Algemene ledenvergadering. Lbr Op woensdag 8 juni 2011 vindt in Ulft de algemene ledenvergadering van de VNG plaats.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene ledenvergadering. Lbr Op woensdag 8 juni 2011 vindt in Ulft de algemene ledenvergadering van de VNG plaats."

Transcriptie

1 Vareniging van Nederandre Gemeenten Brief aan de eden T.a.v. het coege en de raad uw kenmerk Agemene edenvergadering ons kenmerk BBU Lbr datum 11 mei Op woensdag 8 juni 2011 vindt in Uft de agemene edenvergadering van de VNG paats. Het gehee programma voor deze dag treft u aan in het programmaboekje dat u eerder is 1 - toegezonden. Bijgevoegd ontvangt u een overzicht van de stukken voor de agemene vergadering. i De bijagen bij de agenda incusief de agenda zef kunt u downoaden van het VNG-net via de vogende ink: Vogende week ontvangt u schrifteijk de voedige vergaderset samen met de presentiekaart voor de stemgerechtigde vertegenwoordiger van uw gemeente.

2 Vereniging van N2dararidse Gemeenten 1 n, Aan de eden I/ ~n~omattceent?um te.. (070) ons kenmcrü Agemene edenvergadering BBN juni 2011 Lbr datum mei 201 Geacht coege en raadseden, Op woensdag 8 juni 2011 vindt in Uft de agemene edenvergadering van de VNG paats. Het gehee programma voor deze dag treft u aan in het programmaboekje dat u eerder is 1 toegezonden. Bijgevoegd ontvangt u een overzicht van de stukken voor de agemene vergadering. I De bijagen bij de agenda incusief de agenda zef kunt u downoaden van het VNG-net via de vogende ink: Vogende week ontvangt u schrifteijk de voedige vergaderset samen met de presentiekaart voor de stemgerechtigde vertegenwoordiger van uw gemeente. Bij de agenda behoren de vogende bijagen: -Agenda agemene edenvergadering woensdag 8 juni Ontwerp-notuen van de buitengewone agemene edenvergadering van 12 november Onderhandeaarsakkoord - Gemeenteijke agenda informatiebeeid Jaarversag (digitaa ontsoten via - Jaarrekening 2010 van de VNG -Jaarversag KING - Contributievoorste voor het jaar Presentiekaart (aeen bij schrifteijke vergaderset voor coege) Toeichting presentiekaart en stemminsen op ALV De presentiekaart wordt eenmaig toegezonden aan het coege. Met de presentiekaart kan de gemeente een vertegenwoordiger machtigen om de stemmen van de gemeente in de ALV uit te brengen. De gemeente kan aeen een persoon machtigen die behoort tot de doegroepen van de VNG, te weten: burgemeester, wethouder, secretaris, griffier en raadsid. De presentiekaart dient te worden ondertekend door de burgemeester en de secretaris van de gemeente. Zonder inevering van deze kaart kan de gemeentehet gewest niet aan de stemmingen deenemen.

3 Tegen inevering van de presentiekaart door de gemachtigde vertegenwoordiger van de gemeente, bij de ingang van de zaa, ontvangt de vertegenwoordiger een eektronische stemkaart. Met deze stemkaart kan de vertegenwoordiger deenemen aan de stemmingen in de ALV. Aeen aanwezige vertegenwoordigers van gemeenten kunnen deehernen aan de stemmingen in de ALV. Het is statutair niet toegestaan om een andere gemeente te machtigen om de stemmen van de eigen gemeente uit te brengen. Voor de goede orde merken wij op dat de standpuntbepaing binnen de gemeente over bij de ALV aanhangige voorsteen en de machtiging van de vertegenwoordiger van de gemeente, een verantwoordeijkheid zijn van de gemeente zef. Met andere woorden, binnen de gemeente wordt bepaad wie wordt gemachtigd om namens de gemeente te stemmen. De VNG stek hiervoor geen nadere voorschriften. Stemmingen in de ALV van 8 iuni Tijdens deze agemene edenvergadering wordt in ieder geva eektronisch gestemd over de vaststeing van de contributie voor 2012 (agendapunt 9). Op basis van de ingeeverde presentiekaarten za de presentieijst bij de notuen worden gemaakt. Het jaarversag 2010 wordt geet op het grote aanta pagina's niet in papieren vorm uitgebracht, maar digitaa ontdoten via de website Statutair is het mogeijk amendementen in te dienen op aanhangige voorsteen. Uitzonderingen zijn agendapunten 5 en 8. Op het stuk bij agendapunt 5 (het onderhandeaarsakkoord) en op het voorste bij agendapunt 8 (Invuing vacatures in bestuur en beeidscommissies) kunnen geen amendementen worden ingediend. Voor de benoemingen gedt de procedure zoas omschreven in artike 6 van het Huishoudeijk Regement. Op 20 apri j. bent u door het bestuur reeds per edenbrief geïnformeerd over de voordracht van de adviescommissie voor vacatures in het bestuur en een aanta beeidscommissies. Uiterijk op 25 mei informeert het bestuur u voorts over eventuee tegenkandidaten voor deze vacatures. De mogeijkheid tot het indienen van tegenkandidaten eindigt op 18 mei Amendementen kunnen tot uiterijk negen werkdagen voorafgaand aan de agemene vergadering worden ingediend. Dat betekent dat amendementen uiterijk woensdag 26 mei a.s., uur, bij het bureau van de Vereniging moeten zijn ingediend (schrifteijk of via e-mai bestuurcbureau@vna.n). Vervogens zuen wij de eden op de hoogte steen van de ingediende onderwerp Agemene edenvergadering 8 juni datum 1 I mei 201 1

4 amendementen en de preadviezen van het bestuur daarbij, zodat zij op basis daarvan de standpuntbepaing binnen de gemeente kunnen voorbereiden. Hoogachtend, Vereniging van Nederandse Gemeenten Mevrouw A. Jorritsma-Lebbink voorzitter Deze edenbrief staat ook op onder brieven. omdowerp Agemene edenvergadering 8 juni datum 1 mei 201 1

5 Veren:ging van Nederandre Grmeenten AGENDA Agemene Ledenvergadering woensdag 8 juni 201i Voor de agemene vergadering van de Vereniging van Nederandse Gemeenten (VNG) woensdag 8 juni 201 1, van uur, te Uf3 Huishoudeijke zaken 01. Opening De voonitter opent de agemene edenvergadering van de Vereniging van Nederandse Gemeenten. 02. p- 8enoeming van de mrnmrssie tot het nazien van de notuen van de afgemene edenvergadering van 8 juni Ter vergadering doet het bestuur de agemene vergadering een voorste voor de invuing van de notuencommissie. De commissie wordt gevormd door: " De heer De Wit, wethouder van de gemeente Leiden 2. De heer Van Eck, raadsid in de gemeente Hust 3. Mevrouw Pijnenburg-Adriaenssen, burgemeester van de gemeente Heerde - --v ~a&sbin~ notuen van de buitengewone atgemene vergadermg van i2 nowmber 2010 Overeenkomstig artike 4 van het huishoudeijk regement zijn de notuen in handen gested van de mmmissie tot het nazien van de notuen. De commissie werd gevormd door: 1. De heer Evert Henrotte, raadsid in de gemeente Kaag en Braassern 2. De heer Teuwen, wethouder van de gemeente Roerdaen 3. De heer Hofman, gemeentesecretaris van de gemeente Leek De commissieeden hebben verkaard dat de notuen een getrouw beed geven van hetgeen tijdens de agemene vergadering is besproken en besoten. Het bestuur stet de agemene edenvergadering voor de notuen goed te keuren.

6 04. Mededg Per januari tede Nederand 41 8 gemeenten, in 2010 bedroeg dit aanta 430. De vogende herindeingen hebben op 1 januari paatsgevonden: Provincie Friesand De gemeenten Bosward, Nijefurd, Sneek, WUnseradie en Wymbritseradie zijn per januari 2011 samengevoegd tot één gemeente Súdwest Frysân. Provincie Limburq De gemeenten Eijsden en Margraten zijn per januari samengevoegd tot één gemeente Eijsden-Margraten. Provincie Noord-Brabant De gemeenten Lith en Oss zijn per 1 januari worden samengevoegd tot één gemeente Oss. Provincie Noord-Hoand De gemeenten Wervershoof, Andijk en Medembik zijn per 1 januari samengevoegd tot één gemeente Medembik. Provincie Utrecht O De Gemeenten Abcoude en De Ronde Venen zijn per januari 2011 samengevoegd tot &&n gemeente De Ronde Venen; O De Gemeente Breukeen, Loenen en Maarssen zijn per 1 januari 201 samengevoegd tot &én gemeente Stichtse Vecht. Provincie Zuid-Hoand De gemeenten Reeuwijk en Bodegraven zijn per januari 2011 samengevoegd tot één gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Per januari 2011 tet de Vereniging 21 gewesten, in 2010 bedroeg dit aanta eveneens 21. Gemeenteijke strategie en beeid O& 8estuura;skkoord Aan de agemene edenvergadering wordt ter besuitvorming het onderhandeaarsakkoord voorgeegd zoas dat het Rijk, de Vereniging van Nederandse Gemeenten, het Interprovinciaa Overeg en de Unie van Waterschappen op 21 apri j. hebben gesoten. Het akkoord is op 21 apri per edenbrief aan de eden verzonden. Het onderhandeaarsakkoord treft u as bijage aan bij de stukken. : 08. Gemeenteijke manda informanebeeid De Agemene Ledenvergadering wordt gevraagd met instemming kennis te nemen van de agenda simme verbindingen. Nadien wordt de agenda ter kennisname aan de gemeenten verstuurd. Deze agenda is op verzoek van gemeenten samen met gemeenten in de eerste heft van opgested.

7 Verenigingszaken O?. --v Jaarstukken Vereniging 07a. Jaarstukken VNG over 2010 Het Jaarversag 2010 is op 17 februari 2011 door het bestuur vastgested en wordt ter kennisneming aan u voorgeegd. Geet op het groot aanta pagina's wordt het jaarversag van de VNG niet in papieren vorm uitgebracht, maar digitaa ontsoten via de website Het bestuur egt de Jaarrekening 2010, bestaande uit het Financiee Jaarversag 2010 en de Accountantsverkaring 2010, ter vaststeing aan de agemene vergadering voor. De ondertekende versagen iggen vanaf heden ter inzage bij het Bestuursbureau van de Vereniging. Ook kunt u de versagen tijdens de agemene vergadering inzien bij de ingang van de zaa. 07b. Jaarversag KING Bijgevoegd trefi u de finae versie van het jaarversag van KING aan, weke op 24 maart is goedgekeurd in de Raad van Toezicht door KING. KNG egt in dit jaarversag verantwoording af over de verrichte werkzaamheden en de financiëe jaarrekening over de periode vanaf de start van KING (jui 2009) tot en met december KING stet voorafgaand aan een jaar een werkpan op. In het jaarversag geeft KING aan in hoeverre de gepande werkzaamheden en de opgestede begroting in het werkpan uitgevoerd zijn. Bij de oprichting van KING in 2009 is afgesproken dat na drie jaar een evauatie za worden uitgevoerd over de financiering van KING door een uitname uit het Gemeentefonds. Het igt in de rede dat deze evauatie tijdens de ALV van de VNG medio besproken za worden. 07c. Dechargeverening De agemene vergadering wordt verzocht na vaststeing van de jaarrekening 2010 het bestuur decharge te verenen. 08 Inniiing vacatures in bestuur en beeidscommissies Wij verzoeken de agemene edenvergadering om uit de kandidaten in de enkevoudige voordracht van de adviescommissie en eventuee tegenkandidaten de eden te benoemen in een aanta tussentijdse vacatures in bestuur, vaste beeidscommissies en Coege voor Arbeidszaken. 09. Vasáteing coxbutie , Contributienota Bijgevoegd treft u aan het contributievoorste voor het jaar Het bestuur stet de agemene edenvergadering voor het contributievoorste goed te keuren.

8 Overige zaken 10. Rondmag I WVTTK Vertegenwoordigers van de eden die van de rondvraag gebruik wensen te maken, worden verzocht van die vraag uiteriik woensdaa iuni a.s uur, schrifteijk mededeing te doen aan de directieraad van de Vereniging of vis e-mai op bestuursbureau(arvnci.n.. Suiting Moneiikheid tot indiening amendementen Statutair is het mogeijk amendementen in te dienen op aanhangige voorsteen. Uitzonderingen zijn agendapunten 5 en 8. Op het stuk bij agendapunt 5 (het onderhandeaarsakkoord) en op het voorste bij agendapunt 8 (Invuting vacatures in bestuur en beeidscommissies) kunnen geen amendementen worden ingediend. Voor de benoemingen gedt de procedure zoas omschreven in artike 6 van het Huishoudeijk Regement. Op 20 apri j. bent u door het bestuur reeds per edenbrief geïnformeerd over de voordracht van de adviescommissie voor vacatures in het bestuur en een aanta beeidswmmissies. Uiterijk op 25 mei informeert het bestuur u voorts over eventuee tegenkandidaten voor deze vacatures. De mogeijkheid tot het indienen van tegenkandidaten eindigt op 18 mei Amendementen kunnen tot uiterijk negen werkdagen voorafgaand aan de agemene vergadering worden ingediend. Dat betekent dat amendementen uiterijk donderdag 26 mei a.s., uur, bij het bureau van de Vereniging moeten zijn ingediend (schrifteijk of via e-mai bestuursbureau@vng.ni). Vervogens zuen wij de eden op de hoogte steen van de ingediende amendementen en de preadviezen van het bestuur daarbij, zodat zij op basis daarvan de standpuntbepaing binnen de gemeente kunnen voorbereiden. Aanta stemmen per aemeente en sewest In artike O van de Statuten van de VNG worden reges gested voor het uitbrengen van de stemmen door een id van de vereniging en voor het aanta stemmen dat door een id van de vereniging kabi worden uitgebracht. De voedige tekst uidt as vogt: Atfike i0 Stemmen 1. De stemmen van een id worden ter agemene vergadering uitgebracht door de vertegenwoordiger van dat id, bedoed in artike 9, id. (red.: burgemeester, wethouder, secretaris, griffier en raadsid) 2. Eke gemeente die id is van de Vereniging, brengt door tussenkomst van haar vertegenwoordiger zovee stemmen uit as het aanta veevouden van éénduizend (1.000) inwoners dat de bevoking van de door haar gerepresenteerde gemeente tet, met dien verstande dat zij ten minste één en ten hoogste vijfenzeventig (75) stemmen uitbrengt. 3. Ek gewest dat id is van de Vereniging brengt door tussenkomst van zijn vertegenwoordiger zovee stemmen uit as het aanta veevouden van tienduizend ( 0.000) inwoners dat de bevoking van het door hem gerepresenteerde gewest tet, met dien verstande dat hij ten minste één en ten hoogste vijfenzeventig (75) stemmen uitbrengt. 4. Maatstaf voor het aanta stemmen van een gemeente of gewest is het aanta inwoners dat de gemeente, onderscheidenijk het gewest, tede op één januari van het voorafgaande jaar vogens de door het Centraa Bureau voor de Statistiek openbaar gemaakte bevokingscijfers. Het bestuur, De voorzitter L. Wagenaar-Kroon, De secretaris

jaar Op woensdag 6 juni 2012 vindt in Den Haag de algemene ledenvergadering van de VNG plaats.

jaar Op woensdag 6 juni 2012 vindt in Den Haag de algemene ledenvergadering van de VNG plaats. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad v 3 jaar 100 r Pm- Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatlecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Algemene ledenvergadering woensdag 6 juni 2012 Samenvatting

Nadere informatie

OVERZICHT INVOERINGSKOSTEN 3 DECENTRALISATIES

OVERZICHT INVOERINGSKOSTEN 3 DECENTRALISATIES OVERZICHT INVOERINGSKOSTEN 3 DECENTRALISATIES circulaire 2012 2013 2014 Jeugd dec 2011 sept2012+ mei 2013 mei 2013+ mei 2014 AWBZ/WMO sept2011, 5.7 sept2011, 5.7 mei 2013, 4.2.4 e 1.000,-- 2012 2013 2014

Nadere informatie

VWG ^»s?»» L*>»*! W^jfl

VWG ^»s?»» L*>»*! W^jfl 10.0002177 AH. 0M6 Afd. MA VWG ^»s?»» L*>»*! W^jfl Gemeenteqespgj* Afd. P&O ten Brief aan de leden T.a.v. het college en raad VERG RO MO PUBL INGEKOMEM " 0 7 MEI2010 AZ FIN ISD informatiecentrum tel. (070)

Nadere informatie

01. Opening De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

01. Opening De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. AGENDA Algemene Ledenvergadering VNG woensdag 8 juni 2016, van 11.30 tot 13.00 uur, Hangar 32, Haarlemmermeer Huishoudelijke zaken 01. Opening De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/082

BB/U Lbr. 16/082 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Uitnodiging Buitengewone ALV BB/U201601453 Lbr. 16/082 2 november 2016 Samenvatting Hierbij nodigen wij u uit voor de Buitengewone algemene ledenvergadering

Nadere informatie

0.0 &2JL2- Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de teden" ^' į tiff*'- ^ i T.a.v. het college en de raad ^

0.0 &2JL2- Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de teden ^' į tiff*'- ^ i T.a.v. het college en de raad ^ 0.0 &2JL2-2 1 MEI 2G15 I Brief aan de teden" ^' į tiff*'- ^ i T.a.v. het college en de raad ^ 1 ^ V M G Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uwkenmerk biļiage(n) (070) 373 8393 betreft

Nadere informatie

^^^^biof^ïjy.^ Lbr. 15/042 Bekendmaking kandidaten bestuur en commissies VNG. Page 1 of2. Zant, TIm GESCAND OP 25 JUNI Gemeente Wormerland

^^^^biof^ïjy.^ Lbr. 15/042 Bekendmaking kandidaten bestuur en commissies VNG. Page 1 of2. Zant, TIm GESCAND OP 25 JUNI Gemeente Wormerland Lbr. 15/042 Bekendmaking kandidaten bestuur en commissies VNG Page 1 of2 Zant, TIm Van: Vrolijk, Irene Verzonden: dinsdag 23 juni 2015 16 07 Aan: 1 Postbus DV DIV Onderwerp: FW Lbr 15/042 Bekendmaking

Nadere informatie

BB/U Lbr. 11/034

BB/U Lbr. 11/034 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201100902 Lbr. 11/034 bijlage(n)

Nadere informatie

De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. AGENDA Algemene Ledenvergadering VNG woensdag 3 juni 2015, van 11.00 tot 12.15 uur, Omnisport, De Voorwaarts 55, Apeldoorn Huishoudelijke zaken 01. Opening De voorzitter opent de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

gff) G e tt e e n t'i [V ce rübft:'#'jäu'"*n,"n Datum ontvatrqst: 2 4 þtfl ', 23 mei2016

gff) G e tt e e n t'i [V ce rübft:'#'jäu'*n,n Datum ontvatrqst: 2 4 þtfl ', 23 mei2016 6', gff) Gemeente Moerdijk T.a.v. gemeentesecretaris Postbus 4 4760 AA ZEVENBERGEN G e tt e e n t'i [V ce rübft:'#'jäu'"*n,"n Datum ontvatrqst: 2 4 þtfl 2016 doorklosnumm6r uw konmork biilago(n) (070)

Nadere informatie

gemeente auditcommissie gemeente Heemskerk 2015 \PS Verordening HEEl`l' SkEl'k januari 2015

gemeente auditcommissie gemeente Heemskerk 2015 \PS Verordening HEEl`l' SkEl'k januari 2015 Regegeving - 30112 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van gemeente \PS HEE`' SkE'k auditcommissie Verordening gemeente Heemskerk 201 januari 201 mvo/2014/30112 Ii I H Z01C1738EE fëš Regegeving - 30112

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/085

BB/U Lbr. 10/085 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201001854 Lbr. 10/085 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/097

BB/U Lbr. 10/097 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201002167 Lbr. 10/097 bijlage(n)

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/089

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/089 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad i:~r at ér % 100 jaar vereniging van Nederlandse Gemeenten Samenvatting Op 3 september jl. informeerden wij u over de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie

Nadere informatie

Gemeente Emmert No..

Gemeente Emmert No.. Gemeente Emmert No.. 9 NOV 2015 Vereniging van Nederlandse Gemeenten Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum

Nadere informatie

BB/U Lbr. 11/025

BB/U Lbr. 11/025 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201100722 Lbr. 11/025 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U201000350 Lbr. 10/026

BB/U201000350 Lbr. 10/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201000350 Lbr. 10/026 bijlage(n)

Nadere informatie

ifk fr 2 6HOV gemeente Winterswijk B&W-nota nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 18 november 2015

ifk fr 2 6HOV gemeente Winterswijk B&W-nota nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 18 november 2015 5 B&W-nota 2 6HOV. 2015 nr(s) geregistreerde stuk(ken): 100010 blad: 1/6 datum nota: 18 november 2015 programma: 1. Bestuur en veiligheid werkdoel: 34 - Bestuurlijke ondersteuning college onderwerp: Buitengewone

Nadere informatie

Aanvragen zelf beleggen zonder advies (voor ondernemers) SNS Zelf Beleggen (Zakelijk)

Aanvragen zelf beleggen zonder advies (voor ondernemers) SNS Zelf Beleggen (Zakelijk) Aanvragen zef beeggen zonder advies (voor ondernemers) SNS Zef Beeggen (Zakeijk) Aeen voedig ingevude formuieren nemen we in behandeing. I Mijn gegevens A Gegevens bedrijf Rechtsnaam Postcode en vestigingspaats

Nadere informatie

BB/U200900749 Lbr. 09/059

BB/U200900749 Lbr. 09/059 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U200900749 Lbr. 09/059 bijlage(n) 1 datum

Nadere informatie

BB/U Lbr. 13/032

BB/U Lbr. 13/032 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voorgedragen kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201300526 Lbr.

Nadere informatie

eemskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 20 ianuari2015 : A01l4/2015 : Hijkoop, H./Leefomgeving mw. drs. A.E.H. Baltus A.W.M.

eemskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 20 ianuari2015 : A01l4/2015 : Hijkoop, H./Leefomgeving mw. drs. A.E.H. Baltus A.W.M. gemeen F É :I: eemskerk Openbare besuitenijst vergadering BW van 20 ianuari2015 Aanwezig Afwezig burgemeester secretaris mw. drs. A.E.H. Batus A.W.M. Schoor C.M. Beentjes mw.a. van Dijk mw. A. Boem X :

Nadere informatie

l 1 Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T F stichîevecht-nl

l 1 Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T F stichîevecht-nl 1 Endehovenaan 1, 3601 GR Maarssen T 140346 F 0346 25 40 10.stichîevecht-n info@stichîevecht.n Aan de fractie van de PvdA Stichtse Vecht t.a.v. mw. E. Swerts Afdeing Pubiekszaken Behanded door L.P. de

Nadere informatie

pagina 1 van 1 2 6 MEI 20GB 1019}; 26 mei 2009 27-5-2009 Linda van Mook

pagina 1 van 1 2 6 MEI 20GB 1019}; 26 mei 2009 27-5-2009 Linda van Mook 27-5-2009 Linda van Mook Van: VNG LEDEN [vngleden@vng.nl] Verzonden: dinsdag 15:01 Aan: undisclosed-recipients ctasj-cir. za-::k nr. i itit bsh. Onderwerp: Ledenbrief: Bekendmaking kandidaten bestuurlijke

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/075

BB/U Lbr. 16/075 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement i.v.m. oprichting algemene directie uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601386

Nadere informatie

Een evenementenvergunning

Een evenementenvergunning Een evenementenvergunning aanvragen 2 Een evenementenvergunning aanvragen In onze gemeente worden jaarijks vee activiteiten georganiseerd. Dat is euk. Maar soms kan een evenement ook voor irritatie en

Nadere informatie

BB/U april Lbr. 13/032. Hierbij ontvangt u het overzicht van de door de adviescommissie gestelde kandidaten voor de

BB/U april Lbr. 13/032. Hierbij ontvangt u het overzicht van de door de adviescommissie gestelde kandidaten voor de GEMEENTE HELLENDOORN Behand.. I' 16 APR 2013 13INK04175 A 1 R Stuk Wcľkpr.. Kiink' aan: Aivhk i' ì) ; r v iti-efw.: reeks/vlverir.: Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad VIUG Vereniging van

Nadere informatie

VNG maandag 3 september :23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG.

VNG maandag 3 september :23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG. Postreţļistrator Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: 6 Z //O VNG [VNG@VNG.NIL] maandag 3 september 2012 14:23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG IN12.05174 nun Gcivic/-,;.::.

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besuit van de directeur-generaa van de Nederandse mededingingsautoriteit as bedoed in artike 37, eerste id, van de Mededingingswet. Zaak nr: 1324 / HAL - Mercurius Nummer: 1324/11 I. MELDING 1.

Nadere informatie

BB/U Lbr. 15/026

BB/U Lbr. 15/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voordracht adviescommissie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201500720 Lbr. 15/026 bijlage(n) datum

Nadere informatie

Nieuw wetsartikel 151c Gemeentewet: cameratoezicht op openbare plaatsen

Nieuw wetsartikel 151c Gemeentewet: cameratoezicht op openbare plaatsen Onderwerp Nieuw wetsartike 151c Gemeentewet: cameratoezicht op openbare paatsen Portefeuiehouder Mr. A.Ph. Hertog Steier Didier Manjoero Coegevergadering 11 jui 2006 Raadsvergadering 7 september 2006.

Nadere informatie

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070)

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) 15. 0 4 0 5 0 4 * (i vnic Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijiage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60 Brief aan de leden T.a.v. het college VIMC Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Onderwerp Invulling tussentijdse vacatures in VNG-commissies en CvA uw kenmerk ons

Nadere informatie

e MEI 2009 pagina 1 van 2 Keijzer L gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_

e MEI 2009 pagina 1 van 2 Keijzer L gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_ pagina 1 van 2 Keijzer L. Van: VNG LEDEN [vngleden@vng.nl] Verzonden: donderdag 7 mei 2009 16:39 Onderwerp: Ledenbrief: Vacatures bestuudijke organisatie VNG gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_

Nadere informatie

De griffier gewaardeerd Een klantenonderzoek onder staten- en gemeenteraadsleden

De griffier gewaardeerd Een klantenonderzoek onder staten- en gemeenteraadsleden De griffier gewaardeerd 2011 Een kantenonderzoek onder staten- en gemeenteraadseden Vereniging van Griffiers Apri 2011 Inhoudsopgave Samenvatting... 3 1 Ineiding... 4 1.1 Achtergrond... 4 1.2 Enquête en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Algemene vergadering Artikel 1 Toegang tot de algemene vergadering; agenda 1 Door of namens het bestuur kan aan andere dan de in artikel 9, lid 1 en lid 2, van de statuten bedoelde

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 13/048

uw kenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 13/048 vnig Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besuit van de directeur-generaa van de Nederandse mededingingsautoriteit as bedoed in artike 37, eerste id, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1423/Arbo Groep Gak - Arbo Management Groep I. MELDING

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/028

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/028 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201200302 Lbr. 12/028 bijlage(n)

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013

ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013 bijlage(n)

Nadere informatie

Cools, Luuk 24-12-2014

Cools, Luuk 24-12-2014 Inlichten instantie via e-mail Page 1 of 2 Cools, Luuk Van: VNG [VNG@VNG.NL] Verzonden: dinsdag 23 december 2014 16:24 Aan: VNG Onderwerp: Lbr. 14/097 - Uitkomst ledenraadpleging informatievoorziening

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070)

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten Informal Ie centrum lel. uw kenmerk bljlage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking voordracht BB/U201500720

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden gemeente Utrecht 2018

Algemene inkoopvoorwaarden gemeente Utrecht 2018 Agemene inkoopvoorwaarden gemeente Utrecht 2018 I Agemeen Artike 1 Definities Afevering: Contractant: Diensten (Dienst): Gemeente: Goederen: Leveringen(Levering): Offerte: Offerteaanvraag: Overeenkomst:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Stuknummer: AI13.01539. Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2

Stuknummer: AI13.01539. Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Info Den Helder - Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG Van: VNG Aan: "'info{5jdenhelder.nl'" Datum: 19-2-2013

Nadere informatie

Slachthuisstraat 39. 2033 HC Haarlem 145 500,- k.k. makelaars. haarlem.hiermakelaars.nl

Slachthuisstraat 39. 2033 HC Haarlem 145 500,- k.k. makelaars. haarlem.hiermakelaars.nl makeaars Sachthuisstraat 39 2033 HC Haarem 145 500,- k.k. haarem.hiermakeaars.n Hier Makeaars Houtpein 26 2012 DH Haarem te (023) 5 531 631 haarem@hiermakeaars.n Agemeen Sachthuisstraat 39, 2033 HC Haarem

Nadere informatie

Onderwerp: FW: Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en connmissies

Onderwerp: FW: Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en connmissies Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en commissies Page 1 of 2 Tjoelker, Nicolien Onderwerp: FW: Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en connmissies

Nadere informatie

llllllllli IIlllllllll Hllillll

llllllllli IIlllllllll Hllillll APRzins on1vmse~'a i Hi * Z O O ' D 8 A 1 F 9 F * hiegomíssenoordwijk 8049 Z/15/006057 BEWä'E' n fdwik?'h U=Y1í?8'=11 Aan het coege van burgemeester en wethouders H b=h Sff?=f 92 van de gemeente Noordwijk

Nadere informatie

FUSIEOVEREENKOMST GOEREE-OVERFLAKKEE

FUSIEOVEREENKOMST GOEREE-OVERFLAKKEE FUSIEOVEREENKOMST GOEREE-OVERFLAKKEE De vïer corporaties op Goeree-Overfakkee hebben het voornemen om met ekaar te fuseren. Dit voornemen is het resutaat van toenemende mate van samenwerking de afgeopen

Nadere informatie

Voetbalpromotie in eigen land

Voetbalpromotie in eigen land Voetbapromotie in eigen and Ook zo genoten van het UEFA EK Onder 21 in eigen and? De mannen van bondscoach Foppe de Haan werden in een kokende Euroborg Europees kampioen. As er een dak op de Euroborg had

Nadere informatie

a W a 3 f d E Ra Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden,

a W a 3 f d E Ra Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, r' ' - I). \UQ) R N nd 1 k 0 M* In Hoand Rijnand werken samen: d S* a 4 \ -y04' b x e Aphen aan den Rijn, Hiegom, a W a 3 f d E Ra Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, i Noordwijk,

Nadere informatie

,lh. ). ó7. :j': r. '/L/"'/ c I. r' - t'/)c //C. Ten :ehce':è van je vocrbereidinç 'Ja!l uv, standcur tocpahnq :1' de.!:..l.v stelen \\'ij u in deze

,lh. ). ó7. :j': r. '/L/'/ c I. r' - t'/)c //C. Ten :ehce':è van je vocrbereidinç 'Ja!l uv, standcur tocpahnq :1' de.!:..l.v stelen \\'ij u in deze ., :j': r..,' r' -,lh (, '/L/"'/ c I ï ). ó7, p j p(/'î r t'/)c //C Brief aan de leden 1 / f T.a.v. het college en de raad '070) 373 8393 2 Samenvatting Ot-> 5 ;uni jl, sloot de terrnijn '''OOI de :ndiening

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR MOBIELE TELEFOONDIENSTEN VAN YES TELECOM NETHERLANDS B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR MOBIELE TELEFOONDIENSTEN VAN YES TELECOM NETHERLANDS B.V. ALGEENE VOORWAARDEN VOOR OBIELE TELEFOONDIENSTEN VAN YES TELECO NETHERLANDS B.V. Laatst gewijzigd: juni 2011 1. DEFINITIES In deze Agemene Voorwaarden worden de vogende begrippen gebruikt: Aanbiedingsvorm:

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers instructie bij het decaanaccount versie 03.09.13

euzedossier & uitgeverij remmers instructie bij het decaanaccount versie 03.09.13 euzedossier instructie bij het decaanaccount versie 03.09.13 & uitgeverij remmers Voor vragen, opmerkingen en suggesties bij deze instructie kunt u contact opnemen met: Uitgeverij Remmers Nieuwe Bosscheweg

Nadere informatie

De rekening wordt onder de volgende tenaamstelling in de administratie van de bank opgenomen:

De rekening wordt onder de volgende tenaamstelling in de administratie van de bank opgenomen: Bad 1/5 Vestigingspaats NIEUWERBRUG Handesregisternummer 280524 Bank Statutaire naam en vestigingspaats Coöperatieve U.A., gevestigd te () hierna te noemen: Rekeningnummer 9913.19.745 Tenaamsteing Adres

Nadere informatie

Woningen met het Slimmer Kopen label hebben een lagere aankoopprijs. Het voordeel kan wel oplopen tot 25 procent!

Woningen met het Slimmer Kopen label hebben een lagere aankoopprijs. Het voordeel kan wel oplopen tot 25 procent! feiten & spereges Woningen met het Simmer Kopen abe hebben een agere aankoopprijs. Het voordee kan we opopen tot 25 procent! As koper van een Simmer Kopen woning bent u voor de voe honderd procent eigenaar.

Nadere informatie

Statuten. Opgericht bij akte op 23 juni 1923

Statuten. Opgericht bij akte op 23 juni 1923 Opgericht bij akte op 23 juni 1923 Statuten Artikel 1 Naam en zetel De vereniging is genaamd Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten. De vereniging fungeert tevens als afdeling van de Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Jaarverslag Tevens rapport van werkzaamheden als bedoeld in de Administratievoorwaarden, hoofdstuk 7

Jaarverslag Tevens rapport van werkzaamheden als bedoeld in de Administratievoorwaarden, hoofdstuk 7 Jaarversag 2016 Tevens rapport van werkzaamheden as bedoed in de Administratievoorwaarden, hoofdstuk 7 Ineiding Inhoud Na de oprichting in jui 2015 was 2016 het eerste voe jaar van Stichting Administratiekantoor

Nadere informatie

Correctievoorschrift VWO

Correctievoorschrift VWO Correctievoorschrift VWO 0 tijdvak natuurkunde tevens oud programma natuurkunde, Het correctievoorschrift bestaat uit: Reges voor de beoordeing Agemene reges 3 Vakspecifieke reges 4 Beoordeingsmode 5 Inzenden

Nadere informatie

gemeeme wethouders, raads- en commissieleden gemeente Heemskerk 2014 Heemskerk Verordening rechtspositie 28 juni 2014

gemeeme wethouders, raads- en commissieleden gemeente Heemskerk 2014 Heemskerk Verordening rechtspositie 28 juni 2014 Regegeving - 30045 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 24 gemeeme :ig Heemskerk Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieeden gemeente Heemskerk 2014 28 juni 2014 BIVO/2014/30045 Z010B6E891F

Nadere informatie

Verenigingszaken 13. Wijziging Statuten in verband met wijziging Reglement commissie Europa & Internationaal 14. Vacatures bestuur en commissies

Verenigingszaken 13. Wijziging Statuten in verband met wijziging Reglement commissie Europa & Internationaal 14. Vacatures bestuur en commissies Algemene Ledenvergadering VNG 8 juni 2016 Collegebesluit 6 juni2016 nr. 7.1. BESLISPUNTEN 1. De agenda van de Algemene Ledenvergadering van de VNG op 8 juni 2016 voor kennisgeving aan te nemen en in te

Nadere informatie

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden AFDELINGS REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling van LTO Noord is genaamd: Rijn- en

Nadere informatie

1. Doelstelling. Verhuisplan ARDU!N. Begripsbepalingen. 3. Uitgangspunten

1. Doelstelling. Verhuisplan ARDU!N. Begripsbepalingen. 3. Uitgangspunten Verhuispan Verhuispan ARDU!N 1. Doesteing Bij een verhuizing van de woning of de werkpek /dagbesteding komt vee kijken. In dit pan staat beschreven hoe dat gaat. Wat kan de ciënt van Arduin verwachten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

j i f «^OV. 2015 Van: VNG [mailto:vng=vng.nl(a)mail92.atl51.rsgsv.net] Namens VNG Verzonden: maandag 16 november 2015 17:49 Gtimoor.*.^ <-.

j i f «^OV. 2015 Van: VNG [mailto:vng=vng.nl(a)mail92.atl51.rsgsv.net] Namens VNG Verzonden: maandag 16 november 2015 17:49 Gtimoor.*.^ <-. Lbr. 15/089 Besluitvorming over kandidaten vacatures VNG bestuur en commissies Page 1 of 2 Tjoelker, Nicolien GESCANü OP Onderwerp: FW: Lbr. 15/089 Besluitvorming over kandidaten vacatures VNG bestuur

Nadere informatie

Op 17 november a.s. kiezen de leden uit deze kandidaten en mogelijke tegenkandidaten de nieuwe leden van bestuur en commissies.

Op 17 november a.s. kiezen de leden uit deze kandidaten en mogelijke tegenkandidaten de nieuwe leden van bestuur en commissies. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten Informatiecentrum tol. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 1 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking kandidaten BB/U201401912

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 5 april 2017 U Lbr. 17/018 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 5 april 2017 U Lbr. 17/018 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 5 april 2017 Ons kenmerk BB/U201700247 Lbr. 17/018 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp Instelling Fonds Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/077

BB/U Lbr. 10/077 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Contributievoorstel 2011 en inrichting bestuurlijke organisatie Nederland uw kenmerk ons kenmerk BB/U201001360

Nadere informatie

* f I f ^ * ' 6 APR. 2013

* f I f ^ * ' 6 APR. 2013 f - 2013041 ó lbr bekendmaking-voorgedragen-kandidaten... http://www.vng.nl/files/vng/brieven/2013/2013041 ó lbr bekendmak... Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

VNG Ledenbrief Bekendmaking ontbreken tegenkandidaten voro vacatures in VNG bestuur en commissies

VNG Ledenbrief Bekendmaking ontbreken tegenkandidaten voro vacatures in VNG bestuur en commissies Van: Aan: Onderwerp: Datum: Bijlagen: Luat, Arjen van der OW-Info FW: Lbr. 17/032 Bekendmaking ontbreken tegenkandidaten voor vacatures in VNG bestuur en commissies woensdag 15:39:05 inline.txt Graag inboeken

Nadere informatie

Brochure van de afdelingen verkiezingen van Register Amsterdam en de stadsdelen. Bureau Verkiezingen

Brochure van de afdelingen verkiezingen van Register Amsterdam en de stadsdelen. Bureau Verkiezingen Brochure van de afdeingen verkiezingen van Register Amsterdam en de stadsdeen Bureau Verkiezingen Pas- 2 Agemene informatie kiesrechtcriteria Pag. 3 pag. 4/5/6 Stemmateriaa, stemokaa, inrichting stembureau

Nadere informatie

eemskerk wethouders, raads- en commissie leden gemeente Heemskerk 2015 Verordening rechtspositie 30 april 2015 gemeent

eemskerk wethouders, raads- en commissie leden gemeente Heemskerk 2015 Verordening rechtspositie 30 april 2015 gemeent Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 14 gemeent ïš 1 eemskerk Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissie eden gemeente Heemskerk 2015 30 apri 2015 snvo/2014/30122 \ \I\ \i 1 Z01623E2B7D

Nadere informatie

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij versie d.d. 27-09-2018 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 11 lid 9 van de statuten van de vereniging: Beroepspensioenvereniging Huisartsen, statutair gevestigd te Utrecht, hierna: de Beroepspensioenvereniging.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Jouw pensioenfonds dichtbij

Jaarverslag 2013. Jouw pensioenfonds dichtbij Jaarversag 2013 Jouw pensioenfonds dichtbij Stichting Personeespensioenfonds APG Jaarversag 2013 4 Personeespensioenfonds APG inhoud JAARVERSLAG 2013 5 Voorwoord en vooruitbik naar 2014 / 7 Kerngegevens

Nadere informatie

1 Aanwijzing van de ambtenaren van zijn 1 De leidinggevende

1 Aanwijzing van de ambtenaren van zijn 1 De leidinggevende Bijage 1 VASTSTELLNG VAN DE BEVOEGDE OVERHEDEN TOT DE NTEGRATE N HET VPS VAN 13 JANUAR 2006 VAN DE LOOPBAAN- EN BELONNGSBEPALNGEN 1 Aanwijzing van de ambtenaren van zijn 1 De eidinggevende - - De ijnmanager

Nadere informatie

BB/U Lbr.16/091

BB/U Lbr.16/091 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Vacatures in commissie Europa & Internationaal uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601593 Lbr.16/091 bijlage(n)

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

\W/W 1%/ rfeßt s: f:ot ßÖêR. Advies van de Participatieraad. en wethouders. aan het college van burgemeester ',1. Algemeen

\W/W 1%/ rfeßt s: f:ot ßÖêR. Advies van de Participatieraad. en wethouders. aan het college van burgemeester ',1. Algemeen 01. Inkomende documenten 13286 Scan nummer 1 van 1 Scanpagina 2 van 7 ' ~ O i reßt s: :ot ßÖêR ÉM i1 TF TôR $ôn6ô van de Participatieraad aan het coege van burgemeester en wethouders Agemeen Datum: 17

Nadere informatie

file:///c:/users/hmolenaar/documents/los%20picos/webshop/thuiswinkel%20waarbor...

file:///c:/users/hmolenaar/documents/los%20picos/webshop/thuiswinkel%20waarbor... pagina 1 van 11 Agemene Voorwaarden Thuiswinke Deze Agemene Voorwaarden van de Nederandse Thuiswinke Organisatie (hierna: Thuiswinke.org) zijn tot stand gekomen in overeg met de Consumentenbond in het

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

makelaars haarlem.hiermakelaars.nl

makelaars haarlem.hiermakelaars.nl makeaars Nagtzaamstraat 68 2032 TH Haarem 224 000,- k.k. haarem.hiermakeaars.n Hier Makeaars Houtpein 26 2012 DH Haarem te (023) 5 531 631 haarem@hiermakeaars.n Agemeen Nagtzaamstraat 68, 2032 TH Haarem

Nadere informatie

Post intern Algemeen

Post intern Algemeen btjitengem/oor... ttttttt oro,e nt-e---x--. ==' - G e S S e n a H u = u -...-. j t. Raads'nformat-ebr-ef 2009-58 Datum coegever adering : 3 Oktober 2009 Portefeuiehouder : Wethouder ir. J. Freije Behandeend

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 HET MONTESSORI LYCEUM HERMAN JORDAN

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 HET MONTESSORI LYCEUM HERMAN JORDAN RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 HET MONTESSORI LYCEUM HERMAN JORDAN Schoo/insteing/vestiging: Montessori Lyceum Herman Jordan Afdeing: vwo Paats: Zeist BRIN-nummer:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Noordoostpolder Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling is genaamd: de afdeling Noordoostpolder

Nadere informatie

. 4. ty/llyjy) (J)))y

. 4. ty/llyjy) (J)))y . 4. ty/yjy) (J)))y îy(),, yj, js,j, j,,ttgyjjyy.jyyj,gyyy,gjyy.. LL,!. (, ë ë x v r G E M E jjy jyg...7.(..:.:.... (.....::.,..j.j.l,;,..,,,...yyjyr jj j,... ëj.,....'. -.!. i ' -.' - j.!. ', ' 'i ' '

Nadere informatie

procedurebeschrijving de advieslijsten, de groslijsten, de verkiezingsprogramma s, de weging per

procedurebeschrijving de advieslijsten, de groslijsten, de verkiezingsprogramma s, de weging per Aan: de voorzitters en secretarissen van de lokale Brabantse CDA afdelingen i.a.a. : de leden van CDA Brabant Betreft : verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen 2015 Inleiding. Tijdens onze ALV

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

div - Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG 25 februari 2009

div - Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG 25 februari 2009 about:blank Page 1 of 1 10-3-2009 div - Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG Van: div Onderwerp: Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie

Nadere informatie

Raad 3 0 HAA~l2010 Nr.

Raad 3 0 HAA~l2010 Nr. Ingekoman stllkken Raad 3 0 HAA~l2010 Nr. ~~ Verenlglng Nederlandse van Gemeenten Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betren Openstelling vacatures bestuur

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besuit van de directeur-generaa van de Nederandse mededingingsautoriteit as bedoed in artike 37, eerste id, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1264/Woningstichting 's-gravenhage - Woningstichting

Nadere informatie

29215/AD/ae ***************************************************************************************** De leden. Artikel 1

29215/AD/ae ***************************************************************************************** De leden. Artikel 1 1 29215/AD/ae HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de statutair te Leusden gevestigde en aan de Fokkerstraat 17 te 3831 LD Leusden kantoorhoudende vereniging: DIABETESVERENIGING NEDERLAND (DVN). ingeschreven in

Nadere informatie

Meer woningen voor ouderen Udenhout, 29 juni 2011

Meer woningen voor ouderen Udenhout, 29 juni 2011 Meer woningen voor ouderen Udenhout, 29 juni 2011 Freya Mostert VNG Freija.mostert@vng.n Reinier Haasnoot Aedes r.haasnoot@aedes.n Inhoud presentatie Cijfers en toekomstontwikkeingen u Vergrijzing u Krimp

Nadere informatie

Reglement van de kringen

Reglement van de kringen Reglement van de kringen Reglement van de kringen, overeenkomstig artikel 66 van de statuten van Rabobank Nederland. Artikel 1 1. Leden van de kring kunnen uitsluitend zijn coöperatieve banken die lid

Nadere informatie