Aantal binnengekomen reacties: is het mogelijk om op. vindt plaats in overleg met de bewoners. flatwoningen aan Tankenberg 2. grote bomen ingetekend.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aantal binnengekomen reacties: is het mogelijk om op. vindt plaats in overleg met de bewoners. flatwoningen aan Tankenberg 2. grote bomen ingetekend."

Transcriptie

1 TWEEKOLOMMENSTUK ONTWERP BOMEN MEERZICHTLAAN variant 1 2 3/4 Aantal binnengekomen reacties: Reactie Antwoord: 1 X Zo veel als mogelijk beplanting In het inrichtingvoorbeeld is in de tussen- en zijbermen (plan onderzocht waar, behalve 4?). Die beplanting ook voral in de middenberm, nog met bomen die voedsel geven meer bomen kunnen aan bijen en vogels. worden geplant. Daarnaast Er staan nog vrij veel nietpopulieren-bomen langs de sommige lokaties in de is het mogelijk om op Meerzichtlaan om in de eerste zijberm (berm tussen jaren een groen aanzicht te fietspad en bewoners) ook geven. Deze dan ook zo veel te beplanten. De invulling mogelijk behouden! vindt plaats in overleg met de bewoners. 2 X Bomen in de buitenste bermen In het inrichtingsplan staan en tussen bermen geven erg nu voor de flatwoningen veel lichtverlies voor de aan de Tankenberg geen flatwoningen aan Tankenberg 2. grote bomen ingetekend. In de zomer moeten wij overdag De invulling van de de lampen aandoen omdat het zijbermen zal gebeuren in donker is in de kamers. overleg met bewoners. Graag lage struiken in de tussenbermen en buitenste bermen zodat men tussen struiken fietst (dat is veilig, overzichtelijk, goed te onderhouden en een mooie aanblik! 3 X Ik kies voor variant 3 omdat bij Voorkeursvarianten worden variant 1 te weinig teruggeplant geturfd. wordt en bij variant 3 te veel bomen dicht op onze erfscheidingen komen. Wij grenzen met de achtertuin aan de Meerzichtlaan (op traject 3). Op dit moment heb ik geen aanvullende ideeën, maar ik wil wel betrokken blijven bij de verdere invulling van traject 3 omdat wij met een strook adoptiegroen in dit deel liggen.

2 4 4 Ik kies voor variant 4. Deze variant is op de presentatieavond als optie naar voren gebracht door één van de aanwezigen. Voorkeursvarianten worden geturfd. 5 /4 Variant 3 met veel groen verder Plantafstand: van belang is om de kale plekken te vullen het ondergronds volume (variant 4). De nu geplande wat voor de boom afstand tussen de bomen (15 beschikbaar is. Op basis m.) is m.i. te weinig. Dan worden hiervan is de plantafstand de 36 bomen die nu bijv. voor in het inrichtingsvoorbeeld het Laveibos staan gehalveerd 12 meter. en dat is veel te weinig (kaal), In de tussenbermen komt zeker de eerste jaren. Er moet voornamelijk gras. Op wel beplanting komen m.i. op de diverse plekken in de zijperken waar de bomen zijbermen kan beplanting verdwijnen. komen. De uitwerking vindt plaats in overleg. 6 X De bomen in de middenberm Zie antwoord op reactie 1. breken de kale vlakte van 2 rijstroken + parkeervak. Lage struiken in binnenste berm. In de buitenste bermen wat meer bomen. 7 X Gekozen voor variant 3 omdat Beplanting: zie antwoord op er geen licht wordt verspeeld reactie 1. door bomen die anders te dicht Bloembollen: dit wordt vaak bij onze flat komen te staan. Wel toegepast in gazon. Het struiken die in verschillende gras in de bermen wordt jaargetijden bloeien en geen echter extensief beheerd licht bij de flat wegnemen. en wordt daarom ook niet Wel weer graag bomen die in bemest. Dit laatste is nodig het voorjaar bloesem geven. om bloembollen in stand te Tussen rijweg en fietspad kunnen houden. bloembollen (narcissen). Dit heb ik gezien in Den Haag p de Laan v. Wateringseveld. Is dit ook op de rotondes mogelijk (doen erg zakelijk aan) bloembakken kan ook. 8 Geen van de varianten! Wij kiezen in ieder geval niet voor de genoemde varianten daar dit voor onze woonsituatie Het vervangen van de populieren is nodig omdat de bomen aan het einde van de levensduur zijn en

3 rampzalig zou zijn, bijna geen groen meer en dus ook geen zuurstof! Het idee om eerst de bomen in de middenbermen vervangen en als deze op hoogte zijn de rest vervangen, spreekt ons nog het meest aan. Zo voorkom je kaalslag en dan op onze locatie, deel tussen de rotonde Kerkenbos en RandstadRail de bomen op minder dan 15 meter afstand plaatsen daar wij anders geen boom meer zullen zien en dan het hele jaar tegen een flat (inkijk) en Sportschool Denkers aankijken. Variant 4 is ook een optie maar dan wel met bomen op minder dan 15 meter afstand (zoals nu 7.5 meter) en al op redelijke hoogte plus minus 8 meter. de veiligheid in het geding komt. Het is niet mogelijk om alleen de bomen in de middenberm te vervangen. De bomen zijn nu met de kruinen in elkaar gegroeid, bij het kappen van 1 rij zullen de andere bomen meer wind vangen. Hierdoor ontstaat de kans op windworp en neemt de kans op takbreuk toe. Plantafstand bomen: zie antwoord op reactie 5. Benadrukken willen wij zeker dat wij de enige echt aanwonende aan de Meerzichtlaan zijn en derhalve uitzicht maar vooral inkijk hebben van de flat aan de overkant en Sportschool Denkers en dan hebben we het nog niet gehad over het fijnstof, kom gerust naar onze filters kijken, dan is het meer dan duidelijk! Daarbij komt ook nog dat ruimt 20% van de Cerca woningen met zicht op de Meerzichtlaan (dus niet Uiterwaard) te koop staan, mede door de drukte van het verkeer en daardoor niet open kunnen zetten van de ramen etc. en van deze woningen staan er meerdere al langer dan 3 jaar te koop. Moge hierbij duidelijk zijn hoezeer wij het groen en een leuk uitzicht nodig hebben en we hopen dan ook op een goede afloop voor ons stukje Meerzichtlaan, het liefst zouden we willen dat alles blijft zoals het nu is.

4 De Meerzichtlaan is tenslotte DE LAAN en het visitekaartje van de wijk Meerzicht!! 9 4 Hoe meer, hoe beter, hoe groener! 10 Alle drie de varianten waardeloos. Bomenrij uitdunnen; om de andere boom 1 weg 1 staan en dan zoals op het Binnenwater terugsnoeien. Deze bomen lopen weer mooi uit, geen gevaar voor afvallende takken, dus totaal geen reden om bomen te kappen. De bomen verbergen tenminste die lelijke betonstad. De bomen zijn ook niet aan het eind van hun leven maar dan moet men er ook wel verstand van hebben. Zie antwoord reactie 8. Ook bij deze wijze van uitdunnen is de kans groot dat er windworp ontstaat. Het snoeien van de bomen aan de Bredewater (kandelaberen) is een noodmaatregel in verband met de veiligheid Goede combinatie bomen en bereikbaarheid Ik kies hiervoor omdat ik deze Wij hebben onderzoek variant de fraaiste vind. laten uitvoeren naar de Overigens zijn de huidige vitaliteit van de bomen. bomen geenzins aan hun einde Hieruit blijkt dat de bomen evenals de bomen van het binnen een aantal jaar Bredewater. verwijderd dienen te worden. Op dit moment is het zo dat na iedere storm waaien er al (levende) takken uit de bomen Verschillende soorten bomen terugplaatsen met verschillende levensduur en grootte In de middenberm kiezen we vanwege het beeld voor 1 boomsoort. In de bermen is dit echter wel mogelijk. De invulling van de bermen vindt plaats in overleg met de bewoners Veel groen en geen kale laan. In een laan horen veel bomen. Alles in fasen. Niet gelijk alle bomen weg. Eerst het midden Zie antwoord op reactie 8 en 10.

5 beplanten, dan pas de zijkanten weghalen. Zoveel mogelijk er voor terugplaatsen Geleidelijke inrichting Zie antwoorden reactie 8, Meerzichtlaan doch het moet de 10 en 13. bedoeling worden van een Van rotonde Leiwater is uniforme..? volledige laan van geen sprake. begin tot eind. Bovendien kan tevens de rotonde Leiwater ingetkend worden met een aftakking naar parkeerplaats WC. Eesterwaard kan dan ingericht worden ook als parkeerstrook, aftakking..? 16 X 17 X 18 X Hinder slagschaduw in de Voor de middenberm wordt tuinen. gekozen voor een boom Voorstel: kies een boomsoort van de 1 e grootte (net als die maximaal de helft is van de de huidige bomen). huidigen. Beplanting in de zijberm zal vaak lager zijn Variant 4 middenberm en buitenkanten + struiken. Graag veel bomen en struiken bijplaatsen, ook voor vogels en andere dieren. Middenberm en buitenkant fietspaden/trottoirs lijkt op variant 3, dus of 4. In alle varianten verliest het gedeelte voor Laveibos tussen de rotondes alle bomen. Men vindt immers de plaatsen waar nu bomen staan te smal. Er zouden alleen wat lage boompjes terugkomen. Dit is onaanvaardbaar. Er is in Zoetermeer al veel te veel bomen-groen verdwenen. Slecht voor gezondheid en humeur en bevordert asogedrag. De bomen filteren fijnstof, geluid, zetten CO2 om in onze broodnodige zuurstof, groen is gezond, de hoge bomen buigen een beetje de wind en vuile rook van Rotterdam e.o. af. Dit stuk behouden en plaats de nieuwe Zie antwoord op reactie 1.

6 bomen en struiken er maar naast/tussen. Kappen van deze bomen is een misdaad tegen de menselijkheid en onze gezondheid Max. groen. Hoog/laag beplanting. Hortensia s etc. zijn ook mooi. De beplanting zal een natuurlijk karakter krijgen in verband met beheer. Hortensia s worden niet geplant Max. groen Zie antwoord op reactie Maximaal behoud van bomen en Zie antwoord op reactie 1. groen! 24 4 Het groen spreekt mij aan. Zie antwoord op reactie Het meeste groen. Zie antwoord op reactie Het meeste groen, wel Zie antwoord op reactie 1. overzichtelijk voor fietspaden en In het beheer wordt op rotondes. rekening gehouden met zichthoeken in verband met verkeersveiligheid Voor een groener aanzicht van Zie antwoord op reactie 1. onze buurt Veel bomen continueert het Zie antwoord op reactie 1. groene karakter van de wijk. Bij het uitwerken van het De bomen in de middenberm bij inrichtingsvoorbeeld tot een het viaduct bij het Leiwater niet plan, wordt rekening planten, wel weghalen i.v.m. gehouden met het zicht om linksaf te slaan met de behouden van zichtlijnen. auto De bomen vind ik mooi. Zie antwoord op reactie 18. Kleinere soort bomen die minder Met het aspect takbreuk breekbaar zijn lijkt me geschikter wordt rekening gehouden in dan populieren. de soortkeuze Veel groen, past in het karakter Zie antwoord op reactie 1.

7 van deze wijk. Representatieve bomen met uitstraling. Dat zijn nu grote bomen en als dan 1-jarig wilgjes komen is het aanzien weg. De gemeente is voornemens wat grotere bomen te planten Kostenbeheersing: minder In de middenberm worden bomen maar van goede minder bomen geplant dan kwaliteit. er nu staan. Veiligheid: optimale verlichting door lichtmasten in tussen Er worden geen heesters in bermen op zowel fiets- en de middenberm geplant. voetpaden als rijbanehn (nu belemmeren bomen een goede verlichting). Heesters tussen bomen in middenberm die koplampen tegenliggers afschermen. Geen of zeer lage begroeiing op tussenbermen t.b.v. sociale veiligheid De andere varianten zijn te kaal. Zie antwoord reactie 1 Er gaan al zoveel bomen/groen weg. Veel bomen terugplaatsen! 34 4 Bomenlijn behouden. Indien Zie antwoord reactie 7. mogelijk vakkundig snoeien. Alleen dan blijft de mooiste laan van Zoetermeer behouden. Prachtig bladerdak. 35 X Dit lijkt mij het voordeligst en het Wordt doorgegeven aan best uitvoerbaar i.v.m. de project Bredewater. leidingen. Beplanting tussen rijweg en fietspad en tevens beplanting tussen fietspad en de woningen. Suggestie: deze variant ook toepassen op het Bredewater!! 36 X X Kies voor variant 1 of 2 om het effect laan vast te houden. De beste variant om het negatieve effect van Meerzicht nog een beetje op pijl te houden is deze bomenlaan. (of variant 4/ ook een optie). Het is misschien leuk wat De middenberm wordt voor de Meerzichtlaan de drager van de laan. In het inrichtingsvoorbeeld is daarnaast opgenomen op welke plaatsen in de andere bermen bomen zouden kunnen worden andere bomen te nemen die nog geplant.

8 niet in Meerzicht voorkomen zoals kastanje of eikenbomen. 37 X/4 Variant 1 en 2 niet haalbaar. Zie Zie antwoord op reactie 1. Visie Duurzaam Boomstructuur. Variant 4 lijkt goede variant! 38 X Deze keuze omdat ik nu s- In de middenberm is Middags wanneer het bewolkt is, gekozen voor lindes. Deze al om uur met het licht komen wel verder uit elkaar aan zit. Dit kost mij jaarlijks heel te staan dan de populieren. wat aan energie. Het zou al een heel stuk schelen wanneer de bomen uit de middenberm zouden verdwijnen. Wat mij betreft kan de middenberm beplant worden met lage struiken, dat dit ook onderhouden wordt. Ben wel benieuwd wat voor soort bomen er geplant worden. Daar wordt nu niet over gesproken. 39 X/4 Meest realistisch. Waar mogelijk Zie antwoord op reactie 1. eventueel kleinere bomen planten aan/in zijbermen om zoveel als mogelijk een echte laan te krijgen (met alleen bomen in middenberm lukt dat niet zo goed). 40 X 4 Deze keuze omdat de laan dan een laan blijft! Kies kleinere bomen, geschikt voor de plaats boven de leidingen. Hier eventueel een combinatie Ons inziens zijn ook kleine bomen niet geschikt om op kabels en leidingen te planten in verband met wortelgroei. (variant 4) Meest zo aantrekkelijk, anders zo open. Plaats daar waar mogelijk (i.p.v. incidenteel) bomen e.d. uit de andere varianten (optie 4). Zie antwoord op reactie 1. X 42 X Ik vind het mooi als de In variant 2 denken wij dat middenberm vrij blijft. de bomen erg dicht op de Echter de bomen mogen niet te huizen komen te staan. hoog worden i.v.m. de huizen

9 die er dicht op staan. Evt. in de middenberm lage beplanting met bloeiende planten voor verschillende seizoenen. 43 X Onderbouwing vanuit de Fases renoveren: zie vraag gemeente ziet er goed uit. 8 en 10. Echter wel angst voor een hele Vanuit zicht is het niet kale laan (variant 4?) (of variant wenselijk om beplanting 5=in fases renoveren). aan te brengen in de I.v.m. zicht beeld maar ook tussenberm. i.v.m. veilige scheiding tussen Het al dan niet verwijderen autoweg en fietspad in de van de boom wordt tussenberm voldoende struiken onderzocht bij de of beukenhaag plaatsen. uitwerking. Kan de grote populier nabij de rotonde Berglaan tegen achtertuin Tempelberg 72 ook meegenomen worden in de renovatie. Foto s overhandigd aan Jaap Fioole! i.v.m. wortelopdruk in achtertuin + erg veel schaduw. 44 X Bomen niet te dicht bij de Zie antwoord op reactie 1. huizen. Mooi als er een doorgaande lijn is. In de zijbermen lage heesters in een leuke variatie ook goed onderhouden. 45 X Laanzicht + veiligheid auto- en Zie antwoord op reactie 1. fietsverkeer. Waar mogelijk evt. nog wat hogere/grotere bomen zodat er geen totale kaalslag komt. Optie 4 combi Combinatie van 3/2 en 1 waar Zie antwoord op reactie 1. mogelijk. Zoveel mogelijk groen planten waar geplant kan worden. Bomen dichter bij elkaar. 47 $ Variant 4 = combi van het beste variant 1/2/3 Afstand van 15 meter belachelijk Zie antwoord op reactie 1. Voor wat betreft de plantafstand: zie antwoord

10 ver. Middenberm t.h.v. Griek is erg kwetsbaar (auto s die in de middenberm belanden). op reactie X Hierdoor heb ik minder doorkijk Zie antwoorden reacties 42 naar de flats, aan de andere en 5. kant van de Meerzichtlaan. Bomen dichter op elkaar meter. Een afstand van 15 meter is te groot. 49 X Meerzichtlaan type boom Linde met een plantafstand hartbladerige els (cordate) of van 12 meter. linde. Afstand 10 meter, geen 15 Zie ook antwoord op reactie meter X Een lange lijn voor één mooi beeld. Veel groen is mooi, maar lange termijn is zeker even belangrijk. Kunnen de bomen aan de voorweg/kant manege weg en minder nieuw voor terug? Hoeveel meter mag/moet een boom van erfgrens staan? Hoeveel meter mag/moet een boom van gevel staan? Dit wordt in de uitwerking meegenomen. 51 X/4 Waar mogelijk ook zij- en tussenbermen (variant 4) Zou me wel kunnen vinden in variant 3 mits: Voldoende grote bomen in de middenberm (aantal + grootte). Aankleden van de tussenbermen met groepen struiken, rozen etc. met accent op variëteit in soorten, vorm en kleuren. Zoveel mogelijk beplanten van de zijbermen, ook met grote bomen waar dat kan. Met name het plantsoen voor de Laveibosflats is oud en het aantal bloeiende struiken is de laatste jaren minimaal. Specifieke aandacht voor het tracé Bredewater-Kerkenbos. We zijn voornemens in de middenberm grotere bomen te planten dan gebruikelijk, met een plantafstand van 12 meter. De tussenbermen zullen voornamelijk uit gras bestaan, in de zijbermen is het wel mogelijk om beplanting toe te voegen. Dit zal echter wel bestaan uit natuurlijke beplanting.

11 Hier is de oorspronkelijke aanplant van 3 rijen hoge populieren nog het meest intact. De kap zal hier het grottste visuele effect hebben (gevoel van kaalslag). Middenberm wordt open. Daardoor kan er goed gras groeien en is dit ook goed te onderhouden en schoon te houden. Verzoek dus een goede gras middenberm onder/tussen de bomen. Ik wil graag meepraten over de uitwerking. Meerzichtlaan zo groen mogelijk houden. Bezien of plantafstand van 15 meter minder kan x 2x Optie 2 suggestie middenberm Zie antwoord op reactie 42 bij Denkers/olifantenpad, bomen en op reactie 5. planten. Eventueel bomen planten op 10 meter i.p.v. 15 meter. Op Meerzichtlaan: Bij de uitwerking tot inrichtingsplan wordt rekening gehouden met zichtlijnen. Richting vanaf Afrikaweg richting Leiwater. Op kruispunt Meerzichtlaan/Leiwater in richting van Leiwater is het zicht op de regenrichting van de Meerzichtlaan slecht. Graag daar de begroeiing laag houden zodat de tegenliggers beter kunnen worden gezien. 53 Combinatie van de varianten, dus 4 varianten. 54 X Variant 3 maar dan om het niet Zie antwoord op reactie 8 te kaal te maken in 1 keer, zou en 10. ik voorstellen om eerst een aantal bomen bv. 2 weg te halen en 1 terug planten en over 2 jaar hetzelfde te doen zodat je niet ineens een kaalslag krijgt Variant 4: doorgetrokken Variant 4 is uitgewerkt. In bomenlaan in de tussenbermen, de tussenbermen kan op wel bomen in de middenberm. veel plaatsen geen boom

12 De Meerzichtlaan is een laan en moet een laan blijven, dus in ieder geval in de tussenbermen bomen. De Meerzichtlaan is in de zomer prachtig. Als je er over rijdt is het geweldig om onder een dak te rijden. Vanuit mijn woning (Fivelingo) kijk ik nu tegen mooi groen aan, straks zie ik alleen flats. Ik kies voor zoveel mogelijk groen. Variant 4 is een goede optie, variant 1 en 3 samen! 15 meter uit elkaar is veel te veel. Tegen de tijd dat de bomen weer een beetje voor groen zorgen, zijn we 2 generaties verder. Ik zou ook nog graag een beetje groen uitzicht willen hebben. Het weghalen van bomen in de tussenbermen levert gevaar op voor de Fivelingo. Jaarlijks vliegen er 1, 2 of 3 auto s uit de bocht (Meerzichtlaan-Westergo). Nu worden die auto s tegengehouden door de bomen, maar straks staan ze op de Fivelingo. geplant worden ivm kabels en leidingen. Plantafstand: zie antwoord op reactie X Variant 3: Uitzicht en lichtval voor flat Tankenberg. Bomenlaan in de middenberm, lage bomen zijbermen i.v.m. fietsen Mooie eenheid in de laan. Zie antwoord op reactie 5. Weinig schaduw overlast v.d. bewoners. Mogelijkheid mooie grote bomen te plaatsen. 15 m uit elkaar is wel veel. Afhankelijk van de boomsoort liever wat dichter op elkaar. Graag ook lage beplanting tussenberm Variant 4!! Zo niet dan 3 maar Dit is uitgewerkt. met aanvullingen. Zie ook antwoord op reactie 1 en 5. Inhoud bijgevoegde brief:

13 Eigenlijk kies ik voor de op die avond genoemde 4 e variant omdat de andere varianten wel tot een heel erg kale Meerzichtlaan leiden. En dat jarenlang! Onze omgeving verliest zo enoerm aan plantenen dierenrijkdom en verstedelijkt in enorm tempo. We hebben zoveel behoefte aan groen en natuur om ons heen!! We hebben die ook nodig om gezond te blijven. Als die 4 e variant er uiteindelijk niet komt, kies ik als alternatief voor variant 3, maar dan die variant met aanvullingen erbij! Een soort variant 3plus. Dus bomen op de middenberm, liefst toch dichter geplant dan u van plan was en waar het mogelijk is: Toch ook in de tussenbermen wat lagere struikjes te planten. Voordeel: het wordt groener, minder kaal en er blijft een grotere variatie aan dierenleven mogelijk. In de tussenbermen wel wat bomen te planten op plaatsen waar geen leidingen etc. lopen. Tevens wat lage bomen op de zijbermen te planten. Als er zoveel gekapt wordt, neemt het verkeerslawaai van de betrekkelijk drukke Meerzichtlaan enorm toe bij de huizen en tuinen die langs de weg en pal erachter liggen. Meer beplanting levert uiteindelijk wat minder lawaai open houdt de rijkdom aan dierenleven etc. in stand. Tot nog toe hoorde je weinig van het verkeer als je niet direct aan de weg woont. Naarmate er meer groen verdwijnt hoor je steeds meer van het verkeer op de vrij drukke Meerzichtlaan.

14 Het is al te merken nu er steeds meer mensen, zodra ze in de eengezinswoningen komen, het groen uit hun tuinen vervangen door tegels (dat vergt immers minder tijd voor onderhoud) en hun heggen vervangen door schuttingen. Je merkt ook dat er steeds minder dieren voorkomen: minder soorten vogels, minder egeltjes, padden etc. M.i. is dit ook een aspect van duurzaamheid en milieu! Daar staat Zoetermeer toch voor?! Ik vind het heel treurig dat het kappen van de bomen nodig lijkt te zikjn,. De laan is een drukke verkeersader maar ook zo mooi! Ik ben nu bijna 65 jaar. Als alles vervangen wordt en het groen zo sterk verminderd wordt, duurt het tot bijna mij 80 e eer het weer een beetje groener oogt! Zelfs verschillende kennissen en familieleden van me die hier niet wonen maar wel regelmatig op de Meerzichtlaan komen, betreuren het voornemen van de gemeente tot de rigoreuze kap van de bomen! Juist ook omdat het jarenlang duurt voordat het weer een beetje groen wordt. 58 X Bomenlaan in de tussenbermen, Het planten van bomen in geen bomen in de middenberm. de tussenbermen is op veel Bij deze variant is het groen plaatsen niet mogelijk in zoveel mogelijk behouden & verband met kabels en veiliger voor het verkeer. leidingen. Deze variant is zoveel mogelijk gelijk aan het bestaande model. 59 X Deze geeft een ruimere aanblik Zie antwoord op reactie 52. en een beter verkeersoverzicht met namen bij het oprijden van de Meerzichtlaan vanuit het Leiwater richting winkelcentrum. Het geeft beter zicht op verkeer van rechts, komend vanaf de rotonde. 60 X

15 Bij variant 3 wordt het fietspad ontzien vanwege de wortelgroei. Kunnen er zoveel mogelijk gezonde bomen worden teruggeplant en is het mogelijk om de Meidoorns weer ini het straatbeeld terug te zetten? Ooit stonden er prachtige Meidoorns en was de Meerzichtlaan helemaal roze en roodgekleurd in het voorjaar. Het was één kleurenfeest! In de tijd dat ze weggehaald zijn, werd beloofd dat er nieuwe voor in de plaats zouden worden gezet. Helaas is dit nooit gebeurd, heel jammer. De invulling van de zijbermen vindt plaats in overleg met bewoners. 61 X X/4 Eventueel de bekabeling verleggen mocht dat echt een probleem zijn! Er is weinig ruimte om de kabels en leidingen te verplaatsen. Ook zijn hier hoge kosten mee gemoeid. 62 Bij deze maak ik bezwaar tegen het 'reactieformulier Bomen Meerzichtlaan' zoals door de gemeente Zoetermeer verstrekt. Tijdens de bijeenkomst is overeengekomen dat er vier varianten zijn waar belanghebbenden uit kunnen kiezen. Op het formulier zijn slechts drie varianten expliciet genoemd. Een geïnteresseerde die zijn reactie wil aangeven maar niet bij de bijeenkomst aanwezig kon zijn, wordt hierdoor niet geïnformeerd dat er ook een vierde variant is. Dit is het achterhouden van volledige informatie. Het reactieformulier kon slechts tot stand komen na afloop van de bijeenkomst. Het roept nu, ook voor de wel aanwezigen, verwarring op. Ik stel voor dat er een nieuw reactieformulier komt waarvan de inlevertijd met een week verlengd wordt tot dinsdag 31 januari Separaat beantwoord. 63 Naar aanleiding van de bijeenkomst gisteravond over de Separaat beantwoord.

16 bomen aan de Meerzichtlaan, heb ik nog de volgende vraag: Zijn de tekeningen die gisteravond gebruikt werden met de verschillende varianten ook digitaal beschikbaar? 64 X Is er al bekend welke bomen en struiken er zullen worden geplant? In de middenberm zullen lindes geplant worden, de invulling van de zijbermen gebeurd in overleg met bewoners. 65 X Daardoor komt er buitenlicht in de flat en de andere varianten zullen op den duur dat niet geven. 66 X Variant 2 geeft het meeste licht Zie antwoord op reactie 58. terug in huis. Niet zo snel licht aan in huis, dus een besparing van energie, is goed voor de portemonnee en het milieu Variant 2 en 3 zijn op de Op het digitale formulier bewonersavond samengevat als was het mogelijk om variant 4. Middenberm en zoveel meerdere varianten mogelijk in de buitenste bermen. ( variant 4 ) te kiezen. Zeker tussen Monnikenbos en Zie ook antwoord op reactie Berglaan aan de waterkant is 1 en 5. dat mogelijk. Ik kies dus ook voor variant 4. Variant 4 zou op het digitale formulier worden vermeld. Abusievelijk vergeten? Zoetermeer was een groene gemeente en moet nu zeker geen versteende stad worden. En dat wordt het als de gemeente kiest voor alleen de middenberm. Er verdwijnt steeds meer groen, milieu technisch ook geen goede zaak. Waarom kunnen de bomen aan de waterkant niet blijven staan? Bomen minder dan 15 meter uit elkaar om kaalslag tegen te gaan. De bomen moet zo worden geplaatst dat las het nodig zou blijken te zijn, er zonder veel problemen af en toe een boom tussen uit zou kunnen

17 worden gehaald. 68 X Deze variant omdat er zo toch Zie antwoord op reactie 1. nog wat groen in de middenberm blijft terwijl er aan de kant van de fietspaden toch nog groene struiken blijven staan Variant 4!!! Zie antwoord op reactie 1. Veiligheid, laan behoud en groenvoorziening die mijn woongenot niet wegnemen! Een goede afscheiding tussen weg en woningen! Er vliegen minsten 3 auto's per jaar uit de bocht en de bomen zorgen ervoor de auto's niet door knallen tegen voetgangers, fietser of onze kinderen en huizen/auto's. Er is al zoveel groen verdwenen. Te weinig terugplaatsing zorgt voor nog armzaliger beeld en flatuitzicht!!! Een laan heeft aan beide zijden bomen en midden berm. Geld mag geen rol spelen (en voorrang bieden op veiligheid) in een jarenplan!!! Minder lichtinval door dicht op huizen plaatsen is geen optie m.i.! Ik zou graag de bomen in de berm naast de weg geplaatst zien! Aan twee kanten en in middenberm! Hoorde dat kabels een probleem zou kunnen zijn. AL 35 jaar lang heeft dat geen probleem opgeleverd! De lanen zijn een aanwinst in de wijk een pracht om doorheen te rijden en geven deze nog enig natuurbeeld tussen al die flats. in de berm naast het fietspad plaatsen zorgt voor lichtinval problemen bij de bewoners en haalt het beeld van de laan weg! Is dit echt een probleem dan zou een oplossing kunnen zijn om de kabels te verplaatsen naar tussenberm en fietspad of middenberm. De grond ligt toch open als de bomen weggehaald

18 worden. Ik zie dan ook regelmatige plaatsing van bomen. Dus ook beplanting voor de tij ! Graag een redelijk op weg naar de volw.heid bomen. Dus bomen met al een aardige stam. Die de uit de bochtvliegende auto's enig sinds weerstand bieden en al een aardige hoogte hebben. Natuurlijk begrijp ik dat we geduld moeten hebben, en pas over jaren echte dichtgroei zullen hebben, maar een redelijke vervanging lijkt mij niet onredelijk! In de tekeningen variant 2 lijken de beplanting voor de fivelingo ter hoogte van niet te zijn geplaatst ivl met de andere beplanting plekken. Het lijkt mij niet de rede dat er al 3 bomen (sprietjes) zijn geplaatst want dat zijn echt nog geen BOMEN! Ik hoop met hart en ziel op een fijne groene vervanging die help ons woongenot positief in stand kan houden. 70 X Mooiste meest groene variant Zie antwoord op reactie 58 met de meeste bomen; andere varianten te kaal en niet gewenst. het argument dat de huidige situatie de luchtcirculatie belemmert, is natuurlijk onzin! Hoe minder bomen hoe slechter de luchtkwaliteit op de Meerzichtlaan i.v.m. de drukte op deze zgn ontsluitingswegen. Er staan nu ook bomen in de tussenberm dus kan dat ook weer in de nieuwe situatie. Platanenlaan geven het laangevoel het beste weer. 71 X X X/4 Ik wil dat het groene beeld zo veel mogelijk gehandhaafd Zie antwoord op reactie 1 en 67. wordt. Dus variant 4! Jammer

19 dat deze niet in de 'voorkeur varianten' wordt aangegeven! De allermooiste laan van Zoetermeer mag niet om zeep worden geholpen! Geeft het rustigste beeld. X 72 X/4 Ik kies liever voor variant 4. Zie antwoord op reactie 1. Reden: het afwisselend karakter. Zo groen mogelijk! Ideeën volgens het voorstel dat in de bijeenkomst van 10/1 is gedaan. 73 Eindelijk, na 20 jaar weer licht in mijn huiskamer in de zomer is elke variant welkom!! Voorstel: net als 40 jaar geleden: nieuwe jonge bomen. X X 74 Zie antwoord op reactie 42. X Meeste groen vanuit mijn oogpunt. En links en rechts bomen..meeste sfeer.. 75 X Bomen aan de buitenkant lijkt Zie antwoord op reactei 42 mij veiliger voor het verkeer, je en 18. hebt meer zicht. En graag wat lagere bomen, want deze waren wat uit de kluiten gegroeid. 76 X Meerzicht is juist een heerlijke Deze variant is uitgewerkt. wijk om te wonen vanwege het vele groen. Graag wil ik dat dit zo blijft. Variant 1 was optisch beter geweest, maar als de hoeveelheid bomen daarvoor drastisch teruggebracht wordt, dan liever meer bomen. Bij variant 3 begrijp ik dat het grootst aantal bomen teruggeplant wordt. Ik wil voorstellen dit uit te breiden (variant 4) met waar mogelijk ook in de tussenbermen kleinere bomen (minder overlast voor omwonenden) en veel groen.

20 77 X X X/4 Variant 4. Deze variant is uitgewerkt. Waar het bij variant 4 op neerkomt is dat het beste uit alle 3 de varianten wordt gehaald om zo een groen als mogelijke Meerzichtlaan te behouden en dat je op alle punten tussen twee rijen bomen kunt rijden, zodat ook echt overal het laneneffect behouden blijft. 78 X X X/4 Variant 4, dan blijft de Deze variant is uitgewerkt. Meerzichtlaan nog wel zijn karakter behouden. 79 X Wij wonen op de 4e etage en Plantafstand: zie antwoord hebben nu veel last dat het op reactie 5. (zon)licht tegen gehouden wordt door het bladerdek. Als de bomen in het midden worden geplaatst zal de lichtinval groter en beter zijn. Het Laveibos zit van de Meerzichtlaan het dichtst tegen de bomenrij aan... Gewoon om de 15 of 20 meter een boom in de middenberm X Ik kies voor deze variant omdat Zie antwoord op reactie 42. ik vind dat h et dan op een laan blijft lijken, en ik vind dat niet met de andere varianten. Dus optie 2 vindt ik het mooist aangezien mijn uitzicht is op de Meerzichtlaan vanuit mijn woning. Dit is mijn wens.

Bomen Meerzichtlaan 8 maart 2012 1 Programma - 20:00 uur - Welkom Presentatie - 20:30 uur - Pauze Vragenronde - 21:00 uur - Afsluiting en inschrijving ontwerpsessie 2 Proces - Bijeenkomst vervanging bomen

Nadere informatie

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen.

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen. Verslag informatievond 14 juni Platanen Seghweart De wijkmanager Joyce Scheenaard opent de avond. Wethouder Haring heet een ieder welkom en geeft aan dat het op deze avond vooral gaat over het met elkaar

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen

Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen De enquête is opgesteld door: Marijke van Winsum-Westra, Secretaris wijkplatform Hoogenhof Met medewerking van: Tom van Zuijlen, wonend in de Zwerfkei

Nadere informatie

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin Onderhoud Klussenwijzer Aanleg van een geveltuin BrabantWonen 2 e druk februari 2015 Aanleg van een geveltuin Veel woningen in ons bestand zijn direct aan de openbare weg gelegen. Zij hebben geen voortuin,

Nadere informatie

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp Herinrichting Utrechtseweg Zeist Slotsessie Ontwerp 18 mei 2015 1 Welkom Slotsessie ontwerp 2 Agenda Ontwerptraject tot nu toe 2 ontwerpen 2+1 varianten 2+1 2+1 en parallelstructuur 2+1 met groene noordberm

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan INSPRAAKRAPPORTAGE Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan Gemeente Velsen Juli 2019 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1.0 INLEIDING... 2 1.1 Inspraakprocedure... 2 1.2 Leeswijzer... 2 1.3 Klankbordgroep...

Nadere informatie

De Levende tuin, met een levende omheining. De Levende tuin laat uw tuin leven. Wilt u van uw tuin een groene oase maken?

De Levende tuin, met een levende omheining. De Levende tuin laat uw tuin leven. Wilt u van uw tuin een groene oase maken? FOTO S: TUINEN VAN APPELTERN met een levende omheining De omheining van een levende tuin leeft mee. Deze biedt beschutting, maar is ook toegankelijk voor kleine dieren. Van oude stenen bijvoorbeeld, zijn

Nadere informatie

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n)

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT-24546 Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 1 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft

Nadere informatie

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord Groot onderhoud Stedenwijk Midden Zuid, fase 1 Reactieformulieren binnengekomen op de inloopbijeenkomst van 4 juli 2017 Nr. Straat Bewonerswens/vraag/opmerking Reactie 1. Haarlemplein / Bomen vervangen

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Wat kunnen bewoners en ondernemers verwachten van het basisniveau van onderhoud? Voor participatie Een veilige, toegankelijke openbare ruimte waar mensen

Nadere informatie

Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018

Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018 Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018 (personalia geanonimiseerd i.v.m. privacy) Naam: 1 - De uitbreiding van de begraafplaats naar het huidige dierenweitje naast mijn huis is niet nodig. Het alternatief

Nadere informatie

Wegnummer N322. Landschapstype Rivierengebied. Verplaatsing kunst

Wegnummer N322. Landschapstype Rivierengebied. Verplaatsing kunst Wegnummer N322 Zaltbommel Landschapstype Rivierengebied Betuwe Kunst icoon Verplaatsing kunst Op de geluidswal langs de N322 (west deel) ten zuiden van Zaltbommel staan een vijftal kunstwerken. Het betreft

Nadere informatie

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan.

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan. Door bewoners van een woning nabij de geplande rotonde is een aantal bezwaren aangedragen die kort en zakelijk samengevat, zie bijlage I betrekking hebben op de volgende punten: noodzaak, planning en veiligheid

Nadere informatie

MEMO *A * Openbare Werken & Accommodaties. Datum dinsdag 29 november Betreft Kappen gemeentelijke bomen 29 november 2013

MEMO *A * Openbare Werken & Accommodaties. Datum dinsdag 29 november Betreft Kappen gemeentelijke bomen 29 november 2013 Openbare Werken & Accommodaties MEMO Datum dinsdag 29 november 2013 Betreft Kappen gemeentelijke bomen 29 november 2013 Documentnr. A13.06136 Locatie: In het gemeentelijk plantsoen aan de Touwslager t.h.v.

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls Openbare Ruimte Westerlengte, Oosterlengte en Zuiderbreedte Bewonersavond 9 oktober 2018 Presentatie gemeente

Kwaliteitsimpuls Openbare Ruimte Westerlengte, Oosterlengte en Zuiderbreedte Bewonersavond 9 oktober 2018 Presentatie gemeente Kwaliteitsimpuls Openbare Ruimte Westerlengte, Oosterlengte en Zuiderbreedte Aandachtspunten bewonersavond d.d. 9 oktober 2018 Aanwezig vanuit gemeente: Jeroen de Jong (landschapsarchitect) en Tamira Buijze

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017)

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Aanvang : 19.00 uur Locatie : Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282, s-hertogenbosch Aanwezig : Vertegenwoordigers

Nadere informatie

UW TUIN. vragen en antwoorden

UW TUIN. vragen en antwoorden UW TUIN vragen en antwoorden UW TUIN: VRAGEN EN ANTWOORDEN In deze brochure vindt u informatie over: Hoe u uw tuin mag gebruiken. Wat u wel en wat u niet mag bouwen in uw tuin. Hoe u uw tuin achter moet

Nadere informatie

Zwerfkei licht door de bomen

Zwerfkei licht door de bomen Zwerfkei licht door de bomen 20.00 20.10 Opening en toelichting doel van de avond Lucy van der Linden-Merkx, MERK-X verbindend in Veiligheid 20.10 20.30 Samenvatting en conclusies enquête bewoners en gebruikers

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp

Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp Peter van Straalen Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp Beste lezer, Verlangt u erg naar een nieuwe tuin? En kan u niet wachten

Nadere informatie

Minder haalbaar geachte alternatieven voor de ontsluiting van de garage voor auto s

Minder haalbaar geachte alternatieven voor de ontsluiting van de garage voor auto s Minder haalbaar geachte alternatieven voor de ontsluiting van de garage voor auto s Voor de in- en uitrit zijn diverse alternatieven: Ligging aan de Waterkant 1. Dubbele bomenrij, geen langsparkeren De

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

Meedenkbijeenkomst Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd

Meedenkbijeenkomst Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Meedenkbijeenkomst Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Op 13 januari 2014 heeft er een meedenkbijeenkomst plaatsgevonden van het project Ring Utrecht A27/A12 met

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Ruimte voor initiatieven Workshop 29 november 2017 Groen en licht op parkeerplein Kindvriendelijke parkeerpleinen Steegjes

Nadere informatie

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Aanwezig: 41 buurtbewoners Schepen Stad Turnhout: Luc Debondt Wegen, Groen en Mobiliteit Stad Turnhout: Steven Mateusen,

Nadere informatie

Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg

Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg 4 juni 2019 PG Klaas Telgenhof Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg Ontwikkelzones 8 zones Ca 10.000 woningen t/m 2025 50% sociale woningen Doelen Een samenhangend kader op het gebied van stedenbouw (m.n.

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad)

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad) Besprekingsverslag van de bespreking met Klaassen Vastgoedontwikkeling / Site Woondiensten en de gemeente Doetinchem naar aanleiding van onze brief van 14 december 2009 inzake de huidige status van het

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Ideeën en acties lunchbijeenkomst

Ideeën en acties lunchbijeenkomst Ideeën en acties lunchbijeenkomst PANEEL ANALYSE Reactie Actie Opnemen in DO Bleek uithoek gaat daar ook iets gebeuren? Geen aantrekkelijke inrichting ap Bijzerwetering -> noordzijde: Veel beton, wandelen

Nadere informatie

Bomen en overlast. 8 december 2015

Bomen en overlast. 8 december 2015 Bomen en overlast 8 december 2015 Bomen en overlast 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Wat te doen bij overlast van bomen van de gemeente?... 4 2.1. Schaduw... 4 2.2. Invloed op de productiviteit van

Nadere informatie

Advies vastgesteld 25 januari 2018 Advies aangepast 1 maart 2018

Advies vastgesteld 25 januari 2018 Advies aangepast 1 maart 2018 Casus 51 Osbornezijde Schaduwoverlast Behandeldatum: 23 november 2017 Verzoekers Gesproken in commissie vergadering Locatiebezoek Buiten Advies vastgesteld 25 januari 2018 Advies aangepast 1 maart 2018

Nadere informatie

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond REACTIENOTA N.a.v. inloopavond Uitvoering Werken Aan : Belanghebbenden en belangstellenden informatieavond N832 Well-Gameren Van : Mw. T. Molier Datum : 11 juli 2017 Betreft : Reactienota Zaaknummer :

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 Herinrichting Halsterseweg zuid Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 31 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Terugblik op vragen vorige bewonersbijeenkomst (Laurent

Nadere informatie

BOMEN JEUGD SNOEI WEL NIET

BOMEN JEUGD SNOEI WEL NIET BEHEERPASPOORT BOMEN JEUGD SNOEI Een mooie duurzame boom, bomenrij of groep met één doorgaande stam en een voor die locatie gewenste takvrije stam. Er wordt tijdens deze fase gestreefd om de boom zich

Nadere informatie

Deventer bomen en bomenonderhoud.

Deventer bomen en bomenonderhoud. Deventer bomen en bomenonderhoud Deventer bomen De gemeente Deventer heeft een rijk gevarieerd bomenbestand van laan- en straatbomen, park- en plantsoenbomen. Het zijn er in totaal ruim 69.000, in de stad

Nadere informatie

Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT. H+N+S Landschapsarchitecten

Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT. H+N+S Landschapsarchitecten Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT H+N+S Landschapsarchitecten Soesterweg 300, 3812 BH Amersfoort Postbus 1603, 3800 BP Amersfoort T

Nadere informatie

Hoe rekening houden met de luchtkwaliteit bij de inrichting van de (publieke) ruimte?

Hoe rekening houden met de luchtkwaliteit bij de inrichting van de (publieke) ruimte? Hoe rekening houden met de luchtkwaliteit bij de inrichting van de (publieke) ruimte? Congres van de publieke ruimte 5 februari 14 LIESLOTTE WACKENIER departement LNE, afdeling Lucht, Hinder, Risicobeer

Nadere informatie

Deventer bomen en bomenonderhoud.

Deventer bomen en bomenonderhoud. Deventer bomen en bomenonderhoud www.deventer.nl Het Nieuwe Plantsoen Deventer bomen De gemeente Deventer heeft een rijk gevarieerd bomenbestand van laan- en straatbomen, park- en plantsoenbomen. Het zijn

Nadere informatie

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe GROEN Bomen behouden. Bomen aan Groningenlaan (rechts van oprit naar Vijverstraat) zijn deels dood. Heb ik op 16 augustus jl. melding van

Nadere informatie

Meedenkbijeenkomst planstudie Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd

Meedenkbijeenkomst planstudie Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Meedenkbijeenkomst planstudie Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Op 13 januari 2014 heeft er een meedenkbijeenkomst plaatsgevonden van het project planstudie Ring

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Stedebouwkundig plan Bosstraat 50 te Dichteren (Doetinchem). Voorstel voor de beplanting rondom de locatie.

Stedebouwkundig plan Bosstraat 50 te Dichteren (Doetinchem). Voorstel voor de beplanting rondom de locatie. Stedebouwkundig plan Bosstraat 50 te Dichteren (Doetinchem). Voorstel voor de beplanting rondom de locatie. De locatie van de Bosstraat 50 is een groene plek in Dichteren. De kwaliteit van de bosstroken

Nadere informatie

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december 2017. Reacties en vragen van bewoners Voetpad voor Karel V: - Zorg bestaat dat het door fietsers gebruikt gaat worden, dat het een

Nadere informatie

aanpassen beplanting (omschrijving wens) en bankje/paadje naar het midden zie ook informatie flyer omwoners grasveld Rossini_Paganini

aanpassen beplanting (omschrijving wens) en bankje/paadje naar het midden zie ook informatie flyer omwoners grasveld Rossini_Paganini Snoei- en bloeiactie 2013 Overzicht resultaat uitvoering 16 maart 2013 coördinatie vanuit werkgroep: Zeger Brinkman 0641050844 Locatie aanspreekpunt doel Albert Rousselstraat 68 3x plantenbak, Strausslaan,

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout

Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout Beplantingsplan uitbreiding Jansen s Overseas te Noordwijkerhout (versie 1) Waddinxveen, 3 oktober 2012 Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Ons Mooi Epe WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Wat waren de belangrijkste onderdelen van de 118 (!) zienswijzen (reacties) van aanwonenden en

Nadere informatie

Wat ontzettend fijn dat u de moeite heeft genomen naar deze bijeenkomst te komen! Wij zien u ook graag bij de volgende bijeenkomst.

Wat ontzettend fijn dat u de moeite heeft genomen naar deze bijeenkomst te komen! Wij zien u ook graag bij de volgende bijeenkomst. Beste mevrouw/meneer, Wat ontzettend fijn dat u de moeite heeft genomen naar deze bijeenkomst te komen! Wij zien u ook graag bij de volgende bijeenkomst. Heel Heer Oudelands Ambacht gaat op de schop, dat

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Reacties inloopavond Middelburgsestraat

Reacties inloopavond Middelburgsestraat Reacties inloopavond Middelburgsestraat Adres Vraag/opmerking reactie Middelburgsestraat 22 Door de trottoirs gelijkvloers met de rijbaan te maken ontstaat er onduidelijkheid waar je moet rijden. Omdat

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht.

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht. Gemeente Haarlem Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum Ons

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Groot onderhoud Kruidenwijk Fase 3

Groot onderhoud Kruidenwijk Fase 3 Interne memo Groot onderhoud Kruidenwijk Fase 3 Reactieformulieren d.d. 24 maart 2015 Hieronder volgen onze reacties op uw wensen, ideeën en suggesties. Wij hebben geprobeerd deze ideeën, wensen en suggesties

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos tuinieren Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen, dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Herzien Beplantingsplan voor de Surinamestraat Madoerastraat Paramaribostraat (complex 501).

Herzien Beplantingsplan voor de Surinamestraat Madoerastraat Paramaribostraat (complex 501). Herzien Beplantingsplan voor de Surinamestraat Madoerastraat Paramaribostraat (complex 501). Utrecht, maandag 2 juni 2014 Geachte heer/mevrouw, Omdat bij de renovatie van de Surinamstraat, Madoerastraat

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Enquête groenbeleidsplan (zomer 2013)

Enquête groenbeleidsplan (zomer 2013) Enquête groenbeleidsplan (zomer 2013) De gemeente Heemstede betrekt u, als inwoner van de gemeente, graag bij de inrichting van het groen in de gemeente. Met de algemene term groen worden de planten, de

Nadere informatie

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl.

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. 1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. Op 13 juli jl. kwamen er zo n 80 bewoners en andere geïnteresseerden naar De Bonte Kraai om hun wensen en ideeën te delen. Veel mensen, veel ideeën, veel

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Gebiedstoer en workshop 9 oktober 2018

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Gebiedstoer en workshop 9 oktober 2018 Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Gebiedstoer en workshop 9 oktober 2018 Welkom Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Toekomstbeeld groene buitenruimte Welkom

Nadere informatie

Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019

Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019 Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019 4 april 2019 Wij ontvangen graag een bericht als jullie beginnen. Onze brievenbus zit aan de andere zijde van de woning ten opzichte van de buren Wij zullen

Nadere informatie

Beantwoording reacties bewoners voorlopig ontwerp Louis Bouwmeesterstraat

Beantwoording reacties bewoners voorlopig ontwerp Louis Bouwmeesterstraat Beantwoording reacties bewoners voorlopig ontwerp Louis Bouwmeesterstraat 1. Inleiding en leeswijzer Voor u ligt de beantwoording van de reacties die voor het voorlopig ontwerp van de Louis Bouwmeesterstraat

Nadere informatie

3 Planten en verplanten

3 Planten en verplanten 3 Planten en verplanten 3 Planten en verplanten 34 3.1 Plantensoorten 35 3.2 Plantafstand 38 3.3 Planten in verband 41 3.4 Bomen planten 43 3.5 Afsluiting 48 34 PLANTEN EN VERPLANTEN Bijna het hele jaar

Nadere informatie

Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten

Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten Goedkeuring benodigd! Voor alle wijzigingen of uitbreidingen aan bestaande bouwwerken of nieuwbouw van welke aard dan ook is schriftelijke goedkeuring

Nadere informatie

Wat is essentaksterfte?

Wat is essentaksterfte? Wat is essentaksterfte? Essentaksterfte is een ziekte die wordt veroorzaakt door de schimmel (vals wit bladvlieskelkje, Chalara fraxinea). Door de aantasting van essentaksterfte verzwakt de boom dusdanig

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Het groen in Oud-West

Het groen in Oud-West Het groen in Oud-West Van 18 tot en met 24 september 2008 kon het bewonerspanel van Oud-West vragen beantwoorden over het groen in Oud-West. Van de 1.106 panelleden hebben er 496 meegedaan. Dit komt neer

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond

Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond 11-10-2016. Algemeen 1. De straat gaat nu open, is het mogelijk dat er dan gelijk glasvezel wordt aangelegd? Er staat

Nadere informatie

OPLOSSING BOMENRIJ BOCHTAFSNIJDING DELFTSE SCHIE

OPLOSSING BOMENRIJ BOCHTAFSNIJDING DELFTSE SCHIE OPLOSSING BOMENRIJ BOCHTAFSNIJDING DELFTSE SCHIE Samenvatting van de rapportages over de variantenonderzoeken over de bomenrij aan de bochtafsnijding Delftse Schie Provincie Zuid-Holland Januari 2014 1

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Het plan in het coalitieakkoord

Het plan in het coalitieakkoord Aan College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: alternatief scenario Poort van Hoorn Hoorn, 26 augustus 2014 Geacht college, Tijdens de presentatie van het coalitie is in

Nadere informatie

Het College van B. en W. en leden van de Raad van de Gemeente Nederweert. Postbus 2728 6030 AA Nederweert.

Het College van B. en W. en leden van de Raad van de Gemeente Nederweert. Postbus 2728 6030 AA Nederweert. Aan: Het College van B. en W. en leden van de Raad van de Gemeente Nederweert. Postbus 2728 6030 AA Nederweert. Van: 1) J.H.G. Kunnen. Nobellaan 9 6006 NP Weert Contactpersoon van de Bomenstichting voor

Nadere informatie

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat Informatiebijeenkomst 03 09 2015 03/09/2015 1 Agenda Welkom Trudie Timmerman Terugkoppeling en doelen Koen Westrik Verkeerstechnisch ontwerp Fred van

Nadere informatie

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014 Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook Bewonersavond 2 juli 2014 Programma 19.30 Opening en doel van de avond 19.35 Resultaten internetpeiling 19.50 Toelichting op het ontwerp op hoofdlijnen

Nadere informatie

Uitdagingen in de bloemkoolwijk

Uitdagingen in de bloemkoolwijk Meedenknotitie 1/7 Uitdagingen in de bloemkoolwijk Gerco van Maanen en Marjon Bouma (Gedeeld Eigendom), mei 2013 Algemene situatieschets Naar aanleiding van de vraag welke mogelijkheden er eigendomtechnisch

Nadere informatie

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Regels en richtlijnen tuinonderhoud 2 Plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald

Nadere informatie

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Regels en richtlijnen tuinonderhoud 2 Plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald

Nadere informatie

AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot

AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot Datum : 02 oktober 2014 Inleiding Hotel Van Der Valk Hotel Akersloot is voornemens het hotel en het terrein uit te breiden. Omwille van

Nadere informatie