voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: mei t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank NL65 RABO (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Illustratie voorkant: Astrid van Egmond. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief.

2 Agenda 21 mei Inzamelen restafval 23/24 mei Zomergeblaos 24 mei Viering Adrianus geloofsgemeenschap 25 mei Park en schotel 27 mei Kangoeroedag 29 mei Inzamelen gft-afval 31 mei Garagesale Esbeek 01 juni Liederentafel 03 juni Inzamelen plasticafval 19 juni EVA 16 juli Ledenvergadering cooperatie Nu t/m 12 jul Tentoonstelling Schotel Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 4 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 31 mei uur. Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 24 mei 1e Pinksterdag om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

3 Felicitaties 21 mei Timo Wijten 21 mei Elleke Craninckx 21 mei Pleun Abrahams 22 mei Job Lambregts 23 mei Sanne Ketelaars 24 mei Ton Wijten 24 mei Jet Hesselmans 24 mei Jolanda Augsburg 24 mei Jop Hesselmans 24 mei Ruben van Egmond 26 mei Lars Grootjans 26 mei Wout Huijbregts 27 mei Tjeu v Eekelen 27 mei Hanneke Vugs 27 mei Indy Kwinten 28 mei Ylja v.d. Boom 28 mei Maud Lambregts 28 mei Kelly Kennes 29 mei Jolanda Scheepen 29 mei Britt Huijbregts 30 mei Harm v Dooren 30 mei Cobie Gerritsen 31 mei Janneke van Laarhoven 31 mei Wiebe Verboven 31 mei Tom van Logten 31 mei Jara Leeijen 01 jun Laura Schellekens 01 jun Wil v d Sande 02 jun Sander Paulissen 03 jun Eline Maas Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

4 Verzamelen van doppen Het eerste resultaat is binnen een mooie vier kilo. Maar we gaan door: U kunt nog steeds de doppen afgeven bij: Marijke Schatteleijn, Vaarakker 4, Esbeek Chris Way, Pr. Hendriklaan 2, Esbeek Alle plastic ronde doppen en deksels mogen ingezameld worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen van deze producten: - Mineraal- of spuitwater - Frisdrankflessen - Melk- of yoghurtpakken - Fruitsappakken - Sportdrank - Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het Doseerdopje) - Zepen en shampooflessen - Deo-en spuitbussen - Slagroombussen - Pindakaas- en chocoladepastapotten De doppen dienen schoon en droog ingeleverd te worden. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten ook verwijderd worden. Heel veel dank hiervoor, Chris Way

5 Nieuwe activiteit: Zelfverdediging De volgende activiteit: zelfverdedigingscursus onder leiding van Nicole van Spaendonk, wordt gehouden op 19 juni as. om uur bij Schuttershof. Nicole leert ons: * om te gaan met lastige situaties * traptechnieken * afweertechnieken Nicole zal, samen met een sparringpartner, uitleggen (en voordoen) wat zelfverdediging inhoudt. Daarna kan iedereen zelf de technieken oefenen. De avond is voor iedereen toegankelijk, ook al heb je blessures. Kledingadvies: fijn zittende kleding (hoeft niet perse sportkleding te zijn). Er zijn geen kosten verbonden aan de zelfverdedigings-cursus. Consumptie is op eigen kosten. De avond is rond uur afgelopen. Hierna kun je nog lekker naborrelen in Café Schuttershof. Kom jij ook naar de zelfverdediging op 19 juni 2015? Schrijf je dan voor 12 juni 2015 in via evaesbeek@gmail.com. Tot dan! Groetjes José, Nicole, El en Ingrid.

6 Lichtjestocht 2015 & JVW Esbeek Beter laat dan nooit! ;-) We willen MTB Esbeek nog hartelijk bedanken voor de goede organisatie én natuurlijk voor de financiële bijdrage voor Jeugd Vakantie Werk Esbeek. Op deze manier kunnen we de komende jaren iets extra's doen voor de kinderen. Ook onze dank voor Erik Nouwens (zit na de Lichtjestocht in de commissie van JVW?), want hij zat vol met creatieve ideeën en was altijd bereid om ons te helpen! We waren ook erg blij met de gastvrijheid van de familie Oerlemans, want alles kon en alles mocht op de boerderij! Daar stonden we dan zaterdagochtend om uur bij de houtvijver in Esbeek. We hadden de afgelopen weken hard gewerkt aan de sprookjesfiguren en die stonden nu in de regen. We keken regelmatig op buienradar en het zou nog heel de dag gaan regenen. Buienradar noemde het 'zware motregen' terwijl het bij ons echt hard regende. We hadden het helemaal uitgedacht hoe we de sprookjesfiguren wilden plaatsen rond de houtvijver, zodat het echt een sprookjesbos zou worden, maar daar hoorde geen regen bij. De moed zakte in onze schoenen (lees in de laars van klein duimpje en de regen zakte daar ook in!). Gelukkig hadden we ook de keet mee van de Klappers, maar daar konden we niet heel de dag in blijven: we moesten gaan opbouwen. Het weer bleef slecht. Oké er zat niets anders op, we gingen verhuizen. Gelukkig konden we terecht bij de familie Oerlemans op hun prachtige boerderij. Het was even wennen aan het idee van sprookjes én koeien, maar toen we aan het opbouwen waren, vonden we het steeds leuker worden. We zijn heel de dag bezig geweest met opbouwen, de elektriciteit aanleggen en de verlichting in te stellen. Toen het een beetje schemerig werd, was het pas echt zichtbaar hoe leuk het geworden was. Terwijl we nog wat kleine dingen aan het aanpassen waren, viel om uur het licht uit. Gelukkig hadden we een aggregaat en was het weer op tijd opgelost, maar het zal je maar gebeuren dat je heel de dag bent bezig geweest en dat tijdens de Lichtjestocht de sprookjesfiguren niet verlicht zouden zijn. Dan zou al het vele werk voor niets zijn geweest.

7 Daar kwamen de mountainbikers! Na het gemopper over de slechte weg naar de boerderij kwamen de vele complimentjes. Ze vonden het allemaal héél mooi en we hoorden regelmatig 'sprookjesbos' en 'Efteling'. Daar kan je dan echt van genieten. We hadden al veel plezier gehad met ons clubje in de weken ervoor met het verzinnen en maken van de sprookjesfiguren en de avond zelf was ook erg gezellig! We vonden het zelf vooral erg grappig dat iedereen na de start met het liedje 'Carnaval festival' in hun hoofd zouden zitten met dank aan de dansende poppen (Sofie, Joëlle en Senna). Iedereen was bereid om te helpen om zo de Lichtjestocht tot een succes te maken. Zo zie je maar weer dat je met hulp van elkaar veel voor elkaar krijgt in Esbeek. Waar een klein dorp groot in kan zijn: de Lichtjestocht 2015 was top! Groetjes en sproetjes van de commissie Jeugd Vakantie Werk Esbeek: Erik, Jeannet, Kim, Lette, Marlijn, Marloes, Patricia, Paul, Rik en Thijs Iedere eerste maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof.Vrije toegang.

8 Nieuws van de redactie In het vorige kleppermenneke is er bij het opmaken van het totale bestand helaas een lay-out fout opgetreden. Hierdoor zijn er bij twee pagina s van Aan de keukentafel met Dion Luijten een tekst regel buiten het print gebied gevallen. Onze excuses hiervoor. Het gehele verslag is nog na te lezen op esbeek.eu. en staat ook op onze eigen web site: bij archief. Jeugdspelers Tuldania van het jaar

9 Aan De Keukentafel met oud Esbekenaren Piet en Miet Broeckx Piet en Miet, beiden 86 jaar, vierden op 3 mei, samen met hun vier dochters, schoonzonen, en zes kleinkinderen hun 60 jarige trouwdag. Een feest waar ze mooi op terugkijken. Maar ook op een leven waarvan ze vinden dat ze zeker niet mogen mopperen. Boerenleven Net na ons trouwen brak de welvaart aan. Zo had ik al snel een wasmachine, vertelt Miet. Dat was wat anders dan wassen op de roefel. Maar wij hebben geen armoede gekend, hoor. Miet haar wiegje stond in Biest-Houtakker. Ze groeide op in een gezin met zeven kinderen. Als jonge meid hielp ze mee op de boerderij. Op haar zevende melkte ze al koeien. Later diende ze in Tilburg en ook in Hilvarenbeek bij garage van Rijn. Miet: Ik deed het huishouden en bediende zelfs de benzinepomp. Piet groeide op in Esbeek als jongste in een gezin van acht kinderen en hielp al snel mee op de boerderij. De oorlog ging volgens hen rustig aan hen voorbij, maar de verhalen liegen er toch niet om. Drie huwelijksbootjes Piet en Miet leerden elkaar kennen op een feest van de NCB in het Willem II stadion in Tilburg. Piet gaf er een demonstratie met de rijvereniging en Miet met de reidansclub. De jongens en meiden zochten elkaar wat op. Miet bleef met haar panty hangen aan de spoor van de rijlaars van Piet. Een paar jaar verkering volgde. Het is ook nog even uit geweest en Piet had een 'tussendoortje' met ene Nellie. Samen met nog twee zussen van Miet traden zij in het huwelijk. Dat was in die tijd wel meer gebruikelijk. De schoonzonen namen tegelijkertijd de boerderijen van thuis over. Zus Sjaan overleed in het kraambed van een tweeling. Later zijn beide schoonbroers overleden. Miet: Erg jammer dat wij nooit met drie stellen wat hebben kunnen vieren. Dat is altijd een gemis geweest.

10 Irma La Douce Miet en Piet gingen wonen in Esbeek op de ouderlijke boerderij van Piet. Zij woonden in bij vader, moeder en broer Jan. Miet: Wij hadden een keuken, kamer en slaapkamer, en later de hele boerderij, want de familie ging verhuizen naar een bungalowtje in de buurt. Het huwelijk van Piet en Miet werd gezegend met vier dochters. Zij herinnert zich nog de geboorte van de jongste dochter, Irma. Aanvankelijk hadden zij de naam Mariëlle bedacht, maar huisarts van Rijn vond Irma een mooie naam, afgeleid van Irma La Douce. Een zoon was ook leuk geweest, maar de jongens zijn er toch wel bijgekomen en ik weet ook dat meiden zorgzamer zijn, telt Piet zijn zegeningen. Ontspanning Miet: We hadden in Esbeek goede contacten, maar aan 'koffie drinken' deed ik niet. Ik werkte mee op de boerderij, was bij de KVO en bij het kerkkoor Rouw en Trouw. Meer aan ontspanning was er niet in die tijd. Piet bezocht op zondag het Agrarische Nieuws (en nog) bij Schuttershof. Lees verder op de volgende pagina Trouwfoto Piet en Miet Broeckx-Wijten

11 Vanaf de lagere school tot op hoge leeftijd was hij lid van het Esbeeks kerkkoor. Een gezamenlijke hobby was de carnavals vereniging De Laatste Hoop en het nog altijd spelende spel jeu de boule. Betrokken bij Esbeek Van heinde en ver kwamen mensen af op de grootste mestvarkensstal van het zuiden bij Broeckx in Esbeek. Bij gebrek aan een opvolger stopte Piet begin jaren zeventig met boeren. De boerderij werd afgebroken en ernaast een nieuw huis gebouwd. Later trokken zij toch weer terug naar een nieuwe woning op Piet zijn geboorteplek. Sinds 15 jaar woont het stel met veel plezier in Hilvarenbeek en van heimwee naar Esbeek is nooit sprake geweest. Miet: Het huis in Esbeek werd te groot en ook de leefbaarheid werd minder. Maar wij hebben ons er altijd goed thuis gevoeld en zijn nog steeds betrokken bij het reilen en zeilen van het dorp. Het geheim van een goed huwelijk? Gewoon je gang gaan, op tijd kibbelen, maar ook weer vergeven en vergeten. Muzikaal verzoeknummer: Ave Maria van 'ons Elly, maar aangezien dat niet te vinden is op you tube, kiezen Piet en Miet voor Rosanne van Nick en Simon.

12 WELKOM IN EEN BLOEIEND ARNOLDSPARK De rododendrons in het park bij de brandtoren staan volop in bloei. Zij vormen het kleurrijke decor van het kleinschalig festival Park & Schotel op 2e Pinksterdag. De dag combineert een kennismaking met het prachtige Arnoldspark met verschillende uitingen van cultuur. Voor de cultuur vormt het werk van Andreas Schotel de inspiratiebron. Het idee is geboren omdat het park een prominent deel vormt van de Andreas Schotel wandelroute en dat destijds Schotel in 1919 aan de voet van de brandtoren zijn intrek nam in de werkplaats van de Utrecht. Met dit uitgangspunt vonden rentmeester Harry Breviers en de Vrienden van Andreas Schotel elkaar. Een klein comité van creatieve jongeren bestaande uit: Rik Pulles, Han Bolijn, Danny van Vliembergen en Hannes Verhoeven is aan de slag gegaan om het idee uit te werken in de vorm van een uniek kleinschalig festival. In het bijgaande programma ziet u dat de activiteiten zich concentreren tussen 15 en 19 uur, met de onthulling van het beeld "Ontmoeting met de meester" als officieel moment. Daarvoor, om 13 uur, is de presentatie van een nieuw boek over de kunstenaars: Schotel, Proost en Rademaker, geschreven door Peter Thoben. Tussen de boekpresentatie en de onthulling van het beeld kunt u al genieten van de theaterwandeling van toneelvereniging "In de Kekert". Vanuit Esbeek kunt u het park het beste bereiken via de Hoogeindsestraat. Bij boerderij de Koekoek is een parkeerplaats en daar vindt u ook de entree naar het park. De ingang bij de brandtoren is niet toegankelijk. Voor informatie over adverteren in t Kleppermenneke Bel het redactiedres: De Klapstaarten 11, 5085 GA ESBEEK Tel:

13

14

15

16 Foto s Tuldaniaweekend 2015 Voor meer foto's Tuldaniaweekend 2015, zie onze WEBSITE: menu Extra.

17 Gemuts (van onder de muts) Esbeek is toch echt goed bezig De activiteiten volgen elkaar snel op Nog maar net een Samenwijstoegangspoort geplaatst En dan staat het Arnoldspark alweer op zijn kop. Dat gaat komende Tweede Pinksterdag gebeuren Bij het nieuwe Park en Schotel-festijn En als ik het gratis toegankelijke programma zo bezie Dan hoor je daar als Esbekenaar gewoon bij te zijn!! Het Park tussen de houtvesterstoren en de vijver Wordt omgetoverd in één groot festivalterrein Waarin tussen de zeer bijzondere bomen Voor eenieder wel wat bijzonders te beleven zal zijn. Cultuur is daarbij de rode draad Met kunst van en door dorpsgenoten In velerlei disciplines te bewonderen En soms zelfs in verrassende vormen gegoten. Ook aan de kinderen is gedacht Zij zullen zich prima kunnen vermaken Niet alleen door vele vormen van vertier, Maar ook door leerzame culturele zaken. De inwendige mens zal het aan niets ontbreken In de speciaal daarvoor bestemde parktent Waarin van alles in overvloed te koop zal zijn Want zo zijn we dat ik Esbeek gewend. En als je dan ideeën hebt opgedaan Om zelf een kunstwerk te gaan creëren Dan kun je de attributen daarvoor één week later al kopen Bij de dorpsgaragesale tussen speelgoed en tweedehands kleren. De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Kwaliteitscertificaat. Stichting GoenDoen werkt! Beste Groen-Doeners, Familieleden, begeleiders en belanghebbenden.

NIEUWSBRIEF. Kwaliteitscertificaat. Stichting GoenDoen werkt! Beste Groen-Doeners, Familieleden, begeleiders en belanghebbenden. NIEUWSBRIEF Wat staat er in deze nieuwsbrief: Leren over planten Winterverrassing Sparen voor het goede doel Unieke plantenbakken Een dag naar de kinderboerderij Training voor het team en bestuur Stichting

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

U kunt zich aanmelden via de mail of bij de groepsleerkrachten graag vóór 18 april

U kunt zich aanmelden via de mail of bij de groepsleerkrachten graag vóór 18 april Nieuwsbrief 16 Obs De Vuurvlinder. april 2016 Fruit deze week 1. Appel 2. Kiwi (Zespri) 3. Peer Ziekte en vervanging Vorige week hebben we i.v.m ziekte van de leerkracht kinderen terug naar huis laten

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 4 d e c e m b e r Welkom CONTACT Locatie Haarlem SO / VSO Locatie Hoofddorp SO Kerstviering Haarlem woensdag

N i e u w s b r i e f 1 4 d e c e m b e r Welkom CONTACT Locatie Haarlem SO / VSO Locatie Hoofddorp SO Kerstviering Haarlem woensdag Nieuwsbrief 14 december 2 015 Welkom We kijken uit naar de Kerstvieringen op beide locaties. Dankzij een aantal enthousiaste hulpouders zien de gebouwen er geweldig sfeervol uit dit jaar. Dank voor uw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 9 mei 2017 AGENDA. 25 en 26 mei Vrije dagen rond Hemelvaartsdag 29 mei Studiedag, de kinderen zijn vrij 31 mei en 1 juni Schoolfotograaf

NIEUWSBRIEF 9 mei 2017 AGENDA. 25 en 26 mei Vrije dagen rond Hemelvaartsdag 29 mei Studiedag, de kinderen zijn vrij 31 mei en 1 juni Schoolfotograaf NIEUWSBRIEF 9 mei 2017 AGENDA 25 en 26 mei Vrije dagen rond Hemelvaartsdag 29 mei Studiedag, de kinderen zijn vrij 31 mei en 1 juni Schoolfotograaf 5 juni Tweede Pinksterdag 13 en 15 juni Opname dagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Doornick nummer 5, agenda

Nieuwsbrief De Doornick nummer 5, agenda Nieuwsbrief De Doornick nummer 5, agenda Januari 13 Meester Willem jarig! 15 Minilessen OBC Bemmel groep 8 15 Nieuwsbrief 5 mee naar huis 19 Viering 14.00 u. 27 Voorleesontbijt en start Nationale Voorleesdagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 februari 2016 CONTACT A G E N D A. Welkom. Kenia. Sneeuwdag Vanuit de leerlingenraad:

Nieuwsbrief 22 februari 2016 CONTACT A G E N D A. Welkom. Kenia. Sneeuwdag Vanuit de leerlingenraad: Nieuwsbrief 22 februari 2016 Welkom Graag wijzen we u er op dat in de week van 29 februari tot en met vrijdag 4 maart de school gesloten is in verband met de voorjaarsvakantie. De NSO draait wel gewoon

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De Doolhof. nummer 09 24-05-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.:

De Doolhof. nummer 09 24-05-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.: De Doolhof nummer 09 24-05-2015 In deze Doolhof vindt u o.a.: Informatieavond Andere schooltijden Sponsorloop basisschool de Doolgaard Help je mee, Meike Bouwmans Bankbattle groep 8 Laatste blok Padxpress

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief Gevonden voorwerpen

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief Gevonden voorwerpen Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief De lente is begonnen! Buiten wordt het langzaam steeds lekkerder weer, de bloesem zit aan de bomen en ook in school, is het goed te zien, dat het Lente is. Twee heel enthousiaste

Nadere informatie

Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven

Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven Inleiding Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven In de jaren dertig groeide onze moeder op in Zuid-Limburg. Mama is de oudste van tien kinderen. Toen ze vier jaar oud was, kwam haar oma bij

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 14 16 juli 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont.

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. www.edusom.nl Opstartlessen Les 2. Wonen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Drieëndertigste Jaargang nr.: 2 29 januari 2015.

Drieëndertigste Jaargang nr.: 2 29 januari 2015. t Kleppermenneke ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker jaargang 22 nr. 11 datum 21-02-2019 week 9 Website: www.bsdemolenhoek.nl, e-mail: administratie.demolenhoek@stgboom.nl Agenda 21-02 Windmaker 11 22-02

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Er zijn geen materialen beschadigd of zoekgeraakt, hiervoor willen wij iedereen die hieraan meegeholpen heeft hartelijk bedanken.

Er zijn geen materialen beschadigd of zoekgeraakt, hiervoor willen wij iedereen die hieraan meegeholpen heeft hartelijk bedanken. 30 oktober 2017 2 Activiteiten. Datum Activiteit 02-11-2017 JAV 03-11-2017 Klaverjassen 04-11-2017 Welpentoernooi 10-11-2017 Inleveren Kopij krantje nr.7 13-11-2017 Krantje nr. 7 24-11-2017 Inleveren Kopij

Nadere informatie

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Bijeenkomst 1: Kennismaking 1 Bijeenkomst 2: Familie en vrienden Gesprek over subthema 1: Ouders en Grootouders : Wie was uw

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Sven (gr 7), Julius (gr 2), Lisa (gr 8), Saar (gr 5), Cis (gr 5), Colin (gr 1), Pleun (gr 2), Hamzah (gr 2), Ward (gr 2), Celeste (gr 5), Lucas (gr 6), Sepp

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.:21 3 december 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes!

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes! DE KASTANJEKRANT NOVEMBER 2012 De allereerste Kastanjekrant! Er is lang over nagedacht en hard aan gewerkt maar met veel trots stellen we u de allereerste editie van onze Kastanjekrant voor! Bij het begin

Nadere informatie

Vertel alleen leuke dingen over anderen

Vertel alleen leuke dingen over anderen Kind op maandag. Jaargang 1 nummer 23 13 februari 2015 Liefde is alles Johannes 10 & 15 Jezus vertelt wie hij is. Hij lijkt op een herder, die zorgt voor zijn schapen. En op een wijnstok, die de druiven

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh?

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Soms weten bezoekers ons tijdens rondleidingen te vermelden dat Vincent van Gogh ooit een kamertje bewoonde in hotel Schafrath aan het Park in Nuenen.

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief Boerderij De Bonte Parels

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief Boerderij De Bonte Parels De eerste nieuwsbrief van 2018! Het jaar is alweer een poosje bezig. Eigenlijk zou de nieuwsbrief een maand geleden verstuurd worden, maar gezien alle feest- en verjaardagen, een babyboom bij de koeien

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Beste lezers, Met de mooie en zonnige dagen van de afgelopen weken zijn we al weer aan het aftellen tot de zomervakantie. Dit is dan ook alweer de laatste

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Voorbeeld van hoe een programma er In een GROENE week uit zou kunnen zien

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Voorbeeld van hoe een programma er In een GROENE week uit zou kunnen zien Met otto, elle of izzi!... Voorbeeld van hoe een programma er In een GROENE week uit zou kunnen zien SPORT EN SPEL Iedere middag is er van alles te doen. Kijk snel wat we deze week gaan doen! Elke dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3 Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar 18-19 nummer 3 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 okt 30 31 Afscheid juf Ans 1 nov 2 KRANTEN ACTIE 3 4 5 6 7 ANWB streetwise 8 9 10 11 12

Nadere informatie

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04 16 oktober 2013 Jaargang 04 Nieuws 04 Herfstvakantie We zien overal om ons heen de prachtige kleuren in de natuur. Het is echt herfst geworden! Volgende week mogen we genieten van de herfstvakantie. We

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Wat leefden wij eenvoudig toen...

Wat leefden wij eenvoudig toen... Wat leefden wij eenvoudig toen... Wat leefden wij eenvoudig toen... Jeugdherinneringen van Jan Sonneveld aan zijn broer Wim. Jan Sonneveld Wat leefden wij eenvoudig toen... Copyright 2017 René Sonneveld

Nadere informatie

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 Agenda Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 8 oktober Voorleeswedstrijd 8 oktober Schoonmaakavond groepen 1 en 2, 19.00 uur 10 oktober 13.00 uur Opening bibliotheek 10 oktober Fiets-verlichting-controle

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Broekplein 1 Regenboogpad TJ Leden 2317 XK Leiden juli 2014 Redactie: Annette van Noort nr. 12, pag.

Broekplein 1 Regenboogpad TJ Leden 2317 XK Leiden juli 2014 Redactie: Annette van Noort nr. 12, pag. nr. 12, pag. 1 Beste ouders, verzorgers en kinderen, TSO, Een aantal van u heeft nog niet het volledige bedrag voor de TSO van het afgelopen schooljaar betaald. In de eerste twee weken van de vakantie

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Vrijdag 21 dec. Maandag 7 jan. Dinsdag 8 jan. Woensdag 9 jan. Woensdag 9 jan. Donderdag 24 jan. 12.00u. start kerstvakantie Studiedag leerkrachten, kinderen zijn vrij. Weer naar

Nadere informatie

Schrijven. U leert een kaartje te schrijven OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Schrijven. U leert een kaartje te schrijven OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

A) Gebruik de volgende voegwoorden: maar, want, en, of.

A) Gebruik de volgende voegwoorden: maar, want, en, of. A) Gebruik de volgende voegwoorden: maar, want, en, of. 1. Trek je schoenen uit moeder heeft pas schoongemaakt. 2. Ik wilde gaan tennissen mijn vrienden vonden het te warm. 3. Drink je koffie drink je

Nadere informatie

Careyn De Ark. Gewoon prettig wonen in

Careyn De Ark. Gewoon prettig wonen in Gewoon prettig wonen in Careyn De Ark Op een steenworp afstand van Den Haag en het Westland en op loopafstand van het gezellige centrum van Wateringen ligt het woonzorgcomplex De Ark. De Ark combineert

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Inhoud. Soms opeens - 1 - 28 mei 2015 25e jaargang nr. 15

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Inhoud. Soms opeens - 1 - 28 mei 2015 25e jaargang nr. 15 Wilhelminaschool Hogeweg 23 6721VD Bennekom tel.: 0318-414243 629129 (IB/RT) E-mail: info@wilhelmina.cnsede.nl Homepage: www.wilhelminas.cnsede.nl Soms opeens Het gebeurde opeens op een open veld. De bladeren

Nadere informatie

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 1. Ouderbrief 2. Kenmerken familie, les 1, afronden 3. Het verhaal van Ruth, les 1, extra 4. De oude grootvader en zijn kleinzoon, les 3, extra. Beste ouders, We hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 11 5 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Het team van Ollie; Gerda, Linda & Carla. Stagiaire Jesselin. Regelmatig proberen wij foto's te maken, u kunt altijd hier kijken of er

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9, mei 2015

Nieuwsbrief 9, mei 2015 Nieuwsbrief 9, mei 2015 Beste ouders/verzorgers, De afgelopen tijd heb ik me zitten verbijten bij het zien van de beelden van vluchtelingen die totaal ontheemd aankomen in Italië. Wat beweegt deze mensen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug.

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug. 1950 Het huilende beeld De zon schijnt met hete stralen op het kleine dorpje. Niets beweegt in de hitte van de middag. De geiten en koeien slapen in de schaduw. De blaadjes hangen stil aan de bomen. Geen

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud Jaargang 10 Nummer 9 14 december 2018 Agenda Donderdag 20 december Vrijdag 21 december Maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari 2019 Maandag 7 januari 2019 Vrijdag 11 januari 2019 Zondag 20 januari 2019

Nadere informatie

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi,

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi, Schoolkrant 4 Hoi, Wij zijn de nieuwe redactie. Groep 8 is bezig met de musical en daarom nemen wij het over. Wij zijn Floortje, Janna, Jeroen en Milan uit groep 7 Vonden jullie de vorige schoolkrant ook

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 een hark Een lange steel met een soort kam van ijzer eraan. de fontein Een bak waaruit water spuit. Het is voor de sier. Een wasbak in de badkamer wordt ook

Nadere informatie

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij!

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij! DE LUSTRUM-FEESTWEEK Lustrum-flits 2 juni 2019 De Vlashof 50 jaar Alle dagen op een rij: Maandag 10 juni 2019 2e Pinksterdag: school gesloten! Dinsdag 11 juni 2019 Studiedag: alle leerlingen vrij! Woensdag

Nadere informatie

BIJZONDERE SCHENKING AAN HISTORISCHE KRING EEMNES De dracht van Maria Kuijer HENK VAN HEES

BIJZONDERE SCHENKING AAN HISTORISCHE KRING EEMNES De dracht van Maria Kuijer HENK VAN HEES BIJZONDERE SCHENKING AAN HISTORISCHE KRING EEMNES De dracht van Maria Kuijer HENK VAN HEES Op zaterdag 22 januari jl. stond onze Oudheidkamer in het teken van de Eemnesser (regionale) klederdracht! Enkele

Nadere informatie

ouderbulletin Fijne Vakantie! Doppen voor een hond? In dit nummer: Doppen inzamelen voor een goed doel dat wil iedereen toch!

ouderbulletin Fijne Vakantie! Doppen voor een hond? In dit nummer: Doppen inzamelen voor een goed doel dat wil iedereen toch! 24-ste jaargang 2014-2015 Nummer 251 mei 2015 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.drift.picto.nl drift@primah.org 0592-501480 Fijne Vakantie! De meivakantie staat weer voor de deur. Ook dit jaar duurt de

Nadere informatie

Als ik in de war was wist ik: je bent moeder en moet nu voor je zoon zorgen, dit hielp mij weer bij mijzelf te komen en weer in het hier en nu.

Als ik in de war was wist ik: je bent moeder en moet nu voor je zoon zorgen, dit hielp mij weer bij mijzelf te komen en weer in het hier en nu. In de war Het is zo vervelend om in de war te zijn, niet meer weten waar in te geloven, niet meer weten wat te doen. Wat is mijn roeping? Wat moet ik doen? Als ik om mij heen kijk, zie ik mijn man, onze

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

Infopunt november 2013

Infopunt november 2013 Infopunt 06 14 november 2013 Storm, wind en regen. Ja hoor, herfstweer. Het is een stormachtige opmaat naar de feestelijke decembermaand. Gelukkig was het maandag met Sint Maarten prachtig weer om te lopen,

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 5 5 HOOFDSTUK 1 Wie ben jij? WOORDEN 1 1 Ik... Paula. a heet b naam 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 3 Ik ga... mijn vriend naar het restaurant. a uit b met 2 1 Mijn... is Derek. a huisnummer b naam 2

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI

NIEUWSBRIEF JULI NIEUWSBRIEF JULI 2019 OPROEP: TUINMAN/VROUW www.bslaetare.nl Bent u of kent u iemand uit Kilder of omgeving die groene vingers heeft, houdt van tuinieren en een bijdrage wil leveren aan onze school door

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 www.tjongerschool.nl tjongerschool@debasisheerenveen.nl NIEUWSBRIEF december 2014 Van de directie: Inmiddels zijn we een aantal maanden op weg en in deze periode heb ik veel onderzoek gedaan, geobserveerd

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek.

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek. Positief Bezig zijn op School Het Lebuïnusblad Goed gedrag kun je leren. In de week na de herfstvakantie gaan we de volgende regel oefenen op school: Op tijd komen is goed, want samen starten moet Tip

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 18, donderdag 24 mei 2012

NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 18, donderdag 24 mei 2012 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 18, donderdag 24 mei 2012 Kamp groepen 8 Wij (groep 8) zijn op kamp geweest. We mogen er niet veel over vertellen, maar 1 ding kunnen we wel vertellen het was super leuk!!!!! We

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 11 januari 2019 nr. 9 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8 Nieuwsbrief 2018-2019 Juni 2019 Nr. 18 Jenaplan Afgelopen woensdag heeft juf Margreet haar diploma stamgroepleidster gekregen. Ze gaf een presentatie van haar meesterstuk. Ze deed dit door middel van muziek.

Nadere informatie

Algemeen. De Leilinde, bijbelgetrouwe school waar je tot bloei mag komen!

Algemeen. De Leilinde, bijbelgetrouwe school waar je tot bloei mag komen! 28 april 2016 Algemeen De Leilinde Onze naam is ontleend aan een boom die vroeger veel te zien was bij boerderijen in Oost-Groningen. Kenmerkend voor deze boom is de vorm, die verkregen wordt door snoeiwerk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Foto van de week Vorige week is groep 8 drie dagen op kamp geweest. Het was fantastisch. Deze week staat voor groep 8 in het teken van de musical en

Nadere informatie