Deze rijschool is een van de bekendste rijscholen in Barendrecht. Dit maakt het deze rijschool een directe concurrent van de opdrachtgever.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze rijschool is een van de bekendste rijscholen in Barendrecht. Dit maakt het deze rijschool een directe concurrent van de opdrachtgever."

Transcriptie

1 Desk Research In deze deskresearch zoek ik naar de concurrenten van rijschool slotboom doormiddel van een desk research. Het doel van deze desk research is het vinden van functionele punten die belangrijk zijn voor een rijschool en de interactie met de website s van deze scholen. Verder wil ik zien hoe hun content is opgebouwd en hoe de website visueel er uit ziet en welke mij aanspreken en welke dat niet doen. Rijschool Dubbeldam Deze rijschool is een van de bekendste rijscholen in Barendrecht. Dit maakt het deze rijschool een directe concurrent van de opdrachtgever. Functionaliteit De functionaliteiten van de website zijn vooral het geven van prijzen en informatie geven over de rijschool. Daarnaast is er een aanmeldformulier waarmee je je kan inschrijven voor lessen. Interactie De interactie is redelijk. De knoppen en tekst zijn redelijk klein. Hierdoor moet je dichter naar het scherm toe om het goed te kunnen lezen. Daarnaast is he aanmeldformulier heel simpel en makkelijk in te vullen. Content De content is duidelijk en geeft aan per soort rijbewijs wat je er mee kan en hoeveel het kost om lessen te nemen bij deze rijschool.

2 Visueel Visueel gezien springt de website er niet echt uit. De kleuren zijn aan de saaie kant en de plaatjes zijn heel klein weergegeven. De tekst is erg klein waardoor je niet prettig leest. Bij het aanmeldformulier is dit hetzelfde. Wolf Rijbewijsshop Rijschool wolf is een wat grotere rijschool die rijlessen geeft op meerdere locaties in Nederland. De locatie het dichtst bij is Ridderkerk. Functionaliteit De functionaliteit van deze website bestaat uit het informatie geven van tarieven en mogelijkheden maar ook uit een systeem voor het inplannen van rijlessen en proeflessen. Ook zijn er instructie filmpjes te vinden voor leerlingen en/of andere bezoekers. Interactie De interactie is heel goed. Alles op de site spreekt voor zich. De tekst op de website is ook duidelijk. Het reserveringssysteem werkt simpel en datums zijn makkelijk te selecteren aan de hand van een kleine kalender die verschijnt. Het is hier dus gemakkelijk om een rijles vanaf de website in te plannen. Content De content op deze is goed geschreven en moedigt aan om hier rijlessen te nemen doormiddel van de voordelen die deze rijschool heeft op te noemen. Daarnaast zijn de instructie filmpjes die op de website zitten ook erg handig.

3 Visueel De website is strak en netjes ingedeeld. De kleuren zijn niet saai en maken de website strak. Het visuele gedeelte van het reserveringssysteem is ook strak omdat er een niet al te grote agenda verschijnt wanneer je een tijdstip wil kiezen. iqdrive iqdrive is ook een rijschool die door heel Nederland te vinden is. Deze is ook in de buurt van Rotterdam te vinden en is dus een mogelijke concurrent. Functionaliteit Bij deze website is naast informatie en prijs weergave een systeem gemaakt waar een proefles ingepland kan worden. Interactie De interactie op deze website is zeer goed. Alle belangrijke informatie is groot weergegeven. Ook is het inplannen van een proefles makkelijk door een grote kaart waar je een locatie bij jou in de buurt kan selecteren. Als de locatie geselecteerd is kan een formulier worden ingevuld. Content De content op deze website is gericht op het binnenhalen van nieuwe klanten. Daarnaast word er gepraat over enkele rij instructeurs. De achtergrond bestaat uit een afbeelding maar verder zijn er niet veel afbeeldingen op de website te vinden.

4 Visueel Visueel is de website zeer aantrekkelijk. Midden op de homepage staat groot Ja ik wil mijn rijbewijs halen met daarachter een filmpje van iemand die aan het lessen is. daaronder staat een zoekbalk waar locatie gezocht kan worden. Hiernaast is ook nog een vlak om in te schrijven voor een proefles. Helemaal onderin word ook nog een balk weergeven die kosten voor aantal lessen kan berekenen. Interview Hoe is de rijschool ontstaan? De rijschool is in 1976 ontstaan. Ik vind lesgeven en leuk en autorijden leuk. Vroeger heb ik ook nog motorfietslessen gegeven. Volgend jaar bestaat de rijschool 40 jaar. Waarom is de rijschool in de regio Rhoon, Barendrecht, Rotterdam, Ridderkerk? Ik woon in Rhoon. Hoe ziet de gemiddelde klant/leerling er uit? Het is een beetje gevarieerd, maar de grootste groep bestaat uit jongeren tussen de 16,5 en 22 jaar. Daarnaast heb je nog een categorie van ongeveer 40 jaar oud. Hoe komen de meeste klanten bij u terecht? De meeste klanten komen door mond tot mond reclame zo n 92%. Het overige 8% via Facebook of de website. Als een klant een les wil plannen, hoe word dat geregeld?

5 Dat doe ik zelf, of een klant mailt en dan worden de volgende lessen na de eerste les geregeld. Wat vind u van uw website nu? Wat vind u dat er kan worden verbeterd? Het zou handig zijn als de afbeeldingen vernieuwd worden. Verder moet je maar kijken wat er volgens jou verbeterd kan worden. Sommige functies op de website werken nu niet. Bijvoorbeeld de contact pagina. Het zou fijn zijn als deze wel zou werken. Wat voor eisen stelt u aan een website (Welke onderdelen zijn belangrijk)? Het belangrijkste zijn de prijzen en de informatie. Wat voor functionaliteit wilt u halen uit een reserveringssysteem? Het is wel handig om een zo n systeem te hebben waarmee mijn leerlingen zelf lessen kunnen inplannen en/of waar nieuwe leerlingen zich kunnen inschrijven. Wel moet er dan rekening gehouden worden met de woonplaatsen van de leerlingen zodat twee niet ver van elkaar af liggen Reflectie Dit interview is afgenomen bij de instructeur zelf. Omdat dit een vertrouwde omgeving was voor hem was het makkelijk om een vloeiend gesprek te houden. De vragen had ik van tevoren opgesteld waren goed geformuleerd waardoor ik een juist antwoord kon krijgen op mijn vragen. Verder waren de vragen wel de belangrijkste punten van het gesprek maar af en toe dwaalde het gesprek een beetje af maar daardoor kreeg ik onverwachts toch extra informatie die van pas zou kunnen zijn. Om zo goed mogelijk te kunnen onthouden wat er in dit gesprek gezegd is heb ik het met mijn telefoon opgenomen. Dit heb ik voorheen al een keer gedaan in een interview en omdat dit goed werkt vond ik het belangrijk dit weer te doen. Zo kan je het exacte antwoord van de geïnterviewde persoon documenteren. De mindere kant van het gesprek was dat ik een beetje uit

6 hem moest trekken hoe hij de site voor zich zag (visueel). Hij vond alles best en wilde dat ik gewoon mijn gang zou gaan en het dan wel zou zien. Om misverstanden te voorkomen later in het ontwikkelingsproces kwam ik al met voorstellen als : Wilt u dat de kleuren op de website hetzelfde zijn als het logo? Dit werkte en vond hij een goed plan. Verder waren we het eens over alle andere verwachtingen en vond ik het een geslaagd interview.

7 Debriefing Inleiding In deze debriefing is uitgewerkt wat ik te weten ben gekomen over de opdrachtgever, wat zijn doelgroep is, wat hij wil bereiken met de website die gebouwd gaat worden en hoe de opdrachtgever een reserveringssysteem toegepast wil hebben in de website. Betrokkenen Opdrachtgever Opdrachtnemer Rijschool Slotboom F.H.J. Slotboom Hogeschool Rotterdam Hubert Getrouw Bezeel 47 Tochtleede VA Rhoon 2991 WH Barendrecht Tel: Tel:

8 Organisatie Frans Slotboom is begonnen in 1976 in de regio s Barendrecht, Rhoon, Rotterdam en Ridderkerk met rijschool Slotboom. Doelgroep De doelgroep zijn voor het grootste gedeelte jongeren tussen de 16,5 en 22 jaar en een paar oudere mensen rond de 40 die hun auto rijbewijs willen halen. Opdracht De opdracht is het maken van een responsive website met meerdere pagina s die de prijzen, informatie over de rijschool en een contact formulier heeft. Ook moet er op deze website een reserveringssysteem komen waarmee rijlessen kunnen worden ingepland. Doelstelling De rijschool komt op het moment aan zijn meeste klanten door mond tot mond reclame en een klein gedeelte door de Facebook pagina. Door een aantrekkelijke en functionele site zouden er meer klanten getrokken worden. Tot nu toe is de enige manier om een afspraak te maken en in te schrijven voor lessen via telefonisch contact of . Doormiddel van een reserveringssysteem moet word dit makkelijker en geautomatiseerd. Visie/Haalbaarheid De visie bij deze opdracht is het beter reclame maken voor de rijschool doormiddel van een website zodat niet alle klanten via mond tot mond reclame binnengehaald worden. Ook wil ik met het reserveringssysteem het plannen van afspraken makkelijker en sneller maken. Dit is denk ik net haalbaar in de tijd die we krijgen. Met voorkennis over programmeren en nog geen kennis over PHP moet er wel veel geleerd worden.

Doelgroep onderzoek. Elian van der Heiden Animatie. Kenrick Fontijne A

Doelgroep onderzoek. Elian van der Heiden Animatie. Kenrick Fontijne A Doelgroep onderzoek Elian van der Heiden Animatie Kenrick Fontijne 0909758 1A 1 Inhoud Interview opdrachtgever 3 Desk research 5 Onderzoeksvraag 10 Doelgroep interview 1 11 Doelgroep interview 2 13 Conclusie

Nadere informatie

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Handleiding Voor leerlingen Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Rijlesagenda.nl Inhoudsopgave Gebruikmaken van Rijlesagenda.nl...3 Rijlessen inplannen...4 Rittenoverzicht...5 Opties & Instellingen...6

Nadere informatie

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A Digitale Media Handleiding Tool Judith Koedam 0838338 DBKV 1A Inhoudsopgave Inleiding Het maken van de site (stappenplan) Stroomschema Beschrijving website Lay out Website Inleiding Voor de opdracht van

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar.

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. QUICK START GUIDE Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. Inhoudsopgave Wat zie je? - 2 - Hoe navigeer je? - 5 - Hoe boek je een activiteit? - 7 - Hoe wijzig

Nadere informatie

Handleiding Bardienstplanner. Versie 1.3

Handleiding Bardienstplanner. Versie 1.3 Versie 1.3 Inleiding Handleiding Bardienstplanner Beste leden, Hieronder vind je een handleiding voor de bardienstplanner zoals deze wordt toegepast op de website mijn.knltb.club. Deze handleiding geeft

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

RIJSCHOOL. Wat moet je doen?

RIJSCHOOL. Wat moet je doen? RIJSCHOOL Christina, Alfonso, Tai en Linda willen leren autorijden. Ze hebben het theoretische examen al afgelegd. Nu willen ze oefenen voor het praktijkexamen. Ze zoeken een rijschool. Jij helpt hen.

Nadere informatie

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Welkom 3 2. Inleiding 4 3. Gedeelde agenda toevoegen 5 3.1 Stappenplan als je nog geen Google Account hebt

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

Voor slechts 74,- per maand in zes maanden je certificaat!

Voor slechts 74,- per maand in zes maanden je certificaat! Voor slechts 74,- per maand in zes maanden je certificaat! De ultieme vrijheid. Word rijinstructeur! Vraag een willekeurige rijinstructeur of hij zijn baan leuk vindt en hij zal volmondig ja zeggen. Waarom

Nadere informatie

Handleiding vernieuwde website INDI.nl

Handleiding vernieuwde website INDI.nl Handleiding vernieuwde website INDI.nl Inhoudsopgave Favorietenlijst 3 Merken 3 Speciaal orderverzoek 4 Afbeelding zoomen 4 Sticky header 5 Categorie afbeeldingen 5 Productweergave 6 Direct bestellen vanuit

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account (LEERKRACHT)... 4 Je gegevens wijzigen... 5 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 6 Een Inzendpagina

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders Handleiding voor beheerders Inleiding Handleiding voor beheerders Met deze handleiding kunt u als beheerder inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

INTERACTIE. In de Appendix vindt u de wireframes.

INTERACTIE. In de Appendix vindt u de wireframes. Het concept Het grootste en belangrijkste museum van Nederland, het Rijksmuseum, heeft de plaatsing van vijf grote mediazuilen in de foyer op de planning staan. Om deze reden hebben zij ons ingeschakeld

Nadere informatie

Stappenplan, opzetten proefaccount Plan2Learn rijschoolsoftware

Stappenplan, opzetten proefaccount Plan2Learn rijschoolsoftware Stappenplan, opzetten proefaccount Plan2Learn rijschoolsoftware Het aanmaken, instellen en gebruiken van Plan2Learn rijschoolsoftware is zeer eenvoudig.in dit stappenplan zullen wij uitleg geven over de

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Denice: Beste Nico, Voordat ik bij Nico kwam lessen, zat ik bij een andere rijschool. Bij deze rijschool lukte het maar niet om verbetering te krijgen in mijn rijden. Dit was frustrerend en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Versie mei 2014

Nieuwsbrief Versie mei 2014 Nieuwsbrief Versie mei 2014 Er heeft een grote update plaatsgevonden waarmee er meer functionaliteit is toegevoegd voor u. Graag brengen wij deze uitbreidingen onder uw aandacht. 1. Catering kunnen vastleggen

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

<<RIJOPLEIDING IN STAPPEN>> Wees wijs. Haal met CBR RIS Gecertificeerde VERKEERSSCHOOL VAN MAAREN snel en veilig je rijbewijs!!!

<<RIJOPLEIDING IN STAPPEN>> Wees wijs. Haal met CBR RIS Gecertificeerde VERKEERSSCHOOL VAN MAAREN snel en veilig je rijbewijs!!! Wees wijs. Haal met CBR RIS Gecertificeerde VERKEERSSCHOOL VAN MAAREN snel en veilig je rijbewijs!!! Voorwoord De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een nieuwe, moderne rijopleiding.

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Instructie. Planning

Instructie. Planning Instructie Planning 21 juli 2016 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doelgroep... 3 1.2 Gerelateerde documenten... 3 2 Cursussen inplannen... 3 3 Planningsmodule... 6 3.1 Filteren van gegevens... 7 4 Docentenrooster...

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Navigatie

Functioneel ontwerp. Navigatie Functioneel ontwerp Het functioneel ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Navigatie 2. Lijst van alle pagina s 3. Paginaontwerp 4. Formulierontwerp 5. Grafisch ontwerp Navigatie Navigatie wordt

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account... 4 Je gegevens wijzigen... 6 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 7 Een Inzendpagina aanmaken

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM!

Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM! Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM! Binnenkort ga je jouw eerste rijles nemen, helemaal leuk! Kies vooral een rijschool die bij je past. Wij maken die keuze graag wat makkelijker voor je! Elk jaar leiden

Nadere informatie

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16 Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16 Bas de Keulenaar (11045973) Technisch Ontwerper Annejet Robijn (11269111) Grafisch Ontwerper Angélique Siu (11211725) Interactie Ontwerper Lisanne van

Nadere informatie

8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage

8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage 8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage Deze instructie is geschreven voor het plaatsen van een afbeelding in de diapresentatie op je homepage! De slider heeft een afmeting van 1000 x 417 pixels.

Nadere informatie

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl Ga meteen aan de slag! PLUSpakket handleiding Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen 2012 www.wiewathaar.nl Review website? 27% Nederlanders vindt reviewsites als WieWatHaar.nl erg nuttig* Steeds

Nadere informatie

Werkboek bij: Trek meer mensen naar je website

Werkboek bij: Trek meer mensen naar je website Christien Janson IctVoorIedereen ict-voor-iedereen.nl cnson@ict-voor-iedereen.nl Werkboek bij: Trek meer mensen naar je website Print dit uit een maak aantekeningen tijdens de opdrachten Inhoudsopgave

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

YouTube handleiding voor de Groenteman

YouTube handleiding voor de Groenteman YouTube handleiding voor de Groenteman In deze speciale YouTube handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2 Versie 1.2 Inleiding Beste leden, Hieronder vind je een handleiding voor de bardienstplanner zoals deze wordt toegepast op onze website www.tclangenboom.nl. Deze handleiding geeft een beschrijving weer,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB INHOUDSOPGAVE Definities... 4 Alles vastzetten en artikelen vergroten... 5 Aanmelden... 6 Inloggen op je eigen account... 6 Je gegevens wijzigen... 7 Aanmelden voor deelname

Nadere informatie

vliegtickets boekinsformulier voor 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 rex hordijk alissa muffels luca verhees marek van der hoeven

vliegtickets boekinsformulier voor 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 rex hordijk alissa muffels luca verhees marek van der hoeven boekinsformulier voor vliegtickets 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 marek van der hoeven rex hordijk alissa muffels luca verhees 1 / 15 feberuari 2015 / GRoepsopdracht 2 Het concept

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Ontwerpdocument Maarten Kolthof NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Inhoud Algemeen ontwerp 3 Icoon en kleurgebruik Animatie technieken ios 7 kenmerken

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Hulswitweg47G BG Haarlem Tel: Whatsapp: Web:rijschool023.nl

Hulswitweg47G BG Haarlem Tel: Whatsapp: Web:rijschool023.nl Hulswitweg47G 054 2031BG Haarlem Tel:023-7854052 Whatsapp:06-23236393 Email:info@rij023.nl Web:rijschool023.nl Page1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Welkom bij Rijschool 023... 2 Introductie autorijbewijs

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 21, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling Handleiding voor de leerling Inhoud Inloggen... 3 Werken met een dossier... 4 Websites zoeken... 6 Inloggen Start op het schoolnetwerk een computer op en log in zoals je dat altijd doet. Klik op het bureaublad

Nadere informatie

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen.

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Bouwstenen Handleiding In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Lijst Tekst Het lijst onderdeel biedt een overzicht van

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitale zakelijke parkeervergunning

Gebruikershandleiding digitale zakelijke parkeervergunning E-mail.parkeervergunning@utrecht.nl Telefoon 14 030 www.utrecht.nl/digitaleparkeervergunning VTH - Vergunningen; versie 1.0; juni 2017 Gebruikershandleiding digitale zakelijke parkeervergunning Ondernemers

Nadere informatie

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D

Workshop Portfolio. Linsey Meenken CMD2D Workshop Portfolio Linsey Meenken 0930123 CMD2D 16-11-2017 Portfolio STARR-t Situatie Voorbereiden voor stage met een eigen portfolio maken, voorbereiden op solliciteren en informatie verzamelen hierover.

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Individueel procesverslag

Individueel procesverslag Individueel procesverslag Een weergave van mijn werkzaamheden binnen het G-Blok. Afdeling : Academie voor ICT & Media, Informatica Schooljaar : 2009 Blok : G Datum : 30 10-2009 Plaats : Honselersdijk Naam:

Nadere informatie

Onderzoeksopzet field research

Onderzoeksopzet field research Onderzoeksopzet field research versie 1.0 Robin van Straaten Welsey van Komen Lennard van Diggelen Inleiding Naar aanleiding van het deskresearch dat is uitgevoerd op basis van onze deelvragen voor Toegepast

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

Invul instructie Online-People uren registratie

Invul instructie Online-People uren registratie Invul instructie Online-People uren registratie Na ingelogd te zijn en op het tabblad urenbriefjes te hebben geklikt zie je het volgende scherm. Als je op het pijltje achter plaatsing klikt kun je het

Nadere informatie

Beïnvloedings-analyse

Beïnvloedings-analyse Beïnvloedingsanalyse Hoe kunnen doelgroepen beïnvloed worden? Er zijn een aantal verschillende principes waarmee de KRO de doelgroep kan beïnvloeden. Deze principes zijn in verschillende onderdelen op

Nadere informatie

Designdocument. Through the Mud. Nikai de Gans Erwin Heemsbergen Hai Feng Lin. Ruben Ririmasse Tamara van Wijk

Designdocument. Through the Mud. Nikai de Gans Erwin Heemsbergen Hai Feng Lin. Ruben Ririmasse Tamara van Wijk Designdocument Through the Mud Nikai de Gans Erwin Heemsbergen Hai Feng Lin Ruben Ririmasse Tamara van Wijk Datum: 15 Januari 2015 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Opdracht 4 4.

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Crivex Extended Documentation (NL)

Crivex Extended Documentation (NL) Crivex Extended Documentation (NL) BLUEPRINT THEME for SEOshop V1.0 5/5/14 Algemene instellingen Preset: Het Blueprint komt standaard met drie verschillende presets. Zo kunt u snel aan de gang met de indeling

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk?

Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk? Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk? Welkom Wat goed dat je begonnen bent in dit boek! Het lijkt me heel leuk om samen met jou een app te maken. Als we alle stappen rustig doorlopen, heb je straks niet

Nadere informatie

Rijschool van Laarhoven Privacyverklaring en voorwaarden

Rijschool van Laarhoven Privacyverklaring en voorwaarden Rijschool van Laarhoven Privacyverklaring en voorwaarden Rijschool van Laarhoven, gevestigd aan Vondellaan 59 5421PP Gemert, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolplan COACH

HANDLEIDING scoolplan COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Short cut: Interne notities pagina 5 IDP overzicht pagina 7 Menu pagina 10 Interne notities pagina 12 Notities pagina 14 Volgende IDP pagina 15 Archief pagina 17 Vragen

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Corrie OPFRISCURSUS THEORIE EN PRAKTIJK IN EEN AUTOMAAT Na een informatiemiddag voor senioren over alle theorie ben ik bij Nico een opfriscursus gaan volgen. Vijftig jaar geleden had ik mijn

Nadere informatie

Plan van aanpak, 17 september 2014

Plan van aanpak, 17 september 2014 Plan van aanpak, 17 september 2014 DEP WORKS B.V. / DEP WORKS office & management support / DEP WORKS MEET&GREET Marnick de Groot Milan van der Maaten Luuk Roordink Afdeling: Marketing & Communicatie Contactpersonen:

Nadere informatie

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel.

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel. R O T T E R D A M P A R T K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES Rotterdam, 12-09-2011 Ashley Bick Yvo van Oosterum Lydia van Driel Rob Weerman Melangelo Prince Rotterdam Party Crew projectgroep

Nadere informatie

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links:

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links: Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve Ebike Websites links: http://www.fatboy.com/nl/ http://www.dsignmeubels.nl/ http://allemachtigprachtig.nl/ http://www.gilianoriginals.nl/

Nadere informatie

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Interview verslag Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Inhoudsopgave: Voorwoord -!!!!! blz. 3 Wempe Webdesign -!!!! blz. 4 Opleiding -!!!!!! blz. 4 Beroepskeuze

Nadere informatie

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1 Info Tracs Backend Info Tracs v.. - Handleiding v. Inhoud Info Tracs backend... Login... Backend... Overzicht... Albums... 5 Het Albums overzicht scherm... 5 Het Album toevoegen scherm... 6 Het Wijzig

Nadere informatie

Informatie RijschoolBeheer RIJSCHOOLBEHEER GEMAAKT VOOR DE RIJSCHOOLHOUDER

Informatie RijschoolBeheer RIJSCHOOLBEHEER GEMAAKT VOOR DE RIJSCHOOLHOUDER Informatie RijschoolBeheer RIJSCHOOLBEHEER GEMAAKT VOOR DE RIJSCHOOLHOUDER RijschoolBeheer Efficiënt en essentieel voor uw rijschool RijschoolBeheer is speciaal voor de rijschoolhouder ontwikkeld. Wij

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare en betaalbare inzet hebben

Nadere informatie

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen 6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen Deze instructie is geschreven om een bericht te maken in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen van berichten op deze pagina gaat op een andere wijze

Nadere informatie

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen Inleiding Nieuwe zaken koppelt geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek aan actualiteit. Met aantrekkelijke en flexibel inzetbare lessen op basis van het laatste nieuws, brengt Nieuwe zaken wekelijks

Nadere informatie

Het is duidelijk waar je bent en waar je naartoe kunt gaan als je een link aanklikt.

Het is duidelijk waar je bent en waar je naartoe kunt gaan als je een link aanklikt. 1. Webshop Bol.com 1. Herkenbaarheid De site is duidelijk, je ziet linksboven Bol.com staan en er staan ook de speciaal geselecteerde spullen en de aanbiedingen. Je kan alleen niet zien van wie de website

Nadere informatie

Checklist Facebook & Instagram

Checklist Facebook & Instagram Checklist Facebook & Instagram Contact informatie Telefoon E-mail Website KvK BTW GetBright Nijverheidssingel 313 4811 ZW Breda 076 879 50 88 info@getbright.nl www.getbright.nl 64364585 NL851121937B01

Nadere informatie

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Netwerkthermometer DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Wat is De Netwerkthermometer De Netwerkthermometer is een test. Een test om een gedegen beeld te krijgen van hoe je zelf aan kijkt tegen je

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl ( en tot stand gekomen doormiddel van ACM.

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl (  en tot stand gekomen doormiddel van ACM. Cookiebeleid Inleiding We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies op onze website. Via cookies verzamelen System CSL en derde partijen informatie

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.1 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur Conceptdocument Informatie Architectuur Elyse Teerink 500604947 Herkanser Y. Westplat HVA 15/11/2012 1 Inhoudsopgave Inleiding De doelgroep De opdracht In gesprek met kitesurfers Account en inloggen Automatisch

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

20 geheime tips om snel je Rijbewijs te halen! Door Math Muijen

20 geheime tips om snel je Rijbewijs te halen! Door Math Muijen GRATIS E-BOOK 20 geheime tips om snel Welkom bij Het Rijhuis! Wil jij graag je rijbewijs halen? Dan ben je hier op het juiste adres! Wij zijn een kleine rijschool in Zuid-Limburg die gespecialiseerd is

Nadere informatie

Aanvullen en wijzigen van uw Profiel

Aanvullen en wijzigen van uw Profiel Aanvullen en wijzigen van uw Profiel Uw onderneming wordt op de Hofpas-website gepresenteerd middels een profiel. In deze handleiding wordt beschreven op welke manier u uw profiel kunt aanvullen en wijzigen.

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

ONDERWERP : Stand van zaken website eerste en tweede kwartaal 2017

ONDERWERP : Stand van zaken website eerste en tweede kwartaal 2017 MEMO ZAAKNUMMER : 026534 AAN : Commissie Algemene Zaken en Control VAN : Burgemeester H.G. Vos NAMENS DEZE : team Gemeentewinkel, I.M.C.M. Ruyters DATUM : 16 augustus ONDERWERP : Stand van zaken website

Nadere informatie

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057 Claim Your Aim Vragenlijst Websites, Social Media, SEO & Beveiliging Opdrachtgever Opdrachtnemer Bedrijf: Claim Your Aim B.V. Contactpersoon: Msc. S.J.A. Bloo E-mail: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Nadere informatie

Ontwikkel je eigen ijsje!

Ontwikkel je eigen ijsje! v Ontwikkel je eigen ijsje! In dit stappenplan lees je precies wat je hiervoor moet doen! Het beste ijsje wint! Werkblad 2, 3 en 4 1 Werkblad 2 Eisen aan ijs Welke ijsjes ken je? Schrijf er zoveel mogelijk

Nadere informatie

Klantmeting Bijzondere bijstand. Onderzoek in het kader van Ontwikkelagenda AmSZ

Klantmeting Bijzondere bijstand. Onderzoek in het kader van Ontwikkelagenda AmSZ Klantmeting Bijzondere bijstand Onderzoek in het kader van Ontwikkelagenda AmSZ Gemeente 's-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek Oktober 2010 1 Samenvatting In september en oktober 2010 heeft

Nadere informatie