4. Ingekomen stukken(*) Er is een vraag over de lijst ingekomen stukken. De secretaris licht toe wat er wel en niet als ingekomen stuk wordt gezien.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4. Ingekomen stukken(*) Er is een vraag over de lijst ingekomen stukken. De secretaris licht toe wat er wel en niet als ingekomen stuk wordt gezien."

Transcriptie

1 Concept notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op in de Kazerne te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree (JHC), Vice-voorzitter: Roeland van Caspel (RvC), Secretaris: Lana Lemmens (LL), Penningmeester: Rob Vos (RV), Commissarissen: Thijs van Vrijaldenhoven (TvV), Ernst Brokmeier (EB), Gijs de Roode (GdR), Marjon Huibers (MH) en Yoni Halderman (YH) (afwezig) 1. Opening JHC opent de vergadering om uur. Hij heet de aanwezigen en speciaal de leden van Verdienste van harte welkom. De voorzitter geeft aan dat Yoni Halderman later komt De secretaris meldt dat er afmeldingen zijn van Erica en Hans van Veen, Henk en Lia Sol, Silvie Rosendal, Annemarie Kemp, Jaap van den Hoed, Hester Houweling en Charlotte Koops. 2. Bestuursmededelingen Er is een ingekomen stuk welke RvC zal meenemen bij het toelichten van zijn portefeuille. De voorzitter geeft aan dat de bestuursleden Rob Vos, Roeland van Caspel en Marjon Huibers in de Voorjaarsvergadering aan de beurt van aftreden zijn en dat zij allen niet herkiesbaar zijn. Het bestuur is in gesprek met mogelijke kandidaten (Onno Joustra en Stefan Colijn) welke zij dan zal voorstellen met de Voorjaarsvergadering. 3. Notulen ledenvergadering van (*) G. Weidema heeft een aantal opmerkingen over de notulen. De opmerkingen worden aangepast in de notulen. T. van Duin heeft ook nog een opmerking naar aanleiding van een vervolggesprek naar aanleiding van de vorige ALV. Deze toevoeging zal gedaan worden in de notulen van de bestuursvergadering in mei. 4. Ingekomen stukken(*) Er is een vraag over de lijst ingekomen stukken. De secretaris licht toe wat er wel en niet als ingekomen stuk wordt gezien. 5. Evaluatie zomerseizoen Thijs van Vrijaldenhoven: Voer- & vaartuigen: - Materiaal veelvuldig gebruikt tijdens het seizoen. Diverse kleine storingen/ mankementen zijn verholpen maar er zijn geen grote schades ontstaan door foutief gebruik. - Implementatie opleiding waterscooters begint vorm te krijgen. Eerste 10 schippers kunnen worden opgeleid. Bestuur is voornemens om het bestaande opleidingstraject voor schippers in stand te houden. - Gesprekken met gemeente over vervanging van de 130 lopen nog altijd. Ondertussen wordt noodzakelijk onderhoud aan het huidige voertuig nog altijd op kosten van de gemeente uitgevoerd.

2 Huisvesting: - Op de strandposten zijn dankzij de inzet van diverse leden twee nieuwe meldtafels in gebruik genomen. - Het is ondertussen duidelijk dat een gezamenlijke nieuwbouw met de KNRM niet doorgaat. Gesprekken met de gemeente over nieuwbouw Post Zuid lopen en een ambtelijk traject wordt gestart. - Huurcontract kazerne is nog altijd in de maak bij de juridisch medewerker gemeente Zandvoort. Periodieke keuringen aan installaties zijn reeds uitgevoerd op rekening van de gemeente. - De sloop van de loodsen aan de Marisstraat start op maandag 27 oktober. Vraag Trudie van Duin: Kunnen we problemen krijgen met het ontbreken van een huurcontract. Antwoord TvV en RV: zo ver wij kunnen inschatten niet. Gijs de Roode: Verzekeringen: Geen bijzonderheden Opleidingen: Evaluatie lifeguardopleiding. Er heeft een evaluatiebijeenkomst plaatsgevonden met de coaches. Met de punten gaan we aan het werk. - Lifeguardopleiding. De opleidingen zijn goed verlopen en het examen heeft in plaats gevonden. - Er is weer een nieuwe chauffeurslijst vastgesteld. Door het behalen van PvB's kunnen we weer nieuwe chauffeurs toevoegen aan de lijst en goed gekeurd door het bestuur. - In overleg met Thijs en de commissie opleidingen hebben we de opleiding van de waterscooter opgezet, deze twee dagen zijn eind augustus gehouden. Het bestuur heeft de richtlijnen voor de waterscooter ook vastgesteld. - Voor het volgend seizoen zijn we aan het nadenken over hoe we de posters zo goed mogelijk competent kunnen houden, hier komen we op de eerste vergadering in 2015 op terug. Vraag Ranald van Veen: Is er een mogelijkheid om een deel van de opleiding over te slaan wanneer er al veel diploma s van de oude lijn aanwezig zijn. Lars Carree geeft hier aan dat de nieuwe structuur met competenties werkt. Veel van deze competenties zullen aanwezig zijn en kunnen dus zonder meer afgestreept worden. Ranald geeft aan dat hij het jammer vindt dat er een jaar voorbij is terwijl hij wel bij de ploegcommandant heeft aangegeven examen te willen doen. Er wordt afgesproken dat Ranald en de commissie opleidingen dit voor het volgende seizoen zullen afstemmen. Vraag Trudie van Duin: Ze geeft aan zelf een opleiding te hebben gevolgd, waarvoor niets dan lof. Wel mist ze in de evaluatie de evaluatie met de cursisten zelf. GdR neemt die mee terug naar de commissie opleidingen.

3 Ernst Brokmeier: Algemeen Mooi seizoen met veel kleine en grote hulpverleningen o geen extremen o hoogseizoen wat minder inzetten ten opzichte van vorig jaar Gedurende de zomermaanden was er weer elk weekend op beide posten een dagcommandant aanwezig: goed voor continuïteit en een vaste basis voor onze jr lifeguards en junior beach patrollers (JBP-ers) zodat zij weten dat er vanaf uur iemand is. Goede inzetten bij evenementen in voor en na seizoen (o.a. nieuwjaarsduik, mountainbiken, Luchterduinenrace etc). Kleine groep (jr) lifeguards die zich hiervoor inzet, gekeken wordt hoe meer Lifeguards bij deze inzetten te betrekken. Beleid, protocollen en administratie RHR (hulpverleningsregistratie): Dankzij input vanuit Zandvoort diverse grote en kleine wijzigingen o.a. vondelingen module Ernst zit in de landelijke werkgroep Nieuw landelijk protocol vermiste kinderen: in Zandvoort geïntroduceerd en gebaseerd op werkwijze Kennemerland (Zandvoort Bloemendaal) Kustwacht in/uitmelden: ging dit jaar beter als voorgaande twee jaar, vooral in de zomer weekeinden met dagcommandanten. Rechtstreeks mailen vanuit het meldkamer systeem heeft het proces nog makkelijker gemaakt. Dit zal wederom een aandachtspunt voor volgend jaar zijn om dit nog verder te verbeteren. Meldkamer, MICK: Operationeel voorjaars- en najaarsoverleg Ernst en Roeland hierbij aanwezig. o Bespreken casussen, verkeerde alarmeringen doel: verdere verbeteringen alarmering en communicatie meldkamer en andere hulpdiensten. o Dit seizoen nieuw alarmeringsprotocol met breder gebruik gespreksgroepen. Is, op paar kleine aanloop problemen na, goed verlopen. Lifeguards zijn hier begin seizoen voor op c2000 cursus geweest Strandoverleg Gemeente: maandelijks overleg met gemeente en andere strandpartners Bloemendaal en Zandvoort. Goed om regulier met alle strand partners om tafel te zitten. Samenwerking buurbrigades (Zie ook RVR). Tijdens de operatie verloopt dit goed en efficiënt. Zowel met Noordwijk (Hollands Midden) als met Bloemendaal en IJmuiden. Diverse inzetten zowel op land als op water gezamenlijk opgetreden. Dit jaar is er met Bloemendaal een incident geweest na een ongelukkige aanvaring tijdens een catamaran berging.

4 Vraag Ranald van Veen: Hoe is de stand van zaken met het incident wat heeft plaatsgevonden met de collega s van de Reddingsbrigade Bloemendaal. EB geeft aan dat dit direct is opgepakt en besproken met Bloemendaal. Eerste uitkomsten analyse RHR Inzetten 2014 met prio t/m 17 oktober Prio 1: 63 Prio 2: 71 Prio 3: 193 Alarmploeg (tm 17 oktober) 46 keer werd er uitgerukt vanuit de kazerne Winterseizoen: Verdere evaluaties met interne en externe partijen om verbeterpunten voor volgend seizoen te bepalen Diverse kleine events in November en December: alle detail info in de volgende nieuwsbrief Update protocollen in het meldkamer systeem Voorbereiding seizoen 2015 Barry ten Veen geeft aan dat de dagcommandanten het rooster nog steeds draaiende houden, dit terwijl het ontbreekt aan een maaltijdvergoeding. Het bestuur is zich hier van bewust. Het bestuur is hier dankbaar voor en spreekt de hoop uit dat de dagcommandanten en de posters ook bij het ontbreken van deze vergoeding het belang van onze werkzaamheden blijven inzien. Marjon Huibers: Terugblik afgelopen seizoen: - Met de landelijke aftrap van de polsbandjescampagne in mei dit jaar stond Zandvoort gelijk mooi in de kijker. - In juni waren we op KinderFeestBeest, hadden we met alle vrijwilligers een druk en mooi Pinksterweekend en eind juni Hulpverleningsdag met andere hulpdiensten in de kazerne. - Vorig seizoen hadden we al informatie voor Poolse gasten ontwikkeld, dit seizoen nam de landelijke Bond dit over en konden we er nog een keer aandacht aan besteden. - Met een wekelijkse radiocolumn op ZFM konden we elke week inzicht geven in ons werk, de opleidingen en het verloop van het seizoen. - De stromingen langs de kust kwamen dit jaar in het nieuws en samen met de Pietermannen kwam daar pers op af. Soms door een persbericht van de KNRM, maar dan zoeken ze ons op voor voorlichtingsitems. Met dank aan alle leden die er aan hebben meegewerkt en natuurlijk de werkgroep communicatie. - Aantal volgers op Twitter: 1.194, bijna 200 meer dan vorig jaar op dit moment in het jaar. - Aantal vrienden op FB: 571 likes tov 384 vorig jaar.

5 Guido Weidema spreekt, vooruitlopend op het aftreden van MH, zijn complimenten uit voor de manier waarop zij de portefeuille heeft opgepakt. De vergadering ondersteunt dit met applaus. Roeland van Caspel: N.a.v. nabespreking seizoen valt er op te merken dat er met de samenwerking veel goed gegaan is, maar dat er ook wat gevallen zijn die nader met de ketenpartners in de (veiligheids)regio dienen te worden besproken. Het leeuwendeel van deze punten wordt door de commissaris operationele zaken in het najaars operationeel overleg (voorheen meldkameroverleg) voorgelegd. Als tweede punt de brief van een lid (Trudie van Duin) die door de commissaris regiozaken werd gezien als een voorbeeld van een werkbare en prettige manier van samenwerken. In de brief werden een drietal knelpunten benoemd en mogelijke oplossingsrichtingen. N.a.v. de brief is er een gesprek geweest met de opsteller om e.e.a. voor beide partijen helder te krijgen en te zien hoe we de punten practisch aan kunnen pakken. De drie ter sprake gekomen punten uit de brief betroffen de onderwerpen infectieziektenpreventie, zuurstof en privacy. Barry ten Veen spreekt, vooruitlopend op het aftreden van RvC, zijn complimenten uit voor de manier waarop hij de portefeuille jaren heeft ingevuld. De vergadering ondersteunt dit met applaus. Trudie van Duin licht kort haar ingekomen stuk toe. 6. W.V.T.T.K./Rondvraag Barry ten Veen: Hij heeft een vraag over de notulen van de bestuursvergadering van juni en augustus en de opmerkingen over het Talentprogramma op post Noord. Hij is teleurgesteld over de volgorde van naar buiten brengen van het bestuursstandpunt over deze opleiding. EB en GdR geven hierop aan dat er al lange tijd wordt gepoogd tot een gesprek te komen waarin dit ook besproken zal worden. Guido Weidema: - Wie heeft nu sponsoring in zijn of haar portefeuille? Voor dit moment valt dit onder de voorzitter. - Wederom de opmerking/vraag of notulen ALV en bestuur sneller op de website kunnen komen. Tevens geeft hij aan dat de notulen van mei met actielijst op de website stonden. Dit was uiteraard niet de bedoeling. Ranald van Veen: Vraag aan Lana over haar bestuursverklaring. LL geeft hierop een reactie. Trudie van Duin: - Naar aanleiding van de actielijst vraagt zij waarom de keuze voor VOG zo lang moet duren. De voorzitter geeft aan dat we ook afhankelijk zijn van regionale en landelijke standpunten. - Hoe zit het met de actie op het aanvullen van de pieperploeg. EB: het probleem is tweeledig: hogere opkomst van de huidige alarmploeg en nieuwe aanwas voor de toekomst. Eerste wordt met huidige ploeg besproken, tweede is onder de aandacht van operationele zaken en de postcommandanten.

6 7. Sluiting De voorzitter bedankt alle aanwezigen en eindigt de vergadering om uur.

1. Opening JHC opent de vergadering om uur. Hij heet de aanwezigen en speciaal de leden van Verdienste van harte welkom.

1. Opening JHC opent de vergadering om uur. Hij heet de aanwezigen en speciaal de leden van Verdienste van harte welkom. Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 15-11-2013 in de Kazerne te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree, Vice-voorzitter: Roeland

Nadere informatie

3. Notulen ledenvergadering van 19-10-2012 Geen opmerkingen. De notulen worden onder dankzegging aan de verslaglegger goedgekeurd.

3. Notulen ledenvergadering van 19-10-2012 Geen opmerkingen. De notulen worden onder dankzegging aan de verslaglegger goedgekeurd. Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 05-04-2013 in de brandweerkazerne. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree, Vice-voorzitter: Roeland

Nadere informatie

5. Huldiging jubilarissen 2 jubilarissen, 50 jaar. Lia Sol en Mevrouw Manders. Beiden konden niet aanwezig zijn.

5. Huldiging jubilarissen 2 jubilarissen, 50 jaar. Lia Sol en Mevrouw Manders. Beiden konden niet aanwezig zijn. Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 20-05-2016 in de kazerne Zandvoort Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree, Secretaris: Lana Lemmens,

Nadere informatie

2. Bestuursmededelingen Wijziging van agenda: najaars ALV, werkgroep continuïteit, huldiging jubilarissen, verzekeringen.

2. Bestuursmededelingen Wijziging van agenda: najaars ALV, werkgroep continuïteit, huldiging jubilarissen, verzekeringen. Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 30 03 2012 in de Blauwe Tram te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree, Vice voorzitter:

Nadere informatie

De voorzitter bedankt de ALV voor de feedback en adviezen.

De voorzitter bedankt de ALV voor de feedback en adviezen. Verslag van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op vrijdag 21 april 2017 in de kazerne te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree/ Ruud Willigers;

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade

Zandvoortse Reddingsbrigade se Reddingsbrigade Workshop Netwerk Brandweervrouwen 18 November 2016 Programma Welkom! se Reddingsbrigade Reddingsbrigades Taken reddingsbrigades RVR Regionale voorziening reddingsbrigades Nationale Rampenvloot

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade

Zandvoortse Reddingsbrigade se Reddingsbrigade Basis presentatie voorlichting strand 2019 Programma Wat doet de ZRB? Stroming, Getij, Weer - Eb/Vloed - Muien, Oostenwind, Zoper Tips voor een veilig dagje strand Willem Wever Topdoks

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 26-03-2010 in het gemeenschapshuis te Zandvoort.

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 26-03-2010 in het gemeenschapshuis te Zandvoort. Notulen van de algemene ledenvergadering van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Gehouden op 26-03-2010 in het gemeenschapshuis te Zandvoort. Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jan Hein Carree(JHC) Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 & Jaarrekening 2014

Jaarverslag 2014 & Jaarrekening 2014 Jaarverslag 2014 & Jaarrekening 2014 Versie 1.0 April 2015 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade Van Speijkstraat 135 2041 KM Zandvoort

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 januari 2010

Nieuwsbrief 1 januari 2010 Nieuwsbrief 1 januari 2010 Beste ZRB-leden, Nu de nieuwjaarswensen, recepties en borrels weer voorbij zijn is het tijd om vooruit te kijken naar 2010. Terwijl ik de nieuwsbrief in elkaar zet merk ik dat

Nadere informatie

Begroting 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018

Begroting 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Penningmeester Zandvoortse Reddingsbrigade Wilhelminaweg 32 2042 NP Zandvoort penningmeester@zrb.info

Nadere informatie

STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013

STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013 Nederland Egmond aan Zee STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013 maandag 13 mei 2013 aanvang 19.30 uur Agenda Mededelingen Materieel Procedures Opleidingen, trainingen en oefeningen Dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Begroting 2020 Versie maart 2019

Begroting 2020 Versie maart 2019 2020 Versie 1.0 1 maart 2019 Zandvoortse Reddingsbrigade Linnaeusstraat 2 2041 BR Zandvoort http://www.zrb.info bestuur@zrb.info 2 2020 Inleiding 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010

Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010 Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010 Versie 1.0 April 2011 Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010 01042011 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 & Jaarrekening 2013

Jaarverslag 2013 & Jaarrekening 2013 Jaarverslag 2013 & Jaarrekening 2013 Versie 1.0 Maart 2014 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade Van Speijkstraat 135 2041 KM Zandvoort

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2014 1 Inleiding Begroting 2014 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Versie: 1.1 Datum: 23-09-2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 & Jaarrekening 2015

Jaarverslag 2015 & Jaarrekening 2015 Jaarverslag 2015 & Jaarrekening 2015 Versie 1.0 Mei 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade Van Speijkstraat 135 2041 KM Zandvoort

Nadere informatie

Strandwachtbespreking. Bewakingsseizoen 2014

Strandwachtbespreking. Bewakingsseizoen 2014 Strandwachtbespreking Bewakingsseizoen 2014 maandag 26 mei 2014 Onderwerpen ter behandeling Mededelingen Strandwachtroosters Dagelijkse gang van zaken Aandachtspunten Protocollen en procedures Opleiden,

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 & Jaarrekening 2012

Jaarverslag 2012 & Jaarrekening 2012 Jaarverslag 2012 & Jaarrekening 2012 Versie 1.0 Maart 2013 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade Van Speijkstraat 135 2041 KM Zandvoort

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade Concept Begroting 2016 1 Inleiding Begroting 2016 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Jaarverslag & Jaarrekening 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade

Jaarverslag & Jaarrekening 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade Kennemerland Zandvoort Jaarverslag & Jaarrekening 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade www.zrb.info Jaarverslag 2016 & Jaarrekening 2016 Versie 1.0 maart 2017 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur Algemene Ledenvergadering Dinsdag 12 april 2016 19.30 uur AGENDA 1. Opening door de (vice-)voorzitter 2. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV 2015 4. Behandeling jaarverslag

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2016-2017 Versie: 1.1 Datum: 24-10-2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Strand/EHBO Alarmploeg

JAARVERSLAG 2017 Strand/EHBO Alarmploeg JAARVERSLAG 2017 Strand/EHBO In 2017 begon Kees Hagen op 15 mei als postcommandant op de zuidpost. In het hoogseizoen, waren het vervolgens Marco de Leeuw, Maarten Slingerland, die voor het eerst actief

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema van activiteiten van de stichting Kindervakantiewerk Tilburg en de aangesloten afdelingen. (incl. algemeen vergaderschema) publicatie: 01-03 uitgave: 4 datum: april 2018 bestand: 01-03.docx Microsoft

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Geactualiseerd repressief dekkingsplan Gemeente Heemstede -

Geactualiseerd repressief dekkingsplan Gemeente Heemstede - Geactualiseerd repressief dekkingsplan 2017-2018 - Gemeente Heemstede - Overzicht van de gemeentelijke dekking, de mate en de locatie van overschrijdingen. Sector : Preparatie & Nazorg Team : Operationele

Nadere informatie

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015 Secretaris GOU Notulen van de voorjaarsvergadering d.d. 12 maart 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Ons bestuurslid Henk de Groot is met kennisgeving afwezig.

Nadere informatie

Activiteiten en financiering reddingsbrigades

Activiteiten en financiering reddingsbrigades A.7 1. Samenvatting voorstel Deze notitie geeft een overzicht van de reddingsbrigades in Hollands Midden, de activiteiten die men uitvoert en de wijze waarop de reddingsbrigades worden gefinancierd. De

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering 2016 15-1-2017 1 Agenda Opening en mededelingen Terugblik Bestuurswisselingen Toekomstvisie Vooruitblik Rondvraag 15-1-2017 ALV 2016 2 Opening en mededelingen Jubilarissen: Frenk

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Informatiedocument. Pilot alarmering reddingsbrigades Noordzeekust door het Kustwachtcentrum juli t/m augustus 2011

Informatiedocument. Pilot alarmering reddingsbrigades Noordzeekust door het Kustwachtcentrum juli t/m augustus 2011 Informatiedocument Pilot alarmering reddingsbrigades Noordzeekust door het Kustwachtcentrum juli t/m augustus 2011 Opgesteld door: Reddingsbrigade Nederland Kustwachtcentrum KNRM Versie 05, 16 juni 2011

Nadere informatie

BELEIDSPLAN EGMONDSE REDDINGSBRIGADE 2017

BELEIDSPLAN EGMONDSE REDDINGSBRIGADE 2017 Secretariaat: Jasper Corts p/a Schipper van der Plasstraat 4 1931EK Egmond aan zee EGMONDSE REDDINGSBRIGADE email : secretariaat@reddingsbrigade.info website : www.reddingsbrigade.info KvK inschrijving

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

WELKOM. Afd. Noord Brabant Algemene Ledenvergadering

WELKOM. Afd. Noord Brabant Algemene Ledenvergadering WELKOM Afd. Noord Brabant Algemene Ledenvergadering 18-2-2017 Agenda Opening en mededelingen Vaststellen agenda Jaarverslag afd. Noord Brabant Financieel verslag Verslag kascommissie Decharge penningmeester

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 14 NOVEMBER 2011 1 Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 1. Opening door de voorzitter en mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 11 april 2011.

Nadere informatie

Welkom door Rick, agenda wordt vastgesteld. Het activiteitenplan wordt aan het vooroverleg toegevoegd.

Welkom door Rick, agenda wordt vastgesteld. Het activiteitenplan wordt aan het vooroverleg toegevoegd. Verslag vergadering van de MR, maandag Aanwezig: Loes van den Borne, Rick van der Heijden, Truke Dirkx-Huijbregts, Irma van de Ende, Eefke Kramer, Eline Maas, Dick Verhagen, Marius Wouters (aangesloten

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAAR HEBBEN WE HET OVER GEHAD. 19.00 UUR WELKOM EN TERUGBLIKKEN 19.15 UUR BETEKENIS GEVEN AAN: - IDENTITEIT - KERNWAARDEN 20.00 UUR

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Doetinchem & omstreken

Doetinchem & omstreken KONINKLIJKE NEDERLANDSE BILJARTBOND district WWW.KNBBDOETINCHEM.NL Doetinchem & omstreken NIEUWSBRIEF Hierbij de tweede nieuwsbrief van het seizoen 2013-2014. Hierbij enige info van de laatste vergadering

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Beleidsnotitie preventie en hulpverlening Reddingsbrigade Zwolle

Beleidsnotitie preventie en hulpverlening Reddingsbrigade Zwolle Beleidsnotitie preventie en hulpverlening Reddingsbrigade Zwolle Aanleiding voor het maken van deze beleidsnotitie is het feit dat er onduidelijkheden bestaan over bevoegdheden en eisen. Deze onduidelijkheden

Nadere informatie

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht,

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Notulen van de GMR-vergadering van 23-06-2016 Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Afwezig: Boeijen, Nicky van den Heuvel, Mariëtte

Nadere informatie

Jaarverslag & Jaarrekening 2018 Zandvoortse Reddingsbrigade

Jaarverslag & Jaarrekening 2018 Zandvoortse Reddingsbrigade Kennemerland Zandvoort Jaarverslag & Jaarrekening 2018 Zandvoortse Reddingsbrigade www.zrb.info Jaarverslag 2016 & Jaarrekening 2016 Versie 1.0 maart 2019 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info

Nadere informatie

2. Ingekomen stukken. Van een aantal leden en enkele bestuursleden is bericht van verhindering ontvangen.

2. Ingekomen stukken. Van een aantal leden en enkele bestuursleden is bericht van verhindering ontvangen. NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING dd. 30 november 2018 Datum: 30 november 2018 Plaats: Utrecht; Spoorwegmuseum. Tijd: 12.45 15.00 uur 1. Opening en mededelingen. De heer Heijmans, voorzitter van onze vereniging

Nadere informatie

Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht

Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht Datum: 19 oktober 2015 Locatie: PHV D.O.S. te Zeist Bestuur: Vacature (voorzitter) Jeroen Vunderink (secretaris en ad interim voorzitter) Bert van Ede (penningmeester)

Nadere informatie

Nabespreking alarmploeg

Nabespreking alarmploeg Nederland Egmond aan Zee Nabespreking alarmploeg winterseizoen 2012/2013 Algemeen Afmeldingen Programma Alarmeringen Opkomst Zomerseizoen Afsluiting Alarmeringen Alarmeringen 12x alarmering alarmploeg

Nadere informatie

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Bestuur Loopgroep Zuidhorn Inhoud Inleiding... 2 Blz. 1 Activiteiten 2013... 3 2 Communicatie... 4 3 Ledenaantal en trainingen... 4 4 Sponsoring... 5 5 Rooster van aftreden

Nadere informatie

NVTG op weg naar 2020. - Presentatie voor HB-KB 19 november 2015. door : Piet Visser

NVTG op weg naar 2020. - Presentatie voor HB-KB 19 november 2015. door : Piet Visser NVTG op weg naar 2020 - Presentatie voor HB-KB 19 november 2015 door : Piet Visser Agenda Inleiding De naam van de vereniging Blikverruiming, gemeenschappelijk voor alle NVTG leden Handhaven twee ledengroepen?

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Woensdag 7 april 2010, aanvang 19.30 uur Miranda Verweij (voorzitter), Dick

Nadere informatie

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren.

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren. OuderVereniging Cortemich E-mail OV: ov-cortemich@hotmail.nl Notulen Datum: 9 september 2015 Onderwerp: OV bestuursvergadering Aanwezig: Anke Willems, Yvonne Sweers, Yvonne Hermans, Rob Vinken, Sanserai

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 26 oktober 2011 Tijd: 20:30 22:45 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Marije Wildschut Teamgeleding: Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Datum: 27 maart Aanwezig:

Nadere informatie

WELKOM!! NBvD. Terugblik Agenda

WELKOM!! NBvD. Terugblik Agenda NBvD ALV 18 maart 2017 WELKOM!! Agenda Terugblik 2016 Financieel jaarverslag en begroting 2017 Toekomstplannen Terugblik 2016 Klachten cliënten Doula inspiratie dag 2016 Bevalregister Ouders Natuurlijk

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 14 augustus 2017 Bij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19.

Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 14 augustus 2017 Bij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19. Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 14 augustus 2017 Bij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19.30 uur Naam Aanwezig Afwezig Naam Aanwezig Afwezig Fred Fens X Anita

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

: Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske

: Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske Notulen d.d. 27 februari 2013 Aanwezig Afwezig Gasten : Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske : Bernadette 1. Opening Hanneke

Nadere informatie

Jaarverslag & Jaarrekening 2017 Zandvoortse Reddingsbrigade

Jaarverslag & Jaarrekening 2017 Zandvoortse Reddingsbrigade Kennemerland Zandvoort Jaarverslag & Jaarrekening 2017 Zandvoortse Reddingsbrigade www.zrb.info Jaarverslag 2016 & Jaarrekening 2016 Versie 1.0 april 2018 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van de Algemene Leden Vergadering van Becege (najaarsvergadering 2015). Datum: Woensdag 17 december 2014

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam Jaarboek 2014 Afdeling Zaandam 1 AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Locatie: Buurthuis De Poelenburcht, Weerpad 1a, 1504 NX ZAANDAM Datum: maandag 20 april 2015 Aanvang: 19:30 uur 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG SECRETARIS 2014. 115001

JAARVERSLAG SECRETARIS 2014. 115001 JAARVERSLAG SECRETARIS 2014. 115001 Het jaar 2014 was voor de vereniging ERB een jaar was met ups en downs. We kunnen met een goed gevoel terug kijken op de familiedag, de jeugddagen, het strandfeest,

Nadere informatie

4. Vaststelling verslag ALV dd 08 november 2018.

4. Vaststelling verslag ALV dd 08 november 2018. Samenvattend verslag van de Algemene Ledenvergadering (ALV) Gehouden op woensdag 14 november 2018 in het clubhuis. Aanwezig: 67 leden. Géén meldingen van afwezigheid. Ton Kievits geeft bericht later aan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Notulen vergadering maandag 5 februari 2018, 19.00 uur Aanwezig Geleding personeel: de heer E. den Boer, de heer S. Persoon (secretaris), en de heer R.

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Datum: 08-09-2010 Tijd: 19.00-21.00 uur Plaats: Het witte Huis te Borne Aanwezig: Johan Ooink op den Dijk, Bert Hendriks, Dini

Nadere informatie

Inzetprotocol. Reddingsbrigades en KNRM Lifeguards door het Kustwachtcentrum

Inzetprotocol. Reddingsbrigades en KNRM Lifeguards door het Kustwachtcentrum Inzetprotocol Reddingsbrigades en Lifeguards door het Kustwachtcentrum Opgesteld door: Reddingsbrigade Nederland Kustwachtcentrum Versie 2014-1.0 d.d. 1 mei 2014 Alarmering Reddingsbrigades en Lifeguards

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

Verslag Najaarsvergadering KWPN-Limburg Noord

Verslag Najaarsvergadering KWPN-Limburg Noord Verslag Najaarsvergadering KWPN-Limburg Noord Datum: 5 november 2012. Aanvang: 20.00u. Locatie: Restaurant Boszicht, Provincialeweg 2, 5993RG, Maasbree Afgemeld: Lia van Stiphout en Irene Hoeben. Aanwezig:

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018

Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018 Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018 Aanwezig: Locatie: Jan van Gerven Bea Liebregts Henny van Beers Rob van Overbeek Cees Stofmeel van de Sandestraat 1, Oost-, West- en Middelbeers

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van. Stichting De Groene Basis.

Huishoudelijk Reglement. van. Stichting De Groene Basis. Huishoudelijk Reglement van Stichting De Groene Basis. juli 2014 Secretariaat: Okerhof 49, 2272 JD Voorburg IBAN NL32INGB0004631097 - K.v.K. Haaglanden 41159544 Huishoudelijk Reglement van Stichting De

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert.

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert. Notulen Stichting Boomberg -01-23 Aanwezig: Lambert, Helmi, Josien, Afwezig: Patrick, Geert Bestuursvergadering Stichting Boomberg, d.d. 23-1- 1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering.

Nadere informatie

1. Opening, mededelingen en vaststelling agenda: Audrey opent om uur. Speciaal welkom voor Ineke D als toehoorder (voor het eerst)!

1. Opening, mededelingen en vaststelling agenda: Audrey opent om uur. Speciaal welkom voor Ineke D als toehoorder (voor het eerst)! Notulen Bestuursvergadering Valley Voices donderdag 25 augustus 2016 Aanvang 19.45 uur bij Emma Daniels Aanwezig: Corrie, Ineke vrp, Ineke D, Toos, Doris, Emma, Audrey Afwezig: 1. Opening, mededelingen

Nadere informatie

Jaarverslag Inhoudsopgave: Pagina 1 - Voorwoord. Pagina 2 - Leden en contact met de leden. Pagina 3 Bestuur HVF. Pagina 4 - Contact met Accolade

Jaarverslag Inhoudsopgave: Pagina 1 - Voorwoord. Pagina 2 - Leden en contact met de leden. Pagina 3 Bestuur HVF. Pagina 4 - Contact met Accolade Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave: Pagina 1 - Voorwoord Pagina 2 - Leden en contact met de leden Pagina 3 Bestuur HVF Pagina 4 - Contact met Accolade Pagina 5 Contact gemeente en politiek Pagina 6 Samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Openingswoord van de voorzitter Geachte lezer, Hierbij onze 2e nieuwsbrief van de EHBO vereniging Westerbork. In deze nieuwsbrief staan de activiteiten die geweest zijn en die

Nadere informatie

Door de avondvoorzitter wordt de leiding van de vergadering formeel overgedragen aan de nieuw aangestelde voorzitter.

Door de avondvoorzitter wordt de leiding van de vergadering formeel overgedragen aan de nieuw aangestelde voorzitter. Notulen Extra Algemene Ledenvergadering Hotel Restaurant Den Engel 18 juli 2016, 20.00 uur 1. De voorzitter opent de vergadering om 20.10 en heet een ieder van harte welkom op deze extra algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Besturen van een stichting of vereniging

Besturen van een stichting of vereniging Besturen van een stichting of vereniging In dit document wordt ingegaan op een aantal aspecten die van belang zijn bij het goed besturen van een stichting of vereniging. De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie