Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur."

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: juni t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Tekening voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief).

2 Agenda 22/25 juni Wandelvierdaagse 25 juni DSV - Willem II 25/26 juni Elastiekmuziek 03 juli Ronde van Esbeek 04 jul Liederentafel 05 jul Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 01 aug Liederentafel 02 aug Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 15/18 aug Kindervakantie week 20/21 aug Festival Purpere Heide 05 sep Liederentafel 24 sept Megafeest Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 3 op vrijdag 24 juni Ad de Graaf Lowerik 20 tel Piet Meulenbroeks Lowerik 1 tel Ad van Hooydonk Spaaneindsestraat 2A tel Jan van Hoof Hoogeindsestraat 7 tel Wil Paulissen Hoogeindsestraat 5 tel Nieuws van de redactie! Let op: 't Kleppermenneke verschijnt voor de grote vakantie nog slechts één keer, dit is op donderdag 7 juli. Kopij voor dit nummer kan worden ingeleverd tot zondagavond 3 juli uur. Hierna verschijnt 't Kleppermenneke weer op donderdag 1 september (aanleveren tot zondagavond 28 augustus). De redactie.

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 24 jun Richard v Heijst 24 jun Ilse v d Heijden 25 jun Anja van Avendonk 25 jun Carina v.d. Sanden 26 jun Arnie Craninckx 27 jun Riet de Kok 27 jun Sjack v d Sande 27 jun Cor Paulissen 28 jun Jelle Verboven 28 jun Jens v Gestel 28 jun Rutger Maas 29 jun Peter Leijten 30 jun Niek Hoosemans 03 jul Suus Smolders 03 jul Sjaan van Dommele 04 jul Janneke Smolders 04 jul Anke van Opstal 06 jul Mees Bouman 06 jul Tijn de Turck 06 jul Anouk van Gerven 06 jul Olga Oerlemans 06 jul Lieveken Vester Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Iedere eerste maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof.Vrije toegang.

4 Enquête Wonen Zorg en Welzijn afgerond Donderdagavond, 16 juni j.l. heeft de werkgroep enquête het resultaat van hun inspanningen van de afgelopen maanden aangeboden aan het bestuur van de coöperatie. Zij presenteerden een notitie waarin beschreven staat hoe de Esbeekse ouderen (55+) hebben gereageerd op de eerder verzonden vragenlijst (enquête). Er is bij 187 adressen een vragenlijst in de brievenbus gestopt, waarvan er uiteindelijk 136 retour zijn gekomen. Dit is 73%, we mogen dus wel zeggen dat dit een uitzonderlijk goed resultaat is. Over het algemeen kan men zeggen dat een enquête weinig nieuws of opzienbarende zaken oplevert, echter een enquête bevestigt datgene wat er is. Hij maakt aan de hand van harde cijfers duidelijk wat men al wel had vermoed. In deze zin is het resultaat van de enquête een belangrijk document geworden voor de coöperatie. Het biedt de mogelijkheid om in contact met samenwerkingspartners, zoals gemeente, woningbouwvereniging, Thebe, etc, duidelijke afspraken te maken. De basis daarvoor is dit document waarin beschreven staat wat Esbeekse burgers, in dit geval 55+ers, nu werkelijk zelf willen. Zo werd bijvoorbeeld op het gebied van wonen duidelijk dat het merendeel van de Esbeekse ouderen, 84%, een koopwoning heeft. 56% van de geënquêteerden wil graag, ook als het fysiek wat minder gaat, in Esbeek blijven wonen. De meesten daarvan, 66%, willen het liefst in hun eigen woning, zonodig met aanpassingen, blijven wonen. Het liefst wil men geïntegreerd binnen de wijk tussen mensen van alle leeftijden blijven wonen. Op het gebied van zorg valt het op dat maar weinig mensen uit Esbeek (11%) van professionele zorg gebruik maakt. Het zal geen verrassing zijn te zien dat het merendeel daarvan valt in de categorie 75+. Uit de opmerkingen die hierover gemaakt werden valt op te maken dat men erg tevreden is over de huidige zorg geboden door Thebe. Bij de beantwoording van de vragen omtrent welzijn blijkt dat alleen de 75+ers (15%) gebruik maken van de huiskamer. Alleen de ouderengymnastiek is een activiteit die door alle categoriën (55+, 65+ en 75+) bezocht wordt. Een ruime meerderheid vindt dat er voor hun leeftijdscategorie voldoende mogelijkheden zijn in Esbeek of directe omgeving (81%).

5 31% van de geënquêteerden geeft aan zich graag in te willen zetten voor hun dorpsgenoten. Het grootste deel hiervan komt uit de categorie 55+ en 65+ers. Het merendeel (62%) blijkt tevreden met datgene wat er nu aan mogelijkheden is in Esbeek. Dit zijn enkele zaken die uit de enquête zichtbaar werden. De coöperatie is blij met dit duidelijke beeld van de Esbeekse burgers en zal in de komende periode dankbaar gebruik maken van het vele werk wat door de werkgroep enquête verricht is. Ook uit de bereidwillige deelname van onze 55+ers aan deze enquête mogen we concluderen dat aan het werk van de coöperatie een warm hart wordt toegedragen. Wij danken de Esbeekse 55+ers voor hun medewerking. Uit dit behoeftenonderzoek blijkt dat veel dorpsbewoners oud willen worden in Esbeek. U mag er van uit gaan dat de coöperatie er alles aan zal doen, wat in hun mogelijkheid ligt, om die wens te helpen realiseren. Namens Coöperatie Esbeek: Teun van Egmond Egbert Stellinga Wiesje Pulles Elastiek muziek in een nieuw jasje. Onder het motto 'Elastiek raakt!' is Elastiek terug van weggeweest. Samen met jullie willen we de nieuwe Elastiek inluiden met een spectaculaire openeningsact. Zorg dat je er op tijd bij bent! De poorten van het festival gaan om uur open, om uur zal de kick-off van Elastiek Raakt! Plaatsvinden op zaterdag 25 juni. Zie ook: Festival De Purperen Heide` 20 en 21 augustus 2011 Op zaterdagmiddag om een uur of begint het Festival Purperen Heide, georganiseerd door Zuutjes Aon ter gelegenheid van hun 30 jarig bestaan. Het duurt t/m zondag 21 augustus. Het programma is nog geheim, maar het is al wel heel duidelijk dat u dit vrolijke festival weekend niet kunt en mag missen, er zal nog lang over nagepraat worden. Hou dit weekend dus vrij, zorg dat u op tijd terug bent van vakantie!!!

6 Geachte relatie, beste mantelzorger. In de afgelopen twee maanden verzorgde het Steunpunt Mantelzorg van de Gemeente Hilvarenbeek in de groepen 8 van Stichting De Oude Vrijheid een serie gastlessen over mantelzorg en jonge mantelzorgers. Zowel de leerkrachten als de leerlingen van de groepen 8 waren onder de indruk van de aangeboden informatie. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar de uitwerkingen die leerlingen gaan maken in de vorm van de, aan de gastlessen gekoppelde, foto-opdracht, getiteld: KIJK EENS DOOR DE BRIL VAN EEN MANTELZORGER. Op donderdagavond 7 juli a.s. biedt het Steunpunt Mantelzorg een openbare versie van deze gastles aan mantelzorgers, zorgverleners, huisartsen, bestuurders en gemeenteraadsleden, beleidsambtenaren en wmo-abtenaren van de gemeente Hilvarenbeek, maatschappelijk werkenden en andere belangstellenden. De Inloopavond, deze keer dus niet alleen voor mantelzorgers, begint om uur in Het Open Huis aan het Vrijthof 21 in Hilvarenbeek. Het programma bestaat uit een afwisselende mix van informatie en gesprekken. We hopen om uur af te sluiten. U bent meer dan welkom om deze informatieve avond bij te wonen. U kunt uw komst via aanmelden op Mantelzorghilvarenbeek@live.nl, maar dat hoeft niet. De entree is gratis, evenals de koffie/thee. Wij rekenen op een grote opkomst, en sluiten met deze avond een geslaagd seizoen af. Dus heel graag tot ziens op 7 juli a.s. Met vriendelijke groet, Mien Vingerhoets Voorzitter. Wandelvierdaagse Hilvarenbeek De Wandelvierdaagse Hilvarenbeek organiseert voor de 51e keer de wandelvierdaagse. Jong of oud, geoefend of ongeoefend, iedereen kan mee doen. De intocht is op zaterdag 25 juni. Zie ook:

7 OUD Papier inleveren Zaterdag 2 juli 2010 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek Peter heeft het gehaald: 6 keer de Alpe D Hues op!!! Namens heel Esbeek van harte proficiat met deze prestatie en steun aan de strijd tegen kanker!!!!! Statistieken voor startnr : 1165 Naam : Peter van Hees Chipnummer : Klim Start Bocht 16 Bocht 7 Aankomst Klim tijd 1 04:34:03 04:52:39 05:20:54 05:53:31 01:19: :23:33 06:42:25 07:12:49 07:46:47 01:23: :21:07 08:39:21 09:08:53 09:43:00 01:21: :17:03 10:36:06 11:06:19 11:41:57 01:24: :19:27 12:38:41 13:09:21 13:47:17 01:27: :26:50 14:46:19 15:17:54 15:56:11 01:29:21

8 Esbekenaren met een Franse achternaam uit 1779 door Jan van Helvoirt Lopen we door het telefoonboek dan kom je onder Esbeek enkele namen tegen die een 'vreemde' afkomst verraden. Hoewel je vooral 'Duitse namen' zou verwachten zijn het warempel toch enkele Franse familienamen die ons meteen in het oog springen. De welluidende namen Courbois en Mouschaers zijn daar duidelijke voorbeelden van: ze klinken anders dan Maas, Bruurs, Lambrechts en Schellekens. De meest bekende Franse naam in Esbeek is echter Maillé. Joseph Maillij werd in 1779 geboren in Wallonië. Deze verre voorvader van Henk Maillé zag het eerste levenslicht op 17 augustus in het stadje stad Mons. Onze zuiderburen noemen het steevast Bergen. De Hilvarenbeekse journalist en heemliefhebber pur-sang Ton de Jong, besteedde onlangs aandacht aan de herkomst van deze volbloed Franse familie in het Beekse heemkundig tijdschrift Tussen Paradijs en Toekomst. Joseph was schaapsherder in de toen al armoedige streek en dat bracht uiteraard te weinig geld in het laatje. Samen met zijn vrouw Maria Colmantz wisten zij dagelijks hun negen kinderen tellende gezin met noeste arbeid maar mondjesmaat te voeden. In 1823 vertrok hij met zijn gezin richting het noorden. In het zuidwesten van Drenthe streek hij neer in Wilhelminaoord, een plaatsje vlak tegen de Friese grens. Als deel van een groep Belgische kolonisten werd Joseph Maillij ingeschreven als 'Maillé'. Het dorp Wilhelminaoord werd in 1818 gesticht door de Maatschappij van Weldadigheid die in de omgeving een grootschalige ontginning van de immense heide startte. De kansarme mensen kregen door de gereformeerde maatschappij een eenvoudige woning en een klein lapje grond aangeboden. Later verhuisde het gezin naar Veenhuizen en Willemsoord. Nadat Maillé zich had opgewerkt tot 'vrijboer' stierf hij in De emigratie naar Drenthe moet hem goed hebben gedaan, want één van zijn zonen kreeg de voornamen 'Julius Caesar'.

9 Jules Maillé poseert in de jonge aanplant op Landgoed De Utrecht Achterkleinzoon Jules Maillé vestigde zich in 1906 vanuit het Friese Weststellingwerf op Boschwachterij De Bolgoor op Landgoed De Utrecht. Tussen 1906 en 1940 bekleedde hij de funktie van opzichter voor de Heidemaatschappij. Zoon Geert werd geboren op 18 juli De lagere school doorliep hij in Hooge Mierde en in Arnhem bezocht hij de bosbouwschool. Nadat het gezin Maillé in 1932 van Bolgoor naar Duivelsrijt was verhuisd, volgde hij zijn vader in 1936 op. Geert legde zijn functie in 1969 neer en hij kon terugkijken op een actief verenigingsleven alhier. Bestuurslid Oranjevereniging: tijdens koninginnedag werden spelletjes georganiseerd op de voormalige paardenwei van De Utrecht, het latere voetbalveld van Tuldania. Initiatiefnemer voetbalclub Tuldania: daar hij niet Katholiek was mocht hij slechts zitting nemen in het elftalcommissie en niet in het bestuur. Bestuurslid IJsclub De Flaes: Geert veegde zelf ooit een baan van exact 400 meter. Verder was hij penningmeester van het Begrafenisfonds van de Heidemij. In Wilhelminaoord kan men nog de authentieke woningen van de voormalige kolonisten bekijken. Of blijft nazaat Henk liever in de Zes Woningen tussen zijn verzameling eiken op zijn lauweren rusten? Dat mag... zelfs met de Franse slag!

10 Missie volbracht. Een weekje Franse Alpen met als hoogtepunt 9 juni de Alpe d Huzes, waar ik vanaf half oktober ongeveer km voor getraind heb. Op zaterdag 4 juli met zijn vieren richting de voet van de Hollandse berg vertrokken en dat was ook wel te merken op de route du Soleil waar veel auto s met fietsen op- of achter de wagen met de neus de zelfde kant op reden (daar begon het wij-gevoel al). Op zondagochtend eerst even boodschappen gedaan in een grote supermarkt in Le Bourg d Oisans, waar deze winkel door duizenden Nederlanders leeg gekocht werd en vooral de pasta s en de eiwitrijke producten. 's Middags met Pim een trainingstochtje gemaakt om te kijken of na al die vlakke kilometers ook klimkilometers in de benen zaten, geen centje pijn, dus een goed gevoel. Op maandag Les Deux Alpes gefietst en 's middags boven bij het Palais du Sport het fietsbordje en de chip met mijn nummer opgehaald. Dinsdag was mijn laatste training en deze ging uitstekend, onderweg fiets ik Peter Kapitein voorbij en ben even met hem opgefietst. Peter is de man die 7 jaar geleden zelf met kanker te maken kreeg, maar hier zoveel moed uitputte om samen met enkele anderen dit evenement voor het eerst op op de kaart te zetten, met als gevolg dat dit in 5 jaar uitgroeide tot ongekende hoogte. Woensdag rustig aan gedaan, fiets gepoetst, stuurbordje bevestigd, nogmaals de bandenspanning gemeten, ketting gesmeerd etc. Dan de grote dag waar ik toch al mooi 8 maanden druk mee bezig ben geweest. Om opgestaan en ontbijtje genuttigd, toilet gemaakt, alle kleding goed gedaan, een fotootje, een kus en daar ging hij in zijn eentje in het donker 8 km verder naar de start, een raar gevoel, wat staat mij te wachten en hoe gaat het vandaag? Alles was tot in de puntjes geregeld en we werden zo het dorp in gestuurd dat alle renners in de hoofdstraat van het dorp opgesteld werden. Ik stond om daar vrij vooraan en het was lekker weer, ongeveer 8 graden en droog. Om een toespraak, een vuurpijl en dan in een lange sliert naar de voet van de alp waar ik om over de startmat reed.

11 Het ging goed en door dat het nog donker was had ik er niet zoveel erg in dat de weg wel 10 procent omhoog ging, overal kaarsen in de bochten en toen ik na ongeveer 8 km klimmen over het muurtje naar beneden keek was het een lang lint fietsers, wel 3 a 4 rijen breed die zich een weg naar boven fietsten. Om voor het eerst boven waar het wel fris was, maar een winddicht jasje aan en winterhandschoenen en dan maar met gepaste snelheid naar beneden om aan de tweede klim te beginnen. Het ging goed en had met Elian en de kinderen om afgesproken dat ik bij de tweede afdaling 5 km onder de top nieuwe bevoorrading nodig had, wat een timing, ik kneep hier om in de remmen. De rest van de ochtend ging het ook zo goed zodat ik rond het middaguur Ans de Kort kon bellen dat zij bij mijn vijfde klim in gedachten achterop mee naar boven reed. Dit is na de sportieve uitdaging ook fijn om dit voor de medemens te doen. Dan bel ik om aan de voet van de alp Joris van Hees dat alles goed gaat en de zesde klim voor hem is, ik weet niet zeker of hij mij geduwd heeft, maar er zijn nog steeds geen tekenen van vermoeidheid en ik reed om met 6 vingers in de lucht de finishlijn over. Al diegenen die Peter van Hees goed kennen, weten dat hij verder gaat en ik ging als een speer naar beneden om ook de zevende klim te voltooien. Tijdens deze klim ging het de eerste 10 km steeds door mijn hoofd om het record van Michel Boogard te evenaren van acht stuks, maar 3 km onder de top ging de kracht toch uit mijn lichaam en ik reed om uur met de Haaikneutervlag in de hand over de finish. Zittend aan een lekker pilsje keek ik op mijn fietscomputer en zag dat ik die dag na zeven beklimmingen 8250 cal. verbrand had. Dit is een onvergetelijke ervaring en ik wil iedereen van harte bedanken voor de vele sms'jes, s, de kaarten, de hartverwarmende woorden en het vele geld wat ze via mijn naam aan het KWF kankerbestrijdingfonds gedoneerd hebben. Ik ben er dan ook trots op dat de teller nu op 9545 euro staat en ik kan je beloven dat het op 10 juli de dag dat ik Abraham zie, ,00 euro door Piet- Power (zo werd ik genoemd tijdens de Alpe d Huzes door de kinderen) gestort is. Nogmaals iedereen bedankt, Peter..

12 De Ronde van Esbeek 3 juli Op zondag 3 juli organiseert KPJ Esbeek in samenwerking met Schuttershof voor de 2e keer De Ronde van Esbeek. Het evenement zal net als vorig jaar plaatsvinden in de dorpskern van Esbeek. Teams van minimaal 6 personen zullen op een groepsskelter een rit door het centrum van Esbeek maken. Hierbij gaat het erom sneller te zijn dan de tegenstander. Natuurlijk zullen zij onderweg de nodige hindernissen moeten passeren. Iedereen v.a. 13 jaar kan zich met een team van minimaal 6 personen opgeven, deelname is gratis. De voertuigen worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Vanaf het podium voor het terras van Schuttershof wordt live verslag gedaan van de wedstrijd. Onze eigen ronde dj zal het geheel muzikaal ondersteunen. De teams komen meerdere keren in actie, telkens tegen een andere tegenstander. Om 15:30 uur starten we met de jeugdrondes. Hieraan kan worden deelgenomen door de basisschooljeugd van groep 3 t/m 8. De kinderen kunnen meedoen met hun eigen voertuig, bijvoorbeeld eenwieler, driewieler, traptractor of skelter. Het meedoen met een fiets is niet toegestaan, omdat dit te hard gaat. Meedoen is gratis. Programma: 15:30 uur: aanvang jeugdrondes (t/m 12 jaar) 16:15 uur: prijsuitreiking jeugdrondes 16:30 uur: aanvang race senioren (v.a. 13 jaar) 19:00 uur: prijsuitreiking race senioren De teams zijn vrij in het kiezen van een outfit. Wel dienen zij als team herkenbaar te zijn. Het dragen van fietskleding heeft de voorkeur van de wedstrijdleiding. Je kunt je team van minimaal 6 personen opgeven bij café Schuttershof. Inschrijven kan ook per mail. Stuur even een mailtje naar kpjesbeek@hotmail.com en we sturen het inschrijfformulier digitaal toe.

13

14 Inschrijfformulier Ronde van Esbeek Op zondag 3 Juli organiseert Schuttershof in samenwerking met KPJ Esbeek de tweede Ronde van Esbeek! Het evenement vindt dit jaar wederom plaats in de Dorpsstraat van Esbeek. Verschillende teams gaan strijden voor de snelste ronde tijd op een lange fiets skelter. Deze wordt door de organisatie ter beschikking gesteld. Op het pacour zijn verschillende ludieke hindernissen geplaatst. Ook voor het publiek is er volop vertier. Vanaf het terras van Schuttershof wordt er live verslag gedaan van het wedstrijdverloop. Onze ronde dj zal het geheel muzikaal ondersteunen. Dus aarzel niet en geef je met een team van minimaal 6 personen op! (er kunnen 6 personen tegelijk op de fiets skelter) Dit kan door dit inschrijfformulier in te vullen en af te geven bij Schuttershof. Of mail naar kpjesbeek@hotmail.com en het formulier wordt je digitaal toegestuurd. Deelname is gratis. De uiterlijke inschrijfdatum is 30 Juni! We willen graag de volgende gegevens van de groep: Teamnaam: Voornamen: Contactpersoon: Adres: E- mail adres: Telefoonnummer: Nog enkele vragen vooraf: Hoe heeft het team zich voorbereid? Wordt er doping gebruikt? Hoe is het team te herkennen? (outfit) Het motto van het team?

15 Wij wensen alle geslaagden proficiat met het behalen van hun diploma.

16 B.O.M. Wij zijn de B.O.M., dit betekent bewegen op muziek en dat doen wij elke dinsdag van tot uur in de gymzaal van Esbeek. Er zijn weer plaatsen vrij gekomen, dus wil je een uurtje in de week wat aan beweging doen, kom dan eens vrijblijvend mee doen. We starten op de eerste dinsdag in september. Opgeven of informeren kan bij Marian Oerlemans ( ) of bij Ellen Elberts ( ). Tot dan!!!!!! Kerkberichten Zondag 26 juni is er om 10.00u een dank-je-wel-viering voor de communicanten en vormelingen. Voorganger is een Priester MSC. Het koor Sjaloom uit Riel zal de zang verzorgen. Acoliet is Kees Smolders. Collectant is Johan Romme. De misintenties voor deze week zijn voor de overleden ouders Schepens-Wijten; Sjaak Paulissen (namens buurtvereniging Wilgenlaan te Diessen); Toon van Dommelen (jaargetijde) en overleden fam. Bruurs. Zondag 3 juli is er om 10.00u een Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Nicole Lemcke. Collectant is Piet Hesselmans. De misintenties voor deze week zijn voor Pastoor Houben (jaargetijde); Jac Broeckx; Sjef e en Mien Smolders-Oerlemans (3 maandstonde Sjef, namens de fam. Broeckx).

17 Gemuts (van onder de muts) Van de vele vragen uit de vorige muts Zijn er inmiddels een aantal beantwoord De meest prestigieuze door Peter van Hees Die zeven beklimmingen heeft gescoord. Het was een ongelofelijke prestatie Die hij daar in de Alpen heeft behaald Door zelfs één keer extra die berg te beklimmen Heeft hij al die sponsors dik terugbetaald. Al die gigantische trainingsuren Die hij de afgelopen maanden heeft gemaakt Hebben hem in topconditie gebracht Waardoor hij zo vaak boven is geraakt. En dan het schema dat hij volgde: Ik zou gezegd hebben: dat is gekkenwerk Iedere beklimming binnen anderhalf uur Dat getuigt van perfect voorbereid werk. Tenslotte natuurlijk nog een hele belangrijke Misschien wel belangrijker dat dat fijne gevoel: euro gaat hij overmaken Aan het KWF: dat hele goede doel!! De andere antwoorden die we nu ook al kennen Zijn hierbij gezien van veel minder belang Toch even vermelden dat Zomergeblaos goed was Een goed gevuld Vrijthof: twee dagen lang. En ook deze dagen dan is het in het Beekse centrum druk De vierdaagse geeft daar nu alle dagen muziek Met als sterk einde het komende weekend De wederopstanding van Elastiek! De Muts

Mijn laatste nieuwsbrief. Start schooljaar Nieuwsbrief juni

Mijn laatste nieuwsbrief. Start schooljaar Nieuwsbrief juni Nieuwsbrief 22 30 juni 2017 2016-2017 Inhoud Mijn laatste nieuwsbrief.... 1 Start schooljaar 2017-2018... 1 Leren met ouders... 2 Afscheid Anouk Fitters... 3 Afscheid Ton... 3 Gevonden voorwerpen.... 3

Nadere informatie

Onderaan werd er vanaf half vijf gestart in groepen van 500 klimmers en zo gebeurde het dat wij om 5:10 begonnen aan onze eerste klim.

Onderaan werd er vanaf half vijf gestart in groepen van 500 klimmers en zo gebeurde het dat wij om 5:10 begonnen aan onze eerste klim. Weekje Alp d-huez Op zondag 3 juni vertrokken wij met ons gezin in alle vroegte naar de berg waar we al zolang naar hadden uitgekeken. Onderweg worden we al diverse malen ingehaald door motorrijders in

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Periode zaterdag 16 september t/m vrijdag 22 september

Periode zaterdag 16 september t/m vrijdag 22 september Periode zaterdag 16 september t/m vrijdag 22 september 38 e jaargang nr.04 ALGEMEEN NIEUWS: Klachtenregeling De Vosseschans: We vinden het belangrijk om een goede klachtenregeling te hebben, zodat u altijd

Nadere informatie

website: 26 maart 2018

website:   26 maart 2018 DE WIJSNEUS website: www.deventerleerschool.nl 26 maart 2018 inhoud nieuwsbrief -Koningsspelen -Leerlingenraad vraagt: -Ouderbijdrage -De grote rekendag -Schoolvoetbaltoernooi -StKoDLS -IrisConnect -Kort

Nadere informatie

La Marmotte Alle 10 de Molenrijdes + Peter Hofland waren dinsdag op camping Belledonne aan de voet van de Croix de Fer.

La Marmotte Alle 10 de Molenrijdes + Peter Hofland waren dinsdag op camping Belledonne aan de voet van de Croix de Fer. Afstand: Hoogtemeters: 174 km 5000 m Col Alph d'huez Col de la Crox de Fer Col du Telegraphe Col du Galibier La Marmotte 2004 La Marmotte 2004, ook dit jaar weer deelname van een aantal Molenrijders. In

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

6x de berg op voor het KWF!

6x de berg op voor het KWF! 6x de berg op voor het KWF! Bonjour Ted et Felix Het is gelukt! 6x de Alpe d Huez op 1 dag!!! Samen met 65 andere renners, waarvan er maarliefst 62, zes keer de top hebben gehaald, hebben we al bijna 300.000

Nadere informatie

Ik wens uw kinderen en u mooie laatste weken van het schooljaar toe en voor daarna een fijne, zonnige en welverdiende vakantie!

Ik wens uw kinderen en u mooie laatste weken van het schooljaar toe en voor daarna een fijne, zonnige en welverdiende vakantie! 24 mei 2017 Agenda 29 juni Tweede rapport mee 30 juni Podium Party 4 juli Afscheid Groep 8 7 juli Laatste schooldag en De Kinderen s middags vrij Overstap (11:30) 10 juli t/m 18 aug Zomervakantie Kinderen

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma Stichting Buurtbeheer Beersdal Rennemig organiseert ook dit jaar weer het kindervakantiewerk voor kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar is het thema Globetrotter. De hele week staat

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Sint-Ursula brieft 16/03/ Stand van Zaken

Sint-Ursula brieft 16/03/ Stand van Zaken Sint-Ursula brieft 16/03/2019 1. Stand van Zaken a. de trainingen Nog een dikke maand tot het trainingsweekend. Dit is een belangrijke test voor mens, materiaal en groep. 3 dagen na elkaar 100 km fietsen

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

30 ste jaargang nr. 4, december 2015

30 ste jaargang nr. 4, december 2015 30 ste jaargang nr. 4, december 2015 Fietsenkeuring Op 6 november zijn de fietsen van onze leerlingen gekeurd. Van de 89 fietsen zijn 56 fietsen goedgekeurd. Een goede verlichting op de fiets is heel belangrijk!

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl. nr 35 Nieuwsbrief 1 mei 2015

053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl. nr 35 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 35 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Fruit op school Het is nog niet bekend welk fruit we na de mei vakantie krijgen. Afwachten

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14. Biebouders. Agenda Schoolvoetbal. Was een prachtige middag, zonnetje erbij en super supportouders!!

Nieuwsbrief 14. Biebouders. Agenda Schoolvoetbal. Was een prachtige middag, zonnetje erbij en super supportouders!! obs Dik Trom Wormerstraat 25, 2131 AX Hoofddorp tel: 023 561 33 11 e-mail: nieuwsbrief@diktromschool.nl web: www.obsdiktrom.nl Agenda Schoolvoetbal Was een prachtige middag, zonnetje erbij en super supportouders!!

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

9 april Juf Anja jarig

9 april Juf Anja jarig 6 april Schoolvoetbaltoernooi jongens 6 april Vergadering Ouderraad 9 april Juf Anja jarig Beste abonnees, Ook deze week hebben we een aantal aandachtspunten. Denkt u er allereerst aan dat uw kinderen

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd Bartiméus nieuwsbrief Vrije Tijd Week 29 19 juli 2019 Agenda 19 juli Start zomerseizoen 11 aug eerste wedstrijd FC Utrecht- PEC Zwolle 2-5 sept Fietsvierdaagse Doorn Mededelingen De zomervakantie begint

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte.

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hellehondsdagen 2014 Jeugdprogramma Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hallo jongens en meisjes Nog eventjes en dan is het weer zover,

Nadere informatie

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 15 29 juli. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Peuteropvang Etten. In dit nummer

Nieuwsbrief. Peuteropvang Etten. In dit nummer 1 JAARGANG 2014/2015 NUMMER 11 Nieuwsbrief 27 maart 2015 In dit nummer Peuteropvang Etten 1 Peuteropvang Etten 2 Kivada 3 Spamfilter 4 Sponsortocht AOC 5 Verkeersouder gezocht! 6 Verkiezing MR 7 Paasviering

Nadere informatie

Jarige komende week. Schoolfotograaf. Agenda. Schoolkorfbal. di.mo wo. mi Nel ma do Admin *De directie is donderdags wisselend aanwezig

Jarige komende week. Schoolfotograaf. Agenda. Schoolkorfbal. di.mo wo. mi Nel ma do Admin *De directie is donderdags wisselend aanwezig Vrijdag 27 mei 2016, 1 ste jaargang Nummer 35, week 22 Jarige komende week Za 28 mei Noah Gerrits UILEN Agenda 30 mei Schoolfotograaf Aanwezigheid directie, ib-er en administratie Hieronder staat vermeld

Nadere informatie

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag 1 t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: 31-03-17 Enquête Op onze school maken we gebruik van de kwaliteit enquête Beekveld & Terpstra. De enquête wordt vierjaarlijks afgenomen onder ouders, kinderen uit

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), De laatste weken zijn alweer aangebroken. wat vliegt de tijd toch! Maandagavond hebben we een hele fijne en zinvolle ouderavond gehad. Deze avond werd verzorgd door Henk de

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010. Hollywood VOORBEELD. Zo zou een programma in een 'groene' Week eruit kunnen zien.

Recreatieprogramma. Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010. Hollywood VOORBEELD. Zo zou een programma in een 'groene' Week eruit kunnen zien. Recreatieprogramma Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010 Hollywood Camping De Veerhoeve Veerweg 48 4471 NC Wolphaartsdijk tel. (0113) 581155 www.deveerhoeve.nl info@deveerhoeve.nl Theater Met Otto,

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.33 19 mei 2017 25 en 26 mei Hemelvaart en de vrijdag vrij 3 t/m 5 juni Pinkstervakantie 28 juni Modderdag 5 juli Alle kinderen vrij! De data van dit schooljaar

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS NIEUWSBRIEF Beste leden, Nadat in maart Portes du Soleil onveilig is gemaakt en velen van ons de sneeuw nog even hebben gezien, worden de winterse temperaturen weer ingeruild voor de warmere dagen. Degenen

Nadere informatie

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept Startweekend 2017 Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september Huis van God en mensen startweekend sept. 2017 1 Op de startzondag zeggen we tegen elkaar: Kijk de kerk met haar eeuwenoude traditie. Haar

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16-12-2014

Nieuwsbrief 16-12-2014 Nieuwsbrief 16-12-2014 RECTIFICATIES Op de schoolkalender staat het volgende fout vermeld: - 11 februari: rapport mee gr. 1-7, moet zijn gr. 2-7. - 24 en 26 februari: rapportgesprekken gr. 1-7, moet zijn

Nadere informatie

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016 12 mei 2016 Geranium actie Het is bijna zover. Nog een weekje en dan worden de geraniums verwacht. Vele kinderen hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. En wij kunnen al wel

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET ZAKENMAM Alsjeblieft, hier is jouw Zakenmam planningspakket. Het is mijn kado aan jou en ik wens je er veel plezier mee. De inhoud in dit pakket gaat je helpen meer structuur en overzicht aan te brengen

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Schoonmaakmiddag Zuukerfeest Sportdag groep 6-7-8 Afscheid OR-leden Rapportbesprekingen Evaluatie data

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015 Agenda 4 t/m 15 mei Meivakantie Dinsdag 19 mei Spelletjesochtend groep 1 t/m 4, de kinderen zijn om 12:00 vrij Dinsdag 19 mei Sportdag groep 5 t/m 8, 9:15-14:15

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd Bartiméus nieuwsbrief Vrije Tijd Week 18 3 mei 2019 Agenda 4 mei Lunch in Zeist 11 mei Lunch concert Ludiek orkest 15 mei FC Utrecht- Heerenveen 18 mei Vogelwandeling in Zeist 18 mei Optreden Duo Sereno

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! MEDEDELINGENBLAD Nr. 09 20 december 2017 Laatste schooldag vóór de kerstvakantie Morgenochtend zal er gezellig ontbeten worden in de klas. Alle kinderen hebben iets lekkers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

oktober 2017

oktober 2017 1. TE GEKKE BEESTENBOEL Ons TE GEKKE schooljaar werd al goed op gang getrokken De volgende gekke dag komt er alweer aan! Op woensdag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG en maken wij er hier een TE GEKKE BEESTENBOEL

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Nieuwe leerlingen. Schoolafspraak. Nieuwsberichten. 8 april 2016 - nummer 13 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Nieuwe leerlingen. Schoolafspraak. Nieuwsberichten. 8 april 2016 - nummer 13 Jaargang 35 8 april 2016 - nummer 13 Jaargang 35 Agenda 12-04 OV-vergadering 14-04 MR-vergadering 17-04 Eerste Communie 19-04 t/m 21-04 Cito Eindtoets groep 8 22-04 Koningsspelen Mededelingen Zondag 17 april doen

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers,

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Nieuwsbrief nummer 5, 26 mei 2015. Beste volgers, Toen ik aan het avontuur begon, leek het allemaal heel ver weg maar wat gaat de tijd toch hard.. Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor mijn vertrek.

Nadere informatie

WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018

WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018 WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018 Geachte ouders. Deze brief verschijnt als de voorjaarsvakantie al begonnen is. Wij wensen u en de kinderen een hele fijne vakantie toe en hopen alle kinderen weer op de gewone

Nadere informatie

Nieuwsbrief uur. Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht

Nieuwsbrief uur. Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht Nieuwsbrief Jaargang 20 - nummer 12 februari 2015 Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht Het Liliane Fonds roept alle basisscholen in Nederland op om op donderdag 12 maart 2015 één minuut lang

Nadere informatie

10 mei 2019

10 mei 2019 1435 www.clarafabriciusschool.nl 10 mei 2019 13 en 14 mei Juf Leoni werkt in plaats van juf Hilda in groep 1/ 2A 13 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 16 mei 14.30 15.00 Kijkmiddag 17 mei Laatste mogelijkheid

Nadere informatie

16 Vergadering Ouderraad; 2 17 3 18 4 Dierendag; 19 welbevindengesprekken; 5 Juf Linda jarig; Mad Science naschoolse activiteit;

16 Vergadering Ouderraad; 2 17 3 18 4 Dierendag; 19 welbevindengesprekken; 5 Juf Linda jarig; Mad Science naschoolse activiteit; Maandkalender oktober 2015 1 Teamvergadering; 16 Vergadering Ouderraad; 2 17 3 18 4 Dierendag; 19 welbevindengesprekken; 5 Juf Linda jarig; Mad Science naschoolse activiteit; 20 welbevindengesprekken;

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEEK:

BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEEK: BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEEK: Ma 25-11 groep 7 en 8 theatervoorstelling Thema ouderavond Di 26-11 Wo 27-11 Do 28-11 groep 7 hightech automotive campus groep 8 naar Jan van Brabant Vr 29-11 groep 3-4 naar

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 4 SEIZOEN

Nieuwsbrief 4 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 4 SEIZOEN NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 4 SEIZOEN 2015-2016 Van het bestuur: NIEUWE ACTIVITEIT: Wandelen bij SV DUO In het seizoen 2016-2017 wil SV DUO starten met een wandelgroep. Hiervoor zijn we op zoek naar wandelaars

Nadere informatie

2 april 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 3 Vr 4 Ma 7 Di 8 Wo 9 Do 10 10-minutengesprekken Weekend Gruitdag. 8.30 uur, verkoop kaarsenzakken voor SamenLoop voor Hoop bij de tribune. De donatiepot

Nadere informatie

D GIFLIT GIFLIT MAART 2019

D GIFLIT GIFLIT MAART 2019 DIGIFLITS MAART 2019 Nieuws van het bestuur Startcursus Hardlopen, Sportief Wandelen en Nordic Walking Het bestuur is verheugd door het grote aantal deelnemers aan de verschillende startcursussen. Middels

Nadere informatie

273KM. Luik Bastenaken Luik

273KM. Luik Bastenaken Luik 273KM Luik Bastenaken Luik Het is zaterdag 22 April, en 3u50 loopt mijn wekker af. Deze keer geen snooze knop, want ik spring direct uit bed, en ga snel de badkamer in om mijn fietskleren aan te schieten.

Nadere informatie

Denkt u aan de startgesprekken op dinsdag 18 september?

Denkt u aan de startgesprekken op dinsdag 18 september? 14 september 2018 www.sbodekampingerhof.nl Een kleurige start Wat hebben we een fantastische zomer gehad! Veel zon en mooi weer. Alle tijd om lekker buiten te spelen, te zwemmen en te genieten. In de vakantie

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr november 2018 VAN HET TEAM. Beste ouders en verzorgers,

Weilustwekker. Schooljaar Nr november 2018 VAN HET TEAM. Beste ouders en verzorgers, Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 13 22 november 2018 VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, De eerste officiële ouderavonden van dit schooljaar zitten er weer op. Volgende week zijn de gesprekken

Nadere informatie

Trainingsschema Alpe d HuZes 4 x per week

Trainingsschema Alpe d HuZes 4 x per week Week 1 75 2 Interval 75 min. D1 met 6 x 3 min. D2, P 3 min. 60 3 Tempoduur 60 min. D1-D2 training met 20 min. D2 75 4 Duurtraining 75 min. 270 Week 2 75 2 Interval 75 min. D1 met 5 x 4 min. D2, P 2 min.

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), 7 september 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), De eerste week zit er inmiddels weer op! Natuurlijk zijn wij als team alweer even bezig om het schooljaar goed en gezellig met elkaar te kunnen starten. Dit

Nadere informatie

Door op de volgende link te klikken kunt u de maandkalender van januari openen: Maandkalender januari 2015 Met vriendelijke groet,

Door op de volgende link te klikken kunt u de maandkalender van januari openen: Maandkalender januari 2015 Met vriendelijke groet, Beste ouder(s)/verzorger(s), Namens het team van de Hasselbraam wens ik u allemaal een heel gelukkig en gezond nieuwjaar! Ik hoop dat u allemaal een hele fijne vakantie heeft gehad en dat u lekker heeft

Nadere informatie

Info december CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke

Info december CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke Info december 2018 CBS t Klinket Tramstraat 36 4371 BX Koudekerke 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl Belangrijke data: 5 december - Sinterklaasfeest 20 december - s middags vrij! 20 december -

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief Oog voor talent, hart voor het kind nieuwsbriefhonk@alberoscholen.nl Voor wie het liefst naar buiten gaan of kliederen waar een som moet staan voor wie nog vraagt waarom iets moet voor wie

Nadere informatie

Afgemeld: Wilfried de Wijs, Theo Verhoeven en Kees van Meggelen (OMBC), Ad van Dongen (Hof van Holland)

Afgemeld: Wilfried de Wijs, Theo Verhoeven en Kees van Meggelen (OMBC), Ad van Dongen (Hof van Holland) Verslag afgevaardigde vergadering Vergadering op Zondag 06 03 2016 (Cafe de Kroeg) Aanwezigen: Peter Stoop, Jack Hoevenaar en (OMBC), Mario Fennema en Peter Warnier (Freggels), Hans Dickens (Hoekske),

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 6

Nieuwsbrief Nr. 6 Nieuwsbrief 2017-2018 Nr. 6 Kalender 17 november Viering 27 november Start WO thema tijd 29 en 30 november Oudergesprekken bovenbouw. 01 december Sint op school 06 december Studiedag team. Kinderen zijn

Nadere informatie