Quick Input Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Quick Input Handleiding"

Transcriptie

1 Quick Input Handleiding Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen! Welkom in de verklarende gids van KineQuick, het gehomologeerde softwarepakket, speciaal voor u ontwikkeld. In tien stappen leggen we u het gebruik van de Quick Input uit. Een methode die u toelaat om snel uw administratieve taken uit te voeren. Quick Input is ontwikkeld voor kinesitherapeuten die liever nog met hun schriftelijke agenda werken en vervolgens in het weekend of na de uren hun administratie onder handen nemen. Indien u liever de agenda gebruikt om uw planning bij te houden, bekijk dan even onze verklarende gids die de agenda behandelt. Werkblad Quick Input Stap 1: vertrouwd worden met uw werkblad Stap 2: nieuwe patiënt aanmaken Stap 3: nieuw voorschrift aanmaken Stap 4: behandeling inbrengen Stap 5: schriftelijk verslag aanmaken Patiënt Boekhouding Stap 6: per dag of per voorschrift werken Stap 7: vertrouwd worden met het patiëntendossier Stap 8: patiëntenfiche aanpassen Stap 9: voorschrift aanpassen Stap 10: uw boekhouding beheren KineQuick Helpdesk tel (van 9 tot 21 uur tijdens werkdagen) helpdesk@kinequick.be KineQuick: Quick Input Handleiding

2 Stap 1: vertrouwd worden met uw werkblad KineQuick zorgt ervoor dat uw werkblad speciaal voor u in een systematische volgorde is ontworpen. Bekijk de afbeelding hieronder en de 7 belangrijkste werkruimtes. Deze stap bevat een gedetailleerde uitleg over het scherm dat KineQuick u voorlegt. 1. Kalender 3. Menu 4. Actieve therapeut 2. Werkbalk Werkblad 6. Uw werkblad: a) Quick Input b) Patiëntenfiche c) Boekhouding 5. Patiëntenlijst 7. Behandelingsschema In het menu (nr 3), kan u uw software personaliseren Bestand - Instellingen. Bijvoorbeeld: door de automatische vragen te definiëren, door uw vennootschapsgegevens in te brengen. U kan ook de manier wijzigen waarop u uw attesten of behandelingen administreert.

3 1. Kalender Zit je op een verkeerde datum (maand, jaar), klik meteen op vandaag om naar de juiste datum te springen. U kan ook heel eenvoudig de maand of het jaar wijzigen door meteen te klikken op de maand of het jaar zelf. 2. Werkbalk De werkbalk bevat de meest voorkomende functies. Onderstaand vind u een uitleg van de afbeeldingen Zoek een contact- Vind de naam van een patiënt, dokter, mutualiteit of een andere instelling in onze database. Verberg/toon de inactieve patiënten in uw patiëntenlijst. Aanmaken van een getuigschrift- Selecteer de gewenste patiënt en klik op dit icoon om uw geld of onbetaalde bedragen te ontvangen. Invoeren van betaling- electeer de gewenste patiënt en klik op dit icoon om uw geld of onbetaalde bedragen te ontvangen. Identiteitskaart- Plaats identiteitskaart van uw patiënt in de kaartlezer en klik hier op om alle informatie (incl. pasfoto) in KineQuick te brengen. Supplementen- Klik hier om een rekening te maken van uw verkochte supplementen of een behandeling zoals osteopatie. Kinesitherapeutisch verslag- Klik hier om bijkomende aantekeningen aan te vullen. Documenten- Stel een brief op of maak een financieel rapport, u kan kiezen uit een hele reeks modellen. Physiotools- Start PhysioTools op met de gegevens van de actieve patiënt. PhysioTools is een oefenprogramma waarmee u handige oefenschema s voor de patiënt opstelt. Sluit- Klik hier om KineQuick af te sluiten. U zal gevraagd worden om een backup te nemen. 3. Menu Het menu bevat alle beschikbare opties in KineQuick. 4. Actieve therapeut Toont aan welke kinesist er aan het werk is. Als er meerdere therapeuten in het programma werken, kan u hier een andere therapeut aanduiden. 5. Patiëntenlijst Hier worden al uw patiënten weergegeven. Selecteer met een klik de gewenste 6. Uw persoonlijk werkblad: patiënt. a) Quick Input Creër hier uw patiëntenfiche, uw medische verslagen en boek hier snel en eenvoudig uw behandelingen per dag of per voorschrift. Het voordeel van Quick Input is dat het u toelaat om de hele administratie van één voorschrift in minder dan 2 minuten af te ronden. b) Patiëntenfiche Raadpleeg en wijzig de informatie van de geselecteerde patiënt. U hebt hier toegang tot de voorschriften, historiek en de getuigschriften van deze patiënt. Boekhouding: U vindt hier de lijst van alle getuigschriften. Werkblad c) Boekhouding U vindt hier de lijst van alle getuigschriften. 7. Behandelschema KineQuick toont alle behandelingen van de aangeduide dag in een overzichtelijk schema. Dit overzicht kan als uw dagboek beschouwd worden.

4 Stap 2: Nieuwe patiënt aanmaken Maak in slechts 3 stappen een nieuwe patiënt aan. Enkel de naam en voornaam zijn noodzakelijk. De overige gegevens kan u blanco laten of later aanvullen. Voor een compleet dossier is het beter dat u zoveel mogelijk invult. Onderaan deze pagina vindt u meer details. 1. Klik in het zoekveld en plaats er de naam van je patiënt. Druk dan op ENTER. 2. Daarna vervolledig je de gegevens van je patiënt. 3. Vervolgens slaat u uw patiëntenfiche op. De naam van uw patiënt zal aan de linkerkant in de patiëntenfiche toegevoegd worden. Quick Input Om een nieuwe patiënt aan te maken, plaats je zijn/haar familienaam in het zoekveld, zoals hierboven vermeld. Dit zoekveld kan ook gebruikt worden om een al bestaande patiënt te zoeken. Noteer de voor- of achternaam in het zoekveld en de software zoekt voor u uw patiënt in de database. De steden en postcodes zitten allemaal in KineQuick. D.w.z. dat vanaf het moment dat u de naam begint in te geven, de bestaande steden en of postcodes al tevoorschijn komen op het scherm. Alle mutualiteiten staan ook in onze database. Geef het nummer of de naam van de mutualiteit op om ze in de patiëntenfiche te plaatsen. Nadat u op ENTER heeft gedrukt, heeft u de mogelijkheid om een nieuw voorschrift te aan te maken.

5 Stap 3: Nieuw voorschrift aanmaken KineQuick helpt u in 3 eenvoudige stappen om een nieuw voorschrift aan te maken. Onthoudt dat de pathologie, datum van het voorschrift en het aantal behandelingen van belang zijn. 1. Selecteer uw patiënt: Klik op de naam van de patiëntenlijst of gebruik de zoekfunctie (zoals in stap 1). Druk op ENTER. 2. Vervolledig de voorschriftgegevens die de patiënt heeft meegebracht. 3. Klik op Voorschrift opslaan. Hierboven zie je de keuze van verschillende pathologiën. Voor een F of een E-pathologie moet je ook de specifieke situatie in de officiële lijst van het RIZIV aanduiden. Deze lijst komt automatisch op het scherm. Neem de juiste aandoening en klik op OK om te bevestigen. Bij Type voorschrift bepaalt u of de mutualiteit de kosten terugbetaalt of dat het om een niet-verzekerde/verzekerde patiënt gaat. Vervolgens klikt u op het pijltje dat aangegeven is onder Datum voorschrift en kiest u, met uw muis, de gewenste datum. Daarna bepaalt u het aantal behandelingen en de frequentie per week om het voorschrift zo correct mogelijk in te voeren. Quick Input Onder Nomenclatuur vindt u het nummer dat gekoppeld is aan de gekozen pathologie. Merkt u dat u toch een ander nomenclatuurnummer nodig heeft, dan wijzigt u deze door op het pijltje te drukken. KineQuick bevat alle Belgische geneesheren. Deze kan u vinden in onze dokterlijst. U hoeft alleen een gedeelte van zijn familienaam in te geven en op ENTER te drukken. De lijst van alle dokters met de naam die u heeft ingebracht, wordt getoond. Dubbelklik op de arts die u nodig heeft in het voorschrift. Tot slot kan u de diagnose van uw patiënt invullen.

6 Stap 4: Behandeling inbrengen Deze stap begeleidt u in het boeken van een behandeling in KineQuick. Laten we een courante pathologie nemen als voorbeeld. Als u de vorige stap heeft uitgevoerd (het aanmaken van een voorschrift) kan u meteen naar punt 2 gaan omdat uw patiënt al geselecteerd is. 1. Selecteer de gewenste patiënt in uw lijst of zoek in het zoekveld zoals in stap Bevestig het nomenclatuurnummer, de honoraria en het uur van de behandeling. Deze kan u aanpassen indien nodig. 3. Klik op Behandel. 4. De behandeling verschijnt rechts van u op het scherm in het dagoverzicht. Quick Input Dit scherm maakt het mogelijk om patiënt- en voorschriftgegevens te raadplegen. Klik op de onderlijnde naam van de patiënt of op details van het voorschrift (dat ook onderlijnd is), om het te kunnen bekijken en te wijzigen. Heeft u het juiste nomenclatuurnummer niet? Verwijder het huidige nummer en druk op de spatiebalk op je toetsenbord om alle toepasselijke nummers te zien. De lijst die u aan uw rechterkant ziet, geeft alle behandelingen voor die bepaalde dag weer. Om een andere dag te kunnen zien, klik je op de gewenste datum in de kalender. Aan de hand van de automatische voortgang, helpt KineQuick je door deze stappen heen. Bijvoorbeeld: als de geselecteerde patiënt nog geen voorschrift heeft, stelt KineQuick voor om een voorschrift aan te maken. Logisch, want we moeten eerst een patiëntenfiche met voorschrift opslaan voordat we hem/haar een behandeling kunnen doorboeken. Bekijk stap 2 en 3 voor meer informatie.

7 Stap 5: Schriftelijk verslag aanmaken In deze stap leggen we uit hoe KineQuick u helpt met het aanmaken van een bilan door de behandelingen heen. In het geval van een F- of E pathologie, stelt KineQuick je voor om een bilan en de kennisgeving aan te maken bij het boeken van de eerste behandeling. 1. Boek de eerste behandeling van een F of een E pathologie en kijk naar het verzoek om een bilan te activeren. Wilt u het meteen aanmaken? Klik dan meteen op OK. Verkiest u om het verslag later aan te maken, dan kan dat altijd. Je hebt altijd toegang tot het kinesitherapeutisch verslag via het icoontje dat op je werkbalk is weergegeven. Zie meer informatie over werkbalk in de eerste stap. 2. Als u op OK heeft geklikt (of op het icoontje), verschijnt er een nieuw venster met invoervelden om je notities in te geven voor het startbilan. 3. Klik op deze velden om informatie toe te voegen waar nodig 4. Sluit dit venster of maak een afdruk van het rapport. 5. Meteen nadat u het venster heeft gesloten, presenteert KineQuick u de kennisgeving voor de pathologie die u heeft geselecteerd. 6. Als u een printer heeft, kunt u dit document afdrukken om naar de mutualiteit te sturen. U vindt ook een printicoon in de werkbalk. 7. Om terug naar KineQuick te kunnen gaan, dient u dit document te sluiten. Na het aanmaken van een bilan zie je rechts op het scherm dat er 2 behandelingen voor die patënt zijn weergegeven. Eén is voor de behandeling en het ander voor het aanmaken van een bilan. Als u verkiest om het bilan later aan te maken en in rekening te brengen, kies dan NEE wanneer u voorgesteld wordt om het bilan te activeren. Quick Input Gebruik het icoontje in de werkbalk om op elk moment notities bij te voegen. Wanneer het scherm van het kinesitherapeutisch verslag open staat, heeft u de mogelijkheid om het af te drukken. De kennisgeving is al ingevuld met de patiëntgegevens (zoals u deze heeft ingebracht in zijn fiche). Zie stap 8 voor verdere informatie i.v.m. het wijzigen van de patiëntenfiche.

8 Stap 6: Per dag of per voorschrift werken We weten dat iedere kine een ander manier van werken heeft. Daarom heeft KineQuick de mogelijkheid om per dag of per voorschrift te werken. We gaan ervan uit dat de patiënt al een voorschrift heeft. A) Boek alle behandeling per dag 1. Controleer of u inderdaad de knop Behandeling per dag geactiveerd (oranje kleur) heeft. 2. Selecteer een patiënt in de lijst of in het zoekveld. 3. Klik op Behandel. 4. En volg dezelfde stappen voor alle patiënten die dag. 5. Rechts ziet u de lijst van de geboekte behandelingen voor die dag. U heeft zo een overzicht. Quick Input Deze manier van werken is handig voor kinesitherapeuten die verkiezen om hun administratie op het einde van de dag of in het weekend uit te voeren. Wees ervan bewust dat je de juiste datum hebt aangegeven. Klik meteen op de kalender om de behandelingsdatum te veranderen. Je kan altijd een behandeling verwijderen zolang je nog geen attest hebt gemaakt. Door op Verwijder te klikken verwijder je de behandeling. Als je een attestnummer ziet staan, is het onmogelijk om deze behandeling te verwijderen doordat het attest al gemaakt of afgedrukt is. Dan dient u het attest eerst te verwijderen.

9 Stap 6: vervolg... Deze optie is de meest efficiënte manier om een volledig of gedeeltelijk voorschrift te boeken. B) Boek alle behandelingen van uw voorschrift 1. Klik op Behandeling per patiënt. De knop wordt oranje wanneer het geactiveerd is. 2. U ziet een tweede kalender in uw nieuw venster. 3. Selecteer de patiënt of zoek de patiënt in het zoekveld. 4. Eén klik op je muis in de kalender en je hebt een behandeling geboekt. 5. Ga voort met het klikken op de gewenste data, tot het voorschrift volgeboekt is. Quick Input Tijdens het boeken van behandelingen zie je aan je linkerkant een teller die het aantal behandelingen bijhoudt. Deze geeft het aantal behandelingen weer die al uitgevoerd zijn en nog resteren op het voorschrift. KineQuick zorgt ervoor dat u gewaarschuwd wordt bij het naderen van de limiet door een icoontje dat naast de teller geplaatst is. Een blauw driehoekje komt tevoorschijn in de kalender, ter bevestiging dat u een behandeling heeft geboekt. Verwijder de behandelingen door op verwijderen te klikken of door een tweede maal te klikken op het driehoekje. In de lijst onder deze kalender vindt u alle geboekte behandelingen voor met datum, nomenclatuur, honorarium en behandelende kinesitherapeut. Rangschik de behandelingen op datum door op de hoofding in deze kolom te klikken.

10 Stap 7: vertrouwd worden met het patiëntendossier KineQuick organiseert al uw dossiers onder de tab Patiënt. Deze stap zal u begeleiden in het vertrouwd worden met de functies in het patiëntendossier. Het dossier bevat alle informatie voor de geselecteerde patiënt. Onder andere zijn adres, zijn mutualiteitsgegevens, zijn pathologieteller en de mogelijkheid om deze te wijzigen. 1. Selecteer de patiënt door hem aan te klikken in de patiëntenlijst of door de naam in te typen in het zoekveld. 2. Klik op de tab Patiënt (bovenaan in scherm) om het dossier te openen. U heeft meteen toegang tot het patiëntendossier. Raadpleeg deze afbeelding i.v.m. de 8ste stap waarin uitgelegd wordt hoe u deze gegevens kan aanpassen. Raadpleeg deze afbeelding i.v.m. de 9de stap die het aanpassen van uw voorschrift behandelt. Patiënt Inhoud Patiëntendossier... Het dossier organiseert alle voorschriften, documenten (historiek) en getuigschriften. Aan de hand van de drie tabs in het midden van het scherm kan u deze openen: Voorschriften: Deze tab bevat een lijst met alle voorschriften van deze patiënt. U kan hier ook een nieuw voorschrift aanmaken door op de knop Nieuw voorschrift te klikken. Alle actieve voorschriften zijn aangeduid met een blauwe duimspijker die verdwijnt wanneer het voorschrift afgelopen is. Klik meteen op de voorschrift om alle details te bekijken. Historiek: Hier vindt u alle documenten die gekoppeld zijn aan de patiënt. Hier kan u documenten inscannen, importeren (via een CD bijvoorbeeld), openen, verwijderen en de naam ervan wijzigen. Getuigschriften: Deze tab bevat alle attesten en facturen. Via de knoppen kan een betaling inbrengen, een attest verwijderen/aanpassen of een duplicaat op A4 afdrukken.

11 Stap 8: Patiëntenfiche aanpassen In deze stap tonen we in 5 eenvoudige stappen hoe u de patiëntenfiche aanpast. Ga even terug naar de 7de stap om de afbeeldingen te bekijken. 1. Selecteer de patiënt door hem aan te klikken in de patiëntenlijst of door de naam in te typen in het zoekveld. 2. Klik op de tab Patiënt. 3. Klik op de knop Wijzigen. Zie afbeelding op de vorige pagina. 4. Pas aan of voeg gegevens toe in het overeenkomstige veld. 5. Klik op Opslaan. Om er even dieper op in te gaan... Drie belangrijke functies binnen dit scherm zijn: de pathologieteller, de einddatum voor de E-pathologie en de functie derde betaler. a) Pathologieteller: Af en toe komt een patiënt bij u aan terwijl hij al enkele behandelingen heeft gehad op zijn voorschrift (bij een andere kinesitherapeut). Dan is het belangrijk dat u aangeeft hoeveel behandelingen deze patiënt al heeft gehad i.v.m. +18 en +60 nummers. Zo houdt KineQuick rekening met het correcte aantal zittingen die de patiënt reeds gehad heeft. Klik helemaal beneden op de link. In het nieuwe scherm voert u de behandelingen in met startdatum. Wanneer u op opslaan klikt, ziet u in de tellers dat het aantal uitgevoerde behandelingen is aangepast. b) Einddatum E-pathologie: Voor een E-pathologie, brengt u hier de einddatum in. Indien u nog geen datum heeft ontvangen, plaatst u hier een voorlopige einddatum. c) Gebruik 3de betaler: Indien u met het 3de betalersysteem werkt, kan u dat in dit scherm aanduiden. U gaat als volgt te werk om deze optie te activeren: Patiënt 1. Ga via het menu naar Data. 2. Klik op Therapeuten. 3. Klik op Wijzigen. 4. Vink het hokje bij 3de betaler aan. 5. Klik op Opslaan, nadien klikt u op sluiten. KineQuick vraagt automatisch om opnieuw op te starten. Vanaf het moment dat de 3de betaler is geactiveerd wordt de 3de betaler automatisch toegepast op alle E-pathologiën. U kan bij de patiënt zelf aangeven in de fiche of dit automatisch, altijd of nooit moet worden toegepast.

12 Stap 9: Voorschrift aanpassen Hoe u uw mediche fiche of uw voorschrift moet aanpassen, leggen we hier uit. U vindt de voorschriften terug onder het tabblad Patiënt en vervolgens in het midden van uw scherm onder de tab Voorschriften. Ga even terug naar de 7de stap voor meer details. 1. Selecteer de patiënt door hem aan te klikken in de patiëntenlijst of door de naam in te typen in het zoekveld. 2. Klik op de tab Patiënt. 3. Klik meteen op het gewenste voorschrift onder Voorschriften. 4. Zie het nieuwe scherm dat u alle voorschriftgegevens toont. 5. Klik op de knop Wijzigen. 6. Pas aan of voeg gegevens toe in het overeenkomstige veld. 7. Klik op Opslaan. Patiënt Door op het voorschrift te klikken, verschijnt er een nieuw scherm die u alle voorschriftdetails toont. Alle uitgevoerde behandelingen voor dit voorschrift worden chronologisch weergegeven in een lijst onder de tab Detail. Klik op een behandeling om ze vervolgens aan te passen of verwijderen. Indien u over een Internetverbinding beschikt, kan u in dit scherm meteen naar de website van het RIZIV gaan. Door op het icoontje van het RIZIV (naast de nomenclatuur) te klikken krijgt u een volledige uitleg over het gekozen nomenclatuurnummer. Wanneer u op Wijzigen klikt, kan u het honorarium voor deze patiënt aanpassen. Klik op het pijltje bij honorarium om een keuze uit volgende opties te maken: percentage, vast bedrag of tegen terugbetaling. U kan het voorschrift ook bereiken via de Quick Input. U selecteert uw patiënt en vervolgens klikt u op Voorschrift detail (onderlijnd). In de 4de stap werd dit behandeld.

13 Stap 10: Uw boekhouding beheren We leggen u hier uit hoe u gemakkelijk uw getuigschriften aanmaakt en organiseert in KineQuick onder de tab Boekhouding. a) Getuigschrift aanmaken: U maakt een attest aan wanneer u zelf wil. Ofwel wanneer KineQuick het u voorstelt in de loop van het voorschrift na elke 10de behandeling of de laatste behandeling van het voorschrift. Om zelf een getuigschrift af te drukken, klikt u op het icoontje in de werkbalk of gaat u naar getuigschrift in het menu. 1. Ofwel klikt u op Ja wanneer de aanmaak van een attest voorgesteld wordt, ofwel klikt u op Getuigschrift aanmaken in de werkbalk. 2. U ziet een nieuw venster dat Getuigschrift heet. 3. Vink de attesten aan die u wil maken. 4. Selecteer uw printer onder Printerkeuze beneden in het venster. Indien u het attest niet wil afdrukken kiest u de optie --geen afdruk Klik op Volgende. U ziet het venster Betaling. 6. Kies de betaalmethode: ofwel betaalt hij contant, ofwel via overschrijving. Verder kan u het nummer van uw attest ook inbrengen. 7. Klik op Print. Boekhouding In het getuigschriftvenster, maakt KineQuick het mogelijk om attesten af te drukken per X aantal behandelingen. Vink het hokje Limiteer ieder getuigschrift tot aan en plaats vervolgens het aantal behandelingen in het vakje. Om de datum van het attest aan te passen dubbelklikt u op de datum. In het betalingsvenster hoeft u slechts eenmaal het getuigschriftnummer in te brengen. Nadien neemt KineQuick automatisch de volgende nummers. Indien u aangeeft dat de patiënt later zal betalen of via overschrijving, dan kan u een overschrijvingsformulier afdrukken. U kan deze formulieren gratis aanvragen bij uw bankinstelling.

14 Stap 10 vervolg... b) Wordt bekend met de tab Boekhouding: Dit onderdeel staat u toe om uw attesten gemakkelijk te organiseren. Ook al maakt u uw attesten nog schriftelijk, u kan ze overzichtelijk inbrengen in de lijst. 1. Klik op de tab Boekhouding. 2. Klik uw selectie aan om de lijst te zien. Kies tussen: Alle getuigschriften Openstaande getuigschriften Uitgaven en diverse inkomsten 3. Gebruik de filter om snel een attest terug te vinden. KineQuick maakt het mogelijk om de lijst te rangschikken volgens één van de hoofdingen: attestnummer, datum, honorarium, patiënt, therapeut en datum van betaling. Klik gewoon op de hoofding om de lijst te ordenen. Klik op een attest in de lijst om ze te selecteren. Wanneer een attest geselecteerd is kan u de knoppen boven de lijst gebruiken: Betaal, Verwijder betaling, Verwijder getuigschrift, Wijzig getuigschrift en Kopij afdrukken (op A4). Helemaal nieuw in KineQuick is het onderdeel uitgaven en inkomsten in de boekhouding: een nieuwe inkomst een nieuwe uitgave een nieuwe investering Boekhouding Bijvoorbeeld wanneer u de praktijktoelage van 800 euro van het RIZIV ontvangen heeft, dan kan u deze inbrengen als inkomst in de boekhouding. U werkt als volgt: 1. Klik op de tab Boekhouding. 2. Selecteer de optie Uitgaven en diverse inkomsten. 3. Klik op Inkomsten. 4. In het venster dat dan verschijnt, vervolledigt u: de zelfgekozen groepsnaam in zoals hier RIZIV de omschrijving van de inkomst zoals hier toelage 2008 het bedrag: 800 de datum 5. Klik op Toevoegen. 6. Klik op Opslaan. Op het einde van het jaar heft u dan de mogelijkheid om een rapport af te drukken dat alle nodige bedragen i.v.m. uw belastingsaangifte bevat.

15 Maak kennis met onze andere producten! Vraag een demoversie aan via PhysioTools oefenschema s kiezen, printen en opslaan invoegen van eigen afbeeldingen/ oefeningen historiek per patiënt aanmaken van protocollen voor herhaaldelijk gebruik koppelen met externe software Hardware oplossingen professionele hardware kant-en-klare levering Next business day - garantie totaaloplossingen

16 KineQuick: Quick Input Handleiding Q-Top bvba Kiezelweg Houthalen tel: info@qtop.be BTW BE

Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen!

Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen! Agenda Handleiding Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen! Welkom in de korte handleiding van KineQuick. In tien stappen leggen we u het gebruik van de agenda uit. Een methode die u toelaat

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Toekennen studiebewijzen basisonderwijs

Toekennen studiebewijzen basisonderwijs Toekennen studiebewijzen basisonderwijs 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Toekennen studiebewijzen basisonderwijs 2 1.1 Voorbereidend werk............................... 2 1.1.1 Studiebewijzen

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten Datum: 2017-03-30 Versie: 17.1 1 Inhoud A. Hoe kan ik aandachtspunten voor de patiënt toevoegen in CGM Oxygen?... 3 B. Hoe kan ik de aandachtspunten voor

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school Handleiding online inschrijven Kinderopvang Met i-school Inhoud 1. Reserveren 1.1 Schooldagen en schoolvrije dagen 1.2 Vakanties 2. Aanmelden 3. Homepagina 4. Kalender 5. Inschrijven 5.1 Via de kalender

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Snel starten met Aura Planning

Snel starten met Aura Planning Snel starten met Aura Planning Deze compacte handleiding maakt u snel vertrouwd met de functies van Aura Planning. U begint met het aanmaken van itemgroepen. Vervolgens voegt u items en tijdsblokken toe.

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Dokters website en applicatie

Dokters website en applicatie Dokters website en applicatie Documentatie deel 2: het beheer De loginpagina Figuur 1: Het loginscherm Het beheer van de site is beveiligd. Elke dokter krijgt zijn persoonlijke logingegevens zodat enkel

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING BEGRAAFPLAATS ADMINISTRATIE MANAGER VERSIE 6.1 NOVEMBER 2008 INHOUDSOPGAVE 1. 1. De applicatie starten... 3 2. Grafkaarten raadplegen... 4 Zoeken op rechthebbende:... 5 Zoeken op

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken Het dossier creëren een financiële rekening creëren - Overname van de historiek : rekeningen

Nadere informatie

10: Statistieken en rapportages met Excel

10: Statistieken en rapportages met Excel 10: Statistieken en rapportages met Excel 1. Omschrijving van deze functie Met PlanningPME heeft u de mogelijkheid om verschillende typen rapporten te maken: Statistieken die geproduceerd worden door de

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen:

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen: Hoofdstuk 1 D-Pay instellen en gebruiken D-Pay is een declaratiesysteem voor paramedici die gebruik maken van Intramed. D-Pay is eenvoudig te koppelen aan Intramed en neemt het complete declaratieproces

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inleiding Inloggen Een Laboratoriumaanvraag maken...

Inhoud Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inleiding Inloggen Een Laboratoriumaanvraag maken... Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inhoud Handleiding Cyberlab... 1 Uw labo-aanvragen via Cyberlab... 1 Inleiding... 2 Inloggen... 2 Een Laboratoriumaanvraag maken... 3 Zoeken en selecteren

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in WebIDM 1. Voorwaarden en benodigdheden Om toegang te hebben tot de website van het Gebruikersbeheer (WebIDM) moet je beschikken over

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Macro s maken in Word

Macro s maken in Word Macro s maken in Word Wanneer je langere stukken tekst met een bepaald opmaak wilt invoegen zonder al teveel gedoe, kun je macro s aanmaken. Hieronder staat een stap-voor-stap uitleg voor het maken van

Nadere informatie

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar:

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar: Module Functie Kaart Kantoorbeheer Agenda UR09070460 Agenda Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak De volgende schermen zijn beschikbaar: 1. Kalender

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS... 1 1.1 Inventaris afdrukken... 1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)... 3 1.3 Inventaris importeren... 3 1.4 Inventaris

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Einde schooljaar basisonderwijs

Einde schooljaar basisonderwijs Einde schooljaar basisonderwijs 12 maart 2015 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Toekennen studiebewijzen 2 1.1 Voorbereidend werk............................... 2 1.1.1 Studiebewijzen definiëren........................

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003)

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003) Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003) Open een leeg Word document en klik op menu Extra Brieven en verzendlijsten Controleer of er een vinkje

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

Handleiding Inlener. De inlener rol (autoriseerder) Autorisaties Rapportage (optioneel) De inlener rol (accordeerder)

Handleiding Inlener. De inlener rol (autoriseerder) Autorisaties Rapportage (optioneel) De inlener rol (accordeerder) Handleiding Inlener De inlener rol (autoriseerder) Autorisaties Rapportage (optioneel) De inlener rol (accordeerder) Wekelijkse urenbriefjes Gegroepeerde urenbriefje Uitzendkrachten en plaatsingen Het

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik een bestaande gebruiker(s) van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig

Nadere informatie

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop MEATING YOUR DEMANDS Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop Leegaardsdijk 2, 8400 Oostende - Tel: 059 70 91 95 - Fax: 059 70 97 20 - orders@meconv.be Inhoud 1. Website / Inloggen... 3

Nadere informatie

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1 Transacties Rubriceren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen

Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen Als (een deel van) de praktijk gebruik wil maken van Huiswerkoefeningen.nl (HWO) - AfsprakenApp combinatie, ontvang je als contactpersoon

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 CONTENTS WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 AFDELINGEN...10 FUNCTIES...13 PLANNING...14 EINDWOORD...21 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple: Interim

Nadere informatie

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT Inhoud 1. Algemene principes... 3 2. Wijzigingen aan de voorlopige kalender... 4 Principes... 4 A. Wijzigingen

Nadere informatie

Automatische verbinding... 6. Normale werking van de F9 module... 6

Automatische verbinding... 6. Normale werking van de F9 module... 6 CGMWINDOC en efac 01 november 2015 Pagina 2 van 16 Inhoud Voorbereiding... 3 Aanpassingen in de gebruikersfiche.... 3 Gebruik efacturatie.... 3 Factuur door praktijk.... 3 UCP.... 3 Supplement.... 4 Automatisch

Nadere informatie

Handleiding. FinPro. Software voor financieel beheer. Kortekeer Komen

Handleiding. FinPro. Software voor financieel beheer. Kortekeer Komen Handleiding FinPro Software voor financieel beheer Distributed by Developed by Kortekeer 50 7780 Komen Gsm +32 473 995392 Nieuwstraat 66 8940 Wervik patrick@mis-concrete.com finpro@de-co.be Omschrijving

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Als u in Intramed wilt gaan boekhouden, is het belangrijk dat u de beginbalans goed instelt. U stelt dan het beginsaldo op de bank- en of girorekening

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (logistiek) References Project : 17V13688 v1.0 Intelly B.V. Datum : 1 augustus 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

Boekhouding. Handleiding (e)logobase

Boekhouding. Handleiding (e)logobase Naam handleiding: Handleiding (e)logobase - Boekhouding Handleiding (e)logobase Boekhouding 2012 Winbase Software en Adviezen B.V. Inhoud 1. Instellingen (e)logobase... 3 2. Bankbestanden importeren in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 16 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V.

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V. Handleiding Qu-Agenda Versie 2018 - V8.1 Quantaris B.V. VOORWOORD Allereerst willen wij u danken voor uw keuze op Qu-Agenda, dè notariële agenda van Quantaris. Met deze handleiding biedt Quantaris u een

Nadere informatie

HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF

HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF BTW BE 0843 383 425 - Tel.: +32 2 421 40 90 - switcher.vlaamsenergiebedrijf.eu 1 1 INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 3 Overnames... 5 4 Toevoegen...

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Direct Bestellen; Deze optie geeft u de mogelijkheid om benodigde medicatie

Direct Bestellen; Deze optie geeft u de mogelijkheid om benodigde medicatie Binnen CGM-Herhaal heeft u de volgende keuzemogelijkheden: Direct Bestellen; Deze optie geeft u de mogelijkheid om benodigde medicatie handmatig te bestellen. (de apotheker controleert de bestelling binnen

Nadere informatie

Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren

Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren Versie september 2017 Inhoudsopgave 1. Het doel van deze applicatie... 2 2. Wat vindt u terug in het tabblad Mijn dossier / Signaletiek?... 2 3. Wat heb

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW Gebruikershandleiding Quick Smart Dimona NEW 1 Inhoudstafel Enkele basisprincipes 3 De parameters van de toepassing configureren 4 De werkgevers beheren 5 De werknemers beheren 6 Werknemers importeren

Nadere informatie

Handleiding Relaties. Inhoud

Handleiding Relaties. Inhoud Handleiding Relaties Inhoud 1 Relatiebeheer... 1 1.1 Relaties... 1 1.1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 1 1.1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.1.3 Relaties > Relaties > Importeren... 8 1.2 Nieuwsbrieven...

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Kalender tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 01D00 Inhoudsopgave 1. Doel van de tool - 3-2. Weergave van de kalender - 4-2.1 Standaard weergave...

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Count-e Statistieken. Statistieken

Count-e Statistieken. Statistieken Count-e Statistieken 1. Voorbereiding... 2 1.1. Statistiek definities... 3 2. Afdrukken Statistieken... 5 3. Functies gebruiken... 6 3.1. Veldinhoud selecteren... 6 3.2. Celinhoud tonen... 6 3.3. Velden

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie