VERSLAG SENIORENADVIESRAAD maandag 07/10/2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG SENIORENADVIESRAAD maandag 07/10/2013"

Transcriptie

1 VERSLAG SENIORENADVIESRAAD maandag 07/10/2013 Aanwezig : Blancke Gabriël, Bauwen Brenda, Bonte Erna, Chiers Claire, Carron Christiane, Declercq Ingrid, Delaere Jeannine, Depoortere Remi, Kindt Marie-Jeanne, Lambrecht Brenard, Lammertyn Fons, Lemey Renaat, Lepla Marleen, Lootens Patrick, Luttun Paul, Pattyn Rafaël, Rosseel Frieda, Sarrazyn Robrecht, Sercu Jaak, Van Bruaene Noël, Vandamme Marcel,Van Geluwe Erik,Vanheede Ilda, Vangeluwe An, Vandermersch Rosa, Verhaeghe José. Verontschuldigd : Claerhout Karel, Van de Wiele Jan, Verhelle Mariette, Decruw Frans, Pauwels Ingrid. 1. Verwelkoming leden De voorzitter begroet de aanwezige leden. 2. Goedkeuring vorig verslag Het verslag van 01/07/2013 wordt overlopen en goedgekeurd. De schepen Marleen Lepla geeft stand van zaken aan in opvolging van de vragen aan de gemeente over veiligheid en mobiliteit: - Aan de provincie werden de problemen in de Izegemsestraat (tussen de Wandeling en de bakkerij) meegedeeld, gezien dit over een provinciale weg gaat. - De verkeerscommissie komt samen op 04/11 en behandelt de aangehaalde punten op de vergadering van 01/07. - De brandblussers in het Zonneke zijn hervuld. 3. Voorstelling seniorenweek in Ardooie (met oproep naar vrijwilligers) Programma seniorenweek 18 tot 24 november 2013: Bewegen en preventie als rode draad maandag 18/11: 11u30 "samen tafelen" over de middag (inschrijvingen via Brenda OCMW) in de cafetaria woonzorgcentrum 14u aansluitend dansnamiddag onder leiding van Roger Kerckenaere (vrijwilliger inloophuis de Loods) voor alle senioren uit Ardooie. woensdag 20/11: 9u30-11u bewegingsuurtje "FIT EN FUN" met tips over het belang van bewegen in de Albertzaal voor alle senioren van Ardooie (lesgevers Rebecca Gayse ergotherapeut, Sofie Raes en Marijke Marijsse, kinesisten woonzorgcentrum. Inschrijven noodzakelijk gezien beperkt aantal plaatsen via 051/ (woonzorgcentrum) of mailen naar info@openkring.be

2 Van 18/11 tot en met 06/12: Wat is een gezonde en veilige woning? Hoe kan ik brand voorkomen? Wat zijn haalbare tips om vallen te vermijden? Hoe kan ik de gevaren ontdekken in mijn woning? Op deze vragen willen we een antwoord bieden. Van 18/11 tot 6/12 kan je de demonstratiewoning bezoeken. Onder begeleiding van een gids krijg je een aantal levensechte situaties te zien in een woning. Je komt er meer te weten over wat je kan doen om je woning veilig en gezond te maken en te houden. Waar: woning in de Beversestraat 13 te Ardooie Wanneer: van 18/11 tot 6 december tijdens de weekdagen. Het bezoek duurt 1 tot 2 uur en kan zowel in de voor- als in de namiddag tijdens de seniorenweek (van 10 tot 12u en 14u tot 16u) van 18/11 tot 22/11. Het demohuis is van 25/11 tot 06/12 enkel meer open in de namiddag en bezichtbaar op afspraak van 14 tot 16u. Inschrijven: Groepen van max. 10 personen met begeleider kunnen inschrijven via Brenda van het OCMW OPROEP NAAR VRIJWILLIGERS/ GIDSEN: kandidaturen binnenbrengen bij Brenda van OCMW of Ann van de Loods tegen 11/10. Elke seniorenorganisatie zorgt minimum voor 1 vrijwillige gids. De informatievergadering/ opleiding voor de kanidaat-gidsen, verzorgd door LOGO, zal doorgaan op VRIJDAGVOORMIDDAG 15/11/2013. Verdere info over tijdstip en locatie zal meegedeeld worden aan de kandidaat-gidsen. Bekendmaking activiteitenprogramma seniorenweek: Er zullen beperkt affiches verspreid worden. Flyers (A5) worden opgesteld door Renaat (met vraag aan de gemeente om deze 2500X te kopiëren. Mevr. Marleen Lepla volgt dit op) en verspreiding via de ledenbladen van de seniorenvereniging. Renaat belt de voorzitters voor aantallen. Vraag om in parochieblad artikeltje op te nemen. Ook LOGO doet PR (ifv het demohuis) in Ardooie en de regio. Aanvragen voor bezoek aan demohuis van nabije gemeenten kan gebeuren. Op alle documenten, flyers, posters zal staan dat de seniorenweek een organisatie is van de SAR en de woonzorgtandem. 4. Sensibiliseringsfolder ter promotie lidmaatschap seniorenvereniging / groepsopdracht opstellen getuigenissen In het gemeenteblad BinnensteBuiten verscheen onlangs de sensibiliseringsboodschap voor lidmaatschap van de seniorenverenigingen. In tweede instantie wordt deze pagina opgesteld als folder. Gezien de gemeente niet wenst te sponseren, is LINK58 bereid gevonden om dit op zich te nemen. Op de achterkant van de folder zullen de getuigenissen staan van de verenigingen die op de vergadering werden opgesteld.

3 De getuigenissen zijn: LBG: Lidmaatschap van LBG (Liberale Bond Gepensioneerden) betekent voor mij - samenkomen met kenissen en vrienden - deelnemen aan culturele en muzikale ativiteiten - in beweging blijven door sportieve activiteiten - onderhouden en uitbreden van sociale contacten NEOS: Ouder worden bij NEOS (Netwerk voor Ondernemende Senioren) schept voor mij nieuwe mogelijkheden voor mijn verdere ontwikkeling van geest en lichaam en geeft aanleiding tot nieuwe vriendschappen en samenhorigheid. OKRA Ardooie Centrum: Mijn sociaal netwerk is door mijn lidmaatschap van OKRA Ardooie Centrum en deelname aan de vele activiteiten sterk toegenomen. Het ruime aanbod van sport- en culturele activiteiten en uitstappen spreken met sterk aan. 't Is de moeite! OKRA Koolskamp: Als lid van OKRA Koolskamp ben ik niet langer alleen: een gezellige babbel zo nu en dan en de verschillende activiteiten zorgen dat mijn tijd zinvol is ingevuld. OKRA Tassche: Sinds ik lid ben van OKRA Tassche heb ik al verschillende interessante en mooie daguitstappen meegemaakt die tot in de puntjes waren voorbereid. Ook de voordrachten zijn steeds inspirerend. En wie houdt van feestvieren, vindt op onze feestnamiddagen zeker zijn gading! Seniorenclub S-plus: 55 jaar te jong voor aan te sluiten bij seniorenclub S-plus van Ardooie? Je bent nooit te jong want er is voor ieder wat wils! Iedereen is welkom en wordt aanvaard zoals hij is bij S-plus. Vriendschap is er troef! VL@S: Als actieve senior wil ik bij de Vlaamse Actieve Senioren meewerken aan de ontplooiing en de samenhorigheid van alle 50-plussers van onze gemeente. Ik wil de toenemende vereenzaming in onze huidige maatschappij op die manier tegengaan. 5. Verslag vanuit de werkgroep 'Actieplannen Seniorenbeleid' ( actueel thema de wandelroute) Op de laatste bijeenkomst werd het punt rond toegankelijkheid en mobiliteit van het centrum van de gemeente Ardooie nagegaan. Een wandeling werd uitgestippeld en uitgevoerd door de leden van de werkgroep (enkelen in rolstoel). In bijlage de powerpointpresentatie die werd toegelicht. Volgens nog te maken afspraken, zal ook Koolskamp, De Tassche en Het Veld onderworpen worden aan de toegankelijkheid.

4 6. Vraag naar inspraak / participatie in plannen nieuw cultureel centrum de Tassche De burgemeester wil met de architecte de mogelijkheden van de kerk gaan bekijken. Als SAR willen wij de plaatselijke organisaties (waaronder OKRA de Tassche) ondersteunen. Daarom zal een brief opgesteld worden, waarbij adviezen gegeven worden aan het college van burgemeester en schepenen van het programma waarmee rekening zou moeten gehouden worden. Afspraak: de brief zal inhoudelijk bepaald worden op de werkgroep Zorg/ Actieplannen seniorenbeleid. Robrecht Sarrazyn zet dit punt op de agenda van de volgende vergadering. In de brief moet aandacht zijn voor volgende zaken / in de brief moet volgend programma/ wensenlijst opgenomen worden: - flexibel aan te passen vergaderzaal - voldoende grote ruimte (zeker 120 personen) - vast filmdoek dat bevestigd is - vloer nivileren / altaarruimte als podium uitbouwen - aangepaste sanitaire voorzieningen - toegankelijkheid van het gebouw voor mindermobiele mensen/ slechtzienden/ mensen met hoorproblemen noot: de organisaties van Koolskamp betreuren dat het nieuwe ontwerp van het Zonneke pas is voorgelegd nadat het plan volledig was uitgetekend en daardoor geen veranderingen meer mogelijk waren. 7. Nieuws WOAS / POAR / Vlaamse ouderenraad WOAS Robrecht Sarazyn is verkozen tot voorzitter en Marcel Vandamme tot medevoorzitter. We zijn de enige Sar met 2 mandaten in de stuurgroep. POAR Geen nieuws. Vlaamse Ouderenraad Vanuit de Vlaamse Ouderenraad werd info verstuurd voro de week van de senioren. Het tijdschrift Actueel is beschikbaar in de BIB, alsook de 60+gids. Herinnering: iedereen kan op de website van de Vlaamse Ouderenraad zich aanmelden voor de nieuwsbrief. 8. BBC-plan van de gemeente Ardooie Het BBC-plan is uitgewerkt en zal op het schepencollege komen. De verdere continuering van de woonzorgtandem is hierin opgenomen. Op 30/09 hebben Brenda en Ann op het schepencollege de werking en resultaten van de woonzorgtandem toegelicht. Het schepencollege vraagt duiding over het financiële plaatje en de besteding van de huidige middelen. Dit wordt hen binnenkort bezorgd.

5 9. Mandaten van SAR-leden in andere gemeentelijke adviesorganen / nieuws uit de gemeentelijke adviesraden Nieuws uit de cultuurraad (opvolging door Gabriël Blancke en Ingrid Pauwels): - De voorzitter is Guillaume Noppe (uit Oostkamp). - De Seniorenmatiné was een succes. Meer dan 241 personen waren ingeschreven. Vanuit de andere adviesraden (milieuraad, sportraad, jeugdraad) is er weinig band en link met de Sar. Daarom wordt het voorstel gelanceerd om 1 tot 2 keer per jaar overleg te plegen met de voorzitters van de raden. Jaak neemt initiatief. Vraag: uitwisselen van de agenda's en verslagen. Renaat stuurt alvast dit verslag alvast naar de voorzitters bij wijze van proef. Renaat vraagt de coördinaten van de voorzitters op bij de gemeente. We hechten als SAR belang aan de kennismaking, uitwisseling en bevruchting met andere raden. Dit kan ook de generatiekloof helpen dichten. opmerking: op de gemeentelijke website is er behalve de naam van de verenigingen geen verdere info terug te vinden. Marleen Lepla vraagt om de oude info terug op de website te plaatsen. 10. Kastoestand Er zijn geen verrichtingen gebeurd, waardoor momenteel 394,37 euro op de bankrekening staat. 11. Opvolging vragen aan de gemeente over veiligheid, mobiliteit, gemeentelijke lokalen Marleen Lepla heeft toelichting gegeven bij het punt 'goedkeuring vorig verslag'. 12. Varia - Project Samen Tafelen: eerste ervaringen en reacties middenstand De formule slaat sterk aan en de doelstellingen worden gehaald. De middenstanders zijn op de hoogte en ondersteunen het initiatief. Volgende editie (16 oktober) kent al 40 inschrijvingen. - webpagina SAR op de website wie wil dit onderhouden? Erik Van Geluwe wil samenzitten met Eric Devos om te bekijken of hij de website kan onderhouden. Contactpersoon bij de gemeente is Kris Devolder. Taak webstie onderhouden: elk verslag van het dagelijks bestuur en de algemene vergadering van SAR op de website plaatsen, bekendmakingsfolder, initiatieven,... op website plaatsen.

6 - netheid in Ardooie: doorgeven aan milieuraad De algemene netheid is in de gemeente problematisch. Ondanks acties en sensibilisering blijft zwerfvuil het grote probleem. Er zijn verschillende hypotheses te bedenken (afval van allochtone arbeiders, te dure vuilniszakken, te weinig vlot bereikbare vuilbakken,...) die het probleem staven. Jaak geeft onze bevindingen door aan de voorzitter van de milieuraad, zodat zij dit verder kunnen opvolgen. - controleren van de gegevens adressenlijst leden SAR (telefoonnummers) De ledenlijst is doorgegaan en de gegevens werden aangepast. - Te plannen infovergadering over resultaten behoeftenonderzoek In 2009 werd in Ardooie door 50tal vrijwilligers een behoeftenonderzoek uitgevoerd. De SAR-leden vinden het belangrijk dat die vrijwilligers worden uitgenodigd om hen de resultaten voor te leggen na enkele jaren werken met de gegevens uit dit behoeftenonderzoek. Renaat kijkt na of de adressen van de vrijwilligers van het behoeftenonderzoek terug te vinden zijn. - Op 01/10 volgde Robrecht een interessante studiedag met als insteek "leeftijdsvriendelijke gemeente". OP verschillende terreinen werd dit afgetoetst: mobiliteit, wonen, zorg, maatschappelijke participatie, publieke ruimtes, gezondheidszorg, enz. Interessant boek: M. Moerenhout, L. Demeester & R. Sierens (Red.), Levens lopen anders. Over actief ouder worden. ISBN: Vorming voor Sarleden: Roger Burggraeve op 26/11/2013 in Hofland om 19u Ieder lid van de Sar zal een uitnodiging ontvangen en is van harte welkom. VOLGENDE VERGADERING: Trimestriële SAR- vergaderingen : ma De vergaderingen van het Dagelijks Bestuur is gepland op : ma

VERSLAG SENIORENADVIESRAAD maandag 06/01/2014

VERSLAG SENIORENADVIESRAAD maandag 06/01/2014 GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ARDOOIE-KOOLSKAMP Secretariaat: Kortrijksestraat 2, 8850 Ardooie Tel. 051-74 89 45 - email: sercu.jaak@telenet.be VERSLAG SENIORENADVIESRAAD maandag 06/01/2014 Aanwezig

Nadere informatie

VERSLAG SENIORENADVIESRAAD maandag 07/04/2014

VERSLAG SENIORENADVIESRAAD maandag 07/04/2014 GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ARDOOIE-KOOLSKAMP Secretariaat: Kortrijksestraat 2, 8850 Ardooie Tel. 051-74 89 45 - email: sercu.jaak@telenet.be VERSLAG SENIORENADVIESRAAD maandag 07/04/2014 Aanwezig

Nadere informatie

VRIJWILLIGER BIJ DE SENIORENDIENST Voor elke senior wat wils

VRIJWILLIGER BIJ DE SENIORENDIENST Voor elke senior wat wils VRIJWILLIGER BIJ DE SENIORENDIENST Voor elke senior wat wils www.bilzen.be AMBASSADEURS Senioren die zich op de één of andere manier verdienstelijk willen maken in de maatschappij, moeten hiervoor alle

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Arijs Albertine Beets Bertha De Coster Raymonde De Meutter Joris Gevers Geert Goeminne Kristien Noppe Magda Poels Marcel Van Quickenborne Charles Vander Niepen Jacqueline

Nadere informatie

Tijd voor actie! Steek de handen uit de mouwen en werk een actie uit in jouw buurt!

Tijd voor actie! Steek de handen uit de mouwen en werk een actie uit in jouw buurt! Roos Sierens Stafmedewerker 1 oktober 2013 Tijd voor actie! Steek de handen uit de mouwen en werk een actie uit in jouw buurt! Doel? Een leeftijdsvriendelijke actie opzetten Waar? In de eigen buurt of

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

Barometer werking 2015

Barometer werking 2015 Barometer werking 2015 Bezorg deze vragenlijst voor 30 september 2016 terug aan: Vlaamse Ouderenraad - t.a.v. Nadia Denayer Koloniënstraat 18 24 bus 7-1000 Brussel info: 02 209 34 58 terugmailen naar nadia.denayer@vlaamse-ouderenraad.be

Nadere informatie

1. Aanwezigheidslijst

1. Aanwezigheidslijst ARRONDISSEMENT GENT GEMEENTE MELLE aanwezig : Kris Verheyen Voorzitter: aanwezig, Rudy De Mol, Ondervoorzitter: aanwezig, Marc De Buck, Werner Lagaert, Stemgerechtigde Leden: aanwezig, Jacqueline Vermeulen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Statuten senioren adviesraad Hasselt

Statuten senioren adviesraad Hasselt STATUTEN Statuten senioren adviesraad Hasselt Goedgekeurd op 18.12.2018 Anne Oliestelder Thuisdiensten T 011 30 78 66 Anne.oliestelder@hasselt.be STATUTEN STEDELIJKE OUDERENRAAD Art.1. Benaming De adviesraad

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Procedure voor kandidaat leden van de Raad Bij de nieuwe samenstelling van de Raad vraagt de secretaris- verslaggever aan de voorzitters van de verenigingen die aangesloten zijn

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 Bij elke legislatuur wordt er een gemeentelijke seniorenadviesraad samengesteld en erkend door het gemeentebestuur. De seniorenadviesraad

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015

Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart. Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Samen op stap naar een leeftijdsvriendelijke gemeente Hoeilaart Open ALGEMENE VERGADERING Seniorenraad Donderdag 30 april 2015 Meer dan 10 jaar Seniorenraad in Hoeilaart Eerste vergadering in juni 2002

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007 Aanwezig: VAN DESSEL Vital, Burgemeester; Paul Dams, Koen De Vadder, Marie-Louise Maes, Bert De Wit en Monique Goris, Schepenen;, Voorzitter; Wouters André, Van Espen Rosa, Van Beughem Nadia, Wuyts Katleen,

Nadere informatie

We stellen voor deze vragenlijst één maal per jaar te gebruiken.

We stellen voor deze vragenlijst één maal per jaar te gebruiken. Vragenlijst Lokaal Drugoverleg Inleiding Binnen de alcohol- en drugpreventiesector weten we dat een dynamisch lokaal drugoverleg een belangrijke basis en voorwaarde vormt om binnen de gemeente een werkbaar

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Verslag ledenvergadering dagelijks bestuur 04/04/2018 (SER/201/)

Verslag ledenvergadering dagelijks bestuur 04/04/2018 (SER/201/) Middelkerke Verslag ledenvergadering dagelijks bestuur 04/04/2018 (SER/201/) Aanwezig: D. Gilliaert, schepen/ocmw-voorzitter; A. Deley, voorzitter; L. Desender, ondervoorzitter 2; E. Vanhaerents, secretaris;

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wimilingen ZOMER Daguitstap Oostende

Nieuwsbrief De Wimilingen ZOMER Daguitstap Oostende Nieuwsbrief De Wimilingen ZOMER 2019 Lokaal dienstencentrum De Wimilingen Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem Contactgegevens voor info/ inschrijvingen: Marleen Dobbels tel: 033551814 marleen.dobbels@emmaus.be

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Ouderen. Vernieuwing van de statuten,

Nadere informatie

Barometer lokale ouderenraden - Werking 2016

Barometer lokale ouderenraden - Werking 2016 Barometer lokale ouderenraden - Werking 2016 Aan de hand van een regelmatige barometerbevraging wenst de Vlaamse Ouderenraad, door de ogen van de lokale ouderenraden zelf, de noden en de evolutie van de

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD BORGLOON.

STATUTEN GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD BORGLOON. STATUTEN GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD BORGLOON. WIJZIGING. Artikel 1. De bestaande statuten van de Seniorenraad Borgloon worden opgeheven en vervangen door de hiernavolgende tekst. BENAMING. Artikel

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN 2 Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Het is zover. U wilt een vrijwilligersbeurs opzetten.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Limburg Arrondissement Hasselt Gemeente Zutendaal UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van : 28 juni 2007 Aanwezig: Jos Beuls, burgemeester-voorzitter; Mannus Hermans, Marina

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

PROVINCIAAL FORUM 14 oktober 2014

PROVINCIAAL FORUM 14 oktober 2014 Latemse SeniorenAdviesRaad (LSAR) PROVINCIAAL FORUM 14 oktober 2014 Spreken is communiceren is zilver, goud. 1. Situering van de gemeente Sint-Martens-Latem = fusie van Sint-Martens-Latem & Deurle is

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ZELZATE ALGEMENE VERGADERING

GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ZELZATE ALGEMENE VERGADERING GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD ZELZATE ALGEMENE VERGADERING Donderdag 30 augustus 2012 14:00 uur Vergaderzaal raadzaal gemeentehuis Aanwezig Jozef PEIRENS, voorzitter OKRA trefpunt 55+ Zelzate-Centrum

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

L. Desender, W. Van Laer, ondervoorzitters ; G. Roseeuw, plaatsvervangend lid

L. Desender, W. Van Laer, ondervoorzitters ; G. Roseeuw, plaatsvervangend lid Middelkerke, 1/6/2016 Verslag algemene ledenvergadering 1/6/2016 (SER/2016/03) Aanwezig: D. Gilliaert, schepen / OCMW -voorzitter; A. Deley, voorzitter; L. Desender, W. Van Laer, ondervoorzitters ; E.

Nadere informatie

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010 Cultuurraad Sint-Martens-Latem Algemene Vergadering 2010 27 augustus 2010 Agenda Overzicht werking 2009/2010 Cultuurcafés 2009/2010 Evaluatie Cultuurbeleidsplan WG Kunsten en Erfgoed Bezoek aan Deurle

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 4 december 2014 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Structuur geven aan onze seniorenadviesraad

Structuur geven aan onze seniorenadviesraad Seniorenadviesraad Kampenhout 1 Structuur geven aan onze seniorenadviesraad Structureren in 4 stappen : -Oprichting adviesraad - Behoefteonderzoek - Opmaak beleidsplan - Opvolging van het beleid Structureren

Nadere informatie

GEZOND WONEN. RESULTAAT VAN EEN DOORGEDREVEN LOKAAL SOCIAAL BELEID. Lize Van Dijck OCMW Boom

GEZOND WONEN. RESULTAAT VAN EEN DOORGEDREVEN LOKAAL SOCIAAL BELEID. Lize Van Dijck OCMW Boom GEZOND WONEN. RESULTAAT VAN EEN DOORGEDREVEN LOKAAL SOCIAAL BELEID Lize Van Dijck OCMW Boom Inhoud 2 Boom? Wonen in Boom Lokaal sociaal beleid Project Opstart Doelstellingen Doelgroep Inhoud Promotie Samenwerking

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD STATUTEN SENIORENADVIESRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Seniorenadviesraad", afgekort SAR, dewelke fungeert als opvolger van de Seniorenraad.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 PROVINCIE VAN DE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester Betty Lismont-Depret, Cyriel Swevers, Hilke Verheyden,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT)

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) Voor principieel akkoord verklaard door het College in zitting van 24 september 2007 en gewijzigd na bespreking met de leden van

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 9 maart 2016

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 9 maart 2016 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Beets Bertha De Coster Raymonde De Vleesschauwer Agnes Gielis Els Goeminne Kristien Huygen Wim Jossart Jasmien Criel Raf Milo George Moret Paula Noppe Magda Poels Marcel

Nadere informatie

Welzijnsoverleg Regio Gent - Memorandum. Ontwerp voorstel. Regionaal overleg Ouderen adviesraden Regio Gent 14 februari 2012

Welzijnsoverleg Regio Gent -   Memorandum. Ontwerp voorstel. Regionaal overleg Ouderen adviesraden Regio Gent 14 februari 2012 Memorandum Ontwerp voorstel Regionaal overleg Ouderen adviesraden Regio Gent overzicht 1. Beleidsplan versus memorandum 2. Wat is een memorandum? 3. Mogelijke structuur 1. Inleiding 2. Afgebakende thema

Nadere informatie

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld.

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. Resultaat Vragenlijst: Waarom doe je mee met de lokale energiecoöperatie? 26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. 1. Ik ben op de volgende manier betrokken bij de lokale

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

Algemene Vergadering 29/03/2017

Algemene Vergadering 29/03/2017 Algemene Vergadering 29/03/2017 Agenda 1. Verwelkoming Presentatie Meerhout 2. Toelichting erfgoedcel k.erf: Nacht van het Kempens Erfgoed 3. Goedkeuring verslag vorige vergadering 4. Kasverslag 2016,

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

Publiciteit en werving OSA

Publiciteit en werving OSA Publiciteit en werving OSA Bereik de ouders persoonlijk Het is belangrijk om veel aandacht aan werving en publiciteit te besteden. In het bijzonder als u met open inschrijving werkt. Denkt u hierbij aan

Nadere informatie

Lokaal netwerk mantelzorg

Lokaal netwerk mantelzorg Lokaal netwerk mantelzorg met ondersteuning van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen Voor de mantelzorger is nabijheid zeer belangrijk. In die zin is de mantelzorger voor alles wat hij of zij zou kunnen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

AANVRAAG SUBSIDIES CULTUUR SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN Werkingsjaar 2015-2016 (september juni)

AANVRAAG SUBSIDIES CULTUUR SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN Werkingsjaar 2015-2016 (september juni) PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD NIEUWPOORT Marktplein 7 8620 NIEUWPOORT AANVRAAG SUBSIDIES CULTUUR SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN Werkingsjaar 2015-2016 (september juni) Je vereniging kan alleen maar subsidies

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6 Pagina 1 van 6 A. Definities 1. Erkenning Een erkende vereniging is een vereniging die voldoet aan de algemene erkenningsvoorwaarden en de erkenningsvoorwaarden van één van de beleidsthema s. De erkende

Nadere informatie

Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal beleid een haalbare kaart?

Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal beleid een haalbare kaart? Platform Zelfzorg Oost-Vlaanderen Martelaarslaan 204b 9000 Gent tel. 09 225 91 33 - fax 09 233 35 89 plazzo@telenet.be http://users.telenet.be/plazzo Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal

Nadere informatie

Belgian Ageing Studies 10 jaar onderzoek door en voor ouderen

Belgian Ageing Studies 10 jaar onderzoek door en voor ouderen Belgian Ageing Studies 10 jaar onderzoek door en voor ouderen Dominique Verté, Nico De Witte, Liesbeth De Donder, Sarah Dury, An-Sofie Smetcoren, Dorien Brosens, Emily Verté, Sofie Van Regenmortel, Deborah

Nadere informatie

/19/ Nederland als voorbeeld voor de vermaatschappelijking van de zorg in Vlaanderen

/19/ Nederland als voorbeeld voor de vermaatschappelijking van de zorg in Vlaanderen /19/ Nederland als voorbeeld voor de vermaatschappelijking van de zorg in Vlaanderen Buren voor Buren een woordje uitleg Buren voor Buren is een netwerk van organisaties ter ondersteuning van thuiswonende

Nadere informatie

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren VERSLAG SENIORENRAAD 9 januari 2018 AANWEZIG: * Voorzitter A. Vanacken * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees * Senioren Jesseren * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon ML

Nadere informatie

T S DE WARME BAKKER BUREN

T S DE WARME BAKKER BUREN F I N D WARM BAR BURN 6 2 3 BOJ Burenboekje tips van de schepen Personalia In een nieuwe buurt terecht komen, is niet makkelijk maar jij kunt zeker je steentje bijdragen om er een buurt, bruisend van Gentse

Nadere informatie

Trefdag 6 mei 2019 Ouderen en lokaal beleid - inzetten op participatie Leeftijdsvriendelijke stad als project voor een ouderenraad in transitie

Trefdag 6 mei 2019 Ouderen en lokaal beleid - inzetten op participatie Leeftijdsvriendelijke stad als project voor een ouderenraad in transitie Trefdag 6 mei 2019 Ouderen en lokaal beleid - inzetten op participatie Leeftijdsvriendelijke stad als project voor een ouderenraad in transitie Agenda Stad in transitie Studie leeftijdsvriendelijke stad

Nadere informatie

Blijf in Beweging. Een oefenprogramma voor thuis om sociaal en fysiek in beweging te blijven. Draaiboek

Blijf in Beweging. Een oefenprogramma voor thuis om sociaal en fysiek in beweging te blijven. Draaiboek Blijf in Beweging Een oefenprogramma voor thuis om sociaal en fysiek in beweging te blijven Draaiboek INLEIDING Het oefenprogramma, dat we hier voorstellen, kadert binnen Ouderen in Beweging, onze integrale

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw

Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw Oprichting Zetel Status Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw Artikel 1: Er wordt een gemeentelijke seniorenadviesraad opgericht. Hij wordt erkend onder de naam Seniorenraad. Artikel 2: De

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad ART. 1 : Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke cultuurraad door het organiseren van de algemene vergadering,

Nadere informatie

De voorzitter en secretaris van het Lokaal Overleg

De voorzitter en secretaris van het Lokaal Overleg 1 De voorzitter en secretaris van het Lokaal Overleg Een goede voorzitter voor het Lokaal Overleg Kinderopvang vinden is belangrijk en niet altijd vanzelfsprekend. Ook over zijn opdracht en taken en welke

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

VERSLAG 28 januari 2014

VERSLAG 28 januari 2014 Pagina: 1/5 VERSLAG 28 januari 2014 Aanwezigen: Eric Straetmans (De Regenboog), Greet Reyniers (WZC Huize Vincent), Nele Martens (Querido/Mozaiëk), Romain Van Hautekerke (KAVW), Martin De Loose (OCMW Temse),

Nadere informatie

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN SPORTRAAD GLABBEEK STATUTEN Gelet op het decreet van 09.03.07 houdende organisatie van het overleg en de inspraak in het gemeentelijk sportbeleid wordt te Glabbeek een gemeentelijke sportraad opgericht

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT?

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? dienst co dienst informatie en feestelijkheden Zin in een activiteit in uw buurt? Wil je met je straat of buurt een activiteit organiseren? Dat kan! Het gemeentebestuur

Nadere informatie

We hopen u in groten getale te mogen verwelkomen ter gelegenheid van de algemene vergadering.

We hopen u in groten getale te mogen verwelkomen ter gelegenheid van de algemene vergadering. Beste Leden, De Raad van Bestuur van BGS Brussels Gay Sports vzw nodigt u uit op de haar jaarlijkse Algemene Vergadering die zal plaats vinden in de vergaderzaal van het Zuidpaleis (Rogier Van der Weydenstraat

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

kenmerk regionaal platform lokale seniorenraden Gent

kenmerk regionaal platform lokale seniorenraden Gent Vzw Welzijnsoverleg regio Gent Dienst 61 Maatschappelijke Participatie Ouderen vergadering van 12/10/2010 Verslag van de vergadering kenmerk betreft regionaal platform lokale seniorenraden Gent Aanwezig

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

Verslag werkgroep kinderarmoede: vrijetijd: 9 mei 2014.

Verslag werkgroep kinderarmoede: vrijetijd: 9 mei 2014. Verslag werkgroep kinderarmoede: vrijetijd: 9 mei 2014. Aanwezig: Eddy Beuten (Rap op stap), Odette Geelen (TAO Limburg), Willy Stöcker (sportraad), Gie Vranken (cultuur), Pierre Nelissen (schepen van

Nadere informatie

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 Artikel 1. Doelstelling van de sportraad Sportraad Overijse is een feitelijke vereniging, erkend door de gemeente, met een adviesfunctie

Nadere informatie

STATUTEN LOKALE WELZIJNSRAAD TIELT

STATUTEN LOKALE WELZIJNSRAAD TIELT STATUTEN LOKALE WELZIJNSRAAD TIELT INLEIDING EN SITUERING In het lokaal sociaal beleidsplan Tielt voor de periode 2008-2013 worden onder Hoofdstuk 8: Participatie de beginselen vastgelegd voor de oprichting

Nadere informatie