Korte handleiding: standaarden factuurgegevens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Korte handleiding: standaarden factuurgegevens"

Transcriptie

1 PO-FACTUREN Leveranciersnaam De leveranciersnaam moet overeenkomen met de PO Voor (PO- To)-naam op andere Colgate/Hill's PO s. Als je leveranciersnaam of adres is gewijzigd ten opzichte van de gegevens op de PO, gelieve dan contact op te nemen met de Colgate/Hill's-inkoper of de commercieel verantwoordelijke om de wijziging van de leveranciers-masterdata op gang te brengen. Leveranciersadres Het leveranciersadres moet overeenkomen met het PO Voor (PO To)-adres op andere Colgate/Hill's PO's. Als de factuur wordt opgemaakt door een afdeling, gebruik dan het afdelingsadres. Als uw leveranciersnaam of -adres is gewijzigd ten opzichte van de gegevens op de PO, gelieve dan contact op te nemen met de Colgate/Hill's-inkoper of de commercieel verantwoordelijke om de wijziging van de leveranciers-masterdata op gang te brengen. adres van de leverancier Deze informatie is niet vereist. Echter, door de opgave van een e- mailadres zijn wij in staat om contact met u op te nemen in geval van problemen met de verwerking van uw facturen. BTW ID nr van de leverancier Specificatieadres en bankgegevens Information Juridische Eenheid van Colgate/Hill s (Legal Entity) Colgate/Hill s voert uitsluitend betalingen uit op basis van de specificatieadressen of bankgegevens die voorkomen in onze leveranciers-masterdata. Als er wijzigingen aan deze gegevens vereist zijn, neemt u dan aub contact op met uw Colgate/Hill s-inkoper of de commercieel verantwoordelijke om de wijziging van de leveranciersmasterdata op gang te brengen. OPMERKING: het opgegeven specificatieadres of de opgegeven bankgegevens op facturen die zijn ingediend via het Tungstensysteem vormen geen afdoende berichtgeving of afdoend wijzigingsverzoek aan Colgate/Hill s. U dient de juiste Juridische entiteit van Colgate/Hill s te selecteren (Tungsten-account voor de aankoper) wanneer u een factuur indient: Zie Appendix I aan het eind van dit document voor de inventarisatie van de Juridische Entiteiten van Colgate/Hill s Europa met hun juiste Tungsten-aankoperaccountnummers.

2 PO-FACTUREN Leveradres moet overeenkomen met de informatie op de PO. Straat, Stad, Staat/Provincie, Postcode en Land. Voor Webform-leveranciers hebben wij standaard het leveradres van onze PO in het systeem. U dient het juiste Land en de staat/provincie te selecteren. Factuurnummer Colgate/Hill s kan per factuur slechts één PO-referentie verwerken. Indien u factureert voor meedere PO's, dient voor iedere PO een aparte factuur met een uniek factuurnummer te worden ingediend. Factuurnummer/ referentie mag maximaal 16 karakters tellen. Factuurdatum Factuurdata in de toekomst zijn niet toegestaan. Aankooporder (Purchase Order - PO) PO-positie(s)/line item-nummer(s) van de PO Het PO-nummerformaat: (prefix van twee karakters + 45 of 75 plus 8 numerieke karakters) Colgate/Hill s aanvaardt slechts één PO-referentie op iedere factuur. Facturen met meedere PO-referenties zullen worden afgewezen. U ontvangt een bericht van het from Tungsten-systeem on u te informeren over de nodige wijzigingen aan de factuur opdat deze met succes kan worden ingediend bij Colgate/Hill s. De PO Line item-referentie moet zijn vervat voor ieder item dat wordt gefactureerd aan Colgate/Hill s. Voor ingeval dergelijke informatie ontbreekt, heeft Colgate/Hill s aan Tungsten gevraagd om de volgende gegevensvertaling door te voeren: o Facturen voor PO s met één enkele regel zullen worden toegepast op de PO line item-referentie op de PO o Bij facturen met meedere PO line items zal Tungsten proberen om het Colgate/Hill s materiaal ( M )-nummer op uw factuur te matchen met het unieke PO line item voor het M-nummer waarnaar wordt verwezen o Als het M-nummer verschijnt op meerdere regels op de PO, dan zullen deze facturen worden afgewezen. U krijgt een e- mailbericht van Tungsten om u te informeren over de ontbrekende informatie die is vereist om uw factuur met succes in te dienen bij Colgate/Hill s. Beschrijving en productcode van de goederen of diensten (moeten overeenkomen met de PO op line item-niveau)

3 PO-FACTUREN Het aantal gefactureerde items per PO line item-nummer moet zijn vervat in iedere factuurregel. Als de factuur betrekking heeft op een PO met reeks van 75 met de valuta als meeteenheid, gelieve dan de waarde van de gefactureerde diensten en een eenheidsprijs 1. te vermelden in het aantallenveld. Gelieve de volgende afspraak voor PO line item-nummers na te leven: o PO met reeks van 45: PO l ine i tem- r e f e r e n t i e s a l s v e e l v o u d v a n 10 (bijv. 10, 20, 30, enz.) o PO met reeks van 75: PO line item-referentie zijn opeenvolgend (bijv. 1, 2, 3, 4, enz.) Factureringsvaluta moet overeenkomen met de PO-valuta PO Eenheidsprijs/-kosten Currency Als de factuur betrekking heeft op een PO met een reeks van 75 met de valuta als meeteenheid, dient de eenheidsprijs altijd 1. te zijn. Meeteenheid moet overeenkomen met de PO-meeteenheid Indien deze van toepassing zijn, dienen kosten voor binnenkomende vrachten duidelijk te zijn vermeld in een aparte factuurregel Belastingbedrag, indien van toepassing Prijs-/aantallenkortingen A l s de factuur betrekking heeft op een PO met een reeks van 75 (PO's met de valuta als meeteenheid), dan is de te gebruiken meeteenheid de PO-valuta. Als de vrachtkosten niet worden vervat in de prijs van de aangekochte goederen, dan zal Colgate/Hill s-po een unieke PO line item voor mogelijke vrachtkosten bevatten. Gelieve dit PO line item-nummer te gebruiken om vrachtkosten te factureren aan Colgate/Hill s. Als het unieke vracht line item niet vervat was in de PO, gelieve dan contact op te nemen met de Colgate/Hill s- aanvrager teneinde de PO te wijzigen zodat u uw facturen zonder problemen kunt indienen. Vrachtkosten die als een speciale regel op uw factuur staan, dienen te worden goedgekeurd door de commercieel verantwoordelijke. Prijs-/ a a n t a l l e n k o r t i n g e n m o g e n u i t s l u i t e n d o p h e t P O l i n e i t e m - n i v e a u t e w o r d e n v e r m e l d. Als een korting wordt toegepast op het hoofdingniveau van de factuur, dan zult u een afwijzingsbericht ontvangen van Tungsten met het verzoek om de korting toe te passen op PO line itemniveau.

4 Netto- en totaal factuurbedrag

5 PO-FACTUREN Relevant leverbonnummer en leverdatum Leverbon- en datareferenties mogen alleen worden vermeld op het PO line item-niveau van de factuur. Indienen van bijlagen bij uw factuur is mogelijk. Bijlagen om gefactureerde bedragen te staven kunnen worden toegevoegd aan uw factuur. Tungsten beperkt bijlagen tot: o Maximum aantal bijlagen: vijf (5) o Maximale grootte: 12 MB Geïntegreerde leveranciers wordt verzocht de Tungsten training video inzake het toevoegen van bijlagen te bekijken. PO-CREDIT NOTA S Naast de vereiste informatie op een factuur, O moeten credit nota's apart te worden opgesteld en duidelijk te worden gemarkeerd als een credit nota O moeten credit nota s te verwijzen naar: De originele PO Het originele factuurnummer.

6 NON-PO-FACTUREN Naam en adres van de aanvrager moeten op facturen zonder PO te worden vermeld Juridische Eenheid van Colgate/Hill s (Legal Entity) Dit is met name van belang voor geoorloofde facturen zonder PO. Alleen geldige adressen worden aanvaard. U dient de juiste Juridische Entiteit van Colgate/Hill s (Tungsten aankopersaccount) te selecteren bij het indienen van facturen. Zie Appendix I aan het eind van dit document voor de inventarisatie van de Juridische Entiteiten van Colgate/Hill s Europa ten opzichte van hun juiste Tungsten aankopersaccountnummer. Leveranciersnaam en -adres dient overeen te komen met de leveranciersnaam in onze vendor master data. Als uw leveranciersnaam of -adres is gewijzigd ten opzichte van de gegevens op de PO, gelieve dan contact op te nemen met de Colgate/Hill's-inkoper of de commercieel verantwoordelijke om de wijziging van de leveranciers-masterdata op gang te brengen. BTW ID nr van de leverancier Specificatieadres en bankgegevens Colgate/Hill s voert uitsluitend betalingen uit op basis van de specificatieadressen of bankgegevens die voorkomen in onze leveranciers-masterdata. Als er wijzigingen aan deze gegevens vereist zijn, neemt u dan aub contact op met uw Colgate/Hill sinkoper of de commercieel verantwoordelijke om de wijziging van de leveranciers-masterdata op gang te brengen. Het opgegeven specificatieadres of de opgegeven bankgegevens op facturen die zijn ingediend via het Tungsten-systeem vormen geen afdoende berichtgeving of afdoend wijzigingsverzoek aan Colgate/Hill s; een dergelijk verzoek dient te worden ingediend middels bovenvermeld referentieformulier voordat u de factuur indient. Factuurnummer Factuurnummer/ -referentie mag maximal 16 karakters tellen. Factuurdatum Factuurdata in de toekomst zijn niet toegestaan. Beschrijving van de goederen of moet voor alle line items op de factuur worden vermeld. diensten Aantal gefactureerde items moet op Als de factuur betrekking heeft op een PO met een reeks van 75 iedere factuurregel te worden vermeld. met de valuta als meeteenheid, dient de eenheidsprijs altijd 1. te zijn.

7 Factureringsvaluta moet overeenkomen met de PO-valuta in onze vendor master data. Afwijkingen worden teruggestuurd naar de leverancier om te Eenheidsprijs/-kosten Meeteenheid moet overeenkomen met de PO-meeteenheid PO Belastingsbedrag, Unit of Measure indien van toepassing worden gecorrigeerd. Voor diensten zonder PO, dient de eenheidsprijs altijd 1 te zijn en dient het aantal de waarde van de uitgevoerde diensten te zijn. Voor diensten zonder PO gebruikt u /per als meeteenheid.

8 NON-PO-FACTUREN Prijs-/aantallenkortingen Prijs-/ aantallenkortingen mogen uitsluitend op het PO line itemniveau te worden vermeld. Als een korting wordt toegepast op het hoofdingniveau van de factuur, dan zult u een afwijzingsbericht ontvangen van Tungsten met het verzoek om de korting toe te passen op PO line itemniveau. Netto- en totaal factuurbedrag Indienen van bijlagen bij uw factuur is mogelijk. Bijlagen om gefactureerde bedragen te staven kunnen worden toegevoegd aan uw factuur. Tungsten beperkt bijlagen tot: o Maximum aantal bijlagen: vijf (5) o Maximale grootte: 12 MB inzake het toevoegen van bijlagen te bekijken.tungsten trainingvideo inzake het toevoegen van bijlagen te bekijken. CREDIT ZONDER PO NOTA S Naast de vereiste informatie op een factuur: o moeten credit nota's apart te worden opgesteld en duidelijk te worden gemarkeerd als een credit nota o moeten credit nota s verwijzen naar het originele factuurnummer.. Bovenvermelde gegevens zijn belangrijk en worden vereist door Colgate/Hill s om uw factuur snel te kunnen verwerken en deze op tijd te kunnen betalen. Als er belangrijke informatie ontbreekt op uw factuur, zal Tungsten uw factuur niet kunnen accepteren en dus ook niet aan Colgate/Hill s kunnen doorspelen. Uw factuur zal in dat geval worden teruggestuurd met opgaaf van de reden van deze mislukking.

Kimberly Clark vereistenvoor OB10 Facturen

Kimberly Clark vereistenvoor OB10 Facturen Kimberly Clark vereistenvoor OB10 Facturen 1 / 26 Facturen van leveranciers welke zijn ingediend bij Kimberly-Clark "moeten" de volgende informatie bevatten. Deze richtlijnen worden uitgevoerd om een meer

Nadere informatie

Een factuur of kredietnota aanmaken. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Een factuur of kredietnota aanmaken. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Een factuur of kredietnota aanmaken Hallo, deze video is gemaakt om te laten zien hoe gemakkelijk het is om via het Tungsten Network-portaal facturen of kredietnota's in te dienen. Klik op de startpagina

Nadere informatie

Purchase orders converteren in facturen. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Purchase orders converteren in facturen. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Purchase orders converteren in facturen Deze video is gemaakt om te laten zien hoe gemakkelijk het is om via de PO-converteringsmethode van het Tungsten Networkportaal facturen of creditnota's in te dienen.

Nadere informatie

OB10 Factuur Aanmaken Instructiegids

OB10 Factuur Aanmaken Instructiegids OB10 Factuur Aanmaken Instructiegids Een Factuur / Creditnota aanmaken Pag. 2 Creëren van Sjablonen...Pag. 12 Koop meer facturen Pag. 15 Overige informatie wijzigen Pag. 16 HP Restricted 1 Een Factuur/

Nadere informatie

Creditnota 90018. RedAnt BV Ondiep-Zuidzijde 6 3551 BW UTRECHT. Netto Korting Btw Totaal incl. btw -860,00-90,00-163,40-1.023,40

Creditnota 90018. RedAnt BV Ondiep-Zuidzijde 6 3551 BW UTRECHT. Netto Korting Btw Totaal incl. btw -860,00-90,00-163,40-1.023,40 KvK-nr.: K.v.K. Arnhem 1 Creditnota 90018 Ordernr. 624 (623) naam Lev. voorwaarden Ontvanger betaalt vrachtkosten Factuurdatum 21-07-2011 Bet. voorwaarden Creditnota Vervaldatum 21-07-2011 Originalrechnung

Nadere informatie

Handleiding Ariba INVOICING NON-PO

Handleiding Ariba INVOICING NON-PO Handleiding Ariba INVOICING NON-PO Ten behoeve van Suppliers Datum 14 maart 2016 Documentnaam Handleiding Ariba - Invoicing Non-PO (SUPPLIER).doc Versie Versie 1.2 2013 N.V. Nederlandse Gasunie, Groningen

Nadere informatie

Handleiding Ariba INVOICING PO

Handleiding Ariba INVOICING PO Handleiding Ariba INVOICING PO Ten behoeve van Suppliers Printdatum 29 juli 2016 Documentnaam Handleiding Ariba - Invoicing PO (SUPPLIER).doc Versie Versie 1.3 2012 N.V. Nederlandse Gasunie, Groningen

Nadere informatie

Hoe kunt u... PO omzetten gebruiken

Hoe kunt u... PO omzetten gebruiken STAP 1 - Mijn purchase orders selecteren De pagina 'Mijn purchase orders' biedt u de mogelijkheid om: 1) Purchase orders te beheren die zijn afgeleverd bij Tungsten Network door uw klant. Klik op Mijn

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

Handleiding Ariba INVOICING PO

Handleiding Ariba INVOICING PO Handleiding Ariba INVOICING PO Ten behoeve van Suppliers Printdatum 6 november 2012 Documentnaam Handleiding Ariba - Invoicing PO (SUPPLIER).doc Versie Versie 1.0 2012 N.V. Nederlandse Gasunie, Groningen

Nadere informatie

AFO 231 Registratie facturen

AFO 231 Registratie facturen AFO 231 Registratie facturen 231.1 Inleiding De factuurregistratie hangt nauw samen met de manier waarop het budgetbeheer uitgevoerd wordt. Wij raden dan ook aan de paragraaf over AFO 243 ( Budgetbeheer

Nadere informatie

BELANGRIJK factuuraanwijzingen voor Tijdige Betaling van uw facturen

BELANGRIJK factuuraanwijzingen voor Tijdige Betaling van uw facturen BELANGRIJK factuuraanwijzingen voor Tijdige Betaling van uw facturen Gewaardeerde leverancier, Wij stellen de zaken die wij samen doen heel erg op prijs en willen het in 2016 nog beter doen! Met als doel

Nadere informatie

Instructie Light Account. Ariba Leverancier Netwerk Versie

Instructie Light Account. Ariba Leverancier Netwerk Versie Instructie Light Account Ariba Leverancier Netwerk Versie 8-3-209 Notitie Lijst van Afkortingen: ASN PO EN: Ariba Supplier Network NL: Ariba Leverancier Netwerk EN: Purchase Order NL: Bestelling 2 2 Inhoudsopgave.

Nadere informatie

EDI-procedure Superunie

EDI-procedure Superunie Versie: 1.7 Auteur: Alfred van Kuyl Copyright: C.I.V. Superunie B.A. Industrieweg 22 B Postbus 80, 4153 ZH Beesd T +31(0)345 686 666 F +31(0)345 686 600 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding Ariba INVOICING Non-PO

Handleiding Ariba INVOICING Non-PO Handleiding Ariba INVOICING Non-PO Ten behoeve van Suppliers Printdatum 6 november 2012 Documentnaam Handleiding Ariba - Invoicing Non-PO (SUPPLIER).doc Versie Versie 1.0 2012 N.V. Nederlandse Gasunie,

Nadere informatie

Verbinding maken met uw klanten. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Verbinding maken met uw klanten. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Verbinding maken met uw klanten Hallo, deze video is gemaakt om te laten zien hoe gemakkelijk het is om via het Tungsten Network-portaal verbinding te maken met uw klanten. Het is een eenvoudig proces

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Verkoopfacturen Verkoopfacturen Dit document beschrijft het maken en printen van verkoopfacturen. 1. Introductie Facturen

Nadere informatie

Handleiding Ariba INVOICING NON-PO

Handleiding Ariba INVOICING NON-PO Handleiding Ariba INVOICING NON-PO Ten behoeve van Suppliers Datum 8 oktober 2013 Documentnaam Handleiding Ariba - Invoicing Non-PO (SUPPLIER).doc Versie Versie 1.1 2013 N.V. Nederlandse Gasunie, Groningen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019 Gebruikershandleiding leveranciersportaal Vastgoed Januari 2019 Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Instellingen... 4 3. Zoeken en filteren... 5 4. Orders... 5 4.1 Accepteren... 6 4.2 Plannen... 7 Leveranciersopmerkingen...

Nadere informatie

Abakus Handleiding Beheer facturen

Abakus Handleiding Beheer facturen Abakus Handleiding Beheer facturen Abakus Zonneoordlaan 17 6718 TK Ede 088-946 22 25 info@abakus.nl www.abakus.nl KvK 34183168 Incura en Abakus zijn producten van WinBase Software en Adviezen BV Inleiding

Nadere informatie

Hoe "PO Omzetten" gebruiken om een factuur te maken van een purchase order

Hoe PO Omzetten gebruiken om een factuur te maken van een purchase order 1 / 7 Hoe "PO Omzetten" gebruiken om een factuur te maken van een purchase order 1. Log in op uw OB10-account 2. Selecteer rij "Aanvaard" - Op de homepage van uw OB10-account, onder "Samenvatting van mijn

Nadere informatie

Aanvraagformulier starterscontract

Aanvraagformulier starterscontract Aanvraagformulier starterscontract Adres Aanvragen moeten aangetekend verstuurd worden naar Stad Gent, Dienst Economie, Sint-Niklaasstraat 27/401, 9000 Gent of persoonlijk afgegeven worden tegen afgiftebewijs.

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers. Inloggen Start via het internet de volgende website

Nadere informatie

ASCII FACTUUR (ICF) 1.3

ASCII FACTUUR (ICF) 1.3 ASCII FACTUUR (ICF) 1.3 Versie: 1.3 Status: Definitief Uitgifte datum: 1-5-2003 Ingangsdatum: 1-5-2003 Stichting Instalnet is een samenwerkingsverband van Stichting ECEG, Stichting EPRODIN, Stichting TEPRODIN,

Nadere informatie

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1 1. Cliënt (BSN) is niet Er is geen toewijzing aanwezig bekend bij de gemeente. voor uw cliënt. U dient een Verzoek om Toewijzing (JW315) in via berichtenverkeer ''Koppelingen - iwmo - en ijw berichten

Nadere informatie

Offerte. Datum offerte 02-03-2012 Vervaldatum 30-03-2012 Leveringswijze Postpakket Uw btw-nr. NL456816861B01 Valuta.

Offerte. Datum offerte 02-03-2012 Vervaldatum 30-03-2012 Leveringswijze Postpakket Uw btw-nr. NL456816861B01 Valuta. Nederland Offerte Offerte 4 Bet. voorwaarden Netto 30 dagen Referentie 5719 168 Datum offerte 02-03-2012 Vervaldatum 30-03-2012 Leveringswijze Postpakket Uw btw-nr. NL456816861B01 Eenheidsprijs Korting

Nadere informatie

Handleiding Ariba INVOICING PO

Handleiding Ariba INVOICING PO Handleiding Ariba INVOICING PO Ten behoeve van Suppliers Printdatum 6 december 2013 Documentnaam Handleiding Ariba - Invoicing PO (SUPPLIER).doc Versie Versie 1.2 2012 N.V. Nederlandse Gasunie, Groningen

Nadere informatie

Module 3 Gegevens verwerken

Module 3 Gegevens verwerken Geleerd in vorige presentaties Module 3 Gegevens verwerken Les 3. Verkoopfacturen maken en inkoopfacturen verwerken Business Plan op 1 A4 Budget in 5 stappen Uurtarief / DGA-salaris Archivering Btw-administratie

Nadere informatie

Glenn Vanthournout 2 glenn@veel-voudig.be

Glenn Vanthournout 2 glenn@veel-voudig.be VV-Facturen Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 1.1 Twee luiken... 3 1.2 Voordelen... 3 2. Registreren... 4 3. Uw gegevens ingeven... 5 4. Klanten... 6 5. Leveranciers... 7 6. Inkomsten... 8 6.1 Offertes...

Nadere informatie

Factureren in Ariba. Informatiebijeenkomst voor leveranciers. 20 maart 2013. Alexander Vink. 20 maart 2013

Factureren in Ariba. Informatiebijeenkomst voor leveranciers. 20 maart 2013. Alexander Vink. 20 maart 2013 Factureren in Ariba Informatiebijeenkomst voor leveranciers 20 maart 2013 Alexander Vink 20 maart 2013 Agenda 10.00 Ontvangst met koffie 10.15 Ariba implementatie bij Gasunie (Alexander Vink) 10.30 Demonstratie

Nadere informatie

Technische nota AbiFire Link boekhouding SCHAUBROECK

Technische nota AbiFire Link boekhouding SCHAUBROECK Technische nota AbiFire Link boekhouding SCHAUBROECK Laatste revisie : 10 februari 2015 Inleiding De link met de boekhouding Schaubroeck maakt het mogelijk factuurgegevens opgemaakt met AbiFire te verzenden

Nadere informatie

E-invoicing TU Delft. ICreative bv. Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van TU Delft. Auteur: Functie: ICreative bv Oortlaan WD Ede

E-invoicing TU Delft. ICreative bv. Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van TU Delft. Auteur: Functie: ICreative bv Oortlaan WD Ede ICreative bv E-invoicing TU Delft Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van TU Delft Finance, procurement & document solutions Versie: E-invoicing TU Delft Voorbeeld ICreative bv Oortlaan 2 6716

Nadere informatie

Gebruikersgids BaswareONE e-facturatie

Gebruikersgids BaswareONE e-facturatie Gebruikersgids BaswareONE e-facturatie 1 Inhoud Inhoud... 2 BaswareONE e-facturatie... 3 I. Factureren van een Belgacom NV/SA -bestelling... 3 A. Factureren/crediteren via ontvangen factuurvoorstel...

Nadere informatie

Leverancier van. Samenwerken voor meer efficiëntie. Leveranciers respecteren het Factuurcharter

Leverancier van. Samenwerken voor meer efficiëntie. Leveranciers respecteren het Factuurcharter Leverancier van Samenwerken voor meer efficiëntie Leveranciers respecteren het Factuurcharter Proximus verbindt zich ertoe de administratietijd te beperken en de kwaliteit van het facturatieproces te verbeteren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Versie mei 2015

Nieuwsbrief Versie mei 2015 Nieuwsbrief Versie mei 2015 Er zijn weer een aantal wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van vragen en verzoeken. In deze nieuwsbrief worden de wijzigingen toegelicht. 1. Meerdere feestdagen invoeren

Nadere informatie

Implementierungsrichtlinie Datenaustausch BESTELLUNGEN / AUFTRAG Version 1.22. Implementierungsrichtlinie. Datauitwisseling Bestellingen / Opdrachten

Implementierungsrichtlinie Datenaustausch BESTELLUNGEN / AUFTRAG Version 1.22. Implementierungsrichtlinie. Datauitwisseling Bestellingen / Opdrachten Implementierungsrichtlinie Datauitwisseling Bestellingen / Opdrachten door middel van ASCII-bestanden Versie 1.22, Juni 2015 Voor een overzicht van de nieuwste functies kunt u de rode tekst raadplegen

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers (Holdingstructuur)

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers (Holdingstructuur) Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers (Holdingstructuur) In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers Inloggen Start via het internet de

Nadere informatie

Definitie. UBL factuur. Datum: 04-03-2013 Versie: 1.0

Definitie. UBL factuur. Datum: 04-03-2013 Versie: 1.0 Definitie UBL factuur Datum: 04-03-2013 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1. Gebruik van dit document 3 1.2. Uitgangspunten 3 1.3. Ondersteunde processen 4 2. Definitie UBL factuur 5 2.1. Invoice

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

Handleiding voor de urenmodule

Handleiding voor de urenmodule Handleiding voor de urenmodule Deze handleiding gaat over het gebruik van de urenmodule. Handleiding voor de urenmodule e-boekhouden.nl Inhoud 1. Configuratie... 2 1.1 Uren > Configuratie > Projecten...

Nadere informatie

Werkinstructie voor het invullen van de detailstaat betalingen/ afschrijvingen kwartaal- en jaardeclaratie 2011 versie april 2011

Werkinstructie voor het invullen van de detailstaat betalingen/ afschrijvingen kwartaal- en jaardeclaratie 2011 versie april 2011 Werkinstructie voor het invullen van de detailstaat betalingen/ afschrijvingen kwartaal- en jaardeclaratie versie april Doel: Het op een eenvoudige en eenduidige wijze invullen van de gegevens in de detailstaat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

LOGISTIEK Factuurcontrole

LOGISTIEK Factuurcontrole LOGISTIEK Factuurcontrole WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat Factuurcontrole INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 WERKING 2.1. Verrichtingen ontvangsten 4 2.2. Verrichtingen vooraf 5 2.3.

Nadere informatie

Factuureisen Defensie. Versie 2.0 Datum 19 januari 2018 Status Definitief

Factuureisen Defensie. Versie 2.0 Datum 19 januari 2018 Status Definitief Factuureisen Defensie Versie 2.0 Datum 19 januari 2018 Status Definitief Colofon Versie 2.0 Auteur Ministerie van Defensie Bijlagen A: Verplichte velden e-factuur Defensie Pagina 3 van 17 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

STEDELIJKE VERBETERINGSPREMIE VOOR ELEKTRICITEIT, VERWARMING EN OPSTIJGEND VOCHT AANVRAAG DOOR DE EIGENAAR-VERHUURDER

STEDELIJKE VERBETERINGSPREMIE VOOR ELEKTRICITEIT, VERWARMING EN OPSTIJGEND VOCHT AANVRAAG DOOR DE EIGENAAR-VERHUURDER STEDELIJKE VERBETERINGSPREMIE VOOR ELEKTRICITEIT, VERWARMING EN OPSTIJGEND VOCHT PERSOONLIJKE GEGEVENS AANVRAAG DOOR DE EIGENAAR-VERHUURDER 1. Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in voornaam : naam...

Nadere informatie

Quick Start Handleiding

Quick Start Handleiding Quick Start Handleiding Doelgroep: Leveranciers ABN AMRO Bank N.V. Datum: september 2013 Documentnaam: Quick Start Handleiding.doc Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Registratie... 4 3. Inloggen... 6 4. Account

Nadere informatie

E-invoicing Bilderberg

E-invoicing Bilderberg ICreative bv Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van Bilderberg Finance, procurement & document solutions Versie: 1.5 ICreative bv Oortlaan 2 6716 WD Ede Met ICreative kiest u voor een duurzame

Nadere informatie

Louise Vanden Bulckefonds - Projectoproep voor organisaties

Louise Vanden Bulckefonds - Projectoproep voor organisaties Louise Vanden Bulckefonds - Projectoproep voor organisaties Steun aan historische tuinen en parken in Vlaanderen - Hans Vredeman de Vriesprijs ( 6.000) Enkele vragen over uw erfgoedproject Geef een titel

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Art.1. Onder businessunits van Engels Group worden in deze tekst uitsluitend verstaan: 1 D.Engels, Aankooporganisatie; 2 Thermo Comfort.

Art.1. Onder businessunits van Engels Group worden in deze tekst uitsluitend verstaan: 1 D.Engels, Aankooporganisatie; 2 Thermo Comfort. I. Algemeen Art.1. Onder businessunits van Engels Group worden in deze tekst uitsluitend verstaan: 1 D.Engels, Aankooporganisatie; 2 Thermo Comfort. Art.2. Onder toestellen wordt in deze tekst uitsluitend

Nadere informatie

e-invoicing Online Billing

e-invoicing Online Billing e-invoicing Online Billing Voor vragen over Online Billing, contacteer: Email: Tel.: Inhoud Welkom bij Online Billing 3 Registratie voor Online Billing 4 einvoicing en epayment 10 Aanmelden 11 Nieuwe facturen

Nadere informatie

Correctievoorschrift examen VMBO-GL 2003

Correctievoorschrift examen VMBO-GL 2003 Correctievoorschrift examen VMBO-GL 2003 tijdvak 2 ADMINISTRATIE CSE GL 300031-607c Het correctievoorschrift bestaat uit: 1 Regels voor de beoordeling 2 Algemene regels 3 Vakspecifieke regels 4 Beoordelingsmodel

Nadere informatie

Het factuurbedrag wordt binnen vijf werkdagen overgemaakt op rekeningnummer 1123.45678.

Het factuurbedrag wordt binnen vijf werkdagen overgemaakt op rekeningnummer 1123.45678. 2 AG Amsterdam Creditnota Kopie Creditnota: Uw ref.: Referentie: 98 Factuurdatum: 27-7-2 Mijndert Verhoeven Vervaldatum: 27-7-2 Leveringsdatum: - AKKO Vergaderset 8.486,55 9% -8.486,55-5,84 9% -3,68-85,

Nadere informatie

Postbus 6126. Het takenpakket van Zoekbureau Oost Nederland bestaat uit het doen van zoeken in opdracht van derden met betrekking tot:

Postbus 6126. Het takenpakket van Zoekbureau Oost Nederland bestaat uit het doen van zoeken in opdracht van derden met betrekking tot: Zoekbureau Oost Nederland Postbus 6126 7503 GC Enschede Telefoon 053 4368558 E-mail Website zoekbureau@gmail.com www.zoekbureauoostned.nl 1 Zoekbureau Oost Nederland verricht al haar werkzaamheden met

Nadere informatie

Quick Start Handleiding

Quick Start Handleiding Quick Start Handleiding Doelgroep: Leveranciers ABN AMRO Bank N.V. Datum: juni 2013 Documentnaam: Quick Start Handleiding.doc Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Registratie... 4 3. Inloggen... 6 4. Account configuratie...

Nadere informatie

Uw facturen bekijken. in Mijn PostNL

Uw facturen bekijken. in Mijn PostNL Uw facturen bekijken in Mijn PostNL Mijn PostNL is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk al uw post- en pakketzaken kunt regelen. Zoals inzicht krijgen in uw facturen In deze handleiding leest

Nadere informatie

E-invoicing Bilderberg

E-invoicing Bilderberg ICreative bv Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van Bilderberg Finance, procurement & document solutions Versie: 1.5 ICreative bv Oortlaan 2 6716 WD Ede Met ICreative kiest u voor een duurzame

Nadere informatie

Dalessi Internationaal Transport B.V. Algemene Voorwaarden

Dalessi Internationaal Transport B.V. Algemene Voorwaarden 1. Acceptatie / Krediet limiet: Alle relaties worden op kredietwaardigheid gecheckt via een kredietbeoordelaar. Na deze check stelt de directie een kredietmaximum vast die u schriftelijk zal worden bevestigd.

Nadere informatie

NIEUWE BTW FACTURATIE REGELS VANAF 01/01/13

NIEUWE BTW FACTURATIE REGELS VANAF 01/01/13 NIEUWE BTW FACTURATIE REGELS VANAF 01/01/13 A. Vooraf De nieuwe regels zijn ingevoerd om die conform te maken met de geldende EU BTW regels. Hieronder worden de meest ingrijpende wijzigingen vermeld. B.

Nadere informatie

esupplier A User Guide for 3M s Vendors

esupplier A User Guide for 3M s Vendors esupplier A User Guide for 3M s Vendors Les 1 Om te beginnen Les 1 Om te beginnen...1 Hoofdmenu / Hoofdpagina...2 Een nieuw venster openen...2 Naar excel downloaden...2 Een scherm maximaliseren en minimaliseren...3

Nadere informatie

handel en administratie CSPE BB 2010 minitoets bij opdracht 6

handel en administratie CSPE BB 2010 minitoets bij opdracht 6 handel en administratie CSPE BB 2010 minitoets bij opdracht 6 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld

Nadere informatie

MyAccount Nieuwe functies:

MyAccount Nieuwe functies: MyAccount Nieuwe functies: Bekijk uw facturen en creditnota s in één klik. Stuur ons uw retours onafhankelijk en zonder vertraging. Eenvoudig en snel retours combineren. Zie in één oogopslag welke van

Nadere informatie

De centrale plaats waar u uw klantportal kunt vinden is in onze TecDoc en/of Aldoc webshop waarvan u vast al gebruik maakt.

De centrale plaats waar u uw klantportal kunt vinden is in onze TecDoc en/of Aldoc webshop waarvan u vast al gebruik maakt. Gebruik Wilmink klantportal Uw nieuwe klantportal en de voordelen van deze portal Met ons nieuwe klantportal verwachten we u nog beter te kunnen ontzorgen door alle interacties die u met ons heeft op één

Nadere informatie

Toelichting indienen betaalverzoek (deelbetaling/vaststelling) via mijn.rvo.nl onder Direct Regelen

Toelichting indienen betaalverzoek (deelbetaling/vaststelling) via mijn.rvo.nl onder Direct Regelen Toelichting indienen betaalverzoek (deelbetaling/vaststelling) via mijn.rvo.nl onder Direct Regelen Nadat u een beslisbrief heeft ontvangen en met uw project bent gestart, kunt u een betaalverzoek indienen.

Nadere informatie

Hallmark Retail Internet Services

Hallmark Retail Internet Services HRIS RETOUREN Hallmark Retail Internet Services Instructieboek voor retailer Hallmark voegt een nieuwe functionaliteit aan HRIS toe: Uw retouren via internet doorgeven! Hallmark Retail Internet Services

Nadere informatie

Faillissementimmo.be biedt u de volgende diensten aan: Bijkomende diensten - opties: U bespaart geld: Interesse of vragen?

Faillissementimmo.be biedt u de volgende diensten aan: Bijkomende diensten - opties: U bespaart geld: Interesse of vragen? Faillissementimmo.be biedt u de volgende diensten aan: Bij de eerste afspraak stellen wij samen met u een advertentie voorop aan de hand van een duidelijk en gedetailleerd canvas Wij publiceren uw advertentie

Nadere informatie

Levering en onderhoud Voedingsmiddelen

Levering en onderhoud Voedingsmiddelen Levering en onderhoud Voedingsmiddelen Dossier Financiële Afspraken, behorende bij de Raamovereenkomst, tussen het Friesland College en [opdrachtnemer] Contractnummer: [aanvullen] Bijlagenummer: Bijlage

Nadere informatie

1 Een factuur crediteren

1 Een factuur crediteren 1 Een factuur crediteren Waarom wilt u crediteren? U wilt crediteren omdat u ten onrechte teveel heeft gefactureerd aan uw klant. Wanneer gaat u een (deel van de) factuur crediteren? 1. Als de verzekeraar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Commerce VBH Nederland BV

Gebruikershandleiding E-Commerce VBH Nederland BV VBH Nederland BV Versie 2.0 Datum 02-09-2010 Gemaakt door Ramon Broekhuijzen 0. Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Artikelen opzoeken en bestellen... 4 2.1 Opzoeken van artikelen... 4 2.2 Artikeloverzicht...

Nadere informatie

Inkoopproces Lubricants

Inkoopproces Lubricants Inkoopproces Lubricants Deze pagina biedt standaard richtlijnen voor het bestel- en factureringsproces en schetst de vereisten voor alle leveranciers die zakendoen met BP Lubricants. Deze informatie heeft

Nadere informatie

IMPORT EXPRESS ONLINE GEBRUIKERSHANDLEIDING

IMPORT EXPRESS ONLINE GEBRUIKERSHANDLEIDING IMPORT EXPRESS ONLINE GEBRUIKERSHANDLEIDING importexpressonline.dhl.com SNEL EN NAUWKEURIG UW ZENDINGEN VOORBEREIDEN, BEHEREN EN VOLGEN VIA BEVEILIGDE ACCOUNTGEGEVENS MET IMPORT EXPRESS ONLINE. Met Import

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

ChainWise Factuur Export Functionele documentatie Twinfield API Koppeling

ChainWise Factuur Export Functionele documentatie Twinfield API Koppeling ChainWise Factuur Export Functionele documentatie Twinfield API Koppeling Auteur: ChainWise Datum: 09-04-2018 Versie: 1.3 Functionele documentatie 1 / 11 1 Versies Versie Auteur Datum Opmerkingen 0.1 Tien-Loong

Nadere informatie

Factureren voor Projectmanagers

Factureren voor Projectmanagers Factureren voor Projectmanagers Voor Projectmanagers was het tot nu toe alleen mogelijk om geregistreerde uren goed- of af te keuren van de projecten waar zij manager van zijn. De ontwikkelaars van Yoobi

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Colruyt factuur

GEBRUIKERSHANDLEIDING Colruyt factuur GEBRUIKERSHANDLEIDING Colruyt factuur 1 Table of Contents I. Factuur aanmaken... 3 II. Uw factuur invullen... 4 A. Factuur hoofding... 4 B. Goederen en diensten details... 6 1. Gegevens in Goederen en

Nadere informatie

Urenregistratie login... 4. Menu selectie... 5 Week selectie... 6 Urenregistratie... 7. Backoffice... 8

Urenregistratie login... 4. Menu selectie... 5 Week selectie... 6 Urenregistratie... 7. Backoffice... 8 GreenApples Pro i4 Urenregistratie login... 4 Menu selectie... 5 Week selectie... 6 Urenregistratie... 7 Backoffice... 8 Projecten... 8 Klanten... 9 Personeel... 10 Projecten Contractanten... 13 Projecten

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 1 maandag 24 mei 11:30 13:00 uur ADMINISTRATIE CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 33 vragen. Voor

Nadere informatie

Btw staat voor: "Belasting toegevoegde waarde", ook wel "Omzetbelasting"

Btw staat voor: Belasting toegevoegde waarde, ook wel Omzetbelasting Wat is btw? Btw staat voor: "Belasting toegevoegde waarde", ook wel "Omzetbelasting" genoemd. Deze belasting is door de overheid ingesteld en wordt geheven over de verkoopprijs van producten of diensten.

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

FACTURATIE WAT IS ER MOGELIJK?

FACTURATIE WAT IS ER MOGELIJK? FACTURATIE WAT IS ER MOGELIJK? 02 KIES DE FACTUUR DIE HET BESTE BIJ U PAST U ontvangt binnenkort van ons uw eerste factuur. Dat is natuurlijk nooit echt leuk. Maar we kunnen het wel zo duidelijk mogelijk

Nadere informatie

UBL selfbilling factuur

UBL selfbilling factuur Definitie UBL selfbilling factuur Datum: 04-03-2013 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1. Gebruik van dit document 3 1.2. Uitgangspunten 3 1.3. Ondersteunde processen 4 2. Definitie UBL selfbilling

Nadere informatie

Deze titel wordt gebruikt in onze communicatie (jury, website, jaarverslag). Wees dus zo concreet mogelijk. DRAFT

Deze titel wordt gebruikt in onze communicatie (jury, website, jaarverslag). Wees dus zo concreet mogelijk. DRAFT Prijs Jacqueline Nonkels Prijs ( 5.000) voor de opwaardering van het Belgisch surrealisme Enkele vragen over uw erfgoedproject Geef een titel aan uw project. * Deze titel wordt gebruikt in onze communicatie

Nadere informatie

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide INLOGGEN Gebruik uw login & wachtwoord om in te loggen op DHL INTRASHIP via https://www.intraship-dhl.be Via de MyDHL portaal via http://www.mydhl.com kan u ook op

Nadere informatie

Processchema bestellen van overige geschenken en cadeaubonnen. Belastingdienst. Goederen ontvangst. DigiInkoop/ Digipoort of Leveranciersportaal

Processchema bestellen van overige geschenken en cadeaubonnen. Belastingdienst. Goederen ontvangst. DigiInkoop/ Digipoort of Leveranciersportaal Bijlage 4A Standaarden DigiInkoop Algemene uitgangspunten overige geschenken en cadeaubonnen: De te bestellen overige geschenken en cadeaubonnen worden ter beschikking gesteld vanuit de webwinkel van de

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie 1. Inleiding:.2 2. Inrichten stamgegevens:....2 2.1 Debiteuren..2 2.2 Betalingscondities..3 2.3 Artikelgroepen 4 2.4 Artikelen..4 3. Verkoopfacturen:

Nadere informatie

Handleiding upc artbox

Handleiding upc artbox Handleiding upc artbox Doel artbox Artbox is een hulpmiddel voor het beheren van origineel artwork. Dit kunnen teksten, opgemaakte documenten, video, audio, banners, etc. zijn. Hoe werkt het Het begint

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE JURIDISCHE ONDERSTEUNING

OVEREENKOMST INZAKE JURIDISCHE ONDERSTEUNING ! OVEREENKOMST INZAKE JURIDISCHE ONDERSTEUNING Ondergetekenden, Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen, hierna te noemen, BAV en het bestuur van de voetbalvereniging...., Secretariaat houdende

Nadere informatie

WMO303 Excel formaat

WMO303 Excel formaat WMO303 Excel formaat Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Excel- formaat... 3 2/5 1 Inleiding In Wmo- Ned is een factuurcontrole opgenomen op basis van het landelijke WMO303- bericht. Hiermee is het mogelijk

Nadere informatie

Factuureisen Defensie. Versie 1.0 Datum 8 december 2017 Status Definitief

Factuureisen Defensie. Versie 1.0 Datum 8 december 2017 Status Definitief Factuureisen Defensie Versie 1.0 Datum 8 december 2017 Status Definitief Colofon Versie 1.0 Auteur Ministerie van Defensie Bijlage A: Verplichte velden e-factuur Defensie Pagina 3 van 19 Inhoud 1 Kader

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

Handleiding mutaties importeren

Handleiding mutaties importeren Handleiding mutaties importeren Handleiding mutaties importeren e-boekhouden.nl 1. Mutaties importeren U kunt mutaties importeren in e-boekhouden.nl. Het gaat dan om mutaties uit bijvoorbeeld een ander

Nadere informatie

Correctievoorschrift VMBO-GL 2004

Correctievoorschrift VMBO-GL 2004 Correctievoorschrift VMBO-GL 2004 tijdvak 1 ADMINISTRATIE CSE GL inzenden scores Verwerk de scores van de alfabetisch eerste tien kandidaten per school in het programma Wolf of vul de scores in op de optisch

Nadere informatie

Introductie van uw nieuwe FedEx factuur

Introductie van uw nieuwe FedEx factuur Introductie van uw nieuwe FedEx factuur Uitleg over uw nieuwe FedEx Express factuur. Om beter aan uw wensen tegemoet te komen, hebben wij een nieuwe factuur ontwikkeld. Daarmee heeft u verschillende opties

Nadere informatie

Voorbeeld afrekening. Voorbeeld BV Naam Straatnaam 1 1234AB Stad. Klantnummer Uw persoonlijke nummer binnen Gazprom Energy.

Voorbeeld afrekening. Voorbeeld BV Naam Straatnaam 1 1234AB Stad. Klantnummer Uw persoonlijke nummer binnen Gazprom Energy. Voorbeeld Adres : Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd. Postbus 2324 5202 CH s-hertogenbosch Nederland KVK : 55351727 (NL) Btw-nummer: NL823563406B01 IBAN : NL17 CITI 0266 0056 59 Incassant ID : NL53138553517270000

Nadere informatie

Handleiding. VGT Portal

Handleiding. VGT Portal Handleiding VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen Zaandam, 13 augustus 2015 Versie: 2015-V 1.4 VGT Zaandam De laatste versie van deze handleiding kunt u altijd hier downloaden. Handleiding VGT Portal

Nadere informatie

Adminimize EDIFACT specificatie

Adminimize EDIFACT specificatie Inhoudsopgave 1. Inleiding 1. Overzicht 2. Referenties 3. Termen 4. Revisies 2. Structuur van een UN/EDIFACT bestand 1. Basis structuur 2. Bestandskop en voet segmenten 3. Factuur begin en eind segmenten

Nadere informatie

Invulinstructie facturenoverzicht POP3

Invulinstructie facturenoverzicht POP3 Versie Juni 2018 Facturenoverzicht Het facturenoverzicht staat net als de andere bijlagen op de website van uw provincie. In dit overzicht geeft u de facturen op waarvoor u een betaalverzoek doet. Er

Nadere informatie