In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord."

Transcriptie

1 FUND

2 VR 12 vragen over het Het QTR Fund maakt gebruik van wetenschappelijk ontwikkelde systemen. Deze automatische systemen kennen geen emoties als angst of hebzucht. Vaak staan dergelijke emoties beleggers in de weg om juiste beslissingen te nemen op kritieke momenten. De systemen van het QTR Fund nemen beslissingen op basis van historische koersdata. Voor een korte periode, hooguit één dag, speculeren zij op een stijging of een daling van wereldwijde aandelenindices. Op deze wijze vertoont het QTR Fund geen samenhang met beurzen en wordt geld verdiend tijdens zowel stijgingen als dalingen van de beurs. In deze brochure worden 12 belangrijke vragen over het fonds beantwoord Wat is het verwachte rendement? Op de achtergrond is de ontwikkeling van 100 vanaf 2001 weergegeven. Het eerste deel is de back-test. Dit houdt in dat de systemen van het QTR Fund terug in de tijd zijn getest met behulp van historische data. Vanaf september 2009 is het fonds geopend voor beleggers. Over de hele periode bedraagt het gemiddelde rendement 21% per jaar. Turbulente perioden op de beurs leiden doorgaans tot hogere rendementen. Zo werd in 2008, toen de kredietcrisis losbarstte, een rendement van 38% neergezet. Tijdens minder beweeglijke perioden liggen de behaalde rendementen over het algemeen lager. Een belegger wordt dan ook geadviseerd een minimale beleggingsperiode van drie jaar te hanteren. Hoe langer de belegger in het fonds participeert, hoe groter de kans dat zijn gemiddelde rendement rond de verwachte 25% komt te liggen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

3 AGEN QTR Fund 2 Is een rendement van 25% per Wat jaar wel realistisch? Een rendement van 25% per jaar is een stuk hoger dan bijvoorbeeld het historisch rendement op aandelen of de rente op een spaarrekening. Een kritische benadering is daarom logisch. Het QTR Fund is echter niet te vergelijken met de meeste andere investeringsmogelijkheden. Zo zijn de systemen van het QTR Fund op wetenschappelijke basis ontwikkeld. Deze systemen proberen dagelijks te profiteren van dalingen of stijgingen op wereldwijde beurzen. Hiermee is het fonds niet afhankelijk van de richting van aandelenmarkten. Bovendien zijn geautomatiseerde handelssystemen flexibeler, sneller en rationeler dan hun menselijke tegenspelers. Op basis hiervan mag men een hoger rendement verwachten in vergelijking met een spaarrekening of een buy and hold belegging in aandelen. 3 zijn de recente resultaten? Ga voor de meest recente resultaten naar Op de voorpagina kunt u de laatste factsheet van het QTR Fund downloaden en kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

4 4 Wat is de maximale drawdown? Een veelgebruikt criterium om de risico s van een fonds in te schatten is de maximale drawdown. Dit is het grootste verlies ooit gemeten van een piek tot een dal in de rendementsgrafiek van een fonds. Het is daarmee een indicatie voor het verlies dat een belegger had kunnen lijden als hij op het slechtst denkbare moment was ingestapt. Het QTR Fund gebruikt innovatieve systemen die het neerwaarts risico beperken. Mede hierdoor is de maximale drawdown van het QTR Fund vanaf 2001 beperkt gebleven tot 15%. Bovendien hebben de systemen een sterk herstellend vermogen: als het fonds een verlies maakt, dan is dit gemiddeld binnen drie maanden weer goedgemaakt. 5 Hoe worden risico s beheerst? Marktrisico wordt beperkt door de grootte van posities continu aan te passen aan de beweeglijkheid van beurzen. Bij veel beweeglijkheid worden de systemen conservatiever. Liquiditeitsrisico, het gevaar dat posities niet verkocht kunnen worden, is verwaarloosbaar omdat er enkel wordt gehandeld op de grootste futuresbeurzen ter wereld. Hier worden dagelijks miljoenen futures verhandeld. Daarom is er vrijwel altijd een tegenpartij te vinden die voor een goede prijs een futurescontract wil kopen of verkopen. Een bijzondere plek in het risicomanagement van het QTR Fund wordt ingenomen door de breakdown indicator. Deze indicator toetst elke dag de voorspellende kracht van ieder systeem. Wanneer de dynamica op de beurzen zich buiten de zogenoemde ontwerpruimte van de systemen bevindt, verbiedt deze indicator om bepaalde posities in te nemen. Er wordt dus nooit tegen beter weten in doorgehandeld. De systemen voorspellen bewegingen op de beurs met behulp van historische koersdata. Er zullen echter in de toekomst gebeurtenissen plaatsvinden die de systemen nooit eerder hebben waargenomen. Zo was tot 2008 een kredietcrisis een onbekend fenomeen voor de systemen. Een dergelijke gebeurtenis met een grote impact wordt een black swan genoemd. Bij het ontwerp van de systemen zijn grote veiligheidmarges ingebouwd om het QTR Fund tegen black swans te beschermen. Het gevolg is dat een groot deel van het geld van participanten niet wordt gebruikt in de systemen, maar achterblijft op een deposito.

5 7 Wat is de minimale deelname? De minimale deelname in het QTR Fund bedraagt Vervolgstortingen of onttrekkingen zijn mogelijk in veelvouden van Wat zijn de operationele risico s? Samen met Ernst & Young heeft QTR Invest de belangrijkste operationele risico s in kaart gebracht. De Compliance Oversight Committee, waaraan Ernst & Young een voorzitter levert, controleert op periodieke basis of de operationele risico s adequaat worden beheerst. Omdat de minimale deelname bedraagt, is het QTR Fund vrijgesteld van AFM toezicht. Dit weerhoudt QTR Invest er echter niet van om de de Wet op het financieel toezicht wel na te leven. De prospectus en financiële bijsluiter voldoen aan alle wettelijke eisen. Deze documenten kunt u downloaden op Een belangrijk voorschrift van de AFM is een functionele scheiding van de belangrijkste taken binnen het fonds. Voor het QTR Fund zijn een onafhankelijke bewaarder, accountant en administrateur aangesteld. Op de volgende pagina leest u hier meer over. 8 Wie zitten er achter het fonds? Het team achter het QTR Fund bestaat uit drie gepromoveerde chemici en één econoom. Dr. ir. Henk-Jan Ramaker en dr. ir. Eric van Sprang startten in 2004 een eigen onderneming. Dr. Menno Dreischor sloot zich hier later bij aan. Binnen dit bedrijf voeren zij analyses uit voor grootschalige industriële processen in de farmaceutische en chemische sector. Al snel ontdekten zij dat hun kennis van complexe data-analyse ook goed toepasbaar is op de beurs. Met veel enthousiasme stortten zij zich op het ontwikkelen van wiskundige handelssystemen die zonder enige menselijke tussenkomst op de beurs handelen. Een aantal jaren én vele handelssystemen later kwamen zij in contact met drs. ing. Bas Nagtzaam, op dat moment hedge fund analist bij een vermogensbeheerder. Hij besloot om de systemen samen met de drie wetenschappers door te ontwikkelen, QTR Invest B.V. op te richten en het QTR Fund aan te bieden aan beleggers.

6 10 Wat zijn de kosten? QTR Invest stelt de belangen van beleggers centraal. Het QTR Fund hanteert daarom een unieke en eerlijke kostenstructuur: beleggers betalen geen vaste vergoeding aan de fondsmanager, maar enkel een prestatievergoeding van 20% bij positieve rendementen. Bij het bepalen van deze vergoeding wordt gebruik gemaakt van een high water mark: voordat prestatievergoeding in rekening wordt gebracht moeten eventuele verliezen eerst worden goedgemaakt. Het QTR Fund berekent geen kosten voor toe- en uittreding. QTR Invest levert zijn diensten dus volledig op basis van no cure, no pay. Operationele kosten van het QTR Fund worden door het fonds zelf gedragen. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten van de bewaarder ANT Trust en de administrateur CONFIDON. Alle gepresenteerde rendementen zijn na aftrek van alle kosten. 11 In en uitstappen is op iedere eerste dag van de maand mogelijk. Om deel te nemen dient u een inschrijfformulier in te vullen en voor de laatste dag van de maand in te sturen. Bij inschrijving dient een kopie van een geldig legitimatiebewijs te worden overlegd. U vindt het inschrijfformulier op onder het kopje downloads. Welke andere voorwaarden zijn er? Wilt u uitstappen, dan dient u 10 werkdagen voor het einde van de maand een mutatieformulier op te sturen. Er worden geen in- en uitstapkosten berekend. Raadpleeg de prospectus voor een volledig overzicht van voorwaarden.

7 Hoe 9is de veiligheid gewaarborgd? Door samen te werken met onafhankelijke partijen wordt de veiligheid van uw geld gewaarborgd. Participanten storten hun geld naar de bankrekening van het fonds. Deze rekening staat op naam van ANT Trust, een gerenommeerd bewaarbedrijf. QTR Invest heeft dus op geen enkele manier direct toegang tot de gelden van participanten. ANT Trust is tevens eigenaar van de brokerrekening. Op verzoek van QTR Invest wordt een gedeelte van het geld overgemaakt naar deze brokerrekening. ANT Trust en QTR Invest zijn een overeenkomst aangegaan om QTR Invest de systemen toe te laten passen op deze brokerrekening. De administrateur, CONFIDON, berekent maandelijks de koers waartegen participanten in of uit kunnen stappen. Deze partij verzorgt ook de participantenadministratie. Tenslotte controleert de accountant BDO jaarlijks de boekhouding van zowel het fonds als QTR Invest.

8 12 Wat heeft het QTR Fund u te bieden? Emotieloos handelen op basis van wetenschappelijk ontwikkelde handelssystemen; Rendement onder alle marktcondities; Innovatief risicomanagement; Uitstekende aanvulling op bestaande beleggingsportefeuilles vanwege lage correlatie met aandelen en obligaties; Zeer scherpe kostenstructuur; Prestatievergoeding op basis van no cure, no pay. Wilt u meedoen? Neem dan contact met ons op via of bel naar Graag maken we een persoonlijke afspraak om kennis met u te maken. Op kunt u zich aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief. QTR Invest geeft ook regelmatig presentaties door het gehele land. Deze worden aangekondigd op De minimale inleg in het QTR Fund is Vanwege dit vereiste is het fonds op basis van de Vrijstellingsregeling Wft (art 4, eerste lid, onderdeel a) vrijgesteld van vergunningplicht in het kader van de Wet op het financieel toezicht. Het QTR Fund staat derhalve niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Deze brochure is bijgewerkt tot 12 december 2011

PROSPECTUS Finles Multi Strategy Hedge Fund

PROSPECTUS Finles Multi Strategy Hedge Fund PROSPECTUS Finles Multi Strategy Hedge Fund INHOUDSOPGAVE I INLEIDING... 2 1. Belangrijke Informatie... 2 2. Het Finles Multi Strategy Hedge Fund... 2 3. Waarschuwing... 2 4. Finles N.V.... 3 5. Definities...

Nadere informatie

JAARVERSLAG. QTR Fund. Amsterdam. Jaarverslag 2010. 28 april 2011

JAARVERSLAG. QTR Fund. Amsterdam. Jaarverslag 2010. 28 april 2011 JAARVERSLAG Amsterdam Jaarverslag 2010 28 april 2011 INHOUD VERSLAG VAN DE BEHEERDER... 4 JAARREKENING... 10 Balans... 11 Winst en verliesrekening... 12 Kasstroomoverzicht... 13 Algemene toelichting...

Nadere informatie

Da Vinci Diversified De Veste Global Exclusive Class C

Da Vinci Diversified De Veste Global Exclusive Class C Addendum Bij het prospectus De Veste Global Exclusive ( het Prospectus ). De informatie in dit addendum vormt een aanvulling op bovenstaand prospectus en moet worden beschouwd als integraal onderdeel van

Nadere informatie

Aanvullende prospectus All Star Clone. Aanvulling op het Prospectus van het Paraplufonds Caesar Capital Paraplufonds

Aanvullende prospectus All Star Clone. Aanvulling op het Prospectus van het Paraplufonds Caesar Capital Paraplufonds Aanvullende prospectus All Star Clone Aanvulling op het Prospectus van het Paraplufonds Caesar Capital Paraplufonds Beheerder: Caesar Capital Fondsbeheer B.V. Datum: 23 juni 2014 Aanvullende Prospectus

Nadere informatie

INFORMATIEDOCUMENT VAN HET FROG FUND

INFORMATIEDOCUMENT VAN HET FROG FUND INFORMATIEDOCUMENT INFORMATIEDOCUMENT VAN HET FROG FUND Dit document (het Informatiedocument ) verschaft informatie over het Frog Fund (hierna ook: het Fonds ). Het bevat informatie over het beleggingsfonds

Nadere informatie

Beleg slim, beleg Turbo

Beleg slim, beleg Turbo Beleg slim, beleg Turbo Turbo s zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële

Nadere informatie

Koersrisico Het koersrisico is het risico dat uw beleggingen minder waard worden.

Koersrisico Het koersrisico is het risico dat uw beleggingen minder waard worden. KENMERKEN EN RISICO S VAN BELEGGINGEN INHOUDSOPGAVE 1. Kenmerken en risico s in het algemeen 2. Belangrijke risico s 3. Kenmerken en risico s per belegging 4. Overig 1. Kenmerken en risico s in het algemeen

Nadere informatie

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling. 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling. 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@ ING Sprinters Versneld inspelen op een koersstijging of -daling 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@ ING Sprinters De ING heeft eind 2008 de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee

Nadere informatie

Aanvullend Prospectus. Achmea Grondstoffen. zeer fondsoffensief

Aanvullend Prospectus. Achmea Grondstoffen. zeer fondsoffensief Aanvullend Prospectus Achmea Grondstoffen mixfonds zeer fondsoffensief Het Aanvullend Prospectus Het Prospectus van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V. bestaat uit een Basis Prospectus en een

Nadere informatie

ANTAURUS EUROPE FUND

ANTAURUS EUROPE FUND PROSPECTUS ANTAURUS EUROPE FUND 1 1. BELANGRIJKE INFORMATIE Waarschuwing Beleggers in het Antaurus Europe Fund (hierna ook het Fonds ) worden er op gewezen dat aan een belegging in het Fonds (hierna ook

Nadere informatie

Vragen en antwoorden inzake splitsing FCBF

Vragen en antwoorden inzake splitsing FCBF Vragen en antwoorden inzake splitsing FCBF V1: Verandert de waarde van mijn belegging door deze splitsing? A1: Nee, de waarde van uw belegging verandert niet door de splitsing. Stel u had voor de splitsing

Nadere informatie

AEGON Paraplufonds I. Prospectus

AEGON Paraplufonds I. Prospectus AEGON Paraplufonds I Prospectus Inleiding Het AEGON Paraplufonds I (het AEGON Paraplufonds ), dat op 19 april 2000 tot stand is gekomen, is een initiatief van AEGON Bank. Het beoogt beleggers, Participanten

Nadere informatie

Robeco Multi Market Obligatie Dec 11/21 (EUR)

Robeco Multi Market Obligatie Dec 11/21 (EUR) Robeco Multi Market Obligatie Dec 11/21 (EUR) IN ALLE MARKTEN THUIS Dit is een emissiebrochure (2011). Voor de meest recente markt- en/of productinformatie zie de periodieke factsheet. The Investment Engineers

Nadere informatie

markets.bnpparibas.nl

markets.bnpparibas.nl markets.bnpparibas.nl Boosters zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële

Nadere informatie

Producten. SynVest Beleggen

Producten. SynVest Beleggen Producten SynVest Beleggen Beleggen in aandelen, (index)fondsen en obligaties. Dat doet u met SynVest Beleggen op de manier die bij u past. Om uw vermogen te behouden of juist verder te laten groeien.

Nadere informatie

SynVest Value Beleggen

SynVest Value Beleggen U belegt in aandelen van toonaangevende bedrijven. Wij selecteren deze bedrijven volgens de value investing strategie. Met als doel een aantrekkelijke vermogensgroei op de lange termijn. SynVest. Ondernemend

Nadere informatie

Investeren in beweging WinCap Fund > Marktneutraal beleggen

Investeren in beweging WinCap Fund > Marktneutraal beleggen Investeren in beweging WinCap Fund > Marktneutraal beleggen Investeren in beweging Wind is een motor voor vooruitgang en beweging. Zeilers profiteren al eeuwen lang van de wind met de inzet van steeds

Nadere informatie

commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE

commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE Speeder long Speeder short / www.speeders.commerzbank.com / Waarom Speeders? Het type beleggingsproduct waar de Speeder in thuis hoort is recent in Nederland. In

Nadere informatie

Handleiding Vermogensbeheer

Handleiding Vermogensbeheer Handleiding Vermogensbeheer Inhoudsopgave 1. Wat is Knab Vermogensbeheer?... 4 2. Hoe werkt Knab Vermogensbeheer?... 4 2.1. Het beleggingsplan... 5 2.1.1. Je risicoprofiel... 5 2.1.2. Jouw beleggingsexpert...

Nadere informatie

fonds janssen aandelen PROSPECTUS een open-end beleggingsfonds gevestigd te Arnhem

fonds janssen aandelen PROSPECTUS een open-end beleggingsfonds gevestigd te Arnhem fonds janssen aandelen PROSPECTUS een open-end beleggingsfonds gevestigd te Arnhem INHOUDSOPGAVE Paragraaf Inhoud Pagina Definities 3 Belangrijke informatie 5 Profiel belegger 7 1 Structuur, algemene informatie

Nadere informatie

Kennismaking met absolute return-beleggen. handleiding

Kennismaking met absolute return-beleggen. handleiding Kennismaking met absolute return-beleggen Een korte handleiding Inhoud Absolute return-beleggen is al lange tijd populair bij institutionele beleggers zoals pensioenfondsen. Onder invloed van nieuwe regelgeving

Nadere informatie

Productinformatie en Afspraken Evi Netto Pensioenbeleggen

Productinformatie en Afspraken Evi Netto Pensioenbeleggen Productinformatie en Afspraken Evi Netto Pensioenbeleggen 1. Productinformatie van Evi Netto Pensioenbeleggen 2. Afspraken Evi Netto Pensioenbeleggen Deze productinformatie en de Afspraken van Evi Netto

Nadere informatie

Bewandel nieuwe wegen in Europa

Bewandel nieuwe wegen in Europa Robeco Europe Click Mix Bewandel nieuwe wegen in Europa met 90% garantie op inleg Robeco Asset Management Robeco 1 The Investment Engineers Betrokkenheid en vakmanschap staan voorop bij The Investment

Nadere informatie

Wanneer koopt u een Turbo?

Wanneer koopt u een Turbo? Turbo s zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële risico s verbonden

Nadere informatie

Productinformatie en Afspraken Evi Pensioenbeleggen 1. Productinformatie van Evi Pensioenbeleggen 2. Afspraken voor Evi Pensioenbeleggen

Productinformatie en Afspraken Evi Pensioenbeleggen 1. Productinformatie van Evi Pensioenbeleggen 2. Afspraken voor Evi Pensioenbeleggen Productinformatie en Afspraken Evi Pensioenbeleggen 1. Productinformatie van Evi Pensioenbeleggen 2. Afspraken voor Evi Pensioenbeleggen Deze productinformatie en de afspraken van Evi Pensioenbeleggen

Nadere informatie

Prospectus. Mint Tower Arbitrage Fund. Mint Tower Capital Management Beursplein 5, 1012 JW Amsterdam +31 (0)20 5782235 www.minttowercapital.

Prospectus. Mint Tower Arbitrage Fund. Mint Tower Capital Management Beursplein 5, 1012 JW Amsterdam +31 (0)20 5782235 www.minttowercapital. Prospectus 2014 Mint Tower Arbitrage Fund Mint Tower Capital Management Beursplein 5, 1012 JW Amsterdam +31 (0)20 5782235 www.minttowercapital.com Prospectus MINT TOWER ARBITRAGE FUND een open-end beleggingsfonds

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

Avéro Achmea Wereld Aandelenfonds, aanvullend prospectus. Informatie voor de particulier

Avéro Achmea Wereld Aandelenfonds, aanvullend prospectus. Informatie voor de particulier Avéro Achmea Wereld Aandelenfonds, aanvullend prospectus Informatie voor de particulier Inhoud Het Aanvullend Prospectus 3 Beschrijving van het product 4 Beleggingsbeleid 4 Risico s 5 De vermogensbeheerders

Nadere informatie

Afspraken voor Evi Beheer

Afspraken voor Evi Beheer Afspraken voor Evi Beheer Van Lanschot Bankiers beheert uw vermogen of u wilt dat wij uw vermogen gaan beheren. Hiervoor hebt of sluit u met ons een Overeenkomst voor Evi Beheer. Bij deze overeenkomst

Nadere informatie

Prospectus en Voorwaarden van Beheer en Bewaring. Capvest Masters Funds met de fondsen. Capvest Masters Fund Defensief. Capvest Masters Fund Offensief

Prospectus en Voorwaarden van Beheer en Bewaring. Capvest Masters Funds met de fondsen. Capvest Masters Fund Defensief. Capvest Masters Fund Offensief Prospectus en Voorwaarden van Beheer en Bewaring van Capvest Masters Funds met de fondsen Capvest Masters Fund Defensief Capvest Masters Fund Offensief Capvest B.V. Rijksweg 41 6581 ED Malden Postbus 1036

Nadere informatie