INTERACTIE. In de Appendix vindt u de wireframes.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTERACTIE. In de Appendix vindt u de wireframes."

Transcriptie

1

2 Het concept Het grootste en belangrijkste museum van Nederland, het Rijksmuseum, heeft de plaatsing van vijf grote mediazuilen in de foyer op de planning staan. Om deze reden hebben zij ons ingeschakeld voor het ontwerpen van deze zuilen. In dit verslag presenteren we de functionaliteiten en de interactie van ons ontwerp. Om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden is ons concept gebaseerd op het gebruik van touchscreen technologie. Een groot, met de hand te bedienen, scherm staat centraal voor de interactie tussen de bezoeker het museum. De zuilen kunnen op deze wijze de bezoeker een goed beeld geven over de mogelijkheden van het Rijksmuseum op dat tijdstip. Het Rijksmuseum wordt niet alleen door Nederlanders bezocht, maar ook door buitenlanders. Om dit feit te kunnen ondersteunen, heeft de bezoeker bij het welkomst-scherm de keuze om de juiste taal in te stellen. Vervolgens krijgen de bezoekers verschillende opties te zien op het scherm, waaruit zij kunnen kiezen: Kalender Bezoekers kunnen ervoor kiezen om de kalender te bekijken. Met behulp van de kalender is het makkelijk om te zien wat voor activiteiten er beschikbaar zijn op dat moment en/of in de toekomst. Plattegrond Met behulp van een plattegrond krijgt de bezoeker een goed idee hoe het Rijksmuseum in elkaar zit. Belangrijke faciliteiten zoals EHBO, het toilet en de nooduitgangen worden zo ook snel gevonden. Rondleidingen In het Rijksmuseum zijn er verschillende rondleidingen mogelijk. Met een rondleiding kunnen de bezoekers collecties beter leren kennen of objecten vanuit nieuwe, verrassende invalshoeken bekijken. Reserveren Bezoekers krijgen de mogelijkheid om een rondleiding te reserveren. Het is niet alleen mogelijk om groepsrondledingen te reserveren, maar ook persoonlijke. Routes De bezoekers kunnen gepersonaliseerde routes overzetten op hun mobiele toestel. Zo zien bezoekers alles wat ze willen zien op hun eigen tempo. Informatie Algemene informatie over het Rijksmuseum is snel te vinden met de optie Informatie. Informatie over zaken als de openingstijden, prijzen en adres worden zo efficient uitgewisseld.

3 INTERACTIE Details Om een goede interactie te krijgen met onze gebruikers, de gasten van het Rijksmuseum, hebben we gekozen voor een groot scherm. Het museum wordt bezocht door jong en oud. Het is hierbij belangrijk dat iedereen de informatie snapt en ook kan lezen. Dit is de reden dat er gekozen is voor een groot aantal talen. In het beginscherm kunnen deze worden gekozen. Het zijn grote vlaggen met in hun eigen taal kies uw taal. Dit maakt het voor iesereen duidelijk wat ze moeten kiezen. Naast het feit dat het in hun eigen taal staat met eigen vlag, zijn alle iconen en is alle tekst dermate groot uitgevoerd dat het voor jong en oud te lezen is. Op elk icoon kan worden gedrukt. Alle knoppen zijn extra groot. Er is met simpele symbolen gewerkt om het voor iedereen begrijpelijk te houden. We hebben gekozen, met als belangrijkste reden de drukte in het museum, om vijf gelijke zuilen te maken. Dit moet de doorstroming ten goede komen. Het medium Er is gekozen voor grote touchscreens. Deze zijn goed te verwerken in de zuilen. Daarnaast is het voor iedereen duidelijk en ook voor ouderen is het goed te gebruiken. Er hoeft geen gebruik gemaakt te worden van onduidelijke knoppen die buiten het scherm staan, er kan intuïtief gebruik gemaakt worden van de afbeeldingen op het scherm. De gebruikerstest Om het plan van de interactieve zuilen beter uit te kunnen werken is er een gebruikerstest ontworpen. Deze test bestaat uit een aantal onderdelen. Alle uitgewerkte wireframes zijn op A4 geprint. Allereerst is aan een aantal mensen de homepagina getoond. Er zijn 5 personen getest. Het gaat om verschillende leeftijden, 12, 32, 48, 60, 82. Deze leeftijden zijn gekozen om er voor te zorgen dat alle groepen leeftijden aan bod zijn gekomen. Er is eerst een lijst gemaakt met welke leeftijdscategorieen aan bod moesten komen. Vervolgens zijn mensen random geselecteert. De eerste vraag over de homepagina werd gesteld in de vorm van een opdracht. De mensen werd gevraagd wat ze hier zagen en of ze naar het volgende scherm konden gaan zonder verdere uitleg. Iedereen wist de, in deze gevallen, Nederlandse vlag aan te raken. De homepagina is dus duidelijk genoeg. Deze test is met alle pagina s gedaan, en alle werden goed bevonden. Er werd wel een opmerking gemaakt dat de tekst niet goed leesbaar was. Dit is te verklaren door het feit dat de pagina s op A4 zijn gedrukt. In werkelijkheid is dit een 40+ inch scherm, waar alles veel duidelijker is. Al laatste onderdeel zijn taken gegeven, bestaande uit opdrachten om een route te plannen. Iedereen wist er goed mee om te gaan. De 82-jarige mevrouw had helaas geen smartphone. Er kon dus geen gepersonaliseerde route op haar telefoon verschijnen. Dit had eerder in het scherm moeten staan, dat voor een route een smartphone is vereist, kwam als tip. De test is geslaagd, of eigenlijk het product. Afgezien van het feit dat er een smartphone vereist is, is er niets negatiefs naar voren gekomen. In de Appendix vindt u de wireframes.

4 Technisch Rapport Er is bij het ontwerp van de informatiezuilen gekozen voor een reeks toepassingen die het bezoek aan het museum voor de gasten efficiënter zouden moeten maken. Zo is er gekozen voor een optie die een gepersonaliseerde route uitstippelt voor de gasten. Deze wordt samengesteld door voorkeuren die iemand kan geven per zaal. Dit wordt niet per schilder of schilderij gedaan maar per zaal omdat het anders te specifiek is en mensen te lang bij de zuil bezig zijn, dit is slecht voor de doorstroom van de mensen. Wel kan men aangeven slecht ter been te zijn waardoor trappen worden vermeden of slechtziend waardoor het lettertype van de route vergroot wordt. Als men de route heeft laten berekenen is deze met een code of de nfc-scanner over te zetten naar de Rijksmuseum app. Er zit ook een reserveer functie op de informatiezuilen waarmee een klant een rondleiding of een plekje in het café kan reserveren. De agenda in de informatiezuil geeft weer wanneer er een nieuwe expositie plaatsvindt of een groot evenement. Kleinere gebeurtenissen als lezingen worden niet weergeven om ook in dit geval de mensen stroom door te laten lopen. Als er iemand aan komt lopen wordt met pictogrammen van vlaggen en in de bijbehorende taal gevraagd met welke taal iemand verder wilt werken. Eenmaal gekozen verschijnen er zes grote pictogrammen waarmee men kan kiezen tussen de functionaliteiten: kalender, plattegrond, routes, rondleidingen, reserveren en info. De pictogrammen blijven constant groot voor eventuele slechtziende gasten en er wordt vanuit gegaan dat iedereen zonder ernstige oogafwijking deze kan lezen. Nog niet elke telefoon of tablet is al uitgerust met een nfc-scanner. Om deze reden is er gekozen om ook met een code te werken die correspondeert aan de verschillende routes. De zuil genereert een code en de app herkent deze en zet hem om in een route. Alle routes zijn digitaal en niet ter plaatse uit te printen uit milieuoverwegingen. Er is gekozen voor een rond design van de zuil met een ingezonken scherm zodat deze gewoon recht kan blijven om de kosten nog ietwat te drukken en het makkelijker te maken de schermen te vervangen bij eventuele storingen. Ook is er de keuze gemaakt om alle zuilen identiek aan elkaar te maken. De reden hiervoor is dat mensen dan niet langs vijf verschillende zuilen te hoeven gaan en mensen sneller klaar zullen zijn met het proces, dit ook om de doorstroom van de bezoekers te verbeteren.

5 Grafisch ontwerp Aan de hand van de wireframes is het grafisch ontwerp van de multimediazuil-interface gemaakt. Er zijn meerdere wireframes uitgewerkt. Het eerste scherm dat te zien is, is het menuscherm dat in beeld komt nadat er een taal gekozen is. Het tweede scherm in het scherm dat in beeld komt als er in het menu op de knop routes gedrukt wordt. Voor het maken van het grafisch ontwerp is voornamelijk gekeken naar de website van het Rijksmuseum. Het kleurenschema dat daar gebruikt wordt is overgenomen in de interface van de multimediazuilen. Verder lijkt het lettertype dat gebruikt is ook erg op het lettertype dat gebruikt wordt op de website. Hierdoor past de interface goed bij de stijl van het museum. Dat er veel overeenkomsten zijn is te zien in het screenshot van de website. Er is gebruik gemaakt van grote, duidelijke teksten en buttons waar dit nodig is, zodat de multimediazuilen voor iedereen toegankelijk zijn. Vooral in het menu ondersteunen de illustraties ook de tekst die erboven staat. Om ervoor te zorgen dat sommige pagina s, zoals de menupagina met 6 simpele knoppen, niet te saai werd, is er bijvoorbeeld in de achtergrond van alle pagina s een subtiel, maar klassiek patroon gebruikt, dat ook weer past bij de stijl van het museum. Dit is echter op de kleine afbeeldingen helaas niet goed te zien.

6 Appendix Wireframes:

7

8

9

10

Groepsopdracht 2. Zuilen voor in het Rijksmuseum

Groepsopdracht 2. Zuilen voor in het Rijksmuseum Groepsopdracht 2 Zuilen voor in het Rijksmuseum Interactie ontwerper: Andrea Pineda Calderon (10590501) Grafisch ontwerper: Abe Sweep (11039469) Technisch ontwerper: Dennis Wiersma (11035099) Facilitator:

Nadere informatie

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16 Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16 Bas de Keulenaar (11045973) Technisch Ontwerper Annejet Robijn (11269111) Grafisch Ontwerper Angélique Siu (11211725) Interactie Ontwerper Lisanne van

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007 Inhoud Inleiding... 2 Concept... 3 Doelstelling... 3 Concept beschrijving... 3 Visualisatie... 4 Doelgroep... 5 Usercase scenario... 5 Storyboard... 7 Bekijken van de informatie... 7 Praten (Met hetzelfde

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Concept CLE01-3 Ferro Tempo

Concept CLE01-3 Ferro Tempo Concept CLE01-3 Ferro Tempo Introductie Ik en mijn team hebben van de Hogeschool Rotterdam de opdracht gekregen om op een bepaalde locatie in Rotterdam een positieve vibe te creëren. De locatie die ons

Nadere informatie

Hoofdstuk 4: Eenvoudige opmaak van alinea s

Hoofdstuk 4: Eenvoudige opmaak van alinea s Hoofdstuk 4: Eenvoudige opmaak van alinea s 4.0 Inleiding In Word kan opmaak toegepast worden op afzonderlijke tekens of geselecteerde tekens (lettertype-opmaak) of op alinea s. Lettertype-opmaak heeft

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

AN0017-NL. Hoe plattegronden gebruiken. Overzicht. Bediening 2D/3D

AN0017-NL. Hoe plattegronden gebruiken. Overzicht. Bediening 2D/3D Hoe plattegronden gebruiken Overzicht Plattegronden stellen gebruikers in staat om een locatie te monitoren met behulp van interactieve plattegronden. Plattegronden kunnen gebruikt worden om apparaten

Nadere informatie

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Stedelijk Museum VMBO leerlingen interactieve rondleiding Ontwerpspecificatie Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Inhoud INHOUD OPDRACHT CONCEPT ONTWERP HIGH LEVEL DETAIL

Nadere informatie

1. Het Online platform

1. Het Online platform www.festplanner.nl FEST is een route optimalisatie programma. Het helpt bij het weergeven van optimale routes over meerdere adressen en het neemt de planning uit handen. Inhoud 1. het Online platform...

Nadere informatie

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten?

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? MMIO Verslag Groepsopdracht week 1 Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? Door David Arisz 11044772 Rob Dekker 11020067 Devin Hillenius 11018070 Joep Straatman 11035307 Concept

Nadere informatie

vliegtickets boekinsformulier voor 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 rex hordijk alissa muffels luca verhees marek van der hoeven

vliegtickets boekinsformulier voor 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 rex hordijk alissa muffels luca verhees marek van der hoeven boekinsformulier voor vliegtickets 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 marek van der hoeven rex hordijk alissa muffels luca verhees 1 / 15 feberuari 2015 / GRoepsopdracht 2 Het concept

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM

HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM Mocht u bij het verkennen van de site vragen of opmerkingen hebben kan u nog steeds bij onze customer service terecht. Alle contactgegevens vindt u hier terug.

Nadere informatie

UitmetFruit Groepsopdracht 1

UitmetFruit Groepsopdracht 1 UitmetFruit Groepsopdracht 1 Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? Laura Geerars, Vincent Damen, Marit Beerepoot, Meile Houtsma Groep 10 Concept Uit met Fruit is de nieuwste

Nadere informatie

1.0 - Inleiding 3. 2.0- Onderzoek 4. 2.1 Resultaten 4. 2.2 Probleemstelling 4. 2.3 Bronnen 5. 3.0 - Doelgroep 6. 3.1 Persona 7

1.0 - Inleiding 3. 2.0- Onderzoek 4. 2.1 Resultaten 4. 2.2 Probleemstelling 4. 2.3 Bronnen 5. 3.0 - Doelgroep 6. 3.1 Persona 7 Inhoudsopgave 1.0 - Inleiding 3 2.0- Onderzoek 4 2.1 Resultaten 4 2.2 Probleemstelling 4 2.3 Bronnen 5 3.0 - Doelgroep 6 3.1 Persona 7 4.0 - User requirements en functies van het product 8 4.1 De functies

Nadere informatie

Handleiding FOOX App. Handleiding FOOX App versie 1.1

Handleiding FOOX App. Handleiding FOOX App versie 1.1 Handleiding FOOX App 1 Inhoudsopgave Hartelijk welkom!...3 Voordelen van de FOOX app?...3 Download de FOOX app...4 Voor de iphone...4 Voor de Android...6 Inloggen...7 Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?...7

Nadere informatie

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Project Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Erwin Spil (51680) Gerd Melgers (527740) Nadine Buizert (520808) Saskia Hoogerhuis (51537) Stefano Dostmohammed (528700) Inhoudsopgave Onderwerp: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Olivier van t Hof (10647538) Individuele opdracht 2 Kroller Muller. Introductie Introductie

Olivier van t Hof (10647538) Individuele opdracht 2 Kroller Muller. Introductie Introductie Olivier van t Hof (10647538) Individuele opdracht 2 Kroller Muller Introductie Introductie Iedereen die wel eens in een museum met moderne kunst is geweest zal het gevoel wel herkennen: dit kan mijn kleine

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 Ontwerpdocument het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 door: Jan roedersz studentnummer: 500685974 klas: Oranje versie: 1.0 datum: 11 juni 2014 LL365 Inhoudsopgave Inleiding 3 De Sitemap

Nadere informatie

Information and Structure Dieet app. Bart Witting UvAID: MMIO, Informatiekunde UvA Amsterdam Sander Wehkamp

Information and Structure Dieet app. Bart Witting UvAID: MMIO, Informatiekunde UvA Amsterdam Sander Wehkamp Information and Structure Dieet app Bart Witting UvAID: 11003952 MMIO, Informatiekunde UvA Amsterdam Sander Wehkamp De app Voor deze opdracht moesten we een app maken die je helpt bij je dieet. Ik ben

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Versie 2 07-12-2014 Opdracht deel B Inhoud Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Inhoudsopgave: Inleiding:... 3 Opdracht deel A Analyse... 3 Opdracht deel B Inhoud... 3 Opdracht deel C Website...

Nadere informatie

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E )

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) Datum: 29-09-2010 Auteur: Dairo Bosschart Versie: 1.0 Document: Functioneel_ontwerp (vision versie).docx

Nadere informatie

Updatebrief Gastgemak App versie 1.4.5

Updatebrief Gastgemak App versie 1.4.5 Updatebrief Gastgemak App versie 1.4.5 Beste Gastgemak App gebruiker, We gaan weer nieuwe vesie van de App aanmelden bij de Stores! In deze updatebrief leest u alles over de nieuwe functionaliteiten in

Nadere informatie

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 3, Opdracht 2

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 3, Opdracht 2 Interactieontwerp Groepsopdracht Week 3, Opdracht 2 Bas de Keulenaar (11045973) Grafisch Ontwerper Annejet Robijn (11269111) Interactie Ontwerper Angélique Siu (11211725) Facilitator Lisanne van Vliet

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

Studiekeuzedag CMD voorbereidingswerkboek

Studiekeuzedag CMD voorbereidingswerkboek Studiekeuzedag CMD voorbereidingswerkboek Naam: Hallo! Je hebt je aangemeld voor de opleiding CMD en je bent uitgenodigd voor een studiekeuzedag om te kijken of jij bij de opleiding past en of de opleiding

Nadere informatie

Instore Handleiding. Handleiding voor de Crossretail instore zuil

Instore Handleiding. Handleiding voor de Crossretail instore zuil Instore Handleiding Handleiding voor de Crossretail instore zuil Inleiding Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u zelf aan de slag om het pakket te installeren.

Nadere informatie

Tekstverwerking. Wat gaan we leren? Opdracht: Geavanceerde opmaak. Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke

Tekstverwerking. Wat gaan we leren? Opdracht: Geavanceerde opmaak. Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke Wat gaan we leren? Tekstverwerking In deze cursus gaan we meer leren over de opmaak van een Word-document. We hebben al met verschillende soorten opmaak leren werken: Tekenopmaak Alineaopmaak Paginaopmaak

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing QRB CODE scanner app. voor Android

Gebruiksaanwijzing QRB CODE scanner app. voor Android Om de QRB CODE op je mobiel te kunnen gebruiken zal je eerst naar de website www.qrbcode.eu gaan om daar de download van de app activeren. De QRB CODE scanner app voor mobiel is eenvoudig te gebruiken.

Nadere informatie

Stappenplan. Pro-Find. Does it for you

Stappenplan. Pro-Find. Does it for you Stappenplan Pro-Find Does it for you Plattegrond Plattegrond De plattegrond van Pro-Finds eerste winkelruimte. De ruimte bestaat uit acht individuele paskamers met een centrale ruimte. Centrale ruimte

Nadere informatie

Down the rabbit hole. Marianne ter Braake studentnummer: 500680859 Datum: 08-06-2015 Informatiearchitectuur

Down the rabbit hole. Marianne ter Braake studentnummer: 500680859 Datum: 08-06-2015 Informatiearchitectuur Down the rabbit hole Naam: Marianne ter Braake studentnummer: 008089 Datum: 08-0-0 Vak: Informatiearchitectuur Docent: Harm van vught inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk sitemap Hoofdstuk.0 Homepagina.0

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

Simple-Simon Academy: Starten met Simon 2.0

Simple-Simon Academy: Starten met Simon 2.0 Simple-Simon Academy: Starten met Simon 2.0 SIMPLE-SIMON ACADEMY - SIMON 2.0 Simon 2.0 zit vol met nieuwe features en mogelijkheden. Simon s slimme werkbon app heeft een frisse, gemakkelijke interface

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u

Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u Inleiding Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u zelf aan de slag om het pakket te installeren. Controleer voordat u aan de slag gaat of alle onderdelen

Nadere informatie

Ontwerptechnieken. MyTV

Ontwerptechnieken. MyTV Ontwerptechnieken MyTV Naam: Mike Wolffgramm Student: 500608754 Klas: V1CMD06 Vak: Ontwerptechnieken ( Herkansing ) Docent: Sonja Rouwhorst Datum: 17 januari 2012 Inhoudsopgave: - Inleiding pag. 3 - Sitemap

Nadere informatie

Eocortex handleiding voor eindgebruikers

Eocortex handleiding voor eindgebruikers Eocortex handleiding voor eindgebruikers 1. Inloggen 2. Live beelden bekijken a. Grid aanpassen naar wens b. Aantal camera s selecteren c. Maximaliseren van 1 beeld d. Snapshots en quick record 3. Archief

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Informatie en structuur

Informatie en structuur Informatie en structuur Werkcollege opdracht week 3: Eatbuddy, een dieetdagboek voor de iphone Marit Beerepoot 10983430 Dit zijn de eerste vier schermen die de gebruiker ziet zodra hij de app opent. Door

Nadere informatie

Philips E-motion. Protoyping/Interactieontwerp. Kwartaal 1 jaar 3. Inhoud Onderzoek Schetsen Mockups Wireframes Flowcharts

Philips E-motion. Protoyping/Interactieontwerp. Kwartaal 1 jaar 3. Inhoud Onderzoek Schetsen Mockups Wireframes Flowcharts Protoyping/Interactieontwerp Philips E-motion Kwartaal 1 jaar 3 Inhoud Onderzoek Schetsen Mockups Wireframes Flowcharts Maarten de Splenter COHORT0506 000119739 Onderzoek Bij het ontwikkelen van de E-motion

Nadere informatie

POSTNL opdracht - pakketautomaat

POSTNL opdracht - pakketautomaat POSTNL opdracht - pakketautomaat Opdracht - case scenario Een standaard consument die een pakket verzendt via www. PostNL/versturen en de Pakket- en briefautomaat gebruikt om zijn/haar pakket aan te bieden

Nadere informatie

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Deze handleiding is opgesplitst in twee delen. Deel 1: Hoe gebruik je het Smart2VR CMS? Deel 2: Hoe gebruik je de Virtual Reality app? Deel 1:

Nadere informatie

Nieuw Printersconcept

Nieuw Printersconcept Nieuw Printersconcept Science Park Universiteit van Amsterdam Mikail Çoban 10983783 Bozana Miletic 10778934 Kennet Botan 11058900 Luna de Veer 11040785 Facilitator In het studenten- en docentenleven op

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Ontwerpdocument Maarten Kolthof NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Inhoud Algemeen ontwerp 3 Icoon en kleurgebruik Animatie technieken ios 7 kenmerken

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u

Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u Inleiding Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u zelf aan de slag om het pakket te installeren. Controleer voordat u aan de slag gaat of alle onderdelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mobilepro@vdk

Gebruikershandleiding mobilepro@vdk Gebruikershandleiding mobilepro@vdk 1. Index Inhoud Gebruikershandleiding mobilepro@vdk... 1 1. Index... 1 2. Handleiding... 1 2.1. Doelgroep mobilepro@vdk... 1 2.2. Installatie en activeren van de mobilepro@vdk

Nadere informatie

Minigids Event Registration

Minigids Event Registration Registration Form Surname: Name: Company: Email: Minigids Event Registration Hoe en waarom online congres- en event registratie? Introductie Een evenement is een belangrijk moment. Je wilt een goede indruk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden:

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: Summa Cutter Tools 1 Cutter tools Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: 1. Plug-in voor Corel (vanaf versie 11) en Adobe Illustrator (vanaf versie CS). De plug-in voor Corel installeert

Nadere informatie

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 2 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

Een H.R. oplossing voor het beheer van planners, aan- en afwezigheden, volledige interactieve met interne communicatie, simpel en efficiënt

Een H.R. oplossing voor het beheer van planners, aan- en afwezigheden, volledige interactieve met interne communicatie, simpel en efficiënt Een H.R. oplossing voor het beheer van planners, aan- en afwezigheden, volledige interactieve met interne communicatie, simpel en efficiënt AAN- & AFWEZIGHEDEN, TIJDREGISTRATIE, TOEGANGSCONTROLE, PLOEG

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

De Voedselmachine. Gemaakt door: Alles over de darmen, een onderschat orgaan

De Voedselmachine. Gemaakt door: Alles over de darmen, een onderschat orgaan De Voedselmachine Alles over de darmen, een onderschat orgaan Gemaakt door: 11040785 Luna de Veer 10983783 Mikail Çoban 10778934 Bozana Miletic 11058900 Kennet Botan Facilitator De gekozen opdracht is

Nadere informatie

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 1 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks

Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks In dit bestand vind je de individuele opdrachten van David Hutten en de complete documentatie rondom casus 1. Deze opdrachten is gemaakt door: David Hutten

Nadere informatie

handleiding Sparen met de scan r app

handleiding Sparen met de scan r app handleiding Sparen met de scan r app De app downloaden Inloggen De Scan r app kan gedownload worden vanuit de App Store Na het downloaden van de app, komt u voor Apple smartphones en vanuit de Google Play

Nadere informatie

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht Informatiearchitectuur Down the rabbit hole door: Danilo Merea student: 500712043 Versie: 26mei 2015 Klas: Roze Inhoudsopgave Down the rabbit hole DTRH,

Nadere informatie

Deze rijschool is een van de bekendste rijscholen in Barendrecht. Dit maakt het deze rijschool een directe concurrent van de opdrachtgever.

Deze rijschool is een van de bekendste rijscholen in Barendrecht. Dit maakt het deze rijschool een directe concurrent van de opdrachtgever. Desk Research In deze deskresearch zoek ik naar de concurrenten van rijschool slotboom doormiddel van een desk research. Het doel van deze desk research is het vinden van functionele punten die belangrijk

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Zuil. Montage plaatwerk zuil. Montage scherm. Montage houder op zuil

Zuil. Montage plaatwerk zuil. Montage scherm. Montage houder op zuil Zuil Montage plaatwerk zuil De twee houten deuvels gaan boven in de tussenwand (hier zitten geen schroeven door de zijwanden heen). De tussenwand en achterwand worden met 10 schroeven met inbussleutel

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 12. Mooier, maar vooral beter

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 12. Mooier, maar vooral beter WHITEPAPER IN 5 MINUTEN S E P T E M B E R 2 0 1 4 12. Mooier, maar vooral beter Introductie Steeds vaker krijgen we de vraag om een redesign te doen van een app of een website. De stap naar responsive

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie in opdracht van het Down The Rabbit Hole Festival Bart Oude Elferink Studentnummer 500708575 Docent: Koop Reynders

Nadere informatie

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen Dit artikel geeft uitleg hoe de Nedap apps (zoals de Nedap Ons app, Dossier app en Toegangscode app) gekoppeld kunnen worden aan het account van de medewerker. De apps kunnen op twee manieren gekoppeld

Nadere informatie

Individuele opdracht: Anh Nguyen Embodied Learning

Individuele opdracht: Anh Nguyen Embodied Learning Individuele opdracht: Anh Nguyen 10771301 Embodied Learning De afgelopen jaren is er op het gebied van technologie een grote vooruitgang gemaakt. De technologie wordt onder andere gebruikt voor zakelijke,

Nadere informatie

CoolDing software. Versie 2.0

CoolDing software. Versie 2.0 CoolDing software Versie 2.0 Vooraf Deze handleiding is de aanvulling op de Quick Start die u vindt in uw CoolDing pakket. In deze handleiding wordt beschreven hoe u de app en de HTML-interface gebruikt.

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0

Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0 Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0 Hieronder vindt u een opsomming van de vernieuwde en bijkomende functionaliteiten van de INTEGRA CONTROL app versie 5.0. Nieuw app icoon en opstartscherm

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

Handleiding. Bestuursrecht. Handheld

Handleiding. Bestuursrecht. Handheld Handleiding Bestuursrecht Handheld Auteurs: K. van der Weide P. de Jonge BySpy Products B.V. 2019 versie 3.1 12-12-2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Bestuursrecht 3 Openstaande zaak of nieuwe

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Les 2 De basis (deel 1)

Les 2 De basis (deel 1) Les 2 De basis (deel 1) 2.1 Eigenschappen Beeldscherm In Windows XP is het makkelijk de eigenschappen van het beeldscherm te wijzigen. Om dit te doen rechtsklikken we op een lege plaats in het bureaublad,

Nadere informatie

Down. the Rabbit Hole Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak Jade Informatiearchitectuur

Down. the Rabbit Hole Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak Jade Informatiearchitectuur Down Mara Polak- Informatiearchitectuur the Rabbit Hole 21-05-15 Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak 500715135 11 Jade Informatiearchitectuur 1 van 13 Inhoudsopgave Inleiding Mara Polak-

Nadere informatie

Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD

Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD BELANGRIJKE PUNTEN Wat is een Multi-Schermen website? De groeiende belangrijkheid van Multi-Schermen websites Wat Google aanbeveelt What Google vereist Maak van je bezoekers

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Testrapport IpMEDT3 project

Testrapport IpMEDT3 project Testrapport IpMEDT3 project Versie: 1.0 Groepsbegeleider: Bob Zadok Blok Groepsleden: Luuk Gortzak (s106270) Jens Brokaar (s106659) Ellis Stroet (s106656)

Nadere informatie

Pim Broekhof. Art Media en Me. Autobiotic Selfie Verslag G&I1A 19-11-2015. Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin

Pim Broekhof. Art Media en Me. Autobiotic Selfie Verslag G&I1A 19-11-2015. Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin Pim Broekhof G&I1A 19-11-2015 Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin Art Media en Me Autobiotic Selfie Verslag WHAT THE **** IS FLAT DESIGN? THE FALLOUT SHELTER APP PRESENTED BY VAULT

Nadere informatie

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar.

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. QUICK START GUIDE Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. Inhoudsopgave Wat zie je? - 2 - Hoe navigeer je? - 5 - Hoe boek je een activiteit? - 7 - Hoe wijzig

Nadere informatie

Ontwerpen van een niet-web beleving

Ontwerpen van een niet-web beleving Ontwerpen van een niet-web beleving jaar 2 deeltijd, kwartaal 2 Datum: december 2010 Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Inhoudsopgave Deelopdracht 1 analyze mobiele (web)apps... 3 ANWB app...

Nadere informatie

Wassepoester. Website voor een wasseretteketen. Menno Lont Nadine Allewijn Thomas Dijkman Rosan van der Werf

Wassepoester. Website voor een wasseretteketen. Menno Lont Nadine Allewijn Thomas Dijkman Rosan van der Werf Wassepoester Website voor een wasseretteketen Menno Lont Nadine Allewijn Thomas Dijkman Rosan van der Werf Concept De opdracht is om een website te maken voor een ondernemer die een keten wasserettes op

Nadere informatie

Ict-puzzel voor het onderwijs

Ict-puzzel voor het onderwijs Ict-puzzel voor het onderwijs Instructie Inleiding Deze instructie helpt je bij het gebruik van de digitale versie van de Ict-puzzel voor het onderwijs. De online versie is ontwikkeld voor zelfstandig

Nadere informatie

1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014

1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014 1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014 Inhoud Voordelen... 1 Overzicht... 2 Release Versie... 3 Nieuw... 4 Nieuw Tablet/Groot scherm weergave... 4 Ontwerp de Tablet/Groot Scherm Layout... 4 Site eigenaar

Nadere informatie

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders IHOUDSOPGAVE - Inleiding 3 - Mentaal model vragen 4-9 o Question o Answer

Nadere informatie

Start Onze doelen Het nieuwe itslearning Wanneer Wat Wie Waarom

Start Onze doelen Het nieuwe itslearning Wanneer Wat Wie Waarom Wij starten om 15.00 Achter de schermen wordt al geruime tijd gewerkt om het vertrouwde leerplatform op cruciale punten te verbeteren en klaar te stomen voor de toekomst. De verbeterpunten zijn een direct

Nadere informatie

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties HANDLEIDING KC Pampus Club App App Menuscherm. Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties - NAAM: Bovenaan

Nadere informatie

Handleiding CareAssist Online

Handleiding CareAssist Online Handleiding CareAssist Online Mobiele applicatie E.E. Brantjes Versie 0.2 Datum 4-7-2017 1 Inhoud 1. Hoe log ik in?... 3 2. Hoe kan ik CareAssist mobile eenvoudig opstarten vanuit het beginscherm van mijn

Nadere informatie

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen.

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Bouwstenen Handleiding In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Lijst Tekst Het lijst onderdeel biedt een overzicht van

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan je gratis gebruik kunt maken als je Intramed

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Project Storesafari

Docentenhandleiding. Project Storesafari Docentenhandleiding Project Storesafari Docentenhandleiding project Storesafari Inhoud opdracht Storesafari De opdracht bestaat uit: 1 Links naar project Storesafari en retailquiz. 2 Docentenhandleiding

Nadere informatie

Installatie/gebruikershandleiding MTD V1.2. Medical Transformer Data Applicatie voor mobiele Android toestellen. Install_UserGuide_MTD_V1.2.

Installatie/gebruikershandleiding MTD V1.2. Medical Transformer Data Applicatie voor mobiele Android toestellen. Install_UserGuide_MTD_V1.2. Installatie/gebruikershandleiding MTD V1.2 Medical Transformer Data Applicatie voor mobiele Android toestellen De applicatie Met deze applicatie kan men technische gegevens van medische transformatoren

Nadere informatie

Handleiding ITS Driver App VOM, CV, PW

Handleiding ITS Driver App VOM, CV, PW Handleiding ITS Driver App VOM, CV, PW Dit is de handleiding voor het werken met de ITS Driver-app voor de Vervoer op Maat-vloot, contractvervoer en PW. Log altijd in op de FMS-app én de Driver-app. De

Nadere informatie