Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden"

Transcriptie

1 Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

2 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden en andere betrokken organisaties die een lokale Sportweek (mede) organiseren. Social Media is niet meer weg te denken uit het huidige leven. Het vormt inmiddels een zeer belangrijk communicatie middel. In deze toolkit vind je praktische tips voor het gebruik van Social Media. Doe er je voordeel mee en creëer volgers en aandacht voor de activiteiten die jij gaat organiseren tijdens de Nationale Sportweek! Boek je resultaten? Heb je leuke voorbeelden? Heb je tips om deze toolkit te verrijken en nog beter te maken? Mail jouw ideeën naar Dan zorgen we er samen voor dat iedereen die de sport promoot via bijvoorbeeld de Nationale Sportweek, Social Media optimaal kan inzetten om nog meer mensen aan het sporten of bewegen te krijgen.

3 3 Inhoudsopgave In deze toolkit vind je toelichting en tips over: Introductie social media 4 Social media rondom de Nationale Sportweek 5 Informeren 6 Motiveren en Activeren 7 Social Media voor gemeenten 8 Social Media voor verenigingen 9 Social Media voor sportbonden 10 De kracht van facebook-advertisement 11

4 4 Introductie Social Media Tegenwoordig kan bijna niemand meer om Social Media heen. Wat begon in Nederland met Hyves is inmiddels uitgegroeid tot een dagelijkse bezigheid van veel Nederlanders op Facebook, Twitter, Instagram en andere platforms. Naast natuurlijk de vraag in hoeverre Social Media echt sociaal is, gebruikt bijna iedereen het op de computer, smartphone, tablet of tegenwoordig zelfs op horloges of tv. Facebook heeft inmiddels bijna 9 miljoen Nederlandse gebruikers van verschillende leeftijden en daarnaast wordt volop getweet, geliked, gepint en gedeeld op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Youtube, Google+ of LinkedIn. Voor jouw sportactiviteit is het daarom de ideale manier om veel mensen op een goedkope manier te bereiken en vooral te informeren. In Nederland wordt de volgende Social Media het meest gebruikt: Eerder waren het vooral jongeren tot 25 jaar die actief waren met Social Media. Tegenwoordig maakt ongeveer 98% van de Nederlanders tot 39 jaar hier gebruik van. Ook de oudere generatie maakt volop gebruik van Social Media. In de leeftijd van maakt 84% gebruik van Social Media, 68% van de jarigen en in de 80+ categorie 63%. Hieruit blijkt dat elke doelgroep bereikbaar is via Social Media. Tip: Welke Social Media gebruik je voor welke boodschap of doelgroep? t/m 39 jaar: Tekst + afbeelding: Alleen afbeelding: Video s: jaar: 65+ jaar: Alleen tekst: Zakelijke contacten:

5 5 Social Media rondom de Nationale Sportweek De Nationale Sportweek heeft als doel meer mensen kennis te laten maken met sport en het sportaanbod in de etalage te zetten gedurende 1 week. Daarnaast is het een podium om deelnemers op weg te helpen om de sport in verenigingsverband te beoefenen. Jaarlijks maken ruim 200 gemeenten gebruik van dit platform en organiseren zij de Nationale Sportweek op veel verschillende manieren. Met inmiddels meer dan 9000 activiteiten en evenementen, in het kader van de sportweek, is de Nationale Sportweek een serieus werkend podium voor activatie. Om een overzicht te creëren van wat er tijdens de Nationale Sportweek in het land georganiseerd wordt, is het van belang dat gemeenten, verenigingen en andere sportaanbieders al hun activiteiten aanmelden op de website van de Nationale Sportweek. Hierdoor komen zij in de grote agenda te staan met alle andere activiteiten in het land. Hierdoor kun je veel bezoekers naar jouw activiteit trekken.de Nationale Sportweek inspireert, communiceert en leert. Daarom worden alle goede voorbeelden van promotie ook gedeeld via Social Media. Gebruik ook je eigen website voor promotie. In de toolkit Stap voor stap naar het organiseren van een leuke en succesvolle (sport)activiteit tijdens de Nationale Sportweek lees je alles over algemene communicatie en promotie. Door middel van het actief inzetten van Social Media kan jouw sportaanbod nog beter gecommuniceerd worden. Denk hierbij aan de 3 hoofdoelen van de Nationale Sportweek; Informeren Motiveren Activeren Deze hoofdoelen worden apart toegelicht en er worden voorbeelden gegeven over het inzetten van Social Media op dit gebied.

6 6 Informeren De voorbereidingen voor de Nationale Sportweek beginnen al een aantal maanden voor aanvang van deze week. Gemeenten, sportbonden en verenigingen moeten geïnspireerd worden om activiteiten te bedenken, op te zetten en uit te voeren. Inspireren moet vooral vooraf gedaan worden. Breng het gesprek op gang en plaats alvast leuke feiten en voorbereidingen op Social Media die als gemeente, sportbond of vereniging al gebruikt wordt. Hierdoor kun je potentiële bezoekers infomeren over de leuke activiteiten die jij gaat organiseren. Wordt er nog geen gebruik gemaakt van Social Media, dan is het erg makkelijk om een Facebookpagina of Twitteraccount vanuit de organisatie te beginnen. Meld je als organisatie (gemeente, sportbond of vereniging) aan bij Facebook of Twitter en maak een pagina aan. Via Facebook is de grootste groep te bereiken. Het is aan te raden hiermee te beginnen en eventueel later andere Social Media hieraan te koppelen. Al een aantal maanden voor de Sportweek begin je dus met informeren. Kies een woord of #(hashtag) waaraan je alle online informatie over de lokale Sportweek of jouw sportactiviteit kunt herkennen en begin ook online contact te zoeken met andere organisaties, leden en vrijwilligers om iedereen te betrekken bij de activiteiten die georganiseerd worden. Wanneer een evenement breed gedragen wordt door inwoners, leden van verenigingen en vrijwilligers zal het zeker online een veel grotere inpakt hebben waardoor je makkelijker een groter publiek bereikt. Later wordt er in deze toolkit beschreven hoe je dit het beste kunt aanpakken per organisatie (gemeente, sportbond, sportaanbieder). Via Facebook en Twitter is het ook nog eens heel eenvoudig om mensen aan je te binden, door te volgen en te liken. Je vergaart zo al ruim voor aanvang van Nationale Sportweek volgers en delers. Tijdens de Nationale Sportweek wordt #NSW15 gebruikt! Gebruik dit in alles wat je met betrekking tot de Nationale Sportweek op Social Media plaatst! Zo kan een ieder volgen wat er in het land georganiseerd wordt. Tip: Deel op Social Media de posters en flyers die je maakt via de toolkit promotiemateriaal (posters en flyers).

7 7 Motiveren en Activeren Vlak voordat de Nationale Sportweek plaats vindt, kan er extra aandacht gegeven worden aan de evenementen en activiteiten die georganiseerd worden. Maak volop gebruik van Social Media om je evenementen en activiteiten te promoten. Het is de taak om zo veel mogelijk aandacht te genereren via Social Media om mensen te motiveren naar je evenement of activiteit te komen en anderen mee te nemen. Denk hierbij aan het aanmaken van een Facebookevenement om zicht te verkrijgen in de mensen die je naar je evenement of activiteit komen. Daarnaast is het mogelijk om de doelgroep te motiveren via flyers, lokale media, lokale bladen en een verenigingsnieuwsbrief. Breng als gemeente met je lokale verenigingen en eventueel meewerkende bedrijven, organisaties of sportclubs/sportaanbieders 1 boodschap naar buiten en ondersteun elkaar in de publiciteit en bekendheid van wat je doet. Blijf gedurende de hele Nationale Sportweek de doelgroep te motiveren van het aanbod van het aanbod. Om bezoekers zo veel mogelijk motiveren deel te nemen aan evenementen en activiteiten kan er gedacht worden aan verschillende acties via Social Media. Hierbij kan gedacht worden aan een fotowedstrijd via Facebook en Twitter. Gebruik hiervoor #NSWsnap Een van de belangrijkste onderdelen in de promotie van jouw sportactiviteiten,club en gemeente is het activeren. Tijdens en na de Nationale Sportweek worden op de verschillende Social Media berichten geplaatst over leuke gebeurtenissen en activiteiten waaraan mensen hebben deelgenomen. Als sportclub/sportaanbieder, gemeente of sportbond is het vooral leuk om zoveel mogelijk van deze berichten te vinden en ze te delen. Alle berichten die vanuit de deelnemers zelf komen werken uiteindelijk het beste om anderen te motiveren. Door middel van het gebruik van #NSW15 kan er makkelijk terug gevonden wat er tijdens de Nationale Sportweek gaande is. Om het gesprek gaande te houden is het erg leuk om foto s van de activiteiten te plaatsen waar deelnemers zichzelf kunnen terugvinden en deze foto s kunnen taggen, delen en downloaden. Daarnaast kunnen leuke feiten over het aantal deelnemers aan de lokale Sportweek het gesprek op gang houden. Wanneer er tijdens deze evenementen ook gegevens verzameld worden van de deelnemers,kunnen ze geactiveerd worden om lid te worden van sportclubs/sportaanbieders of vaker een keer te komen proberen. Dit kan versterkt worden door via Social Media aanbiedingen of tijdelijke acties te delen met de mensen die het evenement bezocht hebben. Door in contact te blijven met de deelnemers zullen zij eerder geactiveerd worden om vaker mee te doen.

8 8 Social Media voor gemeenten Gemeenten die actief zijn met Social Media zijn voornamelijk actief op Twitter, Facebook en LinkedIn. Eén van de belangrijkste onderdelen van Social Media is het uitdragen van 1 boodschap. Worden er binnen de gemeente meerdere accounts en/of pagina s beheert, dan is het van belang dat er gezamenlijk 1 boodschap wordt uitgedragen en er dezelfde toon in de communicatie gebruikt wordt. Zorg daarnaast dat iedereen elkaar ook volgt, waardoor je elkaar regelmatig kunt versterken. Wanneer er regelmatig iets geplaatst wordt, blijven volgers betrokken bij de pagina. Dit geldt voor zowel een algemene gemeentepagina als een pagina speciaal voor de sportafdeling van de gemeente. Een speciale sportpagina zal veel sporters in de gemeente trekken. Deze groep zal het leuk vinden deze pagina te volgen, berichten te delen of er op te reageren wanneer hier veel relevante berichten op geplaatst worden. Om de juiste mensen te bereiken die nog niet sporten is daarom een algemene gemeentepagina belangrijk. In een gemeente is altijd wel iets te beleven, zorg daarom voor continu aantrekkelijk nieuws om de niet-sporters te motiveren en activeren. De gemeentepagina kan zorgen voor een groter bereik voor de Nationale Sportweek Zorg dat er bekend is welke verenigingen, organisaties en eventueel rolmodellen er binnen de gemeente zijn. Rolmodellen kunnen lokale (sport)helden zijn die ambassadeurs worden van de Nationale Sportweek. Van belang is dat je weet op welke manieren er bij verenigingen en organisaties gecommuniceerd wordt naar leden en volgers. Tips voor gemeenten: Kies 1 Social Media platform en breid dat eventueel uit door andere kanalen hier te koppelen. Zo kunnen Twitter, Instagram en Pinterest gekoppeld worden aan Facebook Maak een planning door middel van de 3 hoofdpunten inspireren, motiveren en activeren en plan van tevoren belangrijke momenten om voldoende informatie en nieuws te hebben en te versturen. Werk samen met zowel verenigingen, sportbonden als met lokale bedrijven, lokale (sport-) helden of andere rolmodellen met een groot bereik. Houd overzicht over wat anderen plaatsen op Social Media en versterk dat door het te delen op de gemeentelijke kanalen. De kracht van inwoners zelf is het sterkst! Combineer offline promotie (lokale kranten, flyers, informatieverspreiding via scholen enz.) met online promotie (Social Media, mail, lokale zender enz.) Gebruik de Nationale Sportweek om een piek te vormen in de jaarlijkse sportpromotie Blijf actief, ook na de Nationale Sportweek, en probeer deelnemers te activeren om lid te worden van verenigingen. Wellicht door middel van acties.acties motiveren mensen om nog eens te komen sporten!. Een account waar niets mee gedaan wordt, zal volgers verliezen en is dat is zonde voor wat opgebouwd is. Blijf relevant en interessant!!

9 9 Social Media voor sportaanbieders De meest populaire Social Media platforms voor sportaanbieders zijn: Facebook Twitter Speciale sportplatforms zoals: ditismijnteam, voetbal.nl enz. Rondom de Nationale Sportweek is het voor sportclubs/ sportaanbieders vooral belangrijk te werken volgens de drie hoofdpunten informeren, motiveren en activeren.bedenk vooraf op welke manier verschillende doelgroepen enthousiast te maken zijn voor hun sport. Gebruik daarbij eigen leden als ambassadeur en breng het gesprek ook online op gang op centrale Social Media kanalen of op teampagina s. Om mensen te motiveren is het van belang om regelmatig de activiteiten te communiceren en evenementen aan te maken waarop men kan reageren. Vraag je eigen leden om deze te delen via hun eigen pagina. (share tekentje invoeren) Evenementen op Facebook zijn makkelijk te delen in agenda s en je krijgt als organisatie een redelijk overzicht wie zich in ieder geval al heeft aangemeld. Deel zelf als sportclub/ sportaanbieder ook activiteiten van andere sportclubs/ sportaanbieders en werk samen met de gemeente en je sportbond. Sportbonden en gemeente stellen vaak materialen en informatie beschikbaar tijdens de Nationale Sportweek. Gemeente en sportbonden delen ook graag jouw activiteiten. Maak 1 iemand verantwoordelijk voor de acties op Social Media zowel voor, tijdens en na. Deel vooral ook beeldmateriaal, dat maakt de beleving beeldend en interessanter. Vraag aan het begin van de activiteit toestemming voor het nemen van foto s. Vraag tijdens en na afloop van het evenement gegevens van de deelnemers en neem hierbij ook sociale media gegevens mee, zoals bijvoorbeeld iemands Facebook of Twitteraccount. Laat je leden en deelnemers altijd duidelijk zien wat de sociale media kanalen van de vereniging zijn en vraag ze jullie te volgen. Uiteindelijk wil elke vereniging aan de Nationale Sportweek natuurlijk een aantal nieuwe leden of vrijwilligers overhouden. Door gegevens te verzamelen is het houden van contact makkelijker. Tips hoe je deze gegevens verzamelt, vind je terug in de toolkit Klantenbinding. Tips voor sportclubs/sportaanbieders: Maak gebruik van alle Social Media platforms die er binnen de vereniging al zijn Maak van leden ambassadeurs Werk samen met de gemeente, sportbond en andere sportclubs/sportaanbieders Maak een Social Media planning en maak daar 1 iemand verantwoordelijk voor Verzamel (Social Media) gegevens van deelnemers en stuur hen na afloop een berichtje met een uitnodiging om nog eens te komen sporten Roep je leden via Social Media op om mee te helpen in het delen (de promotie) en het organiseren van de sportactiviteit Gebruik ook lokale bedrijven (sponsors wellicht) die bekend zijn met online communicatie

10 10 Social Media voor sportbonden De meest populaire Social Media platforms voor sportbonden zijn: een Facebookpagina een Twitteraccount Sportbonden willen we natuurlijk vragen de Nationale Sportweek alle aandacht te geven die het verdient. Gebruik de kracht van jouw volgers om hen te motiveren naar evenementen te gaan. Aangezien dit veelal sporters zijn, motiveer hen dan om anderen enthousiast te krijgen voor de sport die ze zelf beoefenen, en vraag hen om iemand mee te nemen naar het evenement. Als sportbond heb je een belangrijke taak om zoveel mogelijk activiteiten van je verenigingen tijdens de Nationale Sportweek te delen en te communiceren. Dit zorgt in deze periode voor aantrekkelijke en vernieuwende content wat ook voor jouw als sportbond goed is om publiek mee te boeien en binden. Natuurlijk zou het mooi zijn als je een ambassadeur (bekende sporter) voor jou sport kan strikken om alle Sportweekactiviteiten te promoten. Bijvoorbeeld Nick Schilder als ambassadeur van de Koningklijke Nederlandse Schaakbond of Jochem Myer als ideale ambassadeur voor de hengelsport. Houd ook als sportbond vast aan de drie hoofdpunten: Informeren, Motiveren en Activeren. Tips voor sportbonden: Maak 1 iemand verantwoordelijk voor het onderhouden van de Social Media platforms Kijk goed naar het directe netwerk; verenigingen, de sporters zelf, topsporters in de betreffende sport, ex-topsporters of andere gerelateerde rolmodellen De twee veiligste en makkelijkste platformen zijn Facebook en Twitter Maak een planning van de jaarlijkse grote evenementen of gebeurtenissen en werk daar naar toe. Verwerk deze in je planning met betrekking tot Social Media Wees niet alleen de zender, maar draag ook een stimulerende en enthousiasmerende boodschap uit namens de verenigingen en sporters Bedenk leuke win acties voor jouw volgers, likers en delers en verspreid deze via Social Media

11 11 de kracht van facebook advertisement Do s bij Facebook-advertisement Maak een planning en werk naar het doel (evenement, aantal volgers) toe met je pagina of berichten Bepaal van tevoren het budget; wat is het gewenste effect waard. Probeer het eerst voor een aantal dagen en meet het effect Kies de juiste doelgroep en regio waarop de campagne gericht moet worden Hou regelmatig in de gaten wat de vorderingen zijn Begin klein en wacht eerst de werking af Let altijd op de privacy van personen op je beeldmateriaal Facebook advertenties Wanneer er als sportclub/sportaanbieder, gemeente of sportbond een bedrijfspagina aangemaakt is, zal Facebook al snel vragen of je gebruik wilt maken van promotie of Facebookadvertisement. Een Facebook-advertisement zorgt voor meer bekendheid van je evenement of activiteit. Dit kan op verschillende manieren: Meer likes genereren voor je bedrijfspagina door zichtbaar te zijn voor iedereen Meer bezoekers naar de eigen website trekken, op deze manier zal de advertentie meteen doorlinken naar de website Een bericht, foto, filmpje, evenement of bepaalde gebeurtenis promoten, dit zal ook zorgen voor meer likes en dus volgers maar in eerste instantie zal het betreffende bericht de meeste aandacht trekken Don ts bij een Facebook-advertisement Gebruik niet teveel merknamen of reclame-uitingen, Facebook zal dan je advertentie afkeuren Gebruik niet teveel tekst in je afbeeldingen en kijk uit met privacygevoelig materiaal Wees voorzichtig met creditcard gegevens op openbare computers Wie bereik je met deze berichten? Colofon Uitgave: NOC*NSF/ Sportontwikkeling Met dank aan: Dennis Stevens (www.dssenm.nl) Vormgeving: Maxime Eberwijn Fotografie: Fototeam Ken M Nieuwegein Arnhem, 11 maart 2015 Door middel van de Nationale Sportweek willen we natuurlijk de niet-sporters zoveel mogelijk bereiken. Dit doen we door ons te richten op vrienden van vrienden. Hoe kom je aan meer vrienden van vrienden: Leeftijdsgebonden; er is aan te geven van welke tot welke leeftijd er bereikt moet worden Doelgroep; moet het bericht of de campagne getoond worden aan volgers van de pagina (die de pagina al geliked hebben), vrienden van volgers of juist aan iedereen in een bepaald gebied (land, provincie, stad, dorp met een bepaalde straal daaromheen). Interesses; daarnaast kan worden aangegeven welke interesses deze mensen moeten hebben. Zijn ze fan van voetbal, zitten ze bij de fanfare, wat voor werk doen ze. Al deze specifieke eisen kunnen worden ingevuld en Facebook zal op basis van deze specifieke factoren de advertentie tonen.

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Wie zijn wij? Introductie Wat kun je het komende uur verwachten? Goede voorbeelden Inspiratie Ervaringen Brainstorm Tips

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Ga jij actief aan de slag met Social Media en de Nationale Sportweek, maar weet je nog niet precies hoe je dit moet aanpakken?

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Ik neem je mee De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Deze toolkit is bedoeld voor alle sportclubs en andere sportaanbieders die Ik neem je mee! op een

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Stap voor stap naar het organiseren van een leuke en succesvolle (sport)activiteit tijdens de Nationale Sportweek!

Digitale Toolkit. Stap voor stap naar het organiseren van een leuke en succesvolle (sport)activiteit tijdens de Nationale Sportweek! Digitale Toolkit Stap voor stap naar het organiseren van een leuke en succesvolle (sport)activiteit tijdens de Nationale Sportweek! Voor sportverenigingen en andere sportaanbieders 2 De 12e editie van

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Organiseer een succesvolle activiteit

Organiseer een succesvolle activiteit Organiseer een succesvolle activiteit De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Tijdens de Nationale Sportweek organiseren duizenden verenigingen en andere sportaanbieders

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Nu jullie. Wie van jullie is er privé actief op social media? Wie heeft er bedrijfsmatig al ervaringen met het inzetten van

Nu jullie. Wie van jullie is er privé actief op social media? Wie heeft er bedrijfsmatig al ervaringen met het inzetten van Even voorstellen Ilse Klaarenbeek Online marketeer Prins Petfoods & EduPet (collega Lorenzo voor Lifestyle for pets) Verantwoordelijk voor social media, website, nieuwsbrieven en online marketingcampagnes

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Facebook Win & Promotie-acties

Facebook Win & Promotie-acties on- en offline voorlichting en preventie Facebook Win & Promotie-acties www.hollandsch-welvaren.nl facebook.com/hollandschwelvaren Prinsengracht 679 1017 JT Amsterdam info@hollandsch-welvaren.nl 020 260

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Spieren voor Spieren. Maart 2016

Spieren voor Spieren. Maart 2016 Spieren voor Spieren Maart 2016 Agenda - Stichting Spieren voor Spieren - Wat is een spierziekte - Filmpje Bram - Visie Spieren voor Spieren - Waarom - Hoe - Wat - Bestedingen - Sportieve acties in het

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Online. Nummer 11, november 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Online. Nummer 11, november 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Deze maand staat de nieuwsbrief helemaal in het teken van social media. Deze nieuwsbrief zal beginnen met algemene informatie over social media. Daarna zal Ted Zwinkels toelichten waarom online-activiteiten

Nadere informatie

Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop

Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Dit jaar vindt de 13e editie van de Nationale Sportweek

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Room8 Transmissie Gorinchem, 12 februari 2014 Voorzichtige

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 2 INLEIDING My community 4 Het kiezen van een geschikt platform 4 Twitter 4 Facebook 5 Conclusie 5 Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 5 Facebook groep 6 Verschillen tussen Facebook pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas,

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas, Hallo 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne wij zijn Social Media Kompas, Wij zijn een online marketing-platform dat mensen, bedrijven en instellingen helpt hun social media beter in te zetten.

Nadere informatie

How to use Social Media in events

How to use Social Media in events Michael Vromans Http://www.linkedin.com/pub/michael-vromans/12/99a/618 "We are a creative agency & digital production company and we love to build custom products that last" Liefdevol producten maken die

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

& Mark Timmermans. Twitter. Facebook. YouTube. LinkedIn. Social media handboek(je) Do s & Don ts

& Mark Timmermans. Twitter. Facebook. YouTube. LinkedIn. Social media handboek(je) Do s & Don ts & Mark Timmermans Facebook Twitter YouTube LinkedIn Social media handboek(je) Do s & Don ts ...Voorwoord Beste lezer, Internet is de laatste 15 jaar gegroeid tot een belangrijk medium in ons dagelijks

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN Communicatieplan 1 april 2016 2 1 INLEIDING Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Hoe nieuwe media tijd kunnen besparen bij het organiseren van een evenement of congres SOCIAL MEDIA Linkedin Twitter Facebook Hyves Youtube Flickr Slideshare Foursquare

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Welkom bij de workshop Facebook marketing! 9 februari 2015

Welkom bij de workshop Facebook marketing! 9 februari 2015 Welkom bij de workshop Facebook marketing! 9 februari 2015 Stichting RMT Lerend netwerk Inspiratiesessie Social Travel : 9 maart Foldermarkt: 19 maart Gastheerschap Magazine Marketing Persreizen Voorstellen

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog voor de (zelfstandig) professional Wat doe je wel en niet op: Online Strategie *beta* Etiquette op social media voor een goede persoonlijke

Nadere informatie

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD Programma van vanavond 1. Waar wilt u social media voor gebruiken? 2. Hoe krijgt u meer volgers? 3. Hoe kunt

Nadere informatie

hoe je social media inzet voor jouw club

hoe je social media inzet voor jouw club hoe je social media inzet voor jouw club social media Kansen en mogelijkheden voor amateurverenigingen Een groot percentage Nederlanders is lid van een sociaal netwerk als Hyves, Facebook of LinkedIn.

Nadere informatie

Informatie ambassadeurs WK en EK

Informatie ambassadeurs WK en EK Beste ambassadeur! Bedankt voor jullie komst zondag 4 januari tijdens het NK Beachvolleybal! Een prachtige kick- off van het bijzondere jaar dat ons te wachten staat! Tijdens de inspiratiesessie onder

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps Workshop Communicatie Hans Donkers CEO Concapps Intro Communicatie in Sport Wat gaan we doen komende uur? Workshop Communicatie Wat is communicatie? Voorstel rondje Wie ben je? Welke vereniging vertegenwoordig

Nadere informatie

Meer volgers en likes op Instagram

Meer volgers en likes op Instagram Cre@ctiv Webdesign, digitale marketing & grafisch ontwerp Meer volgers en likes op Instagram Industrieweg 3 3001 Haasrode (Heverlee) +32 16 40 75 65 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Inleiding

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

Aan de slag met social media voor jouw praktijk

Aan de slag met social media voor jouw praktijk Aan de slag met social media voor jouw praktijk Social media zijn online platformen, waarbij de gebruikers de inhoud verzorgen. Kenmerken zijn laagdrempelig, interactie en delen. Gebruik het in je bedrijf

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media

Aan de slag met Social Media Welkom Aan de slag met Social Media Programma * Kennismaken * Social Media ontwikkelingen * Netwerken * Succesverhalen * Personal Branding * Het begin * LinkedIn * Twitter * Facebook * Communiceren * Richtlijnen

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Veilig op sociale media

Veilig op sociale media Veilig op sociale media Gebruik een sterk wachtwoord. Veilig op sociale media: Facebook, Twi5er & Instagram Infosessie bibliotheek 26 april 2016 Met een veilig wachtwoord kan je jouw persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

CROWDFUNDING TEAMKLEDING

CROWDFUNDING TEAMKLEDING CROWDFUNDING TEAMKLEDING Je wilt graag teamkleding crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten:

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten: jij De tijden veranderen: nieuwe en sociale media zijn overal. Als educator wil je met je tijd meegaan, je publiek blijven boeien. Daarbij wil je gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwe mediatechnologieën

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Volgens Nederland Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea 15 november 2012 Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Achtergrond Volgens Nederland Nederland kent een aantal belangrijke maatschappelijke

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie