zowel het maatschappelijk als economisch resultaat in 2012 voldoende gecontinueerd. SportPlaza Tiel Bas Corbijn Directeur.

4 4 Inleiding SportPlaza Tiel gebruikt voor zelfevaluatie het zogenaamde INK management model, als zijnde een kwaliteitsysteem wat aangeeft waar wij ons bevinden in het streven naar een High Performance organisatie in de zwem-, sport- en fitness branche. Het model bestaat uit negen aandachtsgebieden. De negen aandachtsgebieden zijn verdeeld in een organisatie- en resultaat gedeelte. In het resultaat deel wordt vooral gekeken naar de resultaten die SportPlaza Tiel heeft bereikt. In het organisatiedeel komt de wijze waarop SportPlaza Tiel werkt en hoe de organisatie is ingericht aan de orde. Bevindingen in de vier resultaatgebieden leiden tot verbeteringen in de vijf organisatiegebieden en dat leidt weer tot betere prestaties. Voor SportPlaza Tiel is het werken aan kwaliteit volgens het INK model geen activiteit op zich, maar geïntegreerd in de strategie en het beleid.

5 5 Leiderschap SportPlaza Tiel heeft gekozen voor leiderschap met lef. De leidinggevende heeft zorg voor zijn medewerkers, maar neemt taken niet over, anders dan waar het strikt noodzakelijk zou zijn. De leidinggevende is de vertaler van de strategie van het bestuur van SportPlaza Tiel naar de werkvloer, hij/zij zet zich zelf niet vast met onmogelijkheden, maar enthousiasmeert, inspireert en coacht z n team. Steeds gericht op resultaten. Maakt hierover gerichte afspraken en bespreekt dit regelmatig, o.a. in functioneringsgesprekken. De leidinggevende maakt optimaal gebruik van de gekende talenten van medewerkers en moedigt deze aan. Begeleidt medewerkers bij het zichzelf ontwikkelen en creëert hiervoor voorwaarden. SportPlaza Tiel kent twee leidinggevende niveaus, n.l.: directie/bestuur en locatiemanagers zwembad en sport en fitness. De twee locatiemanagers worden bij het leidinggeven geassisteerd door een aantal vakcoördinatoren. Het management team bestaat uit: directeur, locatiemanager zwembad en locatiemanager sport en fitness en de teamleider HRM en administratie.

6 6 Missie SportPlaza Tiel biedt aan mensen de mogelijkheid, op een maatschappelijk betrokken en innovatieve manier, gebruik te maken van sportieve, recreatieve en educatieve bewegingsactiviteiten. Visie SportPlaza Tiel streeft er naar mensen in alle leeftijdscategorieën op een verleidelijke, verantwoorde en innovatieve wijze sportieve, recreatieve en educatieve bewegingsactiviteiten te laten beleven en hier een positieve ervaring van overhouden en deze delen met anderen. Hierbij kan de klant kiezen uit een ruim aanbod van zowel zwem-, sport- en fitness activiteiten. Dit in goed onderhouden, veilige en aantrekkelijke accommodaties. Goed inzicht in de wensen van onze gasten is een must, teneinde onze organisatie hier zo goed mogelijk op af te stemmen. SportPlaza Tiel wil dit bereiken door de capaciteiten en potentie van professionele en enthousiaste medewerkers optimaal te benutten. Waarbij continue ontwikkeling, waaronder scholing en bijscholing hoog in het vaandel staan. Van elkaar leren is belangrijk om de continuïteit van de organisatie veilig te stellen. Hierbij is een informele en open manier van communiceren een absolute voorwaarde. Openheid en eerlijkheid zijn belangrijke basis voorwaarden voor het vormen van een integrale samenwerking. Assertiviteit wordt hierbij gestimuleerd. Initiatief en zelf de beste willen zijn is nodig om de afgesproken resultaten te bereiken. Doelstelling SportPlaza Tiel wil de beste aanbieder van sport-, recreatie- en bewegingsactiviteiten zijn in de Betuwe. Waarbij ambitie, keuzes, service en kostenbeheersing tot een optimale exploitatie leidt waardoor optimale waarde ontstaat voor de gast, medewerker, gemeente en aandeelhouder.

7 7 Strategie SportPlaza Tiel kan door steeds de dienstverlening af te stemmen op de vraag van de gast, met het activiteiten aanbod in de sport-, fitness- en zwemaccommodaties, mits in belevingsvolle en goed onderhouden accommodaties redelijk verantwoord exploiteren. De focus in 2012 was vooral gericht op het verhogen van de loyaliteit bij gasten. Voor de nabije toekomst zou een multifunctionele sportaccommodatie tussen de wijk Passewaaij en de overige wijken in Tiel, waarin zwembad-, sporthal-, fitness- en andere sport- en gezondheidsvoorzieningen geclusterd worden, wenselijk zijn. Het zappen van laagdrempelige beweeg activiteiten onder één dak, dit om gemotiveerd te blijven sporten en bewegen, kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan de gezondheid van de Tielse bevolking. De directie van SportPlaza Tiel heeft hierover in het kader van het te ontwikkelen sportaccommodatiebeleid oriënterende gesprekken met de gemeente en andere belanghebbende gehad. Belangrijkste speerpunten in Streven naar tevreden medewerkers die enthousiast zijn, enthousiasme delen en invloed uitoefenen; 2. Streven naar tevreden en trouwe gasten 3. Sturen op het creëren van enthousiasme bij gasten 4. Sturen op het creëren van superpromotors Ontwikkelingen 1. SportPlaza Tiel moet haar producten goed in de markt zetten, hierbij is marketing en communicatie een niet meer weg te denken onderdeel van de bedrijfsvoering. SportPlaza Tiel is in 2012 gestart met de campagne Sportfondsen 3.0 een vooruitstrevende blik naar de toekomst op het gebied van digitale marketing en social media. Om de klant beter te begrijpen zijn er een 5 tal klantenpanels (kids en volwassenen) opgezet die in 2012 in de rol van Superpromotor vanuit enthousiasme hebben gediscussieerd over de dienstverlening van SportPlaza Tiel.

8 8 2. Ter verbetering van de communicatie over de lesresultaten van de particuliere zwemlessen is het leerlingvolgsysteem verder door ontwikkeld. Ouders van zwemleskinderen kunnen nu via internet inloggen om de resultaten van hun kinderen te volgen. Uit een gehouden onderzoek naar de doorstroming van het A naar B diploma bleek dat er steeds minder kinderen voor het B diploma afzwommen. Na interviews met de ouders en een aantal wensen te hebben geïnventariseerd is de organisatie van de zwemlessen op een aantal punten aangepast zodat de totale lestijd t/m het B diploma iets is verkort. Verder staan kinderen korter op de wachtlijst omdat er meer zwemmethoden worden aangeboden, o.a. EasySwim en 2uurs lessen. 3. De gemeente Tiel heeft een Sportbeleidsplan Sport beweegt, sport bindt vastgesteld voor de jaren tot Het investeren in sport is volgens het sportbeleidsplan een absolute noodzaak, want: - de sportdeelname van de Tielse bevolking is relatief laag in vergelijking met andere gemeenten; - de gezondheidsituatie van inwoners van Tiel is relatief ongunstig. Regio Rivierenland heeft een zeer hoog aandeel inwoners met overgewicht of ernstig overgewicht; - Gezien de vergrijzing van de bevolking zal het sportaanbod in Tiel ook moeten inspelen op de mogelijkheden en wensen van senioren. SportPlaza Tiel zal de komende jaren zich bezig houden met de ontwikkeling van beweeg activiteiten op maat voor Old Activos; - De Tielse binnensportaccommodaties zijn technisch verouderd, in de komende jaren zullen diverse voorzieningen moeten worden vervangen of gerenoveerd. SportPlaza Tiel heeft binnen haar mogelijkheden hierin een adviserende rol naar de gemeente Tiel gespeeld;

9 9 - De gemeente Tiel heeft een extern bureau de opdracht gegeven een visie en ambitie onderzoek te doen om te komen tot een Sportaccommodatiebeleidsplan voor de komende jaren. Dit plan, wat bestaat uit een onderzoek naar het voorzieningenaanbod, exploitatie en beheer en tarieven en subsidies, is in oktober door de gemeenteraad vastgesteld. In 2013 zal dit plan verder uitgewerkt worden. 4. Ook in 2012 leggen de kosten van energie een zware claim op het budget. Dit geldt ook voor de personele kosten. De toenemende professionalisering van medewerkers en management, welke noodzakelijk is om te voldoen aan alle wettelijke bepalingen en de wensen van de klant, kost meer geld dan voorheen. De tarieven zullen dan ook zoveel mogelijk afgestemd moeten worden op de verwachte kwaliteit. 5. Door het toenemende gebruik van internet is het beheren en beheersen van een prikkelende, duidelijke en interactieve website een must. Social media is ook voor onze dienstverlening een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. SportPlaza Tiel maakt gebruik van Facebook, Hyves, Twitter en Linkedin. 6. Ontgroening, dit houdt in dat het aantal of aandeel jongeren afneemt. Daartegen neemt het aantal senioren fors toe en worden bovendien steeds ouder. Het blijkt moeilijk om met de groep senioren in contact te komen en de juiste kanalen te vinden om onze op deze doelgroep afgestemde dienstverlening te promoten. In de communicatie over ons beweegaanbod moeten een aantal belangrijke aspecten worden verwerkt, o.a. de toekomst is de moeite waard, negatieve kant van het nietsporten niet benadrukken en sporten is voor iedereen haalbaar als je, je leven er maar op inricht. Activiteiten die door SportPlaza Tiel voor de doelgroep senioren ontwikkeld en gestart zijn: AquaVitaal (Zwembad)en Senioren Fitness (Fitness).

10 10 7. Maatschappelijke ontwikkelingen voor de komende jaren. De individualisering is een ontwikkeling in de samenleving waarbij de mens, als individu, en zijn behoeftes meer centraal komen te staan. Het maken van eigen keuzes, zelf ontplooiing, persoonlijke vrijheid en het zelf verantwoordelijkheid nemen zijn hierin belangrijke termen. SportPlaza Tiel heeft middels klantenpanels onderzoek gedaan naar de beweegbehoeftes en hier het beweegaanbod op aangepast. Belevingsvolle activiteiten als bootcamp en aquavitaal zijn geïntroduceerd. Kids Klantenpanel

11 11 Externe samenwerking Met de gemeente Tiel is regelmatig overleg geweest. Er is structureel overleg met de beleidsmedewerker sport over sportbeleid en onderhoud van de sportaccommodaties en met de afdeling onderwijs over de inroostering van de lessen lichamelijke opvoeding in de sportzalen en het schoolzwemmen. Verder is er een aantal keren per jaar bestuurlijk overleg tussen de directie van SportPlaza Tiel en de wethouder sport. De directeur van SportPlaza Tiel heeft een adviserende rol gehad in de bouwvoorbereidingen van de nieuw te bouwen gymzaal in het MFC Passewaay. Verder had hij zitting in de projectgroep Bredeschool Wadenoijen waarvoor een visiedocument is opgesteld en ter beoordeling bij de gemeente Tiel ligt. De samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland is gecontinueerd. Het zwembad is een startplaats van een tweetal fietsroutes door Rivierenland en worden er fiets- en wandelboekjes verkocht aan de receptie van het zwembad. Verder zijn er contacten geweest met o.a. Stads TV Tiel, Zaak van de stad, NISB, NRZ/NPZ, sportservice Gelderland, diverse bedrijven ivm bedrijfsfitness, lokale ondernemers i.v.m. klanten voordeelkaart, GSF, Beursvloer, Fitvak, Gelderlander, Zakengids, Stad Tiel, Stichting Wielerpromotie Rivierenland. Collegiale samenwerking op management niveau binnen de Sportfondsen Groep vindt plaats tijdens districtsvergaderingen die eens per kwartaal plaats vinden en collegiale uitwisseling van bestpracticus binnen de hele organisatie. SportPlaza Tiel is aangesloten bij de RECRON en bij de branche organisaties Fit!vak en NPZ/NRZ.

12 12 Management van medewerkers Aandacht voor medewerkers Gemotiveerde en tevreden medewerkers zijn van doorslaggevend belang voor het succes van de organisatie. SportPlaza Tiel streeft er naar om de motivatie, groei en ontwikkeling van haar medewerkers te stimuleren. SportPLaza Tiel verwacht van medewerkers dat zij die kans ook nemen. SportPlaza Tiel wil een aantrekkelijke werkgever zijn met goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, een goed evenwicht tussen werk en privé en mogelijkheden voor persoonlijke ontplooiing en loopbaanontwikkeling. Door te investeren in de medewerkers investeert SportPlaza Tiel in het toekomstige succes van de organisatie. Opleiding en training Continue ontwikkeling, waaronder scholing en bijscholing is nodig om op een verantwoorde manier in te spelen op de wensen van de gasten. Van elkaar leren door uitwisseling van kennis is onontbeerlijk voor de continuïteit van de organisatie. Mede geïnitieerd vanuit het Sociaal Fonds van de Recron is er een vervolg gemaakt op het bestaande bedrijfsopleidingsplan (BOP). In het opleidingsplan zijn scholingen opgenomen voor uitvoerende, ondersteunende- en management functies. Voor een deel worden de opleidingen gefinancierd door het Sociaal Fonds Recreatie van de Recron. In 2012 zijn o.a. de volgende scholingen en bijscholingen gevolgd: a. Fitness: opleiding en bijscholing fitnessinstructeur, Body Balance-, ClubPower-, ZumbaTonic-, Yoga- en Spinninginstructeur; b. Zwembad: bijscholing aqua vitaal, modern zwemonderwijs, aqua zumba, horeca gastvrouw/heer, sociale hygiëne, praktijkbegeleider (i.v.m. erkend leerbedrijf); c. Algemeen: EHBO, BHV, Technisch beheer; d. Management: diverse congressen (LMD, NISB, Recron, NRZ, Fitvak), Social Media,etc.

13 13 Overleg en communicatie Nieuwe medewerkers worden ingewerkt volgens een nieuw inwerkprotocol en hebben met hun leidinggevende een startgesprek, waarin doelstellingen worden besproken. Verder vindt er minimaal jaarlijks een functioneringsgesprek plaats en een beoordeling. Het thema dit jaar was: hoe maak ik een regelmatig terugkerende gast Superpromotor van mijn product. De leidinggevende hebben met hun medewerkers eens per zes weken een teamoverleg. ARBO beleid is in dit overleg een vast agendapunt. Om alle medewerkers voldoende op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen verschijnt er regelmatig een nieuwsbrief. CAO Recreatie SportPlaza Tiel volgt de CAO recreatie welke tot stand is gekomen tussen de Recron en FNV, CNV, ABVA/KABO. De CAO geldt steeds voor een periode van een of meerdere jaren. De lopende CAO geldt van 1 juli 2011 tot 1 juli De arbeidsvoorwaarden welke niet geregeld zijn in de CAO staan in een personeelswijzer die in 2012 is geüpdate met o.a. de gedragscode voor de zwembranche. Na een omvangrijk zedenincident in het zwemonderwijs, twee jaar geleden, heeft de zwembranche, onder aanvoering van het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ, het initiatief genomen om te komen tot een gedragscode welke inmiddels onderdeel uit maakt van de Sportfondsen gedragscode. Het doel van deze code is om de sociale veiligheid in zwembaden te vergroten, waarbij een veilig zwemklimaat voor zowel het kind als de zwemonderwijzer centraal staat. Organogram Zie bijlage

14 14 Management van middelen Om het beleid van SportPlaza Tiel optimaal inhoud te geven, dient het te beschikken over de juiste middelen. Het gaat hierbij dan vooral over accommodaties die veilig zijn in gebruik en voorzien zijn van specifieke sportinventaris. Verder zijn automatisering en voldoende financiële middelen noodzakelijk voor een gezonde bedrijfsvoering. Accommodaties SportPlaza Tiel exploiteert zwembad Groenendaal plus, Sport en Fitness complex Westroyen, Betuwe sporthal, gymzalen Rauwenhof, Meeslaan, Adamshof, Passewaaij en de Dreef in Wadenoijen. Voor alle accommodaties is door de gemeente Tiel een gebruiksvergunning afgegeven. Onderhoud SportPlaza Tiel kent het zogenaamde eigenaars- en huurders onderhoud. De gemeente Tiel is eigenaar van de sportaccommodaties en draagt zorg voor het Meerjaren Onderhoud (MOP) wat door SportPlaza Tiel wordt uitgevoerd. Jaarlijks wordt hiervoor een Onderhoud Jaarplan gemaakt en budget beschikbaar gesteld. Belangrijkste onderhoudswerkzaamheden waren: Zwembad Groenendaal plus: - Vervanging zandfilter voor het wedstrijdbad; - Vervanging verlichting wedstrijdbad - Vervanging van loodslabben platte dak - Vervanging van de roestvrije trap in wedstrijdbad - Vervanging van kozijnen 1 e verdieping (kantoor) - Vervanging tegel-, en voegwerk van diverse bassins - Vervanging van onderdelen zoutelectrolyse (chloor productie)

15 15 Sportcomplex Westroyen - Vervanging onderdelen beveiliging scheidingswanden - Vervanging gymtoestellen Sporthal de Betuwe - Vervanging onderdelen beveiliging scheidingswanden - Vervanging gymtoestellen - Vervanging entreepui, n.a.v. inbraak Gymzalen (5x) - Vervanging gymtoestellen SportPlaza cafés. Drie SportPlaza cafés (zwembad en 2x sporthallen) worden in eigen beheer geëxploiteerd. Zij zorgen voor het toetje na het sporten. In de SportPlaza cafés kan men relaxen onder het genot van een drankje en hapje. Gezien het wisselend gebruik van de SportPlaza cafés in de sporthallen zijn de openingsdagen en tijden afgestemd op het gebruik. De piek ligt vooral in het weekendgebruik bij competities en toernooien. De totale horecaomzet in de sporthallen is minimaal en brengt bij een onveranderd bestedingspatroon de continuïteit van beide sportcafés in gevaar. Samen met de hockeyvereniging is er een pilot gedaan waarbij de omzet per personeelsuur bepalend was voor de openingstijden. Met de verbouwing van het Westroyencomplex is er per 1 januari 2012 een moderne keuken (volgens de laatste HACCP normen) gekomen die gezamenlijk gebruikt wordt door Mozaiek, Kinderdagopvang en SportPlaza Tiel.

16 16 Keurmerk Veilig en Schoon voor het zwembad en Keurmerk LERF voor de fitness SportPlaza Tiel heeft vanaf 2004 voor het zwembad het nationale keurmerk Veilig en Schoon. Jaarlijks wordt er door een erkend keuringsinstituut een controle keuring uitgevoerd. In 2007 is er voor het eerst een keuring geweest voor de Fitness afdeling. Ook hiervoor kreeg SportPlaza Tiel het z.g.n. LERF keurmerk uitgereikt en is in 2011 weer verlengd. Om het zwembad Keurmerk te behouden is het noodzakelijk de bedrijfsvoering optimaal te managen. Globaal is het Keurmerk te verdelen in algemene en wettelijke eisen en alles wat te maken heeft met veiligheid en hygiëne. Het gaat te ver om in dit jaarplan aan te geven op welke punten de inspectie heeft gekeurd. Een aantal belangrijke eisen zijn: uitvoering van de Wet Hygiëne Veiligheid voor Bad en Zweminrichtingen (WHVBZ), de aanwezigheid van een calamiteiten- en ontruimingsplan en veiligheidsplan. Brandveiligheidseisen, preventie in het kader van legionella bestrijding, horeca eisen HACCP. Toezichtplan, schoonmaakplan, keuring van zwemwater, glijbaan, plafonds, etc. In 2012 is na de jaarlijkse inspectie in augustus het Keurmerk weer verlengd. SportPlaza Tiel heeft in 2012 op initiatief van Sportfondsen Nederland mee gedaan aan een pilot Systeem Gericht Toezicht. Met dit systeem wordt ernaar gestreefd de veiligheid en hygiene nog meer te optimaliseren door structureel inzichtelijk te maken wat de stand van zaken is met betrekking tot taken en controles.

17 17 PR SportPlaza Tiel staat voor Sport Plezier&Ontspanning. SportPlaza zorgt voor een beleving die vooral voortkomt uit bewegingsvormen. In alle uitingen wordt een vast logo met standaard kleuren gebruikt. SportPlaza uitingen zijn vooral zichtbaar op vlaggen, banieren, borden, folders, briefpapier, advertenties, etc. en in teksten als: Gewoon Gezond Bewegen. De website van SportPlaza Tiel is steeds in ontwikkeling en in 2012 weer verbeterd om vooral optimaal te kunnen communiceren met de diverse doelgroepen. Om de twee maanden worden er digitale nieuwsbrieven gestuurd naar gemiddeld klanten. Het vaste adres is: De website is te vinden onder En verder : Twitter: Facebook: Linkedin: Financiën SportPlaza Tiel werkt met een risico dragende begroting. De gemeente Tiel financiert gedurende de contract periode van 10 jaar een vastgezet jaarlijks te indexeren bedrag aan SportPlaza Tiel ter mede financiering van het recreatieve zwemmen en het gebruik van de sportaccommodaties door sportverenigingen en overige maatschappelijke instellingen. In 2012 zijn de sociale tarieven met 2,25% geïndexeerd (prijs overheidsconsumptie, netto materieel).

18 18 Producten/diensten en klanten SportPlaza Tiel biedt voor haar klanten de onderstaande begeleide en vrije producten/diensten. De begeleiding van veel diensten (activiteiten) gebeurt door professioneel opgeleide medewerkers. Verder faciliteert SportPlaza Tiel verenigingen, clubs en andere instanties door het beschikbaar stellen van sportruimtes voor zowel competitiesport, recreatiesport en evenementen. De SportPlaza cafés zijn met een beperkt horeca product hierin ondersteunend.

19 19 Product Accommodatie Klantgroep Recreatie zwemmen Zwembad van baby t/m 90 jaar Banenzwemmen Zwembad Vanaf 21 jaar Seniorenzwemmen Zwembad Vanaf 55 jaar Aqua vitaal Zwembad Vanaf 55 jaar Zwangerschapzwemmen Zwembad Zwangeren Jip s ouder/kindzwemmen Zwembad Ouders met baby/peuters Jip s zwemlessen ABC Zwembad Vanaf 4 jaar Snorkelduiken Zwembad Kinderen met b diploma Survival zwemmen Zwembad Kinderen met b diploma Aqua jogging Zwembad Vanaf 21 jaar Aquarobic Zwembad Vanaf 21 jaar Aqua cycling Zwembad Vanaf 21 jaar Aqua bootcamp Zwembad Vanaf 21 jaar Schoolzwemmen Zwembad Basisschooljeugd groep 3 of 4 en speciaal onderwijs. Jip s snelzwemcursus en EasySwim Zwembad Vanaf 4 jaar Verenigingszwemmen Zwembad Zwemmen, waterpolo, triatlon reddingsbrigade, persluchtduiken Zorg en welzijn Zwembad Verstandelijk gehandicapten Cardio/kracht Fitness Sportcomlex Westroyen Vanaf 18 jaar. Spinning/BBB/Zumba/Club Sportcomlex Westroyen Vanaf 18 jaar Power, BodyBalance, Yoga, Drums Alive, Senioren fitness Stepfitness/Steprecreatie Sportcomlex Westroyen Vanaf 18 jaar Verhuur sportzalen Westroyen Betuwe Gymzalen Verenigingen, clubs, groepen, basisscholen, middelbare scholen, ROC, commerciële bedrijven. Verhuur vergaderruimte Sporthallen/zwembad Verenigingen, clubs, bedrijven Horeca SportPlaza cafés Bezoekers aan/van activiteiten

20 20 Georganiseerde evenementen en acties 2012 Zwemvierdaagse Zwembad Van 5 t/m 90 jaar Vakantiespelen Zwembad Basisschooljeugd Zwemdisco Zwembad Basisschooljeugd DrijfInn Zwembad Basisschooljeugd TK Bommetje springen Zwembad Jeugd vanaf 8 jaar en badmuts vullen Persluchtduik Zwembad Kinderen en volwassenen introducties Verjaardagsfeestjes Zwembad Basisschooljeugd Familie fit dagen Zwembad/sporthal Gezinnen Vakantie activiteiten Zwembad Basischoolkinderen Wintertijd challenge Zwembad Verenigingsleden Spinning Marathon Fitness Volwassenen Zumba Marathon Fitness Volwassenen Jips verjaardagsfeest Zwembad 0 t/m 8 jaar Evenementen die door verenigingen/instellingen in de sporthallen en in het zwembad zijn georganiseerd: Jeugd PlayStation Voetbaltoernooi (4 dagen); Gymnastiekvoorstellingen; 2 daags internationaal badminton toernooi Thiela Fietstoertocht /Ronde van Tiel West Betuwe Zwemwedstrijden/Waterpolo wedstrijden/triatlon wedstrijden Jeugdvakantieweken Gemeentelijke informatie avonden

21 21 Huurders die gebruik maken van zwembad, sporthallen en gymzalen. De sporthallen, gymzalen en zwembad kennen naast incidentele huurders ook veel vaste huurders. In de onderstaande tabel worden de meest belangrijke vaste huurders genoemd: Instantie Sport/activiteit Accommodatie Zwemvereniging Vahalis Zwemmen, polo en triatlon Zwembad Reddingsbrigade Zwemmend Redden Zwembad Duikschool de Beldert Persluchtduiken Zwembad Duikvereniging Gagnan NOB Duikvereniging Zwembad De Klub Zwemmen met een handicap Zwembad Basketbalver. Flipstars Basketbal Sporthallen Volleybalver. Tivoc Volleybal Sporthallen Badmintonver. Thiela Badminton Sporthallen Voetbalver. Tiel 85 Zaalvoetbal Sporthallen Korfbalver. Tiel 72 Korfbal Sporthallen Hockeyver. Kromhouters Hockey Sporthallen Gymnastiekver. Lingia Gymnastiek Hallen en gymzalen ROC Rivor Training beveiligingsbeambte Fitness en keuze vak Fitness DIO MBVO Sporthal Basisscholen Schoolzwemmen/gymlessen Zwembad/Sport hal/gymzaal

22 22 Klanttevredenheid Vanaf 2011 is SportPlaza Tiel in het kader van klanttevredenheidsmetingen gestart met klantenpanels waarbij de loyaliteit van al onze publieksgroepen wordt gemeten. Met als uiteindelijke doel van elke klant een SUPERPROMOTOR te maken. In dit project zijn wij in 2012 ook weer ondersteund door het bureau Faxion van Ellen de Lange Ros met als leidraad de theorie uit het boek de Superpromotor (Rijn Vogelaar). De kracht van enthousiasme is in verschillende sessies gedeeld met klanten en medewerkers en heeft veel energie gegeven om de beleving van gasten te optimaliseren. Om Superpromotors te faciliteren in hun enthousiasme nieuwe klanten te werven krijgen zij regelmatig cadeaubonnen om uit te delen. Met de besturen van de diverse verenigingen van de sportaccommodaties is individueel overleg geweest, waarbij de dienstverlening en de inroostering van gebruiksuren centraal stonden. De locatiemanagers van SportPlaza Tiel nemen hiertoe het initiatief. Door de gemeente is een tevredenheidonderzoek gedaan onder de gebruikers van de sportaccommodaties. De uitkomst van het onderzoek biedt SportPlaza Tiel kansen om de kwaliteit op het gebied van schoonmaak en hygiëne te verbeteren. Er zijn in 2012 verbetertrajecten ingezet die zowel door het management van SportPlaza Tiel en het externe schoonmaakbedrijf maandelijks gecontroleerd en waarnodig bijgestuurd worden. Klanten kunnen gebruik maken van een manueel of digitaal klachten formulier genaamd TIPKAART. Tips worden behandeld door de locatiemanager en teruggekoppeld naar de aangever van de tip/klacht. Met verenigingen en schooldirecties is regelmatig mondeling contact over het gebruik van de accommodatie, zowel gevraagd als ongevraagd.

23 23 Medewerkers De totale personele bezetting op 31 december 2012 was 54 medewerkers, 24 fte. De onderstaande tabel laat het aantal medewerkers zien in relatie tot de verschillende functies. Functie Aantal Directeur 1 Locatie manager Zwembad 1 Locatie manager Sport en Fitness/Marketing&Sales 1 Coördinator zwemlessen 1 Coördinator recreatief zwemmen & schoonmaak 1 Coördinator doelgroepen & evenementen (vacature) 0 Coördinator receptie 1 Coördinator Fitness 1 Coördinator horeca en beheer sporthallen 1 Coördinator horeca zwembad 1 Teamleider HRM en administratie 1 Administratief medewerker 2 Receptie medewerker 3 Fitness instructeur 6 Senior zwemonderwijzer 8 Junior zwemonderwijzer 6 Toezichthouder/assistent toezichthouder 6 Gastheer/vrouw horeca en beheer sporthallen 5 Horeca medewerker zwembad 7 Allround technisch medewerker 1 Totaal 54

24 24 Ziekteverzuim % % Totaal incl. langdurig 5,3 4,4 Het ziekte verzuim werd begeleid door de ARBO dienst Health Care. In 2012 zijn er twee medewerkers langdurig ziek geweest. Binding met de organisatie De jaarlijkse bindingsdag is dit jaar gehouden in november Deze keer was het thema de kunst van het loslaten. Een bekende jongleerder beelde prima uit dat loslaten dikwijls nodig is om een nieuwe richting te bepalen, acties te nemen die uiteindelijk weer een positief resultaat opleveren. Daarnaast zijn er een aantal kleine sociale activiteiten geweest, o.a. één maal per twee maanden een verjaardagslunch met de jarigen en een barbecue als afsluiting van het eerste half jaar. Tenslotte hebben de medewerkers in december tijdens een kerstbijeenkomst een kerstpakket in ontvangst mogen nemen.

25 25 Maatschappij De activiteiten van Sportfondsen Nederland bevinden zich van oudsher binnen de kaders van het maatschappelijk ondernemerschap. De onderneming is principieel ontstaan vanuit een oprecht maatschappelijk ondernemersperspectief. Een Amsterdamse student die zijn zwemvereniging in de jaren twintig van de vorige eeuw door de directie van het gemeentelijke zwembad geconfronteerd zag met beperkingen in het aantal gebruiksuren en die met behulp van een spaarsysteem (waar de naam Sportfondsen nog aan refereert) gelden bijeen bracht voor de bouw van een particulier zwembad. Een geslaagd initiatief dat na de realisatie van het eerste zwembad in Amsterdam naar andere steden werd uitgebreid. Binnen dit maatschappelijk ondernemen is een bedrijfsmatige aanpak eveneens van oudsher aanwezig. Vele jaren konden de door de Sportfondsenorganisatie zelf gestichte zwembaden zonder overheidssubsidie functioneren. In latere jaren werd de Sportfondsenorganisatie gevraagd om gemeenten te ondersteunen bij de exploitatie van sport-, recreatie- en welzijnsaccommodaties. Het nationaal aanbieden van de mogelijkheid te leren zwemmen door zoveel mogelijk mensen, ook vanuit het oogpunt van nationale waterveiligheid, maakt nog steeds onderdeel uit van de missie van Sportfondsen Nederland. Normen en waarden zijn bij Sportfondsen Nederland niet alleen gestoeld op financiële prestaties. Leren zwemmen De bedrijfscultuur is gebaseerd op maatschappelijk ondernemerschap en het leveren van optimale waarde voor alle partijen die bij de initiatieven van Sportfondsen Nederland betrokken zijn. In overleg met de gemeenten waar Sportfondsen Nederland mee samenwerkt, wordt voor iedere lokale organisatie, zo ook voor SportPlaza Tiel, de optimale waarde bepaald. Dit vindt haar weerslag onder meer in de gehanteerde openstellingstijden, de tarieven en de activiteiten.

26 26 Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onder maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt verstaan dat wij als bedrijf een zichtbare rol in de maatschappij innemen die verder gaat dan de core business en dan waartoe de wet verplicht. En uiteindelijk leidt tot toegevoegde waarde voor het bedrijf en de maatschappij (omschrijving SER). SportPlaza Tiel heeft in 2012 op de volgende manieren inhoud gegeven aan bovenstaande: People. - Sportfondsen en Zwembadbranche gedragscode opgenomen in personeelsreglement; - Bedrijfsopleidingsplan besproken met medewerkers en SFR - MVO is vast agendapunt tijdens MT vergaderingen - Er is een goedgekeurd Keurmerk Veilig en Schoon Profit. - Er is een groepsactiviteit voor 55+ in zwembad en fitness - Opbrengsten per personeelsuur zijn meer dan 20,-- - Dekkingspercentage is > 75% - Maatschappelijke doelstellingen (gemeente) zijn gehaald Planet. - Er is een geldig Energie- en Milieuplan - Er wordt groene stroom ingekocht - Maandelijkse monitoring van energieverbruik - Mobiliteitsplan. Stimulering fiets gebruik SportPlaza Tiel sponsort al een aantal jaren de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland die jaarlijks met groepen naar Disneyland Paris gaan en de toerfietstocht Homeride, Groningen-Maastricht (500km) voor de Ronald McDonald-Huizen. Verder wordt meegewerkt aan het Fruitcorso in Tiel. Medewerkers legden dit jaar weer een mozaïek van fruit wat uiteindelijk door een strenge jury beoordeeld werd met een 6e plaats.

27 Dit enthousiaste SportPlaza Tiel team werkte dagelijks aan klantloyaliteit! 27

28 28 Bestuur Sportfondsen Tiel BV is een besloten vennootschap en heeft een statutaire directeur, de heer B. Corbijn. De Raad van Commissarissen bestaat uit twee personen n.l.: Mevr. Drs. A. Haagsma (voorzitter) de heer Drs. S. Luursema De enige aandeelhouder is Sportfondsen Deelnemingen BV Vanaf 1 januari 1997 vindt de exploitatie van de vennootschap plaats voor rekening en risico van Sportfondsen Tiel bv, onder voorwaarde van het gestelde in de beheer- en exploitatieovereenkomst overdekte sportaccommodaties, afgesloten tussen de gemeente Tiel, Sportfondsen Tiel BV en Sportfondsen Nederland BV. Vanaf 1 juni 2004 exploiteert Sportfondsen Tiel BV onder de merknaam: SportPlaza Tiel.

29 29 ORGANOGRAM SportPlaza Tiel 2012 Directeur Coördinator Technisch beheer Medewerker Marketing/Sales Teamleider HRM Administratie Reserveringen Manager Zwembad Manager Sport en Fitness Coördinator Zwemlessen Coördinator Receptie Coördinator Fitness Coördinator Horeca en beheer Sportzalen Coördinator Recreatief zwemmen Schoonmaak Coördinator Doelgroepen/evenementen Coördinator Horeca Horeca

SportPlaza Tiel. Klantloyaliteit; de basis voor groei! Tevreden is leuk, loyaliteit is noodzaak

SportPlaza Tiel. Klantloyaliteit; de basis voor groei! Tevreden is leuk, loyaliteit is noodzaak 1 2011 SportPlaza Tiel Klantloyaliteit; de basis voor groei! Tevreden is leuk, loyaliteit is noodzaak Sportfondsen Tiel bv/sportplaza Tiel www.sportplazatiel.nl informatie@sportplaza.nl 2 Voorwoord Sport

Nadere informatie

JAARPLAN 2018/

JAARPLAN 2018/ JAARPLAN 2018/2019 4-7-2018 JAARPLAN 2018/2019 SRGO biedt bewegingsruimte. Dat doet de stichting niet uitsluitend in het aanbieden en faciliteren van accommodaties. Bewegingsruimte biedt SRGO ook steeds

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/35

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/35 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25-4-2016 Nummer voorstel: 2016/35 Voor raadsvergadering d.d.: 31-05-2016 Agendapunt: 11 Onderwerp:

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken.

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Goed voorbeeld De Haamen Thema: - Sport- Zorg - Sport en gezondheid - Decentralisaties - Wmo Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Waar: Sportzone

Nadere informatie

Sportaccommodatiebeleid. Exploitatie en Beheer

Sportaccommodatiebeleid. Exploitatie en Beheer Sportaccommodatiebeleid Exploitatie en Beheer Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 Leeswijzer...2 2. Huidige situatie exploitatie en beheer...3 2.1. De binnensportaccommodaties...3 2.2 De buitensportaccommodaties...4

Nadere informatie

Voorstel Sociaal Cultureel Centrum/ Multifunctioneel Centrum Den Asseldonk in Bergen

Voorstel Sociaal Cultureel Centrum/ Multifunctioneel Centrum Den Asseldonk in Bergen Voorstel Sociaal Cultureel Centrum/ Multifunctioneel Centrum Den Asseldonk in Bergen Visie: Een actieve levensstijl maakt mensen gezonder en gelukkiger. Daar draagt Optisport door middel van haar diensten

Nadere informatie

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Datum 02-05-2017 Naam en telefoon Mark Megens Afdeling SMO Portefeuillehouder Kees van Geffen Aanleiding

Nadere informatie

Zwembad Scharlakenhof

Zwembad Scharlakenhof Zwembad Scharlakenhof 2015-2016 halfjaaroverzicht Stichting Exploitatie Zwembad Scharlakenhof 2015/2016 Inleiding Voor u ligt het half jaar verslag van het tweede exploitatiejaar van het zwembad Scharlakenhof,

Nadere informatie

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018 2 de bijeenkomst Contactraad SRM 19 maart 2018 AGENDA 1. Opening & toelichting oproep politiek en inspreekbeurt bij Beeldvormende Avond 2. Verslag vorige Contactraad 26 februari jl. 3. Terugblik op BVA

Nadere informatie

Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek De onderwerpen in het haalbaarheidsonderzoek zijn onderverdeeld in vier aandachtsgebieden:

Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek De onderwerpen in het haalbaarheidsonderzoek zijn onderverdeeld in vier aandachtsgebieden: BIJLAGE 1 Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek De onderwerpen in het haalbaarheidsonderzoek zijn onderverdeeld in vier aandachtsgebieden: Zeewolde 1. Huidige situatie 2.

Nadere informatie

Zwemles SportPlaza Tiel. Mijn 1 ste zwemles

Zwemles SportPlaza Tiel. Mijn 1 ste zwemles Zwemles SportPlaza Tiel Mijn 1 ste zwemles Zwemles SportPlaza Tiel Graag informeren wij u over het volgende: - Introductiefilmpje Jip. - Wat is het zwem-abc? - Leren zwemmen met Jip. - Virtuele tour zwembad

Nadere informatie

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld;

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld; Beste Rabobank, Als eerste willen wij u bedanken voor deze unieke mogelijkheid om één van onze wensen en ambities die wij als SportPlus vereniging hebben via deze mogelijkheid waar te kunnen maken. Wij

Nadere informatie

Maak afgestudeerden (20-30 jaar) bewust dat een baan in de zorg de mogelijkheid biedt om door te kunnen groeien tot zorgondernemers.

Maak afgestudeerden (20-30 jaar) bewust dat een baan in de zorg de mogelijkheid biedt om door te kunnen groeien tot zorgondernemers. Maak afgestudeerden (20-30 jaar) bewust dat een baan in de zorg de mogelijkheid biedt om door te kunnen groeien tot zorgondernemers. Uitdaging zorgsector: meer zorg voor hetzelfde geld. Vraag zorgsector:

Nadere informatie

Optisport. Wij Brengen. Exploitaties Samen werken aan een gezonde toekomst. www.optisport.nl

Optisport. Wij Brengen. Exploitaties Samen werken aan een gezonde toekomst. www.optisport.nl Optisport Exploitaties Samen werken aan een gezonde toekomst Wij Brengen Je In Beweging! www.optisport.nl Wij brengen je in beweging! Dit motto zegt precies wat wij ambiëren. Een actieve leefstijl die

Nadere informatie

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Missie/Visie/Kernboodschap/Doelstelling Missie Het Ronald McDonald Kinderfonds wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen

Nadere informatie

Hoe sportief is uw organisatie?

Hoe sportief is uw organisatie? Nationaal HR onderzoek Hoe sportief is uw organisatie? door en Hilversum, mei 2006 SportiefLeven.nl P&Oactueel Marco Schreurs (Oprichter) Seb van der Kaaden (Uitgever) Calandstraat 14 Postbus 16500 1222

Nadere informatie

Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden?

Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden? Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden? Na ons gesprek zojuist kunt u in deze bijlage een stukje achtergrond informatie vinden. Mocht u vragen hebben, dan hoor ik dit graag. Veel plezier

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT COMPETENTIEOPDRACHT INTRODUCTIE AQUA & LEISURE 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lifeguard in een zwembad. Dit kan zowel in publiek zwembad,

Nadere informatie

Organisatie Beleidsplan 2015 Ronald McDonald Centre

Organisatie Beleidsplan 2015 Ronald McDonald Centre Organisatie Beleidsplan 2015 Ronald McDonald Centre Het Ronald McDonald Centre is een autonome stichting die de vanaf 1-1-2015 nog voor 3 jaar ondersteund wordt door het het Ronald McDonald Kinderfonds.

Nadere informatie

PARK LEUDAL-OOST. Terugblik. Gemeente Leudal. Definitiefase. Ondertekening intentieovereenkomst AGENDA

PARK LEUDAL-OOST. Terugblik. Gemeente Leudal. Definitiefase. Ondertekening intentieovereenkomst AGENDA d.d. 29 jan. 2015 AGENDA Terugblik Gemeente Leudal Definitiefase Ondertekening intentieovereenkomst AGENDA Terugblik Gemeente Leudal Definitiefase Ondertekening intentieovereenkomst TERUGBLIK Begin 2013

Nadere informatie

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt ook wel maatschappelijk ondernemen, maatschappelijk betrokken ondernemen, duurzaam ondernemen of ethisch

Nadere informatie

Startnotitie. 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad'

Startnotitie. 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad' Startnotitie 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad' Oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 Bloesemakkoord... 3 Sportaccommodatiebeleid... 3 Inhoud startnotitie... 3 Huidige zwembad...

Nadere informatie

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek Tim Haans 123304 Sportvisie gemeente Hilvarenbeek INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 SPORT- EN BEWEEGSTIMULERING 5 MAATSCHAPPELIJKE ROL 7 ACCOMMODATIES

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

Welke keuzes je ook maakt, sluiting, renovatie, nieuwbouw niet iedereen is tevreden.

Welke keuzes je ook maakt, sluiting, renovatie, nieuwbouw niet iedereen is tevreden. Van: Openluchtzwembad Klarenbeek Jan van Olmen Deze tekst kan ik helaas niet presenteren tijdens de expertmeeting i.v.m. de drukte in het openluchtbad. Inleiding. In Arnhem hebben wij een vergelijkbare

Nadere informatie

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam.

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Geopend vanaf 22 januari. De laatste zwemdag in Zwembad Charlois is op 24 december. Alle actuele informatie vindt u op rotterdamzwemt.nl/charlois Het nieuwe Zwemcentrum

Nadere informatie

K.V. Springfield Korfbalvereniging Springfield Sponsoring

K.V. Springfield Korfbalvereniging Springfield Sponsoring K.V. Springfield Korfbalvereniging Springfield Sponsoring 2018-2019 Korfbalvereniging Springfield is een gezellige, moderne en groeiende sportvereniging midden in Hoeven, centraal gelegen tussen Breda

Nadere informatie

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen 1 Baby s en peuters Warm water (een kind koelt snel af door andere verhouding volume/huidoppervlak) Intieme,

Nadere informatie

Volwassenen naar het sportpark

Volwassenen naar het sportpark Laaghangend fruit: jong volwassenen die willen (blijven) sporten Volwassenen naar het sportpark Riccardo Gillieron Anja Garritsen NOC*NSF OZ&PC Arethusa Dia 1 Dia 2 We winnen veel met sport! Dia 3 Plus10

Nadere informatie

KTO Sportparken, Dienstverlening Sport050, zwembaden en Kardinge 2017 A.J. Boekema. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

KTO Sportparken, Dienstverlening Sport050, zwembaden en Kardinge 2017 A.J. Boekema. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN KTO Sportparken, Dienstverlening Sport050, zwembaden en Kardinge 2017 A.J. Boekema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 63 70 3 6689652 13-12-2017 - Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek dienstverlening gemeente Groningen op het gebied van sport

Klanttevredenheidsonderzoek dienstverlening gemeente Groningen op het gebied van sport B A S I S V O O R B E L E I D Klanttevredenheidsonderzoek dienstverlening gemeente Groningen op het gebied van sport Onderzoek en Statistiek Groningen heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling

Nadere informatie

Conceptkwaliteitshandvest Sport.Gouda.

Conceptkwaliteitshandvest Sport.Gouda. Conceptkwaliteitshandvest Sport.Gouda. 1. Productaanduiding: De kwaliteitsnormen in dit handvest betreffen de diensten, die Sport.Gouda levert aan haar klanten. 2. Missie: Sport.Gouda beheert en exploiteert

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie BEROEPSOPLEIDING ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie 1 Brochure Voor je ligt de brochure van de beroepsopleiding allround zwembadmedewerker (aqua & leisure host) verzorgd

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Juni Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland

Juni Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland Juni 2016 Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland 1. Algemeen Tot op heden bestaat de gemeentelijke aandacht voor sport hoofdzakelijk uit het zorg dragen voor instandhouding van accommodaties. Tevens is

Nadere informatie

TARIEVENVERORDENING VOOR HET GEBRUIK VAN GEMEENTELIJKE ACCOMMODATIES

TARIEVENVERORDENING VOOR HET GEBRUIK VAN GEMEENTELIJKE ACCOMMODATIES GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 51 2 januari 2014 TARIEVENVERORDENING VOOR HET GEBRUIK VAN GEMEENTELIJKE ACCOMMODATIES De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Wij zijn Brabantse Waard

Wij zijn Brabantse Waard Wij zijn Brabantse Waard Gastvrij wonen Inhoudsopgave 3 Wie is Brabantse Waard 4 Een organisatie met een transparante structuur 5 Onze missie en visie 5 Doelstellingen waarin de gast centraal staat 6 Onze

Nadere informatie

1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201

1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201 1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201 N Visie op hoofdlijnen op het 1 gebruik van buurthuizen Betere bezetting van accommodaties, meer zelfstandige buurthuizen en minder gesubsidieerde

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

aan de toekomst van het Sportbedrijf

aan de toekomst van het Sportbedrijf aan de toekomst van het Sportbedrijf Agenda Historie beheer en exploitatie sportaccommodaties. Waar staan we nu? Waar gaan we naar toe en in welke vorm? achtergrond 2003 op verzoek van de raad onderzoek

Nadere informatie

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13 Visie Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi Team 13 Inhoudsopgave Achtergrond 2 Visie op Kracht van Sport 2 Strategie 3 Betrokken stakeholders 5 Bijlagen

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2013

Visiedocument en Activiteitenplan 2013 Visiedocument en Activiteitenplan 2013 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

Allround Fitness Medewerker

Allround Fitness Medewerker Aanbod profielen Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de profielen geldt dat deze alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen. Allround Fitness Medewerker Kennis en vaardigheden

Nadere informatie

26 november 2015 Rapportage & achtergronden

26 november 2015 Rapportage & achtergronden 26 november 2015 Rapportage & achtergronden Inhoud 1. Inleiding 1. Onderzoeksopdracht 2. Onderzoeksmethode 3. Respons en betrouwbaarheid 2. Steekproefsamenstelling 3. Resultaten 1. Eerder onderzoek 2.

Nadere informatie

medewerker in ontwikkeling

medewerker in ontwikkeling medewerker in ontwikkeling 1 36 In 211 heeft ROC ID College verder gewerkt aan de volgende projecten binnen de programmalijn Ontwikkeling van medewerkers. Human Resources Development ROC ID College wil

Nadere informatie

De Stichting Natuurbad Rekken verzorgt de exploitatie van het Natuurbad. Het Natuurbad is gelegen aan de Van Ouwenallerlaan in Rekken

De Stichting Natuurbad Rekken verzorgt de exploitatie van het Natuurbad. Het Natuurbad is gelegen aan de Van Ouwenallerlaan in Rekken Inleiding Een aangename sensatie. Dat is wat je ervaart als je je op een warme zomerdag in het natuur zuivere bronwater van het zwembad in Rekken laat zakken. Het koele water doet het lichaam even tintelen

Nadere informatie

Beleidsregels sport (2005 en verder)

Beleidsregels sport (2005 en verder) (2005 en verder) 1. Beleidsterrein Beleidstaak: Sport Beheerstaken: 530.90 Overige kosten sportbeoefening, functienummer 2. Uitgangspunten van beleid De uitgangspunten ten aanzien van de stimulerende taak

Nadere informatie

Impuls brede scholen, sport en cultuur

Impuls brede scholen, sport en cultuur Impuls brede scholen, sport en cultuur Sport Koepel Edam Volendam, combineert de hele dag! Sport Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse sportverenigingen, scholen, sportieve Edammers en Volendammers

Nadere informatie

B i. IMlfJflnRRflPPORĨflGE DE LANSINGH. januari t/m juni ZWEMBAD DE innnncm ZWEMBAD

B i. IMlfJflnRRflPPORĨflGE DE LANSINGH. januari t/m juni ZWEMBAD DE innnncm ZWEMBAD IMlfJflnRRflPPORĨflGE t/m 2016 ZWEMBAD DE innnncm B i Erik Hordijk Manager accommodaties Gemeente Krimpen aan den IJssel 2 d e periode 2016 ZWEMBAD DE LANSINGH KRIMPEN AAN DEN IJSSEL woensdag 3 augustus

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

Sponsorplan VELO Badminton 2016/2017

Sponsorplan VELO Badminton 2016/2017 Sponsorplan VELO Badminton 2016/2017 Wateringen, januari 2016 1 Sponsorplan VELO Badminton VELO Badminton is een badmintonvereniging uit Wateringen. VELO Badminton is ontstaan in 1966 en maakt deel uit

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2011

Visiedocument en Activiteitenplan 2011 Visiedocument en Activiteitenplan 2011 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

Sociaal maatschappelijke accommodaties LSL. gemeenteraad 21 april 2015

Sociaal maatschappelijke accommodaties LSL. gemeenteraad 21 april 2015 Sociaal maatschappelijke accommodaties LSL gemeenteraad 21 april 2015 Onderwerpen : Visie & Ambitie Accommodaties Opdracht Team Lansingerland Tijdpad eerste jaar Bezetting Klanttevredenheid Communicatie

Nadere informatie

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde Zwembaden met meerwaarde Inleiding Onze visie op maatschappelijk vastgoed: een integrale benadering van investeren en exploiteren Synarchis benadert maatschappelijke voorzieningen integraal als het gaat

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Exploitatie zwembad die Heygrave

Collegevoorstel. Zaaknummer: Exploitatie zwembad die Heygrave Collegevoorstel Inleiding 25 maart 2014 is het voorstel onderzoek sportbedrijf (00383372) in het college behandeld. In het onderzoek is ingegaan op de kosten en opbrengsten van het sportbedrijf voor de

Nadere informatie

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Koninklijke Nederlandse Zwembond levenlangzwemmen@knzb.nl 030-7513235 1 Inleiding De KNZB heeft van september 2011 tot en met maart 2012

Nadere informatie

Gemeente Woerden. dit besluit de dag na bekendmaking in werking te laten treden en terug te laten werken tot 1 juli 2014.

Gemeente Woerden. dit besluit de dag na bekendmaking in werking te laten treden en terug te laten werken tot 1 juli 2014. RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 14R.00473 ^ gemeente WOERDE Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 4 november 2014 Portefeuillehouder(s): J.I.M. Duindam Portefeuille(s): Economische zaken

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

ADVIESRAAD GEMEENTE GOES

ADVIESRAAD GEMEENTE GOES ADVIESRAAD GEMEENTE GOES College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Goes. Goes, 16 september 2013 Geacht college, De Adviesraad van de gemeente Goes geeft hierbij haar advies inzake het uitgebrachte

Nadere informatie

Sport en bewegen in Vaals

Sport en bewegen in Vaals Sport en bewegen in Vaals Sport- en beweegprogramma 2015-2020 Van visie naar activiteiten Netwerk Gezond Leven Donderdag 6 november 2014 Waarom een sport- en beweegprogramma? Strategische Visie 2020 Bestuursopdracht

Nadere informatie

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië!

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect SchoolConnect is een programma van stichting Joni. Het is een samenwerkingsverband tussen scholen in Nederland

Nadere informatie

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN HET ANTWOORD OP UW VRAGEN Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste

Nadere informatie

SportPlaza Sociaal Jaarverslag 2014

SportPlaza Sociaal Jaarverslag 2014 SportPlaza Sociaal Jaarverslag 2014 SportPlaza. Het sportnetwerk van Haarlemmermeer SportPlaza biedt in de hele Haarlemmermeer onderdak aan sport en beweging. Met vier sporthallen, acht sportzalen en 28

Nadere informatie

STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE

STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE SPONSOR MOGELIJKHEDEN TC DEURNE STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE Inhoudsopgave: Pagina 3 STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE - Doel en Missie Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 8 Pagina 9 Bestuur Stichting

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2014 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 6 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van Hef & Hijs Nederland. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is

Nadere informatie

Wagnerplein. Nieuwbouw multifunctioneel sportcomplex Drieburcht. www tilburg nl

Wagnerplein. Nieuwbouw multifunctioneel sportcomplex Drieburcht. www tilburg nl Wagnerplein Nieuwbouw multifunctioneel sportcomplex Drieburcht 1 www tilburg nl In april 2012 opent het gloednieuwe Sportcomplex Drieburcht haar deuren aan het Wagnerplein. Hiermee krijgt Tilburg Noord

Nadere informatie

SDC Putten, Open Club, 11 april 2018

SDC Putten, Open Club, 11 april 2018 SDC Putten, Open Club, 11 april 2018 Oppervlakte: 157 km² Oppervlakte: 87 km² Inwoners: 32.622 Inwoners: 24.358 Gemiddeld inkomen 35.600 Gemiddeld inkomen: 37.900 Heel Epe Beweegt (Buurtsportcoaches) Jong

Nadere informatie

Burgerijenquête 2005. Sporten en gebruik gemeentelijke sportaccommodaties

Burgerijenquête 2005. Sporten en gebruik gemeentelijke sportaccommodaties Burgerijenquête 2005 Sporten en gebruik gemeentelijke sportaccommodaties Burgerijenquête 2005 Sporten en gebruik gemeentelijke sportaccommodaties De Oosterhoutse Burgerijenquête is een vorm van onderzoek

Nadere informatie

8 Stiens, 28 oktober 2015

8 Stiens, 28 oktober 2015 8 Stiens, 28 oktober 2015 Raadsvergadering: 12 november 2015 Voorstelnummer: 2015/49 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: H. Siegersma E-mail: h.siegersma@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

C O N C E P T. Zwembad De Sprank. Het goede gesprek met inwoners en gebruikers IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE VENRAY

C O N C E P T. Zwembad De Sprank. Het goede gesprek met inwoners en gebruikers IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE VENRAY Zwembad De Sprank Het goede gesprek met inwoners en gebruikers IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE VENRAY DEFINITIEF 5 OKTOBER 2016 Colofon IN OPDRACHT VAN > Gemeente Venray PROJECT > VNY1601/Procesmanagement Zwembad

Nadere informatie

De 6 best hanteerbare KPI s in de schoonmaak

De 6 best hanteerbare KPI s in de schoonmaak De 6 best hanteerbare KPI s in de schoonmaak en de link met kritieke succesfactoren KPI s in de schoonmaak Margriet van Dijken Heel kort nog de theorie van KPI s in de schoonmaak Er gaat tegenwoordig geen

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI Beweegpret 55+ aan Zet A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

het Peel en Maas bad een bad voor en door de gemeenschap

het Peel en Maas bad een bad voor en door de gemeenschap het Peel en Maas bad een bad voor en door de gemeenschap Uitgangspunt De Bubblemates, Heldense Reddingsbrigade en de Heldense Zwemvereniging spreken samen de intentie uit om vanaf 2016 het beheer van de

Nadere informatie

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Kwaliteitsjaarplan 2018 Locatie: het Anker, het Vooronder, de Roef Datum: augustus 2018 Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het ( concept) kwaliteitsjaarplan van Woonzorg centrum het

Nadere informatie

Verslag MVO 2014 Advin Periode: Q1 Q4 2014 Hoofddorp, 20 maart 2015

Verslag MVO 2014 Advin Periode: Q1 Q4 2014 Hoofddorp, 20 maart 2015 Verslag MVO 2014 Advin Periode: Q1 Q4 2014 Hoofddorp, 20 maart 2015 Successen & resultaten MVO Q1-Q4 2014 Hier kijken wij positief op terug: 1. Eerste jaar nieuwe organisatie (Advin- Archicom) 2. Volume

Nadere informatie

SRO Amersfoort B.V. Verslag activiteiten 2014

SRO Amersfoort B.V. Verslag activiteiten 2014 R150612PBO1645 SRO Amersfoort B.V. SRO Postbus 167 3800 AD Amersfoort Soesterweg 556 3812 BP Amersfoort T 033-422 51 00 F 033-461 50 25 E info@sro.nl KvK: 32090798 I www.sro.nl Inhoudsopgave 1... 3 2.

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5 Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen 2011-2015... 2 1 Strategie... 2 1.1 Visie... 2 2 Organisatie... 4 2.1 Structuur van de verschillende organen... 5 3 Communicatie... 5 4 Contacten binnen de gemeente

Nadere informatie

Buurthuis van de Toekomst de Open Club. 4 e Leidse sportcongres 4 november 20.15-21.00 uur

Buurthuis van de Toekomst de Open Club. 4 e Leidse sportcongres 4 november 20.15-21.00 uur Buurthuis van de Toekomst de Open Club 4 e Leidse sportcongres 4 november 20.15-21.00 uur Edu van Deursen HKV/Ons Eibernest Steenwijklaan 16, 2541 RL Den Haag Projectleider Maatschappelijke Projecten (vrijwilliger)

Nadere informatie

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model.

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. 1. Wat is het INK-model? Het INK-model is afgeleid van de European Foundation for Quality Management (EFQM). Het EFQM stelt zich ten doel Europese bedrijven

Nadere informatie

Rob Boers CSU John Bos CSU

Rob Boers CSU John Bos CSU Rob Boers CSU John Bos CSU ... 3... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 5... 6... 6... 7 2 CSU staat met zijn activiteiten midden in de maatschappij. Onze diensten bevorderen de gezondheid, het welzijn en daarmee

Nadere informatie

Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN VAN DIENSTVERLENING...3

Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN VAN DIENSTVERLENING...3 Jaarplan 2016 Inhoud Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 Ambitie 1: Structureel verbinden Ambitie 2: Kennisontwikkeling Ambitie 3: Passend aanbod HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2015 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

Overzicht van de voorgenomen activiteiten inclusief het resultaat.

Overzicht van de voorgenomen activiteiten inclusief het resultaat. Bijlage 1 Overzicht van de voorgenomen activiteiten inclusief het resultaat. Geplande activiteit Status 1. Sport als doel en middel 1.1 De nieuwe sporthal Krimpenerwaard college wordt in de tweede helft

Nadere informatie

RWS Jaarplan

RWS Jaarplan RWS Jaarplan 2012-2013 Het jaarplan 2012-2013 vloeit voort uit het Ondernemingsplan 2012-2016. Het is een concrete uitwerking van wat we in 2013 doen om de lange termijn doelen van het ondernemingsplan

Nadere informatie

Raadsbrief. Geachte leden van de raad,

Raadsbrief. Geachte leden van de raad, Raadsbrief Verzenddatum: 18 april 2018 Behandeld door: Zaak: Ramon Hoogeveen 2018-006861 Mailadres: ramon.hoogeveen@midden-groningen.nl Onderwerp: Stand van zaken sport Midden-Groningen. Geachte leden

Nadere informatie

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair)

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Groot Hoogwaak levert een professionele bijdrage aan het aanbod van woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen voor ouderen in Noordwijk. Dit aanbod

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2012 nummer: 2012_BW_00366 Onderwerp Raadsmededelingen: Basissporten Sportaccommodatienota 2012-2015 - vormend Beknopte

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

KLANTENMANAGEMENT IN DE ZWEMBADBRANCHE

KLANTENMANAGEMENT IN DE ZWEMBADBRANCHE KLANTENMANAGEMENT IN DE ZWEMBADBRANCHE GET CONNECTED! PIETER DE ROOY ROOY.H@NHTV.NL ACHTERGROND NHTV INTERNATIONALE HOGESCHOOL BREDA OPLEIDINGEN OP HET GEBIED VAN LEISURE, TOERISME, HOSPITALITY, ENTERTAINMENT

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/85 Afdeling Commissie Contactpersoon/email adres

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/85 Afdeling Commissie Contactpersoon/email adres Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/85 Afdeling Commissie Contactpersoon/email adres Samenleving Inwonerszaken miranda.groot@oisterwijk.nl Voorstel tot het realiseren

Nadere informatie

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade.

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Bijlage bij begroting Strekt ter vervanging Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Inleiding Het Floriade-evenement is voor onze regio wellicht het meest in het oog springende evenement van de laatste

Nadere informatie

Lekker Fit. Werken aan een gezonde leefstijl voor Rotterdamse jeugd

Lekker Fit. Werken aan een gezonde leefstijl voor Rotterdamse jeugd 01 Lekker Fit! Inhoudsopgave Lekker Fit 1 Tien pijlers 2 01 Extra bewegingsonderwijs tijdens en na schooltijd 3 02 De komst van de gymleraar nieuwe stijl 4 03 Lespakket Lekker Fit! 5 04 Sportlessen als

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] Stichting G-support BELEIDSPLAN [2017 2020] www.g-support.nl Adresgegevens Stichting G-support Franssenstraat 44 5434 SH te Vianen (NB) info@g-support.nl 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2

Nadere informatie

Thijplein KM Rossum Tel

Thijplein KM Rossum Tel Thijplein 1 7596 KM Rossum Tel. 0541-625824 www.kulturhus-de-cocer.nl Inhoud 1. Het Kulturhus.... 2 1.1. Doelstelling... 2 1.2. Organisatie... 2 1.3. Huisvesting... 2 1.4. Beheer en openingstijden... 2

Nadere informatie