Vakbekwaamheid: u toont dit aan met een erkend vakdiploma ondernemer beroepsvervoer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakbekwaamheid: u toont dit aan met een erkend vakdiploma ondernemer beroepsvervoer."

Transcriptie

1 SubCo Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer Voordat je aan de slag kunt als ondernemer in het beroepsgoederenvervoer over de weg (nationaal en internationaal), moet je voldoen aan een aantal wettelijke eisen. Eén van die eisen is het bezit van het getuigschrift van Nationaal en Internationaal vervoer van goederen over de weg. Hiervoor dien je een zestal examens af te leggen. Zodra je alle examens hebt behaald ontvang je het Euro getuigschrift. Hiermee kun je een vergunning aanvragen bij het NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie), één van de drie voorschriften om als transportondernemer aan de slag te gaan. De drie voorschriften Naast de opleidingseis komt u pas in aanmerking voor een Eurovergunning als u ook voldoet aan de overige kwalitatieve eisen. Verder is een inschrijving in het handelsregister van de KvK nodig. Vakbekwaamheid: u toont dit aan met een erkend vakdiploma ondernemer beroepsvervoer. Kredietwaardigheid: u toont aan over voldoende financiële middelen te beschikken voor een correcte start en voortgang van de onderneming. De eis van kredietwaardigheid: voor de eerste vrachtauto en voor iedere volgende vrachtauto. Er geldt geen minimumeis meer van Bij de verlenging van de vergunning worden naast de accountantsverklaringen ook andere door de NIWO erkende verklaringen geaccepteerd. Betrouwbaarheid: u toont dit aan met een integriteitverklaring beroepsvervoer (IVB), die u via Justitie of de gemeente kunt aanvragen. De integriteitverklaring beroepsvervoer wordt afgegeven voor natuurlijke personen en voor rechtspersonen. Bij de toetsing houdt Justitie niet alleen rekening met veroordelingen voor strafbare feiten maar ook met vonnissen van de burgerlijke rechter wegens overtreding van de CAO-bepalingen. De vergunningplicht geldt bij binnenlands vervoer voor voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg en bij grensoverschrijdend vervoer voor voertuigen met een maximum toegestaan gewicht van meer dan kg. De vergunningplicht is nader omschreven in de Wet wegvervoer goederen (WWG). In deze wet zijn geen mogelijkheden opgenomen voor een tijdelijke vergunning of ontheffing van de eis van vakbekwaamheid. Pas als u aan alle wettelijke eisen voldoet, kunt u bij de NIWO uw vergunning aanvragen. Aanbeveling TNT Mocht je willen voldoen aan de wettelijke eisen dan kun je bij SubCo de ondernemersopleiding volgen die je voorbereidt op het officiële Nederlandse examen. Het lesmateriaal is op een effectieve manier opgebouwd en wordt steeds aan de laatste exameneisen aangepast. Het bevat per onderdeel relevante oefenvragen en aan het einde van de opleiding is er optioneel een examentraining. Hierdoor wordt u optimaal voorbereid op het succesvol kunnen afleggen van de CBR/CCV examens.

2 , inhoud en prijs ondernemersopleiding De opleiding bestaat uit een zestal modulen; voor elke module dient het examen met goed gevolg afgelegd te worden met een 6 of hoger. Het betreft de volgende modulen: Module B 330,00 Module C 330,00 Module F 440,00 Module Ig 110,00 Module P 220,00 Module Wg 220,00 Examen training 110,00 Totaal*: Bedrijfsmanagement (3 dagen) o.a. marketing en strategie, stichten van een eigen bedrijf, aansprakelijkheid, verzekeringen, faillissementsrecht, ondernemingsplan, (motorrijtuigen)belastingen, facturatie en criminaliteit. Calculatie (3 dagen) Kostprijsberekening, wat kost het om een wagen in het bedrijf te hebben en te houden; wat is voor- en nacalculatie en hoe bereken ik mijn verkoopprijs. Financieel management (4 dagen) o.a. bedrijfsadministratie (boekhouden), balans lezen, beoordeling van jaarstukken en hieraan gerelateerde onderwerpen als BTW, kredieten, hypothecaire leningen, betalingsverkeer en geautomatiseerde gegevensverwerking. Internationaal Goederenvervoer (1dag) o.a. WWG, Cemt vergunningen, infrastructuur in Europa, internationale regelingen en overeenkomsten als CMR, ADR AETR etc. en het gebruik van de landendocumentatie. Personeelsmanagement (2 dagen) o.a. organisatie van een bedrijf, personeelsplanning, CAO, arbeidstijdenbesluit, leidinggeven, sociale wetgeving en werknemers-, sociale- en volksverzekeringen, personeelsdocumenten, vakbekwaamheid en vrij verkeer in Europa. Wegvervoer Goederen (2 dagen) o.a. zaken als logistiek, zoals verpakkingsmaterialen, distributiekanalen, vervoerstechnieken, ladingdocumenten, ICT en weginfrastructuur, de Wet Wegvervoer Goederen en specifieke vervoersovereenkomsten (AVC 2002), ADR en ATP. Verder een aantal technische onderwerpen in grote lijnen op ondernemers niveau. Laadbakberekening, wagenparkbeheer, voertuigdocumenten, geluidshinder, koelinstallaties, vervoer van vee en afvalstoffen. Een 1-daagse examentraining naar keuze tijdens de opleiding ,00 (exclusief examentraining) of 1.760,00 (inclusief examentraining). * U dient rekening te houden met de aanschaf van enkele losse naslagwerken en de kosten voor de examens. Examenkosten Module B-P-IG Module F-C Module WG 97,41 per examen 71,56 per examen 112,54 per examen Vrijstelling Voor enkele modulen is een vrijstelling mogelijk, hiervoor zijn minimale eisen vastgesteld. Voor meer informatie kan je contact opnemen met CCV afdeling Ondernemersexamens (070) BTW Alle genoemde prijzen voor de opleiding Ondernemersdiploma Beroepsgoederenvervoer zijn vrijgesteld van BTW. Overige prijzen zijn exclusief 19% BTW. wijzigingen voorbehouden.

3 SubCo Financieel Management voor niet Financiële Managers Om je zakelijk succes te behouden en te vergroten moet je als ondernemer keuzes maken. Ook financiële keuzes zoals bijvoorbeeld het doen van de juiste investeringen en het beheersen van kosten. Daarom wordt van jou als ondernemer verwacht dat je kunt sturen op cijfers. Dat je een jaarrekening kunt lezen. Dat je ratio s weet te interpreteren, financiële kengetallen begrijpt, budgetten kunt opstellen en investeringsanalyses kunt maken. Want alleen met financieel inzicht kun je pas echt succesvol zijn! Onderwerpen training financieel management: Jaarverslaggeving Budgetteringsprocessen Investeringen en investeringsbeleid Winst en cashflow Kostencalculaties (in jouw branche) Opties & aandelen en Fusie & overnames Deze driedaagse cursus vergoot je inzicht in de geldstromen en financiële mogelijkheden van jouw onderneming. Er is ruimte voor eigen praktijkcases. 685,- per deelnemer exclusief 19% BTW. Deze opleiding start meerdere keren per jaar bij voldoende inschrijvingen (minimaal 10 deelnemers).

4 SubCo Leidinggevende Vaardigheden Je beschikt als ondernemer over de nodige ervaring, maar hebt wellicht de behoefte om de vaardigheden die in jouw leidinggevende rol nodig hebt verder te ontwikkelen. Ervaringen uitwisselen met collega's, praktische tips en feedback op jouw stijl van leidinggeven zijn voor jou net zo belangrijk als kennis. De opleiding Leidinggevende vaardigheden geeft je nieuwe inzichten en een impuls om op resultaten te sturen. Na het volgen van deze training: sta je steviger in je rol als leidinggevende en kun je leiderschapsstijlen situationeel effectief inzetten kun je beter mondeling en schriftelijk presenteren; kun je effectief leidinggeven aan een team en vergaderingen leiden kun je adequaat omgaan met problemen en los je ze makkelijker op ben je in staat knelpunten op een constructieve manier aan te kaarten bij de medewerker(s) weet je precies tot waar je mag gaan en waar je moet stoppen om effectief te sturen biedt je (speel)ruimte voor creativiteit voor de medewerkers kun je een verandering verkopen met en zonder hiërarchische macht ben je in staat om commitment te realiseren over problemen en doelen kun je jouw managementstijl aanpassen aan de taakvolwassenheid van je medewerkers Deze vierdaagse cursus vergoot je inzicht in jouw eigen leidinggevende capaciteiten en biedt (praktische) handvatten om dit morgen direct toe te passen. Er is ruimte voor eigen praktijkcases. 845,- per deelnemer exclusief 19% BTW. Deze opleiding start meerdere keren per jaar bij voldoende inschrijvingen (minimaal 8 deelnemers).

5 SubCo Klantgericht communiceren Als ondernemer merk je dagelijks dat al jouw klanten verschillend zijn. Toch wil je dat ze allemaal tevreden zijn over de geleverde dienstverlening. Want alleen dan komen ze terug. Goed luisteren,de juiste benadering en een handige tip doen wonderen. In deze training leer je nog meer servicegericht en klantvriendelijk om te gaan met klanten. Indeling onderwerpen Klantgericht communiceren Klantgericht denken en handelen in de praktijk Profiel, gedrag en verwachtingen van de klant Herkennen van verschillende klanttypes Omgaan met klanten die teleurgesteld zijn / emoties tonen Gesprekstechnieken: actief luisteren, gericht vragen stellen, samenvatten Professionele serviceverlening: o Informeren o Adviseren o Additionele verkoop o Effectief telefoneren o Klachtenbehandeling o Slecht-nieuws-gesprekken voeren Deze tweedaagse cursus vergoot je inzicht in het communiceren met klanten en het intensiveren van de relatie. Er is ruimte voor eigen praktijkcases. 585,- per deelnemer exclusief 19% BTW. Deze opleiding start meerdere keren per jaar bij voldoende inschrijvingen (minimaal 8 deelnemers).

6 SubCo Omgaan met agressie Agressieve klanten of passanten vormen in jouw werk helaas wel eens voor veel problemen. Belangrijk hierbij is dat (opkomend) agressief gedrag tijdig onderkent dient te worden, waardoor jij (extra) agressie kunt voorkomen of in elk geval beheersen. Onderwerpen training Omgaan met agressie : Opkomend agressief gedrag herkennen en (extra) agressie te voorkomen. Omgaan met en reageren op agressief gedrag. Omgaan met verschillende situaties Het maken van onderscheid tussen gastgericht en gedwongen gedrag. Onder begeleiding van een trainer en een professionele acteur zal er vanuit de theorie veel geofend worden waarbij een acteur wisselend de plaats van passant / klant inneemt. Er wordt ook geoefend op non-verbale reacties, het reageren op non verbaal geweld en emoties. Acceptatieoefeningen waarbij je leert met je eigen angst om te gaan geven meer zelfvertrouwen bij toekomstige sitiaties. In deze tweedaagse cursus is er voldoende ruimte om je eigen praktijkcases in te brengen. 685,- per deelnemer exclusief 19% BTW. Deze opleiding start meerdere keren per jaar bij voldoende inschrijvingen (minimaal 10 deelnemers).

7 SubCo Training Nederlandse taal Je bent afkomstig uit het buitenland, werkt in Nederland wil graag een stuk aangenamer kunnen communiceren in de Nederlandse taal? In deze training leer je de basisbeginselen die je praktisch op weg helpen. Je creëert hierdoor veel goodwill bij collega's en (nieuwe)zakenpartners. Nederlanders zijn het immers niet gewend dat een anderstalige moeite doet onze taal te leren. De training leert je ook voldoende Nederlands om het examen van het ondernemersdiploma te mogen afleggen. In deze driedaagse cursus leer je jezelf goed en duidelijk verstaan te maken in de Nederlandse samenleving. 550,- per deelnemer exclusief 19% BTW. Deze opleiding start meerdere keren per jaar bij voldoende inschrijvingen (minimaal 10 deelnemers).

8 SubCo Time Management Heb jij de tijd of heeft de tijd jouw? Ben jij iemand waarbij de dag altijd sneller om is dan verwacht? Heb jij het gevoel dat na een dag hard werken pas de helft van alle werkzaamheden is gedaan? Dan is de training Timemanagement wellicht iets voor jouw. In deze training wordt je bewust gemaakt van de noodzaak om heldere en duidelijke keuzes te maken. Pas als je weet waar je ja op zegt, kun je ook eenvoudiger nee zeggen. Op welke manieren dit kan, leer je tijdens deze training. Zowel werk- als privésituaties komen aan bod. Er is veel ruimte voor eigen praktijkcases. In deze tweedaagse cursus leer je jezelf goed en duidelijk verstaan te maken in de Nederlandse samenleving. 585,- per deelnemer exclusief 19% BTW. Deze opleiding start meerdere keren per jaar bij voldoende inschrijvingen (minimaal 10 deelnemers).

9 SubCo Het nieuwe rijden (Brandstofbesparing) Het nieuwe rijden (HNR) is iets dat je moet ervaren. Het nieuwe rijden is een vlotte rijstijl. De winst die HNR oplevert, ontstaat door het aanpassen van jouw rijstijl aan de moderne autotechniek. Het gaat om eenvoudige aanpassingen die veel opleveren. Je zult merken dat het toepassen van een aantal slimme tips direct een toename oplevert van rijcomfort en rijplezier en een besparing op het brandstofverbruik. De instructeurs zijn gecertificeerd voor het geven van trainingen HNR. Er zijn twee certificaten: een voor het geven van trainingen aan automobilisten en een voor het geven van trainingen aan beroepschauffeurs. In deze ééndaagse cursus leer je veiliger, efficiënter en zuiniger autorijden. Indien de uitvoering plaatsvindt op het test- en trainingscentrum kunnen verschillende verkeerssituaties goed gesimuleerd worden. 155,- per deelnemer (met eigen auto) in groepsverband (minimaal 8 personen), exclusief 19% BTW. 255,- per deelnemer (met eigen bestel/vrachtauto) in groepsverband (4 personen), exclusief 19% BTW. 455,- per deelnemer per dagdeel (met eigen auto/bestelauto) privéles, exclusief 19% BTW. Deze opleiding start meerdere keren per jaar bij voldoende inschrijvingen.

10 SubCo Schadepreventief rijden (o.a. rijgedrag, manoeuvreren) Het verkeer wordt ook jou steeds intensiever. Hierdoor wordt door medeweggebruikers, overheid en beroepsinstanties van beroepsmatige chauffeurs een defensieve rijstijl vereist. Met deze rijstijl bedoelen zij: het voorkomen van ongelukken, het vermijden van fouten, het rekening houden met fouten van anderen en het rekening houden met weer- en verkeersomstandigheden. Deze training richt zich dan ook op het reduceren van schades, het manoeuvreren met (bestel- / vracht-) auto s. In deze ééndaagse cursus leer je veiliger, efficiënter en zuiniger autorijden. Indien de uitvoering plaatsvindt op het test- en trainingscentrum kunnen verschillende verkeerssituaties goed gesimuleerd worden. 155,- per deelnemer (met eigen auto) in groepsverband (minimaal 8 personen), exclusief 19% BTW. 255,- per deelnemer (met eigen bestel/vrachtauto) in groepsverband (4 personen), exclusief 19% BTW. 455,- per deelnemer per dagdeel (met eigen auto/bestelauto) privéles, exclusief 19% BTW. Deze opleiding start meerdere keren per jaar bij voldoende inschrijvingen.

11 SubCo Rijvaardigheidstraining (o.a. herkennen en vermijden slipgevaar) Ieder jaar gebeuremn er vele ongelukken met bedrijfsvoertuigen en kantelen er ongeveer 100 vrachtauto's. De hoofdoorzaak is een combinatie van vermoeidheid, te hoge snelheid en een verminderd contactgevoel van de chauffeur met de weg. De gevolgen voor het milieu, verkeer en de daaruit voortvloeiende kosten laten zich gemakkelijk raden. Een rijstijltraining scherpt de dagelijkse rijstijl van de beroepsbeoffenaar weer aan. Zaken als voor- en achteruit manoeuvreren, juiste zithouding, spiegelgebruik en stuurtechniek komen de hele dag aan bod. maar ook het inzicht in de relatie tussen snelheid en remafstand en het belang van voldoende afstand houden om gevaarlijke situaties te voorkomen zijn onderdeel van deze interactieve training. In deze ééndaagse cursus leer je veiliger, efficiënter en zuiniger autorijden. Deze training vindt plaats op het test- en trainingscentrum zodat verschillende verkeerssituaties goed gesimuleerd kunnen worden. 255,- per deelnemer (met eigen auto) in groepsverband (minimaal 8 personen), exclusief 19% BTW. 455,- per deelnemer (met eigen bestel/vrachtauto) in groepsverband (4 personen), exclusief 19% BTW. Deze opleiding start meerdere keren per jaar bij voldoende inschrijvingen.

RONALD. Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer. Start dit jaar nog en ontvang hoge kortingen op deze kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding

RONALD. Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer. Start dit jaar nog en ontvang hoge kortingen op deze kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer Start dit jaar nog en ontvang hoge kortingen op deze kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding Inhoud Wil je een transport- of koeriersbedrijf starten of overnemen,

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Heb ik die nodig dan?

Heb ik die nodig dan? Heeft u al een vervoervergunning? Heb ik die nodig dan? Kwaliteit in transport begint bij de NIWO Kijk snel hoe de NIWO u kan helpen >>> Vervoert u goederen voor rekening en risico van een derde of bent

Nadere informatie

prijslijst vakdiploma beroepsvervoer meest actuele prijzen/planning staan op www.tlec.nl planning.indd 1 26-01-14 18:08

prijslijst vakdiploma beroepsvervoer meest actuele prijzen/planning staan op www.tlec.nl planning.indd 1 26-01-14 18:08 prijslijst vakdiploma beroepsvervoer meest actuele prijzen/planning staan op www.tlec.nl planning.indd 1 26-01-14 18:08 WIJ STEUNEN DE STRIJD TEGEN DE SPIERZIEKTE ALS WWW.TOURDUALS.NL TO U DU R /\ LS LOGISTIEKE

Nadere informatie

vakdiploma beroepsvervoer prijslijst meest actuele prijzen staan op www.tlec.nl

vakdiploma beroepsvervoer prijslijst meest actuele prijzen staan op www.tlec.nl vakdiploma beroepsvervoer prijslijst meest actuele prijzen staan op www.tlec.nl TLEC SIMPEL Bij de TLEC simpel cursus bepalen wij alles voor je. Simpel, dan hoef je verder niet na te denken of puzzelen.

Nadere informatie

Rijbewijs C1.

Rijbewijs C1. Rijbewijs C1 Waarom kiezen voor Blom? o In 7 dagen het rijbewijs o Theorie middels E-learning o Ervaren enthousiaste instructeurs o Altijd je planning en facturen bij de hand met onze speciale Blom app!

Nadere informatie

Vliegende start voor (startend) onderwijspersoneel

Vliegende start voor (startend) onderwijspersoneel Cursussen, conferenties en advies Vliegende start voor (startend) onderwijspersoneel Overzicht cursusaanbod voor (startend) personeel in het onderwijs 2009/2010 Volg een cursus bij AOb scholing De AOb

Nadere informatie

Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing?

Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing? POWERED BY RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID opleiden & ontwikkelen CODE 95 Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing? Informatie voor werkgevers Goed op weg met code 95! De code 95 op het rijbewijs

Nadere informatie

Vakopleidingen. MBO² opleiding Chauffeur Goederenvervoer. CCV Gecertificeerde opleidingen. Onze kennis en ervaring is de kracht achter ons verhaal.

Vakopleidingen. MBO² opleiding Chauffeur Goederenvervoer. CCV Gecertificeerde opleidingen. Onze kennis en ervaring is de kracht achter ons verhaal. Vakopleidingen MBO² opleiding Chauffeur Goederenvervoer CCV Gecertificeerde opleidingen Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek MBO erkend opleider Ministerie van OC&W Brinnr. 30NY Vakopleidingen

Nadere informatie

Catalogus. jouw motivatie onze ervaring. catalogus-tlec.indd 1 27-08-13 14:40

Catalogus. jouw motivatie onze ervaring. catalogus-tlec.indd 1 27-08-13 14:40 Catalogus jouw motivatie onze ervaring catalogus-tlec.indd 1 27-08-13 14:40 DE BOEKEN KEUZE Voor de cursus vakdiploma beroepsvervoer kun je kiezen uit verschillende boeken met bijbehorende service. De

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 2

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 2 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Chauffeur wegvervoer Studierichting Centrum voor Logistiek Vakmanschap Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 2 Leerweg bbl Sector

Nadere informatie

Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid

Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid Verplichte Nascholing Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid De Richtlijn Vakbekwaamheid is een Europese richtlijn die op 15 juni 2003 is vastgesteld. Voor buschauffeurs die wonen of werken in

Nadere informatie

E-learning code 95. In slechts 2,5 dag cursus de complete code 95 behalen?

E-learning code 95.  In slechts 2,5 dag cursus de complete code 95 behalen? E-learning code 95 In slechts 2,5 dag cursus de complete code 95 behalen? Dat kan! Met 4,5 uur thuisstudie per onderdeel en 2,5 uur klassikale cursus haalt u de code 95 snel en voordelig op uw eigen tempo,

Nadere informatie

MAN ProfiDrive. is powered by

MAN ProfiDrive. is powered by MAN ProfiDrive is powered by MAN ProfiDrive chauffeurstrainingen ontzorgt de transportondernemingen bij het nakomen van de nascholingsverplichting voor beroepschauffeurs. Een breed - en CCV gecertificeerd

Nadere informatie

workshop? 2. In welke situatie(s) voel je je wel eens onveilig in je werk? 3. Wat heb je nodig om je veilig te voelen

workshop? 2. In welke situatie(s) voel je je wel eens onveilig in je werk? 3. Wat heb je nodig om je veilig te voelen 1. Om welke reden(en) volg je deze workshop? 2. In welke situatie(s) voel je je wel eens onveilig in je werk? 3. Wat heb je nodig om je veilig te voelen in je werk? 4. Waarin blink jij jjmet betrekking

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

Europese Richtlijn vakbekwaamheid -basiskwalificatie

Europese Richtlijn vakbekwaamheid -basiskwalificatie vakbekwaamheid D Europese Richtlijn vakbekwaamheid -basiskwalificatie In de Europese Richtlijn vakbekwaamheid worden eisen gesteld aan aspirant beroepschauffeurs. Daarnaast zijn actieve bus- en vrachtautochauffeurs

Nadere informatie

Praktijk : Openbare weg Aantal : 2 personen

Praktijk : Openbare weg Aantal : 2 personen ANWB trainingen Richtlijn Vakbekwaamheid, Goederenvervoer en Eigen vervoerders Geldigheid: 1 januari 2012-1 januari 2013 Code Training Waarde Inhoud Tarief p.p. SOOB Tarief incl. SOOB V01 Het Nieuwe Rijden

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

opleidingen Versie

opleidingen Versie Doelstelling ADR-certificaat basis (stukgoed) + tank + klasse 1 + klasse 7, 1 e opleiding / herhaling De chauffeur die met zijn vrachtauto of tankwagen gevaarlijke stoffen vervoert, zal van de ADR voorschriften

Nadere informatie

opleidingen Versie

opleidingen Versie Doelstelling ADR-certificaat basis (stukgoed), 1 e opleiding / herhaling De chauffeur die met zijn vrachtauto of tankwagen gevaarlijke stoffen vervoert, zal van de ADR voorschriften het nodige moeten weten.

Nadere informatie

Doe de persoonlijke APK voor ervaren rijders! Daag jezelf uit! Ervaren hoe veilig, duurzaam en zuinig jij echt rijdt? powered by

Doe de persoonlijke APK voor ervaren rijders! Daag jezelf uit! Ervaren hoe veilig, duurzaam en zuinig jij echt rijdt? powered by Doe de persoonlijke APK voor ervaren rijders! Daag jezelf uit! Ervaren hoe veilig, duurzaam en zuinig jij echt rijdt? powered by Even voorstellen: Veilig Verkeer Nederland en VVCR Europe Veilig Verkeer

Nadere informatie

VERKEERSSCHOOL BREMMER Opleidingengids

VERKEERSSCHOOL BREMMER Opleidingengids VERKEERSSCHOOL BREMMER Opleidingengids Btw vrije opleidingen Verkeersschool Bremmer Italiëlaan 8c 2391 PT Hazerswoude Tel. 0172-232344/06-53968892 info@verkeersschoolbremmer.nl www.verkeersschoolbremmer.nl

Nadere informatie

Social Strategy Masterclass 2014

Social Strategy Masterclass 2014 Social Strategy Masterclass 201 Bestemd voor Directie en Management actief in zowel B2B, B2C als Non profit Inhoudsopgave Inleiding Eendaagse Social Strategy MasterClass Programma Ochtendsessie Middagsessie

Nadere informatie

Productcatalogus AIRO Visie

Productcatalogus AIRO Visie Productcatalogus AIRO Visie Bedrijven Agogiek Inspireren Reflecteren Ontwikkelen 1 www.airovisie.nl Indeling Inleiding..pagina 3 Groepsdynamica pagina 4 Proactiviteit..pagina 5 Omgaan met emoties.. pagina

Nadere informatie

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt professioneler en klantgerichter telefoongesprekken

Nadere informatie

Hallo mogen wij ons even voorstellen

Hallo mogen wij ons even voorstellen Hallo mogen wij ons even voorstellen Wij zijn Verkeersschool Janssen en bedanken je voor het benaderen van informatie over jou rijopleiding. Denk je nog steeds dat het behalen van je rijbewijs duur en

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

vakdiploma beroepsvervoer Prijslijst

vakdiploma beroepsvervoer Prijslijst vakdiploma beroepsvervoer Prijslijst We bieden het lesmateriaal aan in verschillende vormen, BASIC, LITE en FULL, INDIVIDUAL en IN-COMPANY 1. Het pakket Basic zijn uitgewerkte eindtermen. Dit pakket is

Nadere informatie

Opleidingen & Trainingen Verplichte nascholing Code 95

Opleidingen & Trainingen Verplichte nascholing Code 95 Opleidingen & Trainingen Verplichte nascholing Code 95 Inhoudsopgave - Wie zijn wij 2 - Kwaliteit 4 - Aanbod verplichte nascholing 5-10 - Membership 11 2 Wie zijn wij? Stay-Skilled is een samenwerkingsverband

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Opleiding Vertegenwoordiger.

Opleiding Vertegenwoordiger. Opleiding Vertegenwoordiger www.bpmo-academy.nl Wat doet een Vertegenwoordiger? Een vertegenwoordiger is iemand die namens een bedrijf klanten of mogelijke klanten bezoekt om ze te enthousiasmeren voor

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Aanvraagformulier certificering cursus nascholing

Aanvraagformulier certificering cursus nascholing VOORBEELD Aanvraagformulier certificering cursus nascholing Als u nog geen registratienummer heeft, dient u zich eerst als opleidingsinstituut te registreren bij CCV. U kunt hiervoor contact opnemen met

Nadere informatie

Wft-portfolio De heer J. Jansen

Wft-portfolio De heer J. Jansen Wft-portfolio De heer J. Jansen Uitgiftedatum: 14 november 2013 Portfolio van: De heer J. Jansen Contactgegevens: info@hoffelijk.nl Functie: Medewerker binnendienst Naam direct leidinggevende: B. de Boer

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

INFORMATIE RIJ-OPLEIDING

INFORMATIE RIJ-OPLEIDING INFORMATIE RIJ-OPLEIDING VRACHTWAGEN & AANHANGWAGEN ACHTER VRACHTWAGEN Voor persoonlijke informatie Openingstijden kantoor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag REGULIERE RIJOPLEIDING CATEGORIE C

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Effectief Communiceren (1- Daags)

Effectief Communiceren (1- Daags) Effectief Communiceren (1- Daags) Om meer uit uw gesprekken te halen wilt u uw communicatievaardigheden verbeteren. U wilt werk maken van uw communicatieve vaardigheden en aan de hand van praktische oefeningen

Nadere informatie

Wat kies jij uit de schijf van 5?

Wat kies jij uit de schijf van 5? Goed bezig 2016 Wat kies jij uit de schijf van 5? Alsjeblieft! Dit is het Goed Bezig trainingsaanbod voor 2016. Doel is samen werken aan goede persoonlijke balans. De trainingen zijn bedoeld voor medewerkers

Nadere informatie

Vliegende start voor starters Overzicht cursusaanbod voor starters in het onderwijs

Vliegende start voor starters Overzicht cursusaanbod voor starters in het onderwijs Training, cursussen en coaching Vliegende start voor starters Overzicht cursusaanbod voor starters in het onderwijs 2008/2009 Volg een cursus bij AOb scholing Scholing Starters 08-09.indd 1 28-05-2008

Nadere informatie

11 Omgaan met verbale agressie

11 Omgaan met verbale agressie 11 Omgaan met verbale agressie AGRESSIE Praktijkinformatie Welke vormen zijn er? Hoe buig je opkomende verbale agressie om? Hoe en wanneer stel je je grens? EN Omgaan met verbale agressie Tip 1 Herken

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode September t/m december 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen

Nadere informatie

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren

Nadere informatie

Toetsmatrijs Internationaal Goederen

Toetsmatrijs Internationaal Goederen In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: C divisie CCV Categoriecode: Toetsvorm: Totaal aantal vragen:

Nadere informatie

Vakbekwaamheid Beroepsgoederenvervoer

Vakbekwaamheid Beroepsgoederenvervoer Vakbekwaamheid Beroepsgoederenvervoer 2009 1 Informatieblad voor toekomstige ondernemers in het Goederenvervoer, Personenvervoer Bus en Personenvervoer Taxi De opleiding voor Ondernemer in het Goederenvervoer,

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018

Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018 Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018 Ik wil een rijbewijs C (vrachtwagen) of D (bus). Wat nu? Wat is vakbekwaamheid + criteria en vrijstellingen. Wanneer moet de chauffeur zijn code

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs C. Voor bestuurders van een vrachtauto

Nieuwe regels voor het rijbewijs C. Voor bestuurders van een vrachtauto Nieuwe regels voor het rijbewijs C Voor bestuurders van een vrachtauto Wilt u binnenkort uw rijbewijs gaan halen voor het besturen van een vrachtauto? Of beschikt u al over een rijbewijs C? Dan moet u

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus W02-1 Rijoptimalisatie Behaviour Based Safety (BBS) voor chauffeurs

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg U01-4 ADR Basis + Tank - vervoeren van gevaarlijke stoffen over

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren Verbindend communiceren, krachtig en van hart-tot-hart Verbindend communiceren staat in het teken van écht contact maken met jezelf en de ander. Helder en effectief communiceren

Nadere informatie

T.O.P. 1 Succesvol verkopen aan de consument Een compleet verkoopprogramma (inclusief je persoonlijkheidstest)

T.O.P. 1 Succesvol verkopen aan de consument Een compleet verkoopprogramma (inclusief je persoonlijkheidstest) T.O.P. 1 Succesvol verkopen aan de consument Een compleet verkoopprogramma (inclusief je persoonlijkheidstest) www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 2 Inleiding Een goed aanbod......

Nadere informatie

Nummer: 001 Datum: 4 december 2002

Nummer: 001 Datum: 4 december 2002 Uw start als beroepsgoederenvervoerder Nummer: 001 Datum: 4 december 2002 Wat heeft u nodig om te kunnen beginnen als vervoerder in het beroepsgoederenvervoer over de weg, ofwel het tegen vergoeding vervoeren

Nadere informatie

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management Deze ééndaagse training is gericht op het vaststellen

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Verkeersregelaar. Theorieopleiding verkeersregelaar

Verkeersregelaar. Theorieopleiding verkeersregelaar Volgens de Regeling verkeersregelaar 2009 is een ieder die op de openbare weg aanwijzingen geeft aan het verkeer verplicht een aanstelling als verkeersregelaar te hebben. Er zijn twee soorten aanstellingen

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Wil jij groeien of bloeien?

Wil jij groeien of bloeien? Wil jij groeien of bloeien? Gratis Samsung Galaxy Tab3 7.0 bij aanschaf van meer dan 500,- aan Icademy trainingen. Kies je ontwikkeltraject... Groeien naar zelfstandig ondernemerschap Doorgroeien bij je

Nadere informatie

OVERZICHT TRAININGEN

OVERZICHT TRAININGEN OVERZICHT TRAININGEN COMMERCIE TRAINING #8: KLANTGERICHT VERKOPEN TRAINING #9: SUCCESVOL NETWERKEN COMMUNICATIE TRAINING #7: ONTSPANNEN PRESENTEREN TRAINING #21: EFFECTIEF COMMUNICEREN MANAGEMENT EN (PROJECT)LEIDERSCHAP

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Archipel Kenniscentrum. Archipel Academie. Trainingen Agressie. het gevoel van samen

Archipel Kenniscentrum. Archipel Academie. Trainingen Agressie. het gevoel van samen Archipel Kenniscentrum en Archipel Academie Trainingen Agressie het gevoel van samen 2014 Archipel Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Archipel worden openbaar

Nadere informatie

De opleiding tot NLP Practitioner

De opleiding tot NLP Practitioner De opleiding tot NLP Practitioner Wat is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)? Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP ) wordt gedefinieerd als: de structuur van de subjectieve ervaring en wat daaruit verwacht

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

WERKPROGRAMMA KAPITAAL VERLENGING EUROVERGUNNING

WERKPROGRAMMA KAPITAAL VERLENGING EUROVERGUNNING Werkprogramma bepaling minimaal aanwezig risicodragend vermogen in in Nederland gevestigde ondernemingen met grensoverschrijdend beroepsvervoer 1 1. Regelgevend kader Op grond van de Wet wegvervoer goederen

Nadere informatie

Theorie en Praktijk: openbare weg Aantal: 1 of 2 personen Inhoud: Voertuigkennis en - techniek, toepassen en gebruiken

Theorie en Praktijk: openbare weg Aantal: 1 of 2 personen Inhoud: Voertuigkennis en - techniek, toepassen en gebruiken ANWB Test- en Trainingscentrum Richtlijn Vakbekwaamheid, Goederenvervoer en Eigen vervoerders Geldigheid: 1 januari 2013-1 januari 2014 Code Training Waarde Inhoud Tarief p.p. SOOB Tarief incl. SOOB N87-1

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2015. Ook voor code 95

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2015. Ook voor code 95 Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2015 Ook voor code 95 Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel goed opgeleide medewerkers

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER planning & prijslijst jouw motivatie & onze ervaring > UITLEG OVER DE CURSUS/OPLEIDING Je doet 6 aparte examens voor het vakdiploma Alle 6 de modules

Nadere informatie

Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder

Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder Informatiebrochure Inhoud Waarom een Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder? 3 Voor wie is de Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder bestemd? 3 Resultaten van de opleiding

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016. Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016. Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016 Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers De komende jaren zijn er in de sector

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. R. (Robert) Kuipers

TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. R. (Robert) Kuipers TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. P.A.M. (Petra) Vanderlyde Mr. H.E. (Harriëtte) van Luijken Mr. A.J.P.M. (Jan) Snoeijer A.P.M. (Arnold) Vanderlyde A. (André) Tolman, MFP H.F.M. (Henk) Vanderlyde F.G.R.

Nadere informatie

Examendata Financieel Management en Calculatie

Examendata Financieel Management en Calculatie Rijswijk, 27 juli 2008 Geachte dames en heren, In juni van dit jaar heeft het exameninstituut SEB Beroepsvervoer, ons, de examendata voor het 2 e halfjaar van 2008 doorgegeven. Vanaf januari 2008 zal de

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 10 modules verdeeld over 7 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

prijslijst & planning

prijslijst & planning prijslijst & planning vakdiploma beroepsvervoer meest actuele prijzen/planning staan op www.tlec.nl planning.indd 1 26-01-14 18:08 > (even lezen) UITLEG OVER PLANNING LOCATIE UTRECHT De

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

BROCHURE Workshop Coachend Leidinggeven. Coachend Leidinggeven. Sales Force Consulting

BROCHURE Workshop Coachend Leidinggeven. Coachend Leidinggeven. Sales Force Consulting BROCHURE Workshop Coachend Leidinggeven Coachend Leidinggeven Sales Force Consulting inleiding Leidinggeven aan de alledaagse uitvoering van het werk, is één van de belangrijkste kerntaken van elke manager.

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER jouw motivatie & onze ervaring gecertificeerd opleider transport & logistiek vakdiploma beroepsgoederenvervoer alle genoemde prijzen exclusief btw en examenkosten 4 De

Nadere informatie

E-learning Tevreden klanten begint bij tevreden en goed opgeleide medewerkers.

E-learning Tevreden klanten begint bij tevreden en goed opgeleide medewerkers. Elearning Tevreden klanten begint bij tevreden en goed opgeleide medewerkers. De Golf Management Academy biedt voor alle functies op en rond de golfbaan elearnings aan. Het aanbod van de elearnings treft

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

STA STERK OP JE WERK

STA STERK OP JE WERK STA STERK OP JE WERK Training/modules op maat Thema-bijeenkomsten Werknemers in deze tijd worden meer en anders belast dan vroeger. Dit geldt helemaal voor werknemers in de zorg. Gedurende enkele decennia

Nadere informatie

W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken

W1 Workshop Lopen op eieren, leiding geven en aanspreken W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken Deze workshop wordt door 98% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding 2 daagse workshop Veel (meewerkend) leidinggevenden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus W02-1 Rijoptimalisatie Schadepreventie W02-1 Rijoptimalisatie Defensief

Nadere informatie

Handleiding bij het invullen

Handleiding bij het invullen O L A 4243 North Sherry Drive Marion, IN 46952 jlaub@indwes.edu (765) 677-2520 Organizational Leadership Assessment Beoordeling van Leiderschap in Organisaties Handleiding bij het invullen Het doel van

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

Cursus Social Media Tijd: 7 uur Aantal deelnemers: 15

Cursus Social Media Tijd: 7 uur Aantal deelnemers: 15 Cursus Social Media Tijd: 7 uur Social Media is onderdeel van het dagelijks leven van uw gasten. Zij zoeken, boeken en reserveren online of plaatsen reviews. Hoe wordt u actief op social media? Waar moet

Nadere informatie

Vergunningen voor beroepsvervoer in Nederland

Vergunningen voor beroepsvervoer in Nederland Vergunningen voor beroepsvervoer in Nederland bron NIWO De Eurovergunning voor beroepsgoederenvervoer over de weg Een transportbedrijf beginnen Wilt u een onderneming starten in het beroepsgoederenvervoer

Nadere informatie