REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND"

Transcriptie

1 Welz ijnso ve rleg Regio Gent v z w ( W R G ) WRG vzw Martelaarslaan 204B 9000 GENT info@wrg.be Bank: BE Ondernemingsnummer: REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND Verslag 29 januari 2015 Organisatie Aanwezigheid Afgevaardigde Arbeidscentrum De Keiberg A Stefanie Volckaert Arbeidszorgcentrum Oostkade A Jan Coppens Arbeidszorginitiatief Broeder Ebergiste A Jean-Marie Vandewaetere Ateljee A Werner Leemans Buurtdiensten Gent Noord V Joost Vande Winkel Compagnie De Sporen A Kristien Van Den Bossche De Vierklaver A Ria De Spiegelaere Den Dries V Inge Vandenabeele Dienstencentrum Mozaïek A A Jan Verbeeck Karen Vansteenwegen Dienstverleningscentrum De Triangel A Hilde Adams En Passant V Carla Bracke GTB OVL A Welmoed Kleinjans Hand in Hand (De Moester) A Ruben Serpentier Home Thaleia A Els Luyten Kompas vzw / De Heide A Marjolein Verbeke Kringloopwinkel Brugse Poort A Laurens Coppens Kringwinkel Meetjesland V Noortje Cauwels Pro Natura vzw V Myriam De Rouck Provincie Oost-Vlaanderen - dienst A Gerda Huygebaert Maatschappelijke Participatie Regionaal welzijnsoverleg Meetjesland V (RWOM) Ryhove V Katrien De Visscher Sociale werkplaats De Sleutel A Steffi Paelinck vzw Oranje A A Gudrun Van De Haeghe Tom Maeckelbergh Welzijnsoverleg Regio Gent (WRG) A Ann De Maesschalck Verslag A Els Claeys We verwelkomen vzw Oranje-Meetjesland op het RNA.

2 1. Voorstelling Arbeidszorgwerking PC Sint-Jan Baptist (Jan Coppens) Algemene info: Behandelaanbod zie website Psychiatrisch Centrum Sint-Jan Baptist: Psychiatrisch ziekenhuis o Forensische Psychiatrie o Gedwongen opname o Ouderenzorg o Verslavingszorg Psychiatrisch verzorgingstehuis Beschut wonen o De Vlier De Kade o De Hink o De Stap o De Sprong Aanbod voor familie o Psycho-educatie o Gezinsbegeleiding In de kijker: Arbeidstraject De Hink Stap Sprong: 1. De Hink = Semi-industrieel atelier, men krijgt geen onkostenvergoeding Doelstellingen 1. Observatie 2. Oriëntatie 3. Evaluatie van de niet vaktechnische arbeidscapaciteiten en de sociale vaardigheden in een werkomgeving 4. Doorverwijzing naar: o Arbeidstraject (hink- stap- sprong) 2. De Stap = enclave-werking, interne jobdienst, men krijgt 1,5 onkostenvergoeding per dagdeel dat men werkt (1 dag heeft 4 dagdelen), betaald door het ziekenhuis. Doelstellingen 1. Realiseren van een arbeidsrehabilitatieproces 2. aanbieden van werk op maat 3. trainen van arbeidsattitudes (onderdeel van de Hink-Stap-Sprong ) 4. aanbieden van dagbesteding in arbeidscontext 5. doorverwijzing Aanbod van activiteiten: De activiteiten binnen De Stap hebben allemaal een arbeidskarakter. De activiteiten zijn erg gevarieerd: ½ vaste taken (wasserij, carwash, ), ½ taken op basis van vragen (schoolplaatsen schoonmaken, hagen scheren, ).

3 helpen binnen verschillende diensten van het ziekenhuis: restaurant, poetsdienst, afdelingen, verhuizen binnen het ziekenhuis, van patiënten wassalon carwash containerpark binnen het ziekenhuis folders/reclameblad bedelen zwerfvuil ophalen (er wordt meer en meer samengewerkt met de gemeente) koper versnijden groendienst aanmaakhout kappen 3. De Sprong = atelier buiten het psychiatrisch centrum, in het centrum van Zelzate gelegen Men krijgt 1,5 per dagdeel dat men werkt, maar in de nieuwe toekomstige werking (schakelwerking) zou het de bedoeling zijn om de betaling af te schaffen. In De Sprong werkt men met een gemengde groep: los van de patiënten, zijn er bijvoorbeeld ook mensen vanuit de VDAB aanwezig. Visie Werken is om verschillende redenen belangrijk voor personen. In het Centrum voor Arbeidszorg De Sprong' richten we ons op mensen die problemen ervaren in functie van arbeid. We proberen de toekomstige' werknemer te ondersteunen/ begeleiden in het uitbouwen van een professionele loopbaan. We trachten de medewerker een traject op maat aan te bieden zodat hij/zij op eigen tempo het traject kan afleggen of sturen. Aanbod van ateliers 1. Het Slakkenhuisje: sociaal restaurant waar de medewerkers iedere dag instaan voor de bereiding van dagschotels 2. De Kameleon: een koffiehuis 3. Fietsenatelier: we herstellen fietsen en verkopen tweedehandsfietsen 4. Schilderatelier: schilderwerken binnen het ziekenhuis en bij andere VZW's 5. Administratief atelier: administratie voor onze VZW en voor externe opdrachtgevers 6. Meubelrenovatie-atelier: opknappen van meubels naar de wensen van onze klanten 7. Semi-industrieel atelier: monteren, verpakken,... van verschillende werkjes 8. Tuinatelier: onderhouden van onze eigen tuin en de binnentuin van het Slakkenhuisje Knelpunt: Zeer divers activiteitenaanbod, met slechts 3 à 4 begeleiders waardoor er niet veel continuïteit is. Daarom denkt men er over om de werking te hervormen tot een schakelatelier vanuit het Sociaal restaurant. Bemerking: er blijft beweging, verandering in het aanbod PC Sint-Jan Baptist werkt ook samen met vzw Lichtpunt (een 150 tal mensen komen daar om hun voedselpakketten). VZW Lichtpunt is een organisatie ter ondersteuning van kansarme gezinnen die draait op een groep vrijwilligers. Het Centrum voor Arbeidszorg heeft momenteel ook een vacature voor een afdelingshoofd (solliciteren voor 13/2/15).

4 2. Goedkeuring en opvolging verslag 11 december 2014 Het verslag van 11 december 2014 wordt goedgekeurd. Wat betreft de lijst contactgegevens: er kwam weinig reactie op deze lijst. Afspraak: er bestaat een systeem om documenten met elkaar te delen. Gerda zal dit aan alle Oost-Vlaamse arbeidszorginitiatieven bezorgen en vragen om de persoonlijke gegevens in te vullen. Een ander alternatief is om de arbeidszorginitiatieven op te bellen om de ontbrekende gegevens te vragen. Wordt verder opgevolgd. Wat betreft Waar situeren arbeidsinitiatieven zich op de participatieladder? : Gerda verwerkte alle gekregen informatie in een document. Document: zie bijlage 1 3. Samenwerkingsprojecten ter versterking van de regionale of intersectorale arbeidszorgwerking budgetjaar Procedure De uiterste indiendatum is gewijzigd: men kan een project indienen tot en met 28 februari Opgelet: uitbreiding aard van projecten In 2015 kunnen naast de samenwerkingsprojecten ter versterking van de regionale arbeidszorgwerking eveneens projecten ter versterking van de intersectorale samenwerking (= arbeidszorginitiatieven uit verschillende sectoren) ingediend worden. Het is de deputatie die de projecten goedkeurt, dit na advies van de Stuurgroep Arbeidszorg. Het advies van de Stuurgroep gebeurt na indiening van de projecten bij het Provinciebestuur. Vooraleer een project ter versterking van de regionale arbeidszorgwerking ingediend wordt bij het Provinciebestuur, dient het besproken te zijn op het Regionaal Netwerk Arbeidszorg. Minstens twee arbeidszorginitiatieven moeten het project indienen het is niet onbelangrijk dat het project breed gedragen wordt. De Provincie zal kiezen voor inhoudelijk sterke projecten. Cateringkosten zullen niet meer gesubsidieerd worden Projectvoorstellen 2015 / aandachtspunten, bemerkingen / advies RNA Project 1 Samenwerking op het vlak van arbeidszorgmedewerkers: 1. Projectvoorstelling: zie bijlage 2 Situering: Arbeidszorginitiatieven hebben een gemeenschappelijk doel: arbeidszorgmedewerkers zoveel mogelijk op maat begeleiden. Doel: De kwaliteit en toegankelijkheid van het arbeidszorgaanbod vergroten voor deze arbeidszorgmedewerkers door na te gaan hoe men de begeleiding voor een arbeidszorgmedewerker kan delen.

5 Werkwijze: Een doelgroepoverstijgend concept uitwerken om arbeidszorgmedewerkers trajecten te laten lopen in verschillende arbeidszorgorganisaties, de arbeidszorgmedewerkers te delen, te laten proeven van de verschillende organisaties. Ook time-out medewerkers hierin opnemen, indien mogelijk. Vaststelling is dat dit spontaan niet lukt. Vraag Zijn er andere arbeidszorginitiatieven geïnteresseerd om dit project mee uit te werken? 2. Aandachtspunten / bemerkingen: Goedkeuring RIZIV en vrijstellingen RVA zullen in orde moeten gebracht worden. Best in een beperkte regio, mobiliteit zou een probleem kunnen zijn. Graag een financiële vergoeding voor alle partners in de voorbereiding (dit heeft een grotere slaagkans voor het project). In het projectvoorstel voldoende voorbereidingstijd voorzien om mogelijke knelpunten te inventariseren en oplossingen te zoeken. Nagaan of er al good practices zijn of waarom andere praktijkverhalen zijn misgelopen. Dit project biedt een mooie kans: het kan een alternatief zijn voor een 3 e DAZ en hoeft niet altijd op doorstroming gericht te zijn. Dit project heeft zeker een meerwaarde. 3. Afspraak: Iedereen neemt de vraag om in dit project in te stappen mee naar de eigen voorziening. Voor 15 februari 2015 aan Gerda laten weten of er interesse is voor dit project. 4. Advies RNA: Indien er voldoende interesse is van de arbeidszorginitiatieven wordt dit project als waardevol beschouwd. Een financiële vergoeding voor alle partners in de voorbereiding zou de slaagkans van het project vergroten. Het lijkt ons interessant om locaties delen te koppelen aan dit project. Project 2: Samenwerking op het vlak van opdrachten: 1. Projectvoorstelling: nagaan hoe we samen grote opdrachten kunnen aanpakken (semiindustriële opdrachten). 2. Aandachtspunten / bemerkingen: Er is een beperkt aanbod van semi-industrieel werk. In Zelzate werd in het verleden al samengewerkt met de Keiberg en Compagnie De Sporen. De Vierklaver werkte in het verleden goed samen met De Wroeter. Is een project nodig om samen te werken? Kijken naar good practices en daaruit leren? Er is vooral nood aan prospectie. 3. Advies RNA: Prospectie naar semi-industrieel werk wordt niet gesubsidieerd door de Provincie. Er wordt besloten niet verder op dit project in te gaan.

6 Project 3: Oprichten redactieraad website zodat deze actueel blijft en goed gekend als instrument voor een betere samenwerking tussen arbeidszorg, justitie en andere relevante partners. 1. Situering: Op het ontmoetingsmoment Arbeidszorg-Justitie op 4/11/14 stelden we een startversie voor van de website Uit evaluatie bleek o.a. dat: deze website zou regelmatig geactualiseerd moeten worden, want een verouderde website is niet bruikbaar. de website zou grondig moeten worden bekendgemaakt, anders wordt hij niet gebruikt. er is vraag om de website-gegevens uit te breiden naar provincie Oost- Vlaanderen. (en ook bekend te maken). de door de samenwerkingspartners geïnvesteerde tijd en onkosten moeten bij een vervolgproject ook kunnen worden vergoed, niet enkel deze van de projectmedewerker. 2. Aandachtspunten / bemerkingen: Dit is een project dat als project ter versterking van de intersectorale samenwerking ingediend kan worden. Er zijn al partners gekend die graag verder willen meewerken aan het project: Kringloopwinkel Brugse Poort en andere welzijnspartners. Men opteert om trimestrieel samen te komen. Een vergoeding voor het personeel van elke samenwerkingspartner vindt men ook noodzakelijk. De website wordt als verhelderend ervaren bij mensen die weinig tot niks van justitie afweten. Het is een goed instrument, het zou jammer zijn mocht dit wegvallen. Het belang van het blijvend bekend maken van de website. 3. Afspraak: Gerda voor 15 februari 2015 laten weten of er interesse is voor dit project. Ann werkt het projectvoorstel verder uit samen met geïnteresseerden. 4. Advies RNA: NB: een intersectoraal project moet geen advies krijgen van het RNA. Ann vond het wel belangrijk om dit project met het RNA te bespreken (cf. het project ontstond op dit RNA). Het project wordt als zeer waardevol beschouwd op het RNA. Andere suggestie: locaties delen Net zoals je arbeidszorgmedewerkers kan delen, kan je ook locaties delen. Aandachtspunten / bemerkingen: De Vierklaver heeft veel grond. Er is veel vraag naar buitenwerk. De Vierklaver is bereid zijn grond ter beschikking te stellen voor een groep doelgroep medewerkers met begeleiding. Het is voor hen echter niet mogelijk om naast de begeleiding van de eigen arbeidszorgmedewerkers ook de begeleiding te garanderen van arbeidszorgmedewerkers van andere arbeidszorginitiatieven. Eventueel willen zij wel bekijken om hun locatie te delen met andere arbeidszorginitiatieven. De Vierklaver werkte in het verleden al samen met Netelvuur. Netelvuur is een onderneming waarin de biologische teelt van aromatische planten gepaard gaat met de distillatie op het bedrijf zelf te Oostwinkel. Netelvuur is bereid om mee te werken.

7 Dienstencentrum Mozaïek kocht een nieuw pand in Gent. Ook zij stellen misschien in de toekomst lokalen ter beschikking Advies RNA: Het lijkt ons interessant om dit project te koppelen aan project Nieuws 4.1. Vanuit de stuurgroep, het PAOV Het aangepaste reglement arbeidszorg werd op 28 januari 2015 goedgekeurd. Er komt een infomoment over het aangepaste reglement Arbeidszorg 2015 op vrijdag 27 januari 2015 van 10u tot 12u (in het PAC). Zal o.a. aan bod komen: wijziging aanvraagformulier subsidiedossier, subsidiëring per begeleidingsmaand, Lidmaatschap Platform Arbeidszorg Oost-Vlaanderen (PAOV): Iedereen die zich betrokken voelt bij arbeidszorg kan het lidmaatschap bij het Platform aanvragen. Om als arbeidszorginitiatief erkend te worden door de Provincie, moet men voldoen aan de criteria van de Ronde Tafel Arbeidszorg. Er wordt nagedacht over het concept van de jaarlijkse vormingsdag. De stuurgroep onderzoekt ook hoe gebruikersinteractie kan georganiseerd en gefaciliteerd worden Vanuit de RTA (Ronde Tafel Arbeidszorg) Actuele onderwerpen: BIU of beroepsinschakelingsuitkering Voorstel criteria arbeidszorg, trede 3 Beleidsnota s worden bekeken. Is duidelijk: activeringstrajecten zullen worden uitgewerkt binnen de huidige budgettaire mogelijkheden. Planning 2015: - Het warm houden van de uitvoering van trede 3 - Het statuut van de arbeidszorgmedewerker (momenteel is er nog geen statuut) - Een evenement organiseren: voor het beleid is het niet duidelijk wat arbeidszorg is, dit tastbaar maken: o.a. politici mobiliseren (een busrit naar verschillende initiatieven) Vanuit GTB Afspraak: wat betreft de BIU (Beroepsinschakelingsuitkering): - Welmoed zal meer info hierover mailen naar Ann zodra er nieuws is. - Deze informatie zal dan mee verspreidt worden met het verslag. - Ondertussen kan iedereen met vragen over de Beroepsinschakelingsuitkering bellen of mailen naar GTB of naar HINT Oost-Vlaanderen info@hintoostvlaanderen.be! GTB heeft aan dat ze het 1 ste project (samenwerking op vlak van arbeidszorgmedewerkers) heel belangrijk vinden. GTB ondervindt de nood aan een duidelijk overzicht van aanbod/arbeidszorginitiatief. Dit kan ook vermijden dat cliënten in een gat vallen. Voorstel: vb. er is op een werkplaats een evaluatie kan iedereen die met die persoon werkt (ook van andere werkplaatsen) aanwezig zijn? Er werd besloten om dit item verder op te nemen op een volgend RNA.

8 5. Nieuws uit de arbeidszorginitiatieven Arbeidscentrum De Keiberg / Arbeidszorgcentrum Oostkade / Arbeidszorginitiatief Broeder Ebergiste / Ateljee Er is een goede samenwerking met de Loods (Sociale Werkplaats). Sommige opdrachten worden samen gedaan. Thema voor een volgend overleg: hoe probeer je stopzetting te vermijden? Hoeveel mensen worden er stopgezet of verdwijnen uit de arbeidszorgwerking? Buurtdiensten Gent Noord Compagnie De Sporen De Vierklaver / Den Dries / Dienstencentrum Mozaïek Er wordt op kleinschalige basis samengewerkt met De Keiberg: op werkbezoek geweest met arbeidszorgmedewerkers naar De Keiberg. Jan Verbeeck doet een warme oproep naar nieuwe kandidaten voor de werkgroep vorming. Afspraak: Jan zet de nodige informatie hierover op mail en bezorgt deze aan Ann. Dienstverleningscentrum De Triangel / En Passant / Hand in Hand (De Moester) De intakeprocedure van de Moester is veranderd om de begeleiding te verbeteren. Vooraleer men overgaat tot intake, moet men eerst digitaal een aanmeldingsformulier invullen. Hierdoor is er wel een langere wachttijd (1 maand). Ook werd een hervorming in de keuken uitgevoerd na werkbezoek aan Ateljee: doel is mensen beter voorbereiden op werken in een sociaal restaurant. Een uitbreiding van het houtatelier (verdubbeling) wordt voorbereid. Home Thaleia Kompas vzw / De Heide Kringloopwinkel Brugse Poort Kringwinkel Meetjesland / Pro Natura vzw / Ryhove / Sociale werkplaats De Sleutel / Ingestapt in Flexibel aanbod meerderjarigen (FAM) Ingestapt in Flexibel aanbod meerderjarigen (FAM) Half februari komt Wendy Neyrinck terug als personeelsverantwoordelijke.

9 Vzw Oranje - Meetjesland Korte voorstelling aanbod want nieuw in het RNA: VAPH voorziening, Begeleid Werken, zorg binnen groene zorg, samenwerking met Justitiehuis Gent, Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH), (FAM) Prijsbepaling semi-industrieel werk: open mind of elk voor zich? Hoe prijs zetten? Is er gezamenlijke afstemming mogelijk? Welke criteria worden gehanteerd? Dit punt zal op het volgend RNA opgenomen worden. 6. Studiedag Provincie over Europese Fondsen voor sociale tewerkstelling en doorstroming: 2 april (onder voorbehoud) Er wordt een studiedag georganiseerd door de directie Welzijn en de directie Economie. Verschillende Europese fondsen en good practices die interessant zijn voor onze sector, zullen voorgesteld worden. De namiddag gaat over doorstroming bij arbeidszorg. Er worden een aantal projecten voorgesteld. Gerda bezorgt ons nog de uitnodiging hiervoor (datum studiedag: voorlopig 2 april, inhoud studiedag). 7. Agenderen op een volgend RNA Flexibel aanbod meerderjarigen (FAM) Vanuit GTB: er is op een werkplaats een evaluatie kan iedereen die met die persoon werkt (ook van andere werkplaatsen) aanwezig zijn op die evaluatie? Vanuit Ateljee: Hoe probeer je stopzetting te vermijden? Hoeveel mensen worden er stopgezet of verdwijnen uit de arbeidszorgwerking? Vanuit Oranje: prijsbepaling semi-industrieel werk: open mind of elk voor zich? 8. Afscheid Gerda heeft met pijn in het hart besloten om niet langer voor de Provincie Oost-Vlaanderen te werken. Ze zal nog op post zijn tot en met 28 februari Er is nog geen duidelijkheid over de vervanging van Gerda. 9. Volgende RNA s Donderdag 28 mei 2015 in GTB (VAC Koningin Maria-Hendrikaplein 70 bus 63 Gent) (plan A) of in Guislain (Compagnie de Sporen, plan B) Donderdag 22 oktober 2015 in DC Mozaïek

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND Welz ijnso ve rleg Regio Gent v z w ( W R G ) WRG vzw Martelaarslaan 204B 9000 GENT 09 225 91 33 info@wrg.be www.wrg.be Bank: BE66 8804 1724 5143 Ondernemingsnummer: 418.092.962 REGIONL NETWERK RBEIDSZORG

Nadere informatie

Ledenlijst Algemene Vergadering Platform Arbeidszorg Oost-Vlaanderen (PAOV) In 2014 gesubsidieerde arbeidszorginitiatieven

Ledenlijst Algemene Vergadering Platform Arbeidszorg Oost-Vlaanderen (PAOV) In 2014 gesubsidieerde arbeidszorginitiatieven Ledenlijst Algemene Vergadering 14.10.2014 Platform Arbeidszorg Oost-Vlaanderen (PAOV) In 2014 gesubsidieerde arbeidszorginitiatieven 1. Ateljee 2. Beschut Wonen Waasland, arbeidszorgwerking Werk.Saam

Nadere informatie

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT MEETJESLAND

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT MEETJESLAND W e l z i j n s o v e r l e g Re g i o G e n t v z w ( W R G ) Kasteellaan 479 bus 101 9000 GENT 09 225 91 33 info@wrg.be www.wrg.be Bank: BE66 8804 1724 5143 Ondernemingsnummer: 418.092.962 REGIONAAL

Nadere informatie

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND erslag 21 februari 2013 Organisatie Aanwezigheid Afgevaardigde Arbeidscentrum De Keiberg Ann De Backer Arbeidszorginitiatief Broeder Ebergiste Elly an den

Nadere informatie

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND Verslag 15 mei 2014 (Kringwinkel Meetjesland - Eeklo) Organisatie Aanwezigheid Afgevaardigde Arbeidscentrum De Keiberg A Ann De Backer Arbeidszorgcentrum

Nadere informatie

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND erslag 30 mei 2013 (Lemberge) Organisatie Aanwezigheid Afgevaardigde Arbeidscentrum De Keiberg Ann De Backer Arbeidszorginitiatief Broeder Ebergiste Elly

Nadere informatie

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT - MEETJESLAND erslag 6 februari 2014 (Gent) Organisatie Aanwezigheid Afgevaardigde Arbeidscentrum De Keiberg Ann De Backer Arbeidszorginitiatief Broeder Ebergiste Elly

Nadere informatie

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT MEETJESLAND

REGIONAAL NETWERK ARBEIDSZORG GENT MEETJESLAND W e l z i j n s o v e r l e g R e g i o G e n t v z w ( W R G ) Kasteellaan 479 bus 101 9000 GENT 09 225 91 33 info@wrg.be www.wrg.be Bank: BE66 8804 1724 5143 Ondernemingsnummer: 418.092.962 REGIONAAL

Nadere informatie

ADVIES BETREFFENDE DE PROVINCIALE GTB- DIENSTVERLENING IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG periode 1 januari december 2012

ADVIES BETREFFENDE DE PROVINCIALE GTB- DIENSTVERLENING IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG periode 1 januari december 2012 ADVIES BETREFFENDE DE PROVINCIALE GTB- DIENSTVERLENING IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG periode 1 januari 2012 31 december 2012 1 ALGEMENE BEPALINGEN Het Platform Arbeidszorg Oost-Vlaanderen met zetel W. Wilsonplein

Nadere informatie

Verslag van de vergadering

Verslag van de vergadering directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie vergadering van 14 februari 2012 Verslag van de vergadering kenmerk betreft Algemene Vergadering

Nadere informatie

Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal beleid een haalbare kaart?

Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal beleid een haalbare kaart? Platform Zelfzorg Oost-Vlaanderen Martelaarslaan 204b 9000 Gent tel. 09 225 91 33 - fax 09 233 35 89 plazzo@telenet.be http://users.telenet.be/plazzo Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal

Nadere informatie

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 Bijlage 10: Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 BEPALINGLEN AAN HET PROVINCIEBESTUUR INZAKE DE PROVINCIALE OPDRACHT VAN GTB IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG Bepaling 1

Nadere informatie

STUDIEDAG IN SAMENSPRAAK PROJECT DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN DIENSTEN GEZINSZORG PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

STUDIEDAG IN SAMENSPRAAK PROJECT DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN DIENSTEN GEZINSZORG PROVINCIE OOST-VLAANDEREN STUDIEDAG IN SAMENSPRAAK PROJECT DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN DIENSTEN GEZINSZORG PROVINCIE OOST-VLAANDEREN 5 maart 2015 DE DEINING - 1 05/03/2015 DE DEINING - 2 WAT? De Deining is een ontwikkeling van Netwerk

Nadere informatie

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N Heel wat personen krijgen niet altijd de mogelijkheid om te participeren aan de verschillende

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft BESCHERMDE TEWERKSTELLING EN OPLEIDING 2003 ARBEIDSZORG (61/02c/wvl-kh-am/03018) De Provincieraad, Gelet op de artikelen 65 en 85 van de provinciewet

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot erkenning en subsidiëring arbeidszorginitiatieven

Reglement met betrekking tot erkenning en subsidiëring arbeidszorginitiatieven directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie Reglement met betrekking tot erkenning en subsidiëring arbeidszorginitiatieven Hoofdstuk I Begrippenkader

Nadere informatie

Omgerekend staan de volgende verplichtingen ten aanzien van de volgende subsidiebedragen:

Omgerekend staan de volgende verplichtingen ten aanzien van de volgende subsidiebedragen: Toelichting bij provinciale subsidies aan arbeidszorginitiatieven in Vlaams-Brabant BIJLAGE 1. Voorwaarden met betrekking de niet-categoriale werking De provinciale subsidies kunnen aangevraagd worden

Nadere informatie

Toepassing reglement Arbeidszorg van 29 september 2009 aangepast op 5 december 2012 Evaluatie resultaten

Toepassing reglement Arbeidszorg van 29 september 2009 aangepast op 5 december 2012 Evaluatie resultaten Bijlage bij provincieraadsbesluit aanpassing reglement arbeidszorg Toepassing reglement Arbeidszorg van 29 september 29 aangepast op 5 december 212 Evaluatie resultaten INHOUDSTAFEL Toepassing reglement

Nadere informatie

Hoe kan een lokaal bestuur samenwerken met Beschutte en Sociale Werkplaatsen? - Chantal Swerts -

Hoe kan een lokaal bestuur samenwerken met Beschutte en Sociale Werkplaatsen? - Chantal Swerts - Hoe kan een lokaal bestuur samenwerken met Beschutte en Sociale Werkplaatsen? - Chantal Swerts - Beschutte werkplaatsen Sociale werkplaatsen Andere partners voor het lokale bestuur: Collectieve invoegafdeling

Nadere informatie

Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg'

Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg' Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg' Voorstel vanuit de Ronde Tafel Arbeidszorg 1 Achtergrond Het decreet 'Werk- en zorgtrajecten' van 23 april 2014 wil een structureel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1204964 Provincieraadsbesluit betreft Sociale tewerkstelling - Arbeidszorg Aanpassing

Nadere informatie

Registratie arbeidszorg

Registratie arbeidszorg Registratie arbeidszorg 2010-2014 Redactie: Marc Boons, Jo Bellens Toelichting Dit rapport bevat de belangrijkste bevindingen van de cijfers uit het registratiesysteem dat de Ronde Tafel Arbeidszorg heeft

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1407224 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sociale tewerkstelling - Arbeidszorg

Nadere informatie

Nieuw arbeidscentrum voor psychiatrisch ziekenhuis. 10 jaar succesvolle arbeidstherapie in Sint-Truiden Pag. 18

Nieuw arbeidscentrum voor psychiatrisch ziekenhuis. 10 jaar succesvolle arbeidstherapie in Sint-Truiden Pag. 18 Limburg Nieuw arbeidscentrum voor psychiatrisch ziekenhuis 18-11-2011 Pag. 18 Het psychiatrisch centrum Asster in Sint-Truiden neemt een gloednieuw arbeidscentrum in gebruik. "Arbeid zou er voor moeten

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER. initiatieven Beschut Wonen Oost - Vlaanderen

AANMELDINGSFORMULIER. initiatieven Beschut Wonen Oost - Vlaanderen AANMELDINGSFORMULIER 24/02/2012 initiatieven Beschut Wonen Oost - Vlaanderen Dit formulier is bedoeld om een aanvraag te doen voor één of meerdere initiatieven beschut wonen binnen de provincie Oost-Vlaanderen.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1407224 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Sociale tewerkstelling

Nadere informatie

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 Basis = participatieladder Kader: Trede 5 = maatwerkdecreet Trede 3 en 4= decreet Werk- en zorgtrajecten Trede

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: Geestelijke Gezondheidszorg (residentieel) Spreker: Koen Lefevre (Psychiatrisch Centrum Sint-Jan) Geestelijke gezondheidszorg (GGZ): 6 officiële voorzieningensoorten Psychiatrische

Nadere informatie

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Binnen en buiten met aandacht

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 30 april 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/2 Welzijn, Arbeidszorg. Reglement impulssubsidie

Nadere informatie

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten Decreet werk- en zorgtrajecten Decreet houdende de werk- en zorgtrajecten Op 25 april 2014 bekrachtigd door de Vlaamse Regering Vlaams regeerakkoord 2014-2019:

Nadere informatie

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak Maatwerk en W² 2 decreten in de maak 3 2 decreten in de maak Maatwerk: voorontwerp decreet goedgekeurd door de Vlaamse regering W²: werkdocument: wordt binnenkort voorgelegd op de Vlaamse regering wordt

Nadere informatie

De West-Vlaamse Arbeidszorgmedewerker in beeld. Rapport Steunpunt Arbeidszorg betreffende het werkingsjaar 2012

De West-Vlaamse Arbeidszorgmedewerker in beeld. Rapport Steunpunt Arbeidszorg betreffende het werkingsjaar 2012 De West-Vlaamse Arbeidszorgmedewerker in beeld Rapport Steunpunt Arbeidszorg betreffende het werkingsjaar 2012 Inhoud 1. Registratiesysteem en gegevensverzameling... 3 1.1 Waarom een Vlaams registratiesysteem?...

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

- De doelgroep wordt omschreven als zijnde werkzoekenden die geconfronteerd worden met een niet arbeidsmarktgerelateerde problematiek.

- De doelgroep wordt omschreven als zijnde werkzoekenden die geconfronteerd worden met een niet arbeidsmarktgerelateerde problematiek. 1 SST Nota betreffende invulling meerbanenplan arbeidszorg en trajecten. 1. Algemene visie arbeidszorg SST SST is de koepel voor sociale werkplaatsen en Arbeidszorginitiatieven in Vlaanderen en staat voor

Nadere informatie

Doorstroomreglement UITBOUW VAN EEN DUURZAAM AANBOD AAN DOORSTROOMSTAGEPLAATSEN - pr 24 oktober 2018 van kracht: 1 januari 2019

Doorstroomreglement UITBOUW VAN EEN DUURZAAM AANBOD AAN DOORSTROOMSTAGEPLAATSEN - pr 24 oktober 2018 van kracht: 1 januari 2019 Doorstroomreglement UITBOUW VAN EEN DUURZAAM AANBOD AAN DOORSTROOMSTAGEPLAATSEN - pr 24 oktober 2018 van kracht: 1 januari 2019 Werkplekleren als sleutel tot werk voor personen met een grote afstand tot

Nadere informatie

Verleden, heden en toekomst van W²-trajecten (werk/welzijn)

Verleden, heden en toekomst van W²-trajecten (werk/welzijn) WELKOM Verleden, heden en toekomst van W²-trajecten (werk/welzijn) VERLEDEN - Van ATB naar GTB. - Arbeidstrajectbegeleiding van werkzoekende met een arbeidsbeperking. - Van VAPH en projectsubsidie naar

Nadere informatie

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Ontstaan Doorheen de jaren een stijging van het aantal aanmeldingen van personen met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Lokaal toewijzingsreglement voor de sociale huurwoningen op het grondgebied van de Stad Gent

Lokaal toewijzingsreglement voor de sociale huurwoningen op het grondgebied van de Stad Gent Lokaal toewijzingsreglement voor de sociale huurwoningen op het grondgebied van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 juni 2014 Gewijzigd in de gemeenteraad van 24 november 2014 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Arbeidsmatige Activiteiten: quoi?

Arbeidsmatige Activiteiten: quoi? Provinciale netwerkdag Sociale Economie Arbeidsmatige Activiteiten: quoi? Leuven 18 oktober 2018 Overzicht Context AMA: Wat en voor wie? Begeleiding Brussel Werkpost Overeenkomst Subsidie en timing Wijziging

Nadere informatie

Samenwerking Justitie Arbeidszorg: kringloopwinkel Brugse Poort

Samenwerking Justitie Arbeidszorg: kringloopwinkel Brugse Poort Samenwerking Justitie Arbeidszorg: kringloopwinkel Brugse Poort Naar aanleiding van een aantal evoluties die wij binnen de werking van onze vzw een open plaats, departement kringloopwinkel Brugse poort

Nadere informatie

ONTWERP Aanvraagdossier 2007 provinciale subsidiëring ziektegebonden groepen

ONTWERP Aanvraagdossier 2007 provinciale subsidiëring ziektegebonden groepen ONTWERP Aanvraagdossier 2007 provinciale subsidiëring ziektegebonden groepen * = verplicht in te vullen; zonder * = enkel in te vullen indien van toepassing. 1. Identiteit van de aanvrager Naam organisatie

Nadere informatie

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg.

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. 216 WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of. Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid?

Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of. Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid? Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid? Kan je wat hulp gebruiken om onder de mensen te komen? Zoek je naar manieren

Nadere informatie

Naam organisatie: Ondernemingsnummer : Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Website:

Naam organisatie: Ondernemingsnummer : Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Website: REGLEMENT VOOR SUBSIDIËRING VAN ACTIVITEITEN BINNEN DE GEMEENTE ZWEVEGEM MET BETREKKING OP INFORMATIEVERSTREKKING, SENSIBILISATIE EN VERSTERKING VAN SAMENWERKING MET HET ZUIDEN. Naam organisatie: Ondernemingsnummer

Nadere informatie

Engagementsverklaring voor basis- en secundair onderwijs

Engagementsverklaring voor basis- en secundair onderwijs SCHOOLPROJECT - KAAP Engagementsverklaring voor basis- en secundair onderwijs 1. Achtergrond en doelstelling van Kaap Situering Doelstelling Missie Onderwijsnetwerk Naast het algemene NT2-aanbod is er

Nadere informatie

Welkom op de dagkliniek!

Welkom op de dagkliniek! Welkom op de dagkliniek! Ligarsa 1 Forensische Psychiatrie Ligarsa Versie 1.0 1 maart 2018 Welkom op Ligarsa. Onze dagkliniek maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist te Zelzate. Zoals

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Koolmijnlaan 31/3-4, 3580 BERINGEN tel: 011 45 66 15 fax: 011 43 22 72 E-mail: info@pwaberingen.be website: www.pwaberingen.be Laatste versie:

Nadere informatie

Samenwerkingsprotocol provinciale hulpverlening partnergeweld met de Mee-ander 1

Samenwerkingsprotocol provinciale hulpverlening partnergeweld met de Mee-ander 1 Samenwerkingsprotocol inzake partnergeweld tussen Provinciebestuur en Thuisbegeleidingsdienst De Mee-ander Tussen enerzijds: Thuisbegeleidingsdienst De Mee-ander, Gasthuisstraat 19, 9500 Geraardsbergen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Ervaringsdeskundige SWOT rond werk en welzijn

Ervaringsdeskundige SWOT rond werk en welzijn Ervaringsdeskundige SWOT rond werk en welzijn Ervaringsdeskundigheid ervaringen: vanuit eigen beleving Deskundigheid: niet het individuele verhaal is belangrijk, wel de gemeenschappelijke conclusies Hoe

Nadere informatie

Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen:

Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen: Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen: een stand van zaken. Ben Kwanten KOPP-Vlaanderen Zesde Vlaams Geestelijk Gezondheidscongres

Nadere informatie

Handleiding Mijn Loopbaan voor partners voor registratie van de begeleiding van personen met een arbeidsbeperking

Handleiding Mijn Loopbaan voor partners voor registratie van de begeleiding van personen met een arbeidsbeperking Handleiding Mijn Loopbaan voor partners voor registratie van de begeleiding van personen met een arbeidsbeperking Deze handleiding is bestemd voor de externe partners van de VDAB die personen met een (vermoeden

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Encarga 3 1 Encarga 3 Welkom op Encarga 3. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat je een interneringsmaatregel

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. COÖRDINATOR (m/v)

INFORMATIEPAKKET. COÖRDINATOR (m/v) INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR (m/v) FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een sociale werkplaats als een lokaal diensteneconomiebedrijf (LDE) binnen Waregem. Beide bedrijven, actief binnen de sociale

Nadere informatie

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN Activering Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN Dagactiviteitencentrum Kameleon re-actief

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. Spelotheek Dobbeltje.

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. Spelotheek Dobbeltje. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN Activering Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN Dagactiviteitencentrum Kameleon re-actief

Nadere informatie

VR DOC.0263/1BIS

VR DOC.0263/1BIS VR 2019 0103 DOC.0263/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit

Nadere informatie

Verslag van de vergadering

Verslag van de vergadering directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking vergadering van 14 juni 2012 Verslag van de vergadering aanwezige ambtenaren : G. Huygebaert, N. Van Havere, F. Meyfroodt; W. Blondeel,

Nadere informatie

WERKBEGELEIDER FIETSATELIER en KLUSTER

WERKBEGELEIDER FIETSATELIER en KLUSTER INFORMATIEPAKKET WERKBEGELEIDER FIETSATELIER en KLUSTER FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf (LDE) binnen Waregem. Beide bedrijven, actief

Nadere informatie

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 649 van SABINE VERMEULEN datum: 14 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling

Nadere informatie

Vlaams Gecoördineerd Vrijwilligersbeleid. Ledendag 2016

Vlaams Gecoördineerd Vrijwilligersbeleid. Ledendag 2016 Vlaams Gecoördineerd Vrijwilligersbeleid Ledendag 2016 Grote lijnen conceptnota Eerste ontwerp: februari 2016 Principiële goedkeuring Vlaamse Regering juli 2016 Actieplan Strategische Opties Actieplan

Nadere informatie

ERGOTHERAPIE BIJ ROUW EN PALLIATIEVE ZORG

ERGOTHERAPIE BIJ ROUW EN PALLIATIEVE ZORG Driedaagse vormingsreeks c Sterk in mijn functie als ergotherapeut in de STUDIEDAG ouderenzorg ERGOTHERAPIE of de geestelijke gezondheidszorg BIJ ROUW EN PALLIATIEVE ZORG 27 NOVEMBER 2014 De Kronkels-studiedag

Nadere informatie

werksessie: verborgen ISB- congres 20 maart 2013

werksessie: verborgen ISB- congres 20 maart 2013 werksessie: verborgen armoede ISB- congres 20 maart 2013 Typ hier Wat de titel Samenlevingsopbouw Oost- Vlaanderen Grondrechtenboom Meetjesland Cultuur, sport en vrije tijd Drempels Aanpak in 3 plattelandsgemeenten

Nadere informatie

Wat brengen we jullie vandaag:

Wat brengen we jullie vandaag: WIN² 1 Wat brengen we jullie vandaag: Wat is Win² Doelstellingen Visie en kader Cijfers Evoluties De Stuurgroep: Samenstelling Doelstellingen Acties en uitdagingen Vraagstelling en wat kunnen wij leren

Nadere informatie

Werk voor iedereen SUBSIDIEWIJZER SOCIALE ECONOMIE

Werk voor iedereen SUBSIDIEWIJZER SOCIALE ECONOMIE Werk voor iedereen SUBSIDIEWIJZER SOCIALE ECONOMIE WERK VOOR IEDEREEN VOORWOORD Sociale economie betekent veel meer dan enkel kansengroepen aan het werk zetten. Het is een manier om onze economie mens-,

Nadere informatie

SCHOOLPROJECT - KAAP Reglement voor basisscholen

SCHOOLPROJECT - KAAP Reglement voor basisscholen 1. Achtergrond en doelstelling van Kaap SCHOOLPROJECT - KAAP Reglement voor basisscholen Situering Doelstelling Missie Onderwijsbeleid Naast het algemene NT2-aanbod is er nood aan een aanbod op maat van

Nadere informatie

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Info avond SEL Waasland 24 mei 2012 Sint-Niklaas Stefaan Baeten Directeur psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus Historische context

Nadere informatie

Voorbereiding rondetafel Zelfs de hulpverlening verdringt de zwaksten 20/6/2017

Voorbereiding rondetafel Zelfs de hulpverlening verdringt de zwaksten 20/6/2017 Voorbereiding rondetafel Zelfs de hulpverlening verdringt de zwaksten 20/6/2017 Ter opvolging van de Signalenbundel 2016 van het Lokaal Welzijnsbeleid Gent wordt deze rondetafel georganiseerd. De bedoeling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft BESCHERMDE TEWERKSTELLING EN OPLEIDING (61/02c/wvl/01031) De Provincieraad, Gelet op de artikelen 65 en 85 van de provinciewet ; Gelet op de

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK

SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK 1. BEVRAGING Behoefte onderzoek 'Sociale Economie' In 2014 mochten we van de Vlaamse regering een goedkeuring krijgen betreffende de 'regierol ter stimulering van de

Nadere informatie

Op zaterdag 21 mei organiseerde Plazzo een Trefdag Zelfzorg rond het thema vernieuwen en verjongen van je vereniging.

Op zaterdag 21 mei organiseerde Plazzo een Trefdag Zelfzorg rond het thema vernieuwen en verjongen van je vereniging. PLAZZO VANDAAG Platform Zelfzorg Oost-Vlaanderen (Plazzo) is een samenwerkingsverband dat werkt rond zelfzorg en gebruikersparticipatie in Oost-Vlaanderen. Plazzo versterkt zelfzorggroepen, valoriseert

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Encarga 2 1 Encarga 2 Welkom op Encarga 2. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan- Baptist te Zelzate. We bieden psychiatrische zorg aan personen die

Nadere informatie

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering TEAM ACTIVERING Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer Team Activering WIE ZIJN WIJ? Het Team Activering van VZW Hestia ( Alexianen Zorggroep Tienen) is al sinds 1994 actief

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN

SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN Naam organisatie: Ondernemingsnummer: Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Fax: E mail: Website: Rekeningnummer

Nadere informatie

Projectfiche. Binnen de perken van het jaarlijks goedgekeurde begrotingskrediet wordt een doorstroomtraject opgestart in een van de volgende gevallen:

Projectfiche. Binnen de perken van het jaarlijks goedgekeurde begrotingskrediet wordt een doorstroomtraject opgestart in een van de volgende gevallen: OP ESF 2014 2020 Projectfiche Oproep 432 Doorstroom Sociale Economie ESF Oproep 432 - Doorstroom Sociale Economie Situering o Looptijd projecten: - 1 juni 2018 31 december 2020 De doorstroombegeleiding

Nadere informatie

Elektronische nieuwsbrief 14 februari 2008 Jaargang 4 - nummer 1

Elektronische nieuwsbrief 14 februari 2008 Jaargang 4 - nummer 1 Elektronische nieuwsbrief 14 februari 2008 Jaargang 4 - nummer 1 Deze nieuwsbrief is een initiatief van de Vlaamse overheid, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Afdeling Welzijn en Samenleving.

Nadere informatie

Engagementsverklaring voor basis- en secundair onderwijs

Engagementsverklaring voor basis- en secundair onderwijs SCHOOLPROJECT - KAAP Engagementsverklaring voor basis- en secundair onderwijs 1. Achtergrond en doelstelling van Kaap Situering Doelstelling Missie Onderwijsnetwerk Naast het algemene NT2-aanbod is er

Nadere informatie

EEN OVERZICHT VAN 5 JAAR WERKERVARINGSPLAATSEN IN DE SOCIAL PROFIT

EEN OVERZICHT VAN 5 JAAR WERKERVARINGSPLAATSEN IN DE SOCIAL PROFIT EEN OVERZICHT VAN 5 JAAR WERKERVARINGSPLAATSEN IN DE SOCIAL PROFIT PERIODE 211-21 december 21 - Noerens Veerle 1. INLEIDING In het Vlaams Intersectoraal Akkoord voor de social profit verbinden de sociale

Nadere informatie

Wanneer? Wie? Contactpersoon

Wanneer? Wie? Contactpersoon Doelstellingen armoedeforum Het biedt een overlegplatform aan partners die werken rond armoede. Het coördineert de verschillende verenigingen en diensten die aan armoedebestrijding werken. Het vormt een

Nadere informatie

OCMW Overleg. Verslag van de vergadering van 18 oktober 2005

OCMW Overleg. Verslag van de vergadering van 18 oktober 2005 Welzijnsoverleg Regio Gent vzw (WRG) Martelaarslaan 204B ι 9000 Gent ι tel. 09 225 91 33 ι fax 09 233 35 89 ι info@wrg.be ι www.wrg.be WRG/WG/OCMW/V04-1207-adm OCMW Overleg Verslag van de vergadering van

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR. Werkplus lokale diensteneconomie

INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR. Werkplus lokale diensteneconomie INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR Werkplus lokale diensteneconomie FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf (LDE) binnen Waregem. Beide bedrijven,

Nadere informatie

VERSLAG REGIONAAL OVERLEG GEHANDICAPTEN 19/09/2005

VERSLAG REGIONAAL OVERLEG GEHANDICAPTEN 19/09/2005 Welzijnsoverleg Regio Gent vzw (WRG) Martelaarslaan 204B ι 9000 Gent ι tel. 09 225 91 33 ι fax 09 233 35 89 ι info@wrg.be ι www.wrg.be WRG/WG/Handicap/V05-0919-kdv Aanwezigen: VERSLAG REGIONAAL OVERLEG

Nadere informatie

Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening Meetjesland. Voor personen met een (vermoeden van) handicap

Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening Meetjesland. Voor personen met een (vermoeden van) handicap Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening Meetjesland Voor personen met een (vermoeden van) handicap 2 Kerngedachte RTH Handicapspecifieke ondersteuning waar nodig, inschakelen van regulier en natuurlijk

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! PVT Esperanza 2 1 PVT Esperanza 2 Welkom op Esperanza 2. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint- Jan-Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat er

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Encarga 1 1 Encarga 1 Welkom op Encarga 1. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat je een interneringsmaatregel

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Amplia 1 Amplia Welkom op Amplia. In deze brochure kan je kennismaken met onze afdeling. Hij werd gemaakt samen met de bewoners van Amplia. We hopen dat hij een antwoord geeft

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Levanta 1 Levanta Welkom op Levanta. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan- Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat je een interneringsmaatregel

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Vita Verslavingszorg 1 Afdeling Vita Verslavingszorg Versie 1.2 16 oktober 2018 Welkom op Vita Verslavingszorg. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist

Nadere informatie

WERKBEGELEIDER KLUSTER (GROENPLOEG)

WERKBEGELEIDER KLUSTER (GROENPLOEG) FUNCTIEPROFIEL WERKBEGELEIDER KLUSTER (GROENPLOEG) FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf binnen Waregem. Beide bedrijven, actief binnen

Nadere informatie

Overzicht. 1. Wat is Slaatje Praatje? 2. Gezondheidspromotie 3. Samenwerking en middelen

Overzicht. 1. Wat is Slaatje Praatje? 2. Gezondheidspromotie 3. Samenwerking en middelen PRAKTIJKVOORBEELD 4 Overzicht 1. Wat is Slaatje Praatje? 2. Gezondheidspromotie 3. Samenwerking en middelen Wat is Slaatje Praatje? Samenwerkingsverband tussen de OCMW s van Berlare, Laarne, Wichelen,

Nadere informatie