uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/"

Transcriptie

1 Dienst secretariaat contactpersoon: Riet De Paepe, administratief chef tel , fax Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ agenda gemeenteraad vrijdag 26 augustus 2011 Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op vrijdag 26 augustus 2011 om 19 uur in de raadzaal van het stadhuis voor de afhandeling van onderstaande agenda: openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: 1. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. 2. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming. b. Personeel: 1. Operationeel kader: a. Vacant verklaren van 1 functie van inspecteur van politie (dienst milieupolitie). b. Vacant verklaren van 2 functies van inspecteur van politie (dienst crisisinterventie). c. Vacant verklaren van 1 functie van inspecteur van politie (verkeersdienst). 2. Administratief en logistiek kader: vacant verklaren van 1 functie van assistent (dienst HRM). 2. Politieverordeningen: tijdelijke politieverordening naar aanleiding van Krock Gemeentepersoneel: a. Geldelijk statuut: wijziging. b. Veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: 1. Gemeentelijk reglement betreffende de organisatie van de brandweerdienst (vrijwilligerspersoneel): wijziging. 2. Vacant verklaren van 1 functie van sergeant-vrijwilliger. c. Decretale graden en ombudsfunctie: evaluatiecommissie: samenstelling: wijziging. 4. Stedenbeleid: a. Stedenfonds: algemene overdrachten tussen de verschillende bestuurlijke niveaus: addendum 3: vaststelling. b. Overeenkomst met Vlaamse Gemeenschap voor externe begeleiding actieplan participatie: vaststelling voorwaarden. 5. Stadsbelastingen: belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als leegstaand, onafgewerkt, verwaarloosd, bouwvallig, ongeschikt, onbewoonbaar of onveilig: gedeeltelijke terugbetaling: bekrachtiging. 6. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: a. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. b. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming.

2 7. Openbare werken: a. Europark-Zuid: verbreden toegangsweg: toewijzing: bekrachtiging. b. Rioproject N70 (deel tussen Ster en Kwakkelhoekstraat): afsluiten addendum op studieovereenkomst. c. Rioproject aanleg gescheiden stelsel Prins Boudewijnlaan: afsluiten aangepaste samenwerkingsovereenkomst. d. Rioproject Lange Rekstraat-Van Landeghemstraat: toewijzing: bekrachtiging. e. Rioproject Gasmeterstraat-Nijverheidsstraat-Wegvoeringsstraat: toewijzing: bekrachtiging. 8. Landbouwwegen: vernieuwen bitumineuze verharding in Gouden Leeuwstraat (deel) en vernieuwen rijweg (deel) in Drielindenstraat/Steenbeekstraat: definitief ontwerp: vaststelling. 9. Patrimonium: a. Zakelijke rechten: Wallenhofwijk: kosteloze overdracht delen wegenis: vaststelling voorwaarden akte. b. Persoonlijke rechten: 1. Industriepark-Noord: huurovereenkomst: addendum: vaststelling voorwaarden. 2. Nieuwstraat 42: recht van over- en doorgang: vaststelling voorwaarden overeenkomst. 3. Kasteel Walburg: koetshuis: huurovereenkomst: vaststelling voorwaarden. c. Openbaar domein: Clementwijk: volkstuintjes: desaffectatie percelen grond. 10. Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: bebouwde kommen van de stad Sint-Niklaas: a. Bebouwde kom Sint-Niklaas-Belsele: nieuwe vaststelling. b. Bebouwde kommen Belsele-centrum, Puivelde, Populierenwijk, Nieuwkerken en Sinaai: nieuwe vaststelling. 11. Jeugd: samenwerkingsovereenkomst met Kind & Samenleving vzw betreffende de opmaak van een actieplan speelweefsel voor de kernstad Sint-Niklaas: vaststelling voorwaarden. 12. Ontwikkelingssamenwerking: convenant met Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking: strategisch plan en operationeel plan 2012: vaststelling. 13. Gemeentegebouwen: a. Studieopdracht technieken: opmaak raamcontract: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. b. Stadhuis: lokaal personeelsdienst: renovatie vloer: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. c. Stedelijke academie voor muziek, woord en dans: vervangen vloerbekleding: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 14. Erediensten: Sint-Jozefkerk (fase 3): onderhoud en herstellen glasramen: gunstig advies en vaststelling stadsaandeel. 15. Welzijn: samenwerkingsovereenkomst met Katholieke Hogeschool Sint-Lieven inzake ondersteuning van studiebegeleidingsinitiatieven in het kader van het Stedelijk Welzijnsactieplan (SWAP) : vaststelling voorwaarden. 16. Stedelijk basisonderwijs Sint-Niklaas: a. Personeel: vacant verklaren van 1 functie van directeur en aanleggen wervingsreserve. b. Schoolreglement: aanpassing. c. Verlenging scholengemeenschap: goedkeuring. geheime zitting 17. Politieaangelegenheden: personeel: operationeel kader: a. Benoeming geselecteerde kandidaat inspecteur van politie (dienst lokale recherche). b. Aanvaarding ontslag en vervroegde pensioenaanvraag van een inspecteur van politie.

3 18. Gemeentepersoneel: a. Contractueel personeel: aanvaarding ontslag van een contractueel ombudsman. b. Veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: 1. Eervol ontslag van een brandweerman-vrijwilliger. 2. Verlenging stage van een brandweerman-vrijwilliger. 3. Bevordering tot sergeant-vrijwilliger. 4. Verlenging opschorting contract van een brandweerman-autobestuurder-vrijwilliger. Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: De commissie voor sport, openbare werken, waterbeheersing en rioleringswerken, markten, foren en kermissen: op dinsdag 16 augustus 2011 om 19 uur voor het punt 7. De commissie voor landbouw, groenbeheer, reiniging, schoonmaak, domeinen en verkeer: op dinsdag 16 augustus 2011 om 20 uur voor de punten 8, 9 en 10. Tijdens deze commissiezitting zal toelichting worden gegeven over de tussentijdse evaluatie van Café Congé. De commissie voor welzijn en stedelijk basisonderwijs: op woensdag 17 augustus 2011 om 20 uur voor de punten 15 en 16. Tijdens deze commissiezitting zal toelichting worden gegeven over de werking van De Keerkring vzw, centrum voor opvoedingsondersteuning, en CAW Waasland. De commissie voor jeugd, internationale samenwerking en burgerzaken: op vrijdag 19 augustus 2011 om 19 uur voor de punten 11 en 12. De commissie voor algemeen beleid, veiligheid en personeel: op maandag 22 augustus 2011 om 19 uur voor de punten 1b, 2, 3, 4, 17 en 18. Tijdens deze commissiezitting zal toelichting worden gegeven over de fasering van de werken voor de aanleg van de westelijke tangent, over de buurtbezoeken aan de senioren in de stad en over de procedure met betrekking tot het Forum-project. De commissie voor economie, werk, kmo, middenstand, toerisme, stadspromotie, gebouwen en kerkfabrieken: op maandag 22 augustus 2011 om 20 uur voor de punten 13 en 14. De commissie voor financiën en informatica: op dinsdag 23 augustus 2011 om 19 uur voor de punten 1a, 5 en 6. Hoogachtend Ronan Rotthier Adjunct-stadssecretaris Jo De Cuyper raadslid-voorzitter

4 Gemeenteraad Bondige toelichting 26 augustus 2011 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ openbare zitting 1 Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: 1. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Verklarende nota zal zo spoedig mogelijk worden bezorgd. 2. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming Informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. b. Personeel: 1. Operationeel kader: a. Vacant verklaren van 1 functie van inspecteur van politie (dienst milieupolitie) Op 1 november 2011 gaat een commissaris van politie, diensthoofd van de milieupolitie, met pensioen. De korpsleiding wenst voor de dienst milieupolitie een functie van inspecteur van politie vacant te verklaren in plaats van een functie van commissaris van politie. Aan de raad wordt gevraagd deze functie vacant te verklaren. b. Vacant verklaren van 2 functies van inspecteur van politie (dienst crisisinterventie) Een inspecteur van politie van de dienst crisisinterventie gaat op 1 september 2011 naar de dienst lokale recherche van de politiezone Sint-Niklaas. Hierdoor wordt een functie van inspecteur van politie bij de dienst crisisinterventie vacant. Aan de raad wordt gevraagd deze functie vacant te verklaren. Een andere inspecteur van politie, voormalig diensthoofd van de parkeerwachters, is langdurig ziek en is in disponibiliteit. In december 2011 zal deze inspecteur van politie op pensioen worden gesteld om medische redenen. Om betrokkene tijdig te kunnen vervangen via de mobiliteitsprocedure wenst de korpsleiding de functie nu reeds vacant te verklaren voor de dienst crisisinterventie. Aan de raad wordt gevraagd deze functie vacant te verklaren.

5 c. Vacant verklaren van 1 functie van inspecteur van politie (verkeersdienst) Een inspecteur van politie verlaat op 1 september 2011 het korps via mobiliteit en gaat bij de federale politie, afdeling wegpolitie, werken. Hierdoor wordt een functie van inspecteur van politie vacant. De korpsleiding wenst deze functie in te vullen bij de verkeersdienst. Aan de raad wordt gevraagd deze functie vacant te verklaren. 2. Administratief en logistiek kader: vacant verklaren van 1 functie van assistent (dienst HRM) Op 31 december 2009 verliet een CALogpersoneelslid (niveau C) het korps via mobiliteit. Dit personeelslid vervulde de functie van assistent bij de dienst HRM. De functie werd in het verleden niet opnieuw ingevuld. De korpsleiding wenst nu over te gaan tot de vacantverklaring van deze functie via mobiliteit. In gemeenteraadszitting van 17 december 2010 werd de personeelsformatie van de politie vastgesteld. De functie van assistent bij de dienst HRM is hierin opgenomen. Aan de raad wordt gevraagd deze functie vacant te verklaren. 2. Politieverordeningen: tijdelijke politieverordening naar aanleiding van Krock 2011 In uitvoering van artikel 135 2, 7 van de nieuwe gemeentewet [het nemen van de nodige maatregelen, inclusief politieverordeningen, voor het tegengaan van alle vormen van openbare overlast], wordt aan de raad gevraagd een tijdelijke politieverordening vast te stellen naar aanleiding van Krock op vrijdag 23 september Als bijlage: verklarende nota en ontwerpbeslissing. 3. Gemeentepersoneel: a. Geldelijk statuut: wijziging Aan de raad wordt gevraagd het geldelijk statuut te wijzigen door toevoeging van een vergoeding van 2,01 EUR per uur (à 100 %) voor wachtdienst ten huize. b. Veiligheidskorpsen: brandweerpersoneel: 1. Gemeentelijk reglement betreffende de organisatie van de brandweerdienst (vrijwilligerspersoneel): wijziging Aan de raad wordt gevraagd het gemeentelijk reglement betreffende de organisatie van de brandweerdienst (vrijwilligerspersoneel) aan te passen door toevoeging van een vergoeding van 2,01 EUR per uur (à 100 %) voor wachtdienst ten huize. 2. Vacant verklaren van 1 functie van sergeant-vrijwilliger Momenteel is er een vacature van sergeant-majoor-vrijwilliger die niet kan worden bezet bij gebrek aan bevorderingskandidaten. De korpsleiding stelt voor, in afwachting van de organisatie van een nieuw bevorderingsexamen, de functie reeds te begeven in lagere graad door een bevordering tot sergeant-vrijwilliger, waarvoor een geldige bevorderingsreserve beschikbaar is. Aan de raad wordt gevraagd een functie van sergeant-vrijwilliger (bezetting in lagere graad) vacant te verklaren en te beslissen deze bij wijze van bevordering te begeven.

6 c. Decretale graden en ombudsfunctie: evaluatiecommissie: samenstelling: wijziging Aan de raad wordt gevraagd de samenstelling van de evaluatiecommissie voor de decretale graden en de ombudsfunctie te wijzigen. Meer informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. 4. Stedenbeleid: a. Stedenfonds: algemene overdrachten tussen de verschillende bestuurlijke niveaus: addendum 3: vaststelling Op 25 oktober 2007 keurde de gemeenteraad de beleidsovereenkomst van het stedenfonds goed. Verdeeld over 5 strategische doelstellingen worden daarin prestaties aangeduid die de stad moet leveren om aanspraak te kunnen maken op het budget van het stedenfonds. Het bedrag van het stedenfonds wordt jaarlijks geïndexeerd. Een groot deel daarvan gaat naar de indexering van loonkosten van de 20 personeelsleden die taken vervullen binnen doelstellingen van het stedenfonds. De rest gaat naar de continuering van de bestaande initiatieven en enkele nieuwe acties. Om de middelen optimaal te kunnen aanwenden, is het nodig elk jaar een aantal interne kredietverschuivingen door te voeren tussen de doelstellingen. Als bijlage: verklarende nota, ontwerpbeslissing en ontwerp addendum. b. Overeenkomst met Vlaamse Gemeenschap voor externe begeleiding actieplan participatie: vaststelling voorwaarden In 2010 stapte de stad in in een traject participatie dat aan de centrumsteden werd voorgesteld via het Kenniscentrum Vlaamse Steden. In het vervolgtraject voorziet de Vlaamse Gemeenschap een budget van EUR per stad voor externe begeleiding. De overeenkomst waarin de voorwaarden worden bepaald waaronder Sint-Niklaas aanspraak kan maken op het bedrag, wordt nu voorgelegd aan de raad. Als bijlage: verklarende nota, ontwerpbeslissing en ontwerp overeenkomst. 5. Stadsbelastingen: belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als leegstaand, onafgewerkt, verwaarloosd, bouwvallig, ongeschikt, onbewoonbaar of onveilig: gedeeltelijke terugbetaling: bekrachtiging Artikel 7 van de belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als leegstaand, onafgewerkt, verwaarloosd, bouwvallig, ongeschikt, onbewoonbaar of onveilig bepaalt dat, indien een belastingplichtige voor hetzelfde aanslagjaar én voor dezelfde woning of hetzelfde gebouw een heffing moet betalen in het kader van de heffing ter bestrijding van leegstaande en/of verwaarloosde gebouwen en/of woningen van het Vlaams Gewest, hij onder bepaalde voorwaarden terugbetaling kan bekomen van de helft van de belastingaanslag die hij in het kader van deze gemeentelijke belasting aan de stad verschuldigd is. De gemeenteraad machtigt het college van burgemeester en schepenen om deze gedeeltelijke terugbetaling te doen. Deze beslissingen van het college worden door de gemeenteraad bekrachtigd. Het college van burgemeester en schepenen heeft een gedeeltelijke terugbetaling verleend. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissing van het college te bekrachtigen.

7 6. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: a. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Verklarende nota zal zo spoedig mogelijk worden bezorgd. b. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming Informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. 7. Openbare werken: a. Europark-Zuid: verbreden toegangsweg: toewijzing: bekrachtiging De gemeenteraad stelde in zitting van 27 mei 2011 de gunningsvoorwaarden en -wijze vast voor het verbreden van de toegangsweg in Europark-Zuid. Het college besliste in zitting van 5 juli 2011, na openbare aanbesteding, deze werken toe te wijzen aan Soga nv uit Verrebroek voor een bedrag van ,62 EUR, btw inbegrepen. Met dit bedrag wordt de raming met 22,60 % overschreden. Aan de raad wordt gevraagd de beslissing van het college van burgemeester en schepenen te bekrachtigen. b. Rioproject N70 (deel tussen Ster en Kwakkelhoekstraat): afsluiten addendum op studieovereenkomst In zitting van 22 oktober 2010 besliste de gemeenteraad om in het kader van het rioproject op de N70 (deel tussen Ster en Kwakkelhoekstraat) een studieovereenkomst af te sluiten met de door het Vlaams Gewest aangestelde ontwerper, Grontmij Vlaanderen nv. Grontmij stelde echter vast dat in de ereloonovereenkomst geen voorstel voor afrekening voor het voorontwerp van de riolering is opgenomen. De ereloonovereenkomst 'deelovereenkomst 23' van het Vlaams Gewest beschrijft de uit te voeren studieopdracht vanaf het goedgekeurde voorontwerp. Bij de 'zwarte kruispunten' worden de voorontwerpen gemaakt door TV3V (aparte ereloonbetaling). Deze voorontwerpen betreffen enkel de oppervlakte werken aangezien het een herinrichting van het kruispunt/wegvak betreft ten dienste van de verkeersveiligheid. Indien het kleinere werken betreft (bv. Passtraat) waarbij een rioleringsstreng moet worden vernieuwd, werd dit meegenomen in het ontwerp (daarvoor is geen voorontwerp of OF1 nodig). Bij dit wegvak langs de N70 is wel geopteerd de riolering gelijktijdig aan te pakken. Een vergoeding voor de opmaak van het voorontwerp (OF1) is niet voorzien in de bestaande overeenkomsten, vandaar de extra betaling die wordt gevraagd aan de opdrachtgevende besturen. De kostprijs voor het opmaken van het voorontwerp riolering ten laste van de stad wordt geraamd op ,91 EUR, exclusief btw. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met het afsluiten van een addendum op de studieovereenkomst. c. Rioproject aanleg gescheiden stelsel Prins Boudewijnlaan: afsluiten aangepaste samenwerkingsovereenkomst In zitting van 22 juni 2007 ging de raad akkoord met het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad en het Vlaams Gewest in het kader van het rioproject aanleg gescheiden stelsel Prins Boudewijnlaan (vanaf zwembad tot Singel).

8 Daar de Vlaamse Milieumaatschappij met brief van 27 maart 2009 in het kader van de goedkeuring van OF1 vroeg de samenwerkingsovereenkomst met inbegrip van het akkoord aangaande de kostenverdeling te bezorgen, werd deze overeenkomst herbekeken en aangepast. De huidige overeenkomst wordt afgesloten tussen de stad en het Vlaams Gewest en het Vlaams Gewest Oost-Vlaanderen. - Het Vlaams Gewest wenst volgende werken uit te voeren: Wegwerken van gevaarlijke kruispunten in Vlaanderen te Sint-Niklaas, N70 tussen de N16 Parklaan en het Glycinenplein, aanleg bijkomend rijvak, optimalisatie bestaande rotonde en plaatsing verkeerslichten. - Het Vlaams Gewest Oost-Vlaanderen wenst volgende werken uit te voeren: Deelname in de kosten voor de heraanleg van de RWA-streng. - De stad wenst volgende werken uit te voeren: Aanleg DWA tussen Parklaan en Singel (100 % ten laste van de stad), aanleg RWA tussen Parklaan en Singel volgens verdeelsleutel, herstel wegdek N70 tussen Glycinenplein en Singel (R43). Kostenverdeling (bedragen exclusief btw): Totale kostprijs: ,50 EUR. Ten laste van TV3V (Vlaams Gewest): ,50 EUR. Ten laste van AWV (Vlaams Gewest Oost-Vlaanderen): ,27 EUR. Ten laste van de stad: ,73 EUR (waarvan de rioleringswerken deels 75 % en deels 100 % subsidieerbaar zijn). Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met het sluiten van de aangepaste samenwerkingsovereenkomst. d. Rioproject Lange Rekstraat-Van Landeghemstraat: toewijzing: bekrachtiging De gemeenteraad stelde in zitting van 24 september 2010 het definitief ontwerp vast voor het rioproject Lange Rekstraat-Van Landeghemstraat. Het college besliste in zitting van 25 juli 2011, na openbare aanbesteding, deze werken toe te wijzen aan Heijmans Infra nv uit Schelle voor een bedrag van ,81 EUR, btw te voldoen door medecontractant. Met dit bedrag wordt de raming met 11,29 % overschreden. Aan de raad wordt gevraagd de beslissing van het college van burgemeester en schepenen te bekrachtigen. e. Rioproject Gasmeterstraat-Nijverheidsstraat-Wegvoeringsstraat: toewijzing: bekrachtiging De gemeenteraad stelde in zitting van 29 april 2011 het definitief ontwerp vast voor het rioproject Gasmeterstraat-Nijverheidsstraat-Wegvoeringsstraat. Het college besliste in zitting van 1 augustus 2011, na openbare aanbesteding, deze werken toe te wijzen aan Heijmans Infra nv uit Schelle voor een bedrag van ,71 EUR, btw te voldoen door medecontractant. Met dit bedrag wordt de raming met 27,05 % overschreden. Aan de raad wordt gevraagd de beslissing van het college van burgemeester en schepenen te bekrachtigen. 8. Landbouwwegen: vernieuwen bitumineuze verharding in Gouden Leeuwstraat (deel) en vernieuwen rijweg (deel) in Drielindenstraat/Steenbeekstraat: definitief ontwerp: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werd het definitief ontwerp opgemaakt voor het vernieuwen van de bitumineuze verharding in de Gouden Leeuwstraat (deel) en het vernieuwen van de rijweg (deel) in de Drielindenstraat/Steenbeekstraat.

9 Aangezien de Drielindenstraat/Steenbeekstraat een gemeenschappelijke straat is met Beveren, werd aan het gemeentebestuur van Beveren gevraagd akkoord te gaan om tussen te komen in de helft van de kosten, zijnde ,83 EUR, btw inbegrepen. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund na het uitschrijven van een openbare aanbesteding, mogen worden geraamd op ,53 EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en het definitief ontwerp vast te stellen. 9. Patrimonium: a. Zakelijke rechten: Wallenhofwijk: kosteloze overdracht delen wegenis: vaststelling voorwaarden akte De wegenis van een deel van de Wallenhofwijk te Nieuwkerken, aangelegd vóór de fusie van de gemeenten, is nog steeds eigendom van de verkavelaar. De wegenis is deels eigendom van de Sint- Niklase Maatschappij voor de Huisvesting en deels eigendom van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen (Sint-Gillis). De Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting wenst haar delen van de wegenis kosteloos over te dragen aan de stad. Deze delen hebben een totale oppervlakte van 249,72 m². Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met deze kosteloze overdracht. Als bijlage: ontwerp akte. b. Persoonlijke rechten: 1. Industriepark-Noord: huurovereenkomst: addendum: vaststelling voorwaarden Momenteel wordt het industrieel complex, gekend als de stadswerkplaatsen, gelegen Industriepark- Noord 4, verhuurd aan VF Europe. De overeenkomst eindigde van rechtswege op 31 mei Met addendum van 30 maart 2011 werd de huur verlengd voor een termijn van 1 jaar, aanvang nemend op 1 juni 2011 om rechtsgeldig te eindigen op 31 mei De stad heeft de bedoeling de stadswerkplaatsen af te breken en een nieuw complex te bouwen. De procedure hiervoor is lopende. De werken zouden starten in september VF Europe wenst het industrieel complex verder te huren tot de werken starten. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met een huurverlenging tot en met 31 augustus 2012 en hiervoor een addendum op te maken. Als bijlage: ontwerp addendum. 2. Nieuwstraat 42: recht van over- en doorgang: vaststelling voorwaarden overeenkomst De woning gelegen Nieuwstraat 42 werd op 8 april 2011 verkocht. Met de vorige eigenaar was een overeenkomst tot recht van over- en doorgang afgesloten voor een poort in de scheiding tussen Nieuwstraat 42 en de openbare parkeerplaats/groenzone rond het de Castrohof. Het is aangewezen met de huidige eigenaars een nieuwe overeenkomst af te sluiten. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiermee akkoord te gaan. Als bijlage: ontwerp overeenkomst. 3. Kasteel Walburg: koetshuis: huurovereenkomst: vaststelling voorwaarden De stad wenst het koetshuis van het kasteel Walburg te verhuren aan Vogelbescherming Vlaanderen vzw. Het gebouw waarin de vzw nu is gevestigd, is immers te klein voor haar werking. De vzw zal actief deelnemen aan diverse activiteiten rond natuur en milieu in het Romain De Vidtspark en zal de vergaderzaal op de eerste verdieping in zijn totaliteit 10 maal per kalenderjaar, na overleg

10 met de stad, kosteloos ter beschikking stellen van milieugerelateerde verenigingen met zetel te Sint- Niklaas. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiermee akkoord te gaan. Als bijlage: ontwerp overeenkomst. c. Openbaar domein: Clementwijk: volkstuintjes: desaffectatie percelen grond De stad wenst in de Clementwijk een aantal volkstuintjes te verhuren aan geïnteresseerde omwonenden. De gronden voor de toekomstige volkstuintjes liggen op openbaar domein, ingevolge de akte van 15 december 1987 tot kosteloze overdracht door de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting aan de stad. Deze percelen moeten worden gedesaffecteerd uit het openbaar domein zodat de volkstuintjes kunnen worden verhuurd. Het gaat over 2 stukken grond met een totale oppervlakte van 533,60 m² (102,50 m² + 431,10 m²), beide thans in gebruik als openbaar groen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze percelen grond te desaffecteren uit het openbaar domein. 10. Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: bebouwde kommen van de stad Sint-Niklaas: a. Bebouwde kom Sint-Niklaas-Belsele: nieuwe vaststelling b. Bebouwde kommen Belsele-centrum, Puivelde, Populierenwijk, Nieuwkerken en Sinaai: nieuwe vaststelling De bebouwde kommen werden aangepast in het kader van de opmaak van een nieuw snelheidsplan op het grondgebied van Sint-Niklaas. De raad gelieve de bebouwde kom in zijn geheel opnieuw vast te stellen, rekening houdend met deze wenselijke wijzigingen. 11. Jeugd: samenwerkingsovereenkomst met Kind & Samenleving vzw betreffende de opmaak van een actieplan speelweefsel voor de kernstad Sint-Niklaas: vaststelling voorwaarden In uitvoering van het jeugdbeleidsplan , vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 27 augustus 2010, wordt voorgesteld een overeenkomst met Kind & Samenleving vzw aan te gaan voor de opmaak van een actieplan speelweefsel voor de kernstad Sint-Niklaas. Aan de raad wordt gevraagd de voorwaarden van de overeenkomst vast te stellen. Als bijlage: ontwerp samenwerkingsovereenkomst. 12. Ontwikkelingssamenwerking: convenant met Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking: strategisch plan en operationeel plan 2012: vaststelling In navolging van het convenant tussen de stad Sint-Niklaas en het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking voor de periodes en , werd een nieuw dossier voor de periode uitgewerkt. Dit dossier omvat zowel het strategisch plan als het operationeel plan voor het eerste werkjaar (2012). Aan de raad wordt voorgesteld een convenant met het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking te sluiten met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking ( ) en het strategisch plan en het operationeel plan 2012 vast te stellen. Als bijlage: ontwerp convenant, inclusief strategisch plan en operationeel plan 2012.

11 13. Gemeentegebouwen: a. Studieopdracht technieken: opmaak raamcontract: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Gelet op de steeds complexere technieken, de hoeveelheid wettelijke bepalingen, normen en richtlijnen en de nood aan uniformiteit van de gebouwtechnieken binnen de nieuwbouw- en renovatieprojecten en de nood aan nazorg, is het wenselijk een raamcontract af te sluiten met een studiebureau technieken voor het maken van de ontwerpen en het uitoefenen van het toezicht bij middelgrote en kleinere bouwprojecten. Door de stedelijke ontwerpendienst werden hiervoor de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt. Deze opdracht zal worden gegund via algemene offerteaanvraag. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met deze dienst en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. b. Stadhuis: lokaal personeelsdienst: renovatie vloer: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor de renovatie van de vloer van een lokaal van de personeelsdienst in het stadhuis. Het betreft het lokaal op de tweede verdieping met een oppervlakte van 8,6 m x 4,7 m. Volgende werken worden uitgevoerd: uitbreken en afvoeren huidige vloer, verstevigen en uitvlakken houten roostering, leggen nieuwe vloerplaten, uittimmeren toegangshelling, aanbrengen linoleum vloerbekleding en houten plinten mdf, aanpassen deur en deurlijst, verplaatsen kabelgoten. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. c. Stedelijke academie voor muziek, woord en dans: vervangen vloerbekleding: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het vervangen van de vloerbekleding in de stedelijke academie voor muziek, woord en dans. De bestaande soepele vloerbekleding moet worden vernieuwd. Deze werken situeren zich in alle lokalen en gangen, links en rechts van de centrale hal (op gelijkvloers, niveau +1 en niveau +2). De totale vloeroppervlakte bedraagt circa m². De kosten van deze werken, die zullen worden gegund na het uitschrijven van een openbare aanbesteding, mogen worden geraamd op ,81 EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. 14. Erediensten: Sint-Jozefkerk (fase 3): onderhoud en herstellen glasramen: gunstig advies en vaststelling stadsaandeel De kerkfabriek Sint-Jozef keurde in zitting van 17 juni 2011 het definitief ontwerp goed voor de onderhouds- en herstellingswerken aan de glasramen van de Sint-Jozefkerk. Voor deze werken kunnen toelagen worden bekomen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (60 %) en de provincie (20 %). De overige 20 % en de erelonen van de ontwerper en veiligheidscoördinator zijn ten laste van het stadsbestuur. De kosten van deze werken worden geraamd op ,19 EUR, btw inbegrepen, en op basis hiervan mag het stadsaandeel voorlopig worden geraamd op ,39 EUR (exclusief erelonen). Aan de raad wordt gevraagd de beslissing van de kerkfabriek gunstig te adviseren en het stadsaandeel vast te stellen.

12 15. Welzijn: samenwerkingsovereenkomst met Katholieke Hogeschool Sint-Lieven inzake ondersteuning van studiebegeleidingsinitiatieven in het kader van het Stedelijk Welzijnsactieplan (SWAP) : vaststelling voorwaarden De gemeenteraad stelde in zitting van 24 juni 2011 het subsidiereglement voor de studiebegeleidingsinitiatieven vast. Complementair wordt een samenwerkingsovereenkomst voorgesteld met de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven, waarbij de lerarenopleiding zal instaan voor expertiseoverdracht en coaching van deze vrijwilligersinitiatieven. Aan de raad wordt gevraagd de voorwaarden van de samenwerkingsovereenkomst vast te stellen. Als bijlage: ontwerp samenwerkingsovereenkomst. 16. Stedelijk basisonderwijs Sint-Niklaas: a. Personeel: vacant verklaren van 1 functie van directeur en aanleggen wervingsreserve In zitting van 16 mei 2011 nam het college van burgemeester en schepenen kennis van het feit dat de tijdelijk directeur van de stedelijke basisschool Gavertje Vier Belsele op 1 september 2011 uit dienst gaat. De vacature van directeur stedelijk basisonderwijs moet in het belang van de school zo snel mogelijk worden ingevuld. Zoals 3 jaar geleden wordt voorgesteld een wervingsprocedure te starten zodat ook kandidaten van buitenaf kunnen meedingen en een reserve aan te leggen met een duurtijd van 3 jaar. Wat het examenprogramma betreft wordt voorgesteld dat voor het eerst minder de klemtoon wordt gelegd op het cognitieve kennis van de onderwijswetgeving en dat via psychotechnische testen zal worden gepeild naar de competenties die bij voorkeur moeten aanwezig zijn bij een directeur van een basisschool. Aan de raad wordt gevraagd de betrekking van directeur van het stedelijk basisonderwijs vacant te verklaren. Als bijlage: profiel directeur basisonderwijs. b. Schoolreglement: aanpassing In zitting van 28 augustus 2009 stelde de gemeenteraad het schoolreglement voor de 2 stedelijke basisscholen opnieuw vast. In gemeenteraadszitting van 25 juni 2010 werd het een eerste keer aangepast. Ondertussen zijn opnieuw diverse bepalingen achterhaald en moeten nieuwe bepalingen worden opgenomen. Aan de raad wordt derhalve gevraagd het schoolreglement voor de stedelijke basisscholen opnieuw aan te passen. Als bijlage: ontwerp nieuw schoolreglement. c. Verlenging scholengemeenschap: goedkeuring Om de samenwerking tussen scholen te stimuleren, bestaat sinds 1 september 2003 de structuur scholengemeenschappen voor de basisscholen. De scholengemeenschappen leiden tot een bestuurlijke schaalvergroting en kunnen bijdragen tot een efficiënter beheer en gebruik van de beschikbare middelen van de afzonderlijke basisscholen. In zitting van 22 april 2005 ging de gemeenteraad principieel akkoord met het vormen van een scholengemeenschap stedelijk basisonderwijs Sint-Niklaas met ingang van 1 september 2005, voor de duur van 6 schooljaren. Op 1 september 2011 gaat voor de scholengemeenschappen een nieuwe periode van start. Deze periode wordt uitzonderlijk beperkt tot 3 schooljaren. Aangezien een nieuwe periode van scholengemeenschappen start op 1 september 2011 worden de norm, de stimulus en de enveloppe zorg berekend op basis van de samenstelling van de scholengemeenschap op 1 september 2011.

13 Aan de raad wordt gevraagd de verlenging van de scholengemeenschap stedelijk basisonderwijs Sint- Niklaas goed te keuren.

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 februari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00109 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Streekoverleg Waas

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst GR20130912 punt 32: Openbare werken - project 21.990 - afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst De Raad Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet;

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

2. POLITIE-FINANCIËN. Goedkeuring begroting 2013 van de lokale politie Mechelen.

2. POLITIE-FINANCIËN. Goedkeuring begroting 2013 van de lokale politie Mechelen. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1273 09-09-2010 openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden bestuursadministratie 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-01-28 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 23, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 13 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 18 om 20:00 uur OPENBARE ZITTING KERKBESTUREN

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

OCMW-raad van 28 januari 2016

OCMW-raad van 28 januari 2016 1 Dienst: secretariaat Contactpersoon: Bieke Gevaert Tel. 03 778 60 19 Email: bieke.gevaert@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting OPENBARE ZITTING Notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-09-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-03-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 29 april 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00196 Gemeenteraad: verzoekschrift aan de gemeenteraad: ontvankelijkverklaring en verwijzing

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-06-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)25 10 00 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE LANAKEN-MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE POLITIERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de politieraad van PZ Lanaken- Maasmechelen

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 27 januari 2017 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 27 januari 2017 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda openbare zitting Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-03 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/kw/gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-03-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 03/06/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

OCMW-raad van 10 februari 2011

OCMW-raad van 10 februari 2011 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen: zitting van 18 maart Lijst besluiten

College van burgemeester en schepenen: zitting van 18 maart Lijst besluiten College van burgemeester en schepenen: zitting van 18 maart 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. Het college van burgemeester en schepenen keurt de notulen

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 10-11-2010

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 10-11-2010 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Gemeenteraad Bondige toelichting 22 oktober 2010

Gemeenteraad Bondige toelichting 22 oktober 2010 Gemeenteraad Bondige toelichting 22 oktober 2010 1 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1273 07/10/2010 openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken,

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 15 APRIL Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 8 april 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 15 APRIL Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 8 april 2019 SCHEPENCOLLEGE VAN 15 APRIL 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 8 april 2019 Beslist 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Rapportering beslissingen

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 26 AUGUSTUS 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 17 juni 2019 - goedkeuring De notulen

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 14-08-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie