voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 3 13 februari t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : voor overige zaken : Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Illustratie voorkant: William van Eekelen. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief

2 Agenda 13 feb Inzamelen restafval 13 feb Lezing Brouwerij 19 feb Praatcafe 21 feb Inzamelen gft-afval 21 feb Karnevalskuzzert 23 feb Karnevalskuzzert 26 feb Inzamelen kunststofafval 19 mrt Gemeente raadsverkiezingen 21 mrt Kledinginzameling Reshare BS de Wingerd 29 mrt Lichtjestocht MTB Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 feb. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 feb uur. Felicitaties 13 feb Jo Bruurs 13 feb Simone Hermans 13 feb Maaike van Gestel 13 feb Jacqueline Gerritsen 15 feb Joke Wijten 15 feb Niek Snels 15 feb Lieneke Schellenkens 16 feb Jens Hesselmans 16 feb Suus Nouwens 19 feb Yvonne van Ostaden 21 feb Kiki Huijbregts 23 feb Fleur v Gurchom 23 feb Ilse Persoons 25 feb Monica Damen 25 feb Kaylee Bosmans 25 feb Lette Soetens 27 feb Lieke Lambregts 27 feb Sarah Oerlemans Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

3 Wie wordt de nieuwe Prins der Haaikneuters? Beste Haaikneuters en Haaikneuterinnen, Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk weer zover. Dan barst het Carnavalsgebeuren in Esbeek voor de 50e keer weer in alle hevigheid los. Het Prinsenbal wordt wederom gehouden in de gymzaal van sportpark den Hondsbosch. De zaal is vanaf uur open voor het publiek. Op deze avond zullen De Mokkels om uur onze nieuwe Prins Carnaval onthullen. Ze hebben al heel veel werk gemaakt van diverse filmpjes die je op hun Facebookpagina kunt vinden. Na de onthulling van onze Dorstlustige Hoogheid is er van tot uur gelegenheid om hem en zijn Adjudant te feliciteren met hun uitverkiezing. Naast uiteraard alle Haaikneuters ontvangen wij op deze avond ook de bevriende Carnavalsverenigingen van de Pinnekleuvers uit Biest- Houtakker, Peperbussen uit Lage Mierde en de Pezerikken uit Hilvarenbeek. De band STOOT zal een spetterend optreden gaan verzorgen. Ze zijn met veel personen en zijn van alle markten thuis. En natuurlijk zal onze DJ Ruben niet ontbreken. Ook wij moeten de wetgeving in acht houden en daarom is alcohol onder de 18 vanaf dit jaar niet toegestaan. Vanaf 18 jaar krijgt iedereen een bandje. Zonder dit bandje geen Alcohol! Dit jaar gaan we gebruik maken van wegwerp bekers. Hiervoor staan in de zaal tafels met afval bakken eronder waar je ze in kunt gooien als ze leeg zijn. We verwachten een bomvolle avond en willen alle Haaikneuters uitnodigen voor ons Openingsbal.

4 Carnavalskrant Na het Prinsenbal ontvangt u de jaarlijkse editie van onze Carnavalskrant gratis in de bus. Dit jaar is hij maar liefst 80 pagina's dik. Hij staat vol met leuke verhalen, foto's en alles wat met Carnaval te maken heeft. Ook staan hier al onze sponsors in. Zij leveren een belangrijke bijdrage zodat wij Carnaval kunnen blijven organiseren. Kaartverkoop 34e Kletsaovend Op zondag 16 februari wordt in café Schuttershof weer gestart met de kaartverkoop voor onze Kletsaovend. De verkoop vindt plaats van tot uur. Er worden alleen maar kaarten verkocht aan mensen boven de 16 jaar. Dit jaar gaan we het zo inrichten dat ook geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt!! We hebben net als andere jaren aparte kaarten voor staanplaatsen en zitplaatsen! We hebben een beperkt aantal zitplaatsen die als eerste zijn bestemd voor de ouderen en voor degene die niet zo lang kunnen staan. Men koopt dus een kaart voor een staanplaats en indien nodig een zitplaats. Dit moet je zelf bij de kaartverkoop aangeven. Kaarten kosten net als vorig jaar 6,- Het is ook mogelijk om alvast consumptiebonnen te kopen. Zoals jullie gewend zijn bieden we deze tegen het gereduceerde tarief van 1,60 per stuk aan. Dat voorkomt dringen in de zaal bij de bonnentent. Ook op deze avond geldt dat we geen alcohol schenken onder de 18! Per persoon kunnen maximaal 4 kaarten worden gekocht!!!!! Meestal zijn alle kaarten binnen de kortste keren uitverkocht, dus zorg ervoor dat je er op tijd bent. Het telefonisch bestellen van kaarten is niet mogelijk. Dus val het personeel van Schuttershof daar niet lastig mee.

5 Garderobe Ook dit jaar zal de garderobe tijdens het Prinsenbal en Kletsaovend worden bemand door leden van de Debberkes. Voor een euro kun je dan je jas veilig weghangen. De opbrengst gaat naar natuurlijk volledig naar Peuterspeelzaal de Debberkes. 55+ Aovend Op vrijdagavond 21 februari houden we voor de oudere jeugd onder ons de 55+ Aovend in onze residentie Schuttershof. Deze begint om uur. Het is de laatste jaren gezellig druk, kom daarom op tijd om zeker te zijn van een goede plek. We hebben weer een aantal Tonpraoters weten te contracteren. Daarnaast zullen ook de bekende onderdelen op deze avond niet ontbreken. Tevens hebben we nog enkele verrassende optredens in petto. Het belooft een bijzondere avond te worden, dus noteer deze datum al vast op de kalender. Kletsaovend Één week voor Carnaval begint, houden wij traditioneel onze Kletsaovend. Dit jaar wordt dit festijn gehouden op zaterdag 22 februari. Deze avond is één van de hoogtepunten van de Carnaval. Ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden. Zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar weer 5 Kletsers. We proberen ieder jaar een debutant in de Ton te krijgen maar dit jaar hebben we zelfs twee debutanten! En natuurlijk allemaal weer Kletsers uit Esbeek of daaraan verwant. Dat wordt weer lachen geblazen. Deze hele avond wordt natuurlijk muzikaal omlijst door Zuutjes Aon. Ook de tussennummers zorgen weer voor een fantastische aanvulling, zodat deze avond wel moet slagen. Natuurlijk zal ook onze Dorstlustige Hoogheid op deze avond aanwezig zijn. Alle Haaikneuters die een kaartje hebben kunnen bemachtigen mogen zich gelukkig prijzen op onze Kletsaovend. Het belooft weer een succes te worden. De organisatie van deze avond is daar al vrij zeker van. Toch willen wij ons enthousiaste publiek nog wijzen op het volgende:

6 Nacht van Esbeek met DJ Batlle Na afloop van de Kletsaovend begint om uur de Nacht van Esbeek. Het is te hopen dat iedereen nog een tijdje blijft, om na te praten en een voorproefje te nemen op het naderende Carnavalsfeest. In de hal hebben we weer een bar ingericht voor degene die rustig willen nakletsen en in de zaal zal de muziek zal worden verzorgd door dj Ruben. Hij zal in een echte Battle de dj strijd aangaan met dj Vandal. Gedurende twee keer drie kwartier zal het publiek uit gaan maken wie de beste dj is! Ziekenbezoek Een van de eerste officiële gebeurtenissen met Carnaval is de aandacht voor onze zieken. Stelt u het als zieke op prijs dat onze Prins bij u langs komt, dan dient u dit door te (laten) geven aan de Adjudant. Als u dit tijdig doorgeeft dan kunnen onze Prins en zijn Adjudant met een delegatie van de Raad van Elf de route uitstippelen. De bezoeken worden afgelegd op vrijdagavond 28 februari en zaterdagmorgen 1 maart. Optocht Besef wel dat het over ruim twee weken al Carnaval is. Dus als je nog moet beginnen, dan wordt het de hoogste tijd om van start te gaan. Vele deelnemers hebben zich al opgegeven en zijn druk doende om er weer een geweldige Optocht van te maken. Zij die ondertussen weten wat het gaat worden, kunnen zich middels het inschrijfformulier aanmelden bij Mark van den Borne. Website De site van de Haaikneuters is weer aangepast met de nieuwste foto's en daarom het bezoeken waard. Ook hebben we een eigen facebook pagina met de laatste nieuwtjes. Schroom niet om daar een bericht achter te laten. Je kunt je ook via de site opgeven voor de optocht. Veel succes met de voorbereidingen! De Raad van Elf.

7 Inschrijfformulier Optocht Naam van de groep: Motto: Aantal personen: Contactpersoon: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: Dit formulier kan worden ingeleverd bij: Mark van den Borne Lowerik GL ESBEEK tel: (013) Opgeven via kan ook!! Tevens willen wij iedereen er op attenderen dat ook de groepen die alleen op maandagmiddag meedoen aan de Kinderoptocht zich op moeten geven.

8 vrijdag 21 februari + 55 Aovend met naast de gebruikelijke onderdelen optredens van diverse tonpraters en live muziek aanvang 20:00 uur zaal Schuttershof

9 Aan De Keukentafel Harrie van Hoof Harrie van Hoof (60) maak je niks wijs over vrachtwagens en transport. Zijn transportbedrijf stamt uit Opa Peer van Hoof is de oprichter. Harrie is geboren en getogen in Hapert en woont 13 jaar in Esbeek, samen met zijn vriendin Joke Clemens. Eigenlijk ben ik per ongeluk in Esbeek terecht gekomen. Ik kreeg een mailtje dat duidelijk niet voor mij was bestemd. Het ging over vrouwendingen en of ik mee ging naar de Ikea. Afzender: dikke kus Joke. Ik antwoordde daarop en eindigde met 'dikke kus Harrie'. We mailden wat heen en weer en uiteindelijk gingen we elkaar zien, maar waar moest ik naar toe? Dat kon in heel Nederland zijn. Bleek het in Esbeek te zijn! Harrie houdt zich bezig met nationale en internationale verhuizingen en internationale beursgoederentransport. Hij heeft te maken met studenten- en werkverhuizingen maar ook veel met emigranten. Harrie was in beeld bij het tv programma 'Ik vertrek', een emigratie naar Tsjechië. Eens in de veertien dagen reist hij af naar een voornamelijk Europees land. Dat kan variëren van Denemarken naar Portugal, van Spanje naar Zwitserland en van Italië naar Noorwegen. Weet je dat de afstand tussen Oslo en bovenin Noorwegen 2600 km is en tussen Esbeek en Oslo maar 1300? Ik heb nu een offerte lopen voor naar de Filippijnen. Mensen die emigreren vinden het vaak te druk in Nederland of België. Ik zie er evengoed ook terugkomen. Vrij recent nog. Na twee maanden beviel het toch niet in Zuid Frankrijk. Ouderen komen vaak terug omdat ze in verzorging en begeleiding meer op Nederland vertrouwen. Huisdieren vervoer ik niet, want ik ben geen veetransport. Hoewel ik laatst toch zes katten bij me had.

10 Harrie maakt van alles mee: een vorige bewoner die zijn hele inboedel nog in huis had staan, emigranten die niets hebben ingepakt (dan mag Harrie meehelpen), diesel die wordt gestolen, pogingen tot inbraak en ook oplichting komt op zijn pad. Ik kwam in Spanje aan en de emigranten kregen de sleutel niet, want het huis dat ze dachten te hebben gekocht was niet van hun. De spullen konden weer mee terug. Erg sneu, ik hou dan wel rekening met de prijs. Voor een complete verhuizing voor een gezin met twee kinderen moet je rekenen op 3500 euro. Harrie is getuige van vele verkeersongevallen. Zelf is hij er gelukkig minimaal bij betrokken geweest. Hij heeft veel menselijk leed gezien en zegt daarin te zijn gehard. Ik zal zeker hulp verlenen en er als eerste bij zijn, maar ik ben ook diegene die als eerste weer vertrekt. Johnny Cash en Roger Whittaker zijn Harrie's favorieten op de weg. Hij kiest voor 'Ring of fire' van Johnny Cash (te beluisteren op

11 Coöperatie Nieuws Glasvezel Vorig weekend is bij iedereen de folder van coöperatie Hilverglas bezorgd. In de folder vindt u alle informatie over de coöperatieve aanleg van glasvezel, inclusief een inschrijfformulier. Coöperatie Esbeek en Stichting Gemeenschappelijke Antenne Inrichting Esbeek vinden de aanleg van glasvezel in Esbeek van groot belang voor de leefbaarheid van ons dorp. De kans om een glasvezelnetwerk in eigen beheer aan te leggen in de gehele gemeente komt maar één keer voorbij. Door nu allemaal mee te doen kunnen we er voor zorgen dat het deelnamepercentage van 50% in de gemeente Hilvarenbeek wordt gehaald. Dit percentage is nodig voor Hilverglas om de aanleg van glasvezel in de gehele gemeente inclusief de buitengebieden, te kunnen financieren en te kunnen starten met aanleggen. Door het netwerk zelf aan te leggen zijn we niet afhankelijk van een commerciële netwerkbeheerder. Omdat het netwerk eigendom van de coöperatie wordt bepalen de leden zelf welke nieuwe diensten op het netwerk worden toegelaten, bijvoorbeeld voor zorg, onderwijs en beveiliging. Hilverglas heeft een overeenkomst gesloten met Canal Digitaal voor het aanbieden van diensten. U kunt meedoen door in te schrijven via het inschrijfformulier in de folder of via de website van Hilverglas. Als u zich inschrijft sluit u een abonnement af voor televisie, internet en of telefonie en wordt u daarmee lid van coöperatie Hilverglas. Door mee te doen met de actie Een tientje voor een vriendje kunt u de Esbeekse jeugd steunen. Dit doet u door het inschrijfformulier te deponeren in de bus bij de pinautomaat in Schuttershof of digitaal te sturen naar:

12 Coöperatie Nieuws Excursie naar bassischool St Plechelmus in Hengelo Met een gezelschap van negen personen hebben we afgelopen zaterdag de tot school verbouwde Heilige Hart kerk van Hengelo bezocht. Het gezelschap bestond uit: Yvonne Musaers, Rinel Vriens, Rachel Rijnen, Merel van den Nieuwegiessen, Martje Verhoeven- Hutten, Liesbeth Klessens, Steef Luijten (architect), Ad van de Wouw en Piet Verhoeven. Het doel was om een duidelijker beeld te krijgen van de herbestemming van onze kerk tot brede school. Het was een zeer informatieve excursie. De tot school verbouwde kerk heeft een heel bijzonder karakter. De kerk die een stuk groter is dan de Esbeekse kerk heeft twee verdiepingsvloeren gekregen. Er zijn als het ware twee grote dozen in de kerk geplaatst waarin de lokalen zijn gebouwd. Meerdere elementen van de kerk zijn behouden gebleven zonder dat je het gevoel hebt dat je in een kerk bent. Het geeft het geheel wel een bijzondere sfeer. De architect heeft dan ook niet voor niks samen met de opdrachtgever in 2010 De Gouden Piramide gewonnen met dit ontwerp. Het bezoek heeft de groep een heleboel inspiratie gegeven voor het ontwerp van onze nieuwe brede school in de Esbeekse kerk.

13 Jijband Met Carnaval vindt er dinsdagmiddag 4 maart vanaf uur een uniek optreden plaats van de JijBand. Jij bent de artiest van deze middag, daar zorgt de JijBand voor. Samen met het publiek gaan ze een spetterend optreden verzorgen. Meer dan 250 nummers kun je live meezingen en meebeleven. De JijBand is beter dan de Voice op Holland, de JijBand ben JIJ!! En alleen op dinsdagmiddag in onze eigen Residentie Schuttershof. Praatcafé De Vereniging Hooggevoelig Nederland organiseert in de regio Noord Brabant een HSP-praatcafé over Hoog Sensitiviteit. Het HSP praatcafé vindt plaats op woensdag 19 februari van uur. Het praatcafé wordt gehouden bij De Meidoorn, Timorstraat 3A, Tilburg Interesse? Aanmelden: mail naar (aanmelding vooraf is noodzakelijk). Eventueel kunt u voor meer informatie bellen: Eva Maassen, of kijk op de website

14 CONCORDIA GOI DUN HORT OP! Voor de eerste keer vindt het Karnevalskuzzert in Cultureel Centrum Elckerlyc plaats! Dit gegeven en het feit dat de harmonie in 2014 jarig is en met haar 175 lentes een van de oudste verenigingen van Hilvarenbeek, is een goede reden om er eens op auit te trekken dun hort op om het zo maar eens te zeggen. Een Karnevalskuzzert met verrassende elementen een oude bekende keert terug een solist die prachtig muziek kan maken zonder muziekinstrument een dirigent die hoog nodig moet uitleggen wat een dirigent zoal doet antwoord op de vraag of Elvis nog leeft de doventolk uit Zuid-Afrika uiteraard zullen Prins Roel d'n Irste met Adjudant Willem niet ontbreken! Sterker nog ze zullen aanwezig zijn op vrijdagavond 21 februari EN zondagmiddag 23 februari net als Nold en Groef, de winnaars van het Liekesfist. Voor het eerst zal de harmonie het Karnevalskuzzert twee keer uitvoeren; zoals gebruikelijk op de vrijdagavond en als extra een matineevoorstelling op de zondagmiddag. Met in ieder geval op vrijdagavond na afloop van het kuzzert de gezellige afterparty met medewerking van de Ron&Nie show. Kortom; een carnavalesk concert, vol muzikale grappen en grollen en veel licht verteerbare mooie muziek! Cultureel Centrum Elckerlyc, vrijdag 21 februari uur en zondag 23 februari uur. Entree tot 16 jaar 5,00, vanaf 16 jaar 10,00. Voorverkoop: zondag 16 februari van tot uur in de Gouden Carolus in Hilvarenbeek. Daarna bij de Gouden Carolus, Boekhandel Peter Swaanen en Cultureel Centrum Elckerlyc. Gevonden Sleutel Er is een huissleutel gevonden bij de Lowerik tegenover het voetbalveld. Af te halen bij Marion Welten.

15 HOI werkt met grote lijst aan de toekomst De lokale Hilvarenbeekse partij HOI Werkt gaat met 41 kandidaten de verkiezingen in. Op de eerste vijf plaatsen staan kandidaten die ook nu al actief zijn als raads- of commissielid. Lijsttrekker is de huidige fractievoorzitter Gon Boers. Ook de HOIraadsleden Bart Elbers (3) en Sanne Abrahams (5) stellen zich weer kandidaat. Johan Tameris, nu PvdA, staat op nummer 2 en Diessenaar André Fouchier, nu 6KB, staat als nummer 4 op de lijst. Nieuwkomers op de lijst zijn Rian van de Schoot (6) en Jozef van der Maas (7) uit Hilvarenbeek en Pieter van den Biggelaar(9) uit Esbeek. De jongste kandidaat op de lijst is de 19-jarige Marie-Noëlle Kruijswijk. Peer Verkuijlen wethouderskandidaat De huidige wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting Peer Verkuijlen is wethouderskandidaat voor HOI Werkt. Met Peer Verkuijlen kiest HOI Werkt nadrukkelijk voor continuïteit in het bestuur. Wij selecteren een wethouder op kwaliteit, deskundigheid en ervaring. De afgelopen jaren hebben we kunnen zien dat een onafhankelijke en objectieve wethouder goed is voor Hilvarenbeek. Ook bij de kandidatenlijst hebben we gekeken naar ervaring en kennis. De komende jaren komen er heel grote onderwerpen op ons af op het gebied van jeugdzorg, zorg en werk. Dan is het belangrijk dat je raadsleden hebt die weten waarover het gaat en hoe de procedures lopen. We hebben als HOI vier jaar met heel veel plezier het raadswerk gedaan en zijn nu erg blij met de versterking van ervaren mensen als Johan en André. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het allemaal mensen zijn die middenin de samenleving staan. Ambitie om te groeien Vier jaar geleden startte HOI als nieuwe partij. Toen deed HOI (Helder Open Integer) voor het eerst mee met 14 kandidaten. Nu doet de partij onder de naam HOI Werkt mee met 41 kandidaten. Deze versterking past bij de ambitie van de partij om te groeien. HOI Werkt gaat de verkiezingen in met het thema 'Samen bouwen aan de toekomst'. Daarmee geeft HOI Werkt aan een vooruitstrevende partij te zijn die werkt aan oplossingen voor de toekomst op het gebied van wonen, zorg en milieu. Kleinschaligheid, leefbaarheid en duurzaamheid blijven bij HOI Werkt ook de komende vier jaar de uitgangspunten waaraan de partij haar besluiten toetst.

16 Leefbaarheid in alle kernen! Cees van Hoof weer lijsttrekker Gemeenschapslijst Tijdens de algemene ledenvergadering is Cees van Hoof uit Biest- Houtakker gekozen als lijsttrekker van de Gemeenschapslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Cees is in de lopende raadsperiode ook fractievoorzitter van de Gemeenschapslijst en is nu voor de tweede keer lijsttrekker. Drie raadsleden van de huidige fractie zijn wederom verkiesbaar en daardoor blijft enorm veel kennis en ervaring behouden. De kandidatenlijst is uitgebreid met een aantal nieuwkomers. De Gemeenschapslijst heeft hen gekozen vanwege de kennis en ervaring die deze kandidaten bezitten op belangrijke onderwerpen die de volgende raadsperiode aan de orde komen. Kandidaten Gemeenschapslijst voor Esbeek Voor Esbeek staat er een nieuwkomer op de lijst: Margret Hesselmans- Abrahams. Zij staat op nummer 5 is 44 jaar. Margret heeft na haar opleiding tot Psychiatrisch Verpleegkundige vijftien jaar binnen de psychiatrie gewerkt. Momenteel is ze werkzaam bij Kompaan en De Bocht in Goirle. Naast deze drukke baan heeft ze recent een opleiding voor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. De maatschappelijke betrokkenheid is haar met de paplepel ingegoten door haar ouders. Zij wil zich nu graag namens de Gemeenschapslijst in gaan zetten voor Zorg en Welzijn binnen de gemeente. Ik word met de dag enthousiaster om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Daarnaast wil ik me vol overgave in gaan zetten voor de belangen van alle inwoners van gemeente Hilvarenbeek. Luisteren, geraakt worden en handelen zijn kernwaarden die zeker betrekking hebben op mij! Ik ben in staat om 'out of the box' te denken. Daarnaast ben ik een gedreven en enthousiaste aanpakker. Ik heb er zin in!

17 Margret Hesselmans-Abrahams is niet de enige vertegenwoordiger van Esbeek namens de Gemeenschapslijst. Vanuit Esbeek zal zij ondersteund worden door maar liefst zes enthousiaste dorpsgenoten die ook op de verkiezingslijst staan. Deze dorpsgenoten zijn: Jeroen Oerlemans (nummer 12), Rachel Rijnen (nummer 17), Marga Hesselmans (nummer 19), Guus Verschueren (nummer 22), Mariëtte Souwen-Van de Wouw (nummer 23) en Piet Hesselmans (nummer 30). Thema: Leefbaarheid in alle kernen. Met dit thema gaat de Gemeenschapslijst de verkiezingen in. De komende raadsperiode zal dit voor de Gemeenschapslijst dan ook het belangrijkste thema vormen. Dat betekent voor alle kernen onder andere het behoud van basisscholen en sportvoorzieningen, lokale zorgverlening, voldoende woningbouw en een bloeiend verenigingsleven. 'Tilburg verliefd: Valentijnsconcert' In 2012 is in het Tilburgse het orkest "L'Aventure Musicale" ontstaan; een vernieuwend orkest op niveau, dat projectmatig verschillende kunstvormen samenbrengt middels de blaasmuziek. 'Tilburg verliefd: Valentijnsconcert' dat op zaterdag 15 februari speelt in de Tilburgse Concertzaal. "Tilburg verliefd; Valentijnsconcert' is een initiatief en productie van het orkest "L'Aventure Musicale", waarvoor de leden en meewerkende artiesten zich thans enthousiast voorbereiden. Voor gedetailleerde informatie kunt u zich richten tot Annemarie Eversdijk: Namens orkest L'Aventure Musicale, Ed van de Walle

18 Programma Korfbalvereniging Tuldania Wedstrijd Aanvang Thuis team Uit team Accommodatie Plaats :25 Tuldania 1 Spoordonkse Girls 1 Hercules DIESSEN :10 Tuldania 2 Klimroos 4 Hercules DIESSEN :05 SDO '99 A1 Tuldania A1 Sporthuis Reusel REUSEL :10 Tuldania B1 Rosolo B2 Hercules DIESSEN :00 Rosolo B3 Tuldania B2 Sporthuis Reusel REUSEL :00 De Weebosch C1 Tuldania C1 De Stap LUYKSGESTEL :00 Tuldania D1 De Korfrakkers D2 Hispohal HILVARENBEEK :10 Tuldania E1 Klimroos E1 Hercules DIESSEN :30 ZIGO MW1 Tuldania MW1 T-Kwadraat TILBURG :00 Roka 1 Tuldania 1 De Schans REUVER :45 DDW 3 Tuldania 2 Sporthuis Reusel REUSEL :10 Tuldania A1 BIO A1 Hercules DIESSEN :00 NeCa B1 Tuldania B1 Eureka HAPERT :10 Tuldania B2 Celeritas (S) B1 Hercules DIESSEN :10 Tuldania C1 Bladella C3 Hercules DIESSEN :00 NeCa D1 Tuldania D1 Eureka HAPERT :00 SVOC '01 E1 Tuldania E2 De Wetteling VENRAY :30 Tuldania MW1 EDN '56 MW1 T-Kwadraat TILBURG :00 Rooi MW2 Tuldania MW1 De Streepen SINT-OEDENRODE :00 NeCa MW1 Tuldania MW1 D'n Anloop HOOGELOON OPROEP Enthousiaste jongens gezocht vanaf 14 jaar Om onze wedstrijden veilig te laten verlopen zijn we op zoek naar baancommisarissen (vlaggers) De wedstrijden worden gehouden op het circuit in de Pikoreistraat in Reusel Voor meer info en wedstrijddata: Martijn van der Heijden (na 18 uur)

19 Heemkundige Kring Hilvarenbeek en Diessen UNIEK FILMMATERIAAL UIT DE JAREN '20 Een bijzondere lezing op donderdag 13 februari in Museumbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek. Hans van der Haring, uitbater van Partycentrum De Nieuwe Hoef op Gorp aan de Leij, vertelt over de familie Hubert van Beusekom, die van 1894 tot 1939 eigenaar was van Gorp en daarna nog van Gorp aan de Leij. Uniek filmmateriaal uit het archief van de familie Hubert van Beusekom toont beelden van de Vrijthof bij gelegenheid van het huwelijk van jongeheer Hubert van Beusekom met ene mevrouw Van de Bosch. Beelden van de Vrijthof dus, maar ook van 't Jachthuis, 't Jagershuis, hun bewoners waaronder Anna Poulissen en Kee van Iersel. In zijn smeuïge verteltrant laat Hans de figuur Marinus Becanus, waarover schrijfster Anna Hubert van Beusekom geschreven heeft, tot leven komen. We leren de geschiedenis kennen van De Nieuwe Hoef en zijn prachtige omgeving. Landgoed Gorp aan de Leij en het helaas door de bliksem getroffen en tot de grond toe afgebrande Café in 't Aardsparadijs waarvan alleen het bijzondere uithangbord nog rest. D'n ezel die voor de kar gespannen werd om de familie Hubert van Beusekom in Tilburg van het station af te halen. Als ze Goirle passeerden riepen ze daar: Kek daor gao d'n ezel! De lezing wordt georganiseerd door Heemkundige kring Hilvarenbeek en Diessen 'Ioannes Goropius Becanus'. Museumbrouwerij De Roos, donderdag 13 februari uur, gratis toegang. Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 23 februari om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Er is een intentie voor Jac Broeckx vanwege het jaargetijde. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

20 Gemuts (van onder de muts) Terwijl ik dit zit te bedenken Leeft Nederland in een euforie De schaatsheren deden het perfect: Ze werden weer eens een-twee-drie. Ook Irene maakte haar favorietenrol waar En haalde meteen haar eerste goud binnen Door in een prima geschaatste race De 3 kilometer in een mooie tijd te winnen. Even later gingen de alarmbellen Van mijn Facebook ineens volop aan: Het eerste van onze Esbeekse korfbalclub Had het kunstje weer eens gedaan: Een week eerder dan verwacht Zijn ze al kampioen geworden Waarna ze met gezwinde spoed Terug naar hun eigen Schutterhof snorden Om daar alvast een voorproef te nemen Op wat er komende zondag gaat gebeuren: Eerst de verplichte wedstrijd in Diessen En dan openen daar in ons café de receptiedeuren Voor, alweer, een prachtig feest Dat een mooi vervolg zal zijn Op dat van de avond ervoor in de gymzaal: De aftrap van het carnavalsfestijn. Als deze prinselijke onthulling zo spannend wordt Als de voorbodes doen vermoeden op onze website Dan zal de komende Esbeekse Prins Door de rest van de mannen flink worden benijd. De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 15 29 augustus 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

INHOUD. maart 2013 nummer 3803

INHOUD. maart 2013 nummer 3803 Redactie: Anita Jansen, Ben van Dooren, José Hoeks Correspondentieadres: Hoeverstraat 14 5563 AJ Westerhoven Telefoon 040-2044153 mikmakwesterhoven@gmail.com Bank: Rabobank Bergeijk Rekeningnummer 10.64.10.008

Nadere informatie

Sint-Nicolaas weer in Brouwhuis

Sint-Nicolaas weer in Brouwhuis Jaargang 26 november 2010 Stichting wijkblad DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl Sint-Nicolaas weer in Brouwhuis IN DIT NUMMER Meld stankoverlast, meer hierover

Nadere informatie

Brandevoorter Courant. nr. 2 februari 2014 jaargang 15

Brandevoorter Courant. nr. 2 februari 2014 jaargang 15 Brandevoorter Courant nr. 2 februari 2014 jaargang 15 1 Inhoud hoofdredacteur Cora Brouwer info@brandevoortercourant.nl redactie Giel Pollemans, Marga Dobma, Patricia Teuns, Ilse Hommering, Marc Dekkers

Nadere informatie

Maart 2014 Jaargang 18, nummer 1. Thijmen Boonstra en Maartje Bosch stellen zich voor. In de jeugdrubriek Thijmen Putter en Teun Gerrits

Maart 2014 Jaargang 18, nummer 1. Thijmen Boonstra en Maartje Bosch stellen zich voor. In de jeugdrubriek Thijmen Putter en Teun Gerrits Maart 2014 Jaargang 18, nummer 1 De doorgeefpen lag bij Jan Meijerink Thijmen Boonstra en Maartje Bosch stellen zich voor In de jeugdrubriek Thijmen Putter en Teun Gerrits De eerste informatie van de feestcommissie

Nadere informatie

Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis

Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis Jaargang 25 oktober 2009 Stichting wijkblad DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl IN DIT NUMMER Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis

Nadere informatie

Het was zo ongelooflijk speciaal

Het was zo ongelooflijk speciaal Jaargang 54 Woensdag 21-1-2015 Nummer 4 DePARELvan Brabant Weekblad voor Heeze, Leende, Sterksel, Maarheeze, Soerendonk en Gastel Dit is een uitgave van A en C Media B.V. Rob Scheepers kijkt terug op nieuwjaarsconference:

Nadere informatie

Kijk ook eens op: www.oerle.info

Kijk ook eens op: www.oerle.info TomTom is de weg kwijt Tapas eten in Alegria Stem op VIDO KVO wordt VKS Oersprong naar Luxemburg Eerste prijswinnaar van de crypto! Bijzondere foto s gevraagd Kijk ook eens op: www.oerle.info Jaargang

Nadere informatie

Les één: je moet tijdens de kermis eigenlijk niks zeggen

Les één: je moet tijdens de kermis eigenlijk niks zeggen 27E JAARGANG NR. 8 7 JULI 2014 D É K R A N T V O O R U L F T E N O M S T R E K E N 3 5 7 9 Het is voor de leden van de schutterijen niet altijd een pretje, maar het is wel vaste prik bij zowel de Eendracht,

Nadere informatie

HEJS NEJS. Hoe is het toch met Hans en Paul Brons. 28 maart. keurt Nederlandse ponyhengsten. De prinsen Carnaval kijken terug

HEJS NEJS. Hoe is het toch met Hans en Paul Brons. 28 maart. keurt Nederlandse ponyhengsten. De prinsen Carnaval kijken terug Jaargang 6 Nummer 3 2015 HEJS NEJS Gerard van Mil keurt Nederlandse ponyhengsten Hoe is het toch met Hans en Paul Brons 28 maart Feestveiling! D n Toomp 19:30uur De prinsen Carnaval kijken terug Van toen

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Dorpsblad NIEUWS VAN FANFARE AMICITIA FILMGALA OPEN ATELIER YVONNE VAN DE GEVEL IN BED & BREAKFAST HILL10. Aansluiten. Andere onderwerpen

Dorpsblad NIEUWS VAN FANFARE AMICITIA FILMGALA OPEN ATELIER YVONNE VAN DE GEVEL IN BED & BREAKFAST HILL10. Aansluiten. Andere onderwerpen Dorpsblad Jaargang 3 nummer 7-29 augustus 2007 Discussie start op vergadering 10 september LEEFBAARHEIDSWERKGROEP WIL NIEUW DORPSPLAN VOOR DEN HOUT! Den Hout - Op de openbare vergadering van maandag 10

Nadere informatie

Sterke verhalen. Burgerinitiatieven voor voorzieningen in kleine dorpen. Jannie Schonewille Jel Engelen Jan Willem van de Maat

Sterke verhalen. Burgerinitiatieven voor voorzieningen in kleine dorpen. Jannie Schonewille Jel Engelen Jan Willem van de Maat Sterke verhalen Burgerinitiatieven voor voorzieningen in kleine dorpen Auteurs: Hilde van Xanten Jannie Schonewille Jel Engelen Jan Willem van de Maat Rotterdam, juli 2011 Dit is een publicatie van de

Nadere informatie

Nummer 16, Jaargang 4. ené Jansen woont sinds vier jaar. met zijn vrouw Sandra Blom aan de. januari begonnen met zijn bedrijf inqasa:

Nummer 16, Jaargang 4. ené Jansen woont sinds vier jaar. met zijn vrouw Sandra Blom aan de. januari begonnen met zijn bedrijf inqasa: OORSCHELP Nieuwsbrief van Dorpsvereniging Heilig Landstichting Nummer 16, Jaargang 4 September 2010 ONDERNEMEN OP DE LANDSTICHTING In dit nummer: Van de redactie 2 Van de voorzitter 3 Eeuwfeest 4 R januari

Nadere informatie

NOVITAS VITAE VIERT 35-JARIG BESTAAN MET MUZIEKFESTIVAL

NOVITAS VITAE VIERT 35-JARIG BESTAAN MET MUZIEKFESTIVAL Dorpsblad Jaa rgang 3 numm e r 5-30 mei 2007 NOVITAS VITAE VIERT 35-JARIG BESTAAN MET MUZIEKFESTIVAL Den Hout - Op 23 mei 2007 is het precies 35 jaar geleden dat de eerste repetitie van (toen nog drumband)

Nadere informatie

Wiikkrant j Oost. d e w i j k w a a r d e z o n o p k o m t mei 2010 jaargang 11 nummer 52 oplage: 5600

Wiikkrant j Oost. d e w i j k w a a r d e z o n o p k o m t mei 2010 jaargang 11 nummer 52 oplage: 5600 Wiikkrant j Oost d e w i j k w a a r d e z o n o p k o m t mei 2010 jaargang 11 nummer 52 oplage: 5600 DEZE KRANT BEVAT GEMEENTE INFORMATIE EN WORDT HUIS AAN HUIS VERSPREID. OPROEP AAN ALLE WIJKBEWONERS

Nadere informatie

Na verhuizing bewoners naar zorggebouw Veenstaete Oudergaard en Huize Brugchelen zijn historie geworden

Na verhuizing bewoners naar zorggebouw Veenstaete Oudergaard en Huize Brugchelen zijn historie geworden 37e jaargang Week 5 Woensdag 1 februari 2012 Na verhuizing bewoners naar zorggebouw Veenstaete Oudergaard en Huize Brugchelen zijn historie geworden DOOR: JOOP GLIJN De laatste jaren is er binnen de dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Gilde 33e jaargang no. 4 december 2014

Gilde 33e jaargang no. 4 december 2014 Gildebrief 33e jaargang no. 4 december 2014 C O L O F O N Gildebrief De Gildebrief is het verenigingsblad van het Gilde van Vrijwillige Molenaars (GVM) en verschijnt vier keer per jaar in een oplage van

Nadere informatie

10 oktober 2011 NR 17

10 oktober 2011 NR 17 10 oktober 2011 NR 17 Stichting 10 oktober 2011 NR 17 Gemeenschapsblad Aarle-Rixtel www.gemeenschapsblad.nl Jaargang 41 Oplage 2500 STICHTINGSBESTUUR: Jan den Mulder, Lieshoutseweg 26 382067 Cisca Verschuuren

Nadere informatie

27E JAARGANG NR. 4 14 april 2014. Kern in de kijker. 9 40 jaar Ulfariet

27E JAARGANG NR. 4 14 april 2014. Kern in de kijker. 9 40 jaar Ulfariet 27E JAARGANG NR. 4 14 april 2014 D É K R A N T V O O R U l f t e n o m s t r e k e n 3 Pasen is van oorsprong een christelijk feest. Er wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood, op de derde dag

Nadere informatie

Voorwoord. René. Colofon 34 e jaargang nr. 208, september 2014 verschijnt elke twee maanden

Voorwoord. René. Colofon 34 e jaargang nr. 208, september 2014 verschijnt elke twee maanden Wijkblad De Blaak nummer 208 september 2014 blz 2 Voorwoord Het zit er weer op. De zomer van 2014. En die hebben we helaas niet helemaal droog gehouden. Tijdens de mooiste vakantieweken zat ik zelf in

Nadere informatie

voor de eerste keer grensoverschrijdend De inschrijving voor de monstertocht

voor de eerste keer grensoverschrijdend De inschrijving voor de monstertocht ZOMEREDITIE Vlamingen lopen 113 kilometer lange proefwandeling naar Oisterwijk Eddy Maurice (l) en Jan Callioux leggen de laatste meters af over De Lind in Oisterwijk. (foto: Paul Spapens) OISTERWIJK -

Nadere informatie

TOSCAANSE BRUILOFT. Meer kiezers naar stembus met 50 redenen LADIES NIGHT. .eu 2,- KORTING WEEKKRANT HELMOND LIJST. Gemeenteberichten.

TOSCAANSE BRUILOFT. Meer kiezers naar stembus met 50 redenen LADIES NIGHT. .eu 2,- KORTING WEEKKRANT HELMOND LIJST. Gemeenteberichten. 12e jaargang, nummer 2, oplage 42.900 ex. Vrijdag 10 januari 2014 www.deloop.eu STIPHOUT ZWANENBEEMD/ ORANJEBUURT NOORD DIERDONK BINNENSTAD OOST RIJPELBERG BRANDEVOORT WEST MIERLO-HOUT ANNAWIJK/ SUYTKADE

Nadere informatie

Mijn favoriete hobby: kralensieraden maken

Mijn favoriete hobby: kralensieraden maken De favorieten van Linda Engwerda 25 april 2014 jaargang 18 Mijn favoriete hobby: kralensieraden maken In deze editie van het Klaverblad spreken wij Linda Engwerda, coördinator zorg van locatie Kempenhaeve.

Nadere informatie

Investeren in mensen

Investeren in mensen KERNKRACHT is het gratis Informatiemagazine voor leden van de vereniging kleine kernen noord-brabant vereniging kleine kernen noord-brabant Jaargang 4 - nummer 1 - februari 2007 Investeren in mensen Investeren

Nadere informatie

Oudheidkundige kring zoekt trekkers Door Marten Brascamp

Oudheidkundige kring zoekt trekkers Door Marten Brascamp Uitgave voor en door Teugenaren Jaargang 09 Editie 3 Januari 2015 Oudheidkundige kring zoekt trekkers Door Marten Brascamp De Oudheidkundige Kring Voorst bestaat in 2015 40 jaar en organiseert daarom een

Nadere informatie

BERT EN JANUS EERSTE NARREN KLUIVENDUIKERS

BERT EN JANUS EERSTE NARREN KLUIVENDUIKERS Dorpsblad Jaargang 3 nummer 10-28 november 2007 BERT EN JANUS EERSTE NARREN KLUIVENDUIKERS Bert van Dongen (71) en Janus van Genk (68) waren de eerste narren van de Kluivenduikers. Samen met Prins Kluif

Nadere informatie

Verschijnt huis-aan-huis in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand

Verschijnt huis-aan-huis in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand Verschijnt huis-aan-huis in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand Met veel nieuws over: APRIL 2015 - UITGAVE 17 Van de voorzitter Lente in de dorpen Het is lente en iedereen gaat buiten weer hard aan het werk.

Nadere informatie