Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015."

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank NL65 RABO (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Illustratie voorkant: Astrid van Egmond.

2 Agenda 13 feb Inzamelen gft-afval 15 feb Viering Adrianus geloofsgemeenschap 18 feb Inzamelen plasticafval 26 feb Inzamelen restafval 01 mrt Viering Adrianus geloofsgemeenschap 04 mrt E.V.A. paasstuk Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 feb. Kopij aanleveren voor zondagavond 22 feb uur. Nieuws van de redactie! De machtigingen voor het abonnementsgeld worden binnenkort geïncasseerd. Ons Incassant ID is: NL44ZZZ Het machtigings kenmerk is: uw postcode+huisnummer. Heeft u geen machtiging en nog niet betaald dan verzoeken wij u dit nog zo snel mogelijk te doen. Dit bespaart ons een boel werk. Betalen via de bank: maak 11,50 over op rabobanknummer: Nl65 RABO onder vermelding van: ABONNEMENTEN 2015, POSTCODE en HUISNUMMER. Contant betalen: 11,50 in een envelop doen met NAAM en ADRES onder vermelding van abonnementen Lever de envelop in bij het redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek. Let op: abonnees uit Hilvarenbeek en Diessen betalen 14,00. De redactie.

3 Felicitaties 13 feb Jo Bruurs 13 feb Simone Hermans 13 feb Maaike van Gestel 13 feb Jacqueline Gerritsen 15 feb Joke Wijten 15 feb Niek Snels 15 feb Lieneke Schellenkens 16 feb Jens Hesselmans 16 feb Suus Nouwens 19 feb Yvonne van Ostaden 21 feb Kiki Huijbregts 23 feb Ilse Persoons 25 feb Monica Damen 25 feb Kaylee Bosmans 25 feb Lette Soetens Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Adrianus Geloofsgemeenschap: Zondag 15 februari is er géén dienst. Dit ivm het niet beschikbaar zijn van de ruimte wegens Carnaval. Deze dienst wordt verzet naar zondag 22 februari: om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Zondag 1 maart, volgens schema: om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, telefoon of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

4 Beste Haaikneuters en Haaikneuterinnen We staan aan de vooravond van Carnaval, het dorpsfeest van Esbeek. Het begon 1,5 week geleden met ons grandioos Prinsenbal. De Flappentappers onthulden op schitterende wijze onze nieuwe Dorstlustige Hoogheid Prins Mulders oftwel Rien Colsters. Als Adjudant koos hij Roy van Oort en samen zullen zij het feest voorgaan in ons Haaikneuterrijk. Na de onthulling werd het feest voortgezet met DJ Sosa en een grandioos optreden van Touché. Het was druk en gezellig tot in de kleine uurtjes. Onze bevriende verenigingen uit Hilvarenbeek, de Biest en Lage Mierde konden weer zelf meemaken dat heel het Haaikneuterrijk was uitgelopen om van het Prinsenbal een spetterend feest te maken. En dat tot in de vroege ochtend. Tot slot werd bij de nieuwe Prins nog een eitje gebakken en ook daar leek het wel of het hele Haaikneuterrijk aanwezig was. Prinsentoto Veel Haaikneuters hebben middels het invullen van de Prinsentoto een geldelijk steentje bijgedragen aan de organisatie van het Carnaval ten bate van de gehele Esbeekse gemeenschap. De toto is een belangrijke bron van inkomsten voor de Carnaval. Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Mulders heeft uit de goede inzendingen de volgende winnaars getrokken: - José Hesselmans - Stijn van de Wouw - Henk Maillé - Fam de Beer - Walter van de Borne Deze mensen ontvangen van Prins Mulders een overheerlijke Haaikneutertaart. Bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage. Kletsavond Ook dit jaar is de Kletsaovend weer uitverkocht. Een spektakel stuk met 5 Kletsers van eigen bodem en de humoristische acts. In de Hilverbode en op de site kunt u een verslag lezen van deze avond en natuurlijk de foto's bekijken.

5 Ziekenbezoek Een van de eerste officiële acties met Carnaval van de Prins is de aandacht voor onze zieken. Stelt u het als zieke op prijs dat onze Prins en zijn gevolg bij u langs komt, dan dient u dit door te (laten) geven aan Roy van Oort, telefoon Er zijn reeds een aantal adressen bij ons bekend maar als u dit tijdig doorgeeft dan kunnen onze Prins en zijn Adjudant met een delegatie van de Raad van Elf de route uitstippelen. De bezoeken staan gepland op vrijdagavond 13 februari en zaterdagmorgen 14 februari. Carnaval Het programma voor Carnaval ziet er als volgt uit: 14 februari 's middags Optocht 's avonds Openingsbal 15 februari 's middags Optocht bij de Pezerikken 's avonds Gekke Gerrits Danspaleis 16 februari 's morgens Pyjama ontbijt 's middags Kindercarnaval 's avonds Prijsuitreiking Optocht 17 februari 's middags Ameezing café en Dolle Disco 's avonds Sluitingsbal Zaterdag: Optocht Er hebben zich weer veel deelnemers opgegeven voor de Optocht en dus belooft het weer iets speciaals te worden. Wij als Raad van Elf rekenen er op dat alle belangstellenden weer iets voorgeschoteld krijgen waarop wij als Haaikneuters trots mogen zijn. Om de Optocht weer in goede banen te leiden is het nodig dat de volgende regeltjes in acht worden genomen: Alle deelnemers worden tussen uur en uur verwacht bij de inrit naar het industrieterrein. Zorg er voor dat je om uur aanwezig bent. De route is dit jaar, net als de voorgaande jaren: Groenstraat, Dorpsstraat, Oude Trambaan, Pastoor Jurgensstraat. Wanneer we uit de Pastoor Jurgensstraat komen, zal de Optocht worden ontbonden. De deelnemers zullen daar door de Optochtcommissie verder gedirigeerd worden.

6 Een vriendelijk doch dringend verzoek aan alle inwoners van de genoemde straten om er voor te zorgen dat er geen auto's geparkeerd staan tijdens de Optocht. Na de Optocht is iedereen van harte welkom in onze residentie Schuttershof waar zowel de zaal, het café als d n Doel zijn omgetoverd tot feestzalen. De gehele middag zullen diverse disco s de muziek verzorgen, zodat er voor elk wat wils zal zijn. Openingsbal met Dreamcast Dit bal, voor jong en oud, begint om uur. Carnaval kan pas echt beginnen als onze Dorstlustige Hoogheid Prins Mulders de sleutel van het Haaikneuterrijk heeft ontvangen van de burgemeester. De muziek zal worden verzorgd door de band Dreamcast. Deze band bestaat uit 3 personen die het publiek laten feesten met een grote dosis humor en entertainment. Vanwege het grote succes vorig jaar ook dit jaar weer van de partij. Laat onze Prins zien dat hij ook dit jaar een grote Carnavalsvierende menigte achter zich heeft staan. Optocht Pezerikkengat Voor alle deelnemers wordt er op zondagochtend om uur weer een overheerlijke kop erwtensoep geschonken. Dit wordt een lekker opkikkertje voordat we met zijn allen naar de Pezerikken rijden voor de optocht aldaar. De start van de Optocht in het Pezerikkengat is om uur. Daarom vertrekken we om uur met de wagens in colonne naar het Pezerikkengat. De grote wagens die mogelijk problemen hebben met de bomen bij de steenfabriek dienen om uur te vertrekken zodat alle wagens tijdig voor de optocht in Hilvarenbeek aanwezig zijn. De start van de optocht is zoals voorgaande jaren op de hoek bij Decokay van de Wouw. In de Gelderstraat bij het benzinestation stellen we de juiste volgorde van de wagens op. Ook hier wordt nog erwtensoep geschonken. Let hier op de aanwijzingen van de leden van de Raad van Elf.

7 Ieder jaar willen we de terugtocht naar ons Haaikneuterrijk laten geschieden onder politie-begeleiding. Dit verlaagt het risico op ongevallen onderweg aanzienlijk. Daarom is het belangrijk dat we met z'n allen tegelijk naar Esbeek vertrekken. De leden van de Raad van Elf zullen daarvoor aanwijzingen geven bij de Rabobank in Hilvarenbeek. Na terugkomst zullen alle wagens weer tentoongesteld worden op het parkeerterrein van Schuttershof. Vanaf zondagavond uur is dit terrein verboden gebied voor alle kinderen. Wij rekenen er op dat alle ouders hier op toe zullen zien. De wagens zijn geen speeltoestellen en levensgevaarlijk. Gekke Gerrits Danspaleis Na de optocht gaan we met z'n allen naar onze residentie zaal Schuttershof om onze prijswinnaars van de optocht in het Pezerikkengat officieel te huldigen. Nieuw is daarna de invulling van de avond genaamd "Gekke Gerrits Danspaleis". Een bekende Dj zal de fundering laten trillen met stampende muziek. In het café is een heus feestcafé ingericht voor de liefhebbers van een ander muziekgenre. Maandagochtend: Pyjama ontbijt Ook dit jaar staat het Carnavalsontbijt weer op het programma. Ieder jaar weer blijkt dit voor jong en oud een gezellige gelegenheid te zijn om elkaars ervaringen uit te wisselen terwijl je geniet van een door de Raad van Elf aangeboden ontbijt. Laat zien dat je maandagochtend óók 'n echte Haaikneuter bent. Het Carnavalsontbijt laat zien dat wij Haaikneuters, één familie zijn. Pyjama is verplicht en alcoholische dranken worden er niet geschonken. Om 9.30 uur kun je aanschuiven en ben je er om uur nog dan mag je mee opruimen! Maandagmiddag: Kindercarnaval Dit wordt weer een middag voor en door kinderen. Om uur start de Kinderoptocht op het Dorpsplein en trekt door de kern van het Haaikneuterrijk. Alle kinderen, van 0 tot 12 jaar mogen meedoen in de Optocht. Om voor jurering in aanmerking te komen dienen de deelnemers zich aan te melden bij Marc van den Borne. Om ongeveer uur, na de optocht, is de samenkomst in onze residentie zaal Schuttershof.

8 Aan De Keukentafel met Rien Colsters Gloednieuwe Prins Mulders is er klaar voor Rien Colsters (25) hoopte al ooit op de titel Prins der Haaikneuters. En dan is het moment toch eerder daar dan hij verwachtte. Mijn onthulling door de Flappetappers was erg leuk gedaan. Ik was wel zenuwachtig, hoor, aldus Rien. Zijn grote vriend Roy van Oort heeft hij tot adjudant gebombardeerd. Rien en Roy zijn samen, met nog zes jongeren, onlangs toegetreden tot de raad van elf. Bijzonder is dat 2015 voor vader Jan Colsters zijn laatste jaar als raadslid is en voor Rien zijn eerste jaar. Rien denkt er iets anders over. Bijzonder? Nou nee, want bij ons thuis is dat allemaal heel gewoon. Dat is ook niet de reden dat ik er juist nu bij ben gegaan. Voor hetzelfde geld was hij al eerder gestopt. Het loopt gewoon zo. Jan, lid van de werkgroep 'prinsencommissie' vroeg aan zijn zoon, tussen neus en lippen door (onder de afwas) of hij zin had om prins te worden van de Haaikneuters. Daar had Rien wel oren naar. Hij wordt met raad en daad terzijde gestaan door zijn vader. Rien vindt al die tips van pa wel handig. Het is vertrouwd en makkelijk. Wij kunnen ieder moment van de dag dingen met elkaar bespreken. Dat is fijn, omdat ik als raadslid nog geen ervaring heb opgedaan. Zo plukt ook Adjudant Roy van Oort de vruchten van de ervaringen van zijn vader. Jack van Oort heeft al menig adjudantschap meegedraaid. In 1991 stond Jack als adjudant aan de zijde van prins Jan Colsters. Mooi dat hun zonen jaren later in de carnavals voetsporen treden van hun vaders en dat de geschiedenis zich herhaalt. Zo vader zo zoon. Loodgieter Rien is geboren in De Klapstaarten in Esbeek. Zoals de meeste Esbeekse kinderen ging ook hij naar peuterspeelzaal De Debberkes en basisschool De Wingerd. Pius X in Bladel volgde, waarna het ROC in Eindhoven. In het kader van werken en leren heb ik de kneepjes van het loodgietervak geleerd bij Bierings in Diessen.

9 e Op mijn 19 ging ik studeren aan de MAS in Helmond en werkte ik bij boerderij van Puijenbroek in Goirle. Ondertussen werk ik met veel plezier als vertegenwoordiger 'Verhuur' bij Geert-Jan de Kok''. Rien heeft een huis gekocht in Esbeek en gaat binnenkort samenwonen met zijn vriendin Daniek Roberts. Prins Mulders en Adjudant D'n Brûine In godsnaam, Rien, hoe komen jullie aan de namen Prins Mulders en Adjudant D'n Brûine? Ik heb al wat tekst en uitleg moeten geven. Dat zijn onze bijnamen bij onze vriendengroep De Hullie Gullies. Bij een oom van mij werkte vroeger ene Mulders en daar leek ik schijnbaar op. En D'n Brûine is afgeleid van de Amerikaans zanger Leroy Brown. Tevens het feit dat Roy niet makkelijk bruin kleurt van de zon. Ja, ik weet het, het gaat nergens over. Maar wij vonden onze bijnamen wel geschikt voor deze functies. Prins Rien d'n derde klinkt zo oubollig. Tussen de jassen klooien Alle acht jeugdige raadleden zijn verdeeld onder verschillende commissies. Nieuwe leden, nieuwe ideeën. Zo is de dinsdagmiddag 'Dolle disco' leuk ingevuld voor de jeugd tussen 13 en 16 jaar, de doelgroep die wat tussen wal en schip valt. Lees verder op de volgende pagina

10 Ik spreek uit ervaring, want zo herinner ik me nog goed hoe ik op die leeftijd wat tussen de jassen hing te klooien. Als kind had Rien niets met carnaval. Het was hem veel te druk. Moeder Gerry vertelt: Hij zat altijd wat gelaten op mijn schoot. En soms zelfs te slapen. De hele familie ging carnavallen en onze Rien logeerde vier dagen bij zijn oom e en tante in Hilvarenbeek. Vanaf zijn 16 jaar was Rien van de partij bij carnavalvierend Esbeek en was er niet meer weg te slaan, zoals hij zelf zegt. Ik moet zeggen dat ik het toen heel fijn vond dat oudere groepen, de jongeren, erbij betrokken. Dat had ik nodig. En die betrokkenheid probeer ik nu ook over te brengen naar de jongere jeugd. Op een gloednieuwe prinsenwagen zal Rien Colsters schitteren in de optocht. Hij heeft er enorm veel zin in. Rien beseft ook dat hij tijdens die vier dagen zijn rust- en ontspanning momenten zal moeten inbouwen. Prins Mulders en D'n Brûine zijn er klaar voor. Alaaf! Rien zijn muzikale verzoeknummer is Radar Love van Golden Earring Ik ben helemaal fan van drummer Cesar Zuiderwijk. Prins Mulders en adjudant d'n Brûine met de bijzondere carnavalskrant uit 1991

11 Familiehuis Esbeek februari 2015 De coöperatie Esbeek heeft als doelstelling om van ons dorp voor iedereen een leefbaar dorp te maken en te houden. Zeker voor de groep ouderen in ons dorp wordt de realisering van dit doel in toenemende mate actueel. Immers met de huidige veranderingen in de zorg voor gezondheid wordt van ouderen verlangd dat zij zo lang als het mogelijk is in hun eigen huis blijven wonen. De werkgroep Zorg Wonen en Welzijn, werkzaam onder de verantwoordelijkheid van de coöperatie, heeft al geruime tijd aandacht voor dit onderwerp. Eind 2013 organiseerden zij zogenaamde klankbordgroepbijeenkomsten, waarbij een aantal ouderen uit Esbeek werden uitgenodigd mee te praten en te denken over de veranderingen in de gezondheidszorg en de daaraan verbonden consequenties. Uit een drietal, vaak zéér emotionele, bijeenkomsten kwam de indringende vraag naar voren om na te denken over een 'tussenvoorziening'. Daar werd mee bedoeld een mogelijkheid om, indien thuis wonen niet goed meer mogelijk is en opname in een verpleeghuis nog niet geïndiceerd is, toch in hun eigen dorp en vertrouwde leefomgeving te kunnen blijven wonen. In reactie op deze vraag gaf de coöperatie Esbeek aan de werkgroep ZWW de opdracht om na te gaan of een dergelijke voorziening in Esbeek haalbaar is. Met de ondersteuning van de KNHM (Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij) is in 2014 een start gemaakt met de beantwoording van deze vraag. In de eerste gesprekken, begin 2014, werd het idee van een familiehuis (een huis waar met de ondersteuning van familie en vrijwilligers ouderen opgevangen en verzorgd kunnen worden) verder uitgewerkt. In het najaar van 2014 werd een bijeenkomst georganiseerd met de bedoeling inwoners van Esbeek te informeren over de plannen en te vragen om hun instemming. Tijdens deze goed bezochte bijeenkomst gaven de deelnemers met enthousiasme er blijk van, dat men het ontwikkelde plan van harte ondersteunt. In vervolg daarop werd aan de deelnemers gevraagd om een enquête in te vullen die daarna ook nog via de site van Esbeek verspreid werd.

12 Jas verwisseld op 55 + avond. Op de 55+ avond heeft iemand per ongeluk mijn jas meegenomen. Een dag later hing er nl. een jas die leek op die van mij, maar dat was m niet. Als u denkt dat u de verkeerde jas heeft meegenomen, wilt u dan contact opnemen met mij zodat we beiden onze eigen jas weer hebben? Alvast bedankt. Groetjes Jo de Kort telefoon: Voor informatie over adverteren in t Kleppermenneke Bel het redactiedres: De Klapstaarten 11, 5085 GA ESBEEK Tel:

13 Rond de 100 Esbeekse inwoners vulden de enquête in, waarvan een groot deel, om verschillende redenen, aangaf het een aantrekkelijk idee te vinden in Esbeek een voorziening te hebben waar men, als dat aan de orde is, gebruik van kan maken. Zeker, zo werd aangegeven, als het familiehuis gesitueerd wordt in het centrum van het dorp. Zo'n huis hoeft, volgens de respondenten, niet exclusief voor de ouderen of voor mensen uit het eigen dorp gereserveerd te worden. Men vond het geen bezwaar als, naast de eigen ouderen, ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap van het huis gebruik willen maken. Hoewel de meeste aangeven niet bij het bouwproject en/of de organisatie van het familiehuis betrokken te willen worden gaven velen toch aan bereid te zijn ondersteunende diensten te willen verlenen. De volledige enquête is, als u daarin bent geïnteresseerd, op te vragen bij onze dorpsondersteuner, Miriam Hooijer. Met het bestuderen en bespreken (in samenwerking met de KNHM) van de enquête is in de ontwikkeling van het familiehuis een belangrijke fase afgesloten. Het was een zogenaamd go, of no go moment. Gaan we er mee verder of houden we er hier mee op? De afgelopen periode heeft voldoende materiaal en positieve kracht opgeleverd om, samen met het bestuur van de coöperatie het besluit te nemen om op de ingeslagen weg voort te gaan. De komende periode zal in het teken staan van gesprekken en onderhandelingen met mogelijke samenwerkingspartners (gemeente, woningbouwvereniging, zorgverzekeraar, etc.). Wat de uitslag daarvan zal zijn is nu nog moeilijk te overzien. De werkgroep echter heeft, o.a. ook vanuit de inwoners van Esbeek, zoveel positieve respons ontvangen dat zij zéér gemotiveerd zijn om met dit belangrijke project verder te gaan. Eventuele vragen, opmerkingen of reacties op deze informatie kunt u zenden naar: egbert.stellinga@gmail.com Werkgroep ZWW.

14 Onze Snoeplustige Hoogheid Prins Simon en zijn Adjudant Sharugan zullen de scepter zwaaien over deze middag. Hoe het programma eruit zal zien is nog een grote verrassing. Voor een natje en droogje wordt natuurlijk weer gezorgd. Video van de Optocht Voor de overige Haaikneuters wordt om uur in het café Schuttershof de video van de Optocht vertoond als opwarmertje voor de prijsuitreiking. Maandagavond: Prijsuitreiking van de Optocht De prijsuitreiking van onze Optocht is wederom geprogrammeerd op de maandagavond. We beginnen om uur precies. Wie gaat de beker met de Grote Oren winnen??? Na afloop van de prijsuitreiking zal een dj ervoor zorgen dat het dak eraf gaat. Dinsdagmiddag: Ameezing Café en Dolle Disco Het programma voor Dinsdag is dit jaar in tweeën gedeeld. Voor de jeugd met name van 11 tot 16 jaar is er een Discomiddag in de zaal. Deze is omgetoverd tot een relax ruimte. Een heuse DJ zal het programma verzorgen. Het Café is een grote huiskamer geworden. De Pezerikken zullen iets na drieën ons een bezoekje brengen en daarna gaan we samen met de Jijband er een muzikale middag van maken. Om de sfeer te verhogen is de entree voor iedereen een kamerplant. Samen met het publiek gaan ze een spetterend optreden verzorgen. Meer dan 250 nummers kun je live meezingen en meebeleven. De JijBand is beter dan de Voice op Holland, de JijBand ben JIJ!! En alleen op dinsdagmiddag in onze eigen Residentie Schuttershof.

15 Dinsdagavond: Sluitingsbal De laatste loodjes van Carnaval! We gaan in een stevig tempo door tot het einde van Carnaval. We denken er nog niet aan maar nog maar een paar uur en Carnaval is voorbij. Maar tot het zover is zal het dak er nog één keer afgaan. Zorg dat je er tot het eind bij bent! Om uur zullen wij met de begrafenis van onze Prins afscheid nemen van Carnaval voor dit jaar. Verdere informatie over Carnaval treft u aan in onze Carnavalskrant die u onlangs in de bus gekregen heeft. Ook op haaikneuters.nl en onze facebook pagina vindt je de laatste info en foto's. De Haaikneuterdas en vlag Op veler verzoek hebben we na een uitgebreide selectie een partij dassen ingekocht in onze eigen kleur Haaikneuter blauw. De das is een welkome aanvulling voor je tenue. Het is een flinke das die je zeker met deze koude dagen goed zal verwarmen. Vanaf heden is hij te verkrijgen voor 10 euro (kostprijs) bij Schuttershof en Mark van den Borne. Laat de straten Haaikneuterblauw kleuren tijdens de Carnavalsdagen met vlaggen en dassen! Verder hebben we weer een nieuwe voorraad Haaikneutervlaggen. Een groot aantal versieren de lantaarnpalen langs de Optocht route. Rest ons nog één ding... Wij, Prins Mulders, Adjudant d'n Bruine en Raad van Elf wensen alle Haaikneuters en Haaikneuterinnen een héél prettige Carnaval toe. Wij hopen jullie allen natuurlijk te mogen begroeten in onze residentie zaal Schuttershof tijdens de komende Carnavalsdagen. Laat ook deze 51e Carnaval weer een succes worden. De Raad van Elf.

16 Agenda Vliegenvangers Met al dat zout op straat wachten we nog even met de motor natuurlijk, bovendien zijn er rond de carnaval geen BOB's om toeren. Waarschijnlijk zullen we bij mooi weer in maart zo'n beetje de motoren weer van stal halen (één BMW staat in ieder geval al te trappelen!). Wie het leuk vindt om op zondagochtend mee te rijden, zorgt dat íe om bij de Schuttershof klaar staat om te vertrekken. Het toerweekend doen we dit jaar op 26, 27, 28 juni. We vertrekken die vrijdag vroeg, want de plannen liggen richting de Vogezen. Wil je ook mee? Geef dat dan z.s.m. aan bij Hans Soetens: of Albert Prins De jaarlijkse toertocht staat gepland op zondag 30 augustus, dus houd die datum ook vrij in de agenda! Heul veul vliegen toegewenst en tot ziens!

17 Gemuts (van onder de muts) Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst Is een door velen vaak gebruikte zin Het zou zomaar de Esbeekse carnavalsspreuk kunnen zijn Want de Haaikneuters stappen hiermee de carnavalstijd in. Dat Prins en Adjudant dit jaar Zo jong zijn en zeker ook nog niet grijs - Ze zijn samen zelfs jonger dan de meeste Prinsen - Is hiervan al voldoende bewijs. Ook met het benoemen van al die nieuwe leden van de raad Heeft men een heuse raadsupdate gecreëerd En voor mijn gevoel betekent dit dat van deze club De gemiddelde leeftijd zowat is gehalveerd. We kunnen daardoor zondag met een frisse jonge groep Naar de Pezerikken gaan op een hele grote Prinsenwagen Waarvan ik hoop dat deze in ieder geval Die grote groep van 20 raadsleden wel kan dragen Toch zullen sommige wagens daar tijdens de uitslag Voor een alternatieve route moeten gaan Omdat ze dit jaar niet, zoals anders, Onder den Bikse toren kunnen staan. Die is namelijk al weken ingepakt In maagdelijk witte, maar saaie, doeken Zodat we in ieder geval niet met carnaval Op de Vrijthof naar brokstukken hoeven te zoeken. Misschien is er wel een creatieve Pezerik opgestaan Die deze witte doeken met carnaval heeft vervangen En de toren speciaal voor de komende week Met geel-paarse bekleding heeft volgehangen. De Muts

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 4 27 februari 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

We hebben het jaar 2016 weer afgesloten met een kleine kerstattentie voor onze 65+ ers van onze vereniging, en de reacties waren weer hartverwarmend.

We hebben het jaar 2016 weer afgesloten met een kleine kerstattentie voor onze 65+ ers van onze vereniging, en de reacties waren weer hartverwarmend. JAARGANG 45 UITGAVE 1 Jan-feb-maart 2017 www.bvdemolenwieken.nl Bestuursmededeling. We hebben het jaar 2016 weer afgesloten met een kleine kerstattentie voor onze 65+ ers van onze vereniging, en de reacties

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Lesbrief begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) tekst groep 5 en 6

Lesbrief begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) tekst groep 5 en 6 tekst groep 5 en 6 Carnaval In een deel van Nederland vieren mensen weer carnaval. Carnaval duurt van 18 tot en met 21 februari. De mensen vieren dit feest ieder jaar. Carnaval is een feest met veel tradities

Nadere informatie

Meneer Rob krijgt andere taken binnen Delta-onderwijs

Meneer Rob krijgt andere taken binnen Delta-onderwijs Dinsdag 27 mei 2015 Internet: www.obsduizendpoot.nl e-mail: directie@obsduizendpoot.nll Woensdag 27 mei 2015 Internet: www.obsduizendpoot.nl E-mail: directie@obsduizendpoot.nl Woensdag 27 mei 2015 Internet:

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

KWAKKELKRAANT. - februari 2015 - Verkiezing van het Sterrebos drietal. Beste Sterrebos Tullepetaonen, ALAAF!

KWAKKELKRAANT. - februari 2015 - Verkiezing van het Sterrebos drietal. Beste Sterrebos Tullepetaonen, ALAAF! - februari 2015 - DEZE KRANT IS EEN UITGAVE VAN DE AFDELING VRIJE TIJD EN EVENEMENTEN S&L ZORG. CONTACTPERSOON: JOOP VERKERK, TEL. 06 41 72 40 28. OPLAGE 200 STUKS Beste Sterrebos Tullepetaonen, Kend t

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes.

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Het zit erop voor een jaar en wij kunnen terug kijken op een geweldige carnaval. Voor ons is het telkens weer een feest om te zien met welk een enthousiasme iedereen bezig

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 17-03-2016 Vanuit de directie Beste ouders/verzorgers, Graag wil ik mij via deze weg aan u voorstellen. Mijn naam is John van Assouw.

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes.

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Het zit erop voor een jaar en wij kunnen terug kijken op een geweldige carnaval. Links en rechts werden wij voorzien van positieve en opbouwende kritiek dit zullen wij

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009.

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009. Betreft: bevraging jonge gezinnen in Herent Mogen wij een beetje van uw tijd vragen voor deze vragenlijst? Deze enquête kunt u anoniem invullen. De vragenlijst bestaat uit drie delen: een eerste algemeen

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

Het Beste Van DieDrie

Het Beste Van DieDrie Het Beste Van DieDrie Lesbrief rappen, zingen en dansen Maak een eigen rap bij het anti-pestlied Wij zijn DieDrie! Jullie komen binnenkort naar onze voorstelling, waarin we een boel muziek zullen laten

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

Beste ouders, Carnavalviering

Beste ouders, Carnavalviering Beste ouders, Hier is hij dan, de laatste nieuwsbrief van het schooljaar. De laatste weken gaan in, en we kijken weer uit naar een welverdiende vakantie. Voor het zover is, komt er nog een drukke tijd

Nadere informatie

Meer Lauwe on Light?

Meer Lauwe on Light? Onderzoeksrapport studenten ; Meer? Rapport gemaakt door : Marvin van Dinteren Erik de Veer Jelle Schenkels Freek Hogenkamp 4 september 2008 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Werkwijze blz. 3 Verwerking blz.

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda PPEL digitale nieuwsbrief openbare basisschool het ogelijn jaargang 21 nummer 02 week 39 donderdag 24 september 2015 OUDERAVOND GROEP 1-2 In het begin van het nieuwe schooljaar vinden de KLASSIKALE OUDERAVONDEN

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Kaaiendonkse. Tradities. (studieles ) Vooraf. Voorbereiding leerkracht

Kaaiendonkse. Tradities. (studieles ) Vooraf. Voorbereiding leerkracht Kaaiendonkse Tradities Doorvmiddel van de tekst en de verwerkingsopdracht krijgen de leerlingen inzicht in de viering van het carnaval in de regio Oosterhout Het belangrijkste doel is de leerlingen een

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Stalnieuws mei 2011 Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! 7 april is Jüpi 1 jaar geworden! 11 mei komt de veearts op bezoek om deze hengstenman íets minder mannelijk temaken waardoor

Nadere informatie

Ik heb geen zin om op te staan

Ik heb geen zin om op te staan Liedteksten De avonturen van mijnheer Kommer en mijnheer Kwel Voorbereiding in de klas: meezingen refrein Het Dorp Het is weer tijd om op te staan Maar ik heb geen zin Hij heeft geen zin Om naar m n school

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - februari 2017

Nieuwsbrief 6 - februari 2017 Dr. Ariëns Daltonschool, Rutgerinkdijk 3, 7161 EW Neede. Tel.: 0545295550 www.ariensneede.nl / e-mail: directie@ariensneede.nl Nieuwsbrief 6 - februari 2017 Agenda Agenda februari Agenda maart 6 Werkochtend

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 23 februari jaargang 32 nr.7

Nieuwsbrief. 23 februari jaargang 32 nr.7 Nieuwsbrief 23 februari jaargang 32 nr.7 Carnaval Vrijdag 9 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

23 december 2016 Nummer 8

23 december 2016 Nummer 8 23 december 2016 Nummer 8 Inhoud: Levende kerststal Gezinsviering Dank je wel Speelplaats Verkeer: controle fietsverlichting Carnaval 2017 Vervangingen Titus Brandsmagroep (Ingekomen Stuk) Levende kerststal

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Belangrijke data schooljaar 2014-2015 Maandag 10 november Rapportbespreking Dinsdag 11 november Rapportbespreking Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel REALITY REEKS Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP marian hoefnagel Een gekke naam Rudsel?? Jims mond valt open van verbazing. Is dat een naam? Hij kijkt met grote ogen naar de jongen die naast hem zit.

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer JAARGANG 2014/2015 NUMMER 12 Nieuwsbrief 17 April 2015 Doekoe-actie COOP In dit nummer 1 Doekoe-actie COOP 2 Tentoonstelling DRU 70 jaar bevrijding 3 Hoofdluis 4 Uitnodiging Koningsdag Schutterij De Eendracht

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Di. 23 febr. Ma. 29 febr. / zon. 6 mrt. 1e Rapport mee Voorjaarsvakantie Di. 8 mrt. 10 Minutengesprekken, groepen 1 t/m 7 Kijkochtend

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar!

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar! Over De Veenbrug Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014 Deze eerste Over De Veenbrug van 2014 willen we natuurlijk niet beginnen zonder u en jullie allemaal eerst: alle goeds en gezondheid en natuurlijk

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS 2011 Klanttevredenheid Vereenzaming Ouderen Soest VOS Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest 035 60 23 681 info@swos.nl www.swos.nl KvK 41189365 Klanttevredenheidsonderzoek Vereenzaming

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie