voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Vierëndertigste Jaargang nr.: 5 3 maart t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank NL65 RABO (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Illustratie voorkant: William van Eekelen. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief

2 Agenda 04 mrt Andreas Schotel jaarlijke uitwissseling 05 mrt Oud Papier (kerkplein) 10 mrt Inzamelen restafval 13 mrt Adrianus geloofsgemeenschap 18 mrt Inzamelen gft-afval (alleen bebouwde kom) 19 mrt Lichtjestocht 23 mrt Inzamelen PMD-afval 25 april Liederentafel Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 17 mrt. Kopij aanleveren voor zondagavond 13 mrt uur. Lichtjestocht 2016, Zodra U dit leest zijn we nog maar dik 2 weken van een van de mooiste fietsevenementen van Nederland verwijderd. Ongeveer een 1500 deelnemers staan nu al te trappelen om van start te kunnen gaan. We waren ook dit jaar weer binnen 10 minuten uitverkocht en dat geeft de organisatie weer een kick om alles uit de kast te halen. Natuurlijk kunnen we ook niet zonder het enthousiasme van de Esbeekse bewoners die aan het parcours wonen. Wij hopen dan ook dat er spontaan weer feestjes ontstaan langs de route. En alles is welkom van een vuurkorf tot jampotjes met een waxinelichtje erin. Hieronder staat de route zoals die door het dorp loopt. Hebt u enige twijfel of leuke ideeën dan horen wij dat graag. Geef ons dan even een belletje of mail naar info@mtb-esbeek.nl Met sportieve groet, organisatie lichtjestocht Collecte Amnesty International De collecte wordt gehouden van maart in de gemeente Hilvarenbeek. Voor meer informatie over de collecte in de gemeente Hilvarenbeek kunt u contact opnemen met Els Hulsenbeck,

3 Felicitaties 04 mrt Driek de Lepper 06 mrt Jenna van Roovert 06 mrt Wout van de Sande 06 mrt Marjolijn van Eekelen 06 mrt Margret Hermans 08 mrt Rien v Mol 08 mrt Gabriël Hendrikx 09 mrt Jim Hendrikx 10 mrt Senna Hendrikx 10 mrt Kiki v Doormaal 10 mrt Ad van Hooijdonk 11 mrt Corina Bouman 11 mrt Luco Hendrikx 12 mrt Tessa Paulissen 12 mrt Lotte Nouwens 13 mrt Hein Oerlemans 14 mrt Maud Colsters 14 mrt Piet van Mensvoort 15 mrt Maud Augsburg 15 mrt Adrie v.d. Biggelaar 16 mrt Nard van Dal 16 mrt Rob Hesselmans Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Gevraagd Glazen weggooi flessen, van wijn likeur- jenever bloemvazen of flugel. Grootte, vorm of kleur is niet belangrijk, voorzien van etiket is geen bezwaar. Alles als studiemateriaal voor cursus glasverwerking. N. Plasmans Kerkpad 3 Esbeek.

4 Nieuws van de redactie! De machtigingen voor het abonnementsgeld worden eind deze week of begin volgende week verwerkt. Heeft u geen machtiging en nog niet betaald dan verzoeken wij u dit nog zo snel mogelijk te doen. Dit bespaart ons een boel werk, en u extra administratie kosten. Betalen via de bank: maak 11,50 over op rekeningnummer: Nl65 RABO onder vermelding van: ABONNEMENTEN 2016, POSTCODE en HUISNUMMER. Contant betalen: 11,50 in een envelop doen met NAAM en ADRES onder vermelding van abonnementen Lever de envelop in bij het redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek. Let op: abonnees uit Hilvarenbeek en Diessen betalen 14,00. De redactie. Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 13 maart 5e zondag van de Vasten om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Tijdens deze dienst gedenken we het 1e jaargetijde van Dien van den Broek-Wijten.Er zal voor haar een kaars worden ontstoken met daarop haar naam, geboorte- en sterfdatum. Deze kaars mag na afloop van de dienst door haar familie mee naar huis worden genomen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse. Overledenen: Op donderdag 18 februari j.l. is op 82-jarige leeftijd overleden onze dorpsgenoot Jan Lambregts. De afscheidsdienst vond plaats op woensdag 24 februari in het crematorium te Diessen.

5 Flessen actie op Basisschool De Wingerd Esbeek voor Bosnië. Ik ben Gijs Paulissen en ik ben 14 jaar. Ik ben de zoon van Cor Paulissen en Ingrid Reinhard. Wij wonen aan de Hoogeindsestraat 6 in Esbeek. Ik zit in Bladel op het Pius X College, de praktijkschool. Deze school gaat 1 keer in de 2 jaar naar Bosnië om daar een school of iets dergelijks op te knappen. Nu ben ik erg blij dat ik van 21 t/m 26 mei 2016 naar Bosnië mag. Ik heb eerst moeten motiveren waarom ik mee wilde en ze hebben op school gekeken wie er geschikt voor zijn. In mei gaan wij aan de slag om een kinderdagverblijf in de stad Zenica op te knappen. Dit gebeurt in samenwerking met stichting Out of Area. Op hun site bij project info kan je kijken wat wij gaan doen. Ik heb er veel zin in om daar te gaan werken, maar voor het zover is moet ik eerst sponsorgeld ophalen om het project te kunnen betalen. Dit wordt gebruikt voor het materiaal wat daar gekocht wordt zodat we daar de economie ook stimuleren. Mijn vraag aan jullie is of jullie mij willen sponsoren. Daarom hebben wij een actie bedacht in samenwerking met basisschool De Wingerd in Esbeek. Daar staat een grote blauwe ton in de aula waar iedereen flessen, waar statiefeld op zit, kan inleveren. Je kan ze ook op het Hoogeind 6 inleveren. Op deze manier hoop ik een mooi geldbedrag voor het project mee te nemen naar Bosnië. Willen jullie meer info laat het dan weten. Alvast bedankt, Gijs Paulissen.

6 LEZING OVER DE AANLEG VAN HET WILHELMINAKANAAL IN CAFÉ OME TOON HEEMAVOND HEEMKUNDIGE KRING HILVARENBEEK EN DIESSEN De Heemkundige kring Hilvarenbeek en Diessen 'Ioannes Goropius Becanus' nodigt u uit voor een presentatie over de aanleg van het Wilhelminakanaal. Ruim 100 jaar geleden werd begonnen met het uitgraven van het Wilhelminakanaal. De werkzaamheden vonden plaats van 1910 tot De totstandkoming van het kanaal is te danken aan de aanhoudende druk die de gemeente Tilburg 40 jaar lang uitoefende op de landsregering en op de provincie. Tilburg kende rond 1900 een explosieve industrialisatie die schreeuwde om een betere infrastructuur. Pas toen de gemeente Tilburg bereid was om zelf gulden in het project te stoppen, gingen de politici overstag en konden de werkzaamheden aan de militaire loopgraaf, zoals het kanaal in Haagse kringen genoemd werd, een aanvang nemen. Jos Bekx, geboren en getogen in het Achterbosch in Lieshout, woonde ruim 60 jaar lang op 80 meter afstand van het Wilhelminakanaal en zag de dagelijkse activiteiten op en langs het water. Toen hij stopte met zijn agrarisch bedrijf besteedde hij de vrijgekomen tijd aan onderzoek naar de geschiedenis van het Wilhelminakanaal. Acht jaar lang zocht hij in archieven en oude kranten naar foto's, illustraties en artikelen en vatte het verzamelde materiaal, inclusief zijn persoonlijke herinneringen, samen in een boek dat in 2013 uitkwam. Tevens bereidde Jos er een interessante lezing over voor. In het boek en in de lezing vertelt hij de geschiedenis van de aanleg van kanaalpand IV en kanaalpand V, een gebied dat begint ten westen van Tilburg in de richting van Biest- Houtakker, Haghorst, Oirschot, Best, Son en Breugel, Nuenen tot Laarbeek.

7 Hij beschrijft het werk van de architecten, de aannemers, het graven door de poldermannen en jongens die ondergebracht werden in keten, sommigen met hun gezinnen, op diverse plaatsen langs het kanaal. Het waren sterke mannen die solidair waren onder elkaar en een hekel hadden aan alles wat boven hen stond. Zelf stonden ze onderaan de sociaalmaatschappelijke ladder en werden in de dorpen waar ze tijdelijk woonden met de nek aangekeken. De pastoors waarschuwden zijn parochianen vanaf de preekstoel zelfs voor deze mensen van logt allooi. Natuurlijk laat de presentatie ook beelden zien van de ongekende schoonheid van het kanaal. Het kanaal versterkt zelfs zijn omgeving en doet geen afbreuk aan de vele landschapselementen die het doorsnijdt. Dinsdag 8 maart om uur in café Ome Toon te Biest-Houtakker. Entree gratis. Zaal open vanaf uur.

8 Aan De Keukentafel met ex-esbekenaar Janny Broeckx De naam Janny Broeckx is een begrip in Hilvarenbeek en omstreken. Janny zit al 45 jaar in het kappersvak en werkt al bijna 40 jaar als zelfstandig ondernemer. Ik kan er een boek over schrijven, zegt ze Jammer, dat ik niet alle leuke dingen heb bijgehouden. Op 21- jarige leeftijd nam ze de kapsalon over van haar werkgever Van den Bogaard in Hilvarenbeek. Niet niks voor zo'n jonge vrouw. Dat vindt ze nu zelf achteraf ook wel. Het kwam op mijn pad, zegt ze hierover. Van den Bogaard opende een zaak elders. Zo werd ik bedrijfsleidster in Hilvarenbeek. De dingen, die van hogerhand uit gingen, liepen niet altijd zoals ik het wilde, en vaak vond ik dat ik het zelf beter kon. Toen de kans kwam om de kapperszaak over te nemen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Van huis uit werd ik gesteund, en vooral ook door Ton, toen nog mijn vriend, later mijn man. Hij pakte alles mee aan en nam ook de administratie voor zijn rekening. Dat doet hij nog steeds. Kraamverzorgster Janny groeide onbezorgd op in Esbeek als oudste in een boerengezin met vier dochters. Ik heb een goeie jeugd gehad. Een van de voordelen van een boerderij is dat pa en ma altijd thuis zijn. Ik vond dat toen heel gewoon, maar achteraf gezien was het toch wel bijzonder. Na de lagere school volgde Janny de huishoudschool in Hilvarenbeek, waar ze niet vond wat ze zocht. Ik vond het saai. Het was echt een verkeerde keuze. Liever was ik naar de MAVO gegaan. Dat huishoudelijke lag me helemaal niet. Kraamverzorgster was mijn droombaan, maar ik was te jong voor die opleiding. Toen koos ik voor het kappersvak, dat leek me ook wel wat. Daar heb ik het bijgelaten, maar het beroep kraamverzorgster heeft altijd wel aan me geknaagd. Het menselijke aspect spreekt me erg aan. Dat heb ik natuurlijk in mijn werk nu ook. Voor de klanten is een bezoek aan de kapper vaak een uitje. De sfeer, een bakske koffie en een praatje.

9 Er wordt door het persoonlijk contact veel gezegd en besproken. Jazeker is het horen, zien en vooral zwijgen. Een psycholoog zei eens tegen mij. 'Jullie als kapper halen vaak meer uit een 'patiënt' door het lijfelijk contact en aandacht. Mensen voelen zich dan toch meer op hun gemak.' En dat is ook zo. Als ik ooit zou stoppen is dat wat ik het meest zal missen: het omgaan met mensen. Dat vind ik het allerleukste. Hier haal ik veel voldoening uit. van Doelenstraat naar Diessenseweg Na de geboorten van hun twee zonen, Jules en Teun, ging Janny van vijf dagen naar drie dagen werken. Het was even wennen voor haar om de verantwoording over te dragen aan het personeel. Ondertussen heeft Janny zes medewerkers in dienst. Ze vond het heerlijk om elf jaar geleden met de kapsalon te verhuizen van de Doelenstraat naar de Diessenseweg. Eindelijk een pand dat ze kon indelen en inrichten naar haar eigen zin en ze genoot van de uitdaging. Lees verder op de volgende pagina

10 Wat er zoal veranderd is in de haarmode? Best wel wat, vindt Janny. Zo ging het vroeger meer om het eindresultaat met watergolf en permanent en met knippen was het vaak van 'een stukske eraf'. Tegenwoordig ligt de nadruk op de basis en dat begint met het goed in model knippen van een coupe en de techniek van kleuren, waarbij een beroep wordt gedaan op je creativiteit. Janny en Ton wonen in de Driehuizen, in het buitengebied van Hilvarenbeek. Hun zonen zijn de deur uit. Vroeger stond op deze plaats een houten vakantiehuisje. Dat kochten wij van de burgemeester van Texel. Wij wonen hier nog altijd met veel plezier. Er is veel ruimte rondom huis. Dat was in de tijd van de paardenhobby van de kinderen natuurlijk ideaal. Mijn hobby is schilderen. Ik heb wel eens een expositie in De wandelgangen gehouden. Ik kan wel zeggen dat ik een gelukkig en tevreden mens ben. Muziekkeuze: 'Home' van Dotan doet me herinneren aan overleden dierbaren.

11 Beste hondenbezitters, Hondepoep in de sloot is smerig en beslist niet milieu- bewust ook al doen we het in een plastic zakje. Op zich is dit wel goed maar dan NIET MET HET ZAKJE IN DE SLOOT. Plastic verteert niet, dus dat blijft zeker 20 jaar liggen en stinkt bovendien. Raap het dus op en neem het mee en gooi het in de rode afvalbakken die er voor bestemd zijn en als dat te ver lopen is, gooi het dan bij U thuis in de desbetreffende afvalbak. Het strooien van gif, wat de laatste week weer is gebeurd, is gemeen. De hond of kat krijgt vreselijke pijn en moet een hele tijd lijden voor hij hier aan dood gaat. Dus honden-of kattenhaatster a.u.b. doe dit niet meer. Hartelijk dank namens alle dieren. Marijke.

12 Liederentafel 28 maart vervalt De liederentafelavond, gepland op 28 maart gaat niet door. Het is dan Pasen en op kerkelijke feestdagen vervalt de bijeenkomst. De volgende zangavond is op 25 april gepland. Iedere vierde maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof. Vrije toegang.

13 Oud worden in deze tijd Het is gewoon niet voor te stellen, je moet met een mobieltje bellen. Je kunt er ook een tekst op lezen en je moet altijd bereikbaar wezen! Nou dat kan dus niet gewoon, met een vaste telefoon. Wil je een treinkaartje kopen, moet je niet naar de balie lopen, daar is niemand meer te zien, je kaartje komt uit een machien. Je moet dan overal op drukken in de hoop dat het zal lukken. Echt pure zenuwsloperij, want achter je zie je een rij kwaad en tandenknarsend staan, want de trein komt er al aan. Bij de bank wordt er geen geld nog netjes voor je uitgeteld. Want dat is tegen de cultuur, nee je geld komt uit de muur. Als je maar de code kent, anders krijg je nóg geen cent. Om je nog meer te plezieren, mag je internetbankieren. Allemaal voor jouw gemak, alles onder eigen dak. Niemand die er ooit om vroeg: blijkbaar is het nooit genoeg.

14 Man, man, man wat een geploeter, alles moet met een computer anders doe je echt niet mee. Op www en punt Be vind je alle informatie, wie behoed je voor frustratie? Als dat ding het dan niet doet, dan word je toch niet goed. Maar dan roept men dat je boft, je hebt immers Microsoft. Ach, je gaat er onderdoor, je raakt gewoonweg buitenspoor. Nee het is geen kleinigheid, ouder worden in deze tijd. Groetjes van... een gepensioneerde OUD Papier inleveren Zaterdag 5 maart 2016 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek Voor informatie over adverteren in t Kleppermenneke Bel het redactiedres: De Klapstaarten 11,

15 Route Lichtjestocht

16 Uitnodiging Het bestuur van de Stichting Vrienden van Andreas Schotel nodigt U uit voor de jaarlijkse uitwisseling van de etsen en een gezellig samenzijn op vrijdag 4 maart 2016 om uur in de zaal van café Schuttershof in Esbeek. Gastspreker deze avond is dhr. Jace van de Ven, journalist, publicist, schrijver en oud-stadsdichter van Tilburg, met: Kempische verhalen. Ook zullen er een paar korte filmpjes vertoond worden over het leven van Andreas Schotel die door Stichting Saanderdaags in december in Esbeek zijn opgenomen. U heeft deze avond de mogelijkheid om u aan te melden als Vriend van Andreas Schotel. Voor vragen over de uitleen kunt u contact opnemen met Addy van Seeters, tel Het bestuur hoopt op uw aanwezigheid. Stichting Vrienden van Andreas Schotel info@andreasschotel.nl Piet Verhoeven Ad van Rijswijk Addy van Seeters Mariëtte Souwen

17 Tuldania en Sterksel in evenwicht, 2-2. Op vrijdagmorgen kwam het droeve bericht dat erelid, exvoorzitter en grootste fan van alle Tuldania teams was overleden. Jan Lambregts gaan we missen aan de zijlijn. Onze super supporter heeft zijn strijd gestreden. Esbeek verliest een icoon. Zijn nagedachtenis leeft door voor altijd op Den Hondsbosch. Er gebeurde wat Jan gewild zou hebben: voetballen! Na een indrukwekkende minuut. Al snel keek Tuldania tegen een achterstand aan. Een verraderlijke stuiterbal werd met moeite gepareerd door keeper Rob van den Biggelaar en een van de spitsen was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te werken. De eerste handeling van scorebordmiss Linda van Raak. Zoals altijd werkte zij de stand bij. Ditmaal voor het eerst met de afstandsbediening van het mooie nieuwe scorebord op het sportpark. Het initiatief van de vrienden van de Tuldania jeugd, de Zamibo. En verwezenlijkt met diezelfde vrijwilligers en sponsoren Reijrink, Van Dommelen, Abrahams. In de volgende 25 minuten was Tuldania heer en meester en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Met name de voorzetten van Kees de Beer op links waren uitstekend, dotten van kansen werden jammerlijk gemist en twee keer voorkwamen paal en lat een doelpunt. Toen de buitenspelers van Tuldania van positie wisselden ging het minder lopen. Kansen werden schaarser en Sterksel counterde enkele keren erg gevaarlijk. De beste kans vlak voor rust kreeg Rien van de Wouw. Zijn strafschop werd gestopt. Na de rust had Tuldania letterlijk de wind mee. Al na 1 minuut was het wel raak. Kees de Beer stond weer op links en zijn voorzet werd perfect ingekopt door A-speler Gijs Abrahams. En toen na een kwartier na een goede aanval weer Gijs zijn man passeerde en de bal boven in de hoek van de tegenstander poeierde leek de wedstrijd in Tuldania handen. Een overtuigende wedstrijd van Gijs trouwens, twee keer scoren, prima. Maar Sterksel gaf niet op. De spitsen die steeds in de voet werden aangespeeld waren fysiek sterk, technisch vaardig en strijdlustig. Een droge knal trof via de paal doel en het was weer gelijk. De laatste 20 minuten waren erg spannend. Beide teams gingen vol voor de overwinning. Tuldania was het dichtst bij de overwinning. Rien van de Wouw kopte op de paal en Gijs had in de rebound zijn derde treffer op de voet. Het mocht niet zo zijn. Op het fiere scorebord bleef het 2-2. Met de puntendeling schoten beide ploegen weinig op, Tuldania nog het minst.

18 Gemuts (van onder de muts) Is de winter nu echt voorbij? Het leek afgelopen weekend van wel Een lekker zonnetje en een graad of 8 Zelfs op een terrasje was het echt geen hel. Ik fietste vorige zondag door de Drunense Duinen En werd daar ontvangen door een haag van auto's Van allemaal mensen die de natuur in wilden Op zoek naar dieren voor bijzondere foto's. Ook ik was die dag onderweg met hetzelfde doel En dit keer had ik eens creatief geluk Ik fotografeerde een heuse ransuil! Mijn zondag kon dus echt niet meer stuk. Dat geldt ook voor al die Esbekenaren Die steeds naar België rijden om daar goedkoper te tanken Die hoefden de afgelopen weken niet zo ver Ze werden bij ons bediend op hun wenken. De prijs per liter bij ons eigen benzinestation, Sinds kort op het industrieterrein met pinpas te bezoeken, Die was het goedkoopst van de verre omgeving Zelfs prettig voor hen die de benzineprijs normaal vervloeken. Alleen is die actie inmiddels voorbij Maar ik hoop dat de omzet daardoor zo goed is gestegen Dat die stuntprijs binnenkort standaard wordt Of dat men een prijs in die richting gaat overwegen. Er is tenslotte ook een feestje in de opgepimpte Spaaneindsestraat. Want volgens sommige bewoners is dat zo mooi gedaan, Dat men overweegt naar de gemeente te stappen Om de naam te veranderen in Spaeneindselaan. De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Over schulden gesproken

Over schulden gesproken Over schulden gesproken Verhalen uit de praktijk Sandra van der Stege 8 Inleiding In Nederland zijn veel mensen met schulden. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft moeite om elke maand rond te komen. In de schulden

Nadere informatie

Tekstsoortenles Brief niveau B

Tekstsoortenles Brief niveau B Tekstsoortenles Brief niveau B Wat doe je in deze les? Bij de les Andere tekstsoort van Nieuwsbegrip XL lees je allerlei verschillende soorten teksten. Zoals een verslag, een reclametekst, een brief of

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

TIE OERNOOI INFORMATIE 10 MEI MEI

TIE OERNOOI INFORMATIE 10 MEI MEI TOERNOOI INFORMATIE 10 MEI 2018 Inhoudsopgave Pag. 3 Pag. 4 Pag. 5 Pag. 6 Pag. 7 Pag. 8 Pag. 9 Pag. 10 Welkom Toernooireglement Veldindeling Poule 1 Heren Poule 2 Heren Poule 1 Dames Penaltybokaal Routebeschrijving

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Aan: Nummer postzegel.

Aan: Nummer postzegel. Nummer 2018 www.vskdrenthe.nl postzegel vriendschapkring@gmail.com Aan: Contributie voor het jaar 2018 Beste vrienden van de Vriendschapskring Hoogeveen, Om de kosten voor de krant Vriendennieuws en een

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 4 27 februari 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde.

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde. De 60 van Texel, wat was ie VER!! Zwaar, indrukwekkend en mooi! Één groot avontuur! Mijn eerste ultra run, want zo noemen ze dat als de afstand boven de marathon ligt. Na 7 marathons wil ik een keer mijn

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

TIE OERNOOI INFORMATIE 25 MEI MEI

TIE OERNOOI INFORMATIE 25 MEI MEI TOERNOOI INFORMATIE 25 MEI 2017 Inhoudsopgave Pag. 3 Welkom Pag. 4 Toernooireglement Pag. 5 Veldindeling Pag. 6 Poule 1 Heren Pag. 7 Poule 2 Heren Pag. 8 Poule 1 Dames Pag. 9 Penaltybokaal Pag. 10 Routebeschrijving

Nadere informatie

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker jaargang 22 nr. 11 datum 21-02-2019 week 9 Website: www.bsdemolenhoek.nl, e-mail: administratie.demolenhoek@stgboom.nl Agenda 21-02 Windmaker 11 22-02

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

een plastic trompet twee bouwvakkers helmen een grote plastic (blok)fluit Meer info nodig? Loop even langs bij één van de leerkrachten van groep 8.

een plastic trompet twee bouwvakkers helmen een grote plastic (blok)fluit Meer info nodig? Loop even langs bij één van de leerkrachten van groep 8. 1 3 0 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. Vorige week hielden wij weer onze jaarlijkse evaluatie vergadering. Tijdens die vergadering

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

De Kleurrijker Schooljaar september 2018 nummer 1

De Kleurrijker Schooljaar september 2018 nummer 1 De Kleurrijker Schooljaar 2018-2019 6 september 2018 nummer 1 NIEUWE SCHOOLJAAR VOORSTELLEN OUDERBIJDRAGE ZWEMLESSEN KLANKBORDGROEP SCHOOLONTWIKKELING OUDERPORTAAL TRAKTATIE BELEID KENNISMAKINGSONTBIJT

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Agenda 1 en 3 maart Oudergesprekken 4 maart Afsluiting thema Water 15 maart Studiedag, alle kinderen vrij 19 maart Open Dag 24 maart Paas/lente markt 25 maart

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

De steen die verhalen vertelt.

De steen die verhalen vertelt. De steen die verhalen vertelt. Heel lang geleden kenden de mensen geen verhalen, er waren geen verhalenvertellers. Het leven zonder verhalen was heel moeilijk, vooral gedurende de lange winteravonden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 3, Juni Beste vrijwilligers,

Nieuwsbrief. Nummer 3, Juni Beste vrijwilligers, Nieuwsbrief Nummer 3, Juni 2019 Beste vrijwilligers, Tijd om jullie weer eens bij te praten over het wel en wee van de afgelopen maanden, er is weer veel gebeurd! 2019 startte met een gezellige nieuwjaarsborrel/bingo.

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 1 jaargang 18 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 10 Directiepraatje: Beste ouders, Meester Henny gaat per 1 januari

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN Opdracht 1 het diploma de docent het lokaal de kunst Opdracht 11 Inschrijfformulier MBO Graag voor 1 april volledig en duidelijk ingevuld opsturen. Gegevens

Nadere informatie

KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen

KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen De klepperman was vroeger een bekende figuur in Amerongen. Hij ging het dorp door met zijn klepper en bracht de bewoners zo op de hoogte van de nieuwtjes.

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

BERENBABBELSnummer 9 schooljaar AGENDA 09 mrt: NL Doet 13 t/m 15 mrt: open dagen 19 mrt: week van de Lentekriebels

BERENBABBELSnummer 9 schooljaar AGENDA 09 mrt: NL Doet 13 t/m 15 mrt: open dagen 19 mrt: week van de Lentekriebels BERENBABBELSnummer 9 schooljaar 2017-2018 AGENDA 09 mrt: NL Doet 13 t/m 15 mrt: open dagen 19 mrt: week van de Lentekriebels JARIGEN VAN HARTE GEFELICITEERD! 06 mrt: Juf Heleen jarig 12 mrt: Eefke Timmermans

Nadere informatie

Een goed begin. Overblijf. Data om te noteren op de schoolkalender. Geboorte. No.1 5 september 2018

Een goed begin. Overblijf. Data om te noteren op de schoolkalender. Geboorte. No.1 5 september 2018 No.1 5 september 2018 CBS De Wegwijzer 0524-29 16 00 Schoolweg 2 info@wegwijzergeesbrug.nl 7917 PX Geesbrug www.wegwijzergeesbrug.nl Een goed begin We zijn het schooljaar goed begonnen. Het jaarthema van

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 16 24 sept 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

OPEN DAG. Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen Nieuwsbrief In dit nummer

OPEN DAG. Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen Nieuwsbrief In dit nummer Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen Nieuwsbrief 1-2019 In dit nummer 1. Open dag 2. Website 3. Genealogische software 3. Boek de Niet 3. Alg. ledenvergadering 4. Wout van Zeeland 5. Donateurs/vrienden

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een Agenda Nummer 19 15 januari 2016 2015 20142014november 20 januari Jaap Starke cursus, vervanging nog niet bekend 18 t/m 29 januari Alle groepen Cito-toetsen 2014 23 februari Informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok naschoolse activiteiten. In het vorige blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn dat in blok

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 15 maart 2017

Nieuwsbrief 7 15 maart 2017 Nieuwsbrief 7 15 maart 2017 Beste ouders/verzorgers, In het afgelopen weekend hebben we heerlijk kunnen genieten van het mooie weer. De lentekriebels komen weer tot leven! Het wordt tijd om buiten te zijn,

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo.

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo. Maak meer mee. Baarlo Activiteiten 1 e kwartaal 2019. www.mfcdeengelbewaarder.nl www.baarlo.dorpsontmoeting.nl 1 Nieuwe naam en logo. Dorpsontmoeting Peel en Maas is de verzamelnaam voor de 10 lokale Dorpsontmoetingen

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

NIEUWS. Extra nieuwsbrief met informatie over: Nieuws uit het team Formatie komend schooljaar Rapport mee en gespreksmomenten

NIEUWS. Extra nieuwsbrief met informatie over: Nieuws uit het team Formatie komend schooljaar Rapport mee en gespreksmomenten NIEUWS Extra nieuwsbrief met informatie over: Nieuws uit het team Formatie komend schooljaar Rapport mee en gespreksmomenten Overblijven op school in het nieuwe schooljaar Schoonmaakavond op 7 juli School

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 8 30 november 2015 Nog vier nachtjes slapen Kind op maandag Week 49 30/11-04/12 Thema: Er komt een tijd We beginnen deze adventstijd met verhalen over Jesaja. Hij leeft

Nadere informatie

De negende editie van de nieuwsbrief

De negende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 10 Jaargang 8 16-03-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De negende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 26 tm 28 maart kamp 28 maart schoolreis 29 maart roostervrij

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa-

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- Nieuwsbrief Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- e! U doet toch ook mee! GEZELLIG!! I N D E Z E N I E U W S B R I E F O N D E R A N D E R E Vrije dagen Info-avond N U M

Nadere informatie

Jaargang 28 No. 7 5 oktober 2018

Jaargang 28 No. 7 5 oktober 2018 Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 28 No. 7 5 oktober 2018 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Paulusschool Tel: (024) 6415783 Noorderlicht E-mail: directie-paulus@kansenkleur.nl Thea.Wilbrink@kansenkleur.nl

Nadere informatie

Take a look at my life 30

Take a look at my life 30 Take a look at my life 30 Er is weer een week om gevlogen, en jullie moeten er echt aan gaan geloven maar het is voornamelijk Daan spam op me blog hihi. Ik kan het niet laten om dat heerlijke snoetje op

Nadere informatie

Op Gymles bij Jezus. Inleiding tijdens Info-avond Communie 2016

Op Gymles bij Jezus. Inleiding tijdens Info-avond Communie 2016 Op Gymles bij Jezus Inleiding tijdens Info-avond Communie 2016 Waarom deze avond? Het was toch altijd zo dat? Ja, het was toch altijd zo, maar dat is dus niet meer. Dat wat was, moet als de tijd daarvoor

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 1 NEDERLAND

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 1 NEDERLAND ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 1 NEDERLAND Opdracht 1 een afspraak maken het Nederlandse landschap Sinterklaas het kaartje Opdracht 13 Carola Hadassa Carola Hadassa Carola Hadassa Opdracht 18 Hallo,

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Sinterklaasfeest 2015

Inhoudsopgave: Sinterklaasfeest 2015 INFORMATIE OVER HET SCHOOLLEVEN OP PC BASISSCHOOL DE MORGENSTER TE SLEEUWIJK JAARGANG 2015/2016 NUMMER 7, 04-12-2015 Deze nieuwsbrief is onderdeel van de informatievoorziening aan ouders, zoals in de schoolgids

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 14 16 juli 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Secretariaat: Sassedijk 13, 3292LD, Strijensas 0786744700 Redactie nieuwsbrief: Bosweg 47, 3292 Strijen 078 6747505

Secretariaat: Sassedijk 13, 3292LD, Strijensas 0786744700 Redactie nieuwsbrief: Bosweg 47, 3292 Strijen 078 6747505 DE STRIJENSE KRANT JAARGANG 38 NUMMER 4 SEPTEMBER / OKTOBER 2014 Secretariaat: Sassedijk 13, 3292LD, Strijensas 0786744700 Redactie nieuwsbrief: Bosweg 47, 3292 Strijen 078 6747505 www.anbo.nl/afdeling/strijen

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 4 GEZONDHEID

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 4 GEZONDHEID ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 4 GEZONDHEID Opdracht 1 de apotheek het gebit de medicijnen de temperatuur opnemen Antwoorden Thema 4 Gezondheid 1 Opdracht 11 5. de schouder 1. de arm 2. de buik 6. de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2 Nieuwsbrief 21 oktober jaargang 31 nr.2 Kinderboekenweek Van 5 t/m 16 oktober was het weer Kinderboekenweek. Opa s en oma s stonden centraal tijdens het thema: Voor altijd jong! In veel klassen zijn opa

Nadere informatie

Mocht u mij willen spreken loop dan gerust even langs of maak een afspraak.

Mocht u mij willen spreken loop dan gerust even langs of maak een afspraak. Nummer: 11 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Op vrijdag 16-02-2018 worden de rapporten meegegeven. Uw kind krijgt het rapport op papier mee. Kort voordat het tweede rapport uitkomt,

Nadere informatie

Emma, Hannah en Kymo: alvast van harte gefeliciteerd en ook Gods zegen toegewenst in jullie nieuwe levensjaren!

Emma, Hannah en Kymo: alvast van harte gefeliciteerd en ook Gods zegen toegewenst in jullie nieuwe levensjaren! Vrijdag 17 februari 2017 En Hij gaf de menigte opdracht op het gras te gaan zitten; en Hij nam de vijf broden en de twee vissen, en terwijl Hij opkeek naar de hemel, zegende Hij ze. En toen Hij ze gebroken

Nadere informatie

WIJ OUDEREN. Uitgave September 2015. VAN DE VOORZITTER Beste leden,

WIJ OUDEREN. Uitgave September 2015. VAN DE VOORZITTER Beste leden, WIJ OUDEREN Tekst einde nieuws van de Seniorenvereniging Alkmaar Jaargang 2 nr 3 Uitgave September 2015 Dit ledenbericht komt uit op de 2 e maandag van de maanden maart, juni, september en december VAN

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 5 december 2014 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 6 Oud Papier NIEUWS UIT DE HEMEL

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 14 september 2018 Nummer 3 Agenda maandag 17 september dinsdag 18 september

Nadere informatie

LES 11. Het onzichtbare koninkrijk. Sabbat

LES 11. Het onzichtbare koninkrijk. Sabbat Het onzichtbare koninkrijk Heeft iemand ooit iets tegen je gezegd waardoor je anders gaat nadenken dan je daarvoor deed? Hoe heeft dat je leven veranderd? Denk aan een een jongen van jouw leeftijd die

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

Pagina 1 van 13. Tevredenheid cliënten extramuraal Westerkim. Datum : 7 juli 2017

Pagina 1 van 13. Tevredenheid cliënten extramuraal Westerkim. Datum : 7 juli 2017 Tevredenheid cliënten extramuraal Westerkim Datum : 7 juli 2017 Tussen 19 juni en 4 juli 2017 is er een eigen tevredenheidsmeting uitgevoerd, bij 20 cliënten die extramurale zorg ontvangen van de Westerkim

Nadere informatie

WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018

WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018 WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018 Geachte ouders. Deze brief verschijnt als de voorjaarsvakantie al begonnen is. Wij wensen u en de kinderen een hele fijne vakantie toe en hopen alle kinderen weer op de gewone

Nadere informatie

Nummer 21 31 januari 2014

Nummer 21 31 januari 2014 Nummer 21 31 januari 2014 Agenda 5 en 6 februari Groep 5 gaat appelflappen maken. Donderdag 6 en vrijdag 7 februari. Wie van de ouders kan helpen? Opgavelijst hangt bij de groep. 6 februari 19.30 uur informatieavond

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Houd uw mailbox en de website in de gaten voor leuke groepsverslagen van onze ervaringen met de thematische zaakvakkenmethode Faqta!

Houd uw mailbox en de website in de gaten voor leuke groepsverslagen van onze ervaringen met de thematische zaakvakkenmethode Faqta! In deze buytenleyn: Verrast Goede doel verjaardagsgeld Koningsspelen Bezoek wijktuin Ingekomen post Agenda Eerstkomende Oud Papier Actie: 2 juni, groep 4 Volgende MR vergadering: 14 mei Volgende OR vergadering:

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Inhoud: - Jaarvergadering - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers - Rabobank Clubkas Campagne - Donateurs

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen,

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 34 29 mei 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

De technische commissie zorgt voor de zaalwachtregelingen en toernooi.

De technische commissie zorgt voor de zaalwachtregelingen en toernooi. SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR VOORZITTER PENNINGMEESTER Piet Gijzen Carola Meek - Vriezen 0316-529377 0316-333973 pietgijzen@online.nl c.meek@liemerscollege.nl SECRETARIS ALGEMENE ZAKEN Brenda Stolk-Lourens

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Kerstvakantie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Kerstvakantie Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 december 2015 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 2 Oud Papier TIJD OM TE GAAN Ma

Nadere informatie

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n)

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n) Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u weer informatie over de school. Inhoud schoolbel nr.9: Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie