Advieslijst van de vergadering van de Beleidscommissie d.d. 3 februari 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Advieslijst van de vergadering van de Beleidscommissie d.d. 3 februari 2013."

Transcriptie

1 Advieslijst van de vergadering van de Beleidscommissie d.d. 3 februari Aanwezig: dhr. M.M.J. Schevers, voorzitter, de burgerleden: dhrn P.J.G. Thijssen, M.J.H. Smeets en L.M. Vervuurt, de raadsleden: mw. M.G.T. Thuis, dhr. H.A.H. Schaffrath, dhr. J.G. van den Bosch, dhr. R.A.H.W. Proost, dhr. M.M.M.H. Heggen, dhr. N.C.P. Meijers, dhr. R.M.J. Gielen, dhr. P.L.H.E. Janssen en dhr. J.H.F. Franssen. Dhr. W.A.J.M. Huisinga, Raadsgriffier Mw. mr. M.W.E. Käller- van Megen, commissiegriffier Namens het College van B&W: burgemeester B.H.M. Link en de wethouders dhrn. J.M.A.R. van der Broek, K.M. Wolff en mr. J.P.J. Hermans. Ambtelijke ondersteuning:, mw. S. Frijns-Houben, dhr. H. Jansen, mw. L Zeegers, dhr. P. Crijns, dhr P. Heuvels, mw. E. Knibbeler, dhr. T. Klaassen en dhr. R. Roelofs, Overige aanwezigen: dhr. Klaassen en mw. Lamberts (GGD ZL). 1. Opening en vaststelling agenda. Agendapunt 11 wordt naar voren gehaald in verband met het inspreekrecht en agendapunt 10 wordt afgevoerd. De commissie stelt de agenda gewijzigd vast. 2. Sprekerskwartier burgers. De heer van den Berg maakt gebruik van het spreekrecht, m.b.t. agendapunt 11 Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Pastoor Albertsstraat ong. te Puth, ten behoeve van de realisatie van twee Ruimte voor Ruimte kavels, gem.blad 2014/ Vaststellen van de advieslijst van de Beleidscommissie d.d. 2 december 2013 De VG merkt op dat op pag. 2 van de advieslijst is gevraagd naar een evaluatie bij het Voorstel inzake inhuur van Buitengewone opsporingsambtenaren conform de Circulaire Buitengewoon opsporingsambtenaar, gem. blad 2013/51. Het antwoord van de Burgemeester is niet vermeld in de advieslijst. De Burgemeester vertelt dat deze evaluatie er wel komt, dit staat ook in de verordening. Dit is inmiddels aangepast in de advieslijst. De betreffende advieslijst wordt gewijzigd vastgesteld.

2 Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Pastoor Albertsstraat ong. te Puth, ten behoeve van de realisatie van twee Ruimte voor Ruimte kavels, gem.blad 2014/08 1 e termijn De VG toont begrip voor de aanpak van het college. Het is aan de raad om al dan niet akkoord te gaan. Men vraagt hoe het proces precies is gelopen. De VVD vraagt of de ruimte voor ruimte regeling nog bestaat. Het CDA vraagt waarom de raad in 2009 geen inspraak heeft gehad. Tevens vraagt men hoe de besluitvorming gelopen is. De PvdA vraagt naar het belang dat hiermee wordt gediend. Wethouder Wolff toont begrip voor de mogelijke ongeloofwaardigheid wat betreft burgerparticipatie. Hij biedt tevens zijn excuses aan voor de aanpak van het college destijds. Het probleem is dat dit moeilijk af te breken is, i.v.m. de continuïteit. De afweging van destijds is moeilijk te beoordelen. De ruimte voor ruimte regeling is er niet meer. We werken nu met een kwaliteitsmenu, maar alles wat we nu doen is een uitvloeisel van de ruimte voor ruimte regeling. 2 e termijn De VVD vraagt waarom het gevoel van de burger hierin niet belangrijk is. Daarnaast vraagt men wat het gevolg vanuit de provincie is, als de raad niet instemt. De PvdA vraagt of instemming van de raad in dit geval vereist is. Het college is een principe overeenkomst aangegaan. De VG vraagt eveneens om helderheid over de gevolgen van het eventueel niet instemmen door de raad. Men verzoekt dit agendapunt op te voeren als een bespreekstuk. Wethouder Wolff geeft aan niet in de bevoegdheid van de raad te willen treden. De raad is bevoegd het bestemmingsplan al dan niet vast te stellen. De commissie adviseert dit stuk als bespreekstuk te agenderen voor de Raad, met de afspraak dat de in de commissie ingebrachte aspecten tijdens het inspreken, alsmede de door de leden gestelde vragen over het procesverloop vanaf 2009 en het huidige voorstel in een Memorie van Toelichting worden beantwoord. Daarnaast vraagt de commissie helderheid over de eventuele (financiële) consequenties bij het al dan niet instemmen met het voorliggende voorstel. Raad 20 februari 2014 : Voorgesteld wordt het thans voorliggende voorstel van de agenda af te voeren. Tijdens de beleidscommissievergadering van 3 februari is genoemd voorstel BP Pastoor Albertsstraat ong. te Puth besproken. Via een Memorie van Toelichting zou de raad nader geïnformeerd worden over de door haar gestelde vragen. Het adequaat in beeld brengen van de door inspreker en de commissie gevraagde aspecten vraagt echter meer voorbereidingstijd. Het voorstel is om, gelet op een zorgvuldige besluitvorming, de beantwoording van de gevraagde aspecten eerst te behandelen in een commissie, vooraleer tot besluitvorming in de raad over te gaan. Daarom wordt voorgesteld het voorstel thans van de agenda af te voeren.

3 Voorstel in te stemmen met de zienswijze om niet akkoord te gaan met de gunning voor de nieuwe huisvesting van de GGD ZL, gem.blad 2014/04 1 e termijn Wethouder van der Broek schetst de situatie van de bezuinigingsopdracht van de GGD en de gevolgen daarvan. Hij uit zijn teleurstelling over het gevolgde proces. De VVD vraagt waarom niet de panden in Geleen of Heerlen geschikt zijn voor de nieuwe organisatie. Men uit kritiek op de advisering en de argumentatie. De PvdA vraagt waarom het DB pas zo laat tot actie is overgegaan. Het CDA vraagt waarom er niet wordt gewacht tot na de invoering van de nieuwe wetgeving. Men vraagt naar de financiële consequenties. De VG sluit zich aan bij het advies, maar vraagt wel naar financiële risico s. De heer Klaassen geeft een toelichting. Bestaande panden zijn in de overwegingen meegenomen, maar nieuwbouw is het meest gunstig gebleken. Veranderende wetgeving heeft hierop geen invloed. 2 e termijn De VG gaat akkoord met het voorstel. Het CDA gaat akkoord met het voorstel. De VVD gaat akkoord met het voorstel. De PvdA gaat akkoord met het voorstel, met de kanttekening/ het signaal dat men van mening is dat het gevolgde proces de raad een erg onduidelijke rol geeft. 4. Voorstel tot vaststelling van de Hoofdlijnennotitie Decentralisaties Jeugdzorg Westelijke Mijnstreek, gem.blad 2014/01 De VVD geeft aan het voorstel te willen beperken tot het eerste beslispunt, te weten het vaststellen van de hoofdlijnennotitie. De rest is invulling, dit is prematuur. Graag later in een integraal uitvoeringsplan. De PvdA sluit zich hierbij aan. De VG geeft aan akkoord te zijn met de hoofdlijnennotitie en ziet dit als een akkoord voor de overige punten. Wethouder van der Broek geeft een toelichting De VVD verzoekt het stuk te agenderen als bespreekstuk en vraagt om een amendement. De commissie adviseert dit stuk als hamerstuk te agenderen voor de Raad, met dien verstande dat aan de raad een voorstel en besluit wordt voorgelegd, waarin alleen beslispunt 1 wordt gehandhaafd, te weten de Hoofdlijnennotitie Decentralisatie Jeugdzorg Westelijke Mijnstreek vast te stellen.

4 Voorstel tot vaststelling van Hoofdlijnennotitie Invoering van de Wmo 2015, gem.blad 2014/02 De VVD verzoekt ook dit voorstel te beperken tot het eerste beslispunt. De commissie adviseert dit stuk als hamerstuk te agenderen voor de Raad, met dien verstande dat aan de raad een voorstel en besluit wordt voorgelegd, waarin alleen beslispunt 1 wordt gehandhaafd, te weten De hoofdlijnennotitie: De invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 is transitie én transformatie, vast te stellen. 6. Voorstel tot vaststelling van de Kadernota Samenwerking van de 18 gemeenten in Zuid Limburg op de zware gespecialiseerde jeugdzorg, gem.blad 2014/03 8. Voorstel tot deelname van de Brandweer Zuid Limburg aan de Gemeenschappelijke Regeling Parkstad IT, gem. blad 2014/05 Het CDA vraagt naar de financiële gevolgen. Wat betekent het overstappen naar een andere GR? Is deze opschaling van IT de juiste? Burgemeester Link wij doen dit omdat de accountant ons hierop heeft gewezen, er zijn geen financiële consequenties. De werkwijze verandert verder niet. Overstap naar een wat groter verband. Opschaling buiten onze veiligheidsregio om is nu nog niet zover. 9. Voorstel tot vaststellen van de Verordening Elektronische Kennisgeving, gem. blad 2014/ Voorstel tot vaststellen van de Verordening Wet basisregistratie personen gemeente Schinnen 2013, gem. blad 2014/ 07 Dit punt is van de agenda afgevoerd. Door middel van een van 27 januari 2014 is dit bekend gemaakt. Mede n.a.v. de recente wetswijziging, de reacties en adviezen hierop, zal door de VNG een terzake aangepaste verordening worden aangeboden. Voorgesteld is daarom het huidige voorstel van de agenda af te voeren en de meest recente ontwikkelingen in een nieuw voorstel te verwerken. Vaststelling door de gemeenteraad zal dan wel pas kunnen geschieden in de raadsvergadering van 21 mei Zoals in het huidige voorstel opgenomen, wijzigt het takenpakket van de gemeente niet en heeft de vaststelling geen invloed op de dienstverlening naar de burger.

5 Voorstel tot het vaststellen van de verordening Startersregeling Schinnen, gem.blad 2014/09 Het CDA zet vraagtekens bij de hoogte van de gehanteerde bedragen. 13. Voorstel inzake vervanging en vergroting riolering ten behoeve van 3 woningen Aan de Bek te Doenrade, gem.blad 2014/ Voorstel in te stemmen met de voorgestelde maatregelen tot verbetering van de belevingswaarde openbare ruimte en openbaar groenonderhoudsniveau, alsmede met de 7 e begrotingswijziging van 2014, gem.blad 2014/11. De VVD en de PvdA geven aan de zaken voorgesteld onder 2 niet noodzakelijk te vinden, zeker vanwege de kosten die ermee zijn gemoeid. De commissie adviseert dit stuk als bespreekstuk te agenderen voor de Raad, omdat enkele fracties met de voorgestelde voorzieningen zoals financieel opgenomen onder ad2, niet c.q. niet volledig kunnen instemmen. Na verdere bespreking binnen de fractie(s) en discussie in de raad wil men tot definitieve besluitvorming komen. 15. Voorstel tot het instemmen met de 1 e wijziging van de legesverordening 2014 in verband met wijziging van de Paspoortwet, gem.blad 2014/ Rondvraag. De heer Vervuurt merkt op dat de spiegel bij Kerkweg/ Onderste Puth weg was. Hij vraagt wanner er een terug komt. Wethouder Wolff zegt dit te gaan oppakken. 17. Sluiting De Voorzitter sluit om uur de openbare vergadering en dankt de aanwezigen voor hun inbreng. De Griffier, de Voorzitter,

Dhr. W.A.J.M. Huisinga, Raadsgriffier Mw. mr. M.W.E. Käller- van Megen, commissiegriffier

Dhr. W.A.J.M. Huisinga, Raadsgriffier Mw. mr. M.W.E. Käller- van Megen, commissiegriffier Advieslijst van de gecombineerde vergadering van de Beleids- en controlecommissie commissie d.d. 8 september 2014. Aanwezig: dhr. M.M.J. Schevers, voorzitter, de burgerleden: dhr. J.H.A. Leblanc, dhr.

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 25 september 2014

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 25 september 2014 NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN 25 september 2014 Voorzitter Griffier burgemeester B.H.M. Link dhr. W.A.J.M. Huisinga, griffier en mw. M. Käller van Megen (plv. griffier) De Raadsleden:

Nadere informatie

De commissie stelt de agenda ongewijzigd vast.

De commissie stelt de agenda ongewijzigd vast. Advieslijst van de vergadering van de Beleidscommissie d.d. 10 juni 2013. Aanwezig: dhr. M.M.J. Schevers, voorzitter, de burgerleden: dhrn P.J.G. Thijssen en M.J.H. Smeets, de raadsleden: mw. M.G.T. Thuis,

Nadere informatie

Advieslijst van de vergadering van de Controlecommissie d.d. 11 september 2012.

Advieslijst van de vergadering van de Controlecommissie d.d. 11 september 2012. 1-7 Advieslijst van de vergadering van de Controlecommissie d.d. 11 september 2012. Aanwezig: dhr. N.C.P. Meijers, Voorzitter, de burgerleden: dhr. L.M. Vervuurt en M.J.H. Smeets; de raadsleden: Mw. Z.

Nadere informatie

Nevenfuncties burgemeester, wethouders en raadsleden van de Gemeente Schinnen

Nevenfuncties burgemeester, wethouders en raadsleden van de Gemeente Schinnen Nevenfuncties burgemeester, wethouders en raadsleden van de Gemeente Schinnen Juni 2016 Naam Functie Hoofdfunctie en nevenfuncties Bezoldigd ja/nee 1 L.J.P.M. Frissen burgemeester Raad van Toezicht Dichterbij,

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016.

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Aanwezig: Voorzitter: L. Philipsen Commissiegriffier: E. Theunis-Kessels CDA: M. Direks, P. van Duijnhoven, A. Vullings

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 17 december 2009

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 17 december 2009 NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN 17 december 2009 Voorzitter: Griffier: burgemeester B.H.M. Link dhr. W.A.J.M. Huisinga De raadsleden: mw. M.A.J.G. Cals-Zuketto, mw. M.G.T. Thuis en

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 10 juli 2014

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 10 juli 2014 NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN 10 juli 2014 Voorzitter Griffier burgemeester B.H.M. Link dhr. W.A.J.M. Huisinga, griffier en mw. M. Käller van Megen (plv. griffier) De Raadsleden:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Deelname Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan Gemeenschappelijke Regeling ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering (Parkstad IT).

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen.

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Gemeentebladnummer: 2012/ 14 Vergaderdatum: 10 mei 2012 Agendapunt: 17. Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie Aan de Raad Inleiding Ter voldoening

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1567 *B.18.1567* Landgraaf, 2 september 2018 ONDERWERP: 1e begrotingswijziging 2019 GGD Zuid Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W SCHINNEN d.d. 9 oktober 2007

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W SCHINNEN d.d. 9 oktober 2007 ONDERWERP BESLUIT Raadsonderzoek Vixia-dossier door Sittard- Geleen en Stein. Het college stemt in met het raadsvoorstel en besluit dit voorstel door te geleiden naar het raadspresidium voor behandeling

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Volksgezondheid Langevoort, M. (Marja) Kenmerk 15.511227 Vergadering Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Geheim Nee Zienswijze gewijzigde begroting

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 10 december 2015

Besluitenlijst raad 10 december 2015 Besluitenlijst raad 10 december 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen De heer Metz (fractie ZVV) heeft zich afgemeld voor deze vergadering. 2 Vaststelling van de agenda De

Nadere informatie

Verslag van commissievergadering gehouden op 06 juni 2016

Verslag van commissievergadering gehouden op 06 juni 2016 Verslag van commissievergadering gehouden op 06 juni 2016 Voorzitter Griffier Notulen dhr. H. van Tegelen mw. E. Apeldoorn-Feijts mw. E. Apeldoorn-Feijts 1 Opening 2 Mededelingen en goedkeuring verslag

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Voorstel van college dan wel burgemeester aan gemeenteraad

Voorstel van college dan wel burgemeester aan gemeenteraad Ons kenmerk G.14.01730 G.14.01730 Voorstel van college dan wel burgemeester aan gemeenteraad Raadsnummer: BP/282 Datum collegebehandeling: 13 mei 2014 Steller: J.H.M.Martens Portefeuillehouder: P. Laheij

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Advieslijst van de vergadering van de Beleidscommissie d.d. 23 april 2012.

Advieslijst van de vergadering van de Beleidscommissie d.d. 23 april 2012. Advieslijst van de vergadering van de Beleidscommissie d.d. 23 april 2012. 1-11 Aanwezig: dhr. M.M.J. Schevers, voorzitter, de burgerleden: dhr. A.C.M. Berendsen, dhr. P.J.G. Thijssen, dhr. M.J.H. Smeets,

Nadere informatie

Gulpen-Wittem, 19 april 2006 Portefeuillehouder M.F.H. Leurs Bijlagen diversen Afdeling B&P Ons Kenmerk

Gulpen-Wittem, 19 april 2006 Portefeuillehouder M.F.H. Leurs Bijlagen diversen Afdeling B&P Ons Kenmerk RAADSVOORSTEL Nr. BP/010 Aan de Raad van de gemeente Gulpen-Wittem Gulpen-Wittem, 19 april 2006 Portefeuillehouder M.F.H. Leurs Bijlagen diversen Afdeling B&P Ons Kenmerk ONDERWERP: Fusie Haltbureau's

Nadere informatie

Het deelnemen door een gemeenschappelijke regeling (Veiligheidsregio) aan een gemeenschappelijke regeling (ICT).

Het deelnemen door een gemeenschappelijke regeling (Veiligheidsregio) aan een gemeenschappelijke regeling (ICT). Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 29 september 2014 Agenda nr: Onderwerp: zienswijze deelname Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan Gemeenschappelijke Regeling inzake ICT ondersteuning

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W SCHINNEN d.d. 15 januari 2008

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W SCHINNEN d.d. 15 januari 2008 ONDERWERP BESLUIT Dienstverlening 2008 ArboUnie. Het college gaat akkoord met voorliggend dienstverleningsvoorstel 2008 van ArboUnie en besluit het voorgenomen besluit voor instemming voor te leggen aan

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C& E

2007. Nr. : Dnst. : C& E 2007. Nr. : 07.0152 Dnst. : C& E Definitieve vaststelling van het eindrapport fase 1 Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Gemeente Leiden (aangepast scenario). Leiden, 27 november 2007. Op 4 juli 2006

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 23-06-2016 Plaats: Raadzaal Tijd: 19:30-23:00 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd:

Nadere informatie

Agenda- Punt 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering en meldt dat de heer Van der Zalm zich heeft afgemeld voor deze vergadering.

Agenda- Punt 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering en meldt dat de heer Van der Zalm zich heeft afgemeld voor deze vergadering. Besluitenlijst opiniërende vergadering van de raad d.d. 19 juni 2012 Gemeente Woudrichem Voorzitter: Griffier: Aanwezig: CDA Gemeentebelangen ChristenUnie PvdA VVD Mede aanwezig: Collegeleden: Afwezig:

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december 2016 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Dhr. G. Veldhuijzen 0 Zeepkist Drie insprekers tijdens de Zeepkist: -

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Gemeentebladnummer: 2014/14 Vergaderdatum: 20 februari 2014 Agendapunt: 16 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 december 2008

Besluiten- en actielijst openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 december 2008 Aanwezig Commissieleden: de dames Boom, Van Boxtel, Vos, Zondervan en de heren Klinkhamer, T. Flens, Buijs Van der Heijden. Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr. Monen, dhr.

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 57 Leefomgeving 25 oktober 2011 onderwerp Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 57 Leefomgeving 25 oktober 2011 onderwerp Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI- 57 Leefomgeving 25 oktober 2011 onderwerp Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg Inleiding Inleiding De verplichte vorming van veiligheidsregio

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Besluitenlijst Raadsvergadering 18 december 2014 Raadsgriffie Aanwezig mevrouw M.J. van de Beek-Lindhout (CU), de heren H.M. Brons (GBS), G. van Deelen (SGP), H.A.M. Dekker (CDA),

Nadere informatie

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening Onderwerp Volgnr. 2014-001 Delegatie vaststelling Exploitatieplan art. 6.12 lid 3 Wet ruimtelijke ordening Portefeuillehouder wethouder B. de Peuter Ambtenaar S. Ouwerkerk Afdeling Ruimte Datum voorstel

Nadere informatie

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur KORT Verslag De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van het CDA

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP Hofland, Barry PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend

Nadere informatie

Onderwerp : Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015

Onderwerp : Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015 Zaaknummer Documentnummer I-SZ/2014/1129 Raadsvergadering : 30 oktober 2014 Agendapunt : 12a Onderwerp : Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015 Aanleiding In de Transitie Wmo worden taken overgeheveld

Nadere informatie

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 Voorzitter Commissiegriffier H.P.M. Lempens P.A.W. Otten Aanwezig de leden G.J. van Buuren (VVD), G.J.W. Gabriëls

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - VOORSTEL

GEMEENTERAAD - VOORSTEL GEMEENTERAAD - VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van mei 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00029 Onderwerp: Herziene begroting 2013 en ontwerpbegroting 2014 RDOG HM - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 4 april 2013

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 4 april 2013 Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 4 april 2013 Gemeentebladnummer: 2013/ 07 Vergaderdatum: 4 april 2013 Agendapunt: 8 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 03 juni 2010

NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN. 03 juni 2010 NOTULEN OPENBARE RAADSVERGADERING GEMEENTE SCHINNEN 03 juni 2010 Voorzitter: Griffier: burgemeester B.H.M. Link dhr. W.A.J.M. Huisinga De raadsleden: mw. M.A.J.G. Cals-Zuketto, mw. M.G.T. Thuis en dhrn.

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober 2014 Witte Zaal Algemene Zaken Voorrondes Aanwezig: H.G. Roeleveld (CDA), F.Th. Koelemeijer (GL), R.P. Hendriks (VLW), H.W.F.

Nadere informatie

2. De beslispunten binnen het regionale en lokale beleidskader over te nemen, met uitzondering van de regionale beslispunten 1, 5 en 9.

2. De beslispunten binnen het regionale en lokale beleidskader over te nemen, met uitzondering van de regionale beslispunten 1, 5 en 9. Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 mei 2014 Portefeuillehouder Dhr. H.A. Driessen Begrotingsprogramma 8 Onderwerp Beleidskader Sturing, Bekostiging en Inkoop nieuwe gemeentelijke taken Jeugdwet

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Besluitenlijst College BenW openbaar Wijchen

Besluitenlijst College BenW openbaar Wijchen Datum 14-05-2019 Tijd 9:00-12:30 enlijst College BenW openbaar Wijchen Locatie Voorzitter Aanwezigen Toelichting Wijchen, kamer burgemeester Verheijen, Hans Remco Boer, Titus Burgers, Nick Derks, Geert

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-15-07182 / Vaststellen van de zienswijze op de conceptbegroting voor 2016 van de Gemeenschappelijke Regeling Kust-, Duin- en Bollenstreek (GR-KDB) portefeuillehouder J. Roeffen

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

Ad 1 en 2 Akkoord Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering

Ad 1 en 2 Akkoord Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering 189686 Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering van 26 februari 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 26 februari 2019 2. De vastgestelde openbare besluiten van

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport "Lage Zwaluwe West"

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport Lage Zwaluwe West Aan de Raad Made, 29 januari 2013 OPINIERONDE 7 maart 2013 Agendapuntnummer: 6 Raadsvergadering 21 maart 2013 Registratienummer: 13int00406 Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0762 B.16.0762 Landgraaf, 14 april 2016 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2017 Kredietbank Limburg Raadsvoorstelnummer: 28

Nadere informatie

Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014

Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014 RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014 Datum 31 december 2013 1. Samenvatting Een uniforme Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 20 november Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 20 november Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 20 november 2007 - Voorrondes Nr. Onderwerp Besluit Algemene Zaken Aanwezig: A.H.B. van Haarlem (vz), N.J. de Jong (CDA), J.H. Broenland

Nadere informatie

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede).

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede). Raadsvoorstel Raadsvergadering: 25 september 2014 Agendapunt: september 2014-9 Voorstelnummer: 9 Landsmeer, B&W vergadering 16 september 2014 Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak - nummer. Portefeuille Onderwerp Advies Besluit Pers/ Magazine

Nr. Afdeling Zaak - nummer. Portefeuille Onderwerp Advies Besluit Pers/ Magazine Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders week 8 Dinsdag 19 februari 09.30 uur in de kamer van de burgemeester van het gemeentehuis. Aanwezig: Burgemeester A.J. van Hedel Wethouder

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST (14592\...) Datum : donderdag 24 mei 2012 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : mevrouw P. van Kuilenburg (GBN), de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- Bedrijfsvoering 31 oktober 2013 Toetreding tot de gemeenschappelijke regeling BsGW per

agendanummer afdeling Simpelveld VI- Bedrijfsvoering 31 oktober 2013 Toetreding tot de gemeenschappelijke regeling BsGW per Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI- Bedrijfsvoering 31 oktober 2013 onderwerp Toetreding tot de gemeenschappelijke regeling BsGW per 1-1-2014 22683 zaakkenmerk Inleiding Op 10 november 2010

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 A Algemeen A.1 Opening en mededelingen A.2 Besluitenlijst (incl. presentielijst) gezamenlijke vergadering Bestuurscommissie

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 februari 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht

Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht Raadsvergadering d.d. 26 november 2013 Nr. : 9 Aan de raad van de gemeente Lopik. Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Datum: dinsdag 19 juni 2018 Aanvangstijd: 20:00 uur Eindtijd: 21.48 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: R. Wortelboer, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos en T. Schuitemaker,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 13 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 13 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 13 MAART 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en P. ; secretaris: A.J.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet Status Besluitvormend Voorstel 1. de Financiële verordening gemeente Boxtel 2014 vast te stellen en die van 2004 in te trekken;

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Aanwezigen: Burgemeester, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris J.P.P.S. Ruyters 1. ADV/M/18/11064 Z/M/17/50227 Secretaris J.P. Ruyters Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college d.d.

Nadere informatie