Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen!"

Transcriptie

1 Agenda Handleiding Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen! Welkom in de korte handleiding van KineQuick. In tien stappen leggen we u het gebruik van de agenda uit. Een methode die u toelaat om zowel al uw afspraken te organiseren als uw administratieve taken te voltooien. De agenda is voorzien voor kinesitherapeuten die KineQuick willen gebruiken om de hele praktijk van A tot Z te plannen en beheren. Indien u liever een vereenvoudigde methode wenst om bijvoorbeeld de behandelingen na de werkuren in te vullen, bekijk dan even onze verklarende gids die de Quick Input behandelt. Werkblad Agenda Stap 1: vertrouwd worden met uw werkblad Stap 2: een behandeling in de agenda invoeren Stap 3: patiëntenfiche aanvullen Stap 4: een nieuw voorschrift invoeren Stap 5: een behandeling doorboeken Patiënt Boekhouding Stap 6: uw agenda gebruiken en beheren Stap 7: een schriftelijk verslag aanmaken Stap 8: vertrouwd worden met het patiëntendossier Stap 9: patiëntenfiche en voorschrift aanpassen Stap 10: uw boekhouding beheren KineQuick Helpdesk tel (van 9 tot 21 uur tijdens werkdagen) KineQuick: Agenda Handleiding

2 Stap 1: vertrouwd worden met uw werkblad KineQuick zorgt ervoor dat uw werkblad speciaal voor u in een systematische volgorde is ontworpen. Bekijk de afbeelding hieronder en de 7 belangrijkste werkruimtes. Deze stap bevat een gedetailleerde uitleg over het scherm dat KineQuick u voorlegt. 1. Kalender 2. Menu 3. Werkbalk 4. Uw werkblad : a) Patiëntenfiche b) Agenda c) Boekhouding 5. Actieve therapeut Werkblad 6. Patiëntenlijst 7. Overzicht van de patiëntgegevens en het voorschrift 8. Lijst met de uitgevoerde behandelingen 1. Kalender Zit je op een verkeerde datum (maand, jaar), klik meteen op vandaag om naar de juiste datum te springen. U kan ook heel eenvoudig de maand of het jaar wijzigen door meteen te klikken op de maand of het jaar zelf. 2. Menu Het menu bevat alle beschikbare opties in KineQuick.

3 3. Werkbalk De werkbalk bevat de meest voorkomende functies. Onderstaand vindt u een uitleg van de afbeeldingen: Zoek een contact- Vind de naam van een patiënt, dokter, mutualiteit of een andere instelling in onze database. Verberg/Toon de inactieve patiënten in uw patiëntenlijst. Aanmaken van een getuigschrift- Klik hier op om op elk moment van de dag een getuigschrift aan te maken. Invoeren van betaling- Selecteer de gewenste patiënt en klik op dit icoon om uw geld of onbetaalde bedragen te ontvangen. Identiteitskaart- Plaats identiteitskaart van uw patiënt in de kaartlezer en klik hier op om alle informatie (incl. pasfoto) in KineQuick te brengen. Supplementen- Klik hier om een rekening te maken van uw verkochte supplementen of een behandeling zoals osteopathie. Kinesitherapeutisch verslag- Klik hier om bijkomende aantekeningen aan te vullen. Documenten- Stel een brief op of maak een financieel rapport, u kan kiezen uit een hele reeks modellen. Een afspraak kopiëren Een afspraak knippen Een afspraak plakken nadat u deze eerder geknipt of gekopieerd had Een afspraak verwijderen Een afspraak doorboeken Physiotools- Start PhysioTools op met de gegevens van de actieve patiënt. PhysioTools is een oefenprogramma waarmee u handige oefenschema s voor de patiënt opstelt. Handleiding Sluit- Klik hier om KineQuick af te sluiten. U zal gevraagd worden om een backup te nemen. 4. Uw persoonlijk werkblad a) Patiëntenfiche Raadpleeg en wijzig de informatie van de geselecteerde patiënt. U hebt hier toegang tot de voorschriften, historiek en de getuigschriften van deze patiënt. b) Agenda Organiseer uw werkschema in de agenda via het dag -en weekoverzicht. Hier kan u nieuwe patiënten aanmaken, schriftelijke verslagen aanvullen, uw behandelingen doorboeken,... c) Boekhouding U vindt hier de lijst van alle getuigschriften. 5. Actieve therapeut Toont aan welke kinesist er aan het werk is. Als er meerdere therapeuten in het programma werken, kan u hier een andere therapeut aanduiden. 6. Patiëntenlijst Hier worden al uw patiënten weergegeven. Selecteer met een klik de gewenste patiënt. Werkblad 7. Overzicht van de behandelingen KineQuick toont alle behandelingen van de aangeduide dag in een overzichtelijk schema. Dit overzicht kan als uw dagboek beschouwd worden.

4 Stap 2: een behandeling in de agenda invoeren Hoe brengt u een nieuwe behandeling in voor een nieuwe of bestaande patiënt? a) Afspraak inbrengen voor een nieuwe patiënt: U bevindt zich in de volgende situatie: een patiënt belt u op en u heeft slechts 30 seconden de tijd om een afspraak vast te leggen. Zo gaat u te werk: 1. Klik in de agenda op een leeg vakje en plaats er de familienaam van je patiënt. Druk dan op ENTER of klik op Nieuwe Patiënt. LET OP: Als KineQuick een gelijkende naam vindt, gaat u deze te zien krijgen in het scherm, let dus op dat u de patiënt geen tweede maal inbrengt. 2. Daarna vervolledig je de gegevens van je patiënt (voornaam en telefoonnummer volstaat). 3. Vervolgens slaat u uw patiëntenfiche op. De naam van uw patiënt zal in de agenda en aan de linkerkant in de patiëntenlijst toegevoegd worden. 4. U ziet dan ook meteen een verbodsbord staan bij de naam van de nieuwe patiënt. Dit wil zeggen dat deze patiënt nog geen voorschrift heeft. Logisch want de patiënt moet nog bij u over de vloer komen met het nodige voorschrift. Agenda b) Afspraak inbrengen voor een bestaande patiënt: 1. Klik op de naam van de patiënt in de lijst en sleep de patiënt naar het lege vak om deze een afspraak toe te kennen. OF klik gewoon een leeg vak aan en typ zijn voor- of achternaam in. Vervolgens kan u kiezen uit een lijstje met mogelijke patiënten.

5 Stap 3: patiëntenfiche aanvullen De patiënt zit nu bij u in de praktijk, dus u kan hem de resterende administratieve gegevens vragen. Deze stap legt u de snelste manier uit om daartoe te komen. Voor meer details, bekijk even stap 9: patiëntenfiche en voorschrift aanpassen. 1. Selecteer uw patiënt: Klik op de naam van de patiënt in de lijst of klik op zijn/haar afspraak in de agenda. 2. Klik op de tab Patiënt die zich naast deze van de agenda bevindt. Kijk naar de 8ste stap om deze tab te zien. KineQuick bevat alle plaatsnamen met hun postcodes. 3. Dit nieuwe scherm toont alle administratieve gegevens van de patiënt. 4. Om deze fiche verder aan te vullen, klikt u op Wijzigen. 5. Vul de nodige gegevens verder aan, zoals bijvoorbeeld de adresgegevens. Weet dat deze gegevens allemaal facultatief zijn en niet noodzakelijk, maar het is natuurlijk prettiger dat bijvoorbeeld de adresgegevens automatisch in de brieven terecht komen. KineQuick bevat alle mutualiteiten met zijn contactgegevens. 6. Klik op Opslaan. Agenda Wanneer u een nieuwe patiënt aanmaakt vraagt KineQuick u om de noodzakelijke gegevens (zijnde naam en voornaam) in te vullen. Om tot een volledig dossier te bekomen is het aangeraden dat u zoveel mogelijk invult. Zoals eerder gezegd, gebruikt KineQuick alle gegevens die u hier invult in de communicatie met de patiënt en dokter. Zo zijn alle documenten meteen voorzien van alle nodige contactgegevens. Zie 5de stap voor meer uitleg. Nadat u een patiëntenfiche heeft aangemaakt, maakt u een voorschrift aan. Hoe dit verloopt, ziet u in de volgende stap.

6 Stap 4: Nieuw voorschrift aanmaken KineQuick helpt u in 4 eenvoudige stappen om een nieuw voorschrift aan te maken. Onthoud dat de pathologie, datum van het voorschrift, voorschrijvende geneesheer en het aantal behandelingen noodzakelijk zijn. 1. Indien u net een patiënt heeft aangemaakt, is uw patiënt al geselecteerd. Anders selecteert u uw patiënt via de patiëntenlijst of gebruik de zoekfunctie. 2. Klik in het menu op Voorschrift en daarna op Nieuw voorschrift. 3. Vervolledig de voorschriftgegevens. 4. Klik op Opslaan. KineQuick bevat de officiële lijst van pathologiën (RIZIV) typ hier de familienaam van de arts in Linksboven ziet u de datum van het voorschrift. Klik op het pijltje om de kalender te openen waar u de datum dan ken selecteren. U kan ook gewoon de datum intypen. Agenda Daaronder ziet u de keuze van verschillende pathologiën. Voor een F of een E-pathologie moet je ook de specifieke situatie in de officiële lijst van het RIZIV aanduiden. Deze lijst komt automatisch op het scherm. Neem de juiste aandoening en klik op OK om te bevestigen. Onder nomenclatuur vindt u het nummer dat gekoppeld is aan de gekozen pathologie. Merkt u dat u toch een ander nomenclatuurnummer nodig heeft, dan wijzigt u deze door op het pijltje te drukken. KineQuick bevat alle Belgische geneesheren. Deze kan u vinden in onze dokterlijst. U hoeft alleen een gedeelte van zijn familienaam in te geven en op ENTER te drukken. De lijst van alle dokters met de naam die u heeft ingebracht, wordt getoond. Dubbelklik op de arst die u nodig heeft in het voorschrift. Tot slot kan u de diagnose van uw patiënt invullen. Nadien slaat u het voorschrift op en wordt u gevraagd om het voorschrift in te scannen.

7 Stap 5: Behandeling inbrengen Deze stap begeleidt u in het boeken van een behandeling in KineQuick. Laten we een courante pathologie nemen als voorbeeld. 1. Selecteer de afspraak in de agenda. 2. Boek de behandeling door te dubbelklikken op de afspraak. 3. Vervolgens opent het behandelingscherm. Confirmeer of de correcte therapeut, nomenclatuur en honorarium doorgeboekt zal worden. 4. klik op Opslaan. 5. De behandeling verschijnt rechts van u op het scherm in het dagboek (kan verborgen worden). Voer hier uw bevindingen van de behandeling in. Deze komen meteen in het verslag. Dit scherm maakt het mogelijk om patiënt- en voorschriftgegevens te raadplegen. Klik op de afspraak van de patiënt om de details van het voorschrift, om deze te bekijken. Bijvoorbeeld de teller kan hier geraadpleegd worden. Heeft u het juiste nomenclatuurnummer niet? Verwijder het huidige nummer en druk op de spatiebalk op je toetsenbord om alle toepasselijke nummers te zien. lijst met behandelingen Agenda De lijst die u aan uw rechterkant ziet, geeft alle behandelingen voor die bepaalde dag weer. Om een andere dag te kunnen zien, klik je op de gewenste datum in de kalender. Aan de hand van de automatische voortgang, helpt KineQuick je door deze stappen heen. Als de geselecteerde patiënt nog geen voorschrift heeft, moet u een voorschrift aanmaken. Logisch, want we moeten eerst een patiëntenfiche met voorschrift opslaan voordat we hem/haar een behandeling kunnen doorboeken. Bekijk stap 2 en 3 voor meer informatie. Nota toevoegen bilan/verslag

8 Stap 6: uw agenda gebruiken en beheren KineQuick laat u toe om via een dag- of weekoverzicht te werken. U kan wisselen tussen deze twee visualisaties door te klikken op het icoontje van de dagagenda en de weekagenda. a) Dagagenda 1. Controleer of u inderdaad de knop dagagenda geactiveerd heeft. 2. Raadpleeg uw dagoverzicht. Klik op de kalender linksboven om onmiddellijk een andere dag te bekijken. U kan uw agenda configureren door uw eigen kolommen aan te maken met een zelf gekozen hoofding. De begin- en stopuren kunnen ook aangepast worden. b) Weekagenda 1. Klik op de knop van de Weekagenda. 2. Hier heeft u een totaal overzicht van de week en kan u ook weer via de kalender van week wisselen. Agenda

9 Stap 6: vervolg... 1) Vertrouw geraken met de icoontjes KineQuick maakt de agenda overzichtelijk aan de hand van verschillende icoontjes. Deze icoontjes tonen u snel de status van de afspraak. Onthoud dat een afspraak niet meteen wil zeggen dat de behandeling is doorgeboekt. Het groene vinkje duidt aan dat de behandeling is doorgeboekt. U vindt de naam van de patiënt terug in het dagboek. Het gele waarschuwingsteken herinnert u eraan dat deze patiënt bijna aan het einde van zijn voorschrift zit en slechts 2 behandelingen te gaan heeft. Het rode waarschuwingsteken geeft aan dat de patiënt nog maar 1 behandeling te gaan heeft en dat u hem alvast kan vertellen dat er een rekening zal klaarliggen. Het vraagteken geeft aan dat er meer dan één voorschrift actief is voor deze patiënt. Wanneer u deze behandeling doorboekt moet u dus opletten dat u het juiste voorschrift selecteert. Dit verbodsteken toont duidelijk dat deze patiënt geen lopend voorschrift heeft. Maak een voorschrift aan en het icoontje verdwijnt. (Boven de agenda) Klik op dit icoontje om uw dagboek te tonen of te verbergen. (Boven de agenda) Klik op dit icoontje om uw dagboek af te drukken. 2) Personaliseer uw agenda U kan uw agenda helemaal personaliseren. U kan kolommen toevoegen, zelf een naam aan de hoofding ervan geven, enz. Bekijk hieronder de mogelijke aanpassingen voor uw agenda: Startuur Einduur Tijdsinterval in de agenda Kolomhoofding Optie om de Quick Input te activeren Voorbeeld: Uw hoofding aanpassen in de agenda: 1. Klik op Bestand links in het menu. 2. Klik op Instellingen. 3. Dubbelklikken op agenda in de keuzelijst, waar u dan de verschillende mogelijkheden ziet. 4. Klik op Agenda hoofding. 5. Dan krijgt u aan de rechterkant een lijst met alle hoofdingen. U Kan er zelf toevoegen, hernoemen, verwijderen, Let op dat als u een bestaande kolom hernoemt, dat alle bestaande gegevens die op dat moment in de kolom staan, niet getoond zullen worden in de hernoemde kolom. Kies de hoofding rechts en klik op Wijzig. 6. In het nieuwe venster typt u de naam in die u wenst en u klikt op OK. Agenda 7. Om een hoofding toe te voegen klikt u op Nieuw. 8. Typ de naam van de nieuwe kolom in het venster en klik op OK. 9. Klik daarna opnieuw op OK en KineQuick zal vragen om zichzelf af te sluiten om de wijzigingen door te voeren. 10. Start KineQuick opnieuw op en u ziet de wijzigingen in de agenda. Deze optie is ideaal voor de multipraktijk omdat er op deze manier meer dan één patiënt op een bepaald uur genoteerd kan worden voor een behandeling.

10 Stap 7: Schriftelijk verslag aanmaken In deze stap leggen we uit hoe KineQuick u helpt met het aanmaken van een bilan door de behandelingen heen. In het geval van een F- of E pathologie, stelt KineQuick je voor om een bilan en de kennisgeving aan te maken bij het boeken van de eerste behandeling. 1. Boek de eerste behandeling van een F of een E pathologie en kijk naar het verzoek om een bilan te activeren. 2. Wilt u het meteen aanmaken? Klik dan meteen op OK. Verkiest u om het verslag later aan te maken, dan kan dat altijd. Je hebt altijd toegang tot het kinesitherapeutisch verslag via het icoontje dat op je werkbalk is weergegeven. Zie meer informatie over werkbalk in de eerste stap. 3. Als u op OK heeft geklikt (of op het icoontje), verschijnt er een nieuw venster met invoervelden om je notities in te geven voor het startbilan. 4. Klik op deze velden om informatie toe te voegen waar nodig. 5. Sluit dit venster of maak een afdruk van het rapport. 6. Meteen nadat u het venster heeft gesloten, presenteert KineQuick u de kennisgeving voor de pathologie die u heeft geselecteerd. 7. Als u een printer heeft, kunt u dit document afdrukken om naar de mutualiteit te sturen. U vindt ook een printicoon in de werkbalk. Om terug naar KineQuick te kunnen gaan, dient u dit document te sluiten. Agenda Na het aanmaken van een bilan zie je rechts op het scherm dat er 2 behandelingen voor die patënt zijn weergegeven. Eén is voor de behandeling en het ander voor het aanmaken van een bilan. Als u verkiest om het bilan later aan te maken en in rekening te brengen, kies dan NEE wanneer u voorgesteld wordt om het bilan te activeren. Gebruik het icoontje in de werkbalk om op elk moment notities bij te voegen. Wanneer het scherm van het kinesitherapeutisch verslag open staat, heeft u de mogelijkheid om het af te drukken. De kennisgeving is al ingevuld met de patiëntgegevens (zoals u deze heeft ingebracht in zijn fiche). Zie stap 8 voor verdere informatie i.v.m. het wijzigen van de patiëntenfiche.

11 Stap 8: Vertrouwd worden met het patiëntendossier KineQuick organiseert al uw dossiers onder de tab Patiënt. Deze stap zal u begeleiden in het vertrouwd worden met de functies in het patiëntendossier. Het dossier bevat alle informatie voor de geselecteerde patiënt. Onder andere zijn adres, zijn mutualiteitsgegevens, zijn pathologieteller en de mogelijkheid om deze te wijzigen. 1. Selecteer de patiënt door hem aan te klikken in de patiëntenlijst of door de naam in te typen in het zoekveld. 2. Klik op de tab Patiënt (bovenaan in scherm) om het dossier te openen. U heeft meteen toegang tot het patiëntendossier. Raadpleeg deze afbeelding i.v.m. de 8ste stap waarin uitgelegd wordt hoe u deze gegevens kan aanpassen. Raadpleeg deze afbeelding i.v.m. de 9de stap die het aanpassen van uw voorschrift behandelt. Inhoud Patiëntendossier... Het dossier organiseert alle voorschriften, documenten (historiek) en getuigschriften. Aan de hand van de drie tabs in het midden van het scherm kan u deze openen: Patiënt Voorschriften: Deze tab bevat een lijst met alle voorschriften van deze patiënt. U kan hier ook een nieuw voorschrift aanmaken door op de knop Nieuw voorschrift te klikken. Alle actieve voorschriften zijn aangeduid met een blauwe duimspijker die verdwijnt wanneer het voorschrift afgelopen is. Klik meteen op de voorschrift om alle details te bekijken. Historiek: Hier vindt u alle documenten die gekoppeld zijn aan de patiënt. Hier kan u documenten inscannen, importeren (via een CD bijvoorbeeld), openen, verwijderen en de naam ervan wijzigen. Getuigschriften: Deze tab bevat alle attesten en facturen. Via de knoppen kan een betaling inbrengen, een attest verwijderen/aanpassen of een duplicaat op A4 afdrukken.

12 Stap 9: Patiëntenfiche en voorschrift aanpassen Hoe u uw medische fiche of uw voorschrift moet aanpassen, leggen we hier uit. U vindt de patiëntgegevens en voorschriften terug onder het tabblad Patiënt en vervolgens in het midden van uw scherm onder de tab Voorschriften. Ga even terug naar de 7de stap voor meer details. a) De patiëntenfiche aanpassen: 1. Selecteer de patiënt door hem aan te klikken in de patiëntenlijst of door de naam in te typen in het zoekveld. 2. Klik op de tab Patiënt. 3. Klik op de knop Wijzigen. Zie afbeelding op de vorige pagina. 4. Pas aan of voeg gegevens toe in het overeenkomstige veld. 5. Klik op Opslaan. Om er even dieper op in te gaan... Drie belangrijke functies binnen dit scherm zijn: de pathologieteller, de einddatum voor de E-pathologie en de functie derde betaler. a) Pathologieteller: Af en toe komt een patiënt bij u aan terwijl hij al enkele behandelingen heeft gehad op zijn voorschrift (bij een andere kinesitherapeut). Dan is het belangrijk dat u aangeeft hoeveel behandelingen deze patiënt al heeft gehad i.v.m. +18 en +60 nummers. Zo houdt KineQuick rekening met het correcte aantal zittingen die de patiënt reeds gehad heeft. Klik helemaal beneden op de link. In het nieuwe scherm voert u de behandelingen in met startdatum. Wanneer u op opslaan klikt, ziet u in de tellers dat het aantal uitgevoerde behandelingen is aangepast. b) Einddatum E-pathologie: Patiënt Voor een E-pathologie, brengt u hier de einddatum in. Indien u nog geen datum heeft ontvangen, plaatst u hier een voorlopige einddatum. c) Gebruik 3de betaler: Indien u met het 3de betalersysteem werkt, kan u dat in dit scherm aanduiden. U gaat als volgt te werk om deze optie te activeren: 1. Ga via het menu naar Data. 2. Klik op Therapeuten. 3. Klik op Wijzigen. 4. Vink het hokje bij 3de betaler aan. 5. Klik op Opslaan, nadien klikt u op sluiten. KineQuick vraagt automatisch om opnieuw op te starten. Vanaf het moment dat de 3de betaler is geactiveerd wordt de 3de betaler automatisch toegepast op alle E-pathologiën. U kan bij de patiënt zelf aangeven in de fiche of dit automatisch, altijd of nooit moet worden toegepast.

13 b) De voorschrift aanpassen: Stap 9: vervolg Selecteer de patiënt door hem aan te klikken in de patiëntenlijst of door de naam in te typen in het zoekveld. 2. Klik op de tab Patiënt. 3. Klik meteen op het gewenste voorschrift onder Voorschriften. 4. Zie het nieuwe scherm dat u alle voorschriftgegevens toont. 5. Klik op de knop Wijzigen. 6. Pas aan of voeg gegevens toe in het overeenkomstige veld. 7. Klik op Opslaan. Door op het voorschrift te klikken, verschijnt er een nieuw scherm die u alle voorschriftdetails toont. Alle uitgevoerde behandelingen voor dit voorschrift worden chronologisch weergegeven in een lijst onder de tab Detail. Klik op een behandeling om ze vervolgens aan te passen of verwijderen. Patiënt Indien u over een Internetverbinding beschikt, kan u in dit scherm meteen naar de website van het RIZIV gaan. Door op het icoontje van het RIZIV (naast de nomenclatuur) te klikken krijgt u een volledige uitleg over het gekozen nomenclatuurnummer. Wanneer u op Wijzigen klikt, kan u het honorarium voor deze patiënt aanpassen. Klik op het pijltje bij honorarium om een keuze uit volgende opties te maken: percentage, vast bedrag of tegen terugbetaling. U kan het voorschrift ook bereiken via de Quick Input. U selecteert uw patiënt en vervolgens klikt u op Voorschrift detail (onderlijnd). In de 4de stap werd dit behandeld.

14 Stap 10: Uw boekhouding beheren We leggen u hier uit hoe u gemakkelijk uw getuigschriften aanmaakt en organiseert in KineQuick onder de tab Boekhouding. a) Getuigschrift aanmaken: U maakt een attest aan wanneer u zelf wil. Ofwel wanneer KineQuick het u voorstelt in de loop van het voorschrift na elke 10de behandeling of de laatste behandeling van het voorschrift. Om zelf een getuigschrift af te drukken, klikt u op het icoontje in de werkbalk of gaat u naar getuigschrift in het menu. 1. Ofwel klikt u op Ja wanneer de aanmaak van een attest voorgesteld wordt, ofwel klikt u op Getuigschrift aanmaken in de werkbalk. 2. U ziet een nieuw venster dat Getuigschrift heet. 3. Vink de attesten aan die u wil maken. 4. Selecteer uw printer onder Printerkeuze beneden in het venster. Indien u het attest niet wil afdrukken kiest u de optie --geen afdruk Klik op Volgende. U ziet het venster Betaling. 6. Kies de betaalmethode: ofwel betaalt hij contant, ofwel via overschrijving. Verder kan u het nummer van uw attest ook inbrengen. 7. Klik op Print. Boekhouding In het getuigschriftvenster, maakt KineQuick het mogelijk om attesten af te drukken per X aantal behandelingen. Vink het hokje Limiteer ieder getuigschrift tot aan en plaats vervolgens het aantal behandelingen in het vakje. Om de datum van het attest aan te passen dubbelklikt u op de datum. In het betalingsvenster hoeft u slechts eenmaal het getuigschriftnummer in te brengen. Nadien neemt KineQuick automatisch de volgende nummers. Indien u aangeeft dat de patiënt later zal betalen of via overschrijving, dan kan u een overschrijvingsformulier afdrukken. U kan deze formulieren gratis aanvragen bij uw bankinstelling.

15 Stap 10 vervolg... b) Wordt bekend met de tab Boekhouding: Dit onderdeel staat u toe om uw attesten gemakkelijk te organiseren. Ook al maakt u uw attesten nog schriftelijk, u kan ze overzichtelijk inbrengen in de lijst. 1. Klik op de tab Boekhouding. 2. Klik uw selectie aan om de lijst te zien. Kies tussen: Alle getuigschriften Openstaande getuigschriften Uitgaven en diverse inkomsten 3. Gebruik de filter om snel een attest terug te vinden. KineQuick maakt het mogelijk om de lijst te rangschikken volgens één van de hoofdingen: attestnummer, datum, honorarium, patiënt, therapeut en datum van betaling. Klik gewoon op de hoofding om de lijst te ordenen. Klik op een attest in de lijst om ze te selecteren. Wanneer een attest geselecteerd is kan u de knoppen boven de lijst gebruiken: Betaal, Verwijder betaling, Verwijder getuigschrift, Wijzig getuigschrift en Kopij afdrukken (op A4). Helemaal nieuw in KineQuick is het onderdeel uitgaven en inkomsten in de boekhouding: een nieuwe inkomst een nieuwe uitgave een nieuwe investering Bijvoorbeeld wanneer u de praktijktoelage van 800 euro van het RIZIV ontvangen heeft, dan kan u deze inbrengen als inkomst in de boekhouding. U werkt als volgt: 1. Klik op de tab Boekhouding. 2. Selecteer de optie Uitgaven en diverse inkomsten. 3. Klik op Inkomsten. 4. In het venster dat dan verschijnt, vervolledigt u: de zelfgekozen groepsnaam in zoals hier RIZIV de omschrijving van de inkomst zoals hier toelage 2008 het bedrag: 800 de datum 5. Klik op Toevoegen. 6. Klik op Opslaan. Boekhouding Op het einde van het jaar heft u dan de mogelijkheid om een rapport af te drukken dat alle nodige bedragen i.v.m. uw belastingsaangifte bevat.

16 Maak kennis met onze andere producten! Vraag een demoversie aan via PhysioTools oefenschema s kiezen, printen en opslaan invoegen van eigen afbeeldingen/ oefeningen historiek per patiënt aanmaken van protocollen voor herhaaldelijk gebruik koppelen met externe software KineQuick: Agenda Handleiding Hardware oplossingen professionele hardware kant-en-klare levering Next business day - garantie totaaloplossingen

17 Q-Top bvba Kiezelweg Houthalen tel: BTW BE KineQuick: Agenda Handleiding

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e Handleiding alexioncrm alexion s o f t w a r e INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 6 Missie... 6 Inleiding... 6 Doelstellingen... 7 Support via Hulp op Afstand... 8 1 Basis Alexion CRM... 9 1.1

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Omniwize. Handleiding

Omniwize. Handleiding Omniwize Handleiding www.omniwize.net Handleiding Omniwize pag. 1 Handleiding Omniwize... 1 1. Omniwize... 5 1.1 De modules... 5 1.1.1 Agenda... 5 1.1.2 Rapport... 5 1.1.3 Leerlingen... 5 1.2 Het gebruik

Nadere informatie

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be v2014.1 Handleiding http://www.kashexpert.be Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Kennismaking 3 2.1 installeren.................................... 4 2.2 opstarten..................................... 4 2.2.1

Nadere informatie

Leerlingenfacturatie in Count-e

Leerlingenfacturatie in Count-e 1 Inleiding... 2 2 Leerling als klant in de boekhouding... 3 2.1 Overhalen leerlingen vanuit Wis@d naar Count-e... 3 Voor je start bepalen welke leerlingen je nodig hebt?... 3 Leerlingen ophalen vanuit

Nadere informatie

UNIFORM-Financieel Handleiding

UNIFORM-Financieel Handleiding UNIFORM-Financieel Handleiding Inhoudsopgave 1 DAGBOEKEN... 3 1.1 DAGBOEKINSTELLINGEN... 3 1.1.1. Algemeen... 3 1.1.2. Dagboeken... 3 1.1.3. BTW... 4 1.1.4. Eenheid... 5 1.1.5. Vennoot... 5 1.2 Kasboek

Nadere informatie

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 Datum Versie 1-2-2011 1.0 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 1 1. Inleiding... 5 1.1. Functionaliteit CRM relatiebeheer...5 1.2. Single versus multi-user versie...6 2. De software

Nadere informatie

Declareren via VECOZO

Declareren via VECOZO Declareren via VECOZO Voor podotherapie Intramed versie 8.2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding...1 Hoofdstuk 2 Algemene instellingen...2 2.1 Praktijk AGB-code controleren / invullen...2 2.2 AGB-code instellen

Nadere informatie

Handleiding Module Kerkbijdrage. Parochies Navision 4.03

Handleiding Module Kerkbijdrage. Parochies Navision 4.03 Handleiding Module Kerkbijdrage Parochies Navision 4.03 GAC Business Solutions behoudt zicht het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren. Eventuele wijzigingen dienen niet

Nadere informatie

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be v2014.1 Handleiding http://www.kashexpert.be Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Kennismaking 3 2.1 installeren.................................... 4 2.2 opstarten..................................... 4 2.2.1

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be v2014.1 Handleiding http://www.kashexpert.be Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Kennismaking 3 2.1 installeren.................................... 4 2.2 opstarten..................................... 4 2.2.1

Nadere informatie

De nieuwigheden van BOB Software 3.3 : Algemene en Analytische Boekhouding

De nieuwigheden van BOB Software 3.3 : Algemene en Analytische Boekhouding De nieuwigheden van BOB Software 3.3 : Algemene en Analytische Boekhouding Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Configuratie van de nieuwigheden... 4 3. Basisbestanden... 5 Fiches van derden... 5 Beperkte

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor het gebruik van SessionSupport 3. Inhoudsopgave

Beknopte handleiding voor het gebruik van SessionSupport 3. Inhoudsopgave Beknopte handleiding voor het gebruik van SessionSupport 3 SessionSupport biedt o.a. de volgende functionaliteiten: Administratie van relatiebestand (uitgebreide adresgegevens, factureeradres, tariefafspraken,

Nadere informatie

Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave

Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave 1 Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave 1. Introductie... 6 1.1 Over Reeleezee Administratie... 6 1.1.1 Samen met uw accountant...

Nadere informatie

Handleiding Tracer ICT CRM/ERP software

Handleiding Tracer ICT CRM/ERP software Handleiding Tracer ICT CRM/ERP software Tracer 4.0 een zeer uitgebreide combinatie van Relatiebeheer (CRM) en Bedrijfsmiddelenbeheer (ERP) software oplossingen. Bedrijf : Tracer ICT Blad 2 van 58 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Express Modus

Handleiding Express Modus Handleiding Express Modus Copyright GraphicMail - All rights Reserved 2008 Express Modus 1. Checklist: 1.1 Maak een adresboek aan [Linkernavigatie: Beheer Adresboek] 1.2 Creëer uw eigen inschrijfformulier

Nadere informatie

Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42

Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42 Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42 XEU.com B.V. IBANC software is een softwareproduct waarmee u eenvoudig en exibel betaal- en incassoverzamelopdrachten kunt maken die voldoen aan de nieuwe SEPA

Nadere informatie

Inhoudsopgave Fiscale boekhouding

Inhoudsopgave Fiscale boekhouding Inhoudsopgave Fiscale boekhouding 1. Algemeenheden 2 1.1. Boekjaren... 2 1.2. Dagboeken... 4 1.3. Algemene rekeningen... 5 1.4. Rappelbrieven... 6 1.5. Klanten en leveranciers... 7 1.6. Algemene instellingen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Solcon secure webmail

Gebruikershandleiding Solcon secure webmail Gebruikershandleiding Solcon secure webmail Quickstart Ontdek Solcon secure webmail in vijf eenvoudige stappen: 1. Start uw computer op. 2. Open de internetbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer. 3. Typ

Nadere informatie

Central Station. Handleiding voor applicatiebeheerders

Central Station. Handleiding voor applicatiebeheerders Central Station Handleiding voor applicatiebeheerders Versie 2, september 2011 Inhoudsopgave 1 Over deze handleiding... 4 1.1 Doel van deze handleiding...4 1.2 Conventies...4 1.3 Versie...4 1.4 Meer informatie...4

Nadere informatie

Handleiding Davilex Account Basic. Versie 1.0, mei 2012

Handleiding Davilex Account Basic. Versie 1.0, mei 2012 Handleiding Davilex Account Basic Versie 1.0, mei 2012 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, op welke wijze dan ook, zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van Davilex. Hoewel deze

Nadere informatie

Handleiding Excel 2010. www.dubbelklik.nu

Handleiding Excel 2010. www.dubbelklik.nu Handleiding Excel 2010 www.dubbelklik.nu Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Update documentatie. Intramed versie 8.2. Intramed versie 8.2

Update documentatie. Intramed versie 8.2. Intramed versie 8.2 Update documentatie Intramed versie 8.2 Intramed versie 8.2 Inhoudsopgave Update documentatie Hoofdstuk 1 Afwijkende declaratiecodes...1 1.1 Gebruik Afwijkende declaratiecode...1 Hoofdstuk 2 Agenda...4

Nadere informatie

SMS INFO & KLANT DASHBOARD. Met Cloud Communication Solution (C.C.S).

SMS INFO & KLANT DASHBOARD. Met Cloud Communication Solution (C.C.S). INFO & KLANT DASHBOARD. INFO & KLANT DASHBOARD Inhoud Presentatie CCS... 3... 3 Kanalen... 3 Soorten tools voor uw SFU WEB solutie :... 3 Vereisten... 3 1.1 Voordat u zich aanmeldt... 4 1.2 GEBRUIKTE SYMBOLEN...

Nadere informatie

Handleiding First. Antwerpen - Cambridge

Handleiding First. Antwerpen - Cambridge Handleiding First Antwerpen - Cambridge Handleiding First 2015 Intersentia Antwerpen Cambridge http://www.intersentia.be http://firstsoftware.be Intersentia nv Groenstraat 31 2640 Mortsel Tel.: 03 609

Nadere informatie

2 Helpdesk: 0222 36 30 62

2 Helpdesk: 0222 36 30 62 Basishandleiding 2 Helpdesk: 0222 36 30 62 Inhoudsopgave 1 Welkomstscherm 4 2 Ondersteuning 5 3 SnelStart gebruiksklaar maken 7 o.a.: Installatie van de software 7 Uw licentie activeren (Extra, Licentiebeheer)

Nadere informatie

Legal Eagle aan de slag met de boekhouding

Legal Eagle aan de slag met de boekhouding Legal Eagle aan de slag met de boekhouding Sdu Uitgevers / Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl juni 2014 1 Inhoud 1. Inleiding... 5 2. Voor de eerste keer in gebruik nemen van de boekhouding

Nadere informatie

DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING

DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING V 3.0 1 We danken u voor de aankoop van onze DigiSave software bestemd voor de opslag van de gegevens uit de digitale tachografen, uit de kaarten en visualisatie

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie