4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra"

Transcriptie

1 4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra Beleidsmatige kenmerken Beschrijving geplande activiteiten: Ondersteuning en begeleiding op aanvraag 1. Organisaties algemeen Beleid, structurering en aansturing vrijwilligersorganisatie (besturen). Werving, instructie en ondersteuning vrijwilligers voor sociaal-culturele activiteiten voor jongeren. Organiseren deskundigheidsbevordering vrijwilligers. Ondersteuning bij programmering en uitvoering sociaal-culturele activiteiten (ontmoeting, ontplooiing, opvang, ontspanning en vrijetijdsbesteding). Ondersteuning bij programmering en uitvoering van activiteiten gericht op integratie en participatie. Ondersteunen vrijwilligers bij voorbereiding en uitvoering van Bijdragen aan uitvoering beleidsplan De Box. Jaarlijkse inventarisatie van vraag vrijwilligersorganisaties naar inzet jongerenwerk. Beschrijving gerealiseerde activiteiten: Ondersteuning en begeleiding op aanvraag 1. Organisaties algemeen Ondersteuning vijfkoppig bestuur. Er waren 11 reguliere bestuursvergaderingen. Na het besluit de opdracht terug te geven aan de gemeente, zijn 3 extra vergaderingen ingelast. Extra inzet door het opzetten van een overdrachtdossier. Het jongerenwerk heeft in opdracht van het bestuur een wezenlijke bijdrage geleverd aan het verhuisplan binnen De Box, de subsidieaanvraag en het jaarverslag Update van vacatures en wervingsfolders en actieve werving tijdens (culturele) activiteiten in De Box en in Boxmeer. Regelmatig vacatures en wervende artikelen in de regionale kranten geplaatst. Begeleiding van de werkgroepen Techniek, Beheer, Kinderen, Programmering en Cultuur tijdens vergaderingen, bijeenkomsten, voorbereiding en uitvoering van Aanzet gedaan om het beleidsplan van De Box completer te maken en (meer) activiteiten op te zetten voor nieuwe doelgroepen. In 2009 is hiermee een start gemaakt via het opzetten van bijvoorbeeld de tiener- en woensdagmiddaginloop. - Minimaal 2 keer contact gehad met alle 9 vrijwilligersorganisaties voor jeugden jongerenwerk in de gemeente Boxmeer. 7 organisaties bezocht tijdens een bestuursvergadering. - 6 informati ings verstuurd (samenwerking, Novadic-Kentron, activiteitenprogramma, maatschappelijke stage en deskundigheidsbevordering). - Trajecten opgezet rondom afvallozing en werving vrijwilligers. - Spellenmap ontwikkeld. - Inventarisatie van alle activiteiten van de verschillende clubs. - Bijdrage aan realisatie tienerdisco (in samenwerking met Mannekino).

2 Initiëren, organiseren en uitvoeren van programma van sociaal-culturele activiteiten voor integratie en participatie, gericht op organisaties. bij tieneractiviteiten in De Box. bij kinderactiviteiten in De Box. bij uitvoering dagarrangementen op locatie basisscholen gemeente Boxmeer. (min. 2 uur) bij grootschalige activiteiten en popconcerten in De Box. Begeleiding vrijwilligers werkgroep Cultuur bij voorbereiden reis naar Portugal. 8 jongeren, 1 vrijwilliger en 1 bestuurslid hebben 7 dagen geholpen in een project over ontmoeting, kennismaking, samenwerking en participatie. Begeleiding vrijwilligers werkgroep Programmering/Beheer bij de uitvoering van 11 shows (concert/feest). Per avond: 14 vrijwilligers en 75 bezoekers. Ondersteuning 3 vrijwilligers van de werkgroep Kinderen bij het opzetten van 30 kindermiddagen en de straatspeeldag. Gemiddeld deden 12 kinderen mee. Uitschieters waren de bingo (30 kinderen) en de theatervoorstelling (60 kinderen). Verbinding gelegd tussen vrijwilligers kindermiddag en Vluchtelingenwerk voor een gezamenlijke sinterklaasactiviteit. 36 deelnemers. Ondersteuning en begeleiding organisatie Koninginnedag. Diverse werkzaamheden uitgevoerd, samen met 9 vrijwilligers. 200 deelnemers en 80 (bezoekende) ouders. Ondersteuning 4 vrijwilligers en 1 bestuurslid bij het opzetten de Roefeldag. 10 vrijwilligers en 40 ouders zetten zich in voor 250 deelnemende kinderen. Ondersteuning en begeleiding 50 vrijwilligers bij de organisatie en uitvoering van BoxRocksOut op 5 september Er waren ongeveer 1000 bezoekers. Aanwezigheid bij wekelijkse open inloop op woensdagavond. Minimaal 2 vrijwilligers achter de bar en gemiddeld 25 bezoekers (vrijwilligers en jongeren). Ondersteuning vrijwilligers bij 6 jamsessies met per keer gemiddeld 20 bezoekers. Begeleiding van een stagiair bij het draaien van 2 toneelgroepen van 10 en 13 deelnemers. De groepen kwamen 15 keer bij elkaar en gaven beide een voorstelling voor in totaal 95 bezoekers. 13 dagarrangementen Techniekids gedraaid, met gemiddeld 12 kinderen. 6 dagarrangementen Toneel gedraaid, met gemiddeld 7 kinderen. 4 naschoolse activiteiten Fotografie gedraaid. Afgerond met tentoonstelling, gemiddeld 10 deelnemers en 30 bezoekers.

3 Risicogedrag jeugd en jongeren signaleren via aanwezigheid bij 1 keer per jaar aanwezig zijn bij lokale evenementen voor jeugd en jongeren (per kern). Vragen en behoeften van jeugd en jongeren vertalen naar activiteiten voor jeugd- en jongerenwerk. Signaleren trends, vraagverkenning, behoefteonderzoek. Mede vormgeven aan de sluitende keten via signalering. Registratie en rapportage. Beschrijving geplande resultaten: 1. Ondersteuning algemeen Ondersteuning jongerenorganisaties naar behoefte/op aanvraag en bijdragen aan opzet, inrichting, structurering en aansturing van hun organisatie en de uitvoering van hun activiteiten Naar aanleiding van de resultaten van het doelgroepenonderzoek is er in oktober gestart met een wekelijkse tienerinloop in De Box met gemiddeld 15 tieners uit groep 8 en de brugklas. Vanaf november zijn 2 vrijwilligers aangesloten. Regelmatig sloot Novadic-Kentron met de drugsbus aan bij activiteiten in De Box (en bij Jong in de Buurt). Informatief en signalerend. Deelname aan netwerkoverleggen in de gemeente Boxmeer (zie productkaart 5). Realisatie van een plan om de Box te pimpen, zodat deze aantrekkelijker wordt voor verschillende doelgroepen. Dit plan wordt in overleg met de gemeente in 2010 uitgevoerd. Organisatie activiteit voor kinderen in de carnavalsvakantie: 40 deelnemers. Organisatie activiteit voor kinderen In de meivakantie: 15 deelnemers. Organisatie 11 activiteiten in de zomervakantie: 114 deelnemers. Organisatie 7 activiteiten in de herfstvakantie. Vooral het zaalvoetbaltoernooi werd goed bezocht: 110 deelnemers, 40 bezoekers en 5 vrijwilligers. Aan de andere activiteiten deden in totaal 19 tieners mee. Organisatie 3 activiteiten in de kerstvakantie, in samenwerking met de ijsbaan: 28 deelnemers (jongeren), 3 vrijwilligers en 120 bezoekers (op de ijsbaan). Organisatie filmavond voor meiden in de kerstvakantie: 6 deelnemers. Beschrijving werkelijke resultaten: 1. Ondersteuning algemeen Brede en intensieve ondersteuning van De Box. Hierdoor waren vrijwilligers van de verschillende werkgroepen en het bestuur beter in staat om hun activiteiten te plannen, voor te bereiden, uit te voeren en te evalueren. De jeugd in de gemeente Boxmeer kon zich hierdoor vermaken, ontplooien en ontspannen op cultureel, sportief en sociaal gebied. Vrijwillige jeugd- en jongerenorganisaties hebben kennisgemaakt met het

4 jongerenwerk en zijn op de hoogte van de mogelijkheden die deze ondersteuning biedt. Met de Spellenmap beschikken alle vrijwillige jeugd- en jongerenorganisaties over een handvat en een aanvulling op hun eigen planning. De ondersteuning van Mannekino bij de afvallozing heeft geleid tot de organisatie van een Opschoondag in Oeffelt. Opstellen en uitvoeren activiteitenprogramma gericht op sociale samenhang en integratie, onderlinge betrokkenheid en maatschappelijke participatie. De activiteiten sluiten aan bij de vraag jongeren en het jeugd- en integratiebeleid. Zo nodig vindt afstemming plaats met wijk- en dorpsraden en vrijwilligersorganisaties. Jongeren met risicogedrag zijn gesignaleerd en doorverwezen binnen bestaande netwerken Vragen en behoeften van jeugd en jongeren zijn geïnventariseerd en vertaald naar activiteiten jeugd- en jongerenwerk. Via signalering mede vormgeven aan de sluitende jeugdketen. Organisatie van tal van activiteiten voor verschillende doelgroepen, waarmee is ingespeeld op de behoefte van tieners en jongeren om in de vakantie bezig te zijn. Creativiteit, sport, samenwerking, kennismaking en ontspanning stonden centraal. Totaal aantal deelnemers: 332. Opzet activiteitenprogramma voor kinderen in groep 7/8, samen met de organisatie van dagarrangementen en naschoolse Doelen: educatie, samenwerking, cultuur en creativiteit. Totaal aantal deelnemende kinderen: 41. Opbouw duurzame contacten met tieners, jongeren en vrijwilligers dankzij reguliere activiteiten als de tienerinloop en de inloop op woensdagmiddag/-avond. Deze contacten hebben de basis van het werken met deze doelgroepen gelegd. Hierbij gaat het om signalering, talentontwikkeling, vrijwilligerstaken, activiteitenontwikkeling en participatie. Totaal aantal deelnemers: 80 verschillende jongeren. Totale bereik: 110 individuele jongeren. In totaal namen kinderen, tieners en jongeren deel aan de activiteiten van het jongerenwerk en De Box. 3. Signalering en netwerken De intensieve contacten met jongeren hebben bijgedragen aan het ontstaan van een vertrouwensband, waardoor doorverwijzingen konden plaatsvinden. Jongeren, ouders en partners nemen het jongerenwerk serieus. Door de vele activiteiten in de vakanties en de verschillende nieuwe reguliere activiteiten trekt De Box nieuwe doelgroepen aan, waardoor het bereik van het jongerenwerk groeit.

5 Beoogde samenwerkingspartners: De gemeente Boxmeer, Steunpunt Vrijwilligerswerk, K2, organisaties voor onderwijs, welzijn en zorg, jongeren en jongerenorganisaties, netwerken in de jeugdketen. Werkelijke samenwerkingspartners: De gemeente Boxmeer, Steunpunt Vrijwilligerswerk, middelbare scholen, basisscholen, De Meander, de Weijer, politie Boxmeer, Jeugd Preventie Werk, Novadic-Kentron, scouting, Spring Kinderopvang, vrijwillige jeugd- en Jongerenorganisaties, de organisatie van de ijsbaan, Bureau Halt. Zakelijke aspecten Geplande uren directe productieve inzet: uur Geplande vaste kosten: uur x 68,10 = Geplande directe variabele activiteitskosten: Activiteitenbudgetten afhankelijk van budgetten vrijwilligersorganisaties. Geplande totale kosten: Begrote subsidie: Gerealiseerde uren directe productieve inzet: uur Werkelijke vaste kosten: Uur x 68,10 = ,- Werkelijke directe variabele activiteitskosten: Werkelijke totale kosten: ,- Werkelijke subsidie:

Samenwerkingsverband Jong in de Buurt Gemeente Boxmeer I-WL/2011/2377

Samenwerkingsverband Jong in de Buurt Gemeente Boxmeer I-WL/2011/2377 Samenwerkingsverband Jong in de Buurt Gemeente Boxmeer I-WL/2011/2377 Jaarverslag 2010 1 Inleiding Jong in de Buurt is een samenwerkingsverband van het jongerenwerk van Radius, de politie en de gemeente.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

BROEK POLDER. Jaarverslag Broekpolder

BROEK POLDER. Jaarverslag Broekpolder BROEK POLDER Jaarverslag 2017 Broekpolder INHOUDSOPGAVE INLEIDING JEUGD- EN JONGEREN Knutsel de frutsel middag Spel op Straat Kids ART Kids FUN Spelinloop Jongerencentrum Inside5 Bouwstad Ambulant jongerenwerk

Nadere informatie

Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen. Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder:

Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen. Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder: Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen Artikel 1 Definities Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder: a. Instelling: Een rechtspersoonlijkheid bezittende

Nadere informatie

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE)

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE) Wijkplan Veens Riad Agarroud Willemieke Koudijs Simone de Vreede Monique ter Beeke (MEE) Januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding Wijk West 3 Wijkster 3 Team West 3 Bewonersparticipatie 4 Wijkplatforms 4 Buurtpreventie

Nadere informatie

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Thema/Bron/Beleid Ondersteuning vrijwilligers/ mantelzorgers, WMO prestatieveld 4 Begroting 2015 Bedrag Notitie Mantelzorg Notitie Vrijwilligers AWBZ Pakketmaatregel

Nadere informatie

de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan.

de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan. Prestatieafspraken Jongeren(opbouw)werk 2012 In de kaders staan de doelstellingen van de productgroepen zoals de gemeente Geldermalsen die kent in het kader van de WMO. Per kader zijn de relevante doelstellingen

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Regionaal gezondheidsbeleid Land van Cuijk

Uitvoeringsprogramma Regionaal gezondheidsbeleid Land van Cuijk Uitvoeringsprogramma 2016 Regionaal gezondheidsbeleid Land van Cuijk 2013-2016 Inleiding Voor u ligt het uitvoeringsprogramma voor 2016 van het regionaal gezondheidsbeleid Land van Cuijk 2013-2016. Het

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

Rapportage doelstellingen 2009 Kadernota Wmo.

Rapportage doelstellingen 2009 Kadernota Wmo. Rapportage doelstellingen 2009 Kadernota Wmo. Overzicht volgens beleidsdoelen uit kadernota Wmo 2008-2012 Mee(r)doen in Dalfsen* 2009 Thema Wmo-loket Informatie geven over wonen, welzijn en zorg Wmo-loket

Nadere informatie

leefbaarheid, sport en cultuur

leefbaarheid, sport en cultuur Subsidieregeling gemeente Scherpenzeel 2018 leefbaarheid, sport en cultuur citeertitel: Subsidieregeling gemeente Scherpenzeel 2018 vastgesteld bij besluit van: 20 maart 2018 20 februari 2018-1- Subsidieregeling

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Overgangsregelingen. Amateurkunst en volkscultuur. Educatie. Jeugd en Jongeren. Maatschappelijke zorg. Ouderenorganisaties. Buurtverenigingen.

Overgangsregelingen. Amateurkunst en volkscultuur. Educatie. Jeugd en Jongeren. Maatschappelijke zorg. Ouderenorganisaties. Buurtverenigingen. Overgangsregelingen Amateurkunst en volkscultuur Educatie Jeugd en Jongeren Maatschappelijke zorg Ouderenorganisaties Buurtverenigingen Sport Volksfeesten Vrouwenorganisaties Hulp bij calamiteiten Uitvoeringsregeling:

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten maatschappelijke participatie Vergroten

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude Jaarverslag 2012 Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k in de gemeenten Scherpenzeel en Renswoude Inleiding De gemeente Renswoude en Scherpenzeel vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2018

Subsidieregels Hof van Twente 2018 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten zelfredzaamheid inwoners gemeente Hof van

Nadere informatie

4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht

4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 2019 2024 47 Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 2019 2024 48 De buurtcentra zijn informatiepunten voor de wijk In ieder

Nadere informatie

STICHTING TRIAS BREDE WELZIJNSINSTELLING

STICHTING TRIAS BREDE WELZIJNSINSTELLING STICHTING TRIAS BREDE WELZIJNSINSTELLING STICHTING TRIAS BREDE WELZIJNSINSTELLING RESULTAAT VAN FUSIE 31 DECEMBER 1999 VERENIGING ONS DORPSHUIS STICHTING SOCIAAL-KULTUREEL WERK VRIES STICHTING GECOÖRDINEERD

Nadere informatie

Evaluatie subsidiebeleid vrijwilligersorganisaties

Evaluatie subsidiebeleid vrijwilligersorganisaties Evaluatie subsidiebeleid vrijwilligersorganisaties Inleiding In 2011 heeft een herijking plaatsgevonden van het subsidiebeleid. In de raadsagenda 2010-2014 is in het hoofdstuk Sociale Cohesie beschreven

Nadere informatie

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Epe, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan de beleidsdoelen

Nadere informatie

contourdetwern lilllllllllllllllllllllll GEMEENTE LOON OP ZAND Afdeling: mv OVB: Ja/zNe.

contourdetwern lilllllllllllllllllllllll GEMEENTE LOON OP ZAND Afdeling: mv OVB: Ja/zNe. contourdetwern INGEKOW-N OurcB. 23IJ Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Loon op Zand Afdeling Maatschappij en Veiligheid T.a.v. de heer Lam Postbus 7 5170 AA KAATSHEUVEL GEMEENTE

Nadere informatie

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 104320 6 november 2015 Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Stichting ROAT

Hartelijk welkom bij Stichting ROAT Hartelijk welkom bij Stichting ROAT Missie ROAT (Reach Out and Touch) Iedereen is kansrijk Niemand staat alleen Doelstelling Stichting ROAT Biedt duurzame oplossingen voor hardnekkige overlast situaties

Nadere informatie

t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert.

t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert. Werkplan 2014 Werkplan 2014 Woord vooraf t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert. Het werkveld maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Onderwijs- en jeugdbeleid 24 september Terug naar eerste pagina

Onderwijs- en jeugdbeleid 24 september Terug naar eerste pagina Onderwijs- en jeugdbeleid 24 september 2009 Programma 1. Opening door wethouder Everink 2. Toelichting op gemeentelijk onderwijs- en jeugdbeleid Locale Educatieve Agenda (LEA) Centrum voor Jeugd en Gezin

Nadere informatie

Deze tijd vraagt om creativiteit

Deze tijd vraagt om creativiteit 12 april 2012 Werkplaats Onderneem met zin! Deze tijd vraagt om creativiteit Participeren/ Meedoen naar vermogen Schakelen en verbinden Wim Roelofs Integrale aanpak en noodzaak om te schakelen en te verbinden

Nadere informatie

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder)

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) 1. Beleidsterrein Beleidstaak: Sociaal Cultureel Werk Beheerstaak: Samenlevingsopbouwwerk, functienummer 630.00 Dit beleidsterrein omvat kinderwerk,

Nadere informatie

Voor de uitgebreide vacatureteksten scroll je door. Hier vind je alle stagevacatures.

Voor de uitgebreide vacatureteksten scroll je door. Hier vind je alle stagevacatures. Hier vind je alle stagevacatures. Op dit moment hebben we vacatures waarop je kunt solliciteren. In de vacatures lees je op welke wijze je kunt reageren. Vacature stagiair voor het vluchtelingenwerk Boxmeer,

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 340.007

Nadere informatie

STICHTING WELZIJN OUDEREN DINKELLAND. Fit en Gezond in Dinkelland

STICHTING WELZIJN OUDEREN DINKELLAND. Fit en Gezond in Dinkelland STICHTING WELZIJN OUDEREN DINKELLAND Fit en Gezond in Dinkelland WIE ZIJN WIJ? Patricia Verhoeven: Beweegmakelaar Marleen Wagenaar: Beleidsmedewerker/ Projectleider Van de Stichting Welzijn Ouderen Dinkelland

Nadere informatie

Voor de uitgebreide vacatureteksten scroll je door. Hier vind je alle stagevacatures.

Voor de uitgebreide vacatureteksten scroll je door. Hier vind je alle stagevacatures. Hier vind je alle stagevacatures. Op dit moment hebben we vacatures waarop je kunt solliciteren. In de vacatures lees je op welke wijze je kunt reageren. Vacature stagiair voor het vluchtelingenwerk Boxmeer,

Nadere informatie

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 In beweging komen Ontwikkelen Meedoen Met lef! Oktober, 2016 1. Inleiding In 2015 en 2016 gingen wij Meiinoar op reis en die reis gaat verder. De reis wordt intensiever

Nadere informatie

Commissienotitie. Onderwerp Alcohol 16 min geen goed begin. Status Informerend

Commissienotitie. Onderwerp Alcohol 16 min geen goed begin. Status Informerend Onderwerp Alcohol 16 min geen goed begin Status Informerend Voorstel 1. Kennis te nemen van de activiteiten die in Boxtel en Veghel worden ondernomen in het kader van het project Alcohol 16 min geen goed

Nadere informatie

www.youngeratheart.nl

www.youngeratheart.nl www.youngeratheart.nl Younger at heart Younger at heart is een jonge, innovatieve jongerenwerkorganisatie. Younger at heart richt zich op jongeren en jong volwassenen van 12 tot 30. Core business is het

Nadere informatie

1. Met toepassing van artikel 169, tweede lid, van de Gemeentewet delen wij u het volgende mede.

1. Met toepassing van artikel 169, tweede lid, van de Gemeentewet delen wij u het volgende mede. ^^^H Datum - 3 JULI 2008 Nr. Van Aan Kopie aan Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Contactpersoon: Theeuw Ambagts Email: M.A.A.M.Ambagts@bergenopzoom.nl Tel: 0164-277305 Onderwerp Maatschappelijke

Nadere informatie

Jaarverslag Figulus Welzijn

Jaarverslag Figulus Welzijn Jaarverslag 2015 Figulus Welzijn Mei 2016 1 Ten geleide Voor u ligt het jaarverslag van Figulus-Welzijn over 2015. Het jaarverslag is een weergave van de werkzaamheden van Figulus-Welzijn. Voor de verantwoording

Nadere informatie

Prestatieplan 2017 STG

Prestatieplan 2017 STG Prestatieplan 2017 STG Midden en Zuid-Kennemerland Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem Telefoon: 023-5516368 Mobiel: 06-22707400 stg@thuiszorg-gehandicapten.nl www.thuiszorg-gehandicapten.nl Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Basisbedrag Bijdrage huisvesting ,60 27,82. Verenigingen met een kantine 20,60 27,82 Flevo AVN Telstar Voice 2.

Basisbedrag Bijdrage huisvesting ,60 27,82. Verenigingen met een kantine 20,60 27,82 Flevo AVN Telstar Voice 2. OVERZICHT WAARDERINGSSUBSIDIES 2013 1. Verenigingen voor amateursport Het bevorderen van actieve sportbeoefening op amateurniveau, met name gericht op de jeugd, gehandicapten en ouderen, bestaande uit:

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Tussenrapportage Dagarrangementen Kapelle

Tussenrapportage Dagarrangementen Kapelle Tussenrapportage Dagarrangementen Kapelle Datum : 21 september 2010 Van : Stuurgroep dagarrangementen Aan : College van B&W, gemeenteraad, directie/bestuur participanten INLEIDING Na een uitvoerig voortraject

Nadere informatie

Overzicht waarderingssubsidies 2015

Overzicht waarderingssubsidies 2015 Overzicht waarderingssubsidies 2015 Paragraaf 1. VERENIGINGEN VOOR AMATEURSPORT Het bevorderen van actieve sportbeoefening op amateurniveau, met name gericht op de jeugd, gehandicapten en ouderen, bestaande

Nadere informatie

Wat feiten en cijfers: Vrijwilligers: 350 Stagiaires: 50 Beroepskrachten: 75 Medewerkers: 475. Omzet: 4,3 miljoen

Wat feiten en cijfers: Vrijwilligers: 350 Stagiaires: 50 Beroepskrachten: 75 Medewerkers: 475. Omzet: 4,3 miljoen Welkom Wat feiten en cijfers: Vrijwilligers: 350 Stagiaires: 50 Beroepskrachten: 75 Medewerkers: 475 Omzet: 4,3 miljoen Werkgebied: 5 gemeenten Land van Cuijk West Maas en Waal (Gelderland) West Maas

Nadere informatie

Werkvloer Participatie/welzijn voor Zorg

Werkvloer Participatie/welzijn voor Zorg Werkvloer Participatie/welzijn voor Zorg Thema/Bron/Beleid Participatie/ WMO prestatieveld 1 Leefbaarheid en sociale samenhang in dorpen, wijken en buurten bevorderen Prestatieveld 3 Informatie, advies,

Nadere informatie

In grote lijnen houdt het jongerenwerk zich bezig met: - Ambulant jongerenwerk

In grote lijnen houdt het jongerenwerk zich bezig met: - Ambulant jongerenwerk Organisatie Programma Cluster Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland Noordkade 64 a 2741 EZ Waddinxveen 4. Preventie Jeugd Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag 337.830 364.420, waarvan

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2020

Subsidieregels Hof van Twente 2020 3. Beleidsterrein Zorg Preventie (leefbaarheid en participatie) en Zorg (zorg en ondersteuning) Maatschappelijke effecten Doelstellingen Resultaten - Door een netwerk van elkaar aanvullende en aansluitende

Nadere informatie

Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse

Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse Kernfuncties (wat willen we) Producten (wat gaan we doen) Resultaatindicatoren Uren/ Kosten 1. Preventie en signalering 1.1 Algemene informatievoorziening Ten behoeve van

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Inleiding: WERKPLAN TALENTHOUSE 2017

Inleiding: WERKPLAN TALENTHOUSE 2017 WERKPLAN TALENTHOUSE 2017 1 Inleiding: Stichting Welzijn Brummen (SWB) voert in opdracht van de Gemeente Brummen het jongerenwerk in de gemeente uit. SWB heeft, samen met de gemeente Brummen en samenwerkingspartners,

Nadere informatie

Jaarverslag Figulus Welzijn

Jaarverslag Figulus Welzijn Jaarverslag 2016 Figulus Welzijn Mei 2017 1 Ten geleide Voor u ligt het jaarverslag van Figulus-Welzijn over 2016. Het jaarverslag is een weergave van de werkzaamheden van Figulus-Welzijn. Voor de verantwoording

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.deklupgouda.nl E-mail info@deklupgouda.nl Informatie Vrijwilligerswerk Welkom bij De Klup Om wat voor reden dan ook

Nadere informatie

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Voor u ligt de beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'. Dit betreft een tijdelijke beleidsregel voor de periode 2014 en 2015, tot de aanvang

Nadere informatie

Hier vind je alle stagevacatures.

Hier vind je alle stagevacatures. Hier vind je alle stagevacatures. Op dit moment hebben we er drie uitstaande vacatures waarop je kunt solliciteren. In de vacatures lees je op welke wijze je kunt reageren. Vacature stagiaire voor het

Nadere informatie

We zijn in de buurt. Over het beleidsplan 2013-2017 van Partis

We zijn in de buurt. Over het beleidsplan 2013-2017 van Partis We zijn in de buurt Over het beleidsplan 2013-2017 van Partis We zijn in de buurt Over het beleidsplan 2013-2017 van Partis Over Partis Partis is de Brede Welzijnsinstelling in Sint-Michielsgestel. Partis

Nadere informatie

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 Doel: gezamenlijk knelpunten oplossen Datum: 16 maart 2017 Locatie: De Buitengaander Bijeenkomst Westerhovens verenigingsleven 2017 Inleiding In 2016 zijn

Nadere informatie

Ervaringen van een RAAK-regio

Ervaringen van een RAAK-regio Ervaringen van een RAAK-regio Zaanstreek Waterland Voorgeschiedenis In Zaanstreek Waterland: - een sterke traditie van samenwerking tussen welzijnsorganisaties, jeugdzorginstellingen, jeugdgezondheidszorg

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Inhoud presentatie Aanleiding Beleid Tilburg Functie Combinatiefunctionaris (CF) CF binnen de sportvereniging

Nadere informatie

Werkplan dementievriendelijke gemeente Eersel 2017

Werkplan dementievriendelijke gemeente Eersel 2017 Werkplan dementievriendelijke gemeente Eersel 2017 Inleiding In februari 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eersel de intentieverklaring dementievriendelijke gemeente

Nadere informatie

1 Borging sociale effecten Gratis met de Bus 12- en 65+

1 Borging sociale effecten Gratis met de Bus 12- en 65+ gemeente Eindhoven NotitieBorging sociale effecten Gratis met de Bus 12- en 65+ 1 Borging sociale effecten Gratis met de Bus 12- en 65+ In 2011 is het Gratis Openbaar Vervoer voor 12- en 65+ (GOV) geëvalueerd.

Nadere informatie

Uitgangspunten vrijwilligersbeleid Papendrecht

Uitgangspunten vrijwilligersbeleid Papendrecht Uitgangspunten vrijwilligersbeleid Papendrecht De gemeente bepaalt de visie en het beleid op vrijwilligerswerk gericht op de lokale vraag. Binnen de Wmo (prestatieveld vier) zijn gemeenten verplicht de

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK MOVE IT! 2017

PLAN VAN AANPAK MOVE IT! 2017 PLAN VAN AANPAK MOVE IT! 2017 Lennert Bont Jongerenwerk Versa Welzijn Inleiding MOVE IT! 2016 was een project dat in het leven was geroepen nadat was gebleken dat het jaarlijkse Straatvoetbaltoernooi in

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr SUBSIDIEREGELING VITALE SAMENLEVING 1. ALGEMEEN

GEMEENTEBLAD. Nr SUBSIDIEREGELING VITALE SAMENLEVING 1. ALGEMEEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente. Nr. 180547 21 december 2016 SUBSIDIEREGELING VITALE SAMENLEVING 1. ALGEMEEN Artikel 1.1 Doel van de subsidieregeling Deze subsidieregeling beoogt de inclusieve

Nadere informatie

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014 3. Beleidsterrein Zorg Preventie (leefbaarheid en participatie) en Zorg (zorg en ondersteuning) Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen - Vergroten eigen kracht en zelfredzaamheid -

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

Radius: meedenken, meepraten meedoen!

Radius: meedenken, meepraten meedoen! Resultaten Radius Sint Anthonis 2012 Radius: meedenken, meepraten meedoen! Radius is een welzijnsinstelling in het Land van Cuijk. Ons doel: een actieve deelname van individuen en groepen aan de samenleving.

Nadere informatie

Advies LEA-Werkgroep - Combinatiefunctionarissen - Hoornaar, 23 mei 2016

Advies LEA-Werkgroep - Combinatiefunctionarissen - Hoornaar, 23 mei 2016 Advies LEA-Werkgroep - Combinatiefunctionarissen - Hoornaar, 23 mei 2016 Agenda Sport en Bewegen in de Buurt Werkgroep en Proces Advies: We zien de noodzaak en benutten de kansen Onze visie Onze programma

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 09-02-2010 Onderwerp: Subsidie 2010 en jaarrekening 2008 Timpaan Welzijn Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: 1. Instemmen met het

Nadere informatie

In de Gemeente Marum

In de Gemeente Marum In de Gemeente Marum Gezamenlijk Plan van aanpak ondersteuning mantelzorg en vrijwillige thuishulp van de gemeenten Marum, Grootegast en Leek 27 april 2006 Projectbureau WWZ Mw. H.J. Vrijhof J.J. de Jong

Nadere informatie

Stapsgewijze aanpak PiëzoMethodiek maakt de weg naar participatie vrij

Stapsgewijze aanpak PiëzoMethodiek maakt de weg naar participatie vrij Stapsgewijze aanpak PiëzoMethodiek maakt de weg naar participatie vrij Niet voor iedereen is meedoen vanzelfsprekend Kenniskring ProBiblio 13 februari 2018 2 PiëzoMethodiek en ontstaan Fase 0- ik wil Doel:

Nadere informatie

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Jeugd 2016 (indieningstermijn bij voorkeur tussen 1 maart en 1 juni 2015)

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Jeugd 2016 (indieningstermijn bij voorkeur tussen 1 maart en 1 juni 2015) Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Jeugd 2016 (indieningstermijn bij voorkeur tussen 1 maart en 1 juni 2015) Wanneer kom ik voor subsidie in aanmerking? Dat hangt af van de activiteit die u

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding 1.1 Motivatie 1.2 Missie 1.3 Doelstelling 1.4 Doelgroep 1.5 Kenmerken van World of Wildlife 2. Organisatie 2.1 Organisatie structuur 2.2 Beloningsbeleid

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Burgemeester en wethouders van Doetinchem; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op de volgende onderdelen van de zorg, sport

Nadere informatie

In deze raadsinformatiebrief informeren wij u over het jongerenwerk in onze gemeente.

In deze raadsinformatiebrief informeren wij u over het jongerenwerk in onze gemeente. R A A D S I N F O R M A T I E B R I E F De leden van de raad Postbus 200 2920 AE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Datum: Ons kenmerk: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: 8 mei 2012 2012002371 Samenleving

Nadere informatie

Stand van zaken Organisaties Ontwerpfactoren MDT Uitvoering Impact en vervolg. *respons: 100% van de 41 proeftuinen

Stand van zaken Organisaties Ontwerpfactoren MDT Uitvoering Impact en vervolg. *respons: 100% van de 41 proeftuinen Facts & Figures 2.0: Eerste beelden van MDT-proeftuinen Uitkomsten van een enquête* die Rebel in oktober 2018 heeft gehouden onder de projectleiders van de proeftuinen. 1. 2. 3. 4. 5. Stand van zaken Organisaties

Nadere informatie

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk Jaarverslag 2016 Seinpost Slinge Maatschappelijk Inhoudsopgave 1. Inleiding Seinpost Slinge 1.1 Missie en visie 1.2 Identiteit 1.3 Organisatie 1.4 Doelgroepen 2. Activiteiten 2.1 Taalles 2.2 Inloop 2.3

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Informatie Vrijwilligerswerk 1 Stichting Vrije Tijd en Vorming Midden-Holland Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.vtvmiddenholland.nl E-mail info@vtvmiddenholland.nl

Nadere informatie

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten:

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten: Opdrachtformulering kwartiermaker integrale welzijnsopdracht Aanleiding De gemeenteraad van de gemeente Tiel heeft in haar vergadering van juli 2014 het besluit genomen om een inhoudelijke discussie te

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt 1.1. Doelstelling Het maatschappelijk doel is het stimuleren van actief burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Het middel hiervoor is het vergroten en verbeteren

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Datum: 1 januari 2014

Jaarverslag 2013 Datum: 1 januari 2014 Jaarverslag 2013 Datum: 1 januari 2014 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. AANLEIDING... 3 2. ZORGAANBOD... 3 2.1 BEHANDELING IN GROEP... 3 2.2 BEGELEIDING IN GROEP... 4 2.3 ONTWIKKELING DOOR INTERACTIE...

Nadere informatie

Bijlage 2. Overzicht kaderstelling subsidieverlening. OUDERENBELEID door Pluspunt. registratienr.: 2012I02247

Bijlage 2. Overzicht kaderstelling subsidieverlening. OUDERENBELEID door Pluspunt. registratienr.: 2012I02247 1 registratienr.: 2012I02247 Bijlage 2 Overzicht kaderstelling subsidieverlening OUDERENBELEID door Pluspunt Algemene maatschappelijke doelen Het stimuleren van bewoners en organisaties om naar eigen vermogen

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen kerk en stage Maatschappelijke stage in en rond de kerk In 7 stappen Werkboek In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage Inhoudsopgave In zeven stappen aan de slag met maatschappelijke stage 4

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.deklupgouda.nl E-mail info@deklupgouda.nl Informatie Vrijwilligerswerk Welkom bij De Klup Om wat voor reden dan ook

Nadere informatie

Zorg en Welzijn in West-Zeeuws-Vlaanderen. Meetjesland ontmoet West-Zeeuws-Vlaanderen.

Zorg en Welzijn in West-Zeeuws-Vlaanderen. Meetjesland ontmoet West-Zeeuws-Vlaanderen. Zorg en Welzijn in West-Zeeuws-Vlaanderen Meetjesland ontmoet West-Zeeuws-Vlaanderen. West-Zeeuws-Vlaanderen plattelandsgemeente / 16 kernen / >300km 2 24.370 inwoners / 10.500 huishoudens vergrijzing

Nadere informatie

Een jongerenruimte in Hapert!

Een jongerenruimte in Hapert! Een jongerenruimte in Hapert! Doelstelling: Het bewerkstelligen van maatschappelijke participatie van jongeren door middel van het aanbieden van een plek aan jongeren in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar

Nadere informatie

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015!

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! Sportief Hoogeveen Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! 1 De Hoogeveense sportfunctionarissen hebben in 2013 het project Sport JIJ ook? opgezet. Sport JIJ ook?

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Uitleg format Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Het voor u liggend formulier is bedoeld om subsidie aan te vragen bij de gemeente Almere voor een combinatiefuncties.

Nadere informatie

swb stichting welzijn brummen de Triangel P*fLITI E Convenant porten, Bewegen en Ontmoeten op en rond het Cruyff Court Eerbeek Cornells Jstsss

swb stichting welzijn brummen de Triangel P*fLITI E Convenant porten, Bewegen en Ontmoeten op en rond het Cruyff Court Eerbeek Cornells Jstsss INT16.0468 Convenant porten, Bewegen en Ontmoeten op en rond het Cruyff Court Eerbeek Gemeente Brummen G R U Y F F FOUNDATION de Triangel Jongerenwerk/opbouwwerk swb stichting welzijn brummen é Cornells

Nadere informatie

Welzijnswerk Sociaal cultureel werk: Jongerenwerk/kinderwerk Gemeente Organisatie Taken

Welzijnswerk Sociaal cultureel werk: Jongerenwerk/kinderwerk Gemeente Organisatie Taken Welzijnswerk Definitie: Welzijnswerk is een verzamelnaam voor diensten gericht op het bevorderen van welzijn van burgers. Welzijnswerk bestaat uit diverse maatschappelijke diensten en voorzieningen voor

Nadere informatie

De slimste route? Vormgeven toegang

De slimste route? Vormgeven toegang De slimste route? Vormgeven toegang Grote veranderingen in zorg en ondersteuning Taken vanuit AWBZ, Jeugdzorg, Werk en inkomen. Passend onderwijs (toegang tot onderwijs) De slimste route (voor Hengelo)

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2015

Subsidieregels Hof van Twente 2015 3. Beleidsterrein Zorg Preventie (leefbaarheid en participatie) en Zorg (zorg en ondersteuning) Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen - Vergroten eigen kracht en zelfredzaamheid -

Nadere informatie

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost Regionale visie op welzijn Brabant Noordoost-oost Inleiding Als gemeenten willen we samen met burgers, organisaties en instellingen inspelen op de wensen en behoeften van de steeds veranderende samenleving.

Nadere informatie

Hoofdlijnen beleidsplan

Hoofdlijnen beleidsplan Hoofdlijnen beleidsplan Doelstelling (statutair) De stichting heeft ten doel, middels de inzet van professionele krachten en vrijwilligers, het uitvoeren, ondersteunen en/of stimuleren, coördineren, begeleiden

Nadere informatie

Voor de uitgebreide vacatureteksten scroll je door. Hier vind je alle stagevacatures.

Voor de uitgebreide vacatureteksten scroll je door. Hier vind je alle stagevacatures. Hier vind je alle stagevacatures. Op dit moment hebben we vacatures waarop je kunt solliciteren. In de vacatures lees je op welke wijze je kunt reageren. Vacature stagiair voor buurtbemiddeling Land van

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN Volwassenenwerk Kinderwerk Buurtwerk Informatie en advies Ondersteuning en bemiddeling Jeugd- en jongerenwerk VOORWOORD 2014 was voor vele inwoners een spannend

Nadere informatie

Borgen/ proces van vrijwilligerswerk binnen de RIBW K/AM

Borgen/ proces van vrijwilligerswerk binnen de RIBW K/AM Borgen/ proces van vrijwilligerswerk binnen de RIBW K/AM Deel 1: Hoe was het? Situatie vrijwilligerswerk 2013 Minimaal vrijwilligersbeleid 24 woonvormen Sportmaatjesproject Totaal 120 externe vrijwilligers

Nadere informatie

Een fit en vitaal leven voor de Scherpenzeelse jeugd (JOS in 2017)

Een fit en vitaal leven voor de Scherpenzeelse jeugd (JOS in 2017) Een fit en vitaal leven voor de Scherpenzeelse jeugd (JOS in 2017) Papendallaan 60 T 026 354 0399 Uitgebracht door: Hans Lubbers Postbus 60066 E info@geldersesportfederatie.nl Telefoonnummer: 06-531 77

Nadere informatie

Nr Houten, 26 mei 2009

Nr Houten, 26 mei 2009 Raadsvoorstel BARCODE STICKER Nr. 2009-030 Houten, 26 mei 2009 Onderwerp: Wijkgericht tienerwerk nieuwe stijl Beslispunten: 1. In te stemmen met voortzetting van het wijkgericht tienerwerk in Zuidoost

Nadere informatie

Subsidieaanvraag VVE extra middelen periode 01 november 2012 t/m 31 december 2012

Subsidieaanvraag VVE extra middelen periode 01 november 2012 t/m 31 december 2012 Subsidieaanvraag VVE extra middelen periode 01 november 2012 t/m 31 december 2012 1. Inleiding Het Rijk heeft voor de periode van 2012 tot en met schooljaar 2014 2015 extra middelen beschikbaar gesteld

Nadere informatie