Klantdag 2013: Logius4U

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klantdag 2013: Logius4U"

Transcriptie

1 Logius Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Klantdag 2013: Logius4U 26 maart 2013, de Rode Hoed in Amsterdam

2 Aankomst en ontvangst Op dinsdag 26 maart 2013 organiseerde Logius de klantdag Logius4U in de Rode Hoed. Een bijzondere locatie in hartje Amsterdam waar de deelnemers op eigen gelegenheid arriveerden of zich er met de watertaxi lieten afzetten. De deelnemers werden warm onthaald door medewerkers van Logius - herkenbaar aan groene stropdassen en sjaaltjes die de hele dag aanwezig waren om vragen te beantwoorden en te luisteren naar wensen en behoeften. Daarnaast was er ook een netwerkmakelaar die de aanwezigen voorzag van speciale visitekaartjes van medewerkers van Logius. Logius4U Op de klantdag Logius4U stond het geven van een gezicht aan Logius centraal. Dit werd gedaan door actief de dialoog met u als klant aan te gaan. In deze dialoog werd ingegaan op waar we elkaar kunnen versterken en hoe Logius haar dienstverlening scherper kan laten aansluiten op de klantbehoeften. Ook trends en ontwikkelingen binnen de eigen sector werden besproken. De klantdag stond verder in het teken van ontmoeten, ervaringen uitwisselen en nieuwe ideeën en informatie opdoen.

3 Plenair programma Welkom en opening Het wordt vandaag geen zenddag, maar een dag vol tweerichtingsverkeer. Een dag van ontmoeten. Met deze woorden opende de dagvoorzitter samen met Steven Luitjens (directeur Logius) en Gertie Dullens (manager Dienstverlening) Logius4U. Het doel van deze bijeenkomst was dan ook om met elkaar in gesprek te komen en/of te blijven, ervaringen uit te wisselen, en nieuwe ideeën en informatie op te doen. Om de dialoog meteen op gang te krijgen, werd aan de deelnemers gevraagd om actief deel te nemen via hun mobiele telefoon. Zo kon men op ieder moment een vraag stellen of desgevraagd reageren op een stelling met behulp van Sendsteps.

4 In dialoog met Gertie Dullens en Steven Luitjens Na de plenaire opening kon de dialoog beginnen. Steven Luitjens en Gertie Dullens werden uitgenodigd voor een vraaggesprek. Op dit gesprek kon het publiek reageren door het stellen van vragen die direct in het vraaggesprek werden meegenomen. Ook werd het publiek een aantal stellingen voorgelegd om de meningen over bepaalde onderwerpen te peilen. Uit de eerste stelling bleek dat 42% van de aanwezigen Logius ziet als een ketenpartner, 26% als regieorganisatie. Uitslagen waar Steven Luitjens blij mee was, omdat beiden goed aangeven waar Logius wil staan. Met het oog op de bezuinigingen noemde hij het Logius-concept actueler dan ooit: hoe werk je efficiënter met minder middelen maar bereik je meer? Om je te kunnen onderscheiden in je dienstverlening moet je investeren in slimme infrastructuur. Ruim de helft van de deelnemers gaf aan behoefte te hebben aan gestandaardiseerde producten. Dat is ook vooral wat wij doen, reageerde Gertie Dullens. Zij benadrukte het belang van gestandaardiseerde producten boven maatwerk. In de keten is het handiger als alles op dezelfde manier werkt. Dat biedt duidelijkheid voor burgers en bedrijven. Maatwerk is niet onmogelijk. De wens moet wel breder leven dan bij één klant. Dan kan een bestaand product wellicht worden doorontwikkeld tot standaardoplossing. Dat 57% direct invloed wil op het product van Logius waar zijn organisatie mee werkt, viel Luitjens tegen. Hij had 80% verwacht, omdat de afhankelijkheid voor een aantal klanten enorm is. Hij was tevreden dat 30% invloed via een koepelorganisatie ook prima vindt. Dit sluit goed aan bij het nieuwe Governance-model waaraan gewerkt wordt. De bedoeling van dit sturingsmodel is dat belangen van beleid, opdrachtgevers, klanten en Logius gezamenlijk tot besluitvorming leidt over ontwikkeling, beheer en implementatie van Logius-producten. Samen aan het stuur. Wel met de kanttekening dat het geen poldermodel is want: some are more equal than others.

5 Dienstverleningsconcept bij Carglass Is de klant koning? Ja, meende tweederde van de aanwezigen. Een antwoord waarin Martijn Zaal, sales manager Carglass, zich wel kon vinden. Carglass is zeer servicegericht en streeft naar 100% enthousiaste klanten. Er is bewust gekozen voor enthousiaste klanten in plaats van tevreden klanten. In de redenering van Carglass zijn de verwachtingen van een enthousiaste klant namelijk overtroffen. Carglass werkt met een strategie die ze intern het ABC tje noemen. De A staat voor automobilist, de B voor businesspartner en de C voor Carglass. In alle gevallen wordt steeds gekeken of alles is zoals de automobilist dat wenst, of de businesspartner tevreden is en of het voor Carglass op de juiste manier (operational excellence) gaat. Tijdens de hele customer journey - van schade tot feedback werkt Carglass volgens het ABC tje. Effectief Feedback Management levert het bedrijf jaarlijks zo n responses op. De waardering van de klant wordt vertaald in een Net Promoter Score en gebruikt als aanjager van verbeteringen. Carglass werkt niet alleen reactief maar ook proactief. Voorbeelden hiervan zijn acties via partners als ANWB of politie en het actief op zoek gaan naar berichten op social media.

6 Met de klant aan de keukentafel Ook twee klanten gingen plenair het gesprek aan met Logius. Hiervoor schoven Bianca Rouwenhorst (UWV) en Désirée Schipper (Studielink) samen met Gertie Dullens aan de keukentafel aan. Bianca Rouwenhorst gaat binnen het UWV over de digitale dienstverlening. Het UWV heeft inmiddels twee jaar ervaring met het nieuwe Governance-model van Logius rondom het product Berichtenbox van MijnOverheid. Logius is partner bij het inzetten van standaardproducten van de e-overheid. Als voorloper krijgt het UWV wel als eerste te maken met fouten. En die hebben een maatschappelijke impact, want als DigiD het niet doet heeft dat direct invloed op de uitkeringen. Gertie Dullens beaamde dat niet alles meteen goed gaat, maar benadrukte dat het gezamenlijk wordt opgelost. In een keten zijn alle schakels belangrijk en Logius wil een zo sterk mogelijke schakel zijn. Studielink verzorgt een webportal waar studenten zich kunnen inschrijven voor hoger onderwijs. Désirée Schipper gaat over DigiD en is tevreden over de stabiliteit van het systeem. Dat is heel belangrijk voor Studielink omdat ze samenwerken in de keten waarbij veel gegevens uitgewisseld worden. Schipper zit namens Studielink ook in een klankbordgroep van Logius. Ze is blij met haar inspraak in de klankbordgroep en zou ook zeker willen deelnemen in het Governance-model. Wanneer de dames wordt gevraagd waar ze van balen, vinden ze elkaar in het antwoord dat ze Logius graag als vooruitgeschoven post van de organisatie zouden zien. Logius zou idealiter meer kennis moeten hebben van de klantgroepen die de organisaties bedienen.

7 Workshopronde 1 De deelnemers aan Logius4U hadden per workshopronde de keuze uit drie workshops. In de eerste ronde waren dat Vertrouwen in de ketens, 24-uurs dienstverlening en Visie Logius en u als critical friend. De onderlinge verbondenheid in ICT-ketens wordt steeds groter. Zo wordt Facebook bijvoorbeeld gemaakt door achthonderd verschillende services. In de workshop Vertrouwen in de ketens werd uitgebreid ingegaan op een mogelijke toekomstige oplossing: het TTISC project. Dit is een model voor de beheersing en controle van ICT-ketens. Dat daarnaast het bestuurlijk bewustzijn in de keten hoger moest, daar was iedereen het over eens. Ook in de andere workshops werd volop gediscussieerd. Bij Visie Logius en u als critical friends gebeurde dit aan de hand van stellingen. In de workshop 24-uurs dienstverlening stond de vraag centraal of de klant 24-uurs dienstverlening van Logius verwacht. De antwoorden waren divers. Voor grote bedrijven zou het zeker een uitkomst kunnen zijn, terwijl het voor kleinere organisaties weer minder relevant is.

8 Lunch en informatiemarkt Tijdens de lunchpauze was er de mogelijkheid om te netwerken en de informatiemarkt te bezoeken waar 19 ICT-leveranciers en ketenpartners van Logius klaar stonden om vragen te beantwoorden. Ook de medewerkers van Logius stonden paraat voor een nadere kennismaking en om te verwijzen naar de aanwezige leveranciers en ketenpartners. Aanwezige ICT-leveranciers en Ketenpartners van Logius Cluster Infrastructuur Rinis Gemnet BKWI Equinix Geonovum Cluster Autorisatie & Authenticatie Anoigo Simgroep Gemeente oplossingen KING Ordina IBM Cluster Berichtuitwisseling Quyntess JNet BV ICTU Centric ICreative BV Unisys Lucom KING Business Software

9 Workshopronde 2 In de tweede ronde kon er gekozen worden uit de workshops MVO en Logius (eerdere titel: Goedkopere en duurzamere dienstverlening met Logius producten ), Mobile trends en Nieuwe Governance. Ook op het gebied van software is energie te besparen en verspilling te voorkomen. Software bepaalt immers hoeveel energie de hardware verbruikt. Dat was een van de boodschappen in de workshop MVO en Logius. De aanwezigen bleken weinig tot geen inzicht te hebben in de hoeveelheid energie die hun software verbruikt. Ze waren zeker geïnteresseerd, maar ook kritisch. Een kleine gemeente merkte op dat Logius vaak te grote oplossingen aanbood voor hun schaal. Zij pleitte voor generieke oplossingen op verschillende schalen. Bij de workshop Nieuwe Governance werd helder uitgelegd hoe het nieuwe besturingsmodel eruit ziet. Dat leverde veel draagvlak op onder de afnemers. Tot slot werd bij Mobile trends gekeken naar nieuwe ontwikkelingen op mobiel gebied.

10

11 Netwerkmoment Na alle kennisoverdracht in de workshops was er was er een netwerkmoment ingelast. De deelnemers konden met elkaar, Logius of de aanwezige leveranciers op de informatiemarkt in contact komen.

12

13

14 Plenaire afsluiting Gertie Dullens en Steven Luitjens toonden zich zeer tevreden over het verloop van de klantdag Logius4U. Het doel was Logius meer gezicht te geven en daarin zijn we geslaagd. Ook andersom heb ik veel gezichten van onze klanten leren kennen, aldus Dullens. Voor Luitjens smaakte het naar meer. Hij nam zich voor minder in Den Haag en meer in het land te zijn. Steven Luitjens gaf de aanwezigen mee dat we niet ten onder moeten gaan in complexiteit en generieke oplossingen moeten nastreven. Het is beter is om tachtig procent van wat je wilt hebben na te streven om ook honderd procent resultaat te halen. Bij tachtig procent kunnen ook veel collega s meedoen en dat is goed voor de publieke dienstverlening van ons land, sprak Luitjens. Beiden riepen iedereen op om vooral in gesprek met Logius en elkaar te blijven. Feedback is nodig om met elkaar vooruit te komen.

15 Borrel Logius4U werd afgesloten met een borrel waarin klanten, leveranciers en Logius informeel met elkaar konden napraten.

16 tekst : Annelies Kant, kantekst.nl fotografie en lay out: Rolf Resink, hetismooiwerk.nl

Social Strategy Masterclass 2014

Social Strategy Masterclass 2014 Social Strategy Masterclass 201 Bestemd voor Directie en Management actief in zowel B2B, B2C als Non profit Inhoudsopgave Inleiding Eendaagse Social Strategy MasterClass Programma Ochtendsessie Middagsessie

Nadere informatie

Uw Event. Volop interactie met het publiek!

Uw Event. Volop interactie met het publiek! Uw Event Volop interactie met het publiek! Betrek uw publiek Bij Sendsteps geloven we dat uw publiek van grote invloed is op het slagen van uw event. Naast de sprekers op het podium, voegt ook het publiek

Nadere informatie

E-factureren: Laat de rekening niet liggen voor een ander!

E-factureren: Laat de rekening niet liggen voor een ander! NUP Leveranciersbijeenkomst 27 oktober 2010 Workshop E-factureren: Laat de rekening niet liggen voor een ander! Tanaquil Arduin Accountmanager e-factureren Logius Agenda Welkom en introductie Even voorstellen:

Nadere informatie

Leveranciers en Logius een verleidelijke combinatie!

Leveranciers en Logius een verleidelijke combinatie! Leveranciers en Logius een verleidelijke combinatie! NUP leveranciersbijeenkomst 27 oktober 2010 Door Gertie Dullens Leveranciers en Logius een verleidelijke combinatie! Welkom en introductie Even voorstellen;

Nadere informatie

! Samenvatting vergadering stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014

! Samenvatting vergadering stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014 Operatie BRP Jaargang 2014, nummer 3, 1 april 2014 Samenvatting vergadering stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014 Onderwerpen waarover de stuurgroep heeft gesproken De stuurgroep heeft op 27 maart

Nadere informatie

Het Nieuwe Studielink. Désirée Schipper Petra Pelkman

Het Nieuwe Studielink. Désirée Schipper Petra Pelkman Het Nieuwe Studielink Désirée Schipper Petra Pelkman Opzet Het Nieuwe Studielink 1.0 Planning (3 belangrijke fasen) Betrekken instellingen Demonstratie Het Nieuwe Studielink Het Nieuwe Studielink 1.0 Eerste

Nadere informatie

Business case Digikoppeling

Business case Digikoppeling Business case Digikoppeling Versie 1.0 Datum 02/06/2014 Status Definitief Van toepassing op Digikoppeling versies: 1.0, 1.1, 2.0, 3.0 Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900

Nadere informatie

Kom ook naar de regionale ketendagen in april!

Kom ook naar de regionale ketendagen in april! Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Steunpunt Keten Samenwerking College van B&W, directeuren en hoofden sociale zaken Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon (070)

Nadere informatie

De kracht van een sociale organisatie

De kracht van een sociale organisatie De kracht van een sociale organisatie De toegevoegde waarde van zakelijke sociale oplossingen Maarten Verstraeten. www.netvlies.nl Prinsenkade 7 T 076 530 25 25 E mverstraeten@netvlies.nl 4811 VB Breda

Nadere informatie

Inzicht zorgt voor uw Smile. Frank Erftemeijer

Inzicht zorgt voor uw Smile. Frank Erftemeijer Inzicht zorgt voor uw Smile Frank Erftemeijer Smile Introductie; Waarom is een Smile belangrijk? The Last Mile en Lost Smile Van Informatie, Communicatie naar Integratie revolutie t Echte Nieuwe werken

Nadere informatie

Agenda 2. Procesgerichte ondersteuning 3. Klantwaardering

Agenda 2. Procesgerichte ondersteuning 3. Klantwaardering 1 Werkgroep MDD Agenda 1. Mededelingen 2. Procesgerichte ondersteuning 3. Klantwaardering 4. Pauze 5. Integratie waarstaatjegemeente.nl 6. Kwaliteit digitale dienstverlening 7. Implementatie-ondersteuning

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

congres taal in bedrijf 2011

congres taal in bedrijf 2011 Vlaams-Nederlands meerjarenprogramma voor Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie uitnodiging congres taal in bedrijf 2011 Dinsdag 29 november 2011 Concert- en congresgebouw De Doelen Rotterdam congres

Nadere informatie

WOENSDAG 11 MEI 2016 DONDERDAG 12 MEI 2016

WOENSDAG 11 MEI 2016 DONDERDAG 12 MEI 2016 PROGRAMMA NVVB CONGRES 2016 PROGRAMMA NVVB CONGRES 2016 WOENSDAG 11 MEI 2016 DONDERDAG 12 MEI 2016 09.30 AANKOMST DEELNEMERS Ontvangst en gelegenheid tot bezoek beursvloer 10.15 10.20 WELKOM Rens de Jong,

Nadere informatie

Welkom ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN

Welkom ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Welkom ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Léon Sigo Directeur ComputerPlan ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Onze organisatie Sinds 1982 32 jaar ICT ervaring 50 medewerkers Meer

Nadere informatie

Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren?

Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren? Hoe breek je de muur af tussen business en IT? blog Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren? De 2x4 grootste uitdagingen door Edwin Roetgering, PreSales / Business-consultant bij

Nadere informatie

5 oktober Voor de digitale economie

5 oktober Voor de digitale economie 5 oktober 2017 Voor de digitale economie Op donderdag 5 oktober 2017 organiseert Nederland ICT voor het Expertisecentrum Organisatie & Personeel een ICT Markttoets over de vernieuwing van de Carrière Sites

Nadere informatie

Vertrouwen in ketens. Jean-Paul Bakkers

Vertrouwen in ketens. Jean-Paul Bakkers Vertrouwen in ketens Jean-Paul Bakkers 9 april 2013 Inhoud Het probleem Onderlinge verbondenheid De toekomstige oplossing TTISC project Discussie Stelling Wat doet Logius al Business Continuity Management

Nadere informatie

10 Innovatielessen uit de praktijk 1

10 Innovatielessen uit de praktijk 1 10 Innovatielessen uit de praktijk 1 Geslaagde gastoudermeeting levert veel ideeën op voor innovatie! Wat versta ik onder innoveren? Innoveren is hot. Er zijn vele definities van in omloop. Goed om even

Nadere informatie

Programma ibewustzijn sessie 4 november Maastricht

Programma ibewustzijn sessie 4 november Maastricht Programma ibewustzijn sessie 4 november Maastricht 09:30 10:00 Inloop 10:00 10:30 Opening en presentatie Digitale Agenda 2020 door Jan Fraanje, commissielid D&I 10:30 11:15 Lezing over de informatiemaatschappij

Nadere informatie

Maatwerk en Studielink

Maatwerk en Studielink Maatwerk en Studielink Bijna alles kan! Johan Drost Désirée Schipper Programma workshop Inleiding Maatwerk en Studielink Voorbeelden van de EUR Doelstelling workshop Leren van elkaar Op de hoogte van de

Nadere informatie

Kom aan het stuur! Meetbaar succes op tevredenheid. MediQuest. Zanna van der Aa Maart 2017

Kom aan het stuur! Meetbaar succes op tevredenheid. MediQuest. Zanna van der Aa Maart 2017 Kom aan het stuur! Meetbaar succes op tevredenheid MediQuest Zanna van der Aa Maart 2017 Al meer dan 15 jaar aangestoken door het klantgerichtheid virus. dr. Zanna van der Aa Bouwjaar 1978 Getrouwd met

Nadere informatie

Nut en noodzaak van een goed imago Informatie Workshops drs. J.M. (Walther) Verhoeven vrijdag 28 november 2008 11.45 18.00 uur

Nut en noodzaak van een goed imago Informatie Workshops drs. J.M. (Walther) Verhoeven vrijdag 28 november 2008 11.45 18.00 uur Media (e)en zorg De media is niet meer weg te denken in de gezondheidszorg. Lees de afgelopen maanden de kranten er maar eens op na en je vindt uiteenlopende berichtgeving over zorggerelateerde onderwerpen.

Nadere informatie

Kom aan het stuur! Meetbaar succes op tevredenheid. Gebruiker Centraal. Zanna van der Aa Maart 2017

Kom aan het stuur! Meetbaar succes op tevredenheid. Gebruiker Centraal. Zanna van der Aa Maart 2017 Kom aan het stuur! Meetbaar succes op tevredenheid Gebruiker Centraal Zanna van der Aa Maart 2017 Al meer dan 15 jaar aangestoken door het klantgerichtheid virus. dr. Zanna van der Aa Bouwjaar 1978 Getrouwd

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

Bedrijfsvoering voor Rotterdam en Amsterdam. Directeurennetwerk Shared Services Bedrijfsvoering 31 maart 2015

Bedrijfsvoering voor Rotterdam en Amsterdam. Directeurennetwerk Shared Services Bedrijfsvoering 31 maart 2015 Bedrijfsvoering voor en Directeurennetwerk Shared Services Bedrijfsvoering 31 maart 2015 ! Kern en overeenkomsten Opbouw! Maatschappelijke ontwikkelingen! Organisatorische context in en in! Interventies

Nadere informatie

AAN DE ACHTERDEUR BEN JE TE LAAT! Restultaten Nationaal Klantretentie Onderzoek

AAN DE ACHTERDEUR BEN JE TE LAAT! Restultaten Nationaal Klantretentie Onderzoek AAN DE ACHTERDEUR BEN JE TE LAAT! Restultaten Nationaal Klantretentie Onderzoek Auteurs: Jill Eekhart, Arjen Krom en Magiel Tak Eurogroup Consulting December 2013 NATIONAAL KLANTRETENTIE ONDERZOEK Loyale

Nadere informatie

UITNODIGING ICT MARKTTOETS

UITNODIGING ICT MARKTTOETS UITNODIGING ICT MARKTTOETS Infrastructuur Managed Services LOGIUS 28 maart 2019 Voor de digitale economie Op donderdag 28 maart 2019 organiseert Nederland ICT in opdracht van Logius een ICT Markttoets

Nadere informatie

Van strategie naar praktijk: een case uit Den Haag

Van strategie naar praktijk: een case uit Den Haag Van strategie naar praktijk: een case uit Den Haag Door: Patrick Rancuret En wat levert het nu op? Dat is de vraag die menig manager in de gemeente Den Haag stelt als het gaat over het gebruik van sociale

Nadere informatie

Verbinden. Bestuurlijke Samenvatting

Verbinden. Bestuurlijke Samenvatting Verbinden Bestuurlijke Samenvatting Verbinding Burgers en bedrijven verwachten dat de overheid er voor hen is in plaats van andersom. Ze willen samenhangende en begrijpelijke communicatie van de overheid

Nadere informatie

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media Salesforce Uitzonderlijke prestaties: Hoe top excelleren op social media Belangrijkste cijfers en bevindingen uit het vierde jaarlijkse 'State of Marketing' onderzoek 2300 Over dit rapport 2 Deze vierde

Nadere informatie

Whitepaper. Diginetwerk. Versie: 1.0 Datum: 18-6- 2015 Auteur: egem

Whitepaper. Diginetwerk. Versie: 1.0 Datum: 18-6- 2015 Auteur: egem Whitepaper Diginetwerk Versie: 1.0 Datum: 18-6- 2015 Auteur: egem Datum Versie : april 2016 : 0.1 Ons verhaal egem is een eigenzinnige ICT- leverancier. Geboren vanuit de behoefte omdat het anders moet.

Nadere informatie

Architectuur bij DNB. Voor NORA gebruikersraad. Martin van den Berg, Gert Eijkelboom, 13 maart 2018

Architectuur bij DNB. Voor NORA gebruikersraad. Martin van den Berg, Gert Eijkelboom, 13 maart 2018 Architectuur bij DNB Voor NORA gebruikersraad Martin van den Berg, Gert Eijkelboom, 13 maart 2018 Agenda 1. Algemeen DNB Informatievoorziening en ICT bij DNB Architectuurfunctie 2. RANBA Wat is RANBA Hoe

Nadere informatie

IBM Cognos Performance 2010

IBM Cognos Performance 2010 IBM Cognos Performance 2010 Smart Decisions. Better Results. De Meervaart, Amsterdam Woensdag 10 november 2010 09.30-18.15 uur Kom naar IBM Cognos Performance 2010 op 10 november in Amsterdam 33% meer

Nadere informatie

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid 1 Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid Inleiding Het streven naar gezonde werknemers die zo weinig mogelijk ziek zijn is een streven van iedere werkgever. Het werken aan duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

ONLINE VIDEO MONITOR 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT

ONLINE VIDEO MONITOR 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT 1. INLEIDING 2 1A. RESPONDENTEN Distributiematerialen onderzoek Het onderzoek voor de Online Video Monitor is in december 2012 uitgevoerd onder de lezers van Marketingfacts. De

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

11 mei Voor de digitale economie

11 mei Voor de digitale economie 11 mei 2016 Voor de digitale economie Op 11 mei 2016 organiseert Nederland ICT voor het programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk (IWR) een ICT Haalbaarheidstoets over de aanbestedingsstrategie van

Nadere informatie

Interactie & Mobility

Interactie & Mobility Interactie & Mobility BELASTINGDIENST - INTERACTIE MET BURGERS & BEDRIJVEN I-BESTUURCONGRES MOBILITY 20 APRIL 2017 JEROEN DIJKGRAAF (MCC) EN PIET ADELERHOF (CIO-OFFICE) 20-04-17 1 20-04-17 2 20-04-17 3

Nadere informatie

Nationaal Beraad Digitale Overheid Agendapunt 8. Op weg naar een innovatieagenda. Prof. dr. Wolfgang Ebbers, 9 mei 2017 (webversie)

Nationaal Beraad Digitale Overheid Agendapunt 8. Op weg naar een innovatieagenda. Prof. dr. Wolfgang Ebbers, 9 mei 2017 (webversie) Nationaal Beraad Digitale Overheid Agendapunt 8. Op weg naar een innovatieagenda Prof. dr. Wolfgang Ebbers, 9 mei 2017 (webversie) Inhoud 1. 2. 3. 4. Inleiding Adoptie Gebruik Effecten Over Cfes Start

Nadere informatie

Service Excellence met hart en hoofd. Hans de Wolff Directeur Retail Banking Triodos Bank Nederland

Service Excellence met hart en hoofd. Hans de Wolff Directeur Retail Banking Triodos Bank Nederland Service Excellence met hart en hoofd Hans de Wolff Directeur Retail Banking Triodos Bank Nederland Self assessment Service Excellence Operational Meten met Forum Klanten bellen nav feedback Service Excellence

Nadere informatie

, Print- en documentmanagement, Communicatie en, Sales

, Print- en documentmanagement, Communicatie en, Sales , Print- en documentmanagement, Communicatie en, Sales Een prestatie op maat, dat wilt u toch ook? Link2Doc helpt (inkoop) organisaties bij het optimaliseren en inrichten van documentmanagement processen

Nadere informatie

Belnet: tevreden klanten!

Belnet: tevreden klanten! Belnet: tevreden klanten! In het voorjaar 2012 legde Belnet haar oor te luisteren bij haar belangrijkste stakeholders: de klanten. Belnet gaf de opdracht voor een klanttevredenheidsonderzoek aan het Leuvense

Nadere informatie

Brochure Green IT Foundation

Brochure Green IT Foundation Brochure Green IT Foundation Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de Technische

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening en Mededelingen. 2. Verslag. 3. Financiën: bestedingsplannen. Betreft Agenda Nationaal Beraad Digitale Overheid

Agenda. 1. Opening en Mededelingen. 2. Verslag. 3. Financiën: bestedingsplannen. Betreft Agenda Nationaal Beraad Digitale Overheid Agenda Betreft Agenda Nationaal Beraad Digitale Overheid Vergaderdatum en -tijd 7 juli 2015, 15.00-16.30 uur. Locatie CAOP, Lange Voorhout 13, Den Haag. Baljuwzaal. Contactpersoon Hans van der Stelt hans.stelt@digicommissaris.nl

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

BUSINESS ACTIVITY MONITORING. Sla de brug tussen IT en business

BUSINESS ACTIVITY MONITORING. Sla de brug tussen IT en business BUSINESS ACTIVITY MONITORING Sla de brug tussen IT en business Business Activity Monitoring-oplossing van PST Uw IT-infrastructuur is cruciaal voor de organisatie. Daarom is monitoring en visualisatie

Nadere informatie

Interne communicatie manager Interne communicatiespecialist met strategisch en organisatorisch inzicht

Interne communicatie manager Interne communicatiespecialist met strategisch en organisatorisch inzicht Profiel Interne communicatie manager Interne communicatiespecialist met strategisch en organisatorisch inzicht 8 juni 2018 Opdrachtgever UWV Voor meer informatie over de functie Irene Vervelde, adviseur

Nadere informatie

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen! Aan: De burgemeesters De gemeenteraadsleden en ondersteuners van de fracties De griffiers en medewerkers van de griffie De lokale bestuurders van politieke partijen Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging

Nadere informatie

Het conflicthanteringspalet. Anneke de Koning Leo Elfers Anne de Cloe

Het conflicthanteringspalet. Anneke de Koning Leo Elfers Anne de Cloe Het conflicthanteringspalet Anneke de Koning Leo Elfers Anne de Cloe Het conflicthanteringspalet In relatie tot de escalatieladder en het bestuurlijk- ambtelijk samenspel Verschil in beleving Conflicthanteringspalet

Nadere informatie

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring Stap 1 GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring 34 { INTERVIEW Waarom hebben jullie gekozen voor een social intranet? Ons oude intranet

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015)

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) In het voorjaar van 2015 is een tevredenheidsonderzoek onder de particuliere klanten van Warmtenet Hengelo gehouden. Aan alle particuliere klanten van Warmtenet

Nadere informatie

Score Ram Mobile Data BV

Score Ram Mobile Data BV Score Ram Mobile Data BV Visie Missie Strategie Doelen: financieel Doelen: organisatieontwikkeling Doelen: marktbenadering Doelen: producten en dienst-ontwikkeling Rendementsverbetering Versterken en uitbouwen

Nadere informatie

Klantonderzoek: de laatste inzichten!

Klantonderzoek: de laatste inzichten! : de laatste inzichten! Hoe tevreden bent u over de door ons bedrijf geleverde producten en diensten? Veel bedrijven gebruiken deze vraag om de klanttevredenheid te meten. Op een schaal van zeer ontevreden

Nadere informatie

Programma Relatiedag Softwareleveranciers 10 april 2014 Locatie: Vergadercentrum Domus Medica Utrecht

Programma Relatiedag Softwareleveranciers 10 april 2014 Locatie: Vergadercentrum Domus Medica Utrecht Programma Relatiedag Softwareleveranciers 10 april 2014 Locatie: Vergadercentrum Domus Medica Utrecht 09:30 10:00 Ontvangst en registratie Plenaire sessies 10:00 10:15 Welkomstwoord Jan-Hein Willemse Directeur

Nadere informatie

e-factureren Wat is uw excuus om nog geen e- factureren te ontvangen? Overheid en ICT Sierd Westerfield April 24, 2013 vrijdag 3 mei 13

e-factureren Wat is uw excuus om nog geen e- factureren te ontvangen? Overheid en ICT Sierd Westerfield April 24, 2013 vrijdag 3 mei 13 e-factureren Wat is uw excuus om nog geen e- factureren te ontvangen? Overheid en ICT Sierd Westerfield Minder regels Staatssecretaris De Jager: elektronische en papieren factuur gelijkgesteld Op 12 februari

Nadere informatie

Informatievoorziening Standaarden en knooppunt. Utrecht / Regiegroep StUF/RSGB/RGBZ 2 april 2014 Peter Klaver / KING

Informatievoorziening Standaarden en knooppunt. Utrecht / Regiegroep StUF/RSGB/RGBZ 2 april 2014 Peter Klaver / KING Gegevensuitwisseling (visd Realisatieprogramma) Informatievoorziening Standaarden en knooppunt Utrecht / Regiegroep StUF/RSGB/RGBZ 2 april 2014 Peter Klaver / KING VISD - Implementatie-aanpakaanpak Poortwachter

Nadere informatie

Programma. 15.00 uur Echte e-facturatie voor accountants Door: Johan Schaeffer

Programma. 15.00 uur Echte e-facturatie voor accountants Door: Johan Schaeffer Welkom! Programma 15.00 uur Echte e-facturatie voor accountants Door: Johan Schaeffer 16:00 uur Pauze 16:20 uur Eenvoudig e-factureren met MUIS Software Door: Richard van Lieshout & Randy Voogel 16.35

Nadere informatie

Early Adopters Berichtenbox MijnOverheid Sessie Techniek

Early Adopters Berichtenbox MijnOverheid Sessie Techniek Early Adopters Berichtenbox MijnOverheid Sessie Techniek Eric van den Hoek Ton Laarhoven Versie 20 april 2015 Programma 14.15 15.30 Welkom, programma De diepte in 2 Logius, dienst digitale overheid 20

Nadere informatie

Waarde(n)vol werk in uitvoering

Waarde(n)vol werk in uitvoering Bijeenkomsten februari 2017 De bijeenkomsten werden gehouden in het kader van het A+O fonds project: Waarde(n)vol werk in uitvoering Doel van het project Invulling van vakmanschap en professionele ruimte

Nadere informatie

Nederland tegen Kinderarbeid Challenge

Nederland tegen Kinderarbeid Challenge Op zoek naar creatieve, innovatieve ideeën voor het uitbannen van kinderarbeid in de wereld Deadline: 4 oktober 2017 Nederland tegen Kinderarbeid Challenge Vandaag de dag zijn wereldwijd zo n 168 miljoen

Nadere informatie

Wie dit niet kan lezen, is niet gek! Laaggeletterdheid bij SITA

Wie dit niet kan lezen, is niet gek! Laaggeletterdheid bij SITA Wie dit niet kan lezen, is niet gek! Laaggeletterdheid bij SITA Het ervaringsverhaal Start met vragen aan u, kort SITA algemeen Laaggeletterdheid bij SITA Afronding met vragen aan u 2 Vraag 1 Heeft u medewerkers

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

B e l d r i e d a a g s e J e u g d z o r g

B e l d r i e d a a g s e J e u g d z o r g B e l d r i e d a a g s e J e u g d z o r g Datum : 15 mei 2007 Van : Dames Smits, Boelhouwer, Blokker, de Bijl, van Heijst en Zeeman en heer Kardol Onderwerp : Opzet programma rondetafelconferentie Jeugdzorg

Nadere informatie

Provinciale bijeenkomsten gemeentelijke financiën en de 3 decentralisaties in het sociaal domein

Provinciale bijeenkomsten gemeentelijke financiën en de 3 decentralisaties in het sociaal domein Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Provinciale bijeenkomsten gemeentelijke financiën en de 3 decentralisaties in het sociaal domein Zijn we allemaal aangesloten? Zijn alle gemeenten

Nadere informatie

Marcel Rosbergen & Martijn Driessen

Marcel Rosbergen & Martijn Driessen De weg naar 100% enthousiaste klanten Marcel Rosbergen & Martijn Driessen This document is provided for information purposes only and should not be construed as a statement by Belron or any of its subsidiaries

Nadere informatie

Versterken coöperatieve impact

Versterken coöperatieve impact Versterken coöperatieve impact Wat gaan we doen om samen een dam op te werpen tegen de gevolgen van dementie? ledenbijeenkomst dinsdag 7 februari 2017 9.30 uur Welkom en introductie (Mijke Nouwen) 9.40

Nadere informatie

Ervaar het gemak van MijnOverheid. Uw persoonlijke website voor overheidszaken

Ervaar het gemak van MijnOverheid. Uw persoonlijke website voor overheidszaken Ervaar het gemak van MijnOverheid Uw persoonlijke website voor overheidszaken Toegang tot uw berichten, persoonlijke gegevens en lopende zaken bij de overheid MijnOverheid is overzichtelijk, veilig en

Nadere informatie

VOOR JE VERENIGING W A T - W A A R O M - T I P S

VOOR JE VERENIGING W A T - W A A R O M - T I P S een ONLINE COMMUNITY VOOR JE VERENIGING W A T - W A A R O M - T I P S EEN ONLINE COMMUNITY VOOR JE VERENIGING Een online community, het roept om aandacht en koestering. Aandacht op een positieve manier,

Nadere informatie

Implementatie strategieën RSGB 3.x / StUF BG 3.20 RGBZ 2.x / StUF ZKN 3.20

Implementatie strategieën RSGB 3.x / StUF BG 3.20 RGBZ 2.x / StUF ZKN 3.20 Implementatie strategieën RSGB 3.x / StUF BG 3.20 RGBZ 2.x / StUF ZKN 3.20 Peter Klaver, KING Regiegroep GBS (Gegevens- en Bericht Standaarden) 2 april, La Vie, Utrecht Inhoud Reikwijdte implementatie

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010 Onderzoeksopzet Trends in Service 2010 Utrecht, oktober 2010 1. Inleiding De sociale netwerken nemen een steeds belangrijker plaats in in de communicatie tussen bedrijven en hun (potentiële) klanten en

Nadere informatie

Wat is Mijn Overheid? Welke gegevens liggen er vast en waarom De verschillende instellingen Privacy gegarandeerd? Controle door u zelf

Wat is Mijn Overheid? Welke gegevens liggen er vast en waarom De verschillende instellingen Privacy gegarandeerd? Controle door u zelf Wat is Mijn Overheid? Welke gegevens liggen er vast en waarom De verschillende instellingen Privacy gegarandeerd? Controle door u zelf Computer Club Bodegraven Wat is MijnOverheid? MijnOverheid is uw persoonlijke

Nadere informatie

Werkboek Publieke Dienstverlening. Werken aan de totstandkoming

Werkboek Publieke Dienstverlening. Werken aan de totstandkoming Werkboek Publieke Dienstverlening Werken aan de totstandkoming December 2011 WERKEN AAN MET EEN DOEL VOOR OGEN ASPIRATIE EN INSPIRATIE SAMENWERKEN AAN ÉÉN GEZICHT NAAR BUITEN GEWAARDEERDE PUBLIEKE DIENSTVERLENING

Nadere informatie

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen! Aan: De burgemeesters De gemeenteraadsleden en ondersteuners van de fracties De griffiers en medewerkers van de griffie De lokale bestuurders van politieke partijen Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging

Nadere informatie

Ervaar het gemak van MijnOverheid. Uw persoonlijke website voor overheidszaken

Ervaar het gemak van MijnOverheid. Uw persoonlijke website voor overheidszaken Ervaar het gemak van MijnOverheid Uw persoonlijke website voor overheidszaken Toegang tot uw berichten, persoonlijke gegevens en lopende zaken bij de overheid MijnOverheid is overzichtelijk, veilig en

Nadere informatie

ADDENDUM Ondersteuning ICT- Beveiligingsassessment DigiD

ADDENDUM Ondersteuning ICT- Beveiligingsassessment DigiD ADDENDUM Ondersteuning ICT- Beveiligingsassessment DigiD Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Leveranciers 1. Inleiding In oktober 2011 heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

MR: MeeR InZicht. Beste ouders/verzorgers,

MR: MeeR InZicht. Beste ouders/verzorgers, MR: MeeR InZicht Beste ouders/verzorgers, Op uitnodiging van de school en de Medezeggenschapsraad kwam op 17 maart een grote groep ouders bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over welke vaardigheden

Nadere informatie

IT United Intervisie sessies 2012 23 april 2012

IT United Intervisie sessies 2012 23 april 2012 IT United Intervisie sessies 2012 23 april 2012 Welkom Hoe Voorstel ronde Thema s Afsluiting Waarom deze sessies? Kennisdeling versterken tussen IT United leden (Een van de voordelen van lidmaatschap)

Nadere informatie

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding WS-policy

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding WS-policy -----Oorspronkelijk bericht----- Van: Survey [mailto:website.open.standaarden@.nl] Verzonden: donderdag 11 november 2010 13:50 Aan: Logius Forumstandaardisatie CC: Joris Gresnigt Onderwerp: Formulier Open

Nadere informatie

Senior communicatieadviseur

Senior communicatieadviseur Profiel Senior communicatieadviseur Interne communicatiespecialist met strategisch en organisatorisch inzicht 26 oktober 2018 Opdrachtgever UWV Voor meer informatie over de functie Irene Vervelde, adviseur

Nadere informatie

COMMUNICATIE MATERIAAL

COMMUNICATIE MATERIAAL COMMUNICATIE MATERIAAL Poster... 3 Programma... 4 Memo/mail werkplekbegeleiders... 5 Flyer werving medewerkers... 6 Mail gast-medewerkers... 7 Tekst intranet... 8 Uitnodiging borrel... 9 2 PUURNU1415 DVDM

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur LEARNING LAB Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring donderdag 20 oktober van 10.00 17.30 uur Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e Learningervaring Marcel de Leeuwe verzorgt

Nadere informatie

Beheersing van risico s en controls in ICT-ketens

Beheersing van risico s en controls in ICT-ketens Beheersing van risico s en controls in ICT-ketens Samenvatting Modellen voor beheersbaarheid en assurance zijn tot dusver intraorganisatorisch van aard. Doordat ICT zich niet beperkt tot de grenzen van

Nadere informatie

Kansrijke Samenwerking. Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten

Kansrijke Samenwerking. Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten Kansrijke Samenwerking Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten November 2012 Even voorstellen: Harrie van den Bergh Manager Facility Services, GGZ Oost Brabant Facility Services: Inkoop & Magazijn, Techniek

Nadere informatie

Fier.fm. Bedrijfspresentatie. Fier.fm: dichtbij de klant, dichtbij onszelf

Fier.fm. Bedrijfspresentatie. Fier.fm: dichtbij de klant, dichtbij onszelf Fier.fm Bedrijfspresentatie Fier.fm: dichtbij de klant, dichtbij onszelf ROUTEKAART Kennismaking Fier.fm 6-4-2010 / 2 Over ons ROUTEKAART Kennismaking Fier.fm 6-4-2010 / 3 Over ons: Fier.fm in het kort

Nadere informatie

SBIR voor MOVO. Instrument voor oplossen maatschappelijke vraagstukken

SBIR voor MOVO. Instrument voor oplossen maatschappelijke vraagstukken SBIR voor MOVO Instrument voor oplossen maatschappelijke vraagstukken Robert van Haaften & René Broekhuizen RVO.nl Marieke van Putten, Min EZ 25 oktober 2016 Programma 1. Mijn overheid voor ondernemingen

Nadere informatie

Werkdocument Montessori voor een nieuwe tijd

Werkdocument Montessori voor een nieuwe tijd Werkdocument Montessori voor een nieuwe tijd 1 oktober 2013 (revisie) Versie 2.3 1e Amstelveense Montessorischool Michelina Hoogeveen, Irene Simonis, Frank Versloot Inhoudsopgave Inleiding, doelen en uitgangspunten

Nadere informatie

DCI ICT sourcing strategie Status: definitief Versie: Doel, scope, richting en marktbenadering

DCI ICT sourcing strategie Status: definitief Versie: Doel, scope, richting en marktbenadering DCI ICT sourcing strategie Status: definitief Versie: 2015 1.3 Doel, scope, richting en marktbenadering Doelstelling en scope DCI ICT sourcing strategie De DCI ICT sourcing strategie ondersteunt bij het

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Het is goed mogelijk dat deze aanpak niet aansluit bij de werkwijze of situatie in uw onderneming. Graag maken we voor u een voorstel op maat.

Het is goed mogelijk dat deze aanpak niet aansluit bij de werkwijze of situatie in uw onderneming. Graag maken we voor u een voorstel op maat. coaching Coaching bij informatiemanagement in AGF Informatiemanagement & ICT in de AGF-onderneming zijn een complex probleem waarbij technologie, product- en keten-eigenschappen een belangrijke rol

Nadere informatie

Minder logistieke zorgen én efficiëntere zorg

Minder logistieke zorgen én efficiëntere zorg Minder logistieke zorgen én efficiëntere zorg De logistieke scan van CB ontdekt het verbeterpotentieel van uw goederenlogistiek Een efficiëntere logistiek levert (soms onverwacht) belangrijke bijdragen

Nadere informatie

De parels benutten! Meedoen, meepraten en meedenken! Samenspraak! Medezeggenschap en participatie van vrijwilligers in de besluitvorming!

De parels benutten! Meedoen, meepraten en meedenken! Samenspraak! Medezeggenschap en participatie van vrijwilligers in de besluitvorming! Drie workshops over medezeggenschap en participatie van vrijwilligers in de besluitvorming 1. De parels benutten - voor leidinggevenden en medewerkers van organisaties 2. Meedoen, meepraten en meedenken

Nadere informatie

Werkatelier Informatiebeleid Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening

Werkatelier Informatiebeleid Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening Native Consulting heeft een 4-daagse praktische en interactieve workshop ontwikkeld over ICT-beleid in relatie tot de gemeentelijke strategie. U komt niet alleen om te luisteren naar nieuwe kennis en inzichten,

Nadere informatie

Workshop Stakeholder Engagement

Workshop Stakeholder Engagement Workshop Stakeholder Engagement Datum: dinsdag 14 februari 2017 Door: Barbra Eilers Voordat we beginnen Tata Steel Mobiele telefoon uit / stil Veiligheid Faciliteiten Training Stakeholder Engagement 2

Nadere informatie

ONLINE MARKETING MANAGER

ONLINE MARKETING MANAGER #VACATURE ONLINE MARKETING MANAGER Minder.nl is een scale-up met een missie: de zakelijke energiemarkt eerlijker, eenvoudiger, en beter maken. Op het online platform kunnen ondernemers binnen twee minuten

Nadere informatie

UITNODIGING ICT MARKTTOETS

UITNODIGING ICT MARKTTOETS UITNODIGING ICT MARKTTOETS Verwervingsvragen DSO software VNG namens de gemeenten 21 juni 2019 Voor de digitale economie Op vrijdag 21 juni organiseert Nederland ICT voor de Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

Kortingsvoorwaarden. Marktscan1Logius/1KING1Operatie1NUP Kortingsvoorwaarden

Kortingsvoorwaarden. Marktscan1Logius/1KING1Operatie1NUP Kortingsvoorwaarden ! Marktscan1Logius/1KING1Operatie1NUP *$bijv$per$klant *$bijv$per$informatiestroom *$bijv$korting$voor$kleine$gemeenten *$anders,$nl Schakelen)per)Landelijke)Voorziening: Directe)aanschaf)voor)alle)Voorzieningen

Nadere informatie