uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/"

Transcriptie

1 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker tel , fax Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ agenda gemeenteraad vrijdag 23 maart 2012 Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op vrijdag 23 maart 2012 om 19 uur in de raadzaal van het stadhuis voor de afhandeling van onderstaande agenda: openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Politiezone: evaluatie werking politiezone 2011: kennisneming. b. Personeel: administratief en logistiek kader: aanwerving contractueel CALogpersoneelslid niveau D omwille van dringende nood (meldkamer). 2. Gemeentepersoneel: personeelsformatie: wijziging. 3. Evenementen: Vredefeesten met internationale ballonfeesten: sluiten overeenkomst. 4. Flankerend onderwijsbeleid: verlenging convenant met Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen vzw voor schooljaar Sportcentra en speelpleinen: a. Sinbad: turnhal: vervangen toegangsdeuren: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. b. Sportcentrum Meesterstraat: vervangen ballenvanger: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 6. Openbare werken: a. Wijk Den Beenaert: Plezantstraat (deel): aanleggen voetpaden: vaststelling stadsaandeel. b. Uitbreiding Watermolenwijk: aanleggen fietspad: goedkeuring definitief ontwerp en vaststelling stadsaandeel. c. Dries en Leestraat: opvoegen van in rijen gelegde keien en mozaïekkeien: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. d. Europark-Zuid: infrastructuurwerken voor op te richten propaangasvulstation: goedkeuring eindafrekening. e. RioAct: takenpakket 2012: goedkeuring. f. Herstellingswerken aan rioleringen: raamcontract: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. g. Rioproject Kerkstraat-Hof van Belsele: uitvoeren sonderingen: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. h. Heraanleg Stationsstraat: definitief ontwerp: vaststelling. 7. Mobiliteit: openbaar vervoer: sluiten overeenkomst met Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn: systeem derde betaler: verlenging gratis openbaar vervoer op zaterdag op het grondgebied van Sint-Niklaas van 17 april 2012 tot en met 16 april Jeugd: jeugdbeleidsplan : a. Sluiten samenwerkingsovereenkomst met JOMI vzw betreffende het onderhoud en de veiligheid van de openbare speelterreinen.

2 b. Sluiten samenwerkingsovereenkomst met Bison vzw betreffende de enveloppenfinanciering ter ondersteuning van Sint-Niklase jeugdbewegingsinitiatieven. 9. Verkiezingen: digitale stemapparatuur: aanvaarden bruikleen aangeboden door Vlaamse Regering. 10. Gemeentegebouwen: museumcomplex Zamanstraat: Huis Janssens: inrichten technische ruimte: definitief ontwerp: vaststelling. 11. Urbanisatie: rup Heihoek: definitieve vaststelling. 12. Verkavelingen: uitbreiding Clementwijk fase 1: tracé, aanleg en uitrusting van de wegen: vaststelling. 13. Stadsvernieuwing: stadsprijs voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen 2012: vaststelling reglement. 14. Milieu: Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost: samenwerkingsovereenkomst met Interwaas: avenant: vaststelling voorwaarden. 15. Kinderopvang: buitenschoolse opvang: modelovereenkomst gebruik schoollokalen: addendum: vaststelling voorwaarden. 16. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. 17. Planning en financieel beheer: budget 2012: wijzigingen nrs. 1 en 2: vaststelling. 18. Stadsbelastingen: a. Diverse belastingen: terugbetaling: bekrachtiging. b. Diverse belastingen: vrijstelling: bekrachtiging. 19. Retributies: retributie op het gebruik van huisvuilzakken en containers, bestemd voor het ophalen van huisvuil: gratis terbeschikkingstelling huisvuilzakken: bekrachtiging. 20. Watervoorziening: Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening: a. Rioproject Uilenstraat: aanpassing waterleidingsnet: gebruik trekkingsrechten. b. Rioproject Lange Rekstraat-Van Landeghemstraat: aanpassing waterleidingsnet: gebruik trekkingsrechten. Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: De commissie voor economie, werk, kmo, middenstand, toerisme, stadspromotie, gebouwen en kerkfabrieken: op maandag 12 maart 2012 om 19 uur voor de punten 6h en 10. De commissie voor cultuur, evenementen, onderwijs en emancipatie: op maandag 12 maart 2012 om 20 uur voor de punten 3 en 4. Tijdens deze commissiezitting zal de evaluatie van het brugfigurenproject worden toegelicht. De commissie voor sport, openbare werken, waterbeheersing en rioleringswerken, markten, foren en kermissen: op dinsdag 13 maart 2012 om 19 uur voor de punten 5, 6a, 6b, 6c, 6d, 6e, 6f en 6g. De commissie voor landbouw, groenbeheer, reiniging, schoonmaak, domeinen en verkeer: op dinsdag 13 maart 2012 om 20 uur voor het punt 7. Tijdens deze commissiezitting zal een korte toelichting worden gegeven bij de verkenningsnota van het mobiliteitsplan. De commissie voor ruimtelijke ordening en huisvesting, milieu, recreatiepark: op woensdag 14 maart 2012 om 19 uur voor de punten 11, 12, 13 en 14. De commissie voor welzijn en stedelijk basisonderwijs: op woensdag 14 maart 2012 om 20 uur voor het punt 15.

3 De commissie voor jeugd, internationale samenwerking en burgerzaken: op vrijdag 16 maart 2012 om 19 uur voor de punten 8 en 9. De commissie voor algemeen beleid, veiligheid en personeel: op maandag 19 maart 2012 om 19 uur voor de punten 1 en 2. Algemene commissiezitting op dinsdag 20 maart 2012 om 19 uur voor de punten 16, 17, 18, 19 en 20. Hoogachtend Marie-Louise Chalmet stadssecretaris Jo De Cuyper raadslid-voorzitter

4 Gemeenteraad Bondige toelichting 23 maart 2012 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Politiezone: evaluatie werking politiezone 2011: kennisneming De politie heeft een analyse gemaakt van haar werking, strategie en resultaten in Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van de evaluatie 2011 van de politiezone (als bijlage). b. Personeel: administratief en logistiek kader: aanwerving contractueel CALogpersoneelslid niveau D omwille van dringende nood (meldkamer) Binnen de meldkamer van de politiezone Sint-Niklaas komt een functie van onthaalmedewerker-telefonist vrij. Om de operationaliteit van de dienst niet in het gedrang te brengen, is het belangrijk de functie zo snel mogelijk in te vullen. De korpschef wenst de functie niet meer in te vullen met stadspersoneel dat ter beschikking wordt gesteld van de zone, maar wel met een CALogpersoneelslid. Aan de raad wordt dan ook gevraagd deze functie omwille van dringende nood in te vullen via een contractuele aanwerving. 2. Gemeentepersoneel: personeelsformatie: wijziging Aan de raad wordt gevraagd de formatie te wijzigen door het aantal beleidsadviseurs (statutair A1aA2aA3a) uit te breiden van 3 fte naar 8 fte. De functies zijn voorbestemd voor interne organisatie (controle), strategische analyse, financiële analyse, personeel & organisatie, beleidsopvolging, stedenbeleid en ondersteuning MT, en vormen samen een nieuw op te richten beleidsondersteunende cel. 3. Evenementen: Vredefeesten met internationale ballonfeesten: sluiten overeenkomst Voor de organisatie van de ballonmeeting Ballon 2012 in het kader van de Vredefeesten 2012 wordt aan de gemeenteraad gevraagd een overeenkomst te sluiten met Nikki Ballooning vzw. Als bijlage: ontwerp van overeenkomst. 4. Flankerend onderwijsbeleid: verlenging convenant met Samenlevingsopbouw Oost- Vlaanderen vzw voor schooljaar In gemeenteraadszitting van 27 augustus 2010 werd het convenant met Samenlevingsopbouw Oost- Vlaanderen vzw goedgekeurd voor de schooljaren en Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het convenant te verlengen voor het schooljaar Als bijlage: ontwerp van convenant.

5 5. Sportcentra en speelpleinen: a. Sinbad: turnhal: vervangen toegangsdeuren: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de dienst gebouwen werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het vervangen van de toegangsdeuren van de turnhal in Sinbad. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op 9.254,58 EUR ,46 EUR (21 % btw) = ,04 EUR. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. b. Sportcentrum Meesterstraat: vervangen ballenvanger: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de sportdienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het vervangen van de ballenvanger in het sportcentrum Meesterstraat. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR ,27 EUR (21 % btw) = 7.002,27 EUR. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. 6. Openbare werken: a. Wijk Den Beenaert: Plezantstraat (deel): aanleggen voetpaden: vaststelling stadsaandeel In opdracht van Interwaas voert aannemer Van Geel werken uit voor de aanleg van de wijk Den Beenaert. In de Plezantstraat moet ter hoogte van de nieuw opgetrokken gebouwen van de huisvestingsmaatschappijen nog een voetpad worden aangelegd. De kosten van deze werken worden geraamd op ,81 EUR ,19 EUR (21 % btw) = EUR. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de aanleg van het voetpad in de Plezantstraat (deel) en het stadsaandeel vast te stellen. b. Uitbreiding Watermolenwijk: aanleggen fietspad: goedkeuring definitief ontwerp en vaststelling stadsaandeel In zitting van 16 december 2011 stelde de gemeenteraad de gunningsvoorwaarden en -wijze vast voor het aanstellen van een ontwerper voor het aanleggen van een fietspad in de Watermolenwijk. Inmiddels werd het definitief ontwerp opgemaakt door de ontwerper, het studiebureau Jouret. De kosten van deze werken worden geraamd op ,50 EUR ,01 EUR (21 % btw) = ,51 EUR. Deze werken worden mee opgenomen in het dossier van Interwaas die de wegenisinfrastructuur aanlegt voor de uitbreiding van de Watermolenwijk. Aan de raad wordt gevraagd het definitief ontwerp goed te keuren en het stadsaandeel vast te stellen. c. Dries en Leestraat: opvoegen van in rijen gelegde keien en mozaïekkeien: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het opvoegen van de in rijen gelegde keien en mozaïekkeien in de Leestraat en op de Dries (vanaf Hulstbaan tot Edgar Tinelstraat). De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onder-

6 handelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op ,20 EUR ,15 EUR (21 % btw) = ,35 EUR. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. d. Europark-Zuid: infrastructuurwerken voor op te richten propaangasvulstation: goedkeuring eindafrekening Door D Heer bvba uit Sint-Niklaas werden de infrastructuurwerken uitgevoerd voor het oprichten van een propaangasvulstation in Europark-Zuid. Het college van burgemeester en schepenen stelde in zitting van 27 februari 2012 de eindafrekening vast op een bedrag van ,05 EUR, btw inbegrepen. Met dit bedrag werd de toewijzing met 15,43 % overschreden. Aan de raad wordt gevraagd de eindafrekening goed te keuren. e. RioAct: takenpakket 2012: goedkeuring In gemeenteraadszitting van 25 september 2009 werd een overeenkomst RioAct met de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening gesloten voor het up-to-date houden van de rioleringsdatabank, het beheer van de pompstations en het beheer van de hydraulische structuren. In gemeenteraadszitting van 27 mei 2011 werd het takenpakket voor 2011 goedgekeurd. Aan de raad wordt gevraagd het takenpakket voor 2012 goed te keuren. f. Herstellingswerken aan rioleringen: raamcontract: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het sluiten van een raamcontract voor het uitvoeren van herstellingswerken aan de rioleringen. Deze werken zullen worden gegund via een openbare aanbesteding. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. g. Rioproject Kerkstraat-Hof van Belsele: uitvoeren sonderingen: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling In het kader van het rioproject Kerkstraat-Hof van Belsele moeten 12 sonderingen naar nutsleidingen worden uitgevoerd. Door de stedelijke ontwerpendienst werden hiervoor de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur, worden geraamd op EUR EUR (21 % btw) = EUR. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. h. Heraanleg Stationsstraat: definitief ontwerp: vaststelling Door de ontwerper, het studiebureau Grontmij, werd het definitief ontwerp opgemaakt voor de heraanleg van de Stationsstraat. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via openbare aanbesteding, worden geraamd op ,43 EUR, btw te voldoen door medecontractant. Aan de raad wordt gevraagd het definitief ontwerp vast te stellen.

7 7. Mobiliteit: openbaar vervoer: sluiten overeenkomst met Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn: systeem derde betaler: verlenging gratis openbaar vervoer op zaterdag op het grondgebied van Sint-Niklaas van 17 april 2012 tot en met 16 april 2013 Op 16 april 2012 vervalt de overeenkomst voor gratis openbaar vervoer op zaterdag op heel het grondgebied van de stad (deelgemeenten inbegrepen). Voor het verlengen van het gratis openbaar vervoer op zaterdag voor 1 jaar moet tussen de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn en het stadsbestuur een nieuwe overeenkomst worden afgesloten. Aan de raad wordt gevraagd hiertoe over te gaan. Als bijlage: ontwerp van overeenkomst. 8. Jeugd: jeugdbeleidsplan : a. Sluiten samenwerkingsovereenkomst met JOMI vzw betreffende het onderhoud en de veiligheid van de openbare speelterreinen Het stadsbestuur is verantwoordelijke uitbater van 42 openbare speelterreinen en is wat onderhoud en beheer betreft gebonden aan een strikte regelgeving en een strikt normeringskader. Door het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met JOMI vzw voldoet het stadsbestuur aan zijn verplichting om speelterreinen te onderwerpen aan tussentijdse inspecties. Daarnaast staat JOMI vzw in voor omgevingscontroles op alle terreinen. Aan de raad wordt gevraagd hiertoe over te gaan. Als bijlage: ontwerp van overeenkomst. b. Sluiten samenwerkingsovereenkomst met Bison vzw betreffende de enveloppenfinanciering ter ondersteuning van Sint-Niklase jeugdbewegingsinitiatieven In uitvoering van het jeugdbeleidsplan wordt aan de raad gevraagd ook in 2012 een overeenkomst met Bison vzw te sluiten met betrekking tot de ondersteuning van Sint-Niklase jeugdbewegingsinitiatieven. Als bijlage: ontwerp van overeenkomst. 9. Verkiezingen: digitale stemapparatuur: aanvaarden bruikleen aangeboden door Vlaamse Regering Voor de organisatie van de verkiezingen moet de principiële beslissing tot het aanvaarden van de bruikleen van nieuwe digitale stemapparatuur worden genomen. Deze stemapparatuur zal voor het eerst worden gebruikt voor de gemeente- en provincieraadsverkiezing op 14 oktober Aan de raad wordt gevraagd hiertoe over te gaan. 10. Gemeentegebouwen: museumcomplex Zamanstraat: Huis Janssens: inrichten technische ruimte: definitief ontwerp: vaststelling In zitting van 22 maart 2002 stelde de gemeenteraad de gunningsvoorwaarden en -wijze vast voor het aanstellen van een ontwerper voor de restauratie van het Huis Janssens in de Zamanstraat. In zitting van 18 november 2002 besliste het college deze opdracht toe te wijzen aan Erfgoed & Visie bvba. In gemeenteraadszitting van 25 maart 2011 werd het definitief ontwerp vastgesteld voor de buitenrestauratie van het Huis Janssens. Inmiddels diende Erfgoed & Visie bvba een definitief ontwerp in voor de inrichting van een stookplaats in het gebouw. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via openbare aanbesteding, worden geraamd op ,62 EUR ,47 EUR (21 % btw) = ,09 EUR. Deze werken moeten parallel worden uitgevoerd met de werken aan de stookinstallatie van het Mercatormuseum. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en het definitief ontwerp vast te stellen.

8 11. Urbanisatie: rup Heihoek: definitieve vaststelling Het rup Heihoek wordt opgemaakt voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Anthonis De Jonghestraat, de ontwikkeling van een speelbos en de inrichting van een containerpark. De gemeenteraad stelde in zitting van 23 september 2011 het ontwerp rup voorlopig vast. Tijdens het openbaar onderzoek dat plaatsvond van 21 oktober 2011 tot en met 19 december 2011 werd geen enkel bezwaarschrift ingediend. De gecoro bundelde en coördineerde alle adviezen, opmerkingen en bezwaren en bracht op 16 februari 2012 een gemotiveerd advies uit. Aan de raad wordt gevraagd het rup Heihoek definitief vast te stellen waarna het ter goedkeuring aan de deputatie zal worden toegezonden. 12. Verkavelingen: uitbreiding Clementwijk fase 1: tracé, aanleg en uitrusting van de wegen: vaststelling De aanvraag betreft de wegenis- en rioleringswerken voor fase 1 van de uitbreiding van de Clementwijk. Fase 1 omvat de aanleg van de wegenis, de riolering en het park van het zuidelijk gedeelte dat zich situeert tussen de Mechelen-Terneuzenwegel, aan de achterkant van de woningen in de Kwartelstraat, de Merelstraat, de Frans Van Cauwelaertlaan, de Eksterstraat en de Karekietstraat, tot aan het doodlopend deel van de Camiel Huysmanslaan. In het toegevoegd mobiliteitseffectenrapport wordt de verkeersafwikkeling onderzocht. Aan de raad wordt gevraagd het tracé, de aanleg en de uitrusting van de wegenis, de riolering en het park vast te stellen. 13. Stadsvernieuwing: stadsprijs voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen 2012: vaststelling reglement De stad Sint-Niklaas kent jaarlijks een stadsprijs toe voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen, met als doel het toekennen van een prijs aan de bouwheer van een bouwwerk of groepsbouwwerk met woonfunctie dat bestaat uit: - het renoveren of verbouwen van een bestaand gebouw; - het oprichten van een invulbouwproject; - het realiseren van een duurzaam bouwproject. Er worden in totaal 3 prijzen van EUR toegekend. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het wedstrijdreglement vast te stellen. Als bijlage: ontwerp van reglement. 14. Milieu: Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost: samenwerkingsovereenkomst met Interwaas: avenant: vaststelling voorwaarden In gemeenteraadszitting van 27 november 2009 werden de voorwaarden vastgesteld van de samenwerkingsovereenkomst tussen enerzijds Interwaas en anderzijds de stad Sint-Niklaas en het OCMW betreffende het verschaffen van goedkope leningen aan 2 % voor energiebesparende maatregelen aan particuliere woningen via het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE). Minimum 10 % van de verstrekte kredieten is hierbij wettelijk gereserveerd voor kredietnemers behorende tot de sociale doelgroep (doelgroep gedefinieerd in het koninklijk besluit van 2 juni 2006 houdende de definitie van de doelgroep van de meest behoeftigen van het FRGE). Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de voorwaarden vast te stellen van een avenant ter uitbreiding van de oorspronkelijke samenwerkingsovereenkomst. Dit avenant regelt de overname van de gemeentelijke waarborg door de gewestwaarborg en de overname van de rentelast voor kredieten afgesloten door de sociale doelgroep. Als bijlage: ontwerp van avenant.

9 15. Kinderopvang: buitenschoolse opvang: modelovereenkomst gebruik schoollokalen: addendum: vaststelling voorwaarden In gemeenteraadszitting van 25 maart 2011 werden de voorwaarden van de nieuwe modelovereenkomst vastgesteld betreffende het gebruik van schoollokalen voor de buitenschoolse opvang. In deze overeenkomst werd de toelage vanaf het schooljaar opgetrokken van EUR naar EUR. Er was initieel geen indexatie voorzien maar verschillende schoolbesturen vragen thans de toelage jaarlijks te indexeren. Het is de bedoeling deze indexering toe te passen vanaf het schooljaar Hiertoe moet een addendum worden afgesloten. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiermee akkoord te gaan. Als bijlage: ontwerp van addendum. 16. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Onderhandelingsprocedure na raadpleging: levering Brandweer: leveren klimmateriaal Stadsschouwburg: leveren lichtregeltafel Stedelijke academie voor muziek, woord en dans: leveren 4 pauken met toebehoren Onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur: levering Dienst feestelijkheden: leveren toebehoren voor podiumelementen Dienst ICT: uitbreiding toegangscontrolesysteem stadhuis Kennisneming Groendienst: leveren planten 17. Planning en financieel beheer: budget 2012: wijzigingen nrs. 1 en 2: vaststelling Als bijlage. 18. Stadsbelastingen: a. Diverse belastingen: terugbetaling: bekrachtiging In diverse belastingreglementen is een clausule voorzien waarin de raad het college van burgemeester en schepenen machtigt om onder bepaalde voorwaarden terugbetaling van belasting te verlenen. Deze beslissingen van het college moeten door de raad worden bekrachtigd. Het college heeft diverse terugbetalingen verleend. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissingen te bekrachtigen. Als bijlage: ontwerpbeslissing. b. Diverse belastingen: vrijstelling: bekrachtiging In diverse belastingreglementen is een clausule voorzien waarin de raad het college van burgemeester en schepenen machtigt om onder bepaalde voorwaarden vrijstelling of vermindering van de belasting te verlenen. Deze beslissingen van het college moeten door de raad worden bekrachtigd. Het college heeft diverse vrijstellingen verleend. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissingen te bekrachtigen. Als bijlage: ontwerpbeslissing.

10 19. Retributies: retributie op het gebruik van huisvuilzakken en containers, bestemd voor het ophalen van huisvuil: gratis terbeschikkingstelling huisvuilzakken: bekrachtiging In het retributiereglement op het gebruik van huisvuilzakken en containers, bestemd voor het ophalen van huisvuil, is een clausule voorzien waarin de raad het college van burgemeester en schepenen machtigt onder bepaalde voorwaarden gratis huisvuilzakken af te leveren. Deze beslissingen van het college moeten door de raad worden bekrachtigd. Het college heeft gratis huisvuilzakken afgeleverd. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissing te bekrachtigen. Als bijlage: ontwerpbeslissing. 20. Watervoorziening: Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening: a. Rioproject Uilenstraat: aanpassing waterleidingsnet: gebruik trekkingsrechten In zitting van 27 mei 2011 stelde de gemeenteraad de gunningsvoorwaarden en -wijze vast voor het aanpassen van het waterleidingsnet in het kader van de rioleringswerken in de Uilenstraat. Deze werken werden in zitting van 14 juni 2011 door het college toegewezen aan de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening voor een bedrag van ,10 EUR, vrij van btw. Met brief van 7 februari 2012 deelt VMW mee dat ook aanpassingen moeten gebeuren aan de kant van de straat met de onpare huisnummers. De raming voor deze werken bedraagt ,10 EUR. Deze kosten zullen verrekend worden door middel van de autonome investeringskredieten waarover het stadsbestuur bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening beschikt. Aan de raad wordt gevraagd hiermee in te stemmen. b. Rioproject Lange Rekstraat-Van Landeghemstraat: aanpassing waterleidingsnet: gebruik trekkingsrechten In het kader van het riodossier Lange Rekstraat-Van Landeghemstraat moeten volgende werken worden uitgevoerd door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening: - vervangen van de stalen leidingen en loden aansluitingen in de Van Landeghemstraat; - aanleg van een verdubbelingsleiding in de Lange Rekstraat. De kosten van eerst vermelde werken vallen ten laste van de VMW. De kosten van laatst vermelde werken, die worden geraamd op ,20 EUR, vallen ten laste van de stad. Deze kosten kunnen gedeeltelijk ( EUR) worden verrekend door middel van de autonome investeringskredieten waarover het stadsbestuur bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening beschikt. Het restant (82.763,20 EUR) moet worden betaald via een cash-financiering ten laste van de stad. Aan de raad wordt gevraagd hiermee in te stemmen.

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 maart Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 maart Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-03-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-03-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 29-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 29-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden bestuursadministratie 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting

Nadere informatie

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1273 09-09-2010 openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 23 september 2016 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 23 september 2016 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda openbare zitting Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00024 Gemeenteraad: installatie van een gemeenteraadslid en vaststelling van de rangorde: 2 2019_GR_00028 Goedkeuring

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 23, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 14-08-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen.

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen. Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2012 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Voorlopige vaststelling van het RUP zonevreemde bedrijven Ref. : RO/ec Voorafgaande besluiten

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Riet De Paepe, administratief chef e-mail: riet.depaepe@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 22, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 januari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 januari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 15-01-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 maart 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00143 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Autonoom gemeentebedrijf

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-10-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052) 25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 februari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00109 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Streekoverleg Waas

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 13-02-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 04-02-2019 Tijd 14:00-15:55 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs aanwezig: Lukas Jacobs, Silke Lathouwers, Jef Van den Bergh,

Nadere informatie

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat).

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat). STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Organogram Stad Sint-Niklaas (GR )

Organogram Stad Sint-Niklaas (GR ) Ondersteuning Techniek * Dienstverlening * Organogram Stad Sint-Niklaas (GR 26-01-2018) Gemeenteraad Ombudsfunctie Gemeentelijke verzelfstandigde agentschappen Kabinetten College van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet * * * OPENBARE ZITTING * * * O.P.1. Secretariaat. Gemeenteraad.

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 27 januari 2017 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 27 januari 2017 Agenda openbare zitting. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda openbare zitting Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op

Nadere informatie

Organogram stad en OCMW Sint-Niklaas (met ingang van 1 januari 2019)

Organogram stad en OCMW Sint-Niklaas (met ingang van 1 januari 2019) Organogram stad en OCMW Sint-Niklaas (met ingang van 1 januari 2019) OCMWverenigingen Raad voor maatschappelijk welzijn Ombudsfunctie Gemeenteraad Gemeentelijke verzelfstandigde agentschappen Bijzonder

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 2 juli 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 2 juli 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 2 juli 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-09-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

Infomoment over het concept-rup en ontwerpplan-mer Technologiepark Ardoyen-Tramstraat

Infomoment over het concept-rup en ontwerpplan-mer Technologiepark Ardoyen-Tramstraat Infomoment over het concept-rup en ontwerpplan-mer Technologiepark Ardoyen-Tramstraat Het stadsbestuur maakt voor het Technologiepark Ardoyen een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). Daaraan gekoppeld

Nadere informatie

1. POLITIEVERORDENINGEN. Vaststelling aanvullend reglement met betrekking tot de verkeersreglementering in de Jan Schoonjansstraat.

1. POLITIEVERORDENINGEN. Vaststelling aanvullend reglement met betrekking tot de verkeersreglementering in de Jan Schoonjansstraat. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 april Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 april Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 13-04-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEVERORDENINGEN.

Openbare zitting 2. POLITIEVERORDENINGEN. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-01-28 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie