voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Vierëndertigste Jaargang nr.: juni t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank NL65 RABO (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Illustratie voorkant: William van Eekelen. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief

2 Agenda 10 jun Inzamelen gft-afval (alleen bebouwde kom) 15 jun Inzamelen PMD-afval 19 jun Adrianus geloofsgemeenschap 19 t/m25 jun Collecte Rode Kruis 23 jun Inzamelen restafval 25/26 jun Park en Schotel 01 jul Inzamelen gft-afval (alleen bebouwde kom) 02 jul Oud Papier (kerkplein) 16 jul Buurten Battle Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 23 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 19 juni uur. Felicitaties 09 juni Rob Gerritsen 10 jun Jeroen Lemcken 11 jun Lonneke van Geel 11 jun Mike Welten 13 jun Geertje van Gerven 13 jun Bart Hesselmans 14 jun Jeroen van Roovert 14 jun Astrid van Egmond 15 jun Dien Op 't Hoog 15 jun Aileen van Wijk 17 jun Roy Thomassen 17 jun Claudia Bolijn 17 jun Dianne Lambregts 18 jun Sjors de Graaf 21 jun Joyce Welten 21 jun Wiet van Meel 22 jun Loes van Roovert Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

3 Nationalisatieceremonie Sinds woensdag 25 mei jl. heeft Esbeek er 3 officiële Esbekenaren bij gekregen. Valli (moeder), Sharugan en Sanuka Uruththiravinthan hebben op het gemeentehuis de officiële status van Nederlander gekregen. Zij werden ontvangen door de burgemeester met koffie en gebak, cadeautjes en bloemen. Hij mocht in naam van de Koning Valli, Sharugan en Sanuka (van oorsprong uit Sri Lanka) welkom heten als echte Esbekenaren, Hilvarenbekenaren, Brabanders, Nederlanders en Europeanen. Valli gaf aan hier erg blij mee te zijn. De familie is goed ingeburgerd in Esbeek en doet volop mee in ons dorp, ze wonen hier ondertussen al weer ruim 5 jaar. Vader Vinthan heeft wat meer problemen met de taal en het leren en hij zal waarschijnlijk vrijstelling gaan krijgen van de inburgeringscursus (hier wordt op dit moment aan gewerkt), omdat het zeker niet aan zijn inzet ligt. Hij zal de nationalisatie dus op een later tijdstip gaan krijgen. Ik mocht bij de ceremonie aanwezig zijn en ben super trots op deze familie, die vanwege oorlogsgeweld heeft moeten vluchten uit hun eigen geboorteland en het zo ontzettend goed doen hier in Nederland, maar vooral ook in ons eigen dorp. Van harte gefeliciteerd Valli, Sharugan en Sanuka!! Miriam, dorpsondersteuner

4 ALCOHOL/DRUGS/PUBERS Vooraankondiging: Woensdagavond 25 mei jl. had Biest-Houtakker de pilot voor een informatieavond over alcohol en drugs en pubers. Alcohol en drugs blijken zo'n groot probleem in de gemeente Hilvarenbeek dat de gemeente graag een bijdrage wil leveren om zo'n avond te organiseren. Wethouder Roks was ook aanwezig en deed een kort woordje.novadic-kentron en de GGD gaven cijfers en informatie en de avond werd op een ludieke manier ondersteund door theater "Helder". Het was informatief, herkenbaar, soms schokkend, maar ook leuk en grappig. De avond was een succes en zeker een meerwaarde om ook uit te rollen naar de andere dorpen. In Esbeek gaan we ook zo'n avond organiseren na de zomervakantie en we hopen dat we de doelgroep; ouders/opvoeders van pubers (ca. 11 tot 16/17 jarigen), leerkrachten, trainers/jeugdcommisies van de voetbal, korfbal en de KPJ kunnen motiveren om naar deze erg leuke, ludieke maar vooral informatieve, leerzame en broodnodige avond te komen. De avond is voor iedereen gratis toegankelijk en u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Ik zal het mede op mij nemen om deze avond vorm te geven. Houd mijn pagina 'Dorpsondersteuner Esbeek' en 't Kleppermenneke in de gaten! Datum en verdere informatie volgen later. We hopen op een grote opkomst! Miriam Dorpsondersteuner Esbeek

5 HANGING BASKETS IN DORPSSTRAAT EN OUDE TRAMBAAN De eerste zichtbare actie van de begin dit jaar opgerichte commissie Dorpsverfraaiing is een feit: op zaterdag 16 mei zijn in de Dorpsstraat en de Oude Trambaan 10 zogenaamde 'hanging baskets' opgehangen aan de lantarenpalen. Er is gekozen voor deze straten omdat niet alleen veel Esbekenaren er regelmatig doorheen komen, maar ook veel bezoekers, denk aan wandelaars en andere toeristen, komen grotendeels door dit stuk van het dorp. Corné Smolders en Jack de Graaf, leden van de commissie, hebben de baskets met zichtbaar plezier geplaatst. De bakken zijn gefinancierd door de coöperatie en de Stichting Vrienden van Schotel. De coöperatie gebruikt hiervoor de opbrengst van de Hart voor uw Club actie van de Rabobank. Alle regionale leden van de bank hebben tijdens deze actie kunnen stemmen op verschillende projecten. Nogmaals bedankt voor uw stemmen voor de Dorpsverfraaiing! Op de website van het Brabants dagblad werd zelfs aandacht besteed aan 'onze' nieuwe baskets.

6 ESBEEK BEZOEKT OTTERSUM Ottersum is het centrum van de wereld. Dat vinden althans de mensen van Stichting DAG (Dorps Ambitie Groep). Stichting DAG is een groep enthousiast vrijwilligers die zich, net als Coöperatie Esbeek, inzetten voor de leefbaarheid van hun dorp Ottersum. Daarbij hebben ze al mooie ambities gerealiseerd, waaronder Sport- en Speelstraat De Brink. In de nabijheid van de brede school en een complex seniorenwoningen is een mooie ruimte gecreëerd waar de jeugd van het dorp naar hartenlust kan sporten en spelen, en vooral ook elkaar kan ontmoeten. Dit gebeurt zowel tijdens schooltijden als daarna, maar ook in verenigingsverband. Voor alle leeftijden is er wat te doen, van voetballen tot schommelen. De Speelstraat was een van de punten in Ottersum die op vrijdag 20 mei zijn bezocht door een delegatie van Coöperatie Esbeek. Eerder had DAG contact gezocht met de coöperatie, omdat zij geïnteresseerd waren in de manier waarop wij dingen organiseren, met name het uitbaten van Schuttershof. Naar aanleiding daarvan is in januari een groep Ottersummers in Esbeek op bezoek geweest. Nu was het onze beurt om naar Limburg te reizen en het werd een positieve, inspirerende dag waarbij we werden meegenomen langs de Ottersumse cultuur. Bij communicatiebureau Imagro, gevestigd in een prachtige, 400 jaar oude gerenoveerde melkveestal, werden we met vlaai ontvangen door Imagro's directeur Roger Engelberts en het bestuur van DAG.

7 Na de Speelstraat bezochten we het bakkerijmuseum Bakkers Van Toen waar bakker Harrie Arts ons liet kennismaken met de bakkerspraktijk uit de vorige eeuw. Zijn anekdotes over de gewoontes van zijn vader zijn ronduit hilarisch en maken een bezoek aan het museum echt de moeite waard. Harrie's broer Pieter heeft een paar deuren verderop zijn atelier. Toen Pieter begon aan zijn bakkersopleiding moest hij, om marsepein te leren kneden, oefenen met klei. Dat bleek hij zo leuk te vinden dat hij nu de prachtigste keramieken objecten maakt. Ottersum blijkt ook een pop-tempel rijk te zijn. Na eind vorige eeuw volledig te zijn uitgewoond door krakers is voormalig klooster Roepaen, net buiten het dorp, nu is een authentieke evenementenlocatie die met veel passie wordt uitgebaat én gerenoveerd. Er vinden optredens plaats, bedrijfs- en dance-feesten en nog veel meer. DAG is in ons model rond Schuttershof geïnteresseerd omdat zij onlangs ook een horecagelegenheid hebben geopend, lunchroom/vergaderlocatie Bij Koos. We hebben het uitgeprobeerd: je kunt er lekker eten. Voor jongeren is Bij Koos op vrijdagavond open. Het is de bedoeling dat er op die avond door de jongeren zelf activiteiten worden georganiseerd. De bar wordt dan bemand door vrijwilligers; een deel van de opbrengst gaat in de pot ter financiering van de activiteiten.

8 Na het diner volgde nog een lezing van Prof.Dr. Paul Iske, hoogleraar van de Universiteit van Maastricht. Hij is tevens oprichter van het Internationaal Instituut voor Serieuze Opmontering. Hierover zullen we later meer schrijven. Tot slot van de avond, aan de bar, waren Ottersum en Esbeek het er van harte over eens: de dorpen delen hun ambities met elkaar. Dat is een mooie conclusie om in de toekomst meer te verbroederen en met die gedachte zijn we teruggereisd naar het échte centrum van de wereld: Esbeek. Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 19 juni om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Er is een intentie voor Janus Wijten (vanwege 7e jaargetijde). In het bijzonder gedenken we vandaag Niek van de Wouw en Jo Broeckx voor wie beiden het 1e jaargetijde is. Op het altaar zullen kaarsen worden geplaatst met daarop hun naam, geboorte- en sterfdatum. Deze mogen na afloop van de dienst door de familie mee naar huis worden genomen. Dat zij moge rusten in vrede. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

9 Aan De Keukentafel met ex-esbekenaar Corry Wezenberg-Van den Hout Ondanks dat de Hilvarenbeekse Corry (82) een aantal vrijwilligere activiteiten, waar zij tientallen jaren aan verbonden was en onderscheiden is, heeft stopgezet, staat zij nog volop in het leven. De Esbeekse peuterspeelzaal, het Rode Kruis en verschillende collecties voor het goede doel heeft ze achter zich gelaten. Maar zij legt nog altijd, vol medeleven, ziekenbezoeken af en neemt graag eenzame mensen letterlijk in de arm. Gezien de familiare belasting zet Corry zich ook nog in voor de Nierstichting. Bewijs van goed gedrag Peuterspeelzaal De Debberkes heb ik twintig jaar lang gedaan. Ik heb er mijn kleinkinderen gehad, maar zelfs ook mijn twee achterkleinkinderen Stijn en Sem. Het werk heb ik met veel plezier gedaan. Toen ik bijna tachtig jaar was moest ik op het gemeentehuis nog een bewijs van 'goed gedrag' gaan halen voor de peuterspeelzaal, lacht Corry. Het rode Kruis heb ik dertig jaar geleden mee opgericht. We begonnen met handwerken in de huiskamer van pastoor Weijling. Daarna verhuisden we van het handwerklokaal naar Schuttershof en naar het kinderkapel. Met de Zonnebloem was ik zes maal te vinden als begeleidster mee op vakantie. Jeugdjaren Corry is geboren en getogen in Hilvarenbeek op een boerderij op de Westrik in een gezin met tien kinderen. Er zijn nog negen kinderen in leven. Mijn jongste broer, met ik wie ik ruim 14 jaar verschil in leeftijd, zag ik nauwelijks opgroeien, want ik was alleen in de weekenden thuis. Ik diende bij van Puijenbroek in Goirle. Toen de man des huizes verdronk, ging mevrouw terug naar Roemenië. Daarna heb ik in Tilburg nog verschillende adressen gehad.

10 Annemiek Mijn vriendin was een nichtje van Jan Wezenberg in Esbeek. Zo leerden wij elkaar kennen. Toen wij trouwden betrokken wij het huis, daar waar nu Ton en Frank Hafkemeijer wonen. Na een paar jaar bouwden we in 1961 een woning in de Adrianusstraat. Jan en Corry kregen vier kinderen waarvan Annemiek in 1972 overleed. Ze had een Lichamelijke en geestelijke beperking. Het eerste levensjaar was zij een blakend gezonde baby. Ze ging gewoon zitten. Maar na de laatste cocktail enting bleef zij liggen en brabbelde niet meer. Ze was verlamd en spastisch. De kleine hersenen waren beschadigd. Annemiek onderging een operatie aan de benen. We hadden altijd nog de hoop dat het in de puberteit goed zou komen. Maar helaas. Lees verder op de volgende pagina Annemiek

11 Wij werden overgehaald om haar uit huis te plaatsen naar Huize Haarendael in Haaren. Later heb ik mezelf dat erg verweten, want op 12-jarige leeftijd verongelukte Annemiek. Zij lag op een mat, toen een ander kind in de rolstoel boven op haar viel, en stikte. Ik kon me niet voorstellen dat een kind dat niks kan toch kan verongelukken. Denk je dat je kind goed verzorgd en veilig is. Ik ben lange tijd boos geweest. Een échte (Es)Bikse Binnen een jaar tijd stierven er drie kinderen in onze buurt. Deze lagen naast elkaar op het kerkhof. Mijn man Jan, die in 2004 overleed, wou per se bij Annemiek begraven worden, maar omdat een volwassengraf niet bij een kindergrafje kan, heb ik Annemiek op laten opgraven en samen met Jan laten cremeren. Nu heb ik hen beiden thuis. 'Thuis' is sinds 16 jaar in de Wouwerdries in Hilvarenbeek. Zoals Corry zich een échte Esbeekse voelde, zo voelt zij zich nu weer een échte Bikse. Ik aard makkelijk en ben de moeilijkste niet. Je kunt het elkaar zo lastig maken als je zelf wilt. Niet alles willen zien, weten en horen, denk ik altijd maar. Favoriete muziek: Ik zing bij het ouderenkoor in Hilvarenbeek. Ik hou van de liedjes van vroeger zoals de Zuiderzeeballade.

12 Collecteweek Rode Kruis van start. Collectanten van het Rode Kruis collecteren van juni door het hele land. Ook in Esbeek start 20 juni de collecteweek van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is actief op diverse terreinen. Met de zomer voor de deur worden de evenementenagenda's steeds groter. En daar komen de bezoekers dan ook vaak vrijwilligers van het Rode Kruis tegen: een geruststellend gevoel. Maar het werk van de vele vrijwilligers behelst meer terreinen. Wie dus half juni de jaarlijkse collecte steunt moet weten dat een groot deel daarvan naar onze afdeling gaat en daarmee komt dus ook een deel in de Esbeekse gemeenschap terecht. Uit de veelheid van taken van het Rode Kruis richt onze afdeling zich het meeste op de sociale hulpverlening. De hulpverlening bestaat uit activiteiten voor ouderen, alleengaanden, eenzamen en gehandicapten, o.a. soosmiddagen waar geknutseld en gekaart word, en spelletjes gedaan worden. De eetprojecten (het bordje gezelligheid) waar een driegangen menu wordt geserveerd zijn dan ook een voorziening waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Ook organiseert het Rode Kruis afdeling Hilvarenbeek al geruime tijd Het Klein Verschil dit is een activiteitengroep die vrije tijd besteding biedt aan kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke en of meervoudige beperking. Om deze activiteiten mogelijk te maken, is veel geld nodig.

13 Tuldania E1 ongeslagen kampioen! Wat is het toch fijn om een kampioenswedstrijd te beginnen waarbij je eigenlijk al een klein beetje weet dat je kampioen gaat worden. Maar wat als de tegenstander nu zou winnen met 53-0 van Tuldania? De meiden van de E1 vonden ook wel dat dit eigenlijk niet te doen was. Maar de meiden van de E1 zijn zoals gewoon bescheiden in hun uitspraken, dus ook over hun kampioenstitel. De zenuwen waren er hoe dan ook toch wel aanwezig. Na alle wedstrijden te hebben gewonnen in dit buitenseizoen moest ook deze zeker gewonnen worden voor het kampioensgevoel van de meiden. Het was een zeer spannende wedstrijd, waar Tuldania wel steeds een voorsprong bleef houden. Maar de meiden bleven zich voor de volle honderd procent in zetten om deze wedstrijd zeker te winnen. De eindscore was er ook naar; 11-6! Tuldania E1 ongeslagen kampioen! De meiden van de D1 hebben zich hier ook voor ingezet het hele seizoen. Bedankt hiervoor!! Na de wedstrijd lekker met kleren aan gedoucht, en coach Bo moest er natuurlijk ook onder! De meiden hebben er een feest van gemaakt met flessen kinderchampagne, chips, veel snoep en heel veel gezelligheid.

14 Park&Schotel Festival goes Rotterdam Op 25 en 26 juni a.s. organiseert Park&Schotel haar tweede festival. Dit jaar niet in het Arnoldspark maar op een nieuwe locatie: in de Esbeekse kerk. Bij dit festival staat de verbinding tussen Esbeek en Rotterdam, de thuishaven van Andreas Schotel, centraal. Kom samen met je vrienden naar de Esbeekse kerk die is omgetoverd tot een unieke cultuurtempel waarin bekende eigentijdse Rotterdamse kunstenaars hun indrukwekkende sculpturen tonen naast het grafische werk van Andreas Schotel. Op het altaarpodium en het buitenpodium kun je genieten van optredens van zowel Rotterdamse als lokale artiesten. Vele muziekstijlen passeren de revue met o.a. jazz, hiphop, ska, bluegrass, dj's en cover bands. Rond de kerk tref je een sfeervol ingericht festival terrein aan met o.a. food trucks, een gezellig terras, kindervertier, het werk van lokale kunstenaars enz.. Op zaterdagmiddag 25 juni wordt het festival geopend met de onthulling van de sculptuur De Verbinding in de kern van Esbeek. Lokale kunstenaars grijp nu uw kans! We willen net als vorig jaar lokale mensen die schilderen, etsen, fotograferen, beeldhouwen of andere werken maken van harte uitnodigen om hun werk tijdens het Park&Schotel festival ten toon te stellen. Op deze manier wordt in en om de kerk de verbinding gemaakt tussen lokale kunst en het werk van gerenommeerde Rotterdamse kunstenaars. Is het niet fantastisch om je werk te kunnen exposeren naast dat van landelijk bekende kunstenaars? Hiervoor kun je contact opnemen met de organisatie via of tel Komt allen en neemt uw vrinden mee!!!!!!!

15

16 Esbeekse Buurten Battle Zaterdag 16 juli wordt de grote Esbeekse Buurten Battle gespeeld. De Buurten Battle is een quiz waar alle inwoners van Esbeek aan kunnen deelnemen. Een grote dorpsquiz dus. De teams worden gevormd door de verschillende buurtschappen van Esbeek. Wij dagen alle Esbeekse buurtschappen uit om mee te doen! Het Concept De verschillende Esbeekse buurtschappen vormen één of meerdere teams van ca deelnemers per team. Op het einde van de middag komt elk team het 'quizboek' ophalen bij Schuttershof. In het quizboek staan veel quizvragen, maar ook doe-opdrachten. Alle teams krijgen tot bijvoorbeeld 20:30 uur de tijd om alle vragen uit het quizboek te beantwoorden en alle opdrachten uit te voeren. Om 20:30 uur moeten dan de laatste antwoorden worden ingeleverd. Teams kunnen vanuit één locatie (hun hoofdkwartier) met hun team de vragen beantwoorden. Het kan wel zijn dat wordt gevraagd om enkele mensen van het team af te vaardigen om ergens op locatie een opdracht uit te voeren of iets te gaan opzoeken. Iedereen kan meedoen In de Buurten Battle zitten opdrachten voor jong en oud, man en vrouw, bewoners van het dorpscentrum en bewoners van de haai, sportievelingen, handige Harry's, Bourgondiërs, intellectuelen, puzzelaars etc. Een divers team heeft dus de beste kans om veel punten te scoren. De belangrijkste gegevens: Zaterdag 16 juli 2016 Uitvoeren quiz: ca. 16:00 uur tot 20:30 uur Prijsuitreiking: vanaf 20:30 uur bijeenkomst van alle deelnemers bij Schuttershof en prijs-uitreiking. Uit één buurtschap kunnen meerdere teams meedoen Een team bestaat minimaal uit ca. 15 personen. Het is toegestaan om kennissen / vrienden / familie van buiten Esbeek te vragen om mee te doen in je team. Uitgangspunt is wel dat de teams vanuit de buurtschappen worden samengesteld.

17 Voor informatie over adverteren in t Kleppermenneke Bel het redactiedres: De Klapstaarten 11, 5085 GA ESBEEK Tel:

18 Gemuts (van onder de muts) Terug naar vroeger wordt vaak gebruikt Om nostalgie en gezelligheid aan te geven Ook deze week ging dat weer op, Al was het maar voor heel even. De kinderen speelden op de straat, Zonder naar auto's om te hoeven kijken Ze konden hard de bochten om En hoefden alleen voor elkaar uit te wijken. Opnieuw dus een autovrij gebied In de kinderrijkste buurt van ons dorp In de omgeving van de school Die staat daar immers op minder dan een steenworp. Deze buitenspeeldag die moet zeker blijven Enkel en alleen al voor de sfeer Van gezelligheid en samen spelen Met een knipoog naar de tijd van weleer. Ik moest ook weer aan vroeger denken Toen ik zaterdag naar de papiercontainer ging En de kerkdeuren wijd open zag staan In het verleden betekende dat maar één ding. Tegenwoordig is de reden anders: Onze kerk wordt in deze weken leeggehaald Alle voorwerpen worden meegenomen Die vroeger saamhorigheid hebben uitgestraald. En dat als voorbereiding op een groots evenement Waarover ik u volgende keer zal verhalen: Park en Schotel in het centrum van Esbeek Waar de Esbeekse cultuur weer zal stralen! De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018

WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018 WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018 Geachte ouders. Deze brief verschijnt als de voorjaarsvakantie al begonnen is. Wij wensen u en de kinderen een hele fijne vakantie toe en hopen alle kinderen weer op de gewone

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

AUGUSTUS Inhoud:

AUGUSTUS Inhoud: Inhoud: Burendag Stuupkes mèrt Kersttocht Handwerkclubje Speeltuinroute Heeft u een idee? We kijken terug naar: Gennepse Quiz Foute Bingo AUGUSTUS 2016 De zomer is weer in volle gang, Voor velen zit de

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 februari 2016 07 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken en stagiaires Kwartiergesprekken Andere tijden of niet? Vastenactie De week van de BMS Open Dag Oud papier Knutselcircuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017 Nieuwsbrief Nummer 3, september 2017 Verbouwing 11 maart is GVO de Klup, tijdens NL doet, gestart met de verbouwing. Nu een aantal maanden later zijn we echt bijna klaar! Er is veel gebeurd. Verschillende

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt.

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt. Yucatan s wonders Ik ben Sammie ik ben 19 jaar oud en heb mee gedaan met de YEC 2016. Ik ben in de zomervakantie 3 weken in Mexico geweest. De eerste twee weken verbleef in het kamp en de laatste week

Nadere informatie

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36 SPORT-FLITS Dosc A1 Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/2016 - nummer 36 Vandaag, 25 juni 2016, stond de allerlaatste (?) wedstrijd van Hans Schell als trainer/coach op het programma,

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Verjaardagen. 20 oktober 2017

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Verjaardagen. 20 oktober 2017 Agenda 23 t/m 27 oktober Herfstvakantie Woensdag 1 november Dankdag; leerlingen vrij! Vrijdag 3 november Luizencontrole Zaterdag 4 november Oud papier Maandag 6 november Peuterochtend Donderdag 9 november

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

AGENDA nr. 7 NIEUWS. JARIG Maurits Bos groep 2 Derk Zwanenburg groep 3

AGENDA nr. 7 NIEUWS. JARIG Maurits Bos groep 2 Derk Zwanenburg groep 3 AGENDA nr. 7 Dinsdag 5 december Sinterklaas, alle leerlingen om 12.00 uur vrij Woensdag 6 december Studiedag, alle leerlingen vrij Vrijdag 8 december Nieuwsbrief 8 JARIG Maurits Bos 28-11 groep 2 Derk

Nadere informatie

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Vrijdag 21 dec. Maandag 7 jan. Dinsdag 8 jan. Woensdag 9 jan. Woensdag 9 jan. Donderdag 24 jan. 12.00u. start kerstvakantie Studiedag leerkrachten, kinderen zijn vrij. Weer naar

Nadere informatie

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren.

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Juni Welkom bij Camping De Heldense Bossen Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Voor een aantal activiteiten kunt u zich inschrijven bij de receptie,

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

Programma. Dagactiviteitencentrum Indusdreef 5, Utrecht. Dagactiviteitencentrum. Rosendael. somatiek

Programma. Dagactiviteitencentrum Indusdreef 5, Utrecht. Dagactiviteitencentrum. Rosendael. somatiek Programma Dagactiviteitencentrum Dagactiviteitencentrum Indusdreef 5, Utrecht Rosendael somatiek 2018-10 1 MAANDAG Algemene Activiteit Vandaag de dag - Jacqueline MAANDAG Oud Utrecht - Ellen Creatieve

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Oktober, november en december 2017

Oktober, november en december 2017 NIEUWSBRIEF Voor jullie ligt de nieuwsbrief van oktober, november en december. Deze brief verschijnt vier keer per jaar. Veel kijk- en leesplezier! BIJ DE HEEREVELDEN Het wordt steeds een beetje kouder.

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 12 9 maart 2017

Schooljaar Nummer 12 9 maart 2017 Schooljaar 2016 2017 Nummer 12 9 maart 2017 Algemeen www.heldercamara.nl @kbsheldercamara HC ACTUEEL De volgende HC Actueel verschijnt op donderdag 23 maart. De kopij zonder opmaak - dient uiterlijk op

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 mei 2016

Nieuwsbrief 27 mei 2016 Nieuwsbrief 27 mei 2016 Even delen Nu we weer vol op stoom zijn, lijkt de meivakantie alweer een poos geleden. Maar wat was het heerlijk om te genieten van het mooie lenteweer en het uitslapen elke dag.

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Agenda februari: Agenda begin maart:

Agenda februari: Agenda begin maart: Van Oldenbarneveltstraat 70 3882 CG Putten Tel.: 0341-3441 Email: Info@ichthusputten.nl Agenda februari: 1 Oefenen schoolschaken 3 en 6 leerlingen lesvrij 7 Inschrijven gesprekken 10 Oefenen schoolschaken

Nadere informatie

Week 14 4 april Agenda

Week 14 4 april Agenda Schoolplein Wat is er hard gewerkt aan het plein, onder supervisie van onze conciërge meester Ruud. Vandaag zijn de mannen bezig om het plein weer netjes te maken en de waterroute wordt gegraven. Felicitaties

Nadere informatie

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept Startweekend 2017 Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september Huis van God en mensen startweekend sept. 2017 1 Op de startzondag zeggen we tegen elkaar: Kijk de kerk met haar eeuwenoude traditie. Haar

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

AGENDA nr. 2 JARIG NIEUWS. Kamp groep 7/8 Vervanging juf Carola Terugblik informatie-avond Inloopochtend Gezamenlijke ouderavond 3 oktober

AGENDA nr. 2 JARIG NIEUWS. Kamp groep 7/8 Vervanging juf Carola Terugblik informatie-avond Inloopochtend Gezamenlijke ouderavond 3 oktober AGENDA nr. 2 Vrijdag 16 sept. Groep 7/8 terug van kamp Zaterdag 17 sept. Rommelmarkt Ger. Kerk op Amaliahof Maandag 19 sept. Schoolraad en MR vergadering in school. Aanvang 19.45 u Woensdag 28 sept. Inloopochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Onderzoek door: Hoogleraar L. Olbroek. Jaargang 2, nr april 2016

Nieuwsbrief. Onderzoek door: Hoogleraar L. Olbroek. Jaargang 2, nr april 2016 Nieuwsbrief Jaargang 2, nr. 16 22 april 2016 Onderzoek door: Hoogleraar L. Olbroek Op 1 april deden de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 mee aan een onderzoek van hoogleraar Leendert Olbroek. De heer Olbroek

Nadere informatie

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016 februari 2016 Belangrijke data 14 februari Themadienst 9.30 uur in de Maranathakerk 16 + 18 februari Rapportgesprekken groep 1-7 22 t/m 26 februari Voorjaarsvakantie 29 februari Inloopmiddag 1 maart Ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Correspondentieadres: Achter de Bergen 14, 2675 AS Honselersdijk Tel.: 0174-623554 / 06 12 11 88 91 Stichtingsnummer: JW 39 50 313 Rabo-bank NL90 RABO

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek 31-05-2016 20:00 uur, Schuttershof. 1. Opening Voorzitter Piet Verhoeven heet de aanwezige leden welkom en licht de agenda toe. Teun van Egmond (bestuurslid) heeft

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3 P.4. P.5 Proms Night C-feest

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3 P.4. P.5 Proms Night C-feest DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 7 P.3 Leoniden kunnen weer schaatsen! P.4 Trimhockey op de woensdagochtend Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.5 Proms Night C-feest

Nadere informatie

Lichtinval Geroepen om te komen

Lichtinval Geroepen om te komen Maanlicht 2 e jaargang nr. 4, april 2015 Lichtinval Geroepen om te komen Geroepen om te komen, geroepen om te zijn. Een vast besluit genomen, begin van een refrein. Dat is voor ons de grond: Belangeloos

Nadere informatie

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 NIEUWSFLITS DON BOSCO Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

26 maart Stan Gebben 1 april Jeffrey Chi 29 maart Mathijs Langenhuijsen 1 april Tom Gevers 31 maart Yenthe Schaap 4 april Lily van Hout

26 maart Stan Gebben 1 april Jeffrey Chi 29 maart Mathijs Langenhuijsen 1 april Tom Gevers 31 maart Yenthe Schaap 4 april Lily van Hout 24 maart 2017 - nummer 13 Belangrijke data Dinsdag 28 maart *Afsluiting Week van de Lentekriebels *Kijkavond gr 1 t/m 8, van 18.00-19.00 uur Woensdag 29 maart OR-vergadering Donderdag en vrijdag 30 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. herfst Mijn eerste voorwoord als directeurbestuurder van mytylschool Gabriël. Het onderwerp is dan ook een nieuw begin.

Nieuwsbrief. herfst Mijn eerste voorwoord als directeurbestuurder van mytylschool Gabriël. Het onderwerp is dan ook een nieuw begin. Nieuwsbrief herfst 2016 Mijn eerste voorwoord als directeurbestuurder van mytylschool Gabriël. Het onderwerp is dan ook een nieuw begin. Afgelopen week ging mijn dochter Marije van 18 jaar samen met haar

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

PROGRAMMAOVERZICHT SCHALKHAAR LIFE! 2013

PROGRAMMAOVERZICHT SCHALKHAAR LIFE! 2013 PROGRAMMAOVERZICHT SCHALKHAAR LIFE! 2013 De organisatie van Schalkhaar Life! is trots u het prachtige programma voor 2013 bekend te kunnen maken. We hopen ook dit jaar weer dat dit spetterende programma

Nadere informatie

Dag allemaal, Hartelijke groet, Wouter Leerink

Dag allemaal, Hartelijke groet, Wouter Leerink De Boskriek Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen 024-6452829 info@boskriek.nl 4 april jaargang 24 nr 12 Dag allemaal, 25 april tot en met 6 mei 2016 Meivakantie 10 mei 2016 Leerlingenraad 11 mei 2016 Luizen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 februari 2017 Nr 7

Nieuwsbrief 13 februari 2017 Nr 7 Nieuwsbrief 13 februari 2017 Nr 7 Ter herinnering aan Op zondag 22 januari jl. is de moeder van Roy en Rick Hubers, na een periode van ziekte, overleden. In de groepen van de kinderen, de middenbouwgroep

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Weekbericht schooljaar

Weekbericht schooljaar r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail: hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 De maand oktober is alweer aan zijn laatst stukje begonnen. Komende zondag gaat de tijd alweer een uurtje terug! Wat gaat de tijd toch snel! Ik hoop van harte dat

Nadere informatie

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt.

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt. NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE Nummer 32- December 2017 Voorwoord Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

Buitenspeeldagen Groot Rijnmond 2018

Buitenspeeldagen Groot Rijnmond 2018 Buitenspeeldagen Groot Rijnmond 2018 Mogelijk gemaakt door Anonieme sponsor Familie Sandberg Kramer Fietsservice Lijnbaan Vrijwilligers: Jacqueline van Hasselt en dochters Dick Scheffers Het idee van een

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Informatieavond. Nummer 3: 25-09-2015. Jaargang 2015-2016

Wingerdbericht. Agenda. Informatieavond. Nummer 3: 25-09-2015. Jaargang 2015-2016 Wingerdbericht Nummer 3: 25-09-2015 Jaargang 2015-2016 Agenda 26 september Klusploeg 7 oktober Start kinderboekenweek raar maar waar 9 oktober Studiedag team (KIVA), alle leerlingen vrij 14 oktober Inloopmiddag

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr november 2018 VAN HET TEAM. Beste ouders en verzorgers,

Weilustwekker. Schooljaar Nr november 2018 VAN HET TEAM. Beste ouders en verzorgers, Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 13 22 november 2018 VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, De eerste officiële ouderavonden van dit schooljaar zitten er weer op. Volgende week zijn de gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

In verband met de Kerstvakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op maandag 15 januari 2018

In verband met de Kerstvakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op maandag 15 januari 2018 Nr. 16 maandag 18 december 2017 In verband met de Kerstvakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op maandag 15 januari 2018 Belangrijke data Woensdag 20 december: Kerstbuffet Elegaststraat: aanvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Agenda 1 en 3 maart Oudergesprekken 4 maart Afsluiting thema Water 15 maart Studiedag, alle kinderen vrij 19 maart Open Dag 24 maart Paas/lente markt 25 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Sven (gr 7), Julius (gr 2), Lisa (gr 8), Saar (gr 5), Cis (gr 5), Colin (gr 1), Pleun (gr 2), Hamzah (gr 2), Ward (gr 2), Celeste (gr 5), Lucas (gr 6), Sepp

Nadere informatie

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg ICBS De Vredeburg Schuilenburg 88 + Spannenburg 2 2135 GM / 2135 GP Hoofddorp info@devredeburg.nl Tel: 0235571690 Flits 29 maart 2019 Jaargang 1 Nummer 21 Beste

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 25 februari 2019

Schooljaar Maandag 25 februari 2019 INFOOTJE NR.12 Schooljaar 2018-2019 Maandag 25 februari 2019 Agenda Vrijdag 1 maart Carnavalsviering 12:00 uur start de voorjaarsvakantie Maandag 11 maart 08:30 uur einde voorjaarsvakantie Woensdag 13

Nadere informatie

De Kleurrijker Schooljaar september 2018 nummer 1

De Kleurrijker Schooljaar september 2018 nummer 1 De Kleurrijker Schooljaar 2018-2019 6 september 2018 nummer 1 NIEUWE SCHOOLJAAR VOORSTELLEN OUDERBIJDRAGE ZWEMLESSEN KLANKBORDGROEP SCHOOLONTWIKKELING OUDERPORTAAL TRAKTATIE BELEID KENNISMAKINGSONTBIJT

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2014

Sociaal Jaarverslag 2014 Sociaal Jaarverslag 2014 Voor u ligt het sociaal jaarverslag 2014 van Dorpsraad Lieshout. Waarom dit jaarverslag? Graag willen wij u informeren over het doel van de Dorpsraad en welke activiteiten we in

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Di. 23 febr. Ma. 29 febr. / zon. 6 mrt. 1e Rapport mee Voorjaarsvakantie Di. 8 mrt. 10 Minutengesprekken, groepen 1 t/m 7 Kijkochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Augustus 2015. Juli 2015

Augustus 2015. Juli 2015 Jaargang 67 Uitgave 5 26 juni 2015 Voorzitter: 06-16889012 Jo Paffen 045-5743084 voorzitter@ssovh.nl Secretariaat: Schaesbergerweg 157 6415 AG Heerlen secretaris@ssovh.nl Penningmeester: Jo Ampts 06-47252779

Nadere informatie

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 Niet vergeten woensdag 12 juli Musical groep 8 (let op: i.p.v. dinsdag 11 juli) woensdag 12 juli Dassenbur(i)cht 11 donderdag 13 juli Doorschuifmiddag vrijdag 14 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs De Dennenkamp

Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Nieuwsbrief obs De Dennenkamp 29 maart 2019 gr 1 in een eigen lokaal Sinds 25 maart hebben de kinderen van groep 1 een eigen lokaal! Hoe fijn is dat. Samen met de leidsters van de BSO zijn er afspraken

Nadere informatie

Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze. laurens DEN HOOGENBAN

Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze. laurens DEN HOOGENBAN Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze laurens DEN HOOGENBAN Den Hoogenban Laurens Den Hoogenban is een woonzorglocatie voor ouderen, die is gelegen in de wijk Overschie. De locatie kenmerkt zich door de

Nadere informatie