In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord."

Transcriptie

1 FUND

2 VR 12 vragen over het Het QTR Fund maakt gebruik van wetenschappelijk ontwikkelde systemen. Deze automatische systemen kennen geen emoties als angst of hebzucht. Vaak staan dergelijke emoties beleggers in de weg om juiste beslissingen te nemen op kritieke momenten. De systemen van het QTR Fund nemen beslissingen op basis van historische koersdata. Voor een korte periode, hooguit één dag, speculeren zij op een stijging of een daling van wereldwijde aandelenindices. Op deze wijze vertoont het QTR Fund geen samenhang met beurzen en wordt geld verdiend tijdens zowel stijgingen als dalingen van de beurs. In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord Wat is het verwachte rendement? Op de achtergrond is de ontwikkeling van 100 vanaf 2001 weergegeven. Het eerste deel is de back-test. Dit houdt in dat de systemen van het QTR Fund terug in de tijd zijn getest met behulp van historische data. Vanaf september 2009 is het fonds geopend voor beleggers. Over de hele periode bedraagt het gemiddelde rendement 21% per jaar. Turbulente perioden op de beurs leiden doorgaans tot hogere rendementen. Zo werd in 2008, toen de kredietcrisis losbarstte, een rendement van 38% neergezet. Tijdens minder beweeglijke perioden liggen de behaalde rendementen over het algemeen lager. Een belegger wordt dan ook geadviseerd een minimale beleggingsperiode van drie jaar te hanteren. Hoe langer de belegger in het fonds participeert, hoe groter de kans dat zijn gemiddelde rendement rond de verwachte 25% komt te liggen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

3 AGEN QTR Fund 2 Is een rendement van 25% per Wat jaar wel realistisch? Een rendement van 25% per jaar is een stuk hoger dan bijvoorbeeld het historisch rendement op aandelen of de rente op een spaarrekening. Een kritische benadering is daarom logisch. Het QTR Fund is echter niet te vergelijken met de meeste andere investeringsmogelijkheden. Zo zijn de systemen van het QTR Fund op wetenschappelijke basis ontwikkeld. Deze systemen proberen dagelijks te profiteren van dalingen of stijgingen op wereldwijde beurzen. Hiermee is het fonds niet afhankelijk van de richting van aandelenmarkten. Bovendien zijn geautomatiseerde handelssystemen flexibeler, sneller en rationeler dan hun menselijke tegenspelers. Op basis hiervan mag men een hoger rendement verwachten in vergelijking met een spaarrekening of een buy and hold belegging in aandelen. 3 zijn de recente resultaten? Ga voor de meest recente resultaten naar Op de voorpagina kunt u de laatste factsheet van het QTR Fund downloaden en kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

4 4 Wat is de maximale drawdown? Een veelgebruikt criterium om de risico s van een fonds in te schatten is de maximale drawdown. Dit is het grootste verlies ooit gemeten van een piek tot een dal in de rendementsgrafiek van een fonds. Het is daarmee een indicatie voor het verlies dat een belegger had kunnen lijden als hij op het slechtst denkbare moment was ingestapt. Het QTR Fund gebruikt innovatieve systemen die het neerwaarts risico beperken. Mede hierdoor is de maximale drawdown van het QTR Fund vanaf 2001 beperkt gebleven tot 15%. Bovendien hebben de systemen een sterk herstellend vermogen: als het fonds een verlies maakt, dan is dit gemiddeld binnen drie maanden weer goedgemaakt. 5 Hoe worden risico s beheerst? Marktrisico wordt beperkt door de grootte van posities continu aan te passen aan de beweeglijkheid van beurzen. Bij veel beweeglijkheid worden de systemen conservatiever. Liquiditeitsrisico, het gevaar dat posities niet verkocht kunnen worden, is verwaarloosbaar omdat er enkel wordt gehandeld op de grootste futuresbeurzen ter wereld. Hier worden dagelijks miljoenen futures verhandeld. Daarom is er vrijwel altijd een tegenpartij te vinden die voor een goede prijs een futurescontract wil kopen of verkopen. Een bijzondere plek in het risicomanagement van het QTR Fund wordt ingenomen door de breakdown indicator. Deze indicator toetst elke dag de voorspellende kracht van ieder systeem. Wanneer de dynamica op de beurzen zich buiten de zogenoemde ontwerpruimte van de systemen bevindt, verbiedt deze indicator om bepaalde posities in te nemen. Er wordt dus nooit tegen beter weten in doorgehandeld. De systemen voorspellen bewegingen op de beurs met behulp van historische koersdata. Er zullen echter in de toekomst gebeurtenissen plaatsvinden die de systemen nooit eerder hebben waargenomen. Zo was tot 2008 een kredietcrisis een onbekend fenomeen voor de systemen. Een dergelijke gebeurtenis met een grote impact wordt een black swan genoemd. Bij het ontwerp van de systemen zijn grote veiligheidmarges ingebouwd om het QTR Fund tegen black swans te beschermen. Het gevolg is dat een groot deel van het geld van participanten niet wordt gebruikt in de systemen, maar achterblijft op een deposito.

5 7 Wat is de minimale deelname? De minimale deelname in het QTR Fund bedraagt Vervolgstortingen of onttrekkingen zijn mogelijk in veelvouden van Wat zijn de operationele risico s? Samen met Ernst & Young heeft QTR Invest de belangrijkste operationele risico s in kaart gebracht. De Compliance Oversight Committee, waaraan Ernst & Young een voorzitter levert, controleert op periodieke basis of de operationele risico s adequaat worden beheerst. Omdat de minimale deelname bedraagt, is het QTR Fund vrijgesteld van AFM toezicht. Dit weerhoudt QTR Invest er echter niet van om de de Wet op het financieel toezicht wel na te leven. De prospectus en financiële bijsluiter voldoen aan alle wettelijke eisen. Deze documenten kunt u downloaden op Een belangrijk voorschrift van de AFM is een functionele scheiding van de belangrijkste taken binnen het fonds. Voor het QTR Fund zijn een onafhankelijke bewaarder, accountant en administrateur aangesteld. Op de volgende pagina leest u hier meer over. 8 Wie zitten er achter het fonds? Het team achter het QTR Fund bestaat uit drie gepromoveerde chemici en één econoom. Dr. ir. Henk-Jan Ramaker en dr. ir. Eric van Sprang startten in 2004 een eigen onderneming. Dr. Menno Dreischor sloot zich hier later bij aan. Binnen dit bedrijf voeren zij analyses uit voor grootschalige industriële processen in de farmaceutische en chemische sector. Al snel ontdekten zij dat hun kennis van complexe data-analyse ook goed toepasbaar is op de beurs. Met veel enthousiasme stortten zij zich op het ontwikkelen van wiskundige handelssystemen die zonder enige menselijke tussenkomst op de beurs handelen. Een aantal jaren én vele handelssystemen later kwamen zij in contact met drs. ing. Bas Nagtzaam, op dat moment hedge fund analist bij een vermogensbeheerder. Hij besloot om de systemen samen met de drie wetenschappers door te ontwikkelen, QTR Invest B.V. op te richten en het QTR Fund aan te bieden aan beleggers.

6 10 Wat zijn de kosten? QTR Invest stelt de belangen van beleggers centraal. Het QTR Fund hanteert daarom een unieke en eerlijke kostenstructuur: beleggers betalen geen vaste vergoeding aan de fondsmanager, maar enkel een prestatievergoeding van 20% bij positieve rendementen. Bij het bepalen van deze vergoeding wordt gebruik gemaakt van een high water mark: voordat prestatievergoeding in rekening wordt gebracht moeten eventuele verliezen eerst worden goedgemaakt. Het QTR Fund berekent geen kosten voor toe- en uittreding. QTR Invest levert zijn diensten dus volledig op basis van no cure, no pay. Operationele kosten van het QTR Fund worden door het fonds zelf gedragen. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten van de bewaarder ANT Trust en de administrateur CONFIDON. Alle gepresenteerde rendementen zijn na aftrek van alle kosten. 11 In en uitstappen is op iedere eerste dag van de maand mogelijk. Om deel te nemen dient u een inschrijfformulier in te vullen en voor de laatste dag van de maand in te sturen. Bij inschrijving dient een kopie van een geldig legitimatiebewijs te worden overlegd. U vindt het inschrijfformulier op onder het kopje downloads. Welke andere voorwaarden zijn er? Wilt u uitstappen, dan dient u 10 werkdagen voor het einde van de maand een mutatieformulier op te sturen. Er worden geen in- en uitstapkosten berekend. Raadpleeg de prospectus voor een volledig overzicht van voorwaarden.

7 Hoe 9is de veiligheid gewaarborgd? Door samen te werken met onafhankelijke partijen wordt de veiligheid van uw geld gewaarborgd. Participanten storten hun geld naar de bankrekening van het fonds. Deze rekening staat op naam van ANT Trust, een gerenommeerd bewaarbedrijf. QTR Invest heeft dus op geen enkele manier direct toegang tot de gelden van participanten. ANT Trust is tevens eigenaar van de brokerrekening. Op verzoek van QTR Invest wordt een gedeelte van het geld overgemaakt naar deze brokerrekening. ANT Trust en QTR Invest zijn een overeenkomst aangegaan om QTR Invest de systemen toe te laten passen op deze brokerrekening. De administrateur, CONFIDON, berekent maandelijks de koers waartegen participanten in of uit kunnen stappen. Deze partij verzorgt ook de participantenadministratie. Tenslotte controleert de accountant BDO jaarlijks de boekhouding van zowel het fonds als QTR Invest.

8 12 Wat heeft het QTR Fund u te bieden? Emotieloos handelen op basis van wetenschappelijk ontwikkelde handelssystemen; Rendement onder alle marktcondities; Innovatief risicomanagement; Uitstekende aanvulling op bestaande beleggingsportefeuilles vanwege lage correlatie met aandelen en obligaties; Zeer scherpe kostenstructuur; Prestatievergoeding op basis van no cure, no pay. Wilt u meedoen? Neem dan contact met ons op via info@qtrinvest.nl of bel naar Graag maken we een persoonlijke afspraak om kennis met u te maken. Op kunt u zich aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief. QTR Invest geeft ook regelmatig presentaties door het gehele land. Deze worden aangekondigd op De minimale inleg in het QTR Fund is Vanwege dit vereiste is het fonds op basis van de Vrijstellingsregeling Wft (art 4, eerste lid, onderdeel a) vrijgesteld van vergunningplicht in het kader van de Wet op het financieel toezicht. Het QTR Fund staat derhalve niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Deze brochure is bijgewerkt tot 12 december 2011

In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord.

In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord. VR 12 vragen over het Het QTR Fund bestaat uit wetenschappelijk ontwikkelde systemen die volledig geautomatiseerd zijn. Deze systemen kennen geen emoties als angst of hebzucht. Vaak staan dergelijke emoties

Nadere informatie

Financiële Bijsluiter QTR Fund 1 juni 2011

Financiële Bijsluiter QTR Fund 1 juni 2011 Inleiding Dit document is de financiële bijsluiter van het QTR Fund (hierna ook: het Fonds ). De financiële bijsluiter bevat de bij of krachtens de wet voorgeschreven informatie over het beleggingsfondsen

Nadere informatie

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld e= estimate (=schatting) Jan Feb 2002 0,95% 9,08% 2003 3,20% 1,41% 2004 2,69% 2,08% 2005 2,82% 0,79% 2006 2,65% 2,53% 2007 1,75% 3,93% 2008-4,93%

Nadere informatie

Due Diligence Vragenlijst QTR Fund (XL) 1 mei 2013

Due Diligence Vragenlijst QTR Fund (XL) 1 mei 2013 1 2 QTRFUNDENQTRFUNDXL Deze due diligence vragenlijst heeft betrekking op twee fondsen: het QTR Fund en het QTR Fund XL. Binnen beide fondsen worden dezelfde handelssystemen toegepast. Het QTR Fund XL

Nadere informatie

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld e= estimate (=schatting) Jan Feb 2002 0,95% 9,08% 2003 3,20% 1,41% 2004 2,69% 2,08% 2005 2,82% 0,79% 2006 2,65% 2,53% 2007 1,75% 3,93% 2008-4,93%

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE...3 VERSLAG VAN DE DIRECTIE...4 JAARREKENING...6 BALANS PER 31 DECEMBER 2010...8 BALANS PER 25 AUGUSTUS 2009...8

INHOUDSOPGAVE...3 VERSLAG VAN DE DIRECTIE...4 JAARREKENING...6 BALANS PER 31 DECEMBER 2010...8 BALANS PER 25 AUGUSTUS 2009...8 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...3 VERSLAG VAN DE DIRECTIE...4 JAARREKENING...6 BALANS PER 31 DECEMBER 2010...8 BALANS PER 25 AUGUSTUS 2009...8 WINST- EN VERLIESREKENING OVER DE PERIODE 25 AUGUSTUS 2009 TOT

Nadere informatie

Lynx AutoTrader Automatisch handelen via algoritmes. Tycho Schaaf 13 april

Lynx AutoTrader Automatisch handelen via algoritmes. Tycho Schaaf 13 april Lynx AutoTrader Automatisch handelen via algoritmes Tycho Schaaf 13 april Introductie Tycho Schaaf Vanaf 2007 werkzaam bij Lynx als beleggingstrainer Werkzaamheden bevatten onder andere het geven van seminars

Nadere informatie

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Staatsobligatiefonds 2016

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Staatsobligatiefonds 2016 Leeswijzer Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Staatsobligatiefonds 2016 Dit document bevat de essentiële beleggersinformatie en de financiële bijsluiter van het BND Staatsobligatiefonds

Nadere informatie

Uw vermogen verdient een veilig rendement

Uw vermogen verdient een veilig rendement Uw vermogen verdient een veilig rendement Welkom André Brouwers Oprichter & Fondsmanager Mijn naam is André Brouwers, graag vertel ik u meer over onze innovatieve beleggingsstrategie. U heeft uw vermogen

Nadere informatie

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE COMMODITY DISCOVERY FUND Bijgewerkt tot 8 juli 2014

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE COMMODITY DISCOVERY FUND Bijgewerkt tot 8 juli 2014 PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE COMMODITY DISCOVERY FUND Bijgewerkt tot 8 juli 2014 Principles of Fund Governance Pag. 1/5 1. INLEIDING Commodity Discovery Management B.V. (de Beheerder ) is de beheerder

Nadere informatie

LONG/SHORT TRADING FUND

LONG/SHORT TRADING FUND LONG/SHORT TRADING FUND Frog Capital Management B.V. Van Weedestraat 3 3761 CA Soest +31 (0)35 6039201 info@frogfund.nl www.frogcapitalmanagement.com Frog Capital Management B.V. Opgericht maart 2002 Tot

Nadere informatie

Byloshi Investments. Jaarverslag 2011

Byloshi Investments. Jaarverslag 2011 Byloshi Investments Jaarverslag 2011 Datum: 22 april 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Verslag van de beheerder 3 1.1 Byloshi Investments 3 1.2 Vrijstelling van vergunningplicht 3 1.3 Prospectus Byloshi

Nadere informatie

BND Euro Obligatie Indexfonds Leeswijzer

BND Euro Obligatie Indexfonds Leeswijzer BND Euro Obligatie Indexfonds Leeswijzer Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter Dit document bevat de essentiële beleggersinformatie en de financiële bijsluiter van het BND Euro Obligatie

Nadere informatie

Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V.

Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V. Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V. Belangrijkste informatie over de belegging Dit document is opgesteld op 16-feb-2018. Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging

Nadere informatie

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Wereld Indexfonds

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Wereld Indexfonds Leeswijzer Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Wereld Indexfonds Dit document bevat de essentiële beleggersinformatie en de financiële bijsluiter van het BND Wereld Indexfonds (het

Nadere informatie

Presentatie HCC beleggersdagen

Presentatie HCC beleggersdagen 1 Presentatie HCC beleggersdagen 6 november 2010 Inhoud presentatie Over QTR Invest: Wie zijn wij? Visie op beleggen: emotieloos Herkomst QTR Invest Twee goeroes De Turtles De wetenschappelijke methode

Nadere informatie

Informatie. CareFund FINANCIAL CARE GLOBAL MACRO FUND. www.financialcare.com

Informatie. CareFund FINANCIAL CARE GLOBAL MACRO FUND. www.financialcare.com Informatie CareFund FINANCIAL CARE GLOBAL MACRO FUND www.financialcare.com Top specialisten zetten hun vakkennis in voor uw belegging Een team van topspecialisten op alle beleggingsgebieden heeft de handen

Nadere informatie

BND Wereld Indexfonds - Hedged Leeswijzer

BND Wereld Indexfonds - Hedged Leeswijzer BND Wereld Indexfonds - Hedged Leeswijzer Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter Dit document bevat de essentiële beleggersinformatie en de financiële bijsluiter van het BND Wereld Indexfonds

Nadere informatie

PODIUM 8. ProBeleggen Symposium VOC Fonds Rob Stuiver

PODIUM 8. ProBeleggen Symposium VOC Fonds Rob Stuiver PODIUM 8 ProBeleggen Symposium 2018 VOC Fonds Rob Stuiver Ondernemend beleggen: VOC Fonds Rob Stuiver Amsterdam, 8 juni 2018 Uw spreker van vanmiddag Rob Stuiver Fund Manager VOC Fonds Blogger VOCbeleggen.nl

Nadere informatie

Investeer nu in een duurzame toekomst.

Investeer nu in een duurzame toekomst. Investeer nu in een duurzame toekomst. Investeer in de groei van Bij werkt uw geld aan een duurzame samenleving waarin levenskwaliteit centraal staat. U kunt daaraan bijdragen door certificaten van aandelen

Nadere informatie

Producten. SynVest Beleggen. Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen. SYNVEST. Morgen begint vandaag.

Producten. SynVest Beleggen. Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen. SYNVEST. Morgen begint vandaag. Producten SynVest Beleggen Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen SYNVEST. Morgen begint vandaag. 2 SynVest Beleggen Introductie Tegenwoordig is behoud en groei van vermogen niet eenvoudig.

Nadere informatie

Gaat u beleggen? Publieksfolder

Gaat u beleggen? Publieksfolder Gaat u beleggen? Publieksfolder Gaat u beleggen? U wilt meer weten over beleggen. Misschien belegt u al een tijdje in effecten, bijvoorbeeld in aandelen, obligaties of opties. Of misschien denkt u er over

Nadere informatie

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956)

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956) 1. profiel Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor gemene rekening, opgericht op 15 april 2008 en gevestigd te Rijswijk. Een fonds voor gemene rekening is geen rechtspersoon

Nadere informatie

BIJLAGE II - IIA SUPPLEMENT W&O BRIGHT NEW WORLD

BIJLAGE II - IIA SUPPLEMENT W&O BRIGHT NEW WORLD BIJLAGE II - IIA SUPPLEMENT W&O BRIGHT NEW WORLD Behorend bij prospectus W&O Beleggingsfondsen. Opgericht per 6 april 1993 voor onbepaalde tijd. 1. DEELNAME Het W&O Bright New World is een Subfonds van

Nadere informatie

BIJLAGE II - IIA SUPPLEMENT W&O BRIGHT NEW WORLD

BIJLAGE II - IIA SUPPLEMENT W&O BRIGHT NEW WORLD BIJLAGE II - IIA SUPPLEMENT W&O BRIGHT NEW WORLD Behorend bij prospectus Paraplufonds Nederlandse Beleggingsfondsen. Opgericht per 6 april 1993 voor onbepaalde tijd. 1. DEELNAME Het W&O Bright New World

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

Op zoek naar rendement

Op zoek naar rendement Brochure Op zoek naar rendement Het beursklimaat is veranderd en sparen is niet langer rendabel. Grootbanken en vermogensbeheerders kunnen moelijk omgaan met de toegenomen beweeglijkheid op de beurs. Het

Nadere informatie

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar.

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar. Protection Equity Interest Other Euro Garant Note Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar Beleg in de 50 belangrijkste aandelen

Nadere informatie

Essentiële beleggersinformatie

Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld om u meer inzicht te geven

Nadere informatie

Addendum d.d. 15 januari 2011 bij het Prospectus van HiQ Invest Market Neutral Fund d.d. 1 juni 2007

Addendum d.d. 15 januari 2011 bij het Prospectus van HiQ Invest Market Neutral Fund d.d. 1 juni 2007 Dit addendum vormt een onlosmakelijk deel van het prospectus van HiQ Market Neutral Fund (het Fonds ), versie -inclusief de wijziging per 15 januari 2009- (het Prospectus ). In dit addendum wordt melding

Nadere informatie

Wat u moet weten over beleggen

Wat u moet weten over beleggen Rabo BedrijvenPensioen Wat u moet weten over beleggen Beleggen voor het Rabo BedrijvenPensioen Uw werkgever betaalt pensioenpremies voor het Rabo BedrijvenPensioen. In deze brochure leest u hoe we deze

Nadere informatie

Zelf Beleggen en Sparen

Zelf Beleggen en Sparen de vrijheid van Zelf Beleggen en Sparen 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is Zelf Beleggen en Sparen? 2 2. Hoe werkt Zelf Beleggen en Sparen bij ABN AMRO Pensioenen? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen?

Nadere informatie

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 Addendum Prospectus Pag. 1/8 INHOUDSOPGAVE 1. Wijziging hoofdstuk

Nadere informatie

Portefeuilleprofielen

Portefeuilleprofielen Portefeuilleprofielen Rood BANDBREEDTE van de portefeuille Laatste update: 1 oktober 2015 ROOD Minimum Maximum Tactisch Aandelen 80,00% 100,00% 95,00% Obligaties 0,00% 15,00% 0,00% Onroerend Goed 0,00%

Nadere informatie

Beleggen voor het Rabo BedrijvenPensioen

Beleggen voor het Rabo BedrijvenPensioen Beleggen voor het Rabo BedrijvenPensioen Wat u moet weten over beleggen Uw werkgever betaalt pensioenpremies voor het Rabo BedrijvenPensioen. In deze brochure leest u hoe we die premies voor u beleggen.

Nadere informatie

Safe Harbour Fund Management B.V. Halfjaar bericht boekjaar 2011

Safe Harbour Fund Management B.V. Halfjaar bericht boekjaar 2011 Safe Harbour Fund Management B.V. Halfjaar bericht boekjaar 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina Halfjaar-bericht 2011 Verslag van directie 1 Halfjaarrekening 4 Balans 5 Winst-en-verliesrekening 6 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Essentiële beleggersinformatie

Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld om u meer inzicht te geven

Nadere informatie

Terug naar de kern Bob Hendriks

Terug naar de kern Bob Hendriks Terug naar de kern Bob Hendriks Oktober 2013 Waarom nog beleggen? 2 Agenda BlackRock? Sparen & beleggen We leven langer/pensioen Inkomsten uit beleggen Conclusie 3 BlackRock is opgericht voor deze nieuwe

Nadere informatie

Producten. SynVest Beleggen

Producten. SynVest Beleggen Producten SynVest Beleggen Beleggen in aandelen, (index)fondsen en obligaties. Dat doet u met SynVest Beleggen op de manier die bij u past. Om uw vermogen te behouden of juist verder te laten groeien.

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN Beleggen brengt risico s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. NOVEMBER 2018 INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN 1. Omschrijving Een beleggingsfonds is te

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus Paraplufonds Finles beleggingsfondsen (16 maart 2011)

Inlegvel 1 Prospectus Paraplufonds Finles beleggingsfondsen (16 maart 2011) Inlegvel 1 Prospectus Paraplufonds Finles beleggingsfondsen (16 maart 2011) Vermelding koersen Finles beleggingsinstellingen alleen nog op de website Per 16 maart 2011 worden de koersen van het Subfonds

Nadere informatie

kind / kleinkind aanvullend pensioen geld groei huis Beleggen op een manier die bij u past

kind / kleinkind aanvullend pensioen geld groei huis Beleggen op een manier die bij u past kind / kleinkind aanvullend pensioen geld groei huis Beleggen op een manier die bij u past actie ondernemen voor later? Gaat u uw financiële doelen halen? Op uw spaarrekening levert u na aftrek van belasting

Nadere informatie

Checklist beleggen in vastgoed

Checklist beleggen in vastgoed i van 5 Checklist beleggen in vastgoed Je kunt beleggen in beursgenoteerde vastgoedfondsen (vaak aandelen die dagelijks verhandelbaar zijn op de beurs) en in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Deze

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note High Risk Equity Interest Other ING Metal Index Note 175% participatie in de mogelijke stijging van een metalen-index 60% garantie van de nominale waarde op einddatum Maximum aflossing: 187,50% van de

Nadere informatie

Bij of krachtens wet voorgeschreven productinformatie over HiQ Invest Market Neutral Fund.

Bij of krachtens wet voorgeschreven productinformatie over HiQ Invest Market Neutral Fund. FINANCIËLE BIJSLUITER Bij of krachtens wet voorgeschreven productinformatie over HiQ Invest Market Neutral Fund. HiQ Invest Market Neutral Fund Over de financiële bijsluiter Voor producten als het Market

Nadere informatie

Nieuwsbericht. 22 januari Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Postbus KA AMSTERDAM.

Nieuwsbericht. 22 januari Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Postbus KA AMSTERDAM. Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Nieuwsbericht 22 januari 2010 Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Postbus 59011 1040 KA AMSTERDAM www.achmeabeleggingsfondsen.nl I N F O R M A T I E M E M O R A N

Nadere informatie

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd Koers Beleggen? of toch maar niet? Tijd 23-2-2018 Wie ben ik? Martijn Rozemuller Oprichter & directeur Think ETF s Technische bedrijfskunde, Optiver Minder kosten & meer spreiding als recept voor een succesvolle

Nadere informatie

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen Pagina 1 Beginnen met beleggen André Brouwers Disclaimer Pagina 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Nadere informatie

Beleggingsmodel Fondsen

Beleggingsmodel Fondsen Beleggingsmodel Fondsen De meest comfortabele manier van beleggen Steeds afgestemd op het actuele beursklimaat Keuze uit verschillende risico s en rendementen Gecombineerde beleggingsexpertise van ABN

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE

INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE 1. PROFIEL Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor

Nadere informatie

Producten. SynVest Beleggen

Producten. SynVest Beleggen Producten SynVest Beleggen Beleggen in aandelen- en obligatie(index) fondsen. Dat doet u met SynVest Beleggen op de manier die bij u past. Om uw vermogen te behouden of juist verder te laten groeien. SynVest.

Nadere informatie

Halfjaarcijfers per 30 juni 2012

Halfjaarcijfers per 30 juni 2012 Halfjaarcijfers per 30 juni 2012 STICHTING BEHEER OIKOCREDIT NEDERLAND FONDS INHOUDSOPGAVE Balans per 30 juni 2012 2 Winst en verliesrekening over het eerste halfjaar 2012 3 Toelichting op de halfjaarcijfers

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 Addendum Prospectus Pag. 1/3 INHOUDSOPGAVE 1. Wijziging hoofdstuk

Nadere informatie

31.07.2015 VOORSTEL EN TOELICHTING TOT WIJZIGING VAN DE VOORWAARDEN VAN DEELNAME VAN

31.07.2015 VOORSTEL EN TOELICHTING TOT WIJZIGING VAN DE VOORWAARDEN VAN DEELNAME VAN DELTA LLOYD CORPORATE BOND FUND, DELTA LLOYD COLLATERALIZED BOND FUND, DELTA LLOYD SOVEREIGN BOND FUND, DELTA LLOYD SOVEREIGN LT BOND FUND, DELTA LLOYD SOVEREIGN XLT BOND FUND, DELTA LLOYD SUB SOVEREIGN

Nadere informatie

Financiële Bijsluiter Theta Legends Fund

Financiële Bijsluiter Theta Legends Fund Financiële Bijsluiter Theta Legends Fund Bij of krachtens de wet voorgeschreven productinformatie over het product Theta Legends Fund. Voor producten als Theta Legends Fund is het opstellen van een financiële

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus EMS Top-Rentefonds (7 augustus 2007)

Inlegvel 1 Prospectus EMS Top-Rentefonds (7 augustus 2007) Inlegvel 1 Prospectus EMS Top-Rentefonds (7 augustus 2007) Gate per Finles Beleggingsfonds Om de belangen van beleggers te beschermen stelt de Beheerder voor om voor alle Finles Beleggingsfondsen een zogenoemde

Nadere informatie

Algemeen. 6. Publicatie Priciples De meest actuele versie van deze Principles of Fund Governance is te vinden op www.gilissen.nl.

Algemeen. 6. Publicatie Priciples De meest actuele versie van deze Principles of Fund Governance is te vinden op www.gilissen.nl. FUND GOVERNANCE Algemeen 1. Compliance functie Een directielid van de Beheerder is aangesteld als Compliance Officer. Deze ziet toe op de correcte naleving van: (i) de Prospectussen van de TG Fondsen;

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE HAVEN EUROPEAN VALUE FUND ASIAN VALUE FUND AMERICAN VALUE FUND FUNDAMENT BOND FUND

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE HAVEN EUROPEAN VALUE FUND ASIAN VALUE FUND AMERICAN VALUE FUND FUNDAMENT BOND FUND PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE HAVEN EUROPEAN VALUE FUND ASIAN VALUE FUND AMERICAN VALUE FUND FUNDAMENT BOND FUND I. INLEIDING Safe Harbour Fund Management B.V. (de Beheerder ) is de beheerder van Haven

Nadere informatie

Sequoia Vermogensbeheer zal daarom een goed beeld moeten hebben van:

Sequoia Vermogensbeheer zal daarom een goed beeld moeten hebben van: Risicoprofielen Inleiding Bij het nemen van financiële beslissingen is het van belang een optimale afstemming te vinden tussen uw huidige en gewenste situatie én uw mogelijkheden. Uw persoonlijke doelen

Nadere informatie

De Beheerder beschikt over een vergunning voor het Fonds als bedoeld in artikel 2:65 van de Wet op het financieel toezicht (de Wft ).

De Beheerder beschikt over een vergunning voor het Fonds als bedoeld in artikel 2:65 van de Wet op het financieel toezicht (de Wft ). FINANCIELE BIJSLUITER VAN ASIAN VALUE FUND Dit document is de financiële bijsluiter van Asian Value Fund (hierna ook: het Fonds ). De financiële bijsluiter bevat de bij of krachtens de wet voorgeschreven

Nadere informatie

21 juni Wegwijs in Tak 23

21 juni Wegwijs in Tak 23 21 juni 2017 Wegwijs in Tak 23 Inhoud Vastrentende beleggingen en obligaties Wat zijn de alternatieven? Investeren in fondsen? Tak 23: de eenvoudige investering Tips om te slagen VASTRENTENDE BELEGGINGEN

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten.

Verder zien. Meer weten. Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus van het Finles Liquid Macro Fund (29 juni 2010)

Inlegvel 1 Prospectus van het Finles Liquid Macro Fund (29 juni 2010) Inlegvel 1 Prospectus van het Finles Liquid Macro Fund (29 juni 2010) Kostenverlaging Finles Liquid Macro Fund De kostenstructuur van het Finles Liquid Macro Fund is per 1 juli 2010 als volgt: - Aankoopkosten

Nadere informatie

Participantenvergadering AHPF

Participantenvergadering AHPF Participantenvergadering AHPF Welkom op de participantenvergadering van het Alpha High Performance Fund (AHPF); Datum: 26 juni 2015 1 Agenda: Opening door de voorzitter; Algemene ontwikkelingen Managed

Nadere informatie

Welke soorten beleggingen zijn er?

Welke soorten beleggingen zijn er? Welke soorten beleggingen zijn er? Je kunt op verschillende manieren je geld beleggen. Hier lees je welke manieren consumenten het meest gebruiken. Ook vertellen we wat de belangrijkste eigenschappen van

Nadere informatie

Halfjaarcijfers per 30 juni 2011

Halfjaarcijfers per 30 juni 2011 Halfjaarcijfers per 30 juni 2011 STICHTING BEHEER OIKOCREDIT NEDERLAND FONDS INHOUDSOPGAVE pagina Balans per 30 juni 2011 2 Staat van baten en lasten eerste halfjaar 2011 3 Toelichting op de halfjaarcijfers

Nadere informatie

Kostenoverzicht Geldig per 1oktober 2018 SNS Doelbeleggen

Kostenoverzicht Geldig per 1oktober 2018 SNS Doelbeleggen Kostenoverzicht Geldig per oktober 08 SNS Doelbeleggen Hier lees je meer over je kosten voor SNS Doelbeleggen. Deze bestaan uit servicekosten en kosten van de beleggingsfondsen in je portefeuille. De servicekosten

Nadere informatie

Halfjaarcijfers per 30 juni 2014

Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 STICHTING BEHEER OIKOCREDIT NEDERLAND FONDS INHOUDSOPGAVE Balans per 30 juni 2014 Staat van baten en lasten over het eerste halfjaar 2014 Toelichting op de halfjaarcijfers

Nadere informatie

Reglement Finles/IEX Hollandse hedge fund indices

Reglement Finles/IEX Hollandse hedge fund indices Reglement Finles/IEX Hollandse hedge fund indices Mei 2010 1 1. Voorwoord Finles Capital Management heeft zich ten doel gesteld de Nederlandse hedge fund industrie te stimuleren. Een van de pijlers in

Nadere informatie

INFORMATIEDOCUMENT FONDS JANSSEN SMALL

INFORMATIEDOCUMENT FONDS JANSSEN SMALL INFORMATIEDOCUMENT FONDS JANSSEN SMALL Dit document (het Informatiedocument ) verschaft informatie over het Fonds Janssen Small (hierna ook: het Fonds ). Het bevat informatie over het beleggingsfonds en

Nadere informatie

Theta Legends Fund Unieke toegang tot legendarische beleggingsfondsen

Theta Legends Fund Unieke toegang tot legendarische beleggingsfondsen Theta Legends Fund Unieke toegang tot legendarische beleggingsfondsen Theta Legends Fund Theta Legends Fund is een fund of hedge funds met de volgende kenmerken: Toegang. Theta Capital geeft toegang tot

Nadere informatie

INS EN OUTS. Major Oak Fund

INS EN OUTS. Major Oak Fund INS EN OUTS Major Oak Fund Jan-Gerben Postma Major Oak Fund Financieel expert Fulltime belegger Ruim 17 jaar ervaring als financial Vertelt het verhaal achter de cijfers Werkervaring 2012 - heden Fondsbeheerder

Nadere informatie

Halfjaarcijfers per 30 juni 2010

Halfjaarcijfers per 30 juni 2010 W:\370 FI(financien)\396 begroting - jaarrekening\2011\jr - SBONF\2011 halfjaarcijfers SBONF\2010 halfjrcijfers SBONF.doc Halfjaarcijfers per 30 juni 2010 STICHTING BEHEER OIKOCREDIT NEDERLAND FONDS INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Benut uw vermogen optimaal met GOODLIFE rente

Benut uw vermogen optimaal met GOODLIFE rente GOODLIFE rente 2 Benut uw vermogen optimaal met GOODLIFE rente U hebt er al vaak aan gedacht. Het moment dat uw koopsom- of lijfrenteverzekering tot uitkering komt. Toen u de verzekering afsloot, deed

Nadere informatie

Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2011. Aangeboden door

Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2011. Aangeboden door Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2011 Aangeboden door Datum: 31 maart 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Verslag van de beheerder 3 1.1 Byloshi Investments 3 1.2 Byloshi Earth 3 1.2.1 Portefeuillesamenstelling

Nadere informatie

Compartiment ACTIVE FIX EURO EQUITIES

Compartiment ACTIVE FIX EURO EQUITIES Compartiment ACTIVE FIX EURO EQUITIES BELANGRIJK BERICHT: In toepassing van artikel 236 2 alinea 5 van de wet van 20 juli 2004 betreffende bepaalde vormen van collectief beheer van beleggingsportefeuilles,

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus Finles Multi Strategy Hedge Fund (30 juni 2011)

Inlegvel 1 Prospectus Finles Multi Strategy Hedge Fund (30 juni 2011) Inlegvel 1 Prospectus Finles Multi Strategy Hedge Fund (30 juni 2011) Samenvoeging Raad van Toezicht Finles beleggingsfondsen en Raad van Commissarissen Finles N.V. Op de jaarvergadering van de Finles

Nadere informatie

Checklist beleggen in vastgoed

Checklist beleggen in vastgoed i van 5 Checklist beleggen in vastgoed Je kunt beleggen in beursgenoteerde vastgoedfondsen (vaak aandelen die dagelijks verhandelbaar zijn op de beurs) en in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Deze

Nadere informatie

Trade van de Week. Traden, BAM, cashen!

Trade van de Week. Traden, BAM, cashen! Trade van de Week Traden, BAM, cashen! De titel doet het wellicht al vermoeden. Ik sprak vandaag een klant die een mooie winst behaalde door het handelen in BAM. Een trade die met recht Trade van de Week

Nadere informatie

GROEI NAAR VERMOGEN. Expirerende Lijfrente HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG

GROEI NAAR VERMOGEN. Expirerende Lijfrente HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG GROEI NAAR VERMOGEN Expirerende Lijfrente HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG Zorgeloos genieten van uw pensioen Er komt een moment in uw leven dat u zonder zorgen wilt gaan genieten van uw pensioen.

Nadere informatie

GBF METROPOLE Sélection A (ISIN: FR0007078811) Deze ICBE wordt beheerd door METROPOLE GESTION

GBF METROPOLE Sélection A (ISIN: FR0007078811) Deze ICBE wordt beheerd door METROPOLE GESTION Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

5 oktober WELKOM namens het BUFFERteam

5 oktober WELKOM namens het BUFFERteam 5 oktober 2017 WELKOM namens het BUFFERteam Marcel Tak statutair directeur en hoofd beleggingen Jan van Rossum statutair directeur Anne Bruintjes beleggingen en operations Joop van Veen finance Dirk Kam

Nadere informatie

Alpha High Performance Fund

Alpha High Performance Fund Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund INSCHRIJVING / WIJZIGING DEELNAMEBEDRAG [ ] Alpha Future Spread Fund [ ] Dutch Darlings Fund (voorheen AESF) [ ] Alpha

Nadere informatie

FINANCIELE BIJSLUITER VAN ALTERNATIVE HARBOUR FUND

FINANCIELE BIJSLUITER VAN ALTERNATIVE HARBOUR FUND FINANCIELE BIJSLUITER VAN ALTERNATIVE HARBOUR FUND Dit document is de financiële bijsluiter van Alternative Harbour Fund (hierna ook: het Fonds ). De financiële bijsluiter bevat de bij of krachtens de

Nadere informatie

Informatie over de Autoriteit Financiële Markten. Een kennismaking. Wat doet de AFM?

Informatie over de Autoriteit Financiële Markten. Een kennismaking. Wat doet de AFM? Informatie over de Autoriteit Financiële Markten Een kennismaking Wat doet de AFM? Wie is de AFM? AFM is de afkorting voor Autoriteit Financiële Markten. De AFM is de gedragstoezichthouder op de financiële

Nadere informatie

Nieuwsbrief ste HCC Beleggen Symposium  4 april Symposium "Nieuwe ronde -- Nieuwe kansen?" Bericht no 1 inhoud:â.

Nieuwsbrief ste HCC Beleggen Symposium  4 april Symposium Nieuwe ronde -- Nieuwe kansen? Bericht no 1 inhoud:â. Nieuwsbrief 20090301 52-ste HCC Beleggen Symposium 4 april 2009 Symposium "Nieuwe ronde -- Nieuwe kansen?" Bericht no 1 inhoud: Inleiding De Premselaar methode Willem Okkerse - OK score Fundamentele gegevens

Nadere informatie

Research Note Prestatie-analyse met behulp van box plots

Research Note Prestatie-analyse met behulp van box plots Research Note Prestatie-analyse met behulp van box plots Inleiding Voortdurend worden er wereldwijd enorme hoeveelheden beursdata gegenereerd en verzameld. Dit is mede te danken aan de opkomst van internet

Nadere informatie

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE AMERICAN VALUE FUND

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE AMERICAN VALUE FUND PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE AMERICAN VALUE FUND I. INLEIDING Safe Harbour Fund Management B.V. (de Beheerder ) is de beheerder van American Value Fund (het Fonds ). De bewaarder van het Fonds is Stichting

Nadere informatie

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig Today s Vermogensbeheer Wij verzorgen persoonlijk en onafhankelijk vermogensbeheer voor zowel particulieren als ondernemingen. Op basis van uw specifieke situatie geeft Today s Vermogensbeheer invulling

Nadere informatie

Halfjaarcijfers per 30 juni 2015

Halfjaarcijfers per 30 juni 2015 Halfjaarcijfers per 30 juni 2015 STICHTING BEHEER OIKOCREDIT NEDERLAND FONDS INHOUDSOPGAVE Balans per 30 juni 2015 2 Staat van baten en lasten over het eerste halfjaar 2015 3 Toelichting op de halfjaarcijfers

Nadere informatie

AFM checklist beleggen in vastgoed

AFM checklist beleggen in vastgoed AFM checklist beleggen in vastgoed Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 - De belegging... 3 Is er een prospectus en/of financiële bijsluiter beschikbaar voor deze belegging?... 3 Valt de belegging onder het toezicht

Nadere informatie

Compartiment ACTIVE FIX NEW MARKETS

Compartiment ACTIVE FIX NEW MARKETS Compartiment ACTIVE FIX NEW MARKETS BELANGRIJK BERICHT: In toepassing van artikel 236 2 alinea 5 van de wet van 20 juli 2004 betreffende bepaalde vormen van collectief beheer van beleggingsportefeuilles,

Nadere informatie

Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak

Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak Vermogensgroei begint met vermogensbehoud Minder kosten, meer rendement Altijd actueel inzicht in uw vermogen Introductiebrochure Welkom bij Care IS vermogensbeheer

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement. Rendementsoverzicht 2012 IV

Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement. Rendementsoverzicht 2012 IV Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement Rendementsoverzicht 2012 IV Toelichting rendementsoverzicht Dit rendementsoverzicht biedt u inzicht in de rendementen van onze Allianz Fondsen vanaf de

Nadere informatie

De Beheerder beschikt over een vergunning voor het Fonds als bedoeld in artikel 2:65 van de Wet op het financieel toezicht (de Wft ).

De Beheerder beschikt over een vergunning voor het Fonds als bedoeld in artikel 2:65 van de Wet op het financieel toezicht (de Wft ). FINANCIELE BIJSLUITER VAN FUNDAMENT BOND FUND Dit document is de financiële bijsluiter van Fundament Bond Fund (hierna ook: het Fonds ). De financiële bijsluiter bevat de bij of krachtens de wet voorgeschreven

Nadere informatie

Governance bij een fonds onder toezicht van de AFM (en wat kun je daar als coöperatie van leren)

Governance bij een fonds onder toezicht van de AFM (en wat kun je daar als coöperatie van leren) Governance bij een fonds onder toezicht van de AFM (en wat kun je daar als coöperatie van leren) Achtergrondinformatie Coöperaties halen veelal geld op binnen besloten kring. Een kring bestaande uit personen

Nadere informatie