VWG ^»s?»» L*>»*! W^jfl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VWG ^»s?»» L*>»*! W^jfl"

Transcriptie

1 AH. 0M6 Afd. MA VWG ^»s?»» L*>»*! W^jfl Gemeenteqespgj* Afd. P&O ten Brief aan de leden T.a.v. het college en raad VERG RO MO PUBL INGEKOMEM " 0 7 MEI2010 AZ FIN ISD informatiecentrum tel. (070) uw kenmerk RB BU irand BURG RAAD aaaal GRIFFIE BIAZ0B P&H SECR B&W PROJECT WB A en 12 betreft Algemene ledenvergadering 8juni2010 ons kenmerk BB/U Lbr. 10/050 datum 7mei2010 Samenvatting Op dinsdag 8 juni 2010 vindt in Leeuwarden de algemene ledenvergadering van de VNG plaats. Het gehele programma voor deze dag treft u aan in het programmaboekje dat u eerder is toegezonden. Bijgevoegd ontvangt u digitaal de agenda voor de algemene vergadering. De bijlagen bij de agenda kunt u downloaden van het VNG-net via de volgende link "Biilaaen agenda algemene verqaderina 8 iuni 201G". NB: Volgende week ontvangt u schrifteliik nog de vollediqe verqaderset.

2 Vereniging van Naderlandse Gemeenf en Aan de leden informatiecentrum tel. (070) betreft Algemene ledenvergadering 8 juni 2010 te Leeuwarden uw kenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 10/050 bijlage(n) datum 7mei2010 Geacht college en raadsleden, Op dinsdag 8 juni 2010 vindt in Leeuwarden de algemene ledenvergadering van de VNG plaats. Het gehele programma voor deze dag treft u aan in het programmaboekje dat u eerder is toegezonden. Bijgevoegd ontvangt u digitaal de agenda voor de algemene vergadering. De bijlagen bij de agenda kunt u downloaden van het VNG-net via de volgende link: "Biilaaen agenda algemene vergadering 8 juni 2010". Volgende week ontvangt u schriftelijk nog de volledige vergaderset samen met de presentiekaart voor de stemgerechtigde vertegenwoordiger van uw gemeente. Bij de agenda behoren de volgende bijlagen: Ontwerp-notulen van de algemene ledenvergadering van 10 juni Jaarverslag 2009 van de VNG Jaarrekening 2009 van de VNG Stand van zaken KING Contributievoorstel voor net jaar 2011 Ontwerp resolutie 'Het perspectief van gemeenten' - Presentiekaart. Tegen inlevering van de presentiekaart, door diegene die de gemeente vertegenwoordigt, bij de ingang van de zaal ontvangt de vertegenwoordiger een elektronische stemkaart. De presentiekaart wordt eenmalig toegezonden aan het college en zonder inlevering van deze kaart kan de gemeente/het gewest niet aan de stemmingen deelnemen. Op basis van de ingeleverde presentiekaarten zal de presentielijst bij de notulen worden gemaakt.

3 Tijdens de algemene ledenvergadering wordt in ieder geval elektronisch gestemd over de volgende agendapunten: Vaststeliing contributie 2011 (agendapunt 6) Ontwerp resolutie 'Het perspectief van gemeenten' (agendapunt 7) Statutair is het mogelijk amendementen in te dienen op aanhangige voorstellen. Amendementen kunnen tot uiterlijk negen werkdagen voorafgaand aan de algemene vergadering worden ingediend. Dat betekent dat amendementen uiterlijk woensdaq 26 mei a.s uur. bij het bureau van de Vereniging moeten zijn ingediend (schriftelijk of via bestuursbureau(sivnq.nl). Vervolgens zullen wij de leden op de hoogte stellen van de ingediende amendementen en de preadviezen van het bestuur daarbij, zodat zij op basis daarvan de standpuntbepaling binnen de gemeente kunnen voorbereiden. Hoogachtend, Vereniging van Nederlandse Gemeenten Mevrouw A. Jorritsma-Lebbink voorzitter Deze ledenbrief staat ook op VNG-net. Kijk op onder VNG-brieven.

4 VIUG Vereniging van Nederlandse Gemeenten AGENDA ALV 8 juni 2010 Voor de algemene vergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) dinsdag 8 juni 2010, van uur, te Leeuwarden 1. Opening 2. Benoeming van de commissie tot het nazien van de notulen van de algemene vergadering van 8 juni 2010 Ter vergadering doet het bestuur de algemene vergadering een voorstel voor de invulling van de notulencommissie. De commissie wordt gevormd door: 1. De heer W.H. Broekhuysen, wethouder van Terneuzen 2. Mevrouw M.C. Waijerdink-Mentink, raadslid Haaksbergen 3. De heer ir. T.N.M. Visser, gemeentesecretaris van Renkum 3. Vaststelling notulen van de algemene vergadering van 10 juni 2009 Overeenkomstig artikel 4 van het huishoudelijk reglement zijn de notulen in handen gesteld van de commissie tot het nazien van de notulen. De commissie werd gevormd door: 1. De heer F.W. Baan, raadsgriffier van Enkhuizen 2. De heer J.J.L. de Kunder, wethouder van Reimerswaal 3. Mw. A.C. Oosterwijk, wethouder van Boskoop De commissieleden hebben verklaard dat de notulen een getrouw beeld geven van hetgeen tijdens de algemene vergadering is besproken en besloten. Het bestuur stelt u voor de notulen goed te keuren.

5 4. Mededelingen Per 1 januari 2010 telde Nederland 431 gemeenten (nu: 430), in 2009 bedroeg dit aantal 441. De volgende herindelingen hebben op 1 januari 2010 plaatsgevonden; Winschoten, Scheemda en Reiderland zijn samengevoegd tot een gemeente Oldambt; Horst aan de Maas, Sevenum en het deel Meerlo van gemeente Meerlo-Wanssum* zijn samengevoegd tot een gemeente Horst aan de Maas*, Venray en het deel Wanssum, van gemeente Meerlo-Wanssum, zijn samengevoegd tot een gemeente Venray (grenscorrectie, geen herindeling); Helden, Kessel, Maasbree en Meijel zijn samengevoegd tot een gemeente Peel en Maas; Venlo en Arcen en Velden zijn samengevoegd tot een gemeente Venlo; Moordrecht, Nieuwerkerk aan den Ussel en Zevenhuizen-Moerkapelle zijn samengevoegd tot een gemeente Zuidplas. De gemeente Rozenburg is op 18 maart 2010 als deelgemeente opgegaan in de gemeente Rotterdam. Per 1 januari 2010 telt de Vereniging 21 gewesten, in 2009 bedroeg dit aantal 22. De regio Centraal Groningen is komen te vervallen. 5. Jaarstukken Vereniging 5a. Jaarstukken VNG over 2009, alsmede KING Het Jaarverslag 2009 is op 15 april 2010 door het bestuur vastgesteld en wordt ter kennisneming aan u voorgelegd. Gelet op het groot aantal pagina's wordt het jaarverslag van de VNG dit jaar niet in papieren vorm uitgebracht, maar digitaal ontsloten via de website Het bestuur legt de Jaarrekening 2009, bestaande uit het Financieel Jaarverslag 2009 en het Accountantsverslag 2009, ter vaststelling aan de algemene vergadering voor. De ondertekende verslagen liggen vanaf heden ter inzage bij het Bestuursbureau van de Vereniging. Ook kunt u de verslagen tijdens de algemene vergadering inzien bij de ingang van de zaal. Tevens wordt aan u ter kennisneming voorgelegd de stand van zaken KING. 5b. Dechargeverlening De algemene vergadering wordt verzocht na vaststelling van de jaarrekening 2009 het bestuur decharge te verlenen. 6. Vaststelling contributie 2011 Bijgevoegd treft u aan het contributievoorstel voor het jaar Het bestuur stelt u voor het contributievoorstel goed te keuren.

6 7. Resolutie 'Het perspectief van gemeenten' Bijgevoegd treft u de ontwerp-resolutie 'Het perspectief van gemeenten' aan. Dit stuk vormt na vaststelling de inzet van de VNG voor de kabinetsformatie en een eventueel nadien te sluiten bestuursakkoord na de landelijke verkiezingen van 9 juni Door de leden kunnen tot uiterliik 26 mei 2010 amendementen worden ingediend op dit voorstel (zie latere passage "mogelijkheid tot het indienen van amendementen'). 8. Locatie VNG-congres Rondvraag Vertegenwoordigers van de leden die van de rondvraag gebruik wensen te maken, worden verzocht van die vraag uiterliik dinsdaq 1 iuni a.s uur. schriftelijk mededeling te doen aan de directieraad van de Vereniging of via bestuursbureau(5>vnq.nl. 10. Slutting

7 Mogelijkheid tot indiening amendementen en stemprocedure Moqeliikheid tot indieninq amendementen Statutair is het mogelijk amendementen in te dienen op aanhangige voorstellen. Amendementen kunnen tot uiterlijk negen werkdagen voorafgaand aan de algemene vergadering worden ingediend. Dat betekent dat amendementen uiterlijk woensdag 26 mei a.s., uur, bij het bureau van de Vereniging moeten zijn ingediend (schriftelijk of via op bestuursbureau(s>.vnq.nn. Vervolgens zullen wij de leden op de hoogte stellen van de ingediende amendementen en de preadviezen van het bestuur daarbij, zodat zij op basis daarvan de standpuntbepaling binnen de gemeente kunnen voorbereiden. Aantal stemmen per gemeente en qewest In artikel 10 van de Statuten van de VNG worden regels gesteld voor het uitbrengen van de stemmen door een lid van de vereniging en voor het aantal stemmen dat door een lid van de vereniging kan worden uitgebracht. De volledige tekst luidt als volgt: Artikel 10 Stemmen 1. De stemmen van een lid worden ter algemene vergadering uitgebracht door de vertegenwoordiger van dat lid, bedoeld in artikel 9, lid 1. (red.: burgemeester, wethouder, secretaris, griffier en raadslid) 2. Elke gemeente die lid is van de Vereniging, brengt door tussenkomst van haar vertegenwoordiger zoveel stemmen uit als het aantal veelvouden van eenduizend (1.000) inwoners dat de bevolking van de door haar gerepresenteerde gemeente telt, met dien verstande dat zij ten minste een en ten hoogste vijfenzeventig (75) stemmen uitbrengt. 3. Elk gewest dat lid is van de Vereniging brengt door tussenkomst van zijn vertegenwoordiger zoveel stemmen uit als het aantal veelvouden van tienduizend (10.000) inwoners dat de bevolking van het door hem gerepresenteerde gewest telt, met dien verstande dat hij ten minste een en ten hoogste vijfenzeventig (75) stemmen uitbrengt. 4. Maatstaf voor het aantal stemmen van een gemeente of gewest is het aantal inwoners dat de gemeente, onderscheidenlijk het gewest, telde op een januari van het voorafgaande jaar volgens de door het Centraal Bureau voor de Statistiek openbaar gemaakte bevolkingscijfers. Het bestuur, A. Jorritsma-Lebbink, L. Wagenaar-Kroon, De voorzitter De secretaris

jaar Op woensdag 6 juni 2012 vindt in Den Haag de algemene ledenvergadering van de VNG plaats.

jaar Op woensdag 6 juni 2012 vindt in Den Haag de algemene ledenvergadering van de VNG plaats. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad v 3 jaar 100 r Pm- Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatlecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Algemene ledenvergadering woensdag 6 juni 2012 Samenvatting

Nadere informatie

OVERZICHT INVOERINGSKOSTEN 3 DECENTRALISATIES

OVERZICHT INVOERINGSKOSTEN 3 DECENTRALISATIES OVERZICHT INVOERINGSKOSTEN 3 DECENTRALISATIES circulaire 2012 2013 2014 Jeugd dec 2011 sept2012+ mei 2013 mei 2013+ mei 2014 AWBZ/WMO sept2011, 5.7 sept2011, 5.7 mei 2013, 4.2.4 e 1.000,-- 2012 2013 2014

Nadere informatie

01. Opening De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

01. Opening De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. AGENDA Algemene Ledenvergadering VNG woensdag 8 juni 2016, van 11.30 tot 13.00 uur, Hangar 32, Haarlemmermeer Huishoudelijke zaken 01. Opening De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging

Nadere informatie

gff) G e tt e e n t'i [V ce rübft:'#'jäu'"*n,"n Datum ontvatrqst: 2 4 þtfl ', 23 mei2016

gff) G e tt e e n t'i [V ce rübft:'#'jäu'*n,n Datum ontvatrqst: 2 4 þtfl ', 23 mei2016 6', gff) Gemeente Moerdijk T.a.v. gemeentesecretaris Postbus 4 4760 AA ZEVENBERGEN G e tt e e n t'i [V ce rübft:'#'jäu'"*n,"n Datum ontvatrqst: 2 4 þtfl 2016 doorklosnumm6r uw konmork biilago(n) (070)

Nadere informatie

Onderwerp Algemene Ledenvergadering VNG. burgemeester Opsteller Telefoon B. Berenbak voorstel besluit b&w

Onderwerp Algemene Ledenvergadering VNG. burgemeester Opsteller Telefoon B. Berenbak voorstel besluit b&w Onderwerp Algemene Ledenvergadering VNG ^ Portefeuillehouder Agendanummer f\ "fc burgemeester Opsteller Telefoon B. Berenbak 399 676 voorstel besluit b&w Burgemeester Herman Kaiser volgens bijgaande presentiekaart

Nadere informatie

De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

De voorzitter opent de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. AGENDA Algemene Ledenvergadering VNG woensdag 3 juni 2015, van 11.00 tot 12.15 uur, Omnisport, De Voorwaarts 55, Apeldoorn Huishoudelijke zaken 01. Opening De voorzitter opent de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/082

BB/U Lbr. 16/082 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Uitnodiging Buitengewone ALV BB/U201601453 Lbr. 16/082 2 november 2016 Samenvatting Hierbij nodigen wij u uit voor de Buitengewone algemene ledenvergadering

Nadere informatie

^^^^biof^ïjy.^ Lbr. 15/042 Bekendmaking kandidaten bestuur en commissies VNG. Page 1 of2. Zant, TIm GESCAND OP 25 JUNI Gemeente Wormerland

^^^^biof^ïjy.^ Lbr. 15/042 Bekendmaking kandidaten bestuur en commissies VNG. Page 1 of2. Zant, TIm GESCAND OP 25 JUNI Gemeente Wormerland Lbr. 15/042 Bekendmaking kandidaten bestuur en commissies VNG Page 1 of2 Zant, TIm Van: Vrolijk, Irene Verzonden: dinsdag 23 juni 2015 16 07 Aan: 1 Postbus DV DIV Onderwerp: FW Lbr 15/042 Bekendmaking

Nadere informatie

Gemeente Emmert No..

Gemeente Emmert No.. Gemeente Emmert No.. 9 NOV 2015 Vereniging van Nederlandse Gemeenten Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum

Nadere informatie

0.0 &2JL2- Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de teden" ^' į tiff*'- ^ i T.a.v. het college en de raad ^

0.0 &2JL2- Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de teden ^' į tiff*'- ^ i T.a.v. het college en de raad ^ 0.0 &2JL2-2 1 MEI 2G15 I Brief aan de teden" ^' į tiff*'- ^ i T.a.v. het college en de raad ^ 1 ^ V M G Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uwkenmerk biļiage(n) (070) 373 8393 betreft

Nadere informatie

BB/U200900749 Lbr. 09/059

BB/U200900749 Lbr. 09/059 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U200900749 Lbr. 09/059 bijlage(n) 1 datum

Nadere informatie

pagina 1 van 1 2 6 MEI 20GB 1019}; 26 mei 2009 27-5-2009 Linda van Mook

pagina 1 van 1 2 6 MEI 20GB 1019}; 26 mei 2009 27-5-2009 Linda van Mook 27-5-2009 Linda van Mook Van: VNG LEDEN [vngleden@vng.nl] Verzonden: dinsdag 15:01 Aan: undisclosed-recipients ctasj-cir. za-::k nr. i itit bsh. Onderwerp: Ledenbrief: Bekendmaking kandidaten bestuurlijke

Nadere informatie

BB/U Lbr. 11/034

BB/U Lbr. 11/034 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201100902 Lbr. 11/034 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/075

BB/U Lbr. 16/075 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement i.v.m. oprichting algemene directie uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601386

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60 Brief aan de leden T.a.v. het college VIMC Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Onderwerp Invulling tussentijdse vacatures in VNG-commissies en CvA uw kenmerk ons

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Algemene vergadering Artikel 1 Toegang tot de algemene vergadering; agenda 1 Door of namens het bestuur kan aan andere dan de in artikel 9, lid 1 en lid 2, van de statuten bedoelde

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 13/048

uw kenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 13/048 vnig Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/085

BB/U Lbr. 10/085 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201001854 Lbr. 10/085 bijlage(n)

Nadere informatie

e MEI 2009 pagina 1 van 2 Keijzer L gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_

e MEI 2009 pagina 1 van 2 Keijzer L gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_ pagina 1 van 2 Keijzer L. Van: VNG LEDEN [vngleden@vng.nl] Verzonden: donderdag 7 mei 2009 16:39 Onderwerp: Ledenbrief: Vacatures bestuudijke organisatie VNG gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_

Nadere informatie

BB/U201000350 Lbr. 10/026

BB/U201000350 Lbr. 10/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201000350 Lbr. 10/026 bijlage(n)

Nadere informatie

Statuten. Opgericht bij akte op 23 juni 1923

Statuten. Opgericht bij akte op 23 juni 1923 Opgericht bij akte op 23 juni 1923 Statuten Artikel 1 Naam en zetel De vereniging is genaamd Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten. De vereniging fungeert tevens als afdeling van de Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2008 2009 31 815 Herindeling van de gemeenten Horst aan de Maas, Meerlo-Wanssum, Sevenum en Venray 31 816 Samenvoeging van de gemeenten Reiderland, Scheemda

Nadere informatie

ifk fr 2 6HOV gemeente Winterswijk B&W-nota nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 18 november 2015

ifk fr 2 6HOV gemeente Winterswijk B&W-nota nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 18 november 2015 5 B&W-nota 2 6HOV. 2015 nr(s) geregistreerde stuk(ken): 100010 blad: 1/6 datum nota: 18 november 2015 programma: 1. Bestuur en veiligheid werkdoel: 34 - Bestuurlijke ondersteuning college onderwerp: Buitengewone

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/050

BB/U Lbr. 10/050 10.00Q2216 Brief aan de leden T.a.v. de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Algemene ledenvergadering 8juni2010 Samenvatting ons kenmerk BB/U201000947

Nadere informatie

BB/U Lbr. 15/026

BB/U Lbr. 15/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voordracht adviescommissie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201500720 Lbr. 15/026 bijlage(n) datum

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/097

BB/U Lbr. 10/097 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201002167 Lbr. 10/097 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U Lbr. 11/025

BB/U Lbr. 11/025 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201100722 Lbr. 11/025 bijlage(n)

Nadere informatie

Onderwerp: FW: Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en connmissies

Onderwerp: FW: Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en connmissies Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en commissies Page 1 of 2 Tjoelker, Nicolien Onderwerp: FW: Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en connmissies

Nadere informatie

Volgcommissie(s): FIN i.v.m. agendapunt 15 JUST i.v.m. agendapunt 12,16,18 RU i.v.m. agendapunt 16. Procedurevergadering

Volgcommissie(s): FIN i.v.m. agendapunt 15 JUST i.v.m. agendapunt 12,16,18 RU i.v.m. agendapunt 16. Procedurevergadering Den Haag, 4 februari 2009 Voortouwcommissie: vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Volgcommissie(s): FIN i.v.m. agendapunt 15 JUST i.v.m. agendapunt 12,16,18 RU i.v.m. agendapunt

Nadere informatie

VNG maandag 3 september :23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG.

VNG maandag 3 september :23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG. Postreţļistrator Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: 6 Z //O VNG [VNG@VNG.NIL] maandag 3 september 2012 14:23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG IN12.05174 nun Gcivic/-,;.::.

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/089

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/089 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad i:~r at ér % 100 jaar vereniging van Nederlandse Gemeenten Samenvatting Op 3 september jl. informeerden wij u over de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie

Nadere informatie

* f I f ^ * ' 6 APR. 2013

* f I f ^ * ' 6 APR. 2013 f - 2013041 ó lbr bekendmaking-voorgedragen-kandidaten... http://www.vng.nl/files/vng/brieven/2013/2013041 ó lbr bekendmak... Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

BB/U april Lbr. 13/032. Hierbij ontvangt u het overzicht van de door de adviescommissie gestelde kandidaten voor de

BB/U april Lbr. 13/032. Hierbij ontvangt u het overzicht van de door de adviescommissie gestelde kandidaten voor de GEMEENTE HELLENDOORN Behand.. I' 16 APR 2013 13INK04175 A 1 R Stuk Wcľkpr.. Kiink' aan: Aivhk i' ì) ; r v iti-efw.: reeks/vlverir.: Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad VIUG Vereniging van

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/077

BB/U Lbr. 10/077 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Contributievoorstel 2011 en inrichting bestuurlijke organisatie Nederland uw kenmerk ons kenmerk BB/U201001360

Nadere informatie

Stuknummer: AI13.01539. Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2

Stuknummer: AI13.01539. Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Info Den Helder - Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG Van: VNG Aan: "'info{5jdenhelder.nl'" Datum: 19-2-2013

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. kennisgenomen van de (geannoteerde) agenda voor de Algemene Ledenvergadering van de VNG op 14 juni 2017;

B&W Vergadering. 1. kennisgenomen van de (geannoteerde) agenda voor de Algemene Ledenvergadering van de VNG op 14 juni 2017; 2.1.3 Algemene Ledenvergadering VNG 2017 1 Dossier 1812 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1812 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 6 juni 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070)

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten Informal Ie centrum lel. uw kenmerk bljlage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking voordracht BB/U201500720

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Lbr Op woensdag 8 juni 2011 vindt in Ulft de algemene ledenvergadering van de VNG plaats.

Algemene ledenvergadering. Lbr Op woensdag 8 juni 2011 vindt in Ulft de algemene ledenvergadering van de VNG plaats. Vareniging van Nederandre Gemeenten Brief aan de eden T.a.v. het coege en de raad uw kenmerk Agemene edenvergadering ons kenmerk BBU20. 1100841 Lbr. 111029 datum 11 mei 201 1 Op woensdag 8 juni 2011 vindt

Nadere informatie

BB/U Lbr. 13/032

BB/U Lbr. 13/032 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voorgedragen kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201300526 Lbr.

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/029

BB/U Lbr. 16/029 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Statutenwijziging positie vicevoorzitter commissie Europa & Internationaal uw kenmerk ons kenmerk BB/U201600651

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/028

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/028 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201200302 Lbr. 12/028 bijlage(n)

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

,lh. ). ó7. :j': r. '/L/"'/ c I. r' - t'/)c //C. Ten :ehce':è van je vocrbereidinç 'Ja!l uv, standcur tocpahnq :1' de.!:..l.v stelen \\'ij u in deze

,lh. ). ó7. :j': r. '/L/'/ c I. r' - t'/)c //C. Ten :ehce':è van je vocrbereidinç 'Ja!l uv, standcur tocpahnq :1' de.!:..l.v stelen \\'ij u in deze ., :j': r..,' r' -,lh (, '/L/"'/ c I ï ). ó7, p j p(/'î r t'/)c //C Brief aan de leden 1 / f T.a.v. het college en de raad '070) 373 8393 2 Samenvatting Ot-> 5 ;uni jl, sloot de terrnijn '''OOI de :ndiening

Nadere informatie

postmaster@moerdijk.nl Van: VNG namens VNG Verzonden: dinsdag 31 mei 2016 17:28 Aan: postmaster@moerdijk.nl Onderwerp: Lbr. 16/039 CvA/LOGA 16/11 Revisie

Nadere informatie

div - Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG 25 februari 2009

div - Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG 25 februari 2009 about:blank Page 1 of 1 10-3-2009 div - Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG Van: div Onderwerp: Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie

Nadere informatie

Cools, Luuk 24-12-2014

Cools, Luuk 24-12-2014 Inlichten instantie via e-mail Page 1 of 2 Cools, Luuk Van: VNG [VNG@VNG.NL] Verzonden: dinsdag 23 december 2014 16:24 Aan: VNG Onderwerp: Lbr. 14/097 - Uitkomst ledenraadpleging informatievoorziening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

Statuten van de Vereniging van Noordhollandse Gemeenten

Statuten van de Vereniging van Noordhollandse Gemeenten Statuten van de Vereniging van Noordhollandse Gemeenten Algemene Bepalingen Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Noordhollandse Gemeenten. Zij vormt tevens de afdeling Noord-Holland van

Nadere informatie

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070)

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) 15. 0 4 0 5 0 4 * (i vnic Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijiage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking

Nadere informatie

VNG Ledenbrief Bekendmaking ontbreken tegenkandidaten voro vacatures in VNG bestuur en commissies

VNG Ledenbrief Bekendmaking ontbreken tegenkandidaten voro vacatures in VNG bestuur en commissies Van: Aan: Onderwerp: Datum: Bijlagen: Luat, Arjen van der OW-Info FW: Lbr. 17/032 Bekendmaking ontbreken tegenkandidaten voor vacatures in VNG bestuur en commissies woensdag 15:39:05 inline.txt Graag inboeken

Nadere informatie

VOLMACHT. Verklaart dat de volgende aandelen geregistreerd zijn op de Registratiedatum:

VOLMACHT. Verklaart dat de volgende aandelen geregistreerd zijn op de Registratiedatum: VOLMACHT Dit behoorlijk ingevulde, gedateerde en ondertekende papieren formulier moet door de Vennootschap worden ontvangen ten laatste op donderdag 23 april 2015 op volgend adres: VASTNED RETAIL BELGIUM,

Nadere informatie

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018).

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Huishoudelijk reglement Fietsersbond Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Leden, begunstigers en abonnees Artikel 1 1. Aanmelding als lid of begunstiger

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) Nr: 0217 7 RV Agendapunt: 7 Datum: 20 januari Datum: Raadsvergadering, 17 februari Voorstel aan de Raad Onderwerp: Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Wijk bij Duurstede Gemeenteblad

Nadere informatie

Vereniging van Gelderse Gemeenten, tevens Afdeling Gelderland van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Vereniging van Gelderse Gemeenten, tevens Afdeling Gelderland van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Vereniging van Gelderse Gemeenten, tevens Afdeling Gelderland van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. STATUTEN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Vereniging van Gelderse Gemeenten,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie ALV-reglement van de ASVA studentenunie Algemeen Artikel 1: Algemeen 1. Waar in dit document de voorzitter genoemd wordt, wordt bedoeld de voorzitter van de algemene vergadering. Artikel 2: Presidium 1.

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013

ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013 bijlage(n)

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

AH. MA. Gemeente Oirschot ^ L INGEKOMEN ^ - 6 JAN 2009 PUBL BRAND WEER BUR6 IBIAZOBJ WB. uw kenmerk. ons kenmerk. BAMM/U Lbr.

AH. MA. Gemeente Oirschot ^ L INGEKOMEN ^ - 6 JAN 2009 PUBL BRAND WEER BUR6 IBIAZOBJ WB. uw kenmerk. ons kenmerk. BAMM/U Lbr. m. OMG AH. MA Gemeente Oirschot ^ L At). BenC STAF 09.0000028 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad VERG_. RO; RB BU MO PUBL BRAND WEER HH INGEKOMEN ^ - 6 JAN 2009 BUR6 IBIAZOBJ WB SECR B&W

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Golfvereniging Golfhorst

Huishoudelijk Reglement van Golfvereniging Golfhorst 1 Huishoudelijk Reglement van Golfvereniging Golfhorst Algemeen In dit Huishoudelijk Reglement worden navolgende begrippen gebruikt: a. Golfcomplex: Het golfcomplex van Golfcomplex de Golfhorst BV, Raamweg

Nadere informatie

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Openbaar lichaam Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Het Algemeen bestuur van het openbaar lichaam ; Gelet op artikel 6 derde lid van de Gemeenschappelijke regeling openbaar lichaam ; Gelet op

Nadere informatie

uwkenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 09/026

uwkenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 09/026 Oo^ Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gerneenten (070) 373 8020 Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uwkenmerk ons kenmerk BB/U200900328 Lbr. 09/026

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland Ref: EK (26 januari 2018.4) Dos: 2018.0086.01 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland (vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 27 maart 1996, gewijzigd d.d. 11 mei

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T VAN DE TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM OPGERICHT 10 MEI 1990 Herzien 16 maart 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM

Nadere informatie

BB/U Lbr. 13/102

BB/U Lbr. 13/102 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 3 betreft ons kenmerk datum Amendement en motie en preadviezen

Nadere informatie

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden AFDELINGS REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling van LTO Noord is genaamd: Rijn- en

Nadere informatie

03 mei 2017/1029. VNG Ledenbrief Bekendmaking voorgedragen kandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en commissies

03 mei 2017/1029. VNG Ledenbrief Bekendmaking voorgedragen kandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en commissies Zant, Tim Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: ( ^j/l^^^. VNG namens VNG dinsdag 2 mei 2017 14 32 Postbus OZ Lbr 17/021 Bekendmaking voorgedragen kandidaten voor

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U201300651 Lbr. 13/043

ons kenmerk BB/U201300651 Lbr. 13/043 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Algemene ledenvergadering woensdag 5 juni 2013 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk BB/U201300651 Lbr. 13/043

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Vanaf 1 januari 2017 hebben gemeenten een

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 6 oktober 2017 U Lbr. 17/056 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 6 oktober 2017 U Lbr. 17/056 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 6 oktober 2017 Ons kenmerk TAZ/U201700669 Lbr. 17/056 Telefoon (070) 373 8839 Bijlage(n) - Onderwerp Statutenwijziging inzake vaststelling arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

In uw brief van dinsdag 20 maart 2012 stelt u ons vragen over het VNG Jubileumcongres 2012. In deze brief geven wij u onze reactie.

In uw brief van dinsdag 20 maart 2012 stelt u ons vragen over het VNG Jubileumcongres 2012. In deze brief geven wij u onze reactie. Gemeente ente j] fj Bergen op Zoom GBWP T.a.v. de heren P. van der Velden/E. Weys Strand krab 24 4615 HR BERGEN OP ZOOM 1 3 APR. 2012 Uw kenmerk Ons kenmerk U12-004549 112-010516 Datum Uw brief Beh. door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

BB/U Lbr.16/091

BB/U Lbr.16/091 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Vacatures in commissie Europa & Internationaal uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601593 Lbr.16/091 bijlage(n)

Nadere informatie

Huishoudelijke zaken. Aan de leden van de raad van de gemeente Waalwijk. Geachte leden van de raad,

Huishoudelijke zaken. Aan de leden van de raad van de gemeente Waalwijk. Geachte leden van de raad, < Klik op het!-teken voo r de schrijfwij zer Aan de leden van de raad van de gemeente Waalwijk ons kenmerk behandeld door Dhr. D.R.F. Clemminck *CONCEPT* uw schrijven e-mail rclemminck@waalwijk.nl doc.nr.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

REGLEMENT ORDE VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING KONINKLIJKE COÖPERATIEVE BLOEMENVEILING FLORAHOLLAND U.A.

REGLEMENT ORDE VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING KONINKLIJKE COÖPERATIEVE BLOEMENVEILING FLORAHOLLAND U.A. REGLEMENT ORDE VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING KONINKLIJKE COÖPERATIEVE BLOEMENVEILING FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 12 december 2013 Inhoud Inleiding... 3 Artikel 1 - Status en inhoud van de regels...

Nadere informatie

Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken en herbenoemingsgesprekken burgemeester

Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken en herbenoemingsgesprekken burgemeester Vergadering: 12 december 2006 Agendanummer: 15 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar mr. P.M.H. van Ruitenbeek E-mail: ruitenb@winsum.nl Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag en jaarrekening 2009 van de stichting Orchidee Scholengroep. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Jaarverslag en jaarrekening 2009 van de stichting Orchidee Scholengroep. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Jaarverslag en jaarrekening 29 van de stichting Orchidee Scholengroep Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie

Nadere informatie

Concept Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gebiedscommissies van de gemeente Rotterdam

Concept Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gebiedscommissies van de gemeente Rotterdam Concept Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gebiedscommissies van de gemeente Rotterdam Gelet op artikel 14 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014 Artikel 1

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/053

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/053 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad c Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8393 bijlage(n) betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG ons

Nadere informatie

2010 BESLUITEN Afdeling: Griffie Leiderdorp,

2010 BESLUITEN Afdeling: Griffie Leiderdorp, Pagina 1 van 6 Versie Nr. 3 Afdeling: Griffie Leiderdorp, 28-01-2011 Onderwerp: Verordening op de ambtelijke bijstand van de raad en fractieondersteuning 2011 gemeente Leiderdorp De raad van de gemeente

Nadere informatie

Reglement van orde. rekenkamercommissie Amersfoort

Reglement van orde. rekenkamercommissie Amersfoort Reglement van orde rekenkamercommissie Amersfoort november 2006 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. rekenkamercommissie: de rekenkamercommissie

Nadere informatie

CvA (070) 373 8021. 2e wijziging voorbeeld Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden ECCVA/U200700476.

CvA (070) 373 8021. 2e wijziging voorbeeld Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden ECCVA/U200700476. Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. CvA (070) 373 8021 onderwerp 2e wijziging voorbeeld Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U200700476

Nadere informatie