Spelen de boeren hier geen spelletje en proberen ze via deze acties niet meer geld voor hun grond te krijgen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spelen de boeren hier geen spelletje en proberen ze via deze acties niet meer geld voor hun grond te krijgen?"

Transcriptie

1 Beste bezoeker, Onze website is sinds 29 December 2011 online maar kreeg, na de verdeling van onze flyer en na de plaatsing van de borden langsheen verschillende straten en op verschillende weigronden, rond 11 januari 2012 pas echt bekendheid. Vandaag zitten we op onze site tegen de 6000 bezoekers (dd.29/01/2012) en het aantal reacties is ook aardig opgelopen. Hoogste tijd, om deze reacties eens samen te vatten en om ze met u te bespreken. Wie zijn jullie? Deze vraag werd ons in begin regelmatig gesteld. Sommige dachten dat we deel uitmaakte van een politiek partij en dat we op deze manier stemmen aan het ronselen waren. Niets is minder waar. Wij zijn gewone inwoners van s Hertogendijk, Waterstraat en Hoge Weg. Sommige van onze leden zijn veehouders of landbouwers en andere zijn, buiten huis, werkende inwoners van Stabroek. De leeftijd van onze groepsleden; de jongste is 17 en de oudste is in de 60 jaar. Sommigen wonen hier nog maar een paar jaar terwijl andere al heel hun leven of toch al een groot deel van hun leven hier wonen. Wat willen jullie? We willen actief mee zoeken naar een oplossing voor het mobiliteitsprobleem dat onze gemeenten treft. Wij zouden graag een oplossing bewerkstelligen, waarbij er GEEN nieuwe gronden onteigend dienen te worden, er GEEN nieuwe weg doorheen de polders getrokken moet worden en waarin er zo WEINIG mogelijk (liefst GEEN) mensen benadeeld zijn. We willen dit niet alleen doen en zoeken hiervoor zoveel mogelijk mensen die mee met ons willen zoeken. Mensen uit al de straten van Stabroek, Hoevenen en Putte. Iedereen heeft een stem en iedereen mag die laten horen, zowel de voor- als de tegenstanders en de twijfelaars. Spelen de boeren hier geen spelletje en proberen ze via deze acties niet meer geld voor hun grond te krijgen? Het voorbeeld van bv. de familie Aertssen, is één dat veel mensen voor ogen hebben. Boer Aertssen verkocht z n grond voor de uitbreiding van de haven en kocht met dit geld een vrachtwagen en een graafkraan. De rest van het verhaal ziet u wanneer u de afrit van Stabroek neemt. Helaas dat waren andere tijden! De landbouwer van nu heeft het niet makkelijk, en kan met moeite het hoofd boven water houden. Hij moet constant op zoek naar nieuwe projecten. Deze nieuwe projecten vereisen soms een uitbreiding en een zekere investering. Het cliché van de boer, zoals we hem kennen in de figuur van boer Charel (uit Jambers), is ook al passé. De jongere generatie van boeren heeft het bedrijf van hun ouders overgenomen en is gestart met uitbreidingen en met nieuwe projecten, de meeste hebben ook nog jonge kinderen en zitten volop in de afbetaling van hun zaak. Het geld dat deze mensen zouden krijgen voor hun grond zal nooit in verhouding zijn met datgene dat ze hebben geïnvesteerd.

2 De meesten willen dan ook graag hun droom volgen en de zaak van hun ouders en grootouders verder zetten. Moeten wij dan voor de rest van de tijd in de file staan omdat jullie geen Nx willen? Een mens maakt meerdere keuzes in z n leven. Eén van die keuzes is een woonplaats. In een stad of buiten de stad? Dicht bij het werk of juist heel ver weg van de industrie? In een bosrijke en groene omgeving of aan de rand van een dorp? Aan elke keuze is er een voor- en een nadeel. Iemand die bv. in de haven van Antwerpen werkt en die bv. in het kempische Lille gaat wonen weet dat hij veel tijd zal spenderen aan zijn woon- en werkverkeer. In ruil hiervoor woont hij in een prachtige groene omgeving, omringd door mooie en grote bossen waardoor het zalig is om te fietsen en/of te wandelen en waar hij geen last heeft van de slecht ruikende en ongezonde uitstootgassen van de fabrieken. Mensen die in Kalmthout, Essen, Wuustwezel, enz gaan wonen hebben dezelfde keuze gemaakt en moeten de file mee in hun tijd incalculeren. Voor de mensen die aan de drukke verkeersaders wonen geldt hetzelfde; zij maakten destijds de keuze om aan die drukke verbindingsweg te gaan wonen. Betekend dit nu dat wij zeggen dat die mensen pech hebben, en dat ze zelf de gevolgen van hun keuze moeten dragen? Nee, er moet een oplossing komen voor deze mensen maar men mag de negatieve gevolgen van z n keuze niet doorschuiven naar iemand anders en zeker niet gaan eisen dat de leefbaarheid, van andere mensen hun omgeving, verslechterd omdat zij problemen hebben. Met jullie voorstel schuiven jullie het probleem door naar Hoevenen! Is dat dan niet NIMBY? ( not in my back yard ) Dit lijkt misschien wel zo maar wij zien ons hersteltraject in een grotere context. Probleem Kapellen: In augustus 2009 is Kapellen begonnen met de heraanleg van haar centrum. - De Antwerpsesteenweg kreeg een facelift. - Het kruispunt in het centrum van Kapellen werd vervangen door een ovonde. - De Dorpsstraat kreeg een facelift. Deze aanpassingen zorgde ervoor dat het verkeer, dat vroeger haar weg door het centrum van Kapellen vond, nu allerhande sluikwegen neemt om op haar bestemming te geraken. Zo is het verkeer, na deze veranderingen, langst oa. de Bonapartelaan, Parijseweg, Krekelberg, Klein Heiken, Plasstraat, enz sterk toegenomen. Omdat één beeld meer zegt dan duizend woorden, volgende plan.

3 (Fig 1) De rode lijnen zijn de hoofdstromen: De blauwe lijnen zijn de straten waarin het verkeer is toegenomen na de aanpassingen in het centrum van Kapellen. Kapellen heeft een ring, aan sluikwegen, gevormd rond haar dorpskern. CD&V Kapellen spreekt zelf over een ozonde ipv. de ovonde. De,verhoopte, oplossing is in Kapellen ver zoek. Na de aanleg van de Nx zou volgens ons enkel het verkeer dat via de Bonapartelaan, van- en naar richting Antwerpen, rijdt de Nx ook echt gaan gebruiken. Verkeer dat via de Heidestraat het centrum van Kapellen vermijdt heeft grotendeels de bestemming Brasschaat, Mariaburg, Ekeren, Schoten, enz Probleem Kalmthout: Het probleem voor Kalmthout geldt ook voor Essen, Wuustwezel, enz en is vooral een probleem voor de inwoners die naar hun werk moeten.

4 Zij moeten naar de richting van Antwerpen of haven en kunnen dit momenteel, door het ontbreken van een oprit in Brecht en de werken aan de op- en afrit van Sint Job, enkel maar via Stabroek of Kapellen. Zij staan in de file! Probleem Hoevenen: Hoevenen gaat gebukt onder de verkeersstroom aan doorgaand verkeer uit, voornamelijk, Kapellen en een deel van Stabroek. (Fig 2) Tijdens de ochtendspits: De Blauwe lijnen is het verkeer met bestemming Nederland of haven. De Rode lijnen is het verkeer met bestemming Richting Antwerpen De Zwarte lijn is het verkeer met bestemming richting Kapellen. Tijdens de avondspits: De Blauwe lijnen is het verkeer met bestemming richting- Kapellen of Stabroek vanaf de A12. De Rode lijnen is het verkeer met bestemming richting- Stabroek of Kapellen uit de richting Antwerpen. De Zwarte lijn is het verkeer uit de richting Kapellen met bestemming richting Stabroek. Tijdens de beide spitsmomenten zijn de kruisingen van de Kerkstraat - Hoge Weg en de kruising Markt - Antwerpse Steenweg de grote knelpunten. Deze knelpunten worden ook vaak, via allerhande sluikwegen, ontweken.

5 Probleem Putte: De inwoners van Putte staan ook in de file in Stabroek maar hebben daarnaast ook af te rekenen met de grote stroom doorgaand verkeer door hun gemeente. Hierbij is het kruispunt Puttestraat-Erbrandstraat-Klinkaardstraat-Driehoek het grote knelpunt. Net zoals in Hoevenen, zoeken de automobilisten allerhande sluikwegen om hun doel te bereiken. Probleem Stabroek: Stabroek krijgt een grote stroom aan verkeer te verwerken. Ochtendspits; Voornamelijk verkeer uit richting van Putte (Kalmthout, Essen, Wuustwezel, enz..)met bestemming richting Nederland, Haven of Antwerpen. Avondspits; Voor de avondspits krijgt het centrum van Stabroek dezelfde verkeersstroom te verwerken maar hier komt, door het ontbreken van een afrit aan de Dijkstraat en de Leugenberg voor het verkeer afkomstig van Nederland of haven(zie fig ), het verkeer met bestemming Kapellen,Hoevenen en Ekeren bovenop. Ook voor Stabroek geldt de regel van zoekend sluikverkeer. Situatie Leugenberg voor het rechtmaken van de Leugenbergbocht Edison wijk Antwerpen Bergen op zoom Ekeren/ Hoevenen/ Kapellen (Fig 3)

6 Huidige situatie aan kruispunt Leugenberg (fig 4) Situatie van het kruispunt met de Dijkstraat voor rechtmaken van Leugenbergbocht (fig 5)

7 Huidige situatie aan de Dijkstraat (fig 6) (Fig 7) Rode lijnen zijn hoofdstromen. Blauwe lijnen zijn sluikstromen. Tijdens de ochtendspits zijn vooral de Kruisingen- Grote Molenweg Dorpsstraat, Sint Catharinastraat Dorpsstraat, Abtsdreef Dorpsstraat en het kruispunt Kleine Molenweg Dorpsstraat Meidoornlaan de grote knelpunten.

8 Vooral de verkeerslichten vormen hier het grote probleem. Tijdens de avondspits is de extra verkeerstroom naar Kapellen, Hoevenen en Ekeren, het bijkomend probleem. Wat zijn de oorzaken voor al deze problemen? 1. De uitbreiding van de haven en van onze dorpen (meer volk meer verkeer) 2. Wegnemen van 2 belangrijke op- en afritten (nml. Leugenberg en Dijkstraat) Oorzaak 1, is een moeilijke oorzaak om te herstellen en vraagt vooral een grote mentaliteitsverandering. De uitbreiding van de dorpen en van de haven is onomkeerbaar maar het verkeer kunnen we wel veranderen. Zie het STOP-principe. Oorzaak 2, kan wel HERSTELD worden! Vandaar ons idee voor het herstel-traject, in aanvulling op de NUL+. Concreet : Zoals in het MER-rapport vermeld, moet er een op- en afrittencomplex voorzien worden op het eind van de Nx. Waar dit komt is, en hoe dit er gaat uit zien, is voorlopig nog een groot vraagteken. Wij vonden in en ouder dossier een ontwerp voor een kluifrotonde (zie fig 8) Door de aanleg van dit complex wordt er een deel van oorzaak 2 hersteld. Er blijft natuurlijk wel de stroom aan verkeer met bestemming, deel, Kapellen en Ekeren. Door de inplanting van de parallel weg naast de A12 (ons wit konijn) zou deze stroom aan verkeer over de Ventweg naar de Leugenberg kunnen rijden. Als nu ook het rondpunt aan de Leugenberg verwezenlijkt wordt(zie fig 9), dan zou ook hier het verkeer, door het ontbreken van verkeerslichten, veel vlotter verlopen. (Fig 8)

9 Ventweg (fig 9) Dus om even terug te komen op de vraag : Met jullie voorstel schuiven jullie het probleem door naar Hoevenen! Is dat dan niet NIMBY? ( not in my back yard ). Nee, wij voorzien GEEN extra verkeer door de dorpskern van Hoevenen! Deze verhoogde verkeerstroom komt SOWIESO na de aanleg van de Nx, zijnde de verkeerstroom uit Kapellen en Ekeren naar- en van de A12 + de verhoogde verkeerstroom uit- of naar Stabroek over de Hoge Weg, na het snijden van de Ettenhoven. Brengen jullie de schoolgaande kinderen in Hoevenen niet in gevaar met jullie voorstel? Deze vraag heeft ons het meest geraakt! Een van onze knelpunten bij de planning van de Nx is juist de VEILIGHEID van de schoolgaande kinderen. De Nx kruist ( bij tracé 3a en 3b) 3 belangrijke fietspaden. Fietspaden waarover dagelijks honderden kinderen rijden, op hun weg naar- of van school. Wij willen de kinderen dus zeker NIET in gevaar brengen en, zoals in vorig punt ook gezegd, die verhoogde verkeersstroom komt er toch na de aanleg van de Nx. Men moet alleen veel beter toezien op de maximum snelheid van 30 Km/uur in de buurten van scholen. Het feit dat dit één van jullie bezorgdheden is, zou voor de inwoners van Hoevenen een extra motivatie moeten zijn om NEE te zeggen tegen de Nx.

10 Dit is niet het beeld dat wij willen van- en voor onze kinderen! Lees anders eens de aangrijpende brief van de vader van Jeffrey, 17 jaar, eens en vervang de naam Jeffrey door die van uw eigen kind. Verder waren er nog andere voorstellen: Met de voorstellen van Oud Broek terug open en doortrekken van Blokskesweg, wordt het probleem alleen maar verlegd. Het beter afstellen van de verkeerslichten, zou men zeker eens moeten onderzoeken. Kruispunten vervangen door rotondes, zou opnieuw onteigeningen met zich meebrengen. Het MER-rapport Over het MER-rapport volgen wij grotendeels de GECORO-raad. (gemeentelijke commissies voor ruimtelijke ordening) De NUL+ is nauwelijks onderzocht en de cijfers die het MER-gebruikt zijn niet accuraat. (Cijfers van laatste tellingen zijn van Maart 2009, vier maand voor aanvang van de werken in centrum Kapellen.) De 3 tracés werden ook niet gelijk onderzocht, zo is er een duidelijke voorkeur voor tracé 3a waar te nemen. (Bij tracé 2 en 3b heeft men het duidelijk over onteigeningen, terwijl men bij tracé 3a enkel over spreiding spreekt)

11 Men heeft geen rekening gehouden met de punten die uit de publiekelijke informatieronde naar voor zijn gekomen.( Het STOP-principe werd niet ernstig onderzocht) Eindconclusie: Het was onze bedoeling om, via onze site, zoveel mogelijk mensen te horen en daar zijn we al deels in geslaagd toch betreuren we het feit dat de mensen uit oa. Hoevenen, Grote Molenweg en Hoge Weg nog steeds niet beseffen dat de Nx als een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt. ALLEEN SAMEN KUNNEN WE TOT EEN OPLOSSING KOMEN, ALLEEN SAMEN VINDEN WE DE WEG!

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek Mobiliteit en ondernemen N-VA Stabroek Impact mobiliteit op ondernemen Goede basismobiliteit vormt een hoeksteen voor een gezond ondernemingskader Goede basismobiliteit = Vlotte bereikbaarheid van de handelaars

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ NOORD (KAPELLEN)

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ NOORD (KAPELLEN) Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2010-2018 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

DE GEPLANDE AANLEG VAN DE NIEUWE VERBINDINGSWEG Nx TE STABROEK EN KAPELLEN

DE GEPLANDE AANLEG VAN DE NIEUWE VERBINDINGSWEG Nx TE STABROEK EN KAPELLEN ADVIES OP EIGEN INITIATIEF VAN DE PROVINCIALE MINA-RAAD over DE GEPLANDE AANLEG VAN DE NIEUWE VERBINDINGSWEG Nx TE STABROEK EN KAPELLEN Goedgekeurd tijdens de plenaire zitting van 19 mei 2005 1 Inleiding

Nadere informatie

De werf van de eeuw in Achterbroek

De werf van de eeuw in Achterbroek De werf van de eeuw in Achterbroek Infobrochure over de werken Hallo, Het is zover: vanaf februari 2019 pakken we het kruispunt van Achterbroek en de Roosendaalsebaan aan. Eindelijk, zegt u terecht op

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

Zuidelijke stationsomgeving GSP. Mobiliteitsstudie - stand van zaken

Zuidelijke stationsomgeving GSP. Mobiliteitsstudie - stand van zaken Zuidelijke stationsomgeving GSP Mobiliteitsstudie - stand van zaken AGENDA Afbakening studiegebied Deelgebied A Deelgebied B Deelgebied C 2 3 AGENDA Afbakening studiegebied Deelgebied A Deelgebied B Deelgebied

Nadere informatie

Willen we dit in Wilrijk?

Willen we dit in Wilrijk? WILRIJK IKEA site 1 Willen we dit in Wilrijk? 2 Of dit? 3 Dagelijks massa auto s en vrachtwagens op de Boomsesteenweg. Sluipverkeer door het Neerland. 4 Het Probleem - Het verkeer van de zijstraten worstelt

Nadere informatie

De afrit Lillo naar de Scheldelaan richting Antwerpen en richting Zandvliet is afgesloten!

De afrit Lillo naar de Scheldelaan richting Antwerpen en richting Zandvliet is afgesloten! Beste bezoeker/standhouder, De wegenwerken in en rondom Antwerpen hebben ondertussen nationale faam. Zoals jullie in juli misschien al hebben ondervonden is Lillo Boekendorp hier niet van gespaard gebleven.

Nadere informatie

GVVP Culemborg. Resultaten inventarisatie. Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019

GVVP Culemborg. Resultaten inventarisatie. Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019 GVVP Culemborg Resultaten inventarisatie Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019 Inhoud 1. GVVP : Waarom? 2. Proces - planning 3. Overzicht resultaten online inventarisatie 4. Kaarten per soort

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 17 januari 2012 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 17 januari 2012 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 17 januari 2012 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR - zitting - PLAATS: Beukenhof, raadzaal,

Nadere informatie

Nieuw kruispunt R6/N1

Nieuw kruispunt R6/N1 Nieuw kruispunt R6/N1 Inhoud 1. Wie? 2. Herinrichting kruispunten R6 3. Kruispunt R6/N1: Ontwerp en werken 4. Kruispunt R6/N1 : Communicatie Wie? Opdrachtgever: Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van

Nadere informatie

Wegenwerken N111 Stabroek: Hoogeind en Driehoek

Wegenwerken N111 Stabroek: Hoogeind en Driehoek Wegenwerken N111 Stabroek: Hoogeind en Driehoek Inleiding Op maandag 5 augustus 2013 start fase 1 van de heraanleg van de N111 aan het kruispunt met Grote Molenweg. Fase 1 betreft het traject vanaf het

Nadere informatie

aanleg ovonde Sint Jobsesteenweg / Brechtsebaan

aanleg ovonde Sint Jobsesteenweg / Brechtsebaan aanleg ovonde Sint Jobsesteenweg / Brechtsebaan omleidingen van 7 februari tot einde juni informatiedienst Brasschaat - januari 2011 fase 1: 7 februari - april Tijdens deze fase zal de noordzijde van de

Nadere informatie

Veilig naar links via keerbewegingen

Veilig naar links via keerbewegingen Veilig naar links via keerbewegingen Na de heraanleg van de sesteenweg (N8) is het niet meer mogelijk om linksaf te slaan. Daarom zijn er drie keerpunten voorzien waar het verkeer veilig kan keren. Dankzij

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007 Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk Werktekst oktober 2007 De projectpartners van het project Gent Sint-Pieters willen, zowel tijdens als na de uitvoering van het project, maximale aandacht

Nadere informatie

Situering + type Nummer Foto Knelpunten Moretuslei _7 geen blindegeleidetegels geen fietspad perronhoogte 12cm

Situering + type Nummer Foto Knelpunten Moretuslei _7 geen blindegeleidetegels geen fietspad perronhoogte 12cm Moretuslei 15266_7 geen blindegeleidetegels perronhoogte 12cm Eindhalte van meer dan 1 lijn op meervoudige halte 2059533004 p. 79/120 Plantinlaan 19975_8 geen schuilhuisje geen verharde ondergrond, gras

Nadere informatie

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats... Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...4 Lijn 9 Linkeroever - Eksterlaar...4 Lijn 11 Eksterlaar - Melkmarkt...5

Nadere informatie

ESSEN HOEK WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HOEK!

ESSEN HOEK WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HOEK! ESSEN HOEK WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HOEK! Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze verenigingen, onze weiden, onze bossen, onze akkers, onze wijk. Over

Nadere informatie

In tegenstelling tot wat de website verder suggereert, werd de lokale Fietsersbond nauwelijks betrokken bij dit dossier.

In tegenstelling tot wat de website verder suggereert, werd de lokale Fietsersbond nauwelijks betrokken bij dit dossier. Heraanleg Leenstraat Advies Fietsersbond september 2017 Achtergrond Op de website van de gemeente staat te lezen dat de veiligheid van de fietser de belangrijkste reden is voor de heraanleg van de Leenstraat:

Nadere informatie

INFRASTRUCTUURANALYSE VERSTERKING R2

INFRASTRUCTUURANALYSE VERSTERKING R2 INFRASTRUCTUURANALYSE VERSTERKING R2 0. Inleiding / aanleiding In het Toekomstverbond zijn afspraken gemaakt voor een verbeterde en versterkte R2 als hoofdontsluiting voor de haven en die doorgaand verkeer

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

Samen Sterk Waalre Zuid West

Samen Sterk Waalre Zuid West Samen Sterk Waalre Zuid West Uitslag Tweede Enquête: Oplossingsrichtingen Inhoudsopgave Totale uitslag over alle straten... Uitslag Adriaen van Ostadelaan... Uitslag Bolksheuvel -...4 Uitslag Bolksheuvel

Nadere informatie

Het fileleed van St-Job

Het fileleed van St-Job Het fileleed van St-Job Inleiding Dit dossier heeft de bedoeling om mensen aan het denken te zetten. Het is een kwestie van denken en erover praten maar zolang er niets gebeurt, zal het aantal files en

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/16 Fietsostrade F12 Antwerpen-Bergen op Zoom,

Nadere informatie

Doorstromingsstudie: Spitsstrook E19 Noord richting Antwerpen

Doorstromingsstudie: Spitsstrook E19 Noord richting Antwerpen Doorstromingsstudie: Spitsstrook E19 Noord richting Antwerpen Studierapport Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen COLOFON

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Infovergadering Heraanleg Pauwelslei fase II

Infovergadering Heraanleg Pauwelslei fase II Infovergadering Heraanleg Pauwelslei fase II Welkom Philip Cools schepen ruimtelijke ordening Dirk de Kort schepen openbare werken Werner Hoogsteyns hoofdinspecteur verkeerspolitie Kris Boden aannemer

Nadere informatie

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Heraanleg E40 Aalter 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Welkom Patrick Hoste Burgemeester Aalter Infovergadering 14 mei 2014 Historiek 1998: eerste schets + opmetingen 2004: eerste MER-rapport 2006: aangepaste

Nadere informatie

Naar een mobiele & leefbare regio. 19 april 2018

Naar een mobiele & leefbare regio. 19 april 2018 Naar een mobiele & leefbare regio 19 april 2018 Agenda 1. De Antwerpse regio vandaag 2. Toekomstverbond 3. Oosterweelverbinding 4. Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht 5. Maatregelen voor een optimale

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Joachim van Meirvenne. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Joachim van Meirvenne. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen Verslag Titel verslag: Infovergadering Brabo 2 - Luchtbal Datum en uur vergadering: Donderdag 2 januari 2012 20.00 uur Plaats vergadering: Stadskantoor Luchtbal Volgnummer: 01 Aanwezigen Naam Organisatie

Nadere informatie

Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50

Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50 Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50 A50 A50 Inhoud Samenvatting kruispunt 1, 2 en 3 5 1 Kruispunt 1, 2 en 3 7 1.1 Inleiding 7 1.2 Observaties 1.3 Analyse 8 9 1.4 Maatregelen 11 1.5 Kosten 11 Bijlage

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen Verslag Titel verslag: Infovergadering Brabo 2 Tramlijn naar Ekeren Datum en uur vergadering: Dinsdag 31 januari 2012 20 uur Plaats vergadering: Ekers Hof in Ekeren Volgnummer: 01 Aanwezigen Naam Organisatie

Nadere informatie

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017 Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte Infovergadering 11 oktober 2017 www.wegenenverkeer.be/depinte Bart Crombez Sylvie Syryn Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

Gemeenteraad 22 mei 2014

Gemeenteraad 22 mei 2014 Gemeenteraad 22 mei 2014 Verzoekschrift BEERSE Nieuwe parallelweg als ontsluitingsweg voor vaste brug Bewoners van buurt Nieuwe Dreef en aanpalende straten 1 2 Persbericht door gemeente BEERSE 28 feb 2014

Nadere informatie

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie Antwerpen Gemeente Relatiebeheerder Adres

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie Antwerpen Gemeente Relatiebeheerder Adres Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie Antwerpen Gemeente Relatiebeheerder Adres Aartselaar Arendonk Baarle Hertog Balen Balen Tel: 014 44 83 63 Beerse jef.meuws@kbc.be Beerse Tel: 014 44 83 45

Nadere informatie

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 Situering : De projectzone opgenomen in voorliggend dossier is gelegen op de grens tussen de stad Kortrijk

Nadere informatie

Meerzicht Lisse. Resultaten onderzoek parkeren en verkeer. Definitief Gepresenteerd op: &

Meerzicht Lisse. Resultaten onderzoek parkeren en verkeer. Definitief Gepresenteerd op: & Meerzicht Lisse Resultaten onderzoek parkeren en verkeer Definitief Gepresenteerd op: 09-12-2015 & 05-07-2016 Meerzicht Parkeren 2 Kencijfers Parkeertellingen Meerzicht Parkeren 3 Kencijfers: Voor nieuwe

Nadere informatie

We zijn niet tégen de A102, maar het moet hier groen blijven

We zijn niet tégen de A102, maar het moet hier groen blijven We zijn niet tégen de A102, maar het moet hier groen blijven Vandaag om 06:00 door karin vanheusden Het rondpunt van Wommelgem, waar de A102 moet aansluiten op de E34.Foto: Gregory Van Gansen Antwerpen

Nadere informatie

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1286-RBO

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

HET LEEG - RIETBEEMDEN 13 september 2012

HET LEEG - RIETBEEMDEN 13 september 2012 HET LEEG - RIETBEEMDEN 13 september 2012 Verloop project mei 2010 start project ontwikkeling Het Leeg t.g.v. taakstelling Decreet grond- en panden aanstelling ontwerper BUUR door VMSW juni 2010 wandeling

Nadere informatie

Klankbordavond : Mobiel in de Stad naar Morgen

Klankbordavond : Mobiel in de Stad naar Morgen Klankbordavond : Mobiel in de Stad naar Morgen Sven Lieten Paal, 19 maart 2014 Welke moeilijkheden komen we vaak tegen : Iedereen verkeersexpert, veel meningen Inspraak is belangrijk en kan het proces

Nadere informatie

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans gemeenteraadslid Voorgeschiedenis RUP Eekhoornhof Bezwaarschriften: dichtheid oude camping + sociale doelstelling villa-omgeving Procedure Gemeenteraad: tracé der

Nadere informatie

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Introductie Onlangs is er een wijziging voorgesteld op het ontwerptracébesluit aansluiting Europaweg. In het ontwerptracébesluit

Nadere informatie

Stand van zaken quick wins

Stand van zaken quick wins Stand van zaken quick wins In november 2013 werden 33 quick wins voorgesteld aan de toenmalige Vlaamse regering met als doel, los van de uitvoering van het Masterplan 2020, op de korte termijn een duidelijke

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

Studie herinrichting complex E40 te Drongen. Terugkoppeling bewoners 01/12/2016

Studie herinrichting complex E40 te Drongen. Terugkoppeling bewoners 01/12/2016 Studie herinrichting complex E40 te Drongen Terugkoppeling bewoners 01/12/2016 1 Inhoud Inleiding Bijkomende varianten Bijkomende tellingen 2 Inleiding 3 Inleiding Doelstelling van de vergadering: informeren

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

RUIMTELIJK ONDERZOEK

RUIMTELIJK ONDERZOEK RUIMTELIJK ONDERZOEK de vallei van het Klein Schijn de vallei van de Zwanebeek de vallei van het Groot Schijn Luchtfoto op grote schaal met aanduiding van de landschappelijke beekvalleien en de heuvelruggen

Nadere informatie

RESOC-SERR Waas & Dender. Vrijdag 25/09/2015 Michael Eeckhout, dep. Mobiliteit, afd. BMV

RESOC-SERR Waas & Dender. Vrijdag 25/09/2015 Michael Eeckhout, dep. Mobiliteit, afd. BMV RESOC-SERR Waas & Dender Vrijdag 25/09/2015 Michael Eeckhout, dep. Mobiliteit, afd. BMV Inleiding Mobiliteit is afgeleide? Programma van AWV voor Oost-Vlaanderen Projecten in het Waasland N41 tussen Dendermonde

Nadere informatie

Infovergadering complex Aalter. 12 september 2016

Infovergadering complex Aalter. 12 september 2016 Infovergadering complex Aalter 12 september 2016 1 Welkom Patrick Hoste Wnd burgemeester Aalter 2 Heraanleg complex Aalter Vladimir Kostadinov Projectingenieur Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 3 Over de

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer De Europeese Gemeenschap wil de komende jaren het verkeersbeleid sterk vereenvoudigen. Ook onze federale regering, in dit geval staatsecretaris voor mobiliteit

Nadere informatie

BE-A0512_108015_106605_DUT

BE-A0512_108015_106605_DUT BE-A0512_108015_106605_DUT Inventaris van het archief van de Rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen. Burgerlijke Stand. Nationaliteitsverklaringen. Overdracht 2006 (1882-1960) / T. Luyckx, K. Van Honacker

Nadere informatie

In dit document vindt u per groep de inventarisatie van de wensen en een aantal ruimtelijke verkenningen..

In dit document vindt u per groep de inventarisatie van de wensen en een aantal ruimtelijke verkenningen.. De Graafseweg heeft een ontwikkeling doorgemaakt van nationale route tussen Noord- en Zuid-Nederland (vóór 1976) naar provinciale/regionale route en sinds de opening van De Oversteek (in 2013) naar een

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

RECHT DOOR/TOUT DROIT/STRAIGHT AHEAD VERKEERSLICHT/FEU ROUGE/TRAFFIC LIGHTS RECHTS AF/A DROITE/TURN RIGHT LINKS AF/A GAUCHE/TURN LEFT

RECHT DOOR/TOUT DROIT/STRAIGHT AHEAD VERKEERSLICHT/FEU ROUGE/TRAFFIC LIGHTS RECHTS AF/A DROITE/TURN RIGHT LINKS AF/A GAUCHE/TURN LEFT RD/TD/SA VL/FR/TL RA/AD/TR LA/AG/TL BL/VG/LC BR/VD/RC RP/RP/RA RECHT DOOR/TOUT DROIT/STRAIGHT AHEAD VERKEERSLICHT/FEU ROUGE/TRAFFIC LIGHTS RECHTS AF/A DROITE/TURN RIGHT LINKS AF/A GAUCHE/TURN LEFT BOCHT

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012

Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012 Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012 van Lansingerland Kenmerk: FBLL-20121015-01 Betreft: Verbeteringsvoorstel fietsroutes naar de middelbare scholen aan de Boterdorpseweg

Nadere informatie

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Hier komt tekst Maliebaan Klankbordgroep Hier komt ook tekst 12 januari 2016 Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Klankbordgroep 12 januari 2016 1 Doel van het project. Een kwaliteitsslag

Nadere informatie

REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN SAMEN MAKEN WE WERK VAN NATUUR EN LANDSCHAP

REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN SAMEN MAKEN WE WERK VAN NATUUR EN LANDSCHAP REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN SAMEN MAKEN WE WERK VAN NATUUR EN LANDSCHAP 2 REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN IS... EEN STREEK WAT DOEN WE? gelegen ten noordoosten van de stad Antwerpen en maakt onderdeel

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

ANALYSE VERKEERSCIRCULATIE WATERSITE & SCHAARBEEKLEI. Dinsdag 1 oktober 2013

ANALYSE VERKEERSCIRCULATIE WATERSITE & SCHAARBEEKLEI. Dinsdag 1 oktober 2013 ANALYSE VERKEERSCIRCULATIE WATERSITE & SCHAARBEEKLEI Dinsdag 1 oktober 2013 1 Inhoud van de presentatie Inzicht in het huidige druktebeeld Visualisatie huidige belasting Analyse deelzones Watersite (avondspits)

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49 Persbericht Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem Wijziging streefbeeld N49 Maldegem, 30 november 2015 De N49, de zogenaamde expresweg tussen Antwerpen en Westkapelle (Knokke), dateert

Nadere informatie

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn.

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn. Hemiksem Inwoners: 11.500 Oppervlakte: 5,44km² Bevolkingsdichtheid: 1997 inw./km² Aantal km wegen: 30.498 km Politiezone: Rupel (samen met: Niel, Schelle, Boom, Rumst) Kaart Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen.

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

FIETSOSTRADE ANTWERPEN-ESSEN

FIETSOSTRADE ANTWERPEN-ESSEN ROUTEBESCHRIJVING DIENST MOBILITEIT Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit FIETSOSTRADE ANTWERPEN-ESSEN Hieronder vind je een routebeschrijving van de fietsostrade Antwerpen-Essen van Antwerpen-Luchtbal

Nadere informatie

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze school, onze speelveldjes, onze wijk. Over Wildert. N-VA/PLE

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Heraanleg R8 Kortrijk-Kuurne. Infoavond Kuurne

Heraanleg R8 Kortrijk-Kuurne. Infoavond Kuurne Heraanleg R8 Kortrijk-Kuurne Infoavond 27-01-2010 Kuurne Inhoudstafel Situering Waarom werken? => huidige knelpunten Doelstellingen project Fasering van de werken uitleg fase per fase Overige projecten

Nadere informatie

Voorstellen Arianne van de gemeente en Gertjan Leeuw en Jaap Bout van Antea Group

Voorstellen Arianne van de gemeente en Gertjan Leeuw en Jaap Bout van Antea Group Welkom op de derde bijeenkomst Voorstellen Arianne van de gemeente en Gertjan Leeuw en Jaap Bout van Antea Group Inhoudelijke vragen, opsparen tot het einde Doel van de meedenksessie is dat we iedereen

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Betreft Verkeersmodelberekeningen De Grassen-Victoria Gemeente Heusden

Betreft Verkeersmodelberekeningen De Grassen-Victoria Gemeente Heusden Notitie Referentienummer Datum Kenmerk Hwl-2015-016_DEFINITIEF 19 maart 2015 336621 Betreft Verkeersmodelberekeningen De Grassen-Victoria Gemeente Heusden 1 Inleiding De gemeente Heusden heeft plannen

Nadere informatie

Wat een vreemde bromfiets!

Wat een vreemde bromfiets! Wat een vreemde bromfiets! Waarom rijden er nu geen paarden meer met karren? Reed er vroeger een tram in ons dorp?! Met die bus zou ik ook wel eens willen rijden! 1. Voetgangers baas! Opdracht Lees het

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Op weg naar de toekomst

Verkeer en vervoer. Op weg naar de toekomst Verkeer en vervoer Op weg naar de toekomst Aanleiding en doel Veel projecten in voorbereiding en uitvoering Regionale ontwikkelingen Informeren over lopende projecten Ophalen input over enkele vraagstukken

Nadere informatie

VERKEERSMONITORING N381 VERKEERSMONITORING N381

VERKEERSMONITORING N381 VERKEERSMONITORING N381 VERKEERSMONITORING N381 Inleiding De N381 is een belangrijke verkeersroute door Zuidoost Fryslân, die loopt van Drachten naar Emmen en vandaar naar Duitsland. Automobilisten kiezen vaak alternatieve routes,

Nadere informatie

Algemene beschrijving

Algemene beschrijving Algemene beschrijving Lokalisatie Het gebied van het zwarte punt betreft een stuk spoorlijn 5OA, gelegen langs de tuinwijk «Het Rad», op het grondgebied van de gemeente Anderlecht, ter hoogte van de Bergensesteenweg.

Nadere informatie

Inspraak voor MER: 2695

Inspraak voor MER: 2695 InspraakvoorMER:2695 PLAN-MILIEUEFFECTRAPPORTAGE OOSTERWEELVERBINDING Naamenvoornaam :WillyVanOverloop, Adres:Eikenlaan 13 Postcodeenwoonplaats :9111Belsele E mail * :bolster@telenet.be Inspraakals: Particulier

Nadere informatie

Een vlottere mobiliteit in de Noorderkempen Aanleg Ring rond Malle FASE 1

Een vlottere mobiliteit in de Noorderkempen Aanleg Ring rond Malle FASE 1 Een vlottere mobiliteit in de Noorderkempen Aanleg Ring rond Malle FASE 1 Presentatie Gemeenteraad Malle 12 maart 2018 1 Inhoud (1) Mobiliteitsproblematiek Mobiliteitsvisie Noorderkempen Ringwegen Zoersel

Nadere informatie

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school.

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Papenaardekenstraat 53 2900 Schoten VERKEERSPLAN 1. Inleiding Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Vermits iedereen zich in het verkeer moet

Nadere informatie

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen.

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. O Ouderbrief 1 Kopieerblad 1 Beste ouder/verzorger, Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. Bijvoorbeeld: hoe maak je veilig een bocht naar links en naar rechts?

Nadere informatie

DIALOOGSESSIES RING MALLE 20 MAART

DIALOOGSESSIES RING MALLE 20 MAART DIALOOGSESSIES RING MALLE 20 MAART 2018 GEEL: hoogste scores ORANJE: hoogste scores na synthese THEMATAFELS EN STELLINGEN QUOTERING (in euro - briefjes van 10) SYNTHESE VAN STELLINGEN SOM QUOTERING (in

Nadere informatie

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Huidige éénrichtingsverkeer - Werken van de school ongeveer afgerond. - In kader van werken aan Bergstraat 6 - In beslagname deel openbaar domein - Hinder door

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling Uitgangspunten Verkeersbeleid januari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

E40 AANSLUITINGSCOMPLEX DRONGEN

E40 AANSLUITINGSCOMPLEX DRONGEN E40 AANSLUITINGSCOMPLEX DRONGEN Rapportage bijkomend onderzoek na infovergadering Opdrachtgever: Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen Titel Opdrachtgever Contactpersoon opdrachtgever E40 Aansluitingscomplex

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom

Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom Voorstel van Samen.be voor de mobiliteitsraad Oktober 2013 Locatie: Liersesteenweg Voorstel verkeersveiligheid Verkeersveiligheid binnen onze gemeente was een belangrijk

Nadere informatie