Wolvega, 21 februari 2012, uur, Breuningslaan 136 (Inloophuis)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wolvega, 21 februari 2012, 14.45 uur, Breuningslaan 136 (Inloophuis)"

Transcriptie

1 Verslag Vergadering Stichting Breuningslaan, Gemeente Weststellingwerf, Woningstichting Weststellingwerf, Woon Friesland, Politie Friesland, opbouwwerk Timpaan Wolvega, 21 februari 2012, uur, Breuningslaan 136 (Inloophuis) Aanwezigen: Henk Bergsma (Gemeente Weststellingwerf) Koos Veltman (Woon Friesland) Geke van der Let (Woningstichting Weststellingwerf) Philip Bahlman (Politie Friesland) Gerwin (?) (Politie Friesland) Lemke Statema (opbouwwerkster Timpaan) Marieke de Blauw (stagiaire opbouwwerk Timpaan) Auke Cnossen (voorzitter Stichting Breuningslaan) Ondrej Sindelka (penningmeester Stichting Breuningslaan) Mirjam de Witte (vrijwilligster Inloophuis) verslag 1. Opening Auke Cnossen opent de vergadering; heet alle aanwezigen van harte welkom en stelt de aanwezigen aan elkaar voor. 2. Mededelingen Er zijn geen mededelingen. 3. Vaststelling Agenda De agenda wordt vastgesteld; er worden geen nieuwe punten toegevoegd. 4. Verslagen diverse vergaderingen a. Vrijwilligersvergadering 14 september 2011 b. Vrijwilligersvergadering 7 december 2011 c. Vergadering bestuur 4 januari 2011 d. Vergadering partners financiële bijeenkomst? e. Vergadering partners gemeentehuis? Henk Bergsma zegt de verslagen van de diverse vergaderingen ter kennisgeving te hebben aangenomen. Koos Veltman vindt dat de verslagen ter informatie een goed beeld geven over hoe alles reilt en zeilt binnen de Stichting en dat het op zich prettig is om de verslagen te kunnen lezen. Van de vergaderingen op het gemeentehuis is geen verslag gemaakt. 5. Jaarverslag Op tafel ligt het jaarverslag van de Stichting Breuningslaan over Het is eerder al per gestuurd, maar dit is de geprinte versie met het nieuwe logo op de voorkant. Henk Bergsma zegt dat binnen het Gemeentehuis veel waardering is voor hoe de activiteiten lopen en hoe aan publiciteit gewerkt wordt. De Nieuwsbrief en de Website, daar is tot op hoog niveau binnen de gemeente waardering voor. Henk zal dit exemplaar meenemen en doorspelen naar de raad.

2 Conclusie: Er zijn veel woorden van waardering voor het verslag en geen commentaar op de inhoud. 6. Jaarwerkplan e. Imago verandering 1. Groene Straat 1. Groene dakbedekking 1. woningen 2. schuurtjes 2. Zonne-energie 3. Energiezuinige straatverlichting Auke licht toe dat in de agenda de ideeën uit het Jaarwerkplan verder zijn uitgesplitst. Het is ook niet zo dat we nu op alles een ja verwachten, maar we vinden het imago van de straat een van de belangrijkste dingen, We willen als straat een zo positief mogelijk beeld naar buiten te brengen. Auke legt uit waarom het idee van een Groene Straat, Met Groene Straat wordt vooral bedoeld een straat die energie zuinige woningen heeft en waar gebruik wordt gemaakt van nieuwe manieren van isoleren en energie gebruiken. Dit alles om het beeld van de Breuningslaan positief te beïnvloeden. Wat voor beleid hebben de corporaties voor ogen in onze straat? Henk Veltman vraagt zich af in hoeverre de info uit de buurt basis is geweest voor het jaarwerkplan. Dit is niet het geval. Het buurtonderzoek loopt nog en het Jaarwerkplan is geschreven in het najaar van Marieke de Blauw wil er wel het en en ander erover vertellen, maar zegt ook dat het bestuur nog niet op de hoogte is van de resultaten. Geke van der Let heeft de ervaring dat voor nieuwe bewoners dat imago niet zo'n rol speelt. Het zijn vooral de ouderen die hun visie niet bijstellen, maar voor de meeste mensen is het gewoon een buurt als alle andere. Koos Veltman zegt toe eens te zien hoe dat bij Woon Friesland in de planningen zit de komende jaren. Het gebeurt wel dat er een kwaliteitsslag wordt gemaakt van energiezuinige woningen type C naar meer energiezuinige type B woningen. Woon Friesland heeft een meerjarenbegroting en daar moet het natuurlijk inpassen. Stel dat in de toekomst er mogelijkheden zijn. In Heerenveen bijvoorbeeld zijn we bezig met een dergelijk project. Geke van der Let vertelt dat er door Woningstichting Weststellingwerf al een Groot onderhoudsbeurt is uitgevoerd en ook is er onlangs dubbel glas toegepast in de slaapkamers en de hal. Er is een proefproject in Steggerda met zonnepanelen en dergelijke maar de baten wegen (nog) niet op tegen de kosten. In de Lindewijk is al energiezuinige straatverlichting. Auke brengt als voorbeeld de daken van de schuurtjes naar voren. De schuren zijn heel vochtig, omdat het maar van enkel steen is en daar waar de trap naar boven de schuur raakt is veel doorslaand vocht. Van een van de bewoners heeft hij bovendien gehoord dat er water in de kruipruimte staat en dat het koud/vochtig optrekt. Geke vraagt naar het huisnummer (in verband met het doen van een onderzoek naar de klacht) maar Auke moet het antwoord schuldig bijven. => Koos Veltman (Woon Friesland) gaat binnen de beleidsplannen en begroting naar mogelijkheden voor de Breuningslaan kijken. => Voorstel van Geke van der Let om bij de bergingen spaarlampen te gaan verstrekken.

3 => Vraag voor de partners is wat zijn mogelijkheden op dit gebied (milieubewust/energiezuinig) in de Breuningslaan. => Vocht onder de huizen - isolatie f. Woonerf 1. parkeeroverlast (Hoe maken we een plan voor B&W) De politie krijgt geen klachten over parkeeroverlast. Auke zegt dat de stichting wel klachten krijgt over verkeer en verkeerd parkeren. Marieke zegt dat veel bewoners klagen over te hard rijden in de straat. Ook zou een van de parkeerterreinen niet goed te gebruiken zijn omdat het er zo donker is. Volgens. Henk Bergsma zal het geen grote problemen geven om de straat te veranderen in een woonerf. De politie zei dat het al eens is aangevraagd maar dat het toen is afgewezen. Er moet kennelijk een officieel verzoek worden ingediend. Henk neemt dat mee. => Henk Bergsma neemt mogelijkheden over woonerf mee. g. Afvalcontainers Kan er een mogelijkheid worden gevonden om de afvalcontainers uit het zicht te plaatsen, bijvoorbeeld om afgeschutte plekken te creëren voor de containers. De Woningcorporaties zeggen: kom maar met een idee. Gezamenlijk met de gemeente en de corporaties moeten er plannen worden gemaakt voor al die zaken als containers, grof vuil, woonerf. => Henk regelt een vervolg afspraak met collega's die speciaal over deze punten binnen de gemeente gaan. h. Overlast en burengerucht Politie zegt vooral klachten te krijgen over stankoverlast in de flats. i. Tuin van Hugo Koos: vorig jaar is er nog overleg geweest over deze tuin etc. De slootkant zou al leeg zijn gehaald. Dit is volgens de Stichting niet zo of het is opnieuw vol. Er staat weer een tafel en potten etc. Het zou goed zijn als de slootkant leeg wordt gehaald. => Koos neemt op zich om hier actie op te nemen. j. Grof vuil Er heeft tegenover het inloophuis 2 weken grof vuil gestaan, Dat is nu juist weggehaald. Er staat regelmatig grof vuil op straat gedurende een langere periode. Een flyer lijkt Henk niet zinvol. Hij stelt voor om dan aan de bewoners een brief te schrijven met de informatie dat het niet is toegestaan om zomaar grof vuil buiten te zetten. Bewoners moeten zich houden aan de regels die hiervoor gelden. Het schoonteam van Caparis neemt wel kleine dingen mee, de grotere zaken laat ze staan. Het schoonteam zou hierin wel een signalerende functie kunnen hebben. Henk neemt dit ook mee.

4 => Brief van Gemeentehuis naar bewoners over grof vuil. => Caparis gaat signaleren. 7. Buurtonderzoek, Samenwerking Buurtonderzoek a. Betrokkenheid partners, vergaderfrequentie De belangrijkste punten die er tot nu toe uitkomen: - zwerfafval - te veel verloop in de bezetting van de woningen, illegale bewoning (inwoning) - De trappen naar de tuinen toe zijn erg vervuild; wie is daarvoor verantwoordelijk? - In de zomer zijn er veel hangjongeren. - Vraag is of de politie lopend of per fiets wat meer toezicht kan houden. - Enthousiaste mensen voor het organiseren van kinderactiviteiten. Marieke heeft vooral wat jongere vrouwen gevonden voor het organiseren van activiteiten voor kinderen.(woonerf!) Door de verdwijning van het schelpenpad is het fietsverkeer heel erg afgenomen (positief!). Hangjongeren is ook een verantwoordelijkheid voor de buurt. De buurt zou in gesprek kunnen gaan met de jeugd. Wijkschouw is een goed initiatief.. Dat moeten we weer doen. Henk verwoordt dat bij het bestuur een gevoel leeft van: de partners zijn te weinig betrokken we zien ze niet vaak genoeg. Auke brengt naar voren een hogere frequentie van vergaderen. Henk stelt juist voor geen grotere vergaderfrequentie, maar wel kortere lijnen voor ad hoc problemen. Het bestuur kan rechtstreeks de partners bellen (Henk, Koos etc) => Stichting boekhouding controle, contact met Ondrej Sindelka, penningmeester. (Geke van der Let) => Hogere frequentie van vergadering is niet mogelijk. Bestuur kan altijd contact opnemen met partners. => Onderzoek klaar maken, resultaten presenteren. Henk Bergsma moet weg door andere afspraken. 8. Activiteiten 9. Vrijwilligers 1. Regelmatige 2. Jaarlijkse 1. NL Doet (aanplanten bollen i.o.m. Wim van Essen) 2. Dag van de Breuningslaan 3. Veiligheidsdag (Plannen datum brainstorm) 3. Betrokkenheid

5 4. Aantal 5. Oprichten Vrijwilligerscentrale Activiteiten de vrijwilligers aantallen lopen terug, met name voor de koffiemomenten. Er zijn weinig mensen die juist meerdere activiteiten moeten doen. De hoop van de Stichting is dan ook gevestigd op de uitkomsten van het onderzoek in de Breuningslaan. NL doet dag We hebben subsidie gekregen; we gaan dan ook de bloembollen kopen en planten. Ook wordt er weer een dag van de Breuningslaan georganiseerd in Veiligheidsdag idee van Auke moet verder worden uitgewerkt. Philip Bahlman zegt dat er verschillende projecten lopen in het kader van inbraakpreventie. Daar kan overleg over worden gestart. De Stichting kan gebruik maken van de ideeën van de politie en volgens Philip is ook de brandweer is ook heel gemotiveerd om aan zoiets medewerking te verlenen.. => Politie kan de Stichting informeren over verschillende projecten over veiligheid. Stichting moet er wel naar vragen. Vrijwilligers centrale Via de vrijwilligerscentrale worden veel mensen met een uitkering verplicht vrijwilligerswerk te doen. Dit bestaat niet in de Gemeente Weststellinwerf. Geke zegt dat er bij de afdeling Werk en Inkomen wel een contactpersoon is die misschien wel gebruik wil maken van de mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij het Inloophuis. Dit valt ook onder Re-integratie; er moet contact gezocht worden met met Werk en Inkomen. Een korte en lange termijn lijn moeten worden uitgezet. => Vrijwilligers centrale mogelijkheden => Contactpersoon door Geke van der Let van Werk en Inkomen 8. Publiciteit 1. Huisstijl 1. flyers/affiches 2. Website 3. Nieuwsbrief We hebben gewerkt aan een nieuwe stijl van publiciteit; dezelfde stijl is ook te zien op website. De nieuwsbrief wordt ook veranderd naar A5 en in de nieuwe stijl. Samen met de buurtvereniging gaan we het verspreidingsgebied van de nieuwsbrief vergroten. De Stichting gaat ook een boekje maken wat we gaan uitdelen aan nieuwe bewoners. Partners krijgen nieuwe flyer, website link: www. Breuningslaan.nl => Nieuwsbrief verspreidingsgebied vergroting. => Website bekent maken. Nieuwe bewoners boekje.

6 9. Overigen Contacten Vluchtelingenwerk Nederland (VWN) - er loopt al een project, cursus Nederlands spreken. Wij werken met Peter Moonen. Opstarten => De Prinsenhof => Nederland Schoon, in samenwerking met Plan Zuid school 10. Financiën Jaarrekening van 2011 is besproken. Geen commentaar. Begroting voor 2012 staat in het Jaarwerkplan We willen de activiteiten mee nadruk en ondersteuning geven ook financieel. Minder geld naar de dag van de Breuningslaan en meer voor de activiteiten. Vraag is: is er iemand van de woningstichting beschikbaar voor een de kascommissie (boekhouding 2011 controle). Deze vraag neemt Geke mee. Subsidie Vlgs. Auke blijft het bedrag van de Gemeente in ieder geval voor 2012 gehandhaafd (sub rosa). Koos en Geke gaan intern praten over de voortzetting van de subsidie voor Dat wordt besproken en dan naar ons teruggekoppeld. => Partners laten Stichting weten over voortzetting van de subsidie voor De penningmeester vraagt over opties voor fundraising voor de Stichting. Er zijn legio fondsen waar je geld kunt vragen. Je moet het goed onderbouwen en zelf ook actief zijn. Timpaan kent hiervoor de wegen (Lemke Statema). 11. Rondvraag geen Iedereen bedankt!

Uitslag van de enquête

Uitslag van de enquête Uitslag van de enquête Persoonlijke informatie Leeftijd : Van 18 jaar tot 30 jaar hebben er 9 mensen meegedaan. Van 30 jaar tot 50 jaar hebben er 11 mensen meegedaan. Van 50 jaar tot 70 jaar hebben er

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

Meepraten en mee- doen met Vidomes?

Meepraten en mee- doen met Vidomes? Meepraten en mee- doen met Vidomes? Dat kan op vele manieren Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Huurdersraad Vidomes 3 Activiteitencommissie 5 Themagroep 5 Klankbordgroep 5 Contactpersoon

Nadere informatie

Òs Gebrook Aldenhofpark. Vierde informatie avond buren van Aldenhofpark 26 februari 2015

Òs Gebrook Aldenhofpark. Vierde informatie avond buren van Aldenhofpark 26 februari 2015 Òs Gebrook Aldenhofpark Vierde informatie avond buren van Aldenhofpark 26 februari 2015 Welkom! WIE IS WIE? Gemeente, Woonpunt, toezichthouder aannemer ACTUALITEITEN inleidende woorden Peter van Zutphen

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

Buurtvereniging Het Oude Buurtje Hoofddorp

Buurtvereniging Het Oude Buurtje Hoofddorp Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Het Oude Buurtje Nr. : 1 Datum : 11 juni 2015 Aanwezig bestuur : Leo Spruit (voorzitter), Larissa Dortland (penningmeester), Harm van Nieuwenhuijzen (algemeen

Nadere informatie

De energiecoach wordt op vraag vanuit de wijk ingezet. Gemiddeld zal ongeveer een uur per week nodig zijn. Deze tijd kan in blokjes worden ingezet.

De energiecoach wordt op vraag vanuit de wijk ingezet. Gemiddeld zal ongeveer een uur per week nodig zijn. Deze tijd kan in blokjes worden ingezet. iedereen mee kan doen. Om de duurzaamste wijk te worden, gaan we met elkaar nog meer dingen doen zoals isoleren, zonnepanelen plaatsen, tochtstrippen plaatsen enz. Als energiecoach geeft u ondersteuning

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker. 1. "Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken."

Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker. 1. Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken. Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken." 2. Vraag: "Welke vraag hebben we daarbij nodig?"

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06/2014 MBP

Nieuwsbrief 06/2014 MBP Nieuwsbrief 06/2014 MBP Beste lezers, Voor u ligt het 6 e exemplaar Van de nieuwsbrief van buurtpreventie Maasdijk weliswaar! Ook dit keer hebben we weer heel wat te vertellen, Zodat we het niet rond hoeven

Nadere informatie

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING Datum: 2 september 2013 Aanvang: 20.10u Einde: 22.10u Locatie: NH Hotel, De Maas 2, Best 1. Opening en vaststelling agenda: Afmeldingen: BOBAH, Batadorp, Best oost & Salderes

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 18 februari 2015 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Afwezig Martin Favié (voorzitter a.i.) Tineke Snel (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : Janneke van den Berg, Janneke de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : Janneke van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Concept

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Zorgboerderij De Vossenburght

Zorgboerderij De Vossenburght Jaarverslag januari 2013 - december 2013 Zorgboerderij De Vossenburght Boerderijnummer: 1080 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Algemeen. Ondersteuning voor mensen met een beperking. (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen)

Algemeen. Ondersteuning voor mensen met een beperking. (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen) Algemeen (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen) 1a Wat is de volledige naam en het adres van uw organisatie? Bezoekadres: PC/Woonplaats Postbusnummer: PC/Woonplaats postbusnummer

Nadere informatie

In een later stadium is ook via de klankbordgroep een belangrijke input gegeven door het reageren op een ruwe versie.

In een later stadium is ook via de klankbordgroep een belangrijke input gegeven door het reageren op een ruwe versie. Antwoorden op vragen van de jongerenraad ingediend tijdens de informatieve raad op 20 oktober 2011. Beantwoording door wethouder L. van der Meijs in samenspraak met directeur van de Gruitpoort E. van de

Nadere informatie

Huurdersraadpleging. Huurders in Pekela. 9 juli 2019 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurders in Pekela

Huurdersraadpleging. Huurders in Pekela. 9 juli 2019 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurders in Pekela Huurdersraadpleging Huurders in Pekela 9 juli 2019 Jurriën Schuurman 1 uitgever Woonbond Kennis- en Adviescentrum Postbus 28589 1001 AD Amsterdam 020-551 77 00 info@wka-centrum.nl www.wka-centrum.nl.nl

Nadere informatie

Verslag. 1. Voorstellen bestuur

Verslag. 1. Voorstellen bestuur Verslag Vergadering 1 e vergadering Buurtvereniging Ludinga met de buurt Datum Donderdag 24 september 2009; 20.00 uur Gehouden te De Piraat te Harlingen Aanwezig van bestuur Jan Tsjerk Loonstra Tineke

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

Aanwezig: Rianne van de Brink, Janita van den Brink, Eveline Timmer, Carolien van

Aanwezig: Rianne van de Brink, Janita van den Brink, Eveline Timmer, Carolien van Notulen vergadering oudercommissie Bijdehandjes, locatie het Kinderhuisje te Bennekom. Dinsdag 12 mei 2015 Voorzitter: Carolien van de Wakker Notulist: Susanne Zeggelaar 1 2 Aanwezig: Rianne van de Brink,

Nadere informatie

Vindt het leuk om met ouderen om te gaan en te luisteren en te schrijven. Volgens afspraak tussen stagebieder, oudere en stagiair.

Vindt het leuk om met ouderen om te gaan en te luisteren en te schrijven. Volgens afspraak tussen stagebieder, oudere en stagiair. Informatie voor stagebieders Inhoudsopgave Beschrijving stage... 1 Stagecriteria... 1 Definities voor deze stage... 2 Stappenplan... 2 Planning voor stagebieder... 4 Checklist kennismakingsgesprek... 4

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.);

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.); NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: De Boei, Leemkuilen 101, 5683 BT Best

Nadere informatie

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje Woningaanpassingen volgens het boekje Soms wilt u uw woning aan uw eigen smaak aanpassen. Plicht Getrouw doet daar niet moeilijk over. Wanneer handige doe-het-zelvers verbeteringen willen aanbrengen of

Nadere informatie

Digitale vragenlijst Spotdag Wilt u weten waaraan de gemeente haar geld besteedt?

Digitale vragenlijst Spotdag Wilt u weten waaraan de gemeente haar geld besteedt? 1. Wilt u weten waaraan de gemeente haar geld besteedt? 100% 90% 80% 70% 60% 50% 47.8% 47.0% 40% 30% 20% 10% 5.2% 0% 0.0% 0.0% Heel graag Graag Beetje Niet echt Niet geïnteresseerd Naam Heel graag 47,8%

Nadere informatie

Delft, 25 januari Geachte gemeenteraadsleden.

Delft, 25 januari Geachte gemeenteraadsleden. Delft, 25 januari 2019 Geachte gemeenteraadsleden. Op de agenda van de raadsvergadering van 31 januari 2019 staat het agendapunt met betrekking tot het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen over

Nadere informatie

De Energiezuinige Wijk - De opdracht

De Energiezuinige Wijk - De opdracht De Energiezuinige Wijk De Energiezuinige Wijk De opdracht In deze opdracht ga je van alles leren over energie en energiegebruik in de wijk. Je gaat nadenken over hoe jouw wijk of een wijk er uit kan zien

Nadere informatie

Problemen rond bovengrondse afvalcontainers tegenover Mathenesserdijk 309

Problemen rond bovengrondse afvalcontainers tegenover Mathenesserdijk 309 Problemen rond bovengrondse afvalcontainers tegenover Mathenesserdijk 309 Historie 14 juni 2004 verspreidde de deelgemeente een brief onder bewoners rondom de hoek Mathenesserdijk Zoutziederstraat over

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

Communicatie en de (G)MR Cursus medezeggenschap

Communicatie en de (G)MR Cursus medezeggenschap Communicatie en de (G)MR Cursus medezeggenschap Taak (G)MR De MR heeft tot taak het bevorderen van openheid en onderling overleg in de school (art 7, lid 1 Wms). Communicatie De MR of GMR (art 7, lid 3

Nadere informatie

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 Enquête door: Dataverwerking: Vormgeving: SP Veenendaal Hennie Horn Jan Breur Enquête uitgevoerd in januari/februari 2018 Enquête Patrimonium

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 24 September 2014

Algemene ledenvergadering 24 September 2014 Algemene ledenvergadering 24 September 2014 Agenda Toelichting veranderende wet & regelgeving Impact op genomen besluiten Stemming Rondvraag 1 Totale (extra) kosten zijn te dragen, maar bestuur wil gedragen

Nadere informatie

5 april Buurttuin Arlo

5 april Buurttuin Arlo 5 april 2017 Buurttuin Arlo Inhoud Inhoud 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Oprichting 1 januari 2017... 4 1.3 Organisatie... 4 1.4 Financiën... 5 1.5 Tuin-regels... 5 1.1 Doelstelling Het ontstaan van het initiatief

Nadere informatie

Hoofdstuk 31. Klimaatprogramma

Hoofdstuk 31. Klimaatprogramma Hoofdstuk 31. Klimaatprogramma Samenvatting Ruim zeven op de tien Leidenaren is van mening dat het klimaat de laatste tien jaar aan het veranderen is. Dit is iets minder dan vorig jaar. Qua belangrijkheid

Nadere informatie

Doelstelling van deze enquete

Doelstelling van deze enquete Doelstelling van deze enquete Het inzichtelijk maken van de bestaande interne communicatiestructuur, de tevredenheid daarover en de mogelijkheden tot verbeteringen. Algemene vragen: - Welke afdeling werkt

Nadere informatie

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over :

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : Editie 7 april 2016 Beste buurtbewoners, Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : 1. Samen een insectenhotel maken op 23 april 2. Buurtpreventie app in gebruik 3. Algemene Ledenvergadering op 9 mei 4.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 26 oktober 2011 Tijd: 20:30 22:45 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Marije Wildschut Teamgeleding: Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Ondernemers De Houtwegen Heemskerk 19 September 2013 Agenda 16:30 17:00 Ontvangst met koffie 17:00 17:10 Opening 17:10 17:50 Keurmerk Veilig Ondernemen Cees van der Kolk 17:55 18:15

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDEN VERGADERING MHC LEMMER. DATUM: 18 Juni 2013. Aanwezigen:

NOTULEN ALGEMENE LEDEN VERGADERING MHC LEMMER. DATUM: 18 Juni 2013. Aanwezigen: NOTULEN ALGEMENE LEDEN VERGADERING MHC LEMMER DATUM: 18 Juni 2013 Aanwezigen: Harold Hamstra, Inez Richter, Nicolette Zwager, Jan Zijlstra, Margot Smand, Ruben Koops, Michiel Evers, Peter Zwager, Mark

Nadere informatie

Verslag algemene Ledenvergadering Vereniging Puntegale ALV 2017

Verslag algemene Ledenvergadering Vereniging Puntegale ALV 2017 Verslag algemene Ledenvergadering Vereniging Puntegale ALV 2017 Datum: woensdag 22 maart 2017 Aanvang: 19:45 uur Locatie: Puntegaalstraat 471 (6e verdieping) Aanwezig (oud) bestuur: Mark den Dulk (voorzitter)

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond (VGR) Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond De vergadering wordt geleid door dhr. Riekus Wolzak. Notulist is Jan

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klager ervaart al jaren overlast van buren. Er komt

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen Claudia van Loveren Ik weet nog goed dat er tijdens de modernisering van onze woningen in 2007, in de Flevopost een prijsvraag stond van de gemeente en Oost Flevoland

Nadere informatie

WONINGSTICHTING WOENSDRECHT

WONINGSTICHTING WOENSDRECHT SPONSORBELEID WONINGSTICHTING WOENSDRECHT INLEIDING Woningstichting Woensdrecht is een non-profit organisatie. Een organisatie die streeft haar opbrengsten te investeren in haar werkgebied. Om onze doelen

Nadere informatie

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2 Digitale enquête Aanleiding De Smederijen is een samenwerkingsverband van de gemeente Hoogeveen, verenigingen van Plaatselijk Belang, drie woningstichtingen (Actium, Woonconcept, Domesta), SWW Hoogeveen

Nadere informatie

ALV - 12 december 2016

ALV - 12 december 2016 ALV - 12 december 2016 datum: 12 december 2016 tijd en locatie 20:00 Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 aanwezigen afwezigen Vanuit het bestuur: van Seters, Pieter Duif, Inge Verhoef Vanuit de organisatie:

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

Als ze er allemaal zo uitzagen

Als ze er allemaal zo uitzagen Als ze er allemaal zo uitzagen 1 Wijkbijeenkomst Pannenschuur 2 Veilig Wonen algemeen Whatsapp waarom Werking Whatsapp 3 Buurtapp Wijkagent Pannenschuur Welkom Cees Pasmans 4 Aantallen Aantal inbraken

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus Aanwezig: circa 50 leden en het bestuur van de Vriendenvereniging:

Nadere informatie

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad)

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad) Besprekingsverslag van de bespreking met Klaassen Vastgoedontwikkeling / Site Woondiensten en de gemeente Doetinchem naar aanleiding van onze brief van 14 december 2009 inzake de huidige status van het

Nadere informatie

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger Verslag Gebiedsschouw De Slinger Dat um /tij d Pl aats Re ferentie Projec tnum mer 90934 16 januari 2010/10.00 uur-12.30 uur Houten kmu/nkl/v/09.295 Aanleiding van de wijkschouw: De heer Mulder heet als

Nadere informatie

SPELVARIANTEN. Heb je vragen, feedback of wil je op weg geholpen worden, neem contact met ons op. info@talentengenerator.nl.

SPELVARIANTEN. Heb je vragen, feedback of wil je op weg geholpen worden, neem contact met ons op. info@talentengenerator.nl. SPELVARIANTEN Je ontdekt meer in een uur spelen dan in een jaar converseren Plato Het klinkt zo simpel we gaan bouwen aan het vertrouwen maar is het wel zo simpel? Zomaar vanuit het niets het thema vertrouwen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode december 2013 jaargang 1 In deze nieuwsbrief Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Inleiding Op 30 september 2015 heeft de 2 e informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed

Nadere informatie

Aanvraagformulier. 1. De organisatie. 1.1. Contactgegevens organisatie. Naam van de organisatie: Postadres: Postcode: Plaats: Bezoekadres: Postcode:

Aanvraagformulier. 1. De organisatie. 1.1. Contactgegevens organisatie. Naam van de organisatie: Postadres: Postcode: Plaats: Bezoekadres: Postcode: Aanvraagformulier In dit formulier stellen wij u vragen over: 1. Uw organisatie 2. Het project waarvoor u een aanvraag indient 3. De financiering van het project 4. Overige zaken 1. De organisatie 1.1.

Nadere informatie

Lijst van toezeggingen (inclusief moties)

Lijst van toezeggingen (inclusief moties) Toezeggingen 29 apr 2008 Raad MEAS een half jaar na gereedkomen en bewoning regelt het college i.o.m. bewoners een verkeerstelling en doet daarvan verslag aan raad P.M. 31 jan 2010 BSOD verkeerssituatie

Nadere informatie

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld.

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. Notulen MR vergadering 15-12-2014 *Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. *Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Bewoners bijeenkomst Marknesse 2 e bijeenkomst: datum 22 oktober uur

Bewoners bijeenkomst Marknesse 2 e bijeenkomst: datum 22 oktober uur Bewoners bijeenkomst Marknesse 2 e bijeenkomst: datum 22 oktober 19.30-22.00 uur Doel van de bijeenkomst: 1) U informeren over de status van het participatie traject? 2) planning participatie 3) Wat is

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort.

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort. Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart 2016 19.30 uur in de Polderpoort. 1. Welkom. De voorzitter heet iedereen welkom. Er zijn 34 leden aanwezig 2. Mededelingen en ingekomen stuk(ken).

Nadere informatie

Samenwerken èn netwerken

Samenwerken èn netwerken Samenwerken èn netwerken Stappenplan voor versterken van zelforganisaties Auteurs Saskia van Grinsven en Jamila Achahchah Fotografie: Guillermo Dazelle MOVISIE Juni 2012 Inleiding Voor je ligt een stappenplan

Nadere informatie

VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel

VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Verslag plenaire bijeenkomst 11 maart 2015

Verslag plenaire bijeenkomst 11 maart 2015 Verslag plenaire bijeenkomst 11 maart 2015 Aanwezig namens bestuur Wmo Adviesraad: Afwezig (m.k.): Henny Kerkhof, voorzitter Harriëtte Timmermans Marjolein van Eijndhoven Lia van Abeelen Mieke Daniëls

Nadere informatie

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger)

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger) Op 23 juni organiseerde Vooruit een bijeenkomst in Fort Luna, waarbij bewoners, vrijwilligers en professionals uit de wijk elkaar konden ontmoeten. Het doel van deze ochtend was het bedenken van activiteiten

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Zayaz Huurderspanel Resultaten vervolgonderzoek Duurzaamheid. Oktober 2017

Zayaz Huurderspanel Resultaten vervolgonderzoek Duurzaamheid. Oktober 2017 Zayaz Huurderspanel Resultaten vervolgonderzoek Duurzaamheid Oktober 2017 Goed om te weten De eerste sheets geven de uitkomsten per vraag weer. Deze zijn weergegeven in percentages. Vanaf sheet nummer

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 2 2013 BURGERPARTICIPATIE GEMEENTE HUIZEN SEPTEMBER 2013

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 2 2013 BURGERPARTICIPATIE GEMEENTE HUIZEN SEPTEMBER 2013 RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 2 2013 BURGERPARTICIPATIE GEMEENTE HUIZEN SEPTEMBER 2013 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa Utrecht West Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa We willen u als bewoner van Utrecht West graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in buurtcentrum Rosa.

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Afval scheiden werkt! Haal eruit wat erin zit.

Afval scheiden werkt! Haal eruit wat erin zit. Afval scheiden werkt! Haal eruit wat erin zit. Bereik en waarderingsonderzoek campagne Afval scheiden werkt, 2 e meting. Samenvatting Projectnummer: 12141 In opdracht van: In opdracht van de Samenwerkende

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem!

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! VERSLAG VAN EEN BEWONERS EN SP-ONDERZOEK KLACHTEN OVER WATEROVERLAST BEWONERS VAN DE

Nadere informatie

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning.

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Werk in uitvoering Nummer 4 - december 2013 Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Wat er vooraf ging. Bewonersbijeenkomst

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Voor 2018 is er bij de gemeente Coevorden een bedrag van 150.000 euro beschikbaar voor kleinschalige, op de lokale gemeenschap gerichte initiatieven.

Nadere informatie

ECO Oostermoer in oprichting

ECO Oostermoer in oprichting Samen sterk voor een leefbaar en duurzaam platteland ECO Oostermoer in oprichting Nieuwsbrief 18 juni 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van ECO Oostermoer, waarin wij u nader informeren over de stand

Nadere informatie

Onderwerp. Ter afdoening. naar. afzender

Onderwerp. Ter afdoening. naar. afzender 1 Conceptnotulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 15 oktober 2014 19.30 tot 22.00 uur Grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse Nr. Ontwerper of afzender Onderwerp Aanwezig:

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

165 huizen in onderzoeksgebied

165 huizen in onderzoeksgebied Resultaten vragenlijst Blijham In de periode oktober december zijn de bewoners aan de Kerklaan, Plantsoenweg, Middenweg, Raadhuisstraat en Beukenlaan benaderd om mee te werken aan een onderzoek dat Het

Nadere informatie

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Versie 2.0-29/9/2011 Veelgestelde vragen ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS In dit document kunt u verschillende vragen terugvinden over de ondergrondse containers. De vragen

Nadere informatie

Evaluatie proef brengvoorziening voor plastic verpakkingsafval Hertogenwijk te Tiel

Evaluatie proef brengvoorziening voor plastic verpakkingsafval Hertogenwijk te Tiel Van Avri, Nol Macleane Aan Gemeente Tiel, Henk Bergsma Datum 13 juli 2015 Betreft Evaluatie proef brengvoorziening voor plastic verpakkingsafval Hertogenwijk te Tiel EVALUATIE Probleem: Bijplaatsingen

Nadere informatie

Palestrinalaan Elvis Presley en Louis Armstrong

Palestrinalaan Elvis Presley en Louis Armstrong Palestrinalaan Elvis Presley en Louis Armstrong Wie zijn wij? SACON Hanneke Rinkel Carin Kiezebrink SWZ Harry Boeve Richard Zuidberg Giska Eisma Gemeente Zwolle Wim van Hattum TRAVERS René van Rijn Wat

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie