Drieëndertigste Jaargang nr.: 2 29 januari 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Drieëndertigste Jaargang nr.: 2 29 januari 2015."

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 2 29 januari t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank NL65 RABO (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Illustratie voorkant: Astrid van Egmond. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief

2 Agenda 01 feb Viering Adrianus geloofsgemeenschap 05 feb Inzamelen restafval 13 feb Inzamelen gft-afval 15 feb Viering Adrianus geloofsgemeenschap 18 feb Inzamelen plasticafval 26 feb Inzamelen restafval 01 mrt Viering Adrianus geloofsgemeenschap 04 mrt E.V.A. paasstuk Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 feb. Kopij aanleveren voor zondagavond 8 feb uur. Iedere eerste maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof.Vrije toegang.

3 Felicitaties 29 jan Lieke Leijten 29 jan Marieke Smolders 30 jan José van Dooren 31 jan Freek Lambregts 31 jan Ellen Trommelen 31 jan Jan de Jong 01 feb Hedwig Snels 01 feb Mark v Raak 01 feb Anne Versteijnen 02 feb Joshua van Loon 03 feb Miriam v Eekelen 03 feb Dorine Moors 03 feb Sjoerd Maillé 04 feb Frank Verhoeven 05 feb Daan Timmermans 05 feb Nicky Prins 06 feb Paul van Raak 06 feb Dolf v d Wouw 07 feb Alex Schilders 08 feb Jannes van Dommelen 08 feb Carlijn van Dal 08 feb Anne Jacobs 08 feb Carlijn v d Sande 09 feb Geert van Rooij 11 feb Jelmer Stellinga Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

4 Geacht bestuur en leden van KBO Hilvarenbeek en Diessen Hilvarenbeek Op 16 maart zijn er 2 verkiezingen t.w.: voor de Provinciale Staten en Waterschap de Dommel. Op dinsdag 3 februari, aansluitend aan de ledenvergadering van het CDA, hebben wij twee gasten uitgenodigd die kandidaat zijn. Iedereen is welkom!!! Marcel Derykere, 7e op de kandidatenlijst van het CDA, voor de Provinciale Staten verkiezingen en, Els Stravens lijsttrekker op de kandidatenlijst van het CDA voor de Waterschapsverkiezingen. Graag nodigen wij u uit om u te laten informeren over de standpunten van beide kandidaten op: Dinsdag 3 februari om uur in zaal Hercules in Diessen. Bestuur CDA Hilvarenbeek. Adrianus Geloofsgemeenschap: Zondag 1 februari om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Er is een intentie voor Harry en Cisca Wijten van Dooren en zoon Wim. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, telefoon of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

5 Coöperatienieuws NIEUWE (mini)markt OP DONDERDAGMIDDAG! Het heeft tijd en inspanning gekost, maar het is de gemeente gelukt om nieuwe marktmensen te vinden voor de minimarkt in Esbeek. Vanaf 26 februari komen groenteman Cruijssen en visboer Pistorius iedere donderdagmiddag naar het kerkplein. Er wordt nog verder gezocht naar aanvullende kramen, bijvoorbeeld voor kaas en brood. Het zal wel even wennen zijn: andere mensen en een andere middag, maar we hopen dat iedereen weer snel de weg zal weten te vinden om deze verse producten in ons eigen dorp te kopen. WIE SCHILDERT MEE BIJ SCHUTTERSHOF? In het weekend van 21 maart organiseert het Oranjefonds opnieuw de jaarlijkse actie NL Doet. Deze actie ondersteunt vrijwilligers bij sociale initiatieven. Ook Coöperatie Esbeek kan rekenen op het Oranjefonds en wel voor het onderhoud aan ons café. We gaan er een nuttige en gezellige dag van maken. MADE IN ESBEEK: ONDERNEMERSCAFÉ Het eerste editie van het Esbeekse ondernemerscafé was drukbezocht en de reacties waren enthousiast. Nu staat het volgende ondernemerscafé op de agenda: op maandagavond 23 maart zijn alle Esbeekse ondernemers weer van harte welkom. Het belooft weer een interessante avond te worden.

6 HET 'CULTUREELSTE' IDEE VAN ESBEEK Cultuur is het thema van de Brabantse Dorpen Derby 2015, die op 11 maart van start gaat. Provincie Noord-Brabant organiseert deze wedstrijd en stelt aanzienlijke geldprijzen beschikbaar voor de beste ideeën die de leefbaarheid in de provincie bevorderen. Na de glorieuze overwinning van Esbeek in de eerste versie van de Derby (2009) hebben we de smaak te pakken, dus ook dit jaar gaan we mee doen! Daarvoor hebben we natuurlijk een 'kei-goed' idee nodig. Een idee met 'cultuur' als thema. HEEF U DIT KNETTERGOEDE IDEE? Na carnaval organiseren we een brainstorm-avond waarbij iedereen ideeën in kan brengen en mee mag praten. De uitnodiging volgt nog, maar u bent van harte welkom! Op vindt u meer informatie over de Brabantse Dorpen Derby Suggesties voor projecten mag u nu vast insturen via idg@kpnplanet.nl.

7 32e KARNVALSKUZZERT OP 6 EN 8 FEBRUARI OUWE LIEFDE ROEST NIE is het thema van de KARNAVALSKUZZERTEN die plaats zullen vinden op 6 en 8 februari in CC Elckerlyc Hilvarenbeek. Mensen komen en mensen gaan bij onze harmonie. Maar eenmaal verliefd op die harmonie is niets of niemand in staat die liefde voorgoed te breken. Dit is een heel normaal gegeven in muzikale sprookjes. Kijk maar hoe lang en hoe vaak de liefde tussen Romeo en Julia al vertolkt is, of de liefde tussen Tony en Maria uit West Side Story, en hoe liefde van Micaëla voor Don José niet stuk kon ook al liet deze zich inpalmen door de mooie Carmen. Zelfs als je afstand hebt genomen van je oude liefde Harmonie, dan nog blijft het verlangen sluimeren en kom je minstens één keer terug in dat warme, veilige, klankrijke nest van Concordia. Meestal pas na jaren, een enkele keer al als het afscheid nog slechts luttele weken achter je ligt. Voelbaar wordt dan dat je nog steeds één van hun bent, één van de muzikanten, dat je nog steeds gekoesterd wordt, want OUWE LIEFDE ROEST NIE! Een smartlap, zo eentje om ongegeneerd mee te gaan janken, mag dan natuurlijk in het programma niet ontbreken. Waar het om draait is om de liefde, moderne liefde, romantische liefde, platvloerse liefde, zorgende liefde, onbaatzuchtige liefde zoals tussen Texas Jimmy en Rosie in Once upon a time in the West. Alles is Ouwe Liefde! In OUWE LIEFDE ROEST NIE zien we een aantal oude bekenden terug. In de presentatie, in de Mystery Guest, in de zangers en zangeressen, in de clowneske sketches en in de keuze van het repertoire. Mogelijk zijn we er getuigen van dat in Prins Timmer een ware Maestro verborgen zit! Dit mag je niet missen. CC Elckerlyc, vrijdag 6 februari uur en zondag 8 februari uur. Entree: volwassen 11,00, kinderen 5,00. Vanaf 20 januari zijn de kaarten te koop in de Gouden Carolus, bij Boekhandel Peter Swaanen en bij Wijnkoperij Van Lieverlee Karnevalskuzzert in de oude zaal Concordia

8 Ladies Night in Esbeek De eerste activiteit van EVA was een Ladies Night. Op 16 januari jl. waren 7 ondernemers: Mien op 't Hoog: make up/geur; Diana Buster: verjongingskuur; Patricia Bogers en Carla Heerebeek: hotstonemassage + parafinebad; Demi van Raak: Make up; Iboyka Damen: gezichts-/hand- en voetmassage; Marian Fiers: kapster en Maria Tecklenburg en Sylvia Metsaars: magneten sieraden, bij Schuttershof aanwezig. Iedere ondernemer liet op haar eigen vakgebied zien wat ze konden en hadden. Ze gaven hierover ook advies. Er hadden zich 40 Esbeekse vrouwen voor deze avond opgegeven. Ze gingen in groepjes langs de ondernemers. Hierbij hebben ze genoten van massages, ze hebben advies gekregen over hun haren en make up en ze konden sieraden en parfum kopen. Het was een geslaagde avond, waarop iedereen op haar eigen manier kon ontspannen en zich mooi kon maken. Op naar de volgende avond: een paasstuk maken onder leiding van Corien Veron. Tot dan! Groetjes José en Ingrid.

9 Nieuwe activiteit van EVA Na een goede start met de Ladies Night, zijn we al weer de volgende activiteit aan het voorbereiden, en wel een schitterend paasstuk (zie foto) maken onder leiding van Corien Veron. Deze activiteit zal plaatsvinden op 4 maart as. bij Schuttershof. De avond begint om klokslag uur. De kosten voor deze avond zijn 20,00. Dat is inclusief alle materialen voor het bloemstuk. Tevens zit hierin de kosten voor 2 kopjes koffie en/of thee. Overige consumpties zijn op eigen kosten. Kom jij ook naar Schuttershof om een paasstuk te maken op 4 maart 2015? Schrijf je dan voor 18 februari 2015 in via evaesbeek@gmail.com. Tot dan! Groetjes José en Ingrid.

10 Toneel "In de Kèkert" was weer succes Toneel "In de Kèkert" dankt iedereen die de voorstelling bezocht heeft. We zijn erg blij met zoveel ( 500) bezoekers, elk jaar weer. Ook veel dank aan onze gastheer Gerrit van Gerven. Volgend jaar zijn we er weer met een nieuw toneelstuk!

11 OUD Papier inleveren Zaterdag 7 februari 2015 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek Voor informatie over adverteren in t Kleppermenneke Bel het redactiedres: De Klapstaarten 11, 5085 GA ESBEEK Tel:

12 Aan De Keukentafel met Linda van Raak Als een vis in het water bij De Wingerd Al acht jaar lang, vier dagen in de week, is Linda van Raak (30) te vinden op de Esbeekse basisschool De Wingerd als 'hulpje' van de leerkrachten. Ze had er zelf ook graag haar basisschooltijd doorgebracht, een wens die zij vroeger als kind koesterde. Iets wat niet haalbaar was voor de Esbeekse Linda, omdat zij is geboren met een hersenafwijking waardoor zij zo haar beperkingen heeft. Lichamelijk uit zich dat in het moeilijk functioneren van haar rechter- hand en been. Na Kleuterheil in Goirle en Het Zonnelicht in Tilburg kwam zij terecht bij De Mytylschool ook in Tilburg. Ik was liever naar de basisschool in Esbeek gegaan, net zoals mijn twee oudere broers. Dat leek mij veel leuker hoewel het contact met leeftijdsgenootjes in die tijd toch moeizaam verliep. Als kind werd ik geplaagd en gepest en ik haatte mezelf omdat ik was wie ik was. Vaak heb ik me afgevraagd waarom dat zo moest. Maar ik ben er ondertussen wel overheen gegroeid. De Mandenvlechter Linda was ervan overtuigd om toch óóit op De Wingerd te komen. Ik ben er zo verschrikkelijk blij mee dat ik daar nu mag werken. Ik heb er heel veel geleerd. In het begin maakte ik nogal wat fouten. Zo liep ik bijvoorbeeld dwars door de struiken en was ik nogal eens te betrappen op een leugentje. Maar ik heb geleerd van mijn fouten. Linda woont sinds 2007 begeleid bij Wooncomplex De Mandenvlechter in Hilvarenbeek. Zij houdt niet van bemoeienissen van medebewoners. En irriteert zich aan lawaai. Bovendien zou ze heel graag in Esbeek willen wonen. Hopelijk komt daar in de toekomst nog iets van begeleid wonen. Maar ja, dan zit je weer met boodschappen, bedenkt Linda zich praktisch. Volgens moeder Riek moppert Linda wel eens op haar woonverblijf in Hilvarenbeek, maar weet ook dat ze er hartstikke graag woont.

13 Juffrouw Ine Het is wel duidelijk dat Linda zich voelt als een vis in het water bij De Wingerd. Ook werkt ze nog een halve dag bij Basisschool Starrebos in Hilvarenbeek. Ze geniet van complimentjes en ook als kinderen haar in het dorp, buiten schooltijd om, begroeten met 'Hoi, juffrouw Linda'. Linda helpt leerkrachten een handje met de kinderen in de klas en verricht huishoudelijke taken. Ook voor het verschonen van een poepluier deinst zij niet terug. Gezellig vindt ze de Sinterklaasviering en speelt graag een potje voetbal mee op het schoolplein. Nog altijd vindt ze het plotseling overlijden van juffrouw Ine een vreselijke gebeurtenis. 'Ik belde toen meteen mijn jobcoach. De 'herinneringsboom' op het schoolplein is een fijn aandenken aan juffrouw Ine. Dat was de tweede keer dat ik dat meemaakte, want op de Mytylschool overleed mijn leraar. Lees verder op de volgende pagina

14 Kindervriend Dat Linda een kindervriend is blijkt ook uit haar bijdrage aan Jeugdvakantiewerk Esbeek. Al 16 jaar lang zit ze bij de organisatie. Vroeger mocht ik een jaartje extra meedoen, omdat ik het zo leuk vond. Daarna ging ik bij de commissie. De shirts van al die jaren heb ik bewaard. Het is nog steeds érg leuk om te doen. Zonde dat Astrid en José er mee gestopt zijn. Ik hou van kinderen. Jammer dat ik zelf geen kinderen zal krijgen. Linda vindt het ook jammer dat ze haar rijbewijs, mede vanwege haar epileptische aandoening, niet kan halen. Zij zegt haar best te doen in het leven. Ik probeer een goed mens te zijn en ik vind het erg belangrijk om mezelf te zijn en te blijven. Dat is in het verleden niet altijd makkelijk geweest, maar door alle ervaringen, inzichten en handvatten lukt me dat nu aardig. Verzoeknummer: Linda houdt van Nederlandstalige muziek. Zo is Thomas Berger één van haar favorieten. Zij kiest voor 'Ineens ben je volwassen' van André Jr. en Roxanne Hazes. Je maakt dingen mee in je leven, je ziet van alles om je heen gebeuren en plotseling merk je dat je volwassen bent.

15 Inschrijving Truck Tour Op zondag 19 april 2015 vindt voor de achtentwintigste keer de Truck Tour Tilburg plaats. De gehele maand februari kunnen zowel deelnemers als bedrijven zich via de website inschrijven. Truck Tour Tilburg is een jaarlijks terugkerend evenement voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking. Op deze dag maken een team van vrijwilligers en sponsors het voor 260 deelnemers mogelijk om mee te rijden in een van de trucks. De 260 wagens rijden in een lange stoet een route van bijna 90 kilometer in de omgeving van Tilburg. De tocht wordt onderbroken voor een lunchpauze bij de firma Claassen aan de Asteriastraat te Tilburg, die hiervoor zijn terrein gratis ter beschikking heeft gesteld. Vanaf zondag 1 februari 2015 kunnen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking zich weer inschrijven voor de Truck Tour Tilburg. De deelnemers kunnen zich aanmelden via het inschrijvingsformulier op de website Bij vragen kan er contact worden opgenomen met Denise van Raak via telefoonnummer Zij is bereikbaar van maandag t/m woensdag van uur. Inschrijven is uitsluitend via de website mogelijk. Bedrijven en chauffeurs die in het afgelopen jaar hebben deelgenomen ontvangen automatisch bericht van de organisatie. Zij kunnen zich opgeven bij Jan Luijten via telefoonnummer of via het aanmeldingsformulier op de website. De inschrijving sluit voor zowel deelnemers als bedrijven op zaterdag 28 februari Op dit moment is Truck Tour Tilburg nog op zoek naar sponsoren. Met hun hulp hoopt de organisatie dit evenement wederom tot een groot succes te maken. Wie de organisatie wil steunen kan contact opnemen met Frans van Gijzel via info@trucktourtilburg.nl

16 Wie wordt de nieuwe Prins der Haaikneuters? Beste Haaikneuters en Haaikneuterinnen, Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk weer zover. Dan barst het Carnavalsgebeuren in Esbeek voor de 51e keer weer in alle hevigheid los. Het Prinsenbal wordt wederom gehouden in de gymzaal van sportpark den Hondsbosch. De zaal is vanaf uur open voor het publiek. Op deze avond zullen De Flappentappers om uur onze nieuwe Prins Carnaval onthullen. Wie goed heeft opgelet de afgelopen weken heeft hun voorbereiding in Esbeek kunnen zien! Na de onthulling van onze Dorstlustige Hoogheid is er van tot uur gelegenheid om hem en zijn Adjudant te feliciteren met hun uitverkiezing. Naast uiteraard alle Haaikneuters ontvangen wij op deze avond ook de bevriende Carnavalsverenigingen van de Pinnekleuvers uit Biest- Houtakker, Peperbussen uit Lage Mierde en de Pezerikken uit Hilvarenbeek. De band Touché zal een spetterend optreden gaan verzorgen. Ze zijn met 4 personen en zijn van alle markten thuis. En natuurlijk zal onze DJ Sosa niet ontbreken. Ook wij moeten de wetgeving in acht houden en daarom is alcohol onder de 18 niet toegestaan. Vanaf 18 jaar krijgt iedereen een bandje. Zonder dit bandje geen Alcohol! Dit jaar gaan we gebruik maken van wegwerp bekers. Hiervoor staan in de zaal tafels met afval bakken eronder waar je ze in kunt gooien als ze leeg zijn. We verwachten een bomvolle avond en willen alle Haaikneuters uitnodigen voor ons Openingsbal.

17 Carnavalskrant Na het Prinsenbal ontvangt u de jaarlijkse editie van onze Carnavalskrant gratis in de bus. Dit jaar is hij maar liefst 80 pagina's dik. Hij staat vol met leuke verhalen, foto's en alles wat met Carnaval te maken heeft. De krant heeft dit jaar een nieuw design en is nog meer in kleur. Ook staan hier al onze sponsors in. Zij leveren een belangrijke bijdrage zodat wij Carnaval kunnen blijven organiseren. Kaartverkoop 35e Kletsaovend Op zondag 1 februari wordt in café Schuttershof weer gestart met de kaartverkoop voor onze Kletsaovend. De verkoop vindt plaats van tot uur. Er worden alleen maar kaarten verkocht aan mensen boven de 16 jaar. Dit jaar gaan we het weer zo inrichten dat geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt!! We hebben net als andere jaren aparte kaarten voor staanplaatsen en zitplaatsen! We hebben een beperkt aantal zitplaatsen die als eerste zijn bestemd voor de ouderen en voor degene die niet zo lang kunnen staan. Men koopt dus een kaart voor een staanplaats en indien nodig een zitplaats. Dit moet je zelf bij de kaartverkoop aangeven. Kaarten kosten net als vorig jaar 6,- Het is ook mogelijk om alvast consumptiebonnen te kopen. Zoals jullie gewend zijn bieden we deze tegen een gereduceerde tarief aan. Dat voorkomt dringen in de zaal bij de bonnentent. Ook op deze avond geldt dat we geen alcohol schenken onder de 18! Per persoon kunnen maximaal 4 kaarten worden gekocht!!!!! Meestal zijn alle kaarten binnen de kortste keren uitverkocht, dus zorg ervoor dat je er op tijd bent. Het telefonisch bestellen van kaarten is niet mogelijk. Dus val het personeel van Schuttershof daar niet lastig mee.

18 Garderobe Ook dit jaar zal de garderobe tijdens het Prinsenbal en Kletsaovend worden bemand door leden van de Debberkes. Voor een euro kun je dan je jas veilig weghangen. De opbrengst gaat naar natuurlijk volledig naar Peuterspeelzaal de Debberkes. 55+ Aovend Op vrijdagavond 6 februari houden we voor de oudere jeugd onder ons de 55+ Aovend in onze residentie Schuttershof. Deze begint om uur. Het is de laatste jaren gezellig druk, kom daarom op tijd om zeker te zijn van een goede plek. We hebben weer een aantal Tonpraoters weten te contracteren. Daarnaast zullen ook de bekende onderdelen op deze avond niet ontbreken. Tevens hebben we nog enkele verrassende optredens in petto. Het belooft een bijzondere avond te worden, dus noteer deze datum al vast op de kalender. Kletsaovend Één week voor Carnaval begint houden wij traditioneel onze Kletsaovend. Dit jaar wordt dit festijn gehouden op zaterdag 7 februari. Deze avond is één van de hoogtepunten van de Carnaval. Ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden. Zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar weer 5 Kletsers. We proberen ieder jaar een debutant in de Ton te krijgen en ook dit jaar is dat weer gelukt! En natuurlijk allemaal weer Kletsers uit Esbeek of daaraan verwant. Dat wordt weer lachen geblazen. Deze hele avond wordt natuurlijk muzikaal omlijst door Zuutjes Aon. Ook de tussennummers zorgen weer voor een fantastische aanvulling, zodat deze avond wel moet slagen. Natuurlijk zal ook onze Dorstlustige Hoogheid op deze avond aanwezig zijn. Alle Haaikneuters die een kaartje hebben kunnen bemachtigen mogen zich gelukkig prijzen op onze Kletsaovend. Het belooft weer een succes te worden. De organisatie van deze avond is daar al vrij zeker van. Toch willen wij ons enthousiaste publiek nog wijzen op het volgende:

19 - de zaal is open om uur; - het is erg belangrijk dat je op tijd komt; hopelijk is iedereen vóór uur binnen; - we beginnen precies om uur! - Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen. De rest zijn staanplaatsen. Op uw kaart staat dit aangegeven. - Vooral voor de staanplaatsen geldt dat men niet hinderlijk moet gaan praten of lopen tijdens de diverse acts. Nacht van Esbeek Na afloop van de Kletsaovend begint om uur de Nacht van Esbeek. Het is te hopen dat iedereen nog een tijdje blijft, om na te praten en een voorproefje te nemen op het naderende Carnavalsfeest. In de hal hebben we weer een bar ingericht voor degene die rustig willen nakletsen en in de zaal zal de muziek zal worden verzorgd door dj Sosa. Ziekenbezoek Een van de eerste officiële gebeurtenissen met Carnaval is de aandacht voor onze zieken. Stelt u het als zieke op prijs dat onze Prins bij u langs komt, dan dient u dit door te (laten) geven aan de Adjudant. Als u dit tijdig doorgeeft dan kunnen onze Prins en zijn Adjudant met een delegatie van de Raad van Elf de route uitstippelen. De bezoeken worden afgelegd op vrijdagavond 13 februari en zaterdagmorgen 14 februari. Optocht Besef wel dat het over ruim twee weken al Carnaval is. Dus als je nog moet beginnen, dan wordt het de hoogste tijd om van start te gaan. Vele deelnemers hebben zich al opgegeven en zijn druk doende om er weer een geweldige Optocht van te maken. Zij die ondertussen weten wat het gaat worden, kunnen zich middels het inschrijfformulier aanmelden bij Mark van den Borne. Website De site van de Haaikneuters is weer aangepast met de nieuwste foto's en daarom het bezoeken waard. Ook hebben we een eigen facebook pagina met de laatste nieuwtjes. Schroom niet om daar een bericht achter te laten. Je kunt je ook via de site opgeven voor de optocht. Veel succes met de voorbereidingen! De Raad van Elf.

20 Inschrijfformulier Optocht Haaikneuters Naam van de groep: Motto: Aantal personen: Contactpersoon: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: Dit formulier kan worden ingeleverd bij: Mark van den Borne Lowerik GL ESBEEK tel: (013) Tevens willen wij iedereen er op attenderen dat ook de groepen die alleen op maandagmiddag meedoen aan de Kinderoptocht zich op moeten geven. Opgeven via kan ook!!

21

22

23 Informatieavond: Maag-darm: meters en wetenswaardigheden Datum: 5 februari 2015 Ontvangst uur (koffie en thee) Start uur (tot uur) Sprekers: Locatie: dr. Patricia van Mierlo-Jansen, chirurg Ilonka Arends, stomaverpleegkundige St. Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg) Vergadercentrum, Elisabeth van Thuringenzaal (volg route 73) Maag-en darmklachten, wie kent ze niet! Eet- en slikproblemen, zuurbranden, diarree of opstopping, misschien kanker, operatie(s). Welke tekens geven aan dat er aandacht nodig is? En wat gebeurt er als je bij de chirurg komt? Hoe gaat het daarna verder? Kom voor een toelichting naar deze gratis informatieavond. U krijgt uitleg over gevaartekens, de stappen die in het ziekenhuis gezet kunnen worden en de mogelijke (chirurgische) gevolgen. We lichten een tipje van de sluier en bieden ruimte voor vragen. We informeren u over wat het allemaal kan betekenen voor de patiënt, de mantelzorger en hun naasten. Dr. Patricia van Mierlo-Jansen en gespecialiseerde verpleegkundige Ilonka Arends zitten midden in de zorg en beantwoorden uw vragen. Kom, luister en discussieer mee!

24 Haaikneutervlag in top bij Straterswoningen. Vrijdag 16 januari hebben we gevierd dat we het hoogste punt in de bouw van onze woningen hebben bereikt. Daarom hebben we de vlag gehesen in de bouwkraan. Dit deden de leden van onze vereniging samen met de bouwers van Bouwbedrijf Borrenbergs en architect Keeris. We zijn in mei 2014 gestart met de bouw van onze 13 woningen. Net voor de kerstvakantie zijn op alle woningen de daken geplaatst. De buitengevels zijn inmiddels helemaal klaar. De komende maanden zal er vooral in de woningen worden gewerkt aan het aanbrengen van alle binnenmuren, leidingen en installaties. De bouw verloopt volgens planning en de woningen zullen naar verwachting eind april worden opgeleverd. Han Bolijn.

25 Gemuts (van onder de muts) Om iedereen te laten zien Dat Esbeek niet meer achterloopt Is de kerkklok inmiddels op de juiste tijd gezet Zoals ik toch wel heel ernstig had gehoopt. Nu kunnen we weer vooruit gaan kijken En een deel van onze jeugd doet dat heel speciaal: Die hebben hun hoogste punt bereikt En gingen al met een haaikneutervlag aan de haal. Voor hen kan het niet snel genoeg Koningsdag worden Want dan krijgen ze de sleutel van hun nieuwe paleis Dat nu nog zonder pannen op het dak te bewonderen is Omgeven door een heuse gracht met ijs. Om de afgelopen koude dagen door te komen Kon men in onze Esbeekse schouwburg terecht Om zich daar komisch te laten vermaken Niet door een film, maar in het echt. Opnieuw is onze toneelclub erin geslaagd Een humoristisch stuk op de planken te zetten Met de juiste spelers in de juiste rol In een vijfvoudige avondvullende estafette. Deze traditie moet zeker gehandhaafd blijven: Zo'n winteravondvoorstelling die klinkt als een klok Net zo traditioneel als rond zes uur het Angelusklokje Dat, toen ik dit zat te schrijven, mijn aandacht trok. Tenslotte nog iets over de nieuwste Esbeekse club: Esbeekse Vrouwen Actief: 'n krachtige naam, dat moet ik bekennen Ik denk dan meteen aan een hele actieve damesgroep Maar de eerste keer lieten ze zich alleen maar verwennen. De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015.

Drieëndertigste Jaargang nr.: 3 12 februari 2015. t Kleppermenneke ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012 Lemborgher Jaargang 20 31 januari 2012 Jeugdprins Marco d n Eesjte Op 15 januari is Marco Lebens uit groep 8 uitgeroepen als jeugdprins van VV De Doale. Onze hartelijke felicitaties gaan uit naar Marco

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 11 april 2018

Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Eindelijk gaat het weer de goede kant op en gaat de temperatuur stijgen. De lente is gestart. Ook al hebben onze voetballers van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 juni 2016

Nieuwsbrief 28 juni 2016 Nieuwsbrief 28 juni 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), De afgelopen twee weken hebben we op school het verlies van Wim van der Struik met elkaar gedeeld. Op een ingetogen en fijne manier hebben we in

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019)

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NR. 19 6 juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Woensdag 29 mei was de spelletjesdag voor alle kleuters. Wat hebben alle kinderen genoten. Ze konden kiezen uit

Nadere informatie

digidiek nummer 387, 10 februari 2017

digidiek nummer 387, 10 februari 2017 nummer 387, 10 februari 2017 Nieuw-s-Dijk wordt gratis huis aan huis bezorgd, tegelijk met Samen Onderweg of de Gabriël. Extra exemplaren liggen in de kantine van Sprinkhanen en in het boekenstalletje

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16-12-2014

Nieuwsbrief 16-12-2014 Nieuwsbrief 16-12-2014 RECTIFICATIES Op de schoolkalender staat het volgende fout vermeld: - 11 februari: rapport mee gr. 1-7, moet zijn gr. 2-7. - 24 en 26 februari: rapportgesprekken gr. 1-7, moet zijn

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Algemeen Inloopochtend nieuwe leerlingen Morgenochtend is de inloopochtend voor toekomstige leerlingen en hun ouders van 10.30 tot 12.00 uur. Kent u nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief uur. Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht

Nieuwsbrief uur. Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht Nieuwsbrief Jaargang 20 - nummer 12 februari 2015 Wij trekken aan de bel... Bellentrekkers gezocht Het Liliane Fonds roept alle basisscholen in Nederland op om op donderdag 12 maart 2015 één minuut lang

Nadere informatie

Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Samen naar een Pest Veilige School! Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s), In 2014 gaan we van start met de M5-pestaanpak, op weg naar een Pest Veilige School. Graag willen we u daarvan

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

week maart 2019

week maart 2019 Nieuwsbrief Vrije Tijd week 11 15 maart 2019 Nieuws Agenda 15 maart NL Doet Zeist 29 maart Cinebartje Doorn ( nieuw) 30 maart De Hongerige Klant ( nieuw) 31 maart FC Utrecht- Feyenoord ( vol) 5 april De

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e.

V a n d e d i r e c t i e. V a n d e d i r e c t i e. Hoy allemaal, Carnaval is in aantocht en dit weekend breekt het feest los. Op pagina 2 van deze nieuwsbrief lezen jullie precies hoe het carnaval op school georganiseerd wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF januari tot en met 9 februari 2018

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF januari tot en met 9 februari 2018 AGENDA 26 januari 17.00 20.00 uur Open dag Frencken College 27 januari 9.00 12.00 uur Open dag Frencken College 27 januari 9.30-12.30 uur Open dag De Zwaaikom Oosterhout 29 januari Centrale Inschrijf dag

Nadere informatie

11 Maart 2015. Gefelicitaart

11 Maart 2015. Gefelicitaart Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 11 Maart 2015 Gefelicitaart 12 mrt. Jelle gr. B 12 mrt. Tibbe gr. A 12 mrt. Kris gr. 6 13

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2017 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders

Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders 4 Afscheid 1 inzamelactie 2 Schoolvoetbaltoernooi 3 Bijdrage groep 1/2a 5 Op tijd 1 Voorleesdagen 2 Talentenjacht 3 Afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6 Nieuwsbrief 24 februari jaargang 31 nr.6 Carnaval Vandaag, 24 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

Sterrenboognieuws 28 februari 2019

Sterrenboognieuws 28 februari 2019 Sterrenboognieuws 28 februari 2019 Aanmelding nieuwe leerlingen Om plannen te maken voor het komend schooljaar 2019-2020 is het voor ons van groot belang te weten hoeveel leerlingen we kunnen verwachten.

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

CV D n Bok Swolgen

CV D n Bok Swolgen ZWOLLIGSE REVUE 2013: Op 25, 26 en 27 januari a.s. is het weer tijd voor de Zwolligse Revue. In de Bokkenstal gaat het dak eraf. Dit jaar zullen er naast bekende artiesten zoals C&A, Die Zwei en De Volle

Nadere informatie

Sint pancras. Thema: Sint pancras! Dit boekje is geprint door

Sint pancras. Thema: Sint pancras! Dit boekje is geprint door Bouwdorp Sint pancras Thema: Sint pancras! Herfstvakantie!! Maandag 17 t/m donderdag 20 oktober 2016 Dit boekje is geprint door www.copycentre.nl Bouwdorp Sint Pancras 2016 Hallo jongens en meisjes! De

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

23 december 2016 Nummer 8

23 december 2016 Nummer 8 23 december 2016 Nummer 8 Inhoud: Levende kerststal Gezinsviering Dank je wel Speelplaats Verkeer: controle fietsverlichting Carnaval 2017 Vervangingen Titus Brandsmagroep (Ingekomen Stuk) Levende kerststal

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE SCHRAANSERS Ge wit nie wagge ziet

NIEUWS VAN DE SCHRAANSERS Ge wit nie wagge ziet januari 2017 In deze uitgave Rondbrengen krant Inschrijven kinderoptocht Inschrijven grote optocht Optocht actie Jumbo Kinderbingo Sauwelen Nieuwe leden Goeden dag, Hoewel het officieel niet meer mag wil

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

info 12 schooljaar 2014-2015 Alle kinderen en ouders Team Basisschool de Staaij 024-6961202 E-mail: info@bs-destaaij.nl www.bs-destaaij.

info 12 schooljaar 2014-2015 Alle kinderen en ouders Team Basisschool de Staaij 024-6961202 E-mail: info@bs-destaaij.nl www.bs-destaaij. Aan: Van: Alle kinderen en ouders Team Basisschool de Staaij 024-6961202 E-mail: info@bs-destaaij.nl www.bs-destaaij.nl info 12 schooljaar 2014-2015 Betreft Het schooljaar Vakantie-rooster 2015-2016 Groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel

Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Nieuwsbrief Kansplus Gemert - Laarbeek - Boekel Januari 2018 Jaargang 13 Nummer 1 Van de voorzitter De tijd gaat snel. Het nieuwe jaar 2018 is al weer twee weken oud. Vanaf deze plaats wil ik iedereen

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014

Nieuwsbrief December 2014 Nieuwsbrief December 2014 Groep 5 t/m 8: vrijdag a.s. continurooster tot 14.00 u. Net als andere jaren hebben we natuurlijk komende vrijdag een continurooster. Excuses voor het feit at we een en ander

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3. Voorwoord KALENDER INHOUD. Januari Hallo allemaal. We zijn er weer met de volgende nieuwsbrief, die van de maand januari.

Nieuwsbrief nr. 3. Voorwoord KALENDER INHOUD. Januari Hallo allemaal. We zijn er weer met de volgende nieuwsbrief, die van de maand januari. Nieuwsbrief nr. 3 Januari 2017 1 KALENDER 14 januari Oud papier 16 januari t/m 3 februari Citoweken 25 januari Voorleesontbijt groep 1/2 24 januari Open avond (nieuwe leerlingen) 25 en 26 januari Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - februari 2017

Nieuwsbrief 6 - februari 2017 Dr. Ariëns Daltonschool, Rutgerinkdijk 3, 7161 EW Neede. Tel.: 0545295550 www.ariensneede.nl / e-mail: directie@ariensneede.nl Nieuwsbrief 6 - februari 2017 Agenda Agenda februari Agenda maart 6 Werkochtend

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

Er is er maar één die praat, zodat luisteren beter gaat. 40 E EDITIE JAARGANG 25 WIJ FELICITEREN. KENNISMAKING NIEUWE LEERKRACHT.

Er is er maar één die praat, zodat luisteren beter gaat. 40 E EDITIE JAARGANG 25 WIJ FELICITEREN. KENNISMAKING NIEUWE LEERKRACHT. 40 E EDITIE 06 07 2018 JAARGANG 25 WIJ FELICITEREN. 08-07 Jurre Versteegh 11-07 Lynn van Schip 11-07 Finn Zwezerijn 12-07 Kyon dre Koeiman VOLGENDE WEEKBABBEL. I.v.m. de laatste schooldag krijgen de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Peuteropvang Etten. In dit nummer

Nieuwsbrief. Peuteropvang Etten. In dit nummer 1 JAARGANG 2014/2015 NUMMER 11 Nieuwsbrief 27 maart 2015 In dit nummer Peuteropvang Etten 1 Peuteropvang Etten 2 Kivada 3 Spamfilter 4 Sponsortocht AOC 5 Verkeersouder gezocht! 6 Verkiezing MR 7 Paasviering

Nadere informatie

Informatie over de week

Informatie over de week Jeugdvakantiewerk Loon op Zand Programmaboekje 2018 Informatie over de week Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor Jeugdvakantiewerk dit jaar! Jeugdvakantiewerk vindt dit jaar plaats van maandag 13 augustus

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken Schooljaar 2012/2013 No 10 31 januari 2013 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Niet vergeten... 1 Afscheid...

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren Oktober 14

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren Oktober 14 Activiteiten Walcheren Oktober 14 Verslagje Rommelmarkt Nou het was vroeg op zaterdag 20 september. We waren heel nieuwsgierig wat de dag voor ons zou brengen. Hier op de foto was het nog erg rustig bij

Nadere informatie

Maria Nieuwsflits nr FEBRUARI 2017

Maria Nieuwsflits nr FEBRUARI 2017 Vrijdag 17 februari Rapporten mee naar huis Donderdag 23 februari Carnaval! Vrijdag 24 februari Studiedag team, alle kinderen vrij van school. Start Voorjaarsvakantie! Maandag 13 maart Om 8.30 uur starten

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

Geachte Lezers, Er is al enige tijd een smoelenbord in de maak, naar verwachting zal deze na de zomerstop klaar zijn.

Geachte Lezers, Er is al enige tijd een smoelenbord in de maak, naar verwachting zal deze na de zomerstop klaar zijn. NIEUWSBRIEF 7 e jaargang juli/aug 2019 nr.3 onder redactie van het secretariaat van CCN-Z Geachte Lezers, Inmiddels alweer mijn derde nieuwsbrief tevens de laatste voor onze zomerstop. Aangezien de tijd

Nadere informatie

Avondvierdaagse. Kinderraad

Avondvierdaagse. Kinderraad Nieuwsbrief 7 juni 2019 maandag 10 juni dinsdag 11 juni t/m vrijdag 14 juni maandag 17 juni t/m vrijdag 21 juni vrijdag 21 juni Tweede Pinksterdag Avondvierdaagse Schoolkamp groep 8 Volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Spilcentrum Achtse Barrier Zuid

Nieuwsbrief Spilcentrum Achtse Barrier Zuid Nieuwsbrief Spilcentrum Achtse Barrier Zuid Nieuwsbrief jaargang 18 nummer 3 12-11-2018 Agenda: 12 nov - Medezeggenschapsraad 2 (19.00 21.00 uur) 16 nov - Lesvrije dag (studiedag) 23 nov - Podium groep

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Personeel. Andere schooltijden. februari 2015

Personeel. Andere schooltijden. februari 2015 februari 2015 Personeel We feliciteren meester Niels Waanders en zijn vrouw Marloes met de geboorte van hun tweede dochter Eva! Eva is geboren op maandag 19 januari en moeder en kind maken het goed. We

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 Olmenstraat 1, 4731 BC, Oudenbosch T: 0165 313240 E: info@bukehof.nl Beste ouders, Vandaag ontvangt u het Bukejournaal nummer 18.

Nadere informatie

BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Alberdingk Thijmstraat 25, 5144 SJ Waalwijk (0416-)

BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Alberdingk Thijmstraat 25, 5144 SJ Waalwijk (0416-) BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Alberdingk Thijmstraat 25, 5144 SJ Waalwijk (0416-) 561738 directie@patervdgeld.nl www.patervdgeld.nl schooljaar 2017 2018, nr. 29 - juli 2018 Na een jaar hard

Nadere informatie

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018.

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018. - December 2017 - Beste lezers, Van harte welkom bij de nieuwe editie van de Flegapost. Het nieuwe werkjaar is weer van start gegaan en wij hebben er ongelofelijk veel zin in om er met de redactie een

Nadere informatie

info Kalender: Woordje vooraf Maart\April 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5

info Kalender: Woordje vooraf Maart\April 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5 Maart\April 2018 info Kalender: 22 maart en 27 maart Rapportgesprekken Vrijdag 30 maart Goede vrijdag, alle kinderen zijn vrijdag Maandag 2 april Tweede

Nadere informatie

15 december 2017 Nummer 8

15 december 2017 Nummer 8 15 december 2017 Nummer 8 Inhoud: Levende kerststal Gezinsviering Cadeautjes voor leerkrachten Kerst 2017 Carnaval 2018 Polderzooitje Decoratiewerkgroep Boeren Kerstroute Schoudercom Volgende Polderik

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer 3 08-11-2018 Enquêtes Op korte termijn zullen op alle scholen van Arcade dus ook onze school - diverse enquêtes uitgezet worden (ouders,

Nadere informatie

31 mei 2019

31 mei 2019 1438 www.clarafabriciusschool.nl 31 mei 2019 1 juni 11.00 uur - 50 Leerlingen en ouders groep 7&8 (die zich hebben opgegeven) op school verzamelen i.v.m. het wadlopen 3 juni 19.30 uur - De MR vergadert

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief: Belangrijke data: Extra info groep 7/8: WIFI generatie. WIFI generatie. 22 februari: groep 2 vrij

Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief: Belangrijke data: Extra info groep 7/8: WIFI generatie. WIFI generatie. 22 februari: groep 2 vrij Nieuwsbrief 14-02- 2 0 1 9 Belangrijke data: In deze nieuwsbrief: 22 februari: groep 2 vrij 1 maart: carnaval op school (continu rooster) 4 t/m 8 maart: vakantie 11 maart: Hoofdluiscontrole 26 maart: Studiemiddag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK Secretariaat: Schoolstraat 17, 4841 XC Prinsenbeek tel: 06-25008445. JAARGANG 31 rienus.huijbregts@casema.nl www.kboprinsenbeek.nl website: Bankrekening: NL07 RABO

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Van harte gefeliciteerd allemaal! 15 december 2017 - nummer 8 Belangrijke data Donderdag 21 december Kerstviering/ herdertjestocht 23 december tot 7 januari Kerstvakantie Maandag 8 januari Kleuters thema; Natuur en techniek Vrijdag 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Vrijdag 24 februari Carnaval Groepen 1 t/m 8 en Taalschool om 12.00 uur vrij Maandag 27 februari

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Obs de Regenboog vrijdag 19 februari 2016

Obs de Regenboog vrijdag 19 februari 2016 INFO Obs de Regenboog vrijdag 19 februari 2016 Algemeen Zo vlak voor de vakantie de nieuwsbrief van maart. Afgelopen donderdag 18 februari is juf Linda begonnen in groep 7/8. Zij vervangt juf Isabelle

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018 H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Vrijdag 26 oktober 1/2A en 7A Maandafsluiting Maandag 29 oktober Rondleiding Dinsdag 30 oktober Vergadering Schoolraad, aanvang 19.30 uur Woensdag 31 oktober

Nadere informatie

Voor in de agenda. Maandag 17 september. Studiedag : kinderen basisschool zijn vrij. Woensdag 19 september

Voor in de agenda. Maandag 17 september. Studiedag : kinderen basisschool zijn vrij. Woensdag 19 september Jaarkalender 2018-2019 Op de jaarkalender 2018-2019 staat er een studiedag aangegeven op woensdag 27 maart 2019. Dit is niet correct. Woensdag 27 maart 2019 is er geen studiedag en hebben de kinderen van

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie