3. Een zacht netwerk in binnenbouwblokken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3. Een zacht netwerk in binnenbouwblokken"

Transcriptie

1 B. VISIE Een zacht netwerk in binnenbouwblokken

2 FIETSOSTRADE NAAR KAPELLEN / ESSEN 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN LEUGENBERG / HOEVENEN KAPELLEN 4. NAAR BRASSCHAAT BOSPOLDER DONKSE BEEK ROUTE EKEREN CENTRUM BOSPOLDER LAARSE BEEK ROUTE 1. ANTWERPEN VIA NOORDERLAAN 8. FIETSOSTRADE NAAR ANTWERPEN De noord-zuidelijke kernfiguur en het groene netwerk worden versterkt met een zacht netwerk van alternatieve verbindingen voor voetgangers en fietsers.

3 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN Fietsverbinding Ekersesteenweg Fietsverbinding Veltwijcklaan 3. Fietsostrade Antwerpen - Essen Bestaande verbindingen

4 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN Informele verbinding noordelijke treintallud Overgedimensioneerde Transcontinentaalbrug 6. Problematische oversteek Veltwijcklaan - Dorpsplein Potentiële verbindingen

5 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN Verbinding ter hoogte van de Donkweg over de treinsporen, De verbinding wordt herbekeken Verbinding naar het oostelijk deel van het Laaglandpark 9. Momenteel is het centrum niet fietsvriendelijk. Delen van het centrum worden reeds als zone 30 voorzien Ontbrekende verbindingen

6 FIETSOSTRADE NAAR KAPELLEN / ESSEN 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN LEUGENBERG / HOEVENEN KAPELLEN NAAR BRASSCHAAT BOSPOLDER BOSPOLDER DONKSE BEEK ROUTE Dit zachte netwerk van alternatieve verbindingen vervolledigt de snelle fietsverbindingen op lokale schaal. Op lokale schaal bestaat op dit moment reeds een discontinu zacht netwerk van doorsteken en passages. De meeste binnenbouwblokken zijn momenteel weinig tot niet toegankelijk maar herbergen wel commerciële of publieke functies. Door de kortere afstanden en de aparte circuits voor voetgangers en fietsers versterkt het openstellen van bepaalde bouwblokken de werking van de kernfiguur en het groene netwerk. De zachte verbindingen door de bouwblokken zijn echter pas zinvol indien ze deel uitmaken van een ruimer netwerk en indien ze naar een stedelijke bestemming leiden. 39 In een volgende fase wordt een selectie van parcours en functies gemaakt om die wisselwerking tussen kernfiguur en landschappelijke figuur te versterken. Zeven zones worden in detail bekeken: LAARSE BEEK ROUTE ANTWERPEN VIA NOORDERLAAN FIETSOSTRADE NAAR ANTWERPEN 1. Ongearticuleerde verbinding fietsostrade - sportfaciliteiten t Venneke 2. Heraanleg van het Geestenspoorkruispunt met de Driehoekstraat 3. Blarenstraat wordt woonerf 4. Potentiële verbinding Hagelkruispark-Bospolder 5. Potentiële verbinding Hagelkruispark-Akker straat 6. Doorsteek Aldi-site na verhuis 7. Binnenbouwbloknetwerk rond Vic Heymanwijk

7 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN Doorgang aan de zijde van Oostergeest. 2. Doorgang aan de zijde van het station. 1 2 SPORTCENTRUM T VENNEKE Zone 1: Ongearticuleerde verbinding fietsostrade - sportfaciliteiten t Venneke FIETSOSTRADE STATION Zone 1 betreft de doorgang van het station / fietsostrade naar het sportcentrum t Venneke. Deze doorgang bestaat al maar is niet leesbaar in de publieke ruimte. Ondanks het feit dat deze doorgang op privé-terrein ligt kan er door middel van kleine ingrepen in de publieke ruimte de doorgang duidelijker gemaakt worden.

8 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN Nieuwe parkeerplaatsen Aangpast fietspad Aangepast voetpad Nieuwe bomen Nieuwe beplanting Verkeersplateau Verkeerseiland verdwijnt, oversteekruimte wordt compacter en veiliger 41 Bestaande situatie kruispunt Driehoekstraat & Geestenspoor In het huidige ontwerp wordt het Geestenspoor een eenrichtingsstraat waardooor de zachte weggebruikers meer ruimte krijgen en een betere verbinding naar het sportcentrum t Venneke mogelijk wordt. SPORTCENTRUM T VENNEKE EKEREN CENTRUM Zone 2: Heraanleg Geestenspoorkruispunt met de Driehoekstraat Zone 2 is het lopende project van het Geestenspoor. Het kruispunt met de Driehoekstraat wordt heraangelegd met meer ruimte voor de zachte weggebruiker. Het project blijft echter beperkt tot het kruispunt terwijl een vlotte verbinding voor de zachte weggebruiker naar het sportcentrum t Venneke een meerwaarde zou zijn.

9 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN Plan van het project Blarenstraat 42 Beperkt groen ter hoogte van de Driehoekschool BLARENSTRAAT Zone 3: Blarenstraat wordt woonerf - een nieuwe sequens in het zachte netwerk reeds in project Zone 3, de Blarenstraat, is eveneens een lopend project. De straat, die wordt omgevormd tot woonerf, maakt deel uit van het netwerk voor de zachte weggebruiker.

10 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN Een doorgang langsheen de residentie de Schinde en naar de Akkerstraat maakt van het Hagelkruispark een knooppunt van zachte verbindingen in het stedelijk weefsel. NAAR DE BOSPOLDER ZWEMBAD FOTO 1 SCHOONBROEK SCHOONBROEK HAGELKRUISPARK SPORTFACILITEITEN ZWEMBAD NAAR KLOOSTERSTRAAT AKKER FOTO 2 43 HAGELKRUISPARK SPORTFACILITEITEN NAAR GROOT HAGELKRUIS GROOT HAGELKRUIS Foto 1: Doorgang naast Residentie de Schinde. Foto 2: Privé-terrein ter hoogte van Akker. Zone 4: Verbinding van het Hagelkruispark met de Bospolder Zone 5: Nieuwe ingang naar het Hagelkruispark ter hoogte van Akker. Het is de bedoeling om het Hagelkruispark meer bij het centrum te betrekken door een aantal belangrijke verbindingen te optimaliseren. Hierbij is het essentieel om in zone 4 en 5 de mogelijkheid van een doorgang te voorzien door overleg met de eigenaars van de betreffende percelen.

11 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN Ingang naar de Aldi-Site Binnengebied van de Aldi-site KLOOSTSERSTRAAT DRIEHOEKSTRAAT 44 WZC SINT-VINCENTIUS ALDI-SITE DORPSTRAAT OLV LOURDES INSTITUUT Zone 6: Doorsteek Aldi-site na verhuis. Zone 6 betreft de doorsteek die op de Aldi-site zou kunnen worden voorzien na de verhuis de commerciële vestiging. Deze zou potentieel de site (met eventuele parking) insluiten tussen het nieuwe politiecommissariaat, het OLV Lourdes Instituut en de Kloosterstraat. De site wordt een stedelijke bestemming door haar toekomstig programma: polyvalente zaal, fuifruimte, sportinfrastructuur...

12 3. EEN ZACHT NETWERK IN BINNENBOUWBLOKKEN Bestaande ingang naar nieuwe Aldi-Site Problematische parking in het binnenbouwblok 45 WILGENHOEVE BINNENBLOKPARKING VIC HEYMAN-WIJK COLRUYT NIEUWE ALDI-SITE DELHAIZE Zone 7: Binnenbouwbloknetwerk tussen Aldi-site - Kloosterstraat - Vic Heymanwijk - Wilgenhoevewijk - Langesterrestraat parking DRIEHOEKSTRAAT LIDL De laatste zone 7 is de site waar de Aldi naartoe zou verhuizen. Door hier een doorsteek te voorzien kan het hele binnenblok van de Vic-Heymanwijk herbekeken worden. Vooral de problematische parkingboxen zouden beter een kwalitatiever en publiek(er) tracé moeten krijgen. Ook een eventuele verbinding naar de Wilgenhoeve (een centrum voor kinder -en jeugddans, muziekgroep, etc) zou deze verborgen activiteit meer zichtbaarheid kunnen geven. Hierdoor krijgt de wijk rond de Wilgenhoeve ook een verbinding voor zachte weggebruikers naar het centrum.

13 B. VISIE Een ontsluitingsfiguur

14 ONTSLUITING DOORGAAND VERKEER VERSTERKING VAN HET AANBOD AAN PUBLIEK TRANSPORT 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR 47 BOVENLOKAAL NETWERK VAN ZACHTE VERBINDINGEN NETWERK ZACHTE VERBINDINGEN ALS AANZET TOT ZACHTE MOBILITEIT De verkeersproblemen in het centrum van Ekeren worden veroorzaakt door de concentratie van zowel doorgaand als bestemmingsverkeer in één punt. Door de grote impact op de kwaliteit van de publieke ruimte is mobiliteit een cruciaal onderwerp in de visie. Om het congestieprobleem en het doorgaande verkeer in Ekeren Centrum te verbeteren worden strategieën op verschillende schalen en voor verschillende modi uitgewerkt.

15 NAAR KAPELLEN 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR ALTERNATIEVE AANSLUITING LEUGENBERG HERINRICHTING KAPELSESTEENWEG 48 HERINRICHTING TRANSCONTINEN- TAALBRUG In een nieuwe ontsluitingsfiguur wordt het verkeer verdeeld over verschillende trajecten. HERINRICHTING KRUISPUNT HAVANA (BRABO II - TRAM) LEGENDE NAAR MERKSEM - ANTWERPEN LUCHTBAL HOOFDWEGNET (DOORGAAND VERKEER) KAPELSESTEENWEG (DOORGAAND VERKEER) HOOFDONTSLUITING NAAR HET CENTRUM VERZAMELASSEN OP BUURTNIVEAU SECONDAIRE VERZAMELAS OP BUURTNIVEAU WOONSTRATEN De kwaliteit van de kernfiguur wordt bepaald door de manier waarop doorgaand verkeer het stedelijk weefsel van Ekeren gebruikt. We stellen het volgende principe voor: het type verkeer wordt toegewezen aan de daar voor uitgeruste infrastructuren. Het type verkeer toewijzen aan de daar voor uitgeruste infrastructuren betekent dat verkeer dat geen bestemmingsverkeer is naar de Noorderlaan en de autosnelweg wordt geleid. Daarvoor wordt de knoop aan de Leugenberg bekeken zodat zwaar vrachtverkeer minder evident het centrum inrijdt. Het voorstel voor de Transcontinentaalbrug past ook binnen deze strategie. Bestemmingsverkeer binnen Ekeren wordt vervolgens via verschillende assen naar het centrum geleid. Deze doorgaande trajecten staan in voor de bereikbaarheid van de centrumfuncties en de handelaars. Om een te grote stroom doorgaand verkeer te vermijden is het belangrijk een stikte hiërarchie in het verkeersnetwerk te bekomen: de snelweg, de verzamelassen op buurtniveau en de centrumroute.

16 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR BOERENDIJK BOERENDIJK DRIEHOEKSTRAAT MOLENSTRAAT MOLENSTRAAT MARKT 49 F. VERBIESTSTRAAT ROZEMAAI HAVANNASTRAAT NAAR LUCHTBAL Het huidige aanbod aan openbaar vervoer wordt ervaren als te beperkt, in bijzonder in oost-westlijke richting. Er is geen verbinding die Ekeren-centrum, ter hoogte van Donk Kerk met de Kapelsesteenweg verbindt. Op deze en volgende bladzijden volgt een overzicht van de bestaande lijnen: Bestaande lijn 770 (Antwerpen - Hoevenen - Zandvliet) - Lijn 770 (Antwerpen - Hoevenen - Zandvliet) - Lijn 720 (Putte - Kapellen - Ekeren - Antwerpen) - Lijn 650 (Kapellen - Merksem - Luchtbal) - Lijn 730 (Antwerpen - Ekeren - Brasschaat)

17 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR NAAR PUTTE - KAPELLEN LEUGENBERG BILDERDIJK OORDERSEWEG AKKERSTRAAT MARKT 50 GROOT HAGELKRUIS KLEIN HAGELKRUIS F. VERBIESTSTRAAT ROZEMAAI HAVANNASTRAAT NAAR ANTWERPEN Bestaande lijn 720 (Putte -Kapellen - Ekeren - Antwerpen) De bestaande lijnen van publiek transport zijn voornamelijk doorgaand Noord-Zuid verkeer.

18 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR NAAR KAPELLEN VRIJWILLIGERSLEI FRILINGLEI LOUISLEI DONK KERK 51 BEEKSTRAAT SINT-MICHIELSCOLLEGE KAPELSESTEENWEG NAAR MERKSEM - ANTWERPEN LUCHTBAL Bestaande lijn 650 (Kapellen - Merksem - Antwerpen Luchtbal) De bestaande lijnen van publiek transport zijn voornamelijk doorgaand Noord-Zuid verkeer.

19 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR NAAR BRASSCHAAT VRIJWILLIGERSLEI K. DE WINTSTRAAT VOGELKERSSTRAAT DRIEHOEKSTRAAT GEESTENSPOOR STATION BISTKAPELLEI MARKT DISTRICTSHUIS 52 F. VERBIESTSTRAAT R. VEREMANSSTRAAT ROZEMAAI HAVANNASTRAAT ANTWERPEN Bestaande lijn 730 (Antwerpen - Ekeren - Brasschaat) De bestaande lijnen van publiek transport zijn voornamelijk doorgaand Noord-Zuid verkeer.

20 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR STATION BISTKAPELLEI TULPENLAAN MARGRIETLAAN KRUIDENLAAN MARKT DISTRICTSHUIS WEEGBREELAAN 53 WILLEBEEKLAAN F. VERBIESTSTRAAT G. STIJNENLAAN SINT-LUCAS WIELSEWEG NAAR BISSCHOPPENHOF Bestaande lijn 33 (Ekeren - Merksem - Wilrijk - Hoboken) De enige bestaande lijn die een lus vormt is lijn 33 maar die verbindt Ekeren niet met de grootstedelijke functies.

21 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR louislei TULPENLAAN STATION DONK KERK BISTKAPELLEI EKEREN DISTRICTSHUIS 54 BEEKSTRAAT F. VERBIESTSTRAAT SINT-MICHIELSCOLLEGE ROZEMAAI HAVANNASTRAAT NAAR LUCHTBAL: TRAMVERBINDING NAAR ANTWERPEN Voorstel traject snelbus: Deze verbindt op een snelle manier de eindhaltes van de trams in Luchtbal en Merksem en verbindt Ekeren zo beter met de Antwerpse agglomeratie. KAPELSESTEENWEG MEDIAMARKT COLMAR CARREFOUR NAAR DE P+R FORT-STEENWEG TRAMVERBINDING NAAR ANTWERPEN We stellen voor een snelle busverbinding tussen de tramhalte Luchtbal, Groenendallaan en de P+R te Merksem, Fort Steenweg en het centrum van Ekeren te organiseren. Deze verbinding laat Ekeren profiteren van het centrum-netwerk van publiek transport van Antwerpen Stad. Deze OV route verbindt Ekeren-Centrum bovendien met belangrijke activiteiten en bedrijvigheden op de Kapelsesteenweg zoals het Sint-Michiels College, de Kerk Donk, Mediamarkt Schoten, de P+R Fort Steenweg, etc.

22 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR 55 Naast de doorstroming van auto s en openbaar vervoer en de gewenste bereikbaarheid in Ekeren speelt parkeren een belangrijke rol in de leefbaarheid van Ekeren. De parkeerstudie van Vectris uit 2010 toont aan dat er op het eerste zicht geen parkeerprobleem is in Ekeren-centrum. Het ontwikkelen van de kernfiguur in een gedeelde open ruimte zal echter een wijziging van de parkeercapaciteit inhouden. Indien nodig moet er gezocht worden naar parkeerfaciliteiten op wandelafstand van de kernfiguur. Uittreksel uit de parkeerstudie van Vectris in 2010

23 4. EEN ONTSLUITINGSFIGUUR 15 BILDERDIJK SCHOOL & SPORTFACILTIEITEN COLRUYT SITE NIEUWE ALDI DELHAIZE 10 LIDL STATION GEESTENSPOOR SINT LAURENTIUSKERK ZWEMBAD 5 ALDI-SITE 56 EKERS THEATER DISTRICTHUIS KRUISPUNT GROOT HAGELKRUIS TRANSCONTINENTAALWEG Plan met overzicht van de parkeerstrategie met een zicht op de wandelafstanden. KERK 5 CARREFOUR WANDELAFSTANDEN (4km/h) POTENTIELE SITE VOOR PARKING UITBREIDING BLAUWE ZONE PUBLIEKE CENTRUMPARKINGS EXCENTRISCHE BESTEMMINGSPARKINGS BLAUWE ZONE 2010 We stellen een verdere uitbreiding van de blauwe zone voor op basis van de kernfiguur, ten zuiden van de Kerk. Er kan eveneens ook nagedacht worden over betalend parkeren in de zone van de kernfiguur. Als we kijken naar de wandelafstanden in het centrum van Ekeren dan blijkt dat de kernfiguur een compact gebied is waarin de wandelafstanden beperkt blijven tot maximaal 10 minuten. Dit geeft de mogelijkheid om de parkeercapaciteit evenwichtig te houden maar vraagt een mentaliteitsverandering waarbij parkeren en bestemming niet noodzakelijk samenvallen. De principes van de voorgestelde ontsluitingsfiguur moeten in een volgende fase worden getoetst en onderbouwd vanuit een mobiliteitsstudie.

24 C. STRATEGISCHE SITES 7. D A. B C. 1. EEN SELECTIE VAN STRATEGISCHE SITES OPENBARE RUIMTE 1. Markt - Kerkzone Voormalig politiecommissariaat 2. Herbekijken parking Driehoekstraat 3. Hagelkruispark verbinding naar Bospolder 4. Parking zwembad als ingang van het Hagelkruispark? 5. Ingang Hagelkruispark ter hoogte van de Oorderse weg 6. Herprofilering van de Transcontinentaalbrug 7. Ontsluiting Leugenberg Boerendijk 8. Moerenhoutlaan Jos Craeybeckxlaan 9. Verbinding fietsostrade Oostergeest 10. Mogelijkheden onderzoeken van Stationsparking Overzichtsplan met strategische sites. PROJECTONTWIKKELING A. Doorgang negociëren doorheen de diensttoegang B. Onderzoek potentiëel van de huidige Aldi-site C. Mogelijkheden onderzoeken van terrein Akker d. Nieuwe site van de Aldi

25 D. VERVOLGTRAJECT 58 De visie op de open ruimte in Ekeren vormt een document met basisprincipes. In de volgende fase worden deze principes getoetst op hun ruimtelijke impact en meerwaarde, indien nodig in verschillende configuraties. Daarbij zoomen we in op bepaalde strategische plaatsen. De ontwikkeling van strategieën voor deze plaatsen is cruciaal om de globale visie op lange termijn te kunnen realiseren.

26 FASE I: Visie Rue d Hauteville Paris T : 33 (0) F : 33 (0) contact@ uaps.net

2. MASTERPLAn 2.4. FiJnMAZiG netwerk

2. MASTERPLAn 2.4. FiJnMAZiG netwerk 2. MASTERPLAN 2.4. FIJNMAZIG NETWERK 31 FIETSOSTRADE NAAR KAPELLEN / ESSEN 2. MASTERPLAN 2.4. FIJNMAZIG NETWERK LEUGENBERG / HOEVENEN KAPELLEN 9. 10. 11. NAAR BRASSCHAAT BOSPOLDER 3. 12. 2. 8. 5. 6. 13.

Nadere informatie

MASTERPLAN EKEREN-CENTRUM FASE I: Visie

MASTERPLAN EKEREN-CENTRUM FASE I: Visie FASE I: Visie 22.10.2014 2 Rue d Hauteville 75010 Paris T : 33 (0) 1 40 27 90 78 F : 33 (0) 1 40 27 90 79 www.uaps.net contact@ uaps.net 2 inhoud A. inleiding p 03. B. de VISIE p 07. 1. kernfiguur p 08.

Nadere informatie

Ons masterplan voor Ekeren centrum bestaat uit drie figuren: B. DRIE FIGUREN

Ons masterplan voor Ekeren centrum bestaat uit drie figuren: B. DRIE FIGUREN Ons masterplan voor Ekeren centrum bestaat uit drie figuren: B. DRIE FIGUREN De drie figuren kunnen niet afzonderlijk worden gelezen. Ze vullen elkaar aan en overlappen elkaar. Ze haken in elkaar en vormen

Nadere informatie

MASTERPLAN EKEREN-CENTRUM Het centrum van Ekeren: bereikbaar, levendig en groen! september 2016

MASTERPLAN EKEREN-CENTRUM Het centrum van Ekeren: bereikbaar, levendig en groen! september 2016 Het centrum van Ekeren: bereikbaar, levendig en groen! september 2016 uaps Anne Mie Depuydt & Erik Van Daele www.uaps.net Stad Antwerpen Stadsontwikkeling, afdeling Ruimte www.antwerpen.be inhoud 1. inleiding

Nadere informatie

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen Verslag Titel verslag: Infovergadering Brabo 2 Tramlijn naar Ekeren Datum en uur vergadering: Dinsdag 31 januari 2012 20 uur Plaats vergadering: Ekers Hof in Ekeren Volgnummer: 01 Aanwezigen Naam Organisatie

Nadere informatie

Fietsplan. Vlaamse Overheid Minister Ben Weyts - verontschuldigd. Provincie Antwerpen Gedeputeerde Luk Lemmens. Stad Antwerpen Schepen Koen Kennis

Fietsplan. Vlaamse Overheid Minister Ben Weyts - verontschuldigd. Provincie Antwerpen Gedeputeerde Luk Lemmens. Stad Antwerpen Schepen Koen Kennis Fietsplan Vlaamse Overheid Minister Ben Weyts - verontschuldigd Provincie Antwerpen Gedeputeerde Luk Lemmens Stad Antwerpen Schepen Koen Kennis District Ekeren + district Antwerpen Districtsburgemeester

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats... Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...4 Lijn 9 Linkeroever - Eksterlaar...4 Lijn 11 Eksterlaar - Melkmarkt...5

Nadere informatie

INFRASTRUCTUURANALYSE VERSTERKING R2

INFRASTRUCTUURANALYSE VERSTERKING R2 INFRASTRUCTUURANALYSE VERSTERKING R2 0. Inleiding / aanleiding In het Toekomstverbond zijn afspraken gemaakt voor een verbeterde en versterkte R2 als hoofdontsluiting voor de haven en die doorgaand verkeer

Nadere informatie

groen wonen in een park aan het water

groen wonen in een park aan het water KASTEELLOOP www.kasteelloop.be Concept project Kasteelloop In opdracht van Kastelenloop bvba / De ARK en OCMW zal in het hart van Turnhout het project Kasteelloop opgericht worden. Dit situeert zich pal

Nadere informatie

Veilig naar links via keerbewegingen

Veilig naar links via keerbewegingen Veilig naar links via keerbewegingen Na de heraanleg van de sesteenweg (N8) is het niet meer mogelijk om linksaf te slaan. Daarom zijn er drie keerpunten voorzien waar het verkeer veilig kan keren. Dankzij

Nadere informatie

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier!

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! De Sinksenfoor op het juiste Spoor De Sinksenfoor gaat dit jaar voor de derde keer door op Spoor Oost. De kermis begint op zaterdag 3 juni en u kan er van

Nadere informatie

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Joachim van Meirvenne. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Joachim van Meirvenne. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen Verslag Titel verslag: Infovergadering Brabo 2 - Luchtbal Datum en uur vergadering: Donderdag 2 januari 2012 20.00 uur Plaats vergadering: Stadskantoor Luchtbal Volgnummer: 01 Aanwezigen Naam Organisatie

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid en vice-versa Unizo Katalysator Datgene wat een proces of verloop bevordert ( of vertraagt) Publieke Ruimte Economische activiteiten Unizo 2 1 PUBLIEKE RUIMTE

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND. Ontwerp Blarenstraat 17 juni 2014

INFORMATIEAVOND. Ontwerp Blarenstraat 17 juni 2014 INFORMATIEAVOND. Ontwerp Blarenstraat 17 juni 2014 Panel Ludo Van Reusel Wine Asselberghs David Michiels schepen openbaar domein ontwerper publieke ruimte moderator stedelijk wijkoverleg Inhoud Inleiding

Nadere informatie

HERAANLEG KRUISPUNT GROENENDAALLAAN

HERAANLEG KRUISPUNT GROENENDAALLAAN HERAANLEG KRUISPUNT GROENENDAALLAAN Beste bewoner, De werken aan de trambaan op de Noorderlaan zijn nu meer dan een half jaar bezig. De komende weken gaan we een belangrijke nieuwe fase in waarbij het

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag 10-3-2016 Ronde 1 Openbaar vervoer GROEP 1 Thema 1: aanbod Vraag naar groter aanbod, meer diversiteit en teveel lijnen op hetzelfde traject. Betere aansluiting

Nadere informatie

Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016

Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016 Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι aanleiding slechte staat riolering verkeersveiligheid deel fietsverbinding Park Spoor Noord Sint Jansplein

Nadere informatie

15 juni 2017, stadhuis

15 juni 2017, stadhuis Buurtplatform Beringen-centrum: workshop Herinrichting markt en omgeving 15 juni 2017, stadhuis Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Projecten: stand van zaken 3. Communicatietraject: toelichting 4. Varia

Nadere informatie

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek Mobiliteit en ondernemen N-VA Stabroek Impact mobiliteit op ondernemen Goede basismobiliteit vormt een hoeksteen voor een gezond ondernemingskader Goede basismobiliteit = Vlotte bereikbaarheid van de handelaars

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

College van 22 april 2016

College van 22 april 2016 College van 22 april 2016 Definitief plan Slachthuislaan klaar (SW A235 nr. 03287)... 2 Groene voegen verbinden kamers in Park Groot Schijn (SW A241 nr. 03543)... 5 Sporting A en KdG Hogeschool werken

Nadere informatie

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Trajecttram Trajectvan Simonistot Romeinse Steenweg Tram in eigen bedding tussen

Nadere informatie

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49 Persbericht Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem Wijziging streefbeeld N49 Maldegem, 30 november 2015 De N49, de zogenaamde expresweg tussen Antwerpen en Westkapelle (Knokke), dateert

Nadere informatie

Lange Dijkstraat 03/03/2015

Lange Dijkstraat 03/03/2015 Lange Dijkstraat 03/03/2015 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι waarom Veilige fietsroute (kernroute) Past in vernieuwing van belangrijke assen rond en richting Spoor Noord: Halenstraat/ Viséstraat

Nadere informatie

Inhoud mei 2004 Globale toekomstvisie Schematische weergave kaart 1 Gewenste natuurlijke en landschappelijke structuur Schematische weergave kaart 2 Gewenste agrarische structuur Schematische weergave

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Procedure verschillende stappen Procedure Vlaamse overheid gevolgd: Evaluatie vorig mobiliteitsplan

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

Fase 2 weldra van start

Fase 2 weldra van start INFOBRIEF 08/09/2016 Fase 2 weldra van start Momenteel werken we op het Eilandje aan de verlenging van tramlijn 7 naar de nieuwe keerlus in de Bataviastraat. De aannemer is nog volop bezig met het aanleggen

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

Kernen als levendige centra versterken. Een ander ritme. Structuurschets

Kernen als levendige centra versterken. Een ander ritme. Structuurschets STRUCTUURSCHETSEN EN VOORBEELDPLANNEN In dit hoofdstuk doen we concrete voorstellen voor de lijke ontwikkeling van Kortenberg in de vorm van plaats-specifieke opdrachten. Dit zijn specifieke plekken waarvoor

Nadere informatie

Mober Gent-Sint-Pieters. Bewonersoverleg van 18 maart 2013

Mober Gent-Sint-Pieters. Bewonersoverleg van 18 maart 2013 Mober Gent-Sint-Pieters Bewonersoverleg van 18 maart 2013 Presentatie resultaten: Verkeerseffecten nieuwe ontwikkelingen 1. Huidige knelpunten in de verkeersnetwerken 2. Verkeersgeneratie nieuwe ontwikkeling

Nadere informatie

College van 23 oktober 2015

College van 23 oktober 2015 College van 23 oktober 2015 Stad en haven investeren 350 miljoen euro in leefbaarheid en mobiliteit...2 Kom Slim naar Antwerpen tijdens de grote wegenwerken (SW A234 nr. 08845)...5 Stad en haven investeren

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

Infovergadering woongebied Gitsestraat. 6 maart 2017

Infovergadering woongebied Gitsestraat. 6 maart 2017 Infovergadering woongebied Gitsestraat 6 maart 2017 Agenda 1. Welkom en inleiding 2. Algemene situering 3. Thema Mobiliteit 4. Thema Waterhuishouding/-beheersing 2 2. Algemene situering Afbakening regionaalstedelijkgebied

Nadere informatie

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016 De Bist projectdefinitie & concept September 2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie ontwerpend onderzoek concept Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Stekene. Gemeenteraadscommissie 18/10/2017

Mobiliteitsplan Stekene. Gemeenteraadscommissie 18/10/2017 Mobiliteitsplan Stekene Gemeenteraadscommissie 18/10/2017 Inhoud beleidsplan Informatief deel Procedurele aspecten Knelpunten en kansen Samenvatting onderzoeksresultaten voorgaande fase Richtinggevend

Nadere informatie

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM WAT KAN BETER? De huidige N8 zorgt voor heel wat knelpunten voor het plaatselijk en doorgaand verkeer in Kortrijk en

Nadere informatie

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze bossen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Heikant. N-VA/PLE staat met een sterke

Nadere informatie

VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT»

VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT» VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT» 1. INLEIDING De wens van de Gemeente Etterbeek om het terrein van de Tuinen van de Jacht te herstedelijken en opnieuw een bestemming

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Stedenbouwkundige aspecten van de ontwikkeling voor Gent Sint Pieters

Stedenbouwkundige aspecten van de ontwikkeling voor Gent Sint Pieters Stedenbouwkundige aspecten van de ontwikkeling voor Gent Sint Pieters De aanleiding Gent Sint-Pieters en omgeving einde jaren 90 vanuit stedenbouwkundig oogpunt Knooppunt openbaar vervoer met groeiverwachtingen

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 Situering : De projectzone opgenomen in voorliggend dossier is gelegen op de grens tussen de stad Kortrijk

Nadere informatie

Fietspad Harold Rosherstraat. Projectdefinitie & concept 07/07/2014

Fietspad Harold Rosherstraat. Projectdefinitie & concept 07/07/2014 Fietspad Harold Rosherstraat Projectdefinitie & concept 07/07/2014 Inleiding Inleiding Ι situering Polderstad nieuwe fietstunnel Groen zuid Hoboken centrum Inleiding Ι situering nieuwe fietstunnel Inleiding

Nadere informatie

Plannen met Hoekakker

Plannen met Hoekakker lannen met Hoekakker Nieuw park en woningen WELKOM IN Vandaag is Hoekakker een landbouwgebied, waar maïs groeit in de zomer. Een fietspad bevindt zich aan de rand van het gebied De stad Antwerpen en het

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

HET SPORENOFFENSIEF. Een ambitieus maar noodzakelijk plan om de modal shift te bereiken

HET SPORENOFFENSIEF. Een ambitieus maar noodzakelijk plan om de modal shift te bereiken HET SPORENOFFENSIEF Een ambitieus maar noodzakelijk plan om de modal shift te bereiken 1. DOELSTELLING: MEER DUURZAAM VERKEER 2. TREINSPOREN 3. TRAMSPOREN 4. WATERSPOOR 5. SAMEN DEKKEND 6. MEER AANBOD

Nadere informatie

Het Toekomstverbond en het verdere studiewerk. HORTA 07 maart 2018

Het Toekomstverbond en het verdere studiewerk. HORTA 07 maart 2018 Het Toekomstverbond en het verdere studiewerk HORTA 07 maart 2018 Studie 1 -Oosterweel-light Ringland draagt bij aan logische Oosterweel-light mét veilige aansluiting op de noordelijke Ring De Oosterweel-light-verbinding

Nadere informatie

München. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec. 2017

München. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec. 2017 83 Stadsperimeter Brussel München 84 Visitekaart o Bevolking: " Stad: 1.400.000 (sterke groei verwacht tegen 2030) " Grootstedelijk gebied: 5.500.000 o Netwerk " Regionale treinen: 14 lijnen " Metro: 6

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

RUIMTELIJK ONDERZOEK

RUIMTELIJK ONDERZOEK RUIMTELIJK ONDERZOEK de vallei van het Klein Schijn de vallei van de Zwanebeek de vallei van het Groot Schijn Luchtfoto op grote schaal met aanduiding van de landschappelijke beekvalleien en de heuvelruggen

Nadere informatie

Een hiërarchisch systeem van onthaalplekken stuurt de bezoekers en geeft informatie over de bijzondere locaties

Een hiërarchisch systeem van onthaalplekken stuurt de bezoekers en geeft informatie over de bijzondere locaties Een hiërarchisch systeem van onthaalplekken stuurt de bezoekers en geeft informatie over de bijzondere locaties DUIDELIJKE ONTHAALPLEKKEN OP VERSCHILLENDE SCHAALNIVEAUS Op schaal van de gemeente is er

Nadere informatie

districtscollege Ekeren Zitting van 13 november 2012

districtscollege Ekeren Zitting van 13 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Ekeren Zitting van 13 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen Samenstelling De heer Ronny Kruyniers,

Nadere informatie

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord werfbijeenkomst 25/10/2016 In Meulestede Noord kan de kwaliteit van het openbaar domein verbeterd worden door een groenere inrichting en nieuwe verbindingen

Nadere informatie

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 De opzet voor het nieuwe bedrijventerrein is het maken van een open bedrijventerrein dat zijn bouwgrenzen opzoekt. Een aantal orthogonale

Nadere informatie

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje Waarom Zuidasdok? Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid

Nadere informatie

Infodossier Noorderlaanbrug

Infodossier Noorderlaanbrug Infodossier Noorderlaanbrug DEEL 1: PROJECTINFORMATIE Laatste update: 9/0/08 Inhoudstafel Inleiding Pagina 3 Situering Noorderlaanbrug 4 Onderdeel van het project Bruggen Albertkanaal 5 Huidige situatie

Nadere informatie

Stand van zaken quick wins

Stand van zaken quick wins Stand van zaken quick wins In november 2013 werden 33 quick wins voorgesteld aan de toenmalige Vlaamse regering met als doel, los van de uitvoering van het Masterplan 2020, op de korte termijn een duidelijke

Nadere informatie

(GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL. Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien)

(GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL. Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien) (GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien) 2. visie concept stadswal (GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL Stationsomgeving Noord 2. visie concept stadswal

Nadere informatie

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze school, onze speelveldjes, onze wijk. Over Wildert. N-VA/PLE

Nadere informatie

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015 Herinrichting t Goylaan Presentatie 22 april 2015 Opbouw presentatie Waarom is het nodig? Wat stellen we voor? Wat zijn de verkeerseffecten? Wat zijn milieu-effecten? Wat bereiken we ermee? Hoe gaat het

Nadere informatie

25 oktober Plenair gedeelte met presentaties. 2. Vragen en feedback tijdens de lunch

25 oktober Plenair gedeelte met presentaties. 2. Vragen en feedback tijdens de lunch 25 oktober 2016 25 oktober 2016 1. Plenair gedeelte met presentaties 2. Vragen en feedback tijdens de lunch 25 oktober 2016 1. Project Brabo 2. Werken Elia Scheldelaan en Kruisweg 3. Werken AWV Scheldelaan

Nadere informatie

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram Traject van Simonis tot Romeinse Steenweg Tram in eigen bedding

Nadere informatie

Naar een masterplan voor. stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012.

Naar een masterplan voor. stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012. Naar een masterplan voor stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012. Naar een masterplan voor stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012. Inleiding Güler Turan, schepen voor stedelijk wijkoverleg

Nadere informatie

Kerkhof van Jette Realisatie van een nieuwe groene zone Heraanleg van de De Smet de Naeyerlaan

Kerkhof van Jette Realisatie van een nieuwe groene zone Heraanleg van de De Smet de Naeyerlaan Kerkhof van Jette Realisatie van een nieuwe groene zone Heraanleg van de De Smet de Naeyerlaan Presentatie van 07 juni 2017 Presentatie Locatie Doelstellingen Presentatie van het project Nieuwe groene

Nadere informatie

Bevorderen van de combimobiliteit. Brussel, Antwerpen en Gent : volledig project

Bevorderen van de combimobiliteit. Brussel, Antwerpen en Gent : volledig project Bevorderen van de combimobiliteit in de GEN zones Brussel, Antwerpen en Gent : volledig project Fiche Vlaamse prioriteiten VL9 Bevorderen van de combi-mobiliteit in de GEN zones Brussel, Antwerpen en Gent

Nadere informatie

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS MOBILITEIT OP MAAT RAPPORT SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS V.18/09/2018 SuperNova vindt plaats in de omgeving van het Eilandje. Een aantal straten zullen verkeersvrij zijn, nl. Godefriduskaai,

Nadere informatie

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Vormgeving entree Binnenstad De kruising van de Centrumroute met de Jan van Houtkade-Korevaarstraat is een bijzondere plek in het tracé waar extra

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Heraanleg E40 Aalter 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Welkom Patrick Hoste Burgemeester Aalter Infovergadering 14 mei 2014 Historiek 1998: eerste schets + opmetingen 2004: eerste MER-rapport 2006: aangepaste

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Aanwezig: 41 buurtbewoners Schepen Stad Turnhout: Luc Debondt Wegen, Groen en Mobiliteit Stad Turnhout: Steven Mateusen,

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

masterplan Ekeren-Centrum

masterplan Ekeren-Centrum masterplan Ekeren-Centrum PROJECTDEFINITIE februari 2014 www.antwerpen.be 03 22 11 333 COLOFON Projectleider Kathleen Wens Hoofd afdeling ruimte Katlijn Van der Veken Secretariaat Bedrijfseenheid Stadsontwikkeling,

Nadere informatie

Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat

Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat Smalle straat, parking aan beide kanten moeilijke doorgang Veel schade aan auto s door doorgaand verkeer (vrachtwagens ) Weinig plaats voor fietsers,

Nadere informatie

KNELPUNTEN EN KANSEN. 1 Knelpunten en kansen per werkdomein. Tabel 2: Knelpunten en kansen

KNELPUNTEN EN KANSEN. 1 Knelpunten en kansen per werkdomein. Tabel 2: Knelpunten en kansen II KNELPUNTEN EN KANSEN 1 Knelpunten en kansen per werkdomein Tabel 2: Knelpunten en kansen knelpunten kansen Werkdomein A ruimtelijke ontwikkelingen Mogelijkheid voor kernverdichting Ruimteverslindende

Nadere informatie

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen Infovergadering 30 maart 2017 Stefan Heuninck Projectingenieur AWV Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500

Nadere informatie

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016 ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN bewonersavond 20 september 206 AGENDA. conclusies bewonersavond 2. algemene visie. opbouw masterplan - algemeen - fasering. uitwerkingen deelsites CONCLUSIES BEWONERSAVOND

Nadere informatie

3. De school in haar omgeving

3. De school in haar omgeving 3. De school in haar omgeving 23 L070 L070 K214 L000 L100 L090 K271 K272 L011 L111 L122 L022 K172 V07- V07- V373 V312 V301 K273 V322 V099 P39- V23- K175 V04- V05- U31- V03- V02- V00- V01- V22- B791 F680

Nadere informatie

Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT. H+N+S Landschapsarchitecten

Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT. H+N+S Landschapsarchitecten Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT H+N+S Landschapsarchitecten Soesterweg 300, 3812 BH Amersfoort Postbus 1603, 3800 BP Amersfoort T

Nadere informatie

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Hoogwaardig Openbaar Vervoer Inloopavond 16 mei 2017 Gemeentehuis Leek Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Betreft: Reactienota bij het schetsontwerp (6 maart 2017) Inleiding In 2015 hebben de raad

Nadere informatie

Een plan voor een vernieuwende mobiliteit Woensdag 3 juni 2015 om 20u Brielpoort - Deinze

Een plan voor een vernieuwende mobiliteit Woensdag 3 juni 2015 om 20u Brielpoort - Deinze Een plan voor een vernieuwende mobiliteit Woensdag 3 juni 2015 om 20u Brielpoort - Deinze Mobiliteitsplan stad Deinze Presentatie onderzoeksresultaten VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Deinze / juni 2015 /

Nadere informatie

BUND Fietspad en Parkspeeltuin

BUND Fietspad en Parkspeeltuin Stadsontwikkeling 1/44 BUND Fietspad en Parkspeeltuin Infomoment 18/10/2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden (indien relevant) ambitie concept Stadsontwikkeling

Nadere informatie

De werf van de eeuw in Achterbroek

De werf van de eeuw in Achterbroek De werf van de eeuw in Achterbroek Infobrochure over de werken Hallo, Het is zover: vanaf februari 2019 pakken we het kruispunt van Achterbroek en de Roosendaalsebaan aan. Eindelijk, zegt u terecht op

Nadere informatie

Ekeren Nobele Donk. infovergadering buurtbewoners - 27 september 2017

Ekeren Nobele Donk. infovergadering buurtbewoners - 27 september 2017 Ekeren Nobele Donk infovergadering buurtbewoners - 27 september 2017 Op het programma: 1. Voorstelling Zorgbedrijf Antwerpen 2. Bouwprogramma en timing 3. Impact voor de buurt 4. Heeft u nog vragen? Voorstelling

Nadere informatie

BUND Fietspad en Parkspeeltuin

BUND Fietspad en Parkspeeltuin Stadsontwikkeling 1/44 BUND Fietspad en Parkspeeltuin Infomoment 18/10/2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden (indien relevant) ambitie concept Stadsontwikkeling

Nadere informatie

Landschapsontwerp Turnhoutsepoort

Landschapsontwerp Turnhoutsepoort imulatie landschapsontwerp, gezien vanop de brug Turnhoutsebaan TV Makh Turnhoutsepoort De Turnhoutsepoort is het schakelpunt tussen orgerhout, Deurne-Noord en het park Rivierenhof. In de loop van 2017

Nadere informatie

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Inzender dossier: Bouwheer: Stad Turnhout Stad Turnhout Ive Van Bouwel Campus Blairon 200 coördinator projecten

Nadere informatie

Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen. Informatievergadering 9 februari 2017

Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen. Informatievergadering 9 februari 2017 Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen Informatievergadering 9 februari 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Wat, waar, waarom? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

Vanaf februari werken in uw buurt. Tur, autem quaerciatium remperaecus re sanihillam. De nieuwe Turnhoutsepoort: Groen en veilig

Vanaf februari werken in uw buurt. Tur, autem quaerciatium remperaecus re sanihillam. De nieuwe Turnhoutsepoort: Groen en veilig Vanaf februari werken in uw buurt Tur, autem quaerciatium remperaecus re sanihillam De nieuwe Turnhoutsepoort: Groen en veilig Een groene en fietsvriendelijke Turnhoutsepoort In februari 2017 starten het

Nadere informatie

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid Wijk van de maand Stationsbuurt Noord en Zuid Wat verandert er zoal voor de voetganger? Heraanleg trottoirs Veilige oversteek Circuit Walk - Citadelpark Heraanleg trottoirs Sint-Denijslaan tussen Vaerwyckweg

Nadere informatie

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60 Naam en adres aanvrager Naam personeelslid Chicagostraat 2 2030 Antwerpen Adres werklocatie Francis Wellesplein 1 2018 Antwerpen Woon-werkafstand rechtstreeks 7,3 km SAMENVATTING Tijd Kosten per jaar Fiets

Nadere informatie