Werkafspraken tussen Schulddienstverlening Zwolle, Gemeente Hattem, Triada, Vérian en Stichting Welzijn Hattem.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkafspraken tussen Schulddienstverlening Zwolle, Gemeente Hattem, Triada, Vérian en Stichting Welzijn Hattem."

Transcriptie

1 Werkafspraken tussen Schulddienstverlening Zwolle, Gemeente Hattem, Triada, Vérian en Stichting Welzijn Hattem. Gemeente Hattem wil in het kader van Armoedebestrijding meerdere vindplaatsen activeren. Vindplaatsen waarvan men weet dat er mensen zijn, die last van schulden en/of armoede hebben. Triada heeft haar bereidheid uitgesproken om mensen met een huurachterstand, daar waar het van nut kan zijn, door te verwijzen naar de Schulddienstverlening. Dat doet zij in plaats van het uit handen geven van de vordering. OP KO RS, als onderdeel van Stichting Welzijn Hattem, ondersteunt inwoners van de gemeente Hattem voor, tijdens en na een schulddienstverleningstraject en is bereikbaar voor alle inwoners met vragen over budgetbeheer of betalingsachterstanden. Vérian neemt het aspect armoede en schulden mee wanneer inwoners uit de gemeente Hattem met een hulpvraag komen en verwijzen zo nodig door naar OP KO RS. Met deze aanpak wil de gemeente Hattem een brede doelgroep bereiken en Triada biedt haar huurders een alternatief als het gaat om betalingsachterstand. Deze werkafspraken zijn tot stand gekomen in een gezamenlijk overleg tussen de afdeling Inkomensondersteuning Zwolle, Triada, Vérian, Stichting Welzijn Hattem en de Gemeente Hattem. De inzet van de verschillende partijen kan na goedkeuring van alle partijen tussentijds worden aangepast op basis van voortschrijdend inzicht. Bij alle beschreven overdrachtsmomenten geldt dat er digitaal veilig gewerkt dient te worden. Dit is een blijvend punt van aandacht. Stap 1: Een inwoner komt in beeld bij OP KO RS, Triada, Verian, de consulent schulddienstverlening (SDV) van de afdeling Inkomensondersteuning Zwolle of de gemeente Hattem. Dit kan het geval zijn door vragen die de inwoner stelt, problemen die de inwoner ondervindt welke gerelateerd zijn aan zijn of haar financiële situatie, huurachterstanden of signalen van omwonenden. In alle gevallen zal de eerste stap zijn om de inwoner te wijzen op OP KO RS. In die gevallen waar Vérian inwoners met meerdere problematieken binnen krijgt en de inschatting is dat ondersteuning beter door Vérian geboden kan worden, zal OP KO RS hierover geïnformeerd worden. Wanneer OP KO RS via andere wegen casussen binnen krijgt die te complex zijn, zal Vérian ingeschakeld worden. Stap 2: OP KO RS zal in gesprek gaan met de inwoner en bekijken of er financiële problemen zijn en of OP KO RS dit samen met de inwoner en het sociaal netwerk van de inwoner op kan lossen of dat er schulddienstverlening ingeschakeld moet worden. OP KO RS zal in gevallen waarin er meerdere problemen meespelen in het ontstaan of in stand houden van de financiële problemen, het algemeen maatschappelijk werk inschakelen Stap 3a: Wanneer OP KO RS zelf in staat is de inwoner te helpen, zal OP KO RS de gemeente inlichten en in haar halfjaarlijkse rapportage verslag uitbrengen over het aantal trajecten dat in gang is gezet en welke resultaten behaald zijn. Stap 3b:

2 Wanneer blijkt dat inschakeling van de consulent SDV nodig is, zal OP KO RS contact opnemen met 1 van de twee vaste consulenten SDV om een aanvraag voor schulddienstverlening in te dienen. De consulent SDV stuurt een ontvangstbevestiging en geeft aan welke stukken nog aangeleverd dienen te worden, om de intake te kunnen laten plaatsvinden. Binnen vier weken na de aanvraag dient de intake plaats te vinden. Stap 4: OP KO RS zorgt samen met de inwoner voor tijdige aanlevering van alle stukken die nodig zijn voor de intake. De inwoner dient zelf een digitale vragenlijst (MESIS) in te vullen die als basis dient voor de intake. Hierbij hoeft de klant niet ondersteund te worden, wanneer het de client niet lukt deze lijst in te vullen, kan dit als input dienen voor het intakegesprek. Stap 5: Op KO RS zal, wanneer dit wenselijk is, samen met de inwoner bij het intakegesprek met de consulent SDV aanwezig zijn. Stap 6: De vaste contactpersonen SDV geven binnen 3 werkdagen een schriftelijke terugkoppeling van het intakegesprek en geven aan of er nog extra bewijsstukken ingeleverd moeten worden en binnen welke termijn. Deze terugkoppeling wordt zowel naar de inwoner als de vrijwilliger van OP KO RS gestuurd. Stap 7: OP KO RS ondersteunt de inwoner bij het verstekken van eventuele extra bewijsstukken. De vaste contactpersoon geeft schriftelijk aan of de geleverde informatie voldoende is. Stap 8: Wanneer alle benodigde bewijsstukken geleverd zijn en het intakegesprek heeft plaatsgevonden, zorgt de consulent SDV er voor dat zowel OP KO RS, de gemeente als de inwoner zelf de rapportage en een plan van aanpak opgestuurd krijgen waarin aangegeven is welke diensten geleverd zullen worden. Stap 9: Gedurende de uitvoering van het Plan van aanpak zullen vrijwilligers van OP KO RS contact met de inwoners onderhouden om hun verwachtingen te managen, zodat onvrede bij inwoners zoveel mogelijk wordt voorkomen. De consulent SDV zal tijdens het gehele traject transparant naar de klant toe moeten zijn waar zij in het proces zitten. Via het digitale klantenportal van Zwolle kunnen de klanten dit grotendeels zien. Vrijwilligers kunnen helpen bij het inloggen op deze portal. Wanneer een inwoner via Vérian of Triada bij OP KO RS is binnen gekomen, zorgt OP KO RS dat de betreffende instantie geïnformeerd wordt en blijft over het traject en de vorderingen. Stap 10: Indien gekozen is voor een schuldregeling worden de schuldeisers door de gemeente Zwolle aangegeven om de hoogte van de vordering door te geven. De klant (schuldenaar) moet akkoord gaan met de lijst van schulden die is geïnventariseerd. OP KO RS zal de klant ondersteunen en zorgen dat het formulier weer aan IO wordt geretourneerd. Ook kan dan nog gekeken worden of er schulden ontbreken op het overzicht. Na de inventarisatieronde worden de voorstellen naar de schuldeisers gedaan. Als alle schuldeisers akkoord gaan

3 spreken we van een geslaagd traject. Als niet alle schuldeisers akkoord gaan met het voorstel is er nog de mogelijkheid van een dwangakkoord (via de rechter afdwingen van meewerken aan een minnelijk traject. De mogelijkheden voor het toepassen van een dwangakkoord ligt ter beoordeling van team schulddienstverlening.) of de WSNP. In beide gevallen worden de verzoeken aan de Rechtbank opgemaakt door team schulddienstverlening Zwolle. Stap 11: 6 maanden voordat een traject wordt beëindigd neemt de consulent SDV contact op met OP KO RS, zodat OP KO RS mensen kan ondersteunen na beëindiging van een traject. Wanneer een traject beëindigd wordt, koppelt de consulent SDV dit terug naar zowel OP KO RS als de gemeente Hattem.

4 Voorkomen huurachterstand en huisontruiming Wanneer er sprake is van huurachterstand volgt er een apart traject. 1. Wanneer sprake is van een huurachterstand van maximaal twee maanden en de vordering is nog niet uit handen gegeven aan de deurwaarder gaat Triada in gesprek met de klant. 1 Tijdens het gesprek met de klant en na toestemming van de klant neemt Triada direct contact op met OP KO RS voor het maken van een afspraak tussen de klant en OP KO RS. Er kan ook een gezamenlijk bezoek aan de klant worden ingepland. De klant ontvangt van OP KO RS een overzicht welke informatie/bewijsstukken hij moet meenemen naar het gesprek met OP KO RS. Wanneer OP KO RS niet direct bereikbaar is stuurt de woningcorporatie een mail met het verzoek binnen drie werkdagen contact op te nemen met de klant voor het maken van een afspraak. 2. OP KO RS stelt vast of schulddienstverlening moet worden ingeschakeld. Wanneer dit niet het geval is, wordt de huurachterstand opgelost in onderling overleg tussen cliënt, TRIADA en OP KO RS. Wanneer schulddienstverlening wel ingeschakeld moet worden, vult OP KO RS samen met de klant het aanvraagformulier Budgetbeheer (BBR) in en zorgt ervoor dat alle gegevens die nodig zijn om het budgetbeheer te kunnen starten worden verzameld en g d naar het secretariaat schulddienstverlening van de afdeling Inkomensondersteuning (IO). Minimale bewijsstukken: - Aanmelding bij OP KO RS door Triada. Dit kan worden aangetoond door de aanmaning die de huurder van Triada ontvangt - Ingevuld aanvraagformulier Budget Beheer Rekening (minimale gegevens vaste lasten: huur, energie (voorschotbedragen, klantnummer, relatienummer), water en ziektekostenverzekering (polisnummer en premiebedrag) - Kopie geldig legitimatiebewijs - Specificatie alle inkomensbestanddelen (salaris/uitkering/toeslagen, heffingskortingen) - Bankrekeningnummer van klant van rekening met nullimiet (voor betaling leefgeld) (Indien klant niet beschikt over een bankrekening met nullimiet dient een BNG pas te worden aangevraagd, dit kan door OP KO RS worden aangegeven op het aanvraagformulier BBR) - Ingevulde en ondertekende machtigingsformulieren voor alle inkomensbestanddelen - Binnen 2 weken na de melding door Triada worden bovengenoemde stukken door OP KO RS g d naar de afdeling Inkomensondersteuning t.a.v. secretariaat Schulddienstverlening secretariaat.sdv@zwolle.nl) OP KO RS koppelt binnen ook 2 weken per mail de volgende zaken terug aan Triada: - Is de klant op de afspraak verschenen - Wordt er budgetbeheer/schuldhulpverlening aangevraagd bij IO 1 Triada houdt de vrijheid om het traject dat hier beschreven wordt, niet te volgen. Bijv bij overlast of andere zwaarwegende redenen. In dat geval zal overdracht naar de deurwaarder plaatsvinden.

5 - eventuele andere oplossing - wat zijn de verwachtingen (bv problemen om termijnen te halen) 3. IO/Secretariaat Schulddienstverlening Het secretariaat Schulddienstverlening boekt een Traject spoedmelding woningcorporatie op en zodra de aanvraag schulddienstverlening binnen is ook een Traject Aanvraag Schulddienstverlening. De Administratieve Ondersteuning (AO) budgetbeheer verstuurt de machtigingen en voert basisbudgetplan in. De AO budgetbeheer plant in overleg met de Consulent BBR een intake met de klant binnen 4 weken na de aanmelding en zet het dossier op naam van Consulent BBR. De AO informeert Triada en OP KO RS per mail over de datum van de intake. OP KO RS zal in overleg met de klant bepalen of zij aanwezig is bij de intake en laat dit aan de administratieve ondersteuning weten. Wanneer de klant niet beschikt over een bankrekening met nullimiet wordt een BNGbankpas aangevraagd ivm de uitbetaling van het leefgeld. 4. IO/Consulent BBR De consulent BBR maakt tijdens het intakegesprek BBR een afspraak met de klant over het inleveren van het aanvraagformulier schulddienstverlening (wanneer dat nog niet is ontvangen) en de gevraagde bewijsstukken De budgetconsulent geeft een terugkoppeling naar Triada en OP KO RS per mail over de volgende zaken: a. is cliënt op de afspraak verschenen (datum afspraak) b. vanaf wanneer zal de huurbetaling via IO starten c. verdere afspraken (inleveren aanvraagformulier schulddienstverlening) d. verwachtingen of eventuele problemen Wanneer er geen intakegesprek tot stand komt: Wanneer de klant (zonder bericht van verhindering) niet is verschenen op intakegesprek BBR wordt een telefonische oproep verstuurd met het verzoek contact op te nemen binnen 5 dagen na dagtekening oproep. Triada wordt geïnformeerd over het niet verschijnen van de klant op het intakegesprek en onderneemt actie. Bij geen reactie van de klant worden Triada en OP KO RS geïnformeerd en wordt het dossier gesloten (machtigingen worden ingetrokken). Na ontvangst van de aanvraag schulddienstverlening en bijbehorende bewijsstukken (uiterlijk 3 weken na aanmelding bij IO en na intake BBR zonodig een hersteltermijn van 2 weken) wordt het dossier doorgezet naar de vaste consulent SDV voor een intakegesprek schulddienstverlening. Hierbij wordt de reguliere procedure gevolgd en wordt zowel Triada als OP KO RS op de hoogte gehouden van de stand van zaken. 5. IO/Consulent SDV De consulent SDV heeft een intakegesprek SDV met de klant. In deze gesprekken zal aandacht worden besteed aan de oorzaak van de schulden, hoe het staat met de financiële zelfredzaamheid van de klant, of hulpverlening moet worden ingeschakeld en hoe de schulden zullen worden aangepakt. Tijdens deze intake zal de klant de

6 overeenkomst SDV tekenen. OP KO RS kan bij het intakegesprek aanwezig zijn als de klant dit wenst. OP KO RS laat dit tijdig aan de consulent SDV weten. De consulent koppelt de volgende zaken terug naar Triada en OP KO RS - is de klant op gesprek verschenen - welke afspraken zijn gemaakt - wat is het vervolgtraject - verwachtingen richting woningcorporatie De Consulent SDV stelt een Plan van Aanpak op waarin o.a. wordt geadviseerd over de aanpak van de schulden, hoe de financiële zelfredzaamheid van cliënt kan worden bevorderd en hoe het stabilisatietraject er uit komt te zien. Gemeente Hattem, vertegenwoordigd door de heer R. Oosterhof, eenheidsmanager Publiek en Service Gemeente Zwolle, Vertegenwoordigd door de heer H.H.J. Duteweert afdelingshoofd afdeling Inkomensondersteuning Zwolle Vérian Algemeen Maatschappelijk Werk, vertegenwoordigd door Marleen Leurs, Directeur Zorg & Welzijn Stichting Welzijn Hattem, vertegenwoordigd door, Mathilde Stam, directeur Stichting Welzijn Hattem Woonstichting Triada, Vertegenwoordigd door, D. Ladrak Manager Wonen

Tijdens het gesprek komen de inkomsten, uitgaven, achterstanden en/of schulden aan bod en ook de reden voor aanmelding.

Tijdens het gesprek komen de inkomsten, uitgaven, achterstanden en/of schulden aan bod en ook de reden voor aanmelding. Budget Support 1. Aanmelding Uiteraard begint het bij de aanmelding van de klant bij Budget Support. Dit kan de klant doen door langs te komen op kantoor, telefonisch, per e-mail of via het contactformulier

Nadere informatie

Schulddienstverlening

Schulddienstverlening Schulddienstverlening Afdeling Inkomensondersteuning Eenheid Sociale Zaken en Werkgelegenheid Gemeente Zwolle Januari 2013 Regina Koudijs Inhoud presentatie Algemeen Doelgroep Hoofddoel schulddienstverlening

Nadere informatie

Beleidsregels schulddienstverlening gemeente Helmond 2018

Beleidsregels schulddienstverlening gemeente Helmond 2018 Beleidsregels schulddienstverlening gemeente Helmond 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond, Gelet op het bepaalde in de artikelen 2 en 3 van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs),

Nadere informatie

Jaarverslag. schulddienstverlening 2013. Een goede start

Jaarverslag. schulddienstverlening 2013. Een goede start Jaarverslag schulddienstverlening 2013 Een goede start 1. Aanleiding In 2012 heeft u het beleidsplan schulddienstverlening: De kanteling van schuldhulpverlening naar schulddienstverlening vastgesteld.

Nadere informatie

Convenant Beschermingsbewind: Samenwerking bewindvoerders gemeente Venray

Convenant Beschermingsbewind: Samenwerking bewindvoerders gemeente Venray Convenant Beschermingsbewind: Samenwerking bewindvoerders gemeente Venray Partijen Voorliggend convenant beoogt samenwerkingsafspraken voor een periode van twee jaar vast te leggen tussen: De Dienstverleners,

Nadere informatie

WERKPROCES BESCHERMINGSBEWIND

WERKPROCES BESCHERMINGSBEWIND WERKPROCES BESCHERMINGSBEWIND Bij Budgetcoach Limburg werken wij met een vastgelegd werkproces, hiermee is de uitvoering van het werk meetbaar en controleerbaar. In het proces zijn activiteiten, procedures

Nadere informatie

Cijfers Schuldhulpverlening 2016

Cijfers Schuldhulpverlening 2016 Cijfers Schuldhulpverlening 2016 1. Aanmeldingen In 2016 zien we weer een lichte stijging van het aantal klanten dat voor een eerste gesprek aan onze balie is gekomen. We hebben in 2016 ingestoken op vindbaarheid,

Nadere informatie

Budgetbeheer/schuldhulpverlening Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Budget Bureau Almere Stadsbank Midden Nederland

Budgetbeheer/schuldhulpverlening Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Budget Bureau Almere Stadsbank Midden Nederland Rapport Gemeentelijke Ombudsman Budgetbeheer/schuldhulpverlening Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Budget Bureau Almere Stadsbank Midden Nederland 7 november 2008 RA0831232 Samenvatting Een inwoner

Nadere informatie

Het college van de gemeente Geldermalsen;

Het college van de gemeente Geldermalsen; Het college van de gemeente Geldermalsen; gelet op de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, het raadsbesluit van 27 juni 2017 waarbij het Beleidsplan Schuldhulpverlening is vastgesteld en artikel 4:81

Nadere informatie

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Zodra het bewind is uitgesproken, wordt u door de rechtbank ingeschreven in het bewindsregister. Als de beschikking vanuit de

Nadere informatie

Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis houdende regels omtrent schuldhulpverlening

Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis houdende regels omtrent schuldhulpverlening CVDR Officiële uitgave van Maassluis. Nr. CVDR613378_1 18 oktober 2018 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis houdende regels omtrent schuldhulpverlening

Nadere informatie

Beleidsregel Toegang Schulddienstverlening Gemeente Oldebroek 2016

Beleidsregel Toegang Schulddienstverlening Gemeente Oldebroek 2016 Beleidsregel Toegang Schulddienstverlening Gemeente Oldebroek 2016 Kenmerk 247597/239100 Inleiding Deze beleidsregel is een aanvulling op het beleidsplan Schulddienstverlening gemeente Oldebroek 2016-2019.

Nadere informatie

Besluit College van BenW

Besluit College van BenW Besluit College van BenW Titel: Vaststellen beleidsregels Schulddienstverlening Peel 6.1. 2015-2018 Zaaknummer: SOM/2015/021181 Documentnummer: SOM/2015/021185 Datum besluit: Het college van burgemeester

Nadere informatie

Geachte leden van de Participatieraad, Uw advies lopen wij in deze brief puntsgewijs langs.

Geachte leden van de Participatieraad, Uw advies lopen wij in deze brief puntsgewijs langs. P5T Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres: Postbus 511, 2003 PB Haarlem Participatieraad t.a.v. ambtelijk secretaris S.K. Augustin Datum Contactpersoon Registratienummer E-mail Onderwerp Bijlage 26 april

Nadere informatie

Raadsfractie t.a.v. mevrouw D. Huysse van GroenLinks en de heer M. Brander van PvdA. Geachte mevrouw Huysse en de heer Brander,

Raadsfractie t.a.v. mevrouw D. Huysse van GroenLinks en de heer M. Brander van PvdA. Geachte mevrouw Huysse en de heer Brander, Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Raadsfractie t.a.v. mevrouw D. Huysse van GroenLinks en de heer M. Brander van PvdA Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail

Nadere informatie

Drs. Joyce Langenacker wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein

Drs. Joyce Langenacker wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein Gemeente Haarlem Drs. Joyce Langenacker wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de

Nadere informatie

Het voorgesprek. Welkom

Het voorgesprek. Welkom Het voorgesprek Welkom U heeft zicht aangemeld bij de gemeente voor Schuldhulpverlening, omdat u vindt dat u geen controle hebt over uw geld en uw uitgaven. Of u hebt van iemand gehoord dat u hulp kunt

Nadere informatie

Wouter Snel en Eelco Steenvoorde

Wouter Snel en Eelco Steenvoorde Wie zijn wij? Wouter Snel en Eelco Steenvoorde agenda Organisatie van de wijkteams Hoe werken sociale wijkteams? Schulddienstverlening in de wijkteams Vroegsignalering huurachterstanden Zelfredzaamheidsmatrix

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden/Gedragscode Budgetbeheer VH Budget Advies

Algemene Voorwaarden/Gedragscode Budgetbeheer VH Budget Advies VH Budget Advies De Wetering 1 3451 BN Vleuten www.vhbudgetadvies.nl info@vhbudgetadvies.nl 06 307 380 76 Algemene Voorwaarden/Gedragscode Budgetbeheer VH Budget Advies 1. Algemene Bepalingen Definities:

Nadere informatie

Schulden? Pak ze snel aan

Schulden? Pak ze snel aan Schulden? Pak ze snel aan 1 2 Schulden? Pak ze snel aan Als u rekeningen niet of niet op tijd betaalt of een lening niet aflost, dan krijgt u schulden. Kunt u langere tijd geen rekeningen betalen of geen

Nadere informatie

CONVENANT PREVENTIE HUISUITZETTINGEN. als gevolg van een huurschuld tussen corporaties, Kredietbank en gemeente Moerdijk

CONVENANT PREVENTIE HUISUITZETTINGEN. als gevolg van een huurschuld tussen corporaties, Kredietbank en gemeente Moerdijk CONVENANT PREVENTIE HUISUITZETTINGEN als gevolg van een huurschuld tussen corporaties, Kredietbank en gemeente Moerdijk CONVENANT PREVENTIE HUISUITZETTINGEN ALS GEVOLG VAN EEN HUURSCHULD tussen Woningcorporatie

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier beschermingsbewind

Aanmeldingsformulier beschermingsbewind Aanmeldingsformulier beschermingsbewind Om uw aanmelding goed en spoedig in behandeling te kunnen nemen, verzoeken we u vriendelijk het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en vervolgens te ondertekenen.

Nadere informatie

Aanmeldformulier beschermingsbewind

Aanmeldformulier beschermingsbewind Aanmeldformulier beschermingsbewind Om uw aanmelding op de juiste wijze in behandeling te kunnen nemen, verzoeken we u vriendelijk het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en vervolgens te ondertekenen.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2017 Optimaalverzekering

AANVRAAGFORMULIER 2017 Optimaalverzekering AANVRAAGFORMULIER 2017 Optimaalverzekering Vul dit formulier eerst in op de computer. De Optimaalverzekering is een collectieve ziektekostenverzekering die u via de gemeente Zaanstad kunt afsluiten als

Nadere informatie

Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder!

Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder! Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder! SAMEN VERDER In deze folder: Wie zijn we? Traject naar werk Wanneer kom ik in aanmerking voor een bijstandsuitkering?

Nadere informatie

454a. Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in het medisch dossier, als dit noodzakelijk is voor goede zorgverlening.

454a. Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in het medisch dossier, als dit noodzakelijk is voor goede zorgverlening. 27-11-2018 454a Aanvraagformulier Kopie / inzage van het medisch dossier Uw medisch dossier Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in het medisch dossier, als dit noodzakelijk

Nadere informatie

Het ondertekende verzoek tot onderzoek van 20 november 2009 is op 24 november 2009 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Het ondertekende verzoek tot onderzoek van 20 november 2009 is op 24 november 2009 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 73-2009 Oordeel Verzoekster Mevrouw V.R. te Zwolle. Datum verzoekschrift Het ondertekende verzoek tot onderzoek van 20 november 2009 is op 24 november 2009 binnengekomen bij het secretariaat

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Schuldhulpverlening. Leidschendam-Voorburg

Samenwerkingsovereenkomst Schuldhulpverlening. Leidschendam-Voorburg 3 ^ ^ / 00Ü944O83 2 A JAN.21114 Gemeente Leidschendam-Voorburg vhomes /""N y wonen leven W O O n l n V B 8 t «Samenwerkingsovereenkomst Schuldhulpverlening Leidschendam-Voorburg Gemeente Leidschendam-Voorburg,

Nadere informatie

Aanvragen schuldhulpverlening in Almere Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Stadsbank Midden Nederland

Aanvragen schuldhulpverlening in Almere Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Stadsbank Midden Nederland Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanvragen schuldhulpverlening in Almere Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Stadsbank Midden Nederland 6 juni 2007 RA0713476 Samenvatting Een inwoner van Almere doet in

Nadere informatie

AANMELDINGS- EN INTAKEFORMULIER INKOMENSBEHEER

AANMELDINGS- EN INTAKEFORMULIER INKOMENSBEHEER AANMELDINGS- EN INTAKEFORMULIER INKOMENSBEHEER Dit aanmeldformulier bestaat uit acht stappen. Als u vragen heeft over het invullen van dit formulier, kunt u contact opnemen met Heine Beschermingsbewind

Nadere informatie

Schulden? Pak ze snel aan

Schulden? Pak ze snel aan Schulden? Pak ze snel aan Schulden? Pak ze snel aan Als u rekeningen niet of niet op tijd betaalt of een lening niet aflost, dan krijgt u schulden. Kunt u langere tijd geen rekeningen betalen of geen schulden

Nadere informatie

Schuldhulpverlening voor uw werknemers

Schuldhulpverlening voor uw werknemers Schuldhulpverlening voor uw werknemers Werknemers met schulden Veel werkgevers hebben wel eens te maken met werknemers met problematische schulden. Dit kan (financiële) gevolgen hebben voor u als werkgever.

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2016:1622

ECLI:NL:RBDHA:2016:1622 ECLI:NL:RBDHA:2016:1622 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 18-02-2016 Datum publicatie 19-05-2016 Zaaknummer SGR 15/8008 Rechtsgebieden Socialezekerheidsrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

MODULE BUDGETBEHEER NVVK Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten op de inhoud van deze

MODULE BUDGETBEHEER NVVK Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten op de inhoud van deze NVVK 2015 Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten op de inhoud van deze Gedragscode/Module berusten bij de NVVK, branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. Gebruik

Nadere informatie

Schuldhulp- verlening

Schuldhulp- verlening Schuldhulpverlening De gemeente Nederweert kan u helpen een problematische schuldsituatie op te lossen of in de toekomst te voorkomen. Dit noemen we ook wel schuldhulpverlening. We zijn verantwoordelijk

Nadere informatie

Cliënten worden naar ons doorverwezen door een hulpverlenende instantie, maar uiteraard kan een cliënt zich ook op eigen initiatief tot ons wenden.

Cliënten worden naar ons doorverwezen door een hulpverlenende instantie, maar uiteraard kan een cliënt zich ook op eigen initiatief tot ons wenden. ADC Bewindvoering B.V. werkt via een vastgelegd werkproces. Hiermee is de uitvoering van het werk meetbaar en controleerbaar. In het proces zijn activiteiten, procedures en normtijden vastgelegd. Op deze

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst inzake schuldhulpverlening tussen Stichting Wonen Vierlingsbeek en de gemeente Boxmeer

Samenwerkingsovereenkomst inzake schuldhulpverlening tussen Stichting Wonen Vierlingsbeek en de gemeente Boxmeer Reg.nr.: I-SZ/2013/904 / RIS 2013-563 Bijlage Samenwerkingsovereenkomst inzake schuldhulpverlening tussen Stichting Wonen Vierlingsbeek en de gemeente Boxmeer 2013-2016 Datum: 29 oktober 2013 . Ondergetekenden:

Nadere informatie

regionaal & betrokken Huur betalen

regionaal & betrokken Huur betalen regionaal & betrokken Huur betalen Huur betalen U huurt een woning van R&B Wonen of bent dit van plan. n deze folder informeren we u over het betalen van de huur. Huurprijs en servicekosten De huurprijs

Nadere informatie

a. Financieel Bureau Brabant: Stichting voor budgetbeheer en budgetcoaching.

a. Financieel Bureau Brabant: Stichting voor budgetbeheer en budgetcoaching. Algemene voorwaarden Financieel Bureau Brabant 1. Definities: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Financieel Bureau Brabant: Stichting voor budgetbeheer en budgetcoaching. b. Cliënt:

Nadere informatie

Zodra het aanvraagformulier èn het BKR-overzicht van u ontvangen zijn zal ik u uitnodigen voor een intakegesprek.

Zodra het aanvraagformulier èn het BKR-overzicht van u ontvangen zijn zal ik u uitnodigen voor een intakegesprek. Adres Klant Onderwerp: Toezending aanvraagformulier schuldhulpverlening Geachte mevrouw, meneer, Hierbij ontvangt u op uw verzoek : 1. Aanvraagformulier voor schuldhulpverlening 2. Voorwaarden voor schuldhulpverlening

Nadere informatie

Wat kunt u van Kwakkenbos Bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Kwakkenbos Bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Kwakkenbos Bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Als de beschikking vanuit de rechtbank binnen is, worden er twee rekeningen op uw naam geopend, een rekening waarvan Kwakkenbos

Nadere informatie

Werkafspraken Snelle Hulp Bij Schulden

Werkafspraken Snelle Hulp Bij Schulden Werkafspraken Snelle Hulp Bij Schulden Bijlage bij Convenant Snelle Hulp Bij Schulden Leiden en Leiderdorp Versie: 27 augustus 2018 Inhoud ALGEMEEN... 2 Aanmelding schuldhulpverlening... 4 SPL... 4 SVB...

Nadere informatie

schulddienstverlening gemeente Brielle

schulddienstverlening gemeente Brielle schulddienstverlening gemeente Brielle De budgetcoach De budgetcoach kan u handige tips geven om uw inkomsten en uitgaven weer met elkaar in evenwicht te brengen. De budget adviesgesprekken zijn gratis

Nadere informatie

Convenant Beschermingsbewind

Convenant Beschermingsbewind Convenant Beschermingsbewind 2017-2019 Partijen Voorliggend convenant beoogt samenwerkingsafspraken voor een periode van twee jaar (2017-2019) vast te leggen tussen: De dienstverlener beschermingsbewind,

Nadere informatie

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.01037 Datum: 20 september 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2

Nadere informatie

Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in dossiers, voor zover dit noodzakelijk is voor een goede hulpverlening.

Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in dossiers, voor zover dit noodzakelijk is voor een goede hulpverlening. 26--2017 454 Uw medisch dossier Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in dossiers, voor zover dit noodzakelijk is voor een goede hulpverlening. Inzage in uw dossier Als u

Nadere informatie

Medische en sociale urgentie

Medische en sociale urgentie Medische en sociale urgentie voorwaarden & aanvraagformulier Mercatus verleent urgentie aan mensen, die zeer urgent een woning nodig hebben. Wij willen deze mensen binnen drie maanden helpen aan passende

Nadere informatie

Huur Betalen. 100% wonen

Huur Betalen. 100% wonen Huur Betalen 100% wonen : hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van uw woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten en plichten beschreven.

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand kort

Aanvraagformulier bijzondere bijstand kort Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2017 - kort Dit korte formulier is alleen bedoeld voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen van WIL of voor mensen die afgelopen jaar een bijzondere bijstand

Nadere informatie

Aanmeld/intakeformulier

Aanmeld/intakeformulier Aanmeld/intakeformulier Beschermingsbewind Schuldhulpverlening Budgetbeheer Budgetcoaching Indien u dit fijner vindt vullen we dit formulier samen met u in tijdens het intakegesprek. Wij verzoeken u, indien

Nadere informatie

Aanvraagformulier budgetbeheer en schuldhulp. Stuur het ingevulde formulier a.u.b. naar uw dichtstbijzijnde SVF regiokantoor of bovengenoemd adres

Aanvraagformulier budgetbeheer en schuldhulp. Stuur het ingevulde formulier a.u.b. naar uw dichtstbijzijnde SVF regiokantoor of bovengenoemd adres Stuur het ingevulde formulier a.u.b. naar uw dichtstbijzijnde SVF regiokantoor of bovengenoemd adres Naam Aanvrager:. Procedure aanvraag schuldhulp, budgetbeheer of bewindvoering U meldt zich aan of u

Nadere informatie

AANMELDINGS- EN INTAKEFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND

AANMELDINGS- EN INTAKEFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND AANMELDINGS- EN INTAKEFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND Dit aanmeldformulier bestaat uit zeven stappen. Als u vragen heeft over het invullen van dit formulier, kunt u contact opnemen met Heine Beschermingsbewind

Nadere informatie

Intakeformulier Huub Hoogeveen

Intakeformulier Huub Hoogeveen Intakeformulier Huub Hoogeveen Aanmelding voor : Beschermingsbewind Inkomstenbeheer Naam & voornamen Geboortedatum Sofi-nummer M/V Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Mobiele telefoon Emailadres Gegevens

Nadere informatie

Beleidsregels Schuldhulpverlening Gemeente Leiderdorp 2018

Beleidsregels Schuldhulpverlening Gemeente Leiderdorp 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leiderdorp Nr. 85300 24 april 2018 Beleidsregels Schuldhulpverlening Gemeente Leiderdorp 2018 Schuldhulpverlening is een wettelijke taak van de gemeente op

Nadere informatie

Procedure Schuldhulp en Inkomensbeheer

Procedure Schuldhulp en Inkomensbeheer SVF Nederland www.svf.nl Stuur het ingevulde formulier a.u.b. naar het dichtstbijzijnde SVF Regiokantoor! Procedure Schuldhulp en Inkomensbeheer U heeft zich onlangs bij ons aangemeld om in aanmerking

Nadere informatie

> Huurbetaling & huurincasso

> Huurbetaling & huurincasso > Huurbetaling & huurincasso Huurbetaling Door ondertekening van het huurovereenkomst bent u de verplichting aangegaan om de huurprijs van uw woning te betalen. De huurprijs bestaat meestal uit twee delen:

Nadere informatie

Beleidsregels Schuldhulpverlening

Beleidsregels Schuldhulpverlening Beleidsregels Schuldhulpverlening Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem; - gezien het voorstel van 11 december 2012; - gelet op artikel 147 lid 3 van de Gemeentewet; besluit vast

Nadere informatie

Formulieren die onvolledig ingevuld zijn en/of waarvan de bijbehorende kopieën ontbreken, kunnen niet in behandeling genomen worden!

Formulieren die onvolledig ingevuld zijn en/of waarvan de bijbehorende kopieën ontbreken, kunnen niet in behandeling genomen worden! Het ingevulde formulier met bijlagen sturen naar uw regiokantoor. Procedure U heeft zich onlangs bij ons aangemeld om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening met of zonder budgetbeheer. Om tot

Nadere informatie

MEDISCHE EN SOCIALE URGENTIE

MEDISCHE EN SOCIALE URGENTIE MEDISCHE EN SOCIALE URGENTIE VOORWAARDEN & AANVRAAGFORMULIER Er zijn mensen die zeer urgent een woning nodig hebben. Die mensen willen wij binnen 3 maanden helpen aan passende woonruimte. Dit is de reden

Nadere informatie

Voor en door bewindvoerders

Voor en door bewindvoerders Voor en door bewindvoerders Is beschermingsbewind iets voor u? Vindt u het moeilijk met geld om te gaan? Vindt u het lastig uw belangrijke post of uw administratie bij te houden? Heeft u betalingsachterstanden

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND / INKOMENSBEHEER

AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND / INKOMENSBEHEER AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND / INKOMENSBEHEER Dit aanmeldformulier bestaat uit zeven stappen. Als u vragen heeft over het invullen van dit formulier, kunt u contact opnemen met Heine Beschermingsbewind

Nadere informatie

Huurbetaling & huurincasso

Huurbetaling & huurincasso Huurbetaling & huurincasso Alles over betaling van uw huur 1 Door ondertekening van het huurovereenkomst bent u de verplichting aangegaan om de huurprijs van uw woning te betalen. De huurprijs bestaat

Nadere informatie

Welzijn Ouderen. Schuldhulpverlening. Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u!

Welzijn Ouderen. Schuldhulpverlening. Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Welzijn Ouderen Thuisadministratie Schuldhulpverlening Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Schuldhulpverlening Ik geef maandelijks

Nadere informatie

Concept Herstelpakket voor preventief en bijzonder beheer

Concept Herstelpakket voor preventief en bijzonder beheer Concept Herstelpakket voor preventief en bijzonder beheer Door middel van Budgetcoaching en Budgetbeheer van Kredietbank Nederland (KBNL) in samenwerking met bunq Je staat als organisatie na diverse contactmomenten

Nadere informatie

Intakeformulier Beschermingsbewind 2015

Intakeformulier Beschermingsbewind 2015 Intakeformulier Beschermingsbewind 2015 Naam & voornamen Geboortedatum BSN M/V Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Mobiele telefoon E-mail adres Partner gegevens Naam & voornamen Geboortedatum BSN

Nadere informatie

tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van 21 mei 2015 in zaak nr. 14/10078 in het geding tussen:

tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van 21 mei 2015 in zaak nr. 14/10078 in het geding tussen: ECLI:NL:RVS:2016:126 Instantie Raad van State Datum uitspraak 20-01-2016 Datum publicatie 20-01-2016 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201504420/1/A2 Bestuursrecht Hoger beroep

Nadere informatie

Schuldhulpverlening in Almere. Hoe werkt dat?

Schuldhulpverlening in Almere. Hoe werkt dat? Schuldhulpverlening in Almere Hoe werkt dat? Ik heb schulden. Hoe kan ik dat veranderen? Steeds meer Almeerders hebben schulden. De meeste mensen willen deze het liefst zelf oplossen, maar helaas lukt

Nadere informatie

Geldigheid regeling Het overzicht vergoedingen Regeling bijzondere kosten 2018 blijft geldig tot een nieuwe regeling van kracht wordt.

Geldigheid regeling Het overzicht vergoedingen Regeling bijzondere kosten 2018 blijft geldig tot een nieuwe regeling van kracht wordt. TOELICHTING OP DE REGELING BIJZONDERE KOSTEN 2018 U mag gebruik maken van de Regeling bijzondere kosten 2018. Overzicht Met deze regeling is het aanvragen van een vergoeding voor bijzondere kosten voor

Nadere informatie

Vraagt schuldbemiddeling aan voor: Achternaam, Voornaam Burgerservicenummer Geboortedatum Adres Telefoonnummer adres

Vraagt schuldbemiddeling aan voor: Achternaam, Voornaam Burgerservicenummer Geboortedatum Adres Telefoonnummer  adres Aanvraag- en Inlichtingenformulier Schuldhulpverlening Afdeling Budgetadvies en Schuldbemiddeling (ABS) Van alle van toepassing zijnde gegevens dient een bewijs toegevoegd te worden aan de aanvraag. Beschermingsbewindvoerder

Nadere informatie

Zorgverzekeraars en schulden

Zorgverzekeraars en schulden Zorgverzekeraars en schulden Saskia van Rij Voorbeelden van projecten van Zilveren Kruis Martin Suithoff Natalie Eilander Trinh Ho Si / Reina Otto 2 nov 2017 Pieter in 't Hout Anna Potijk Enig idee waarom

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND / INKOMENSBEHEER

AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND / INKOMENSBEHEER AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND / INKOMENSBEHEER Dit aanmeldformulier bestaat uit zeven stappen. Als u vragen heeft over het invullen van dit formulier, kunt u contact opnemen met Heine Beschermingsbewind

Nadere informatie

Aanmelding voor : Beschermingsbewind Budgetbeheer Naam & voornamen Roepnaam Geboortedatum Burgerservice nummer

Aanmelding voor : Beschermingsbewind Budgetbeheer Naam & voornamen Roepnaam Geboortedatum Burgerservice nummer Aanmeldformulier Aanmelding voor : Beschermingsbewind Budgetbeheer Naam & voornamen Roepnaam Geboortedatum Burgerservice nummer M/V Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Mobiele telefoon E-mailadres

Nadere informatie

Meldpunt Budgetadvies & Schuldhulpverlening. Budgetadvies, Budgetbeheer, Budgetbegeleiding, Minnelijke schuldregeling

Meldpunt Budgetadvies & Schuldhulpverlening. Budgetadvies, Budgetbeheer, Budgetbegeleiding, Minnelijke schuldregeling Meldpunt Budgetadvies & Schuldhulpverlening Budgetadvies, Budgetbeheer, Budgetbegeleiding, Minnelijke schuldregeling Meldpunt Budgetadvies & Schuldhulpverlening Het regelen van uw schulden Meldpunt Budgetadvies

Nadere informatie

INTAKE FORMULIER. Naam & voornamen Geboortedatum Sofi-nummer. Geregistreerd partnerschap Huwelijk met voorwaarden Huwelijk zonder voorwaarden

INTAKE FORMULIER. Naam & voornamen Geboortedatum Sofi-nummer. Geregistreerd partnerschap Huwelijk met voorwaarden Huwelijk zonder voorwaarden INTAKE FORMULIER Aanmelding Beschermingsbewind Naam & voornamen Geboortedatum Sofi-nummer M V Postcode/woonplaats nummer Mobiele telefoon Emailadres Gegevens partner Naam & voornamen Geboortedatum Sofi-nummer

Nadere informatie

Intakeformulier Wij Schuldsupport

Intakeformulier Wij Schuldsupport Intakeformulier Wij Schuldsupport Aanmelding voor : Budgetbeheer Naam & voornamen Geboortedatum BSN nummer M/V Postcode/woonplaats nummer Mobiele telefoon E-mailadres Gegevens partner: Naam & voornamen

Nadere informatie

Schulden? Pak ze snel aan

Schulden? Pak ze snel aan Schulden? Pak ze snel aan 1 2 Schulden? Als u uw rekeningen niet (op tijd) betaalt, iets op afbetaling koopt of een lening afsluit, dan maakt u schulden. Kunt u langere tijd geen rekeningen betalen of

Nadere informatie

SCHULDHULPVERLENING september 2013 1

SCHULDHULPVERLENING september 2013 1 SCHULDHULPVERLENING september 2013 1 2 Inhoudsopgave Als schulden een probleem worden... 4 Hoe vraag ik schuldhulpverlening aan? 5 Wanneer kom ik in aanmerking voor schuldhulpverlening? 5 Waaruit bestaat

Nadere informatie

Gemeente Oss. Pilot Duurzame Financiële Dienstverlening

Gemeente Oss. Pilot Duurzame Financiële Dienstverlening Gemeente Oss Pilot Duurzame Financiële Dienstverlening Robert Peters Neeltje van Haandel 3 december 2017 Duurzame Financiële Dienstverlening voor de inwoners van Oss 1. Aanleiding: de kosten en kwaliteit

Nadere informatie

Huur betalen & Huurtoeslag

Huur betalen & Huurtoeslag Huur betalen & Huurtoeslag Huur betalen: hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van een woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Kopie aan Onderwerp 6 april 2016 2016/05 S.K. Augustin 023-511 5273 augustsk@haarlem.nl

Nadere informatie

Toelating schuldhulpverlening gemeente Waalwijk

Toelating schuldhulpverlening gemeente Waalwijk Het College van Waalwijk, gelet op de artikelen 2 en 3 van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs), overwegende dat de Raad van Waalwijk bij besluit van 13 september 2012 een plan heeft vastgesteld

Nadere informatie

Aanvraag woningruil voor woning van Rentree

Aanvraag woningruil voor woning van Rentree U heeft een andere huurder gevonden die graag met u van woning wil ruilen en u heeft contact gehad met om te vragen of uw woning in aanmerking komt voor woningruil? Dan kunt u samen met uw ruilpartner

Nadere informatie

Convenant voorkomen huisuitzettingen. april 2017

Convenant voorkomen huisuitzettingen. april 2017 Convenant voorkomen huisuitzettingen april 2017 Deelnemende partijen Rijnhart Wonen GGD Hollands Midden Meldpunt Zorg en Overlast Gemeente Zoeterwoude Gemeente Leiderdorp Kwadraad Sociaal Team Leiderdorp

Nadere informatie

Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde

Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Werknemers met financiële problemen: het aantal groeit, zo blijkt uit onderzoek van het Nibud. Natuurlijk

Nadere informatie

BSN. Telefoonnummer(s) E-mailadres. Gehuwd Geregistreerd Partnerschap Ongehuwd Weduw(e)-naar Anders, nl:

BSN. Telefoonnummer(s) E-mailadres. Gehuwd Geregistreerd Partnerschap Ongehuwd Weduw(e)-naar Anders, nl: Aanmeldingsformulier Aanmelding voor Inkomensbeheer Schuldenbewind Curatele maatregel: Beschermingsbewind Mentorschap Budgetcoaching Algemene en persoonlijke gegevens Gegevens rechthebbende (Meisjes-)

Nadere informatie

1.KLACHTEN 1.1. KWALITEIT VAN WERKEN:

1.KLACHTEN 1.1. KWALITEIT VAN WERKEN: 1.KLACHTEN 1.1. KWALITEIT VAN WERKEN: Ondanks het feit dat de School voor Educatie en Inburgering kwaliteit wil leveren, kan het zijn dat de cliënt niet tevreden is over de geleverde dienstverlening. De

Nadere informatie

VOORWAARDEN ABONNEMENT CASHFLOW ONLINE

VOORWAARDEN ABONNEMENT CASHFLOW ONLINE Ten behoeve van een abonnement op CashFlow software gaan U (klant van CashFlow) en INVERS (Invers BV, gevestigd te Voorburg, geregistreerd bij de KvK onder nummer 27136700; uitgever van CashFlow) een overeenkomst

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Budgetondersteuning op maat loont Nummer 2019/ Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 3.

Collegebesluit. Onderwerp Budgetondersteuning op maat loont Nummer 2019/ Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 3. Collegebesluit Onderwerp Budgetondersteuning op maat loont Nummer 2019/146199 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 3.3 Schulden Afdeling SMSR Auteur Visser, C.P. Telefoonnummer 023-5114196

Nadere informatie

Evaluatie schulddienstverlening Gemeente Ridderkerk 2017

Evaluatie schulddienstverlening Gemeente Ridderkerk 2017 Evaluatie schulddienstverlening Gemeente Ridderkerk 2017 Oktober 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Schulddienstverlening... 2 3 Preventie... 6 4 Onderzoeken... 7 5 Conclusie & aanbevelingen... 9 Bijlagen...

Nadere informatie

Afspraken DHC Bewind

Afspraken DHC Bewind Afspraken DHC Bewind Indien een medewerker van DHC Bewind uw bewindvoerder wordt, willen wij dat dit gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Om geen misverstanden te laten bestaan leggen wij het hier

Nadere informatie

Woningruil Woning ruilen? Zijn beide huurders het met elkaar eens? Hoe gaat woningruil in zijn werk?

Woningruil Woning ruilen? Zijn beide huurders het met elkaar eens? Hoe gaat woningruil in zijn werk? Woningruil Woning ruilen? Het komt wel eens voor dat huurders van woning willen ruilen. Beter Wonen bemiddelt niet daarin, maar verleent wel medewerking mits aan een aantal spelregels wordt voldaan. Hieronder

Nadere informatie

Jaarverslag armoedebestrijding 2015. Behaalde resultaten

Jaarverslag armoedebestrijding 2015. Behaalde resultaten Jaarverslag armoedebestrijding 2015 Behaalde resultaten Inleiding In het beleidsplan armoedebestrijding 2014-2018 hebben wij met u een aantal prestatieindicatoren vastgesteld. Jaarlijks informeren wij

Nadere informatie

Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld Zorgroutes interne en externe zorgstructuur in basisscholen 23 juni 2014 1 Inhoud INLEIDING... 3 MELDCODE KINDERMISHANDELING EN HUISELIJK GEWELD... 3 CRITERIA

Nadere informatie

Schuldbemiddeling. Hulp bij financiële problemen

Schuldbemiddeling. Hulp bij financiële problemen Schuldbemiddeling Hulp bij financiële problemen Schuldbemiddeling Hulp bij financiële problemen Als u te maken heeft met financiële problemen, schakel dan op tijd deskundige hulp in. Hoe eerder hoe beter.

Nadere informatie

Geregistreerd partnerschap Huwelijk met voorwaarden Huwelijk zonder voorwaarden. Voorletters Naam Geboortedatum Burgerservice nummer

Geregistreerd partnerschap Huwelijk met voorwaarden Huwelijk zonder voorwaarden. Voorletters Naam Geboortedatum Burgerservice nummer Aanmelding voor Beschermingsbewind Naam & voornamen Roepnaam Geboortedatum en Geboorteplaats Burgerservice nummer Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer(s) E-mailadres M/V Gegevens partner Naam & voornamen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2016 Optimaalverzekering

AANVRAAGFORMULIER 2016 Optimaalverzekering AANVRAAGFORMULIER 2016 Optimaalverzekering Vul dit formulier eerst in op de computer. De optimaalverzekering is een collectieve ziektekostenverzekering die u via de gemeente Zaanstad kunt afsluiten als

Nadere informatie

In deze brochure leest u wat u moet weten over het betalen van de huur voor uw woning. Huur betalen. Hoe werkt dat?

In deze brochure leest u wat u moet weten over het betalen van de huur voor uw woning. Huur betalen. Hoe werkt dat? In deze brochure leest u wat u moet weten over het betalen van de huur voor uw woning. Huur betalen. Hoe werkt dat? Inhoud De huur van uw woning pagina 3 Vier manieren om uw huur te betalen pagina 4 Zo

Nadere informatie

Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde

Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Werknemers met financiële problemen: het aantal groeit, zo blijkt uit onderzoek van het Nibud. Natuurlijk

Nadere informatie

Aan de slag met je schulden

Aan de slag met je schulden Aan de slag met je schulden De stappen van een schuldregeling voor jou op een rij STADSBANK OOST NEDERLAND - SCHULDEN OPLOSSEN De stappen van een schuldregeling 1 Opstartfase 2 Start schuldregeling Je

Nadere informatie