Jaarverslag Xpect Primair kalenderjaar 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Xpect Primair kalenderjaar 2014"

Transcriptie

1 Jaarverslag Xpect Primair kalenderjaar Inleiding De Wet Medezeggenschap biedt leerkrachten van basisscholen en ouders van leerlingen de mogelijkheid tot inspraak en toezicht op het beleid. De wet regelt dat zowel de personeels- als de oudergeleding inspraak- en/of adviesrecht heeft op voorgenomen beleid. Op basis van deze wet is voor de Stichting Xpect Primair een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (hierna GMR) ingesteld. In de GMR komt het bovenschoolse beleid van Xpect Primair aan de orde. Dit ter aanvulling van wat de medezeggenschapsraden doen die per school functioneren. 2.Samenstelling van de GMR Het reglement van onze GMR biedt ruimte voor twee vertegenwoordigers per school. Een ouder- en een personeelslid. Maar dit lukt niet in alle gevallen. Voor een aantal scholen is het moeilijk om met name ouders te interesseren voor een lidmaatschap van de GMR. Bs de Boemerang was van januari tot september niet vertegenwoordigd in de GMR. In 2014 vonden in de samenstelling van de GMR 7 mutaties plaats. Het ledenaantal is niet constant. Het schommelt tussen de 34 en 36 raadsleden. De GMR bestond in het verslagjaar uit gemiddeld 34,44 leden. De GMR kent een presidium dat in het verslagjaar bestond uit: Peter van Hulst (voorzitter) Thecla Essed (secretariaat) Norman de Langen ( penningmeester) Jeannet Moelker (lid personeelsgeleding) Ed Bergers (lid oudergeleding) Peter van Hulst is in de vergadering van 13 oktober herkozen als procedureel voorzitter van de GMR. Het College van Bestuur, de heer Van Daelen, was aanwezig bij de vergaderingen indien en voor zover mondelinge toelichting op de stukken was gewenst. Ook mw. Plagmeijer als personeelsfunctionaris en de heer van Dijk als financieel manager, lichtten zo nodig specifieke stukken ter vergadering mondeling toe. Dhr. A. de Jong, kwaliteitsfunctionaris, gaf een presentatie over de herijkte visie op onze katholieke identiteit. Dhr. W. Kock, toen nog manager schoolontwikkeling (april 2014), gaf een blik op de stand van zaken van de Xpect Academie. 3. Overige gasten van de GMR-vergaderingen De GMR heeft ter verdieping van specifieke thema s gasten uitgenodigd voor enkele vergaderingen. Op de vergadering van 17 maart was mw. F. Rops aanwezig. Zij begeleidde de ontwikkeling van het nieuwe Strategisch Beleidsplan. Het doel was om het plan met zoveel mogelijk betrokkenen vorm te geven. Ook met de GMR besprak zij beelden die gebruikt kunnen gaan worden bij de vorming van het nieuwe Strategisch Beleidsplan.

2 Mw. A. Horsten gaf op 16 juni, als voorzitter werkgroep 21th century skills, een inzage in de stand van zaken met betrekking tot 21th century skills bij Xpect Primair. Mede in verband met de vacature voor de manager schoolontwikkeling (sinds september 2014), werd Mw. R. van der Heijden voor 2 dagen per week ingehuurd tot het einde van het kalenderjaar ten einde een plan van aanpak ten aanzien van de onderwijskwaliteit te ontwikkelen en te begeleiden. Zij lichtte dit toe in de vergadering van 15 september jl. De vergadering van 17 november werd bijgewoond door de heren van Etten en Smeulders., leden van de Raad van Toezicht. Ook op 17 november werden de GMR-leden uitgenodigd om gebruik te maken van een Open podium met een door hen zelf te bepalen onderwerp. Er is door een drietal leden een presentatie gegeven Informatieverstrekking De werkwijze van de GMR is dat ieder beleidsstuk drie keer in de vergadering ter tafel komt. Het stuk wordt tijdig rondgestuurd. Ter vergadering volgt een mondelinge toelichting door het College van Bestuur, dhr Van Daelen. Het komt ook voor dat de toelichting namens het College van Bestuur wordt gegeven door de medewerker van Xpect Primair die meer in het bijzonder beleidsmatig verantwoordelijk is voor een onderwerp. Daarna is er voor de leden gelegenheid tot het stellen van vragen. De heer Van Daelen (College van Bestuur) verstrekte gedurende dit jaar mondelinge informatie over de volgende dossiers: -Bestuursformatieplan Uitbreiding functiehuis -Bestuursverslag Stand van zaken bovenschoolse indicatoren -Stand van zaken Strategisch Beleid Strategisch Beleidsplan Mevrouw Plagmeijer (personeelsfunctionaris) verstrekte mondelinge informatie over: -Eigen risicodragerschap vervangingsfonds -Rolprofiel directeur Xpect Primair De heer Kock (manager schoolontwikkeling) gaf toelichting op: -Stand van zaken Xpect Academie De heer de Jong (kwaliteitsfunctionaris) gaf toelichting op: -Herijkte visie op onze katholieke identiteit De heer van Dijk (financieel manager) gaf toelichting op: -Eigen risicodragerschap WGA/ZW 4.2 Instemming/positieve advisering Alle stukken zijn, in een volgende vergadering, mening vormend besproken.

3 Tot slot maakt de GMR in de derde vergadering gebruik van haar wettelijk recht op instemming of advies. De oudergeleding en de personeelsgeleding hebben, afhankelijk van de aangelegenheid die het betreft, recht op advisering of instemming. Het instemmingsrecht van de personeelsgeleding betreft een breder scala van onderwerpen dan dat van de oudergeleding. Als uitgangspunt geldt dat de geleding die een overheersend belang heeft bij een onderwerp instemmingsrecht heeft en de andere geleding adviseert. Wettelijk is vastgelegd dat het besluitvormingsproces uiterlijk drie maanden na de presentatie van een beleidsstuk moet zijn afgerond. Bij de volgende beleidsvoornemens heeft de oudergeleding positief geadviseerd en de personeelsgeleding ingestemd of vice versa: -Rolprofiel directeur Xpect Primair -Eigen risicodragerschap vervangingsfonds -Bestuursformatieplan Eigen risicodragerschap ZW Daarbij kan worden vastgesteld dat de standpunten over alle besproken onderwerpen, ondanks uiteenlopende belangen, volledig consensus hadden binnen de GMR. De GMR heeft in de vergadering van 16 juni met ruime meerderheid besloten het protocol van het verkiezingsreglement van haar leden aan te passen. Ook het Bevoegd Gezag staat hier welwillend tegenover. 5. Vergaderdata en aanwezigheidsgegevens per GMR vergadering U vindt in de eerste bijlage van dit verslag een uitgewerkte tabel van de vergaderdata en de opkomst tijdens deze vergaderingen. 6. Afstemmingsoverleg met het College van Bestuur Het presidium had twee maal een informeel afstemmingsoverleg met het College van Bestuur. Gespreksonderwerpen waren onder andere: -Kwaliteit van het schoonmaakwerk -Stand van zaken 21th century skills -Wenselijkheid van regelgeving t.a.v. het gebruik van social media in het onderwijs. -Tevredenheidsonderzoek. Wat kost het en wat levert het op? -T-Primair nieuwe stijl -Levensfasebewust personeelsbeleid -Protocol verkiezingsreglement GMR. -Cursusaanbod binnen Xpect Primair -Energiebeheer op de diverse scholen -Evaluatie nieuwe schoonmaakbedrijven -Het eventueel in dienst nemen van coördinatoren van Brede Scholen bij Xpect Primair Wij prijzen ons gelukkig met het openhartige en constructieve karakter van dit informeel afstemmingsoverleg.

4 7. Afstemmingsoverleg met de Raad van Toezicht Ieder schooljaar ontmoeten het presidium en de Raad van Toezicht elkaar. Het College van Bestuur is hierbij aanwezig. Dit overleg vond op 4 februari plaats. De volgende punten zijn toen besproken: -Kansen voor de GMR bij het tot stand komen van het Strategisch Beleidsplan. -Hoe gaat Xpect Primair om het voorziene tekort aan leerkrachten in 2017? -Evaluatie van het verzuimbeleid. 8. De beleidsrijke rol van de GMR De GMR organiseerde op 10 april de jaarlijkse inhoudelijke thema-avond. Hiervoor nodigde hij GMR-leden, directies, College van Bestuur, de managers van het bestuurskantoor en de Raad van Toezicht uit. De avond had als thema: Gevangen in een keurslijf?! Claire Boonstra hield een lezing over dit onderwerp.. De bijeenkomst leidde aansluitend tot een levendige discussie. De GMR-leden waardeerden de avond positief. 9. GMR diner op 27 november Om de leden van de GMR de gelegenheid te geven elkaar beter te leren kennen en waar mogelijk onderling te netwerken en te leren van elkaar, kortom om ook hier de kracht van verbinding zijn werk te laten doen, heeft het presidium de hele Raad uitgenodigd voor een diner op 27 november. Het diner was tevens bedoeld om de leden van de Raad te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Het was een geanimeerde, verbindende avond. 10. Evaluatie functioneren GMR Wij kiezen ervoor deze evaluatie per schooljaar te doen omdat er aan het begin van een nieuw schooljaar vaak wisselingen zijn in het ledenbestand. Een evaluatie per kalenderjaar is dan niet representatief. Tijdens de laatste GMR vergadering van het schooljaar heeft de raad het functioneren van de GMR geëvalueerd. Een aantal tips en tops zijn gewisseld in een open en constructieve vergadering. Los van de uitkomst van de evaluatie maakt het presidium er melding van dat, ondanks het risico van uiteenlopende belangen tussen oudergeleding en personeelsgeleding, de Raad ook in dit verslagjaar in buitengewoon grote harmonie heeft gefunctioneerd. Dit functioneren heeft geleid tot, zo is de overtuiging van het presidium, een waardevolle inbreng van onze GMR in de beleidsontwikkeling van Xpect Primair 11. Financiële verantwoording Medezeggenschapsraden hebben inkomsten via de faciliteitenregeling (zie artikel 298 Wet Medezeggenschap Scholen). Daarnaast zijn er ook kosten. In bijlage 2 vindt u een overzicht van beiden in de jaarrekening 2014 van de GMR.

5 12. Uitdagingen voor het schooljaar Op 1 augustus van dit schooljaar is het Passend Onderwijs ingevoerd. Hier zijn enkele jaren van voorbereiding aan vooraf gegaan. Er zullen substantieel meer leerlingen in het reguliere onderwijs bediend moeten worden. Bij de evaluatie va de invoering van Passend Onderwijs zijn de volgende vragen relevant. Is de jarenlange voorbereiding afdoende geweest? Hoe ziet de praktijk eruit? Wat vraagt dit van de leerkrachten? Zijn ze voldoende toegerust? Zullen handelings- en werkdruk onevenredig toenemen? Wat betekent dit voor bijvoorbeeld de klassengrootte? En, heel belangrijk, hebben de beoogde leerlingen ook werkelijk baat bij deze werkwijze? Leren ze, in het reguliere onderwijs, evenveel als ze dat in het speciale onderwijs gedaan zouden hebben? En wat gaat dit betekenen voor de overige leerlingen? Er wordt, met name door de personeelsgeleding, met enige zorg gekeken naar deze ontwikkelingen. Wij, als GMR, zien het als onze taak bij te dragen aan het verminderen of zelfs helemaal wegnemen van die zorg. Daartoe zullen we de gang van zaken zorgvuldig volgen. Dit niet alleen in het belang van de leerkrachten, maar juist ook voor alle leerlingen van Xpect Primair. De druk op de financiën is hoog. Uitgangspunt is dat het College van Bestuur probeert te bezuinigen met behoud van kwaliteit. De GMR wil ook het volgend jaar goed blijven kijken naar de meetbare effecten van deze bezuinigingen en naar de gevolgen hiervan voor de werkvloer. De beoogde vaststelling van het nieuwe Het Strategisch beleidsplan is februari Het is een inspirerend plan. We hebben een collectieve ambitie. De collega s op de werkvloer moeten het uit gaan voeren. Hoe gaan we het werkveld optimaal meenemen? Wat doet het bestuurskantoor en wat kunnen wij zelf doen zodat het plan gaat leven? Dat is een opdracht aan ons allemaal. Het plan moet op elke school een plaats krijgen. Op de werkvloer moeten mensen het gaan doen en met elkaar in gesprek gaan. Ze moeten worden gestimuleerd en vertrouwen krijgen. Informatie tussen de diverse scholen moet worden uitgewisseld. We gaan dit goed volgen en bezien hoe we hier vanuit de GMR positief aan kunnen bijdragen. Een opmerkzaam Mr lid maakte ons er op attent dat het verkiezingsreglement van de GMR niet meer in de pas loopt met de Wet Medezeggenschap. In overleg met de vakbond doet het presidium een voorstel dit aan te passen en de verkiezingen conform deze wet te organiseren. Het streven is om eind van dit schooljaar op alle scholen verkiezingen te hebben georganiseerd volgens het nieuwe verkiezingsreglement. Daarbij willen we een brede vertegenwoordiging per school, zowel een personeels- als een ouderlid handhaven. In 2014 is een nieuwe cao voor het Primaire Onderwijs tot stand gekomen. Hier heeft de GMR geen bemoeienis mee gehad. In de tot stand gekomen cao zitten nog een aantal keuzemogelijkheden. Deze moeten verder worden uitgewerkt voor Xpect Primair. Met de uitwerking van deze punten heeft de GMR wel bemoeienis. We zullen hier het komende jaar een positieve en kritische bijdrage aan leveren.

6 15. Tot slot We beseffen heel goed dat het goede functioneren van onze GMR alleen maar zo kan uitpakken dankzij een positieve inzet van alle GMR-leden. Daarvoor dus onze grote dank. Een dankzegging aan de heer Van Daelen, mevrouw Plagmijer en de heren van Dijk en de Jong voor hun prettige en constructieve samenwerking met de GMR is hier zeer zeker ook op zijn plaats. Ook zeggen we mevrouw de Vrij en mevrouw Kolsters dank voor hun actief meedenkende, secretariële en administratieve ondersteuning. Tot slot zijn wij ook alle anderen erkentelijk die direct of indirect een bijdrage leverden aan de activiteiten van de GMR. Het presidium van de GMR

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Inhoud Inleiding... 3 1. Taken MR... 4 1.1. MR... 4 1.2. Gemeenschappelijke MR (GMR)... 4 2. Samenstelling en taakverdeling... 5 3.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Secretariaat gevestigd p/a Gerard ter Borchstraat 51 4703NL Roosendaal e-mail mr@dekameleonkpo.nl Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad De Kameleon Pagina 1 van 6 INHOUD 1.Voorwoord

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool Inhoud Algemeen... 3 1. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 2. Regelingen en beleidsplannen... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden... 5

Nadere informatie

Intern-extern jaarverslag

Intern-extern jaarverslag Onderwijsgroep Perspecto Intern-extern jaarverslag GMR 2016-2017 9-11-2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling GMR Onderwijsgroep Perspecto... 3 Wijzigingen... 3 Werkwijze GMR Onderwijsgroep Perspecto...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... 5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt Jaarplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt 1 Inhoud Inleiding... 3 Taken MR... 4 Samenstelling en taakverdeling... 5 Onderwerpen... 7 Vergaderingen... 6 Communicatie... 7 Aanwending van financiële

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G G E Z A M E N L I J K E M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D S T I C H T I N G F L U E N T A

J A A R V E R S L A G G E Z A M E N L I J K E M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D S T I C H T I N G F L U E N T A J A A R V E R S L A G G E Z A M E N L I J K E M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D S T I C H T I N G F L U E N T A J A N U A R I 2 0 1 2 - D E C E M B E R 2 0 1 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding. 3 2. Overzicht

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Communicatieplan MR Triangel

Communicatieplan MR Triangel Communicatieplan MR Triangel Voorwoord In de MR wordt gediscussieerd over onderwerpen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor leerlingen en ouders. Om adviezen te formuleren en instemming te verlenen,

Nadere informatie

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief Jaarverslag C.B.S. De Wegwijzer 2015-2016 De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief C.B.S. De Wegwijzer Tel 0341-416780 Kennedylaan 1-3 3844 BA Harderwijk info@cbsdewegwijzerhw.nl www.cbsdewegwijzerhw.nl

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 Maaslaan 197, 5704 LD Helmond Tel.nr.: 0492 513452 e-mail: info@devlier.nl website : www.devlier.nl Jaarverslag MR Hiermee willen we de ouders/verzorgers en medewerkers informeren

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Activiteitenplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2016-2017... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2016-2017 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

Werkplan MR BS de Steiger

Werkplan MR BS de Steiger Werkplan BS de Steiger 2017-2018 1 Inleiding Als medezeggenschapsraad () van de basisschool De Steiger willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Middels dit jaarplan

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel Openbaar Onderwijs aan de Amstel Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel 1 van de Stichting openbaar basisonderwijs

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van het samenwerkingsbestuur stichting Swalm en Roer te Roermond

Medezeggenschapsstatuut van het samenwerkingsbestuur stichting Swalm en Roer te Roermond Medezeggenschapsstatuut van het samenwerkingsbestuur stichting Swalm en Roer te Roermond Preambule Het CvB van stichting Swalm en Roer en de GMR, van de volgende scholen: Openbare scholen: 1. OBS Aan de

Nadere informatie

Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Scholengroep OPRON

Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Scholengroep OPRON Jaarverslag 2016-2017 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Scholengroep OPRON Veendam, juli 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad... 4 3. Samenstelling GMR... 5

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van Stichting "Het Rijnlands Lyceum" te Wassenaar, primair onderwijs

Medezeggenschapsstatuut van Stichting Het Rijnlands Lyceum te Wassenaar, primair onderwijs Medezeggenschapsstatuut van Stichting "Het Rijnlands Lyceum" te Wassenaar, primair onderwijs Het bestuur van Stichting "Het Rijnlands Lyceum" en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs mei 2013 Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Cambium te Heerde Preambule Het bestuur van Stichting Cambium en de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Jaarverslag GMR Aves

Jaarverslag GMR Aves Jaarverslag GMR Aves 2017-2018 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad 2017-2018 Jaarverslag GMR AVES 2017-2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR)

Nadere informatie

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 De missie en visie van de MR... 2 3 Werkwijze MR... 3 4 Notulen... 3 5 Communicatie... 3

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. katholieke basisschool. de Contrabas

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. katholieke basisschool. de Contrabas Jaarverslag Medezeggenschapsraad katholieke basisschool de Contrabas Schooljaar 2010 t/m juli 2011 Inhoud van dit jaarverslag In dit jaarverslag komt het volgende aan de orde: Wat is het doel van een MR-jaarverslag?...2

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. concept - september of

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. concept - september of De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020 Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2013-2014 concept - september 2014 mrtoermalijn@yahoo.nl of medezeggenschapsraad@toermalijn.net

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting voor Katholiek Basisonderwijs Gelderland

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting voor Katholiek Basisonderwijs Gelderland Medezeggenschapsstatuut van de Stichting voor Katholiek Basisonderwijs Gelderland Preambule Het bestuur van SKBG Onderwijs en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, GMR, van de volgende scholen: -

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Brede school de Kersenboom. Jaarplan Een levendige MR met concrete resultaten. Correspondentie adres:

Medezeggenschapsraad Brede school de Kersenboom. Jaarplan Een levendige MR met concrete resultaten. Correspondentie adres: Medezeggenschapsraad Brede school de Kersenboom Jaarplan 2018 2019 Een levendige MR met concrete resultaten Correspondentie adres: Brede school de Kersenboom T.a.v. De MR Sportlaan 2 1111 PX Diemen 020-7531123

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden 1. Preambule Het bestuur van de stichting confessioneel onderwijs Leiden en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, GMR, van

Nadere informatie

Secretariaat p/a Gerard ter Borchstraat 51, 4703 NL Roosendaal

Secretariaat p/a Gerard ter Borchstraat 51, 4703 NL Roosendaal Secretariaat p/a Gerard ter Borchstraat 51, 4703 NL Roosendaal e-mail mr@dekameleonkpo.nl Jaarverslag 2017-2018 INHOUD 1. Voorwoord... 3 2. Ledenlijst medezeggenschapsraad De Kameleon... 3 3. Vergaderdata

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel 014-015 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut

Medezeggenschapsstatuut Medezeggenschapsstatuut Gewijzigd: CvB, mei 2017 GMR instemming 18 september 2017 Vastgesteld CvB, 14 november 2017 Medezeggenschapsstatuut van Scholengroep OPRON, stichting voor openbaar primair onderwijs

Nadere informatie

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR MR werkplan o.b.s. de Wezeboom 2016-2017 WERKPLAN MR 2016-2017 1 Inhoud Inleiding 3 Taakstelling en positie MR 4 Taakverdeling MR 4 Communicatie naar de achterban 5 Onderwerpen en prioriteiten 2016-2017

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van SO de Eenhoorn/ VSO de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van SO de Eenhoorn/ VSO de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van SO de Eenhoorn/ VSO de Stormvogel 2018-2019 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

INFORMATIE OVER DE NIEUWE STRUCTUUR VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRADEN SPOOR EN OPSO EN KANDIDAATSTELLING

INFORMATIE OVER DE NIEUWE STRUCTUUR VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRADEN SPOOR EN OPSO EN KANDIDAATSTELLING INFORMATIE OVER DE NIEUWE STRUCTUUR VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRADEN SPOOR EN OPSO EN KANDIDAATSTELLING Wat doet de (G)MR Indien een bestuur meer dan twee scholen in standhoudt, is het bestuur

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut, versie 2.2,

Medezeggenschapsstatuut, versie 2.2, Medezeggenschapsstatuut, versie 2.2, 05-07-2017 Preambule Skipov basisonderwijs uit de gemeente Meierijstad bestaat uit de volgende scholen: Antonius, De Ark, Bernadette, De Bunders, Edith Stein, De Empel,

Nadere informatie

Jaarverslag MR De Nieuwe Wiel 2014-2015

Jaarverslag MR De Nieuwe Wiel 2014-2015 Jaarverslag MR De Nieuwe Wiel 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van De Nieuwe Wiel voor het schooljaar 2014 2015. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen

Nadere informatie

Activiteitenplan. Schooljaar 2014-2015. Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën

Activiteitenplan. Schooljaar 2014-2015. Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën Activiteitenplan Schooljaar 2014-2015 Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën 1. Inleiding Waarom een activiteitenplan? Vanuit wet- en regelgeving en vanuit cao s blijkt al

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool 2015 2016 Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool Erik Emmelkamp versie 1.3 2015 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting

Nadere informatie

Dit statuut is gebaseerd op het voorbeeldstatuut van de Stichting Onderwijsgeschillen (infowms.nl)

Dit statuut is gebaseerd op het voorbeeldstatuut van de Stichting Onderwijsgeschillen (infowms.nl) Medezeggenschapsstatuut Voortgezet Onderwijs van de Stichting Het Rijnlands Lyceum te Wassenaar Preambule Het bestuur van Stichting "Het Rijnlands Lyceum" en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad

Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad Statuut voor bevoegd gezag met meerdere scholen primair onderwijs (po) Medezeggenschapsstatuut van Stichting Eenbes Basisonderwijs te Geldrop Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de Anninksschool over het schooljaar 2014-2015. Met dit verslag

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Wylrehofweg 11 5912 PM Venlo T (077) 8500029 E info@omnibus.akkoord-po.nl GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding pag. 3 Samenstelling GMR pag.

Nadere informatie

Purmerend, 18 april Beste ouders van OPSO & SPOOR scholen,

Purmerend, 18 april Beste ouders van OPSO & SPOOR scholen, Purmerend, 18 april 2016 Beste ouders van OPSO & SPOOR scholen, Onlangs is duidelijk geworden dat er per september 2016 een aantal vacatures zijn voor de oudergeleding van GMR (PGMR) van de gezamenlijke

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad OPRON

Jaarverslag van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad OPRON Jaarverslag 2015-2016 van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad OPRON Veendam, september 2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Samenstelling van de GMR... 3 3. GMR-vergaderingen... 4 4. Onderwerpen...

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut stichting Katholiek Primair Onderwijs Oost-Veluwe te Apeldoorn. Augustus 2018

Medezeggenschapsstatuut stichting Katholiek Primair Onderwijs Oost-Veluwe te Apeldoorn. Augustus 2018 Medezeggenschapsstatuut stichting Katholiek Primair Onderwijs Oost-Veluwe te Apeldoorn Augustus 2018 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Aard en werkingsduur

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009 Diana Breeman Ester van Duijn Esther de Jong Frank Blaauw Sandra de Leeuw Leonie van Loon Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten

Nadere informatie

Jaarverslag van de GMR/CPOW 2013

Jaarverslag van de GMR/CPOW 2013 Jaarverslag van de GMR/CPOW 2013 Inleiding In dit jaarverslag doet de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschaps Raad) verslag van haar activiteiten over het jaar 2013. De GMR komt gemiddeld 6 keer per kalenderjaar

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel 016-017 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

De samenstelling van de BBMR per december 2016 is opgenomen in bijlage 1.

De samenstelling van de BBMR per december 2016 is opgenomen in bijlage 1. Jaarverslag 2016 BBMR-VO Almeerse Scholen Groep (ASG) Inleiding De BBMR VO van ASG (de bovenbestuurlijke medezeggenschapsraad voortgezet onderwijs) werkt met een eigen reglement, statuut en huishoudelijk

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2017-2018... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen.

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen. Inleiding Voor u ligt het jaarplan van de GMR van Stichting Allure, het bevoegd gezag van de openbare scholen voor basisonderwijs in de gemeenten: Medemblik (cluster A), Koggeland (cluster B) en Opmeer

Nadere informatie

Jaarplan MR De Tjalk

Jaarplan MR De Tjalk Jaarplan MR De Tjalk 2015-2016 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 4 3 Taakverdeling MR 4 4 Vergaderdata MR 2015-2016 5 5 Vergaderdata GMR 2015-2016 5 6 Jaarplanning 6

Nadere informatie

Jaarverslag GMR Aves

Jaarverslag GMR Aves Jaarverslag GMR Aves 2016-2017 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad 2016-2017 Jaarverslag GMR AVES 2016-2017 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR)

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Jaarverslag GMR COG Drenthe. Schooljaar

Jaarverslag GMR COG Drenthe. Schooljaar Jaarverslag GMR COG Drenthe Schooljaar 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van de Christelijke Onderwijsgroep (COG) Drenthe. In dit jaarverslag

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord De GMR De leden van de GMR Cursus en vergaderingen Partners van de GMR... 7

Inhoudsopgave. Voorwoord De GMR De leden van de GMR Cursus en vergaderingen Partners van de GMR... 7 Jaarverslag GMR Schooljaar 2014 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 De GMR... 4 De leden van de GMR... 5 Cursus en vergaderingen... 6 Partners van de GMR... 7 Behandelde onderwerpen... 8 Voorwoord Voor u

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015 Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze (2014-2015) 4 4. Bezetting

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2015-2016

Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2015-2016 Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2015-2016 Sint-Clemensschool Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Telefoon: 0521-512820 www.clemensschool.nl mrstclemensschool@catent.nl Jaarprogramma MR Pagina 1 Inhoud

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR KPO basisschool Jeroen Bosch

JAARVERSLAG MR KPO basisschool Jeroen Bosch 20162017 JAARVERSLAG MR KPO basisschool Jeroen Bosch SCHOOLJAAR 20162017 Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs Medezeggenschapsstatuut van De Vereniging tot het verstrekken van Basisonderwijs op Gereformeerde Grondslag te Scherpenzeel.

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT SWV Passend Onderwijs PO te Apeldoorn

MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT SWV Passend Onderwijs PO te Apeldoorn Versie 4 december 2014 MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT SWV Passend Onderwijs 25.05 PO te Apeldoorn Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. wet: de Wet medezeggenschap op scholen (Stb. 2006,

Nadere informatie

Statuut. Medezeggenschap. Stichting Westerwijs

Statuut. Medezeggenschap. Stichting Westerwijs Statuut Medezeggenschap Stichting Westerwijs Marum 1 juni 2015 1 Preambule Het bestuur van Westerwijs en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, GMR, van de volgende scholen: School Jan Bierma De Borgh

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

Profieldocument ouderlid van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van Leerrijk!

Profieldocument ouderlid van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van Leerrijk! Profieldocument ouderlid van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van Leerrijk! Waalwijk, maart 2017 Inhoudsopgave 2 1. Informatie over Leerijk! 3 1.1. Organisatie 1.2. Positie van de GMR 1.3. Missie

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van SPO Wij De Venen te Alphen aan den Rijn

Medezeggenschapsstatuut van SPO Wij De Venen te Alphen aan den Rijn Medezeggenschapsstatuut van SPO Wij De Venen te Alphen aan den Rijn Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. wet: de Wet medezeggenschap op scholen (Stb. 2006, 658); b. bevoegd gezag:

Nadere informatie

Statuut Medezeggenschap. van. Stichting Gewoon Speciaal te Maarssen

Statuut Medezeggenschap. van. Stichting Gewoon Speciaal te Maarssen van Stichting Gewoon Speciaal te Maarssen waaronder begrepen: De Brug (brinnummer 02GQ) De Driehoek (09OE) Het Klaverblad (brinnummer 01JW) De Stuifheuvel (brinnummer 19RT) De Vijverhof (brinnummer 02WE)

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Breda, juni 2014 Inleiding Dit jaarverslag is van de medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool in Breda, over het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut VCBO Kollumerland c.a.

Medezeggenschapsstatuut VCBO Kollumerland c.a. Medezeggenschapsstatuut VCBO Kollumerland c.a. Versie 2014-2015 Medezeggenschapsstatuut Vereniging voor Christelijk Basisonderwijs Kollumerland c.a. te Kollum. Preambule Het Bestuur van VCBO Kollumerland

Nadere informatie

Basisschool De Sprankel

Basisschool De Sprankel Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool De Sprankel Activiteitenplan MR 2017/2018 1 / 6 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten van de MR 2. Kern issues MR 3. MR-activiteiten 4. Planning MR

Nadere informatie

Statuut Medezeggenschap. Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe

Statuut Medezeggenschap. Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe Statuut Medezeggenschap Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe november 2012 Inhoudsopgave Paragraaf 1 Algemeen... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Paragraaf 2 De medezeggenschapsorganen...

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Jaarverslag MR DNK 2013-2014 pagina 1 van 5 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van Jenaplanbasisschool De Nieuwe Kring (DNK)

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool 2016 2017 Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool Erik Emmelkamp versie 1.3 2016 2017 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting

Nadere informatie

GMR Stichting kom Leren Oproep kandidaatstelling

GMR Stichting kom Leren Oproep kandidaatstelling Maastricht, 2 juni 2017 Aan het personeel en de ouders/verzorgers van de leerlingen van stichting kom Leren, De GMR van stichting kom Leren is op zoek naar enthousiaste leden, die er een uitdaging in zien

Nadere informatie