PLAN VAN AANPAK MOVE IT! 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PLAN VAN AANPAK MOVE IT! 2017"

Transcriptie

1 PLAN VAN AANPAK MOVE IT! 2017 Lennert Bont Jongerenwerk Versa Welzijn

2 Inleiding MOVE IT! 2016 was een project dat in het leven was geroepen nadat was gebleken dat het jaarlijkse Straatvoetbaltoernooi in de Keverdijk in Naarden niet meer bracht waarvoor het ooit was opgericht. Namelijk verschillende groepen jeugd in beweging brengen en elkaar laten ontmoeten. De laatste jaren waren de deelnemers en het publiek voornamelijk Marokkaanse jongeren en vrijwilligers en bleef de aanwas van andere jeugd van andere afkomst of wijken in Naarden achter. Aan het eind van de zomervakantie van 2015 hebben Sportcentrum De Lunet, De Buurtsportcoaches Naarden, skatewinkel Kiboco uit Bussum en het jongerenwerk van Versa Welzijn spontaan de handen ineengeslagen en hebben een Stuntdag georganiseerd in sportcentrum De Lunet en op het skatepark De Lunet op vrijdag 14 augustus Zonder echt veel p.r. was de opkomst op deze dag zeer groot. Jonge kinderen konden skateboarden, stuntsteppen, longboarden en suppen in en om De Lunet. Door dit succes hebben dezelfde samenwerkingspartners besloten om in plaats van het Straatvoetbaltoernooi een tweede en grotere Stuntdag te gaan organiseren in de meivakantie van De euro subsidie die vanuit de gemeente Naarden werd vrijgemaakt voor Straatvoetbaltoernooi werd gebruikt om de Stuntdag die werd omgedoopt tot MOVE IT! te realiseren. EVALUATIE MOVE IT! 2016 De eerste versie van MOVE IT! was een succes! Er zijn ongeveer 200 á 250 jongeren op afgekomen als we een ruwe berekening maken aan de hand van de komst van het kinderwerk, de inschrijvingen vooraf, de uitgedeelde flesjes water van de Albert Heijn en de gratis weggegeven pannenkoeken van t Vossenhol. De aangeboden activiteiten werden goed gezocht en het Jeugdsportfonds was ook tevreden met het evenement. Door de komst van een bekende straatvoetballer is de verwachte opkomst van 80 á 100 deelnemers meer dan verdubbeld. Met name dankzij de hulp van alle organisaties die activiteiten aanboden, vele vrijwilligers, sponsoring van het Rabobank Coöperatiefonds en het Jeugdsportfonds en natuurlijk de subsidie van de gemeente hebben we de begroting sluitend kunnen krijgen.

3 De subsidie van 2016 was nog van de gemeente Naarden afkomstig. Nu heeft de gemeente Gooise Meren toegezegd om weer te helpen bij het realiseren van MOVE IT! We willen dan ook sporten gaan aanbieden vanuit Bussum, Muiden en Muidenberg, zodat jeugd uit deze kernen ook in hun eigen kern activiteiten / sporten kunnen blijven uitoefenen die op MOVE IT! 2017 worden aangeboden. Ook willen we een aantal verbeterpunten aanbrengen die tijdens de evaluatie van MOVE IT! naar voren kwamen. Dat zijn: een betere indeling van het terrein, een informatiebalie waar iedereen een polsbandje krijgt en duidelijk is waar wat is, meer promotie door middel van posters door de hele gemeente, afvalbakken huren, het kinderwerk van Bussum erbij betrekken, BSO s uitnodigen, meer sporten regelen, duidelijke crew shirts, banners en vlaggen, goodiebags om uit delen en dus meer subsidie / sponsorgeld genereren. Doel Het stimuleren van jeugd in Gooise Meren om te bewegen en hen als het kan toe leiden naar een vaste sportactiviteit, eventueel met het gebruik van het Jeugdsportfonds. Tevens is het de bedoeling om jongeren van verschillende komaf, cultuur en/of sociale klasse bij elkaar te brengen, die normaal niet veel met elkaar omgaan. Dit om angst / onbegrip weg te nemen, die er onderling wel lijkt te bestaan tussen verschillende soorten kinderen / jongeren. Doelgroep MOVE IT! is gericht op kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. Het gaat voornamelijk om kinderen en jongeren die nu niet of nauwelijks bewegen. Ze zitten niet op een sportclub en leven voornamelijk in de digitale wereld. Ze gamen veel, zitten op sociale media en kijken naar vloggers (op YouTube). Door het aanbieden van vooral nieuwe, hippe en stoere sporten en het uitnodigen van bekende Nederlander(s) van YouTube, willen we hen motiveren om toch te komen kijken en mee te doen met de aangeboden sporten en activiteiten. Ook willen we ons richten op veel verschillende groepen kinderen / jongeren. Dus verschillende leeftijden, culturen, komaf, uit verschillende wijken en uit verschillende sociale klasse. Dit hopen we te bereiken door rekening te houden met het aanbod van de sporten / activiteiten. Bijvoorbeeld: skaten voor de blanke jongeren, panna voetbal / kickboksen voor de Marokkaanse jongeren en suppen voor kinderen uit de hogere sociale klasse. We hopen ook jeugd te bereiken die misschien wel willen sporten maar daar de financiële middelen niet voor hebben. Deze willen we in contact brengen met het Jeugdsportfonds. We willen de jeugd ook de mogelijkheid bieden om na de sportdag door te gaan met de verschillende activiteiten. Er zal een goodie bag worden uitgedeeld met kortingsbonnen of gratis lessen van de aangeboden activiteiten.

4 Kinderen van 6 t/m 10 jaar kunnen onder begeleiding van hun BSO of het kinderwerk van Versa welzijn van Naarden en Bussum langskomen om deel te nemen aan de activiteiten. Samenwerkingspartners Voor de Stuntdag 2017 zijn er verschillende organisaties belangrijk voor de samenwerking. Zo zijn er organisaties die meehelpen met de organisatie van de dag. Daarnaast zijn er organisaties die helpen door het (gratis) aanbieden van activiteiten en/of het beschikbaar stellen van ruimte / materiaal. Organisaties die meehelpen bij het organiseren van de Stuntdag 2017: - Sportcentrum en zwembad De Lunet - De Buurtsportcoaches in Naarden en Muiden - Skatewinkel Kiboco - Het Kinderwerk en Jongerenwerk van Versa Welzijn - Gemeente Gooise Meren - Jeugdsportfonds Organisaties die worden benaderd voor Stuntdag 2017: - Voetbalclub NVC Cross Bar Challenge - Rugbyclub t Gooi - Rugby - Boots on the Ground - Bootcamp - Jongerenwerk Versa Welzijn - Kickboksen en panna voetbal - Rock Steady - Klimmen - Dynamic Arts - Breakdance - Skate Days - Skateboarden - Kiboco - Suppen, Longboarden en Stuntsteppen - GTV Keizer Otto - Free Runnen en Rope Skipping - Jelly Jam - Dansen - Nia Art Of Moves - Capoeira - Gobow Sports - Kangoo Jump Resultaat Het beoogde resultaat van De Stuntdag 2017 is het bij elkaar brengen van minimaal 200 tot 300 kinderen / jongeren die de hele dag sporten, elkaar leren kennen en een leuke dag hebben. We hopen minimaal 15 kinderen / jongeren te hebben doorverwezen naar een bestaande sportclub / activiteit of het Jeugdsportfonds die ook daadwerkelijk structureel gaan sporten.

5 Inhoud project Op de Amersfoortsestraatweg in Naarden worden op dinsdag 2 mei 2017 (in de mei schoolvakantie) verschillende stoere sporten aangeboden aan de jeugd van Gooise Meren van 6 tot 16 jaar. De organisatie van elk onderdeel apart wordt door de verschillende organisaties / clubs zelf geregeld. Dus het leveren van materiaal, leraren / coaches / vrijwilligers voor de activiteit. Dit gebeurt op vrijwillige basis maar de organisaties mogen wel reclame maken voor hun eigen activiteit om zo meer leden te werven. Ook worden flyers/ bonnen voor gratis lessen of korting in een goodiebag gestopt zodat de jeugd nog eens dezelfde activiteit kan doen bij de organisatie zelf. De gehele organisatie van De Stuntdag 2017 wordt door Sportcentrum De Lunet, de buurtsportcoaches en het jongerenwerk van Versa Welzijn geregeld. Er zijn twee stagiairs aangenomen door het jongerenwerk om deze dag mede te organiseren. 1 student MWD en 1 student Sport & Beweging. Het aanvragen van de benodigde vergunningen, het aanvragen van de subsidie, het leveren van vrijwilligers, EHBO en de muzikale ondersteuning wordt door het jongerenwerk geregeld. Communicatie / PR Eventuele deelnemers aan de Stuntdag 2017 worden bereikt middels de volgende punten: - Voorlichting bij vindplaatsen (scholen, op straat, kinderwerk, jongerenwerk) - Mond-op-mond reclame via de eigen netwerken - De lokale en regionale pers - Flyers, folders en posters - Onze websites, websites van onze netwerken - Sociale media zoals twitter, facebook en instagram De grootste reden voor het grote aantal deelnemers van de Sportdag was het aantrekken van de zeer populaire Soufiane Touzani, die op Youtube vele volgers heeft en verschillende doelgroepen aanspreekt. Soufiane Touzani wordt gevraagd om jaarlijks zijn bijdrage te blijven leveren, omdat dit zo succesvol was. Ook worden andere populaire vloggers van Youtube benaderd om langs te komen en/of reclame te maken via hun eigen kanaal. Om de jeugd dus letterlijk van achter de computer in beweging te krijgen en te houden!!

6

Hoofdluiscontrole Pinksteren. Maandag 16 mei hele dag vrij Ophaalavond oud papier!!!!! Studiemiddag. Alle kinderen om 12.00 uur vrij.

Hoofdluiscontrole Pinksteren. Maandag 16 mei hele dag vrij Ophaalavond oud papier!!!!! Studiemiddag. Alle kinderen om 12.00 uur vrij. 14 22-04-2016 Om te noteren in de agenda: 25 april t/m 6 mei 8 mei 11 mei 15 /16 mei 18 mei 23 /26 mei 2 juni 5 t/m 8 5 t/m 8 Meivakantie 2016 Moederdag Hoofdluiscontrole Pinksteren. Maandag 16 mei hele

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA e i t c a t r o 2018 Sp I N S T R U C T I E M A N U A L BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA Vanaf juni 2018 Sportclubs kunnen vanaf juni zelf hun activiteiten in het systeem van NOC*NSF zetten

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken?

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? Thuis Op Straat Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? SWOT-Analyse Sterke punten Lokaal Open sfeer Herkenbare kleur, logo en

Nadere informatie

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats Onderzoeksdocument Creatieve Bloeiplaats HVA Instituut voor Interactieve Media Amsterdam oktober 2008 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Doelstellingen...4 Doelgroep...5 De vragen...6 De resultaten...7

Nadere informatie

Belangrijkste bevindingen

Belangrijkste bevindingen Inleiding In dit rapport de bevindingen en de aanbevelingen aan de hand van de enquête die we hebben afgenomen onder mensen uit de doelgroep. Aan de hand van dit rapport worden gepaste reclame uitingen

Nadere informatie

WAASLAND WOLVES DOSSIER SPONSORING SEIZOEN 16 17

WAASLAND WOLVES DOSSIER SPONSORING SEIZOEN 16 17 WAASLAND WOLVES DOSSIER SPONSORING SEIZOEN 16 17 CONTACT : EVEN VOORSTELLEN DE MEEST RECENTE CLUB IN VLAANDEREN De Waasland Wolves werden in 2015 opgericht door Jonas Stevens, Jonas Claes en Kevin de Meulenaere.

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc Pedl Campagne Plan Arnoud Ching Wai Hirad Luc Ivo INHOUDSOPGAVE inleiding 1 2 ons concept wie we zijn 3 4 kanalen analyse 5 6 strategieën doelstellingen 7 1 INLEIDING Onvoldoende beweging Onvoldoende lichamelijke

Nadere informatie

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra 4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra Beleidsmatige kenmerken Beschrijving geplande activiteiten: Ondersteuning en begeleiding op aanvraag 1. Organisaties algemeen Beleid,

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

29 mei 2016 Den Bosch. Onder volledige accreditatie van het IPSF

29 mei 2016 Den Bosch. Onder volledige accreditatie van het IPSF 29 mei 2016 Den Bosch Onder volledige accreditatie van het IPSF Voorwoord Na het enorme succes van vorig jaar organiseert Sportief Paaldansen samen met IPSF wederom het NK Paaldansen in 2016. Meer dan

Nadere informatie

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 LANDELIJKE CROSSMEDIALE PROMOTIECAMPAGNE De nationale Week van Zorg en Welzijn wordt jaarlijks georganiseerd ter promotie van de zorg- en welzijnssector. Van maandag 13 tot

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2016

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2016 JAARVERSLAG 2016 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

ZRB - PR & Communicatie

ZRB - PR & Communicatie ZRB - PR & Communicatie ALV 30 oktober 2015 PR & Communicatie 2015 Huisstijl Communicatie - Online Zichtbaarheid Voorlichting - Veiligheid - Pers & media Huisstijl Eenduidige uitstraling: print, online,

Nadere informatie

Procedures Cityleague organisatie

Procedures Cityleague organisatie Procedures Cityleague organisatie Procedures Cityleague organisatie (3 maart 2013) Pagina 2 van 8 Inhoud Dit document beschrijft de communicatie zoals die minimaal optreedt tussen de organiserende vereniging

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie Draaiboek De organisatie van een beweegactie Door regelmatig te bewegen kunnen de ademhalingsklachten verminderen en raak je minder vermoeid. Getrainde spieren hebben namelijk minder zuurstof nodig dan

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS!

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! Fotografie: Studio Cas (www.studiocas.nl) Vormgeving: claer (www.claer.nl) MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! WWW.BODYANDMIND.AMSTERDAM Nicolien Brzesowsky. 06 21 95 06 62 www.bodyandmind.amsterdam. info@bodyandmind.amsterdam

Nadere informatie

SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES WWW.DUCHENNEHEROES.NL

SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES WWW.DUCHENNEHEROES.NL SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES WWW.DUCHENNEHEROES.NL Heroes, in het bijzonder voor onze Mathijs, Mike, Koen en Henke. Zolang als het nodig is. Team MMKH DUCHENNE SPIERDYSTROFIE

Nadere informatie

Aanvraag kerngebonden projectsubsidie

Aanvraag kerngebonden projectsubsidie Aanvraag kerngebonden projectsubsidie Aanvrager (organisatie) Naam organisatie : Contactpersoon : Postadres : Postcode en plaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Bankrekeningnummer (IBAN) : Tenaamstelling

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Koninklijke Nederlandse Zwembond levenlangzwemmen@knzb.nl 030-7513235 1 Inleiding De KNZB heeft van september 2011 tot en met maart 2012

Nadere informatie

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan?

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Met de Zomer Challenge dagen we je uit binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer

Nadere informatie

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016 MARKTONDERZOEKVERSLAG Goldensports, juni 2016 Marktonderzoek Golden sports juni 2016 Inleiding In juni 2016 hebben 63 deelnemers van GoldenSports de vragenlijst ingevuld (zie bijlage 1). De vragenlijsten

Nadere informatie

Hoe groeien als jeugdopleiding? TVJO cursus Amateur 2 - IP Niveau

Hoe groeien als jeugdopleiding? TVJO cursus Amateur 2 - IP Niveau Hoe groeien als jeugdopleiding? TVJO cursus Amateur 2 - IP Niveau We hebben allemaal een jeugdwerking,. maar op welke manier kan mijn jeugdwerking er bovenuit komen? Gras groeit niet door eraan te trekken

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Vragenlijst Leercentrum inventarisatie 2016

Vragenlijst Leercentrum inventarisatie 2016 Vragenlijst Leercentrum inventarisatie 2016 1. Vul hieronder de naam in van het Leercentrum waarvoor u deze inventarisatie invult. Toelichting: - Als u de inventarisatie voor meerdere Leercentra invult,

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Ga jij actief aan de slag met Social Media en de Nationale Sportweek, maar weet je nog niet precies hoe je dit moet aanpakken?

Nadere informatie

BROEK POLDER. Jaarverslag Broekpolder

BROEK POLDER. Jaarverslag Broekpolder BROEK POLDER Jaarverslag 2017 Broekpolder INHOUDSOPGAVE INLEIDING JEUGD- EN JONGEREN Knutsel de frutsel middag Spel op Straat Kids ART Kids FUN Spelinloop Jongerencentrum Inside5 Bouwstad Ambulant jongerenwerk

Nadere informatie

Tijdsplan Evenementen

Tijdsplan Evenementen Categorie Activiteit Aantal weken voor begin toernooi 1. Algemeen 8 7 6 5 4 3 2 1 0-1 Lijst (eind)verantwoordelijken 1.2 Aandachtspunten Inventarisatie afbreukrisico s Tijdsplannen voor de toernooidagen

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

Evenementen Checklist

Evenementen Checklist Categorie Activiteit Check Categorie Activiteit Check 1. Algemeen 5. Drank en catering Lijst (eind)verantwoordelijken 5.2 Algemeen Aanwijzen verantwoordelijke. 1.2 Aandachspunten Inventarisatie afbreukrisico

Nadere informatie

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie:

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus Sportweek in de laatste

Nadere informatie

Aan alle leden, de ouders van de jeugdleden en overige belangstellenden, Achter iedere taak op dit formulier kunt u aangeven hoe u er tegenover staat:

Aan alle leden, de ouders van de jeugdleden en overige belangstellenden, Achter iedere taak op dit formulier kunt u aangeven hoe u er tegenover staat: Aan alle leden, de ouders van de jeugdleden en overige belangstellenden, Onze sportclub 4Defence bestaat dankzij de inzet van diverse enthousiaste vrijwilligers. Wij streven erna om de taken die verricht

Nadere informatie

5 februari Den Bosch. Onder volledige accreditatie van het IPSF

5 februari Den Bosch. Onder volledige accreditatie van het IPSF 5 februari 2017 Den Bosch Onder volledige accreditatie van het IPSF Voorwoord Na het enorme succes van vorig jaar organiseert Sportief Paaldansen samen met IPSF wederom het NK Paaldansen in 2017. Meer

Nadere informatie

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie:

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: [Met dit template maak je een communicatieplan voor jullie Move-project. Je bedenkt bij welke mensen jullie project onder de

Nadere informatie

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Super leuk dat jullie vereniging meedoet aan de Jeugd Sponsor Actie 2014! We zijn er van overtuigd dat de vernieuwde Jeugd Sponsor Actie een

Nadere informatie

1) Vermelding op de website en

1) Vermelding op de website   en Gratis communicatie in Dordrecht 1) Vermelding op de website www.synode400.nl, www.centrumdordrecht.nl en www.vvvdordrecht.nl Indien u uw activiteit (expositie/voorstelling/concert/etc.) wilt vermelden

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

Sponsordocument NK Paalsport 2018

Sponsordocument NK Paalsport 2018 Sponsordocument NK Paalsport 2018 0 Voorwoord We zijn trots te melden dat vanaf 14 juli 2017 de Nederlandse Paalsport Bond een officiëel feit is. Paalsport Bond Nederland is de nationale sportbond voor

Nadere informatie

Initiatief voorstel. Een open Wereld. PvdA. Jongerencentrum De Wereld. Eelco Taams

Initiatief voorstel. Een open Wereld. PvdA. Jongerencentrum De Wereld. Eelco Taams Titel Nummer 11/62 Een open Wereld Datum 16 september 2011 Programma Fractie Initiatief voorstel PvdA Fase Onderwerp Jongerencentrum De Wereld Portefeuillehouder Eelco Taams Datum raadsvergadering 19-09-2011

Nadere informatie

Jera On Air wordt georganiseerd door stichting Jera On Air en vindt plaats in Ysselsteyn (Noord-Limburg). Jera On Air is

Jera On Air wordt georganiseerd door stichting Jera On Air en vindt plaats in Ysselsteyn (Noord-Limburg). Jera On Air is Jera On Air wordt georganiseerd door stichting Jera On Air en vindt plaats in Ysselsteyn (Noord-Limburg). Jera On Air is een sterk groeiend festival dat zich richt op de liefhebbers van alternatieve rock

Nadere informatie

Omschrijving en prijsoverzicht

Omschrijving en prijsoverzicht Omschrijving en prijsoverzicht Studievereniging LiNK voor Academie Creatieve Technologie Saxion Enschede Het begin van een samenwerking Gedurende het hele jaar is studievereniging LiNK druk bezig met het

Nadere informatie

REPRESENT YOUR CULTURE

REPRESENT YOUR CULTURE REPRESENT YOUR CULTURE Team: 16043, De studenten van tegenwoordig Anwar, Bas, Danielle, Jasser, Noor en Yara Inleiding In de laatste jaren is er een sterke groei van toerisme in de stad Amsterdam. Het

Nadere informatie

Sponsorpakketten 2015

Sponsorpakketten 2015 www.alphendhuez.nl 2015 Sponsorpakketten 2015 Inhoud Benefietfestival (sinds 2011) Doel 2015 Sponsormogelijkheden Productpakketten Contactgegevens Benefietfestival Alphen d Huez Alphen d Huez is in 2011

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2020 13 Oktober, 2017 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. VISIE & MISSIE 4 3. HUIDIGE SITUATIE 4 4. AMBITIES 4 5. STERKTEN & ZWAKTEN 4 6. METHODIEKEN 4 CONTACT info@dynamicarts.nl +31 (0)6

Nadere informatie

Draaiboek bewonersactiviteit

Draaiboek bewonersactiviteit Draaiboek bewonersactiviteit Het organiseren van een bewonersactiviteit is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Dit draaiboek kan u wellicht helpen bij de organisatie van een activiteit. Hierin vindt

Nadere informatie

Project ABC Actief Betrokken Club

Project ABC Actief Betrokken Club Project ABC Actief Betrokken Club 2014-2015 Activiteiten voor ouderen met achterstand in bewegen en participatie korfbalvereniging NKC 51 in Nijverdal Colofon Dit format is gebaseerd op uitgaven van het

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Fondsen werving.... 3 Public Relations... 4 Bestuurssamenstelling... 5 Financiën... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Steun de Ricardo van Rhijn Foundation

Steun de Ricardo van Rhijn Foundation Steun de Ricardo van Rhijn Foundation 2014 Waarom de Ricardo van Rhijn Foundation? Ricardo van Rhijn is in zijn 3 e seizoen in de eredivisie voor de 3 e keer op rij kampioen geworden met Ajax. Op 10 februari

Nadere informatie

BFC is het thuis van niet alleen de klassieke voetbalman, maar ook van een bloeiende vrouwen en meidenafdeling!

BFC is het thuis van niet alleen de klassieke voetbalman, maar ook van een bloeiende vrouwen en meidenafdeling! De Bussumse Football Club ( BFC ), opgericht in 1920, is niet zomaar een doorsnee voetbalvereniging. Gelegen middenin het kapitaalkrachtige Gooi is BFC het thuis van niet alleen de klassieke voetbalman,

Nadere informatie

Sponsorplan TurnGroep Noord

Sponsorplan TurnGroep Noord Sponsorplan Sponsorplan TurnGroep Noord Noord-Nederland heeft topturnsters op trots op te zijn! TurnGroep Noord is een nieuwe vereniging die zich ten doel heeft gesteld om kwalitatief hoogstaand turnen

Nadere informatie

SPONSORPROPOSITIE UTRECHTSE INTRODUCTIE TIJD 10 T/M 13 AUGUSTUS 2015. utrechtsch studenten corps

SPONSORPROPOSITIE UTRECHTSE INTRODUCTIE TIJD 10 T/M 13 AUGUSTUS 2015. utrechtsch studenten corps SPONSORPROPOSITIE UTRECHTSE INTRODUCTIE TIJD 10 T/M 13 AUGUSTUS 2015 utrechtsch studenten corps UTRECHTSE INTRODUCTIE TIJD 2015 In augustus 2015 zal Utrecht traditioneel in de belangstelling staan van

Nadere informatie

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Thema/Bron/Beleid Ondersteuning vrijwilligers/ mantelzorgers, WMO prestatieveld 4 Begroting 2015 Bedrag Notitie Mantelzorg Notitie Vrijwilligers AWBZ Pakketmaatregel

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Beleidsplan 2013/2014 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Doelstellingen 2013/2014 Bladzijde 6 Uitgaven Overige inkomsten PR Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan?

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Met de Zomer Challenge dagen we je uit binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep: Stichting Welzijn Baarn Stichting Welzijn Baarn is de brede welzijnsinstelling in de gemeente Baarn. Welzijn Baarn zet zich in voor activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en

Nadere informatie

SPONSOR PAKKETTEN JAZZ, SOUL & FUNK AAN DE WATERKANT AMSTERDAM LEIDEN 07-06-2014

SPONSOR PAKKETTEN JAZZ, SOUL & FUNK AAN DE WATERKANT AMSTERDAM LEIDEN 07-06-2014 SPONSOR PAKKETTEN JAZZ, SOUL & FUNK AAN DE WATERKANT AMSTERDAM 07-06-2014 LEIDEN 16-08-2014 SPONSORPAKKETTEN VAN JAZZ AT THE LAKE WILT U DOELTREFFENDE EXPOSURE VAN UW MERK OF BEDRIJF IN EEN RELEVANTE DOELGROEP?

Nadere informatie

De online impact van een supertalent voor PSV

De online impact van een supertalent voor PSV De online impact van een supertalent voor PSV Klantcase Foto: Photo-Prestige KLANTCASE Hoe social ontplofte na de transfer van Hirving Lozano Transfers. Een grote happening die de gemoederen flink bezig

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 opgesteld door Eefke Bastianen, 1 februari 2019

Jaarverslag 2018 opgesteld door Eefke Bastianen, 1 februari 2019 Jaarverslag 2018 opgesteld door Eefke Bastianen, 1 februari 2019 Thema Doel Acties Tijdspad Tijdens de dagbesteding van maandag t/m vrijdag zijn er structureel 12 betalende deelnemers per dag Bezoeken

Nadere informatie

Wat is je geslacht? man 21 (37.5 %) 36 (64.29 %) vrouw. Hoeveel jaar ben je lid? 15 (25.86 %) 15 (25.86 %) 28 (48.28 %) 0-5 jaar. 5-10 jaar.

Wat is je geslacht? man 21 (37.5 %) 36 (64.29 %) vrouw. Hoeveel jaar ben je lid? 15 (25.86 %) 15 (25.86 %) 28 (48.28 %) 0-5 jaar. 5-10 jaar. Wat is je geslacht? man 21 (7. vrouw 6 (6.29 n = 6 Hoeveel jaar ben je lid? 0- jaar -10 jaar > 10 jaar 1 (2.86 1 (2.86 28 (8.28 n = 8 # 8 Ik vind dat mijn kind goed wordt geïnformeerd over de activiteiten.

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Toolkit Nationale Sportweek. buurtsportcoaches

Toolkit Nationale Sportweek. buurtsportcoaches Toolkit Nationale Sportweek buurtsportcoaches 9 17 september 2017 Inleiding Beste buurtsportcoaches, Na de zomervakantie is het nog maar een paar weken en dan is het alweer Nationale Sportweek. De week

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2015

Het Fair Fashion Festival 2015 Het Fair Fashion Festival 2015 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor F air T rade fashion te verhogen door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

WandelTrainersDag 9 april Blok 2 Nr. 22 Wandelfit voor mensen met Reuma Annemiek de Crom en Wim Oostveen

WandelTrainersDag 9 april Blok 2 Nr. 22 Wandelfit voor mensen met Reuma Annemiek de Crom en Wim Oostveen WandelTrainersDag 9 april Blok 2 Nr. 22 Wandelfit voor mensen met Reuma Annemiek de Crom en Wim Oostveen Waarom deze workshop? Er zijn ± 2 milj. mensen met reuma Bij reguliere sportvereniging weinig mogelijkheden

Nadere informatie

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag Aegon Open Roeidag Tips en tools voor het organiseren van een open dag Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Doel 5 2. Organisatie 6 3. Communicatie 7 4. De open dag 8 5. Evaluatie 9 6. Tijdspad 10 3 Inleiding

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie sport, cultuur en preventie volksgezondheid

Aanvraag projectsubsidie sport, cultuur en preventie volksgezondheid Aanvraag projectsubsidie sport, cultuur en preventie volksgezondheid Aanvrager (organisatie) Naam organisatie : Contactpersoon : Postadres : Postcode en plaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Bankrekeningnummer

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Bergen 20-01-2015 1-13 Inhoud 1 Visie en Missie 3 1.1 Statement: 3 1.2 Visie 3 1.3 Missie 3 2 Ervaring 3 3 Evenement 2015 4 4 Toekomst. 4 5

Nadere informatie

Workshop Activiteiten organiseren

Workshop Activiteiten organiseren Activiteiten organiseren Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een activiteit te organiseren. Bijvoorbeeld iets gezelligs willen ondernemen of mensen met elkaar in contact laten komen. Activiteiten

Nadere informatie

Sponsoring in moeilijke tijden en alternatieven. Jan Verhaert KNSB Verenigingsdag

Sponsoring in moeilijke tijden en alternatieven. Jan Verhaert KNSB Verenigingsdag in moeilijke tijden en alternatieven Jan Verhaert KNSB Verenigingsdag Inhoud Sponsoring (bedrijven) Fondswerving (particulieren) Subsidies (overheden) Ontwikkelingen Overheden Consumenten Sponsoren Houden

Nadere informatie

stichting de BAS stichting St. Joostmeet 3, 4301 JS Zierikzee IBAN NL47RABO

stichting de BAS stichting St. Joostmeet 3, 4301 JS Zierikzee IBAN NL47RABO de stichting de BAS stichting St. Joostmeet 3, 4301 JS Zierikzee IBAN NL47RABO01293.23.586 www.debasstichting.nl - contact@debasstichting.nl 06-23934861 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag

Nadere informatie

Inleiding. RESULTATEN ENQUÊTE ONLINE COMMUNICATIE Gemeente Staphorst. Juli 2015

Inleiding. RESULTATEN ENQUÊTE ONLINE COMMUNICATIE Gemeente Staphorst. Juli 2015 Pagina 1 van 5 Inleiding Van 2 t/m 13 april hebben inwoners de gelegenheid gekregen hun mening te geven over de online communicatie van de gemeente Staphorst. In deze enquête werd gevraagd hoe tevreden

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2015 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

Twaalfde nieuwsbrief schooljaar 2015-2016

Twaalfde nieuwsbrief schooljaar 2015-2016 Twaalfde nieuwsbrief schooljaar 2015-2016 In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen : Inspectiebezoek Internationale schakelklas Veiligheid dependance&auto s Hernieuwde samenwerking AH Parade Les over

Nadere informatie

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

WERKBLAD 3 KNOP En dan (pas) werven

WERKBLAD 3 KNOP En dan (pas) werven WERKBLAD 3 KNOP En dan (pas) werven Het is vaak het eerste waar aan gedacht wordt als het gaat over leden werven: een folder of mailing. Het juiste middel werkt alleen voor de goede deel- of doelgroep.

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Stichting Didit Jaarverslag 2015

Stichting Didit Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave: Bestuursverslag 2015 3 Activiteitenverslag 2015 4 - Opstartjaar 2015 - Naamsverandering - Netwerk - Team Didit - Donaties, acties en subsidies - Promotie Jaarrekening 9 - Balans per 31 december

Nadere informatie

G H E N T L A C R O S S E S P O N S O R D O S S I E R

G H E N T L A C R O S S E S P O N S O R D O S S I E R G H E N T L A C R O S S E S P O N S O R D O S S I E R 2 0 1 7 1 INTRODUCTIE LACROSSE, WAT IS DAT VOOR BEEST? E N W A A R O M Z O U I K E R I N I N V E S T E R E N? Houdt u van een snelle, tactische en

Nadere informatie

Doel Stichting ZwemSupport

Doel Stichting ZwemSupport Sponsorplan 2009-2011 Stichting ZwemSupport Alkemade Z&PC Alkemade Sponsorplan 2009-2011 Pagina 1 Doel Stichting ZwemSupport Het bieden van continuïteit aan de ontwikkeling en de beoefening van de zwemsport

Nadere informatie

Skateboarders onderdak! ROOD Weert

Skateboarders onderdak! ROOD Weert Skateboarders onderdak! ROOD Weert www.rood.weert.sp.nl December 2005 Inleiding In 2001 kraakten enkele Weerter jongeren een leegstaande fabriekshal aan de Straevenweg. Ze wilden een plek maken waar alle

Nadere informatie

Almelose Atletiek vereniging Sisu

Almelose Atletiek vereniging Sisu AAV SISU een korte introductie: Graag stellen we u voor aan A.A.V. SISU. Maar waarschijnlijk is dit niet eens nodig want SISU is één van de bekendste atletiek verenigingen van Almelo en omstreken. A.A.V.

Nadere informatie

Happy Sports & Holiday Foundation

Happy Sports & Holiday Foundation Voorwoord: Alweer een sport- en spelfestijn, daar zijn er toch al zo veel van? Een vraag die al snel naar voren komt. Het antwoord op deze vraag is ja en tegelijkertijd nee. Ja, het is een sport- en spelfestijn.

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE 2019

SPONSORBROCHURE 2019 SPONSORBROCHURE 2019 Datum: 13 mei 2019 Betreft: Sponsoraanvraag Ronde van Ede 2019 Beste relatie, De stichting Ronde van Ede heeft onlangs contact met u gezocht over De Ronde van Ede. Met deze brochure

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

Organisatie Wat is Alkmaars Talent? Doel Doelgroep Bereik doelgroep Promotiemateriaal De volgende middelen zijn/worden ontwikkeld:

Organisatie Wat is Alkmaars Talent? Doel Doelgroep Bereik doelgroep Promotiemateriaal De volgende middelen zijn/worden ontwikkeld: 2015/2016 2016 In 2014 heeft het Jeugdcultuurfonds Alkmaar (JCF) het initiatief genomen om voor het eerst Alkmaars Talent te organiseren. Wegens het grote succes, met ruim 200 deelnemende jongeren wil

Nadere informatie

SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES

SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES WWW.DUCHENNEHEROES.NL Heroes, in het bijzonder voor onze Mathijs, Mike, Koen en Henke. Zolang als het nodig is. Team MMKH DUCHENNE SPIERDYSTROFIE

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

Organiseer een lokale sportweek

Organiseer een lokale sportweek Organiseer een lokale sportweek De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Tijdens de Nationale Sportweek organiseren duizenden verenigingen en andere sportaanbieders

Nadere informatie

hoe je social media inzet voor jouw club

hoe je social media inzet voor jouw club hoe je social media inzet voor jouw club social media Kansen en mogelijkheden voor amateurverenigingen Een groot percentage Nederlanders is lid van een sociaal netwerk als Hyves, Facebook of LinkedIn.

Nadere informatie

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, juli 2018 1 1 Inleiding Via deze weg dient SamenDoen de

Nadere informatie