TARISSINGNIJS juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TARISSINGNIJS juni 2017"

Transcriptie

1 TARISSINGNIJS juni 2017 Beste uders/ verzrgers, Ik kan bijna niet gelven dat juni al weer begnnen is. Juni staat vr mij altijd vr inspiratie. Bij de verhalen in de bijbel zie je dit in het televen naar Pinksteren. Vl bewndering en met nieuwe ervaringen gingen mensen de wereld in, mi! Nu ben ik bijna een half jaar in Drgeham en ik ben nder de indruk van he actief ns drp is! Geweldig, hier gebeurt veel. En zeker k aan de jeugd wrdt gedacht! Laatst een mi gesprek met een uder, die k vrijwilligerswerk det vr het jeugdhnk. Geweldig! Betrkkenheid van uders, team en leerlingen p de Tarissing is grt. Op 9 juni bent u van harte welkm m de certificering van de Vreedzame Schl mee te maken. Van tt staat dit feestje gepland. Mcht u thuis zijn, km vral! Vinden we leuk. De leerlingenraad heeft het vlekkenplan van feedback vrzien vr hvenier Snek en zdra ik alle input uit het team heb gekregen kan alle infrmatie naar de tekenaar. Die maakt een tekening van het plein. We kijken nu al uit naar de vlgende stap. Op dit mment kijken we k samen met het team naar wat we willen ppakken kmend schljaar. Geïnspireerd zetten we eerst nze belangrijke nderdelen p de jaarplanning. Ik werk mmenteel dan k aan het nieuwe schljaarplan. Geweldig m een jaar in de stijgers te mgen zetten! Vlgend jaar zullen er zeker wat wijzigingen kmen, we starten het kmende schljaar met 124 leerlingen. In het persneel gaat er wat veranderen. Prachtig nieuws vr de betrkken cllega s, trmgerffel: Juf Thea Buma, nze intern begeleider is bij Nventa aan het nderzeken geweest f zij directeur kan wrden en jawel, nu is het zver: Juf Thea wrdt directeur p een schl in Sauwerd! Zij sluit het schljaar ng met ns af. Meester Tseard heeft na lang nadenken en nderzeken gekeken f hij al met pensien zu kunnen gaan. En jawel, meester Tseard gaat gebruik maken van een regeling en gaat met ingang van de zmervakantie met pensien. Beste meester Tseard en juf Thea, geniet van jullie laatste schlweken p schl. Jullie zijn tppers, geniet van deze stap die jullie z graag willen en die we jullie gunnen. Weet k dat jullie vast gemist wrden in Drgeham! Gelukkig is het ng niet z ver en kunnen we ng flink wat weken van en met jullie samenwerken en genieten! Stiekem achter de schermen wrdt er al nagedacht ver jullie afscheid! Beste uders zdra we daar meer ver weten hrt u het k in verband met het afscheid nemen! Alle jarigen vr de maand juni een fijne dag tegewenst. Vr alle bijna vierjarigen: maak vral een afspraak met mij vr een intakegesprek en een rndleiding. Op 19 juni is het prefdraaien in grep 1/2. En van de vierjarigen kijk ik k even naar grep acht. Zij mgen in juni p kamp, geweldig!!! Op 23 en 26 juni zijn de leerlingen vrij en is het hele team flink aan de studie en aan de slag p de Tarissing. Geniet van het lange weekend. En p 29 Juni gaan de rapprten en prtfli s al weer mee.

2 Deze maand zal mvliegen! Beste uders en verzrgers, namens het team van de Tarissing een prachtige maand, mi weer en inspiratie tegewenst! Met vriendelijke gret, Judith Op de vlgende data is Judith in juni aanwezig: 07 juni 08 juni 09 juni 12 juni 13 juni 19 juni 20 juni 21 juni 28 juni 29 juni 30 juni Belangrijke data: Datum: maandag 5 juni Pinksteren, leerlingen vrij dinsdag 6 juni start cit tetsperide 2 vrijdag 9 juni: certificering van de Vreedzame schl van uur maandag 19 juni t/m wensdag 21 juni schlkamp grep 8 maandag 19 juni prefdraaien in grep 1 / 2 dinsdag 20 juni bezek Hamstermieden gr. 1 en 2a wensdag 21 juni bezek Hamstermieden gr. 1 en 2b vrijdag 23 juni studiedag team, leerlingen vrij maandag 26 juni studiedag team, leerlingen vrij dnderdag 29 juni rapprten mee vrijdag 30 juni vlgende tarissingnijs maandag 3 juli: schlreis grep 1 t/m 7 Kind p maandag juni Week 23: 5 t/m 9 juni 2017 Petrus en Jhannes wrden gearresteerd, Handelingen, 4: 1-22 Het leven van de gemeente, Handelingen 4: De gevangenis is leeg, Handelingen 5: Week 24: 12 t/m 16 juni 2017 De apstelen gaan dr, Handelingen 5: Filippus en de Ethipiër, Handelingen 8: Saulus wrdt gerepen, Handelingen 9: 1-9 Week 25: 19 t/m 23 juni 2017 Eneas wrdt beter, Handelingen 9: Tabita wrdt beter, Handelingen 9: Petrus wrdt bevrijd dr een engel, Handelingen 12: 1-19 Week 26: 26 t/m 30 juni 2017 Barnabas en Saulus gaan p reis, Handelingen 13: 1-12 Paulus vertelt ver Gd, Handelingen 13: Paulus en de waarzegster, Handelingen 16: 11-18

3 Grep 1 en 2 Berderijbezek bij de familie Pl Op wensdagmrgen 3 mei zijn we met grep 1 en 2 naar de berderij geweest van de familie Pl. We mchten kijken bij de keien en de kalfjes. Er was zelfs een ke, waarmee je even kn knuffelen. Haar naam is ke Bea. We hebben geleerd wat de keien eten en waar ze slapen. We mchten deze dag k een bezek brengen bij de melkput. Hier staat de melkmachine waarmee de keien wrden gemlken. Drmiddel van een spelletje hebben we geleerd wat melkprducten zijn. Aan het einde van het bezek aan de berderij liet de ber de keien naar de wei lpen. Dit was geweldig m te zien. We willen de familie Pl ngmaals bedanken vr de prachtige ervaring p de berderij. Ok alle uders, die mee zijn gegaan vr de begeleiding, hartelijk dank. Prject familiemuseum van de Vreedzame schl Afgelpen twee weken hebben de kinderen van grep 1 en 2 met hun vader, meder, pa f ma aan het familiemuseum geknutseld. Vr kinderen is het fijn m in de grep iets van thuis terug te zien. Een familiemuseum is een kijkds f cllage waar de achtergrnd van de kinderen uit de grep visueel wrdt tentngesteld. Op deze manier willen we een stukje van thuis p schl brengen. Z leren we elkaar ng beter kennen. Ok kunnen we dan vereenkmsten en verschillen tussen families zien en daarver praten. We hebben in de afgelpen weken p het kleuterlesplein een echt museum kunnen maken. We zijn trts p het prachtige resultaat.

4 Uitndiging vr het familiemuseum Op 6 en 7 juni wrdt het familie museum tussen uur en uur tentngesteld. Dan krijgen alle uders en pa s en ma s, de gelegenheid m het familiemuseum van grep 1 en 2 a en b, te bewnderen. De rekendag Het thema van de rekendag was 'Meten, bewegen en cnstrueren'. We zijn gestart met het maken van een straat, even en neven. Alle kinderen kregen p het plein een huisnummer en mesten p vlgrde gaan staan. Een hele klus, maar dr samen hardp na te denken, is het ze gelukt. Daarna 3 kringactiviteiten in de eigen grep: 1. Wat is net z lang als He denk je erver? 3. En zgenaamd iets drgeven, bijvrbeeld iets heel lichts f heel zwaar. Vervlgens werd er een spellencircuit gehuden. Vier keer spelen in heken. De kinderen gingen in kleine grepjes nder begeleiding van uders aan de slag met gien en meten, een klaslkaal buwen, blaas-midgetglf en rllen f schuiven van een eigen gemaakt baan. Met grt enthusiasme werd er gespeeld. De dag vlg vrbij. Alle uders die hieraan hebben meegewerkt hartelijk dank. Mededeling: Op maandag 19 juni mgen de leerlingen die net vr de zmervakantie f in de zmervakantie f net daarna 4 jaar wrden, 1 dag kmen prefdraaien en dat is maandag 19 juni. De huisbezeken vinden na de zmervakantie plaats. De betreffende uders wrden ng ingelicht ver de betreffende grep. Bezek De Hamstermieden Op dinsdag 20 juni gaat grep 1 en 2a naar 'De Hamstermieden' en p wensdag 21 juni gaat grep 1 en 2b er naar te. U heeft inmiddels infrmatie ntvangen. Grte schnmaak kleutermateriaal Vr het nieuwe schljaar straks start, willen we graag weer alle speelged schn. Dnderdag 13 juli is de schnmaakavnd. U ntvangt hierver ng een briefje.

5 Uitslag type-examen Hiernder de namen van de leerlingen, die het type-examen hebben gehaald. Mark Eize-Albert Jelmer Maarten Cynthia Jelte Hinke-Mare Jitze-Jan Djûke Wijma Alma Steendam Piersma de Haan Zandberg Alma Wlsheimer Jagersma Creatief circuit: Drgeham det mee aan een prject: dekens haken Deze zal ingeleverd wrden als bijdrage vr het wereldrecrd gehaakte deken in het kader van Culturele Hfdstad Leeuwarden Deze dekens meten met elkaar 5 vetbalvelden grt wrden. Het del is m de dekens vr juli 2018 klaar te krijgen. Zelfs alle jngens in grep 8 hebben een bijdrage geleverd aan een gehaakte deken van Drgeham / de Tarissing. Infrmatie kunt u vinden p: ACTIE: Ik eet dpjes In de grepen 6 en 7 sparen we al enkele jaren kleine plastic dppen. Deze dpjes wrden hergebruikt. Van het geld dat de dppen pbrengen werd eerst de pleiding van een puppy tt blindengeleidenhnd betaald. Nu sparen we vr de actie Childlife. Deze actie ntvangt vr elke kil ntvangen dpjes 1 maaltijd vr een kind dat pgreit in extreme armede. In ttaal hebben we al 71 kil verzameld, dus 71 kinderen hebben een maaltijd gehad!!

6 Welke dppen: melk, pindakaas, wasprducten, ltins, shamp, sauzen, limnadeflessen, etc. Geen: metalen dppen, en die van spray- en spuitflessen en zeeppmpjes, want daar zit teveel verkeerd plastic in. U kunt uw dppen inleveren in het lkaal van grep 6 en 7. Det u mee???? HERHAALDE OPROEP: Wie wie? Sinds het begin van dit schljaar is CBS De Tarissing niet meer vertegenwrdigd in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Van Nventa. Dat is erg jammer Z kan nze schl niet meebeslissen en meepraten ver zaken die spelen binnen de vereniging. We zeken een uder die interesse heeft en enthusiast is m mee praten ver zaken die gaan spelen f spelen p nze schl. Deze uder heft geen lid van de medezeggenschapsraad f schlraad van De Tarissing te zijn. Wat det de GMR? Die vraag wrdt vaak gesteld. Hier vlgen enkele zaken waar de GMR de afgelpen peride ver vergaderd heeft. Grte lijnen in de rganisatie kritisch vlgen. Inlezen vergaderstukken/beleidsstukken. Te denken valt aan stukken vr de rganisatie zals bestuurs-frmatieplan incl. begrting, meerjarig beleidsplan, ziekteverzuimbeleid etc ARBO beleidsplan, Bestuursakkrd, Functiemix, Nrmjaartaak, Frmatie en Passendnderwijs. Advies geven ver beleidsstukken en eventuele instemming hierver rganiseren. Reglementen bewaken. Vlgen van maatschappelijke ntwikkelingen en andere nderwijsgrepen. Vlgen van ntwikkelingen in het nderwijsveld en wetgeving. Mcht u interesse hebben dan kunt u dit melden bij Wietske van Kammen f Klaziena Pstma. In het geval dat er meerdere persnen zich pgeven, dan wrdt er een verkiezing uitgeschreven. Beste Tarissingnijslezer(es), Nadat ik in september 2011 p de Tarissing in Drgeham gestart ben als grepsleerkracht van grep 6, ben ik daarna met veel plezier p deze schl werkzaam geweest. Ik heb altijd het gevel gehad, dat ik in een warm bed terecht ben gekmen. Met de cllega s, schlschnmaaksters en de uders heb ik fijne cntacten gehad. In mijn privéleven liep niet alles p rlletjes, maar vral de aandacht die mijn kinderen/leerlingen van mij vregen, hebben mij dr deze meilijke peride heen getrkken. Wat is het prachtig werk m de leerlingen nieuwe dingen te leren en met hen in gesprek te gaan. Vral de belevenissen uit mijn eigen jeugd deden de leerlingen aan mijn lippen hangen, wat werden die verhalen naar binnen gezgen en nthuden. Dit is vr mij k altijd een teken geweest, dat als je iets met enthusiasme brengt, je het pas ged ver kunt brengen. Wat heb je dan als leerkracht een prachtig vak!! Ik geniet er ng elke dag van.

7 En tch heb ik beslten m in augustus a.s. een punt achter mijn werkzaamheden in het nderwijs te zetten. Ik heb dan 42 jaar vr de klas gestaan, eerst in Kudum (grepsleerkracht), later in Augustinusga (grepsleerkracht en lkr.) en 6 jaar in Drgeham als grepsleerkracht. Dat is lang geneg m nu weer samen met mijn vruw Griet, kinderen en kleinkinderen, van nze vrije tijd te gaan genieten. Dat ik ng niet achter de welgesprken geraniums ga zitten, is vr mij wel duidelijk. Wat ik vr vrijwilligerswerk ga den weet ik k ng niet. Wel hebben we in ktber een reis naar Israël en Jrdanië gepland, waar we ns zeker ged p gaan vrbereiden. Rest mij, u allen heel hartelijk te bedanken vr het vertruwen dat u in mij hebt gesteld en de fijne cntacten die ik in deze peride in Drgeham heb gehad. Ok vral de cllega s wil ik hartelijk bedanken vr de fantastische sfeer, die we samen hebben gehad: ged werken (vaak te hard en te lang), maar altijd met de vlle inzet mdat de kinderen ns aan het hart gaan, want daar ga je als leerkracht vr!!! Bedankt ngmaals en wie weet ng tt ziens!! De hartelijke greten van meester Tseard de Haan Hall, Na drie jaren met veel plezier als intern begeleider te hebben gewerkt p KBS De Tarissing neem ik aan het eind van dit schljaar afscheid van de schl. In het schljaar start ik met een nieuwe baan, ik wrd namelijk directeur p CBS De Meander in Sauwerd. Ik heb er erg veel zin in! Afscheid nemen is niet fijn. Zeker niet als je het naar je zin hebt gehad. Lieve cllega s, kinderen en uders : bedankt vr alles! Ik wens ieder alle geds te en tt ziens. Thea Buma Jarigen in juni: Datum: 03 juni Mark Wijma 09 juni Lieke v.d. Bsch 11 juni Esmee Drhut 11 juni Iris Drhut 19 juni Jitze-Jan Wlsheimer 23 juni Mathilda v.d. Mlen 24 juni Jesse Kremer 27 juni Elianne Hamstra 27 juni Zë de Vries

TARISSINGNIJS Maart 2017

TARISSINGNIJS Maart 2017 TARISSINGNIJS Maart 2017 Drgeham, 17 februari 2017 Beste uders, De maand februari was een tpmaand. Alle kinderen hebben hun rapprt / prtfli mee naar huis gekregen, er zijn gesprekken geweest en vanuit

Nadere informatie

donderdag 20 juli: laatste schooldag activiteit, leerlingen om uur vrij

donderdag 20 juli: laatste schooldag activiteit, leerlingen om uur vrij JLS NIJS Juli 2017 Surhuizum, 11 juli 2017 Beste uder(s) / verzrger(s), Trts, Het schljaar 2016 2017 zit er p. Een jaar waarp ik met (gepaste) trts durf terug te kijken. Ik ben trts p de kinderen van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

TARISSINGNIJS. 26 januari Drogeham, 26 januari 2018, Beste ouders/ verzorgers,

TARISSINGNIJS. 26 januari Drogeham, 26 januari 2018, Beste ouders/ verzorgers, TARISSINGNIJS 26 januari 2018 Drgeham, 26 januari 2018, Beste uders/ verzrgers, Op 29 januari zullen de leerkrachten een teamstudiedag hebben ver de Vreedzame schl. We gaan meer in cmmissies werken met

Nadere informatie

RONDEEL- INFO GOEDE DOELEN WEEK-HET RONDEEL DOET! PAASVIERING

RONDEEL- INFO GOEDE DOELEN WEEK-HET RONDEEL DOET! PAASVIERING GOEDE DOELEN WEEK-HET RONDEEL DOET! Het Rndeel Det was wederm een grt succes. De definitieve pbrengst is ng niet bekend, maar in deze inf melden we alvast het glbale bedrag: De kinderen van grep 7/8 hebben

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rtterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 31 ktber 2014 nummer 55 Schlntbijt Aanstaande maandag 3 nvember 2014

Nadere informatie

Branding Nieuws. De Branding : Doelgericht samen de wereld ontdekken. schooljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014

Branding Nieuws. De Branding : Doelgericht samen de wereld ontdekken. schooljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014 Branding Nieuws De Branding : Delgericht samen de wereld ntdekken schljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014 In deze nieuwsbrief nder andere: Geslaagd zmerpleinfeest Opgave verblijven Juf Wietske

Nadere informatie

OBS De Klimtoren Tel: 0523-614130

OBS De Klimtoren Tel: 0523-614130 OBS De Klimtren Tel: 0523-614130 directie.deklimtren@xs4all.nl www.bsdeklimtren.nl Jaargang 2014/2015 29-05-2015 Bijdrage van de directie Afscheid juf Hillie Vrige week nam juf Hillie afscheid van De Klimtren

Nadere informatie

15 sept In dit bulletin:

15 sept In dit bulletin: 15 sept. 2017 Vr de kalender: 18 t/m 22 sept. Startgesprekken 26 sept. Infrmatie avnd gr. 1/2 27 sept. Infrmatie avnd gr. 7/8 28 sept. Infrmatie avnd gr. 5/6 2 kt. Infrmatie avnd gr. 3/4 2 t/m 11 kt. Kinderbekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 10 oktober 2016

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 10 oktober 2016 Nieuwsbrief 1 / 2 10 ktber 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letterfeest Kinderbekenweek Dierendag Oudermrgens Muziekles Bijlage: grepjes van 4 maken Bijlage: kleurplaat Bijlage: zekplaatje

Nadere informatie

SEPTEMBER Welkom op school. Verwachtingsgesprekken

SEPTEMBER Welkom op school. Verwachtingsgesprekken SEPTEMBER 2017 De eerste schlweek zit er al weer bijna p. Maandag zijn alle kinderen ver de rde lper binnen gekmen. Een frisse start in een nieuw lkaal met, vr de meesten, een nieuwe meester f juf. We

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3. Vrijdag 28 januari 2011. DE PIRAMIDE locatie BREDE SCHOOL MEERWIJK

NIEUWSBRIEF 3. Vrijdag 28 januari 2011. DE PIRAMIDE locatie BREDE SCHOOL MEERWIJK NIEUWSBRIEF 3 Vrijdag 28 januari 2011 DE PIRAMIDE lcatie BREDE SCHOOL MEERWIJK Belangrijke data de kmende peride....... Dinsdag 1 februari CITO Eindtets grep 8 p 1, 2 en 3 februari Maandag 7 februari Juf

Nadere informatie

Schoolinfo nr. 1 Donderdag 30 augustus 2018

Schoolinfo nr. 1 Donderdag 30 augustus 2018 Schlinf nr. 1 Dnderdag 30 augustus 2018 Wijbrandischl Oudehrne 0513 542300 cbswijbrandi@tjngerwerven.nl Schterlandseweg 19, 8413 NM Oudehrne www.meesterswijbrandischl.nl Belangrijke data Datum Activiteit

Nadere informatie

Groep 1-2A: Juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) Juf Kathelijne (donderdag en vrijdag) Groep 1-2B: Juf Georgina (ma-vr)

Groep 1-2A: Juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) Juf Kathelijne (donderdag en vrijdag) Groep 1-2B: Juf Georgina (ma-vr) RKBS Inghelsenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelsenberghe@gperspect.nl www.inghelsenberghe.nl Infrmatie grep 1-2 Grepsleerkrachten: Grep 1-2A: Juf Jacqueline (maandag,

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Fan e Wiken Continurooster

Fan e Wiken Continurooster Fan e Wiken Cntinurster m.i.v. schljaar 2014-2015 CBS Fan e Wiken Wlfsklauw 27 8411RC Jubbega www.cbsfanewiken.nl Inhudspgave Vrwrd 1. Uitwerking cntinurster 1.1 Lestijden 1.2 Uren verantwrding 2. De lunch

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

zo gaan wij met elkaar om

zo gaan wij met elkaar om 28 nvember 2011 3 e jaargang nr. 12 z gaan wij met elkaar m We gebruiken het materiaal waar het vr bedeld is fnkelnieuws weer via de mail Omdat we vrige week ver zijn gegaan naar een ander cmputersysteem

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

Juni de maand van veiligheid

Juni de maand van veiligheid Juni de maand van veiligheid Veiligheid is het huidige thema van deze maand. Veiligheid, zie ik je denken? Ja! Veiligheid in en m het huis, veiligheid in relaties, veiligheid p straat e.d. Hiernder een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012-2013

Nieuwsbrief 2012-2013 Nieuwsbrief 2012-2013 Beste uders en kinderen, N. 15 d.d. juli-2013 De afgelpen peride Vrijdag 21 juni waren alle hulpuders van harte welkm p de kffie. Tijdens deze bedankmiddag trakteerde het schlteam

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

7 april Voor de kalender: 10 april t/m 10 april

7 april Voor de kalender: 10 april t/m 10 april Vr de kalender: 7 april 2017 10 april t/m 10 april Ontruimingsefening MWW en Zeis Grep 1/2 Excursie Dansend Blad in de Bieb (Perrn 3) 12 en 13 april Grep 1/2 Vrstelling Kereltje, p lc. MWW 14 t/m 17 april

Nadere informatie

start thema "universum" Kijkavond: uur

start thema universum Kijkavond: uur 9 februari 2018 - nummer 11 Agenda Maandag 19 februari Dinsdag 20 februari Wensdag 21 februari Dinsdag 27 februari Vrijdag 2 maart Weer naar schl start thema "universum" Kinderraad spreekuur CMD: 11.30-12.30

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania?

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania? Nummer 3 april 2006 He is het m te leven met Hiv f Aids in Tanzania? Aids is een ziekte die helaas ng niet te genezen is. Ok is Aids een ziekte met veel sciale cnsequenties met name in Afrika. Vaak raken

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Pagina 1 van 5 Beleidsplan 2012 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2018 Jaargang:

Nieuwsbrief Oktober 2018 Jaargang: Nieuwsbrief Oktber 2018 Jaargang: 2018-2019 Belangrijke data in ktber en nvember 1 ktber Maandpening grep 8 : Cmplimenten den ns ged! 1 ktber Start prject Vriendschap. 3 ktber Start Kinderbekenweek 5 ktber

Nadere informatie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie Indelen (nieuwe) grepen Cncept beleidsntitie 25-01-2017 Inleiding Leerlingen kmen p schl wanneer ze vier jaar zijn en wrden dan p basis van de bij ns bekende gegevens ingedeeld in een bestaande grep 1/2.

Nadere informatie

PROJECTBESCHRIJVING DIT BEN IK

PROJECTBESCHRIJVING DIT BEN IK PROJECTBESCHRIJVING DIT BEN IK Leerlijn Theater Thema Identiteit Grep 3 en 4 Maart 2016 Cultuurnderwijs p zijn Haags Leerlijn Theater Thema Identiteit Grep 3 en 4 Maart 2016 Deze prjectbeschrijving wrdt

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Stap 7. Deel Elkaar positief blijven versterken

Stap 7. Deel Elkaar positief blijven versterken Stap 7. Deel 2. 7.2 Elkaar psitief blijven versterken In het tweede deel ga jij je aandacht bewust richten p he je elkaar kunt versterken in het blijven den wat werkt. Dat ga je den dr p te schrijven wat

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Boys Industrial Home

Jaarverslag Stichting Boys Industrial Home Jaarverslag Stichting Bys Industrial Hme 2013 Barneveld, februari 2014 1. Verslag van het bestuur Terugblik Heeft 2013 datgene pgeleverd wat we ervan verwacht hadden? Niets menselijks is ns vreemd, dus

Nadere informatie

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder Bekijk nze vacatures nline OOGwerkt webinar Na de zmervakantie ntvangt u van OOGwerkt een uitndiging m u in te schrijven vr ns

Nadere informatie

Thema Verkeer mei 2016

Thema Verkeer mei 2016 NIEUWSBRIEF Kinderdagverblijf Tierelantijn Thema Verkeer mei 2016 Het nieuwe thema is.. Verkeer Liedje thema Verkeer: tinkel pinkel, belgerinkel Hr je niets? Mijn nieuwe fiets! Tinkel pinkel, belgerinkel

Nadere informatie

JAARPLAN Inhoud. Inleiding en analyse beginsituatie blz. 2 ontwikkelpunten schooljaar blz. 3 matrix blz. 6

JAARPLAN Inhoud. Inleiding en analyse beginsituatie blz. 2 ontwikkelpunten schooljaar blz. 3 matrix blz. 6 JAARPLAN 2016-2017 Inhud Inleiding en analyse beginsituatie blz. 2 ntwikkelpunten schljaar 2016-2017 blz. 3 matri blz. 6 1 Inleiding en analyse beginsituatie In het strategisch beleidsplan van ns bestuur,

Nadere informatie

Hoe zet ik een tent op?

Hoe zet ik een tent op? He zet ik een tent p? 1. Een Gede plek vinden en vrbereiden Zek een plek die hger ligt dan de rest Ga als het mgelijk is niet nder lfbmen staan. Bij regen druppelen deze namelijk lang na. Hud rekening

Nadere informatie

Bolsterbericht home-page:

Bolsterbericht   home-page: Kerkstraat 112 5126 GD Gilze Tel 0161-451541 Blsterbericht e-mail: a.dvet@deblstergilze.nl hme-page: www.deblstergilze.nl Nieuwsbrief nr. 22 06-02-2019 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Ouders/verzrgers, Op dit mment

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

Vrijdag 22 september NIEUWSBRIEF. Schooljaar INHOUD. Beste ouders,

Vrijdag 22 september NIEUWSBRIEF. Schooljaar INHOUD. Beste ouders, Schljaar 2017-2018 NIEUWSBRIEF 7 INHOUD Beste uders, Vrijdag 22 september Directie HSL ft s Week tegen het pesten HSL biblitheek nline BIJLAGE BIJ EMAIL Uitleg nline HSL biblitheek We hebben vanchtend

Nadere informatie

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017 Basisschl al hambra - Jaarverslag van de medezeggenschapsraad - 2016/2017 Basisschl Al Hambra Aziëlaan 157 3526 SG Utrecht 030-266 77 51 MR@alhambraschl.nl 2016-2017 1 P a g i n a Inhud Vrwrd... 3 Samenstelling...

Nadere informatie

Ouderbijdrage Nog niet iedereen heeft de ouderbijdrage mee- of afgegeven op school. Als het lukt, graag afhandelen voor de meivakantie.

Ouderbijdrage Nog niet iedereen heeft de ouderbijdrage mee- of afgegeven op school. Als het lukt, graag afhandelen voor de meivakantie. 2014-2015 Nieuwsbrief nr. 15 april 2015 Schlregels van de maand april In de maand april staan de vlgende twee leefregels centraal: Ik zrg ervr dat mijn werk en tafel er netjes uitzien. Ik gedraag me z

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

TARISSINGNIJS mei 2017

TARISSINGNIJS mei 2017 TARISSINGNIJS mei 2017 Beste uders, Na de prachtige week van de hp en het mie feest van Pasen waar ik jullie ver gemaild heb, is nu al weer tijd vr het Tarissingnijs vr de maand mei! Vandaag vieren we

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE VMBO-4 Periode 1 t/m periode 3

LOOPBAANORIËNTATIE VMBO-4 Periode 1 t/m periode 3 LOOPBAANORIËNTATIE VMBO-4 Peride 1 t/m peride 3 In leerjaar 4 met je de keus gaan maken; wat wil jij gaan den wanneer je het vmbdiplma hebt? Om te laten zien dat je uiteindelijk een studie, die bij je

Nadere informatie

Onze eigen boontjes doppen in Kenia

Onze eigen boontjes doppen in Kenia Hnger graad 2 Lesvrbereiding Onze eigen bntjes dppen in Kenia Bij lesmateriaal, bij deze les p de site, vind je het ndige lesmateriaal vr deze les Print het werkblad 'Zek de 5 verschillen' vr elke leerling

Nadere informatie

groep 1-4: groep 5-8: ma di

groep 1-4: groep 5-8: ma di Fusienieuws De fusie verlpt vrspedig. In de zmervakantie heeft het Cllege van Sudwest Fryslân per brief aan de schlbesturen laten weten dat ze een fusie wenselijk vindt. Wel geeft ze in dezelfde brief

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Infrmatie grep 5 Algemene infrmatie Beste uder(s)/ verzrger(s) van grep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkm heten in grep 5. Het is altijd weer spannend m aan een nieuw schljaar

Nadere informatie

Jaarprogramma 2016/2017

Jaarprogramma 2016/2017 Jaarprgramma 2016/2017 1. Medezeggenschapsraad (MR)... 2 2. Missie en visie... 2 3. Delen vr 2016/2017... 2 4. Werkwijze en samenstelling MR... 2 5. Planning 2016/2017... 3 6. Faciliteiten... 3 1. Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Scenario Onderwijstijd. Thuisles

Scenario Onderwijstijd. Thuisles Scenari Onderwijstijd Thuisles Erik Mndriaan en JaapJan Vrm ROC Deltin Cllege, Zwlle ktber 2013 Scenari: Thuisles Algemeen Dit scenari is ntwikkeld mdat er gedacht wrdt dat het elementen bevat die ervr

Nadere informatie

Protocol: Pestprotocol

Protocol: Pestprotocol Prtcl: Pestprtcl Inleiding Pesten kmt p iedere schl in mindere f meerdere mate vr. Het is een prbleem dat vr de betrkkenen verstrekkende gevlgen kan hebben in de lp van hun levens. Uit nderzek blijkt dat

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief juli 2019 Nieuwsbrief juli 2019 Beste uder(s)/verzrger(s) van alle leerlingen, Ng even en dan is het vakantie. We zijn er aan te merk ik! De laatste weken hebben in het teken gestaan van de grepsverdeling, de huisvesting

Nadere informatie

Je loopbaanplan in vijf stappen. Handleiding voor het schrijven van je loopbaanplan. 2018, Mariska Hidding

Je loopbaanplan in vijf stappen. Handleiding voor het schrijven van je loopbaanplan. 2018, Mariska Hidding Je lpbaanplan in vijf stappen Handleiding vr het schrijven van je lpbaanplan 2018, Mariska Hidding Inhudspgave Vrwrd 3 Del en nut van het lpbaanplan 4 Lpbaanplan vlgens CAR-UWO 4 Maak je eigen lpbaanplan

Nadere informatie

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg MedewerkerMnitr Benchmark in de Zrg Telichting pzet vragenlijst en invulinstructies U heeft een inlgcde ntvangen per brief f per e-mail. Mcht u geen inlgcde ntvangen hebben, dan kunt u terecht bij de benchmarkcördinatr

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 1 Samenstelling MR Evelien Wubbels: Trea Kamps: Gerda de Ruiter: Geert Kst: Kim van Middendrp: Rik Tiezema: Vrzitter MR* MR-lid* MR-lid*

Nadere informatie

Simulatie werkgroepbijeenkomst

Simulatie werkgroepbijeenkomst Simulatie werkgrepbijeenkmst www.cnnectbegeleiding.nl 2011 1 Infrmatie vr de vrzitter (enkele dagen vraf) Je hebt de grepsleden het vlgende mailtje gestuurd: Hans (de directeur) heeft mij gevraagd m een

Nadere informatie

Eindvaluatierapport Scalda - Groep 2 23 oktober januari 2014

Eindvaluatierapport Scalda - Groep 2 23 oktober januari 2014 Eindvaluatierapprt Scalda - Grep 2 23 ktber 2013 8 januari 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren

Nadere informatie

Contactgegevens: Emmy Vanluchene. 051/

Contactgegevens: Emmy Vanluchene. 051/ Cntactgegevens: Emmy Vanluchene directeur.dedrpsparel@gmail.cm 051/40 46 87 Wie zijn wij? De Drpsparel is een jnge schl die 5 jaar geleden pgestart werd m aan een greiende nd in het drp Schuiferskapelle

Nadere informatie

Ontdekken van talenten jouw woorden, jouw verhaal

Ontdekken van talenten jouw woorden, jouw verhaal Ontdekken van talenten juw wrden, juw verhaal Methdiek Omschrijving: Kunnen werken met je talenten geeft mensen energie, weerbaarheid en veerkracht. Via deze methdiek wrden teams uitgendigd m hun talenten

Nadere informatie

17 september 2014, nummer 3

17 september 2014, nummer 3 OBS Klsterveen, Daltn-nderwijs De Bmgaard 5, 9408 JA Assen Telefn: 0592 39 87 56 Email: pst@bs-klsterveen-assen.nl Website: www.bs-klsterveen-assen.nl Even vrstellen Mijn naam is Kyrene van den Blink en

Nadere informatie

Presentatie eisen reisweek

Presentatie eisen reisweek Presentatie eisen reisweek Beste reisadviseurs, De aftrap is genmen. We zijn begnnen aan een spannende strijd m te bepalen he nze werkweek er in juni 2013 uit zal zien. Natuurlijk lijkt het een beetje

Nadere informatie

Notulen Bestuursvergadering OV OBS De Vogels

Notulen Bestuursvergadering OV OBS De Vogels Ntulen Bestuursvergadering OV OBS De Vgels Datum: Dinsdag 9 september 2014 Lcatie: Schlgebuw De Vgels Tijd: 19.00u Aanwezig: Afgemeld: Ancin (vrzitter), Jeren van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs.

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht p Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Dia 1 Opmerking vr de presentatr: in het geval u tijd te krt kmt, kunt u de blauwe tekst als ptineel beschuwen

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Schreeuwen in de middeleeuwen

Schreeuwen in de middeleeuwen Schreeuwen in de middeleeuwen Kindervakantieweek 2017 Beste jngens en meisjes! Ok dit jaar is de HEIVLUS kindervakantieweek weer in de laatste week van de zmervakantie, namelijk van maandag 21 augustus

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

20 jaar kinderrechten!

20 jaar kinderrechten! Er is er een jarig, hera hera! Rechten? Plichten? Wensen? Ken je iemand die jarig is? Je buurjngen f je beste vriend? Jarig zijn is leuk. Vr de jarige zelf, maar k vr de anderen. Er is een feestje. We

Nadere informatie

eerste of tweede week . Let dus goed op wanneer jouw activiteit start!

eerste of tweede week . Let dus goed op wanneer jouw activiteit start! Peride tussen de herfst- en kerstvakantie 2018 Vr u ligt het bekje met daarin de infrmatie ver de naschlse activiteiten die tt de kerstvakantie binnen Saenstrm pdc mgelijk zijn. Dit is de eerste peride

Nadere informatie

WELKOM OP DE STAMGROEP AVOND

WELKOM OP DE STAMGROEP AVOND WELKOM OP DE STAMGROEP AVOND Grep 2-3 WELKOM IN GROEP 2-3! Trteltuin Juf Sanneke Juf Hanneke Juf Demi Bmhut Meneer Frank Juf Evelien Krrrr...kdil Juf Femke Juf Ilse KWINK Een maal per week een Kwink les.

Nadere informatie

Beleid Luisvrije School

Beleid Luisvrije School Beleid Luisvrije Schl Inleiding De Klankhf heeft de bestrijding van luizen mschreven in een beleidsstuk. Het wrd luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en nverzrgd, maar is wel knap lastig en

Nadere informatie

Een observatie door de IB-er en directeur. Bij kinderen die aangemeld worden voor de groepen 3 t/m 8: Een eerste gesprek met de ouders.

Een observatie door de IB-er en directeur. Bij kinderen die aangemeld worden voor de groepen 3 t/m 8: Een eerste gesprek met de ouders. Aannamebeleid Cbs Klaverblad is een basisschl vr vltijds nderwijs aan hgbegaafde leerlingen in de grepen 1 t/m 8. Ons aanname beleid is erp gericht kinderen p cbs Klaverblad aan te nemen die, p basis van

Nadere informatie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie De betrkkenheid van uders bij de vrbereiding p de eerste cmmunie 1. De betrkkenheid van uders Paus Franciscus benadrukt dat wij als Kerk de taak hebben m naar buiten te gaan en het evangelie te verkndigen

Nadere informatie

Alle secundaire scholen, binnen de regio MidLim, met een klasgroep in de 2de of 3de graad waarin: o o o o o

Alle secundaire scholen, binnen de regio MidLim, met een klasgroep in de 2de of 3de graad waarin: o o o o o Klas-in-zicht Een negatieve grepsdynamiek, leerlingen die niet met elkaar vereen kunnen kmen, een vertrebelde relatie tussen leerlingen en leerkrachten, meilijk les kunnen geven dr strend gedrag, zijn

Nadere informatie

Jaarprogramma 2017/2018

Jaarprogramma 2017/2018 Jaarprgramma 2017/2018 1. Medezeggenschapsraad (MR)... 2 2. Missie en visie... 2 3. Delen vr 2017/2018... 2 4. Werkwijze en samenstelling MR... 2 5. Planning 2017/2018... 3 6. Faciliteiten... 3 1. Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Het Coole Kikkerplan Binnen twee weken een klas vol vet coole kikkers Groep 4 tot en met 8

Het Coole Kikkerplan Binnen twee weken een klas vol vet coole kikkers Groep 4 tot en met 8 Het Cle Kikkerplan Binnen twee weken een klas vl vet cle kikkers Grep 4 tt en met 8 Anne Kijman, Kinderpsychlg NIP/Gz BIG i.s.m Christine de Jngh en Yvnne van der Zanden, leerkrachten Jhannesschl Pijnacker

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2013 Basisschlen Drngen De basisschlen van de deelgemeente Drngen rganiseren een netverschrijdende vakantiepvang. We rganiseren in de 2 e Idee Kids vzw. week van de paasvakantie themaweken

Nadere informatie

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperide 1 Prtcl dubleren De beslissing m een leerling een schljaar extra te laten den wrdt genmen aan de hand van een welverwgen prcedure. In de prcedure wrden

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015 Prta Msana Cllege Ntulen MR vergadering 29 sept 2015 Aanwezig: Gast: Afwezig: Ad van Bekhven, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Philippe Schambergen, Mann Walthie, Ernst Relfs, Antn Keurentjes, Milu Samuels

Nadere informatie

Vergadering MR 13 oktober 2015

Vergadering MR 13 oktober 2015 Vergadering MR 13 ktber 2015 Aanwezig: Wim van der Heijden (WM), Harry Dupnt (HD), Snja Engels (SE), Chantal Klinkers (CK), Len Breders (LB) Aanwezig eerste gedeelte: Marcel Janssen (MJ) Afwezig met kennisgeving:

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 9 september 2014

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 9 september 2014 Ntulen MR-vergadering Lindenlmmer d.d. 9 september 2014 Aanwezig: de Grnckel (directie), Peter Wapstra (vrzitter), Venneman (GMR en secretaris),linda van Ginneken, Carina van Aert, Eline van Hassel, Anke

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tcht naar zee Clrisse vrmingen en diensten vr kinderpvang en nderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste uders, leden, vrienden en sympathisanten

Nadere informatie

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I Vndelstraat 1 E bernadette@skipv.nl I www.bernadetteskipv.nl De schl stelt leerlingen in de gelegenheid, nder tezicht, de middagpauze in het schlgebuw en p de grte speelplaats dr te brengen. De ksten die

Nadere informatie

Informatiebrief over deelname aan het onderzoek Food2Learn

Informatiebrief over deelname aan het onderzoek Food2Learn Infrmatiebrief ver deelname aan het nderzek Fd2Learn Beste leerlingen, uders en/f wettelijk vertegenwrdigers, Dat het eten van vis (rijk aan mega- 3 vetzuren) ged is vr het functineren van de hersenen

Nadere informatie

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten grep 8 van de basisschlen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland. Schiedam, 23 september 2015 Betreft: Ondersteuningsaanbd bij de vergang primair

Nadere informatie

Bolsterbericht home-page:

Bolsterbericht   home-page: Kerkstraat 112 5126 GD Gilze Tel 0161-451541 Blsterbericht e-mail: a.dvet@deblstergilze.nl hme-page: www.deblstergilze.nl Nieuwsbrief nr. 17 19-12-2018 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Beste uders/verzrgers, Ineens

Nadere informatie

Niet vergeten. Studie-avond rondom gedrag. 24 september 2014, jaargang 5 nummer 3. woensdag 24 september start Kinderpostzegelactie groep 7 en 8

Niet vergeten. Studie-avond rondom gedrag. 24 september 2014, jaargang 5 nummer 3. woensdag 24 september start Kinderpostzegelactie groep 7 en 8 24 september 2014, jaargang 5 nummer 3 Niet vergeten wensdag 24 september start Kinderpstzegelactie grep 7 en 8 dinsdag 30 september 08.30 09.15 uur kffiedrinken met directie dinsdag 30 september infrmatieavnd

Nadere informatie

Onze groep bezoekt de voorstelling op: LESBRIEF

Onze groep bezoekt de voorstelling op: LESBRIEF Onze grep bezekt de vrstelling p: LESBRIEF 1 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Geachte leerkracht, Deze lesbrief is bedeld

Nadere informatie

Wolthuisweg 5 8091 EB Wezep e-mail: info@skgo.nl. Naam en voornaam ouder/verzorger 2: vader / moeder * vader / moeder * ...

Wolthuisweg 5 8091 EB Wezep e-mail: info@skgo.nl. Naam en voornaam ouder/verzorger 2: vader / moeder * vader / moeder * ... Stichting Kindcentrum Oldebrek Wlthuisweg 5 8091 EB Wezep e-mail: Naam en vrnaam uder/verzrger 1: vader / meder *... Naam en vrnaam uder/verzrger 2: vader / meder * Vrletters: Vrletters: Gebrtedatum: Burgerservicenummer

Nadere informatie

2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap

2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap 2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap Medezeggenschapsraad de Bras mr@rkbsdebras.lucasnderwijs.nl 2015-2016 INHOUD Inleiding... 3 Algemeen... 3 Wat is de Medezeggenschapsraad (MR)... 3 Missie, Visie en speerpunten

Nadere informatie

JLS NIJS december 2018

JLS NIJS december 2018 JLS NIJS december 2018 Surhuizum, 11 december 2018 We wrden niet bemind mdat we ged zijn. We zijn ged mdat we bemind wrden. Desmnd Tutu In de verhalen uit de bijbel leren we he keizer Augustus en kning

Nadere informatie

IKZ DEEL II : De informatieronde

IKZ DEEL II : De informatieronde Vanuit het standpunt van de zn is de schaduw nzichtbaar (Gethe) IKZ DEEL II : De infrmatiernde Het is méér dan een cliché f butade: m aan een breed kwaliteitsbeleid te werken, heb je écht steun, inbreng

Nadere informatie

Uitnodigingen oudergesprekken mee naar huis Start de Typetuin. Peuter-doe ochtend; uur Oudergesprekken groep 3

Uitnodigingen oudergesprekken mee naar huis Start de Typetuin. Peuter-doe ochtend; uur Oudergesprekken groep 3 2 maart 2018 - nummer 12 Agenda Vrijdag 9 maart Maandag 12 maart Dinsdag 13 maart Wensdag 14 maart Vrijdag 16 maart Uitndigingen udergesprekken mee naar huis Start de Typetuin Oudergesprekken Oudergesprekken

Nadere informatie

Notulen OR vergadering 7 september 2015

Notulen OR vergadering 7 september 2015 Ntulen OR vergadering 7 september 2015 Aan- en afwezigen Ouders Aanwezig Afwezig Ouders Aanwezig Afwezig E. Ackermans X M. Huijnen X F. Bakkers X C. Kneppen X M. Bsjes X M van der Laan X R. Brauer X F.

Nadere informatie

Passend Onderwijs. Tot wanneer is het nog passend?

Passend Onderwijs. Tot wanneer is het nog passend? Wat zijn de grenzen aan de zrg die de Uilenburcht kan bieden? Tt hever reikt de draagkracht van De Uilenburcht? Achtergrnd Het uitgangspunt van De Uilenburcht is altijd dat we nze leerlingen z lang mgelijk

Nadere informatie

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten)

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) Evaluatie-rapprt STEP In-husedag bij Ekelmans & Meijer Advcaten (Rechten) -- INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE. WOORD VOORAF. RESULTATEN VAN DE ATTITUDE-METING VÓÓR DE IN-HOUSEDAG. RESULTATEN VAN DE ATTITUDE-METING

Nadere informatie