Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen!"

Transcriptie

1 Agenda Handleiding Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen! Welkom in de korte handleiding van KineQuick. In tien stappen leggen we u het gebruik van de agenda uit. Een methode die u toelaat om zowel al uw afspraken te organiseren als uw administratieve taken te voltooien. De agenda is voorzien voor kinesitherapeuten die KineQuick willen gebruiken om de hele praktijk van A tot Z te plannen en beheren. Indien u liever een vereenvoudigde methode wenst om bijvoorbeeld de behandelingen na de werkuren in te vullen, bekijk dan even onze verklarende gids die de Quick Input behandelt. Werkblad Agenda Stap 1: vertrouwd worden met uw werkblad Stap 2: een behandeling in de agenda invoeren Stap 3: patiëntenfiche aanvullen Stap 4: een nieuw voorschrift invoeren Stap 5: een behandeling doorboeken Patiënt Boekhouding Stap 6: uw agenda gebruiken en beheren Stap 7: een schriftelijk verslag aanmaken Stap 8: vertrouwd worden met het patiëntendossier Stap 9: patiëntenfiche en voorschrift aanpassen Stap 10: uw boekhouding beheren KineQuick Helpdesk tel (van 9 tot 21 uur tijdens werkdagen) KineQuick: Agenda Handleiding

2 Stap 1: vertrouwd worden met uw werkblad KineQuick zorgt ervoor dat uw werkblad speciaal voor u in een systematische volgorde is ontworpen. Bekijk de afbeelding hieronder en de 7 belangrijkste werkruimtes. Deze stap bevat een gedetailleerde uitleg over het scherm dat KineQuick u voorlegt. 1. Kalender 2. Menu 3. Werkbalk 4. Uw werkblad : a) Patiëntenfiche b) Agenda c) Boekhouding 5. Actieve therapeut Werkblad 6. Patiëntenlijst 7. Overzicht van de patiëntgegevens en het voorschrift 8. Lijst met de uitgevoerde behandelingen 1. Kalender Zit je op een verkeerde datum (maand, jaar), klik meteen op vandaag om naar de juiste datum te springen. U kan ook heel eenvoudig de maand of het jaar wijzigen door meteen te klikken op de maand of het jaar zelf. 2. Menu Het menu bevat alle beschikbare opties in KineQuick.

3 3. Werkbalk De werkbalk bevat de meest voorkomende functies. Onderstaand vindt u een uitleg van de afbeeldingen: Zoek een contact- Vind de naam van een patiënt, dokter, mutualiteit of een andere instelling in onze database. Verberg/Toon de inactieve patiënten in uw patiëntenlijst. Aanmaken van een getuigschrift- Klik hier op om op elk moment van de dag een getuigschrift aan te maken. Invoeren van betaling- Selecteer de gewenste patiënt en klik op dit icoon om uw geld of onbetaalde bedragen te ontvangen. Identiteitskaart- Plaats identiteitskaart van uw patiënt in de kaartlezer en klik hier op om alle informatie (incl. pasfoto) in KineQuick te brengen. Supplementen- Klik hier om een rekening te maken van uw verkochte supplementen of een behandeling zoals osteopathie. Kinesitherapeutisch verslag- Klik hier om bijkomende aantekeningen aan te vullen. Documenten- Stel een brief op of maak een financieel rapport, u kan kiezen uit een hele reeks modellen. Een afspraak kopiëren Een afspraak knippen Een afspraak plakken nadat u deze eerder geknipt of gekopieerd had Een afspraak verwijderen Een afspraak doorboeken Physiotools- Start PhysioTools op met de gegevens van de actieve patiënt. PhysioTools is een oefenprogramma waarmee u handige oefenschema s voor de patiënt opstelt. Handleiding Sluit- Klik hier om KineQuick af te sluiten. U zal gevraagd worden om een backup te nemen. 4. Uw persoonlijk werkblad a) Patiëntenfiche Raadpleeg en wijzig de informatie van de geselecteerde patiënt. U hebt hier toegang tot de voorschriften, historiek en de getuigschriften van deze patiënt. b) Agenda Organiseer uw werkschema in de agenda via het dag -en weekoverzicht. Hier kan u nieuwe patiënten aanmaken, schriftelijke verslagen aanvullen, uw behandelingen doorboeken,... c) Boekhouding U vindt hier de lijst van alle getuigschriften. 5. Actieve therapeut Toont aan welke kinesist er aan het werk is. Als er meerdere therapeuten in het programma werken, kan u hier een andere therapeut aanduiden. 6. Patiëntenlijst Hier worden al uw patiënten weergegeven. Selecteer met een klik de gewenste patiënt. Werkblad 7. Overzicht van de behandelingen KineQuick toont alle behandelingen van de aangeduide dag in een overzichtelijk schema. Dit overzicht kan als uw dagboek beschouwd worden.

4 Stap 2: een behandeling in de agenda invoeren Hoe brengt u een nieuwe behandeling in voor een nieuwe of bestaande patiënt? a) Afspraak inbrengen voor een nieuwe patiënt: U bevindt zich in de volgende situatie: een patiënt belt u op en u heeft slechts 30 seconden de tijd om een afspraak vast te leggen. Zo gaat u te werk: 1. Klik in de agenda op een leeg vakje en plaats er de familienaam van je patiënt. Druk dan op ENTER of klik op Nieuwe Patiënt. LET OP: Als KineQuick een gelijkende naam vindt, gaat u deze te zien krijgen in het scherm, let dus op dat u de patiënt geen tweede maal inbrengt. 2. Daarna vervolledig je de gegevens van je patiënt (voornaam en telefoonnummer volstaat). 3. Vervolgens slaat u uw patiëntenfiche op. De naam van uw patiënt zal in de agenda en aan de linkerkant in de patiëntenlijst toegevoegd worden. 4. U ziet dan ook meteen een verbodsbord staan bij de naam van de nieuwe patiënt. Dit wil zeggen dat deze patiënt nog geen voorschrift heeft. Logisch want de patiënt moet nog bij u over de vloer komen met het nodige voorschrift. Agenda b) Afspraak inbrengen voor een bestaande patiënt: 1. Klik op de naam van de patiënt in de lijst en sleep de patiënt naar het lege vak om deze een afspraak toe te kennen. OF klik gewoon een leeg vak aan en typ zijn voor- of achternaam in. Vervolgens kan u kiezen uit een lijstje met mogelijke patiënten.

5 Stap 3: patiëntenfiche aanvullen De patiënt zit nu bij u in de praktijk, dus u kan hem de resterende administratieve gegevens vragen. Deze stap legt u de snelste manier uit om daartoe te komen. Voor meer details, bekijk even stap 9: patiëntenfiche en voorschrift aanpassen. 1. Selecteer uw patiënt: Klik op de naam van de patiënt in de lijst of klik op zijn/haar afspraak in de agenda. 2. Klik op de tab Patiënt die zich naast deze van de agenda bevindt. Kijk naar de 8ste stap om deze tab te zien. KineQuick bevat alle plaatsnamen met hun postcodes. 3. Dit nieuwe scherm toont alle administratieve gegevens van de patiënt. 4. Om deze fiche verder aan te vullen, klikt u op Wijzigen. 5. Vul de nodige gegevens verder aan, zoals bijvoorbeeld de adresgegevens. Weet dat deze gegevens allemaal facultatief zijn en niet noodzakelijk, maar het is natuurlijk prettiger dat bijvoorbeeld de adresgegevens automatisch in de brieven terecht komen. KineQuick bevat alle mutualiteiten met zijn contactgegevens. 6. Klik op Opslaan. Agenda Wanneer u een nieuwe patiënt aanmaakt vraagt KineQuick u om de noodzakelijke gegevens (zijnde naam en voornaam) in te vullen. Om tot een volledig dossier te bekomen is het aangeraden dat u zoveel mogelijk invult. Zoals eerder gezegd, gebruikt KineQuick alle gegevens die u hier invult in de communicatie met de patiënt en dokter. Zo zijn alle documenten meteen voorzien van alle nodige contactgegevens. Zie 5de stap voor meer uitleg. Nadat u een patiëntenfiche heeft aangemaakt, maakt u een voorschrift aan. Hoe dit verloopt, ziet u in de volgende stap.

6 Stap 4: Nieuw voorschrift aanmaken KineQuick helpt u in 4 eenvoudige stappen om een nieuw voorschrift aan te maken. Onthoud dat de pathologie, datum van het voorschrift, voorschrijvende geneesheer en het aantal behandelingen noodzakelijk zijn. 1. Indien u net een patiënt heeft aangemaakt, is uw patiënt al geselecteerd. Anders selecteert u uw patiënt via de patiëntenlijst of gebruik de zoekfunctie. 2. Klik in het menu op Voorschrift en daarna op Nieuw voorschrift. 3. Vervolledig de voorschriftgegevens. 4. Klik op Opslaan. KineQuick bevat de officiële lijst van pathologiën (RIZIV) typ hier de familienaam van de arts in Linksboven ziet u de datum van het voorschrift. Klik op het pijltje om de kalender te openen waar u de datum dan ken selecteren. U kan ook gewoon de datum intypen. Agenda Daaronder ziet u de keuze van verschillende pathologiën. Voor een F of een E-pathologie moet je ook de specifieke situatie in de officiële lijst van het RIZIV aanduiden. Deze lijst komt automatisch op het scherm. Neem de juiste aandoening en klik op OK om te bevestigen. Onder nomenclatuur vindt u het nummer dat gekoppeld is aan de gekozen pathologie. Merkt u dat u toch een ander nomenclatuurnummer nodig heeft, dan wijzigt u deze door op het pijltje te drukken. KineQuick bevat alle Belgische geneesheren. Deze kan u vinden in onze dokterlijst. U hoeft alleen een gedeelte van zijn familienaam in te geven en op ENTER te drukken. De lijst van alle dokters met de naam die u heeft ingebracht, wordt getoond. Dubbelklik op de arst die u nodig heeft in het voorschrift. Tot slot kan u de diagnose van uw patiënt invullen. Nadien slaat u het voorschrift op en wordt u gevraagd om het voorschrift in te scannen.

7 Stap 5: Behandeling inbrengen Deze stap begeleidt u in het boeken van een behandeling in KineQuick. Laten we een courante pathologie nemen als voorbeeld. 1. Selecteer de afspraak in de agenda. 2. Boek de behandeling door te dubbelklikken op de afspraak. 3. Vervolgens opent het behandelingscherm. Confirmeer of de correcte therapeut, nomenclatuur en honorarium doorgeboekt zal worden. 4. klik op Opslaan. 5. De behandeling verschijnt rechts van u op het scherm in het dagboek (kan verborgen worden). Voer hier uw bevindingen van de behandeling in. Deze komen meteen in het verslag. Dit scherm maakt het mogelijk om patiënt- en voorschriftgegevens te raadplegen. Klik op de afspraak van de patiënt om de details van het voorschrift, om deze te bekijken. Bijvoorbeeld de teller kan hier geraadpleegd worden. Heeft u het juiste nomenclatuurnummer niet? Verwijder het huidige nummer en druk op de spatiebalk op je toetsenbord om alle toepasselijke nummers te zien. lijst met behandelingen Agenda De lijst die u aan uw rechterkant ziet, geeft alle behandelingen voor die bepaalde dag weer. Om een andere dag te kunnen zien, klik je op de gewenste datum in de kalender. Aan de hand van de automatische voortgang, helpt KineQuick je door deze stappen heen. Als de geselecteerde patiënt nog geen voorschrift heeft, moet u een voorschrift aanmaken. Logisch, want we moeten eerst een patiëntenfiche met voorschrift opslaan voordat we hem/haar een behandeling kunnen doorboeken. Bekijk stap 2 en 3 voor meer informatie. Nota toevoegen bilan/verslag

8 Stap 6: uw agenda gebruiken en beheren KineQuick laat u toe om via een dag- of weekoverzicht te werken. U kan wisselen tussen deze twee visualisaties door te klikken op het icoontje van de dagagenda en de weekagenda. a) Dagagenda 1. Controleer of u inderdaad de knop dagagenda geactiveerd heeft. 2. Raadpleeg uw dagoverzicht. Klik op de kalender linksboven om onmiddellijk een andere dag te bekijken. U kan uw agenda configureren door uw eigen kolommen aan te maken met een zelf gekozen hoofding. De begin- en stopuren kunnen ook aangepast worden. b) Weekagenda 1. Klik op de knop van de Weekagenda. 2. Hier heeft u een totaal overzicht van de week en kan u ook weer via de kalender van week wisselen. Agenda

9 Stap 6: vervolg... 1) Vertrouw geraken met de icoontjes KineQuick maakt de agenda overzichtelijk aan de hand van verschillende icoontjes. Deze icoontjes tonen u snel de status van de afspraak. Onthoud dat een afspraak niet meteen wil zeggen dat de behandeling is doorgeboekt. Het groene vinkje duidt aan dat de behandeling is doorgeboekt. U vindt de naam van de patiënt terug in het dagboek. Het gele waarschuwingsteken herinnert u eraan dat deze patiënt bijna aan het einde van zijn voorschrift zit en slechts 2 behandelingen te gaan heeft. Het rode waarschuwingsteken geeft aan dat de patiënt nog maar 1 behandeling te gaan heeft en dat u hem alvast kan vertellen dat er een rekening zal klaarliggen. Het vraagteken geeft aan dat er meer dan één voorschrift actief is voor deze patiënt. Wanneer u deze behandeling doorboekt moet u dus opletten dat u het juiste voorschrift selecteert. Dit verbodsteken toont duidelijk dat deze patiënt geen lopend voorschrift heeft. Maak een voorschrift aan en het icoontje verdwijnt. (Boven de agenda) Klik op dit icoontje om uw dagboek te tonen of te verbergen. (Boven de agenda) Klik op dit icoontje om uw dagboek af te drukken. 2) Personaliseer uw agenda U kan uw agenda helemaal personaliseren. U kan kolommen toevoegen, zelf een naam aan de hoofding ervan geven, enz. Bekijk hieronder de mogelijke aanpassingen voor uw agenda: Startuur Einduur Tijdsinterval in de agenda Kolomhoofding Optie om de Quick Input te activeren Voorbeeld: Uw hoofding aanpassen in de agenda: 1. Klik op Bestand links in het menu. 2. Klik op Instellingen. 3. Dubbelklikken op agenda in de keuzelijst, waar u dan de verschillende mogelijkheden ziet. 4. Klik op Agenda hoofding. 5. Dan krijgt u aan de rechterkant een lijst met alle hoofdingen. U Kan er zelf toevoegen, hernoemen, verwijderen, Let op dat als u een bestaande kolom hernoemt, dat alle bestaande gegevens die op dat moment in de kolom staan, niet getoond zullen worden in de hernoemde kolom. Kies de hoofding rechts en klik op Wijzig. 6. In het nieuwe venster typt u de naam in die u wenst en u klikt op OK. Agenda 7. Om een hoofding toe te voegen klikt u op Nieuw. 8. Typ de naam van de nieuwe kolom in het venster en klik op OK. 9. Klik daarna opnieuw op OK en KineQuick zal vragen om zichzelf af te sluiten om de wijzigingen door te voeren. 10. Start KineQuick opnieuw op en u ziet de wijzigingen in de agenda. Deze optie is ideaal voor de multipraktijk omdat er op deze manier meer dan één patiënt op een bepaald uur genoteerd kan worden voor een behandeling.

10 Stap 7: Schriftelijk verslag aanmaken In deze stap leggen we uit hoe KineQuick u helpt met het aanmaken van een bilan door de behandelingen heen. In het geval van een F- of E pathologie, stelt KineQuick je voor om een bilan en de kennisgeving aan te maken bij het boeken van de eerste behandeling. 1. Boek de eerste behandeling van een F of een E pathologie en kijk naar het verzoek om een bilan te activeren. 2. Wilt u het meteen aanmaken? Klik dan meteen op OK. Verkiest u om het verslag later aan te maken, dan kan dat altijd. Je hebt altijd toegang tot het kinesitherapeutisch verslag via het icoontje dat op je werkbalk is weergegeven. Zie meer informatie over werkbalk in de eerste stap. 3. Als u op OK heeft geklikt (of op het icoontje), verschijnt er een nieuw venster met invoervelden om je notities in te geven voor het startbilan. 4. Klik op deze velden om informatie toe te voegen waar nodig. 5. Sluit dit venster of maak een afdruk van het rapport. 6. Meteen nadat u het venster heeft gesloten, presenteert KineQuick u de kennisgeving voor de pathologie die u heeft geselecteerd. 7. Als u een printer heeft, kunt u dit document afdrukken om naar de mutualiteit te sturen. U vindt ook een printicoon in de werkbalk. Om terug naar KineQuick te kunnen gaan, dient u dit document te sluiten. Agenda Na het aanmaken van een bilan zie je rechts op het scherm dat er 2 behandelingen voor die patënt zijn weergegeven. Eén is voor de behandeling en het ander voor het aanmaken van een bilan. Als u verkiest om het bilan later aan te maken en in rekening te brengen, kies dan NEE wanneer u voorgesteld wordt om het bilan te activeren. Gebruik het icoontje in de werkbalk om op elk moment notities bij te voegen. Wanneer het scherm van het kinesitherapeutisch verslag open staat, heeft u de mogelijkheid om het af te drukken. De kennisgeving is al ingevuld met de patiëntgegevens (zoals u deze heeft ingebracht in zijn fiche). Zie stap 8 voor verdere informatie i.v.m. het wijzigen van de patiëntenfiche.

11 Stap 8: Vertrouwd worden met het patiëntendossier KineQuick organiseert al uw dossiers onder de tab Patiënt. Deze stap zal u begeleiden in het vertrouwd worden met de functies in het patiëntendossier. Het dossier bevat alle informatie voor de geselecteerde patiënt. Onder andere zijn adres, zijn mutualiteitsgegevens, zijn pathologieteller en de mogelijkheid om deze te wijzigen. 1. Selecteer de patiënt door hem aan te klikken in de patiëntenlijst of door de naam in te typen in het zoekveld. 2. Klik op de tab Patiënt (bovenaan in scherm) om het dossier te openen. U heeft meteen toegang tot het patiëntendossier. Raadpleeg deze afbeelding i.v.m. de 8ste stap waarin uitgelegd wordt hoe u deze gegevens kan aanpassen. Raadpleeg deze afbeelding i.v.m. de 9de stap die het aanpassen van uw voorschrift behandelt. Inhoud Patiëntendossier... Het dossier organiseert alle voorschriften, documenten (historiek) en getuigschriften. Aan de hand van de drie tabs in het midden van het scherm kan u deze openen: Patiënt Voorschriften: Deze tab bevat een lijst met alle voorschriften van deze patiënt. U kan hier ook een nieuw voorschrift aanmaken door op de knop Nieuw voorschrift te klikken. Alle actieve voorschriften zijn aangeduid met een blauwe duimspijker die verdwijnt wanneer het voorschrift afgelopen is. Klik meteen op de voorschrift om alle details te bekijken. Historiek: Hier vindt u alle documenten die gekoppeld zijn aan de patiënt. Hier kan u documenten inscannen, importeren (via een CD bijvoorbeeld), openen, verwijderen en de naam ervan wijzigen. Getuigschriften: Deze tab bevat alle attesten en facturen. Via de knoppen kan een betaling inbrengen, een attest verwijderen/aanpassen of een duplicaat op A4 afdrukken.

12 Stap 9: Patiëntenfiche en voorschrift aanpassen Hoe u uw medische fiche of uw voorschrift moet aanpassen, leggen we hier uit. U vindt de patiëntgegevens en voorschriften terug onder het tabblad Patiënt en vervolgens in het midden van uw scherm onder de tab Voorschriften. Ga even terug naar de 7de stap voor meer details. a) De patiëntenfiche aanpassen: 1. Selecteer de patiënt door hem aan te klikken in de patiëntenlijst of door de naam in te typen in het zoekveld. 2. Klik op de tab Patiënt. 3. Klik op de knop Wijzigen. Zie afbeelding op de vorige pagina. 4. Pas aan of voeg gegevens toe in het overeenkomstige veld. 5. Klik op Opslaan. Om er even dieper op in te gaan... Drie belangrijke functies binnen dit scherm zijn: de pathologieteller, de einddatum voor de E-pathologie en de functie derde betaler. a) Pathologieteller: Af en toe komt een patiënt bij u aan terwijl hij al enkele behandelingen heeft gehad op zijn voorschrift (bij een andere kinesitherapeut). Dan is het belangrijk dat u aangeeft hoeveel behandelingen deze patiënt al heeft gehad i.v.m. +18 en +60 nummers. Zo houdt KineQuick rekening met het correcte aantal zittingen die de patiënt reeds gehad heeft. Klik helemaal beneden op de link. In het nieuwe scherm voert u de behandelingen in met startdatum. Wanneer u op opslaan klikt, ziet u in de tellers dat het aantal uitgevoerde behandelingen is aangepast. b) Einddatum E-pathologie: Patiënt Voor een E-pathologie, brengt u hier de einddatum in. Indien u nog geen datum heeft ontvangen, plaatst u hier een voorlopige einddatum. c) Gebruik 3de betaler: Indien u met het 3de betalersysteem werkt, kan u dat in dit scherm aanduiden. U gaat als volgt te werk om deze optie te activeren: 1. Ga via het menu naar Data. 2. Klik op Therapeuten. 3. Klik op Wijzigen. 4. Vink het hokje bij 3de betaler aan. 5. Klik op Opslaan, nadien klikt u op sluiten. KineQuick vraagt automatisch om opnieuw op te starten. Vanaf het moment dat de 3de betaler is geactiveerd wordt de 3de betaler automatisch toegepast op alle E-pathologiën. U kan bij de patiënt zelf aangeven in de fiche of dit automatisch, altijd of nooit moet worden toegepast.

13 b) De voorschrift aanpassen: Stap 9: vervolg Selecteer de patiënt door hem aan te klikken in de patiëntenlijst of door de naam in te typen in het zoekveld. 2. Klik op de tab Patiënt. 3. Klik meteen op het gewenste voorschrift onder Voorschriften. 4. Zie het nieuwe scherm dat u alle voorschriftgegevens toont. 5. Klik op de knop Wijzigen. 6. Pas aan of voeg gegevens toe in het overeenkomstige veld. 7. Klik op Opslaan. Door op het voorschrift te klikken, verschijnt er een nieuw scherm die u alle voorschriftdetails toont. Alle uitgevoerde behandelingen voor dit voorschrift worden chronologisch weergegeven in een lijst onder de tab Detail. Klik op een behandeling om ze vervolgens aan te passen of verwijderen. Patiënt Indien u over een Internetverbinding beschikt, kan u in dit scherm meteen naar de website van het RIZIV gaan. Door op het icoontje van het RIZIV (naast de nomenclatuur) te klikken krijgt u een volledige uitleg over het gekozen nomenclatuurnummer. Wanneer u op Wijzigen klikt, kan u het honorarium voor deze patiënt aanpassen. Klik op het pijltje bij honorarium om een keuze uit volgende opties te maken: percentage, vast bedrag of tegen terugbetaling. U kan het voorschrift ook bereiken via de Quick Input. U selecteert uw patiënt en vervolgens klikt u op Voorschrift detail (onderlijnd). In de 4de stap werd dit behandeld.

14 Stap 10: Uw boekhouding beheren We leggen u hier uit hoe u gemakkelijk uw getuigschriften aanmaakt en organiseert in KineQuick onder de tab Boekhouding. a) Getuigschrift aanmaken: U maakt een attest aan wanneer u zelf wil. Ofwel wanneer KineQuick het u voorstelt in de loop van het voorschrift na elke 10de behandeling of de laatste behandeling van het voorschrift. Om zelf een getuigschrift af te drukken, klikt u op het icoontje in de werkbalk of gaat u naar getuigschrift in het menu. 1. Ofwel klikt u op Ja wanneer de aanmaak van een attest voorgesteld wordt, ofwel klikt u op Getuigschrift aanmaken in de werkbalk. 2. U ziet een nieuw venster dat Getuigschrift heet. 3. Vink de attesten aan die u wil maken. 4. Selecteer uw printer onder Printerkeuze beneden in het venster. Indien u het attest niet wil afdrukken kiest u de optie --geen afdruk Klik op Volgende. U ziet het venster Betaling. 6. Kies de betaalmethode: ofwel betaalt hij contant, ofwel via overschrijving. Verder kan u het nummer van uw attest ook inbrengen. 7. Klik op Print. Boekhouding In het getuigschriftvenster, maakt KineQuick het mogelijk om attesten af te drukken per X aantal behandelingen. Vink het hokje Limiteer ieder getuigschrift tot aan en plaats vervolgens het aantal behandelingen in het vakje. Om de datum van het attest aan te passen dubbelklikt u op de datum. In het betalingsvenster hoeft u slechts eenmaal het getuigschriftnummer in te brengen. Nadien neemt KineQuick automatisch de volgende nummers. Indien u aangeeft dat de patiënt later zal betalen of via overschrijving, dan kan u een overschrijvingsformulier afdrukken. U kan deze formulieren gratis aanvragen bij uw bankinstelling.

15 Stap 10 vervolg... b) Wordt bekend met de tab Boekhouding: Dit onderdeel staat u toe om uw attesten gemakkelijk te organiseren. Ook al maakt u uw attesten nog schriftelijk, u kan ze overzichtelijk inbrengen in de lijst. 1. Klik op de tab Boekhouding. 2. Klik uw selectie aan om de lijst te zien. Kies tussen: Alle getuigschriften Openstaande getuigschriften Uitgaven en diverse inkomsten 3. Gebruik de filter om snel een attest terug te vinden. KineQuick maakt het mogelijk om de lijst te rangschikken volgens één van de hoofdingen: attestnummer, datum, honorarium, patiënt, therapeut en datum van betaling. Klik gewoon op de hoofding om de lijst te ordenen. Klik op een attest in de lijst om ze te selecteren. Wanneer een attest geselecteerd is kan u de knoppen boven de lijst gebruiken: Betaal, Verwijder betaling, Verwijder getuigschrift, Wijzig getuigschrift en Kopij afdrukken (op A4). Helemaal nieuw in KineQuick is het onderdeel uitgaven en inkomsten in de boekhouding: een nieuwe inkomst een nieuwe uitgave een nieuwe investering Bijvoorbeeld wanneer u de praktijktoelage van 800 euro van het RIZIV ontvangen heeft, dan kan u deze inbrengen als inkomst in de boekhouding. U werkt als volgt: 1. Klik op de tab Boekhouding. 2. Selecteer de optie Uitgaven en diverse inkomsten. 3. Klik op Inkomsten. 4. In het venster dat dan verschijnt, vervolledigt u: de zelfgekozen groepsnaam in zoals hier RIZIV de omschrijving van de inkomst zoals hier toelage 2008 het bedrag: 800 de datum 5. Klik op Toevoegen. 6. Klik op Opslaan. Boekhouding Op het einde van het jaar heft u dan de mogelijkheid om een rapport af te drukken dat alle nodige bedragen i.v.m. uw belastingsaangifte bevat.

16 Maak kennis met onze andere producten! Vraag een demoversie aan via PhysioTools oefenschema s kiezen, printen en opslaan invoegen van eigen afbeeldingen/ oefeningen historiek per patiënt aanmaken van protocollen voor herhaaldelijk gebruik koppelen met externe software KineQuick: Agenda Handleiding Hardware oplossingen professionele hardware kant-en-klare levering Next business day - garantie totaaloplossingen

17 Q-Top bvba Kiezelweg Houthalen tel: BTW BE KineQuick: Agenda Handleiding

Quick Input Handleiding

Quick Input Handleiding Quick Input Handleiding Leer KineQuick gebruiken in 10 eenvoudige stappen! Welkom in de verklarende gids van KineQuick, het gehomologeerde softwarepakket, speciaal voor u ontwikkeld. In tien stappen leggen

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar:

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar: Module Functie Kaart Kantoorbeheer Agenda UR09070460 Agenda Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak De volgende schermen zijn beschikbaar: 1. Kalender

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2 maken... 2 Matrixkaart... 3 Open vragen kaart... 5 wijzigen... 6 verwijderen... 7 gebruiken... 7 Handelingen met huidige selectie... 8 PlanCare Dossier V11.4 - Pagina 1 van

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school Handleiding online inschrijven Kinderopvang Met i-school Inhoud 1. Reserveren 1.1 Schooldagen en schoolvrije dagen 1.2 Vakanties 2. Aanmelden 3. Homepagina 4. Kalender 5. Inschrijven 5.1 Via de kalender

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP)

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Het kiezen van dit type dossier doet u in de verwijzing. U maakt daar een nieuwe verwijzing aan en u kiest Chronisch Pijn Protocol bij Dossier type. U kunt vervolgens

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ DE HANDLEIDING NAVISION INCADEA DOSSIERBEHEER SALES REVIEW & TOOLS

BIJLAGE BIJ DE HANDLEIDING NAVISION INCADEA DOSSIERBEHEER SALES REVIEW & TOOLS Copyright BMW GROUP Belux / Revisie 0 BIJLAGE BIJ DE HANDLEIDING NAVISION INCADEA DOSSIERBEHEER SALES REVIEW & TOOLS Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING BEGRAAFPLAATS ADMINISTRATIE MANAGER VERSIE 6.1 NOVEMBER 2008 INHOUDSOPGAVE 1. 1. De applicatie starten... 3 2. Grafkaarten raadplegen... 4 Zoeken op rechthebbende:... 5 Zoeken op

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Kalender tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 01D00 Inhoudsopgave 1. Doel van de tool - 3-2. Weergave van de kalender - 4-2.1 Standaard weergave...

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

HANDLEIDING SuperTax BELCOTAX AANGIFTE XML BESTAND via EXCEL. 1. Voorbereiding van de toepassing : Macro-toepassingen

HANDLEIDING SuperTax BELCOTAX AANGIFTE XML BESTAND via EXCEL. 1. Voorbereiding van de toepassing : Macro-toepassingen HANDLEIDING SuperTax BELCOTAX AANGIFTE XML BESTAND via EXCEL 1. Voorbereiding van de toepassing : Macro-toepassingen Zorg ervoor dat de instellingen van uw Excel programma het gebruik van macro s toelaat.

Nadere informatie

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen:

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen: Hoofdstuk 1 D-Pay instellen en gebruiken D-Pay is een declaratiesysteem voor paramedici die gebruik maken van Intramed. D-Pay is eenvoudig te koppelen aan Intramed en neemt het complete declaratieproces

Nadere informatie

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl Een toekomst voor ieder kind www.altra.nl Excel Tips en trucs Knippen/kopiëren Kolommen verplaatsen Het is handig om de kolommen met de module en locatie als eerste twee in het overzicht te hebben. Selecteer

Nadere informatie

Inbrengen Vaste frequentie

Inbrengen Vaste frequentie Inbrengen Vaste frequentie Selecteer de patiënt en open de fiche Klik op het vak [Voorschriften] Klik op de knop " Inbreng vaste freq." 1 Omschrijving van de velden : Nomenclatuur Kies persoonlijke nomenclatuur

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken Het dossier creëren een financiële rekening creëren - Overname van de historiek : rekeningen

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in WebIDM 1. Voorwaarden en benodigdheden Om toegang te hebben tot de website van het Gebruikersbeheer (WebIDM) moet je beschikken over

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

Handleiding werkwijze nieuwe wespenflow

Handleiding werkwijze nieuwe wespenflow Handleiding werkwijze nieuwe wespenflow Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Support... 3 3. Tablet... 4 4. Inloggen... 5 4.1. Inloggen voor beroeps... 5 4.2. Inloggen voor vrijwilligers... 6 5. Wespenmeldingen-app...

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Dokters website en applicatie

Dokters website en applicatie Dokters website en applicatie Documentatie deel 2: het beheer De loginpagina Figuur 1: Het loginscherm Het beheer van de site is beveiligd. Elke dokter krijgt zijn persoonlijke logingegevens zodat enkel

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Loket Rapportages

Handleiding Digitaal Loket Rapportages Handleiding Digitaal Loket Rapportages Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1. Inleiding 2. Inloggen met eherkenning 3. Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen

Nadere informatie

Handleiding Relaties. Inhoud

Handleiding Relaties. Inhoud Handleiding Relaties Inhoud 1 Relatiebeheer... 1 1.1 Relaties... 1 1.1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 1 1.1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.1.3 Relaties > Relaties > Importeren... 8 1.2 Nieuwsbrieven...

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Een nieuwe creditnota maken

Een nieuwe creditnota maken Een nieuwe creditnota maken In Kleos kunt u twee soorten creditnota's maken: een creditnota mét en zonder rollback. Een creditnota met rollback zorgt ervoor dat een eerder aangemaakte declaratie volledig

Nadere informatie

Handleiding ZNO e-lab

Handleiding ZNO e-lab Handleiding ZNO e-lab ZorgNetOost wordt gerealiseerd door IZIT. 1. Inleiding De dienst ZNO e-lab biedt u de mogelijkheid om laboratoriumuitslagen sneller tot uw beschikking te hebben door rechtstreeks

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize Onze Leerkrachten Onze Leerkrachten Geen Informat of iomniwize Hier kan je als beheerder de gegevens van alle leerkrachten zien. De lijst toont volgende informatie: De naam van de leerkracht Het e-mail

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Macro s maken in Word

Macro s maken in Word Macro s maken in Word Wanneer je langere stukken tekst met een bepaald opmaak wilt invoegen zonder al teveel gedoe, kun je macro s aanmaken. Hieronder staat een stap-voor-stap uitleg voor het maken van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Handleiding Sociale kaart Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Opgesteld door Dennis Servaas bijgewerkte versie januari 2012 1 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Zoekfilters... 4 3. Fiches bekijken...

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Deze handleiding wil een summier overzicht geven van de installatieprocedure van het digitaal aanvraagformulier. De handleiding is bedoeld voor de al wat ervaren

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

Uitgebreide toelichting voor één vestiging. Uitleg openingsschermen

Uitgebreide toelichting voor één vestiging. Uitleg openingsschermen Uitgebreide toelichting voor één vestiging Hieronder worden alle onderdelen van de RI&E uitgebreid toegelicht. Wie snel aan de slag wil, moet terugkeren naar de website en op Verkorte toelichting voor

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 CONTENTS CONTENTS... 2 WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 9 PLANNING...11 PROJECT PUBLICEREN...18 EINDWOORD...21 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple:

Nadere informatie

Etiketten maken en printen (word 2010).

Etiketten maken en printen (word 2010). Etiketten maken en printen (word 2010). Klik op het tabblad Verzendlijsten. (Zie pijl). Het onderstaande venster komt nu: Klikt u nu op Afdruk samenvoegen starten Er komt weer een venster: Zie hier naast.

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde.

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde. Introductie De Gemiva-SVG Groep krijgt een nieuw netwerk. Het doel van het nieuwe netwerk is een hogere beschikbaarheid te behalen en mee te kunnen groeien met nieuwe ontwikkelingen. Over dat laatste informeren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW Gebruikershandleiding Quick Smart Dimona NEW 1 Inhoudstafel Enkele basisprincipes 3 De parameters van de toepassing configureren 4 De werkgevers beheren 5 De werknemers beheren 6 Werknemers importeren

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen.

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen. Hoofdstuk 1 Retourinformatie ophalen en afhandelen Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed ophalen en inlezen. Als iets verkeerd is

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

HANDLEIDING Sms-module

HANDLEIDING Sms-module HANDLEIDING Sms-module INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 3 1. ACCOUNT AANMAKEN BIJ SKYPE (gratis)... 5 2. BELKREDIET AANKOPEN...10 3. SMS VERSTUREN...12 3.1. Een SMS naar de actieve patiënt versturen...13

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Gebruik. Wanneer u FreeMind opent, krijgt u het volgende scherm:

Gebruik. Wanneer u FreeMind opent, krijgt u het volgende scherm: FreeMind Starten FreeMind is een gratis programma om een mindmap te maken. Je kan Freemind gratis downloaden op je computer. Om FreeMind te downloaden surf je naar: http://freemind.nl.softonic.com/download.

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad HANDLEIDING 2actions Online-beheer van uw voorraad U heeft 2 manieren om in te loggen op onze website : via de klantenruimte op www.services2actions.com of rechtstreeks via de link www.2actions.com De

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie