MILIEURAAD JAARVERSLAG Reglementering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MILIEURAAD JAARVERSLAG Reglementering"

Transcriptie

1 MILIEURAAD JAARVERSLAG 2001 GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM MILIEURAAD 1. Reglementering Ter gelegenheid van de hersamenstelling van de milieuraad werden de statuten herbekeken. Een belangrijk element was hierbij de oprichting van de GECORO, die sommige taken van de vroegere milieuraad of GALG (Gemeentelijke Adviesraad voor Leefmilieu en Grondbeleid) overneemt. Deze wijziging werd vastgesteld op de gemeenteraad van 9 februari De nieuwe statuten zijn in bijlage bij het jaarverslag gevoegd. Ook het inwendig reglement was aan een herziening toe. Deze herziening werd in 2000 nog door de oude milieuraad voorbereid en door de nieuw samengestelde milieuraad bekrachtigd op de vergadering van 7 mei. Dit nieuwe inwendig reglement werd op 8 juni ter kennisgeving aan de gemeenteraad voorgelegd. Ten gevolge van een procedureel probleem bij een verkiezing van een vertegenwoordiger uit de milieuraad, werd dit inwendig reglement al spoedig aangevuld met 2 nieuwe artikels. Art. 9 regelt de procedure bij een verkiezing van een vertegenwoordiger uit de milieuraad; art. 10 werd bijgevoegd om een vlotte afhandeling van subsidievragen te kunnen garanderen. Het aangevulde inwendig reglement werd goedgekeurd door de milieuraad op de vergadering van 10 december en ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraad in zitting van 11 januari Samenstelling De samenstelling van de milieuraad is vastgelegd in de statuten. De belangrijkste wijziging met betrekking tot de samenstelling is de uitbreiding van het aantal vertegenwoordigers van de natuur- en milieuverenigingen: van 1 naar 2 vertegenwoordigers per vereniging. Ten gevolge van de nieuwe gemeentelijke legislatuur werd de milieuraad in de loop van 2001 hersamengesteld. De milieuraad vergaderde slechts 1 keer in de oude samenstelling. De onderwijsinstellingen, de cultuur-, jeugd- en seniorenraad en de lidorganisaties van de SERV werden aangeschreven om een of meerdere vertegenwoordigers af te vaardigen. Voor de lokale natuur- en milieuverenigingen en voor de bijkomende leden (deskundigen) verscheen een oproep in de infokrant. Een kopie van deze oproep is als bijlage bij het jaarverslag opgenomen. Twee kandidaturen moesten geweigerd worden omdat zij niet conform de voorwaarden uit de statuten waren. Hieronder is de nieuwe samenstelling van de milieuraad voor het jaar 2001 weergegeven. De voorzitter, ondervoorzitter, de schepen van leefmilieu, de milieudeskundige en milieu-ambtenaar vormen het dagelijks bestuur.

2 Dhr. Jan ABE* Jeugdraad Dhr. Jozef BRUNEEL* Natuurreservaten Dhr. Gino CRAEYNEST* De Brug Dhr. Roger CUVELIER CD&V Dhr. Erwin DECOENE* Deskundige Dhr. Ivan DEKLERCK* Deskundige Dhr. Jos DELBEKE Agalev Dhr. Freddy EGGERMONT* ABVV Dhr. Patrick GHEYSEN* Wielewaal Dhr. Paul HERPELS* Unizo-Wevelgem Dhr. Rik JOYE* Wielewaal Mevr. Lieve MACHTELINCKX* Natuurreservaten Dhr. Jean-Pierre MINNE* Wildbeheerseenheid Mevr. Kristina NAYAERT* Deskundige Dhr. Patrick POTTIE* Landelijke gilde Dhr. Stefaan RASSON* Deskundige - voorzitter Dhr. Luc SCHERPEREEL* Deskundige - ondervoorzitter Dhr. Gilbert SEYNAEVE Burgemeester Dhr. Jan SEYNHAEVE Schepen Leefmilieu Dhr. Frans SPILLEBEEN* Seniorenraad Dhr. Noël STOCKMAN* culturele raad Dhr. Robin TAILLIEU* Volkstuinen Dhr. Maarten TAVERNIER Milieudeskundige - secretaris Dhr. Nikolas VANDELANOTTE* Deskundige Dhr. Niek VANDENDRIESSCHE* Deskundige Dhr. Geert VANGHELUWE* Volkstuinen Dhr. Willy VANGLABEKE* ACV Dhr. Geert VANHAUWAERT* VELT Dhr. Herman VANHOUTTE Milieu-ambtenaar Mevr. Veronique VANTHOURNOUT* Gemeenschapsonderwijs Dhr. Steven VERSCHAEVE Vlaams Blok Er zijn dus in totaal 31 leden, waarvan 23 stemgerechtigd (met sterretje*). De gemiddelde aanwezigheid op de vergaderingen bedroeg 22,5 leden. Niettegenstaande de milieuraad en de verenigingen op de hoogte waren van het gemeentelijk reglement tot het bekomen van een evenwichtige aanwezigheid van vrouwen en mannen in de gemeentelijke adviesraden, goedgekeurd in de gemeenteraad van 10 maart 2000 (brief naar milieuraad dd. 22/03/2000, verslag milieuraad dd. 15/05/2000), was het aandeel vrouwelijke kandidaten zeer beperkt.

3 3. Ondersteuning door de gemeente De milieuraad krijgt een jaarlijkse toelage van BEF. De milieuraad maakt voor zijn vergaderingen gratis gebruik van de lokalen van de gemeente. Kopies en verzendingskosten worden door de gemeente bekostigd. De gemeentelijke milieudeskundige staat als secretaris van de milieuraad in voor alle nodige inhoudelijke inbreng, praktische organisatie en de doorstroming van allerhande informatie naar de leden van de milieuraad. Ook de milieuambtenaar is steeds op de vergadering aanwezig en zorgt specifiek voor de toelichting van de vergunningsdossiers. 4. Vergaderingen De agenda van de vergaderingen worden vastgelegd door het dagelijks bestuur. Op elke vergadering komen vergunningsdossiers aan bod en er is steeds een rubriek varia waarin elk lid van de milieuraad een item kan aanbrengen. De belangrijkste overige agendapunten zijn hieronder per vergadering weergegeven. 12 februari In 2001 was er nog 1 vergadering van de vroegere milieuraad (GALG), voor 3 vergunningsdossiers en enkele lopende zaken af te handelen. 23 april Op 23 april werd de milieuraad opnieuw samengesteld. Na een kennismaking konden de stemgerechtigde aangestelde leden stemmen voor de aanstelling van de kandidaat-deskundigen. Tevens werd een oproep gedaan naar kandidaten voor de functie van voorzitter en ondervoorzitter. 7 mei Dit was de eerste werkvergadering van de nieuw samengestelde milieuraad. De heren Stefaan Rasson en Luc Scherpereel werden herverkozen als respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de milieuraad. Naast een aantal vergunningsdossiers kwamen ook 2 subsidiereglementen en een verordening omtrent waterbeheer aan bod. 12 juni De bespreking en advisering van het milieujaarprogramma 2001 was hier het belangrijkste agendapunt. 27 augustus Op deze vergadering werd, na twee maal staking van stemmen, dhr. Jozef Bruneel als oudste van de kandidaten weerhouden als vertegenwoordiger van de milieuraad in de GNOP-commissie. Twee vertegenwoordigers van de intercommunale Leiedal kwamen de inrichting van de uitbreiding van het industrieterrein Gullegem-Moorsele toelichten en er was een eerste korte toelichting over de krachtlijnen van de nieuwe milieuconvenant. 5 november Dhr. Joris Vandecasteele, directeur van de afvalintercommunale IVMO, werd op deze vergadering uitgenodigd voor een toelichting over het afvalbeleid, naar aanleiding van een aantal vragen en onderwerpen die reeds in de loop van de vorige vergaderingen aan bod kwamen. De milieuraadsleden kregen de kans om alle vragen te stellen in verband met het afvalbeleid van de intercommunale en van de gemeente. Daarnaast werd ook gepolst naar ideeën vanuit de milieuraad om op te nemen in het milieujaarprogramma De uitslag van de verkiezing voor de GNOP-commissie wordt na een betwisting vernietigd. Er wordt afgesproken om in het inwendig reglement een sluitende procedure te voorzien en daarna een nieuwe verkiezing te houden.

4 10 december De aanvulling op het inwendig reglement wordt voorgesteld en goedgekeurd door de milieuraad. Daarna wordt opnieuw gestemd voor de GNOP-commissie: Dhr. Jozef Bruneel, die de enige kandidaat is, wordt verkozen. Als vertegenwoordiger van de milieuraad in de stuurgroep voor het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan wordt dhr. Paul Herpels verkozen. De begroting 2002 omtrent milieu werd door de schepen toegelicht. Verder staat 1 vergunningsdossier op de agenda: de milieuvergunningsaanvraag van het vliegveld Wevelgem-Bissegem. Ook werd een adviestekst over de inrichting van de uitbreiding van het industrieterrein Gullegem-Moorsele, opgesteld naar aanleiding van de toelichting van Leiedal op de vergadering van 27 augustus, goedgekeurd. 5. Overzicht van adviezen Vergunningsdossiers De milieuraad gaf een GUNSTIG advies voor volgende dossiers: - Dhr. Devriendt Serge, Kezelberg 9, tot het herbouwen van een landbouwwoning gelegen Kezelberg 7 (bouwdossier vergadering 12 januari, advies volgens oude statuten) - Dhr. Bonte Albert, 11 julistraat 117, Harelbeke, tot het uitbreiden van een bestaande woning, gelegen Ter Kommerenweg 34 (bouwdossier vergadering 12 januari, advies volgens oude statuten) - N.V. Verbeke, dienst- en benzinestation, Hondschotestraat 91 : veranderen van een benzinestation door uitbreiding en aanpassing rubriekindeling - N.V. DISTRIGAS, Menenstraat z/n: uitbreiden en wijzigen van een aardgasdrukreduceerstation - Dupont Stefaan, Abdijweg (Leievallei): stedenbouwkundige vergunning voor wijziging reliëf en waterloop - N.V. ALPRO, Vlamingstraat 28: uitbreiden en wijzigen van een zuivelbedrijf - N.V. Hanssens Frans, Koningin Fabiolastraat 130: uitbreiden van en toevoegen aan een traiteursatelier Het College verleende een voorwaardelijk gunstig advies, met de bijkomende voorwaarde om de afzuiging van de dampkappen uit te rusten met actieve koolfilters om de geurhinder tegen te gaan. De milieuraad gaf een VOORWAARDELIJK GUNSTIG advies voor volgende dossiers: - B.V.B.A. Garage Maertens, Heulestraat 185: hernieuwen van de vergunning en verandering door uitbreiding van het benzinestation De raad adviseert gunstig op het advies van de dienst milieuvergunningen om een actieve koolfilter te plaatsen om de geurhinder tegen te gaan. - N.V. Aircraft Power Maintenance, Vliegveld 49: uitbreiden van een herstellingswerkplaats voor straalmotoren : voorwaardelijk, voorstel milieudienst De raad adviseert gunstig op het voorstel van de dienst milieuvergunningen, die 2 voorwaarden oplegt: het verbod om het spoelwater van de dompelbaden te lozen en voor het onderdeel testcabine een termijn van 1 jaar op proef bedingen waarin een volledig akoestisch onderzoek moet gebeuren, om op basis van deze resultaten de vergunning al dan niet te kunnen verlenen.

5 Voor het volgende dossier adviseert de milieuraad GUNSTIG voor de uitbreiden, maar ONGUNSTIG wat betreft de aanvraag voor een nieuwe termijn. - Depoortere Marnik, Gullegemstraat 145: uitbreiden van een benzinestation Dit advies werd door het College gevolgd. De milieuraad gaf een NEGATIEF advies voor volgende dossiers: - N.V. IPSO-LSG, Nieuwstraat 146: uitbreiden van een productieatelier voor wasmachines Het College adviseerde dit dossier voorwaardelijk gunstig, met als bijzondere voorwaarden: onderzoek naar trillingshinder + technische aanpassingen, in kaart brengen van verkeersbelasting, uitvoeren van een rampoefening, volledig brandpreventionistisch onderzoek en aanpassing van het rampenplan. Het plaatsbezoek van de milieu-ambtenaar vond plaats na de milieuraad, waardoor de milieuraad over onvolledige gegevens beschikte om te kunnen oordelen over het dossier. Deze aanvullende gegevens en het standpunt van het College werden toegelicht op de volgende vergadering en zijn opgenomen in het verslag. - C.V.B.A. Vliegveld Wevelgem-Bissegem, Luchthavenstraat 1: het verwijderen van oude ondergrondse tanks en het bouwen van een nieuwe AVGAS-tankstation, en het verder exploiteren van een vliegveld met een startbaan van meter lengte De adviezen van de milieuraad werden steeds gevolgd door het College van Burgemeester en Schepenen, behalve in de vorige twee gevallen met een negatief advies: - Voor de NV IPSO-LSG werd bij het plaatsbezoek van de milieu-ambtenaar een aantal feiten vastgesteld die bij de milieuraad niet bekend waren. Het positief advies van het College werd door de milieu-ambtenaar op de volgende vergadering verantwoord en opgenomen in het verslag. - Voor het dossier van het Vliegveld (geadviseerd op de vergadering van 10 december) wordt in de loop van 2002 een schriftelijke motivering van het College verwacht. Andere dossiers Voor de volgende dossiers besliste de milieuraad op de vergadering van 7 mei geen advies bij stemming uit te brengen, maar wel de opmerkingen en bezorgdheden van de raad aan het College van Burgemeester en Schepenen over te maken: - Ontwerp van gemeentelijke verordening betreffende de lozing van huishoudelijk afvalwater, de verplichte aansluiting op de openbare riolering van de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen - Ontwerp van gemeentelijk subsidiereglement voor hemelwatergebruik en infiltratievoorziening bij woningen - Ontwerp van gemeentelijk subsidiereglement voor de bouw van individuele zuiveringsinstallaties bij particuliere woningen Op de vergadering van 6 juni adviseerde de milieuraad het Milieujaarprogramma 2001 gunstig. Het voorstel van de milieuraad om in de gemeentelijke infokrant een aparte milieuactiviteitenkalender op te nemen onder de rubriek Milieu werd goedgekeurd. Deze milieukalender werd samen ingevoerd met de nieuwe lay-out van de infokrant, in januari 2002.

6 Op basis van de toelichting van Leiedal over de inrichting van de uitbreiding van het industrieterrein Gullegem-Moorsele werd op de milieuraad van 10 december een adviestekst opgesteld en goedgekeurd. In de loop van het jaar 2002 zal moeten blijken welk gevolg het College aan deze adviezen zal geven. 6. Financiële ondersteuning Er kwamen 2 subsidie-aanvragen binnen voor educatieve activiteiten, beide van Natuurpunt vzw. - voor de organisatie van de cursus Natuur-in-zicht Hiervoor werd een subsidie van 6500 BEF toegekend. - Voor de organisatie van de cursus Natuur-in-zicht 2002 en een vervolgcursus op deze van vorig jaar. Er werd een bedrag van 1000 BEF per les gevraagd, samengeteld BEF. Omdat dit een groter bedrag is dan de jaarlijkse toelage van de milieuraad, werd door het dagelijks bestuur voorgesteld om de subsidie voor educatieve activiteiten te beperken tot 250 of BEF. Dit bedrag werd dan ook goedgekeurd. De uitbetaling van deze subsidie zal gebeuren in het jaar 2002, waarin de activiteiten doorgaan. Er kwamen 2 individuele subsidie-aanvragen binnen voor het volgen van een cursus, die beiden werden goedgekeurd. Het dagelijks bestuur stelde de subsidie voor het volgen van vorming vast op maximaal 5000 BEF per persoon per jaar. De secretaris De voorzitter Maarten TAVERNIER Stefaan RASSON

MILIEURAAD JAARVERSLAG Reglementering

MILIEURAAD JAARVERSLAG Reglementering MILIEURAAD JAARVERSLAG 2004 GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM MILIEURAAD 1. Reglementering De werking van de milieuraad wordt geregeld in 3 documenten: de statuten, het huishoudelijk reglement en de afsprakennota

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jan Abe, Roger Cuvelier, Ivan Deklerck, Noël Stockman, Burgemeester Gilbert Seynaeve.

Verontschuldigd: Jan Abe, Roger Cuvelier, Ivan Deklerck, Noël Stockman, Burgemeester Gilbert Seynaeve. GEMEENTE WEVELGEM MILIEURAAD Verslag vergadering maandag 5 november 2001 Aanwezig: Jan Seynhaeve, Stefaan Rasson, Luc Scherpereel, Maarten Tavernier, Herman Vanhoutte, Jozef Bruneel, Erwin Decoene, Jos

Nadere informatie

AGENDA : WIJZIGING STATUTEN GEMEENTELIJKE MILIEURAAD. DE GEMEENTERAAD,

AGENDA : WIJZIGING STATUTEN GEMEENTELIJKE MILIEURAAD. DE GEMEENTERAAD, GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 13 juni 2003 Tegenwoordig: SEYNAEVE Gilbert, Burgemeester-Voorzitter ; Ridder in de Leopoldsorde ; SEYNHAEVE J., DOUCHY

Nadere informatie

1. Verslag van de vorige vergadering Er worden geen inhoudelijke en redactionele opmerkingen gegeven: het verslag wordt goedgekeurd.

1. Verslag van de vorige vergadering Er worden geen inhoudelijke en redactionele opmerkingen gegeven: het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTE WEVELGEM MILIEURAAD Verslag vergadering 14 mei 2002 Aanwezig: Jan Seynhaeve, Stefaan Rasson, Luc Scherpereel, Maarten Tavernier, Herman Vanhoutte, Roger Cuvelier, Erwin Decoene, Ivan Deklerck,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Artikel 1 In de stad Lier wordt een gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur, hierna milieuraad Lier, afgekort milieuraad, genoemd,

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Milieuraad Eeklo Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur 1. Bestaande reglementen Gemeente Stad Eeklo Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Reglement Aanwezig? Datum bekrachtiging

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

1. Verslag van de vorige vergadering Er worden geen inhoudelijke en redactionele opmerkingen gegeven: het verslag wordt goedgekeurd.

1. Verslag van de vorige vergadering Er worden geen inhoudelijke en redactionele opmerkingen gegeven: het verslag wordt goedgekeurd. GEMEENTE WEVELGEM MILIEURAAD Verslag vergadering 21 februari 2005 Aanwezig: Steven Cuvelier, Stefaan Rasson, Maarten Tavernier, Herman Vanhoutte, Erwin Decoene, Ivan Deklerck, Ide Desplancke, Patrick Gheysens,

Nadere informatie

Statuten. Lokaal Overleg Kinderopvang. M.i.v. 25/06/2019

Statuten. Lokaal Overleg Kinderopvang. M.i.v. 25/06/2019 Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang M.i.v. 25/06/2019 Artikel 1. Oprichting 1.1. Er wordt in Beveren een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse Regering van 24 mei 2013,

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

GEMEENTE WEVELGEM. Verslag vergadering 1 december 2003 MILIEURAAD

GEMEENTE WEVELGEM. Verslag vergadering 1 december 2003 MILIEURAAD GEMEENTE WEVELGEM MILIEURAAD Verslag vergadering 1 december 2003 Aanwezig: Stefaan Rasson, Luc Scherpereel, Maarten Tavernier, Herman Vanhoutte, Jozef Bruneel, Erwin Decoene, Ivan Deklerck, Jos Delbeke,

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad MAANDAG 11 MAART 2019 aanwezig Pieter Smits, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, Axel Boen, schepenen Leo Haucourt, Stan Scholiers,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2013.

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2013. Bijlage bij thema Instrumentarium JAARVERSLAG GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN 1.OPRICHTING Er wordt te Kortenaken een lokaal overleg kinderopvang en onderwijs opgericht, dat als adviesgevend orgaan wordt erkend.

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden.

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden. Statuten Januari 2013 Artikel 1. De Raad voor Internationale Samenwerking is de adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidproblematiek DAC (Development Assistance Committee)

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2011.

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2011. Bijlage bij thema Instrumentarium JAARVERSLAG GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

Verontschuldigd: Luc Scherpereel, Jos Delbeke, Antoine Roels, Noël Stockman, Burgemeester Gilbert Seynaeve.

Verontschuldigd: Luc Scherpereel, Jos Delbeke, Antoine Roels, Noël Stockman, Burgemeester Gilbert Seynaeve. GEMEENTE WEVELGEM MILIEURAAD Verslag vergadering 12 mei 2003 Aanwezig: Jan Seynhaeve, Stefaan Rasson, Maarten Tavernier, Herman Vanhoutte, Jozef Bruneel, Roger Cuvelier, Erwin Decoene, Ivan Deklerck, Ide

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Verontschuldigd: Luc Scherpereel, Erwin Decoene, Leticia Gheysens, Christina Nayaert, Veronique Vanthournout, Burgemeester Jan Seynhaeve.

Verontschuldigd: Luc Scherpereel, Erwin Decoene, Leticia Gheysens, Christina Nayaert, Veronique Vanthournout, Burgemeester Jan Seynhaeve. GEMEENTE WEVELGEM MILIEURAAD Verslag vergadering 13 februari 2006 Aanwezig: Stefaan Rasson, Steven Cuvelier, Maarten Tavernier, Herman Vanhoutte, Jozef Bruneel, Ivan Deklerck, Jos Delbeke, Ide Desplancke,

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen

Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen Hoofdstuk 1: Doelstelling, samenstelling en taken, openbaarheid en aanwezigheid Juridische

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Zitting van 24 mei 2007. Gepubliceerd op 29 mei 2007. Artikel 1. Definities - dakoppervlakte: de oppervlakte

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

SOCIALE ZAKEN STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD ONTWIKKELINGSSAMENWERKING MORTSEL GOEDKEURING

SOCIALE ZAKEN STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD ONTWIKKELINGSSAMENWERKING MORTSEL GOEDKEURING GEMEENTERAAD 19 FEBRUARI 2008 SOCIALE ZAKEN STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD ONTWIKKELINGSSAMENWERKING MORTSEL GOEDKEURING Voorgeschiedenis De Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Mortsel (WOM) bestaat reeds

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie

Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie Inhoud 1.Statutair doel... 3 2. Bevoegdheid... 3 3.Samenstelling... 3 4. Werking... 5 1. Statutair doel Artikel 1: De bevolking zal via de adviesraad lokale

Nadere informatie

JAARVERSLAG MILIEUADVIESRAAD BORNEM werkingsjaar 2009

JAARVERSLAG MILIEUADVIESRAAD BORNEM werkingsjaar 2009 JAARVERSLAG MILIEUADVIESRAAD BORNEM werkingsjaar 2009 1. Statuten van de Milieuadviesraad (G.R. 17/04/2001) Doelstelling : De Milieuraad heeft tot doel de participatie van de bevolking aan het gemeentelijk

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 PROVINCIE VAN DE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester Betty Lismont-Depret, Cyriel Swevers, Hilke Verheyden,

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke

Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke sector TD Huishoudelijk reglement GECORO Middelkerke Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke Artikel 1: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar werking. Artikel 2: Dit

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur. STATUTEN CULTUURRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Cultuurraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Milieuraad Eeklo. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Milieuraad Eeklo. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Milieuraad Eeklo Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur 1. Bestaande reglementen Gemeente Stad Eeklo Jaar waarover gerapporteerd wordt 2010 Reglement Aanwezig? Datum bekrachtiging

Nadere informatie

Gemeentelijke milieuraden: wat met de nieuwe legislatuur?

Gemeentelijke milieuraden: wat met de nieuwe legislatuur? Gemeentelijke milieuraden: wat met de nieuwe legislatuur? Lokale milieuraden zijn een goed instrument om de verschillende belangengroepen, en in het bijzonder de milieubeweging, inspraak te geven bij het

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 32 Onderwerp Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening.

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD TIENEN Zitting van 19 december 2013 OPENBARE ZITTING

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD TIENEN Zitting van 19 december 2013 OPENBARE ZITTING UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD TIENEN Zitting van 19 december 2013 De zitting wordt geopend onder het voorzitterschap van de heer Marcel Logist. Zijn

Nadere informatie

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur MINA-raad Jaarverslag 2009 1. Bestaande reglementen - optioneel Op de gemeenteraad van 23 december 2003 werden de statuten, het huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening)

Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening) Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening) Gelet op het gemeentedecreet, Artikel 200; Gelet op Artikel s 1.3.3. en 1.3.4. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

Verontschuldigd: Lieve Machtelinckx, Noël Stockman, Nikolas Vandelanotte, Willy Vanglabeke, Burgemeester Gilbert Seynaeve.

Verontschuldigd: Lieve Machtelinckx, Noël Stockman, Nikolas Vandelanotte, Willy Vanglabeke, Burgemeester Gilbert Seynaeve. GEMEENTE WEVELGEM MILIEURAAD Verslag vergadering 2 december 2002 Aanwezig: Jan Seynhaeve, Stefaan Rasson, Luc Scherpereel, Maarten Tavernier, Herman Vanhoutte, Jozef Bruneel, Roger Cuvelier, Ivan Deklerck,

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Gelet op het huishoudelijk reglement van de adviesraden goedgekeurd door de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening

GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening JAARVERSLAG 2011 1 / 5 VOORWOORD In toepassing van artikel 10 2 van het huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 JUNI 2013 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 JUNI 2013 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 4 JUNI 2013 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN vrijdag, 31 mei 2013 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L. Lippens, Burgemeester;

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

Gemeente (en afgeleiden) vervangen door stad (en afgeleiden)

Gemeente (en afgeleiden) vervangen door stad (en afgeleiden) Artikel 5.1.1.5 Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur 1. Volgende bepalingen gelden onverminderd het Decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid 2. De gemeente beschikt

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De Mondiale Raad is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidbeleid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN 1. Draagwijdte 1.1 Dit huishoudelijk reglement regelt de interne werking van de afdeling Turnhoutse Kempen van Natuurpunt vzw. De bepalingen zijn aanvullend

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTURELE RAAD Titel 1: Grondslag Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke culturele raad Brakel door het organiseren van de

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Brakelse verenigingen met gedreven & geëngageerde kandidaten voor de gemeentelijke adviesraden 2013-2018

Brakelse verenigingen met gedreven & geëngageerde kandidaten voor de gemeentelijke adviesraden 2013-2018 Gezocht Brakelse verenigingen met gedreven & geëngageerde kandidaten voor de gemeentelijke adviesraden 2013-2018 Inhoud Inleiding p. 4 Algemene info p. 5 Sportraad p. 6-7 Seniorenraad p. 8-9 Culturele

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Verontschuldigd: Paul Herpels, Noël Stockman, Robin Tailleu, Veronique Vanthournout, Burgemeester Gilbert Seynaeve.

Verontschuldigd: Paul Herpels, Noël Stockman, Robin Tailleu, Veronique Vanthournout, Burgemeester Gilbert Seynaeve. GEMEENTE WEVELGEM MILIEURAAD Verslag vergadering 17 februari 2003 Aanwezig: Jan Seynhaeve, Stefaan Rasson, Luc Scherpereel, Maarten Tavernier, Herman Vanhoutte, Jozef Bruneel, Roger Cuvelier, Erwin Decoene,

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad Weet raad met je sportraad Dat kan eveneens een doorslaggevend argument zijn voor het moeilijk aantrekken van jongeren. Honoreren kan met een vrijwilligersvergoeding: ofwel terugbetaling van de werkelijke

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de Gemeenteraad

Uittreksel uit het notulenboek van de Gemeenteraad Provincie West-Vlaanderen Gemeentebestuur 8020 OOSTKAMP Uittreksel uit het notulenboek van de Gemeenteraad Zitting van 22 januari 2004 Aanwezig: Luc Vanparys, Burgemeester-Voorzitter; Dirk De Zutter, Christine

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998

Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998 Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998 Artikel 1 Algemene Vergadering Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD De Algemene Vergadering van de gemeentelijke cultuurraad van Brecht, in zitting van 20 november 2002. Gelet op het decreet van 11 juli 2001 houdende

Nadere informatie

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Verslag MINA-raad Algemene Vergadering 26 april 2011 Aanwezigheidslijst: naam functie dagelijks bestuur stemgerechtigd vereniging 26/04/2011

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle

Jaarverslag 2012. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle Jaarverslag 2012 Milieuraad Langemark-Poelkapelle 1 INHOUD 1. Reglementen m.b.t. de oprichting en werking van de milieuraad... 3 1.1. Statuten... 3 1.2. Huishoudelijk reglement... 3 1.3. Afsprakennota...

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Voorgeschiedenis De gemeenteraad heeft op 07/05/2013 de maatschappelijke geledingen voor de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro)

Nadere informatie