Aktename van het proces-verbaal van eedaflegging Mies Gijsbrechts als OCMWraadslid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aktename van het proces-verbaal van eedaflegging Mies Gijsbrechts als OCMWraadslid"

Transcriptie

1 Vergadering van 21 december openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans Lutgarde, secretaris Verontschuldigd: Wilrycx Frank, burgemeester Als voorstemmer wordt raadslid Cornelis Hugo geloot. Agenda: 1. Aktename van het proces-verbaal van eedaflegging Mies Gijsbrechts als OCMWraadslid 2. Hervaststelling van de rangorde van de leden van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn 3. Goedkeuring verslag vergadering 16/11/2016 openbaar gedeelte 4. Inkomsten en uitgaven 5. Overeenkomst ter bede OCMW Regie der Gebouwen voor pand Merksplas, Gildestraat 7 6. Merksplas, LOI-woning Schuttershofstraat 13 renoveren van een achterbouw bijzonder bestek /16-39 goedkeuring lastvoorwaarden, wijze van gunnen en kostprijsraming 7. EPC bejaardenwoningen/seniorenflats periode bijzonder bestek /16/9 goedkeuring lastvoorwaarden, wijze van gunnen en kostprijsraming 8. GPMI goedkeuring kaderovereenkomst 9. Overeenkomst met psycholoog CGG Kempen OCMW Merksplas goedkeuring 10. Vraag tot participatie aan de Regionale Dienst Collectieve Schuldbemiddeling 11. Jaaractieplan 2017 goedkeuring 12. Varia - rondvraag Punt 1. Aktename van het proces-verbaal van eedaflegging Mies Gijsbrechts als OCMW-raadslid Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 21/11/2016 houdende de kennisname van het ontslag van dhr. Patrik Hillen als OCMW-raadslid en de aanstelling van mevr. Mies Gijsbrechts als OCMW-raadslid; Gelet op de besprekingen ter zitting; Overwegende dat de eedaflegging is gebeurd in handen van de voorzitter van de gemeenteraad; Gelet op de organieke wet betreffende de OCMW s dd. 08/07/1976; Gelet op de bepalingen van het OCMW-decreet betreffende de organisatie van de OCMW s dd. 19/12/2008; BESLUIT DE RAAD:

2 Art. 1. Kennis te nemen van de verkozen verklaring van mevr. Mies Gijsbrechts als effectief OCMW-raadslid. Art. 1: Er wordt akte genomen van de opstelling en de ondertekening van het Proces- Verbaal van eedaflegging van mevr. Gijsbrechts Mies als werkend lid van de raad voor maatschappelijk welzijn. Punt 2. Hervaststelling van de rangorde van de leden van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Gelet op de vaststelling van de rangorde van de leden voor de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van de OCMW-raad van 07/01/2013; Gelet op de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het decreet tot wijziging van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op de verkozen verklaring van mevr. Mies Gijsbrechts als effectief OCMW-raadslid; Overwegende dat bijgevolg de rangorde van de leden voor de Raad voor Maatschappelijk Welzijn opnieuw dient te worden vastgesteld; Gelet op artikel 28 van het bestaande huishoudelijk reglement dd. 16/01/2013 dat de regels voor de vaststelling van deze rangorde bepaalt; Stelt de rangorde van de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn vast als volgt: 1. Mevr. Van Aert Josee - voorzitter 2. Mevr. Kerremans Leen 3. Mevr. Gijsbrechts Mies 4. Dhr. Van Accom Jozef 5. Mevr. Bluekens Carine 6. Mevr. Adriaensen Bertha 7. Mevr. Thoné Godelieve 8. Dhr. Cornelis Hugo 9. Mevr. Hermans Hilde Punt 3. Goedkeuring verslag vergadering 16/11/2016 openbaar gedeelte Het verslag van de raadszitting dd. 16/11/2016 openbaar gedeelte werd vooraf aan alle raadsleden te samen met de agenda van de huidige zitting bezorgd. Het verslag wordt vervolgens goedgekeurd. Punt 4. Inkomsten en uitgaven De OCMW-raad hecht goedkeuring aan volgende documenten:

3 Overzichtslijst betreffende goedkeuring van de vorderingen 2016/9 voor een totaal bedrag van ,90 Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/299 ten bedrage van ,33 (lonen) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/300 ten bedrage van 6.307,91 (ambtshalve) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/301 ten bedrage van ,36 (ambtshalve) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/302 ten bedrage van 867,40 (ambtshalve) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/303 ten bedrage van 1.230,10 (ambtshalve) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/304 ten bedrage van 3.082,40 (ambtshalve) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/305 ten bedrage van ,65 (lonen) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/306 ten bedrage van ,99 (lonen) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/307 ten bedrage van 1.156,53 (ambtshalve) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/308 ten bedrage van 2.553,21 (ambtshalve) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/309 ten bedrage van ,19 (ambtshalve) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/310 ten bedrage van - 112,91 (ambtshalve) Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/311 ten bedrage van 1.341,97 Goedkeuringslijst aanrekeningen 2016/312 ten bedrage van ,98 Punt 5. Overeenkomst ter bede Regie der Gebouwen voor pand Merksplas, Gildestraat 7 goedkeuring Gelet op de beëindiging van de huurovereenkomst van de LOI-woning Steenweg op Turnhout 81A per 31/08/2016; Gelet op de (tijdelijke) verdeling van huisvesting van de bewoners over 2 locaties: Markt 13 en Industrieweg 7; Overwegende dat het pand gelegen op de Industrieweg 7 ook de transitwoning is, die tijdelijk is ingeschakeld als LOI-woning; Gelet op de mogelijkheid om de woning Gildestraat 7 in te huren van de Regie der Gebouwen via een overeenkomst ter bede per 01/01/2017; Gelet op het ontwerp van overeenkomst ter bezetting ter bede tussen de Regie der Gebouwen en OCMW Merksplas; Gelet op het voorafgaandelijk visum van de financieel beheerder per 19/12/2016; Gelet op de organieke wet betreffende de OCMW s dd. 08/07/1976; Gelet op de bepalingen van het OCMW-decreet dd. 19/12/2008 betreffende de organisatie van de OCMW s; Gelet op de besprekingen ter zitting; Met algemeenheid van stemmen. BESLUIT DE RAAD: Art. 1. Goedkeuring te hechten aan de overeenkomst ter bezetting ter bede tussen de Regie der Gebouwen en OCMW Merksplas voor de woning gelegen te Merksplas, Gildestraat 7 per 01/01/2017 als volgt: OVEREENKOMST TOT BEZETTING TER BEDE Tussen : De REGIE DER GEBOUWEN,

4 waarvan de administratieve zetel gevestigd is te 1060 Brussel, Gulden Vlieslaan 87, bus 2, voor wie optreedt de heer Laurent Vrijdaghs, Administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen, hierna de eigenaar genoemd en OCMW Merksplas, waarvan de administratieve zetel gevestigd is te 2330 Merksplas Markt 11 voor wie optreden mevr. J. Van Aert, OCMW-voorzitter en mevr. L. Schuermans, OCMW-secretaris, hierna de bezetter genoemd is overeengekomen hetgeen volgt : Artikel 1: De eigenaar stelt voor onbepaalde duur ter beschikking van de bezetter, die aanvaardt, het onroerend goed gelegen te 2330 Merksplas Gildestraat 7, gekend door de bezetter. De bezetter verklaart ervan op de hoogte te zijn dat deze overeenkomst wordt aangegaan in afwachting van de toekomstige bestemming van het gebouw, namelijk: de desaffectatie en overdracht aan het Ministerie van Financiën voor verkoop De bezetter verklaart het goed te ontvangen in de staat die tegensprekelijk wordt vastgesteld in een plaatsbeschrijving die dient te worden opgesteld voor de inwerkingtreding van de overeenkomst en maakt er integrerend deel van uit. Artikel 2: Beide partijen erkennen uitdrukkelijk dat, gelet op het precaire karakter van de bezetting, deze overeenkomst niet onder de toepassing valt van de bepalingen van het burgerlijke wetboek betreffende de huurovereenkomsten m.b.t. de hoofdverblijfplaats van de huurder. Daar onderhavig contract betrekking heeft op een onroerend goed dat werd verworven ten algemene nutte mag het, overeenkomstig artikel 2, 5 van de wet van 29 juni 1955, niet onderworpen worden aan de bepalingen betreffende de handelshuurovereenkomst. Artikel 3: Het onroerend goed wordt ter beschikking gesteld in de staat waarin het zich bevindt met al de heersende, lijdende, zichtbare en onzichtbare erfdienstbaarheden en zonder dat aan de eigenaar een schadevergoeding mag worden gevraagd uit hoofde van om het even welke zichtbare of onzichtbare gebreken van het ter beschikking gestelde goed. Artikel 4 : De overeenkomst neemt een aanvang op 1/1/2017 en wordt voor onbepaalde duur aangegaan ten precaire titel en is steeds herroepbaar. De bezetter erkent uitdrukkelijk de precaire aard van zijn recht dat geen huurrecht is maar enkel een recht tot bezetting ter bede. Beide partijen hebben het recht om op elk ogenblik een einde te maken aan deze overeenkomst na inachtneming van een opzegperiode van één maand, die per aangetekende brief dient te worden medegedeeld aan de andere partij. Artikel 5 : De totale bezettingsvergoeding wordt bepaald op 612 EUR per maand.

5 De bezettingsvergoeding is vooruit betaalbaar, de drieëntwintigste van elke maand, door storting op rekeningnummer IBAN BE , BIC PCHQBEBB op naam van de Regie der Gebouwen. De bezettingsvergoeding die op de vervaldag niet is betaald, brengt van rechtswege en zonder ingebrekestelling, een intrest op die berekend worden tegen de wettelijke rentevoet. Bij de ondertekening van deze overeenkomst stort de bezetter een waarborg voor de stipte uitvoering van de clausules en voorwaarden van deze overeenkomst ten bedrage van twee maand bezettingsvergoeding, zegge 1224 EUR. Deze waarborg moet bij een financiële instelling op een geïndividualiseerde rekening op naam van de bezetter worden geplaatst (waarborgrekening). De intrest wordt gekapitaliseerd en de eigenaar krijgt een voorrecht op het actief van de rekening voor elke schuldvordering voortvloeiend uit de gehele of gedeeltelijke niet-nakoming door de bezetter van zijn verplichtingen. Over de waarborgrekening, zowel wat de hoofdsom als de intresten betreft, zal niet worden beschikt ten bate van de ene of de andere partij, dan op voorlegging van ofwel een schriftelijk akkoord dat ten vroegste na de beëindiging van deze overeenkomst is opgemaakt, ofwel een afschrift van een rechterlijke beslissing. Deze som wordt, bij het einde van de overeenkomst, door de eigenaar vrijgemaakt, nadat de eigenaar heeft vastgesteld dat de bezetter aan al zijn verplichtingen heeft voldaan. Artikel 6 : Op de verjaardag van de inwerkingtreding van deze overeenkomst en dit vanaf 1/1/2018, wordt het basisbedrag van de bezettingsvergoeding, zoals bepaald in artikel 5, desgevallend aangepast op basis van de index der consumptieprijzen ( gezondheidsindex ), gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad volgens onderstaande formule : nieuwe bezettingsvergoeding = basisbezettingsvergoeding x nieuwe index basisindex De basisindex is deze van de maand die voorafgaat aan de maand tijdens dewelke de overeenkomst werd gesloten. nl. van de maand december De nieuwe index is deze van de maand voorafgaand aan die van de verjaardag van de inwerkingtreding van deze overeenkomst, nl. die van de maand december Elke jaarlijkse aanpassing van de bezettingsvergoeding, bij toepassing van dit artikel, zal uitdrukkelijk en schriftelijk door de eigenaar aan de bezetter worden gevorderd per aangetekend schrijven. Mocht, na de inwerkingtreding van deze overeenkomst, de berekeningswijze van het indexcijfer of de basis ervan gewijzigd worden, komen partijen uitdrukkelijk overeen zich voor de toepassing van dit artikel te schikken naar de onderrichtingen in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. In de hypothese dat deze index niet meer zou worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad zullen de partijen in overleg een nieuwe aanpassingsbasis bepalen. Artikel 7 : Alle belastingen, taksen en retributies van welke aard ook, uitgezonderd de onroerende voorheffing, die tijdens de duur van deze overeenkomst bestaan of zouden kunnen ingevoerd worden en inherent zijn aan het ter beschikking gestelde onroerend goed, worden door de bezetter gedragen. De bezetter is gehouden deze lasten aan de eigenaar binnen de veertien dagen terug te betalen, nadat hij van de eigenaar een betalingsaanvraag gestaafd met bijvoorbeeld een afschrift van het aanslagbiljet en het kwijtschrift, waaruit de betaling van deze lasten blijkt, ontvangen heeft.

6 Artikel 8 Nihil Artikel 9: Het is de bezetter niet toegelaten, zonder voorafgaande en schriftelijke toelating van de eigenaar, zijn rechten over te dragen aan een derde of het ter beschikking gestelde goed in onderverhuring te geven. Artikel 10: De eigenaar of zijn afgevaardigde heeft steeds toegang tot het ter beschikking gestelde goed om het te bezichtigen. Indien het ter beschikking gestelde goed zou verkocht worden of wanneer aan deze overeenkomst een einde wordt gesteld, zal de bezetter het bezichtigen van het ter beschikking gestelde goed moeten gedogen gedurende de zes voorafgaande maanden, één werkdag per week, tussen 14 en 16 uur. De bezetter zal eveneens, tijdens deze periode, het aanbrengen van aanplakbrieven gedogen op een plaats die in overleg tussen eigenaar en bezetter zal bepaald worden. Artikel 11: De bezetter zal het ter beschikking gestelde goed betrekken als een goede huisvader. Hij neemt alle huurherstellingen en het onderhoud van het ter beschikking gestelde goed te zijnen laste, overeenkomstig de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek inzake huur met dien verstande dat de bezetter tijdens de uitvoering van de overeenkomst in elk geval de kosten op zich neemt wat betreft de inrichting van het interieur, inclusief schilder- en behangwerken, herstel van klemmende ramen, deuren, glaswerk, enz... Hij moet het ter beschikking gestelde goed vrijwaren tegen het inwateren via ramen en goten, de buizen, meters en kranen beschutten tegen vorst, de kranen en de toestellen van de privaten onderhouden en ze zo nodig vervangen. Hij dient er zorg voor te dragen dat de buizen en pijpen voor de afvoer der regen-, afval- en oppervlaktewaters en tot lediging van de privaten, niet verstopt geraken. Indien de bezetter zijn verplichtingen niet nakomt zal de eigenaar, binnen de 15 kalenderdagen na het zenden van een aangetekend schrijven, geldend als ingebrekestelling en dat zonder gevolg gebleven is, ambtshalve zonder enige rechtspleging en uitsluitend op kosten van de bezetter de noodzakelijke werken en herstellingen mogen doen uitvoeren. De kosten van de aldus uitgevoerde werken zullen terugvorderbaar zijn enkel op vertoon van de facturen, verhoogd met de door de eigenaar gedane algemene onkosten bepaald op forfaitair 10 % van het bedrag van de factuur. Artikel 12: Het is de bezetter verboden werken uit te voeren in het gebouw waardoor wordt geraakt aan de toekomstige bestemming van het gebouw zoals bepaald in artikel 1 hierboven. Artikel 13: De eigenaar is slechts in principe gehouden de zware herstellingen en het groot onderhoud te zijnen laste nemen, behalve indien deze het gevolg zijn van een gebrek aan onderhoud door de bezetter. De eigenaar houdt zich evenwel het recht voor, gelet op de precaire aard van deze overkomst, slechts die werken uit te voeren welke hij gepast vindt in het kader van zijn verantwoordelijkheid in toepassing

7 van artikel 1386 B.W. of in het licht van de toekomstige bestemming van het ter beschikking gestelde goed zoals vermeld in artikel 1, zonder dat de bezetter uit dien hoofde enig bezwaar zal kunnen opwerpen noch enige eis kan doen gelden. De bezetter is evenwel verplicht de eigenaar te informeren van zodra hij vaststelt dat zijn verantwoordelijkheid in toepassing van artikel 1386 B.W. in het geding komt. De bezetter zal de uitvoering moeten gedogen van alle herstellingen die de eigenaar gedurende de loop van het contract zal uitvoeren, zonder op enige schadevergoeding of een vermindering van de bezettingsvergoeding aanspraak te kunnen maken en dit zelfs wanneer de werken meer dan 40 dagen moesten duren. De kostprijs van de eventuele uitvoering van de zware herstellingen en het groot onderhoud door de bezetter kan op geen enkele wijze verhaald worden op de eigenaar. Artikel 14: Het ter beschikking gestelde goed wordt verwarmd door middel van centrale verwarming op gas. De bezetter zal zich met het toezicht en het onderhoud hiervan op zijn kosten gelasten. Ieder jaar zal de bezetter overgaan tot het nazicht, het reinigen en instellen van deze installatie en de nodige herstellingen laten uitvoeren om een normale werking te waarborgen. De bezetter neemt eveneens te zijnen laste het vervangen van alle onderdelen die door ouderdom en/of normale slijtage onbruikbaar worden. Bij onderbreking of uitvallen uit oorzaak van toeval of overmacht kan de bezetter geen vermindering van de bezettingsvergoeding, noch verbreking van onderhavige overeenkomst vorderen. De bezetter staat in voor de betaling van het privatieve verbruik van water, gas en elektriciteit evenals voor het abonnement op deze distributienetten, voor de betaling van de bezettingsvergoeding der tellers en de aansluitingskosten. Artikel 15: Bij het beëindigen van de overeenkomst zal in het bijzijn van de eigenaar en de bezetter of hun afgevaardigde een plaatsbeschrijving bij uitgang worden opgemaakt. Na vergelijking van de plaatsbeschrijvingen bij in- en uitgang wordt een proces-verbaal van vaststelling opgemaakt met vaststelling van de schade en van de raming van de kostprijs voor herstelling van de schade aangericht door de bezetter. In hetzelfde proces-verbaal wordt eveneens de periode van onbeschikbaarheid, nodig voor de herstelling van de door de bezetter aangerichte schade, vastgesteld. De schade die hiervan het gevolg is, wordt berekend op basis van de voor deze periode te derven bezettingsvergoeding. Beide stukken zullen door de afgevaardigden van de partijen worden ondertekend met dien verstande dat de ondertekening van het P.V. van vaststelling in hoofde van de eigenaar geschiedt onder voorbehoud van de goedkeuring door de Minister bevoegd voor de Regie der Gebouwen. De datum van het overhandigen aan en aanvaarden door de eigenaar van de sleutels zal aangezien worden als deze van de wederterbeschikkingstelling van het goed. Elk voorwerp dat toebehoort aan de bezetter en op dat ogenblik nog in het ter beschikking gestelde goed tegenwoordig is, wordt eigendom van de eigenaar, of zal op kosten van de bezetter door de eigenaar worden weggeruimd en vervoerd. In voorkomend geval zal het totaal bedrag in mindering gebracht worden in de gestorte waarborg of aanleiding geven tot een invordering.

8 Artikel 16: Beide partijen verbinden er zich toe geen reclame, publiciteit en herkenningstekens aan te brengen op de gevels en op het dak van het gebouw. Artikel 17: De bezetter is verplicht de ter beschikking gestelde lokalen te verzekeren bij een erkende verzekeringsmaatschappij tegen brand en aanverwante gevaren zoals blikseminslag, ontploffing, implosie, aanraking met voertuigen, uitwerking van elektriciteit, aanslagen en arbeidsconflicten, vandalisme, storm, hagel, ijs- en sneeuwdruk, natuurrampen, waterschade en glasbreuk. De bezetter dient desgevallend zijn inhoud, materieel, verbeterings- en verzekeren met een afstand van verhaal tegenover de Regie der Gebouwen. aanpassingswerken te Deze overeenkomst wordt gesloten onder de opschortende voorwaarde van het door de bezetter te leveren bewijs van deze verzekering, alsmede de betaling van de premie, door het zenden van een verzekeringsattest volgens het voorgeschreven model aan de Regie op het adres Italiëlei 4 bus 15 en per telefax op het nummer 03/ of per naar mariehelene.koolen@regiedergebouwen.be en dit ten laatste op het ogenblik van de inwerkingtreding van deze overeenkomst zoals bedoeld in artikel 4. Artikel 18: Nihil Artikel 19: Voor de uitvoering van deze overeenkomst, wordt woonplaats gekozen: voor de eigenaar in de kantoren van de Directie te Antwerpen met kantoor te Italiëlei 4 bus 15 te 2000 Antwerpen ter attentie van de heer ing. Marc van Gorp en voor de bezetter Markt 11 te Merksplas: Opgemaakt in tweevoud te Antwerpen op datum van VOOR DE EIGENAAR, VOOR DE BEZETTER, De Administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen,... Punt 6. Merksplas, LOI-woning Schuttershofstraat 13 renoveren van een achterbouw bijzonder bestek /16-39 goedkeuring lastvoorwaarden, wijze van gunnen en kostprijsraming

9 Gelet op het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, inzonderheid artikels 51 en 52, betreffende de bevoegdheden van de raad voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 3 april 2009 houdende de uitvoering en inwerkingtreding van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende diverse bepalingen betreffende het personeel, de financiën en de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 2; Overwegende dat de ontwerpopdracht voor de opdracht Schuttershofstraat 13 - renoveren van een achterbouw werd gegund aan G.R.O.T. bvba, Tramwissel 2 te 2360 Oud-Turnhout; Overwegende dat in het kader van deze opdracht een bestek met nr /16-39 werd opgesteld door de ontwerper, G.R.O.T. bvba, Tramwissel 2 te 2360 Oud-Turnhout; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,73 excl. btw of ,99 incl. 6% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Met algemeenheid van stemmen. BESLUIT DE RAAD: Art. 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met nr /16-39 en de raming voor de opdracht Schuttershofstraat 13 - renoveren van een achterbouw, opgesteld door de ontwerper, G.R.O.T. bvba, Tramwissel 2 te 2360 Oud-Turnhout. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,73 excl. btw of ,99 incl. 6% btw. Art. 2. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Punt 7. EPC bejaardenwoningen/seniorenflats periode bijzonder bestek /16-9 goedkeuring lastvoorwaarden, wijze van gunnen en kostprijsraming

10 Gelet op het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, inzonderheid artikels 51 en 52, betreffende de bevoegdheden van de raad voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 3 april 2009 houdende de uitvoering en inwerkingtreding van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende diverse bepalingen betreffende het personeel, de financiën en de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 4; Overwegende dat in het kader van de opdracht energieprestatiecertificatie woningen/appartementen OCMW Merksplas - periode 01/03/ /02/2020 een bestek met nr /16/9 werd opgesteld; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 1.115,70 excl. btw of 1.350,00 incl. 21% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Met algemeenheid van stemmen. BESLUIT DE RAAD: Art. 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met nr /16/9 en de raming voor de opdracht energieprestatiecertificatie woningen/appartementen OCMW Merksplas - periode 01/03/ /02/2020. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt 1.115,70 excl. btw of 1.350,00 incl. 21% btw. Art. 2. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Punt 8. GPMI goedkeuring kaderovereenkomst Gelet op de omzendbrief van de POD MI dd. 12/10/2016: omzendbrief naar aanleiding van de wet van 21/07/2016 houdende wijziging van de wet van 26/05/2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie; Overwegende dat per 01/11/2016 de toepassing van het GPMI (geïndividualiseerd project voor maatschappelijke integratie) is uitgebreid: Nu geldt het verplichtend GPMI voortaan ook voor +25 jarigen. Ook gemeenschapsdienst is ingevoerd, en de sancties zijn gewijzigd. Voor bestaande dossiers werd een overgangsregeling uitgewerkt;

11 Gelet op het nieuw ontwerp van model van contract m.b.t. het GPMI, zoals voorafgaand bezorgd aan de raadsleden; Gelet op de organieke wet betreffende de OCMW s dd. 08/07/1976; Gelet op de bepalingen van het OCMW-decreet dd. 19/12/2008 betreffende de organisatie van de OCMW s; Gelet op de besprekingen ter zitting; Met algemeenheid van stemmen. BESLUIT DE RAAD: Art. 1. Goedkeuring te hechten aan het nieuw model van contract met betrekking tot een GPMI als volgt: CONTRACT met betrekking tot een GEINDIVIDUALISEERD PROJECT VOOR MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE (art. 11 van de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie en art. 10 tot 21 KB 11 juli 2002 houdende het algemeen reglement betreffende het recht op maatschappelijke integratie 1. TUSSEN WIE GELDEN DE AFSPRAKEN IN DIT CONTRACT Enerzijds mevrouw/mijnheer X, geboren op dd/mm/jjjj, wonende te straat X, gemeente X, Hierna de gerechtigde genoemd En Anderzijds, het OCMW van Merksplas, gelegen te 2330 Merksplas, Markt 11, vertegenwoordigd door mevrouw Josée Van Aert, voorzitter en mevrouw Lutgarde Schuermans, secretaris Hierna het OCMW genoemd En Mevrouw/mijnheer X, contactpersoon voor de opleiding, Hierna de partner genoemd. De gerechtigde wordt begeleid door mevrouw/mijnheer X, maatschappelijk werker bij het OCMW. In geval van afwezigheid van de maatschappelijk werker, zal hij vervangen worden door de maatschappelijk werker arbeidstrajectbegeleiding. De gerechtigde is op de hoogte van het feit dat hij kan bijgestaan worden door een persoon naar keuze. Hij is tevens op de hoogte van de inhoud, de draagwijdte en de gevolgen van dit contract. 2. WAAROM MAKEN WE DIT CONTRACT Om uw maatschappelijke integratie te bevorderen, werken we samen een traject uit met doelstellingen die we samen willen bereiken.

12 We leggen dit traject schriftelijk vast in dit contract, zodat we samen elke stap kunnen volgen, bijsturen indien nodig en nagaan in welke mate de doelstellingen worden bereikt en de afspraken worden nageleefd. Deze evaluatie doen we samen op regelmatig basis en dit minstens drie maal per jaar. Hiervoor ontmoeten we elkaar minstens twee keer per jaar. Indien u als gerechtigde dit wenst, zal het OCMW u binnen de vijf werkdagen een onderhoud toestaan. Als betrokken partij in dit contract engageren we ons om de gemaakte afspraken na te komen, rekening houdend met de behoeften en mogelijkheden van elkaar. 3. WAT SPREKEN WE CONCREET AF? Te ondernemen stappen door de gerechtigde PIIS_GPMI/beschrijving actie betrokkene 1 PIIS_GPMI/beschrijving actie betrokkene 2 Einddatum: dd/mm/jjjj PIIS_GPMI/beschrijving actie betrokkene 3 Een gemeenschapsdienst uitvoeren/piis_gpmi/beschrijving gemeenschapsdienst: Ja/nee Als ja: van dd/mm/jjjj tot dd/mm/jjjj Als geen einddatum: dd/mm/jjjj Een vorming: Als ja: beschrijving vorming volgen van dd/mm/jjjj tot dd/mm/jjjj Als geen einddatum: vanaf dd/mm/jjjj. In de opleidingsinstantie: naam opleidingsinstantie + adres opleidingsinstantie De studies volgen type onderwijs is algemeen secundair onderwijs vanaf het schooljaar JJJJ-JJJJ in de schoolinstelling + naam schoolinstelling In het bijzonder op volgend(e) levensdomein(en): Huisvesting: Budget:

13 Gezondheid: Administratie: Sociaal: Zelfbeeld: Relaties:

14 Andere: U volgt volgende vorming: - aard... - georganiseerd door... - vindt plaats te... - vanaf... tot... - overeenkomstig volgend uurrooster... U vat volgende tewerkstelling aan: - aard... - werkgever... - plaats... - vanaf... tot... U volgt volgende studies met volledig leerplan: - aard... - georganiseerd door... - plaats... - vanaf... tot... - een studiebeurs aanvraagt bij... tegen... - kinderbijslag aanvraagt bij... tegen... - onderhoudsgeld aanvraagt bij... tegen... - werkbereidheid toont tijdens periodes verenigbaar met de studies, zijnde in uw geval een bewijs van inschrijving levert tegen...

15 - de lessen regelmatig volgt, deelneemt aan de examenzittijden en alle noodzakelijke inspanningen doet om te slagen. Binnen de 7 dagen brengt u het OCMW op de hoogte van uw examenuitslagen. U vat volgende gemeenschapsdienst aan: - aard - werkgever - plaats - vanaf. tot - overeenkomstig volgend uurrooster. Andere: Te ondernemen stappen door het OCMW Beschrijving actie 1 OCMW Einddatum: dd/mm/jjjj Beschrijving aanvullende hulp OCMW ter realisatie van actie 1 In het bijzonder op volgend(e) levensdomein(en): Huisvesting: Budget:

16 Gezondheid: Administratie: Sociaal: Zelfbeeld: Relaties: Andere:

17 Bij het volgen van vorming: - het OCMW betaalt een bedrag van... euro tegen... als aanmoedigingspremie op voorwaarde dat... - het OCMW of zorgt voor betaling van de inschrijvingskosten (ten bedrage van euro). - het OCMW of zorgt voor betaling van de verplaatsingskosten (ten bedrage van euro) van en naar de beroepsvorming. - het OCMW of zorgt voor betaling van de eventuele verzekering inzake (ten bedrage van euro). - het OCMW of zorgt voor betaling van de noodzakelijke aangepaste werkkledij (ten bedrage van euro). - andere afspraken zijn. - de persoon belast met de opvolging is Bij het aanvatten van tewerkstelling: - - de persoon belast met de opvolging is Bij het volgen van studies met volledig leerplan: - het OCMW biedt ondersteuning door middel van het OCMW biedt volgende ondersteuning naar uw ouders het OCMW evalueert de studies op (tijdstip), in samenwerking met... en op volgende wijze de persoon belast met de opvolging is...

18 Bij het aanvatten van een gemeenschapsdienst: - - de persoon belast met de opvolging is Andere: Te ondernemen stappen door de partner De bijkomende partner is... Adres Contactpersoon... In overeenstemming met de gemaakte afspraken, staat deze in voor volgende aspecten van de overeenkomst HOE LANG GELDT DIT CONTRACT? Indien u als gerechtigde dit wenst, kan u na de opmaak van dit contract dat in gezamenlijk overleg met de maatschappelijk werker is opgemaakt, een bezinningstermijn van vijf kalenderdagen vragen alvorens het contract te ondertekenen. Dit contract is geldig vanaf de datum van ondertekening en eindigt op dd/mm/jjjj. Wanneer u verhuist naar een andere gemeente/stad, is uw huidig OCMW niet langer bevoegd om uw leefloon uit te keren en eindigt dit contract van rechtswege. Toch is het mogelijk om dit contract verder te zetten volgens de overeengekomen modaliteiten indien u dit wenst en dit in de mogelijkheden ligt van het nieuw bevoegde OCMW. In dit geval bezorgt uw huidig OCMW uw contract aan uw nieuw bevoegd OCMW, met uw toestemming. 5. WAT GEBEURT ER INDIEN U DE AFSPRAKEN IN DIT CONTRACT NIET NALEEFT? Indien u als gerechtigde, na aanmaning, de afspraken van dit contract, zonder wettige redenen, niet naleeft, kan het OCMW beslissen om de uitbetaling van het leefloon, geheel of gedeeltelijk, te schorsen voor een periode van ten hoogste één maand. In geval van herhaling binnen een termijn van ten hoogste één jaar, kan het OCMW beslissen om de uitbetaling van het leefloon voor een periode van ten hoogste drie maanden te schorsen.

19 Indien het OCMW beslist om een sanctie door te voeren, in één van bovenvermelde vormen, dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht. De sanctie gaat in ten vroegste op de dag na deze kennisgeving en ten laatste op de eerste dag van de derde maand volgend op de beslissing van het OCMW. Het OCMW kan ook beslissen om de sanctie geheel of gedeeltelijk uit te stellen. U kan als gerechtigde steeds de wens uitdrukken om gehoord te worden door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn of door het bevoegde orgaan dat een beslissingsmacht heeft in het concrete geval en dit om uw eigen situatie uit te leggen en om uw argumenten te laten horen. Indien u niet akkoord gaat met de beslissing van het OCMW met betrekking tot de sanctie, dan kan u beroep aantekenen tegen deze beslissing bij de arbeidsrechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout, Kasteelplein 11, 2300 Turnhout.. Dit beroep moet u indienen binnen een termijn van drie maanden vanaf de kennisgeving van deze beslissing. U dient dit verzoek schriftelijk in via een aangetekende zending of door het rechtstreeks neer te leggen bij de griffie van de bevoegde arbeidsrechtbank. Gemaakt op (datum) door OCMW Merksplas in 4 exemplaren waarvan er één wordt bezorgd aan elke betrokken partij. De gerechtigde (naam) Datum: (gelezen, gehoord en goedgekeurd) De maatschappelijk werker (naam) Datum: De vervangend maatschappelijk werker, Inne Knaeps, arbeidstrajectbegeleider Datum: De secretaris Lutgarde Schuermans Datum: (gelezen en goedgekeurd) De voorzitter Josée Van Aert Datum: (gelezen en goedgekeurd) Andere (naam) Datum: (gelezen en goedgekeurd) Punt 9. Overeenkomst inzet psycholoog CGG Kempen OCMW Merksplas goedkeuring Overwegende dat lokale besturen via Welzijnszorg Kempen en via CGG de nood aangegeven hebben aan psychologische ondersteuning binnen het OCMW; Overwegende dat het enerzijds gaat over een laagdrempelig aanbod aan psychologische ondersteuning voor sociaal-financieel kwetsbare cliënten die via de OCMW-medewerker op een warme manier toegeleid worden naar een psycholoog en anderzijds over ondersteuning van de OCMW-medewerkers door een rechtstreeks contact met de psycholoog in een werkcontext van de OCMW-medewerker;

20 Overwegende dat het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Kempen psychologische ondersteuning biedt en vertrouwd is met de groep van sociaal en financieel kwetsbare cliënten en ook positieve ervaring heeft met een project in de regio Mol/Balen/Dessel/Retie; Overwegende dat CGG Kempen besloten heeft om het aanbod te verruimen naar de 27 OCMW s van het arrondissement. Door de invulling van een psychologische functie vanuit CGG Kempen is het mogelijk om deze functie naar OCMW s te organiseren vanuit een CGG organisatie en deze functie vanuit een gedeelde teamwerking in te zetten; Gelet op het aanbod van CGG uitgewerkt heeft, opgedeeld in verschillende modules; Gelet op het financieringsvoorstel dat CGG uitgewerkt heeft; Overwegende dat OCMW Merksplas overtuigd is van de meerwaarde van psychologische ondersteuning zowel naar cliënten als naar de medewerkers; Gelet op het voorstel om voor één jaar in te tekenen met ingang per 01/01/2017 gedurende 4 uur per 2 weken aanwezigheid van een psycholoog op de sociale dienst van het OCMW van Merksplas; Overwegende dat de kostprijs hiervan 75 per uur bedraagt dit maakt een totale kost van ongeveer 6000 op jaarbasis; Overwegende dat de modules 1, 2, 4 en 6 de voorkeur genieten; Gelet op het positief advies van het college van burgemeester en schepenen dd. 05/08/2016; Gelet op de reeds genomen principebeslissing van de OCMW-raad dd. 17/08/2016; Gelet op de organieke wet betreffende de OCMW s dd. 08/07/1976; Gelet op de bepalingen van het OCMW-decreet dd. 19/12/2008 betreffende de organisatie van de OCMW s; Gelet op de besprekingen ter zitting; Met algemeenheid van stemmen. BESLUIT DE RAAD: Art. 1. Goedkeuring te hechten aan de overeenkomst tussen het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen en OCMW Merksplas als volgt: Overeenkomst tussen het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen en OCMW Merksplas De ondertekenende partijen: Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen vzw, Antwerpseweg1, 2440 Geel, vertegenwoordigd door Wim Caeyers (voorzitter) en Stefaan Voet (ondervoorzitter). En OCMW Merksplas, Markt 11, 2330, vertegenwoordigd door Josée Van Aert (voorzitter) en Lutgarde Schuermans (secretaris) Komen overeen wat volgt: Artikel 1. Algemene situering opdracht OCMW betreffende psychologische dienstverlening

21 De wet van 8 juli 1976 (de organieke wet op de OCMW s) en decreet van 19 december 2008, stelt in het bijzonder volgende formuleringen: Art Onverminderd het bepaalde in artikel 57ter, heeft het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn tot taak aan personen en gezinnen de dienstverlening te verzekeren waartoe de gemeenschap gehouden is. Het verzekert niet alleen lenigende of curatieve doch ook preventieve hulp. Het bevordert de maatschappelijke participatie van de gebruikers. Deze dienstverlening kan van materiële, sociale, geneeskundige, sociaal-geneeskundige of psychologische aard zijn. Artikel 2. Inzet psychologische functie Voor het realiseren van deze in artikel 1 vermelde psychologische dienstverlening, kan OCMW Merksplas beroep doen op psychologisch personeel van CGG Kempen en dit a rato van 0,5 dag per week. De gedetailleerde modaliteiten worden in een addendum aan deze overeenkomst toegevoegd. De betrokken personeelsleden van CGG Kempen werken volgens het personeelsstatuut van CGG Kempen. In de dienstverlening naar OCMW Merksplas wordt bijgevolg rekening gehouden met vakantie, feestdagen en opleidingsdagen volgens de bepalingen binnen CGG Kempen. CGG Kempen staat in voor de arbeidsongevallenverzekering en de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van de betrokken personeelsleden. Artikel 3. Vergoeding inzet. Voor de inzet van de psychologische functie wordt een vergoeding betaald van 75 euro per uur. Deze vergoeding wordt gerekend voor de effectief gepresteerde uren van het personeelslid van CGG Kempen op locatie van OCMW Merksplas. De vergoeding wordt jaarlijks aangepast volgens de evolutie van het gezondheidsindexcijfer, en wel volgens deze formule: 75 euro * nieuwe indexcijfer indexcijfer Alle kosten voor verplaatsing, opleiding en dergelijke zijn ten laste van CGG Kempen. OCMW Merksplas voorziet voor het personeelslid van CGG Kempen een bureau dat voldoet aan de voorwaarden van een gespreksruimte en voorziet toegang tot internet. Er zal een facturatie gebeuren per kwartaal voor de geleverde prestaties. Artikel 4. Het OMCW verbindt er zich toe de samenwerking met de betrokken personeelsleden van CGG Kempen op geen enkele wijze uit te breiden zonder een voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van CGG Kempen. Artikel 5. evaluatie CGG Kempen en OCMW Merksplas verbinden zich ertoe minsten één keer per jaar gezamenlijk een formele evaluatie te houden van de samenwerking.

22 Artikel 6. Duur overeenkomst Deze overeenkomst gaat in op voor de duur van 1 jaar en wordt stilzwijgend verlengd voor de periode van 1 jaar tenzij er via aangetekend schrijven een opzeg gebeurt voor 1 oktober van het lopende jaar. Slotbepalingen Opgedane kennis en knowhow mag gebruikt worden in andere/nieuwe samenwerkingsverbanden, voor zover ze de andere partij niet schaden. De nietigheid van één van de bepalingen in onderhavige overeenkomst brengt de geldigheid van de rest van de overeenkomst niet in het gedrang. Het Belgisch recht is van toepassing op onderhavige overeenkomst. In geval van betwisting in het kader van onderhavige overeenkomst, zijn uitsluitend de rechtbanken van het arrondissement Turnhout bevoegd. Opgemaakt te Turnhout op 8/12/2016 in 2 exemplaren waarvan elke partij verklaart een ondertekend exemplaar te hebben ontvangen. Voor OCMW Merksplas Voor CGG Kempen Josée Van Aert - Voorzitter Wim Caeyers - voorzitter Lutgarde Schuermans -Secretaris Stefaan Voet ondervoorzitter Art. 2. Goedkeuring te hechten het addendum bij de overeenkomst tussen het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen en OCMW Merksplas als volgt: Addendum overeenkomst CGG Kempen en OCMW Merksplas 1. inzet medewerker CGG Kempen voorziet in de inzet van een psycholoog, niveau master in de psychologie, op locatie van OCMW Merkplas. Deze psycholoog zal tweewekelijks 0,5 dag aanwezig zijn op maandagnamiddag en dit met aanvangsdatum 09/01/2017. Vervolgens zal de psycholoog aanwezig zijn op het aangegeven moment in de even weken in Afwezigheden omwille van feestdagen, verlof, opleiding of ziekte worden niet ingehaald. 2. inhoudelijke werking De krijtlijnen waarbinnen de psychologische functie ingezet zal worden, zijn terug te vinden in het document modules aanbod CGG Kempen outreach OCMW s. Dit document werd voor aanvang van de opstart van de werking aan de contactpersoon binnen OCMW Merksplas bezorgd.

23 Punt 10. Vraag tot participatie aan de Regionale Dienst Collectieve Schuldbemiddeling Gelet op de juridische dienstverlening m.b.t. collectieve schuldenregeling die Welzijnszorg Kempen aanbiedt sinds 2009 aan 9 van haar vennoten; Gelet op de positieve uitkomst van de grondige evaluatie met en door de participerende besturen op 10/02/2016 van de werking en de dienstverlening van de Regionale Dienst voor Collectieve Schuldenregeling; Gelet op de uitdrukkelijke wens van de op dit ogenblik participerende besturen om deze dienstverlening te continueren; Gelet op de vraag om de huidige financiering van de dienst, zijnde op basis van het aantal inwoners van de participerende OCMW s, aan te passen; Gelet op het besluit van de Raad van Beheer van Welzijnszorg Kempen van 12/10/2016 dat in lijn ligt met het advies van het overleg van 14/09/2016 met afgevaardigden van 9 besturen. Concreet besliste de Raad van Beheer om de dienst te versterken via een extra aanwerving van 0,5 VTE juridisch assistent (kostprijs op jaarbasis) en de financiering van de dienst vanaf 01/01/2017 te verdelen over de OCMW s die beroep doen op de dienst op basis van volgende gewogen verdeling: 25 % verdeeld op basis van het aantal inwoners, 25 % op basis van het aantal opgestarte dossiers en 50 % op basis van het aantal aanstellingen; Gelet op het feit dat de kost voor de Regionale Dienst Collectieve Schuldhulpverlening voor het jaar 2017 geraamd wordt op (personeelskost en onkosten inbegrepen); Gelet op het feit dat de Raad van Beheer van Welzijnszorg Kempen van 12/10/2016 haar dienstverlening ook voor andere besturen wenst open te stellen; Gelet op het feit dat de raadsleden kennis heeft genomen van het document: de regionale dienst Collectieve schuldenregeling: een dienstverlening met toekomst; Gelet op de besprekingen ter zitting; Gelet op het besluit van de OCMW-raad dd. 15/10/2008; Overwegende dat er geen wijziging in visie is t.o.v. het raadsbesluit van 15/10/2008; Gelet op de organieke wet betreffende de OCMW s dd. 08/07/1976; Gelet op de bepalingen van het OCMW-decreet dd. 19/12/2008 betreffende de organisatie van de OCMW s; Gelet op de besprekingen ter zitting; Met algemeenheid van stemmen. BESLUIT DE RAAD: Art. 1. OCMW Merksplas wenst geen gebruik te maken van de dienstverlening van de dienst collectieve schuldenregeling van Welzijnszorg Kempen. Art. 2. Deze beslissing zal worden overgemaakt aan Welzijnszorg Kempen. Punt 11. Jaaractieplan 2017 goedkeuring Overwegende dat het OCMW als werkgever verplicht is om jaarlijks een actieplan op te stellen om de veiligheid van zijn personeel te bevorderen; Gelet op het voorstel voor een jaaractieplan 2017 met volgende doelstellingen: Actiepunt Agressieprotocol

24 - Actualiseren van het bestaande protocol a rato van de op maat gegeven opleidingen, de nieuwe locatie van het Sociaal Huis en de gebeurde incidenten. Informatie aan het betrokken personeel in functie van de wijzigingen van het protocol - Uitwerken specifieke procedure op vlak van opvang en nazorg agressie incident bij traumatische ervaringen Actiepunt aanwezigheidsbeleid - In kaart brengen van de verzuimcijfers van de afgelopen jaren - Opmaak van een visietekst rond de doelstellingen van het aanwezigheidsbeleid - Uitwerken van specifieke procedure: taken per actor, melden van afwezigheid, contactname leidinggevende - Specifieke vorming/opleiding leidinggevenden op vlak van contactname en houden van verzuimgesprekken Actiepunt evaluatiemoment - Evaluatie van uitgevoerde punten jaaractieplan - Voorbereiding punten jaaractieplan Evaluatie globaal preventieplan - Evaluatie welzijnsbeleid Gelet op het advies vanwege het overlegcomité PBW op datum van 23/11/2016; Gelet op de besprekingen ter zitting; Gelet op de organieke wet betreffende de OCMW s dd. 08/07/1976; Gelet op de bepalingen van het OCMW-decreet betreffende de organisatie van de OCMW s dd. 19/12/2008; Met algemeenheid van stemmen. BESLUIT DE RAAD: Art. 1. Het voorstel jaaractieplan 2017 ter bevordering van de algemene veiligheid van het personeel binnen OCMW Merksplas, wordt goedgekeurd. Punt 12. Varia - rondvraag - De OCMW-raad neemt kennis van het schrijven van Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport dd. 14/11/2016 m.b.t. tijdelijke werkervaring - De OCMW-raad neemt kennis van het schrijven van Audit Vlaanderen dd. 10/11/2016 resultaten opvolging aanbevelingen bij OCMW Merksplas - De OCMW-raad neemt kennis van de data van de OCMW-raad in 2017 De voorzitter deelt mede dat de volgende zitting zal plaatsvinden op woensdag 18 januari 2017 en beëindigt het openbare gedeelte van de vergadering om h. De secretaris De voorzitter L. Schuermans J. Van Aert

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

LOGO OCMW Dit betekent dat u concreet:

LOGO OCMW Dit betekent dat u concreet: GEINDIVIDUALISEERD PROJECT VOOR MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE (art. 11 van de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie en art. 10 tot 21 KB 11 juli 2002 houdende het algemeen

Nadere informatie

Verontschuldigd:

Verontschuldigd: Vergadering van 20 september 2017 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00886 Onderwerp: Sluiten van een overeenkomst bezetting ter bede voor de onroerende goederen gelegen te

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 16 mei 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd HUUROVEREENKOMST KANTOOR Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd en 2. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres, ondernemingsnummer en eventueel RPR)

Nadere informatie

Vergadering van 12 oktober 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 20 december 2017 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

Vergadering van 21 februari - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk,

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, BEZETTING TER BEDE TUSSEN De gemeente Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreden, de dhr Bert Ceulemans,

Nadere informatie

Huurovereenkomst woonhuis/appartement

Huurovereenkomst woonhuis/appartement Huurovereenkomst woonhuis/appartement Tussen de ondergetekenden : Hierna genoemd "de verhuurder"; en Hierna genoemd "de huurder"; is het volgende overeengekomen : De verhuurder verklaart te verhuren aan

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Vergadering van 18 mei 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Kerremans Leen, Thoné Godelieve, Van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 4 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01260 Onderwerp: Sluiten van een huurovereenkomst voor het onroerend goed gelegen te Sint-Amandsberg, Groot

Nadere informatie

Verontschuldigd: Frank Wilrycx, burgemeester +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Verontschuldigd: Frank Wilrycx, burgemeester +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Vergadering van 17 april 2013 openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Kerremans Leen, Thoné Godelieve, Van

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF LET OP: Deze modelhuurovereenkomst voldoet niet aan de vereisten van de wet van 20 februari 1991 betreffende de huurovereenkomsten voor woningen die dienst doen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 23 maart 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00251 Onderwerp: Sluiten van een kosteloze bruikleenovereenkomst met de Regie der Gebouwen voor een deel van het onroerend

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT Tussen: gsm:.. rijksregisternummer... hierna "verhuurder" genoemd, en: gsm:.. rijksregisternummer... gsm:.. rijksregisternummer... hierna "huurder(s)" genoemd,

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen Zitting van 25 juli 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Decorte, voorzitter wn. Gerard Liefooghe, burgemeester Jacques Blanckaert, Kris Laleman, Johan

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-03-13 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Deze overeenkomst is geen huurovereenkomst en valt als dusdanig niet onder de toepassing van de huurwetgeving maar wel

Nadere informatie

Verontschuldigd: Schuermans Lutgarde, secretaris

Verontschuldigd: Schuermans Lutgarde, secretaris Vergadering van 15 november 2017 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Patrick Vansweevelt: raadsleden; Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Eva Poelemans: algemeen directeur

Nadere informatie

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS Tussen de ondergetekenden 1. de Heer.... en Mevrouw... wonende te... verder "de verhuurder" genoemd - en 2. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de huurder"

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W.

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W. woensdag 20 juli 2016 VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen : 1. De V.Z.W. Beschut Wonen Noord-Limburg, Burgemeester Laenenstraat 7 bus 25 3900 Overpelt, hier vertegenwoordigd door Fons Plas (ondergetekende), in

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen 1. De heer en mevrouw Koenraad Vervaecke Katrien Vandepitte, Samenwonende te 8370 Blankenberge, Kerkstraat 380, hierna genoemd verhuurders en 2. Naam venootschap., ondernemingsnummer:

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen de ondergetekenden : 1..... (naam, voornaam, adres/handelsbenaming, maatschappelijke zetel) Hier vertegenwoordigd door... (naam, voornaam) en Hierna genoemd de verhuurder

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Zitting van 7 augustus Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten

Zitting van 7 augustus Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten SOCIAAL HUIS HERSELT Kerkstraat 1A, 2230 Herselt Provincie Antwerpen OCMW HERSELT Zitting van 7 augustus 2018 - Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten Aanwezig: Erik Valgaeren - Voorzitter

Nadere informatie

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING CONFEDERATIE VAN IMMOBILIENBEROEPEN VLAANDEREN Document opgesteld door het Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen vzw. Huidig document betreft een voorbeeld ter duiding van bepaalde passages

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT Tussen de ondergetekenden 1. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de verhuurder" genoemd - en 2. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de huurder"

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

Vergadering van 20 november 2013 - openbaar gedeelte

Vergadering van 20 november 2013 - openbaar gedeelte Vergadering van 20 november 2013 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN

OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN 2 6 JA NUA RI 201 7 OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN OVEREENKOMST TUSSEN : het AGENTSCHAP INTEGRATIE & INBURGERING, waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Havenlaan 86C Bus

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam en ingeschreven in de KBO met nummer. De vennootschap.. en ingeschreven in de KBO met nummer. vertegenwoordigd

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Renaat RAES, Hubert SOENS, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Godelieve VAN EECKHOUT, Arlette DIERICKX, Filip DE SMEDT, Patrick

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer

CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer CO-PRODUCTIEOVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN (Model co-financiering) De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

Vergadering van 19 april 2017 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: ENERGIEDESKUDIGE

RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: ENERGIEDESKUDIGE RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: ENERGIEDESKUDIGE TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door

Nadere informatie

OVEREENKOMST ADVOCAAT - PRIVATE CLIËNT

OVEREENKOMST ADVOCAAT - PRIVATE CLIËNT OVEREENKOMST ADVOCAAT - PRIVATE CLIËNT TUSSEN : Mr. du Moulin Evelyne, optredend als zaakvoerder van de BVBA ADVOCATEN DU MOULIN & PARTNERS - hierna genoemd advocaat - EN : - hierna genoemd de cliënt -

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt Tussen : Mevrouw Lynn Meeuwissen BTW-nr.: BE 0839 091 075 Kantooradres: Laagland 22 2930 Brasschaat Telefoon: +32 303 72 77 GSM: +32 493 25 45 31 Mail: advocaat@lynnmeeuwissen.be

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015.

ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015. ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN TIJDELIJKE BEZETTING (BEZETTING TER BEDE)

OVEREENKOMST VAN TIJDELIJKE BEZETTING (BEZETTING TER BEDE) OVEREENKOMST VAN TIJDELIJKE BEZETTING (BEZETTING TER BEDE) Tussen de vzw Samenlevingsopbouw Antwerpen stad, en hierna genoemd de bezetter Deze overeenkomst regelt de tijdelijke bezetting van een woning

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet).

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet). Zitting van 29 augustus 2017 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Iris Plaisier, Raadsleden Stephan

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT:

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: Verder genoemd de advocaat EN: Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: Art. 1. Voorwerp van de dienstverlening en opdracht van de advocaat

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur Aanwezig Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Greet Baldewijns, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes, Johan Feytons, mevrouw Marie Hubertine Leunen,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 februari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND TUSSEN: GEMEENTE MERKSPLAS, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 maart 2018

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 maart 2018 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 maart 2018 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Ceyssens Noëlla, Cousaert Roger, Croisiaux Katrien, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

VR DOC.0849/5

VR DOC.0849/5 VR 2018 2007 DOC.0849/5 Bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van xxx tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het woonbeleid Bijlage I bij het besluit van de Vlaamse Regering van 12

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN Tussen de ondergetekenden : de werkgever : vertegenwoordigd door de student : Geboren op / / te wordt overeengekomen hetgeen volgt : Artikel 1 : De werkgever werft de

Nadere informatie

Licentieovereenkomst. Gevarenanalyse grondstoffen

Licentieovereenkomst. Gevarenanalyse grondstoffen Licentieovereenkomst Gevarenanalyse grondstoffen 26/11/2013 Licentieovereenkomst TUSSEN: Bemefa vzw, Gasthuisstraat 31, 1000 Brussel Hier vertegenwoordigd door de heer Yvan Dejaegher, directeur-generaal

Nadere informatie

Overeenkomst: Dienstencheques

Overeenkomst: Dienstencheques Overeenkomst: Dienstencheques Tussen de erkende onderneming Active Cleaning Services bvba, gevestigd Berkenlaan 2 te 1170 Watermaal Bosvoorde enerzijds en De gebruiker: (Mevrouw, de heer) Wonende.... anderzijds,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN M. FOURNIER, L. COPPENS,, B. BOGAERT, P. MINGELS, G. BLANCKE, K. VANDECASTEELE, D. Verontschuldigd: C. BONTE-VANRAES De zitting wordt geopend om 20.56 uur. OPENBARE ZITTING Dossierverantwoordelijke: GC

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om 19.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er Cevdet,

Nadere informatie

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden:

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden: BIJLAGE Bijlage nr. 1 Huurovereenkomst Tussen de ondergetekenden: de vzw t Stad-huis, vertegenwoordigd door Mark Touchant, voorzitter, en Luc Roose, penningmeester, met maatschappelijke zettel te 1000

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor het Erasmus+ project "GOAL" - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor het Erasmus+ project GOAL - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00572 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor het Erasmus+ project "GOAL" - Goedkeuring Beknopte samenvatting: Aan

Nadere informatie