! Samenvatting vergadering stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "! Samenvatting vergadering stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014"

Transcriptie

1 Operatie BRP Jaargang 2014, nummer 3, 1 april 2014 Samenvatting vergadering stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014 Onderwerpen waarover de stuurgroep heeft gesproken De stuurgroep heeft op 27 maart 2014 gesproken over de planning van het ontwikkelproject. Deze is in de afgelopen periode in detail uitgewerkt en is door de stuurgroep vastgesteld. De consequenties van ontwerpaspecten 4 (aanpassingen aan de gegevensset, vastgesteld in de stuurgroep van januari jl.) zijn zowel in de planning als de begroting meegenomen. De ontwikkelplanning en begroting blijven binnen het door de stuurgroep aangegeven kader: de ontwikkeling van de ICT-voorzieningen is in Q gereed. Gemeenten en afnemers kunnen eind 2016 beginnen met aansluiten op de levering. Op basis van de nu vastgestelde ontwikkelplanning zal in de komende weken een road map worden opgesteld waarin ook de andere onderdelen van Operatie BRP zijn opgenomen, zoals acceptatietesten, in productie nemen en implementatie. De stuurgroep zal zich hierover in de vergadering van mei buigen en dan ook spreken over de governance. De stuurgroep heeft ingestemd met de begroting van Operatie BRP waarin voorstellen zijn verwerkt die ten doel hebben de financiële reserve in de begroting te verhogen. Deze voorstellen betreffen onder meer het maximeren van het aantal testen van de conversiesoftware met productiedata. Daarbij geldt dat de stuurgroep indien nodig later kan besluiten om aanvullende testen van conversiesoftware uit te laten voeren. In opdracht van de stuurgroep schort het ontwikkelproject verder de werkzaamheden aan een beperkt aantal functionaliteiten op. De stuurgroep zal op een later moment bepalen of deze alsnog ontwikkeld worden. Ten aanzien van het leggen van relaties tussen persoonslijsten tijdens de conversie (baseline 2) is in 2% van de gevallen voorzien dat de relatie niet met behulp van software wordt gelegd. In die gevallen moeten de gemeenten de

2 relatie zelf leggen. Door middel van de kwaliteitsmonitor ontvangen gemeenten hieromtrent signaleringen. De precieze aanpak daarvoor werkt het programma in samenwerking met BPR in de komende periode uit, aansluitend worden gemeenten hierover geïnformeerd. Vastgestelde stukken De stuurgroep heeft op 27 maart 2014 de volgende stukken vastgesteld: BRP Opleverplan versie 1.1. Het BRP Opleverplan zal in de loop van april worden gepubliceerd op de website Planning en begroting operatie BRP versie 20 maart 2014; Voortgangsrapportage Operatie BRP over de maand februari Volgende stuurgroepvergadering en vergaderschema 2014 De volgende stuurgroepvergadering vindt plaats op 17 april De stuurgroep vergadert in 2014 op de derde donderdag van de maand. Alleen in de maand mei van 2014 vergadert de stuurgroep op de vierde donderdag. Demo Transformatievoorziening BRPXML; de StUF BG vertaler Op 20 maart hebben vertegenwoordigers van VNG, KING, het agentschap BPR en het programma een demonstratie van een Proof of Concept StUFvertaler (POC) gezien. StUF is een berichtenstandaard voor het elektronisch uitwisselen van gegevens tussen applicaties. De ontwikkelde technische oplossing is in staat om mutatie- en vulberichten van de BRP te vertalen naar StUF BG berichten. Deze vertaling is om andere dan BZM-systemen binnen gemeenten van gegevens (in StUF BG formaat) te kunnen voorzien. De demonstratie is succesvol verlopen. Tijdens de demonstratie kwam naar voren dat de StUF-vertaler het beste centraal (bij de BRP) gepositioneerd en beheerd kan worden. De StUF-vertaler is een tijdelijke voorziening. Uiteindelijk zullen StUF BG en BRPXML naar elkaar toe moeten groeien. Voortgangsrapportage Tweede Kamer De minister van BZK zal binnenkort in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van het programma berichten. Zodra de brief aan de Tweede Kamer is verstuurd zullen wij deze op de website publiceren.

3 NVVB congress mei 2014 Operatie BRP zal aanwezig zijn op het NVVB congres op 14 en 15 mei in Noordwijkerhout een workshop onder de titel Operatie BRP: de blik vooruit. In deze workshop informeert de gedelegeerd opdrachtgever voor de Operatie BRP u over de stand van zaken en kijkt hij samen met u vooruit. Daarnaast verzorgt KING (in nauwe samenwerking met het programma) een workshop over Binnengemeentelijke levering, waarin de methode BGL in ZIPformaat wordt toegelicht. Uiteraard is Operatie BRP aanwezig met een stand waar u terecht kunt voor informatie. Meer informatie over het congres vindt u op publiciteit/nvvb-congres-burgerzaken-2014 Bijeenkomst gebruikersvereniging Enkele malen per jaar informeert het programma de Gebruikersverenigingen Centric, Pink Roccade en Procura over de stand van zaken en voortgang van Operatie BRP. Op 13 maart j.l. vond daartoe een informatiebijeenkomst plaats in De Bilt. Concrete afspraken die op deze dag met de Gebruikersverenigingen (GV-en) zijn gemaakt: onderzoeken hoe ook de GV-en betrokken kunnen worden bij het mobiliseren van (medewerkers van) gemeenten voor de test en acceptatie van de BRP; het programma zal de GV-en informeren over de resultaten van de controles in het kader van baseline 1 en baseline 2. De GV-en gaan na hoe zij kunnen bijdragen aan het voorkomen van fouten, bijvoorbeeld door aanpassing van de controles in de burgerzakensystemen. De eerstvolgende bijeenkomst met GV-en staat gepland voor 14 mei a.s. Koplopers bijeen op Gemeentedag Op 24 maart is er een bijeenkomst geweest waar de koploper gemeenten en de deelnemers aan de expertgroep test en acceptatie bijeen kwamen. Ook de VNG, KING en het agentschap BPR waren vertegenwoordigd. Ondanks een paar late afmeldingen was er een mooi programma en ook de ontvangst door de gemeente De Bilt - in de oude collegezaal - was goed geregeld. Met na afloop een prima verzorgde lunch. De aanwezigen zijn door de gedelegeerd opdrachtgever weer bijgepraat over wat er na het Algemeen Overleg van de minister op 7 november 2013 allemaal bij het programma is gebeurd. Daarbij werd tevens een pleidooi gedaan naar de koploper gemeenten (evenals de afnemers) om goed aan te haken bij de test en acceptatie. Dit leidde de overgang in naar een presentatie van de test en acceptatiestrategie waarbij de toehoorders uitvoerig zijn geïnformeerd. Aangezien tijdens het komende NvvB congres het programma zich wederom presenteert aan alle gemeenten is afgesproken dat een volgende gemeentedag na de zomerperiode wordt gepland.

4 Terug naar boven Operatie BRP afnemersdag Tot vorig jaar organiseerde Operatie BRP maandelijks een afnemersdag. Een volgende bijeenkomst zou gepland worden zodra de nieuwe planning bekend is. Op 15 mei is het zover, de deelnemers aan deze afnemersdag zijn inmiddels uitgenodigd en zullen onder andere door de gedelegeerd opdrachtgever bijgepraat worden over de planning en de laatste stand van zaken van het programma. Na deze plenaire sessie gaan we met de koploper afnemers om tafel om met hen hun inzet door te spreken in het kader van hun koploperschap. Terug naar boven Publicatie BOP en ander O&R nieuws Versie 1.1 van het BOP (BRP Opleverings Plan) is door de stuurgroep van 28 maart geaccordeerd. Binnenkort zal het gepubliceerd worden op de website. Ontwerpaspecten 4,5 en 6 zijn in de stuurgroep van januari geaccordeerd. Ontwerpaspecten 4 betreft het gegevensmodel en is daarmee de grootste wijziging. De werkzaamheden daarvoor zijn in uitvoering genomen en liggen momenteel goed op schema. De BOP stappen 2.1 (Initiële vulling) en 2.2 (BRP database) worden in januari 2015 aangeboden voor de acceptatietest. Workshop Binnen Gemeentelijke Leveringen VNG en KING hebben de afgelopen twee jaar in hun contacten met gemeenten geconstateerd dat het op orde hebben van de Binnengemeentelijke leveringen (BGL) voorwaardelijk is om goed te kunnen aansluiten op de BRP. Voor de meeste gemeenten is BGL een complex vraagstuk dat diep ingrijpt in de informatiehuishouding en waarvan de oplossing de nodige voorbereiding en tijd vergt. Om gemeenten hierin te ondersteunen hebben VNG en KING een Workshop BGL ontwikkeld. De workshop BGL vindt plaats in de gemeente en gaat in op de lastige keuzes die gemaakt moeten worden als gevolg van de komst van de Basisregistratie Personen. Hierbij geldt dat tijdig beginnen noodzakelijk is. De workshop biedt medewerkers van de informatievoorziening een gesprekspartner om te sparren over lopende ontwikkelingen zodat zij met een goed advies naar het management kunnen gaan. Tijdens de workshop wordt er naar gestreefd om oplossingen te bedenken met een duurzaam karakter. De workshop wordt verzorgd en begeleid door de implementatiebegeleiders van KING.

5 Ondersteuning door VNG en KING VNG en KING ondersteunen gemeenten bij de aansluiting op de Basisregistratie Personen (BRP). Door vertraging in de bouw van de BRP wordt nu duidelijk dat de eerste aansluiting van gemeenten begin 2017 plaats kan vinden. Op basis hiervan heeft de VNG besloten om de ondersteuning van gemeenten bij de implementatie van de BRP voorlopig te temporiseren. Dit heeft gevolgen voor de ondersteuning vanuit de VNG en KING. VNG en KING blijven gemeenten de komende twee jaar ondersteunen onder de vlag van Operatie BRP en leggen daarin de focus op de binnengemeentelijke levering van persoonsgegevens (BGL). Voor veel gemeenten een complex vraagstuk dat diep ingrijpt in de informatiehuishouding en dat de nodige voorbereiding en tijd vergt. Om gemeenten hierin te ondersteunen hebben VNG en KING een Workshop BGL ontwikkeld. Voor de workshop ontvangt u een aparte uitnodiging, deze vindt plaats bij uw gemeente. Algemene informatie die van belang is ontvangt u via de gezamenlijke nieuwsbrief en op deze website. Alle contactpersonen BRP bij gemeenten hebben inmiddels een mail ontvangen over wat zij aan ondersteuning van VNG en KING in 2014 en 2015 kunnen verwachten. Colofon Dit is een uitgave van Operatie BRP; Turfmarkt DP Den Haag Postbus EA Den Haag In samenwerking met:

Operatie BRP Resultaten en stand van zaken

Operatie BRP Resultaten en stand van zaken Operatie BRP Resultaten en stand van zaken Cor Franke Gedelegeerd opdrachtgever Operatie BRP Agenda plenaire sessie gemeenten 1. Welkom 2. Waar staan we nu? 3. Kijkje in de keuken van de PoC Bijhouden

Nadere informatie

Operatie BRP Resultaten en stand van zaken

Operatie BRP Resultaten en stand van zaken Operatie BRP Resultaten en stand van zaken Cor Franke Gedelegeerd opdrachtgever Operatie BRP Agenda plenaire sessie afnemers 1. Welkom 2. Waar staan we nu? 3. Wat hebben we nog te doen? 4. Aansluitstrategie

Nadere informatie

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer RAPPORTAGE OPERATIE BRP Rapportageperiode maart 1 september 2014 1. Inleiding Minister Plasterk heeft in november 2013 de Tweede Kamer toegezegd om de Kamer regelmatig (in ieder geval bij alle faseovergangen,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 27 859 Modernisering Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Nr. 72 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Nadere informatie

GOVERNANCE OPERATIE BRP. Publicatieversie 1.1. Pagina 1 van 15

GOVERNANCE OPERATIE BRP. Publicatieversie 1.1. Pagina 1 van 15 GOVERNANCE OPERATIE BRP Publicatieversie 1.1 Pagina 1 van 15 1. Inleiding Deze notitie beschrijft de governance, d.w.z. de besturing, de organisatie en de verantwoordelijkheden gedurende de gehele looptijd

Nadere informatie

Operatie BRP. De nieuwe basisregistratie personen komt eraan. Cor Franke 11 en 12 mei 2016

Operatie BRP. De nieuwe basisregistratie personen komt eraan. Cor Franke 11 en 12 mei 2016 Operatie BRP De nieuwe basisregistratie personen komt eraan Cor Franke 11 en 12 mei 2016 Agenda Terugblik Integrale planning Aanpak van de ontwikkeling Stand van zaken Transitie naar de BRP Kwaliteit van

Nadere informatie

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer RAPPORTAGE OPERATIE BRP Rapportageperiode april september 2015 1. Inleiding Minister Plasterk heeft de Tweede Kamer in november 2013 toegezegd om de Kamer regelmatig (in ieder geval bij alle faseovergangen,

Nadere informatie

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer RAPPORTAGE OPERATIE BRP Rapportageperiode september 2014 maart 2015 1. Inleiding Minister Plasterk heeft de Tweede Kamer in november 2013 toegezegd om de Kamer regelmatig (in ieder geval bij alle faseovergangen,

Nadere informatie

Datum 27 juli 2011 Betreft Betrokkenheid (als koploper) in de voorbereiding en aansluiting op de BRP. Geacht hoofd Burgerzaken,

Datum 27 juli 2011 Betreft Betrokkenheid (als koploper) in de voorbereiding en aansluiting op de BRP. Geacht hoofd Burgerzaken, > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Programma modernisering GBA Contactpersoon Niko Winkel E niko.winkel@ictu.nl M 06 18 30 78 08 Kenmerk Datum Betreft Betrokkenheid (als koploper) in de voorbereiding

Nadere informatie

Programmaplan Operatie BRP

Programmaplan Operatie BRP Bijlage 15 Directoraat-Generaal Wonen, Bouwen en Integratie Programmaplan Operatie BRP Versie 1.0 Datum 8 oktober 2014 Status Definitief Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 1 Documenten die tezamen het Programmaplan

Nadere informatie

BASELINE 2 27 SEPTEMBER 2016

BASELINE 2 27 SEPTEMBER 2016 BASELINE 2 27 SEPTEMBER 2016 Mieke Hensen gemeente s-hertogenbosch Ronald Zijlstra NVVB Samenwerking Expertgroep Migratie -KING -RvIG -Amersfoort -Haarlem -Haarlemmermeer -Helmond -Maastricht -Utrecht

Nadere informatie

Operatie BRP Wat hebben we nog te doen?

Operatie BRP Wat hebben we nog te doen? Operatie BRP Wat hebben we nog te doen? Cor Franke Gedelegeerd opdrachtgever Operatie BRP Agenda plenaire sessie gemeenten 1. Welkom 2. Waar staan we nu? 3. Kijkje in de keuken van de PoC Bijhouden 4.

Nadere informatie

Waar staat mijn gemeente?!

Waar staat mijn gemeente?! Aande slag met de BRP Waar staat mijn gemeente?! Idius Felix (KING) Najaarscongres NVVB 2012 1 Versie 0.5 d.d. 6 november 2012 Agenda Wet BRP komt eraan Uitdaging voor gemeenten: wat moet

Nadere informatie

BASELINE 2 15 NOVEMBER 2016

BASELINE 2 15 NOVEMBER 2016 BASELINE 2 15 NOVEMBER 2016 Mieke Hensen gemeente s-hertogenbosch Geert Deenen Gemeente Helmond Samenwerking Expertgroep Migratie -KING -RvIG -Amersfoort -Haarlem -Haarlemmermeer -Helmond - s-hertogenbosch

Nadere informatie

CHRONOLOGISCH OVERZICHT VAN DE VOORTGANG VAN HET PROGRAMMA MODERNISERING GBA

CHRONOLOGISCH OVERZICHT VAN DE VOORTGANG VAN HET PROGRAMMA MODERNISERING GBA BIJLAGE CHRONOLOGISCH OVERZICHT VAN DE VOORTGANG VAN HET PROGRAMMA MODERNISERING GBA De documenten waarnaar wordt verwezen zijn opgesteld met inachtneming van de kabinetsrichtlijnen voor grote ICT-projecten.

Nadere informatie

Verwerving/implementatie Burgerzakenmodules Leveranciersdag KING

Verwerving/implementatie Burgerzakenmodules Leveranciersdag KING Verwerving/implementatie Burgerzakenmodules Leveranciersdag KING Wijnand Heijnen 22 maart 2013 Onderwerpen De BRP en de BZM in het kort mgba Ontwikkeling en migratie Implementatie Relatie markt / softwareleveranciers

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer RAPPORTAGE OPERATIE BRP Rapportageperiode oktober 2015 april 2016 1. Inleiding Minister Plasterk heeft de Tweede Kamer in november 2013 toegezegd om de Kamer regelmatig (in ieder geval bij alle faseovergangen,

Nadere informatie

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Hoofdstap 1 Oriëntatie Publicatiedatum: oktober 2014 Inleiding De oriëntatie is erop gericht om informatie te verzamelen over de Basisregistratie

Nadere informatie

Programmaplan Operatie BRP

Programmaplan Operatie BRP Directoraat-Generaal Wonen, Bouwen en Integratie Programmaplan Operatie BRP Versie 1.1 Datum 04 april 2016 Status Definitief Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 1 Documenten die tezamen het Programmaplan

Nadere informatie

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Hoofdstap 4 Aansluiten Publicatiedatum: oktober 2014 Inleiding In de hoofdstap Aansluiten voert u de laatste voorbereidende werkzaamheden uit (technisch,

Nadere informatie

Notitie Proefconversie

Notitie Proefconversie Notitie Proefconversie Publicatieversie notitie Proefconversie v1.1 Operatie, 8 september 2014 Inleiding Voordat de centrale voorziening van de in gebruik kan worden genomen dient een initiële vulling

Nadere informatie

Ondersteuning T&T bij aansluiten op de BRP Heddy Nooten, Adjunct Directeur

Ondersteuning T&T bij aansluiten op de BRP Heddy Nooten, Adjunct Directeur Ondersteuning T&T bij aansluiten op de BRP Heddy Nooten, Adjunct Directeur 1 Opmerkingen vooraf Presentatie wordt gefilmd. Komt op website T&T Vragen graag na afloop Na presentatie korte demonstratie (Bob

Nadere informatie

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Van Oriëntatie naar Gebruik van de BRP Inleiding & toelichting op de vijf hoofdstappen Publicatiedatum: oktober 2014 Ten geleide Voor u ligt de

Nadere informatie

Opleg Wijzigingsvoorstel LO 3.10 W05b Webservice StuurPL

Opleg Wijzigingsvoorstel LO 3.10 W05b Webservice StuurPL Opleg Wijzigingsvoorstel LO 3.10 W05b Webservice StuurPL Versie 0.4 Datum 5 april 2016 Status Concept 1 Probleemstelling 1.1 Omschrijving Gemeenten besteden veel aandacht aan het verhogen van de kwaliteit

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 27 859 Modernisering Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Nr. 117 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 14 november

Nadere informatie

Datum 6 februari 2012 Betreft Betrokkenheid in de voorbereiding en aansluiting op de BRP. Geachte mevrouw, mijnheer

Datum 6 februari 2012 Betreft Betrokkenheid in de voorbereiding en aansluiting op de BRP. Geachte mevrouw, mijnheer > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Programma modernisering GBA Contactpersoon Aad Reeuwijk Implementatieregisseur Afnemers 06 52 50 66 68 Kenmerk mgba_02_06_2012 Betreft Betrokkenheid in de voorbereiding

Nadere informatie

De terugmeldingsverplichting. Datum 22 mei 2014

De terugmeldingsverplichting. Datum 22 mei 2014 De terugmeldingsverplichting Datum 22 mei 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 De terugmeldvoorziening (TMV)... 4 2 Juridisch kader... 5 3 Procedure op hoofdlijnen... 6 3.1 Algemeen... 6 3.2 De melding

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen in de LSP-keten

Nieuwe ontwikkelingen in de LSP-keten Nieuwe ontwikkelingen in de LSP-keten leveranciers en gebruikersvertegenwoordiging Datum: 6 december 2018 Status: Definitief Versie: 2 Classificatie: Openbaar Eigenaar: VZVZ Dit document bevat de proces-

Nadere informatie

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015 DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ VERSIE d.d. 08-07-2015 INLEIDING De Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken (Basisregistratie WOZ) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties.

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

Modernisering GBA. Op naar een soepele gegevensoverdracht van GBA naar BRP

Modernisering GBA. Op naar een soepele gegevensoverdracht van GBA naar BRP Modernisering GBA Op naar een soepele gegevensoverdracht van GBA naar BRP Agenda Migratie in vogelvlucht Initiële vulling Overdracht bijhouding 2 Migratie in vogelvlucht Voorwerk: GBA-V Full Service Gegevensoverdracht

Nadere informatie

Waar staat mijn gemeente?!

Waar staat mijn gemeente?! Aande slag met de BRP Waar staat mijn gemeente?! Idius Felix (KING) Najaarscongres NVVB Limburg/Noord-Brabant Roermond 10 oktober 2012 1 Versie 0.1 d.d. 5 oktober 2012 Agenda Wet BRP komt eraan Uitdaging

Nadere informatie

Plan van Aanpak beschikbaar stellen broncode Basisregistratie Personen (BRP)

Plan van Aanpak beschikbaar stellen broncode Basisregistratie Personen (BRP) Plan van Aanpak beschikbaar stellen broncode Basisregistratie Personen (BRP) Samenvatting De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft in de Tweede Kamer toegezegd de broncode

Nadere informatie

Gezamenlijke backoffice inkomensvoorziening

Gezamenlijke backoffice inkomensvoorziening Marktonderzoek Gezamenlijke backoffice inkomensvoorziening Versie 1.0, 4 mei Kenmerk. 0014 1 Gezamenlijke backoffice informatievoorziening Binnen het programma 'Gezamenlijke backoffice informatievoorziening'

Nadere informatie

Master Test- en Acceptatieplan BRP en de Migratievoorzieningen

Master Test- en Acceptatieplan BRP en de Migratievoorzieningen Master Test- en Acceptatieplan BRP en de Migratievoorzieningen Versie 1.0; Vastgesteld in de Stuurgroep Operatie BRP 20 november 2014 12-11-2014 Definitief Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 1.1 DOEL VAN

Nadere informatie

ADDENDUM: betreffende het ontwikkelen, aansluiten, integreren en gebruiken van standaarden voor decentralisaties in het sociaal domein.

ADDENDUM: betreffende het ontwikkelen, aansluiten, integreren en gebruiken van standaarden voor decentralisaties in het sociaal domein. ADDENDUM: betreffende het ontwikkelen, aansluiten, integreren en gebruiken van standaarden voor decentralisaties in het sociaal domein. tussen KING en Leveranciers van gemeentelijke softwareproducten Inhoud

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Datum 31 januari 2017 Betreft Uiterlijke termijnen

Nadere informatie

KING wérkt voor gemeenten door slimme arrangementen met de markt. Utrecht, 6 juli 2011 - Bijeenkomst gebruikersverenigingen en KING

KING wérkt voor gemeenten door slimme arrangementen met de markt. Utrecht, 6 juli 2011 - Bijeenkomst gebruikersverenigingen en KING KING wérkt voor gemeenten door slimme arrangementen met de markt Utrecht, 6 juli 2011 - Bijeenkomst gebruikersverenigingen en KING Uitgangspunten KING e-dienstverlening E-bouwstenen geen doel op zich;

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 27 juni Inleiding

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 27 juni Inleiding De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Datum 27 juni 2017 Betreft Operatie BRP Inleiding In de voortgangsrapportage 1 van 25 november 2016 heb ik aangekondigd

Nadere informatie

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers

Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Draaiboek Invoering Basisregistratie Personen l Afnemers Hoofdstap 3 Voorbereiden Publicatiedatum: oktober 2014 Inleiding U heeft een vastgesteld plan van aanpak, u weet welke voorbereidende werkzaamheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief forensische zorg Nr 3, juni 2012

Nieuwsbrief forensische zorg Nr 3, juni 2012 Nr 3, juni 2012 Nieuwsbrief forensische zorg Nr 3, juni 2012 Inhoud Voorwoord Inkoop 2013 5 jaar Festival Forensische Zorg Algemeen Overleg TBS Bijeenkomst Ifzo voor Forensische Zorgaanbieders Herschikking

Nadere informatie

ADDENDUM. Transitie Jeugd: Aansluiting en gebruik CORV. Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Ministerie van Veiligheid en Justitie.

ADDENDUM. Transitie Jeugd: Aansluiting en gebruik CORV. Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Ministerie van Veiligheid en Justitie. ADDENDUM Transitie Jeugd: Aansluiting en gebruik CORV Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Ministerie van Veiligheid en Justitie & Leveranciers Versie: 1.0 Datum: 25 april 2014 Plaats: Den Haag

Nadere informatie

Informatiebeleid & ICT Financiën en control Facilitaire zaken. Financiële administratie. backoffice applicatie (buiten Klantcontacten

Informatiebeleid & ICT Financiën en control Facilitaire zaken. Financiële administratie. backoffice applicatie (buiten Klantcontacten Voorinvullen (sectorspecifiek) svoering Serviceregister en - intranet Aanvragen van een dienst of product, dan wel het indienen van een verzoek of een bezwaar GEMMA e-formulieren specificatie 1.3 Zaaktypen

Nadere informatie

Datum 6 juni 2018 Betreft Verticaal toezicht Aw-WSW. Geachte bestuurder,

Datum 6 juni 2018 Betreft Verticaal toezicht Aw-WSW. Geachte bestuurder, > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag Datum 6 juni 2018 Betreft Verticaal toezicht Aw-WSW Geachte bestuurder, Eind 2017 gingen wij in een aantal bijeenkomsten met u in gesprek over de samenwerking

Nadere informatie

Bijgestelde reactie op BIT-advies over Operatie BRP (naar aanleiding van Algemeen Overleg op 26 november 2015)

Bijgestelde reactie op BIT-advies over Operatie BRP (naar aanleiding van Algemeen Overleg op 26 november 2015) Bijgestelde reactie op BIT-advies over Operatie BRP (naar aanleiding van Algemeen Overleg op 26 november 2015) d.d. 11 januari 2016 1. Inleiding Het Bureau ICT-Toetsing (BIT) heeft in zijn pilot periode

Nadere informatie

3 e voorgangsrapportage ICT uitvoeringsprogramma Inleiding. 2 Rapportagestructuur. 3 Stand van zaken per thema

3 e voorgangsrapportage ICT uitvoeringsprogramma Inleiding. 2 Rapportagestructuur. 3 Stand van zaken per thema 3 e voorgangsrapportage ICT uitvoeringsprogramma 2014 2018 1 Inleiding In september 2014 heeft de gemeenteraad het Strategisch Informatiebeleid 2014-2018 vastgesteld, inclusief het bijbehorende Uitvoeringsplan

Nadere informatie

Inlichtingenbureau Voortgangsrapportage April Realisatie van het Sectorloket-systeem

Inlichtingenbureau Voortgangsrapportage April Realisatie van het Sectorloket-systeem Inlichtingenbureau Voortgangsrapportage April 2004 Realisatie van het Sectorloket-systeem Opdrachtgever: stichting Inlichtingenbureau Status Versie Datum Definitief 1.0 27 april 2004 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel Instituut Broers Plan van Aanpak Zubin Mathoera & Tomas Berends Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel 00-00-0000 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE BRP BIJ

IMPLEMENTATIE BRP BIJ IMPLEMENTATIE BRP BIJ GEMEENTEN Startdocument 1.1 Publicatiedatum: november 2011 Herziene versie: oktober 2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Managementsamenvatting... 4 3. Startdocument... 5 4. Modernisering

Nadere informatie

Operatie BRP. Oriënteren & Aansluitstrategie BRP bepalen. Tanja Mundt Coördinator Implementatie BRP afnemers

Operatie BRP. Oriënteren & Aansluitstrategie BRP bepalen. Tanja Mundt Coördinator Implementatie BRP afnemers Operatie BRP Oriënteren & Aansluitstrategie BRP bepalen Tanja Mundt Coördinator Implementatie BRP afnemers Tribune Operatie BRP 5 november 2015 Agenda Oriënteren Bepalen aansluitstrategie Bepalen impact

Nadere informatie

Bijlage 05. In zijn adviesbrief van februari 2017 geeft PBLQ tenslotte het volgende aan:

Bijlage 05. In zijn adviesbrief van februari 2017 geeft PBLQ tenslotte het volgende aan: Aan: Stuurgroep Operatie BRP Van: Gedelegeerd opdrachtgever Operatie BRP Datum: 15 maart 2017 Onderwerp: Integrale planning Operatie BRP Kopie aan: - 1. Inleiding In het kader van de voorziene validatie/herijking

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 27 859 Modernisering Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Nr. 77 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Nadere informatie

Bijeenkomst zelfevaluaties 2016/2017. BCM/inhoudelijke controle

Bijeenkomst zelfevaluaties 2016/2017. BCM/inhoudelijke controle Bijeenkomst zelfevaluaties 2016/2017 BCM/inhoudelijke controle Bespreekpunten BCM en Kwaliteitsmonitor Nieuwe onderdelen bij gegevens Inhoudelijke (nieuwe) controles op straatnamen Ontbrekende controles

Nadere informatie

StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden

StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden [Geef tekst op] Inhoud 1. Proces en voorwaarden Stuf XML schemavalidatie... 3 1.1 Situatie... 3 1.2 StUF Regiegroep... 3 1.3 Proces...

Nadere informatie

10 Stiens, 25 november 2014

10 Stiens, 25 november 2014 10 Stiens, 25 november 2014 Raadsvergadering: 11 december 2014 Voorstelnummer: 2014/86 Portefeuillehouder: J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: Directie E-mail: t.otter@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 oktober 2018 Proces van invoering Omgevingswet

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 oktober 2018 Proces van invoering Omgevingswet > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

BABVI/U201201250 Lbr. 12/090

BABVI/U201201250 Lbr. 12/090 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Operatie NUP zet i-ondersteuning in uw kenmerk ons kenmerk BABVI/U201201250 Lbr. 12/090 bijlage(n) - datum

Nadere informatie

NAAM: BAG-GBA WERKGROEP VERSIE: 1.2 DATUM: 14-10-2009. Begeleidend schrijven voor de StUF regiegroep bij de koppelvlakspecificatie BAG-GBA

NAAM: BAG-GBA WERKGROEP VERSIE: 1.2 DATUM: 14-10-2009. Begeleidend schrijven voor de StUF regiegroep bij de koppelvlakspecificatie BAG-GBA NAAM: BAG-GBA WERKGROEP VERSIE: 1.2 DATUM: 14-10-2009 Begeleidend schrijven voor de StUF regiegroep bij de koppelvlakspecificatie BAG-GBA Inhoudsopgave Revisies... 3 1. Inleiding... 4 1.1. Doel van het

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk Uw kenmerk Betreft Tussentijdse

Nadere informatie

Communicatieplan 2015 Operatie BRP

Communicatieplan 2015 Operatie BRP Communicatieplan 2015 Operatie BRP December 2014 Versie : 1.0 Vastgesteld : Stuurgroep Operatie BRP dd 22 januari 2015 Managementsamenvatting De strategie, aanpak en uitgangspunten voor de communicatie

Nadere informatie

In deze notitie geef ik mijn reactie op de bevindingen en aanbevelingen van het BIT zoals die in de voornoemde brieven zijn opgenomen.

In deze notitie geef ik mijn reactie op de bevindingen en aanbevelingen van het BIT zoals die in de voornoemde brieven zijn opgenomen. Aan: Gert-Jan Buitendijk (dgbk / opdrachtgever Operatie BRP) Van: Cor Franke (gedelegeerd opdrachtgever Operatie BRP) Datum: 23 oktober 2015 Onderwerp: Reactie op BIT-advies over Operatie BRP Kopie aan:

Nadere informatie

Ondersteuning proces Prestatiemeten door IV. Wat is nieuw en wat blijft hetzelfde

Ondersteuning proces Prestatiemeten door IV. Wat is nieuw en wat blijft hetzelfde Ondersteuning proces Prestatiemeten door IV Wat is nieuw en wat blijft hetzelfde Ondersteuning proces Prestatiemeten door IV Wat is nieuw en wat blijft hetzelfde Datum 30 april 2015 Status Definitief Inhoudsopgave

Nadere informatie

Leverancierswerkgroep Koppelvlak StUF-BG-BRK Utrecht, 3 september2015

Leverancierswerkgroep Koppelvlak StUF-BG-BRK Utrecht, 3 september2015 Leverancierswerkgroep Koppelvlak StUF-BG-BRK Utrecht, 3 september2015 Arjan Kloosterboer, Johan Boer Agenda 1. Opening 2. Doel van, en aanleiding tot het koppelvlak StUF- BG-BRK 3. Aanpak verkrijging koppelvlak

Nadere informatie

Gemeentelijke samenwerkingsverbanden en de Basisregistratie Personen

Gemeentelijke samenwerkingsverbanden en de Basisregistratie Personen Informatieblad Gemeentelijke samenwerkingsverbanden en de Basisregistratie Personen Gemeenten werken steeds meer samen, waarbij gemeentelijke (publieke) taken worden op- of overgedragen aan een van de

Nadere informatie

Samenvatting projectplan Versterking bevolkingszorg

Samenvatting projectplan Versterking bevolkingszorg Aanleiding en projectdoelstellingen Aanleiding In 2011 werd door de (toenmalige) portefeuillehouder Bevolkingszorg in het DB Veiligheidsberaad geconstateerd dat de nog te vrijblijvend door de gemeenten

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 25 april TFI/U / Lbr. 19/ Herziening Gemeentefonds.

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 25 april TFI/U / Lbr. 19/ Herziening Gemeentefonds. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 25 april 2019 Ons kenmerk TFI/U201900322/ Lbr. 19/020 Telefoon 070-3738393 Bijlage(n) 2 Onderwerp Herziening Gemeentefonds Samenvatting In juni 2018

Nadere informatie

Datum 24 juni 2016 Betreft Kamervragen van het lid Omtzigt over de herziening van de IORP-richtlijn

Datum 24 juni 2016 Betreft Kamervragen van het lid Omtzigt over de herziening van de IORP-richtlijn > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

ADDENDUM: Documentcreatie services 1.0

ADDENDUM: Documentcreatie services 1.0 ADDENDUM: Documentcreatie services 1.0 Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Gebruikersverenigingen / Samenwerkingsverbanden & Leveranciers Inleiding In veel processen binnen de gemeente worden reeds

Nadere informatie

8-12-2015. Hoe test je een pen? Je kunt de presentatie na afloop van elke les downloaden. Ga naar : www.gelsing.info Kies voor de map Acceptatietesten

8-12-2015. Hoe test je een pen? Je kunt de presentatie na afloop van elke les downloaden. Ga naar : www.gelsing.info Kies voor de map Acceptatietesten Les 1 Docent: Marcel Gelsing Je kunt de presentatie na afloop van elke les downloaden. Ga naar : www.gelsing.info Kies voor de map Acceptatietesten Hoe test je een pen? 1 Bekijk eerst het filmpje over

Nadere informatie

OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019

OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019 OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019 VAN HET BESTUUR Door middel van de nieuwsflits willen wij ouders, verwanten, bezoekvrijwilligers en andere belangstellenden informeren over allerlei actuele zaken. Deze

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 2 januari 2019 wetsvoorstel Open overheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 2 januari 2019 wetsvoorstel Open overheid > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Procesvalidatie voor een veiliger ketentest

Procesvalidatie voor een veiliger ketentest Procesvalidatie voor een veiliger ketentest Johan Vink TestNet Voorjaarsevenement 2010 Agenda Inleiding Typering project & testaanpak Werkwijze business proces Probleem De opdracht voor het testteam Probleemanalyse

Nadere informatie

Datum 16 augustus 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen Kooiman over het bericht dat de Raad voor de Kinderbescherming 130 tijdelijke mensen aanneemt.

Datum 16 augustus 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen Kooiman over het bericht dat de Raad voor de Kinderbescherming 130 tijdelijke mensen aanneemt. 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht SVB en VNG 26 april 2017 Agenda 26 april Mededelingen Mutatie specs 1.0 ivm BSN bij vertegenwoordiger Stuf2.1 irt GGK (12 juni) BAB1.0 (2017) berichten vanaf

Nadere informatie

Wat verwachten burgers van een compacte lokale overheid? VlaVirGem en KING bouwen samen aan een compacte overheid!

Wat verwachten burgers van een compacte lokale overheid? VlaVirGem en KING bouwen samen aan een compacte overheid! Wat verwachten burgers van een compacte lokale overheid? VlaVirGem en KING bouwen samen aan een compacte overheid! Johan van der Waal, Strategisch adviseur KING Operatie NUP en V-ICT-OR OSLO Film Dienstverlening

Nadere informatie

ECIB/U201501573 Lbr. 15/079

ECIB/U201501573 Lbr. 15/079 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) betreft Privacy: de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming & de Meldplicht Datalekken

Nadere informatie

Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling. Inhoudsopgave

Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling. Inhoudsopgave Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving werkwijze 3. Uitvoerige toelichting werkwijze Stap 1: Voor de start Stap 2: Intake Stap 3:

Nadere informatie

Sturing op standaardisatie op weg naar gegevenslandschap. Regiegroep gegevens en berichtenstandaarden 3 oktober 2018

Sturing op standaardisatie op weg naar gegevenslandschap. Regiegroep gegevens en berichtenstandaarden 3 oktober 2018 Sturing op standaardisatie op weg naar gegevenslandschap Regiegroep gegevens en berichtenstandaarden 3 oktober 2018 Het speelveld is aan het veranderen Beweging naar een nieuwe informatiearchitectuur gebaseerd

Nadere informatie

1 Qiy pilot persoonlijk digitaal domein: de burger centraal.

1 Qiy pilot persoonlijk digitaal domein: de burger centraal. 1 Qiy pilot persoonlijk digitaal domein: de burger centraal. Dit projectplan is opgesteld in opdracht van Jan Fraanje (gemeentesecretaris Boxtel) en afgestemd met Qiy. Het plan beschrijft de verschillende

Nadere informatie

Referentiegroep iwlz. 8 maart 2016

Referentiegroep iwlz. 8 maart 2016 Referentiegroep iwlz 8 maart 2016 Referentiegroep iwlz 3 Inleiding Agenda 1 e Referentiegroep Uitgangspunt en doelstelling Referentiegroep 4 Agenda 1 e Referentiegroep iwlz Inleiding Veranderingen wet-

Nadere informatie

= = Raadsvergadering d.d. 23 september 2013 Agendanr.. No.ZA /DV , afdeling Publiekszaken.

= = Raadsvergadering d.d. 23 september 2013 Agendanr.. No.ZA /DV , afdeling Publiekszaken. = = Raadsvergadering d.d. 23 september 2013 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-29600/DV.14-382, afdeling Publiekszaken. Sellingen, 11 september 2014 Onderwerp: Verordening Basisregistratie Personen (BRP)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Categorie Datacenters

Nieuwsbrief Categorie Datacenters Nieuwsbrief Categorie Datacenters Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) SSO-Noord Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Dienstverlening door deskundigheid 1

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Plaats: DRU-complex, Hutteweg 24 te Ulft Tijdstip: vrijdag 10-3-2017, 10.30-13.00 uur, incl. lunch en overleg met college/raad. Agenda voor de Bestuursvergadering

Nadere informatie

informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 - Lbr. 14/086

informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 - Lbr. 14/086 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 - betreft ons kenmerk datum Voortgang informatieveiligheid ECLBR/U201402103 Lbr. 14/086 19 november

Nadere informatie

Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Logius & Gebruikersverenigingen / Samenwerkingsverbanden & Leveranciers

Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Logius & Gebruikersverenigingen / Samenwerkingsverbanden & Leveranciers ADDENDUM: betreffende het implementeren en gebruiken van de standaard Zaak en Document services incl. MijnOverheid / Lopende Zaken. (Addendum op de SAMENWERKINGSOVEREENKOMST KWALITEITSINSTITUUT NEDERLANDSE

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk Datum

Nadere informatie

Voor een volledig overzicht van de uitspraken van mijn ambtsvoorganger verwijs ik naar bijlage 1.

Voor een volledig overzicht van de uitspraken van mijn ambtsvoorganger verwijs ik naar bijlage 1. a 1 > Retouradres: Postbus 20901, 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

wei 100 Stuknummer: AI12.07913 Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 , J jaar

wei 100 Stuknummer: AI12.07913 Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 , J jaar Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Info Den Helder - Lbr. 12/078 - Financiering beheer DKD2 en MensCentraal Stuknummer: AI12.07913 Van: VNG Aan: '"info@denheider.nl"'

Nadere informatie

E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT

E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT Leuk en goed dat u een case in wilt dienen. Om de jurering eerlijk, eenvoudig en overzichtelijk te maken, willen we u vragen uw case in te dienen aan de hand

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Landelijk Implementatieteam Wet Tijdelijk Huisverbod. Inhoud

Nieuwsbrief. Landelijk Implementatieteam Wet Tijdelijk Huisverbod. Inhoud Nieuwsbrief Landelijk Implementatieteam Wet Tijdelijk Huisverbod Inhoud Waarom een landelijk implementatieteam 3 Samenstelling en rol implementatieteam 4 Voorlichting, opleiding en training 4 Instrumenten

Nadere informatie

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer

Bijlage bij voortgangsbrief Tweede Kamer RAPPORTAGE OPERATIE BRP Rapportageperiode april - oktober 2016 1. Inleiding Minister Plasterk heeft de Tweede Kamer in november 2013 toegezegd om de Kamer regelmatig (in ieder geval bij alle faseovergangen,

Nadere informatie

Roadmap StUF familie Invalshoeken om te kijken naar standaardisatie

Roadmap StUF familie Invalshoeken om te kijken naar standaardisatie Roadmap StUF familie Invalshoeken om te kijken naar standaardisatie Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) Regiegroep gegevens en berichten 3 februari 2016 Vernieuwing StUF familie 2 Vernieuwde

Nadere informatie

Format assurance over de juistheid van de collegeverklaring ENSIA 2017 van gemeente [naam gemeente]

Format assurance over de juistheid van de collegeverklaring ENSIA 2017 van gemeente [naam gemeente] Format assurance over de juistheid van de collegeverklaring ENSIA 2017 van gemeente [naam gemeente] Opdrachtbevestiging Versie [1.0] Datum [ ] Status [ ] 1 Colofon Titel Assurance over de juistheid van

Nadere informatie

Uitwisseling persoonsgegevens tussen Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Uitwisseling persoonsgegevens tussen Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba De Colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten i.a.a. de Hoofden Burgerzaken Directie Burgerschap en Informatiebeleid Identiteit Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Aanscherpen en doorontwikkelen compliancy (eisen)

Aanscherpen en doorontwikkelen compliancy (eisen) Aanscherpen en doorontwikkelen compliancy (eisen) Agenda Hoe staat het ervoor met compliancy? (door)ontwikkeling compliancy Compliancy monitor Compliancy bewaking Maatregelen Ontwikkelingen StUF Testplatform

Nadere informatie

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #9

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #9 Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #9 17 maart 2017 Met de nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) wordt u periodiek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De nieuwsbrief

Nadere informatie

Michel van Meteren en Remco Siegerist. Ronald van As. Veiligheid, justitie en politie. Barend de Graaf. Peter Jansen.

Michel van Meteren en Remco Siegerist. Ronald van As. Veiligheid, justitie en politie. Barend de Graaf. Peter Jansen. - DGBK/BPR Agentschap BPR Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 10451 2501HL Den Haag Nederland www.bprbzk.nl Contactpersoon Eva van Schie Gebruikersoverleg BRP T 0652809619 eva.vanschie@bprbzk.nl Vergaderdatum

Nadere informatie