Op zoek naar rendement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op zoek naar rendement"

Transcriptie

1 Brochure

2 Op zoek naar rendement Het beursklimaat is veranderd en sparen is niet langer rendabel. Grootbanken en vermogensbeheerders kunnen moelijk omgaan met de toegenomen beweeglijkheid op de beurs. Het MountainShield Capital Fund is een toevluchtsoord voor beleggers met vermogen op zoek naar duurzaam rendement. Het beursklimaat is veranderd De beurs heeft voor lange tijd in een rechte lijn omhoog bewogen. Tijden zijn inmiddels veranderd. Passief beleggen en buy-and-hold zijn tegenwoordig niet meer rendabel. Het door Centrale Banken gevoerde beleid is uniek. De lage rente heeft het speelveld veranderd. Niet alleen op financieel gebied, maar ook politiek gezien is er veel veranderd. Recent hebben problemen in Griekenland, de Brexit en de vertraging in China aangetoond hoe de beurs reageert op onzekerheid. De strategieën van vroeger zijn uitgewerkt. Het nieuwe beursklimaat vraagt om een passende strategie.

3 Profiteren van onzekerheid, ook in moeilijke tijden renderen Bent u bang wanneer de beurs daalt? Dat is onnodig. Teveel beleggers associëren een dalende beurs met verlies. Ook in dalende aandelenmarkten kan rendement behaald worden. Sterker nog, juist in een onrustige markt ontstaan buitenkansjes door inefficienties in de markt. Uit een recent onderzoek onder beleggers blijkt dat 69% Long-only belegt. Dat betekent dus dat van de 100 beleggers er bij een daling 69 beleggers geld verliezen. Zij zijn immers alleen opwaarts gericht met hun beleggingen. Met een long/short strategie kan er zowel in opgaande markten, als bij een dalende markt rendement behaald worden. Het selectieproces van MountainShield filtert de juiste ondernemingen op basis van de harde feiten en cijfers. Winst maken is immers niet zomaar een kwestie van geluk. Het heeft alles te maken met een goede strategie en een eigen visie. Bang zijn in dalende markten is vanaf nu niet meer nodig.

4 Beleggen in beheer Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie. Wereldwijde focus Het Fonds belegt wereldwijd. Er wordt belegd in Amerikaanse, Canadese en Europese ondernemingen, die naar de mening van de Beheerder onnauwkeurig gewaardeerd of verkeerd gewaardeerd zijn. Het Fonds zal voornamelijk investeren in aandelen. Daarnaast kan het Fonds investeren in derivaten van aandelen om het rendement te vergoten en risico s te beperken.

5 Strategie van het MountainShield Capital Fund Het Fonds is uniek in Nederland vanwege de volgende onderscheidende punten: 1. Long/Short beleggen Met een long/short strategie profiteert u van stijgende én dalende koersen. Door continu een juiste combinatie van opwaarts en neerwaarts gerichte beleggingen aan te houden, is het Fonds trendonafhankelijk en vaart haar eigen koers. Door spreiding aan te brengen over sectoren wordt getracht de volatiliteit van het fondsrendement verder te beperken. 2. Actief beheer De positie in een aandeel wordt veelal strategisch en verspreid over een langere periode opgebouwd en eveneens verspreid en slim indien kansrijk over meerdere dagen afgebouwd. Bovendien wordt er tussentijds gehandeld in deze posities, waarmee de slagroom op de taart wordt gecreëerd. 3. Contrair Beleggen Contrair beleggers zien waarde in een aandeel als veel beleggers in paniek raken en vrezen voor nog grotere koersdalingen. Contrair beleggers worden juist voorzichtig indien als gevolg van hogere koersen het vertrouwen bij andere beleggers toeneemt dat het goed gaat. Contrair beleggen kan betrekking hebben op market-timing (verschuivingen tussen activacategorieën, bijvoorbeeld het uit of in aandelen stappen) of beleggen in out-of-favor -aandelen. Contrair beleggen doet niet mee met de waan van de dag, omdat verwacht wordt dat de echte waarde van aandelen uiteindelijk bereikt wordt, ook al toont de huidige trend dat niet.

6 Denken vanuit risico s Het MountainShield Capital Fund maakt gebruik van de modernste beleggingsinstrumenten en -technieken om een positief rendement te behalen, maar vooral om de risico s te beperken. Succesvol beleggen en handelen op de beurs is een vak. Een goede belegger heeft geen glazen bol, maar wél voortschrijdend inzicht en ten alle tijden een duidelijk beeld van de risico s. Door de focus te leggen op het minimaliseren van verliezen, ontstaat er vanzelf meer winst en een mooi rendement. Focus op risicobeperking De focus bij beleggen ligt daarom op risicobepekering. Met optieconstructies en de juiste spreiding tussen long- en shortposities is er continu focus op het risico.

7 Kostenstructuur Er wordt een eerlijke en transparante kostenstructuur gehanteerd bestaande uit management fee, prestatievergoeding, lopende kosten en in/-uit schrijfkosten. Er is een managementfee van 0,175% per maand over het door u ingelegde bedrag. In/-uit schrijfkosten bedragen 0,5%. Lopende kosten bedragen Daarnaast wordt er 20% prestatievergoeding berekend over het bruto rendement. Op deze manier is het zowel voor u als voor de beheerders van het fonds van belang dat er een continue prestatie wordt geleverd. Prestatievergoeding Bij de berekening van deze performance fee geldt dat alle verliezen uit het verleden eerst goedgemaakt moeten worden voordat de vergoeding in rekening kan worden gebracht ( high water mark ). De beheerder van het MountainShield gaat dus pas de performance fee verdienen als er onder de streep rendement behaald wordt. Minimuminleg U kunt maandelijks beginnen met participeren in het MountainShield Capital Fund. Deelname is al mogelijk vanaf Er is op 6 januari jl. een voorstel tot wijziging van het prospectus ingediend om de minimale deelname naar te verhogen. Verslaglegging U ontvangt een maandelijks rapport met een helder overzicht van het behaalde resultaat en de persoonlijke visie van de fondsmanagers. Daarnaast wordt ieder jaar een jaarverslag inclusief accountantscontrole gepubliceerd.

8 Rendementsdoelstelling De doelstelling van het MountainShield Capital Fund is het realiseren van een positief rendement na kosten van 10% op jaarbasis. Benchmark Een benchmark wordt in het vermogensbeheer gebruikt om de prestaties van een vermogensbeheerder af te meten aan een bepaalde objectieve maatstaf. De benchmark voor het MountainShield Capital Fund is de S&P 500 Index. Behaalde resultaten Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar zijn vaak wel een goede leidraad. In het jaar 2016 is een rendement behaald van +22,94% netto (na aftrek van alle kosten). Ieder kwartaal is winstgevend afgesloten. Het MountainShield Capital Fund rapporteert iedere maand de behaalde resultaten. Bekijk voor het meest actuele rendement de website

9 Participeren in drie stappen U kunt maandelijks instappen in het MountainShield Capital Fund. Uw deelname dient minimaal 5 werkdagen voorafgaand aan de start van de nieuwe maand kenbaar gemaakt te worden middels het inschrijfformulier. Uw participatie wordt definitief op de volgende wijze: Stap 1. Vul het inschrijfformulier volledig in. Verstuur het ingevulde formulier per post naar Circle Investments Support Services BV, t.a.v. Investor Services, Smallepad 30F, 3811 MG, te Amersfoort. Stap 2. Het inschrijfformulier dient vergezeld te worden van (a) een kopie van een geldig paspoort of vervangend identiteitsbewijs en (b) een kopie van een bankafschrift of rekening van een nutsbedrijf voor de adresgegevens en indien u zich inschrijft met een bedrijf (c) een kopie van het uittreksel van de KvK. Stap 3. U maakt de inleg over naar ABN AMRO Bank, rekeningnummer: NL54ABNA t.n.v. Stichting Trustee MountainShield Fund (BIC/SWIFT: ABNANL2) U ontvangt een bevestiging van het administratiekantoor Circle Partners bij ontvangst van uw documentatie en overschrijving. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

10 MountainShield Capital Management verzorgt de strategie De strategie van het MountainShield Capital Fund wordt verzorgd door MountainShield Capital Management. Vanaf Beursplein 5 creëren zij een voorsprong op de markt met een contraire visie. S.A.M. (Selwyn) Duijvestijn R.G.M. (Bob) Raymakers W.J. (Winston) Oentoro E.J. (Edward) Laurier D. (Demi) v. Spronssen J. (Jesper) Berg

11 Betrokken partijen Beheerder: Strategie: Administrateur: Depositary: Juridisch eigenaar: Prime Broker: Accountant: Juridisch adviseur: Fiscaal adviseur: Bankrelatie: ROI asset management B.V. MountainShield Capital Management Circle Partners Darwin Depositary Stichting Trustee MountainShield Fund Interactive Brokers LLC Ernst & Young Houthoff Buruma Houthoff Buruma ABN AMRO Bank

12 Contact Mocht u vragen of opmerkingen hebben kunt u altijd een sturen naar info@mountainshield.nl of bellen naar U vindt meer informatie op Alvast bedankt voor uw vertrouwen. Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. Alle informatie in deze brochure is uitsluitend bedoeld ter informatie en/of voor marketingdoeleinden en dient niet te worden beschouwd als een advies, aanbeveling of handelsidee of als enige aanmoediging om op een specifieke wijze te handelen of te investeren. MountainShield Capital is niet aansprakelijk voor enige schade of enige verlies op basis van gepercipeerde aanbevelingen of adviezen. MountainShield Capital is niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor de door u behaalde resultaten. Niets op de pagina's van deze brochure dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De teksten in deze brochure nemen geen individuele beleggingsdoelstellingen of de financiële situatie of bijzondere behoeften van individuele gebruikers in aanmerking. De in deze brochure beschreven effecten en financiële instrumenten kunnen ongeschikt zijn als beleggingsinstrument voor een gebruiker. Verder kunnen aan de aankoop van deze instrumenten risico's zijn verbonden. Informatie omtrent het rendement van een effect of financieel instrument of een onderliggende waarde is altijd gebaseerd op wat deze in het verleden heeft gedaan. De historische prijsontwikkeling van een effect of financieel instrument of onderliggende waarde vormt op geen enkele wijze een basis voor de verwachting van het toekomstige rendement of een garantie omtrent toekomstig rendement of prijsontwikkeling.

Brochure Welgesteld Biotechnologie Fonds

Brochure Welgesteld Biotechnologie Fonds Brochure Welgesteld Biotechnologie Fonds Waarde belegger, De opportunistische belegger ziet het helemaal voor zich: hij heeft een aandeel gekocht op grond van de verhalen over een veelbelovend medicijn,

Nadere informatie

Brochure Welgesteld Biotechnologie Fonds

Brochure Welgesteld Biotechnologie Fonds Brochure Welgesteld Biotechnologie Fonds Waarde belegger, Beleggen in biotechnologie lijkt heel simpel: een belegger koopt op grond van de verhalen over een veelbelovend medicijn een aandeel dat natuurlijk

Nadere informatie

MAANDRAPPORTAGE MEI

MAANDRAPPORTAGE MEI MAANDRAPPORTAGE MEI 2018 www.mountainshield.nl info@mountainshield.nl KOERSVERLOOP MEI 2018 Het MountainShield Capital Fund heeft in mei een negatief resultaat behaald. Het netto rendement over de maand

Nadere informatie

Dat u winst maakt als uw

Dat u winst maakt als uw HET BEURSKLIMAAT IS VERANDERD Een beetje vreemd, want hoe kunt u een aandeel vérkopen dat u nog helemaal niet in uw bezit hebt? Beleggers hebben sinds de crash van 2008 kunnen profiteren van een zeer positieve

Nadere informatie

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld e= estimate (=schatting) Jan Feb 2002 0,95% 9,08% 2003 3,20% 1,41% 2004 2,69% 2,08% 2005 2,82% 0,79% 2006 2,65% 2,53% 2007 1,75% 3,93% 2008-4,93%

Nadere informatie

Algemene informatie 3. Verslag van de beheerder 4. Jaarrekening 6. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over

Algemene informatie 3. Verslag van de beheerder 4. Jaarrekening 6. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Jaarverslag 2018 Inhoud Algemene informatie 3 Verslag van de beheerder 4 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2018 6 Winst- en verliesrekening over 2018 7 Toelichting op de jaarrekening 8 2 Algemene informatie

Nadere informatie

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld e= estimate (=schatting) Jan Feb 2002 0,95% 9,08% 2003 3,20% 1,41% 2004 2,69% 2,08% 2005 2,82% 0,79% 2006 2,65% 2,53% 2007 1,75% 3,93% 2008-4,93%

Nadere informatie

Om leesbaarheid te bevorderen gaan wij puntsgewijs uw vragen af. U vindt steeds onder de door u gestelde vraag ons antwoord:

Om leesbaarheid te bevorderen gaan wij puntsgewijs uw vragen af. U vindt steeds onder de door u gestelde vraag ons antwoord: Vereniging VEB NCVB Postbus 240 2501 CE Den Haag per e-mail: info@veb.net Kopie: signalen@afm.nl Apeldoorn, 9 oktober 2017 Betreft: Conversie converteerbare obligaties Geachte heer Koster, Geachte heer

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Terug naar de kern Bob Hendriks

Terug naar de kern Bob Hendriks Terug naar de kern Bob Hendriks Oktober 2013 Waarom nog beleggen? 2 Agenda BlackRock? Sparen & beleggen We leven langer/pensioen Inkomsten uit beleggen Conclusie 3 BlackRock is opgericht voor deze nieuwe

Nadere informatie

Uw vermogen verdient een veilig rendement

Uw vermogen verdient een veilig rendement Uw vermogen verdient een veilig rendement Welkom André Brouwers Oprichter & Fondsmanager Mijn naam is André Brouwers, graag vertel ik u meer over onze innovatieve beleggingsstrategie. U heeft uw vermogen

Nadere informatie

Brochure Turbo s. TOSTRAMS Vermogensbeheer Turbo s

Brochure Turbo s. TOSTRAMS Vermogensbeheer Turbo s 0 Brochure Turbo s 1 Inhoud: 1. Waarom? pag. 3 2. Hoe kan ik deel nemen? 3 stappen. pag. 4 3. Wat zijn de kosten? pag. 5 2 Abcoude, 2015 Betreft: Geachte belegger, Hierbij informatie over. Met kunt u profiteren

Nadere informatie

Informatie. CareFund FINANCIAL CARE GLOBAL MACRO FUND. www.financialcare.com

Informatie. CareFund FINANCIAL CARE GLOBAL MACRO FUND. www.financialcare.com Informatie CareFund FINANCIAL CARE GLOBAL MACRO FUND www.financialcare.com Top specialisten zetten hun vakkennis in voor uw belegging Een team van topspecialisten op alle beleggingsgebieden heeft de handen

Nadere informatie

RBA Fonds - toelichting

RBA Fonds - toelichting RBA Fonds - toelichting Stuiver Asset Management Amsterdam, januari 2019 - STRIKT VERTROUWELIJK - Introductie Strategie Bouwstenen Participeren Team Lees voor de risico s, kosten en de scenario s ALTIJD

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE

INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE 1. PROFIEL Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor

Nadere informatie

DE HOF HOORNEMAN REKENING

DE HOF HOORNEMAN REKENING DE HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN EN SPAREN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN UW VERMOGEN IS HET WAARD WAAROM DE HOF HOORNEMAN REKENING? MET EEN HOF HOORNEMAN REKENING KUNT U VIA INTERNET

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

GEEN ACCOUNTANTSCONTROLE TOEGEPAST

GEEN ACCOUNTANTSCONTROLE TOEGEPAST Cijfers t/m 30 juni 2017 www.bufferfund.nl info@bufferfund.nl Bewaarder: Stichting Bewaring Buffer Funds Bestuur bewaarder: SGG Custody B.V. SGG Financial Services B.V. Hoogoorddreef 15, 1101 BA Amsterdam

Nadere informatie

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956)

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956) 1. profiel Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor gemene rekening, opgericht op 15 april 2008 en gevestigd te Rijswijk. Een fonds voor gemene rekening is geen rechtspersoon

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Beleggingsmodel Fondsen

Beleggingsmodel Fondsen Beleggingsmodel Fondsen De meest comfortabele manier van beleggen Steeds afgestemd op het actuele beursklimaat Keuze uit verschillende risico s en rendementen Gecombineerde beleggingsexpertise van ABN

Nadere informatie

DE HOF HOORNEMAN REKENING

DE HOF HOORNEMAN REKENING DE HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN EN SPAREN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN UW VERMOGEN IS HET WAARD WAAROM DE HOF HOORNEMAN REKENING? MET EEN HOF HOORNEMAN REKENING KUNT U VIA INTERNET

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten.

Verder zien. Meer weten. Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Uw participatie wordt definitief na het doorlopen van de volgende drie stappen:

Uw participatie wordt definitief na het doorlopen van de volgende drie stappen: Inschrijfinstructies Uw participatie wordt definitief na het doorlopen van de volgende drie stappen: Stap 1. Vul het volledige inschrijfformulier met blokletters in. Let er op dat u pagina s 2 tot en met

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen

Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen Inleiding Trustus Capital Management B.V. (Trustus) voert op dit moment de directie en het beheer van Intereffekt Investment Funds N.V. (IIF). Trustus is in het

Nadere informatie

Informatie Perlasplan

Informatie Perlasplan Informatie Perlasplan voor de financieel adviseur groei door strategie financieel adviseur 2 perlas groei door strategie Perlas Borgplan, Perlas Kernplan en Perlas Dynamischplan zijn subfondsen van het

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord.

In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord. FUND VR 12 vragen over het Het QTR Fund maakt gebruik van wetenschappelijk ontwikkelde systemen. Deze automatische systemen kennen geen emoties als angst of hebzucht. Vaak staan dergelijke emoties beleggers

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Mountainshield Capital Fund

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Mountainshield Capital Fund HALFJAARVERSLAG 2017 Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2017 Mountainshield Capital Fund Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Kerncijfers Mountainshield Capital Fund... 4 Profiel... 5

Nadere informatie

Zelf Beleggen en Sparen

Zelf Beleggen en Sparen de vrijheid van Zelf Beleggen en Sparen 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is Zelf Beleggen en Sparen? 2 2. Hoe werkt Zelf Beleggen en Sparen bij ABN AMRO Pensioenen? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen?

Nadere informatie

For Tomorrow Beleggen voor Morgen 26 november 2015

For Tomorrow Beleggen voor Morgen 26 november 2015 For Tomorrow Beleggen voor Morgen 26 november 2015 Wie ben ik Wie zijn wij Zonder grote risico s beleggen? Aandachtspunten Performance Conclusie Gewerkt voor diverse grootbanken (ABN Amro, Mees-Pierson,

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd.

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Beleggen

Nadere informatie

Beschermd Beheer. Guarding gains and managing risks

Beschermd Beheer. Guarding gains and managing risks Beschermd Beheer Guarding gains and managing risks Agenda De noodzaak om risicovol te beleggen Aandelenbeleggen zonder neerwaarts risico Voor wie geschikt 2 Vermogensgroei: de afweging tussen risico en

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2019 tot en met 30 juni Commodity Discovery Fund

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2019 tot en met 30 juni Commodity Discovery Fund HALFJAARVERSLAG 2019 Over de periode 1 januari 2019 tot en met 30 juni 2019 Commodity Discovery Fund Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Kerncijfers... 4 Halfjaarcijfers... 5 Balans... 5 Winst- en-

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd Koers Beleggen? of toch maar niet? Tijd 23-2-2018 Wie ben ik? Martijn Rozemuller Oprichter & directeur Think ETF s Technische bedrijfskunde, Optiver Minder kosten & meer spreiding als recept voor een succesvolle

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

De LifeCycle Mix bij Mijn Pensioen. LifeCycle Mix (LCM): online oplossing met maximale transparantie en gemak

De LifeCycle Mix bij Mijn Pensioen. LifeCycle Mix (LCM): online oplossing met maximale transparantie en gemak De LifeCycle Mix bij Mijn Pensioen LifeCycle Mix (LCM): online oplossing met maximale transparantie en gemak Gespecialiseerd team onderhoudt en ontwikkelt LCM WWW.INGIM.COM 2 ING INVESTMENT MANAGEMENT

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Marjon Brandenbarg 27 september 2012 www.ingim.com Agenda Mandaat ING Markt en Performance Vooruitzichten 2 2011: Mandaat ING Door het Bestuur

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Finles Fountain Umbrella Fund

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Finles Fountain Umbrella Fund HALFJAARVERSLAG 2017 Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2017 Finles Fountain Umbrella Fund Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Kerncijfers Finles Fountain Umbrella Fund... 4 Verslag van

Nadere informatie

informatie Perlasplan

informatie Perlasplan informatie Perlasplan voor de financieel adviseur groei door strategie Perlas Borgplan, Perlas Kernplan en Perlas Dynamischplan zijn subfondsen van het Perlas Global Active Investment Fund, waarin wordt

Nadere informatie

30 JUNI 2019 AANDELENFONDS BINCK GLOBAL DEVELOPED MARKETS EQUITY FUND

30 JUNI 2019 AANDELENFONDS BINCK GLOBAL DEVELOPED MARKETS EQUITY FUND 30 JUNI 2019 AANDELENFONDS BINCK GLOBAL DEVELOPED MARKETS EQUITY FUND AANDELENFONDS BINCK GLOBAL DEVELOPED MARKETS EQUITY FUND 1 DOELSTELLING & BELEGGINGSBELEID De primaire doelstelling van het Aandelenfonds

Nadere informatie

TOEGANKELIJK BELEGGEN

TOEGANKELIJK BELEGGEN TOEGANKELIJK BELEGGEN TOEGANKELIJK BELEGGEN IN RECREATIEF ONROEREND GOED INHOUD ONTSPANNEN BELEGGEN IN RECREATIEF VASTGOED INVESTEREN VIA RESORT CAPITAL FUND VERGELEKEN MET EEN EIGEN VAKANTIEWONING EENVOUDIG

Nadere informatie

Het valutarisico is volledig afgedekt naar de euro. Het model maakt gebruik van futures, wat kan leiden tot leverage.

Het valutarisico is volledig afgedekt naar de euro. Het model maakt gebruik van futures, wat kan leiden tot leverage. Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Commodity Discovery Fund

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Commodity Discovery Fund HALFJAARVERSLAG 2017 Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2017 Commodity Discovery Fund Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Kerncijfers... 4 Halfjaarcijfers... 5 Balans... 5 Winst- en-

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2018 tot en met 30 juni Commodity Discovery Fund

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2018 tot en met 30 juni Commodity Discovery Fund HALFJAARVERSLAG 2018 Over de periode 1 januari 2018 tot en met 30 juni 2018 Commodity Discovery Fund Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Kerncijfers... 4 Halfjaarcijfers... 5 Balans... 5 Winst- en-

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Exclusief én solide beleggen

Exclusief én solide beleggen Exclusief én solide beleggen U en het Fidessa Asset Allocation Fund U bent ondernemend, staat midden in het leven en bouwt aan een boeiende en lucratieve carrière. Dit brengt u naast voldoening en een

Nadere informatie

PODIUM 8. ProBeleggen Symposium VOC Fonds Rob Stuiver

PODIUM 8. ProBeleggen Symposium VOC Fonds Rob Stuiver PODIUM 8 ProBeleggen Symposium 2018 VOC Fonds Rob Stuiver Ondernemend beleggen: VOC Fonds Rob Stuiver Amsterdam, 8 juni 2018 Uw spreker van vanmiddag Rob Stuiver Fund Manager VOC Fonds Blogger VOCbeleggen.nl

Nadere informatie

Nooit meer verliezen is een op/e

Nooit meer verliezen is een op/e Nooit meer verliezen is een op/e 12 december 2014 André Brouwers beleggingsinstituut.nl André Brouwers Educa6e en Informa6e Start 2011 15.000 beleggers getrained Training, coaching en beleggersinforma6e

Nadere informatie

Producten. SynVest Beleggen. Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen. SYNVEST. Morgen begint vandaag.

Producten. SynVest Beleggen. Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen. SYNVEST. Morgen begint vandaag. Producten SynVest Beleggen Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen SYNVEST. Morgen begint vandaag. 2 SynVest Beleggen Introductie Tegenwoordig is behoud en groei van vermogen niet eenvoudig.

Nadere informatie

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar.

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar. Protection Equity Interest Other Euro Garant Note Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar Beleg in de 50 belangrijkste aandelen

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

Starten met beleggen? 10 Tips voor een vliegende start!

Starten met beleggen? 10 Tips voor een vliegende start! Starten met beleggen? Vanwege de lage spaarrente starten steeds meer mensen met beleggen. Over- 2. Welke beleggingsvorm past bij mij? 3. Met hoeveel geld kan ik starten met beleggen? sputterend langs de

Nadere informatie

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 Addendum Prospectus Pag. 1/8 INHOUDSOPGAVE 1. Wijziging hoofdstuk

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Finles Bond Fund

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Finles Bond Fund HALFJAARVERSLAG 2017 Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2017 Finles Bond Fund Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Kerncijfers... 4 Verslag van de beheerder... 5 Halfjaarcijfers... 6 Balans...

Nadere informatie

1 6 J A N U A R I 2 0 1 2 FONDSHUIS

1 6 J A N U A R I 2 0 1 2 FONDSHUIS FO NDSHUIS PERFORMANCE ANALYSE 1 6 J A N U A R I 2 0 1 2 Beleggingsstrategie Management Strategie De kracht van de beleggingsstrategie is het accumuleren van rendementen tijdens stijgende markten, in welke

Nadere informatie

Robeco Life Cycle Funds

Robeco Life Cycle Funds Robeco Life Cycle Funds KWARTAALBERICHT Q1 2019 Terugblik 2 Portefeuille en verwachtingen 3 In het kort... 4 Productkenmerken 4 Contact & Informatie 5 Terugblik De aandelenbeurzen schoten meteen vanaf

Nadere informatie

Theta Legends Fund Unieke toegang tot legendarische beleggingsfondsen

Theta Legends Fund Unieke toegang tot legendarische beleggingsfondsen Theta Legends Fund Unieke toegang tot legendarische beleggingsfondsen Theta Legends Fund Theta Legends Fund is een fund of hedge funds met de volgende kenmerken: Toegang. Theta Capital geeft toegang tot

Nadere informatie

Participantenvergadering AHPF

Participantenvergadering AHPF Participantenvergadering AHPF Welkom op de participantenvergadering van het Alpha High Performance Fund (AHPF); Datum: 26 juni 2015 1 Agenda: Opening door de voorzitter; Algemene ontwikkelingen Managed

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Beursfoon Autotrading!

Beursfoon Autotrading! Beursfoon Autotrading! Beste belegger, Beursfoon bestaat al 20 jaar en lanceerde Autotrading als Het grote voordeel van het handelen via autotrading is, eerste Nederland. Beursfoon heeft de mogelijkheid

Nadere informatie

Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen

Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen Deelnemersbrochure Mijn Pensioen 2014 Stichting Pensioenfonds Gasunie Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen Een unieke pensioenoplossing: Pensioenopbouw op maat; Altijd online inzage in uw vermogensopbouw.

Nadere informatie

BIL Harmony Een vernieuwende aanpak in discretionair beheer

BIL Harmony Een vernieuwende aanpak in discretionair beheer _ NL PRIVATE BANKING BIL Harmony Een vernieuwende aanpak in discretionair beheer Wij hebben dezelfde belangen. Die van u. Private Banking BIL Harmony BIL Harmony is bestemd voor beleggers die op zoek zijn

Nadere informatie

Met TOSTRAMS Vermogensbeheer Turbo s kunt u profiteren van de volgende voordelen:

Met TOSTRAMS Vermogensbeheer Turbo s kunt u profiteren van de volgende voordelen: Turbo s Betreft: Turbo s Geachte belegger, Hierbij informatie over Turbo s. Met Turbo s kunt u profiteren van de volgende voordelen: Het kopen en verkopen van Turbo s kunt u aan overlaten. Het Technische

Nadere informatie

31.07.2015 VOORSTEL EN TOELICHTING TOT WIJZIGING VAN DE VOORWAARDEN VAN DEELNAME VAN

31.07.2015 VOORSTEL EN TOELICHTING TOT WIJZIGING VAN DE VOORWAARDEN VAN DEELNAME VAN DELTA LLOYD CORPORATE BOND FUND, DELTA LLOYD COLLATERALIZED BOND FUND, DELTA LLOYD SOVEREIGN BOND FUND, DELTA LLOYD SOVEREIGN LT BOND FUND, DELTA LLOYD SOVEREIGN XLT BOND FUND, DELTA LLOYD SUB SOVEREIGN

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note High Risk Equity Interest Other ING Metal Index Note 175% participatie in de mogelijke stijging van een metalen-index 60% garantie van de nominale waarde op einddatum Maximum aflossing: 187,50% van de

Nadere informatie

kind / kleinkind aanvullend pensioen geld groei huis Beleggen op een manier die bij u past

kind / kleinkind aanvullend pensioen geld groei huis Beleggen op een manier die bij u past kind / kleinkind aanvullend pensioen geld groei huis Beleggen op een manier die bij u past actie ondernemen voor later? Gaat u uw financiële doelen halen? Op uw spaarrekening levert u na aftrek van belasting

Nadere informatie

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel Maandbeleggen Van punt tot punt sneller naar je doel Ook met een klein bedrag Geen aankoopkosten Betere spreiding Flexibel Elke maand dichter bij je doel Je legt geld opzij voor later. Om een onvergetelijke

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Arthur van der Wal Matthijs Claessens 30 september 2010 www.ingim.com Agenda Huidig mandaat bij ING IM Performance, beleid en vooruitzichten

Nadere informatie

Mijn klant wil beleggen

Mijn klant wil beleggen Mijn klant wil beleggen Workshop portefeuillemanagement voor adviseurs 9-11-2017 Wie ben ik? Bouke van den Berg Business development Think ETF s > 10 jaar ervaring bij o.a. ING, Russell, Vanguard Tijdens

Nadere informatie

Prestatie Pensioen. Lifecycle onder de loep Alle cijfers zijn per 31/12/ Rendement per leeftijdsgroep (%) (netto)* jaar**

Prestatie Pensioen. Lifecycle onder de loep Alle cijfers zijn per 31/12/ Rendement per leeftijdsgroep (%) (netto)* jaar** Prestatie Pensioen Lifecycle onder de loep Alle cijfers zijn per 31/12/ Het Prestatie Pensioen maakt gebruik van LifeCycle Beleggen van NN Investment Partners. Met LifeCycle Beleggen hebben de specialisten

Nadere informatie

Unlimited Speeders. Achieving more together

Unlimited Speeders. Achieving more together Unlimited Speeders Achieving more together Unlimited Speeders: Beleg met een hefboom 3 Unlimited Speeders: Beleg met een hefboom Snel en eenvoudig beleggen met een geringe investering? Inspelen op een

Nadere informatie

LYNX Rendement Fonds Rendement behalen, ongeacht de richting van de markt

LYNX Rendement Fonds Rendement behalen, ongeacht de richting van de markt LYNX Rendement Fonds Rendement behalen, ongeacht de richting van de markt Tycho Schaaf, Christophe Augrandjean & Erik Baanstra 22 juni 2017 Sprekers Tycho Schaaf Erik Baanstra Christophe Augrandjean Programma

Nadere informatie

FitVoorLater klaar voor de toekomst

FitVoorLater klaar voor de toekomst FitVoorLater klaar voor de toekomst Het is verstandig om nu iets extra s te regelen. Met FitVoorLater bent u financieel voorbereid. 1 Nieuwe pensioenregels: wat verandert er? Vanaf 1 januari 2015 geldt

Nadere informatie

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen Pagina 1 Beginnen met beleggen André Brouwers Disclaimer Pagina 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Nadere informatie

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen Pagina 1 Beginnen met beleggen André Brouwers Disclaimer Pagina 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Nadere informatie

LYNX Rendement Fonds

LYNX Rendement Fonds LYNX Rendement Fonds Rendement behalen, ongeacht de richting van de markt Tycho Schaaf & Christophe Augrandjean 19 september 2017 Sprekers Tycho Schaaf Christophe Augrandjean Algemeen Uw vragen kunt u

Nadere informatie

BND Wereld Indexfonds - Hedged Leeswijzer

BND Wereld Indexfonds - Hedged Leeswijzer BND Wereld Indexfonds - Hedged Leeswijzer Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter Dit document bevat de essentiële beleggersinformatie en de financiële bijsluiter van het BND Wereld Indexfonds

Nadere informatie

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Staatsobligatiefonds 2016

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Staatsobligatiefonds 2016 Leeswijzer Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Staatsobligatiefonds 2016 Dit document bevat de essentiële beleggersinformatie en de financiële bijsluiter van het BND Staatsobligatiefonds

Nadere informatie

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 Addendum Prospectus Pag. 1/3 INHOUDSOPGAVE 1. Wijziging hoofdstuk

Nadere informatie

Bescherm u tegen het rentespook!

Bescherm u tegen het rentespook! Bescherm u tegen het rentespook! Een van de belangrijkste factoren voor beleggers in obligaties is op dit moment zonder twijfel de renteontwikkeling; een stijgende rente kan een grote, negatieve impact

Nadere informatie

Periodiek Inleggen. Iedere maand vast bedrag. Klein bedrag mogelijk. Spreiding instaprisico. Flexibel

Periodiek Inleggen. Iedere maand vast bedrag. Klein bedrag mogelijk. Spreiding instaprisico. Flexibel Periodiek Inleggen Met een klein maandelijks bedrag uw vermogen opbouwen 2 G emak staat centraal 3 Spreiding risico van het instapmoment Iedere maand vast bedrag Klein bedrag mogelijk Spreiding instaprisico

Nadere informatie

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Wereld Indexfonds

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Wereld Indexfonds Leeswijzer Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Wereld Indexfonds Dit document bevat de essentiële beleggersinformatie en de financiële bijsluiter van het BND Wereld Indexfonds (het

Nadere informatie

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Uw pensioen en Flexioen Via uw werkgever bouwt u een pensioeninkomen op. U ontvangt dit pensioeninkomen naast uw AOW-uitkering, nadat u gepensioneerd bent.

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Finles Multi Strategy Hedge Fund I.L.

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Finles Multi Strategy Hedge Fund I.L. HALFJAARVERSLAG 2017 Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2017 Finles Multi Strategy Hedge Fund I.L. Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Kerncijfers Finles Multi Strategy Hedge Fund I.L....

Nadere informatie

LONG/SHORT TRADING FUND

LONG/SHORT TRADING FUND LONG/SHORT TRADING FUND Frog Capital Management B.V. Van Weedestraat 3 3761 CA Soest +31 (0)35 6039201 info@frogfund.nl www.frogcapitalmanagement.com Frog Capital Management B.V. Opgericht maart 2002 Tot

Nadere informatie

Presentatie Pensioen voor de ondernemer Loege Schilder

Presentatie Pensioen voor de ondernemer Loege Schilder Presentatie Pensioen voor de ondernemer Loege Schilder Volendam, 18 juni 2014 Beleggen voor Pensioen Regeling -lijfrente/banksparen -pensioen eigen beheer -sparen/beleggen Risico -beweeglijkheid -liquiditeit

Nadere informatie

Rendement Certificaten

Rendement Certificaten Rendement Certificaten Een alternatief voor een rechtstreekse belegging in aandelen!* Aantrekkelijk vast rendement, indien de onderliggende waarde boven de rendementgrens blijft handelen Ook kans op een

Nadere informatie

VERMOGEN BEHOUDEN MET VALUE BELEGGEN

VERMOGEN BEHOUDEN MET VALUE BELEGGEN VERMOGEN BEHOUDEN MET VALUE BELEGGEN Vermogen behouden met value beleggen De value investing (waardebeleggen) filosofie onderscheidt zich op enkele belangrijke kenmerken van andere beleggingsstijlen. Uitgangspunt

Nadere informatie

BIJLAGE II - IIA SUPPLEMENT W&O BRIGHT NEW WORLD

BIJLAGE II - IIA SUPPLEMENT W&O BRIGHT NEW WORLD BIJLAGE II - IIA SUPPLEMENT W&O BRIGHT NEW WORLD Behorend bij prospectus W&O Beleggingsfondsen. Opgericht per 6 april 1993 voor onbepaalde tijd. 1. DEELNAME Het W&O Bright New World is een Subfonds van

Nadere informatie

21 juni Wegwijs in Tak 23

21 juni Wegwijs in Tak 23 21 juni 2017 Wegwijs in Tak 23 Inhoud Vastrentende beleggingen en obligaties Wat zijn de alternatieven? Investeren in fondsen? Tak 23: de eenvoudige investering Tips om te slagen VASTRENTENDE BELEGGINGEN

Nadere informatie

Hoe profiteert u optimaal van hefboomproducten in de huidige volatiele markten? Neelie Verlinden Commerzbank AG

Hoe profiteert u optimaal van hefboomproducten in de huidige volatiele markten? Neelie Verlinden Commerzbank AG Hoe profiteert u optimaal van hefboomproducten in de huidige volatiele markten? Neelie Verlinden Commerzbank AG Overzicht - Hefboomeffect : definitie - Kies een product passend bij uw profiel - Speeders

Nadere informatie

Alpha High Performance Fund

Alpha High Performance Fund Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund INSCHRIJVING / WIJZIGING DEELNAMEBEDRAG [ ] Alpha Future Spread Fund [ ] Dutch Darlings Fund (voorheen AESF) [ ] Alpha

Nadere informatie