voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: november t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank NL65 RABO (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Illustratie voorkant: Astrid van Egmond. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief

2 Agenda 21 nov Novemberfest KPJ 22 nov Viering Adrianus geloofsgemeenschap 22 nov Winterconcert 23/28 nov Collecte MS fonds 26 nov Inzamelen restafval 12/13 dec Toneel Gif 17 dec Inzamelen restafval 18/19 dec Toneel Gif Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 dec. Kopij aanleveren voor zondagavond 29 nov uur. Iedere vierde maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof. Vrije toegang.

3 Felicitaties 19 nov Lieke Pulles 19 nov Ronald v Gestel 19 nov Kai van Rooij 19 nov Teun Veron 20 nov Jodie Gerritsen 20 nov Geert-Jan de Kok 21 nov Joep van Dommelen 21 nov Anouk van Dommelen 21 nov Jorn Hesselmans 21 nov Tessa Moors 21 nov Martin van Dal 22 nov Koen Paenen 24 nov Dirk van Laarhoven 24 nov Jos van Roovert 24 nov Stijn Velders 25 nov Trees Verzeijl 25 nov Jolanda Wenting 25 nov Aniek v Gestel 25 nov Bregje Ketelaars 26 nov Mariet Souwen 28 nov Lisette v. d. Wouw 30 nov Eline van Gerven 30 nov Joey Damen 30 nov Twan van Logten 01 dec Anouk Trommelen 01 dec Alex de Groot 02 dec Nicolien van Mol Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Zwarte Piet in Esbeek! Korfbalclub Tuldania zorgt voor Pieten aan Huis. Als u het leuk vindt dat Zwarte Piet bij u thuis op bezoek komt, kijk dan voor meer informatie en de data dat Piet bij u langs kan komen op

4 Huiswerkbegeleiding of bijles nodig? Hallo! Bonjour! Hello! Heb jij moeite met talen of kun je hulp gebruiken bij je huiswerk? Dan wil ik je daar graag bij helpen! Ik ben Mijke van Gerven, 26 jaar en zit momenteel in het 2e jaar van de opleiding tot docent Frans. Ik ben nog geen volleerd docent, maar vind het wel heel leuk om leerlingen te begeleiden met hun huiswerk. Daarom wil ik starten met het geven van huiswerkbegeleiding en bijles. Ik loop op dit moment stage op het Pius-X College in Bladel en vorig jaar heb ik dit op het Mill Hill College in Goirle gedaan. Daarnaast heb ik al een aantal leerlingen bijles gegeven, dus enige ervaring is aanwezig. Behalve met Frans, kan ik je helpen met de vakken Nederlands en eventueel Engels en Duits. Heb je moeite met huiswerk in het algemeen (bijvoorbeeld het plannen ervan), dan kan ik je daar ook in begeleiden. Voor meer informatie kun je contact met me opnemen via of via We kunnen dan samen kijken naar de mogelijkheden. Wie weet tot snel! Groetjes Mijke. Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 22 november om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

5 Bingoavond E.V.A. Op vrijdag avond hebben we een gezellige bingo avond gehad. Hierbij wat foto's van die avond. De volgende activiteit zal plaats vinden op 26 februari. We hebben dan een wijnproeverij incl. hapjes samen met Dianne Hesselmans.

6 AANDACHT RABO-BANK VOOR ESBEEKSE PROJECTEN De ambitieuze plannen van de Esbeekse coöperatie kregen alle aandacht van twee directieleden van Rabo-bank Hart van Brabant die op vrijdag 13 november een bezoek brachten aan Schuttershof. Saskia van Dun (directeur bedrijfsmanagement) bracht al eerder een bezoek aan Esbeek om vanuit daar, uit hoofde van haar functie binnen de coöperatieve Rabo-bank, kennis te maken met verschillende lokale, coöperatieve initiatieven. Piet Verhoeven en Martje Hutten namen haar toen mee door de regio. De Esbeekse plannen omtrent het familiehuis en de kerk/school kwamen toen kort aan bod. Deze onderwerpen bleken interessant genoeg om mevrouw van Dun, deze keer samen met haar collega Wilfred Smit (directeur particulieren en private banking) opnieuw naar ons dorp te brengen om er meer over te horen. V.l.n.r.: Ad van de Wouw, Egbert Stellinga, Saskia van Dun, Wilfred Smit

7 In de onlangs fris geschilderde zaal van Schuttershof deed Ad van de Wouw enthousiast als altijd de plannen voor de Samenwijs-accommodatie inde kerk uit de doeken. De ideeën rond het familiehuis werden voor het voetlicht gebracht door Egbert Stellinga en Irma de Graaf. Beide plannen kregen positieve reacties van de Rabo-directeuren die geïnteresseerd vragen stelden. Zij zeiden toe graag mee te willen denken over hoe de Rabo-bank een bijdrage aan de realisatie van de plannen zou kunnen leveren, bijvoorbeeld door kennis beschikbaar te stellen. Vrijwilligers helpen een handje in SchuttershofF Gedurende de wintermaanden november tot en met februari zult u op dinsdag, woensdag en donderdag, overdag in Schuttershof worden ontvangen en geholpen door een vrijwilliger van de coöperatie. Gedurende deze uren (van tot 17.00u) zal de keuken alleen op afspraak open zijn. In het regelmatige overleg tussen het bestuur van Coöperatie Esbeek en onze exploitant van Schuttershof Gerrit van Gerven is besproken hoe we er ook in de toekomst voor kunnen zorgen dat iedereen, zeven dagen in de week ook in de winterperiode, de hele dag terecht kan in Schuttershof. Door met vrijwilligers in de winter gedurende de zeer rustige dagen bij te springen, waarborgen we dat dit ook economisch duurzaam is. Trouwens: het is voor die vrijwilligers ook heel leuk om te doen. Als je er belangstelling voor hebt geef dit dan door aan Piet Verhoeven ( ).

8 ACTIE HART VOOR UW CLUB LEVERT MOOIE BEDRAGEN OP Maar liefst 9 Esbeekse initiatieven hebben dit jaar meegedaan aan de actie Hart Voor Uw Club van de Rabobank. Dankzij de stemmen van de leden van de bank krijgen alle groepen een mooi bedrag gestort. Dit jaar stelde de Rabobank maar liefst in totaal aan coöperatief crediet beschikbaar voor de actie. Leden van de Rabobank konden stemmen op de ideeën van de deelnemers, waarna het beschikbare bedrag naar rato van de stemmen over de deelnemende groepen is verdeeld. De 9 Esbeekse deelnemers kregen gezamenlijk 961 stemmen wat resulteerde in de volgende bedragen: Tennisclub Esbeek 256,32 Buurtvereniging De Lowerik 277,68 MTB-esbeek 455,68 Andreas Schotel Museum 576,73 't Kleppermenneke 726,25 Tuldania Voetbal 954,09 Coöperatie Esbeek 1.089,37 CV De Haaikneuters 1.231,77 Tuldaniakamp 1.274,49 Wij bedanken alle Rabo-leden die op Esbeekse initiatieven gestemd hebben heel hartelijk! In deze actie is uw stem écht geld waard.

9 Voor informatie over adverteren in t Kleppermenneke Bel het redactiedres: De Klapstaarten 11, 5085 GA ESBEEK Tel:

10 Aan De Keukentafel met Gijs Geerts Hij begon als 14 jarig jongetje in de afwaskeuken bij restaurant de Baljuw in Esbeek en is uitgegroeid tot keukenchef bij Kasteel Maurick in Vught. Gijs Geerts (29) timmert aan de weg. Gijs is samen met zijn vriendin Sanne eigenaar van een nieuwe woning in plan Leeuwerik III in Esbeek. Het plan heeft totaal zes jaar geduurd. Wij zitten hier fijn, ruim en rustig te wonen, anders dan in het centrum van Hilvarenbeek waar wij drie jaar hebben gewoond. Als je bent opgegroeid in een landelijke omgeving is dat wel wennen natuurlijk, aldus Gijs. 'Goed is goed Vanaf groep drie heeft Gijs het speciaal onderwijs in Bladel gevolgd. Die tijd verliep moeiteloos. Door de voetbalclub en carnavals/vriendengroep De Lampezwampers bleef Gijs het lijntje met de jeugd van Esbeek houden. Na de basisschool dacht hij aanvankelijk aan het beroep hovenier. Maar richting bakker, slager, kok, serveren, een vierjarige opleiding bij SKB (School voor Conservatieve Beroepen, later De Rooi Pannen) trok de scholier uiteindelijk toch meer. Gijs: Het was een strenge opleiding waar discipline werd bijgebracht. 'Slavenkamp Brabant' werd wel eens gekscherend gezegd. Er ontstond twijfel bij Gijs om de zesjarige vervolgopleiding te doen met werken en leren. Hij werd gestimuleerd door zijn vriendin en moeder, terwijl pa Geerts vond dat zijn zoon al veel had bereikt en 'goed is goed'. Gijs ging ervoor en naast zijn studie roerde hij in de potten en pannen bij De Zwaan in Hilvarenbeek, maar ook in de keukens bij restaurants in Veghel en Bladel. Ik leerde erg veel en in het bijzonder van een zeer strenge meester-kok, waar ik nogal tegenop keek. Nog altijd heb ik contact met deze man.

11 Kasteel Maurick Met een diploma op zak ging Gijs aan de slag als souschef (assistent van de chef kok) bij De Meulen in Oirschot. Eigenlijk kwam die functie iets te vroeg op mijn pad, omdat ik nog volop in ontwikkeling was, vond Gijs. Vervolgens kwam hij als zelfstandig werkende kok terecht in een restaurant in Breda en weer een stapje hoger was de keuken van Rustoord in Esbeek. Ook daar heb ik veel geleerd. Daar was een mooie, klassieke, moderne keuken op hoog niveau. Via Voskens in Tilburg en Proeflokaal in Veghel kwam Gijs terecht bij Kasteel Maurick in Vught. Ik werd gevraagd door twee oud studiegenoten voor de functie keukenchef. De horeca in het zevenhonderd jaar oude kasteel is sinds september geopend. Ik moet de boel in de keuken runnen, ik motiveer en stuur het team aan. Deze keuken is nog mooier en beter dan Rustoord. Bijzonder hier is dat wij het als team samen doen en niet, zoals op veel plaatsen, als een piramide werken, met onderin de leerlingen en bovenin de chef. Iedereen is bij ons gelijk. Lees verder op de volgende pagina

12 'Koken is net als liefde' Belangrijk in een keuken is timing, werken op de klok. Ik heb druk nodig om scherp te zijn en te presteren. Tegenwoordig zie je vaak het klassieke koken terug in een modern jasje; minder vet, zoet en zout en meer fris. Ik werk met verse ingrediënten, deze zijn veel smaakvoller. Koken is net als liefde, je moet veel geduld hebben. Mijn droom is om Restaurant en Brasserie Kasteel Maurick op de kaart de zetten om vervolgens een of andere bekroning in de wacht te slepen. Ik ga steeds een stapje hoger en heb geen rem, het is allemaal té leuk. Dag en nacht ben ik bezig met mijn beroep, wat ook mijn hobby is. Ik heb een mooie, creatieve job. Wij maken lange dagen, vaak van 15 uur. Mijn lievelingseten? Chinees halen! Muzikaal verzoeknummer: 'Dat ik je mis' van Maaike Ouboter. Deze tekst en muziek komen dicht bij mijn gevoel. Ik denk daarbij aan overleden dierbaren. Het geeft mij rust en bewustwording. Sanne en Gijs

13 Andreas Schotel wandelroute grote winnaar!!! Donderdag 5 november was het zover: de finale van de Prijsvraag Vitaal Leisure Landschap. Eigenlijk hadden de vijf genomineerden allemaal al gewonnen met een startbedrag van 5000,-, maar de Andreas Schotel wandelkunstroute in Esbeek (Gemeente Hilvarenbeek) won daar donderdagavond nog eens 5.000,- bij. De avond, die mede georganiseerd was door studenten Vrijetijdsmanagement van MBO Helicon in Tilburg, was een groot succes. De vijf genomineerden namen het 5 november tegen elkaar op met een pitch. Ze waren geselecteerd door een vakjury uit 26 inzendingen. De finale-jury bestond uit Tilburgs wethouder Mario Jacobs, boswachter Frans Kapteijns en Coen Schelfhorst van Midpoint Leisure Boulevard. Ze stonden voor de moeilijke taak een keuze te maken uit vijf recreatievoorstellen voor de regio. Waarom deze route de hoofdprijs wint? Alles zit erin. Natuur, cultuur, historische waarde en een berg enthousiasme, zei coördinator Jan Schellekens van Vitaal Leisure Landschap na afloop van het juryberaad in Klasse Theater Markant in Tilburg. Hun idee om het Esbeekse verhaal te vertellen spreekt op meerdere manieren aan. Tijdens de wandeling geniet je van de mooie omgeving, afbeeldingen en sculpturen. Voor kinderen is het zomerhuisje een belevenis. Liefhebbers van geocaching vinden er een speciale multicache. Kleine recreatie met een groot bereik dus. Een meerwaarde voor de hele regio en misschien zelfs heel Nederland. Piet Verhoeven nam de prijs namens Stichting Vrienden van Andreas Schotel in ontvangst. We zijn heel blij met deze prijs en gaan het geld bewust besteden. We zijn ambitieus, maar de route moet duurzaam en authentiek blijven. Daarom pakken we het stap voor stap aan. We hebben de wereld nodig om te vertellen hoe mooi Esbeek is!

14 Tentoonstelling: Van schets naar ets Voor de tentoonstelling Van schets naar ets in het Andreas Schotel museum zijn tekeningen en aquarellen van Andreas Schotel geselecteerd, die door hem ook tot etsen zijn uitgewerkt. Daarbij is de nadruk gelegd op de veelzijdigheid en verscheidenheid in onderwerpen in het oeuvre van de graficus. Andreas Schotel is altijd een goed observator geweest die al tekenend of aquarellerend het waargenomen onderwerp met allerlei details in zich heeft opgezogen. Dit tekenen in directe observatie buiten soms nog waarneembaar aan de gaatjes in het papier heeft hij zich aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen eigen gemaakt bij Alexander van Maasdijk ( ), Ferdinand Oldewelt ( ) en graficus Antoon Derkzen van Angeren ( ). Op boeiende en educatieve wijze maakt de expositie duidelijk, dat schetsmatige of uitgewerkte tekeningen en/of aquarellen als voorstudies vooraf gaan aan de uitwerking tot ets soms met het eindresultaat in spiegelbeeld bij onderwerpen van stads- en havengezichten, boeren- en bouwactiviteiten, portretten, naakten etc. Eerst op het einde van zijn leven heeft hij vlotte tekeningen direct op de zinken etsplaat aangebracht en na inbijten afgedrukt. Omdat het 125 jaar geleden is dat Vincent van Gogh ( ) is overleden en vele kunstenaars qua onderwerpkeuze in dezelfde sfeer hebben gewerkt, zijn er tevens enkele etsen van Johannes Proost en Andreas Schotel geselecteerd, waarin de thematisch-artistieke verwantschap tot uiting komt. Deze werken vindt u in de Corridor naast de Dorpshuiskamer. De expositie loopt van 14 november 2015 tot en met 13 maart Het museum is gesloten op 1e Kerstdag en van 5 tot en met 12 februari 2016.

15 Hoi allemaal. Ik heet Joshua van Loon. Ik ga met ca. 40 kinderen van het Pius X uit Bladel naar Bosnië en met de organisatie genaamd Out of Area. We gaan daar samen een oude kinderopvang opknappen deze is in de oorlog deels vernield Om bouw materialen en klus spullen aan te schaffen hebben wij sponsors nodig. Zodat we daar in de week dat we daar zijn zoveel mogelijk kunnen op knappen met zijn alle. Daarom wil ik zoveel mogelijk mensen vragen om ons te sponseren. Ook bedrijven zijn welkom om te sponseren. Zou u ons willen sponseren of heeft u nog andere vragen kunt u contact met mij opnemen. ` Zodat wij de kinderen daar kunnen helpen zo dat ook hun een mooie toekomst hebben zoals wij. Alvast bedankt! Groetjes, Joshua van Loon Lowerik 36A GL Esbeek

16 Knappe overwinning Tuldania op DOSL Van de wedstrijden van de waarheid heeft Tuldania de eerste afgesloten met een mooie overwinning. In Leende werd DOSL verslagen met 1-2. Knap gedaan van het team van Fred Smulders. Met wat meer zorgvuldigheid in de aanval na de voorsprong had de uitslag nog wel was op kunnen lopen. Al meteen liet Tuldania zien zich de kaas niet van het brood te laten eten. DOSL startte furieus, zowel verbaal als fysiek maar oranje zwart was allerminst onder de indruk en was minstens zo daadkrachtig. En al na 1 minuut en 15 seconden lag de bal in het netje. De bel werd veroverd op het middenveld, actie van Rien van de Wouw, tikje terug van Thijs Hesselmans en met de droge knal van Ruud van de Wouw was de voorsprong een feit. Een domper voor DOSL dat zich moest herpakken. Dat de ploeg uit Leende best dominant kan voetballen lieten ze al snel zien. Tuldania werd een moordend tempo opgelegd. Tot veel kansen leidde het niet maar toch viel de gelijkmaker. Een klein duwtje in de rug van Jordi Damen maakte hem kansloos in het kopduel bij een hoekschop en uit de scrimmage knalde een spits uit Leende de bal onhoudbaar in het doel. De 1-1 met de rus weerspiegelde de krachtsverhoudingen op het veld. De wedstrijd was pas halverwege maar had al veel energie gekost. Tuldania leek na de rust een beetje fitter dan haar tegenstander. Voor de Esbekenaren kwam er wat meer ruimte om aan te vallen en die aanvallen waren gevaarlijk. Al waren er een paar hachelijke momenten voor het eigen doel, Tuldania ging naar voren en creëerde kansen. Een gelukkige verdediger op de lijn waar de bal tegenaan kwam kon e voorsprong van Esbeek nog voorkomen maar vlak voor zijn wissel had basisspeler Kees de Beer zijn moment of glorie. Een knap opgezette aanval vanuit Niek Snels en Jibbe Soetens werd door Kees bekwaam afgemaakt in een rechtstreeks duel met de doelman. Vanaf dat moment was het alles of niets voor DOSL dat met veel druk de gelijkmaker wilde forceren. De verdiende voorsprong had op kunnen (moeten) lopen als Tuldania zorgvuldiger was omgegaan met de ruimte en mogelijkheden maar dat was allemaal niet meer van belang toen de scheidsrechter affloot. Een knappe overwinning. Zondag aanstaande komt WSJ naar sportpark Den Hondsbosch.

17 TULDANIA WINT DANKZIJ WEERGALOZE HESSELMANS EN DAMEN. Echt groots was het niet maar het was voldoende om WSJ te verslaan. Het Tilburgse team van WSJ had mede door een haperende thuisploeg een half uur het betere van het spel, leidde tot op dat moment verdiend met 0-1 maar moest het onderspit delven tegen een vanaf dat moment sterker Tuldania. En dat is verrassend. En knap. Met een smalle selectie presteert Tuldania boven verwachting. A-jeugdspeler Sander Paulissen maakte een prima debuut als basisspeler. Als een van de mandekkers schakelde hij bekwaam een van de balvaardige Tilburgse spitsen uit, goed gedaan. Al snel was duidelijk dat dit WSJ geen onneembare vesting was. Snel omschakelen was het devies. Maar dat wilde maar niet lukken. De Tilburgse tegenstander werd net te veel ruimte gegund en bij balbezit was Tuldania alert genoeg om van de ruimte te kunnen profiteren. Geen wonder dat de 0-1 op het scorebord kwam, door het regelmatig onzeker optreden van de Esbekenaren kon een tegentreffer niet uitblijven. Gelukkig herpakte het team van Fred Smulders zich. Er werd meer weerstand geboden, de aanvallende acties werden overtuigender, Oranje Zwart was niet van plan zich de kaas van het brood te laten eten. En het was al snel raak. Rien van de Wouw scoorde van dicht bij en met de 1-1 bij de thee was nog alles mogelijk. 10 minuten na de rust stond het al 2-1. Een prachtige vrije trap van Rien van de Wouw viel onhoudbaar boven in de hoek. Van Tilburgse druk was nauwelijks meer sprake, Tuldania kon naar hartenlust aanvallen. Een foute pass leidde de 3-1 in, Rien van de Wouw profiteerde bekwaam. En toen een kwartiertje voor tijd Jordi Damen een goed uitgevoerde aanval uitstekend afrondde kwam de eindstand op het bord. Tilburg was verslagen, WSJ gooide de handdoek in de ring. De zesde overwinning op rij was een feit. Tjonge jonge. Zaterdag aanstaande moet Tuldania haar kleuren verdedigen in Gorinchem. Tegen tweedeklasser GSP wordt het bekeravontuur voortgezet. Zit er een verrassing in? We zullen het zien.

18 GEZAMENLIJK WINTERCONCERT VAN RSO EN SHANTYKOOR Op 22 november in De Enck in Oirschot Het RSO Midden-Brabant en Shantykoor Nooit te Water hebben voor de tweede keer de handen ineen geslagen. Het grote succes van hun gezamenlijke optreden in april in zaal De Kei in Reusel, was voor beide muziekgezelschappen aanleiding met een reprise te komen. Dat gaat gebeuren op zondag 22 november in sociaal cultureel centrum De Enck in Oirschot. Het concert daar begint om uur. RSO Midden-Brabant maakte zijn start in Hilvarenbeek, maar trekt vandaag de dag gekwalificeerde muzikanten aan uit heel Midden-Brabant. Het orkest staat onder leiding van dirigent Maarten Jense. In De Enck laat het RSO vooral bekende melodieën horen die Maarten Jense speciaal voor dit orkest gearrangeerd heeft. Het betreft mooie en toegankelijke muziek die gebracht wordt in een mix van stijlen. Het publiek krijgt stevige swing, lichte klassiek, kleurrijke folklore, dixieland en boeiende evergreens voorgeschoteld, waarbij alle instrumenten van het orkest aan bod komen. Naast de reguliere orkestinstrumenten zijn dat onder meer ook piano, gitaar, banjo, accordeon en blokfluit. De residentie van shantykoor Nooit te Water, dat onder leiding staat van dirigent Ad Verhagen, lig iets oostelijker, in Hooge Mierde. Maar de leden van dit gezelschap zijn inmiddels uit de hele Kempenregio afkomstig. Het shantykoor brengt liederen vol weemoed en hartstocht over het zware bestaan van de zeeman. Het verlangen naar drank, vrouwen en vertier is in dat bestaan niet weg te denken. In het repertoire van Nooit te Water keren deze thema's terug in liederen die een meerstemmige vertolking krijgen. Afwisselend concert De combinatie van RSO Midden-Brabant en shantykoor Nooit te Water levert het publiek een afwisselend concert op, boordevol muzikale kwinkslagen, maar op z'n tijd ook een moment van ingetogenheid. En het geheel krijgt een spetterende gezamenlijke afsluiting. Alleszins de moeite waard dus om naar te komen luisteren. Zeker ook omdat in beide gezelschappen (oud)esbekenaren meedoen!! Kaartjes kosten 7,50 als u ze bestelt via de website van het RSO: Voor bestellingen aan de kassa of via de website van De Enck ( geldt de prijs van 8,50. Bestelde kaarten kunnen vanaf een uur voor aanvang van het concert opgehaald worden aan de zaal.

19 Foto s Intocht Sint Nicoclaas Voor meer foto's, zie onze WEBSITE: menu Extra.

20

21 Gemuts (van onder de muts) Had ik het vorige keer nog over prijzen Die door Esbeek binnen werden behaald Tijdens de Hart-voor-je-club-roulette? Nu is er een nog grotere vis binnengehaald! De vrienden van Schotel hadden meegedaan In de race van Vitaal Leisure Landschap En door daarbij de finale te behalen Hadden ze al 5000 euro in hun map. De jury was vol lof over het Schotelroute-initiatief Met natuurlijke, culturele en historische waarde Die op een creatieve manier werden samengebracht En op deze wijze heel veel respect vergaarde. Toen ze tijdens die finale daardoor Nog eens uitzonderlijk in het zonnetje werden gezet, Kwam de finalejury met een verdubbelaar aan En kregen ze ineens 10 mille in hun pet! Alweer iets om trots over te vertellen Als je het hebt over je geboortegrond En opnieuw een verhaal dat de pers haalde Over het gebied waar mijn wieg eens stond. Dan heb ik nog iets goed te maken Dat ik vorige keer vergeten leek. Maar ik had mijn muts toen al eerder gemaakt: Door de vakantie was ik toen niet in deze streek. Ik ben vorige keer een dorpsgenoot vergeten In mijn opsomming over het verschijnen in de pers: We hebben een Wereldkampioene is ons midden! In het behandelen van nagels is zij héél divers. De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

DE Hooge Mier- de. Oud izjer. 17 april 2016. Op 2 juni 2016. 20.00 uur. proeven is, Wim. e- mail: Kopij voor: Websitee :

DE Hooge Mier- de. Oud izjer. 17 april 2016. Op 2 juni 2016. 20.00 uur. proeven is, Wim. e- mail: Kopij voor: Websitee : Oud izjer DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mier- de Redactie: De Luther 10 tel:06-12927560 e- mail: Kopij voor: Websitee : deklepper@dorpsbelangenhoogemierde.nl Woensdag 18.00 uur

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 POLSBROEK, donderdag 5 januari. Nadat ook Gerrit in de kantine van de plaatselijke voetbalclub is gearriveerd kan de selectie, zoals gepland,

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 16 24 sept 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 INFOOTJE NR. 15 Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 Agenda Donderdag 12 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 Fiets mee naar school Zondag 15 mei Eerste Pinksterdag Maandag 16 mei Tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 april 2015

Nieuwsbrief 1 april 2015 Nieuwsbrief 1 april 2015 Inhoud studiedagen Zoals u weet, organiseert de Waalse school regelmatig studiedagen voor het personeel. Om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden, vindt de school het belangrijk

Nadere informatie

HuifkarInformatieKrant

HuifkarInformatieKrant Beste ouders, HuifkarInformatieKrant Het nieuwe schooljaar is alweer zeven weken onderweg, de tijd vliegt. De herfstvakantie staat alweer voor de deur. Zoals gebruikelijk brengen wij voor elke vakantie

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag 16 januari 014, jaargang. nr. 8 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en waarvan

Nadere informatie

GROEP 7 TIJDENS KAMP GROEP

GROEP 7 TIJDENS KAMP GROEP Brede school Blitterswijck Schooljaar 2013-2014 Nr. 16 15 april 2014 Blitsgids ENTREETOETS GROEP 7 Op vrijdag 18 april starten de kinderen van groep 7 met het maken van de Entreetoets. Dit is een landelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI. Agenda THEMA: BEELDENDE KUNST TONEEL. 8 t/m 12 juni pinkstervakantie. 13 juni schoolfotograaf

NIEUWSBRIEF JUNI. Agenda THEMA: BEELDENDE KUNST TONEEL. 8 t/m 12 juni pinkstervakantie. 13 juni schoolfotograaf NIEUWSBRIEF JUNI THEMA: BEELDENDE KUNST TONEEL Agenda 8 t/m 12 juni pinkstervakantie 13 juni schoolfotograaf Dankzij de hulp van vele vrijwilligers was het mogelijk om er voor de kinderen een geweldige

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Inleiding. Mededelingen uit het team. Schoolfeest. Jaargang 5, nummer 19 Juni 2017

Inleiding. Mededelingen uit het team. Schoolfeest. Jaargang 5, nummer 19 Juni 2017 Jaargang 5, nummer 19 Juni 2017 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt weer een nieuwe maandbrief. In deze maandbrief leest u alle nieuwste informatie, ontwikkelingen en activiteiten van De

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 20 7 november 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

PRIKBORDje. Jaargang

PRIKBORDje. Jaargang Onderwerpen Agenda Ouder(-kind-)gesprekken Zoen en Zoefzone 11 december Wereldlichtjesdag Voorleeswedstrijd unit 3 Gastlessen korfbal Sinterklaas Kerstviering Onderzoek doen in unit 2 Herfstwandeling Verjaardagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer : 8 Datum: 26 februari 2016

Nieuwsbrief. Nummer : 8 Datum: 26 februari 2016 Nieuwsbrief Nummer : 8 Datum: 26 februari 2016 Trefwoord: Achterlaten (week 11 tm 13) Inhoud: Wat Jezus en andere mensen achterlaten: een indruk, boodschap, ideaal. Verder gaan met wat anderen achtergelaten

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Wat hebben wij het goed gedaan met de kinderkleding beurs! Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de peuterspeelzaal. Dank je wel!

Wat hebben wij het goed gedaan met de kinderkleding beurs! Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de peuterspeelzaal. Dank je wel! Leidsterpraat Wat hebben wij het goed gedaan met de kinderkleding beurs! Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de peuterspeelzaal. Dank je wel! Wij hebben de afgelopen tijd heerlijk kunnen

Nadere informatie

Agenda. Nieuwe leerlingen. Nieuwsberichten. 4 december nummer 6 Jaargang 35

Agenda. Nieuwe leerlingen. Nieuwsberichten. 4 december nummer 6 Jaargang 35 4 december 2015 - nummer 6 Jaargang 35 Agenda 10-12 O.V.-vergadering 18-12 Kerstviering 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie Nieuwe leerlingen In groep 1/2B: Anna Wielders, Burg van Agtstraat 16, 5591DD,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Ankeveen, april 2018 Belangrijke data - Maandag 7 mei t/m woensdag 9 mei: studiedagen, school is gesloten - Donderdag 10 en vrijdag 11 mei: Hemelvaart, school is gesloten - Vrijdag

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

UIT DE WEI 22 november 2018

UIT DE WEI 22 november 2018 KALENDER Vrijdag 23 november Wieletjesdag Dinsdag 27 november Alle kinderen mogen hun schoen zetten. Vrijdag 30 november Surprises inleveren. Tentoonstelling in het wei theater UIT DE WEI 22 november 2018

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 7 nr. 267 week

NIEUWSBRIEF. jaargang 7 nr. 267 week NIEUWSBRIEF jaargang 7 nr. 267 week 19 2012 Ton Noyens wordt 90 jaar (door Nico Grubben) Op 5 juni wordt ons voormalig damlid Ton Noyens 90 jaar. De zondag er aan voorafgaand houdt hij een groot feest.

Nadere informatie

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders 2018 2019 Agenda 22 oktober t/m 28 oktober: Herfstvakantie Vrijdag 9 november: Nationaal schoolontbijt 4 december: Sinterklaas Vrijdag 21 december: kerstontbijt.

Nadere informatie

12 september Wijnproeverij

12 september Wijnproeverij Drieëndertigste jaargang 4 e editie. December 2015 Sinterklaas is weer terug naar Spanje en heeft hier in Nederland weer heel wat kindjes blij gemaakt. We mogen al weer genieten van de heerlijke kerstsfeer

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.15

Jaargang december 2017 nr.15 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen Nieuws uit groep 6: We hebben weer een leuke periode achter de rug, waarin we ook veel hebben gedaan. Hieronder kunt u mee lezen en genieten van al onze belevenissen! Wie ben jij? Het Wie ben jij spel

Nadere informatie

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits 1 2 3 4 5 Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen. OPEN DAG 19 januari 2013 12.30-16.00 uur In welke klas kom ik? 1 Vwo, havo, mavo, vmbo of pro? De eerste

Nadere informatie

November Toestemming foto en filmmateriaal Schoolfruit Kwartiertje schillen, gezond 10 uur Leerlingenraad

November Toestemming foto en filmmateriaal Schoolfruit Kwartiertje schillen, gezond 10 uur Leerlingenraad November 2018 Toestemming foto en filmmateriaal Schoolfruit Kwartiertje schillen, gezond 10 uur Leerlingenraad FC Utrecht de Graafschap Zin en onzin van luizenpluizen Ontwikkeling schoolplein Decemberactie,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 17 december 2015. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 17 december 2015. Beste kinderen, ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 17 december 2015 Nieuws vanuit het team. Beste kinderen, ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel Het eind van het jaar 2015 is alweer in zicht! Voor velen een moment om stil te staan

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Hoe dan ook, de drie punten gingen mee naar de kantine van Sportclub, waar er nog wel even werd geproost op deze overwinning.

Hoe dan ook, de drie punten gingen mee naar de kantine van Sportclub, waar er nog wel even werd geproost op deze overwinning. De Tubanters 1897 1 SC. Enschede 1 uitslag 1-2 Sportclub wint de Diekmanderby van buurman de Tubanters Eindelijk na de lange winterstop en afgelastingen weer aan de bak. Gelijk maar tegen onze buren, de

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief November 2015 Jaargang 22, nummer 11 In dit nummer: Van het bestuur 3 Ilja Drost stelt zich aan u 4 voor AIC de Kempen 5 Studeren met autisme 6 Colofon 7/8/9 Pagina

Nadere informatie

BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN!

BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN! BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN! Het leukste én grootste horecabedrijf van Oss zoekt een enthousiaste floormanager bediening. Grijp deze unieke

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Om deze periode feestelijk af te sluiten, wordt er volgende week de traditionele bingo gehouden. De kaartverkoop is dan ook in volle gang!

Om deze periode feestelijk af te sluiten, wordt er volgende week de traditionele bingo gehouden. De kaartverkoop is dan ook in volle gang! Nummer: 12 9-2-2016 Agenda: Dag Activiteit Ma 15-2 Inschrijven rapportgesprekken Ma 15-2 Bingo gr. 6 t/m 8; 18:30-19:30 Di 16-2 Bingo gr. 3 t/m 5; 18:30-19:30 Do 18-2 Bingo gr. 1 t/m 2; 18:30-19:30 Rapporten

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats t Talent december 2018 Nieuwsbrief Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats Voorwoord Beste Ouder(s)/verzorger(s), 2018 Zit er al weer bijna op.

Nadere informatie

Ignart verloor de eerste set met 6 1 van Sjoerd, maar daarna kwam hij ijzersterk terug. Hij won de tweede set met 6 4 en de derde met 6 2.

Ignart verloor de eerste set met 6 1 van Sjoerd, maar daarna kwam hij ijzersterk terug. Hij won de tweede set met 6 4 en de derde met 6 2. Zondag 26 augustus is gestart met de clubkampioenschappen. Er zijn 5 wedstrijden gespeeld, 3 heren enkels en 2 dames enkels. Het weer was gelukkig goed en met name bij de heren hebben we leuke potten tennis

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4 Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Om te Weten april 2016 #4 www.kbo-valkenswaard.nl Vanaf 12-april, dinsdagmorgen Jeu de Boules Vanaf 13 april, woensdagmiddag Fietsen Vrijdag 29 april Eten in D n

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK De Hoevenakkers. Amusement RSZK De Hoevenakkers

Jaarprogramma Amusement RSZK De Hoevenakkers. Amusement RSZK De Hoevenakkers Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement 1 Amusement Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang

Nadere informatie

Van de directeur Vorige week hebben wij een inspirerende 2 daagse gehad in het winterse landschap van Echten.

Van de directeur Vorige week hebben wij een inspirerende 2 daagse gehad in het winterse landschap van Echten. OJS de Zevensprong*Ellertsveld 15*8302 JD*Emmeloord*0527-788688*ojsdezevensprong@aves.nl Jaargang 3, nummer 10 17 februari 2017 Van de directeur Vorige week hebben wij een inspirerende 2 daagse gehad in

Nadere informatie

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers,

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers, Rotterdam, 23 maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Op 16 maart hebben we een hoop opa s en oma s mogen ontvangen om een lekkere pannenkoek met ons te komen eten. Alle ouders die hebben gebakt: bedankt!

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur.

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur. Kerstinfo In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten Woensdag 13 december 2017. Jaargang 31 Volgende Info verschijnt op wo 10 januari 2018 De Uilenburcht Zesstedenweg

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

5 & 6 juni. Ze geven zich dag en nacht, sponsor een Nonstopper!

5 & 6 juni. Ze geven zich dag en nacht, sponsor een Nonstopper! Nieuwsbrief Present Bollenstreek Present Bollenstreek heeft als doel om een maatschappelijke beweging op gang te brengen waarin het vanzelfsprekend is dat mensen naar elkaar omzien. Beste lezer, Present

Nadere informatie

Talenten laten groeien. de Ambelt. NIEUWSBRIEF t Ravelijn Steenwijk. In deze nieuwsbrief: Uitgave 5 December 2015

Talenten laten groeien. de Ambelt. NIEUWSBRIEF t Ravelijn Steenwijk. In deze nieuwsbrief: Uitgave 5 December 2015 NIEUWSBRIEF t Ravelijn Steenwijk Uitgave 5 December 2015 In deze nieuwsbrief: Lichtpuntjes. Wat hebben we genoten van het kerstfeest op school. Een levende kerststal, leerlingen in hun mooiste kleding,

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 14 16 juli 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Na de oprichting in november 2014 was 2015 het eerste jaar waarin we activiteiten georganiseerd hebben voor onze vrienden.

Nadere informatie

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016 februari 2016 Belangrijke data 14 februari Themadienst 9.30 uur in de Maranathakerk 16 + 18 februari Rapportgesprekken groep 1-7 22 t/m 26 februari Voorjaarsvakantie 29 februari Inloopmiddag 1 maart Ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Seizoen SC MILLINGEN & ODIO: VOETBALLEN, KORFBALLEN PRESTATIE & GEZELLIGHEID!

Nieuwsbrief 3 Seizoen SC MILLINGEN & ODIO: VOETBALLEN, KORFBALLEN PRESTATIE & GEZELLIGHEID! Nieuwsbrief 3 Seizoen 2017-2018 SC MILLINGEN & ODIO: VOETBALLEN, KORFBALLEN PRESTATIE & GEZELLIGHEID! In deze nieuwsbrief: Zondag 5 november: SC Millingen 1 Eendracht 30 1 Zondag 5 november SC Millingen

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-09 (01-02-17) 06 februari studiedag: alle leerlingen zijn vrij 09 februari rapport mee 14 + 16 februari 10-minutengesprekken 14 t/m 16 februari adviesgesprekken groep 8 VOORAANKONDIGING: 19 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Kalender april en mei

Kalender april en mei obs De Phoenix Week 14-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn vanaf vorige week druk bezig met hun kunstzinnige projecten. In deze nieuwsbrief leest u meer over dit project en vergeet u niet

Nadere informatie

Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk Nr. 2 schooljaar 2015-2016 Aanpassing Cito-scores op rapporten Schoolfotograaf Hulpouders gezocht voor de creatieve middag Informatieavond groep 1/2 en groep 2/3 Een goed begin is het halve werk De eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017 Nieuwsbrief Nummer 3, september 2017 Verbouwing 11 maart is GVO de Klup, tijdens NL doet, gestart met de verbouwing. Nu een aantal maanden later zijn we echt bijna klaar! Er is veel gebeurd. Verschillende

Nadere informatie