BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3"

Transcriptie

1 BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 De opzet voor het nieuwe bedrijventerrein is het maken van een open bedrijventerrein dat zijn bouwgrenzen opzoekt. Een aantal orthogonale assen worden getrokken van noord naar zuid. De omliggende landschappen grijpen in op de bebouwde oppervlaktes. Dit zorgt voor een duidelijke layout, met een vermenging van open en bebouwd, van groen en bedrijvenvolumes.

2 Door middel van ruimtelijke scenario s is onderzocht naar haalbaarheid, gewenst beeld, open vs. gesloten, etc. Dit resulteert in een aantal tussenstappen waarvan hierbij een aantal makettes worden getoond.

3 De scenario s zijn allen onderzocht op hun haalbaarheid en gewenste ruimtelijke kwaliteit. Het uiteindelijk model gaat verder in op de initiële opzet : het maken van stroken orthogonaal op de Blancefloerlaan, maken van verschillende groottes volumes voor diverse types bedrijven, maken van groenzones tussen de bedrijven (meerwaarde voor terrein als voor de gebouwen), maximaal hergebruik van bestaande wegenis, maken van nieuwe toegang tot terrein, duidelijk onderscheid maken tussen groen en verhard,...

4 AANPASSING

5 Vanuit het ontwerpend onderzoek is gebleken dat de bestaande bedrijven niet meer aangepast zijn aan de nieuwe noden. De opdrachtomschrijving, dat vroeg om een groene bedrijventerrein,, is getracht zo maximaal mogelijk verder te zetten. De volledige overgang naar het strokenmodel, dat als structuur over het volledige gebied komt, blijkt echter niet mogelijk te zijn voor de stad, waardoor het bestaande bedrijventerrein blijft behouden en als vreemde eend in het totaalplan wordt opgenomen.

6 Een aantal voorwaarden zijn gesteld aan het stedenbouwkundig ontwerp, op niveau van de gebouwen en de open ruimte. Voorgevellijnen worden vastgelegd; omheiningen van perceel wordt niet toegelaten, etc... Dit leidt tot een strak, open bedrijventerrein met plaats voor open ruimte, naast flexibel indeelbare bedrijvenstroken.

7 Het uiteindelijk plan voor het bedrijventerrein: Het strokenmodel wordt doorgetrokken waar mogelijk. De uitzonderingen worden onaangeroerd gelaten en vormen een vreemde eend in de bijt. De groenzones zorgen voor een verademing in het bedrijventerrein. Alle bedrijven krijgen toegang tot het groen, en zicht op open ruimte, wat de leesbaarheid en de kwaliteit van zowel het bedrijventerrein in het algemeen als de architectuur specifiek doet toenemen.

8 De groenzones van het bedrijventerrein passen zich in de omgeving in. In het vervolg van de groene singel worden dwarse groenverbindingen getrokken die noord en zuid van het terrein verbinden, visueel en/of fysiek.

9 De toegangen tot de bedrijven worden geplaatst langs de groene ruimtes, waar dit kan. De eerste strook vormt een uitzondering. Hier wordt gezocht naar een visuele link tussen de Groene Singel en de centrale groenzone door het openmaken van de bedrijvenstrook, en dààr de toegangen tot de gebouwen (voor zowel auto s als voetgangers) te situeren.

10 Er is bij de opmaak van het plan voor het nieuwe bedrijventerrein extra gelet op de kwaliteit van het openbaar domein. Hierbij staat de gebruiker van het terrein centraal. De groenzones worden gekoppeld door het leggen van extra brede voetpaden (4m). Dit terwijl de overstap naar de groenzones wordt voorzien met voorpleinen voor de gebouwen (6m). De resterende voetpaden zijn 2m breed.

11 De circulatie wordt vereenvoudigd ten opzichte van het bestaande. Er wordt ook zo maximaal mogelijk verdergewerkt op het bestaande profiel van de wegen. Er wordt een eenrichtingsverkeer geintroduceerd, wat de leesbaarheid en de efficientie van het bedrijventerrein enorm verhoogt. De uitzondering vormt de in/uitrit. Hier is verkeerskundig gekozen om één toegang op de Blancefloerlaan te voorzien. Vanuit de centrale lus vertrekken secundaire lussen naar de diverse bedrijven.

12 PROFIELEN

13 PROFIEL 1 PROFIEL 2 PROFIEL 3

14 ONTWERPEND ONDERZOEK OMGEVING

15

16 t ZAND P&R P&R F2 F3 t Zand beslaat de zone tussen Katwilgweg en de gemeente Zwijndrecht. Momenteel betreft het een open zone waar informele activiteiten worden georganiseerd. Er is onderzocht naar het ontwikkelen van een gemengd landschap waarbij verschillende invulmogelijkheden qua lokale bedrijvigheid gekoppeld worden met recreatieve functies.

17 P&R P&R P&R P&R 1,4 ha verhard carting; parking nieuwe woningen 3.1 ha: carting... 1,5 ha camping F2 F2 2.7 ha moestuintjes F3 F3 2 ha hondenschool 3,2 ha moestuintjes 3.6 ha camping transformatie De vermenging van lokale bedrijvigheid met recreatieve functies zorgen voor een verspreide ontwikkeling, wat de openheid en de doorwaadbaarheid bewaart. Verschillende scenario s met wisselende dichtheid kunnen worden overwogen, binnen hetzelfde gedachtengoed.

18 BANAAN BANAAN BANAAN De Banaan benoemt het gebied dat momenteel grotendeels door de E17 wordt ingenomen. Een oppervlakte tussen spoor en autosnelweg komt vrij, met grootte van 13 ha, wat zorgt voor mogelijkheden, gaande van bedrijvigheid tot maken van evenementenweide, park,...

19 BANAAN Voor de Banaan zijn al meerdere, niet altijd even coherente voorstellen voor een toekomstige invulling gedaan. Het s-rsa geeft de voorkeur aan een festivalweide voor Antwerpen. De Banaan blijft zo goed als leeg van bebouwing. Het landschap krijgt het aanzien van een park, gelijkaardig aan andere plekken op Linkeroever. Op deze manier kan deze zone mee bijdragen tot een kwalitatieve zachte verbinding tussen Linkeroever en Zwijndrecht. Voor het bedrijventerrein Katwilgweg betekent deze optie dat haar zichtbaarheid gegarandeerd blijft. De landschappelijke buffer tussen bedrijventerrein en Ring is een interessante ontwerpfactor voor het ontwerp van de bedrijfsgebouwen. Anderzijds is de stad nog op zoek naar bijkomende ruimte voor lokale bedrijvigheid. Het voorstel uit het s-rsa zou eventueel hiervoor kunnen wijken. Een vanuit economisch standpunt interessant voorstel bestaat erin om de bestaande weg van de E17 te behouden en daaraan de bedrijven te koppelen. Op deze wijze zijn de bedrijven parrallel aan de snelweg georganiseerd en vormen ze een muur. Dit zou spijtig zijn omdat de logica die gehanteerd werd op Katwilgweg (orthogonaliteit in stroken), hier te niet wordt gedaan. Anderzijds moet de vraag gesteld worden of dergelijke toplokatie qua zichtbaarheid moet opgeofferd worden voor het herlocaliseren van zonevreemde lokale bedrijfjes BANAAN? Ander aandachtspunt is de vraag naar een kwalitatieve zachte verbinding tussen Antwerpen-rechteroever en de gemeenten Zwijndrecht en Burcht. Een festivalweide kan deze verbinding op een landschappelijk interessante manier in zich opnemen. Het idee van een groene ruimte zou dan ook hier naar oplossingen kunnen leiden. Met een ontwikkeling tot bedrijventerrein (zwaar verkeer overdag; na de werkuren verlaten) is een kwalitatieve fietsverbinding heel wat minder evident. DE KWALITEITEN VAN EEN GROENE RUIMTE DAT EVEN- EENS KAN GEBRUIKT WORDEN ALS FESTIVALWEIDE VALT VOOR DEZE LOCATIE TE VERKIEZEN BOVEN EEN ONDOOR- DACHT NEERPLANTEN VAN EEN BEDRIJVENTERREIN

20 BLANCEFLOERLAAN F2 F3 Het uitzicht over t Zand moet ook met haar toekomstige activiteiten gegarandeerd blijven. Het contrast met de dorpskern van Zwijndrecht moet immers gemaximaliseerd worden. Openheid en leegte zijn de sleutbegrippen Scherm van bomen: een groene corridor maakt de overgang tussen Zwijndrecht en het stedelijk deel van Linkeroever Stedelijke wand vanuit Prestibel. Contrast aan overzijde: natuurlijk landschap. De Beek en het rond punt benadrukken op een duidelijke wijze het einde van de bebouwde dorpskern van Zwijndrecht. Hoogte: van hieruit is zowel t Zand, als Katwilgweg goed zichtbaar. We wensen ook visueel een contrast tussen open en weids ( t Zand) en compact en sober (Katwilgweg) na te streven. Dit contrast moet vanuit de Blancefloerlaan voelbaar zijn Kruispunt met poortfunctie: de gebouwen op de kop moeten een beeldbepalende architectuur hebben. De Groene Singel (afslaande beweging) is evenwaardig dan rechtdoor naar Zwijndrecht De Blancefloerlaan is zowel de centrale as op Linkeroever, als de toegangsweg tot het bedrijventerrein. Er is nood om na te denken over het gewenste profiel en invulling van deze straat. Een aantal voorwaarden worden gesteld vanuit de bestaande en de nieuwe omgeving, waardoor een duidelijk beeld ontstaat vanaf Zwijndrecht tot aan de Groene Singel.

21

22 GROENE SINGEL BANAAN De Groene Singel wordt in de toekomst dé lokale toegangsweg vanuit Rechteroever naar Linkeroever. De groene singel wordt opgenomen in het systeem van singelwegen die de stad op lokaal niveau dienen te ontsluiten voor traag autoverkeer, fietsers en wandelaars. Een deel wordt landschappelijk ingepast in deel langs Galgenweel, tweede deel wordt gezien als toegangspoort tot een nieuw stukje stad.

RUP. Katwilgweg TOELICHTINGSNOTA BIJLAGEN

RUP. Katwilgweg TOELICHTINGSNOTA BIJLAGEN RUP Katwilgweg TOELICHTINGSNOTA BIJLAGEN December 2010 COLOFON Projectleider Maud Coppenrath Ontwerper Arcadis Belgium Programmaleider Katlijn Van der Veken Planologisch ambtenaar Frank de Bruyne Secretariaat

Nadere informatie

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord werfbijeenkomst 25/10/2016 In Meulestede Noord kan de kwaliteit van het openbaar domein verbeterd worden door een groenere inrichting en nieuwe verbindingen

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

u bent hier > VORMGEVING: Noot:

u bent hier > VORMGEVING: Noot: Binnenkort start Leiedal, in samenwerking met het gemeentebestuur van Zwevegem, met de realisatie van Losschaert. Een plek waar wonen, werken en ontspanning harmonieus samengaan. Langs de gewestweg en

Nadere informatie

1. INLEIDING. Figuur 1.1: situering Prestibelsite: topografische kaart NGI en luchtfoto

1. INLEIDING. Figuur 1.1: situering Prestibelsite: topografische kaart NGI en luchtfoto 1. INLEIDING Figuur 1.1: situering Prestibelsite: topografische kaart NGI en luchtfoto 1. INLEIDING Figuur 1.2: stedenbouwkundig ontwerp Georges Baines (1991-2000) Figuur 1.3: stedenbouwkundig ontwerp

Nadere informatie

WETTEREN KAPELLEWEG. Danneels. fase stedenbouwkundig schetsontwerp 9 april toelichting gecoro Wetteren

WETTEREN KAPELLEWEG. Danneels. fase stedenbouwkundig schetsontwerp 9 april toelichting gecoro Wetteren WETTEREN KAPELLEWEG Danneels. fase stedenbouwkundig schetsontwerp 9 april 2018. toelichting gecoro Wetteren ANALYSE EN CONTEXT ANALYSE EN CONTEXT Projectgebied macro Luchtfoto 3 ANALYSE EN CONTEXT Projectgebied

Nadere informatie

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN juni 2016 Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - www.leiedal.be ruimte@leiedal.be

Nadere informatie

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN juni 2016 Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - www.leiedal.be ruimte@leiedal.be

Nadere informatie

Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep

Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep MODEL GROENE POORT/BUURT-AS OPMERKINGEN VERKEER Advies: ook overgang Hogeweg-Stadsring aanpakkenvoor veiligheid. Dit valt buiten ons projectgebied maar

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan LEEMSTRAAT Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door de provincieraad

Nadere informatie

Actiepunten rond trage wegen: WOMMELGEM ZUID

Actiepunten rond trage wegen: WOMMELGEM ZUID Actiepunten rond trage wegen: WOMMELGEM ZUID - Om de volledige oost-west verbinding te realiseren, dient het ontbrekende stukje weg achter de serre van de heer Rommens in orde gebracht te worden. Het gaat

Nadere informatie

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg Bedrijvenpark Noord Surfplas Bedrijvenpark zuid Bedrijventerrein T58 Bedrijvenpark te midden van groen

Nadere informatie

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN juni 2016 Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - www.leiedal.be ruimte@leiedal.be

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Toelichting GECORO 23 oktober 2018 Inhoud 1. Fasestap binnen

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016

Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016 Ellermanstraat projectdefintie & concept 07/11/2016 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι aanleiding slechte staat riolering verkeersveiligheid deel fietsverbinding Park Spoor Noord Sint Jansplein

Nadere informatie

Inhoud mei 2004 Globale toekomstvisie Schematische weergave kaart 1 Gewenste natuurlijke en landschappelijke structuur Schematische weergave kaart 2 Gewenste agrarische structuur Schematische weergave

Nadere informatie

13 DEELPLAN 13 - GRONDWERKEN GEERT MAES

13 DEELPLAN 13 - GRONDWERKEN GEERT MAES 13 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid/landbouw 13.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 13.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor (para-)agrarische activiteiten

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1: AMBACHTELIJKE ZONE 1. Bestemmingsomschrijving 1.1. Hoofdbestemming Lokale ambachtelijke bedrijven die geen abnormale hinder veroorzaken voor de directe omgeving.

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

154 HUB.LAND.ORIGIN BEELDKWALITEITSPLAN BLUE GATE ANTWERP - FASE 2

154 HUB.LAND.ORIGIN BEELDKWALITEITSPLAN BLUE GATE ANTWERP - FASE 2 6.1 zoekzone Arresthuis De zoekzone voor het Arresthuis behoort niet tot het projectgebied van Blue Gate Antwerp. Door de parallele ontwikkeling en de fysieke aanwezigheid van een Arresthuis op BGA is

Nadere informatie

geluidsschermen A2 Vught-Boxtel-Best Publiek parkgroen achter groene geluidsschermen snelweg

geluidsschermen A2 Vught-Boxtel-Best Publiek parkgroen achter groene geluidsschermen snelweg geluidsschermen A2 Vught-Boxtel-Best Publiek parkgroen achter groene geluidsschermen snelweg Landgoederen Populierenlandschap Kampenlandschap Beekdalen Vught Boxtel Best Vught >> Landgoed Kasteel Maurick

Nadere informatie

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Wijnegem

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Wijnegem GruunRant memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 Wijnegem WAAROM GRUUNRANT? Rode draad: behouden versterken - verbinden GruunRant begint stilaan een begrip te worden als het gaat over de versterking

Nadere informatie

16 DEELPLAN BOUWONDERNEMING CANNEYT

16 DEELPLAN BOUWONDERNEMING CANNEYT 16 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid 16.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 16.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor één ambachtelijke bedrijf in functie

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus VR 2018 1409 DOC.1020/5BIS Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften Bijlage II Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe is de eerste naoorlogse uitbreidingswijk van Cuijk, een dorp aan de Maas. De wijk vormt de noordoostzijde van het huidige dorp, op de grens met het buitengebied.

Nadere informatie

9 loten voor eengezinswoningen. in het centrum van Duisburg (Tervuren) Hoek Zuurbergstraat / Oude Vrijheidsstraat. 3080 Tervuren

9 loten voor eengezinswoningen. in het centrum van Duisburg (Tervuren) Hoek Zuurbergstraat / Oude Vrijheidsstraat. 3080 Tervuren Verkoopsdossier Zuurberg 07 05 2015 9 loten voor eengezinswoningen in het centrum van Duisburg (Tervuren) Hoek Zuurbergstraat / Oude Vrijheidsstraat 3080 Tervuren 6/05/2015 VERKOOPSDOSSIER VERKAVELING

Nadere informatie

startnota PRUP SPG RECONVERSIE MILITAIRE BASIS KOKSIJDE

startnota PRUP SPG RECONVERSIE MILITAIRE BASIS KOKSIJDE startnota PRUP SPG RECONVERSIE MILITAIRE BASIS KOKSIJDE inhoud 01 VOORGESCHIEDENIS 02 VAN ONTWERPEND ONDERZOEK TOT BESTEMMINGSPLAN 03 PARTICIPATIE startnota PRUP SPG RECONVERSIE MILITAIRE BASIS KOKSIJDE

Nadere informatie

LOGISTIEK PARK MOERDIJK

LOGISTIEK PARK MOERDIJK LOGISTIEK PARK MOERDIJK VOGELVLUCHTPERSPECTIEF Logistiek Park Moerdijk (LPM) is voorzien op, wat bereikbaarheid betreft, unieke plek: gelegen in de oksel van de A16 en A17, op de centrale as Rotterdam-Antwerpen

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ZUID-OOST CENTRUM Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door

Nadere informatie

PLAATSNAAM. Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel

PLAATSNAAM. Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel gaardenhage, PROJECTTITEL de maten PLAATSNAAM arnhem Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel Gaarden en...... Hagen Gaardenhage, De Maten Duurzaam landschappelijk raamwerk

Nadere informatie

Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug

Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug 1 oktober 2014 Inhoudsopgave 1. Opgave 3. 2. Analyse 4. Provinciale en gemeentelijke ambities; Knelpunten plangebied; Kwaliteiten; Kansen. 3. Ontwikkelstrategie

Nadere informatie

Verkaveling Heizijde

Verkaveling Heizijde Zaak der wegen Verkaveling Heizijde Situering Verkaveling Verkaveling 12 loten: - Eengezinswoningen -Meergezinswoningen - Nevenfuncties - Max. aantal wooneenh. = 493 -Verkaveling in 2 fases Infrastructuur

Nadere informatie

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging)

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk

Nadere informatie

Stad en landschap verbonden

Stad en landschap verbonden Afstudeerpresentatie - 19 april 2013 Stad en landschap verbonden Het inpassen van het bedrijventerrein van Haarlem in de omliggende structuren voor het recreatieve langzaam verkeer Jenny Nauta - 1303163

Nadere informatie

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN Om een levendig gebied te creëren wordt als programma ingezet op een mix van wonen, werken en voorzieningen. Door deze functies op de begane grond te mengen ontstaat zowel

Nadere informatie

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum:

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: 14-4-2009 Huidige situatie De locatie maakt deel uit van het ontwikkelingsgebied Heerenveen Noordoost; een langgerekt gebied tussen grofweg de

Nadere informatie

Ruimtelijk kader CBS locatie

Ruimtelijk kader CBS locatie Bijzonder Woongebied De gemeente en ontwikkelaar Schouten willen van de werk - locatie CBS-kantoor een bijzonder woongebied maken. Uitgangspunt is een duurzame, toekomstgerichte, kind - vriendelijke woonwijk.

Nadere informatie

Typisch Charlois Transformatie en verfijning van de openbare ruimte in Oud-Charlois

Typisch Charlois Transformatie en verfijning van de openbare ruimte in Oud-Charlois Typisch Charlois Transformatie en verfijning van de openbare ruimte in Oud-Charlois Thijs ten Brummelhuis 20-03-2009 Experimenteel project Oud-Chairlos De openbare ruimte leesbaar maken Openbare ruimte

Nadere informatie

HAVENGEBIED BRESKENS MASTERPLAN MEI 2015

HAVENGEBIED BRESKENS MASTERPLAN MEI 2015 HAVENGEBIED BRESKENS MASTERPLAN MEI 2015 1 OVERZICHT OVERZICHT P 2-7 RUIMTELIJKE RELATIES P 8 ONTSLUITING P 16 DE GROENE DIJK ALS DRAGER P 18 NIEUW VISSERIJNTRUM P 22 MIDDENHAVENDAM P 24 WESTHAVENDAM P

Nadere informatie

Amsterdam overhoeks. Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam.

Amsterdam overhoeks. Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Amsterdam overhoeks Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Amsterdam overhoeks Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke

Nadere informatie

7. Vlasmuseum Stad Kortrijk, Ontwikkelingskader Leieboorden

7. Vlasmuseum Stad Kortrijk, Ontwikkelingskader Leieboorden 7. Vlasmuseum Leiedal + HUB, juni 2010 Stad Kortrijk, Ontwikkelingskader Leieboorden 46 7.1. Lezing van de site De site wordt omgeven door de Noordstraat, het bouwvolume aan de Rekollettenstraat met daarin

Nadere informatie

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Cardiff nv Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Cardiff nv' te Zulte Verordenend grafisch plan 1121B3 Legende Perimeter RUP art. 1: Zone

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Klik om de opmaak van de overzichtstekst te bewerken Tweede overzichtsniveau Derde overzichtsniveau Vierde overzichtsnivea u Vijfde overzichtsn iveau

Klik om de opmaak van de overzichtstekst te bewerken Tweede overzichtsniveau Derde overzichtsniveau Vierde overzichtsnivea u Vijfde overzichtsn iveau Klik om de opmaak van de overzichtstekst te bewerken Tweede Derde Vierde ivea u Vijfde Zesde Zevende Achtste Klik om de opmaak van de overzichtstekst te bewerken MOGELIJKE ANTWOORDEN OP DE Tweede PROBLEMATIEK

Nadere informatie

(GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL. Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien)

(GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL. Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien) (GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien) 2. visie concept stadswal (GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL Stationsomgeving Noord 2. visie concept stadswal

Nadere informatie

startnota PRUP SPG RECONVERSIE MILITAIRE BASIS KOKSIJDE

startnota PRUP SPG RECONVERSIE MILITAIRE BASIS KOKSIJDE startnota PRUP SPG RECONVERSIE MILITAIRE BASIS KOKSIJDE inhoud 01 VOORGESCHIEDENIS 02 WAT IS EEN STARTNOTA? 03 VAN ONTWERPEND ONDERZOEK TOT BESTEMMINGSPLAN 04 PARTICIPATIE startnota PRUP SPG RECONVERSIE

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

Stedenbouwkundige. voorschriften

Stedenbouwkundige. voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften voorkomen Alle materialen en kleuren die worden gebruikt binnen dit plangebied moeten afgestemd worden op de aard, het karakter en de uitstraling

Nadere informatie

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 ZICHT VANAF DE N80 masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 CONCEPT CONCEPT MASTERPLAN De site van het kasteel Van Peten is een terrein van 6 ha groot. Komende van Velm toont

Nadere informatie

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking RUP Zonevreemde recreatie Toelichting Bevolking 11 juni 2018 RUP Is een uitvoering van het Gemeentelijke Ruimtelijke Structuurplan (GRS) Vervangt het gewestplan Bestaat uit een grafisch plan en bijhorende

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle

Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle Bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle

Nadere informatie

beschrijving plankaart.

beschrijving plankaart. 06. plan. "Op en langs het voormalige tracé van de A9 wordt de vrijkomende ruimte gebruikt om nieuwe hoogwaardige woongebieden te realiseren binnen de bebouwde kom van Badhoevedorp. Deze gebieden krijgen

Nadere informatie

2.3 Zone voor gemengd project

2.3 Zone voor gemengd project Gedeeltelijke wijziging RUP nr 60 Akkerhage/Ottergemsesteenweg Voorschrift 2.3 Zone voor gemengd project Bestemming Deze zone wordt bestemd voor harde recreatieve functies zoals een voetbalstadion met

Nadere informatie

KMO-zone Nederboelaere. Raad van Bestuur Bedrijvencentrum 23 april 2013

KMO-zone Nederboelaere. Raad van Bestuur Bedrijvencentrum 23 april 2013 KMO-zone Nederboelaere Raad van Bestuur Bedrijvencentrum 23 april 2013 Inhoud Situering + feitelijk bestaande toestand Zoneringsgegevens planologie Visie op het project Ontsluitingsstructuur Integratie

Nadere informatie

ALKMAAR Ontwikkelbeeld

ALKMAAR Ontwikkelbeeld KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld overstad DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERSTAD 1 2 INHOUD Introductie 1. Gastvrij centrum, de nieuwe gebiedsidentiteit van Overstad 2. Overstad aan het kanaal in

Nadere informatie

ALKMAAR Ontwikkelbeeld

ALKMAAR Ontwikkelbeeld KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld overstad DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERSTAD 1 INHOUD Introductie 1. Gastvrij centrum, de nieuwe gebiedsidentiteit van Overstad 2. Overstad aan het kanaal in 2019

Nadere informatie

5. Typologieën voor bebouwing

5. Typologieën voor bebouwing 5. Typologieën voor bebouwing Met de eerder genoemde landschappelijke nrichting als basis is tijdens workshops gediscussieerd over geschikte vormen van bebouwing in het gebied. Belangrijke conclusie daarin

Nadere informatie

GRUP Oosterweelverbinding - wijziging. Toelichting SARO 25/02/2014

GRUP Oosterweelverbinding - wijziging. Toelichting SARO 25/02/2014 GRUP Oosterweelverbinding - wijziging Toelichting SARO 25/02/2014 1 Inhoud van de toelichting 1. Voorafgaande stappen 2. Beslissing Vlaamse regering 14/02/2014 3. Vooropgestelde timing en verdere procedure

Nadere informatie

CASE AARSCHOT Park Elzenhof - Bedrijventerrein Nieuwland - stationsomgeving

CASE AARSCHOT Park Elzenhof - Bedrijventerrein Nieuwland - stationsomgeving CASE AARSCHOT Park Elzenhof - Bedrijventerrein Nieuwland - stationsomgeving Situering Opdracht > Creëer een aangename omgeving! > Randvoorwaarden: - Werk op verschillende schaalniveau s - Versterk de groen

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

adviseurs voor ruimtelijke ordening en stedebouw

adviseurs voor ruimtelijke ordening en stedebouw GROENZONE SPOORGEBIED HAREN adviseurs voor ruimtelijke ordening en stedebouw BESTAANDE STRUCTUUR zicht op groenssingel vanaf talud spoor overgangszone met bebouwing schouwpad tussen sloot en groensingel

Nadere informatie

SITUERING VAN HET PROJECT

SITUERING VAN HET PROJECT SITUERING VAN HET PROJECT Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeenten Gooik, Galmaarden en Herne leggen fietspaden aan en vernieuwen de rijweg in de Langestraat, Repingestraat en Vollezelestraat

Nadere informatie

Bestemmingsplan Afronding bedrijventerrein De Poel II Bijlagenboek

Bestemmingsplan Afronding bedrijventerrein De Poel II Bijlagenboek GEMEENTE GOES Bestemmingsplan Afronding bedrijventerrein De Poel II Bijlagenboek gemeente titel projectnummer datum Voorontwerp Ontwerp Vastgesteld Goes Bestemmingsplan Afronding bedrijventerrein De Poel

Nadere informatie

Naar een inrichting voor het Randstedelijk groengebied Pallieterland

Naar een inrichting voor het Randstedelijk groengebied Pallieterland Naar een inrichting voor het Randstedelijk groengebied Pallieterland Van idee tot inrichting op het terrein Het idee Van idee naar programma De uitgangspunten voor het programma Eventueel locatieonderzoek

Nadere informatie

Gemengd regionaal bedrijventerrein Polderhoek te Zonnebeke

Gemengd regionaal bedrijventerrein Polderhoek te Zonnebeke Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gemengd regionaal bedrijventerrein Polderhoek te Zonnebeke Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gemengd regionaal bedrijventerrein

Nadere informatie

1. KORTENBERG ALS VERZAMELING VAN STERKE KERNEN

1. KORTENBERG ALS VERZAMELING VAN STERKE KERNEN 1. KORTENBERG ALS VERZAMELING VAN STERKE KERNEN Kortenberg bestaat uit verschillende kernen, de 5 deelgemeentes; Meerbeek, Everberg, Kwerps, Erps en Kortenberg. De deelkernen worden omkaderd door de nog

Nadere informatie

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE LEDEGEM RUP VANDEMAELE J. TUINEN VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Conclusies locatie P+R Stationsgebied

Conclusies locatie P+R Stationsgebied Conclusies locatie P+R Stationsgebied Inpassing in de omgeving + De omgeving is van een grootschaliger karakter passend bij de functie brandweerkazerne. De openbare ruimte waar de kazerne op aansluit bestaat

Nadere informatie

7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL

7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL 7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL ART.7.0. BASISRECHTEN Deze cluster situeert zich binnen de perimeter noordelijke en oostelijke open ruimte. De zonevreemde woningen zijn gelegen in ruimtelijk kwetsbaar

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

IHOUDSTAFEL. Voorschriften BPA Rode Kruislaan. Stad Antwerpen

IHOUDSTAFEL. Voorschriften BPA Rode Kruislaan. Stad Antwerpen IHOUDSTAFEL IHOUDSTAFEL... 1 ALGEMEENHEDEN...1 ARTIKEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN... 1 ARTIKEL 2 - GEBRUIK VAN MATERIALEN... 1 BESTEMMINGSVOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL 3 - ZONE VOOR OPENBARE WEGENIS... 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

RUIMTELIJK ONDERZOEK

RUIMTELIJK ONDERZOEK RUIMTELIJK ONDERZOEK de vallei van het Klein Schijn de vallei van de Zwanebeek de vallei van het Groot Schijn Luchtfoto op grote schaal met aanduiding van de landschappelijke beekvalleien en de heuvelruggen

Nadere informatie

1 DEELPLAN 1 - WILLTON PARKETVLOEREN

1 DEELPLAN 1 - WILLTON PARKETVLOEREN 1 DEELPLAN 1 - WILLTON PARKETVLOEREN Specifieke stedenbouwkundige voorschriften Art. 1.1 Zone voor bedrijvigheid 1.1.1 Bestemming Hoofdbestemming: De zone is bestemd voor één handelszaak in parketvloeren.

Nadere informatie

2 DEELPLAN 2 - BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW DE AKKER

2 DEELPLAN 2 - BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW DE AKKER 2 Specifieke stedenbouwkundige voorschriften Art. 2.1 Zone voor bedrijvigheid 2.1.1 Bestemming Hoofdbestemming: De zone is bestemd voor opslag en kleine ambachtelijke bedrijvigheid in functie van min.

Nadere informatie

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 LIGGING 1. 1 21. IMPRESSIE HUIDIGE SITUATIE ZONERING HUIDIGE FUNCTIES 1. 3 AMBITIE EN UITDAGING DYNAMISCHE EN LEVENDIGE BUURT DIVERSITEIT IN WONINGTYPEN

Nadere informatie

Stationsgebied Hoogeveen >>>

Stationsgebied Hoogeveen >>> Stationsgebied Hoogeveen >>> Stationsgebied Hoogeveen project Ontwikkelingsvisie en deeluitwerkingen Stationsgebied Hoogeveen locatie Hoogeveen ontwerpers Remco Rolvink Ronald Bron Mark van Rijnberk Ellemijk

Nadere informatie

DEEL 3: PROGRAMMA VAN MAATREGELEN

DEEL 3: PROGRAMMA VAN MAATREGELEN Gent UZ Parking De Pintelaan 43 DEEL 3: PROGRAMMA VAN MAATREGELEN 1. Gemotiveerd advies voor het al dan niet moeten nemen van maatregelen Op basis van de resultaten van het bureauonderzoek kan een advies

Nadere informatie

TERMINOLOGIE... 2 1. BESTEMMING... 4

TERMINOLOGIE... 2 1. BESTEMMING... 4 INHOUDSOPGAVE DEEL 1: ALGEMENE BEPALINGEN...2 TERMINOLOGIE... 2 ALGEMEEN GELDENDE VOORSCHRIFTEN... 2 DEEL 2: BIJZONDERE BEPALINGEN... 4 ART 1. ZONE VOOR KANTOREN... 4 1. BESTEMMING... 4 2. BEBOUWING...

Nadere informatie

Speerpunt 2018 Ruimtelijke Ordening. Ruimtelijke - Ordening

Speerpunt 2018 Ruimtelijke Ordening. Ruimtelijke - Ordening Ruimtelijke - Ordening 1 2 Woord vooraf Een gemeente die zijn Ruimtelijke Ordening serieus neemt, streeft ernaar dat dit gedragen wordt door de meerderheid van zijn inwoners. Om draagkracht te verkrijgen

Nadere informatie

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften december 2018 Gemeentelijk

Nadere informatie

LANGWATER. Toelichting masterplan en eerste verkavelingsaanvraag

LANGWATER. Toelichting masterplan en eerste verkavelingsaanvraag LANGWATER Toelichting masterplan en eerste verkavelingsaanvraag Informatiebijeenkomst 30 augustus 2012 Locatie Grondgebied Kortrijk Tussen N8 en Morinnestraat Vlakbij Evolis Grens met Zwevegem Afrit Kortrijk-Oost

Nadere informatie

Kenmerken en kwaliteiten landschap

Kenmerken en kwaliteiten landschap h o o f d s t u k 1 Kenmerken en kwaliteiten landschap Oude Rijnzone (N11) De Oude Rijnzone maakt deel uit van het Hollandse veenweidegebied en wordt gekenmerkt door de Oude Rijn met rijke lintbebouwing

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 groene singel - Plan van de Vlaamse overheid - Doelstelling: duurzame oplossing voor de Antwerpse verkeersproblematiek - bestaat uit 16 projecten Drie doelstellingen:

Nadere informatie

41 BADHOEVEDORP OBSERVATIES

41 BADHOEVEDORP OBSERVATIES 04. observaties. "De stedenbouwkundige structuur wordt gedragen door een aaneengesloten netwerk van bomenlanen, singels, plantsoenen en vijvers. Deze landschappelijke karakteristiek van het dorp is een

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING

INHOUDELIJKE TOELICHTING Agendapunt: 9 No. 04/'09 Dokkum, 26 november 2008 ONDERWERP: beeldcriteria de Twine SAMENVATTING: De welstandsnota bevat geen uitgewerkte welstandscriteria voor (her)ontwikkelingsprojecten. Dergelijke

Nadere informatie

besluit Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte

besluit Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte 1 Inleiding Westenholte is van oorsprong een oude dorpskern die later bij Zwolle is gevoegd. De wijk is steeds groter geworden en aan

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist

Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist 2 gewestelijk

Nadere informatie

WETTEREN KAPELLEWEG. Danneels 31 maart 2016

WETTEREN KAPELLEWEG. Danneels 31 maart 2016 WETTEREN KAPELLEWEG Danneels 31 maart 2016 ANALYSE EN CONTEXT ANALYSE EN CONTEXT Projectgebied macro Luchtfoto 3 ANALYSE EN CONTEXT Projectgebied micro Luchtfoto Opp. projectgebied 2 ha 34 are 80 ca 4

Nadere informatie

HET VERHAAL ACHTER T DORP HET WIJNEGEMHOF

HET VERHAAL ACHTER T DORP HET WIJNEGEMHOF HET VERHAAL ACHTER T DORP HET WIJNEGEMHOF Deelopgaven Wijnegemhof Naast het zichtbaar maken van de historische gelaagde parkstructuur en het optimaliseren van de verbindingen en portalen zijn er nog drie

Nadere informatie

Stedenbouwkundig advies reclamemast Facilitypoint Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Stedenbouwkundig advies reclamemast Facilitypoint Gemeente Hardinxveld-Giessendam Stedenbouwkundig advies reclamemast Facilitypoint 2 Studiegebied voor het beoogde Facilitypoint tussen de Peulenlaan en de A15 Stedenbouwkundig advies reclamemast Facilitypoint STEDENBOUWKUNDIG ADVIES

Nadere informatie

Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012

Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012 Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012 Erfadvies Het Witte Veen 14, Klarenbeek Gemeente Apeldoorn COLOFON In opdracht van dhr.

Nadere informatie

Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein

Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein Natuurzones T58-Boschkens Goirle-Tilburg Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein Natuurzones T58-Boschkens Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat Informatiebijeenkomst 03 09 2015 03/09/2015 1 Agenda Welkom Trudie Timmerman Terugkoppeling en doelen Koen Westrik Verkeerstechnisch ontwerp Fred van

Nadere informatie

Een groenzone in relatie met de school en de omgeving

Een groenzone in relatie met de school en de omgeving Sint-Bernardusschool Knokke Kleuter-Lager onderswijs-aso Henri Van de Velde Instituut 1 ste master Docenten Lieven Achtergael en Steve Salembier Bert Faveer - Thijs Kennis - Lucy O Reilly situering De

Nadere informatie

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN-

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- GEMEENTE OPWIJK RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- Deelplan voetbalterrein Klaarstraat ) DEEL 2: ONTWERPPLANNEN

Nadere informatie