CRIMINALITEITSCIJFERS PZ 5428 Geraardsbergen Lierde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CRIMINALITEITSCIJFERS PZ 5428 Geraardsbergen Lierde"

Transcriptie

1 LOKALE POLITIE Geraardsbergen/Lierde Denderstraat Geraardsbergen Tel. : 054/ Fax : 054/ CRIMINALITEITSCIJFERS PZ 5428 Geraardsbergen Lierde 1. Inleiding 1.1. De cijfers van diefstal worden aangeleverd door het AIK (Arrondissementeel informatie kruispunt Federale Politie Oudenaarde) 1.2. De cijfers van de verkeersongevallen worden aangeleverd door de dienst beleidsgegevens van de federale politie. Het betreft een weergave van de lokale verkeersveiligheidsbarometer De andere cijfers worden jaarlijks opgezocht via onze eigen PV-registers Bovenstaande cijfers zijn dus niet gelijk aan de cijfers van de ANG ( nationale databank) omdat daar andere definities gebruikt worden Met cijfers moet steeds voorzichtig omgesprongen worden. Cijfers worden heel vaak misbruikt of uit hun verband gerukt. 2. De cijfers Feit diefstal in gebouwen poging diefstal in gebouw diefstal in woning diefstal van voertuig (incl. poging) diefstal in voertuig drughandel druggebruik (incl. bezit) inbreuken leefmilieu illegaal wapenbezit vals geld illegalen misdrijven tegen de lichamelijke integriteit verdwijningen verkeersongevallen openbare dronkenschap

2 2/6 3. Commentaar bij de cijfers 3.1. Diefstallen in gebouwen Het aantal diefstallen in gebouwen (inclusief woningen) is in 2008 gedaald, wanneer we vergelijken met 2007: van 163 naar 132 of met 19%. Onze politiezone is de enige in het gerechtelijk arrondissement die een daling kent. Daarbij dient ook nog vermeld dat het gerechtelijk arrondissement (en dus ook onze politiezone) sedert jaren onder het nationaal gemiddelde zit. Naast de 63 inbraken in woningen, werd 11 keer ingebroken in kantines en 10 maal in de scholen. Andere locaties waren bouwwerven en bedrijven. Er werden 42 pogingen diefstal in gebouwen geregistreerd. In 21 gevallen ging het om een poging diefstal in woning. In 2008 werden opnieuw een aantal bendes gevat die op korte tijd een reeks diefstallen pleegden. Een bende die wat actief is, heeft een heel grote impact op onze cijfers van diefstal De psychologische belasting van de slachtoffers van een inbraak in hun woning verantwoordt de prioritaire behandeling van dit fenomeen. Bovendien blijkt uit de veiligheidsmonitor dat veel mensen een subjectief onveiligheidsgevoel hebben over het feit dat ze wel eens slachtoffer zouden kunnen worden van diefstal in hun woning. De kans op slachtofferschap wordt veel hoger ingeschat dan ze in realiteit is Autodiefstallen Het aantal diefstallen van voertuigen blijft gelukkig maar erg laag. In 2008 werden 22 effectieve en 2 pogingen van voertuigdiefstal geregistreerd. Door de politiediensten werden 17 voertuigen teruggevonden en 9 daders geïdentificeerd. Opvallend hierbij is dat slachtoffer en dader elkaar in een aantal gevallen kenden en dat de aangifte van diefstal gebeurde om het voertuig te kunnen recupereren na een ruzie, het uitlenen van het voertuig of zelfs na een inbeslagname van het voertuig wegens niet-verzekering. De lage cijfers zijn mede te danken aan de technische hulpmiddelen om diefstal te voorkomen en de strengere regelgeving omtrent 2ehandsvoertuigen Diefstallen in voertuigen Het aantal diefstallen in voertuigen in is 2008 gedaald, maar blijft hoog. In 65 voertuigen werd effectief ingebroken. We registreerden ook weer een aantal diefstallen uit wagens die niet slotvast waren. Opvallend blijft dat dikwijls op dezelfde nacht een groot aantal voertuigen opengebroken worden. Ook hier zijn GPS-toestellen en GSM s gegeerde objecten. De politie verspreidde daarom verschillende persberichten Drugproblematiek In Geraardsbergen-Lierde is er, net als in een aantal omliggend politiezones, een relatief grote groep druggebruikers. Voor 2008 stellen we vast dat vrij veel heroïne gebruikt wordt. Dit produkt staat voor specifieke problemen. Om die reden wordt er politioneel toch regelmatig opgetreden tegen druggebruikers. Daarbij moet meer en meer beroep worden gedaan op bijzondere opsporingstechnieken.

3 3/6 De cijfers op zich zeggen vooral iets over de aandacht die de politiediensten en justitie aan het fenomeen geven. Weinig aandacht = weinig dossiers, veel aandacht = veel dossiers. Cijfers kunnen dus vooral beschouwd worden als een waardemeter voor de effectiviteit van de politiële inspanningen. We moeten in de toekomst nog meer naar dealers werken in plaats van naar de gebruikers. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend om een dealer of groothandelaar op te pakken zonder vooraf dossiers lastens gebruikers op te stellen. De opvolging van de vele gebruikersdossiers zou nog meer buiten de politie moeten afgehandeld worden, omdat dergelijke zaken veel capaciteit vragen en politioneel weinig relevante resultaten opleveren. De samenwerking met PISAD (gpb) is in die zin zeker een meerwaarde. Het aantal druggebruikers duidt aan dat middelengebruik bij de jeugd een deel van de uitgangscultuur is geworden Inbreuken leefmilieu Bij de politie is de registratiebereidheid de laatste jaren flink toegenomen. Er worden regelmatig milieumisdrijven vastgesteld zonder dat er speciaal op dit fenomeen gewerkt wordt. Ook hier geldt de regel dat we veel meer vaststellingen zouden hebben, mocht er intensiever op milieuzaken gewerkt worden. Belangrijk te vermelden is ook dat er een zeer goede samenwerking is met de gemeentelijke milieuambtenaren omtrent vaststellingen van inbreuken Wapenbezit In onze zone zijn begin 2009 ongeveer wapens gekend. In 2006 is de wetgeving ingrijpend veranderd. De verschillende overheden hebben twee intensieve campagnes gevoerd, om wapens van de markt te halen, die er toe geleid hebben dat een groot aantal wapens ingeleverd werden. Het lage cijfer voor 2008 verwijst naar het einde van de zogenaamde amnestieperiode Vals geld De cijfers zijn hier heel laag omdat de banken deze problemen buiten de lokale politie oplossen. De valse stukken worden overgemaakt naar de nationale bank van waaruit bij de federale polite aangifte wordt gedaan. Uiteindelijk duikt ook te Geraardsbergen soms eens vals geld op Illegalen Door de andere aanpak van de dienst vreemdelingenzaken wordt consequenter opgetreden tegenover echte illegalen. Ons korps werkt ook meer en meer samen met bijzondere inspectiediensten die actief zijn in Geraardsbergen en Lierde. Het aantal tussenkomsten in de sfeer van zwartwerk waarbij vreemdelingen worden aangetroffen, zakt stilaan. Ook de vaststellingen in dat verband door de wijkinspecteurs bij inschrijvingen in het bevolkingsregister vertonen een dalende trend.

4 4/ Misdrijven tegen de lichamelijke integriteit In deze groep zitten onder andere familiale moeilijkheden, slaande burenruzies en vechtpartijen voor zover ze met slagen gepaard gaan. Deze misdrijven vormen een belangrijk aandeel van onze interventies. Wij scoren hier hoog in verhouding met omliggende zones. Deze problematiek is onlosmakelijk verbonden met de samenstelling van de bevolking in onze zone. De onverdraagzaamheid in onze samenleving en de onwil om met elkaar te communiceren zijn belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen die rechtstreeks inwerken op de cijfers omtrent lichamelijke integriteit. In 2006 startte het project partnergeweld ook in onze zone op. Dit project moet er voor zorgen dat duurzame oplossingen gevonden worden voor de problematiek van geweld tussen partners. Het provinciebestuur en het Centrum Algemeen Welzijn zijn hier belangrijke partners. Min of meer gelijktijdig met het project partnergeweld, verscheen ook een ministeriële omzendbrief waarbij partnergeweld hoog op de agenda geplaatst werd. De parketten dienen meer aandacht aan het fenomeen te geven. In 2008 werden niet minder dan 80 nieuwe dossiers opgestart voor partnergeweld. Dit is ongeveer het zelfde als vorig jaar. De lokale politie voerde vorig jaar een evaluatieonderzoek uit rond de aanpak van partnergeweld Verdwijningen We worden zelden geconfronteerd met verdwijningen. Eén enkele minderjarige die verschillende keren per jaar wegloopt, kan een belangrijk deel van deze verdwijningen uitmaken. In 2008 zijn er weinig verdwijningen aangegeven Verkeersongevallen Verkeersongevallen VO s met doden Vo s met gewonden (incl doden) Aantal verkeersdoden Aantal zwaar gewonden Aantal lichtgewonden Weekendongevallen Het totaal aantal ongevallen is opnieuw licht gestegen nl. van 548 naar 556. Relevanter is evenwel te spreken over (1) de evolutie van het aantal ongevallen met lichamelijk letsel en (2) de evolutie van het aantal weekendongevallen.

5 5/6 De hoofdoorzaak van de ongevallen blijft het niet verlenen van voorrang. Daarnaast stelden we ook weer een reeks ongevallen vast waarbij bestuurders onder invloed waren. De N42 blijft onze grootste zorg. Er werd een apart veiligheidsbeeld opgesteld voor de N42. Om het aantal ongevallen te laten dalen, voerde de lokale politie ondermeer snelheidscontroles uit. Deze controles vonden uiteraard plaats op risicolocaties en op risicotijdstippen. In 2008 werden voertuigen op hun snelheid gecontroleerd waarbij bleek dat de toegestane limiet overschreden (= 4%). Op de gemeentewegen reed in ,7% van de bestuurders te snel. Op de gewestwegen bedroeg dit 6,6%. Verder werden door de lokale politie ook controles op sturen onder invloed uitgevoerd. Daarbij werden bestuurders aan een ademtest (alcohol) onderworpen en 51 bestuurders aan een drugtest (naast de alcotest). 156 bestuurders werden onder invloed aangetroffen: 33 in de fase alarm voor alcohol, 96 positief voor alcohol en 27 positief voor drugs in het verkeer. Dit komt overeen met 6,6% van de gecontroleerden onder invloed van alcohol en 1,5% onder invloed van drugs Openbare dronkenschap De opsluitingen (cijfers) maken slechts een fractie uit van de gevallen van dronkenschap waar de politie mee geconfronteerd wordt. 4. Afwezigheidstoezicht Vrij veel mensen (332) vroegen ons om hun woning in het oog te houden bij hun afwezigheid. Gemiddeld werd elke woning twee keer bezocht in Deurwaardersexploten In 2008 hebben de gerechtsdeurwaarders 941 exploten betekend op het commissariaat. Dit wil zeggen dat de lokale politie er moet voor zorgen dat die exploten de geadresseerden in persoon bereiken; iets waar de gerechtsdeurwaarder niet in slaagde. In 2007 bedroeg het aantal te betekenen exploten nog 728. We zien dus een serieuze stijging. Ook het aantal keren dat de lokale politie bijstand dient te verlenen aan de gerechtsdeurwaarders als sterke arm stijgt. We noteren voor 2008 maar liefst 675 huisbezoeken in bijstand, hetgeen overeenstemt met 420 manuren. 7. Aantal interventies Net als de voorbije jaren is er een spectaculaire stijging van het aantal gebeurtenissen waarvoor de lokale politie ter plaatse wordt geroepen. Via de dispatching 101 Gent mochten we de voorbije jaren volgend aantal oproepen ontvangen: Aantal CIC oproepen Deze stijging doorheen de jaren is onrustwekkend en eigenlijk het tegenovergestelde van wat we willen bereiken. Het interventiegebeuren blijft veel capaciteit (tijd) opslorpen; tijd die we soms ontberen om projecten te draaien.

6 6/6 Naast het hoge aantal 101-oproepen noteerden we in 2008 nog telefonische oproepen en meer dan bezoekers aan het centraal onthaal. 8. Aantal oproepen ingevolge (poging) zelfmoord Net als in de vorige jarige jaren noteerden we een 26-tal oproepen voor (poging) zelfmoord. 9. Jeugdcriminaliteit en problematische opvoedingssituaties De lokale politie (domein van de dienst jeugd en gezin) noteerde in 2008 maar liefst 140 misdrijf omschreven feiten. Dit is de term die gebruikt wordt wanneer minderjarigen strafrechtelijke inbreuken plegen. Daarnaast werden 56 problematische opvoedingssituaties gemeld aan het parket en werden 114 meldingen vanuit de scholen ontvangen (spijbelen, vechtpartijen, verwaarlozing, ). Kristof De Pauw Korpschef PZ Geraardsbergen/Lierde

Beknopt jaaroverzicht lokale politie Geraardsbergen/Lierde 2009

Beknopt jaaroverzicht lokale politie Geraardsbergen/Lierde 2009 LOKALE POLITIE Geraardsbergen/Lierde Denderstraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. : 054/43.43.40 Fax : 054/43.43.44 Beknopt jaaroverzicht lokale politie Geraardsbergen/Lierde 2009 1. Inleiding Elk jaar wordt

Nadere informatie

De CALog ers waren gemiddeld 41 jaar en hadden gemiddeld 10 dienstjaren. Verdeling M/V op 31/12/2013

De CALog ers waren gemiddeld 41 jaar en hadden gemiddeld 10 dienstjaren. Verdeling M/V op 31/12/2013 JAARVERSLAG 2013 PERSONEELSFORMATIE Op 31 december 2013 bestond het korps uit 55 mannen en 25 vrouwen. De gemiddelde leeftijd voor de operationele medewerkers bedroeg 42 jaar en ze hadden gemiddeld 17

Nadere informatie

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers)

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) Criminaliteit in Gent met 1,4% gedaald 16/03/2015 Na een spectaculaire daling van bijna

Nadere informatie

JAARVERSLAG Aantal doden Bron: verkeersongevallenbarometer strategische analisten CSD Limburg. Woninginbraak Vol.

JAARVERSLAG Aantal doden Bron: verkeersongevallenbarometer strategische analisten CSD Limburg. Woninginbraak Vol. JAARVERSLAG 2018 Transparantie met duidelijke cijfers: Verkeersongevallen met lichamelijk letsel in PZ Kempenland: Leopoldsburg Peer Hechtel-Eksel PZ Kempenland 2017 2018 2017 2018 2017 2018 2017 2018

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL ONGEVALLEN MET LICHAMELIJK LETSEL DAALT OP N33 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07

Nadere informatie

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers)

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) Criminaliteit in Gent met 9,7% gedaald Goed rapport voor Politie Gent! 17/02/2014 De

Nadere informatie

Persconferentie criminaliteitscijfers

Persconferentie criminaliteitscijfers Persconferentie criminaliteitscijfers Vlaams Belang Antwerpen 4 februari 2014 1 Tweemaandelijks rapport: enkel korpsprioriteiten Op tweemaandelijkse basis worden aan de gemeenteraad criminaliteitscijfers

Nadere informatie

2016: de eerste cijfers

2016: de eerste cijfers 2016: de eerste cijfers Het beleid van de politiezone Schelde-Leie wordt omschreven in het zonaal veiligheidsplan 2014-2017. Dit plan werd goedgekeurd door de ministers van binnenlandse zaken en justitie.

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2014 Lokale Politie Heist zonenummer Resultaten bij de opdrachtgevers: 100% 80% 60% 40% 20% 0% Strafwetboek (o.a.

Activiteitenverslag 2014 Lokale Politie Heist zonenummer Resultaten bij de opdrachtgevers: 100% 80% 60% 40% 20% 0% Strafwetboek (o.a. Resultaten bij de opdrachtgevers: Alle aangegeven klachten en aangiften (ongeacht de plaats der feiten) worden in ons korps geacteerd, rechtzoekenden doorsturen naar hun eigen Politiezone is niet opportuun

Nadere informatie

Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010.

Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010. Lokale Politie PZ Grens 5350 Hoofdcommissariaat Kapellensteenweg 32 2920 Kalmthout Tel. 03/620.29.29 Fax 03/620.29.39 info@pzgrens.be Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010. Een politiekorps

Nadere informatie

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid Verkeersveiligheid (Legende : NV = vorig jaar niet vermeld) Overdreven en onaangepast snelheid 2015 Onbemande camera s Overtredingen rood licht 204 153 Overtredingen snelheid 3213 121 Bemande camera s

Nadere informatie

Jaarcijfers 2016: criminaliteit in Gent daalt verder

Jaarcijfers 2016: criminaliteit in Gent daalt verder Jaarcijfers 2016: criminaliteit in Gent daalt verder Voor het derde jaar op rij is de geregistreerde criminaliteit in Gent gedaald. Vooral de woninginbraken, gauwdiefstallen en diefstallen met geweld daalden

Nadere informatie

Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag

Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag 119 betrapt! P E R S B E R I C H T Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag Gent, 27 februari 2018. Vandaag waren er op initiatief van de gouverneur en de procureurgeneraal in Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Samenvatting van de analyse van de federale enquête

Samenvatting van de analyse van de federale enquête FEDERALE POLITIE ALGEMENE DIRECTIE OPERATIONELE ONDERSTEUNING Directie van de nationale gegevensbank Dienst Beleidsgegevens VEILIGHEIDSMONITOR 2006 Samenvatting van de analyse van de federale enquête Ellen

Nadere informatie

VELD 2 : strategie & beleid

VELD 2 : strategie & beleid JAARVERSLAG 2017 VELD 1 : leiderschap Missie, visie en waarden Gemeenschapsgerichte politiezorg Bedrijfsvoering Organigram Werking directiecomité Interne en externe communicatie Gekozen leiderschapsstijl

Nadere informatie

Eindversie 04 april 2013

Eindversie 04 april 2013 PZ Het Houtsche Veiligheidsbeeld verkeer 29 212 Eindversie 4 april 213 Auteurs: Patrick Provoost Marnix Snauwaert Eva De Gersem Inhoud Inleiding... 2 Deel 1 : Verkeersinbreuken... 3 1. Snelheid... 5 1.1.

Nadere informatie

Criminaliteitsanalyse 2013 lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul

Criminaliteitsanalyse 2013 lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul Mortier Korpschef 2 EVOLUTIE VAN DE DIEFSTALLEN (ALGEMEEN) BINNEN DE PZ KOUTER Diefstal

Nadere informatie

Beknopt jaaroverzicht lokale politie Geraardsbergen/Lierde 2010

Beknopt jaaroverzicht lokale politie Geraardsbergen/Lierde 2010 LOKALE POLITIE Geraardsbergen/Lierde Denderstraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. : 054/43.43.40 Fax : 054/43.43.44 Beknopt jaaroverzicht lokale politie Geraardsbergen/Lierde 2010 1. Inleiding Elk jaar wordt

Nadere informatie

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen Verkeersveilige Week Bijwonen controle - PZ Het Houtsche Maandag 20 februari 2017 Geachte burgemeesters Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche Beste aanwezigen van de pers Ik ben verheugd

Nadere informatie

Politionele slachtofferbejegening

Politionele slachtofferbejegening Politionele slachtofferbejegening Lokale politie? Slachtofferbejegenaar Lokale politie Interventieploeg (combi) 2 Inspecteurs Terreinondersteuner 1 Hoofdinspecteur Federale politie? Labo Wetsgeneesheer

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL LETSELONGEVALLEN DAALT OP N50 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07 Fax 050 40.74.00

Nadere informatie

Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012

Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012 vrijdag 19 april 2013 Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012 De totale geregistreerde criminaliteit in Antwerpen nam in 2012 toe met 2% ten opzichte van 2011. De woninginbraken

Nadere informatie

GEMEENTE LENNIK. Informatievergadering 7 juli 2011

GEMEENTE LENNIK. Informatievergadering 7 juli 2011 GEMEENTE LENNIK Informatievergadering 7 juli 2011 Inhoudstafel Geregistreerde criminaliteit op het niveau van de politiezone Pajottenland Aantal geregistreerde feiten per gemeente in de PZ Gerechtelijke

Nadere informatie

Brussel, 30 november 2015

Brussel, 30 november 2015 Brussel, 30 november 2015 Aan de dames en heren Provinciegouverneurs Aan de heer Hoge Ambtenaar belast met de uitoefening van bevoegdheden van de Brusselse Agglomeratie Aan de heer Voorzitter van het College

Nadere informatie

Definitieve resultaten eindejaarscontroles

Definitieve resultaten eindejaarscontroles Definitieve resultaten eindejaarscontroles Persbericht 14 januari 211 2 Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg maken Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe en het Belgisch

Nadere informatie

Grootste daling van de criminaliteit in Kortrijk in 4 jaar

Grootste daling van de criminaliteit in Kortrijk in 4 jaar Persnota donderdag 10 augustus 2017 Grootste daling van de criminaliteit in Kortrijk in 4 jaar Criminaliteitscijfers 1 voor de eerste 6 maanden van 2017 Het aantal feiten daalde van 3638 in 2016 naar 3084

Nadere informatie

We lichten de resultaten van deze bevolkingsbevraging toe in een reeks artikels die de volgende maanden zullen verschijnen in uw infoblad.

We lichten de resultaten van deze bevolkingsbevraging toe in een reeks artikels die de volgende maanden zullen verschijnen in uw infoblad. Uw mening telt! - Resultaten lokale veiligheidsbevraging De lokale politie Demerdal-DSZ legt haar beleidslijnen en prioritaire actieterreinen voor de komende jaren vast in het zonaal veiligheidsplan 2013-2016.

Nadere informatie

Criminaliteit en ongevallen met gewonden dalen opnieuw in Gent

Criminaliteit en ongevallen met gewonden dalen opnieuw in Gent 18 maart 2019, 22:00 (CET) Criminaliteit en ongevallen met gewonden dalen opnieuw in Gent De geregistreerde criminaliteit in Gent daalde het afgelopen jaar met 910 feiten of 3% van 31.319 naar 30.409 feiten.

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

Analyse cijfers prioriteiten Veiligheid 2012 t/m 2016

Analyse cijfers prioriteiten Veiligheid 2012 t/m 2016 Analyse cijfers prioriteiten Veiligheid 2012 t/m 2016 Delict / periode 2012 2013 2014 2015 2016 Streefwaarde MJP 2018*** Burenruzie 83 77 83 83 86 Geen Stabiel Incidenten Huiselijke geweld* Opmerking/analyse

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2012 PRIORITAIRE FENOMENEN

JAAROVERZICHT 2012 PRIORITAIRE FENOMENEN JAAROVERZICHT 2012 PRIORITAIRE FENOMENEN April 2013 Dienst strategische analyse Alle feiten gerechtelijk niet-verkeer 7000 6000 5000 6552 6511 2011 2012 + 6% -1% 4000 3000 2000 2678 2526 3050 3037 = 1000

Nadere informatie

Uitvoering ZVP 2012 Inbraak in gebouwen De eerste prioriteit in het zonaal veiligheidsplan is de inbraak in gebouwen. Dit omhelst zowel de woningen

Uitvoering ZVP 2012 Inbraak in gebouwen De eerste prioriteit in het zonaal veiligheidsplan is de inbraak in gebouwen. Dit omhelst zowel de woningen Uitvoering ZVP 212 Inbraak in gebouwen De eerste prioriteit in het zonaal veiligheidsplan is de inbraak in gebouwen. Dit omhelst zowel de woningen als de andere gebouwen. In het actieplan wordt aandacht

Nadere informatie

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem LOKALE POLITIE DEMERDAL DSZ Leuvensestraat 92 3290 DIEST 013-35.05.00 013-32.23.07 ACTIVITEITENRAPPORT Week 38: van 18 tot 24 september 2017 Verklaring afkortingen: VO = verkeersongeval SS = stoffelijke

Nadere informatie

Beknopt jaaroverzicht lokale politie Geraardsbergen/Lierde 2011

Beknopt jaaroverzicht lokale politie Geraardsbergen/Lierde 2011 LOKALE POLITIE Geraardsbergen/Lierde Denderstraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. : 054/43.43.40 Fax : 054/43.43.44 Beknopt jaaroverzicht lokale politie Geraardsbergen/Lierde 2011 1. Inleiding Elk jaar wordt

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5346) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Persnota vrijdag 6 januari 2017 Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Criminaliteit in de PZ Vlas daalt van 8113 naar 7666 feiten Daling van -5,5 % 8593 8128 8129 8113 7666-7% gelijk +3,5%

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5349) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

EDITORIAAL was organisatorisch een turbulent jaar maar ook een

EDITORIAAL was organisatorisch een turbulent jaar maar ook een EDITORIAAL 2017 was organisatorisch een turbulent jaar maar ook een zeer boeiend jaar. Deze nieuwe versie van ons jaarlijks activiteitenrapport biedt ons een frisse, visuele kijk op wat er de afgelopen

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5396) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSGEGEVENS

POLITIËLE CRIMINALITEITSGEGEVENS POLITIËLE CRIMINALITEITSGEGEVENS Politiezone RIHO 212 Situering Jaarlijks ontvangt de PZ van de federale politie, de gegevens m.b.t. criminaliteit. Vanaf 27 ook maandelijks de criminaliteitsbarometer.

Nadere informatie

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 Lokale veiligheidsbevraging 2011 Synthese van het tabellenrapport Pz Blankenberge - Zuienkerke Inleiding De lokale veiligheidsbevraging 2011 is een bevolkingsenquête

Nadere informatie

Inhoud. Waarom snelheidshandhaving. Waarom snelheidshandhaving. Binnen welke context. Binnen welke context 26/09/2014 SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN

Inhoud. Waarom snelheidshandhaving. Waarom snelheidshandhaving. Binnen welke context. Binnen welke context 26/09/2014 SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN Ludwig Hoeterickx Politie Leuven Inhoud Waarom snelheidshandhaving Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en referentiekader ZVP Personeelsinzet Onderzoek

Nadere informatie

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Een actieplan is een stappenplan dat de verschillende tactische en operationele activiteiten omschrijft om de strategische doelstellingen in het zonale veiligheidsplan

Nadere informatie

Veiligheid - Methodologie

Veiligheid - Methodologie Veiligheid - Methodologie 1. Criminaliteit en politiepersoneel... 2 1.1. Vastgestelde feiten... 2 1.2. Veiligheidsmonitor... 3 1.3. Personeelsterkte van de politiezones in het BHG... 3 2. Verkeersveiligheid...

Nadere informatie

Het aantal geregistreerde misdrijven door de politiediensten daalt in 2012

Het aantal geregistreerde misdrijven door de politiediensten daalt in 2012 Federale Politie PERSMEDEDELING Commissariaat generaal Datum: 8 juli 2013 Persdienst Politiële criminaliteitsstatistieken Het aantal geregistreerde misdrijven door de politiediensten daalt in 2012 BRUSSEL,

Nadere informatie

Criteriummatrix criminaliteit

Criteriummatrix criminaliteit Criteriummatrix criminaliteit Fenomeen Objectieve bronnen Subjectieve bronnen Totaal Objectieve cijfers Wijkbevraging Bevraging leden politieraad Bevraging medewerkers 7 4 3 3 CRIMINALITEIT Inbraken woningen,

Nadere informatie

Notitie bij collegebrief RVR 2015

Notitie bij collegebrief RVR 2015 Notitie bij collegebrief RVR 2015 VVH - Openbare orde en Veiligheid Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de ondertekende

Nadere informatie

76 veiligheidscamera s in Kortrijk

76 veiligheidscamera s in Kortrijk Persnota 76 veiligheidscamera s in Kortrijk Ons cameranetwerk helpt om de 3 dagen een crimineel feit oplossen 1. Plan Nieuw Kortrijk 2. Opzet Cameraplan Veiligheid is vanaf dag één absolute topprioriteit

Nadere informatie

Criminaliteit in Gent laatste zes jaar met 17% gedaald ( )

Criminaliteit in Gent laatste zes jaar met 17% gedaald ( ) Criminaliteit in Gent laatste zes jaar met 17% gedaald (2012-2017) De geregistreerde criminaliteit in Gent daalde de laatste zes jaar met 5.645 feiten of 17%. In 2017 daalden vooral de woninginbraken,

Nadere informatie

Slachtofferhulp Brussel-Halle-Vilvoorde Groot Eiland (deelwerking CAW Archipel) Voorstelling dienst

Slachtofferhulp Brussel-Halle-Vilvoorde Groot Eiland (deelwerking CAW Archipel) Voorstelling dienst Slachtofferhulp Brussel-Halle-Vilvoorde Groot Eiland (deelwerking CAW Archipel) Voorstelling dienst Slachtofferhulp Elke dag worden mensen slachtoffer van een misdrijf Historiek Slachtofferhulp Eerste

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN. Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN. Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven Inhoud Waarom planmatig handhaven Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en

Nadere informatie

Rhenen. ontwikkeling in de periode januari-jun 2018 t.o.v. januari-jun 2017

Rhenen. ontwikkeling in de periode januari-jun 2018 t.o.v. januari-jun 2017 Rhenen Algemeen: In de eerste zes maanden van 2018 is het totaal aantal geregistreerde misdrijven in Rhenen met -2% gedaald ten opzichte van 2017. De daling is minder sterk dan de gemiddelde ontwikkeling

Nadere informatie

PERSBERICHT 25 januari 2012. Definitieve resultaten eindejaarscontroles

PERSBERICHT 25 januari 2012. Definitieve resultaten eindejaarscontroles PERSBERICHT 25 januari 2012 Definitieve resultaten eindejaarscontroles Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg, maakt het Observatorium voor de Verkeersveiligheid van het BIVV de eindbalans

Nadere informatie

Lokale Politie Brussel-Hoofdstad-Elsene Sylvia Mattens Adviseur/Psycholoog POLITIONELE SLACHTOFFERBEJEGENING

Lokale Politie Brussel-Hoofdstad-Elsene Sylvia Mattens Adviseur/Psycholoog POLITIONELE SLACHTOFFERBEJEGENING Lokale Politie Brussel-Hoofdstad-Elsene Sylvia Mattens Adviseur/Psycholoog POLITIONELE WIE WORDT AANZIEN ALS SLACHTOFFER? geen eenduidige definitie ieder vanuit eigen invalshoek voor iedereen verschillend

Nadere informatie

ABOUT STATISTICS, ROBBERIES AND FREE LUNCH

ABOUT STATISTICS, ROBBERIES AND FREE LUNCH VAKGROEP CRIMINOLOGIE, STRAFRECHT & SOCIAAL RECHT ABOUT STATISTICS, ROBBERIES AND FREE LUNCH Vincent Vanderkelen Eddy De Raedt TOPICS 1. Situering 2. Belang van Q statistieken 3. De bronnen van Q statistieken

Nadere informatie

Deel 6 Resultaten. Recherchewerk

Deel 6 Resultaten. Recherchewerk Deel 5 Werking Recherche Omdat we meer en meer ondervonden dat onze dienst weinig of geen binding meer had met de jongeren van onze stad, werd in 2011, binnen de dienst recherche, een aparte jeugddienst

Nadere informatie

WODCA. WeekendOngevallen door Controles Aanpakken

WODCA. WeekendOngevallen door Controles Aanpakken WODCA WeekendOngevallen door Controles Aanpakken WODCA - inleiding Ontstaan in 1994 in de provincie Antwerpen Doel : de vele weekendongevallen een halt toeroepen Strategie (3 pijlers): intensieve controles

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport POLITIEZONE TYPOLOGIE 5 ELLEN VAN

Nadere informatie

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in

Nadere informatie

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2016 gebeurden er in Genk 343 verkeersongevallen

Nadere informatie

Veiligheid en leefbaarheid in Mechelen. Woensdag 19 november Congrescentrum Lamot

Veiligheid en leefbaarheid in Mechelen. Woensdag 19 november Congrescentrum Lamot Veiligheid en leefbaarheid in Mechelen Woensdag 19 november Congrescentrum Lamot Trendbreuk 1990-2000: Mechelen, zieke stad 2000-2010: Mechelen, stad in volle vaart Mechelen, zieke stad Diagnose: zieke

Nadere informatie

2017 SV vragen naar. fax

2017 SV vragen naar. fax KB Anke Van dermeersch Grote Markt 1 2000 Antwerpen Alle briefwisseling te richten aan het college van burgemeester en schepenen, Grote Markt I, 2000 Antwerpen I. L _j uw bericht van 9 februari 2017 uw

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN (PCS) ALGEMENE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE ONDERSTEUNING DIRECTIE VAN DE NATIONALE GEGEVENSBANK FEDERALE POLITIE

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN (PCS) ALGEMENE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE ONDERSTEUNING DIRECTIE VAN DE NATIONALE GEGEVENSBANK FEDERALE POLITIE FEDERALE POLITIE ALGEMENE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE ONDERSTEUNING DIRECTIE VAN DE NATIONALE GEGEVENSBANK POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN (PCS) DIENST BELEIDSGEGEVENS ALGEMENE DIRECTIE OPERATIONELE

Nadere informatie

Persberichten Politieraad 14 april 2016

Persberichten Politieraad 14 april 2016 Persberichten Politieraad 14 april 2016 Tijdens de Politieraad van 14 april 2016 werd het jaarverslag 2015 van de PZ Demerdal-DSZ en het veiligheidsbeeld 2015 van Diest en Scherpenheuvel-Zichem voorgesteld.

Nadere informatie

< 26 februari 2016 >

< 26 februari 2016 > P E R S B E R I C H T Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde 20 ste Verkeersveilige Dag < 26 februari 2016 > Gent, 26 februari 2016 Voor de 20 ste keer organiseerden de Gouverneur en de Procureur-Generaal

Nadere informatie

JAARVERSLAG VERKEER 2014

JAARVERSLAG VERKEER 2014 JAARVERSLAG VERKEER 2014 Politiezone Assenede-Evergem VERKEERSONGEVALLEN ALGEMEEN VERKEERSONGEVALLEN PER JAAR In 2014 acteerde onze politiezone (PZ) 662 vaststellingen en aangiften van verkeersongevallen

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 3 gekwetsten licht gewond 7 gekwetsten

Nadere informatie

Via deze raadsinformatiebrief bieden wij de politie(criminaliteits)cijfers 2016 en de duiding er van ter kennisname aan.

Via deze raadsinformatiebrief bieden wij de politie(criminaliteits)cijfers 2016 en de duiding er van ter kennisname aan. RAADSINFORMATIEBRIEF 17R.00004 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 7 februari 2017 Portefeuillehouder(s) : Burgemeester Molkenboer Portefeuille(s) : Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners

Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners Resultaten bij de klanten en de partners Klachten, felicitaties over de werking van het korps Interne toezichtonderzoeken Het intern toezicht en de opvolging

Nadere informatie

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014.

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014. De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen

Nadere informatie

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid Verkeersveiligheid Overdreven en onaangepast snelheid 2018 2017 Onbemande camera s Rood licht 469 317 Snelheid 17739 6805 Bemande camera s Aantal opgestelde pv s 5632 5632 Er werden door de dienst verkeer

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE DIVERSE ADMINISTRATIEVE PROCEDURES

INHOUDSOPGAVE DIVERSE ADMINISTRATIEVE PROCEDURES INHOUDSOPGAVE DIVERSE ADMINISTRATIEVE PROCEDURES 1 1. PROBLEEMSTELLING 1 2. METHODOLOGIE 1 3. VASTSTELLINGEN 1 3.1. Algemene vergelijking evolutie dossiers-------------------------------------------------------------------1

Nadere informatie

21 juni Besluit B&W d.d. 13 juli 2004 nummer: 1.9. Nijmeegse verkeersituatie is een quick-scan uitgevoerd.

21 juni Besluit B&W d.d. 13 juli 2004 nummer: 1.9. Nijmeegse verkeersituatie is een quick-scan uitgevoerd. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Verkeersongevallen 2003 Programma / Programmanummer Mobiliteit / 6110 IBW-nummer Portefeuillehouder T. Hirdes Samenvatting Directie/afdeling, ambtenaar, telefoonnr.

Nadere informatie

LOKALE POLITIE & STAD LIER

LOKALE POLITIE & STAD LIER LOKALE POLITIE & STAD LIER 20 september 2010 PERSTEKST Resultaten van de tussentijdse leefbaarheids- en veiligheidsenquête juni 2010 Perstekst Resultaten van de tussentijdse veiligheids- en leefbaarheidsenquête

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!!

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 18/10/2013 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

DEEL I DE GEVOLGEN VOOR SLACHTOFFERS VAN VERKEERSONGEVALLEN, DE REGELGEVING EN DE VOORZIENINGEN

DEEL I DE GEVOLGEN VOOR SLACHTOFFERS VAN VERKEERSONGEVALLEN, DE REGELGEVING EN DE VOORZIENINGEN INLEIDING 1. Aanleiding en doelstelling van het onderzoek 1.1. De aanleiding 1.2. De doelstelling 1.3. De uitwerking 1.4. De rapportage 2. De problematiek ingeleid 2.1. Enkele cijfers 2.2. Het ontstaan

Nadere informatie

Criminaliteit in PZ Vlas terug op niveau 2016

Criminaliteit in PZ Vlas terug op niveau 2016 Persnota maandag 25 februari 2019 Criminaliteit in PZ Vlas terug op niveau 2016 20 nieuwe veiligheidscamera s in de binnenstad Het aantal criminele feiten steeg van 7028 feiten in 2017 naar 7618 feiten

Nadere informatie

Stadscentrum telt 100 veiligheidscamera s

Stadscentrum telt 100 veiligheidscamera s Persnota donderdag 27 juli 2017 Stadscentrum telt 100 veiligheidscamera s Veiligheid is vanaf dag één absolute topprioriteit van de stadscoalitie. In het stadscentrum worden op criminaliteits- en overlastgevoelige

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2018

Veiligheidsmonitor 2018 QRCode PZ I-1. In welke (deel)gemeente woont u? O Deelgemeente 1 O Deelgemeente 2 O Deelgemeente 3 O Deelgemeente 4 O Deelgemeente 5 O Deelgemeente 6 Veiligheidsmonitor 2018 I INTRO Geen van bovenstaande,

Nadere informatie

Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002

Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002 Datum: 31 januari 2017 Team: Openbare Orde en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen

Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen Gent, 27 februari 2014 Voor de 18 e keer organiseerden de gouverneur en de procureur-generaal een Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen. Hiermee wordt

Nadere informatie

College van Procureurs-generaal stelt jaarstatistiek 2014 van de jeugdparketten voor

College van Procureurs-generaal stelt jaarstatistiek 2014 van de jeugdparketten voor Statistisch analisten van het Openbaar Ministerie College van Procureurs-generaal BRUSSEL College van Procureurs-generaal stelt jaarstatistiek 2014 van de jeugdparketten voor Persconferentie 2 april 2015

Nadere informatie

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 39: van 25 september tot 1 oktober Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 39: van 25 september tot 1 oktober Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem LOKALE POLITIE DEMERDAL DSZ Leuvensestraat 92 3290 DIEST 013-35.05.00 013-32.23.07 Verklaring afkortingen: VO = verkeersongeval SS = stoffelijke schade LL = lichamelijk letsel GERECHTELIJK Diefstallen

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5364) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN INHOUD Waarom planmatig handhaven Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en 2011 niet dwingend referentiekader ZVP

Nadere informatie

Korps Politie Suriname. Criminaliteitsoverzicht KPS 2017

Korps Politie Suriname. Criminaliteitsoverzicht KPS 2017 Korps Politie Suriname Criminaliteitsoverzicht KPS 217 Paramaribo, 12 januari 218 1 Criminaliteitsbeeld 217 Onderstaand wordt een overzicht gegeven van delicten die een nog al grote impact hebben op de

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE MEI 2018

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE MEI 2018 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE MEI 2018 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 0 gekwetsten licht gewond 7 gekwetsten + intoxicatie

Nadere informatie

VERSLAG. Datum Maandag 4 juni 2018 Raadzaal t Getouw, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol OPENBARE ZITTING

VERSLAG. Datum Maandag 4 juni 2018 Raadzaal t Getouw, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol OPENBARE ZITTING Lokale Politie Balen-Dessel-Mol Guido Gezellestraat 29 2400 Mol VERSLAG Tel. 014 33 37 00 - Fax 014 33 37 09 www.politiebalendesselmol.be VERGADERING POLITIERAAD Datum Maandag 4 juni 2018 Locatie Raadzaal

Nadere informatie

De 3 killers in het verkeer Miran Scheers Directeur Kenniscentrum Verkeersveiligheid Studiedag CPS 8 november 2012

De 3 killers in het verkeer Miran Scheers Directeur Kenniscentrum Verkeersveiligheid Studiedag CPS 8 november 2012 De 3 killers in het verkeer Miran Scheers Directeur Kenniscentrum Verkeersveiligheid Studiedag CPS 8 november 2012 Beschikbare bronnen om het verkeersveiligheidsbeleid te oriënteren - verkeersongevallenstatistieken

Nadere informatie

BURGERS ALS CONSUMENTEN VAN POLITIEZORG. Ruth Dujardin

BURGERS ALS CONSUMENTEN VAN POLITIEZORG. Ruth Dujardin BURGERS ALS CONSUMENTEN VAN POLITIEZORG Ruth Dujardin Inleiding Voorstelling: Naam: Ruth Dujardin Studies: kinesitherapie en criminologie Loopbaan: Psychiatrisch centrum Dr. Guislain Gent Politiezone Gent

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5416) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

NESSELANDE 2018 OVER BUURTPREVENTIE NESSELANDE WIJKPROFIEL ROTTERDAM Prettig, een fijn gevoel. dat er verbondenheid is

NESSELANDE 2018 OVER BUURTPREVENTIE NESSELANDE WIJKPROFIEL ROTTERDAM Prettig, een fijn gevoel. dat er verbondenheid is SAMENVATTING WIJKPROFIEL NESSELANDE 2018 1 NESSELANDE 2018 OVER BUURTPREVENTIE NESSELANDE Buurtpreventie Nesselande (BPN) bestaat sinds 2014 en heeft als doel om de extra ogen en oren van de politie in

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 3 december 2015

PERSBERICHT Brussel, 3 december 2015 PERSBERICHT Brussel, 3 december 2015 Statistieken van de verkeersongevallen 2014 De Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium publiceert vandaag de recentste cijfers over verkeersongevallen. Het

Nadere informatie

LOKALE POLITIE LIER. Persconferentie - 27 mei 2010. Jaarverslag 2009. !! EMBARGO tot zaterdag 29 mei, 12 uur!!

LOKALE POLITIE LIER. Persconferentie - 27 mei 2010. Jaarverslag 2009. !! EMBARGO tot zaterdag 29 mei, 12 uur!! LOKALE POLITIE LIER Persconferentie - 27 mei 2010 Jaarverslag 2009!! EMBARGO tot zaterdag 29 mei, 12 uur!! Geachte leden van de pers Met deze tekst willen wij u op de hoogte brengen van het jaarverslag

Nadere informatie

Ministeriële Richtlijn van 14 december 2006 inzake het Opsporings- en vervolgingsbeleid betreffende mensenhandel

Ministeriële Richtlijn van 14 december 2006 inzake het Opsporings- en vervolgingsbeleid betreffende mensenhandel B Ministeriële Richtlijn van 14 december 2006 inzake het Opsporings- en vervolgingsbeleid betreffende mensenhandel Richtlijn van de Minister van Justitie Deze richtlijn wil leiden tot een coherenter opsporings-

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - MAART 2017

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - MAART 2017 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - MAART 2017 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 1 gekwetsten licht gewond 4 gekwetsten

Nadere informatie

< 27 februari 2017 >

< 27 februari 2017 > P E R S B E R I C H T Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde 21 ste Verkeersveilige Dag < 27 februari 2017 > Gent, 27 februari 2017 Voor de 21 ste keer organiseerden de Gouverneur en de Procureur-Generaal

Nadere informatie