Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n)"

Transcriptie

1

2

3 Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 1 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft u informatie en een keuzeformulier ontvangen voor de herinrichting van de speelplek. Van veel bewoners heb ik deze teruggekregen. Hartelijk dank hiervoor. Inmiddels zijn de stemmen geteld. In totaal hebben 33 huishoudens een keuze gemaakt uit twee ontwerpen. Ook hebben zij hun aandachtspunten opgeschreven. Via dit bericht maak ik bekend welk ontwerp de meeste stemmen heeft gekregen. Ontwerpkeuze De voorkeur is uitgesproken voor Ontwerp 1. Dit ontwerp kreeg 22 stemmen, ontwerp 2 kreeg 9 stemmen. Er werd 2 keer neutraal gestemd. Het gekozen ontwerp is terug te zien op de website van de gemeente: Ontwerp 1 In ontwerp 1 loopt het pad dwars over de speelplek en vormt een pleintje in het midden van het veld. Op dit pleintje staan de (hergebruikte bestaande) bankjes. De speeltoestellen zijn rondom dit pleintje geplaatst. Het toegangspad rondom de flat (noordwestzijde) wordt verbreed van 1 meter naar 2,4 meter zodat dit een aantrekkelijke toegang tot de speelplek is. Het pad naar het water blijft ongewijzigd. Het groen is aan de waterzijde meer open gemaakt. Dit betekent dat de huidige lage tot middelhoge beplanting verwijderd of flink gesnoeid wordt. Zo is er meer zicht op het water.

4 Een strook van lage vaste beplanting zorgt voor een barrière tussen speelplek en het wandelpad langs het water. De strook beplanting tussen het speelveld en de parkeerplaats wordt beplant met lage beplanting. Op deze manier is er een goede sociale controle mogelijk. De bloembollen in het grasveld zorgen voor een frisse en kleurrijke aanblik in het voorjaar. Aandachtspunten De omwonenden hebben een aantal aandachtspunten ingebracht. De punten die vaker zijn genoemd, zijn onderzocht en worden onderstaand toegelicht. Suggesties speeltoestellen Vijf omwonenden hebben leuke extra ideeën voor de speelplek ingebracht. Het gaat voornamelijk om meer uitdaging op de speelplek te creëren. Er is volgens de omwonenden te weinig te doen voor de kleine kinderen. Aan de wens voor extra speeltoestellen wordt tegemoet gekomen door het toevoegen van één toestel. Dit is een kleine treinwagon. Kinderen kunnen hierin zitten en hun eigen spel bedenken. Ook heeft het een duikelstang. Valondergrond Twee omwonenden hebben aangegeven liever rubberen tegels als valdempende ondergrond te zien. Veel speeltoestellen hebben voldoende valdemping met gazon. Dit is een natuurlijk materiaal met een natuurlijke uitstraling. De gemeente werkt, indien mogelijk, met deze ondergrond. Deze ondergrond is gericht op een zo efficiënt mogelijk beheer en onderhoud.

5 Planning werkzaamheden De speelplek aan de Duivenvoordelaan wordt in september/oktober heringericht. De bloembollen worden in principe in het volgende jaar geplant. Zij bloeien vanaf het voorjaar van Heeft u nog een vraag? Neemt u dan contact op met mijn collega de heer Pitlo. Dit kan via telefoonnummer (kies alleen deze vijf cijfers). Met vriendelijke groet, Rick Goddijn Teamleider Omgevingsbeheer - Deze brief is automatisch gegenereerd en daarom niet ondertekend -

6 Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 7 mei 2015 Pagina Bijlage(n) 1 Onderwerp herinrichting speelruimte Van Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, De twee speelplekken aan de Van Duivenvoordelaan zijn toe aan een opknapbeurt. Dit geldt vooral voor de ondergronden. U woont dicht bij speelplek 2 (zie bijlage). De doelgroep van deze speelplek zijn kinderen van 6-12 jaar. Graag wil ik u vragen mee te denken over de vernieuwing van deze speelplek en uw ontwerpkeuze aan te geven. Waarom wordt de ondergrond van de speelplek vernieuwd? De huidige ondergrond is lastig te onderhouden en staat vol onkruid. De ruimte is ook versteend en verouderd. Het voldoet zo niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Hierdoor is de speelplek op dit moment weinig aantrekkelijk. Met een herinrichting wordt de speelplek voorzien van een nieuwe ondergrond, bestaande toestellen en een aantal nieuwe toestellen die meer uitdaging en speelplezier aan de kinderen kunnen bieden. Twee ontwerpen De gemeente heeft door een speelplekkenontwerper twee ontwerpen laten maken. Deze ontwerpen voldoen aan allerlei veiligheidseisen. De ontwerpen vindt u in de bijlage. Uitgangspunten voor beide ontwerpen Een aantal dingen is in beide ontwerpen gelijk. Zo is gekozen voor een ondergrond van gras en gekleurde valdempende houten snippers: Dekowood genaamd. De huidige glijbaan, schommel en wip blijven behouden. Op de speelplek komen drie nieuwe duikelrekken.

7 Ontwerp 1 In ontwerp 1 loopt het pad dwars over de speelplek en vormt een pleintje in het midden van het veld. Op dit pleintje staan de (hergebruikte bestaande) bankjes. De speeltoestellen zijn rondom dit pleintje geplaatst. Het toegangspad rondom de flat (noordwestzijde) wordt verbreed van 1 meter naar 2,4 meter, zodat dit een aantrekkelijke toegang tot de speelplek is. Het pad naar het water blijft op dezelfde plek. Het groen is aan de waterzijde meer open gemaakt. Dit betekent dat de huidige lage tot middelhoge beplanting verwijderd of flink gesnoeid wordt. Zo is er meer zicht op het water. Om de kinderen wel een veilige speelomgeving te geven wordt een strook van lage vaste planten aangebracht tussen speelplek en het wandelpad langs het water. De strook beplanting tussen het speelveld en de parkeerplaats wordt beplant met lage beplanting. Op deze manier is er een goede sociale controle mogelijk. De bloembollen in het grasveld zorgen voor een frisse en kleurrijke aanblik in het voorjaar. Ontwerp 2 In ontwerp 2 loopt het pad langs de flat en het veld. Hierdoor ontstaat er een groot speelveld in het midden. De bestaande bankjes worden herplaatst langs dit pad. Het toegangspad rondom de flat (noordwestzijde) wordt verbreed van 1 meter naar 2,4 meter, zodat dit een aantrekkelijke toegang tot de speelplek is. Het pad naar het water blijft op dezelfde plek. De huidige beplanting wordt behouden. De strook beplanting tussen het speelveld en de parkeerplaats wordt wat meer beplant met lage beplanting. Op deze manier is er een goede sociale controle mogelijk. De bloembollen in het grasveld zorgen voor een frisse en kleurrijke aanblik in het voorjaar. Keuzeformulier Wilt u uw keuze kenbaar maken op het bijgevoegde formulier? U kunt het formulier terugsturen naar de gemeente Wassenaar met de bijgevoegde antwoordenveloppe. Een postzegel is hierbij niet nodig. U kunt het formulier tot uiterlijk vrijdag 22 mei 2015 verzenden. Aandachtspunten Hebt u nog een aandachtspunt voor de speelplek? U kunt deze ook via het formulier doorgeven. Het is afhankelijk van het aandachtspunt of het daadwerkelijk kan worden opgenomen in het ontwerp. Dit hangt bijvoorbeeld af van allerlei wetten voor speelplekken, hoeveel geld het kost, hoeveel omwonenden het ook als aandachtspunt hebben genoemd enzovoort. Ieder aandachtspunt wordt natuurlijk onderzocht.

8 Wie mogen er mee beslissen? De direct omwonenden van de Van Duivenvoordelaan mogen over de speelplek meebeslissen. Alle keuzeformulieren worden verzameld en geteld. Het winnende ontwerp is het ontwerp met de meeste stemmen. Iedereen die een invulformulier heeft gehad kan deze maar 1 maal toesturen. Dit kan alleen met het originele formulier. Gekozen ontwerp Het gekozen ontwerp wordt voor maandag 15 juni bekend gemaakt. U ontvangt hierover per brief bericht. Het ontwerp wordt hiermee definitief. Als er aandachtspunten in het ontwerp zijn opgenomen dan staan deze ook in dit definitieve ontwerp. Planning inrichting Zodra het definitieve ontwerp bekend is start de verdere voorbereiding. De aanleg van de speelplek vindt in principe plaats in de maand september. Meer informatie In deze brief heeft u voldoende informatie gekregen om een keuze te maken voor de speelplek. Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de heer Pitlo. Hij is te bereiken via telefoonnummer (kies alleen deze vijf cijfers). Met vriendelijke groet, Rick Goddijn Teamleider Omgevingsbeheer - Deze brief is automatisch gegenereerd en daarom niet ondertekend -

9 VERNIEUWING SPEELPLEK 2 VAN DUIVENVOORDELAAN INVULFORMULIER OMWONENDEN Naam:. Ik woon in de...(straat invullen) Mijn voorkeur gaat uit naar: Ontwerp 1 Ontwerp 2 Ik heb nog de volgende aandachtspunten:

10 LIGGING SPEELPLEKKEN

11 SPEELPLEK 2 ONTWERP 1 *Let op, in deze tekening staan andere speeltoestellen. Het gaat om een impressie van de inrichting.

12 SPEELPLEK 2 ONTWERP 2

13 LIGGING SPEELPLEKKEN

14 SPEELPLEK 1 ONTWERP 1

15 LIGGING SPEELPLEKKEN

16 SPEELPLEK 2 ONTWERP 1 *Let op, in deze tekening staan andere speeltoestellen. Het gaat om een impressie van de inrichting.

17 Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 1 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft u informatie en een keuzeformulier ontvangen voor de herinrichting van de speelplek. Van veel bewoners heb ik deze teruggekregen. Hartelijk dank hiervoor. Inmiddels zijn de stemmen geteld. In totaal hebben 33 huishoudens een keuze gemaakt uit twee ontwerpen. Ook hebben zij hun aandachtspunten opgeschreven. Via dit bericht maak ik bekend welk ontwerp de meeste stemmen heeft gekregen. Ontwerpkeuze De voorkeur is uitgesproken voor Ontwerp 1. Dit ontwerp kreeg 22 stemmen, ontwerp 2 kreeg 9 stemmen. Er werd 2 keer neutraal gestemd. Het gekozen ontwerp is terug te zien op de website van de gemeente: Ontwerp 1 In ontwerp 1 loopt het pad dwars over de speelplek en vormt een pleintje in het midden van het veld. Op dit pleintje staan de (hergebruikte bestaande) bankjes. De speeltoestellen zijn rondom dit pleintje geplaatst. Het toegangspad rondom de flat (noordwestzijde) wordt verbreed van 1 meter naar 2,4 meter zodat dit een aantrekkelijke toegang tot de speelplek is. Het pad naar het water blijft ongewijzigd. Het groen is aan de waterzijde meer open gemaakt. Dit betekent dat de huidige lage tot middelhoge beplanting verwijderd of flink gesnoeid wordt. Zo is er meer zicht op het water.

18 Een strook van lage vaste beplanting zorgt voor een barrière tussen speelplek en het wandelpad langs het water. De strook beplanting tussen het speelveld en de parkeerplaats wordt beplant met lage beplanting. Op deze manier is er een goede sociale controle mogelijk. De bloembollen in het grasveld zorgen voor een frisse en kleurrijke aanblik in het voorjaar. Aandachtspunten De omwonenden hebben een aantal aandachtspunten ingebracht. De punten die vaker zijn genoemd, zijn onderzocht en worden onderstaand toegelicht. Suggesties speeltoestellen Vijf omwonenden hebben leuke extra ideeën voor de speelplek ingebracht. Het gaat voornamelijk om meer uitdaging op de speelplek te creëren. Er is volgens de omwonenden te weinig te doen voor de kleine kinderen. Aan de wens voor extra speeltoestellen wordt tegemoet gekomen door het toevoegen van één toestel. Dit is een kleine treinwagon. Kinderen kunnen hierin zitten en hun eigen spel bedenken. Ook heeft het een duikelstang. Valondergrond Twee omwonenden hebben aangegeven liever rubberen tegels als valdempende ondergrond te zien. Veel speeltoestellen hebben voldoende valdemping met gazon. Dit is een natuurlijk materiaal met een natuurlijke uitstraling. De gemeente werkt, indien mogelijk, met deze ondergrond. Deze ondergrond is gericht op een zo efficiënt mogelijk beheer en onderhoud. Verandering is afgewogen. Hierin wordt

19 Planning werkzaamheden De speelplek aan de Duivenvoordelaan wordt in september/oktober heringericht. De bloembollen worden in principe in het volgende jaar geplant. Zij bloeien vanaf het voorjaar van Heeft u nog een vraag? Neemt u dan contact op met mijn collega de heer Pitlo. Dit kan via telefoonnummer (kies alleen deze vijf cijfers). Met vriendelijke groet, Rick Goddijn Teamleider Omgevingsbeheer - Deze brief is automatisch gegenereerd en daarom niet ondertekend -

20 Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 2 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 2 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft u informatie en een keuzeformulier ontvangen voor de herinrichting van de speelplek. Van diverse bewoners heb ik deze teruggekregen. Hartelijk dank hiervoor. Inmiddels zijn de stemmen geteld. In totaal hebben 18 huishoudens een keuze gemaakt uit twee ontwerpen. Ook hebben zij hun aandachtspunten opgeschreven. Via dit bericht maak ik bekend welk ontwerp de meeste stemmen heeft gekregen. Ontwerpkeuze De voorkeur is uitgesproken voor Ontwerp 1. Dit ontwerp kreeg 13 stemmen, ontwerp 2 kreeg 4 stemmen. Er werd 1 keer neutraal gestemd. Het gekozen ontwerp is terug te zien op de website van de gemeente: Ontwerp 1 In ontwerp 1 loopt het pad dwars over de speelplek en vormt een pleintje in het midden van het veld. Op dit pleintje staan de (hergebruikte bestaande) bankjes. De speeltoestellen zijn rondom dit pleintje geplaatst. Het toegangspad rondom de flat (noordwestzijde) wordt verbreed van 1 meter naar 2,4 meter, zodat dit een aantrekkelijke toegang tot de speelplek is. Het pad naar het water blijft ongewijzigd. Het groen is aan de waterzijde meer open gemaakt. Dit betekent dat de huidige lage tot middelhoge beplanting verwijderd of flink gesnoeid wordt. Zo is er meer zicht op het water. Een strook van lage vaste beplanting zorgt voor een barrière tussen speelplek en het wandelpad langs het water. De strook beplanting tussen het speelveld en de parkeerplaats

21 wordt beplant met lage beplanting. Op deze manier is er een goede sociale controle mogelijk. De bloembollen in het grasveld zorgen voor een frisse en kleurrijke aanblik in het voorjaar. Aandachtspunten De omwonenden hebben een aantal aandachtspunten ingebracht. De punten die vaker zijn genoemd, zijn onderzocht en worden onderstaand toegelicht. Opknappen voetbalveld achter laatste flat Twee omwonenden vragen of ook het trapveldje bij de snackbar kan worden opgeknapt. Het valt buiten dit project maar wordt nader onderzocht. Voorkom afsnijden hoek Het voetpad kan beter schuin worden gemaakt om de hoek bij de flat om een olifantenpad te voorkomen. Deze tip wordt overgenomen. In het werk wordt dit pad schuin gelegd. Aandacht voor snoeien bomen/struiken Vier omwonenden vragen om snoei van bomen en het laag houden van groen. Met het gekozen ontwerp 1 wordt onder de bomen gewerkt met een lage vaste beplanting. Hierdoor ontstaat er meer lucht. Bomen worden alleen gesnoeid voor het verkeer, als er dood hout is of wanneer er probleemtakken zijn. Bomen worden niet gesnoeid voor vormen van overlast zoals licht. Planning werkzaamheden De speelplek aan de Duivenvoordelaan wordt in september/oktober heringericht. De bloembollen worden in principe in het volgende jaar geplant. Zij bloeien vanaf het voorjaar van Heeft u nog een vraag? Neemt u dan contact op met mijn collega de heer Pitlo. Dit kan via telefoonnummer (kies alleen deze vijf cijfers). Met vriendelijke groet, Rick Goddijn Teamleider Omgevingsbeheer - Deze brief is automatisch gegenereerd en daarom niet ondertekend -

22 Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 28 december 2015 Pagina 1 van 1 Bijlage(n) Onderwerp speelplekken Van Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Afgelopen jaar heeft u informatie ontvangen over de herinrichting van de speelplek(ken) aan de Van Duivenvoordelaan. In deze brief ontvangt u meer informatie over de planning. Werkzaamheden Liander In het najaar van 2015 zou de gemeente starten met het herinrichten van de speelplekken. Onverhoopt zijn de werkzaamheden gelijktijdig gepland met werkzaamheden van Liander. Dit is een netwerkbeheerder van kabels en leidingen. Liander moet diverse leidingen in het gebied vervangen. Herinrichting speelplek in het voorjaar Nadat de werkzaamheden van Liander zijn afgerond, kan de gemeente starten met het herinrichten van de speelplekken. Wij verwachten hiermee in het voorjaar te beginnen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mijn collega de heer Spiegeler. Dit kan via telefoonnummer (kies alleen deze vijf cijfers). Met vriendelijke groet, Rick Goddijn Teamleider Omgevingsbeheer - Deze brief is automatisch gegenereerd en daarom niet ondertekend -

UITVOERINGSPLAN

UITVOERINGSPLAN Project Onderwerp Uitvoeringsplan speelplaatsen gemeente Aalten Toelichting Uitvoeringsplan Bredevoort UITVOERINGSPLAN 2016-2017 In juni 2017 is in Bredevoort een informatiebijeenkomst en een buurtwandeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk. Geachte heer/mevrouw,

Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk. Geachte heer/mevrouw, Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk Geachte heer/mevrouw, Met deze brief willen wij u informeren over de werkzaamheden die wij de komende tijd gaan uitvoeren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Uitvoeringsplan speelplekken Nieuwland

Uitvoeringsplan speelplekken Nieuwland 1 De speelruimtevisie van de gemeente Amersfoort is vertaald naar zeven spelregels voor goed buitenspelen. Deze zijn in 2017 opgesteld in samenwerking met de gemeenteraad en kinderen uit de gemeente. In

Nadere informatie

Let op! De beschreven voorstellen zijn nog niet definitief. Hier kunnen dus geen rechten aan ontleend worden.

Let op! De beschreven voorstellen zijn nog niet definitief. Hier kunnen dus geen rechten aan ontleend worden. Project Uitvoeringsplan Aalten Onderwerp Toelichting Uitvoeringsplan Aalten Oost en Aalten Zuid Datum 19 september 2016 STATUS Op basis van de speelruimtenota is in 2015 al een eerste agenda opgesteld

Nadere informatie

Sportontmoetingen in de openbare ruimte

Sportontmoetingen in de openbare ruimte Sportontmoetingen in de openbare ruimte Startfase Literatuurstudie Hoofd- & deelvragen Praktijkonderzoek Onderzoeksresultaten Conclusie Aanbevelingen Gesprek met Nijestee Ontmoeten, kennismaking en elkaar

Nadere informatie

Aanpassingsplan Speelplekken Westpolder/het Eiland

Aanpassingsplan Speelplekken Westpolder/het Eiland Aanpassingsplan Speelplekken Westpolder/het Eiland Speelplekken Westpolder/het Eiland Inrichting van speelruimte is gebaseerd op: 1. participatie van de kinderen en inspraak van betrokkenen, In Westpolder/het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Speelplekken Oostpolder/De Kooy

Speelplekken Oostpolder/De Kooy Speelplekken Oostpolder/De Kooy Ontwerp speelplekken Oostpolder/De Kooy Inrichting bestaande of nieuwe speelplaatsen is gebaseerd op: 1. wensen van de kinderen, via enquête, In de wijk Oostpolder wonen

Nadere informatie

Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage[n] Behandeld door Doorkiesnummer Vries M. Teekens januari 2013

Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage[n] Behandeld door Doorkiesnummer Vries M. Teekens januari 2013 Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage[n] 2013003374 Behandeld door Doorkiesnummer Vries M. Teekens 0592 266 662 30 januari 2013 Aan de bewoners van dit pand adres Onderwerp: Bloemen of gras? Geachte

Nadere informatie

15R RAADSIN FORM ATI EBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R college van burgemeester en wethouders

15R RAADSIN FORM ATI EBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R college van burgemeester en wethouders RAADSIN FORM ATI EBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00317 Van: college van burgemeester en wethouders gemeente WOERDEN Datum 19 mei 2015 Portefeuillehouder(s) : wethouder de Weger Portefeuille(s)

Nadere informatie

Inleiding. Werkgroep Spelen 1/7 14 april 2011

Inleiding. Werkgroep Spelen 1/7 14 april 2011 1/7 14 april 2011 Inleiding Op 11 april 2011 werd een workshop Spelen Heesterbuurt in de Viergang gehouden. Tijdens de workshop werd door tien deelnemers een bewonersontwerp 1 gemaakt voor de speelplekken

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff,

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen binnen uw woonwijk die al op korte termijn zullen starten en waarvan wij u graag met deze brief op de hoogte willen

Nadere informatie

Overlast van een speelplaats Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Overlast van een speelplaats Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Overlast van een speelplaats Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 3 september 2007 RA0713944 Samenvatting In 2004 heeft de Dienst Wijken een bestaande speelplaats heringericht,

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1312-AVR

Nadere informatie

De ingrijpende renovatie is afgerond

De ingrijpende renovatie is afgerond september 2012 PAGINA 1 In dit nummer De ingrijpende renovatie is afgerond. Start sloopwerk in oktober. Start inrichting openbare ruimte. Overlast voor bewoners. Leggen en verleggen kabels en leidingen.

Nadere informatie

De verschillen tussen de onderhoudsniveaus basis en accent zijn aangegeven in de tekst door middel van een onderstreping.

De verschillen tussen de onderhoudsniveaus basis en accent zijn aangegeven in de tekst door middel van een onderstreping. BIJLAGE A. BEELDBOEK GROEN KERNEN In de wijken krijgt de openbare ruimte een gemiddelde kwaliteit. Dit onderhoudsniveau noemen we basis. In de wijken dragen inwoners vervolgens zelf bij aan het beheer

Nadere informatie

Praktisch Alles Groen. Groene Geer Geffen

Praktisch Alles Groen. Groene Geer Geffen Praktisch Alles Groen Groene Geer Geffen Inleiding Gemeente Oss heeft een prijsvraag uitgeschreven; Praktisch Alles Groen. Het idee wat is ontstaan met onze buurtgenoten is voor eenieder, jong of oud,

Nadere informatie

Buren, bomen, heesters, heggen en erfscheidingen

Buren, bomen, heesters, heggen en erfscheidingen Buren, bomen, heesters, heggen en erfscheidingen Bomen en beplanting zijn belangrijk voor de leefomgeving van mensen. Als deze te hoog worden, kan dat aanleiding zijn tot een burenruzie. Ook over een erfafscheiding

Nadere informatie

projectplan Opnieuw spelen in de buurt Herinrichten speelveld Topshoofd Urk

projectplan Opnieuw spelen in de buurt Herinrichten speelveld Topshoofd Urk projectplan Opnieuw spelen in de buurt Herinrichten speelveld Topshoofd Urk Oktober 2017 Dhr. F. Hoekstra Voorzitter buurtvereniging de Torpedo s KvK nummer 67191150 1 Hoofdstuk 1. Introductie Inleiding

Nadere informatie

Tuinonderhoud richtlijnen en tips

Tuinonderhoud richtlijnen en tips Tuinonderhoud richtlijnen en tips Tuinonderhoud - richtlijnen en tips Iedereen wil graag wonen in een verzorgde omgeving. Een prettig buitenbeeld draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt. Tuinen spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

aanpassen beplanting (omschrijving wens) en bankje/paadje naar het midden zie ook informatie flyer omwoners grasveld Rossini_Paganini

aanpassen beplanting (omschrijving wens) en bankje/paadje naar het midden zie ook informatie flyer omwoners grasveld Rossini_Paganini Snoei- en bloeiactie 2013 Overzicht resultaat uitvoering 16 maart 2013 coördinatie vanuit werkgroep: Zeger Brinkman 0641050844 Locatie aanspreekpunt doel Albert Rousselstraat 68 3x plantenbak, Strausslaan,

Nadere informatie

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten U huurt een woning van Sité met een tuin. Als huurder houdt u uw tuin natuurlijk netjes bij. Want een goed onderhouden tuin is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor de buurt. In deze Tuinwijzer

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

De uitkomsten van de gesprekken verwerken we in een plan waar de gemeente uiteindelijk over beslist.

De uitkomsten van de gesprekken verwerken we in een plan waar de gemeente uiteindelijk over beslist. Aan de bewoners van datum : 24 mei 28 Welle 20 uw brief van : 4371 EA Koudekerke uw kenmerk : ons kenmerk : /18U.174 behandeld door : Sylvia Crielaard doorkiesnummer : (18) 555 278 afdeling : Maatschappelijke

Nadere informatie

Onze Binnentuin Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever

Onze Binnentuin Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Onze Binnentuin Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Plan van aanpak Deventer Wijkaanpak, wijk 5 Deventer, november 2009 1. Waarom? doel Het plein tussen de vier straten moet weer een ontmoetingsplek

Nadere informatie

PROBLEMEN MET SPEELPLEKKEN IN DE WIJKEN VAN ALMERE

PROBLEMEN MET SPEELPLEKKEN IN DE WIJKEN VAN ALMERE PROBLEMEN MET SPEELPLEKKEN IN DE WIJKEN VAN ALMERE Een overzicht van plekken in verschillende wijken van Almere waar speeltoestellen weggehaald zijn en er niets voor terug gekomen is. ChristenUnie Almere

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners Groot onderhoud Flemingstraat 18-92 informatie voor bewoners Inhoud 1 Uw flat wordt opgeknapt 1 2 Welke werkzaamheden voeren we uit? 2 3 Vergoeding voor de werkzaamheden 2 4 Overlast tijdens de werkzaamheden

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE CATALOGUS (VEILIGHEIDS-)ONDERGRONDEN

INHOUDSOPGAVE CATALOGUS (VEILIGHEIDS-)ONDERGRONDEN Catalogus Veiligheid Ondergronden 03 INHOUDSOPGAVE CATALOGUS (VEILIGHEIDS-)ONDERGRONDEN Veiligheidsgras...pagina 04-05 Signgrass...pagina 06 Natuurgras...pagina 07 Doorgroeimatten...pagina 08-09 Valzand...pagina

Nadere informatie

Mario & Isabelle VOF Dendermondesteenweg 596 te 9070 Destelbergen (Gent) BE BE

Mario & Isabelle VOF Dendermondesteenweg 596 te 9070 Destelbergen (Gent) BE BE Tuin laten snoeien? Jaarlijks snoeien van de bomen en struiken in uw tuin zijn van groot belang om de tuin in optimale staat te houden. Als er goed gesnoeid wordt voorkomt dit problemen met bomen die te

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanvragen in het kader van buurtbudget 2014 (tweede ronde)

Bijlage 1: Aanvragen in het kader van buurtbudget 2014 (tweede ronde) Bijlage 1: Aanvragen in het kader van buurtbudget 2014 (tweede ronde) De 21 aanvragen: 1. De Swetten, bewoners de Utwyk: willen graag een bijdrage voor uitbreiding (wip, veerelement en draaitol) van de

Nadere informatie

Heesterbuurt. presentatie DN Urbland

Heesterbuurt. presentatie DN Urbland Heesterbuurt presentatie DN Urbland 19 februari 2013 Voorlopig Ontwerp Heesterbuurt doel van de avond/ programma presentatie voorlopig ontwerp in hoofdlijnen DN Urbland vragen over onduidelijkheden/ hoofdlijnen

Nadere informatie

> Onderhoud van de tuin. De tuin: tips en regels

> Onderhoud van de tuin. De tuin: tips en regels > Onderhoud van de tuin De tuin: tips en regels > Inhoudsopgave 1 De tuin: tips en regels 3 Een tuin die bij u past 4 Verplichtingen huurder 7 Bomen en struiken 10 Hagen, schuttingen en hekken 12 Schuurtjes

Nadere informatie

CONCEPT VISIE SPEELRUIMTE IN KERKEHOUT WASSENAAR 1. INLEIDING 2. SPEELRUIMTEANALYSE

CONCEPT VISIE SPEELRUIMTE IN KERKEHOUT WASSENAAR 1. INLEIDING 2. SPEELRUIMTEANALYSE CONCEPT VISIE SPEELRUIMTE IN KERKEHOUT WASSENAAR 1. INLEIDING Veel van de speeltoestellen in Kerkehout beginnen al iets ouder te worden en zijn aan vervanging toe. Ook de samenstelling van de wijk verandert

Nadere informatie

i. doorkiesnr. (040) Ontwerp openbare ruimte WC Coevering VERZONDEN 2 3 MEI 2006

i. doorkiesnr. (040) Ontwerp openbare ruimte WC Coevering VERZONDEN 2 3 MEI 2006 Geldrop -Mierlo Wijkoverleg Coevering 2000 De heer R. Biesters Postbus 146 5660 AC GELDROP uw brief behandeld door Stefan van Bogget Geldrop 23 mei 2006 ons kenmerk i. doorkiesnr. (040) 289 37 60 onderwerp

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw,

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw, Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17 Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij u over het definitieve ontwerp van het groot onderhoud in uw wijk. Daarnaast treft u informatie aan over

Nadere informatie

Werkgroepontwerp speelplekken Parkbuurt (Cort van der Lindenlaan en de Gerbrandylaan) november 2009

Werkgroepontwerp speelplekken Parkbuurt (Cort van der Lindenlaan en de Gerbrandylaan) november 2009 Werkgroepontwerp speelplekken Parkbuurt (Cort van der Lindenlaan en de Gerbrandylaan) november 2009 Tijdens de Workshop Spelen in de Parkbuurt zijn er bewonersontwerpen gemaakt voor De Kuyperlaan en de

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden Opknappen wijk Vogelweide vragen en antwoorden Vogelweide is toe aan groot onderhoud, denk daarbij aan zaken als het vervangen van de riolering en het ophogen van de straat. Het uitvoeren van groot onderhoud

Nadere informatie

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1208-RBO

Nadere informatie

*Z02AB432481* Geachte heer Nederend,

*Z02AB432481* Geachte heer Nederend, Fractie VVD Stichtse Vecht t.a.v. Rick Nederend Datum 3 juli 2018 Onderwerp 34. Schriftelijke vraag reglement van orde: onderhoud bomen Stichtse Vecht Bijlage(n) n.v.t. T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl

Nadere informatie

Opwaarderen openbare ruimte Amalia van Solmsstraat en omgeving

Opwaarderen openbare ruimte Amalia van Solmsstraat en omgeving Opwaarderen openbare ruimte Amalia van Solmsstraat en omgeving Agenda 1. Inloop 2. Korte algemene toelichting op het project 3. Ideeën vanuit de bewoners 4. Samenvatting 5. Afsluiting 19:15 uur tot 19:30

Nadere informatie

BESPREKINGSVERSLAG. : Ron Keesmaat, Dionne de Rooij, Jan Maas en 10 ouders van kinderen uit Zwartewaal

BESPREKINGSVERSLAG. : Ron Keesmaat, Dionne de Rooij, Jan Maas en 10 ouders van kinderen uit Zwartewaal 1 BESPREKINGSVERSLAG Onderwerp : bijeenkomst speelruimteplan Zwartewaal Datum/tijd : 19 februari 2007 Plaats Aanwezig : de Gaffelaar, Zwartewaal : Ron Keesmaat, Dionne de Rooij, Jan Maas en 10 ouders van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Groenrenovatie Wijk rondom de Groene Scheg

Nieuwsbrief Groenrenovatie Wijk rondom de Groene Scheg Nieuwsbrief Groenrenovatie Wijk rondom de Groene Scheg maart 2016 Voorlopig Ontwerp Het voorlopig ontwerp voor de groenrenovatie in uw wijk is gereed. In deze nieuwsbrief vindt u de tekening van het ontwerp,

Nadere informatie

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Op zaterdagochtend 12 september kwamen 14 buurtbewoners, waarvan drie hele jonge buurtbewoners, naar het buurthuis aan de 2 e Daalsedijk. De bijeenkomst ging

Nadere informatie

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin Onderhoud Klussenwijzer Aanleg van een geveltuin BrabantWonen 2 e druk februari 2015 Aanleg van een geveltuin Veel woningen in ons bestand zijn direct aan de openbare weg gelegen. Zij hebben geen voortuin,

Nadere informatie

Onderhouden van uw tuin

Onderhouden van uw tuin Onderhouden van uw tuin ruimte voor leven Een mooie tuin geeft een mooi aanzicht. Voor uzelf en ook voor uw buren en de buurt. Een verzorgde en goed onderhouden tuin draagt bij aan een groene, leefbare

Nadere informatie

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief.

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Je tuin. tips en afspraken

Je tuin. tips en afspraken Je tuin tips en afspraken Je tuin hoort bij je woning. Het is prettig als deze er netjes en goed onderhouden uitziet. Zodat je er altijd van kunt genieten. Maar hoe richt je je tuin in? En hoe onderhoud

Nadere informatie

Speelplan 2016 Gemeente Velsen

Speelplan 2016 Gemeente Velsen Speelplan 2016 1 Speelplan 2016 Gemeente Velsen Inleiding Elk jaar wordt u het investeringsplan voor speelplekken voorgelegd; het zogenoemde Speelplan. Het Speelplan toont een overzicht van de speelplekken

Nadere informatie

Tuinonderhoud en achterpaden

Tuinonderhoud en achterpaden Tuinonderhoud en achterpaden waar je thuis bent... Verzorgde tuin, kleine moeite De bewoner is verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Dit is wettelijk zo bepaald. In het besluit kleine herstellingen

Nadere informatie

Uitbreiding van bestaand schoolgebouw met 4 leslokalen en nevenruimten.

Uitbreiding van bestaand schoolgebouw met 4 leslokalen en nevenruimten. S C H O L E N Renovatie van schoolgebouw, gebouwd in 1959. Om tegemoet te komen aan de noodzaak om het gebouw bouwfysisch te beschermen tegen koude en vochtdoorslag is op de bestaande gevel een isolatie

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst. Speelplekken Rivierenbuurt. Patricia de Wit - Gemeente Rotterdam - 24 mei 2016

Bewonersbijeenkomst. Speelplekken Rivierenbuurt. Patricia de Wit - Gemeente Rotterdam - 24 mei 2016 Bewonersbijeenkomst Speelplekken Rivierenbuurt Patricia de Wit - Gemeente Rotterdam - 24 mei 2016 Wat ga ik vertellen? 1. Aanleiding 2. Aanpak speelplekken Rozenburg 3. Huidige situatie Rivierenbuurt 4.

Nadere informatie

Paul Zuidgeest Landschapsarchitectuur

Paul Zuidgeest Landschapsarchitectuur 2Versie Werkgroep in samenwerking met Paul Zuidgeest Landschapsarchitectuur Oranjeboomstraat 64A 3071 BB Rotterdam NL Telefoon: 06-21642229 info@freelancelandschapsarchitect.nl www.freelancelandschapsarchitect.nl

Nadere informatie

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende A Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende inrichting en onduidelijke voorrangssituatie. Ideeën: C Dubbel fietspad aan zijde van de weg, wegverhoging verwijderen, haaientanden, duidelijkere verkeersborden.

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand GemeenteWATERLAND '.SP - Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand Da/um Kenmerk Be bandeld door Dooreiesnsmmer Bijlagen Uil) brief ian Uw kenmerk : 2juni2016 : U16.03499 : J.Verleg : (0299) 658 574

Nadere informatie

BB-nummer ; besluit d.d Onderwerp. Besluit: vellen van de boom als bedoeld in bijlage A, te bekrachtigen; van de boom.

BB-nummer ; besluit d.d Onderwerp. Besluit: vellen van de boom als bedoeld in bijlage A, te bekrachtigen; van de boom. BB-nummer 15.068; besluit d.d. 9-7-2015 Onderwerp Kap boom op de hoek Kagerstraat/Eijmerspoelstraat Besluit: 1. op grond van artikel 175 Gemeentewet om het op 8 juli 2015, mondeling gegeven bevel tot het

Nadere informatie

Het onderhouden van uw tuin. De verantwoordelijkheden van verhuurder en huurder op een rij

Het onderhouden van uw tuin. De verantwoordelijkheden van verhuurder en huurder op een rij Het onderhouden van uw tuin De verantwoordelijkheden van verhuurder en huurder op een rij beleid: juni 2007, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel

Nadere informatie

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat PROGRAMMA - Welkom - Voorstellen medewerkers - Presentatie groot onderhoud door Gemeente - Presentatie speeltoestellen - Gelegenheid voor algemene vragen na de presentatie aan de tafels - Inzien bestekstekeningen

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Wat kunnen bewoners en ondernemers verwachten van het basisniveau van onderhoud? Voor participatie Een veilige, toegankelijke openbare ruimte waar mensen

Nadere informatie

Toelichting herinrichting Voormalige Stadstimmertuin, gebied Oost.

Toelichting herinrichting Voormalige Stadstimmertuin, gebied Oost. Memo Datum 26 oktober 2015 Onderwerp Toelichting herinrichting Voormalige Stadstimmertuin, gebied Oost. In de Voormalige Stadstimmertuin gaat in functie het een en ander veranderen. In de zuidelijke school,

Nadere informatie

Terugkoppeling bewonersbijeenkomst B. Hoekstrapark mei 2019

Terugkoppeling bewonersbijeenkomst B. Hoekstrapark mei 2019 Terugkoppeling bewonersbijeenkomst B. Hoekstrapark mei 2019 Circa 100 mensen hebben de bewonersbijeenkomst op 15 mei bezocht, waarbij het ontwerp voor het centrale deel in het Burgemeester Hoekstrapark

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Speelplan 2012 Gemeente Velsen

Speelplan 2012 Gemeente Velsen 1 Speelplan 2012 Gemeente Velsen Inleiding Jaarlijks wordt u het investeringsplan voor speelplekken voorgelegd; het zogenoemde Speelplan. Het Speelplan bestaat uit speelplekken die in aanmerking komen

Nadere informatie

Paraaf Hoofd : Medeparaaf : Doorkiesnummer :

Paraaf Hoofd : Medeparaaf : Doorkiesnummer : Besprekingsverslag Bespreking op : 12 januari 2015 Tijdsduur : Van 19:00 uur tot 21:00 uur B&W A B&W B MT In/te : Stadhuis Verslagdatum : 14 januari 2015 Paraaf Hoofd : Naam steller : H Dikken Medeparaaf

Nadere informatie

Evaluatie Kindermiddag Pilotproject Tarthorst,

Evaluatie Kindermiddag Pilotproject Tarthorst, Evaluatie Kindermiddag Pilotproject Tarthorst, 05-04-2017 Het doel van de kindermiddag betrof: Het ophalen van de voorkeur van de kinderen, wat betreft spelen in het groen, op inrichtingselement niveau.

Nadere informatie

Speelplan Centrum Oost. Speelplan Centrum Oost 2013

Speelplan Centrum Oost. Speelplan Centrum Oost 2013 Speelplan Centrum Oost Speelplan Centrum Oost 2013 Speelplan Centrum Oost 2013-2 - Voorwoord In 2007 heeft een werkgroep het laatste speelplan vastgesteld. Toen is er in onze wijk Centrum Oost flink geïnvesteerd

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos tuinieren Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen, dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Update fietsprojecten Fietsstrategie Steller Jaap Valkema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 367 8980 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 5775070 Datum Uw brief van Uw

Nadere informatie

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100x AR Amsterdam Telefoon 251 1111 ingenieursbureau.amsterdam.nl Retouradres: Postbus 12693, 1100 AR Amsterdam Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Nadere informatie

Uitwerking reactieformulieren voetpad Ganshoeksingel en KGA-straat e.o.

Uitwerking reactieformulieren voetpad Ganshoeksingel en KGA-straat e.o. Uitwerking reactieformulieren voetpad Ganshoeksingel en KGA-straat e.o. Reactie water Sticker nr. Blauw 141 144, 145 en 146 4 1 2 40 38, 39, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 73, 77 en 83, 98, 72, 84, 76, 89, 85

Nadere informatie

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december 2017. Reacties en vragen van bewoners Voetpad voor Karel V: - Zorg bestaat dat het door fietsers gebruikt gaat worden, dat het een

Nadere informatie

: Informatie werkzaamheden kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg : Communicatie A2 Maastricht DOORKIESNR. : 043-350 71 50 BIJLAGEN : 3

: Informatie werkzaamheden kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg : Communicatie A2 Maastricht DOORKIESNR. : 043-350 71 50 BIJLAGEN : 3 BETREFT BEHANDELD DOOR : Informatie werkzaamheden kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg : Communicatie A2 Maastricht DOORKIESNR. : 043-350 71 50 BIJLAGEN : 3 Maastricht, 02 oktober 2013 Geachte heer / mevrouw,

Nadere informatie

Stichting OVERTUIN Bisdom van Vliet Jaarbericht 2 e helft 2015

Stichting OVERTUIN Bisdom van Vliet Jaarbericht 2 e helft 2015 Na de jaarmarkt op 30 mei is er regelmatig gewerkt in de tuin. In de zomer periode is elke maandagavond met name onkruid verwijderd. Onze groep vrijwilligers heeft in wisselende samenstelling veel werk

Nadere informatie

Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING

Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING 73 respondenten: Reacties: 20 (groot)ouder van (klein)kinderen 0 tot en met 5 jaar 2 jeugdige van de basisschool (circa 6-12 jaar) 20 jongere

Nadere informatie

Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen. Bestaande toestand speeltuin Secretarislaan Driebergen (maart 2015)

Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen. Bestaande toestand speeltuin Secretarislaan Driebergen (maart 2015) Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen Bestaande toestand speeltuin Secretarislaan Driebergen (maart 2015) Het ontwerp van de Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen is mede tot stand gekomen door:

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen. Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders

Heerhugowaard Stad van kansen. Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders Heerhugowaard Stad van kansen Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders Reg.nr: BW13-0053 Sector/afd.: Stadsbeheer/Wijkbeheer Portefeuillehouder: L.H.M. Dickhoff Casenr.: Cbb 130041 Steller/tst.:

Nadere informatie

Fictieve case uitkomsten Bergeendstraat, Petten

Fictieve case uitkomsten Bergeendstraat, Petten Fictieve case uitkomsten Bergeendstraat, Petten 1. Opening 2. Voorstellen 3. Status project 4. Resultaten enquête 5. Pauze/koffie 6. Presentatie vlekkenplan 7. Vervolg project 8. Vragen 9. Afsluiting Programma

Nadere informatie

Samen de buurt mooier maken!

Samen de buurt mooier maken! Samen de buurt mooier maken! Samen de buurt mooier maken Samen voor een groene en leefbare buurt! Groen frist de wijk op en zorgt ervoor dat iedereen prettiger woont. Het is ook nog eens goed voor het

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Wijchen, 20 augustus : 22 sociale huurwoningen Hendrik van Tulderstraat : Stand van zaken.

Aan de bewoners van. Wijchen, 20 augustus : 22 sociale huurwoningen Hendrik van Tulderstraat : Stand van zaken. Aan de bewoners van Wijchen, 20 augustus 2018 Project Betreft : 22 sociale huurwoningen Hendrik van Tulderstraat : Stand van zaken Geachte lezer, Zoals u weet is er op de hoek van de Jacob Romansstraat

Nadere informatie

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd Goede straten en fijne plekken in Engboogerd 28 en 30 augustus 2018 10 september 2018 Aanscherping en aanvulling ontwerpprincipes Basisprofiel wijk Engboogerd Wijkprogramma 7 ONTWERPPRINCIPES Verbeterpunten

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Kort Ambacht Monitoring Wijkprogramma s

Kort Ambacht Monitoring Wijkprogramma s Kort Ambacht Monitoring Wijkprogramma s Inhoud: 1. Herinrichting Karel Doormanlaan en Admiraal de Ruyterweg 2. Renovatie Kapiteinflats 3. MFA 4. Jaarlijkse Wijkschouw 5. Speelvoorzieningen 6. Wijkplatform

Nadere informatie

Amsterdam 5 april Beste supporters van Westerpark Groen,

Amsterdam 5 april Beste supporters van Westerpark Groen, Amsterdam 5 april 2019 Beste supporters van Westerpark Groen, De afgelopen periode hebben we overleg gehad met Pinnacle en de gemeente. Hieronder lezen jullie over de laatste stand van zaken t.a.v. Westerpark

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0985-RBO

Nadere informatie

Voordat ik daarmee begin wil ik graag mezelf voorstellen.

Voordat ik daarmee begin wil ik graag mezelf voorstellen. Juli 2017 heeft u een motie ingediend. In deze presentatie geef ik graag een terugkoppeling op de motie, aan de hand van verhalen en beelden uit de praktijk, met daarin bijzonder aandacht voor de samenwerking

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Planstudie Paddepoelsterbrug Steller Jeanet Halsema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 050-3678865 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6261150 Datum Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie