informatie voor cliënten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "informatie voor cliënten"

Transcriptie

1 informatie voor cliënten

2 2 Inhoud Welkom bij HVO-Querido 2 Welke zorg bieden wij 3 Opvang 3 Woonbegeleiding 3 Dagactiviteiten 3 Aanmelding en werkwijze 4 Hoe meld ik me aan? 4 Zorgprogramma 4 Zorgzwaartepakket 4 Begeleiding en herstelwerk 5 Begeleiding 5 Krachtgericht 5 Aansprakelijkheid en overige verzekeringen 5 Naastbetrokkenen 6 Bijsluiter 7 Medezeggenschap 7 Privacy 7 Klachtenregeling 7 Cliëntvertrouwenspersoon 7 Cliënttevredenheid 7 welkom bij hvo-querido HVO-Querido is een deskundige zorgorganisatie in Amsterdam. Sinds 1904 zetten we ons in om mensen die buiten de boot vallen zoveel mogelijk een zelfstandig bestaan te laten leiden en weer deel te laten nemen aan de maatschappij. Daarmee vergroten we de verbinding tussen mensen in Amsterdam. We bieden kwetsbare burgers passende zorg en geven ze regie over hun eigen leven. HVO-Querido heeft hart voor Amsterdam. We verbinden Amsterdammers met elkaar en helpen overlast te voorkomen. De doelgroep van HVO-Querido laat zich moeilijk onder één noemer vangen, maar onze cliënten hebben ook veel met elkaar gemeen. Zij zijn allemaal in de eerste plaats burger, met dezelfde rechten, plichten en behoeften als andere burgers. Tegelijkertijd hebben zij een kwetsbare positie. Hierdoor hebben ze vaak meer moeite om hun rechten te doen gelden, hun verplichtingen na te komen en hun behoeften te vervullen. Onze cliënten delen bovendien een grote overlevingskracht en kunnen, met de juiste zorg en ondersteuning, hun leven zelf vorm en inhoud geven. Zij verdienen erkenning voor hun eigenheid en aandacht voor hun wensen en opvattingen. Wij nemen hun kwetsbaarheden serieus zonder te betuttelen en te overheersen.

3 3 welke zorg bieden wij HVO-Querido biedt verschillende vormen van opvang, huisvesting, woonbegeleiding en dagbesteding. Opvang De laagdrempelige voorkant van het hulpaanbod van HVO-Querido valt onder de noemer opvang. Het gaat hierbij om de combinatie van onderdak en ondersteuning op verschillende manieren. Opvang is direct en praktisch, de eerste hulp voor dak- en thuislozen, verslaafden en vrouwen en gezinnen in nood. Onze opvangmogelijkheden variëren van ondersteuning op straat en directe crisisopvang via enkele nachten in het passantenverblijf tot langerdurend verblijf. Woonbegeleiding Het grootste deel van ons hulpaanbod valt onder de noemer woonbegeleiding; een combinatie van huisvesting en begeleiding. Woonbegeleiding kan verschillende vormen aannemen. Sommige cliënten huren zelfstandig een woning; bij hen komt de begeleider op huisbezoek. Voor anderen huurt HVO-Querido eerst een woning, waarna de cliënt de huur overneemt zodra hij daartoe in staat is. Weer anderen wonen met een aantal medecliënten samen in een woonvoorziening. Deze voorzieningen variëren in grootte van twee tot meer dan honderd personen. Iedere cliënt beschikt over een eigen kamer en de nodige privacy. De begeleiding die wij bieden is afhankelijk van uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Deze varieert van enkele uren per week tot 24 uur per dag. De begeleiding richt zich onder andere op zelfstandig leren wonen, het op orde krijgen en houden van de financiën en administratie, het aangaan en onderhouden van contacten en het vinden van zinvolle dagbesteding. Afhankelijk van uw behoeften en mogelijkheden varieert de begeleiding van licht tot intensief en kan kort- of langdurend zijn. Dagactiviteiten Werken, hobby of studeren zijn onmisbare onderdelen van het dagelijks leven. Daarom biedt HVO-Querido diverse vormen van dagbesteding in verschillende dagactiviteitencentra en projecten. Daarnaast ondersteunen wij onze cliënten bij het vinden van passende dagbesteding buiten onze organisatie. Ook op het gebied van dagactiviteiten vinden wij het namelijk belangrijk dat onze cliënten zoveel mogelijk deelnemen aan het gewone sociale verkeer, in buurthuis, op school of in het werk. Over ons aanbod op gebied van dagbesteding vindt u meer informatie op of in onze folder Dagactiviteiten, verkrijgbaar bij de begeleiding.

4 4 aanmelding en werkwijze Wie opvang of woonbegeleiding nodig heeft, komt bij HVO-Querido binnen via één centraal punt: Bureau Aanmelding & Plaatsing. Medewerkers van dit bureau kunnen uw vragen koppelen aan de juiste zorg. Zo krijgt u snel de hulp die u nodig heeft. Hoe meld ik me aan? Aanmelding voor onze diensten kan rechtstreeks (door uzelf, uw omgeving of door professionele verwijzers), door de zorgtoewijzing GGZ, zorgbemiddeling Jeugdhulpverlening en op verzoek van de GGD. Bureau Aanmelding & Plaatsing Nieuwezijds Voorburgwal RT Amsterdam Telefoon: aanmeldingen@hvoquerido.nl Zorgprogramma Na uw aanmelding ontvangt u een uitnodiging om kennis te maken. Op basis van deze kennismaking wordt vastgesteld welke zorgbehoefte u heeft. Vervolgens wordt met u besproken binnen welk zorgprogramma u zorg ontvangt. Onze zorg is opgedeeld in negen verschillende zorgprogramma s, ingedeeld op verschillende kwetsbaarheden. Samen met u wordt bekeken hoe uw zogeheten zorgpad eruit ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent en wat de resultaten zijn die u kunt verwachten. Zorgzwaartepakket Wie langdurig zorg nodig heeft, kan een beroep doen op de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Als u op grond daarvan in aanmerking komt voor zorg met verblijf in één van onze woonvoorzieningen en/of voor dagbesteding, dan krijgt u een zorgzwaartepakket, ook wel ZZP genoemd, toegewezen. Dat zorgzwaartepakket beschrijft voor welke zorg en ondersteuning u in aanmerking komt als u niet zelfstandig kunt wonen. Er zijn verschillende zorgzwaartepakketten, in zwaarte variërend van licht (beperkte hulp en ondersteuning) tot zwaar (veel hulp en zorg). Meer weten? Kijk op onze website of vraag naar de folder.

5 5 begeleiding en herstelwerk De begeleiding door HVO-Querido is planmatig en praktisch van aard. Het is een systematische manier om betrokken en actief samen te werken. Begeleiding Met uw persoonlijk begeleider stelt u een individueel begeleidingsplan op. Samen maakt u heldere afspraken en stelt doelen om uw vaardigheden te verbeteren. Dit plan is uiteraard gebaseerd op uw wensen en mogelijkheden. Het is een gefaseerd plan met een kop en een staart. Samen bekijken we regelmatig hoe de uitvoering van het begeleidingsplan gaat. Krachtgericht Of u nou gebruik maakt van ons aanbod op het gebied van opvang, woonbegeleiding of van dagactiviteiten; overal staat onze begeleiding in het teken van krachtgericht werken. Dat houdt in dat wij u ondersteunen in het (her-)vinden van uw mogelijkheden en ambities. Vervolgens helpen wij u bij het ontwikkelen van vaardigheden die u nodig heeft om uw ambities waar te maken, uw mogelijkheden te benutten en eventuele obstakels op te ruimen of te omzeilen. Uw eigen wensen, mogelijkheden én inzet vormen daarbij de leidraad voor ons handelen. Meer informatie over krachtgericht werken, ook wel herstelwerk genoemd, kunt u opvragen bij uw begeleider en vindt u in het informatiepakket dat bij aankomst wordt uitgereikt. Ook deze brochure is onderdeel van dit informatiepakket. aansprakelijkheid en overige verzekeringen Een ongeluk zit in een klein hoekje. De gevolgen daarvan kunnen echter groot zijn en hoge kosten met zich meebrengen. Het kan gebeuren dat door uw toedoen schade wordt toegebracht aan personen of andermans goederen. Met een aansprakelijkheidsverzekering worden die kosten doorgaans door een verzekeraar vergoed. Daarom dringen wij er bij u op aan om zo n aansprakelijkheidsverzekering, ook wel WA-verzekering genoemd, af te sluiten. Woont u in een woonvoorziening van HVO-Querido dan is het mogelijk om uw privévertrek in te richten met enige persoonlijke eigendommen. Als u dat doet, dan is het goed om te weten dat HVO-Querido een inboedelverzekering heeft afgesloten die eventuele schade aan die eigendommen dekt, tenzij sprake is van opzet, grove schuld of ernstige nalatigheid. Het eigen risico is hoog

6 6 en bedraagt 500 per incident, terwijl de vergoeding maximaal bedraagt. Daarom adviseren wij u ook zelf een verzekering af te sluiten voor uw persoonlijke eigendommen. De begeleiding kan u daarover nader informeren. naastbetrokkenen Onder naastbetrokkenen van onze cliënten verstaan wij niet alleen de ouders, partners en kinderen maar ook andere familieleden, vrienden, collega s, buren en kennissen. Wij vinden het vanzelfsprekend dat HVO-Querido ook voor hen toegankelijk is. We stimuleren het contact tussen cliënten en naastbetrokkenen en soms worden familie of vrienden ingeschakeld bij de hulpverlening. Uiteraard met uw instemming. Wij doen ons best om de naastbetrokkenen goed te informeren en adviseren. Het kan gebeuren dat er iets is waarover zij niet tevreden zijn. In dat geval kunnen zij terecht bij onze familievertrouwenspersoon, die hen kan adviseren en/of bemiddelen in het contact met de begeleiding. Als de naastbetrokkene klachten heeft over de wijze waarop hij bejegend of behandeld wordt, dan kan hij zich wenden tot de Klachtencommissie Familie en Naastbetrokkenen Klachtencommissie Familie en Naastbetrokkenen Postbus BB Amsterdam klachtenciefamilie@ggzingeest.nl. Meer informatie over ons familiebeleid, de familievertrouwenspersoon en de klachtencommissie voor familie en naastbetrokkenen vindt u op onze website of in de folder voor naastbetrokkenen, verkrijgbaar bij de begeleiding.

7 bijsluiter Medezeggenschap HVO-Querido betrekt cliënten actief bij het vormgeven van de hulpverlening. Naast een goede informatievoorziening kunnen cliënten invloed uitoefenen op de mate waarin en de wijze waarop het zorgaanbod tot stand komt. Dat kan op verschillende niveaus. Zo zijn er Cliëntencommissies die meepraten over alles wat te maken heeft met de dagelijkse gang van zaken op de voorziening. Daarnaast zijn er Regioraden die zich bezighouden met de gang van zaken in een deel van het werkgebied van onze organisatie. De Centrale Cliëntenraad, tenslotte, denkt en praat mee over het reilen en zeilen van HVO- Querido als geheel. De medezeggenschapsstructuur is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst tussen de bestuurder en de centrale cliëntenraad. Deze overeenkomst is op aanvraag beschikbaar. Privacy Van iedere cliënt neemt HVO-Querido gegevens op in een Elektronisch Cliënten Dossier. Deze gegevens hebben deels betrekking op uw persoonlijke situatie en deels op de afspraken die met u over de ontwikkeling en begeleiding zijn gemaakt. U heeft recht op inzage in uw dossier; anderen dan onze medewerkers kunnen deze gegevens alleen met uw toestemming inzien. Het opnemen, beheren en bewaren van uw gegevens is vastgelegd in een reglement. Klachtenregeling U kunt bij HVO-Querido te maken krijgen met een zaak waarover u niet tevreden bent. Meestal komen we daar samen wel uit. De snelste en meest eenvoudige manier 7 om uw klacht te melden is bij uw persoonlijk begeleider of de teamleider van de voorziening waar u verblijft. Het kan echter ook zijn dat u behoefte heeft aan een onafhankelijk advies over uw klacht. In dat geval kunt u zich wenden tot de onafhankelijke klachtencommissie. Schriftelijk: Klachtencommissie POA p/a Eerste Ringdijkstraat BC Amsterdam Per info@klachtencommissie.poa.nl Meer informatie over de klachtencommissie vindt u op: Cliëntvertrouwenspersoon De cliëntenvertrouwenspersoon van HVO-Querido staat u op uw verzoek met raad en daad bij. Bel gratis (0800) voor informatie, advies en bemiddeling bij eventuele klachten. De cliëntvertrouwenspersoon behandelt uw informatie strikt vertrouwelijk. Cliënttevredenheid HVO-Querido vindt het belangrijk dat haar cliënten tevreden zijn. Wij laten dan ook met regelmaat de tevredenheid van onze cliënten onderzoeken door een onafhankelijke organisatie. Naar aanleiding van de resultaten worden, indien nodig, in samenspraak met de Centrale Cliëntenraad verbetermaatregelen genomen. Resultaten van eerdere tevredenheidsonderzoeken vindt u op onze website Informatie over deze onderwerpen is allemaal terug te lezen op onze website,

8 opvang, woonbegeleiding en dagactiviteiten Amsterdam Eerste Ringdijkstraat BC Amsterdam telefoon (020) telefax (020) communicatie@hvoquerido.nl

Klachtencommissie Let op!

Klachtencommissie Let op! klachten commissie U kunt bij HVO-Querido te maken krijgen met iets waarover u niet tevreden bent. Neem dan contact met ons op; meestal komen we er samen uit. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u

Nadere informatie

We onderscheiden drie vormen van woonbegeleiding: begeleid wonen beschermd wonen 24-uurszorg

We onderscheiden drie vormen van woonbegeleiding: begeleid wonen beschermd wonen 24-uurszorg woonbegeleiding 1 Drie Vormen woonbegeleiding Het grootste deel van het hulpaanbod van HVO-Querido valt onder de noemer woonbegeleiding. Bij woonbegeleiding gaat het om de combinatie van huisvesting en

Nadere informatie

BOUWEN AAN JE LEVEN. Informatie voor cliënten van HVO-Querido

BOUWEN AAN JE LEVEN. Informatie voor cliënten van HVO-Querido BOUWEN AAN JE LEVEN Informatie voor cliënten van HVO-Querido WELKOM BIJ HVO-QUERIDO Om allerlei redenen vallen mensen soms buiten de boot. Ze kunnen niet meekomen, bijvoorbeeld omdat ze schulden of een

Nadere informatie

Opvang. Dak- en thuislozenopvang. Mobiel team. Passantenverblijf

Opvang. Dak- en thuislozenopvang. Mobiel team. Passantenverblijf opvang 1 Opvang De laagdrempelige voorkant van het hulpaanbod van HVO- Querido valt onder de noemer opvang. Bij opvang gaat het om de combinatie van onderdak en begeleiding. Dat kan op verschillende manieren.

Nadere informatie

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP Samen werken aan jouw toekomst Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Lijn5 biedt in de provincie Utrecht lichte tot intensieve vormen van hulpverlening

Nadere informatie

Rechten plichten RONDOM UW BEHANDELING. Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen. onderdelen van Arkin

Rechten plichten RONDOM UW BEHANDELING. Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen. onderdelen van Arkin Rechten plichten RONDOM UW BEHANDELING Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen onderdelen van Arkin Uw rechten en plichten in het kort Als klant van de gezondheidszorg heeft u bepaalde rechten

Nadere informatie

KLACHTENREGELING CLIËNTEN

KLACHTENREGELING CLIËNTEN KLACHTENREGELING CLIËNTEN DEEL 1 ALGEMEEN 1. Begripsomschrijving Cliënt De persoon aan wie de zorgaanbieder zorg- en dienstverlening biedt of heeft geboden. Zorgaanbieder Stichting HVO-Querido, vertegenwoordigd

Nadere informatie

De kijk op. zelfstandigheid in zorg

De kijk op. zelfstandigheid in zorg De kijk op zelfstandigheid in zorg Inhoudsopgave Welkom bij Carintreggeland 7 Meld en Zorg Centrale 7 Indicatie aanvragen 7 Zorgzwaartepakketten (ZZP) 8 Lid worden 8 Hulpmiddelen 8 Kwaliteit 9 Cliëntenraad

Nadere informatie

Uw rechten als cliënt

Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Als cliënt van Samen Veilig Midden-Flevoland heeft u verschillende rechten. Deze rechten komen voort uit wet- en regelgeving. In deze folder vertellen we in

Nadere informatie

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Begeleid Wonen www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld De stichting Neos is een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld. De organisatie richt zich

Nadere informatie

3 HVO-Querido ondersteunt mensen met een psychiatrische beperking of met sociaal-economische problemen in hun streven om zelf - opnieuw - de regie

3 HVO-Querido ondersteunt mensen met een psychiatrische beperking of met sociaal-economische problemen in hun streven om zelf - opnieuw - de regie QueridoHVO visiedocument hvo-querido 2010-2012 3 HVO-Querido ondersteunt mensen met een psychiatrische beperking of met sociaal-economische problemen in hun streven om zelf - opnieuw - de regie over hun

Nadere informatie

Onze eerste kennismaking. informatie voor cliënten. Onderdeel van Arkin

Onze eerste kennismaking. informatie voor cliënten. Onderdeel van Arkin Onze eerste kennismaking informatie voor cliënten Onderdeel van Arkin Welkom bij PuntP. U bent via uw huisarts of een andere hulpverlener naar PuntP verwezen en binnenkort hebt u uw eerste afspraak. In

Nadere informatie

Beschermende woonvorm

Beschermende woonvorm Een beschermende woonvorm biedt mensen met langdurige psychiatrische en psychosociale problemen een combinatie van begeleiding en wonen. Met deze manier van wonen en leven zorgt Emergis voor een thuissituatie

Nadere informatie

Mét familie gaat het beter

Mét familie gaat het beter Mét familie gaat het beter GGZ ingeest staat voor een gelijkwaardige samenwerking tussen patiënt, hulpverlener en u. In deze brochure leest u hoe we u als familielid, vriend of andere naaste van de patiënt

Nadere informatie

Zelfstandigheidstraining. voor Jongeren. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Zelfstandigheidstraining. voor Jongeren. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Zelfstandigheidstraining voor Jongeren www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Stichting Neos is een HKZ-gecertificeerde organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk

Nadere informatie

Ouderenpsychiatrie Maarsheerd. Centrum voor Neuropsychiatrie. Specialistische hulp aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel

Ouderenpsychiatrie Maarsheerd. Centrum voor Neuropsychiatrie. Specialistische hulp aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel Ouderenpsychiatrie Maarsheerd Centrum voor Neuropsychiatrie Specialistische hulp aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel Informatie Informatie voor familie voor cliënten en naastbetrokkenen en

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK SPORENBURG INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK SPORENBURG INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK SPORENBURG INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Sporenburg U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam-Oost na een langdurige opname in de GGz. De kliniek

Nadere informatie

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen Inleiding Verpleegkundigen en verzorgenden proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn en goede zorg te verlenen. Toch gaat er soms wel eens iets mis.

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIENTEN KLACHTOPVANG KLACHTENREGELING KLACHTBEMIDDELING KLACHTBEHANDELING

KLACHTENREGELING VOOR CLIENTEN KLACHTOPVANG KLACHTENREGELING KLACHTBEMIDDELING KLACHTBEHANDELING KLACHTOPVANG KLACHTENREGELING KLACHTBEMIDDELING KLACHTENREGELING VOOR CLIENTEN KLACHTBEHANDELING KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN Klachtenregeling Waarover kunt u een klacht indienen? NEOS ALS ORGANISATIE

Nadere informatie

Voor wie is deze folder?

Voor wie is deze folder? Wie betaalt wat? Voor wie is deze folder? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Idris Afspraken en regelingen. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Idris Afspraken en regelingen. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Idris Afspraken en regelingen Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Welkom bij Idris Welkom bij Idris. In onze dienstverlening draait het om mensen. Samen met u werken we aan de beste

Nadere informatie

Klachtencommissie. Informatie over de klachtenregeling familie en naastbetrokkenen. www.ggz-nhn.nl

Klachtencommissie. Informatie over de klachtenregeling familie en naastbetrokkenen. www.ggz-nhn.nl Klachtencommissie Informatie over de klachtenregeling familie en naastbetrokkenen www.ggz-nhn.nl In deze brochure leest u wat u kunt doen als u klachten heeft. Deze brochure gaat specifiek over de klachtenregeling

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK REIGERSBOS INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK REIGERSBOS INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK REIGERSBOS INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Reigersbos U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam Zuid-Oost na een langdurige opname in de GGz. De

Nadere informatie

CLIËNTENWIJZER. RIBW Fonteynenburg

CLIËNTENWIJZER. RIBW Fonteynenburg CLIËNTENWIJZER RIBW Fonteynenburg 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Begeleiding en begeleiders 5 Begeleiding 5 Verzorging 5 Begeleiders 6 Geheimhoudingsplicht 6 Rehabilitatie 6 Begeleidingsplan

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Traverse! Thuis in opvang & begeleiding. Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant

Traverse! Thuis in opvang & begeleiding. Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant Traverse! Thuis in opvang & begeleiding Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant Missie: Traverse organiseert met gevoel voor medemenselijkheid de hulpverlening voor mensen in probleemsituaties

Nadere informatie

Antes: altijd de juiste zorg

Antes: altijd de juiste zorg Welkom bij Antes Antes: altijd de juiste zorg Psychische klachten komen vaker voor dan u misschien denkt. Eén op de vier Nederlanders krijgt er mee te maken. Het is belangrijk om professionele hulp te

Nadere informatie

Bijlage 11 informatiemap

Bijlage 11 informatiemap Bijlage 11 informatiemap Contactinformatie. Beter Leven Zorg Markt 38 4841 AC Prinsenbeek Tel: 076-8896901 (bereikbaar op kantoortijden) E-Mail: info@beterlevenzorg.nl Datum laatst aangepast: 01 januari

Nadere informatie

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Inhoud Wat doet u bij een klacht 3 Vertrouwenspersonen 3 Klachtenfunctionaris 3 Klachtencommissie 4 Indienen van een klacht bij de klachtencommissie

Nadere informatie

Rechten tijdens behandeling

Rechten tijdens behandeling Rechten tijdens behandeling informatie voor cliënten Inhoud 1 Inleiding 1 Wetgeving 2 Behandelaar en behandeling 3 Dossier 4 Mijn rechten en plichten 5 Geheimhoudingsplicht 6 Klachten 7 Belangrijke adressen

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM HERSTELKLINIEK DOMSELAERSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM HERSTELKLINIEK DOMSELAERSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM HERSTELKLINIEK DOMSELAERSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Herstelkliniek Domselaerstraat U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam-Oost na een korte opname

Nadere informatie

Goed geregeld bij Meriant

Goed geregeld bij Meriant Goed geregeld bij Meriant Voor u als cliënt van Meriant en voor uw familie is het prettig wanneer afspraken over de zorg- en dienstverlening van Meriant goed geregeld en duidelijk zijn. Daarom hebben we

Nadere informatie

Klachtenregeling voor cliënten

Klachtenregeling voor cliënten Klachtenregeling voor cliënten www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Stichting Neos is een HKZ-gecertificeerde organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld.

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE FOLDER?

VOOR WIE IS DEZE FOLDER? WIE BETAALT WAT? VOOR WIE IS DEZE FOLDER? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

KTC Hamakerlaan. Kom verder! SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers

KTC Hamakerlaan. Kom verder!  SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers KTC Hamakerlaan SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Voor wie? Meiden in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar, die door omstandigheden niet

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Onderdeel van Arkin Welkom bij Mentrum Kliniek Vlaardingenlaan Onze kliniek is er voor cliënten die in crisis zijn geraakt door

Nadere informatie

PARTNERS IN ZORG. Familiebeleid GGZ Rivierduinen Informatie voor familieleden, naasten en cliënten. rivierduinen.nl

PARTNERS IN ZORG. Familiebeleid GGZ Rivierduinen Informatie voor familieleden, naasten en cliënten. rivierduinen.nl PARTNERS IN ZORG Familiebeleid GGZ Rivierduinen Informatie voor familieleden, naasten en cliënten Contactgegevens voor familieleden Uw familielid of naaste is in behandeling op locatie: Afdeling: Uw contactpersoon

Nadere informatie

Klacht? Samen zoeken naar een oplossing!

Klacht? Samen zoeken naar een oplossing! Klacht? Samen zoeken naar een oplossing! Bij wie kunt u terecht als u als cliënt, familielid of naastbetrokkene ergens ontevreden over bent of een klacht heeft over de behandeling, bejegening of zorg?

Nadere informatie

Ouderenzorg. Psychologische hulpverlening voor mensen van 65 jaar en ouder.

Ouderenzorg. Psychologische hulpverlening voor mensen van 65 jaar en ouder. Ouderenzorg Psychologische hulpverlening voor mensen van 65 jaar en ouder. Met behulp van persoonlijke gesprekken en/of groepsgesprekken zoeken we naar een oplossing voor uw angsten, somberheid of gevoelens

Nadere informatie

De Cliëntenconsulent van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. ribw arnhem & veluwe vallei

De Cliëntenconsulent van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. ribw arnhem & veluwe vallei De Cliëntenconsulent van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei ribw arnhem & veluwe vallei Cliënt zijn bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei De RIBW Arnhem & Veluwe Vallei (RIBW AVV) begeleidt mensen met een psychiatrische

Nadere informatie

Algemene informatie. over uw behandeling in de Basis ggz MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ

Algemene informatie. over uw behandeling in de Basis ggz MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ Algemene informatie over uw behandeling in de Basis ggz MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ Vanaf 2014 is de geestelijke gezondheidszorg (ggz) ingedeeld in drie gebieden: >> huisartsenzorg eventueel

Nadere informatie

Dagbehandeling. SaRphatIStRaat. Onderdeel van Arkin

Dagbehandeling. SaRphatIStRaat. Onderdeel van Arkin Dagbehandeling SaRphatIStRaat Onderdeel van Arkin Ons doel is dat de cliënt een zelfstandiger, evenwichtiger en gezonder leven gaat leiden, of te voorkomen dat iemand verder achteruit gaat. Binnen de Dagbehandeling

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

Van AWBZ naar Wmo 2015

Van AWBZ naar Wmo 2015 Van AWBZ naar Wmo 2015 Wat betekent de Wet maatschappelijke ondersteuning? i Informatie voor cliënten Inhoud Pagina Voor wie is deze folder?.................................3 Wie betaalt jouw ondersteuning?...3

Nadere informatie

Welkom bij IrisZorg. Informatie voor cliënten

Welkom bij IrisZorg. Informatie voor cliënten Welkom bij IrisZorg Informatie voor cliënten IrisZorg is er voor u Het kan zijn dat uw leven anders loopt dan u wilt. Bijvoorbeeld door een verslaving of problemen op het gebied van wonen, werken en financiën.

Nadere informatie

KLACHTENREGELING CLIËNTEN

KLACHTENREGELING CLIËNTEN KLACHTENREGELING CLIËNTEN HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Begripsomschrijvingen Cliënt Een natuurlijk persoon die zorg vraagt of aan wie zorg wordt verleend door de zorgaanbieder. Zorgaanbieder Stichting HVO-Querido,

Nadere informatie

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf RECHTEN & PLICHTEN Inspraak Stel: Je vindt het belangrijk dat cliënten eigen inbreng hebben. Je vindt dat er te weinig voor cliënten wordt georganiseerd. Je vindt dat er beter naar cliënten geluisterd

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

Welkom bij Promens Care!

Welkom bij Promens Care! Promens Care Welkom bij Promens Care! Ieder mens wil graag een goed leven. Een leven met familie, vrienden, een goed huis, leuk werk en de mogelijkheid om er af en toe op uit te trekken. Heel gewone wensen,

Nadere informatie

Doen & laten. Ook voor u geldt l

Doen & laten. Ook voor u geldt l Doen & laten Ook voor u geldt l Doen & laten! l Herstel De Stichting Anton Constandse biedt herstelondersteuning. Dit betekent dat u kunt rekenen op ondersteuning die u helpt een zo optimaal mogelijk bestaan

Nadere informatie

Informatie over zorgzwaartepakketten

Informatie over zorgzwaartepakketten Informatie over zorgzwaartepakketten voor cliënten, familie en andere betrokkenen Voor wie is deze folder? Deze informatie is voor mensen met psychiatrische problemen die voor langere tijd bij GGZ ingeest

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JAN THOMÉEPAD INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JAN THOMÉEPAD INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JAN THOMÉEPAD INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Jan Thoméepad U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam-Noord na een opname in de geestelijke gezondheidszorg.

Nadere informatie

Wat. verandert er voor u vanaf januari 2013?

Wat. verandert er voor u vanaf januari 2013? Wat verandert er voor u vanaf januari 2013? De gevolgen van: * het Lenteakkoord * het Bestuurlijk akkoord toekomst GGZ 2013-2014 * Welzijn Nieuwe Stijl/ decentralisatie AWBZ naar Wmo Wat verandert er voor

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

Uw rechten als cliënt

Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Als cliënt van Samen Veilig Midden-Nederland heeft u verschillende rechten. Deze rechten komen voort uit wet- en regelgeving. In deze folder vertellen we in

Nadere informatie

Veranderingen in de financiering van zorg

Veranderingen in de financiering van zorg Veranderingen in de financiering van zorg Voor wie is deze brochure bedoeld? Deze brochure is bedoeld voor alle cliënten van De Twentse Zorgcentra en hun wettelijk vertegenwoordigers. Waar gaat deze brochure

Nadere informatie

Klachtenbrochure t Derkshoes. Voor alle cliënten van t Derkshoes Woonzorgcentrum Thuiszorg V&V Huishoudelijke Hulp

Klachtenbrochure t Derkshoes. Voor alle cliënten van t Derkshoes Woonzorgcentrum Thuiszorg V&V Huishoudelijke Hulp Klachtenbrochure t Derkshoes Voor alle cliënten van t Derkshoes Woonzorgcentrum Thuiszorg V&V Huishoudelijke Hulp Deze folder over de klachtenregeling binnen t Derkshoes is bedoeld voor u als cliënt van

Nadere informatie

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten Van Begeleid Wonen Zennestreek vzw het voor Personen met een ( VAPH) (erkenningsnummer 409200333) Ons adres: In dit charter leggen we duidelijk uit hoe we werken

Nadere informatie

Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking

Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking Kwaliteit in wonen Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking Welkom buurman! Welkom buurvrouw! Kwaliteit in wonen Goed, we wonen dan wel niet direct naast u, maar we voelen ons toch een beetje uw buurman.

Nadere informatie

FACTSHEET 01 INLEIDING

FACTSHEET 01 INLEIDING 01 INLEIDING Deze FACTSHEET toont de vragen uit het klanttevredenheidsonderzoek (CQI) dat gehouden is onder cliënten Beschermd Wonen. Voor elke is een rapportcijfer berekend op basis van de gegeven antwoorden

Nadere informatie

FACTSHEET 01 INLEIDING

FACTSHEET 01 INLEIDING 01 INLEIDING Deze FACTSHEET toont de vragen uit het klanttevredenheidsonderzoek (CQI) dat gehouden is onder cliënten Beschermd Wonen. Voor elke is een rapportcijfer berekend op basis van de gegeven antwoorden

Nadere informatie

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS > vooruitkomen + OUDERS & OPVOEDERS ! Via Bureau Jeugdzorg of uw huisarts bent u bij Rubicon jeugdzorg terecht gekomen. Soms zijn er problemen in het gezin die u niet zelf kunt oplossen. Uw kind is bijvoorbeeld

Nadere informatie

Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden

Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden Picto versie (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden bij SDW De woorden waar een streep onder staat worden uitgelegd

Nadere informatie

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt.

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. Welkom Welkom! Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Laat het ons weten!

Hebt u een klacht? Laat het ons weten! Hebt u een klacht? Laat het ons weten! GGZ Delfland doet haar best goede zorg te verlenen die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Wij horen

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers UIT&THUIS Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Waarom Uit&Thuis? Uit&Thuis is een hulpverleningsvorm van Lijn5 in Apeldoorn. De begeleiders van Uit&Thuis

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JEAN DESMETSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JEAN DESMETSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JEAN DESMETSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Jean Desmetstraat U maakt kennis met deze kleinschalige kliniek in Amsterdam IJburg na een langdurende

Nadere informatie

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie?

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Folder klachtenbehandeling CIRO Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Doe er iets mee! Hornerheide 1 6085 NM Horn Postbus 4009 6080 AA Haelen T +31 (0)475 587 656 F +31 (0)475 587 592 E info@ciro-horn.nl

Nadere informatie

Promens Care. Triadekaart. Triade. ouders/ naastbetrokkene

Promens Care. Triadekaart. Triade. ouders/ naastbetrokkene Promens Care Triadekaart Triade kaart CLiënT begeleider ouders/ naastbetrokkene De Triadekaart De cliënt: Mijn zus doet veel voor me. Meer dan ik nodig vind. Een nieuw begrip De begeleider: Uitstekend

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt.

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. Welkom Welkom Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke

Nadere informatie

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP Samen werken aan jouw toekomst Oriëntatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Bij Lijn5 kun je hulp krijgen als je problemen hebt. Bijvoorbeeld: Je hebt

Nadere informatie

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen Uw opgave is ons uitgangspunt: doelgericht, met de focus op zelfredzaamheid en de eigen kracht van mensen met een

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten!

Niet tevreden? Laat het ons weten! Niet tevreden? Laat het ons weten! Heerlen STAND-BY! doet er alles aan om de begeleiding en ondersteuning optimaal te laten aansluiten aan uw verwachtingen en behoeften. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen!

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! > Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! Wat kan het Algemeen Maatschappelijk Werk voor u doen? Iedereen heeft regelmatig te maken met lastige

Nadere informatie

Partners in zorg Familiebeleid GGZ Rivierduinen

Partners in zorg Familiebeleid GGZ Rivierduinen Partners in zorg Familiebeleid GGZ Rivierduinen Informatie voor familieleden, naasten en cliënten Inhoud Contactgegevens voor familieleden 1. Inleiding 2. Betrokken? Ja, tenzij 3. Familiebeleid in het

Nadere informatie

2.0 Checklist formeel familiebeleid GGZ-instellingen

2.0 Checklist formeel familiebeleid GGZ-instellingen 2.0 Checklist formeel familiebeleid GGZ-instellingen 1. Inleiding De onderstaande checklist beschrijft de gewenste situatie t.a.v. het formele familiebeleid. Met formeel familiebeleid bedoelen we het expliciete

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

Begeleiding in de thuissituatie

Begeleiding in de thuissituatie Begeleiding in de thuissituatie Wie zijn wij? Profila Zorg is een evangelische zorgorganisatie die naast de mogelijkheid voor wonen en dagbesteding ook begeleiding en ondersteuning biedt in de eigen woonomgeving

Nadere informatie

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom!

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom! Welkom bij Meriant Dienstverlening voor geriatrische revalidatiezorg U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte

Nadere informatie

In deze brochure geven wij u informatie over de volgende zaken:

In deze brochure geven wij u informatie over de volgende zaken: Wegwijs Eleos is een instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Cliënten met psychiatrische en ernstig psychosociale klachten en problemen worden naar ons doorverwezen. Voorafgaand aan

Nadere informatie

Versie 1.0 19 april 2005. Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Algemeen

Versie 1.0 19 april 2005. Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Algemeen Versie 1.0 19 april 2005 Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Taken van het Bureau Jeugdzorg Jeugdhulpverlening Het Bureau Jeugdzorg heeft als taak om te mensen te begeleiden die problemen hebben met de opvoeding

Nadere informatie

AWBZ zorg bij Bureau Jeugdzorg (BJz)

AWBZ zorg bij Bureau Jeugdzorg (BJz) AWBZ zorg bij Bureau Jeugdzorg (BJz) Waar gaan we het over hebben? Wie ben ik en waarom deze presentatie? Algemeen: beleidsregels en doelgroep Welke zorg valt voor onze doelgroep onder de AWBZ? Hoe wordt

Nadere informatie

Algemeen maatschappelijk werk

Algemeen maatschappelijk werk Algemeen maatschappelijk werk Inhoud 3 4 5 5 5 6 6 7 7 7 8 8 9 10 10 10 10 11 12 Inleiding Werkwijze algemeen maatschappelijk werk Aanmelding Intakegesprek Hulpverlening Hulpverleningsplan Evaluatie en

Nadere informatie

Welkom bij Jeugd ggz. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders

Welkom bij Jeugd ggz. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders Welkom bij Jeugd ggz Jeugd ggz ondersteunt kinderen en jongeren met psychiatrische problemen en hun omgeving. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders Welkom bij Jeugd ggz Uw kind is of komt

Nadere informatie

Belangenbehartiger Volmacht, onderbewindstelling en mentorschap

Belangenbehartiger Volmacht, onderbewindstelling en mentorschap Centrum voor Neuropsychiatrie Ouderenpsychiatrie Belangrijk genoeg om te lezen... Maarsheerd Handige tips bij al uw administratieve en financiële zaken Informatie voor cliënten en naastbetrokkenen Informatie

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat zijn rechten? 2. Wat zijn de belangrijkste rechten van cliënten? 3. Wat

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten!

Niet tevreden? Laat het ons weten! Niet tevreden? Laat het ons weten! In het Sinai Centrum besteden we veel aandacht aan het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid rondom onze zorgverlening. Wij doen dit onder andere aan de hand van

Nadere informatie

Wonen bij afdeling Waterbies

Wonen bij afdeling Waterbies Wonen bij afdeling Waterbies Informatie voor bewoners en geïnteresseerden 2 Welkom! Wij hopen op een prettig verblijf voor u. Deze folder is onderdeel van een bewonersmap en geeft informatie over wonen

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten. informatie voor cliënten

Zorgzwaartepakketten. informatie voor cliënten Zorgzwaartepakketten informatie voor cliënten Inhoud 1 Inleiding 1 Wat is een zorgzwaartepakket (ZZP)? 1 Wie bepaalt hoeveel zorg ik krijg? 2 Hoe weet ik of ik een ZZP-indicatie moet aanvragen? 2 Zijn

Nadere informatie

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders De rechten van kinderen en jongeren die vrijwillig in behandeling zijn bij Accare, zijn vastgelegd in de Wet op

Nadere informatie

Uw rechten, onze plichten

Uw rechten, onze plichten Klachten en privacy Informatie over Privacy, Klachtenregeling, Cliëntenraad en Oudercommissies Kinderopvang Uw rechten, onze plichten Stichting Rzijn is een organisatie voor kinderopvang en welzijn in

Nadere informatie

Als ouders niet meer samen zijn

Als ouders niet meer samen zijn Algemene informatie Als ouders niet meer samen zijn Informatiefolder over de rechten en plichten van gescheiden ouders bij hulpverlening aan kinderen 1 2 Waarover gaat deze folder? Uw kind bezoekt binnenkort

Nadere informatie

Beschermde woonvorm Caumerbeek

Beschermde woonvorm Caumerbeek Beschermde woonvorm Caumerbeek Volwassenen Beschermde woonvorm Caumerbeek Introductie De Volwassenenzorg verleent hulp aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar die langer dan een jaar psychiatrische problemen

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie