Agenda. Vooraf. Graag laten we u kennismaken met de eerste digitale Nieuwsbrief van het Consortium Werkend Leren in de

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda. Vooraf. Graag laten we u kennismaken met de eerste digitale Nieuwsbrief van het Consortium Werkend Leren in de"

Transcriptie

1 Agenda In gesprek met CF kunststofprofielen Opleidingen Voeding & Productietechniek Operator B leerjaar 3 aangepast Digitale leeromgeving (It s Learning) Training & Certificering Info & Contact Consortium & ROC s Vooraf Graag laten we u kennismaken met de eerste digitale Nieuwsbrief van het Consortium Werkend Leren in de Procestechniek (WLP), een samenwerkingsverband van vijftien ROC s / opleidingsinstituten Procestechniek die de operatoropleidingen mbo niveau 1-4 landelijk aanbieden. Lees verder op de website Agenda Trainingen Digitale leeromgeving: 14 september 21 september 2012 of in najaar in uw regio. Lees verder Stuurgroepvergadering Consortium Werkend Leren in de Procestechniek: 28 september 2012 Landelijke assessorentraining: 24 januari en 7 februari 2013 Het Consortium WLP zal u drie keer per jaar informeren over de ontwikkelingen, leuke wetenswaardigheden en ervaringen van klanten met deze operatoropleidingen. Mocht u vragen hebben of iets kwijt willen vanuit uw bedrijf op het gebied van leren en opleiden, neem dan contact op met het ROC procestechniek in uw omgeving of met het Consortium. Lees verder Wij wensen alle cursisten en begeleiders een goede start in het nieuwe schooljaar Evelyn Pijl en Carla Schrooyen

2 CF Kunststofprofielen bv CF kunststofprofielen bv is een moderne en flexibele onderneming met meer dan 50 jaar ervaring in de kunststofprofielen branche. CF is gespecialiseerd in het vervaardigen en ontwerpen van klantgebonden kunststof profielen voor met name de industrie, winkelinrichting sector en bouwnijverheid in Europa. CF kunststofprofielen bv is een voorraadhoudende producent en heeft een divers en breed scala van standaard profielen voor kunststof raam-en deurkozijnen, de afwerking sector en de bouw. Meer dan verschillende kunststof profielen kunnen snel uit voorraad worden geleverd. In gesprek met de praktijkopleider van CF Met 14 cursisten binnen ons bedrijf en 5 cursisten van buiten onze organisatie, die wel meewerken op de werkvloer zijn we in 2011 begonnen met de opleiding van machineoperator. De operators van binnen onze organisatie zijn begonnen op niveau 1, basisoperator en de 5 externe operators op niveau 2, operator A. De reden waarom de cursus is gestart is om het niveau van de operators omhoog te krijgen. De laatste jaren merkten we dat het niveau van onze medewerkers achter bleef ten opzichte van de concurrenten. Door middel van de opleiding proberen we niet alleen het niveau van de cursisten, maar ook dat van de andere werknemers binnen de productieafdeling van CF omhoog te krijgen. En dus over het algeheel een hoger niveau op die afdeling te krijgen. In samenwerking met ROC Twente en BONO/DION geven we de cursisten een kans zich te ontplooien. Zowel theorie als praktijk met maatwerk voor ons bedrijf komen tijdens de opleiding aan de orde. Op deze manier kunnen onze medewerkers een erkend MBO-diploma behalen. Zes leerlingen die begonnen zijn met niveau 1 hebben zich inmiddels aangemeld voor niveau 2. Tevens starten we in september 2012 weer met 7 nieuwe leerlingen de cursus voor basis operator. We hebben het gevoel dat het niveau van de medewerkers in onze productie al is gestegen, echter dit is moeilijk meetbaar op dit moment. Met enkele jaren ervaring die de cursisten moeten opdoen binnen CF zal het productieniveau zondermeer stijgen.

3 Opleidingen Voeding & Productietechniek Nieuwe opleidingen voor operators in de Voedingsbranche en Productietechniek Per september 2012 kunnen operators die werkzaam zijn in de voedingsbranche of in de productietechniek (meer mechanisch gerichte bedrijven) starten met een operatoropleiding in deze richting Het Consortium WLP heeft per 1 september 2012 de leermiddelen (werkmappen en theoriebronnen) voor leerjaar 1 van alle uitstromen van het kwalificatiedossier Operator (wettelijke basis voor mboopleidingen) gereed. Concreet betekent dit dat naast de bestaande opleidingen (Basisoperator, Operator A, B en C) en de opleidingen tot operator Textiel, deelnemers/bedrijven zich ook kunnen inschrijven voor de volgende opleidingen: Operator productietechniek (niveau 2) Voedingsoperator (niveau 2) Allround operator productietechniek (niveau 3) Allround voedingsoperator (niveau 3) (beschikbaar vanaf november 2012). De leermiddelen zijn als werkboek en in de digitale leeromgeving beschikbaar voor leerjaar 1. Herkenbare praktijkopdrachten Deze brancheopleidingen hebben herkenbare praktijkopdrachten gericht op de taken van het beroep, zodat de operator zich in dit werkveld herkent en de opdrachten goed uitvoerbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Specifieke theorie De theoretische basis voor de opleidingen voor Voeding en Productietechniek zijn deels papier en deels digitaal en toegespitst op deze branches. Voor productietechniek is er aandacht voor theoriebronnen zoals montage en onderhoud en (elektrische) gereedschappen en bij voeding toevoeging van zaken als reiniging en desinfectie en het bereiden en verpakken van voedingsmiddelen. Daarnaast blijft de theoretische kennis voor operators gewaarborgd met vakken als wis- en natuurkunde en procestechniek en -beheersing waardoor een bredere basis voor eventueel andere technische beroepen is gelegd. Prijzen Voor de theoriebronnen voor Voeding en Productietechniek zijn gericht op deze branches. Voor exacte prijzen verwijzen we naar de prijslijst van het Consortium WLP voor het schooljaar en de prijzen op de bestelsite van:

4 Opleiding Operator B leerjaar 3 aangepast Werkmap leerjaar 3: meer chemie en KT 2 toetsing anders De werkboeken voor leerjaar 3 voor operator B zijn aangepast conform de opzet van leerjaar 1 en 2 met keuze-deelopdrachten. Voor werkboek 7 Optimaliseren procesverloop zijn er keuzedeelopdrachten waarbij meer het accent op het chemische of op het mechanische proces ligt. Voor Kerntaak 2 Begeleiden Productiewerkzaamheden is de toetsing van de theoriebronnen aangepast aan de onderwerpen van de kerntaak, het plannen en begeleiden. In plaats van een kennistoets worden vier producten opgeleverd, waaronder een presentatie. De docent en de andere deelnemers beoordelen de producten. Digitale leeromgeving WLP (It s Learning) Alle operatoropleidingen in digitale leeromgeving Met alle opleidingen niveau (1-3) en voor iedere uitstroom/branche vanuit Werkend Leren in de Procestechniek kan ook digitaal geleerd worden in het nieuwe schooljaar. Het inleveren van opdrachten, het beoordelen de afstemming/communicatie verloopt volledig digitaal en kan direct aan uw digitale werkomgeving worden gelinkt. Elke deelnemer die in het eerste jaar start met een operatoropleiding krijgt toegang tot de digitale leeromgeving, dit geldt voor iedere uitstroom/branche op niveau 1-3. Hiermee kunnen alle (praktijk)opdrachten digitaal geleerd, verwerkt en ingeleverd worden en zijn voor bedrijven/scholen duidelijke statusoverzichten per deelnemer of groep beschikbaar. Met de start van het digitaal leren en toetsen (voor ieder die dat wil, vanuit de werkmap kan ook nog steeds worden geleerd) binnen de WLP-operatoropleidingen, is de basis gelegd voor nieuwe, interactieve leervormen waarbij via visualisaties, films, animaties en andere interacties met elkaar in de toekomst nog effectiever en leuker kan worden geleerd. Pilot (digitaal)schooljaar Het schooljaar is een pilotjaar voor het werken met de digitale leeromgeving; Als bedrijf en ROC bepaal je gezamenlijk wanneer en hoe je met It s Learning gaat werken de planning van de implementatie.

5 Trainingen It s Learning Om u als bedrijf in de rol van praktijkopleiders voor te bereiden op het werken in de leeromgeving met deelnemers, worden diverse trainingen in het najaar aangeboden. U wordt hiervoor door het ROC uitgenodigd voor een gebruikerstraining. (De ROC-docenten worden op 14 en 21 september getraind, als er nog plaats is, kunnen praktijkopleiders ook deelnemen). Inlogcodes Iedereen die vanaf 1 juli 2012 werkmappen/leermateriaal (niveau 1-3) van het Consortium bestelt voor leerjaar 1, kan toegang krijgen tot It s Learning. De deelnemer krijgt via de administrator van de school de inlogcodes. Praktijkopleiders die deelnemers gaan begeleiden met het digitale leersysteem ontvangen via hun adres ook een inlogcode als gebruiker. Zij kunnen hiermee communiceren met hun deelnemers/docenten en overzichten raadplegen over de status van leertrajecten. Op elke school is een administrator voor het beheer van de digitale operatoropleidingen voor Procestechniek. Meer weten? Contactpersoon namens het Consortium is: Jan Kloks j.kloks@rocwb.nl Prijzen leeromgeving De prijzen voor de het leermateriaal van de operatoropleidingen zijn gelijk gebleven met de prijzen van schooljaar Voor het gebruik kunnen maken van de digitale leeromgeving betaalt de deelnemer een toeslag van 25 euro. Docent en praktijkopleider kunnen in het pilotjaar gratis (tot een bepaald maximum) gebruik maken van leeromgeving.

6 Training & Certificering voor de praktijkopleider In de brochure Training & Certificering staat een geheel vernieuwd aanbod van trainingen en workshops voor de praktijkopleider. Lees verder Voor het slagen van de opleiding is het voor de deelnemers erg belangrijk ook in de praktijk goed te worden begeleid. Dat vraagt om een praktijkopleider die goed op de hoogte is van de structuur van de opleiding en die in staat is te stimuleren, observeren en beoordelen. Veel bedrijven beschikken al over opgeleide praktijkopleiders: landelijk zijn er sinds 2009 al circa 550 praktijkopleiders getraind met het WLP model. Het aantal praktijkopleiders die in het bezit zijn van een certificaat is helaas een stuk lager dan het aantal getrainde praktijkopleiders. Dat wil zeggen dat nog een groot aantal praktijkopleiders aan de slag moet met het ontwikkelen van hun portfolio als borging voor hun eigen professionaliteit. Dus bent u een getrainde praktijkopleider maar bent u nog niet gecertificeerd, doe dit dan alsnog! Wilt u op een professionele wijze uw operators in opleiding begeleiden en het certificaat behalen als praktijkopleider meld u dan aan bij: de contactpersoon van uw ROC bij Sheila Erturk, s.erturk@rocwb.nl., coordinator training & certificering van het consortium WLP Opleidings- en certificeringstraject in schema Certificering voor Assessoren Sinds 2010 zijn er landelijk 120 getrainde en gecertificeerde WLP assessoren. In mei 2012 heeft een laatste groep in de regio West-Brabant hun certificaat ontvangen, zie foto. Zij kunnen nu bij alle leerbedrijven het examen afnemen. Het certificaat is 5 jaar geldig. De assessor houdt na het behalen van het certificaat zijn eigen portfolio bij en volgt jaarlijks intervisiebijeenkomsten.

7 Info & Contact. Meer weten? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleiders: Evelyn Pijl-Sterkman Carla Schrooyen e.pijl@rocwb.nl c.schrooyen@rocwb.nl Algemene brochure Informatie over alle WLP-operatoropleidingen: visie, structuur en opbouw van de opleidingen. TOPerators in opleiding Praktijkervaringen van praktijkopleiders, opleidingscoördinatoren, deelnemers en docenten met de WLP-operatoropleidingen bij 8 verschillende bedrijven. Training & Certificering Trainings- en certificeringsaanbod van trainingen, workshops voor praktijkopleiders en assessoren. Alle brochures zijn op te vragen: bij het ROC in uw regio via Magneet Communicatie: mark.bergsteijn@magneet.com en te downloaden via de website Aanmelden voor deze nieuwsbrief, reacties of afmelden: Sheila Erturk s.erturk@rocwb.nl

8 Consortium & ROC s Het Consortium Werkend Leren in de Procestechniek is een samenwerkingsverband van 14 regionale opleidingscentra, een particuliere opleider en vele proces-technische bedrijven in heel Nederland. Da Vinci College ROC Eindhoven Mevr. R. Kuik rkuik@davinci.nl Dhr. A. den Hertog acj.denhertog@roceindhoven.nl Détaché ROC van Twente Dhr. P. de Nijs pietdenijs@dtc-opleidingen.nl Dhr. J. Soer jsoer@rocvantwente.nl Drenthe College ROC Nijmegen Dhr. M. Arling m.arling@drenthecollege.nl Dhr. G.J. v.d. Berg g.vandenberg@roc-nijmegen.nl Graafschap College ROC Tilburg Dhr. F. Meijer mrf@graafschapcollege.nl Dhr. E. Arrias earrias@roctilburg.nl Koning Willem I College ROC Zadkine Dhr. J. van Haren j.vanharen@kw1c.nl Dhr. E. Boehlé e.boehle@zadkine.nl Leeuwenborg Opleidingen ROC Scalda Dhr. L. Mertens l.mertens@leeuwnet.nl Dhr. J. van Breda jvanbreda@scalda.nl Markiezaat College ROC Flevoland Dhr. M. v.d. Kreeke m.vandekreeke@rocwb.nl Dhr. G. Reinders reindersg@rocflevoland.nl ROC Aventus Mevr. A. Werther a.werther@aventus.nl Nieuwsbrief Werkend Leren in de Procestechniek Uitgave 1 september

Werkend Leren in de Procestechniek

Werkend Leren in de Procestechniek Werkend Leren in de Procestechniek Dé opleiding voor operators MBO-niveau 1-2-3-4 WERKEND LEREN IN DE PROCESTECHNIEK Januari 2012 Inhoudsopgave Wat is Werkend Leren in de Procestechniek? 1 Sterke punten

Nadere informatie

WERKEND LEREN IN DE PROCESTECHNIEK. Werkend Leren in de. Productietechniek. WLP-opleidingen voor operators MBO-niveau 1-2-3-4

WERKEND LEREN IN DE PROCESTECHNIEK. Werkend Leren in de. Productietechniek. WLP-opleidingen voor operators MBO-niveau 1-2-3-4 WERKEND LEREN IN DE PROCESTECHNIEK Werkend Leren in de Procestechniek WLP-opleidingen voor operators MBO-niveau 1-2-3-4 Procestechniek Productietechniek Voeding textiel September 2014 Inhoudsopgave Wat

Nadere informatie

Training & Certificering

Training & Certificering WERKEND LEREN IN DE PROCESTECHNIEK Training & Certificering Voor praktijkopleiders en assessoren in de procestechniek Maart 2012 1 2 Leren, Toetsen en het Examen Inhoudsopgave Inleiding 5 Opleidingsaanbod

Nadere informatie

in de Procestechniek

in de Procestechniek Werkend Leren WERKEND LEREN IN DE PROCESTECHNIEK in de Procestechniek ASSISTENT PROCESTECHNIEK Procesoperator Mechanisch operator operator C BOL niveau 3-4 Opleidingen voor operators MBO-niveau 1-4 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Voor een succesvolle toekomst: volg een slimme opleiding via het Tempo-Team Operator Programma

Voor een succesvolle toekomst: volg een slimme opleiding via het Tempo-Team Operator Programma Voor een succesvolle toekomst: volg een slimme opleiding via het Tempo-Team Operator Programma Heb jij ervaring als productiemedewerker in de Food of Industrie en wil je jezelf beter inzetbaar maken door

Nadere informatie

Handleiding voor opleidingstraject Zoetwaren-online.

Handleiding voor opleidingstraject Zoetwaren-online. Handleiding voor opleidingstraject Zoetwaren-online. Algemeen Om u uit te leggen hoe u gebruik kunt maken van de opleiding via internet bij koek-, banket-, biscuit en suikerwerkbedrijven is er een handleiding

Nadere informatie

Leerlingcijfers 2014/2015

Leerlingcijfers 2014/2015 AFBOUW Leerlingcijfers 2014/2015 Sector Afbouw Datum: 24 februari 2015 Auteur: Savantis Colofon Savantis is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren Schilderen en Onderhoud; Afbouw;

Nadere informatie

Leerwijzer WLP Opleiding Procestechniek

Leerwijzer WLP Opleiding Procestechniek WERKEND LEREN IN DE PROCESTECHNIEK Leerwijzer WLP Opleiding Procestechniek Artikelnummer: CCW40-01-0714 Revisie: juli 2014 Uitstroom: Procestechniek Deelnemende ROC's college WERKEND LEREN IN DE PROCESTECHNIEK

Nadere informatie

Opleidingen, profiel en werkervaringen van: Jette van der Hoeven Geboren: 29-12-1961 Samenwonend: 2 dochters. Houtwerf 56 3433DJ Nieuwegein

Opleidingen, profiel en werkervaringen van: Jette van der Hoeven Geboren: 29-12-1961 Samenwonend: 2 dochters. Houtwerf 56 3433DJ Nieuwegein Opleidingen, profiel en werkervaringen van: Jette van der Hoeven Geboren: 29-12-1961 Samenwonend: 2 dochters Tel: 06-45276878 Opleidingen WO Toegepaste onderwijskunde, Afgestudeerd als curriculumtechnoloog

Nadere informatie

Leerlingcijfers 2014/2015

Leerlingcijfers 2014/2015 SCHILDEREN EN ONDERHOUD Leerlingcijfers 2014/2015 Sector Schilderen en onderhoud Datum: 24 februari 2015 Auteur: Savantis Colofon Savantis is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren

Nadere informatie

PROFESSIONAL RESTAURATIE

PROFESSIONAL RESTAURATIE PROFESSIONAL RESTAURATIE NLEIDING Waarom hebben we professionals nodig? Oude gebouwen en monumenten vertellen een verhaal. Ze vormen een stukje geschiedenis in de omgeving. Dat verhaal interesseert steeds

Nadere informatie

Werkend Leren in de Procestechniek Training en certificering assessoren Bevoegd en Bekwaam

Werkend Leren in de Procestechniek Training en certificering assessoren Bevoegd en Bekwaam Werkend Leren in de Procestechniek Training en certificering assessoren Bevoegd en Bekwaam Certiforce 1 INHOUDSOPGAVE 1. Aanleiding van dit voorstel 3 Aanleiding 3 2. Werkwijze 3 3. Procedure 5 A. Trainen

Nadere informatie

Verslag van werkzaamheden schooljaar

Verslag van werkzaamheden schooljaar Verslag van werkzaamheden schooljaar 2017-2018 Verslag van werkzaamheden Litop B.V. schooljaar 2017-2018 Inhoud Inleiding... 2 1. Onderwijs... 2 Visie op leren... 2 Opleidingen... 2 Praktijkgericht...

Nadere informatie

A fbouw. Ontwikkeling aantal leerlingen Afbouw 2013/2014 Statistisch jaaroverzicht deel 1. Datum: januari 2014 Auteur: Sanne Saalbrink

A fbouw. Ontwikkeling aantal leerlingen Afbouw 2013/2014 Statistisch jaaroverzicht deel 1. Datum: januari 2014 Auteur: Sanne Saalbrink A fbouw Ontwikkeling aantal leerlingen Afbouw 2013/2014 Statistisch jaaroverzicht deel 1 Datum: januari 2014 Auteur: Sanne Saalbrink Colofon Savantis is een kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven

Nadere informatie

Flexibel leren op maat

Flexibel leren op maat Flexibel leren op maat Oplossingen bij instroom, doorstroom en uitstroom? Tilburg, Transvorm Actueel op 20 december 2017 Programma 1. Introductie 2. Voorbeeld uit de praktijk ASVZ 3. Presentatie denkkader

Nadere informatie

SCHOONMAAK EN GLAZENWASSEN. Leerlingcijfers. Sector Schoonmaak en Glazenwassen. Datum: 16 februari 2015 Auteur: Savantis

SCHOONMAAK EN GLAZENWASSEN. Leerlingcijfers. Sector Schoonmaak en Glazenwassen. Datum: 16 februari 2015 Auteur: Savantis SCHOONMAAK EN GLAZENWASSEN Leerlingcijfers Sector Schoonmaak en Glazenwassen Datum: 16 februari 2015 Auteur: Savantis Colofon Savantis is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren

Nadere informatie

VMBO Haven & Vervoer INFORMATIEBOEKJE KLAS 3 EN 4. Inhoudsopgave. 1 Haven en Vervoer Iets voor jou? 2 Reis door de wereld. 3 Hoofdonderwerpen

VMBO Haven & Vervoer INFORMATIEBOEKJE KLAS 3 EN 4. Inhoudsopgave. 1 Haven en Vervoer Iets voor jou? 2 Reis door de wereld. 3 Hoofdonderwerpen Inhoudsopgave VMBO Haven & Vervoer 1 Haven en Vervoer Iets voor jou? 2 Reis door de wereld 3 Hoofdonderwerpen 4 - Extra modules 5 - Opbouw Lessen INFORMATIEBOEKJE KLAS 3 EN 4 6 Overige informatie Aanvullende

Nadere informatie

OPLEIDINGEN MEDEZEGGENSCHAP 3.0 Mens & Organisatie

OPLEIDINGEN MEDEZEGGENSCHAP 3.0 Mens & Organisatie Erkende MZ-opleidingen OPLEIDINGEN MEDEZEGGENSCHAP 3.0 Mens & Organisatie Versterk als OR-lid uw strategische vaardigheden en vergroot uw loopbaanperspectieven Inleiding Maatschappelijke en economische

Nadere informatie

Sector Handel en ondernemerschap

Sector Handel en ondernemerschap Sector Handel en ondernemerschap Doelmatigheidsrapportage maart 2013 Sector Handel en ondernemerschap Leeswijzer Inleiding Feiten en cijfers, gelegitimeerd door onderwijs en bedrijfsleven, zijn essentieel

Nadere informatie

Normen en Opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH)

Normen en Opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH) Normen en Opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH) Kees van der Meulen Even voorstellen Kees van der Meulen 5 jaar MSMH (csa medewerker) in diverse ziekenhuizen 12 jaar teamleidinggevende

Nadere informatie

Overzicht bijdragen mbo

Overzicht bijdragen mbo Overzicht bijdragen mbo 2017-2018 Het Consortium Beroepsonderwijs is een kennisnetwerk dat opleiders in school en werkveld faciliteert in de vormgeving en uitvoering van onderwijs en examinering, door

Nadere informatie

Handleiding opleidingstraject Zoetwaren-online voor de cursist

Handleiding opleidingstraject Zoetwaren-online voor de cursist Handleiding opleidingstraject Zoetwaren-online voor de cursist Algemeen Om u uit te leggen hoe u gebruik kunt maken van de opleiding via internet bij koek-, banket-, biscuit en suikerwerkbedrijven is er

Nadere informatie

Op naar koers Opleidingen. Ondernemend in de regio. Corrie van Gestel MLI eisen weten. regelgeving organisatie wijze.

Op naar koers Opleidingen. Ondernemend in de regio. Corrie van Gestel MLI eisen weten. regelgeving organisatie wijze. Corrie van Gestel MLI 2014 2016 Op naar koers 2020 eisen weten regelgeving organisatie wijze toezichtwereld systeemwereld cultuur leefwereld de missie, het waarom bedoeling denkrichting Opleidingen Ondernemend

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

Spoorboekje ZWKOK 3.2 Emmen

Spoorboekje ZWKOK 3.2 Emmen September 2014 Geachte leerling, In handen heb je het boekje lesstofverdeling en toetsresultaten. Dit spoor boekje wordt éénmaal uitgegeven, wees er dus zuinig op. Van week tot week kun je in de lesstofverdeling

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

Vacature Docent Fitness zzp/freelance

Vacature Docent Fitness zzp/freelance Vacature Docent Fitness zzp/freelance september 2013 Docent Fitness (freelance) Fitness & Personal Training Bedrijfsomschrijving: Opleidingen 2000 is een particulier opleidingsinstituut en biedt een enorme

Nadere informatie

Docentendag Afbouw 16 november 2016

Docentendag Afbouw 16 november 2016 Docentendag Afbouw 16 november 2016 Programma Introductie Tierrafino Actualiteiten vanuit onderwijs en examinering Studeo Rondleiding Tierrafino Lunch Presentatie Leemprojecten uit het verleden Diashow

Nadere informatie

Advieslijsten VAPRO Operator opleidingen

Advieslijsten VAPRO Operator opleidingen Operator A prijzen excl 9% btw Procesoperator A ProcesPlus 850005 A Bedrijfs en organisatiekunde (incl e omgeving) 1 110,00 ProcesPlus 850008 A Natuurkunde (incl e omgeving) 1 95,00 ProcesPlus 850001 A

Nadere informatie

c. De deelnemer ontvangt een factuur op naam als hij besloten heeft deel te willen nemen aan het traject. Bedrijven ontvangen een totaalfactuur.

c. De deelnemer ontvangt een factuur op naam als hij besloten heeft deel te willen nemen aan het traject. Bedrijven ontvangen een totaalfactuur. Procedures EVC security. Bijbehorende documenten (via website): - Aanmeldingsformulier EVC traject - Flyer EVC security - Handboek EVC 1. Aanmelding en intake a. De deelnemer vult het aanmeldingsformulier

Nadere informatie

Procestechniek BOL opleidingen. Markiezaat College, het échte werk

Procestechniek BOL opleidingen. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Procestechniek BOL opleidingen Markiezaat College, het échte werk Van G naar E De weg van grondstof naar eindproduct: Procestechniek in de hoofdrol Met grondstoffen kun je nog alle kanten op.

Nadere informatie

Wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling in beroepsopleidingen MBO. Branchebijeenkomst Welzijn 30 oktober 2014

Wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling in beroepsopleidingen MBO. Branchebijeenkomst Welzijn 30 oktober 2014 Wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling in beroepsopleidingen MBO Branchebijeenkomst Welzijn 30 oktober 2014 Onderwerpen Plan van aanpak leren signaleren van Min. VWS en OCW Ontwikkeling blended

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

Hoe kies je een Learning Managment System (LMS)

Hoe kies je een Learning Managment System (LMS) Kaya Sagrado 24 Willemstad, Curaçao Willemstad, maart 2013 Hoe kies je een Learning Managment System (LMS) Er zijn vele Learning Management Systems en er komen steeds nieuwe bij. Geen overwogen keuze kan

Nadere informatie

Brochure Operator. Praktijkgerichte MBO-opleidingen en trainingen voor procesoperators. individueel klassikaal incompany. www.chainworksopleidingen.

Brochure Operator. Praktijkgerichte MBO-opleidingen en trainingen voor procesoperators. individueel klassikaal incompany. www.chainworksopleidingen. Brochure Operator Praktijkgerichte MBO-opleidingen en trainingen voor procesoperators individueel klassikaal incompany www.chainworksopleidingen.nl 1 Procesoperator - iets voor jou? Met een officieel erkend

Nadere informatie

Overzicht examenresultaten per onderwijsinstelling van 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013

Overzicht examenresultaten per onderwijsinstelling van 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013 Toelichting op de slagingspercentages per onderwijsinstelling Hieronder treft u de slagingspercentages en gemiddelde s aan voor de examenonderdelen van Beveiliger per onderwijsinstelling. Deze onderwijsinstellingen

Nadere informatie

Even voorstellen... Profiel Profiel Smit Opleidingen & Trainingen 1

Even voorstellen... Profiel Profiel Smit Opleidingen & Trainingen 1 Even voorstellen... Profiel www.sot.nl Profiel Smit Opleidingen & Trainingen 1 Kernactiviteiten De kernactiviteiten van Smit Opleidingen & Trainingen bestaan uit het organiseren, uitvoeren en verzorgen

Nadere informatie

Ontwikkeling aantal leerlingen Reclame, Presentatie en Communicatie 2013/2014 Statistisch jaaroverzicht deel 1

Ontwikkeling aantal leerlingen Reclame, Presentatie en Communicatie 2013/2014 Statistisch jaaroverzicht deel 1 R eclame, P resentatie en C ommunicatie Ontwikkeling aantal leerlingen Reclame, Presentatie en Communicatie 2013/2014 Statistisch jaaroverzicht deel 1 Datum: februari 2014 Auteur: Sanne Saalbrink Colofon

Nadere informatie

Vragenronde voorlichtingsbijeenkomst Branchediploma d.d. 21 februari 2008

Vragenronde voorlichtingsbijeenkomst Branchediploma d.d. 21 februari 2008 Vragenronde voorlichtingsbijeenkomst Branchediploma d.d. 21 februari 2008 Vraag Antwoord 1. Gaan de deelkwalificaties (3.1-3.3) eruit? Het wezenlijke verschil met de huidige opleidingen is dat deze laatste

Nadere informatie

Overzicht bijdragen mbo

Overzicht bijdragen mbo Overzicht bijdragen mbo 2018-2019 Het Consortium Beroepsonderwijs is een kennisnetwerk dat opleiders in school en werkveld faciliteert in de vormgeving en uitvoering van onderwijs en examinering, door

Nadere informatie

Informatie voor ouders / verzorgers EEN MBO-OPLEIDING IN DE FOODBRANCHE BIEDT VOLOP KANSEN

Informatie voor ouders / verzorgers EEN MBO-OPLEIDING IN DE FOODBRANCHE BIEDT VOLOP KANSEN Informatie voor ouders / verzorgers EEN MBO-OPLEIDING IN DE FOODBRANCHE BIEDT VOLOP KANSEN Uw zoon of dochter is op zoek naar een passende mbo-opleiding. Niet gemakkelijk, want het aanbod is groot. Wilt

Nadere informatie

Spoorboekje ZWKOK Emmen 3.2

Spoorboekje ZWKOK Emmen 3.2 September 2014 Geachte leerling, In handen heb je het boekje lesstofverdeling en toetsresultaten. Dit spoor boekje wordt éénmaal uitgegeven, wees er dus zuinig op. Van week tot week kun je in de lesstofverdeling

Nadere informatie

Jaarlijkse urenomvang van het beweeg- en sportaanbod per mbo-instelling

Jaarlijkse urenomvang van het beweeg- en sportaanbod per mbo-instelling Jaarlijkse urenomvang van het beweeg- en sportaanbod per mbo-instelling Bijlagenboek Paul Duijvestijn Manja Abraham Jaarlijkse urenomvang van het beweeg- en sportaanbod per mbo-instelling Bijlagenboek

Nadere informatie

Advieslijsten schooljaar

Advieslijsten schooljaar Advieslijsten schooljaar 2017 2018 Operator A... 2 Operator B... 3 Operator C... 4 Doorstroompakketten... 6 Keuzedelen... 6 Branchedelen... 8 EMPOWERING PEOPLE AND INDUSTRIES Operator A Procesoperator

Nadere informatie

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics ALGEMEEN Het inrichten van een ICT Beheerorganisatie is een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het resultaat is afhankelijk van veel aspecten.

Nadere informatie

KAM Consultants- workshops

KAM Consultants- workshops KAM Consultants- workshops Welkom bij KAM Consultants B.V. Waarom KAM Consultants B.V. Workshop Continue Verbetering Workshop Procesmanagement Workshop Risicomanagement Waar kun je onze trainingen volgen?

Nadere informatie

Hoe verbreed ik mijn carrièreperspectief? Met VAPRO D, de schakel van MBO naar HBO!

Hoe verbreed ik mijn carrièreperspectief? Met VAPRO D, de schakel van MBO naar HBO! Hoe verbreed ik mijn carrièreperspectief? Met VAPRO D, de schakel van MBO naar HBO! TIL JEZELF NAAR EEN HOGER NIVEAU MET VAPRO D EMPOWERING PEOPLE AND INDUSTRIES Brancheopleiding VAPRO D Waarom VAPRO D?

Nadere informatie

Overzicht examenresultaten per onderwijsinstelling van 1 januari 2012 tot en met 30 juni 2012

Overzicht examenresultaten per onderwijsinstelling van 1 januari 2012 tot en met 30 juni 2012 Toelichting op de slagingspercentages per onderwijsinstelling Hieronder treft u de slagingspercentages en gemiddelde s aan voor de examenonderdelen van Beveiliger per onderwijsinstelling. Deze onderwijsinstellingen

Nadere informatie

Statistisch jaaroverzicht Schoonmaak en Glazenwassen 2011/2012

Statistisch jaaroverzicht Schoonmaak en Glazenwassen 2011/2012 Statistisch jaaroverzicht Schoonmaak en Glazenwassen 2011/2012 Datum: oktober 2012 Auteur: Theo Mos Phuong Pham Sanne Saalbrink Colofon Savantis is een kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor

Nadere informatie

Examinering in de beroepspraktijk van het mbo

Examinering in de beroepspraktijk van het mbo Examinering in de beroepspraktijk van het mbo Een uitdagend evenwicht Halvard Jan Hettema Servicepunt examinering mbo 23 november 2016 Geheel van maatregelen Betrouwbaarheid van afname in de reële beroepscontext

Nadere informatie

Stappenplan houtbewerken

Stappenplan houtbewerken Stappenplan houtbewerken Arrangementen voor leermethode, begeleiding en deskundigheidsbevordering Naar een beroep met toekomst Kennisce Inhoud 1. Stappenplan Houtbewerken... 2 1.1 Het leermiddel... 2 1.2

Nadere informatie

Uitslag Enquête Kwalificatiedossiers, Keuzedelen en Examinering mbo

Uitslag Enquête Kwalificatiedossiers, Keuzedelen en Examinering mbo Uitslag Enquête Kwalificatiedossiers, Keuzedelen en Examinering mbo Inleiding Met de herziening mbo staan de Mbo-opleidingen voor de opdracht om in augustus 2016 te starten met de nieuwe kwalificatiestructuur

Nadere informatie

Deze workshop is ook uitermate geschikt voor docenten met weerstand of docenten die een extra boost nodig hebben.

Deze workshop is ook uitermate geschikt voor docenten met weerstand of docenten die een extra boost nodig hebben. Beste it s learning contactpersoon, De zomer is voorbij en een nieuwe schooljaar is begonnen, met leuke uitdagingen en ontwikkelingen. Wij hebben deze zomer uiteraard niet stil gezeten en we willen u graag

Nadere informatie

Samen werken aan een slimmere toekomst

Samen werken aan een slimmere toekomst Wij boeien, binden, trainen en bemiddelen professionals met als doel verbetering en vooruitgang van zowel de opdrachtgever als de professional zelf. Samen werken aan een slimmere toekomst Gerichte inzet

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Opleidingen hout en meubel 2014-2015. Een selectie van data van DUO 1-10-14

Opleidingen hout en meubel 2014-2015. Een selectie van data van DUO 1-10-14 Opleidingen hout en meubel 2014-2015 Een selectie van data van DUO 1-10-14 23 maart 2015 Onderwijsdeelname 2014-2015 Jaarlijks ontvangt SH&M via SBB in februari de onderwijsdata van DUO. Het betreft de

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 17100 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 17100 training Combinatietraining

Nadere informatie

Overzicht examenresultaten per onderwijsinstelling van 1 januari 2015 tot en met 30 juni 2015

Overzicht examenresultaten per onderwijsinstelling van 1 januari 2015 tot en met 30 juni 2015 Toelichting op de slagingspercentages per onderwijsinstelling Hieronder treft u de slagingspercentages en gemiddelde s aan voor de examenonderdelen van Beveiliger per onderwijsinstelling. Deze onderwijsinstellingen

Nadere informatie

Verslag van werkzaamheden 2017

Verslag van werkzaamheden 2017 Verslag van werkzaamheden 2017 Verslag van werkzaamheden Litop B.V. 2017, vastgesteld 07-05-2018 Inhoud Inleiding... 2 1. Onderwijs... 2 Visie op leren... 2 Opleidingen... 2 Praktijkgericht... 2 Deelnemersgericht...

Nadere informatie

RECLAME, PRESENTATIE EN COMMUNICATIE. Gediplomeerden 2013/2014. Sector Reclame Presentatie en Communicatie. Datum: maart 2015 Auteur: Savantis

RECLAME, PRESENTATIE EN COMMUNICATIE. Gediplomeerden 2013/2014. Sector Reclame Presentatie en Communicatie. Datum: maart 2015 Auteur: Savantis RECLAME, PRESENTATIE EN COMMUNICATIE Gediplomeerden 2013/2014 Sector Reclame Presentatie en Communicatie Datum: maart 2015 Auteur: Savantis Colofon Savantis is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven

Nadere informatie

Three Ships Learning Solutions

Three Ships Learning Solutions Three Ships Learning Solutions Wiel van de Berg Algemeen Directeur Jos Herkelman Teamleider trainer/consultants Agenda Kennismaken Samen aan jezelf werken Praktisch aan de gang in PO en VO/(M)BO Kaders

Nadere informatie

Ontwikkeling aantal leerlingen en gediplomeerden Reclame, Presentatie en Communicatie 2014 RECLAME, PRESENTATIE EN COMMUNICATIE

Ontwikkeling aantal leerlingen en gediplomeerden Reclame, Presentatie en Communicatie 2014 RECLAME, PRESENTATIE EN COMMUNICATIE RECLAME, PRESENTATIE EN COMMUNICATIE Ontwikkeling aantal leerlingen en gediplomeerden Reclame, Presentatie en Communicatie 2014 Statistisch jaaroverzicht deel 1 en 2 Datum: 4 december 2014 Colofon Savantis

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

Verslag Vergadering Datum Aanwezig Verslaglegging

Verslag Vergadering Datum Aanwezig Verslaglegging Verslag Vergadering : Btg ESB&I: Kenniskring Orde en Veiligheid Datum : 22 mei 2008 Aanwezig : E. Strik, voorzitter i.v.m. afwezigheid van Y. van der Steenhoven K. Grandia, Albeda College R. Texier, Amarantis

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Sport Adviseur 3 e druk

Sport Adviseur 3 e druk Service document examenstructuur Sport Adviseur 3 e druk voor het mbo Datum 1 augustus 2014 Voor welke ROC s is dit servicedocument bedoeld? Dit servicedocument is bedoeld voor alle ROC s die hun leerlingen

Nadere informatie

DOELMATIGHEIDS-ATLAS. Doelmatig opleiden in de Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche 2015

DOELMATIGHEIDS-ATLAS. Doelmatig opleiden in de Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche 2015 DOELMATIGHEIDS-ATLAS Doelmatig opleiden in de Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche 5 WAT IS DOELMATIG OPLEIDEN? Doelmatig opleiden maakt onderdeel uit van het zo effectief en efficiënt mogelijk bereiken

Nadere informatie

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan Pagina 1 van 7 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201749-002 / 31-07-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U49-1, ADR-vrijstellingen, e-learning (systeem: All

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen Informatie en Prijzen Nagelstyling Opleidingen Wij geven basis- allround opleidingen tot nagelstylist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit

Nadere informatie

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) SAXION Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Visagie. Opleidingen

Informatie en Prijzen. Visagie. Opleidingen Informatie en Prijzen Visagie Opleidingen Wij geven basis- en vak opleidingen tot visagist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit in het lesgeven

Nadere informatie

U49-1 ADR-vrijstellingen e-learning CBR Registratienummer. 2. Naam opleider

U49-1 ADR-vrijstellingen e-learning CBR Registratienummer. 2. Naam opleider 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201749-002 / 31-07-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U49-1, ADR-vrijstellingen, e-learning (systeem: All Secure Cargo) 5.

Nadere informatie

regionale netwerkbijeenkomst Zorg & Welzijn Consortium Beroepsonderwijs maart 2013

regionale netwerkbijeenkomst Zorg & Welzijn Consortium Beroepsonderwijs maart 2013 regionale netwerkbijeenkomst Zorg & Welzijn Consortium Beroepsonderwijs maart 2013 mededelingen lid van het Consortium Beroepsonderwijs; de kosten en de baten pauze thematafels 2 mededelingen regioconsulenten

Nadere informatie

ROC Albeda College ten opzichte van sectorgemiddelden

ROC Albeda College ten opzichte van sectorgemiddelden ROC Albeda College ten opzichte van sectorgemiddelden Jaarresultaat jonger dan 2 jaar pag. 7 Jaarresultaat 2 jaar en ouder pag. 8 Jaarresultaat niveau ** pag. 1 Landstede ten opzichte van sectorgemiddelden

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 Cbt leeromgeving... 8

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

HOGESCHOOL WINDESHEIM

HOGESCHOOL WINDESHEIM HOGESCHOOL WINDESHEIM Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik op een van onderstaande linken om direct naar het

Nadere informatie

Jaarverslag adviescommissie examinering SH&M 2012

Jaarverslag adviescommissie examinering SH&M 2012 Jaarverslag adviescommissie examinering SH&M 2012 Algemeen De Adviescommissie Examinering Hout en Meubel is samengesteld uit vertegenwoordigers van het Samenwerkingsoverleg Onderwijsinstellingen, vertegenwoordigers

Nadere informatie

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 Kleinschalig BBL-onderwijs INHOUDS OPGAVE 2 3 4 5 6 8 10 12 13 Welkom bij ROC A12 Professionalisering in de praktijk BBL, de uitleg Subsidie

Nadere informatie

VERDIEPING IN DE BRANCHE KRAAMZORG VOOR VERZORGENDEN EN VERPLEEGKUNDIGEN. Start 1 maart 2016

VERDIEPING IN DE BRANCHE KRAAMZORG VOOR VERZORGENDEN EN VERPLEEGKUNDIGEN. Start 1 maart 2016 VERDIEPING IN DE BRANCHE KRAAMZORG VOOR VERZORGENDEN EN VERPLEEGKUNDIGEN Start 1 maart 2016 Inleiding Deze opleiding is bedoeld voor (kraam)verzorgenden* en verpleegkundigen die als kraamverzorgende willen

Nadere informatie

MBOpa(c)kt door in 2018!!

MBOpa(c)kt door in 2018!! MBOpa(c)kt door in 2018!! Presentatie Joop van Schie, Maaike Stam (sambo-ict) Vrijdag 9 februari 2018 sambo-ict conferentie ROC Zadkine, Rotterdam En wie doet dat dan wel!? Joop van Schie, sambo-ict Maaike

Nadere informatie

Aanbod technische opleidingen Onderhoud, transport en procestechniek. www.academytatasteel.nl. Tata Steel Academy Postbus 10000 1970 CA IJmuiden

Aanbod technische opleidingen Onderhoud, transport en procestechniek. www.academytatasteel.nl. Tata Steel Academy Postbus 10000 1970 CA IJmuiden www.academytatasteel.nl Aanbod technische opleidingen Onderhoud, transport en procestechniek Deze informatie is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Tata Steel Europe Limited en haar dochterondernemingen

Nadere informatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xcellent in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xpertise Xpert Xact Xcellent + Xpertise Een geslaagd opleidingstraject begint met kennis. Onze kennis, maar ook die van u. P3transfer heeft

Nadere informatie

Waarderen ECVET eenheden en maatwerkopleiding

Waarderen ECVET eenheden en maatwerkopleiding Waarderen ECVET eenheden en maatwerkopleiding roc ter aa realiseert beroepsonderwijs in zeven mbo-colleges: bouw & design college business college dienstverlening college ict college onderwijs & kinderopvang

Nadere informatie

De Allround Personal Trainer opleiding

De Allround Personal Trainer opleiding Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De Allround Personal Trainer opleiding De allround Personal Trainer is een uniek totaal product waarbij vanaf het begin

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 9001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 9001 introductie en implementatie

Nadere informatie

Opleidingsgids Procesoperator B

Opleidingsgids Procesoperator B Opleidingsgids Procesoperator B 2018-2019 Niveau 3 BBL, crebonummer 25338 Scalda College voor Maintenance & Procestechniek Afdeling Procestechniek Vlietstraat 11a 4535 HA Terneuzen T 0115-64 16 00-2 -

Nadere informatie

Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3

Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Procesoperator B Studierichting Procestechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3 Leerweg bbl Sector Techniek

Nadere informatie

Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels

Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels Nederlands - Duits - Engels Navigeren op maat Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels www.instruct.nl 1 Inhoudsopgave Maak kennis met GPS Taal Pag. 3 Opbouw en inhoud van de methoden

Nadere informatie

Dit jaar moet je een keuze gaan maken voor de vakken, waarin je volgend jaar examen in gaat doen.

Dit jaar moet je een keuze gaan maken voor de vakken, waarin je volgend jaar examen in gaat doen. 2 Inleiding Aan de leerlingen van de VMBO derde klas TL, Dit jaar moet je een keuze gaan maken voor de vakken, waarin je volgend jaar examen in gaat doen. Om tot een weloverwogen keuze te komen, is het

Nadere informatie

Ouderavond 4 e leerjaar 4 september 2014

Ouderavond 4 e leerjaar 4 september 2014 Ouderavond 4 e leerjaar 4 september 2014 Programma Opening en info examenjaar Info L.O.B. Mw. van Esch teamleider examenjaar Decaan Kennismaking met mentoren Het examen naar het CE in mei 2015 Schoolexamens

Nadere informatie

CURSUS VEILIG WERKEN MET DE HEFTRUCK OF REACHTRUCK

CURSUS VEILIG WERKEN MET DE HEFTRUCK OF REACHTRUCK CURSUS VEILIG WERKEN MET DE HEFTRUCK OF REACHTRUCK HEFTRUCK- EN REACHTRUCK OPLEIDINGEN Moderne heftrucks en reachtrucks zijn, mits deskundig bediend en behandeld, een machtig stuk gereedschap. Deskundig

Nadere informatie

EEN TOEKOMST IN DE OPTIEK? SPECSAVERS SUPERCLASS

EEN TOEKOMST IN DE OPTIEK? SPECSAVERS SUPERCLASS EEN TOEKOMST IN DE OPTIEK? SPECSAVERS SUPERCLASS Het project Superclass In samenwerking met UWV WERKbedrijf en het Servicepunt Ambachten is Specsavers het project Specsavers Superclass gestart. Dit project

Nadere informatie

Mijn resultaat medewerkerstevredenheid ten opzichte van sectorgemiddelden

Mijn resultaat medewerkerstevredenheid ten opzichte van sectorgemiddelden 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Nadere informatie