Bij besluit van 22 december 2004 is het verzoek om de uitbreiding afgewezen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bij besluit van 22 december 2004 is het verzoek om de uitbreiding afgewezen."

Transcriptie

1 gemeente Haarlemmermeer Onderwerp beslissing op het bezwaarschrift van het bestuur van de Vrije School te Hoofddorp, voor zover dit bezwaarschrift is gericht tegen het raadsbesluit van 22 december 2004 waarbij afwijzend is beslist op het verzoek tot uitbreiding van de school met twee leslokalen Portefeuillehouder mr.a.ph.hert0g Steiler P.G.M. van den Brink Collegevergadering 29 november 2005 Raadsvergadering 15 december 2005 Samenvatting Bij brief van 28 januari 2005 heeft het bestuur van de Vrije School een bezwaarschrift ingediend. Het bezwaarschrift richt zich zowel tegen een raadsbesluit als tegen een besluit van het college van burgemeester en wethouders. Om die reden heeft de vaste commissie voor de bezwaarschriften in een document zowel een advies aan het college als aan de gemeenteraad uitgebracht. Beide bestuursorganen dienen elk voor zover het de eigen bevoegdheid betreft, te besluiten op het bezwaarschrift. Dit raadsvoorstel beperkt zich daarom tot het bezwaar gericht tegen het raadsbesluit van 22 december Dienaangaande adviseert de vaste commissie voor de bezwaarschriften: 1. Het gebrek aan de ondertekening van de afwijzende beslissing van 22 december 2004 op het verzoek om de uitbreiding met twee leslokalen op basis van artikel 6:22 van de Algemene wet bestuursrecht te herstellen door het onbevoegd ondertekende besluit alsnog te laten bekrachtigen door de gemeenteraad; 2. Het bezwaarschrift van het bestuur van de Vrije School Haarlemmermeer tegen het afwijzende besluit van 22 december 2004 ongegrond te verklaren. Inleiding Op 9 februari 2004 heeft het bestuur van de Vrije School Haarlemmermeer een verzoek ingediend ex artikel 6 van de "Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs" om de uitbreiding van de Vrije School met twee lokalen op te nemen op het programma 2005 op te nemen. Bij besluit van 22 december 2004 is het verzoek om de uitbreiding afgewezen. Bij brief van 28 januari 2005 heeft het bestuur van de Vrij School Haarlemmermeer bezwaar gemaakt tegen het bovengenoemde besluiten. Het advies dat de commissie ter zake van het bezwaar heeft gegeven heeft geresulteerde in het advies zoals dat bovenstaand onder het kopje samenvatting is weergegeven.

2 Voorstel Gelezen het advies van de vaste commissie voor de bezwaarschriften stellen wij de raad voor: 1. Het gebrek aan de ondertekening van de afwijzende beslissing van 22 december 2004 op het verzoek om de uitbreiding met twee leslokalen op basis van artikel 6:22 van de Algemene wet bestuursrecht te herstellen door het onbevoegd ondertekende besluit alsnog te laten bekrachtigen door de gemeenteraad; 2. Het bezwaarschrift van het bestuur van de Vrije School Haarlemmermeer tegen het afwijzende besluit van 22 december 2004 ongegrond te verklaren. De griffier, De voorzitter, F. Muijzers mr. A.Ph. Hertog Bijiage(n) advies vaste commissie voor de bezwaarschriften

3 gemeente Haarlemmermeer Vaste commissie van advies voor de bezwaar- en beroepschriften Bestuursdienst Sector Bestuursondersteuning Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken Van Mr. E. Keler (PB) Betrefi Advies bezwaarschrift ( ) Advies aan burgemeester en wethouders en de gemeenteraad Inleiding Op 9 februari 2004 heeft het bestuur van de Vrije School Haarlemmermeer, Hammarskjöldstraat 230a te Hoofddorp, een verzoek ingediend ex artikel 6 van de "Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs" om de uitbreiding met twee leslokalen op het programma 2005 op te nemen. Op 29 november 2004 heeft het bevoegd gezag van de Albert Schweitzerschool, Hammarskjöldstraat 226 te Hoofddorp, een spoedaanvraag ingediend voor uitbreiding in de huisvesting met één leslokaal. Bij besluit van 21 december 2004 is &&n leslokaal van de Vrije School Haarlemmermeer per 1 februari 2005 gevorderd ten behoeve van de uitbreiding in de huisvesting van de Albert Schweitzerschool. Bij besluit van 22 december 2004 is het verzoek van het bestuur van de Vrije School Haarlemmermeer om de uitbreiding met twee leslokalen op het programma 2005 op te nemen afgewezen. Bij schrijven van 28 januari 2005, ingekomen 1 februari 2005, heeft het bestuur van de Vrije School Haarlemmermeer (hierna: bezwaarde) bezwaar gemaakt tegen beide bovengenoemde besluiten. De bezwaren zijn gevoegd behandeld op de hoorzitting van 15 maart Het verslag van de hoorzitting gaat hierbij. Bezwaren De bezwaren komen samengevat op het volgende neer. De gevraagde uitbreiding is noodzakelijk om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen blijven waarborgen. Extra leslokalen zorgen voor beter hanteerbare groepsgrootte en gaan daarmee cognitieve achterstand tegen. De vordering van één leslokaal zal de kwaliteit van het onderwijs ondermijnen en jarenlang kwaliteitsbeleid teniet doen.

4 Volgvel 2 Tevens valt de vordering per 1 februari 2005 midden in het schooljaar en kunnen de leerlingen' niet elders worden ondergebracht om verstoring van het continue leerproces te voorkomen. Bezwaarde heeft verder geen andere ruimte beschikbaar om het ICT onderwijs in onder te brengen. Vanwege de problematiek met betrekking tot kleine scholen kan bezwaarde met overheidsmiddelen zes fulltime leerkrachten aannemen. De gemeentelijke normen geven echter slechts recht op vijf leslokalen, waardoor de gemeentelijke normen geen gelijke tred houden met de formatiemogelijkheden van de overheid. Tot slot staat in het besluit niet vermeld of is onderzocht of en in hoeverre andere protestants christelijke scholen kunnen voldoen aan de ruimtebehoefte van de protestants christelijke Albert Schweitzerschool. Reden waarom het 'vorderingsbesluit' volgens bezwaarde niet op een zorgvuldige wijze tot stand is gekomen. Juridisch kader Artikel 94 lid 1 van de Wet op het primair onderwijs (Wpo) bepaalt dat het bevoegd gezag van een niet door de gemeente in stand gehouden school dat een voorziening in de huisvesting wenst, een aanvraag voor opneming van die voorziening op het programma, bedoeld in artikel 95 Wpo, indient bij burgemeester en wethouders. Krachtens artikel 95 lid 1 Wpo stelt de gemeenteraad, na overleg met de bevoegde gezagsorganen van de niet door de gemeente in stand gehouden scholen in de gemeente, jaarlijks ten behoeve van het onderwijs op het grondgebied van de gemeente voor een door hem te bepalen tijdstip een huisvestingsprogramma vast. Artikel 95 lid 3 sub b Wpo bepaalt dat de gemeenteraad uitsluitend voorzieningen in de huisvesting in het programma opneemt, voor zover niet een van de weigeringsgronden, genoemd in artikel 100 Wpo, van toepassing is. Op grond van artikel 98 lid 1 Wpo dient het bevoegd gezag van een niet door de gemeente in stand gehouden school dat een voorziening in de huisvesting wenst die niet in het programma, bedoeld in artikel 95 Wpo, is opgenomen, maar die gelet op de voortgang van het onderwijs geen uitstel kan lijden, een aanvraag om bekostiging van die voorziening in bij burgemeester en wethouders. Artikel 100 lid 1 aanhef sub b Wpo bepaalt dat een voorziening in de huisvesting wordt geweigerd, indien de gewenste voorziening niet gerechtvaardigd is op grond van de aard en de omvang van de voorzieningen waarover de school reeds beschikt, voor zover deze uit de openbare kas zijn bekostigd, gelet op de normen bedoeld in artikel 102 lid 1 sub b Wpo. Op grond van artikel 102 lid 1 sub b Wpo stelt de gemeenteraad bij verordening een regeling vast met betrekking tot onder meer de oppervlakte en indeling van schoolgebouwen. Deze plicht tot het vaststellen van een regeling heeft zijn uitwerking gevonden in de "Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs" (hierna: de Verordening), zoals deze is vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 8 februari 2001.

5 Volgvel 3 Artikel van bijlage I, deel A, van de Verordening bepaalt dat de noodzaak van uitbreiding met B6n of meer leslokalen wordt vastgesteld aan de hand van prognoses van de groei van de groepen leerlingen. De wijze van bepaling van de ruimtebehoefie is nader uitgewerkt in deel B van bijlage III van de Verordening. Krachtens artikel 29 aanhef lid a van de Verordening kunnen burgemeester en wethouders overgaan tot vordering van een gedeelte van een gebouw of terrein, bestemd voor een school, indien er sprake is van een tekort aan huisvestingscapaciteit bij een school berekend volgens het gestelde in bijlage III, delen A en B en het bevoegd gezag een aanvraag voor medegebruik of uitbreiding heeft ingediend. Artikel 29 aanhef lid d van de Verordening stelt hierbij de voorwaarde dat sprake is van leegstand in een lesgebouw van een school. Op grond van artikel 30 van de Verordening is sprake van leegstand in een lesgebouw indien uit de vergelijking van het aantal groepen zoals berekend op basis van bijlage III, deel B en de capaciteit van het gebouw zoals vastgesteld op basis van bijlage III, deel A blijkt dat er tenminste é6n leslokaal niet nodig is voor de daar gevestigde school. Artikel 6:22 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bepaalt dat een besluit waartegen bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld, ondanks schending van een vormvoorschrift, door het bestuursorgaan dat op het bezwaar of beroep beslist, in stand kan worden gelaten indien blijkt dat de belanghebbenden daardoor niet zijn benadeeld. Overweqinqen De vraag die de commissie ter beantwoording voorligt is of de aanvraag van de Vrije School Haarlemmermeer om de uitbreiding met twee leslokalen op het programma 2005 op te nemen terecht is afgewezen en of het college in redelijkheid heeft kunnen besluiten tot vordering van B6n leslokaal van de Vrije School Haarlemmermeer per 1 februari 2005 ten behoeve van de uitbreiding in de huisvesting van de Albert Schweitzerschool. Allereerst gaat de commissie in op het afwijzende besluit op de aanvraag om uitbreiding op het huisvestingsprogramma op te nemen. De commissie merkt op dat dit besluit is ondertekend door burgemeester en wethouders. Krachtens artikel 95 lid 1 Wpo stelt echter de gemeenteraad het huisvestingsprogramma vast. Dit brengt met zich mee dat de gemeenteraad het bevoegde orgaan is om te beslissen op de aanvraag en niet het college van burgemeester en wethouders. Dit gebrek aan het besluit kan echter in bezwaar worden hersteld op grond van artikel 6:22 Awb door het onbevoegd genomen besluit alsnog te laten bekrachtigen door de gemeenteraad. Dit gebrek geeft de commissie derhalve geen aanleiding om het besluit te herroepen. Verder overweegt de commissie ten aanzien van het onderhavige afwijzende besluit het volgende. Artikel van bijlage I, deel A, van de Verordening bepaalt dat de noodzaak van uitbreiding met 6én of meer leslokalen wordt vastgesteld aan de hand van prognoses van de groei van de groepen leerlingen. De wijze van bepaling van de ruimtebehoefie is nader uitgewerkt in deel B van bulage III van de Verordening. Ter zitting heeft de vertegenwoordiger van de gemeente uiteengezet dat in voornoemde bijlage een rekenformule is opgenomen, waarmee de ruimtebehoefte exact kan worden bepaald.

6 Onderwerp Volgvel 4 Conform deze formule heeft de Vrije School Haarlemmermeer een benodigde huisvesting van vijf leslokalen. Op dit moment heeft de Vrije School Haarlemmermeer zes leslokalen in gebruik. Bezwaarde heeft niet weerspoken en ook in zijn bezwaarschrift bevestigd, dat het gebruik van deze krachtens de Verordening van toepassing zijnde rekenformule het benodigde aantal van vijf leslokalen oplevert. De commissie neemt dit derhalve als vaststaand gegeven aan. Het in de Verordening neergelegde systeem waarbij de benodigde huisvesting wordt gekoppeld aan het (geprognosticeerde) leerlingaantal, acht de commissie niet onredelijk. De commissie stelt vast dat krachtens de geldende regelgeving de school behoefte heeft aan vijf leslokalen, terwijl de school op dit moment zes leslokalen in gebruik heeft. De door bezwaarde aangevraagde voorziening, inhoudende de uitbreiding met twee leslokalen, is derhalve niet gerechtvaardigd op grond van de aard en omvang van de voorzieningen waarover de school reeds beschikt. Artikel 100 lid 1 aanhef sub b Wpo bepaalt dat een voorziening in de huisvesting wordt geweigerd, indien de gewenste voorziening niet gerechtvaardigd is op grond van de aard en de omvang van de voorzieningen waarover de school reeds beschikt. Gelet op het feit dat uit de formulering van dit artikel blijkt dat sprake is van een imperatieve weigeringsgrond, is de commissie van mening dat de gemeenteraad de aangevraagde voorziening slechts heeft kunnen weigeren. De ingediende bezwaren doen aan dit oordeel niet af. De commissie merkt hieromtrent op dat deze voornamelijk op onderwijskundige leest zijn geschoeid. Inhoudelijke onderwijskundige overwegingen spelen echter geen rol bij de bepaling van de ruimtebehoefte krachtens de verordening. Het systeem van de Wpo en de daarop gebaseerde verordening houdt in dat op basis van deze regelgeving wordt bepaald hoeveel ruimtebehoefte een school heeft. De school heeft vervolgens de vrijheid deze ruimte naar zijn onderwijskundige gedachten in te delen. Gelet op het voorgaande is de commissie van mening dat de aanvraag van de Vrije School Haarlemmermeer om de uitbreiding met twee leslokalen op het programma 2005 op te nemen terecht is afgewezen uit naam van de gemeenteraad. Vervolgens ziet de commissie zich voor de vraag gesteld of het college van burgemeester en wethouders in redelijkheid heeft kunnen besluiten tot vordering van één leslokaal van de Vrije School Haarlemmermeer per 1 februari 2005 ten behoeve van de uitbreiding in de huisvesting van de Albert Schweitzerschool. Krachtens artikel 29 aanhef lid a juncto lid d van de verordening kunnen burgemeester en wethouders overgaan tot vordering van een gedeelte van een gebouw of terrein, bestemd voor een school, indien er sprake is van een tekort aan huisvestingscapaciteit bij een school berekend volgens het gestelde in bijlage 111, delen A en B, het bevoegd gezag een aanvraag voor medegebruik of uitbreiding heeft ingediend en er sprake is van leegstand in een lesgebouw van een school.

7 Onderwerp Volgvel E J De commissie overweegt dat het bevoegd gezag van de Albert Schweitzerschool de betreffende spoedaanvraag voor uitbreiding met één leslokaal heeft ingediend naar aanleiding van een buitenreguliere telling. Uit deze telling is gebleken dat de betreffende school per 29 november leerlingen heeft. Krachtens de hierboven genoemde rekenformule zoals neergelegd in deel B van bijlage III van de verordening, geeft dit recht op tien leslokalen. De school heeft op dit moment echter negen leslokalen in gebruik, waardoor volgens de commissie sprake is van een tekort aan huisvestingscapaciteit. Tevens stelt de commissie vast dat er in een lesgebouw van de Vrije School Haarlemmermeer sprake is van leegstand in de zin van artikel 30 lid 1 sub a van de verordening. Zoals hierboven is uiteengezet heeft voornoemde school immers een benodigde huisvesting van vijf leslokalen, waar zes leslokalen in gebruik zijn. Gelet op het voorgaande is de commissie van mening dat het college op basis van artikel 29 aanhef lid a en d van de verordening in beginsel de bevoegdheid heeft tot vordering van een gedeelte van een gebouw of terrein bestemd voor een school. Vervolgens heeft de commissie beoordeeld of het college terecht van haar bevoegdheid gebruik heeft gemaakt met de vordering van een leslokaal van de Vrije School Haarlemmermeer. In dat kader merkt de commissie op dat ter zitting door de gemachtigde van het college is uiteengezet dat is onderzocht of andere protestants christelijke scholen kunnen voldoen aan de ruimtebehoefte van de protestants christelijke Albert Schweitzerschool, maar dat deze scholen hiervoor vanwege de afstand ten opzichte van de Albert Schweitzerschool niet in aanmerking komen. Hierbij heeft de verkeerskundig slechte bereikbaarheid tevens een rol gespeeld. Verder overweegt de commissie dat de Vrije School Haarlemmermeer aan hetzelfde schoolplein is gelegen als de Albert Schweitzerschool. Vordering van een leslokaal in deze school voorkomt daarmee een ongewenste verspreiding van de onderwijslocaties. Ten aanzien van de stelling van bezwaarde dat door vordering van een leslokaal geen ICTonderwijs meer kan worden gegeven, merkt de commissie op dat de Vrije School Haarlemmermeer krachtens de verordening een huisvestingsbehoefte van vijf leslokalen heeft. De commissie is van mening dat het aan de school is om binnen deze vijf leslokalen het ICT-onderwijs te verzorgen. Dat vanwege onderwijskundige inzichten op dit moment het zesde leslokaal wordt gebruikt ten behoeve van het ICT-onderwijs doet hier niet aan af. Op basis van het voorgaande is de commissie van mening dat het college terecht van haar vorderingsbevoegdheid gebruik heeft gemaakt met de vordering van een leslokaal van de Vrije School.

8 Onderwerp Valgvel 6 Met betrekking tot het bezwaar dat de vordering per 1 februari 2005 midden in het schooljaar valt en de'leerlingen niet elders kunnen worden ondergebracht om verstoring van het continue leerproces te voorkomen, overweegt de commissie als volgt. Kern van de spoedaanvraag is dat dit een aanvraag om een voorziening in de huisvesting betreft die niet in het huisvestingsprogramma is opgenomen, maar die gelet op de voortgang van het onderwijs geen uitstel kan lijden. Hoewel de commissie het spoedeisende karakter van de vordering van het leslokaal inziet, hecht zij waarde aan het argument van bezwaarde inzake de invloed van een dergelijke verstoring tijdens het lopende schooljaar op het leerproces. Verder heeft de commissie de toezegging van het college dat zonder meer zal worden gewacht met de ontruiming hangende de bezwaarprocedure in haar overwegingen betrokken. De commissie is gelet op het voorgaande van mening dat van een situatie waarin niet kon worden gewacht tot het einde van het schooljaar geen sprake was. Reden waarom naar het oordeel van de commissie het onderdeel van het vorderingsbesluit voorzover betrekking hebbende op de ingangsdatum daarvan niet in stand kan blijven. Advies Gelet op het hiervoor gestelde wordt aan de gemeenteraad geadviseerd: 1. het gebrek aan de ondertekening van de afwijzende beslissing van 22 december 2n04 op het verzoek om de uitbreiding met twee leslokalen. op basis vsn artikel 6:22 Awb te herstellen door het onbevoegd ondertekende besluit alsnog te laten bekrachtigen door de gemeenteraad; 2. het bezwaarschrift van het bestuur van de Vrije School Haarlemmerneer tegen voornoemd besluit ongegrond te verklaren. Aan burgemeester en wethouders wordt geadviseerd: 1. het bezwaarschrift van het bestuur van de Vrije School Haarlemmerneer tegen het vorderingsbesluit van 21 december 2004, voor zover betrekking hebbende op de vorderingsdatum van 1 februari 2005 gegrond te verklaren en voor het overige ongegrond te verklaren; 2. de in het vorderingsbesluit van 21 december 2004 vervatte vorderingsdatum van 1 februari 2005 te herroepen en nieuw te stellen op de ingangsdatum van het schooljaar Getekend d.d f De vaste commissie van advies voor de bezwaar- en beroepschriften, D~ecretaris, De voorzitter,

9 gemeente Haarlemmermeer Verslag Verslag AWB-hoorzitting van 15 maart 2005 Bestuursdienst Aanwerie Aanwazig Namens de gemeente Betreft Mevrouw mr. T.H. Disselkoen-van Raalte (voorritter), mevrouw mr. G.A. Hurtak-Uijen (lid), de heer mr. B. de Bruin (lid), mevrouw mr. E. Keler (secretaris) en mevrouw E. Gieselaar (verslaglegging) De heren J. Nijkamp, T. de Jong, M. Wulfse en mevrouw J. Gabriel De heren W. Thon en G. Pontier Bezwaarschriften ( ) d.d. 28 januari 2005 van de Vrije School Haarlemmermeer. Het bezwaar richt zich tegen de afwijzing uitbreiding van twee leslokalen ten behoeve van de zesde en zevende groep en tegen het besluit om één leslokaal te vorderen met ingang van 1 februari De voorritter stelt de aanwezigen aan elkaar voor en geeft een korte toelichting op de werkwijze en het doel van de commissie. De heer Niikamp reikt een pleitnotitie uit die hij daarna voorleest. De heer wijst erop dat de Albert Schweitzerschool een spoedaanvraag heeiì ingediend bij de gemeente en hij denkt niet dat het een goede zaak is als de Vrije School een oordeel velt over het aannamebeleid van de Albert Schweitzerschool. Gezien het feit dat het hier om een spoedaanvraag gaat op basis van een buitenreguliere telling, dient de gemeente met spoed in huisvesting te voorrien. Voorts signaleert hij dat de heer Nijkamp in zijn pleitnotiiie een aantal ondetwijskundige argumenten noemt. Het is de taak van de gemeente om te voorzien in passende huisvesting op basis van criteria die in de verordening staan en hierbij spelen onderwijskundige argumenten geen rol. De Vrije School heeft volgens de regelgeving recht op vijf lokalen en binnen dat kader heeft het schoolbestuur de vrijheid om dit onderwijskundig in te vullen. Hij vindt dat de heer Nijkamp dit principe omdraait. Tenslotte merkt hij op dat er wel gekeken is of de Albert Schweitzerschool geplaatst kan worden in een andere protestant christelijke school binnen het verwijsgebied. Er is hiervoor een alternatief voorhanden, maar dit zou betekenen dat de Albert Schweitzerschool op drie verschillende locaties les zou moeten geven. Dit vindt de gemeente niet echt wenselijk. Ook zal dit verkeerskundige problemen opleveren. Ten aanzien van de opmerking van de heer Nijkamp over de uitbreiding van twee groepen naar zes groepen, merm hij op dat de prognoses uitwijzen dat het aantal leerlingen op de Vrije School zal dalen en dat er vanaf 2011 vier lokalen noodzakelijk zijn. De gemeente dient zich te houden aan de prognoses. Mevrouw Hurtak vraagt hoe het mogelijk is dat bij het toewijzen van lokalen onderwijskundige motieven geen rol spelen. De heer antwoordt dat iedere school zijn eigen onderwijskundige motieven heeft en dat de gemeente niet met al deze verschillende motieven rekening kan houden. Het is aan de gemeente om in het kader van het begrip

10 passende huisvesting aan deze onderwijskundige motieven invulling te geven. Voorts geeft hij aan dat de Vrije School het zesde lokaal wel in gebruik heeft, maar dat men in formatieve zin geen recht heeft op dit lokaal. Hij vindt dan ook niet dat de Vrije School de gemeente kan verwijten dat het lokaal ontruimd moet worden. Desgevraagd geeft hij aan dat het lokaal oorspronkelijk deel uitmaakte van de school en dat volgens de verordening het lokaal gevorderd kan worden ten behoeve van een andere school als er in een school een lokaal leegstaat. De voorzitter merkt op dat in dit geval het lokaal van de Vrije School is en vraagt zich derhalve af waarom het lokaal dan door de gemeente gevorderd kan worden. Zij denm dat als de gemeente van mening is dat het lokaal niet van de Vrije School is, het voorliggende besluit van de gemeente niet opportuun is en dat de gemeente een ontruimingsprocedure had moeten volgen. De heer merkt op dat scholen meer lokalen mogen gebruiken dan waar zij in formatieve zin recht op hebben, maar dat dit naderhand geen argument kan zijn om een vordering tegen te gaan. Hij legt uit dat zijn eerder gemaakte opmerking dan ook niet verwijtend bedoeld is. Mevrouw Hurtak wijst erop dat het lokaal nog steeds gebruikt wordt door de Vrije School, maar dat de gemeente het lokaal per 1 februari 2005 wil vorderen ten behoeve van de Albert Schweitzerschool. Vervolgens vraagt zij wat de status van deze vordering is. De heer antwoordt dat de gemeente tijdens de bezwaarprocedure geen actie onderneemt. Mevrouw Hurtak wijst erop dat een bezwaarschrift de werking van het bestreden besluit niet schorst. De heer Niikamtl merkt op dat als de gemeente mocht overgaan tot vordering van het lokaal hij voornemens is bij de rechter een voorlopige voorziening aan te vragen. Mevrouw Hurtak vraagt of er regelgeving is die aangeeft dat een school niet op drie lokaties les mag geven. De heer antwoordt dat hij niet weet of dit in de verordening staat, maar dat de gemeente dit ongewenst vindt. Mevrouw Hurtak signaleert dat dit een onderwijskundig argument is en constateert dat onderwijskundige argumenten bij de gemeente toch wel een rol kunnen spelen. De heer wijst erop dat de derde locatie moeilijk verkeersveilig te bereiken is. Mevrouw Hurtak signaleert dat de Vrije School aangeefi dat het gewenst is dat er een apart ICT-lokaal komt. Op haar vraag of dit gebruikelijk is in onderwijsland, antwoordt de heer Niikam~ dat er in het basisonderwijs steeds meer scholen zijn die ICT- ruimten creëren. Mevrouw Hurtak constateert dat hiervoor dus geen algemene stelregel is, maar dat dit meer een wens van de school is. Desgevraagd geeft mevrouw Gabriël aan dat het geen optie is om de computers in de hal van de school te plaatsen. De heer Pontier wijst vervolgens op het gemeentelijk strategisch huisvestingsplan voor het primair onderwijs waarbij de gemeente financiële middelen en huisvesting beschikbaar stelt om de komende jaren aan de wensen van de scholen, op onder andere het gebied van ICT, tegemoet te komen. De heer De Bruin merkt op dat de gemeenteraad nog een beslissing moet nemen om de vordering om te zetten in een daadwerkelijke ontruiming. Hij denkt echter dat de gemeenteraad niet eerder dan mei 2005 hierover een beslissing genomen kan hebben. Hij vraagt zich derhalve af of de beschikking niet opgeschort zou kunnen worden naar het nieuwe schooljaar. In dit kader wijst hij ook nog op het alternatief van een vrijkomend lokaal in de Octopus. De heer antwoordt dat dit een overweging zou kunnen zijn en wijst in dit kader op de conflicterende belangen tussen de Albert Schweitzerschool en de Vrije School. Mevrouw Gabriël meldt dat de Albert Schweitzerschool op dit moment een lokaal in Graan voor Visch heeft betrokken en dat er dus wel op drie lokaties wordt lesgegeven. De heer merm op dat dit de keuze van het schoolbestuur is geweest.

11 Volgvel 3 De voorzitter signaleert dat volgens de prognoses het aantal leerlingen bij De Octopus ook terugloopt. Vetvolgens vraagt zij of het argument, dat het opheffen van één lokaal bij een grotere school, zoals De Octopus, makkelijker te regulieren is dan bij een kleine school, zoals De Vrije School, bij de gemeente een ml heeft gespeeld. De heer antwoordt dat de gemeente dit niet gewogen heeft. De secretaris merkt op dat het haar nog niet duidelijk is wat de gemeente gaat doen totdat het raadsbesluit er ligt. De heer Thon zegt toe dat de gemeente tot die tijd geen actie zal ondernemen. Niets meer aan de orde zijnde, sluit de voorzitter de zitting. (&L f7 m'k. Keler r. T.H. isselkoen-van Raatte

12 gemeente Haarlemmermeer Raadsbesluit Onderwerp Beslissing op bezwaarschrift van het bestuur van de Vrije School Haarlemmermeer De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel nummer ; besluit: 1. het gebrek aan de ondertekening van de afwijzende beslissing van 22 december 2004 op het verzoek om de uitbreiding met twee leslokalen, op basis van artikel 6:22 Awb te herstellen door het onbevoegd ondertekende besluit alsnog te laten bekrachtigen door de gemeenteraad; 2. het bezwaarschrift van het bestuur van de Vrije School Haarlemmermeer tegen het afwijzende besluit van 22 december 2004 ongegrond te verklaren. Vastgesteld in de openbare vergadering van 15 december De griffier,

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel Raadsvoorstel 2005134691 Onderwerp Beslissing op de bezwaarschriften van de Stichting Openbaar Primair Ondenvijs Haarlemmermeer gericht tegen de beschikkingen van 22 december 2004 betreffende de verzoeken

Nadere informatie

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade.

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade. Besluitvormende raadsvergadering: 14 juli 2009 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2009/45 Datum : 30 juni 2009 Onderwerp : Tweede behandeling bezwaarschrift Jeremiasse tegen

Nadere informatie

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Raadsvergadering : 15 december 2003. Agendapunt : 14. Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2014:3478

ECLI:NL:CRVB:2014:3478 ECLI:NL:CRVB:2014:3478 Uitspraak 14/5824 WWB-VV 27 oktober 2014 Centrale Raad van Beroep Voorzieningenrechter Uitspraak op het verzoek om voorlopige voorziening Partijen: [Verzoekster]te [woonplaats] (verzoekster)

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Reglement bezwaarprocedure SVWN

Reglement bezwaarprocedure SVWN Reglement bezwaarprocedure SVWN Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland Versie 1.0, vastgesteld 15 december 2015 1/10 Inhoud Begripsbepalingen... 3 De bezwaarcommissie... 3 Procedure... 4 Voorbereiden

Nadere informatie

Geschillencommissie 'Weer Samen Naar School' Wat als je er samen niet uit komt? Adres Geschillencommissie WSNS

Geschillencommissie 'Weer Samen Naar School' Wat als je er samen niet uit komt? Adres Geschillencommissie WSNS Geschillencommissie 'Weer Samen Naar School' Het beleid rondom 'Weer Samen Naar School' (WSNS) is er op gericht om kinderen zoveel mogelijk het reguliere onderwijs te laten volgen. Basisscholen zullen,

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Voorbereidingsbesluit centrum Oldemarkt. Nummer: Datum vergadering: 21-12-2004 Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: De uitspraak van de Raad van

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0610234 Ag. nr : 7 Datum : 29-05-06

Raadsvoorstel Reg. nr : 0610234 Ag. nr : 7 Datum : 29-05-06 Ag. nr : 7 29-05-06 Onderwerp Beslissen op een bezwaarschrift Samenvatting Bijgaand treft u aan een raadsbesluit met betrekking tot een advies van de commissie bezwaarschrift inzake een ingediend bezwaarschrift

Nadere informatie

ONS KENMERK: DOORKIESNUMMER: DATUM ADVIES: BMO/JZ/R&M/BZ augustus 2013 en

ONS KENMERK: DOORKIESNUMMER: DATUM ADVIES: BMO/JZ/R&M/BZ augustus 2013 en COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN VAN DE GEMEENTE ENSCHEDE POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede Aan Burgemeester & Wethouders van Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 7511 HC Enschede TELEFOON 053 4818181 ONS

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. gebied Zijtak Portefeuillehouder: J.

Nadere informatie

ADVIES. [het samenwerkingsverband], gevestigd te [vestigingsplaats], verweerder

ADVIES. [het samenwerkingsverband], gevestigd te [vestigingsplaats], verweerder 108078 - Bezwaar toelaatbaarheidsverklaring speciaal onderwijs is gegrond, omdat het deskundigenadvies onvoldoende duidelijk maakt of de leerling is aangewezen op dit type onderwijs. ADVIES in het geding

Nadere informatie

ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246

ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246 ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246 Instantie Rechtbank Breda Datum uitspraak 25-02-2011 Datum publicatie 18-03-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 10 / 938 Wmo Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Bezwaar toelaatbaarheidsverklaring speciaal onderwijs is ongegrond, omdat de school handelingsverlegen is geworden.

Bezwaar toelaatbaarheidsverklaring speciaal onderwijs is ongegrond, omdat de school handelingsverlegen is geworden. 108180 - Bezwaar toelaatbaarheidsverklaring speciaal onderwijs is ongegrond, omdat de school handelingsverlegen is geworden. ADVIES in het geding tussen: [bezwaarde], wonende te [woonplaats], bezwaarde

Nadere informatie

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda regeling nummer 1.2.2 verordening bezwaarschriftencommissie Gouda vastgesteld 31 januari 1994/19 januari 1994/19 januari 1994 bekendgemaakt 23 maart 1994 inwerkingtreding 1 april 1994 laatste wijziging

Nadere informatie

Beoogd effect en/of resultaat Bundeling en stroomlijning van de processen op het terrein van de behandeling van bezwaarschriften.

Beoogd effect en/of resultaat Bundeling en stroomlijning van de processen op het terrein van de behandeling van bezwaarschriften. Raadsvoorstel 25 Vergadering 6 maart 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Vaststelling Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2007. B&W vergadering : 16 januari 2007 Dienst / afdeling : MO.BJZ Aan de

Nadere informatie

Raadsvoorstel 48 Vergadering 27 juni Gemeenteraad. Onderwerp : Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2017.

Raadsvoorstel 48 Vergadering 27 juni Gemeenteraad. Onderwerp : Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2017. Raadsvoorstel 48 Vergadering 27 juni 2017 Gemeenteraad Onderwerp : Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2017. B&W vergadering : 23 mei 2017 Zaaknummer : 33366337 Dienst / afdeling : BJO- Bestuurs

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 De raad, het college, de burgemeester en de gemeenteambtenaar, belast met de heffing van gemeentelijke belastingen, van de gemeente Maassluis; ieder voor zoveel het hun bevoegdheden

Nadere informatie

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Toelichting over de behandeling van: Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Van: Commissie voor bezwaarschriften d.d. 13 juni

Nadere informatie

Ja, namelijk uitgesteld (één week) Stad van actieve mensen. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Ja, namelijk uitgesteld (één week) Stad van actieve mensen. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten zaak_id bericht_nummer bericht_id Collegevoorstel zaak_zaaknummer MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. B&W d.d. 02-07-2013 Openbaar Programma Ja, namelijk uitgesteld (één week) Stad van actieve mensen

Nadere informatie

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP Vastgesteld bij besluit van de Raad van Bestuur van de Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, d.d. 12 januari 2010, herzien d.d. 12 februari 2013.

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Papendrecht

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Papendrecht Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Papendrecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Renkum

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Renkum Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Renkum De raad van de gemeente Renkum; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 december 2012; Gelet op artikel

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 30 maart 2004

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 30 maart 2004 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering 15 april 2004 Aan de Raad Agendapunt 10 Made, 30 maart 2004 Onderwerp Voorstel Bezwaarschriften tegen toegekende planschadevergoedingen

Nadere informatie

Jaar: 2011 Nummer: 31 Besluit: Gemeenteraad 5 april 2011 Gemeenteblad VERORDENING BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN HELMOND 2011

Jaar: 2011 Nummer: 31 Besluit: Gemeenteraad 5 april 2011 Gemeenteblad VERORDENING BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN HELMOND 2011 Jaar: 2011 Nummer: 31 Besluit: Gemeenteraad 5 april 2011 Gemeenteblad VERORDENING BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN HELMOND 2011 De raad van de gemeente Helmond; het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012 Algemene informatie Gegevens van de regeling Bestuursorgaan dat regeling vaststelde Gemeenteraad van Zaltbommel d.d. 13 september 2012 Officiële

Nadere informatie

Verordening adviescommissie bezwaarschriften gemeente Haarlemmermeer 2012.

Verordening adviescommissie bezwaarschriften gemeente Haarlemmermeer 2012. CVDR Officiële uitgave van Haarlemmermeer. Nr. CVDR228414_1 29 november 2016 Verordening adviescommissie bezwaarschriften gemeente Haarlemmermeer 2012 De raad, het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Beslissing op bezwaar afwijzing verzoek herziening bestemmingsplan Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk

Nadere informatie

Gelet op artikel 9 van het Bestuursreglement College gerechtelijk deskundigen en de bepalingen van de Algemene Wet bestuursrecht;

Gelet op artikel 9 van het Bestuursreglement College gerechtelijk deskundigen en de bepalingen van de Algemene Wet bestuursrecht; N R G D DERLANDS GISTER RECHTELIJK SKUNDIGEN Versie 1.0/24.03.2011 Reglement bezwaaradviescommissie NRGD Het College gerechtelijk deskundigen, Gelet op artikel 9 van het Bestuursreglement College gerechtelijk

Nadere informatie

Raadsvergadering Made, 6 december december 2002

Raadsvergadering Made, 6 december december 2002 Aan de Raad Raadsvergadering Made, 6 december 2002 12 december 2002 Agendapunt 8 Onderwerp Bezwaarschrift tegen toegekende planschadevergoeding ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Orde Voorstel

Nadere informatie

Hoor- en adviescommissie

Hoor- en adviescommissie ADVIES INGEKOMEN 11APR.2016 AAN GEDEPUTEERDE STATEN van de behandeling van het bezwaarschrift ingevolge artikel 7:1 van de Awb van Distriport Noord- Holland. B.V. (bezwaarde), ingediend door A. de Snoo

Nadere informatie

Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen

Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen Made, maart 2002 Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen Commissievergadering d.d. 21 maart 2002 Agendapunt: Onderwerp: Verordening behandeling bezwaarschriften Toelichting: Advies commissie: Uw

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Antwoorden studie-eindvragen

Hoofdstuk 6 Antwoorden studie-eindvragen Hoofdstuk 6 Antwoorden studie-eindvragen 6.1 a Ja, want het primaire besluit is voorbereid (behandeld) door de heer W. Huizenga van de afdeling ZW en namens het college ondertekend door Th. Claus (zie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2011:BQ4413

ECLI:NL:RBAMS:2011:BQ4413 ECLI:NL:RBAMS:2011:BQ4413 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 19-04-2011 Datum publicatie 13-05-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie awb 09-5337 wwb en awb 10-4936

Nadere informatie

Gemeente Gennep. Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften Gennep 2016

Gemeente Gennep. Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften Gennep 2016 Gemeente Gennep Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften Gennep 206 8-5-207 Inhoud Inleiding... 2. De commissie... 3. Instelling commissie... 3.2 Samenstelling van de commissie... 3.3 Vergaderfrequentie...

Nadere informatie

ui ii hu ii ii ui ii H n I II

ui ii hu ii ii ui ii H n I II 1 Gemeente ñ Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom ui ii hu ii ii ui ii H n I II Uw kenmerk Ons kenmerk U14-008121 Datum 1 8 JUNI 20H Uw brief Beh. door W.

Nadere informatie

Reglement rechtsbescherming studenten en extranei HZ. Stichting Hogeschool Zeeland

Reglement rechtsbescherming studenten en extranei HZ. Stichting Hogeschool Zeeland Reglement rechtsbescherming studenten en extranei HZ Stichting Hogeschool Zeeland Het college van bestuur van de Stichting Hogeschool Zeeland; Gelet op het bepaalde in artikel 7.59a van de wet op het hoger

Nadere informatie

Verordening commissie bezwaarschriften 2010, incl. 1e wijziging. De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hattem,

Verordening commissie bezwaarschriften 2010, incl. 1e wijziging. De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hattem, CVDR Officiële uitgave van Hattem. Nr. CVDR27173_2 24 oktober 2017 Verordening commissie bezwaarschriften 2010, incl. 1e wijziging No. : 77 Onderwerp: Verordening commissie bezwaarschriften 2010 De raad,

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 december 2002; nr.

Nadere informatie

*ZE9DBFBE563* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015

*ZE9DBFBE563* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015 *ZE9DBFBE563* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-27443/DV.14-436, afdeling Middelen en Advies. Sellingen, 12 februari 2015 Onderwerp: Verordening behandeling bezwaarschriften

Nadere informatie

Raadsvergadering : 16 december 2002. Agendapunt : 12.

Raadsvergadering : 16 december 2002. Agendapunt : 12. Raadsvergadering : 16 december 2002 Agendapunt : 12. Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, verweerder, gemachtigden: mrs. C.J. Telting en B.A. Veenendaal.

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, verweerder, gemachtigden: mrs. C.J. Telting en B.A. Veenendaal. Uitspraak RECHTBANK AMSTERDAM Sector bestuursrecht zaaknummer: AWB 11/2308 WWB uitspraak van de meervoudige kamer in de zaak tussen [eiseres], wonende te [woonplaats], eiseres, gemachtigde mr. W.G. Fischer,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/80

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/80 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 22-10-2013 Nummer voorstel: 2013/80 Voor raadsvergadering d.d.: 29-10-2013 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

Hoor- en adviescommissie

Hoor- en adviescommissie A D V I E S AAN GEDEPUTEERDE STATEN naar aanleiding van de behandeling van de bezwaarschriften ingevolge artikel 7:1 van de Awb van Gemeente Zijpe te Schagerbrug (bezwaarde) en B. Schuijt te Sint Maartensbrug

Nadere informatie

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten Raadsvoorstel Onderwerp Vaststelling verordening commissie bezwaarschriften Raadsvergadering 29 juni 2010 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Ferwerderadiel, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Ferwerderadiel, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; Sector : III Nr. : 63 De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Ferwerderadiel, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 4 oktober

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Brielle van 11 mei 2010 volgnummer 22;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Brielle van 11 mei 2010 volgnummer 22; Volgnummer : 22 Kenmerk : stafafdeling bzm Onderwerp : verordening commissie bezwaarschriften De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Brielle; ieder voor zover het hun bevoegdheieden betreft;

Nadere informatie

REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB STICHTING WAARBORGFONDS POLITIE BESLUIT. Begripsbepalingen. De commissie voor de bezwaarschriften

REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB STICHTING WAARBORGFONDS POLITIE BESLUIT. Begripsbepalingen. De commissie voor de bezwaarschriften REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB STICHTING WAARBORGFONDS POLITIE Het bestuur van de Stichting Waarborgfonds Politie Gelet op artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht Overwegende dat het wenselijk

Nadere informatie

Gemeente Albrandswaard

Gemeente Albrandswaard Gemeente Verordening Onderwerp: Verordening bezwaarschriften 2018 Commissie BBVnummer: 1288490 Datum vergadering/ agendanummer Kenmerk 1293411 Openbaar Verordening bezwaarschriften 2018 De raad, het college

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam Bestuursdienst

Gemeente Amsterdam Bestuursdienst Bezoekad res Stadhuis, Amstel 1 101 1 PN AMSTERDAM Postbus 202 %.- - 1000 AE AMSTERDAM Telefoon 020 552 9111 Fax 020-552 2402 Teksttelefoon 020 552 9876 x Gemeente Amsterdam Bestuursdienst Directie Juridische

Nadere informatie

ECLI:NL:CBB:2002:AE1633

ECLI:NL:CBB:2002:AE1633 ECLI:NL:CBB:2002:AE1633 Instantie Datum uitspraak 09-04-2002 Datum publicatie 17-04-2002 Zaaknummer AWB 00/25 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie College van Beroep voor het bedrijfsleven

Nadere informatie

Raadsvoorstel Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen

Raadsvoorstel Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen gemeente Haarlemmermeer onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2014.0001672 Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen drs. Th.L.N. Weterings

Nadere informatie

JAARVERSLAG COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN 2016/2017. Gemeente Losser

JAARVERSLAG COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN 2016/2017. Gemeente Losser JAARVERSLAG COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN 2016/2017 Gemeente Losser 14 mei 2018 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Inleiding 3 2. Samenstelling en taakverdeling 4 3. Vergaderingen 5 4. Aantallen bezwaarschriften

Nadere informatie

COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN

COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN ---------------------------- ADVIES ----------------------------- Advies van de commissie bezwaarschriften over het bezwaarschrift dat is ingediend door de Den Hollander Advocaten,

Nadere informatie

Verordening commissie bezwaarschriften

Verordening commissie bezwaarschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp gemeente

Nadere informatie

Regeling Bezwarencommissie personele aangelegenheden Universiteit Twente

Regeling Bezwarencommissie personele aangelegenheden Universiteit Twente Regeling Bezwarencommissie personele aangelegenheden Universiteit Twente Gelet op artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht; Besluit het College van Bestuur van de Universiteit Twente tot het instellen

Nadere informatie

Nota van B&W. drs. Th.L.N. Weterings, C. Loggen 5 november 2013 M.P. van der Plaats (6256)

Nota van B&W. drs. Th.L.N. Weterings, C. Loggen 5 november 2013 M.P. van der Plaats (6256) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer Procesbesluit in verband met het besluit 16 oktober 2013 van de staatssecretaris van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Zevenaar.

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Zevenaar. CVDR Officiële uitgave van Zevenaar. Nr. CVDR608561_1 6 maart 2018 Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Zevenaar 2018 De raad van de gemeente Zevenaar; gelezen het

Nadere informatie

Onderwerp : Bezwaarschrift Stichting Basisonderwijs Goser inzake onderwijshuisvesting

Onderwerp : Bezwaarschrift Stichting Basisonderwijs Goser inzake onderwijshuisvesting Raadsvergadering : 26 september 2005 Agendapunt : 15 Onderwerp : Bezwaarschrift Stichting Basisonderwijs Goser inzake onderwijshuisvesting basisonderwijs programma 2005 Samenvatting voorstel Door Stichting

Nadere informatie

Uitspraak RECHTBANK NOORD-NEDERLAND. Zittingsplaats Groningen. Bestuursrecht. zaaknummer: LEE 17/1763

Uitspraak RECHTBANK NOORD-NEDERLAND. Zittingsplaats Groningen. Bestuursrecht. zaaknummer: LEE 17/1763 ECLI:NL:RBNNE:2017:2889 Instantie Rechtbank Noord-Nederland Datum uitspraak 28-07-2017 Datum publicatie 31-07-2017 Zaaknummer LEE 17/1763 Rechtsgebieden Bestuursrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

Inwerking getreden 22 juni Geschillenreglement van de Stadsbank Oost Nederland 2006

Inwerking getreden 22 juni Geschillenreglement van de Stadsbank Oost Nederland 2006 Inwerking getreden 22 juni 2006 Geschillenreglement van de Stadsbank Oost Nederland 2006 AANHEF Het algemeen bestuur van de Stadsbank Oost Nederland; Gelet op artikel 5 lid 3, artikel 11 lid 1 sub 1 c

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2016.0032105 onderwerp Beschikbaar stellen van een krediet voor de aanpassing van het voormalig schoolgebouw De Ontdekking ten behoeve van de voorziening 'ingebruikneming'

Nadere informatie

Zaaknr.: Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: XXXXX. Opgesteld door: mevrouw drs. G.S.L.C. Roomer

Zaaknr.: Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: XXXXX. Opgesteld door: mevrouw drs. G.S.L.C. Roomer BURGEMEESTER EN WETHOUDERS-ADVIES Zaaknr.: 052312059 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: XXXXX Van afdeling: BOO Opgesteld door: mevrouw drs. G.S.L.C. Roomer Datum: 25 februari

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Par.afd.hfd. Kenmerk

RAADSVOORSTEL. Par.afd.hfd. Kenmerk RAADSVOORSTEL Par.afd.hfd. Kenmerk RV/196/050530/EVG Raadsvergadering 22 september 2005 Commissie(s) Bestuur & Middelen Datum: 8 september 2005 Gewijzigd voorstel Nee Bijlagen Collegebesluit van 16 augustus

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar subsidie Zaaknummer 378910 Teammanager Karin Bruggeman B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Maatschappelijke ondersteuning Naam

Nadere informatie

Gemeente jn Eergen op Zoom

Gemeente jn Eergen op Zoom li^k" Gemeente jn Eergen op Zoom d.d. RAADSVERGADERING Besfosing:. Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 24 februari 2005 SROB/05/024 Beslissing op bezwaar tegen het voorbereidingsbesluit genomen voor

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Drimmelen, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Drimmelen, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft; De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Drimmelen, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 25 november 2009; gelet op de

Nadere informatie

Portefeuillehouder : Volgnummer : Onderwerp Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente Westerwolde.

Portefeuillehouder : Volgnummer : Onderwerp Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente Westerwolde. *ZEACDE7AFA2* RAADSVOORSTEL Datum collegevergadering : Stuurgroep Datum raadsvergadering : 2 januari 2018 Portefeuillehouder : Volgnummer : 13.01. Onderwerp Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente

Nadere informatie

REACTIE. van de Raad van de gemeente Montferland, bijgestaan door mr B.S. ten Kate, advocaat te Arnhem, op het bezwaarschrift van

REACTIE. van de Raad van de gemeente Montferland, bijgestaan door mr B.S. ten Kate, advocaat te Arnhem, op het bezwaarschrift van REACTIE van de Raad van de gemeente Montferland, bijgestaan door mr B.S. ten Kate, advocaat te Arnhem, op het bezwaarschrift van de stichting Stichting Burgers Eerst, tegen het besluit van de Raad van

Nadere informatie

Hilversum. De Vereniging Vrienden van 't Gooi t.a.v. het bestuur Postbus BB HUIZEN. Geacht bestuur,

Hilversum. De Vereniging Vrienden van 't Gooi t.a.v. het bestuur Postbus BB HUIZEN. Geacht bestuur, De Vereniging Vrienden van 't Gooi t.a.v. het bestuur Postbus 1080 1270 BB HUIZEN POSTBUS 9900 1201 GM HILVERSUM AFDELING BELEIDSONTWIKKELING BEZOEKADRES: OUDE ENGHWEG 23 DATUM 30 juni 2014 ONS KENMERK

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2016:4664

ECLI:NL:CRVB:2016:4664 ECLI:NL:CRVB:2016:4664 Instantie Datum uitspraak 07122016 Datum publicatie 09122016 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 15/2455 WMO Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Verzoek om rechtstreeks beroep Conceptbesluit: De raad voor te stellen om het verzoek van bezwaarde om de bezwarenprocedure

Nadere informatie

Jaarverslag 2007 Commissie Bezwaar en Beroep Inleiding

Jaarverslag 2007 Commissie Bezwaar en Beroep Inleiding Jaarverslag 2007 Commissie Bezwaar en Beroep Inleiding Medio 1998 is in de gemeente Leeuwarderadeel de onafhankelijke commissie voor de bezwaar- en beroepschriften (hierna bezwaarschriftencommissie) ingesteld.

Nadere informatie

ONAFHANKELIJKE COMMISSIE VOOR DE BEZWAAR- EN BEROEPSCHRIFTEN GEMEENTE SLIEDRECHT

ONAFHANKELIJKE COMMISSIE VOOR DE BEZWAAR- EN BEROEPSCHRIFTEN GEMEENTE SLIEDRECHT ONAFHANKELIJKE COMMISSIE VOOR DE BEZWAAR- EN BEROEPSCHRIFTEN GEMEENTE SLIEDRECHT ADVIES van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften inzake de bezwaren van Dagblad De Dordtenaar tegen het besluit

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/ Documentnr.: RV

Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/ Documentnr.: RV Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/290109 Documentnr.: RV08.0389 Roden, 21 januari 2009 Onderwerp Nieuwe Verordening voorzieningen huisvesting Onderwijs gemeente Noordenveld Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade.

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hulst. Nr. 124636 23 december 2015 Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade. De raad van de gemeente Hulst; Gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Verordening commissie bezwaarschriften

Verordening commissie bezwaarschriften De raad, het college en de burgemeester van de gemeente het Bildt; ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft; gezien het voorstel van het college; gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Het bewaarschrift is om advies in handen gesteld van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften.

Het bewaarschrift is om advies in handen gesteld van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften. Commissie voor de bezwaar- en beroepschriften A d v i e s aan de gemeenteraad inzake een bezwaarschrift tegen de afwijzing van een aanvraag om vaststelling van (een herziening van) het bestemmingsplan

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid De raad van de gemeente Waalwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 oktober 1999; gelet op de bepalingen over het op overeenstemming gericht overleg in de Wet op het primair onderwijs,

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2007:BA8151

ECLI:NL:RVS:2007:BA8151 ECLI:NL:RVS:2007:BA8151 Instantie Raad van State Datum uitspraak 27-06-2007 Datum publicatie 27-06-2007 Zaaknummer 200607820/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Artikel 4 Zittingsduur De leden van de adviescommissie voor bezwaarschriften worden voor onbepaalde tijd benoemd.

Artikel 4 Zittingsduur De leden van de adviescommissie voor bezwaarschriften worden voor onbepaalde tijd benoemd. TOELICHTING ALGEMEEN Tot 1 januari 2013 adviseerde de Commissie voor bezwaar en beroep (hierna: de commissie) de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester in het nemen

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet;

gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet; De raad van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van het college van 16 september 2008; gelezen het advies van de algemene raadscommissie van ; gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

GEMEENTE VA LK E N SWAARD. Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 29 juni 2011 van de gemeente Valkenswaard.

GEMEENTE VA LK E N SWAARD. Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 29 juni 2011 van de gemeente Valkenswaard. V GEMEENTE VA LK E N SWAARD Raadsbesluit De raden van de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard; ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft; gezien de voorstellen van de colleges; gelet

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/167

Raadsvoorstel 2004/167 Raadsvoorstel 2004/167 Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Commissie Ruimte en Economie/Wonen en Werken d.d. 17 mei 2004 Datum 27 april 2004 Raadsvergadering 27 mei 2004 Samenvatting Voor de

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2006:AZ7766

ECLI:NL:RBUTR:2006:AZ7766 ECLI:NL:RBUTR:2006:AZ7766 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 19-12-2006 Datum publicatie 02-02-2007 Zaaknummer SBR 06-1767 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

U I T S P R A A K en

U I T S P R A A K en U I T S P R A A K 0 8-0 8 0 en 1 0-0 3 4 van het College van beroep voor de examens van de Universiteit Leiden inzake het beroep van XXX, appellant tegen het Bestuur van de Faculteit der Geneeskunde, verweerder

Nadere informatie

SROB/03/091. Dit is voor betrokkene aanleiding geweest om hiertegen een bezwaarschrift in te dienen.

SROB/03/091. Dit is voor betrokkene aanleiding geweest om hiertegen een bezwaarschrift in te dienen. Rug o-i- oo & Gemeente eente fl n Eero Eergen op Zoom RAADSVERGADERING Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 23 juli 2003 SROB/03/091 Voorstel tot het ongegrond verklaren van het bezwaarschrift van de

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 Rapport Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 2 Klacht Op 8 oktober 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw K. te Sri Lanka, ingediend door mevrouw mr. I. Gerrand, advocaat

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.xoa.oos Inboeknummer 02VOO74ao Beslisdatum BikW x oktober soos Dossiernummer s4o.sss Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS ADVIES 2012-35 15 maart 2013 Het is de commissie niet gebleken van omstandigheden die voor de school reden hadden moeten zijn om te twijfelen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College Onderwerp: V200900705 Beslissing op bezwaar van mw. mr. L. Boer (namens mevr. A.R.C. van Loon) met betrekking tot de geweigerde bouwvergunning voor het veranderen van de linkerzijde van de voorgevel

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 12 oktober 2010 Nummer voorstel: 2010/103

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 12 oktober 2010 Nummer voorstel: 2010/103 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12 oktober 2010 Nummer voorstel: 2010/103 Voor raadsvergadering d.d.: 26-10-2010 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Wet op het primair onderwijs Geldend van t/m heden

Wet op het primair onderwijs Geldend van t/m heden Bijlage Wet op het primair onderwijs Geldend van 18-01-2016 t/m heden Afdeling 2. Aanvang van de bekostiging 1. Basisscholen Artikel 73. Begripsbepaling In deze paragraaf wordt onder «school» verstaan:

Nadere informatie

gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet;

gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet; De raad van de gemeente Waalwijk; gezien het voorstel van het college van Waalwijk van 29 mei 2007, nummer ; gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet; overwegende dat

Nadere informatie

ADVIES. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, verzoekster, gemachtigde: de heer mr. H.J. Stuyt

ADVIES. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, verzoekster, gemachtigde: de heer mr. H.J. Stuyt 107793 - Een school moet in overleg met ouders treden om een andere passende school te vinden, ook als de school verwacht dat ouders hier niet voor openstaan. in het geding tussen: ADVIES mevrouw A, wonende

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Begrotingswijziging

Nadere informatie

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Agendapunt 15 2006 VOORSTELLEN Nr. 185 (1) Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Onderwerp: Beslissing op bezwaar afwijzing planschade Spiegheldreef 2 Aan de raad. Beslispunten 1. het bezwaarschrift

Nadere informatie

De raad nam het voorstel van het college over en nam opnieuw een voorbereidingsbesluit op 1 november 2007.

De raad nam het voorstel van het college over en nam opnieuw een voorbereidingsbesluit op 1 november 2007. Advies van de Commissie voor bezwaar van de gemeente Doetinchem (Kamer voor Algemene Zaken) inzake een drietal bezwaarschriften gericht tegen het voorbereidingsbesluit Verheulsweide, Harveld 1978 en gedeelten

Nadere informatie