voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Vierëndertigste Jaargang nr.: 2 21 januari t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank NL65 RABO (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Illustratie voorkant: William van Eekelen. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief

2 Agenda 28 jan Inzamelen restafval 31 jan Adianus geloofsgemeenschap 05 feb Inzamelen gft-afval 06 feb Inzamelen oud-papier 06 feb Carnaval 10 feb Inzamelen PMD-afval 13 feb Oud papier inleveren (i.p.v. 06 feb!) 14 feb Adrianus geloofsgemeenschap 18 feb Inzamelen restafval 24 feb EHBO-Kinderen 26 feb EVA Wijnproeven 04 mrt Andreas Schotel Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 4 feb. Kopij aanleveren voor zondagavond 31 jan uur. Iedere vierde maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof. Vrije toegang.

3 Felicitaties 21 jan Marjo Thomassen 21 jan Sjors van Dal 22 jan Dianne Hesselmans 22 jan Bregje Wagemakers 23 jan Neele Versteijnen 24 jan Femke van Geel 24 jan Roel Timmermans 25 jan Carina van Oort 25 jan Monique v.d. Boom 26 jan Tom Smolders 26 jan Frans van Avendonk 29 jan Lieke Leijten 29 jan Marieke Smolders 30 jan José van Dooren 31 jan Freek Lambregts 31 jan Ellen Trommelen 31 jan Jan de Jong 01 feb Hedwig Snels 01 feb Mark v Raak 01 feb Anne Versteijnen 02 feb Joshua van Loon 03 feb Miriam v Eekelen 03 feb Dorine Moors 03 feb Sjoerd Maillé Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Nieuws van de redactie! De machtigingen voor het abonnementsgeld worden eind januari verwerkt. Heeft u geen machtiging en nog niet betaald dan verzoeken wij u dit nog zo snel mogelijk te doen. Dit bespaart ons een boel werk! De redactie..

4 Wie wordt de nieuwe Prins der Haaikneuters? Beste Haaikneuters en Haaikneuterinnen, Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk weer zover. Dan barst het Carnavalsgebeuren in Esbeek voor de 52e keer weer in alle hevigheid los. Het Prinsenbal wordt wederom gehouden in de gymzaal van sportpark den Hondsbosch. De zaal is vanaf uur open voor het publiek. Op deze avond zullen De Ginnegappers om uur onze nieuwe Prins Carnaval onthullen! Deze jonge groep is al een aantal weken bezig om zich optimaal voor te bereiden. Na de onthulling van onze Dorstlustige Hoogheid is er van tot uur gelegenheid om hem en zijn Adjudant te feliciteren met hun uitverkiezing. Naast uiteraard alle Haaikneuters ontvangen wij op deze avond ook de bevriende Carnavalsverenigingen van de Pinnekleuvers uit Biest- Houtakker, Peperbussen uit Lage Mierde en de Pezerikken uit Hilvarenbeek. De Lekke Band (feestband) zal een spetterend optreden gaan verzorgen. Deze 4 koppige band staat garant voor een spetterend feest (kijk eens op En natuurlijk zal onze DJ Sosa niet ontbreken. Ook wij moeten de wetgeving in acht houden en daarom is alcohol onder de 18 niet toegestaan. Vanaf 18 jaar krijgt iedereen een bandje. Zonder dit bandje geen Alcohol! We verwachten een bomvolle avond en willen alle Haaikneuters uitnodigen voor ons Openingsbal. NIEUW! Bonnenverkoop Prinsenbal De laatste jaren merken we dat de rijen tijdens het Prinsenbal voor het bonnenhok steeds langer worden. Om tijd te besparen hebben sinds dit jaar de mogelijkheid om op vrijdag 22 januari tussen 19 en 21 uur je bonnen (ook als groep) in te kopen bij Schuttershof. Bij voldoende animo zullen we dit volgend jaar doorzetten.

5 Carnavalskrant Na het Prinsenbal ontvangt u de jaarlijkse editie van onze Carnavalskrant gratis in de bus. Dit jaar is hij wederom 80 pagina's dik! We willen alle adverteerders en schrijvers alvast bedankt voor hun bijdrage zodat de Esbeekse Carnaval in tact blijft. Hij staat vol met leuke verhalen, foto's en alles wat met Carnaval te maken heeft. Kaartverkoop 35e Kletsaovend Op zondag 24 januari wordt in café Schuttershof weer gestart met de kaartverkoop voor onze Kletsaovend. De verkoop vindt plaats van tot uur. Er worden alleen maar kaarten verkocht aan mensen boven de 16 jaar. Dit jaar gaan we het weer zo inrichten dat geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt!! We hebben net als andere jaren aparte kaarten voor staanplaatsen en zitplaatsen! We hebben een beperkt aantal zitplaatsen die als eerste zijn bestemd voor de ouderen en voor degene die niet zo lang kunnen staan. Men koopt dus een kaart voor een staanplaats en indien nodig een zitplaats. Dit moet je zelf bij de kaartverkoop aangeven. Kaarten kosten net als vorig jaar 6,- Het is ook mogelijk om alvast consumptiebonnen te kopen. Zoals jullie gewend zijn bieden we deze tegen een gereduceerde tarief aan. Dat voorkomt dringen in de zaal bij de bonnentent. Ook op deze avond geldt dat we geen alcohol schenken onder de 18! Per persoon kunnen maximaal 4 kaarten worden gekocht!!!!! Meestal zijn alle kaarten binnen de kortste keren uitverkocht, dus zorg ervoor dat je er op tijd bent. Het telefonisch bestellen van kaarten is niet mogelijk. Dus val het personeel van Schuttershof daar niet lastig mee. Garderobe Ook dit jaar zal de garderobe tijdens het Prinsenbal en Kletsaovend worden bemand door leden van de Debberkes. Voor een euro kun je dan je jas veilig weghangen. De opbrengst gaat naar natuurlijk volledig naar Peuterspeelzaal de Debberkes.

6 Voor informatie over adverteren in t Kleppermenneke Bel het redactiedres: De Klapstaarten 11, 5085 GA ESBEEK Tel: Paardenverzorgster We zijn op zoek naar een persoon die het leuk vindt om paarden te verzorgen en allerlei hand- en spandiensten rondom paarden te verrichten alsmede ook mogelijk het berijden ervan. Ervaring met paarden is een pré. Heb jij hierin interesse? Stuur dan een mail naar info@hoeveheikant.nl. Vacature schoonmaker Voor verschillende bedrijven onder één dak, alsmede voor privé, zijn we op zoek naar een schoonmaker die bij ons de kantoorruimte en allerlei andere werkzaamheden kan verrichten. Kantoorruimte schoonmaken in de avonduren is een must. De overige werkzaamheden kunnen zowel overdag als in de avonduren. Graag reacties per mail: info@hoeveheikant.nl Neterselsedijk 22, 5094 BD Lage-Mierde.

7 55+ Aovend Op vrijdagavond 29 januari houden we voor de oudere jeugd onder ons de 55+ Aovend in onze residentie Schuttershof. Deze begint om uur. Het is de laatste jaren gezellig druk, kom daarom op tijd om zeker te zijn van een goede plek. We hebben weer een aantal Tonpraoters en tussennummers weten te contracteren. Daarnaast zullen ook de bekende onderdelen op deze avond niet ontbreken. Het belooft een bijzondere avond te worden, dus noteer deze datum al vast op de kalender. Kletsaovend Één week voor Carnaval begint houden wij traditioneel onze Kletsaovend. Dit jaar wordt dit festijn gehouden op zaterdag 30 januari. Deze avond is één van de hoogtepunten van de Carnaval. Ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden. Zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar weer 5 Kletsers. We proberen ieder jaar een debutant in de Ton te krijgen en ook dit jaar is dat weer gelukt! En natuurlijk allemaal weer Kletsers uit Esbeek of daaraan verwant. Dat wordt weer lachen geblazen. Deze hele avond wordt natuurlijk muzikaal omlijst door Zuutjes Aon. Ook de tussennummers zorgen weer voor een fantastische aanvulling, zodat deze avond wel moet slagen. Natuurlijk zal ook onze Dorstlustige Hoogheid op deze avond aanwezig zijn. Alle Haaikneuters die een kaartje hebben kunnen bemachtigen mogen zich gelukkig prijzen op onze Kletsaovend. Het belooft weer een succes te worden. De organisatie van deze avond is daar al vrij zeker van. Toch willen wij ons enthousiaste publiek nog wijzen op het volgende: - de zaal is open om uur; - het is erg belangrijk dat je op tijd komt; hopelijk is iedereen vóór uur binnen; - we beginnen precies om uur! - Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen. De rest zijn staanplaatsen. Op uw kaart staat dit aangegeven. - Vooral voor de staanplaatsen geldt dat men niet hinderlijk moet gaan praten of lopen tijdens de diverse acts.

8 Nacht van Esbeek Na afloop van de Kletsaovend begint om uur de Nacht van Esbeek. Het is te hopen dat iedereen nog een tijdje blijft, om na te praten en een voorproefje te nemen op het naderende Carnavalsfeest. In de hal hebben we weer een bar ingericht voor degene die rustig willen nakletsen en in de zaal zal de muziek zal worden verzorgd door dj Sosa. Ziekenbezoek Een van de eerste officiële gebeurtenissen met Carnaval is de aandacht voor onze zieken. Stelt u het als zieke op prijs dat onze Prins bij u langs komt, dan dient u dit door te (laten) geven aan de Adjudant of via info@haaikneuters.nl. Als u dit tijdig doorgeeft dan kunnen onze Prins en zijn Adjudant met een delegatie van de Raad van Elf de route uitstippelen. De bezoeken worden afgelegd op vrijdagavond 5 februari en zaterdagmorgen 6 februari. Optocht Besef wel dat het over ruim twee weken al Carnaval is. Dus als je nog moet beginnen, dan wordt het de hoogste tijd om van start te gaan. Vele deelnemers hebben zich al opgegeven en zijn druk doende om er weer een geweldige Optocht van te maken. Zij die ondertussen weten wat het gaat worden, kunnen zich middels het inschrijfformulier aanmelden bij Mark van den Borne. Dinsdagmiddag Boerenbruiloft Dit jaar hebben we een oergezellig thema op Dinsdagmiddag namelijk een Boerenbruiloft. Wie het bruidspaar is blijft nog even geheim...de dresscode is Boerenchique. We willen iedereen uitnodigen om op dinsdagmiddag 9 februari om 14:30 uur aanwezig te zijn in onze Residentie waar we het kersverse bruidspaar gezamelijk zullen binnenhalen. Op verzoek van het bruidspaar en om het programma niet te verstoren zien we jullie graag op tijd verschijnen. Veel succes met de voorbereidingen! De Raad van Elf.

9 Inschrijfformulier Optocht Naam van de groep: Motto: Aantal personen: Contactpersoon: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: Dit formulier kan worden ingeleverd bij: Mark van den Borne Lowerik GL ESBEEK tel: (013) Opgeven via kan ook!! Tevens willen wij iedereen er op attenderen dat ook de groepen die alleen op maandagmiddag meedoen aan de Kinderoptocht zich op moeten geven.

10 Beste mensen, afgelopen week ben ik in Argentinië geweest en heb de vlag meegenomen naar Dakar om Esbeek ook daar op de kaart te zetten. Arjen Donders.

11 Aan De Keukentafel met Jos Römgens Jos, een 'bezige bij' in Esbeek Jos Römgens (67) woont sinds 2000 aan de Oude Trambaan in Esbeek. Zijn zuidelijke tongval verraad een Limburgse achtergrond. Ja, dat klopt, ik ben geboren en getogen in Valkenburg. Ik kom uit een bakkersgezin. Onze winkel stond bekend om de lekkere Limburgse vlaaien. Nou, daar kan de supermarkt niet aan tippen, hoor. Jos trok na de kweekschool in Maastricht de provincie uit om in Nijmegen aan de universiteit te gaan studeren. Hij studeerde pedagogiek en ontwikkelingen in de samenleving. Hij zette zich in voor stadsvernieuwing en ondersteuning en begeleiding van de bewoners. Jos kwam daarna bij welzijnsbeleid van het ministerie van CRM van het Rijk terecht. Later bekleedde hij de functie waarnemend directeur bij jeugdbeleid. En ook verschillende functies als projectleider op het e terrein van de volksgezondheid. Op zijn 65 in 2013 ging Jos met pensioen. Toen leerde ik het dorp Esbeek pas echt kennen, daarvoor had ik door mijn werk in Den Haag geen tijd om actief te zijn in het dorp. Zonder bloemen, geen bijen Direct toen Jos thuis kwam te zitten wist Esbeek en omgeving hem te vinden. Ik ben lid van vereniging St. Ambrosius in Hilvarenbeek en in Middelbeers. Je kunt wel zeggen dat ik een verwoed imker ben. Her en der in de omgeving heb ik kasten staan. Ik hou van de natuur. Dat is ook de reden waarom mijn vrouw en ik in Esbeek zijn gaan wonen, dicht bij de bossen met veel groen, en voldoende paardenstalling. Paardrijden was in die tijd voor mij en mijn vrouw onze belangrijkste hobby. Met de paarden het bos in was het liefst wat we deden. De afgelopen jaren ben ik vooral druk met bijen. Ik heb een opleiding voor bijenteeltleraar gedaan en geef bij verschillende imkerverenigingen les. Door het houden van bijen kom je nog dichter bij de natuur te staan. Jammer dat de mens soms zo nonchalant met de natuur omgaat.

12 In de bebouwde kom zijn nog volop bloeiende planten, maar buiten het dorp, mede door de ontwikkelingen in de agrarische sector zijn er weinig bloeiende planten te vinden. Daar moet verandering in komen en dat zie je toch wel gebeuren. Op landgoederen, bermen en agrarische percelen worden stroken en akkerranden steeds meer ingezaaid met bloeiende planten. Bijen en bloemen horen bij elkaar. Geen bloemen, geen bijen. De bijen hebben het tegenwoordig zwaar, vooral de wilde bijen. Kerk van Esbeek Jos zit bij het radioprogramma Egelsporen van de VLOH. Daar presenteer ik samen met Henk Mangnus uit Hilvarenbeek eenmaal per maand op woensdag van 18 tot 19 uur een uitzending over natuur- en leefbaarheid. Ook is Jos actief, bevlogen en gedreven bij de coöperatie Hilverstroom. Groene stroom voor de inwoners van de gemeente Hilvarenbeek is het speerpunt. Momenteel zijn wij aan het experimenteren met energie uit waterkracht bij de sluis in Haghorst. Ook de mogelijkheden van windenergie zijn we aan het onderzoeken. Lees verder op de volgende pagina

13 Voor Esbeek vindt Jos de invulling en behoud van de kerk belangrijk. De kerk moet natuurlijk blijven staan. Dat is nog een van de weinig karakteristieke gebouwen in het dorp. Hopelijk gaat het lukken met een brede school erin. Zo gaandeweg krijgt Jos steeds meer contacten in het dorp en heeft hij het erg naar zijn zin in Esbeek. Ik zal hier niet snel vertrekken. Nee, ook niet voor de carnaval. Hoewel die in Brabant totaal anders wordt gevierd. Dat is niet te vergelijken met het carnaval in Limburg. Jos zijn muzikaal verzoeknummer is 'Dôme Epais le Jasmin' uit de Opera Lakmé. Een klassiek nummer waar de schoonheid van de bloem in wordt bezongen.

14 Jaarlijks Koffieconcert KlarinetNsemble Zondag 24 januari, 11:00 uur Ensemblezaal CC Elckerlyc, Hilvarenbeek. Op 24 januari kunt u weer genieten van boeiende en gevarieerde koffieconcert. Primeur: Voor het eerst wordt de Zap Symfonie van Maarten Jense uitgevoerd: het ensemble zapt in willekeurige volgorde door alle symfonieën van Beethoven; alles in de originele toonsoorten; alles door Maarten naadloos aaneengesmeed met een snufje eigen creativiteit. Dit jaar bestaat het KlarinetNsemble 25 jaar. Het koffieconcert is de start van dit jubileumjaar, waarin het ensemble gaat toewerken naar een CD opname en de feestelijke presentatie hiervan. Als voorschot hierop treedt op het koffieconcert een gastsolist op: André Kerver, voormalig soloklarinettist van het Orkest van het Oosten. Kaarten a 8,50 euro p.p. incl. koffie/thee/fris (kinderen 4,25 euro) zijn te koop via Kantoorboekhandel Swaanen en of aan de zaal op de dag zelf. Wij verwelkomen u graag. LET OP: In februari is het OUD Papier inleveren op zaterdag 13 februari 2016

15 REUNIE 12 MAART A.S. BEEKSE ST.-JOZEF MAVO Je hebt het vast wel van iemand gehoord: Op zaterdag 12 maart a.s. is er een reünie voor alle oud-leerlingen die tussen 1980 en 1990 op de Beekse MAVO hebben gezeten. Jij komt toch ook? Waar? In de zaal van Gouden Carolus in Hilvarenbeek Tijd: Van uur uur Hoe kun je deelnemen? Door 5 euro te storten op bankrekeningnummer NL39 RABO t.n.v. E. Smulders o.v.v. je (meisjes)naam en je adres. (zet een spatie, want de bank pikt die niet!). Wij, de organisatie, zorgen dan voor een sticker met je naam erop, zodat iedereen meteen ziet hoe je (ook al weer) heet. Vergeet vooral niet zoveel als mogelijk is reclame te maken voor deze gebeurtenis, want we moeten het ook hebben van mondelinge reclame. Volg ons ook op facebook: De tachtiger jaren St. Jozef MAVO reünie Schotel 4 maart 2016: jaarlijkse culturele avond en uitwisseling etsen Stichting Vrienden van Andreas Schotel. Gastspreker: Jace van de Ven.

16 vrijdag 29 januari + 55 Aovend met naast de gebruikelijke onderdelen optredens van diverse tonpraters en live muziek aanvang 20:00 uur zaal Schuttershof

17 NIEUWE WEBSITE LAAT INWONERS EN BEZOEKERS ZIEN HOE VEELZIJDIG ESBEEK IS Na jaren trouwe dienst is afscheid genomen van de 'oude' website. Onder vindt u nu een kleurrijke en overzichtelijke nieuwe website met alle informatie uit en over Esbeek. Het doel van de website is tweeledig: natuurlijk informeert de website als vanouds over alle nieuws over Esbeek, maar we willen zeker ook (aan bezoekers) te laten zien hoe veelzijdig ons dorp is. Neem snel een kijkje op ons nieuwe 'uithangbord'!

18 DE BUURTSCHAPPEN PRATEN MEE Net als andere jaren heeft de coöperatie vertegenwoordigers van de Esbeekse buurtschappen uitgenodigd om weer eens ideeën uit te wisselen. Op 6 december zagen ze elkaar in Schuttershof. (De snelheid van) het verkeer is een terugkerend zorgpunt voor meerdere buurtschappen. Gevoelsmatig wordt de maximum snelheid die in de kern Esbeek geldt, 30km/uur, te vaak overschreden. Door bezoekers, maar ook vaak door inwoners. Met de gemeente is al eerder gesproken over aanvullende snelheidsremmende maatregelen naast de reeds aanwezige drempels. Hier zijn echter geen concrete plannen voor.de coöperatie zal contact opnemen met Veilig Verkeer Nederland om te onderzoeken of de maximum snelheid beter onder de aandacht van de weggebruikers kan worden gebracht. En: ook hier geldt: verbeter de wereld, begin bij jezelf! De stand van zaken rond het familiehuis werd deze avond toegelicht door Irma de Graaf. Er is voor dit project inmiddels een vergevorderd businessplan opgesteld. De werkgroep Zorg, Wonen en Welzijn onderzoekt nu de financierings- en exploitatie-mogelijkheden. Van Piet Verhoeven komt de informatie over het lopende haalbaarheidsonderzoek voor het vestigen van een samenwijsaccommodatie in de kerk. Organisatie BOEi, expert in het herbestemmen van cultureel erfgoed, voert dat onderzoek uit. Vooralsnog zijn de signalen gunstig. Vooral positief in dit project is dat inmiddels alle partijen elkaar gevonden hebben en dat zijn er nogal wat: basisschool De Wingerd, Scholenstichting De Oude Vrijheid, de parochie en het bisdom, peuterspeelzaal De Debberkes, de coöperatie en natuurlijk Gemeente Hilvarenbeek.

19 Her en der is het woord al gevallen: dorpsverfraaiing. De uitstraling van ons Esbeek kan op sommige plaatsen wel wat aandacht gebruiken. Daarvoor wordt momenteel naar financiering gezocht door de coöperaite. Voor de eerste ideeën wordt inmiddels gebrainstormd door een werkgroep bestaande uit Jack de Graaf, Corné Smolders en Danny van Vliembergen. Vanuit de buurtschappen worden allerlei suggesties gedaan, die zullen worden voorgelegd aan deze werkgroep. Tijdens de bijeenkomst werd Koningsdag 2015 besproken als heel gezellig ondanks de matige weersomstandigheden. Het is nog niet duidelijk of er al initiatiefnemers zijn voor Koningsdag De indruk was dat de garagesale 2015 was veel minder drukbezocht was dan de voorgaande editie. Het heeft dan ook bijna de hele dag geregend. Mogelijk had ook de keuze voor een andere datum (vroeger in het jaar) invloed op het aantal bezoekers. Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 31 januari om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

20 WERKGROEP ZW&W BEZOEKT WETHOUDER VAN DE WIEL VOOR FAMILIEHUIS Wethouder Jan van de Wiel ontving op 14 januari Egbert Stellinga, Addy van Seeters, Piet Verhoeven en Irma de Graaf op het gemeentehuis. Deze leden van werkgroep Zorg, Wonen en Welzijn spraken met hem over mogelijkheden om het Esbeekse Familiehuis te realiseren. Bart Nieuwenhuizen, medewerker ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente, gaf informatie over mogelijkheden omtrent beoogde locaties voor het Familiehuis. Gemeente Hilvarenbeek denkt graag mee met maatschappelijke initiatieven en Jan van de Wiel gaf dan ook veel informatie waar de werkgroep op kan voortbouwen.

21 'KEES SCHUIF' KAN AAN DE GANG MET NIEUW MATERIAAL Net toen het er op leek dat het geen winter zou worden kwam de subsidie binnen voor de aanschaf van een eigen sneeuwschuif voor Esbeek. Dankzij de regeling Doe-Budgetten van Provincie Noord-Brabant heeft de Coöperatie onlangs zo'n schuif kunnen kopen. Mede als gevolg van bezuinigingen heeft gemeente Hilvarenbeek enkel jaren geleden besloten alleen nog de hoofdwegen sneeuwvrij te houden. Daarmee bleef een groot deel van Esbeek bij sneeuwval moeilijk(er) begaanbaar. In Kees Oerlemans werd een vrijwilliger gevonden die bereid was om, ook in de vroege uurtjes voordat onze inwoners naar hun werk vertrekken, de wegen sneeuwvrij te maken. GeertJan de Kok BV is enkele winters bereid geweest om een sneeuwschuif en tractor ter beschikking te stellen en zo was Esbeeks eigen sneeuwploeg geboren. In de regeling Doe-Budgetten van Provincie Noord-Brabant zag Coöperatie Esbeek een mogelijkheid om een eigen sneeuwschuif te kunnen kopen. Deze regeling geeft financiële steun aan kleinschalige initiatieven die de leefbaarheid bevorderen. Een uitgewerkt plan werd aan de provincie voorgelegd en dit werd beoordeeld door, naast ambtenaren van de provincie, indieners van andere projecten. Deze beoordelingen pakten positief uit, waardoor Esbeek de maximale subsidie van toegekend kreeg. En vervolgens ging het ook nog sneeuwen dus kon 'Kees Schuif' lekker aan de gang!

22 Gemuts (van onder de muts) Hoewel het nog carnaval moet worden Werd ik afgelopen week verrast Door foto's van een Haaikneutervlag Die helemaal naar Argentinië was verkast. Samen met een dorpsgenoot Die daar een tijdje bij de Dakarrally was Om te genieten van de door hem gesponsorde trucks En zo te zien was hij daar echt in zijn sas. Die kneutervlag moet bij iedereen weer uit de mottenzak Want na dit weekend kennen we onze nieuwe prins Die er dit jaar weer een groot feest van zal gaan maken Want daverend wordt het alleszins. De eerste carnavalssymbolen Duiken alweer in ons straatbeeld op Van de opvallende kneuterborden Tot een klein bruin bordje met een kneuterpop Ik ga jullie niet verraden Waar dat ding nu al te vinden is Het staat op een bijzonder huukske Midden in een soort straat-apsis. Ik kan wel alvast verraden: Het is een soort Piet Paulusma Dat ons perfect kan vertellen Welk weer ons steeds te wachten staat. Eén ding doet me wel wat zeer Als ik ernaar kijk in dat plantenbed: Ik ben er nog steeds niet achter Wie dat daar heeft neergezet. De Muts

Drieëndertigste Jaargang nr.: 2 29 januari 2015.

Drieëndertigste Jaargang nr.: 2 29 januari 2015. t Kleppermenneke ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015.

Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015. t Kleppermenneke ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek 31-05-2016 20:00 uur, Schuttershof. 1. Opening Voorzitter Piet Verhoeven heet de aanwezige leden welkom en licht de agenda toe. Teun van Egmond (bestuurslid) heeft

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 4 27 februari 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e.

V a n d e d i r e c t i e. V a n d e d i r e c t i e. Hoy allemaal, Carnaval is in aantocht en dit weekend breekt het feest los. Op pagina 2 van deze nieuwsbrief lezen jullie precies hoe het carnaval op school georganiseerd wordt

Nadere informatie

23 oktober 2015 Nummer 4

23 oktober 2015 Nummer 4 23 oktober 2015 Nummer 4 Inhoud: Deelname Europees schoolfruitprogramma Ingekomen stuk: onthulling jeugdprins Informatieavond groepen 8 verzet Speculaasactie Ingekomen stuk: werkgroep eerste heilige communie

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief uur. Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht

Nieuwsbrief uur. Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht Nieuwsbrief Jaargang 20 - nummer 12 februari 2015 Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht Het Liliane Fonds roept alle basisscholen in Nederland op om op donderdag 12 maart 2015 één minuut lang

Nadere informatie

week maart 2019

week maart 2019 Nieuwsbrief Vrije Tijd week 11 15 maart 2019 Nieuws Agenda 15 maart NL Doet Zeist 29 maart Cinebartje Doorn ( nieuw) 30 maart De Hongerige Klant ( nieuw) 31 maart FC Utrecht- Feyenoord ( vol) 5 april De

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014.

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014. Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com t Dreeske April 2014 Activiteiten Koningsdag Schutterij Melick bondsschuttersfeest Schutterij Koningsvogelschieten

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 COÖPERATIE ESBEEK

JAARVERSLAG 2015 COÖPERATIE ESBEEK JAARVERSLAG 2015 COÖPERATIE ESBEEK VOORWOORD DOOR PIET VERHOEVEN - VOORZITTER In 2015 is onze coöperatie weer druk bezig geweest om te werken aan haar belangrijkste speerpunten. Soms is dat voor de leden

Nadere informatie

20 januari 2017 Nummer 9

20 januari 2017 Nummer 9 20 januari 2017 Nummer 9 Inhoud: Korfbalclinics Gezinsviering Wereldoriëntatie Ouderbijdrage, denkt u er nog aan Nationale voorleesdagen Wereldoriëntatie Jeugdgrootvorst Speelplaats Verkeerstuin 28 maart

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken Schooljaar 2012/2013 No 10 31 januari 2013 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Niet vergeten... 1 Afscheid...

Nadere informatie

CV D n Bok Swolgen

CV D n Bok Swolgen ZWOLLIGSE REVUE 2013: Op 25, 26 en 27 januari a.s. is het weer tijd voor de Zwolligse Revue. In de Bokkenstal gaat het dak eraf. Dit jaar zullen er naast bekende artiesten zoals C&A, Die Zwei en De Volle

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6 Nieuwsbrief 24 februari jaargang 31 nr.6 Carnaval Vandaag, 24 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

11 Maart 2015. Gefelicitaart

11 Maart 2015. Gefelicitaart Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 11 Maart 2015 Gefelicitaart 12 mrt. Jelle gr. B 12 mrt. Tibbe gr. A 12 mrt. Kris gr. 6 13

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 20 februari 2019 Inhoudsopgave: Terugblik op een zeer geslaagde open dag! Korting bij Arriva Telefoonhotels Enquête ouders en

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0!

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0! 19 jan. 2018 Voor de kalender: 22 jan. Voorleesontbijt KDV/PA/groep 1-2-3 24 jan. Ouderavond: Een kijkje in de keuken 2.0 ; 19.30 uur loc. MWW 19, 24, 26 jan. Groepen 6 Excursie Textielmuseum 9 feb. Carnaval

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

Seizoen Sponsoring C.V. De Vestingnarren

Seizoen Sponsoring C.V. De Vestingnarren Seizoen 2018-2019 Sponsoring C.V. De Vestingnarren Carnavalsvereniging de Vestingnarren Secretariaat: Vroedschap 2, 1412 NW, Naarden Mail: info@vestingnarren.nl Inleiding Voor u ligt het sponsorboek van

Nadere informatie

KWAKKELKRAANT. - februari 2015 - Verkiezing van het Sterrebos drietal. Beste Sterrebos Tullepetaonen, ALAAF!

KWAKKELKRAANT. - februari 2015 - Verkiezing van het Sterrebos drietal. Beste Sterrebos Tullepetaonen, ALAAF! - februari 2015 - DEZE KRANT IS EEN UITGAVE VAN DE AFDELING VRIJE TIJD EN EVENEMENTEN S&L ZORG. CONTACTPERSOON: JOOP VERKERK, TEL. 06 41 72 40 28. OPLAGE 200 STUKS Beste Sterrebos Tullepetaonen, Kend t

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Januari 2018 Jaargang 13 Nummer 1 Van de voorzitter De tijd gaat snel. Het nieuwe jaar 2018 is al weer twee weken oud. Vanaf deze plaats wil ik iedereen

Nadere informatie

SEINPOST. opgericht 25-09-1958 JEUGDPRINSENPAAR 2016 PRONKZITTINGEN 2016. jeugdprinsenpaar bekendgemaakt.

SEINPOST. opgericht 25-09-1958 JEUGDPRINSENPAAR 2016 PRONKZITTINGEN 2016. jeugdprinsenpaar bekendgemaakt. opgericht 25-09-1958 JEUGDPRINSENPAAR 2016 Tijdens de gezellige eerste Pronkzitting is ons nieuwe jeugdprinsenpaar bekendgemaakt. Sam Maassen en Anne de Beijer, beiden geboren Dwarsliggers, zullen de komende

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 27 augustus 2018

Schooljaar Maandag 27 augustus 2018 INFOOTJE NR. 1 Schooljaar 2018-2019 Maandag 27 augustus 2018 Agenda Vrijdag 31 augustus Voorbereiding Rommelmarkt spullen ophalen buiten Gastel vanaf 18:00 uur Zaterdag 01 september Voorbereiding Rommelmarkt

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Voorleesontbijt in pyjama (zelf ontbijt meenemen) woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 )

Voorleesontbijt in pyjama (zelf ontbijt meenemen) woensdag 21 jan. 2015 Schoolschaken finale reserves ( Koet 2 ) De Koetkrant 16-01-2014 Schooljaar 2014-2015 Verschijnt 2-wekelijks Belangrijke data woensdag 21 jan. t/m zaterdag 31 jan. 2015 woensdag 21 jan. 2015 Voorleesdagen Voorleesontbijt in pyjama (zelf ontbijt

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 De mest is weer geleverd, er is weer volop bedrijvigheid op de tuinen, de voorraad mest slinkt met de dag. Ook de zaden zijn inmiddels geleverd door Garant en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Informatiebrief Agathos Jubilieumweekend Beste leden,

Informatiebrief Agathos Jubilieumweekend Beste leden, Informatiebrief Agathos Jubilieumweekend Beste leden, Op 26 & 27 mei 2017 vieren wij het 40-jarig bestaan van BC Agathos en we hopen dit natuurlijk samen met jullie te gaan vieren! We houden het jubileumweekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 3 februari 2017 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

JUBILEUM NIEUWSBRIEF

JUBILEUM NIEUWSBRIEF JUBILEUM NIEUWSBRIEF Informatie voor eigenaars en bewoners van Emerald Empire - jaargang 11, nummer 2 mei 2015 20 jaar Emerald Empire Deze zomer staat ons mooie gebouw 20 jaar op deze heerlijke plek in

Nadere informatie

Nummer februari 2017

Nummer februari 2017 Nummer 10.10 2 februari 2017 Sint Trudo Info Pagina INHOUD VRIJE DAGEN ONDERBOUW 2 CERTIFICAAT EXCELLENTE SCHOOL 2 KOOKLES 2 VEILIGHEID TIJDENS GYMLESSEN 2 OPEN DAGEN VOORTGEZET ONDERWIJS 3 CARNAVAL 3

Nadere informatie

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012 Lemborgher Jaargang 20 31 januari 2012 Jeugdprins Marco d n Eesjte Op 15 januari is Marco Lebens uit groep 8 uitgeroepen als jeugdprins van VV De Doale. Onze hartelijke felicitaties gaan uit naar Marco

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

COÖPERATIE ESBEEK JAARVERSLAG 2016

COÖPERATIE ESBEEK JAARVERSLAG 2016 COÖPERATIE ESBEEK JAARVERSLAG 2016 VOORWOORD DOOR PIET VERHOEVEN - VOORZITTER Bij dit 10 de jaarverslag kunnen we melden dat onze coöperatie nog midden in haar jeugdige ontwikkeling zit. Dit jaar zullen

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Resultaten monitoring uitvoeringsprogramma leefbaarheid provincie Groningen 2017-2018 Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Beschrijving project Het centrum van Oude Pekela heeft te maken met leegstand

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-09 (01-02-17) 06 februari studiedag: alle leerlingen zijn vrij 09 februari rapport mee 14 + 16 februari 10-minutengesprekken 14 t/m 16 februari adviesgesprekken groep 8 VOORAANKONDIGING: 19 februari

Nadere informatie

23 december 2016 Nummer 8

23 december 2016 Nummer 8 23 december 2016 Nummer 8 Inhoud: Levende kerststal Gezinsviering Dank je wel Speelplaats Verkeer: controle fietsverlichting Carnaval 2017 Vervangingen Titus Brandsmagroep (Ingekomen Stuk) Levende kerststal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE SCHRAANSERS Ge staot r gekleurd op

NIEUWS VAN DE SCHRAANSERS Ge staot r gekleurd op november 2017 In deze uitgave 11-11 deel 1 Festivalaaf 11-11 deel 2 Alweer de tweede nieuwsbrief van het carnavalsseizoen 2017/2018. Met hierin een verslag van 11-11 bal, installatie jeugdraad, Festivalaaf.

Nadere informatie

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018 H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Vrijdag 26 oktober 1/2A en 7A Maandafsluiting Maandag 29 oktober Rondleiding Dinsdag 30 oktober Vergadering Schoolraad, aanvang 19.30 uur Woensdag 31 oktober

Nadere informatie

Infobulletin. Maart Dank je wel, Ouderraad Voor u allen veel plezier toegewenst tijdens het Carnaval en een fijne Voorjaarsvakantie

Infobulletin. Maart Dank je wel, Ouderraad Voor u allen veel plezier toegewenst tijdens het Carnaval en een fijne Voorjaarsvakantie Infobulletin Maart 2014 Dank je wel, Ouderraad Voor u allen veel plezier toegewenst tijdens het Carnaval en een fijne Voorjaarsvakantie Kalender voor de maand maart Maandag 24 februari t/m dinsdag 4 maart:

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m Nr. 01 07 september 2018 Inhoud ALGEMEEN... 1 Informatiemarkt... 1 21 e eeuwse vaardigheden... 1 Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE... 2 Groep 3... 2 Groep 5 t/m 8... 2 Schaaklessen St. Victor school: Schaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3. Voorwoord KALENDER INHOUD. Januari Hallo allemaal. We zijn er weer met de volgende nieuwsbrief, die van de maand januari.

Nieuwsbrief nr. 3. Voorwoord KALENDER INHOUD. Januari Hallo allemaal. We zijn er weer met de volgende nieuwsbrief, die van de maand januari. Nieuwsbrief nr. 3 Januari 2017 1 KALENDER 14 januari Oud papier 16 januari t/m 3 februari Citoweken 25 januari Voorleesontbijt groep 1/2 24 januari Open avond (nieuwe leerlingen) 25 en 26 januari Open

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ARS bestaat 75 jaar. Hoi Ars vrienden.

Gymnastiekvereniging ARS bestaat 75 jaar. Hoi Ars vrienden. Hoi Ars vrienden Nog een paar maanden en dan bestaat jouw gymnastiek vereniging 75 jaar. Het jubileum comité heeft verschillende activiteiten op de planning staan voor dat jaar, en de eerste is al in het

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

Sterrenboognieuws 28 februari 2019

Sterrenboognieuws 28 februari 2019 Sterrenboognieuws 28 februari 2019 Aanmelding nieuwe leerlingen Om plannen te maken voor het komend schooljaar 2019-2020 is het voor ons van groot belang te weten hoeveel leerlingen we kunnen verwachten.

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2017 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

12 september uur Vergadering MR. 13 september 2016 Opening project voeding. 14 september uur Informatie avond groepen 8

12 september uur Vergadering MR. 13 september 2016 Opening project voeding. 14 september uur Informatie avond groepen 8 De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 12 september 2016 20.00 uur Vergadering MR 13 september 2016 Opening project voeding 14 september 2016 groepen 8 15 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 april 2019

Nieuwsbrief 5 april 2019 Nieuwsbrief 5 april 2019 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u weer veel informatie over de activiteiten voor de komende periode: thema 8 en vragenlijsten van KiVa, Koningsspelen, Pasen

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

40e jaargang nr. 3 vrijdag 23 september 2016

40e jaargang nr. 3 vrijdag 23 september 2016 NIEUWSBRIEF 40e jaargang nr. 3 vrijdag 23 september 2016 Agenda 28 september Start verkoop Kinderpostzegels 30 september Schoolfotograaf Afscheid meester Jacques 05 oktober Start Kinderboekenweek 06 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK Secretariaat: Schoolstraat 17, 4841 XC Prinsenbeek tel: 06-25008445. JAARGANG 31 rienus.huijbregts@casema.nl www.kboprinsenbeek.nl website: Bankrekening: NL07 RABO

Nadere informatie

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Di. 23 febr. Ma. 29 febr. / zon. 6 mrt. 1e Rapport mee Voorjaarsvakantie Di. 8 mrt. 10 Minutengesprekken, groepen 1 t/m 7 Kijkochtend

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 COÖPERATIE ESBEEK

JAARVERSLAG 2014 COÖPERATIE ESBEEK JAARVERSLAG 2014 COÖPERATIE ESBEEK VOORWOORD DOOR PIET VERHOEVEN - VOORZITTER De coöperatie informeert de inwoners van Esbeek door middel van verschillende media, zoals de website, Facebook en het Kleppermenneke.

Nadere informatie

... 1... 2... 2... 3... 4... 4... 5... 5... 6... 7... 7 Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen van de feestweek in juni 2017. Voor de aankleding van de school zijn wij op zoek naar ouders die ons kunnen

Nadere informatie

Zechstein Zwemtoernooi

Zechstein Zwemtoernooi Nieuwsbrief Zechstein Zwemtoernooi Nr. 2 Laatste nieuws: Indeling sporthallen Aankomst en vertrek Veiligheid tijdens het Vrijdag disco- avond Laatste nieuws 2015! Laatste informatie Nog een paar dagen

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Geachte Lezers, Er is al enige tijd een smoelenbord in de maak, naar verwachting zal deze na de zomerstop klaar zijn.

Geachte Lezers, Er is al enige tijd een smoelenbord in de maak, naar verwachting zal deze na de zomerstop klaar zijn. NIEUWSBRIEF 7 e jaargang juli/aug 2019 nr.3 onder redactie van het secretariaat van CCN-Z Geachte Lezers, Inmiddels alweer mijn derde nieuwsbrief tevens de laatste voor onze zomerstop. Aangezien de tijd

Nadere informatie

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor.

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. TROUWAMBTENAREN Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. Laatst gewijzigd: 18 april 2016 Marloes Borggreve - Lucassen Telefoonnummer : 06-36 14 06 75 : marloes.borggreve@gmail.com

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker jaargang 22 nr. 11 datum 21-02-2019 week 9 Website: www.bsdemolenhoek.nl, e-mail: administratie.demolenhoek@stgboom.nl Agenda 21-02 Windmaker 11 22-02

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie