Word of mouth in telecom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Word of mouth in telecom"

Transcriptie

1 Word of mouth in telecom Alles wat telecom marketeers moeten weten over member-get-member marketing Amsterdam

2 Alles wat telecom marketeers moeten weten over member-get-member marketing

3 INHOUD Inleiding Hoofdstuk 1: Waarom referral marketing? Hoofdstuk 2: Zo doet Ben het Hoofdstuk 3: In 5 stappen naar een succesvol member-get-member programma Waar wacht je nog op? Legal en compliance?

4 Inleiding De telecomsector is altijd enorm competitief geweest, denk bijvoorbeeld aan de tarief oorlogen en data deals. De digitale transformatie heeft deze strijd alleen maar verhevigd; consumenten zijn tegenwoordig continu connected en verwachten van merken dat ze over alle digitale kanalen met ze communiceren. Onderzoek toont zelfs aan dat 51 procent van de consumenten aangeeft dat ze meer loyaal worden aan een telecombedrijf als ze hier goede ervaringen mee hebben. Op marketinggebied hebben telecomaanbieders, naast prijs en abonnementsvormen, weinig om zich mee te onderscheiden. Focus op service en de manier van klanten benaderen kunnen daarom een groot verschil maken. De meeste aanbieders maken al gebruik van bannering, retargeting, pre-rolls en andere bekende marketingmethoden. De kansen op het gebied van referral marketing zijn echter nog niet bij alle telecomaanbieders bekend. Referral marketing is een gestructureerde manier om tevreden klanten en andere goede contacten te activeren als jouw ambassadeurs. Door hen gericht te informeren, promoten en belonen, is de kans groter dat zij daadwerkelijk een goed woordje doen over jou als leverancier en je producten en diensten, oftewel mondtot-mond reclame. Een goed member-get-member programma is niet een eenmalige mailing, maar bestaat uit een strategie waarbij gebruik wordt gemaakt van campagnes, meerdere touchpoints en allerhande tools. Denk bijvoorbeeld ook aan fysieke kaartjes. In dit whitepaper lees je alles wat je als telecomaanbieder over referral marketing moet weten. We behandelen de facts en figures, beschrijven de successen die Ben hiermee behaalt en geven in een stappenplan weer over wat er komt kijken bij het opzetten van een member-get-member programma.

5 Hoofdstuk 1 Waarom referral marketing?

6 Hoofdstuk 1 - Waarom referral marketing? De manier waarop consumenten producten en diensten aanschaffen is de afgelopen vijf jaar fundamenteel veranderd. De grootste verandering is dat consumenten steeds vaker informatie inwinnen bij authentieke en vertrouwde bronnen voordat ze een aankoop doen. Het is algemeen bekend dat mond-tot-mond reclame of referral marketing de methode is met de laagste kosten en de meeste naamsbekendheid, nieuwe leads en sales. Dit is in het geval van B2B zo, maar ook bij consumentenmerken en e-commerce bedrijven. Volgens de Word of Mouth Association (WOMMA) is de waarde van mond-tot-mond-reclame vijf tot meer dan honderd keer zo hoog als die van een betaalde advertentie. Een van de eerste onderzoeken naar referral marketing stamt uit In dit onderzoek dat werd uitgevoerd door de Goethe Universiteit in Frankfurt en de Universiteit van Pennsylvania werd het referral programma van een Duitse bank gevolgd die elke klant 25 euro betaalt voor elke nieuw aangebrachte klant. Uit het onderzoek bleek dat klanten die via het referral programma binnen kwamen winstgevender en loyaler waren dan andere klanten. Deze klanten hadden een hogere contributiemarge, een hogere retentieratio en hadden meer waarde op de korte en lange termijn. Professor van den Bulte over het onderzoek: Uit het onderzoek bleek dat er een verschil in waarde was, zowel op de korte als op de lange termijn, tussen klanten die via het referral programma waren binnengekomen en andere klanten. Dit verschil is groter dan de referral fee. De conclusie is dan ook dat investeren in referral programma s zijn vruchten afwerpt.

7 Hoofdstuk 1 - Waarom referral marketing? Volgens McKinsey McKinsey onderscheidt 3 stadia in een aankoopproces. In de eerste fase doen eventuele kopers een initiële overweging. Zij vragen zich af of de dienst of het product interessant voor hen is. In de tweede fase doen zij een actieve beoordeling van het specifieke product of de dienst. In fase 3 wordt daadwerkelijk wel of uiteindelijk geen aankoop gedaan. In deze fase speelt mond-tot-mond-reclame in opkomende markten bij 46% van de mensen een belangrijke rol. Hiermee scoort referral marketing hoger dan advertenties of eerder gebruik. Ook in het tweede stadium, in ontwikkelende markten, is mond-tot-mond-reclame van doorslaggevend belang. Volgens zet 74% van de consumenten social media in om vrienden aan te moedigen nieuwe producten te proberen. Ook geeft 80% van de consumenten aan suggesties van vrienden uit te proberen omdat zij het via social media delen. Nog eens 63% van de consumenten zoekt online hulp van andere klanten.

8 Hoofdstuk 1 - Waarom referral marketing? Uit onderzoekt blijkt dat ambassadeurs specifieke kenmerken hebben, waardoor zij het delen van informatie leuk vinden en ook als betrouwbaar worden gezien door anderen. Van de ambassadeurs in het onderzoek geeft bijvoorbeeld 57% aan dat mensen een aankoop doen op basis van de informatie die hij of zij gegeven heeft. Bij gewone internetgebruikers is dat 38%. 67% van de ambassadeurs zegt ook dat zijn vrienden hem een goede informatiebron vinden. Dit in tegenstelling tot algemene internetgebruikers die 39% scoren.

9 Hoofdstuk 2 Zo doet Ben het

10 Hoofdstuk 2 - Zo doet Ben het Ben Vriendenvoordeel Ben is in 2015 begonnen met het member-get-member programma onder de noemer Ben Vriendenvoordeel. De insteek van de telecomaanbieder is om bestaande klanten te belonen en hun vrienden een goede deal te geven. Bij Ben kun je twee verschillende producten aanbevelen, een telefoon met abonnement of een Ben Sim Only abonnement. Ben trapte het Vriendenvoordeel programma af met een aanbod van de top 8 telefoons, stuk voor stuk nieuwe modellen die tevreden gebruikers konden aanbevelen aan hun vrienden. Het voordeel? Huidige klanten werden ambassadeurs van hun eigen telefoon bij hun favoriete provider. Als vrienden ook geïnteresseerd waren in dezelfde telefoon dan was de deal snel rond. Toch merkten we dat het voor veel gebruikers toch net even iets anders werkte. Als jouw beste vriend een iphone-fan is dan zou het natuurlijk ook zo maar kunnen dat jij verliefd wordt op de nieuwste Samsung. Ook merkten we dat nieuwe promotors zich afvroegen of hun vriend enkel het aanbod wat zij aan het promoten waren konden afsluiten. Kortom keuzestress. Daarom was het tijd voor een ommezwaai. We besloten het aanbod van Ben Vriendenvoordeel te versimpelen naar 2 producten: het Sim Only abonnement of zo n mooie smartphone met een abonnement. En gelijk werden de resultaten zichtbaar. Geen keuzestress meer voor de promoters én een conversie uplift van 10%.

11 Hoofdstuk 2 - Zo doet Ben het Tegelijkertijd begon Ben het member-get-member programma steeds verder te integreren op de website en in de jaarrond communicatie. Naast de plek op de homepage en in nieuwsbrieven integreerde Ben vanaf februari het Vriendenvoordeel programma op een prominente plaats in de ik ben omgeving en stuurde zij een wekelijkse dedicated mailing naar hun nieuw bijgekomen klanten met de vraag om promoter te worden. Het resultaat? Een maandelijkse uplift van +50% van huidige klanten die Ben zijn gaan promoten, +70% meer shares van het Ben Vriendenvoordeel, en +60% potentiële nieuwe kopers. De gecombineerde uplift op al deze gebieden heeft geresulteerd in een verdrievoudiging van de totale (bruto) sales van dit member-getmember programma, binnen 6 maanden! Mooi resultaat, tijd voor een volgende optimalisatie! De vraag was: hoe zorgen we ervoor dat alleen enthousiaste en actieve promoters zich aanmelden voor Ben Vriendenvoordeel en ook nog eens maximaal gaan delen. Het antwoord was: een kort maar krachtige uitleg van het vriendenvoordeel programma! De eerste resultaten van deze optimalisatie zijn zeer positief: +32% meer (bruto) sales!

12 Hoofdstuk 3 In 5 stappen naar een succesvol memberget-member programma

13 Hoofdstuk 3 - In 5 stappen naar een succesvol member-get-member programma Stap 1: Plan je member-get-member programma Om je member-get-member programma goed te plannen moet je eerst een paar zaken in kaart brengen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat niet alleen jijzelf maar ook je manager en het team begrijpt hoe referral marketing je bedrijfsdoelstellingen kan helpen behalen. Om het programma goed af te stemmen op de behoefte van de doelgroep is het raadzaam om ambassadeur buyer persona s te definiëren. Wie wil je in dit programma meenemen en welke kenmerken hebben deze mensen? Ambassadeurs hebben over het algemeen de drang om anderen een plezier te doen. Het gaat dan om meer dan sociale bewijskracht. We willen iets goeds doen voor anderen. Een positief advies bieden aan iemand over een product of dienst geeft een goed gevoel als die persoon daarbij effectief geholpen is. Een van de belangrijkste psychologische motivaties waarom mensen hun product- en merkervaringen met anderen delen heeft dan ook te maken met het leveren van een positieve bijdrage tot de sociale kring(en) waartoe ze behoren. Vervolgens definieer je een standaard referral marketing proces. Welke stappen doorloopt de potentiële ambassadeur? Maak ook duidelijk welke grote campagnes er plaats zullen vinden om het member-getmember programma een boost te geven. Zorg er ook voor dat er een plek op je website is voor je ambassadeurs, waar ze informatie kunnen ophalen, hun saldo (ambassadeursverdiensten) kunnen inzien en wellicht tips en tricks kunnen vinden. Als de blauwdruk staat, is het tijd om de taken te verdelen onder de medewerkers.

14 Hoofdstuk 3 - In 5 stappen naar een succesvol member-get-member programma Stap 2: Het vinden en bereiken van ambassadeurs Definieer doelstellingen op het gebied van het werven van ambassadeurs. Hoeveel ambassadeurs wil je de komende tijd activeren? en een een-op-een benadering zijn van grote waarde bij het werven van de eerste ambassadeurs. Vraag daarbij om feedback zodat je je processen en communicatie kunt verbeteren. Door gebruik te maken van verschillende recruitment tactieken kun je je ambassadeursgroep steeds groter maken. Bouw social media en inbound marketing in een latere fase in. Het is belangrijk eerst een groep ambassadeurs op te bouwen waarmee je goed contact hebt en waarvan je de feedback kunt verwerken. Maak ambassadeurschap ook een onderdeel van de customer experience. We hebben bijvoorbeeld gezien dat mensen die net klant zijn sneller geneigd zijn om het product of de dienst aan anderen aan te raden. Mensen willen consistent zijn met de dingen die ze in het verleden hebben gezegd of gedaan. Mensen zijn graag consistent. Als ze A zeggen, willen ze vaak ook B zeggen. In een onderzoek werd duidelijk dat maar heel weinig mensen een lelijk bord in hun tuin wilden met daarop de tekst rij voorzichtig. Echter, in een soortgelijke buurt vlakbij, gaven 4 keer zoveel bewoners aan dat ze een dergelijk bord in de tuin wilden. Waarom? Omdat ze er tien dagen eerder mee akkoord waren gegaan om een kleine ansichtkaart met rij voorzichtig achter het raam van hun huis te plakken. Die kaart was de initiële commitment die leidde tot een 400% toename aan een veel grotere maar wel consistente verandering. Het kan daarom goed werken om eerst om een review te vragen voordat je om een referral vraagt. Dit is een relatief klein verzoek en de meeste klanten zijn wel bereid om een review te geven.

15 Hoofdstuk 3 - In 5 stappen naar een succesvol member-get-member programma Dit psychologische principe dat gestoeld is op commitment laat zien dat het goed werkt om iemand eerst om een kleine gunst te vragen, voordat je vraagt om een grotere actie, namelijk om deel uit te maken van het referral programma. Als je bijvoorbeeld net hebt meegedaan met een actie en je hebt aangegeven klant te blijven en kans te willen maken op een iphone, is de wil om op te treden als promotor erg groot. Tot slot: zorg voor een goede beloning van je ambassadeurs.

16 Hoofdstuk 3 - In 5 stappen naar een succesvol member-get-member programma Stap 4: Maak gebruik van campagnes Naast de vaste ambassadeurs customer journey touchpoints is het slim om af en toe gebruik te maken van een campagne om het memberget-member programma wat specifieker onder de aandacht te brengen. Het verloten van een prijs of een leuke seizoensgebonden actie kan al erg veel effect opleveren. Over het algemeen geven referral programma s pas achteraf een beloning. Het is goed om er eens over na te denken wat je je klanten kan geven voordat ze jou aan anderen aanbevelen. Anderzorg heeft bijvoorbeeld in hun Tip een Vriend -programma een extra bonus uitgedeeld en de kans om een iphone te winnen ingezet. Dit heeft gezorgd voor 20 procent meer conversie. Ook het uitdelen van iphones aan blijvers, aan wie vervolgens gevraagd werd als promotor op te treden, werkte erg goed. Voor een campagne ingezet gaat worden is het raadzaam om eerst de doelstelling te definiëren. Zorg ervoor dat de campagnes relevant zijn voor de ambassadeur persona s en de engagement stimuleren. Stel de ambassadeurs persoonlijk op de hoogte van campagnes en hou de response en participatie goed in de gaten. Beloon de participatie van ambassadeurs en zet goed presterende campagnes op een later moment nog een keer in.

17 Hoofdstuk 3 - In 5 stappen naar een succesvol member-get-member programma Stap 4: Belonen Het is wel zo fair om ambassadeurs te belonen voor hun harde werk. Daarbij is het belangrijk om er goed bij stil te staan van wat voor soort beloning ambassadeurs gelukkig worden. Is het een cadeau, een geldbedrag, of misschien alleen een uitgesproken waardering? Hierbij is het belangrijk dat je het niet te ingewikkeld maakt. Kleine, makkelijk te verdienen beloningen doen het het best. Daarnaast kun je grotere beloningen zetten die moeilijker te verdienen zijn. Zo hou je een spelelement in het proces. Wij zien dat klanten hun beloning meestal delen met de vriend die ze hebben aangedragen. Mensen zijn hier heel sociaal in.

18 Hoofdstuk 3 - In 5 stappen naar een succesvol member-get-member programma Stap 5: Meten is weten Voordat je met je member-get-member programma start is het goed om strategische, opreationele en tactische KPI s op te stellen. Gebruik ook software om de KPI s te meten. Bespreek wekelijks de voortgang zodat je snel bij kan sturen als dat nodig is. Met name in het begin is het een proces van trial en error. Waar zet je de buttons? Krijgt het programma genoeg aandacht? Zien mensen het wel? Zorg dat je vanaf het begin alert bent om de manier van werven van ambassadeurs en de inzet van campagnes bij te stellen als dat nodig is.

19 Waar wacht je nog op? De ervaring leert dat een structurele en stevige aanpak zeker zijn vruchten afwerpt. Rustig aankijken wat een programma doet kan ook, maar dan wordt niet alles eruit gehaald wat erin zit. Door bovenstaande stappen te hanteren. Over Member Get Member Company Member Get Member Company is een marketingbureau dat zich specifiek richt op het werven en belonen van ambassadeurs voor consumentenmerken. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van uiteenlopende marketingmiddelen waaronder social media, landing pages, marketing, WhatsApp, print media en events. De Net Promoter Score krijgt op deze manier een heel andere bestemming: Het vormt het startpunt van een succesvolle member-get-member strategie. Kijk voor meer informatie op De informatie in deze whitepaper is met zorg samengesteld. Toch kan Member Get Member Company geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor de gevolgen van onvolledigheid of onjuistheid van het materiaal in deze whitepaper.

Starten met Word of Mouth Marketing

Starten met Word of Mouth Marketing Starten met Word of Mouth Marketing Alles wat marketeers moeten weten over referral marketing Versie 2 Alles wat marketeers moeten weten over referral marketing INHOUD Inleiding Hoofdstuk 1: Waarom referral

Nadere informatie

Welkom Introductie Netwerk Member programma

Welkom Introductie Netwerk Member programma Welkom Introductie Netwerk Member programma 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Wie is MOBICROSS? DEEL 2 MOBICROSS doet het anders DEEL 3 Het Netwerk Member programma DEEL 4 Het Netwerk Member Commissie

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline en online

Nadere informatie

Klantonderzoek: de laatste inzichten!

Klantonderzoek: de laatste inzichten! : de laatste inzichten! Hoe tevreden bent u over de door ons bedrijf geleverde producten en diensten? Veel bedrijven gebruiken deze vraag om de klanttevredenheid te meten. Op een schaal van zeer ontevreden

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES www.canvasscompany.nl 10 TIPS MEER KLANTEN EN MEER OMZET Voor veel directeuren, ondernemers en verkopers is het een ware uitdaging. Werkt je

Nadere informatie

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING MEER LEADS DOOR BETERE LANDINGS PAGINA S ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING Inleiding Als moderne en eigentijdse ondernemer aarzel je niet om online middelen

Nadere informatie

Whitepaper: Klaar om te winnen met Mobile?

Whitepaper: Klaar om te winnen met Mobile? Whitepaper: Klaar om te winnen met Mobile? Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Klaar om te winnen met Mobile? De invloed van mobile op de conversie wordt door veel bedrijven nog altijd

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

Wie beantwoordt welke vragen?

Wie beantwoordt welke vragen? Customer Service Wie beantwoordt welke vragen? Klant beantwoordt vragen over: Member Get Member Company (MGMco) beantwoordt vragen over: Contact MGMco: Ieder klant krijgt een eigen klanten ervice emailadres

Nadere informatie

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member?

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Word klant DEEL 2 Hoe schrijf ik mij in als Netwerk Member? DEEL 3 Hoe werf ik Members? DEEL 4 Hoe werf ik Netwerk Members? 2014

Nadere informatie

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing Webinar Smartfanpage 26-07 Volgende Wie ben ik? 25 jaar International Business gestudeerd 3,5 jaar actief in software ontwikkeling en online marketing 2014

Nadere informatie

Referral marketing. Business case. voor e-commerce

Referral marketing. Business case. voor e-commerce Referral marketing Business case Referral Hoe e-commerce 5% per maand kan groeien Marketing voor e-commerce Sander Dullaart Founder Member Get Member Company "Deze Business Case is samengesteld op basis

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Klaar staan voor de bewegende klant

Klaar staan voor de bewegende klant Klaar staan voor de bewegende klant 23 Maart 2016 Jaarbeurs - Utrecht Ger Nijkamp Sr. Online Marketeer Ricoh Nederland Marketing is niet veranderd Wat is mijn doel..? Waar zit mijn doelgroep..? Hoe ga

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

beste online marketing voor jouw kantoor.

beste online marketing voor jouw kantoor. Een review is de beste online marketing voor jouw kantoor. HOGERE OPBRENGSTEN LAGERE KOSTEN POSITIEVE EFFECTEN VOORWOORD INHOUD Je moet grondig je best doen om online goed gevonden te worden. Het internet

Nadere informatie

MOBICROSS NETWERK MEMBER VOORWAARDEN

MOBICROSS NETWERK MEMBER VOORWAARDEN MOBICROSS NETWERK MEMBER VOORWAARDEN HOOFDSTUK III - COMMISSIE OVERZICHT NETWERK MEMBER Dit hoofdstuk III Commissie overzicht Netwerk Member maakt onderdeel uit van de MOBICROSS Netwerk Member Voorwaarden.

Nadere informatie

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu Met inbound recruitment win je de war for talent Arbeidmarktcommunicatie anno nu Het veranderen van baan is voor de meeste mensen een zeer ingrijpende gebeurtenis In veel sectoren werkt alleen een vacature

Nadere informatie

Checklist voor. de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S. Aangeboden door:

Checklist voor. de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S. Aangeboden door: Checklist voor de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S Aangeboden door: Kernvragen voor de ontwikkeling van uw buyer persona s! Het ontwikkelen van een buyer persona is een belangrijk onderdeel voor een

Nadere informatie

MOBICROSS NETWERK MEMBER VOORWAARDEN

MOBICROSS NETWERK MEMBER VOORWAARDEN MOBICROSS NETWERK MEMBER VOORWAARDEN HOOFDSTUK III - COMMISSIE OVERZICHT NETWERK MEMBER Dit hoofdstuk III Commissie overzicht Netwerk Member maakt onderdeel uit van de MOBICROSS Netwerk Member Voorwaarden.

Nadere informatie

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE Data Driven Online Marketing voor B2B: 4 tips voor meer rendement met personalisatie B2B organisaties zijn

Nadere informatie

c)solutions ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL

c)solutions ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL BEREIK JE ZAKELIJKE DOELSTELLINGEN MET FACEBOOK 9,6 MILJOEN NEDERLANDERS MAKEN GEBRUIK VAN FACEBOOK, WAARVAN 6,8 MILJOEN DAGELIJKS. Meer fans, meer interactie en grotere

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

Presentatie Social Media Content

Presentatie Social Media Content Presentatie Social Media Content 4 februari 2015 Inhoud Workshop Wie zij wij? Wat is content marketing? In 6 stappen naar content strategie Champagne? Cases Vragen Prominent & Molenaar 16 januari 2015

Nadere informatie

5 Mythes over Lead Nurturing

5 Mythes over Lead Nurturing 1. De kwaliteit van de door marketing gegenereerde leads is bedroevend! 2. Lead Nurturing is een marketing verantwoordelijkheid! 3. Sales gaat onzorgvuldig om met aangereikte leads! 4. Lead Nurturing leidt

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Referral recruitment

Referral recruitment whitepaper Referral recruitment Werven van nieuw talent via uw medewerkers: de 10 succesfactoren Versie 2.0: februari 2012 Auteur: Ben Verhagen Goals Arbeidsmarketing BV K l o o s t e r s t r a a t 1 0

Nadere informatie

CUSTOMER EXPERIENCE VAN COOLBLUE..

CUSTOMER EXPERIENCE VAN COOLBLUE.. CUSTOMER EXPERIENCE VAN COOLBLUE.. ONDERZOEKSVRAAG. WELKE INVLOED HEBBEN DE CUSTOMER EXPERIENCE EN OVERTUIGINGSTECHNIEKEN OP DE DOELGROEP VAN COOLBLUE? MOTIVATIE. - ONTWERPEN VAN ONLINE MEDIA - FAN VAN

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing #2 #1 Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline

Nadere informatie

ONTSPANNEN ADVERTEREN MET DAGJE REGIO WORDT KLANT VAN DAGJE REGIO EN MAAK KANS OP EEN DAGJEREGIO-ZITZAK

ONTSPANNEN ADVERTEREN MET DAGJE REGIO WORDT KLANT VAN DAGJE REGIO EN MAAK KANS OP EEN DAGJEREGIO-ZITZAK ONTSPANNEN ADVERTEREN MET DAGJE REGIO WORDT KLANT VAN DAGJE REGIO EN MAAK KANS OP EEN DAGJEREGIO-ZITZAK Zonder inspanning meer bezoekers op jouw eigen website. Relax adverteren vanaf 0,02 per dag! Meer

Nadere informatie

Case 4 - Consultancy

Case 4 - Consultancy Case 4 - Consultancy 27 april 2015 Dennis Langeveld Bert van Loo Lorianne Hooijmans Consultancy opdracht; Halalmakla Ontvangen opdracht Mijn groep werkt voor Halalmakla, een onderneming die is gespecialiseerd

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Verhoog uw online vindbaarheid met Google AdWords 3 Google AdWords pakketten 4 Uitleg Google AdWords 5 De kleine

Nadere informatie

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips!

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Het doel van crowdfunding is het bereiken van een crowd, de financiering het middel waarmee de donateurs laten zien dat zij jouw project ondersteunen.

Nadere informatie

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website»

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website» E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY BRENG JE KENNIS NAAR EEN HOGER NIVEAU MET DE DIGITAL MARKETING ACADEMY Nieuwe technologieën en media leiden tot veranderingen van business modellen, concurrentieveld

Nadere informatie

WAAROM EEN MEDIABEDRIJF INBOUND MARKETING MOET OMARMEN YF BRODALA 13 OKTOBER 2014

WAAROM EEN MEDIABEDRIJF INBOUND MARKETING MOET OMARMEN YF BRODALA 13 OKTOBER 2014 WAAROM EEN MEDIABEDRIJF INBOUND MARKETING MOET OMARMEN YF BRODALA 13 OKTOBER 2014 DALLAS ANTWERP CONTENT OFFER 1. STATUS QUO! 2. NIEUWE ROL MEDIABEDRIJF! 3. WAT IS INBOUND MARKETING?! 4. WAAROM MEDIA INBOUND

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

#betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR. succesvolle marketing van de medische bibliotheek

#betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR. succesvolle marketing van de medische bibliotheek #betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR succesvolle marketing van de medische bibliotheek #betrouwbareevidence #betrouwbareevidence is te vinden in gerenommeerde informatiebronnen, krachtige tools die helpen

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Roel Willems Consultant, OrangeValley 21 maart 2012 Even voorstellen Wat is Social Media Waarom Social Media marketing Social media web

Nadere informatie

ippies.nl B.V. T Pampuslaan JM Weesp hét platform voor bereik en klantinzichten

ippies.nl B.V. T Pampuslaan JM Weesp   hét platform voor bereik en klantinzichten ippies.nl B.V. T. 0294 43 07 45 Pampuslaan 15 1382 JM Weesp www.ippies.nl hét platform voor bereik en klantinzichten Inzichten & bereik ippies.nl (peildatum: 1-6-2019) Bereik (potentiële) klanten via ippies.nl

Nadere informatie

Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling

Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling Heeft jouw bedrijf veel gebruikers en wil jij de data hiervan inzetten bij het beïnvloeden van de keuzemogelijkheden op de mediakanalen

Nadere informatie

OPTIMALISEER DIGITALE DIENSTVERLENING MARKETING AS A SERVICE Factsheet Mr. D.U. Stikkerstraat (0) CW Arnhem

OPTIMALISEER DIGITALE DIENSTVERLENING MARKETING AS A SERVICE Factsheet Mr. D.U. Stikkerstraat (0) CW Arnhem OPTIMALISEER DIGITALE DIENSTVERLENING MARKETING AS A SERVICE Factsheet Mr. D.U. Stikkerstraat 10 6842 CW Arnhem +31 (0)26 365 356 0 info@kodision.nl Digitaal jouw overheid toegankelijk te maken voor gebruikers.

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN NEDERLANDERS ZIJN ERG AFWACH- TEND ALS HET GAAT OM FINANCIËLE PRODUCTEN EN DIENSTEN

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA Realiseer een waardevolle relatie met je bezoekers RELEVANTE RELATIE MET BEZOEKERS Musea moeten een steeds groter deel van hun inkomsten zelf genereren. Het aantrekken,

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk.

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Paul Tops 7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Agenda. 1. Introductie 2. Inbound marketing in de praktijk a. B2B Maxlead case b. B2C Ruiter Dakkapellen case 3. Andere

Nadere informatie

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Wat is de ROI van sociale media? Dat is misschien wel de meest gestelde vraag in zakelijke media het afgelopen jaar. Er

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Logistiek marketing. marktonderzoek maart Branding, sales en communicatie. B2B-marketing in logistiek. Citysense, Utrecht

Logistiek marketing. marktonderzoek maart Branding, sales en communicatie. B2B-marketing in logistiek. Citysense, Utrecht B2B-marketing in logistiek Logistiek marketing Event Branding, sales en communicatie 30 maart 2017 Citysense, Utrecht Georganiseerd door: Contentpartner: 1. Heeft uw organisatie een marketingafdeling?

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 14. Een app voor medewerkers

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 14. Een app voor medewerkers WHITEPAPER IN 5 MINUTEN M A A R T 2 0 1 5 14. Een app voor medewerkers Introductie Vrijwel alle grote merken zijn inmiddels vertegenwoordigd in de App Store. Het aanbod van apps voor de consument groeide

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Do s en dont s van Lifetime value (klantwaarde)... 2 Het nieuwe lifetime value rapport: uitleg + tips...

Nadere informatie

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 Beste lezer, Bambuu werkt dagelijks aan het online vermarkten van opleidingen. Of je nu fotograaf

Nadere informatie

De Relatiemarketeers; optimale klantenbinding

De Relatiemarketeers; optimale klantenbinding - 1 Inleiding... 3 Pre-beurs marketing... 4 Basis triggers voor maximale bezoekers aantallen... 4 Middelen... 4 Tijdens de beurs... 5 Give aways... 5 Data magic. Follow up.... 6 Maar dan, hoe volg je de

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

Marketingplan Organisatie. 1. Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad /

Marketingplan Organisatie.  1. Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad / Marketingplan 2017 Organisatie Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad-372675009794193/ Datum: 12-05-2017 Versie. 1.3 http://www.o-pad.nl 1 Uitgangspunt Je marketingplan start met inzicht

Nadere informatie

VOOR JE VERENIGING W A T - W A A R O M - T I P S

VOOR JE VERENIGING W A T - W A A R O M - T I P S een ONLINE COMMUNITY VOOR JE VERENIGING W A T - W A A R O M - T I P S EEN ONLINE COMMUNITY VOOR JE VERENIGING Een online community, het roept om aandacht en koestering. Aandacht op een positieve manier,

Nadere informatie

Sara Geris Communication Manager

Sara Geris Communication Manager Sara Geris Communication Manager 1 2 100% familiebedrijf 3 Sites 11 Landen 32 Locaties 16 sites in België Bedienden Arbeiders Chauffeurs +3.700 collega s 4 Social Media bij H.Essers? SEO/ SEA Social Media

Nadere informatie

Meten is weten! De basis

Meten is weten! De basis Meten is weten! De basis Niels McEvoy - Strateeg @ Google Sam Vergauwen - Strateeg @ Google #DigitaalAtelier In deze workshop... Introductie binnen de online customer journey Introductie tot het meten

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Adverteren Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Adverteren De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

Digital Agencies 2015

Digital Agencies 2015 Websurvey onder 117 respondenten (werkzaam bij 108 Nederlandse digital agencies), waarvan 85% directie. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van cloud- en hostingprovider True, in samenwerking met Emerce.

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A CASE REDERIJ DOEKSEN LEADS+ 16 mei 2014 CASE SB-042014-A Om een belangrijke stap richting de ambitie te zetten, meer kaarten verkopen via online kanalen, is voor Rederij Doeksen een campagne opgezet die

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Welkom Analytics Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Agenda De Digitale Wereld / the Customer Journey Wat is Google Analytics? Praktische tips voor het succesvol gebruik van Google Analytics

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Campagne lancering e-bookplatform

Campagne lancering e-bookplatform Campagne lancering e-bookplatform In opdracht van de Vereniging Openbare Bibliotheken - BNL Update Utrecht, 25 september 2013 Norbert Koopen We willen de bibliotheken een centrale positie in de Nederlandse

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

DEMAND SIDE PLATFORMS CENTRALISEREN KANALEN

DEMAND SIDE PLATFORMS CENTRALISEREN KANALEN DATA MANAGEMENT 1 A STORY ABOUT DATA 2003 DATA IN ADVERTISING 2011- DATA VANUIT PUBLISHERS START 2010 DEMAND SIDE PLATFORMS CENTRALISEREN KANALEN BUREAUS HEBBEN DIT AL GOED BEGREPEN INKOOP INKOOP PROCESSEN

Nadere informatie

VOORBEELD BUYER PERSONA EN BUYER JOURNEY DEZE BUYER PERSONA IS FICTIEF

VOORBEELD BUYER PERSONA EN BUYER JOURNEY DEZE BUYER PERSONA IS FICTIEF VOORBEELD BUYER PERSONA EN BUYER JOURNEY DEZE BUYER PERSONA IS FICTIEF INLEIDING STOP SELLING START HELPING. Dat is de kern van de inbound marketingmethode. De manier om klanten en prospects te helpen

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

Tips & Tricks Marketing

Tips & Tricks  Marketing Tips & Tricks E-mail Marketing PMU 06-12-2017 Aangenaam Josien Profijt- Heidekamp Sr. CRM Consultant Agenda 1. Vooruitblik 2018 op online marketing 2. Kracht van e-mail marketing 3. E-mail in het See Think

Nadere informatie

Modern Getaways Magazine

Modern Getaways Magazine Modern Getaways Magazine Yasaman Bitarafan Publisher: Modern Getaways Magazine Consultant: Online customer-journey experience in travel & hotel industrie THE interactive online travel magazine dedicated

Nadere informatie

Een lancering doen (van een dienst, gratis aanbod o.i.d.) is een verplicht onderdeel.

Een lancering doen (van een dienst, gratis aanbod o.i.d.) is een verplicht onderdeel. Ondernemers gaan steeds meer online marketing actief toepassen. Een lijst opbouwen met warme contacten, e-mailmarketing inzetten, een gratis download aanbieden, webinars organiseren en een lanceringsplan

Nadere informatie

CATEGORY LEAD FASHION

CATEGORY LEAD FASHION #VACATURE CATEGORY LEAD FASHION Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de hoofden en de harten van gezinnen, door hun leven

Nadere informatie

Enthousiasme zorgt voor meer omzet

Enthousiasme zorgt voor meer omzet Enthousiasme zorgt voor meer omzet Vinden nieuwe klanten de weg naar uw organisatie? U biedt een goed product tegen een goede prijs en toch lijkt het steeds lastiger om u te onderscheiden van uw concurrenten.

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Whitepaper Livechat en leasemaatschappijen. The plus for your company

Whitepaper Livechat en leasemaatschappijen. The plus for your company Whitepaper Livechat en leasemaatschappijen The plus for your company Whitepaper Livechat en Lease- Maatschappijen De leasemarkt neemt ontzettend toe in volume. Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

WHITEPAPER HEALTH 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN

WHITEPAPER HEALTH 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN WHITEPAPER HEALTH NEDERLANDERS ZIJN GEEN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN GEZONDHEIDS- PRODUCTEN 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN Vrouwen zijn meer geïnteresseerd

Nadere informatie